28 decembrie 2009 – 3 ianuarie 2010

Luni, 28 decembrie
Prima zi a saptamanii aduce o conjunctie a lui Venus cu Pluton pe Capricorn si un careu al Soarelui cu Junon, iar Luna, pe ultimul segment al zodiei Taur va predispune la o mai buna intelegere a experientelor vietii, a amintirilor sau disputelor anterioare ridicand un trigon cu Mercur si Capul Dragonului, dar si un careu cu Marte din Leu si planetele din Varsator.
Chiar de la inceputul saptamanii avem pe cer semnul unei dispute infranate de situatii neprevazute. Acesta pare a fi un noroc, o sansa prin care, cei nepregatiti pentru o confruntare, se pot redresa si-si pot ajusta comportamentul pentru ceea ce vine spre ei.
Atunci cand Venus se apropie de Pluton, intr-un asemenea context social important, valorile personale sunt transbordate in sfera sociala. Nici Venus si nici Pluton nu se simt bine in acest semn si tocmai de aceea ei vor mobiliza tot ceea ce implica sexualitate, materialism, dirijarea opiniei spre scandaluri legate de frauda, putere, sentimentalisme. Viata sentimentala este acum expusa si cei mari si puternici cedeaza in fata celor mici care santajeaza, in fata vazatorului care greseste restul, in fata menajerei careia i-a intrat putin fustita la apa sau prin suprimarea oricarei laturi afective/sentimentale menita sa compromita imaginea de grup.
Semnul este insa orientat negativ si va fi incarcat de o evidenta fatalitate. Ceea ce se poate intampla rau se intampla pana la pranz, a doua parte a zilei venind cu solutii, raspunsuri, evenimente ample si intense, care prin careurile Lunii la planetele din Varsator vor limita dreptul la decizie si liberul arbitru in evenimentele care se intrevad.
Este insa un aspect bun pentru cei care asteapta raspunsuri pe cale administrativa, politica sau implicand acestea in procesul de solutionare, pentru ca Luna in sextil cu Coada Dragonului, prin calitatea sa speciala in Taur (exaltare) poate repune in drepturi sau oferi solutii corecte si bune din punct de vedere administrativ.
Prin urmare, 28 decembrie ni se va parea ca o joaca de-a soarecele si pisica. Orice gand care ne vine in minte, va avea un ecou straniu din social sau un contraargument venit tot din interior. Un sentiment neobisnuit, o intuitie fulgeratoare ne poate proteja azi sa ne urcam in autobuzul care intra intr-un copac, in taxiul care trece pe culoarea rosie a semaforului sau sa oferim un bonus de sarbatori unui angajat sau unei angajate, fiind ulterior acuzati de avansuri. Semnul confuziei domina la tot pasul intreaga zi si tocmai de aceea tot ceea ce nu apare in centrul preocuparilor noastre pare sa mearga bine si corect. Tocmai de aceea sansa poate sari de acolo de unde ne asteaptam cel mai putin.
In prima zi a saptamanii jucam intr-un film de comedie, numai ca in realitatea comedia care ne amuza teribil intr-un film, devine hilaritate din situatii dramatice. Poate de aceea nu ne va conveni nici sa se rada de ceea ce ni se intampla, dar nici sa fie ignorat.

Marti, 29 decembrie
Unii vor privi aceasta zi prin prisma a ceea ce li s-a intamplat anterior si vor incerca sa nu puna in acelasi context situatii asemanatoare. De la sine vom face conexiuni si situatii aparent disparate ne apar ca avand legatura intre ele. Asadar, filmul de ieri s-a terminat, dar acum jucam intr-altul, la finalul caruia ne asteapta o morala, o idee filosofica sau un context psihologic menit sa intareasca trasatura profunda a contextului planetar sub care aceasta zi se desfasoara.
Azi intelegem ca nu totul se rezuma la iubire si detasandu-ne de acest aspect al vietii, constatam ca putem obtine avantaje prin aceasta luciditate, cel putin informationale. Oameni prinsi intr-o asemenea ipostaza par naivi, sentimentalisti, puerili, imaturi si tot ceea ce vine spre noi din aceasta sfera ne indeamna spre bucuriile solitudinii sau celibatului. Raman insa ambitiile reusitei materiale, fara a putea interveni cumva asupra destinului sau situatiilor pe care aceasta zi ni le scoate in cale.
