28 septembrie – 4 octombrie 2015

28 septembrie – 4 octombrie 2015 este săptămâna surprizei care duce la pagube colaterale și a bucuriilor hilare. Schema acestei săptămâni, cea care debutează cu Luna plină și se finalizează cu o relație proastă a Lunii cu Axa Dragonului, nu este atât de încărcată în evenimente astrale precum au fost săptămânile anterioare. Din această cauză, mulți vor avea impresia că evenimentele nu mai sunt atât de periculoase, că nu mai sunt atât de presați de o multitudine de situații pentru a le rezolva într-un timp foarte scurt ca să mulțumească pe toată lumea sau ca să câștige totul, pe motiv că nu vor mai avea ocazii de genul acesta până la finalul anului.
În realitate, săptămâna aceasta combină diferite direcții specifice celor două luni peste care se suprapune. Pe de o parte, oamenii dau prea ușor sentințe, caută mult prea ușor vinovați, iar de partea cealaltă se plâng că visul este deformat și că nu sunt în stare să vadă binele. Practic, aceasta este nota definitorie a intervalului și pe aceasta o vom regăsi atât în Luna plină din prima zi a săptămânii, cât și în celelalte unghiuri dominate de conjuncțiile lui Mercur cu Soarele, cu Junon și, respectiv, cu Luna neagră, adică cu elementele astrale de pe primul segment al zodiei Balanță.
28 septembrie – 4 octombrie este o săptămână a surprizelor, a presiunilor mediatice, a lucrurilor care trebuie detensionate prin destăinuire, prin divulgare a elementelor complicate de comportament care se distrug prin secrete dezvăluite, nu se rezolvă.
Mulți nu vor putea înțelege de ce lucrurile vor părea atât de complicate, când, practic, pe zona publică nu se întâmplă lucruri ieșite din comun sau nu se întâmplă nimic nou. Faptul că sunt readuse în discuție elemente care ar trebui să fie rezolvate pe calea dialogului într-un context în care dialogul lipsește cu desăvârșire arată că oamenii vorbesc despre ceea ce nu știu, nu înțeleg și aleg să facă ceea ce nu pot. De aici se constată cât de complicat poate fi acest interval, cât de dureros poate fi conflictul dintre doi oameni care nu se văd, nu se simt și nici nu se înțeleg. Un conflict care survine după o perioadă de înțelegere arată că prin călătorie în timp, prin întoarcere la motivele înțelegerii, se poate găsi o soluție. Un conflict între doi oameni care nici măcar nu știu dacă se pot înțelege este periculos.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a transforma cele șapte zile în șapte motive de a simți frumos. Când simți frumos nu ai motiv să vorbești urât, să te comporți urât ori să distrugi ceea ce altul crede că este bun sau frumos pentru sine.

Încercare pe răbdare. Nevoie de a primi o confirmare pozitivă. Regret. Ceea ce este urgent incită la greșeală. Patimă pentru lucruri indecente. Termeni folosiți incorect. Acuzații nefondate. Răul acceptat devine caustic. Este diminuată puterea de influență și crescut individualismul. Sunt cercetate lucruri lipsite de importanță. Se risipește timp important.

