ANUL 2010 SAU BUTURUGA MICA RASTOARNA CARUL MARE

Daca anul 2009 a fost plin de evenimente astrale, continuand o serie de aspecte malefice intre Saturn si Uranus, ce au aparut prima data in 2008, si aducand in centrul atentiei forte coercitive, ce au macinat constiintele individuale, dar si pe cele de grup, anul 2010, pentru ca se sprijina pe fortele astrale initiate in 2009, nu ne va aduce linistea si stabilitatea pe care ne-o dorim, fiind inceputul unei perioade de intense framantari sociale ce se va incheia in 2022. Deci nu va fi mai bun decat 2009, ci dimpotriva, iar despre cat de rau va fi vom afla cel mai devreme incepand cu jumatatea anului 2011 cand toleranta unghiului de separatie dintre Saturn si Uranus atinge gradul critic 6. Atunci va rasari putin soarele si vom vedea in cine tragem, cine ne este alaturi si pentru ce ne luptam.
In acest an comportamentul planetelor este unul straniu in care Uranus isi schimba zodia si, la putin timp dupa aceea, in mers retrograd, se intoarce in Pesti, Saturn, intrat din octombrie 2009 in Balanta, va face si el o vizita zodiei Fecioara, la fel si Jupiter alege sa se plimbe intre doua zodii (Pesti-Berbec) si sa tranziteze rapid, in aproximativ jumatate de an, zodia Pesti, dar suficient pentru a prinde un sextil cu Pluton din Capricorn, dar si o opozitie cu Saturn, pe 23 mai 2010, cand acesta inca se mai afla in Fecioara, pentru ca in a doua parte a anului sa revina in Pesti pana pe 22 ianuarie 2011, pentru a indrepta lucrurilor. Relatia lui Jupiter cu Pluton va avea la sfarsitul lui iulie si inceputul lui august un comportament straniu. Cei doi vor efectua doua cuadraturi, ambele aflate in mers retrograd, ceea ce nu poate fi decat o situatie speciala, care complica evenimentele sociale si aduce greutate deciziilor. De departe cele mai dificile aspecte ale anului 2010 vor fi cele doua opozitii intre Saturn si Uranus (27 aprilie si 26 iulie), dar si careul in T intre Saturn, Uranus si Pluton, cu Pluton planeta focar (activ in perioada 1 aprilie – 21 septembrie), ce vor inclina balanta predispozitiilor aducand restrictii, dispute, conflicte, situatii dramatice administrate prost, bani putini, pierderi de statut si bunuri, teama, izolare si deopotriva revolta.
Aspectele intre planetele grele se vor consuma pana in a doua jumatate a lunii septembrie, ceea ce vor aduce primelor noua luni ale anului cele mai intense si complicate schimburi astrale, cele mai dificile consecinte ale faptelor si deciziilor ce ne vin din 2009.

CATE PUTIN DESPRE COMPORTAMENTUL PLANETELOR IN 2010
Multi dintre noi nu vor avea perceptia subtila a fluctuatiilor astrale ce vor veni peste noi in 2010, tocmai de aceea acest articol nu-i va ofesa, ci ii va ajuta sa-si inteleaga simtirile, sa-si puna ordine in ganduri pentru a spori increderea in sine si a micsora teama. In privinta lui Marte, care are nevoie de aproximativ doi ani (696 zile) pentru o revolutie in jurul Soarelui, lucrurile sunt putin mai usor de inteles si acceptat, chiar daca dominarea sa este intensa si lezeaza dorinta de control, puterea, forta. In aceeasi situatie se afla si Saturn, care are nevoie de aproximativ 29,45 de ani pentru a face un tur complet al zodiacului, dar in privinta lui Uranus, putini sunt cei care resimt a doua oara trecerea sa prin zodia Berbec si acestia ar trebui sa aiba o varsta venerabila de cel putin 85 de ani. Referitor la Pluton doar manualele de istorie ne pot reinprospata memoria cu privire la comportamentul specific al oamenilor de pe vremea cand acesta trecea prin Capricorn si ridica, impecabil si detasat, cateva aspecte cu planetele aflate in tranzit pe atunci sau cand a pus, ajutat de Saturn si Uranus, bazele celor doua mari razboaie mondiale ce s-au produs in secolul al XX-lea. Insa, ceea ce trebuie sa ne ramana in atentie nu este doar agitatia astrala pe care planetele, in periplul lor cosmic, ni-l ofera, ci si raportul de forte, schimbul de energie si valori pe care acestea il vor realiza in 2010.