Azi, Venus este in cuadratura cu Saturn si va reusi sa tranforme comedia zilei de ieri in tragedie. Azi va fi nevoie de ore suplimentare, sa facem sarcini suplimentare, sa ne implicam in ceea ce nu ne convine si care este practic imposibil sa ne ofere, la final, o recompensa sau vreo satisfactie.
Unii vor avea insa atitudinea inteleptului. Vor privi totul de sus, cu pricepere si superioritate si cu cat deceptile par sa fie mai mari, amenintarile sau efortul mai mare, cu cat viata sociala implicata in demersuri periculoase, cu atat sufletul va fi mai calm si mai linistit.
Prin urmare, ziua de azi aduce intarziere in exprimarea sentimentelor, defazare a acestora sau inlocuirea lor cu o atitudine stranie, teatrala, de veselie hipnotica, asemanatoare alienatului care sare intr-un picior de bucurie cand simte primele picaturi de ploaie. De asemenea, scenariul in care cei tineri declara razboi varstei a treia este foarte aproape de realitate. Azi va triumfa legea celui puternic pe care nu-l poate contesta nimeni pentru simplul motiv ca s-a inconjurat de oameni mici, care nu se opun, nu contrazic, nu ridica probleme existentiale si nici nu aduc in vreun fel complicatii prin prezenta lor.
Aspectul de careu a lui Venus cu Saturn este insa periculos pentru sectorul social. De ieri pana azi gandurile s-au sedimentat si deciziile acestei zile sunt in raport cu careul in T pe care Saturn, Uranus si Pluton il vor implini in 2010.
Hotararea zilei de azi, atunci cand se sprijina pe experienta zilei anterioare va genera o unda de soc asupra karmei si intregul an 2010 va fi in tandem cu aceasta. Tocmai de aceea trebuie sa ne mobilizam vointa si sa ne gandim ca frica atrage frica, agresivitatea atrage agresivitate, iar caracterul decisiv al unei solutii impus unui aspect al vietii sau asupra unei persoane va crea un ecou periculos.
Cei care lucreaza cu energia stiu ca in astfel de momente este invocata forta asociata nuantelor sublime ale creatiei (violet, indigo sau alb) pentru anularea tensiunilor karmice si deschiderea mentalului catre intelegere si compasiune. Unii pornesc in exercitiul lor de la iertare, de la tehnici de vizualizare, iar altii prefera tehnicile de comportament psihosocial, adica de implicare in activitati asupra carora sa nu se gandeasca deloc, sa le savarseasca in pace mentala si afectiva. Linistea mentala pe care o vor darui faptei se va intoarce in 2010 cu echilibru si putere.

Miercuri, 30 decembrie
Pe Gemeni Luna este prietena cu planetele din Varsator si cu Marte din Leu si in mare dusmanie cu Uranus din Pesti. Inclinatia ei spre comunicare, relationare si teatru va fi astfel incurajata de usurinta in a construi fraze cu mai multe intelesuri sau de a pune in ele ironie acida.
Momentul de careu Luna-Uranus este pe cerul zilei de 30 decembrie ca sarea-n bucate. Aceasta relatie de disputa, neintelegere, conflict interior, va pune la grea incercare cele doua zodii. In astrologia relationala raportul Gemeni-Pesti este acela de respect reciproc. Pestii stau deoparte de agitatul semn Gemeni care nu uita niciodata sa fie in centrul atentie, il place pentru ca este tonic si in preajma lui nu te plictisesti niciodata, iar Gemenii imprumuta usor de la Pesti puterea de premanentizarea, aerul detasat si superior cu care magnetizeaza privirile celor din jur.