Luna plină care se împlinește în această zi aduce din nou în discuție o problemă de factură internă, una legată de conflictul intern, cel care nu mai poate fi susținut fără să fie văzut din afară. Tensiunea interioară se transpune prin cuvinte grele, o atitudine de respingere, o stare proastă menită să afecteze procesul de muncă și să genereze efecte negative în planul social prin cumulare. Este posibil ca momentul acesta sa aducă o folosire greșită a termenilor sau prea multă revoltă, prea multe compromisuri, prea multe sfaturi proaste sau mult conflict pentru un interval atât de mic.
Pentru că Luna plină din Balanță este răspunzătoare de distrugerea echilibrului, nu de consolidarea sa (o greutate teribilă a momentului), schema zilei de 28 septembrie arată că ridicolul sau ciudățeniile săptămânii anterioare, ce devin acum foarte vizibile, au avut ca scop principal diminuarea puterii de influență sau încurajarea individualismului. Desigur, accentuarea elementelor astrale de pe începutul zodiei Balanță pune în continuare o greutate pe o justiție falsă, abuzivă sau construită pentru a susține un viciu. Retrogradarea lui Mercur, cea care complică și mai mult procesul, fluxul, ordinea, succesiunea unor etape intermediate prin opoziția cu Luna, împlinită în mijlocul acestei zile, pune în dificultate un partener de dialog prin neputința acestuia de a înțelege un mesaj spus direct sau un mesaj scris. Rezultanta acestei tensiuni va fi o formă de frică pe care oamenii nu sunt în stare să o gestioneze corect. Nu vor fi în stare nici în ziua următoare de o prea mare performanță pentru că Luna acum se află în zodia Berbec, semn puternic zdruncinat din 2011 încoace, de când Uranus trece pe-acolo, și impune acum o comandă ce va genera efecte și mâine, când ea deja se va afla în Taur. În seara acestei zile, Luna va avea de împlinit un careu cu Pluton și aceste sentimente tulbure se transformă în decizii. Oamenii vor fi convinși că aceste decizii rele sunt corecte sau devin corecte în momentul în care se transformă în evenimente.
Planurile care se fac în această zi, pe această Lună plină, distrug iubirea sau îi cer un mare sacrificiu. Pentru că reacțiile sunt în lanț și experiențele de viață, în ansamblul lor, nu contează prea mult în momentul acesta (importantă este doar reacția) sensul evenimentelor de acum pare să fie cel care distruge speranța că lucrurile vor merge spre bine. Pentru a se consola cu faptul că nu pot schimba suita evenimentelor, oamenii vor considera că aceste sincope nu sunt decât niște pagube colaterale, că, în realitate, toată lumea pierde, deci nu trebuie sa aibă niciun regret.
Prin urmare, prima zi a săptămânii încearcă să ne corecteze o viziune asupra vieții pe care am dezvoltat-o în săptămânile anterioare sau poate chiar în anii anteriori pentru că ne-am simțit puternici, îndreptățiți sau nu am fost în stare să ținem sub control viciul. Reacțiile proaste de altădată sunt plătite acum scump prin faptul că ne atrag într-o rezonanță periculoasă. Pentru a nu fi triști sau pentru a depăși cu brio momentul acesta, oamenii se vor păcăli că se află în fața unor evenimente sociale care nu aveau cum să se construiască altfel, nu aveau cum să fie bune, ci sunt, așa cum toți cei din jurul lor constată, simple pagube colaterale. În realitate, ceea ce au în jurul lor este efectul rezonanței pe care au întreținut-o anterior și care acum se transformă în evenimente. Dacă oamenii sunt acum răi, se întâmplă pentru că anterior le-a plăcut această răutate, este adevărat, dintr-o altă postură, dar interesul față de răutate sau față de efectele sale a generat acest efect. Descoperă acum că modul în care au gestionat un conflict a fost atât de greșit încât l-a amplificat, a generat alte complicații care, în lanț, au dus la opoziții sociale. Dacă până acum mulți nu au dorit să accepte că impulsurile ce vin din gândurile personale, prin efectul lor cumulat, pot genera evenimente de masă, succesiuni ciudate ale unor episoade sociale, au acum ocazia să vadă, la modul foarte concret, lucrul acesta.
Luna plină din Balanță aduce regret pentru aceste fapte, dar și o amplificare a percepției în așa fel încât durerea pe care o simte un om să reprezinte suma durerilor tuturor celor pe care persoana respectivă i-a făcut să sufere. S-ar putea ca ruperea unei relații astăzi să nu ducă la vindecare așa cum se crede și să nu confere nici măcar liniștea pe care o așteptăm. Conflictul are astăzi un alt chip.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne bucura de sensul corect al unui sentiment. Chiar dacă pare banal, acesta poate fi astăzi o lumânare care poate arăta drumul într-un întuneric adânc.

Acceptare. Frumosul atrage atenția. Este promovat un factor destabilizator. Iertarea este confundată cu indulgența. Patimă pentru ceea ce nu s-a obținut încă. Trădare în dragoste. Pierderea încrederii într-un partener. Se lasă în urmă ceea ce este considerat distrugător pentru bază. Fundația unui proiect este zdruncinată. Se activează o informație care va fi utilă la finalul anului.

