28 octombrie – 3 noiembrie 2019

28 octombrie – 3 noiembrie 2019 este săptămâna regretului și a dislocării unui interes către o zonă riscantă ce se poate solda cu un rezultat bun neașteptat. Așa cum ne spune și deviza săptămânii, cele șapte zile pe care urmează să le traversăm sunt încărcate, au ceva aparte prin mesajele profunde și intense ce ne vor mobiliza pentru a ne bucura, chiar dacă asta ar presupune și renunțarea la un interes sau schimbarea condițiilor unei colaborări. Faptul că ne întâlnim cu un regret nu este un lucru nou. Și săptămânile anterioare, nu doar cele recente, ci și cele din prima parte a anului, au avut această componentă a regretului integrat. Lucrul acesta se întâmplă pentru a ne permite să dislocăm un interes și să-l ducem către o zonă a succesului, către avantaj. Este adevărat, vom face lucrul acesta şi prin modificări dure, și prin schimbări rapide de opinii însă, trecând peste toate, vom ajunge la concluzia că este mai importantă valorificarea unui mesaj personal, decât evidențierea unei puteri sau temperarea unei tendințe. Aceasta este și săptămâna când Mercur își va iniția deplasarea retrogradă care va ține aproape trei săptămâni și care îi va face pe unii să își vadă și să-și înțeleagă mai bine tensiunile ascunse. Chiar dacă aceste tensiuni nu vor fi împărtășite, chiar dacă ele nu vor fi cunoscute de alții, faptul că ies la lumină din subconștient înseamnă mult pentru cel care le experimentează. De aceea, momentul de față ne ajută să ne punem mai bine în valoare. Chiar dacă această săptămână are câteva zile dificile, nu avem motive de descurajare. Suntem în săptămâna regretului care ne ajută să ne mobilizăm pentru a obține rezultate foarte frumoase în zone pe care nu le putem accesa altfel.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a visa la lucruri bune. Cel care renunță la visul său renunță la realizarea sa înainte de a știi dacă ea poate fi atinsă sau nu.

Reconfigurare. Suntem interesați de schimbări importante. Atenție pe distrugeri care există deja în viețile celorlalți. Modificările ni se par atractive. Facem conexiuni, dar fără simț practic. Ni se pare că educația ne reglează o problemă de tensiune profesională. Certuri gratuite. Resentimente. Asimilăm greu o lecție de viață. Suntem interesați de ceea ce nu este atractiv. Minciuna ne face să fim agitați, să ne simțim umiliți, marginalizați.