Pesti au insa nevoie de un element care sa le dinamizeze existenta, mai mult decat ar avea nevoie Gemenii de profunzime. Atunci cand cele doua semne au schimburi directe, prin doua planete aflate in unghi de 90 de grade, ca azi, comunicarea si fascinatia unuia pentru calitatile celuilalt, pe acest teren neutru, se risipeste si Pestii vor considera Gemenii un semn prea galagios si superficial, iar Gemenii vor acuza Pestii de aroganta, viciu moral si sarcasm.
Prin urmare, 30 decembrie aduce o stranie disputa intre ceea ce se sustine la vedere si realitatea de fapt a lucrurilor, intre evidenta intamplarilor si ceea ce le coordoneaza din umbra. Daca Luna, incurajata, prin relatia cu planetele din Varsator, spre comunicare, jovialitate, libertate de expresie, creatie, altruism, din relatia ei cu guvernatorul Varsatorului (Uranus) se intelege ca aceste valori vor fi trecute intr-un plan al obstructiunii, complicatiilor sociale, furtului intelectual, indispozitiilor, frustrarilor, avaritiei. In aceasta zi vibratia astrala ne va exploata acel calcai al lui Achile pe care cu totii il avem. Vom dori sa vorbim, sa spunem mai mult decat trebuie si, prin asta, cadem in ridicol. Totul va porni de la vorba, de la energia cuvantului, de la viteza cu care vom transforma un adevar in minciuna si invers sau de la rapiditatea cu care vom transfera o informatie.
Aspectul pozitiv, cu un asemena ghipe in talpa (careu Luna-Uranus), va fi vizibil la pesoanele care dispun de un echilibru emotioanal mentinut in mod constient. Acestea, ori traiesc in izolare, ori, pentru a se mentine asa, fac apel la o izolare temporara. Unii vor avea toane si nu vom putea sa-i scoate din ele, altii se for afisa altfel decat sunt de regula pentru ca fiinta lor vor traduce vibratiile Lunii din Gemeni ca o inclinatie spre teatru, mimetism, disimulare.

Joi, 31 decembrie
Ultima zi a anului ne gaseste cu Luna in Rac, in opozitie cu Pluton, dimineata, dar si cu Soarele, spre seara, construind o Luna plina pe axa Capricorn-Rac.
Luna plina in Capricorn este un aspect retrictiv, rece, distant, care va da putere ratiunii si inteligentei. Chiar daca este in Rac (domiciliu), Luna, pentru a putea sustine confuntarea cu Soarele, in aceasta faza a relatiei lor de Luna plina, va trebui sa devina rece, rigida, atenta la valorile la care are acces prin contact direct, sa simplifice relatiile dintre oameni si sa intensifice relatiile cu valorile, rangul, statutul, titlurile nobiliare, distinctiile, recunoasterea, demnitatea, mandria.
Acesta este un aspect straniu de dominare prin forta a sensibilitatii pe ideea sacrificiului in vederea asigurarii unui viitor mai bun, pentru ca Luna in domiciliu, sensibila, romantica si tenace, primeste dominarea Capriconului – zodiei de evolutie a Leului (domiciliul Soarelui).
Mai mult decat stranie, aceasta relatie are o raportare in viata obisnuita, la nivelul cuplurilor construite pe compromis, in care femeia matura, plina de calitati si inzestrata cu o mare vitalitate isi atribuie diverse roluri, inclusiv acelea de coordonare a familiei pentru a suplini lipsa de autoritate a barbatului. In felul acesta se expune agresivitatii lui, trezita in momentul in care isi constientizeaza nulitatea, absenta sau neputinta.
Deloc intamplator aceasta Luna plina este denumita in ezoterism Luna albastra si veleitatile ei sunt chiar sacrificiul, interiorizarea, solitudinea, abandonul, renuntarea.
Compromisul – acesta este termenul care defineste aceasta zi. Acest compromis va leza puterea de patrundere a mintii, va devia actiunile sociale de la dinamismul lor corect, echilibrat si le va impune o directie agresiva, alimentata de orgoliu sau vanitate.
Pe un asa context astral opozitia Lunii cu Venus, careurile cu Saturn si respectiv Junon vor face din aceasta zi, o zi tensionata, cu intarziere in trafic, intarziere in a da verdicte, in a raspunde la un sentiment, defazari din cauza efortului, a muncii neprogramate sau a oboselii acumulate in timp.