Pe ultimul segment al zodiei Berbec, Luna va avea de construit direcții importante pentru ceea ce avem de parcurs în această săptămână. Apare astfel senzația de eliberare, de compromis pe care trebuie să o facem în urma unei mari greșeli pe care am făcut-o prin alegere sau prin încadrare greșită. Viitorul, prin această purificare, este eronat sau mult prea dureros și nu este indicat să ne lăsăm cuprinși în această zi de gânduri de această factură. 29 septembrie aduce un răspuns, refuzul unui for superior de a construi evenimente în favoarea unui individ, dar și regretul că acest refuz ar putea însemna și oprirea unor demersuri sociale. Dacă pierde individul, pierde și grupul de apartenență, pierde și societatea și nu sunt doar sentimentele sale trădate, ci și idealul în care a fost investită atât de multă energie de grup.
Duplicitatea este una din trăsăturile acestei zile și din această cauză mulți vor avea impresia că se află în fața unor ființe mult prea pătimașe, iubitoare de abstract și capabile să disprețuiască rațiunea atât de mult pe cât de puțină informație accesează. Nivelul de cultură este un criteriu de selecție specific acestei zile și imediat ce Luna va intra în zodia Taur, în seara acestei zile, schema frumosului se va schimba și vom avea impresia că am lucrat degeaba în zilele anterioare, că nu vom putea duce mai departe planurile sau schemele asupra cărora am zăbovit. Cu toate acestea, se poate savura o stare neobișnuită, de profunzime, de atracție către lucruri foarte concrete ce nu s-au putut pune în valoare, nu au prins contur în zona dorită de individ sau nu au fost apreciate.
Comparativ cu celelalte zile ale acestei săptămâni, 29 septembrie pare o zi de relaxare, la fel cum ar putea să ni se pară și prima zi a lunii octombrie. Deocamdată, credem că fericirea se află în domeniul celuilalt, în sectorul celuilalt, în ograda vecinului și pentru obținerea căreia avem nevoie să facem un compromis. Pentru că Marte, abia intrat în zodia Fecioară, începe să formeze o opoziție cu Neptun care, la rândul său, are de ceva timp o opoziție cu Jupiter, schema aceasta, despre care credem că ne repară, ne vindecă sau ne face dreptate, ne va cere un preț. Nu se știe dacă putem plăti acest preț, dar în mod sigur ne vom simți marginalizați, complexați, expuși prin ceea ce ne rușinează sau ne umilește și, este de la sine înțeles, doar ființele mature, puternice și educate pot trece cu fruntea sus prin această încercare.
Prin urmare, 29 septembrie ne lansează o mare provocare. S-ar putea ca lucrurile pe care le întâlnim astăzi să ni se pară prea grele, prea complicate sau de neînțeles. Acestea sunt creațiile pe care le-am aruncat în timp și am crezut că sunt elemente importante dintr-o schemă utilă, semne ale frumosului sau dovezi de superioritate. Ele sunt de fapt niște reziduuri și, faptul că le întâlnim în forma în care le-am trimis către ceilalți, arată că ni se răspunde pentru a înțelege că, pe viitor, nu trebuie să mai procedăm în felul acesta.
29 septembrie este o zi a simțurilor ciudate, o zi în care fundația unui proiect poate fi zdruncinată pentru că am crezut altceva despre el. În afara acestor răspunsuri ciudate, totul pare frumos și încadrat într-o regulă clară, totul ne hrănește sufletul, chiar și dacă este foarte abstract sau lipsit de perspectivă. Atunci când tonul devine grav ne pierdem încrederea în mesager, în partenerul de dialog sau în partenerul de viață încercând să reparăm prin indulgență, prin prea multă permisivitate, prin tăcere. În astfel de situații, muțenia exterioară arată gălăgie interioară.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a spera în lucruri bune. Cine poate face lucrul acesta acum, când se simte invadat de reziduurile trecutului, cele în care a crezut și, în plus, le-a considerat cele mai bune emanații ale sale, poate promite, cel puțin față de el însuși, că se poate transforma, că poate deveni un om mai bun.

Dezamorsarea unui conflict. Plictiseala este combătută prin muncă. Presiune mare pentru un alt plan. Se spera mai mult. Se obține mai mult din proiectele vechi. Confortul este obținut mai ușor. Seducție. Cursul evenimentelor pare deja schimbat. Mare putere de concentrare. În marile proiecte este câștigat timp prin eficiența de acum. Deschidere. Dialog. Diplomație.