În dimineața acestei zile Luna va trece prin conjuncția cu Soarele și va împlini faza de Lună nouă. La câteva ore distanță Soarele va definitiva opoziția cu Uranus, aspect care ne-a făcut să ne simțim inferiori ori ne-a compromis în săptămâna anterioară, chiar și în situațiile simple, relaxante, banale. Momentul acesta este, așadar, unul de analiză, de reconfigurare, unul menit să ne ajute să înțelegem cum anume ne poate ajuta regretul să trecem dincolo de o problemă personală. Luna de pe zodia Scorpion îi face pe mulți să vorbească împotriva grupului doar pentru că interesul personal este mai important, împotriva celor dragi doar pentru că anumite defecte trebuie corectate și nu au în momentul respectiv măsura observației, recomandării, nu au simțul ridicolului. Ideea aceasta de putere ne va urmări în următoarele patru săptămâni ca o umbră. Din fericire, tocmai pentru că Soarele trece prin opoziția cu Uranus retrograd pe zodia Taur, există o notă falsă în toată această structură astrală. Vorbim, așadar, despre o minciună care se propagă pentru că ea a fost recomandată de un om responsabil care în momentul acela nu a fost suficient de atent, a făcut o mică greșeală. Regretul acestei săptămâni, cel pe care îl citim și din deviza generală, face referire la erorile acestor oameni puternici care încep încă de acum și care vor fi continuate până spre finalul acestui an. Pentru că pe 28 octombrie se împlinește Luna nouă, aceste erori au un debut exploziv. Acestea vor produce conflicte gratuite, îi vor face pe unii să se îndoiască de ceea ce era sigur și simplu în săptămânile anterioare, vor provoca resentimente, iar cei care nu sunt încă pregătiți să evolueze se vor simți marginalizați. În realitate, acesta este un test. Cel care îl va depăși va arăta că poate deveni un lider în zona sa de acțiune, poate fi un om puternic, rafinat, un adevărat exemplu pentru ceilalți.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre lucrurile foarte complicate pe care le putem rezolva foarte ușor. Cea mai bună soluție a momentului nu este explozia, ci atenția pe care o acordăm celui cu care interacționăm. Omul atent la ceea ce li se întâmplă celorlalți este un om cu adevărat puternic, înzestrat cu un simț practic aparte, capabil să aducă armonie acolo unde ea nu există. Ceilalți își vor petrece ziua crezând că toată presiunea grupului îi pune în dificultate, îi marginalizează, le cere să ofere mai mult, să muncească mai mult, să susțină mai mult. Ziua este marcată de o mare nesiguranță pentru că această Lună nouă primește o opoziție din partea lu Uranus care poate distruge foarte ușor orice certitudine. Cu toate acestea problemele de acum nu sunt noi, ele ne-au întâmpinat și în săptămâna anterioară și tocmai de aceea certurile gratuite care apar pe probleme pe care le considerăm noi sunt absolut inutile. Azi avem multe pe cap și a acorda atenție doar problemelor noi este, de fapt, o fugă de realitate. Lecțiile de viață sunt asimilate greu acum, dar ceea ce asimilăm va fi de durată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne permite să ne simțim marginalizați doar pentru că nu ne convine o anumită situație. Ceea ce nu ne convine acum nu ne-a convenit nici în săptămânile din urmă, când a început să se contureze sentimentul de marginalizare. Dacă acum ne simțim marginalizați o facem pentru că am obosit, înțelegem greșit situația pe care o parcurgem, ni se pare că răzbunarea este o soluție mult mai bună.

Confruntare. Transformările sunt valoroase. Experiențele ne învață mai mult despre selecție. Soluțiile sunt abordate cu mai multă implicare. Nu primim cadourile negative ale celorlalți. Natura umană ne vorbește despre aspirații false. Dorință de putere. Consecințele faptelor proprii sunt văzute atunci când un eveniment sau un anturaj ne marginalizează.

Luna parcurge azi ultima sa zi de Scorpion și va împlini doar unghiuri frumoase (două sextile, două conjuncții și două trigoane). Chiar dacă o parte din trăsăturile de ieri se mai continuă și acum, binele care s-a strecurat dincolo de tensiunile anterioare va putea fi explorat, dus mai departe și amplificat. Ceea ce este frumos azi vine spre noi ca un cadou, ca o descoperire minunată care ne schimbă starea de spirit. Morocănoșii vor fi și ei avantajați azi, însă vor părea mai mult amuzanți în rigiditatea lor de a nu se desprinde de vechile obiceiuri, de a nu învăța prea multe de la viață. Ceea ce este interesant din unghiurile acestei zile vine să ne spună că binele pe care îl primim azi foarte ușor trebuie să fie și o invitație la responsabilizare. Pentru că nu avem careuri, adică nu există o presiune care să ne ducă spre alegeri care să echilibreze balanța, intensitatea (de această dată bună) face ziua suficient de complexă încât, până la finalul săptămânii, chiar să regretăm că, din entuziasm, din plăcere sau curaj am ajuns să greșim, să împărtășim persoanelor nepotrivite secrete, informații care nu trebuie spuse acum sau niciodată. Așadar, cel organizat și echilibrat va avea azi puterea de a-și doza sensibilitatea, bucuria și entuziasmul, în așa fel încât binele de acum să nu se transforme într-o greutate în zilele următoare. Corespondențele acestei zile au în spate tensiuni la care vom fi tentați acum să renunțăm brutal. Șansa de a ne bucura de lucrurile simple este privită acum că un veritabil cadou pe care nu ni-l refuzăm, însă a abuza de ea va crea probleme și mai mari.
Prin urmare, 29 octombrie este o zi frumoasă pe care trebuie să o abordăm cu maximă seriozitate pentru a nu le transforma în baloane de săpun. Surprizele frumoase ale momentului oferă oamenilor responsabili posibilitatea de a respira un alt aer, de a vedea că munca poate fi și plăcută, și constructivă, dar și un prilej de a descoperi noi calități, noi capacități, noi direcții care să înnobileze viața. Oamenii nu s-au născut în această lume pentru a fi sclavii muncii, ai plăcerilor sau ai suferințelor, ci pentru a evolua. Bucuriile acestei zile au rolul lor în acest proces al evoluției, ele nu sunt nicidecum confirmarea că am atins un nivel de la care nu vom mai coborî niciodată. Cu toate acestea, valorile de acum vor trece prin multiple procese de preschimbare pentru că mesajul lor să fie important pentru nivelul la care ne vom situa la începutul anului următor. Va fi un an complicat și avem nevoie să ne pregătim încă de pe acum acordând elementelor rostul pe care-l merită.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la intensitate. Nu calitatea sau absența ei strică, ci intensitatea ei.