Femeia va fi nefericitul acestei zile. Ea va intampina noul an cu un suras trist, cu o dezamagire despre care doar ea va sti si se va intoarce spre cei pe care ii iubeste pentru a cere, vizual, o confirmare a efortului, peste limitele normalului, pe care il face. Unii se vor apropia de albumul de fotografii, altii de o carte de versuri sau de calculatorul unde, intr-un director special sau pe un site, vor cauta dovezi ale afectiunii lor, ca o reintoarcere la izvor.
Anul 2009 a inceput cu un semn de lezare a femeii, a mamei, a sotiei, a bunicii, a colegei de serviciu, a vecinei si se incheie in aceeasi nota, insa cu mai multa maturitate pentru ele.
In analogie cu asta, fiecare ne vom simti agresata latura feminina, sensibilitatea, candoarea, puritatea, compasiunea, spiritul analitic, acumularea de informatii, memoria, comunicarea. Ne vom vedea prea incrancenati pe planurile pe care le-am facut pentru aceasta zi sau pe absenta lor si ne vom reduce la tacere sentimentele.
Prin urmare, ultima zi a anului ne va striga cu ironie la fereastra “…semne bune anul are”. Semnele noului an se vad, nu de acum, ci de ceva vreme, doar ca azi, atingem si acea bariera psihologica a delimitarii temporale, care, pentru astrologi, nu are nici o importanta. Pentru astrologie 31 decembrie este o zi la fel ca 30 decembrie sau 29 sau 28 decembrie. Nu are valoarea astrologica, in afara aspectelor pe care le gazduieste.
Relatia stranie insa intre inceputul lui 2009 si finalul sau trebuie sa ne puna serios pe ganduri. atat in relatia cu propria persoana, cat si cu femeia care exista azi in preajma noastra. Femeia aduce lumii un mare mister al vietii pe care il imparte cu toti cei din jur, din prima clipa a creatiei si pana in ultima, de la nastere si pana la moarte, dand viata nu doar unei entitati, ci tuturor starilor sufletesti, hrana pentru spiritul pe care il aduce in aceasta lume. Indiferent ca ele sunt acum sau nu purtatoare ale unei asemenea de experiente, natura in sine pe care o manifesta, le sta pavaza pentru cea mai mare minune si deopotriva cel mai mare mister pe care Dumnezeu le-a lasat oamenilor, indiferent ce aspect magnific poate lua la un moment dat: mama, sora, prietena, sotie, bunica s.a.m.d
Azi inimile noastre trebuie sa bata pentru ele, din respect, din dragoste, din devotiune!

Vineri, 1 ianuarie
Anul nou, asa cum am indicat anterior, nu aduce si o delimitare astrologica. Asa ca, dupa cum putem vedea din consultarea efemeridelor, Venus isi continua periplul sau in realizarea aspectelor de cuadratura cu planetele din semnele cardinale. Azi este randul lui Junon. Luna va parcurge ultimul sector din domiciliu opunadu-se lui Mercur retrograd in timp ce trece peste Coada Dragonului, iar in doua parte a zilei va face un trigon cu Uranus.
Schema astrala a zilei de azi va da impresia de vechi, perimat aducand evenimente pe care nu le-am experimentat si stari pe care nu le-am mai trait de mult timp. Intoarcerea lui Mercur din mers si departarea lui NN le apare astrologilor ca o fuga de realitate, ca o departare de bunele intentii, de ceea ce s-a stabilit ca ideal sau termen, de ceea ce s-a propus intr-un alt context, diferit de acesta.
Chiar daca Venus intervine cu un aspect amplu pe cerul zilei, Mercur, in relatia sa cu Luna, iar Luna, in noul sau statut de mesager karmic intre intentiile stabilitate anterior si cerintele prezentului, sunt elementele care vor defini aceasta zi. Opozitia Lunii cu Mercur, pe axa Capricorn-Rac, afecteaza etapele gandirii, memoria si stabilitate emotionala. Intregul corp pare sa fie zdruncinat de reactii venite din interior sub forma unor dureri care il traverseaza sau sub forma unor flash-uri ale caror trimiteri sunt greu de inteles. Se va pune aceasta confuzie pe lipsa de vitalitate, reactii organice la factorii de mediu (umezeala, caldura, frig, mirosuri neplacute, poluare), dar si pe seama unor vicii comportamentale, dupa cum vor fi apreciate de cei care vor trece prin asta.