Întâlnirea Soarelui cu planeta Mercur arată că schema de gândire pe care am aplicat-o în ultimele zile trebuie modificată. Motivațiile la care vom face apel vor fi, de asemenea, ciudate, încărcate de un compromis sau le vom aborda pe toate acestea fiind, de altfel, convinși că ne vom face dreptate. Această dreptate va atinge cota maximă în după-amiaza acestei zile când Luna se va afla într-o relație bună cu Jupiter. S-ar putea să apelăm la un medicament nou, să fim convinși că obținem pe baza acestuia tot confortul pe care îl căutam. Presiunea pe care o punem pe un element atât de mic în mod indubitabil ne va duce la dezamăgire pentru că niciun element, privit ca o structură de sine stătătoare, nu poate duce pe umeri responsabilitatea ansamblului. Cursul evenimentelor va fi astfel schimbat prin fragmentare sau va fi separat de sursa puterii pentru a găsi acestuia vina că nu este suficient de concentrat, că nu este pregătit pentru a face un salt, că nu cunoaște suficient de bine realitatea. Luna din zodia Taur lansează invitații pozitive față de ceea ce se consumă pe celelalte două zodii de pământ însă toată această schemă bună pe care o gândim acum trebuie să găsească o soluție la o problema socială. Pentru că Mercur este retrograd, gândurile sunt neconforme cu realitatea, ne întorc din drum sau ne îndeamnă să fim diplomați cu cei care cunosc deja răspunsul și care nu au nevoie de relații suplimentare, de informații suplimentare, ci doar de un semn. Aici apare marea discrepanță a zilei de 30 septembrie, aici suntem îndemnați să risipim energia pe explicații oferite celor care nu au nevoie de ele.
Este posibil ca gradul de satisfacție pe care-l urmărim în această zi să arate că grupul de apartenență nu ne merită, să vrem mai mult și să și obținem câteva rezultate în sensul acesta, dar nu totul. Zmeul care se construiește în această zi și care, desigur, are inclus în structura sa și o piramidă de pământ arată că acest proiect îndrăzneț pe care-l gândim astăzi se bazează mult pe o judecată personală. Dacă judecată personală ar fi fost sănătoasă, adică dacă Mercur nu ar fi fost retrograd, toate aceste proiecte inițiate în ultima zi a lunii septembrie ar fi fost pozitive. Așa, sunt doar îndrăznețe.
Prin urmare, 30 septembrie este o zi care ne atrage atenția asupra orgoliului, asupra lucrurilor care ni se par acum incerte, dar care nu au fost clare niciodată de-a lungul acestei luni. Este posibil ca în momentul acesta să fim foarte hotărâți, dedicați unor proiecte care vor fi sortite eșecului pe care le vom încadra cu mare încredere în ceea ce putem numi generic pagube colaterale. Schema acestei zile împlinește și partea a doua a devizei generale aplicată acestei săptămâni care ne arată că bucuriile pe care le preferăm acum și despre care vom crede că sunt fascinante sau puternice, să fie, în realitate, hilare. Avem însă o minte concentrată, o forță mentală puternică, un interes față de ceea ce ar trebui să ne combată plictiseala și indiferența însă alegem prost tipul de activitate, gândurile pe care trebuie să le consumăm în interacțiuni, folosim o energie bună în ambiții vechi. De aici înțelegem că ziua de 30 septembrie are o agendă ascunsă, se bazează pe motivații pe care nu le-am împărtășit și pe care le-am avut active de-a lungul lunii septembrie. Se va pune problema acum ca dialogul să satisfacă nevoia unei persoane din anturaj, să se facă dreptate, să stabilească foarte clar condițiile de colaborare, totul să fie perfect, totul se întrunească așteptările celorlalți, dar cel care face lucrul acesta să nu-și găsească locul în acest proiect. Iată o situație de-a dreptul hilară!
Recomandarea pentru această zi este aceea de a găsi mulțumirea în lucrurile bune pe care le facem pentru ceilalți. Este posibil ca nimic din ceea ce poartă astăzi un caracter pozitiv sau se împlinește, să nu aibă ceva pus deoparte și pentru noi. Asta nu înseamnă că lumea se schimbă. Vom vedea, începând cu ziua următoare, că visul este normal, însă doar ochiul îl vede altfel.

Constrângerea devine plăcută. Se spune un neadevăr. Viclenie. Prin anumite limitări oamenii devin mai puternici. Teama de a spune adevărul. Lumina viitorului este dezvăluită. Se pășește într-o nouă dimensiune. Calculele nu sunt pentru viitor. ci pentru reglarea trecutului. Certitudinile sunt ascunse.