Evenimente fără perdea. Se dorește o emancipare. Ceea ce nu obținem ni se pare dezagreabil. Griji față de caracterul coroziv al conservatorismului.

În noaptea de marți spre miercuri Luna își va definitiva trigonul cu Chiron retrograd, aspect care a fost activ în a doua parte a zilei anterioare și care a adus evenimente neobișnuite într-un anturaj nepregătit încă pentru surprize. Episodul acesta, în contextul săptămânii în curs, ne arată că sentimentul de vină ne poate păcăli, adică ne lasă impresia că suntem conservatori și că acest conservatorism ne protejează de pericolul instabilității. În realitate, a trăi această realitate a protecției împotriva conservatorismului înseamnă a rămâne captivi în regret. Ceea ce ni se întâmpla astăzi poate fi dezagreabil, poate fi respingător sau apăsător. Grija că valorile personale sunt pierdute atunci când oamenii cred că adevărurile lor sunt absolute, ne depărtează de momentul de sărbătoare. Retrogradarea lui Chiron arată chiar această pierdere a momentului de sărbătoare pentru că suntem mult prea aproape de suferință. Există o lecție a moralității pe care încercăm acum să ne-o implementăm. Există un sentiment al inutilității pe care încercăm să îl argumentăm în așa fel încât să fie acceptat și crezut de cei cu care colaborăm. Forma aceasta de acțiune face trimitere la un argument pe care l-am construit în prima jumătate a acestui an și care este în legătură cu nevoia de emancipare. Pe un fond negru apar lumini, apar mesaje, apar speranțe. Aceasta este marea realizare a zilei.
Prin urmare, 30 octombrie ne vorbește despre ridicare, despre emancipare, însă acum o vom face frumos, prin creativitate, nu doar bazându-ne pe amintiri. Din fericire, suntem ajutați de ceea ce am învățat în ultima perioadă, de ceea ce ține de cotidian, de contemporan, de elementele personale care au supraviețuit agresiunilor din jur și care au rămas în conștiința personală ca o forță continuă. Deși astăzi avem multe de spus, nu este un moment bun pentru argumente, ci unul bun pentru echilibru. Faptele sunt cele care ar trebui să vorbească liber, fără perdea. Anumite neclarități ar putea să ne încurajeze către probleme vechi care s-au consumat în prima jumătate a anului. Acestea sunt, în realitate, probleme care cer o altfel de abordare, una care știe să lucreze cu banalul, cu situațiile conflictuale, cu forțele care judecă pentru că sunt lipsite de conținut.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi mulțumiți cu ceea ce avem. Cel care este mulțumit cu ceea ce are nu poate fi captiv în mesajele false ce vin din experiențele ultimelor zile.