Neseriozitatea da tonul actiunilor si impresiilor si, pentru ca Luna va avea un aliant in Uranus, concluziile, negative, de altfel, puse pe seama interactiunii cu mediul, cu oamenii din jur sau printr-un proces de rememorare a trecutului, se vor sustine pe o mare incredere. Ceea ce vom spune, ceea ce vom gandi sau vom face ne va da incredere. Vom fi mandri, chiar narcisisti, vis a vis de propriile idei.
Prin urmare, vom avea o prima zi a anului cu pierdere de memorie, cu reactii temperamentale lipsite de maturitate sau intelegere, cu interventii superficiale in a ne impune programul zilei sau in al modifica. Nimic nu pare sa fie pe plac, dar orice am face, daca intalneste si momente in care sa ne exprimam convingerile, sa ne aruncam prejudecatile peste tot sau sa ne defulam dorintele pe unde apucam, ziua se dovedeste a fi speciala si fericita.
Azi vedem ca uitarea este un benefiu al umanitatii. Ea are un evident caracter dramatic pentru ca trage in jos cunoasterea si experienta, puterea de a construi valori prin efortul personal, de dragul unui obstacol pe care nu-l putem digera. In acest context oamenii din jur devin personaje noi, fericiti sau suparati dupa cum le cade lumina pe fata, lipsiti total de esenta si fara a aduce, prin faptele lor, permanenta sau stabilitate. Uitarea va invoca azi “traieste clipa prezenta si bucura-te de ea” si daca vibratia astrala se opreste la a predispune doar atat, in viata unora, ziua va fi reusita.

Sambata, 2 ianuarie
Inainte de rasaritul Soarelui, Luna va trece in Leu, aprinzand sentimentele si centrand valorile pe etaloane egoiste, limitate la experienta personala, inchisa fata de anturaj, grup, societate sau natiune. Azi, Luna va ridica un sextil cu Saturn, un trigon cu Junon si o opozitie cu Lilith din Varsator.
Semnele acestei zile sunt diferite de cele predispuse anterior. Ambitia de a o lua de la capat, puterea de a infrunta ceea ce se dovedeste mai greu din dorinta si vanitatea de a-si atribui merite glorioase, de a revendica intreaga gama a ovatiilor la care ne vom astepta in aceasta zi.
Sextilul Lunii cu Saturn aduce principala trasatura acestei zile. Ea va oferi luciditate, seriozitate, limita in extindere, dar, in acelasi timp, ponderatie si abilitatea de a vedea in perspectiva. Pe aceste vibratii, impusul spre socializare va fi oprit de o experienta anterioara, de un plan, un obiectiv important pentru sine, o valoare care trebuie acum, in mare graba, pus in aplicare. Unii se vor opri din agitatie si isi vor rezerva timpul odihnei sau pentru repararea a aceea ce zilele anterioare au stricat.
Totusi, coloratura lui 2 ianuarie, in care echilibrul emotional, dorinta de afirmare, de a avea ultimul cuvant, de a da curs replicilor, recomandarilor, chiar ordinilor, va avea, in opozitia Lunii cu Luna neagra, un obstacol serios. Indiferent in ce directie ne indreptam, cu intentia de a urgenta ceva, de a face pe ultima suta de metri ceea ce am lasat in parasire in zilele anterioare, azi intervine un factor de stres, aparent banal, pe care nu l-am luat in calcul. Acestea devin cu atat mai mult ghinioane si nu simple erori sau iesiri din ritm, cu cat suntem implicati in probleme mai ample si mai importante.