Urmarind comportamentul planetelor in 2010 putem personaliza vibratiile lor la nivelul temei natale sau ale revolutiei solare pentru o mai buna particularizare a acestora. Nu ne ajuta la nimic sa stim dinainte ca va fi un an rau, daca nu stim ceea ce ar trebui facut pentru a rezista intemperiilor sau pentru a gasi o cale de a evolua si trai mai bine. De aceea, aceasta analiza nu urmareste sa prezinte gradat doar elementele care ne cuprind in 2010, ci si caile de rezistenta, modalitatile de atac sau mijloacele de sustragere din fata unor confluente astrale cu caracter decisiv.

Marte incepe anul 2010 cu o pozitie retrograda la 18 grade Leu, incercand sa comprime timpul, sa trimita spre viitor acele solutii pe care nu le-a putut realiza in vara lui 2008, cand a trecut prin aceeasi pozitie. Acum, beneficiind de valentele speciale ale unor fascicule karmice, care leaga semnele Leu si Capricorn in vederea evolutiei sau a sublimarii puterii efervescente, a dorintelor care consuma si topesc idealul spiritual, va aduce libertati temporare, alegeri pe muchie si actiuni riscante, supuse comentariilor acide, dezaprobarii.
In 10 martie va trece in mers direct si, la doar doua saptamani de la acest eveniment, va reedita un sextil cu Saturn pe care il implinise la grad perfect pe 12 februarie, cand era retrograd, apoi pe 4 iunie, cu trei zile inainte de a trece in Fecioara, va incerca o lovitura in forta, un consum al ultimelor rezerve pentru a schimba balanta in directia spre care sunt indreptate aspiratiile si ambitiile sale: puterea.
Apoi, in 30 iulie, va trece in Balanta, in 15 septembrie in Scorpion, in 28 octombrie in Sagetator, iar pe 8 decembrie, in plina noapte, va trece pe semnul exaltarii sale, Capricorn.
Asadar, Marte parcurgand un sector de cer de la Leu la Capricorn, implinind si retrogradarea sa pana la 10 martie, ajunge, la 1 ianuarie 2011, la gradul 18 Capricorn! Incepe la 18 grade Leu, in mers retrograd, si finalizeaza anul la 18 grade Capricorn, dupa un efort de un an implinind, prin parcurgerea a aproape jumatate de zodiac, toate planurile pe care vanitatea, ambitia si dorinta de putere le-au impulsionat.
In 2010, Marte va avea un comportament evident karmic. Nu va putea fi deloc un strateg, nu va putea implini aspiratiile individuale si se va consuma in pasiuni compromitatoare, in conflicte penibile care vor scoate la suprafata aspectul instinctual al motivatiilor.
In plan personal, trecerea sa prin aceste zodii, va secatui fiinta de energie si o va expune riscurilor pe organele guvernate de semnul pe care il tranziteaza. Relatia dintre semnele Leu si Capricorn poate fi in 2010 si una strategica. Ca urmare a acestui fapt, Marte nu va putea intermedia, doar va pune in legatura doi dusmani mai vechi, doi inamici, doi opozanti care acum dau semne de impacare. Vechiul si noul se intalnesc acum intr-un sector al compromisului, al solutionarii pe motive disparate de supravietuire.
Multe incercari personale ne va aduce Marte anul acesta, multe leziuni pe sentimente sau chiar leziuni fizice, in care ni se va cere ofranda, sa daruim ceva pretios pentru a putea merge mai departe. Aspectul de vames al lui Marte, va aduce in relatiile sociale complicatii dintre cele mai variate si penibile. Daca o cearta sau o impartire a bunurilor intr-un cadru intim este permisa fara a atrage atentia prea mult, intr-un cadru social, in care sarcinile si responsabilitatile unei persoane publice sunt si acelea de a administra elemente de patrimoniu, de a coordona structuri care nu-i apartin sau de a elabora decizii pe baza unui plan de masuri, vor aduce multa confuzie pe decizii economice, administrative, de diplomatie la nivelul interactiunii economice, financiare si al politicii externe.