Lipsim de la un eveniment important. Se iau decizii proaste. Tensiunea este ascunsă pentru a fi eliminată pe viitor. Trecem dincolo de aparență prin profunzime. Brutalitate. Autonomie prin mobilitate. Asocierile noi ne scot din mari încurcături. Experiențe frumoase. Melancolia nu are greutatea pe care o avea în trecut. Indulgență. Educația personală este folositoare celor mulți.

În noaptea de miercuri spre joi Mercur va trece prin conjuncția cu Venus. Chiar dacă Mercur va intra în deplasare retrogradă din seara acestei zile, încă de pe acum el se va afla în postură statică. Situația aceasta aduce o tensiune pe care nu putem să o rezolvăm decât prin confruntare, prin discuții, chiar dacă există riscul ca unele dintre ele să fie marcate de o brutalitate aparte. Omul victorios va dovedi acum o anume autonomie. El se va baza foarte mult pe promisiuni mai vechi, pe alianțe mai vechi, pe o protecție din partea unor oameni care au demonstrat până acum că sunt puternici și că nu pierd în situații de genul acesta. Din nefericire, succesul acestei zile vine și pentru oamenii obtuzi, și pentru cei care nu au nicio calitate sau care nu s-au remarcat în ultima vreme prin ceva. Aceștia au parte de experiențe frumoase care vin spre ei prin putere, prin demonstrație, prin confirmări ce sunt traduse de mințile lor înguste ca fiind confirmări ale unor puteri aparte. În realitate, ceea ce se întâmplă acum ține de un mers înapoi, de o deplasare către o problemă mai veche, către un compromis, situație pe care o va parcurge și cel superficial, dar și cel profund. Dacă Mercur nu ar fi intrat în mers retrograd acum, conjuncția sa cu Venus ar fi fost minunată pentru că am fi vorbit despre apelul la o formă de educație care ne poate scoate din situații delicate sau care poate reduce zgomotul de fond în așa fel încât să ne simțim bine cu cei pe care îi avem în jur, cu cei pe care îi apreciem, cu care interacționăm, cu oamenii cu care ne întâlnim în fiecare zi. Retrogradarea lui Mercur de acum va fi doar pe zodia Scorpion. El își va încheia această deplasare pe 20 noiembrie, urmând ca abia pe 9 decembrie să treacă pe Săgetător. Vorbim, așadar, despre o luptă pentru putere, despre o impunere care nu ține cont de lucruri, de ființe, de grupuri sau de țară, care întârzie un rezultat pozitiv și care creează impresii false despre ființele care câștigă acum ceva. Retrogradarea lui Mercur de acum și până pe 20 noiembrie nu-l va încânta pe cel profund. Ceea ce se câștigă în perioada aceasta nu este pentru acești oameni un semn de avantaj, de succes, de mândrie, ci unul de rușine pe care va trebui să îl curețe în lunile ce vor veni. Pentru ei acest trei săptămâni sunt marcate de efort și compromisuri, dar nu ar trebui să fie triști. Nu le poți avea pe toate. Câștigă că nu se pierd, dar cu riscul să simtă tot ceea ce se tulbură acum. În timp ce pentru un superficial se amuză teribil când îi cade un măr în cap, pentru un Newton acest este începutul unor mari frământări.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre ceea ce ne lipsește pentru a ne împlini. Cei goi pe dinăuntru, ființele limitate, oamenii de carton vor căuta să se umple cu imaginile pe care le-au văzut desenate pe chipurile celorlalți considerând că acesta este idealul de fericire. Ceea ce se întâmpla acum pregătește un moment de propagandă, dar și unul de tristețe în cazul oamenilor profunzi, înțelepți și educați. Dacă ar fi să ne limităm strict la ecuația astrală acestei zile, fără a ne extinde și zonele de influență a unghiurilor astrale, am putea vorbi despre experiențe frumoase, însă ele vor fi, pe alocuri, pigmentate cu ironii, duritate, respingere sau marginalizări. Ceea ce ni se pare frumos vine prin inteligență, prin iertare, prin toleranță și nu de la oricine, ci de la persoanele care au trecut prin ceea ce trecem noi acum, cu toate că tot ceea ce vedem sau facem provoacă o reacție, doare sau înțeapă. În cuvinte mai simple, ultima zi a lunii octombrie împarte oamenii în două categorii sau îi plasează pe două direcții: una a celor care experimentează pentru prima dată situații confuze de genul acesta, iar cealaltă, categoria oamenilor care au mai trecut prin așa ceva și care nu se pierd, ci au capacitatea de a evada dintr-un interogatoriu propriu pentru a ajuta sau pentru a fi liberi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a evita brutalitatea. Cel care evită brutalitatea este un om puternic și bun. Cel care practică brutalitatea este doar puternic.