Luna parcurge acum ultimul segment al zodiei Taur însă cea mai mare parte din zi se va afla în această zodie, urmând ca, spre seară, să treacă în Gemeni și să împlinească o relație pozitivă la intensitatea maximă cu Axa Dragonului. Dispunerea astrale ale acestei zile arată că suntem vicleni, indeciși pe ce traseu să mergem și începem să avem semne de întrebare față de un neadevăr. Este posibil ca viclenia ce a fost ascunsă cu mare dibăcie în ziua anterioară sau de-a lungul lunii septembrie să fie prezentată astăzi ca un element asupra căruia să se lucreze intens. Cei care și-au bazat succesul pe viclenie se vor vedea acum într-un mare impas. Nu vor știi care sunt etapele următoare, vor fi zăpăciți sau chiar uituci. Împrăștierea este elementul definitoriu al primei zile ale lunii octombrie. Această împrăștierea aduce însă un element absolut fabulos pentru ceea ce va însemna luna octombrie. Suntem informații referitor la sursa fricii, la neputința de a spune clar un adevăr, de a recunoaște un lucru foarte delicat sau de a părăsi un traseu care ne-a oferit până acum numai dovezi negative.
Cei care prefera adevărul în față vor vedea că evenimentele acestei zile fac trimitere la lumina viitorului. Aceasta este dezvăluită, pășește într-o nouă dimensiune, sunt calculați pașii următori în detaliu și toate aceste episoade conferă sentimentul de stabilitate. Suntem în continuare în perioada în care activează aglomerarea de elemente astrale de pe primul segment al zodiei Balanță. Oricât de clare ne vor fi lucrurile, există un semn de întrebare, o suspiciune care planează asupra evenimentelor pe care le parcurgem. De această dată, în special în a doua parte a zilei, când Luna se va afla deja în zodia Gemeni, aglomerarea de planete de pe zodia Balanță va avea statut de element mediator în opoziția pe care Luna începe să o formeze cu Saturn din Săgetător. Un element de nesiguranță, o ambiție personală sau o nevoie care cere o anume mobilitate socială primește o mare diversitate de răspunsuri, iar unele dintre ele chiar pot fi puse în aplicare. Este posibil ca diversitatea în sine să fie un obstacol, profunzimea ei, greutatea colaboratorilor în a gândi sau mobilitatea redusă pe care o vor dovedi să pună în dificultate o soluție. Este însă doar o simplă întârziere.
La capitolul evenimente, lucrurile acestea nu conferă atât de multă certitudine pe cât ne așteptăm și vom încheia această zi cu sentimentul că rămân în continuare lucruri nespuse. S-ar putea ca aceste lucruri nespuse să se clarifice în ziua următoare, când Luna va primi razele pozitive de la fiecare element din zodia Balanță cu care va interacționa. Cert este că în momentul acesta vrem să pornim cu certitudinea că din toată această diversitate măcar un singur element bun ni se poate împlini.
Prin urmare, prima zi a lunii octombrie ne aduce în fața unui avertisment. Cine are ochi de văzut și urechi de auzit va recepționa corespunzător acest mesaj și va înțelege că lumina viitorului are o altă conotație decât ni s-a arătat în zilele anterioare. Unii vor avea impresia că prima zi a lunii octombrie le aduce o constrângere plăcută, cea care îi pune la lucru, care le oferă satisfacție din munca pe care o prestează față de sine sau din lucrurile mărunte pe care le acumulează pentru sine. Dezvăluirile acestei zile sunt însă sinistre pentru cei care au fost vicleni și care au crezut că-și pot construi un viitor pe baza rezultatelor muncii celorlalți. Imediat ce Luna va intra în zodia Gemeni și va începe să formeze o opoziție cu Saturn aceste persoane se vor afla în fața unor constrângeri pe care nu vor putea să le administreze singure. Pentru a compensa acest deficit își vor face calcule pentru viitor, vor povesti trecutul așa cum vor ei, vor relata derularea unor evenimente după bunul plac, pentru a-i pune în valoare deci cu acționa prin același caracter viclean, însă vor vedea că adevăratele rezultate sunt altfel, nu mai pot fi impuse, ci vin din partea celorlalți după bunul lor plac. Unii dintre aceștia, care au fost vicleni în mod conjunctural, se vor rușina pe lucrurile acestea și se vor întoarce pe calea cea dreaptă. Așadar, prima zi a lunii octombrie poate fi și o zi de judecată, însă judecata aceasta ar putea să se situeze pe poziție diferită față de concluziile la care au ajuns de-a lungul experiențelor traversate în luna anterioară. Nu este cazul acum să avem gânduri ascunse și oamenii sinceri, ființele cu sufletul curat vor înțelege destul de repede lucrul acesta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi pregătiți să înfruntăm crudul adevăr. Adevărul zilei de 1 octombrie se poate așeza pe alte baze relaționale, ne poate face mai puternici și, în plus, ne poate arăta și că limitările nu sunt construcții ale universului realizate special pentru a chinui ființele, ci emanații ale ființelor adoptate de acestea pentru a se apăra sau pentru că activează într-un registru al ignoranței.

Un adevăr este vândut la tarabă. Minciuna are mare trecere. Fățărnicie. Calitatea morală a unui lider devine subiect de bârfă. Regret. Cei care nu se pot concentra strigă de durere ori de nemulțumire. Se descoperă ceva neplăcut. Război pe motive penibile. Se caută o soluție. Rezolvările nu pot fi puse repede în aplicare.