Prin urmare, ziua de 2 ianuarie ne da motive se seriozitate, de implicarea in activitati cu un evident spirit practic, de a avea perspectiva faptelor viitoare si, mai ales, de a intui care sunt elementele spre care trebuie sa ne indreptam atentia in acest an. Tentatia zilei, Lilith, le va aduce teama unora si aroganta altora si fie isi vor considera viziunea in totalitate fantezista, fie ca ea trebuie, in mod absolut obligatoriu, sa se indeplineasca.
Este greu sa punem masura intr-un asemenea context astral, pentru ca prea putini vor fi aceia care vor da o tenta pozitiva lipsei de masura. Tocmai de aceea recomandarea zilei este de a aborda evenimentele sale cu masura si ponderatie. Chiar daca vom avea foarte clar senzatia ca am pierdut un timp pretios pe care destinul nu ni-l va mai da inapoi, chiar daca primul impuls este acela spre revolta sau discordie, lezarea armoniei, a prieteniilor, a echilibrului care exista deja in familie si care a fost castigata in zilele anterioare cu pretul uitarii, trebuie sa ne impunem respect si consideratie pentru neputinta. Omul, la un moment dat, poate deveni o personificare a neputintei si ea trebuie contientizata azi pentru a lasa sa se intrevada un sentiment curat, pur, superior al smereniei fata de propriul destin, fata de cel care patroneaza intregul spectru al vietii, viata insasi – Divinitatea.
In lipsa acestei masuri acum, tensiunea interioara, in zilele anterioare, va trece intr-o alta gama si intensitatea ei va fi din ce in ce mai greu de controlat.

Duminica, 3 ianuarie
Utima zi a saptamanii este si cea mai grea pentru ca aduce o conjunctie a Lunii cu Marte retrograd in Leu si trei opozitii cu planetele din Varsator.
3 ianuarie este o zi de mari incercari relationale, de mari conflicte interioare, de tulburare a constiintei individuale si de savarsirea, ca urmare a acestora, a unor fapt sociale negative, aspre, agresive.
Relatia Lunii cu Marte va indrepta atentia spre spectrul relatiilor intime, personale, spre ceea ce consuma energia fizica, spre ceea ce va implini si va da o nota originala experientei. Aceasta confuntare a Lunii din Leu cu un Marte, complexat de inaltimea sau de boala sa, aduce pericolul depasirii limitei unei bune intelegeri si declansarea unei tensiuni ce se poate consuma intr-o confruntare de proportii. Azi este ziua in care iubiti se cearta, in care sarcinile si indatoririle de familie trebuie impartite, in care cel care a facut mai mult nu mai vrea sa faca si cand isi va cere drepturile, fiind dispus sa mearga foarte departe in revendicarea sa.
Unora li se va parea o zi oarecum linistita, pentru ca sta in natura firii umane sa se ajunga regulat la astfel de confruntari, numai ca azi ele vor curprinde intregul spectru al preocuparilor si cam toate sectoarele de viata. Spre orice ne vom indrepta gandurile exista o indoiala, un stres, o nemultumire sau o stare de nervi. Dar nici confruntarile nu ne linistesc si nici apelul la un cadru intim, echilibrat in mod real sau iluzoriu al zilelor anterioare. Nimic nu ne place pentru si un disconfort fizic va pune stapanire pe noi.
Acest neastampar, atunci cand este scos in societate, cand este liber sa se consume intre institutii sau intre reprezentati ai acestora, va produce consecinte dramatice. De asemenea, imienta producerii acestei explozii in sectorul social cu o mica intarziere (Marte este retrograd) este mare. Astfel, data probabil a producerii acestei descinderi ar putea fi in jurul lui 17 ianuarie, cand Luna din Varsator i se va opune lui Marte si cand va aduce la lumina deciziile proaste al acestei zile. Daca la inceputul saptamanii Luna se afla in careu cu Marte, fiind impotriva lui si criticand deciziile proaste, retrograde, sperand ca prin asta i se va reinprospata viziunea asupra viitorului acum ea devine un aliat al sau, consumandu-se in conflicte fara rost sau cedand in confruntarea cu sine si dedandu-se balazarii, refuzului, tristetii.