Cunoaștere care poate fi transpusă în atenție. Evoluție prin schimb de experiență. Informațiile pe care le obținem depind foarte mult de ceilalți. Propagandă. Educație. Avem nevoie de exemple. Trecem dincolo de un obstacol. Ne simțim mai bine prin schimb de experiență. Abstractizarea nu mai reprezintă un obstacol. Ne angajăm să respectăm promisiuni foarte îndrăznețe. Suntem curajoși chiar dacă ceea ce vrem să împlinim este foarte dificil.

Cea mai mare parte din zi Venus se va afla pe ultimul grad al zodiei Scorpion ceea ce va fi un mare neajuns pentru toți. Vom fi în imposibilitatea de a ne controla emoțiile, cu atât mai mult cu cât Luna, trecută de dimineață pe zodia Capricorn, îi face pe oameni reci și indiferenți față de ceea ce înseamnă o problemă a celuilalt sau o problemă a unui grup. Careul pe care Luna îl împlinește cu Chiron retrograd de pe zodia Berbec arată că acum considerăm că este un moment potrivit să renunțăm la opinie proprie pentru un confort personal. Tot ceea ce se întâmpla acum arată că avem nevoie de modele personale, avem nevoie de exemple, avem nevoie de oameni puternici pe care să-i urmăm, de ființe care au trecut dincolo de o limită, care au generat mișcări sociale remarcabile și au ieșit din zona de confort pentru a se extinde, nu pentru a se autodistruge. Prima zi a lunii noiembrie este una de propagandă, de educație, când răspândim în jur povești despre reușita personală, despre cum am învins un adversar, un obstacol, cum am depășit o mare dificultate. Este un moment de demonstrație, dar nu unul de dăruire. În mijlocul zilei Luna se va afla într-o dispoziție bună cu Uranus retrograd de pe zodia Taur. Binele pe care îl gândim acum nu face referire la o educație obiectivă, ci doar la una care se bazează pe ceea ce am demonstrat noi, pe ceea ce a fost apreciat la ceea ce am făcut, la rezultatele pe care le-am obținut, la suma aplauzelor primite. Cu ceea ce se întâmpla acum se încheie o etapă tristă, una încărcată de griji apăsătoare pentru că, spre seară, Venus va trece pe zodia Săgetător și-i va face pe oameni mai interesați de ambalaj, de frumosul care se exprima, de ceea ce este la exterior. Până atunci trăim realitatea obstacolului, iar lucrul acesta nu este o iluzie.
Prin urmare, prima zi a lunii noiembrie ne vorbește despre ceea ce ne scoate dintr-o zonă periculoasă, dar nu pentru că am face ceva neobișnuit, ci pentru că reușim să ne mobilizăm acum într-o situație simplă, delicată, care ne creează o stare cu care vom rămâne și în următoarele săptămâni. Starea pe care o avem acum ne spune mai multe despre curaj sau despre apartenența la un grup dominat de oameni care au demonstrat până acum că sunt pricepuți și curajoși. Chiar dacă prima zi a lunii noiembrie îi scoate în evidență pe cei goliți de conținut, lipsiți de putere, care încearcă să demonstreze ceva, ființele care au experiențe solide vor rezista furtunii care este pe punctul de a-i destructura, vor reuși să atragă atenția asupra experiențelor proprii ceea ce înseamnă că omul real poate face foarte ușor trecerea de la teatru la viața reală. Cu trecerea planetei Venus pe zodia Săgetător nu vorbim de o schimbare în zona sensibilității, ci doar de o schimbare în zona de confort ceea ce este chiar agreabil. Ceea ce în momentul de față este o promisiune începând de mâine va fi un motiv de discuție, o provocare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu acorda o mai mare atenție exemplelor celorlalți față de exemple personale. Ceea ce este personal cere o mai mare atenție pentru că din această relație foarte specială se naște un viitor strălucit.