Astăzi Mercur se va afla într-o conjuncție cu Junon și multe din schemele pe care le-am considerat foarte bune până acum se răstoarnă. Se întâmplă lucrul acesta nu pentru că apare un personaj interesant pe zona publică și răstoarnă valorile, schimbă prioritățile ori ne arată că ne-am pierdut vremea preocupându-ne de lucruri lipsite de importanță, ci pentru că noi înșine ne hotărâm să procedăm altfel. Pentru că Luna se află acum în Gemeni, motivul este plictiseala, dorința de a schimba de dragul schimbării, lipsa de răbdare față de etapele intermediare.
Ziua va fi dominată de o plăcere stranie, aceea care le zice oamenilor că trebuie să-și exprime durerea, trebuie să o spună toată, până la capăt, dacă partenerul de dialog nu opune rezistență sau nu spune nimic. Așadar, se pierde din vedere faptul că permisivitatea celui șocat de realitatea înconjurătoare este confundată cu surprinderea sau cu toleranța. Mercur în Balanță nu poate fi acum un bun mediator pentru că este retrograd și vrea să fie un bun mediator pentru a obține ceea ce nu a putut obține altădată. Se apelează astfel la minciună, la o atitudine falsă, la motive ciudate ce vorbesc despre răni, dar nu din trecut, ci dintr-un viitor care nu se va împlinii niciodată.
Cea de-a doua zi a lunii octombrie devine reprezentativă la capitolul prietenii false, scheme ce nu pot fi puse în aplicare sau demersuri marcate de întârzieri stranii. Pentru că Luna se află acum într-o relație destul de proastă cu Saturn stabilitatea emoțională va fi zdruncinată de invitații, de tentații, de provocări ce vin de pe zona publică. Avem neapărat nevoie să nu răspundem celor de acum după primul impuls, ci să ne gândim de două ori, de trei ori poate chiar de mai multe ori înainte de a acționa o dată. Schema astrală a momentului este dominată de reacții pe frică de sărăcie, pierderea unui bun sau grija că dacă nu suntem totali sau dacă nu le facem pe plac celorlalți îi pierdem. Ideea este falsă, dar ea ni se va părea foarte reală din cauza senzației că viața este un război, o luptă, o confruntare continuă. Aglomerarea de planete de pe începutul zodiei Balanță începe să trimită raze negative către Pluton de pe Capricorn. Această contracție, această furtună interioară ne convinge astăzi că lupta este utilă. Lupta este de fapt semnul că deja am hotărât greșit.
Prin urmare, 2 octombrie este o zi care ne va apăra de prieteniile pe care le-am crezut foarte sincere, ne va aduce semne de întrebare față de declarațiile pe care le primim de la cei din jur și vom fi tentați să-i judecăm pe aceștia altfel decât sunt în realitate. Vor exista persoane care vor fi foarte convinse că observațiile de acum sunt niște străfulgerări de iluminare, observații de o luciditate maximă pentru că văd doar defecte. Cei care văd astăzi doar defecte sunt primii care pornesc la luptă împotriva purtătorilor de defecte.
De asemenea, 2 octombrie este dominată de frica de singurătate, motivată acum prin gesturi prea ample, prea evidente, mult prea demonstrative pentru a fi și reale. Retrogradarea lui Mercur ne afectează pe toți într-un mod mai puțin plăcut, aducând tentația minciunii prea aproape de decizie. Acum, când se află în conjuncție cu Junon, această decizie impurificată de minciună înseamnă grija că fără luptă nu putem obține nimic. Pentru că Mercur se află și în conjuncție cu Luna neagră schema aceasta eronată de gândire va deveni în 2 octombrie soluția tuturor problemelor. Înțelegem, astfel, că ziua de 2 octombrie ne aduce foarte aproape de regret, de fățărnicie, de minciună sau de soluții false. Cine crede că soluțiile pe care le vede azi pot fi puse imediat în aplicare (în special cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală) se înșală.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne situa în afara dorinței de a minții pentru a ne găsi un loc în afara minciunii. Ceea ce este fals ne motivează multe din fapte, nu și luciditatea. Când vom fi pe punctul să ne pierdem luciditatea va trebui să înțelegem că suntem foarte aproape de minciună.

Putere de convingere. Acceptarea unui compromis. Severitate în alegerea unui traseu. Adevărul personal este impus celorlalți. Se caută soluții prea simple. Ceea ce este util contravine intereselor momentului. Plăceri luxoase. Dorința de a străluci. Nevoie de a capta atenția. Activități dubioase.