Prin urmare, este foarte dificil sa poti aduce echilibrul in viata de familie intr-o asemenea zi. Orice vorba, replica, gest atitudine sau absenta acestora atunci cand este solicitata, va putea duce spre deprecierea bunelor relatii, chiar daca ele au fost mentinute artificial. Vazul, privirea, lumina ochilor, lumina zilei, mediul iluziilor cinematografice vor comporta azi un risc si deopotriva o mare pierdere.
Azi ne putem expune, pentru putin timp, privatiunii luminii, acoperirii ochilor si incercarea indeplinirii unor activitati casnice, personale fara a dispune de analizatorul vizual. Lumina ajuta la orientarea in aceasta lume, dar azi este un consilier rautacios si ar putea strica fericirea cand se pune prea mult accent pe ea. Intoarcerea spre interior pentru selectarea impresiilor care ne vin din social este recomandarea acestei zile.

2 thoughts on “28 decembrie 2009 – 3 ianuarie 2010

 1. Kore spune:

  Buna seara.
  Am asteptat cu mare interes interpretare pentru ziua de 31 decembrie, ziua
  cand va avea loc luna plina in capricorn(aspect de care sunt foarte interesata avandu-l si eu la nastere).
  In primul rand va referiti la aceasta luna plina ca fiind luna albastra pentru ca este a doua din decembrie si nu pentru ca este pe axa Rac-Capricorn, nu?
  M-ar interesa daca ati mai putea dezvolta ce implica in general(chiar implicatii ezoterice)o astfel de luna plina pe aceste semne. Intr-o opozitie soare luna,soarele domina mereu luna? Calitatile lunii in domiciliu(si faza de stralucire maxima) sunt puse in umbra de partile negative ale Capricornului („aspect retrictiv, rece, distant”)?
  Multumesc.
  Numai bine!

 2. Exista si aici, ca in alte aspecte astrologice, multe divergente. Unii sustin ca Luna albastra este a doua Luna plina din acelasi semn, altii din aceeasi luna calendaristica. Desi rational inclin mai mult pentru prima varianta, astrologia practicata de inaintasi a fost sustinuta de exemple solide, de un mod special de viata, de a percepe informatia si de a o explica, pe care noi nu-l avem, si, implicit, de un sistem de perceptie pe care noi, victime ale civilizatiei de consum, l-am pierdut. Ei spuneau ca a doua Luna plina din luna calendaristica devine albastra. Conotatiile esoterice ale acesteia sunt de natura sa duca vibratia cumulata a Soarelui si Lunii spre trancendent, spre sublimare, spre transformarea interioara, accesul la planurile subtile. Ea nu distruge energia, ci ii da o alta directe, una interioara. Indreptandu-si atentia spre interior oamenii se vor vedea pusi in fata propriilor fiinte, ca in fata unor oglinzi magice. Abordarea Lunii albastre din punct de vedere psihologic are in vedere cele patru functii psihologice dupa Jung: intuitia, sentimentul, senzatia si gandirea. Acestea aflate in relatie constanta cu semnele de apa (Rac- sentiment, Scorpion – senzatie, Pesti – gandire) permit accesul la o forma sacra de energie, aflata in paralel cu ceea ce defineste existenta umana si la care se ajunge prin acces direct folosind intuitia. Aceasta a patra etapa, prin prisma devenirii mistice, este atribuita Scorpionului si pusa pe seama magiei, alchimiei interioare, fortei de a influenta cu gandul natura interioara a acelor fiinte sau obiecte aflate in jur. Aceste patru functii pregatesc fiinta pentru trancendenta pe care o mentine Luna albastra timp de cel putin 18 ore inainte si dupa momentul maxim al producerii sale.
  Soarele nu domina intotdeuna pe Luna plina. Contextul astral, implicatiile vibratiilor, dar si directia spre care se indreapta energia sintetica a acestui eveniment poate indica momentul cand unul il domina pe celalalt. Nu doar experienta iti poate spune cand apare acest moment, ci si intuitia, doar ca daca vrei sa te faci inteleasa atunci cand spui ce alegi, rational sau intuitiv, va trebui sa dispui de puterea necesara sa poti explica asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.