Schimbăm tactica. Transfigurare. Avem nevoie de emoții puternice. Concluziile la care ajungem sunt ciudate. Comunicarea este realizată prin metode neconvenționale. Legături haotice. Se discută despre o duritate care nu produce efecte pe măsura așteptărilor. Discuții despre afaceri. Se trece de la o stare la alta cu mare viteza. Perturbații. Ceea ce este bun devine insondabil.

Într-un contrast foarte mare cu ceea ce s-a consumat în ziua anterioară, dar și ca o continuare a ceea ce a fost de curând, momentul de față ne ajută să ajungem la concluzii interesante. Ceea ce înțelegem acum ar putea să scoată în evidență că legăturile pe care le avem sunt haotice, că visele pe care le avem nu sunt conforme cu realitatea iar interacțiunile nu țin de afaceri bune, ci doar de cele păguboase. Relația proastă pe care Luna o are în noaptea de vineri spre sâmbătă cu Axa Dragonului arată că tensiunea este reală și că ceea ce ne nemulțumește la alții nu este o închipuire, ci face trimitere la întâmplări care s-au consumat cu adevărat. Dar asta nu înseamnă că trebuie să rămânem în această zonă a conflictului și să fim neascultători, indiferenți sau recalcitranți. Picătura de agresivitate pe care o punem în relațiile de astăzi se va transforma în săptămânile următoare într-un veritabil fluviu. Asta înseamnă că suntem într-o consonanță perfectă cu deviza săptămânii, cea care ne vorbește despre dislocarea unui interes către o zonă riscantă. Greșeala pe care o facem acum este supraevaluată. Ne considerăm superiori celor pe care-i lovim, pe care-i doborâm și tocmai de aceea punem în aceste fapte mai multă energie decât trebuie. Desigur, nu trebuie să neglijăm și faptul că cea mai mare parte din zi Luna se va afla într-un careu cu Marte, aspect care întreține instabilitatea. Practic, acesta este aspectul eliberator al zilei, adică astăzi învățăm numai din perturbații, numai din reproșuri, numai din parcurgerea unor situații încordate. Mai există și o viteză cu care nu suntem obișnuiți, mai există și metode pe care nu le acceptăm, și intensități cu care nu suntem obișnuiți. Asta face ca a doua zi a lunii noiembrie să devină o combinație între deficit și succes care nu este familiar.
Prin urmare, momentul de față ne vorbește despre legături haotice care ne ajută să ne deschidem, însă nu o vom face față de oamenii care au încredere, față de ființele care ne protejează, față de oamenii care nu sunt curioși, ci doar către persoanele care ar putea să ne facă mai mari probleme. Tocmai de aceea episoadele acestea astrale se consumă într-o săptămână a regretului. Dacă vrem să fim în afara acestor complicații ar trebui să avem, așa cum am invocat și la începutul acestei săptămâni, măsuri. Absența măsurii înseamnă a ne expune unor perturbații pentru care nu suntem deocamdată pregătiți. Ceea ce este bun rămâne activ, dar, pentru moment, este de-a dreptul insondabil.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne revolta împotriva celor pe care, în zilele anterioare, i-am considerat vinovați de ceva. Ceea ce se întâmpla acum are un alt mesaj, ne duce către o altă zonă, explorează alte relații. Ceea ce s-a întâmplat anterior rămâne, dar nu poate fi soluționat prin ceea ce vom face acum.