Mulți dintre cei care sunt pasionați de informații cu specific astrologic au impresia că minciuna înseamnă doar răstălmăcire adevărului, doar inversarea unui sens spus, vorbit s-au transcris nonverbal. În realitate, minciuna poate lua și alte forme, unele dintre ele chiar plăcute, mai ales atunci când ea face referire la ansamblul situației. Am văzut de multe ori în analizele pe care le facem aici că nu este indicat, indiferent de observațiile momentului, să trecem cu vederea viziunea de ansamblu. De fiecare dată când pierd din vedere viziunea de ansamblu se va pune problema unui sacrificiu, unei pierderi, ființa se va simți fragmentată iar bunurile sale nu vor mai avea savoarea pe care au avut-o în momentul în care au fost cerute din deplinătatea ființei.
Conjuncția lui Mercur cu Luna neagră face referire acum la sacrificiul pe care trebuie să-l facem pentru că am mințit sau la pierderile pe care trebuie să le suportăm pentru că am fost lacomi deci am dorit să dăm minciunii o formă interesantă.
Primul semn că nu ne aflăm pe drumul cel bun este impulsul de a inventa sensuri care contravin momentului. Mulți vor fi astăzi foarte agitați, nervoși, triști, apăsați de problemele celorlalți pentru care până la finalul zilei, după ce se va împlinii relația bună dintre Lună și Venus, vom da vina pe ceilalți pentru că vom crede că numai așa vom obține o stare de confort. Minciuna înseamnă și absența dorinței de a lucra, de a munci, de a depune efort sau de a renunța la ceea ce pare incomplet sau greșit. Asta înseamnă că ziua de 3 octombrie ne va tenta foarte mult cu activități dubioase, cu dorința de a atrage atenția pe lucrurile care nu sunt confirmate de propria structură, dar trebuie să existe prin confirmările celorlalți.
3 octombrie devine o zi de dezamăgire în care unii vor primi confirmări negative. Dacă în ziua anterioară au avut mai mult observații negative acum acestea se transformă în confirmare și, pentru că Pluton din Capricorn are un impact negativ asupra echilibrului, dorinței de frumos, de justiție sau de stabilitate adică asupra a ceea ce vine din Balanță, dar mediază frica de sărăcie sau neputința de a adera la un sistem stabil (opoziția Jupiter-Neptun), ziua de 3 octombrie poate deveni definitorie la capitolul activități dubioase. Cu cât individul va dori să capteze mai mult atenția, cu atât activitățile cu pricina sunt mai dubioase.
Prin urmare, 3 octombrie ne învață lucruri pe care am refuzat de multe ori să le asimilăm, să le înțelegem sau să le integrăm într-un sistem sedimentat deja. Ele par acum orientate împotriva a ceea ce este stabil, dar vorbesc despre instabilitate, despre grijă, despre nedreptățile pe care ceilalți le îndreaptă împotriva unui nucleu personal, unul care nu ar trebui să se lupte cu un adversar atât de mare. Astăzi individul se plânge că este nedreptățit de lege, de societate, de națiune sau poate chiar de rasa umană în ansamblu. Asta se întâmplă pentru că nu mai simte că plăcerile sale se pot exprima liber într-un mediu și atunci, mai mult inconștient decât conștient, inventează adversari pentru a avea justificarea a ceea ce nu mai poate duce mai departe. Ziua de sâmbătă, 3 octombrie, are în continuare amprenta unor consecințe generate de întârzierile din ziua anterioară.
3 octombrie poate fi și edificatoare la capitolul secrete dezvăluite. Pentru că lucrurile sunt destul de greu de deslușit, a dezvălui un secret pe un context agresiv înseamnă a da acestora o tentă negativă. Secretele dezvăluite acum devin elemente vulnerabile pentru persoana în cauză sau surse de scandal. Instinctiv, mulți se vor teme astăzi să vorbească despre sine ori să pun întrebări despre intimitățile celorlalți. Această frică, dacă poate fi numită așa, este constructivă și poate deveni, nu doar astăzi, ci și în ziua următoare, făclia care ne luminează drumul cel bun, elementul salvator.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi astăzi preocupați de tăcere. Cine se află în tăcerea minții, în tăcerea sufletului, în tăcerea spiritului poate vedea și înțelege de ce uneori Universul tace. Înțelegând reacțiile acestui context macro putem foarte ușor coabita cu secretele celorlalți fără a pune o presiune pe aceste persoane, fără a le cere să ne împărtășească. Tăcerea ne poate ajuta să iubim secretele celorlalți dacă ei nu doresc de la sine să le împărtășească, până când acestea se topesc.

Se decide împotriva propriului interes. Calitatea vieții depinde mult de rezistența la compromis. Se inventează soluții. Imperfecțiunile sunt agreate. Vina celuilalt este mult mai interesantă. Nu se ține cont de disciplină. Măsura este neglijată. Activitățile stranii duc la întâmplări periculoase. Excese. Deviația este privită ca un element de divertisment. Este părăsit un prieten.

Multe lucruri sunt grăbite pe finalul săptămânii spre o decizie care nu trebuie adoptată în momentul acesta. Există o notă agresivă ce vine din relația proastă pe care Luna o are cu Axa Dragonului și care ne spune că multe din lucrurile bune pe care le-am parcurs de-a lungul acestei săptămâni, multe din surprizele pe care am dorit în mod special să le vedem ca fiind bune sunt, de fapt, niște închipuiri. Dar poziționarea Lunii pe primul segment din zodia Rac înseamnă de fapt a trimite unghiuri negative către tot ceea ce se consumă pe primul segment al zodiei Balanță. Apare, astfel, o atitudine nouă, una care poate deveni periculoasă prin negarea preocupărilor abordate de-a lungul acestei săptămâni. Luna poate fi un mediator pentru relațiile de opoziție dintre Neptun și planetele din Fecioară, deci prin această nevoie de sensibilitate, de cald, de interiorizare se poate constata o conservare a energiei, o calmare a unor simptome agresive, o amânare a unor decizii negative adoptate împotriva unui individ vulnerabil, însă nu și soluționarea majoră a problemelor din ultima perioadă. De aici poate surveni o altă formă de păcăleală, cea care îi aduce pe oameni la conflicte pe baza unei invidii neîmpărtășite. De altfel, această invidie poate lua în ultima zi a săptămânii înfățișarea secretelor ce n-au fost dezvăluite. Iată o păcăleală ciudată!
Deviația este, astfel, privită ca un element de divertisment și mulți vor considera că au dreptul să facă și lucruri de genul acesta, că prea au fost serioși de la începutul săptămânii și până acum. Desigur, au dreptul să facă tot ceea ce doresc, nimeni nu le interzice nimic, însă sunt avertizați, pe baza unor mesaje citite din unghiurile astrale, că și astăzi ar trebui să fie la fel de serioși cum au fost de la începutul săptămânii până acum pentru că nu a sosit încă momentul să se desfășoare, să se distreze fără consecințe. Dacă nu țin cont de acest avertisment atunci sunt avertizați că pe cât de ușor rănesc, pe atât de ușor vor venii și acesta poate fi debutul unor întâmplări periculoase. Amenințările acestei zile sunt spuse mai mult în glumă, eșecurile sunt prezentate ca variante multiple din care individul alege una, cea mai proastă dintre ele, iar pierderea ei pare să fie rezultatul stupid al unei zăpăceli. În realitate, aceasta este atitudinea negativă pe care individul o dezvoltă împotriva destinului său, pe care am mai întâlnit-o și pe alte unghiuri, dar care primește acum motivații noi.
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce o altă imagine a ceea ce înseamnă pagubă colaterală. Privind în exterior vom avea impresia că facem parte din aceeași boxă a acuzaților împreună cu cei pe care dorim să-i pedepsim pentru problemele pe care ni le-au oferit cu atâta generozitate, pe care ni le-au făcut cel puțin de-a lungul acestei săptămâni. Orice undă de răzbunare înseamnă acum a răni tot mediul în care am ales să ne integrăm, deci înseamnă a ne răni și pe noi înșine.
Deciziile acestei zile sunt greșite, consecințe ale unor erori de judecată pe care refuzăm să le spunem așa cum sunt, pe care nu dorim să le recunoaștem așa cum conștientizăm în momentul acesta că au fost. 4 octombrie este și ziua în care secretele se pot dezvălui într-un chip ciudat, iar bucuriile pe care vrem să ni le oferim sunt de-a dreptul penibile. Cei care au simțul umorului, care nu-și dau importanță, nici măcar atunci când iau în serios tot ceea ce se întâmplă cu ei, vor putea să redea aceste bucurii penibile și își vor mai diminua puțin din acest caracter ciudat al tensiunilor interne specifice acestor zile. Oamenii mincinoși vor încerca să cumpere bucurii create prin efort personal crezând că în felul acesta își oferă stabilitate. De fapt, bucuriile nu pot fi cumpărate astăzi, ci furate și cine va fura bucuriile celorlalți va avea mai puțini prieteni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a spera că binele nu se epuizează niciodată. Dacă trăim vremuri atât de complicate, așa cum sunt cele de acum, nu înseamnă că am rămas fără bucurie, ci înseamnă că poate a sosit momentul să ne găsim alte motive de bucurie. Bucuria este infinită, la fel cum este și iubirea.

4 thoughts on “28 septembrie – 4 octombrie 2015

  1. APRECIEZ FAPTUL PREZENTARII IN MOD STIINTIFIC ZI DE ZI. FELICITARI.

  2. Sarra spune:

    Sunt in zodia pesti, nascuta pe 21 febr. 1979, ora 7. Am foarte multe planete in casa 7, o casa care mi-a dat multe batai de cap in ultimii ani. Va rog sa-mi spuneti cum pot aborda problema parteneriatelor, ce lectii trebuie sa invat pt a fi mai bine. Multumesc!

  3. Florina spune:

    Trăiesc pe propria-mi piele aceste aspecte. De aș da timpul înapoi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.