Puterile sunt aprobate în funcție de menire. Discutăm despre transformare doar dacă amintim de punctul din care am pornit. Subiectivitate. Emoții ciudate. Severitatea nu este susținută de relații. Sunt dezamăgiți de cei care ne constrâng. Ne întoarcem la obiceiuri mai vechi. Se demonstrează că un individ faimos a greșit.

Finalul tranzitului Lunii pe zodia Capricorn ne vorbește despre caracter. Multe lucruri sunt anulate, trecute într-un plan secund sau minimizate tocmai pentru că ni se pare că relațiile trebuie schimbate, că unele defecte de caracter nu duc la boală, ci ele pur si simplu nu există. În mijlocul zilei Luna va părăsi zodia Capricorn și va trece pe Vărsător ceea ce va fi un mare câștig pentru oamenii care gândesc, care judecă, adică pentru cei care respectă drepturile celorlalți și care vor să se țină departe de tot ceea ce creează probleme sau suferințe.
Un element foarte important al acestei zile este dat de împlinirea trigonului dintre Venus și Chiron. Deocamdată, nu vorbim de întâmplări neobișnuite, nu vorbim despre evadări dintr-o zonă a suferinței, ci vorbim doar de planuri, de câștiguri, de avantaje pe care oamenii le obțin dacă nu demonstrează nimic. Ultima zi a acestei săptămâni avantajează oamenii simpli care vor să trăiască frumos, fără să impresioneze, fără să șocheze prin nimic. De aceea, momentul acesta este unul care valorifică anumite roade, care ascultă vocea interioară, care nu folosește o armată împotriva unui individ, ci doar un argument. Relația bună dintre Venus și Chiron face trimitere la un raport frumos dintre oameni care se află pe tronsoane diferite, fie de vârstă, fie de educație. Ceea ce nu se împlinește acum arată că gloria de altădată nu folosește la nimic. Că aceasta a fost construită pe o formă de subiectivitate care a fost tradusă ca un fel de liberalism. Libertatea de acum va părea, raportată la ceea ce s-a întâmplat anterior, ca o adevărată obrăznicie. Cu toate acestea, mulți vor fi tentați pe 3 noiembrie să se întoarcă la obiceiuri mai vechi. Cei care fac lucrul acesta sunt avertizați că obiceiurile mai vechi vin cu greșelile mai vechi.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne vorbește de ceea ce trebuie abandonat, uitat, lăsat în urmă sau refuzat. Ceea ce ni se întâmplă acum vine dintr-o formă de subiectivitate pe care nu am anticipat-o. Sunt multe lucruri frumoase pe care ni le amintim din ultima perioadă, unele chiar din această săptămână, însă nu ne putem lipi de niciunele. Există o formă de subiectivitate care ne forțează să gândim în perspectivă, să credem că lucrurile care vor veni spre noi din partea celorlalți sunt mai importante decât cele pe care le-am creat. Retrogradarea asteroidului Chiron este cauza acestor situații neobișnuite. Cel victorios va înțelege că avantajul momentului îl ajută să treacă dincolo de durerea cea mare, dar nu oricum, ci pentru a-și împlinii menirea. Dacă asta înseamnă să accepte o anumită severitate, se va conforma. Ceea ce se întâmpla astăzi nu ține doar de sensibilitate și despre cum integrăm aceste emoții pentru a ne distruge simțind ceva.
Recomandarea pentru această zi este aceea dea nu ne refugia în discuții. Cel care doar vorbește sau ascultă ceea ce se discută, dar nu trăiește fuge de sine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.