Marte va vinde pe ascuns, la un pret bun, inca de pe acum ceea ce ne va fi necesar in 2011. De aceea, dorinta de implicare sociala trebuie sa fie foarte bine cantarita in 2010. Orice neatentie va atrage voci agresive, atacuri la persoana ce vor surpa din interior o autoritate.
In 2010 se cere in mod insistent limitarea dorintelor de avansare, schimbare in avantaj personal, pacalirii, fraudarii sau a inclinarii balantei intr-o directie personala. In caz contrar, peste ani, ne vom aduce aminte de gloria pe care am avut-o pana in acest an, iar in dreptul lui 2010 vom pune, dupa semnul egal, pacatele tineretilor.

Jupiter, chiar din 18 ianuarie va trece in zodia Pesti. Trecerea lui Jupiter prin Pesti este pentru astrologi momentul in care Dumnezeu ne-a auzit rugaciunile. El poate aduce impacare, liniste si seriozitate in proiecte, curaj in a aborda metode riscante, convingerea ca traseul cel mai scurt este cel in care fiecare membru al comunitatii sa aiba un aport personal in a schimba starea de fapt. Din nefericire, Jupiter, in mers direct, va sta in Pesti prea putin pentru a produce schimbari esentiale, de aceea tranzitul sau va sustine mai mult planetele rapide si luminariile, iar din 9 septembrie (revine in Pesti prin retrogradare), va incera sa repare sau sa finalizeze ceea ce, din graba, in prima jumatate a anului nu a reusit.
Cat timp va fi in Pesti, Jupiter va actiona asupra vointei comune, va mobiliza masele, fara sa le ofere certitudinea ca timpul este de parte lor, fara sa le sugereze macar ca efortul lor conteaza sau ca, prin ceea ce fac, pot atinge finalitatea. Cei implicati in misiuni jupiteriene au in 2010 mesaje imposibile, mijloace inedite de abordat si sunt considerati sinucigasi. Ei se vor lansa in proiecte indraznete si vor explica, prin calcule sau prin intuitii speciale, mersul lucrurilor, in ce consta pericolul social si ce pret trebuie sa platim pentru o liniste personala, iar perioada 9 septembrie 2010 – 22 ianuarie 2011 ne va gasi pe noi in fata unor mesaj sociale inedite in care acestora li se vor lauda solutiile. Meritul este insa al jupiterienilor si al modului special prin care sunt inspirati sau ajutati de fiinte de lumina din subtil pentru a mentine echilibrul dintre bine si rau.
In realitate intregul echilibru al lui 2010 va sta pe umerii deciziilor luate in perioada 18 ianuarie – 6 iunie si toti cei care au fost implicati in social pentru a solutiona decizii la nivel de grup, natiune, rasa vor mobiliza cele mai pure si inefabile vibratii ale lui 2010.
Nu doar pentru ca este Marele Benefic, ci pentru ca trece pe domiciliul sau noctun, Jupiter va aduce lui 2010 claritatea pe care 2009 nu a avut-o. Aceasta lumina a intelegerii va descoperi greseli majore, abuzuri la adresa bunului public, agresiuni aplicate moralitatii, erori in ceea ce priveste moralitata, cultura, chiar greseli de calcul, de directie pe care le vom indica, la momentul in care se produc, in analizele saptamanale.
Mesajul lui Jupiter este acela de a depune cel mai mare efort in perioada 18 ianuarie – 6 iunie, de a accepta sacrificiul cu bucuria celui care isi vede inaintea ochilor singura solutie pentru a iesi din haosul social in care am intrat. Nu nemultumirea rezolva, ci efortul de a accepta solutiile, chiar daca sunt fanteziste, gresite, impotriva individului, a bunurilor sale, chiar daca atenteaza la bunul simt sau respectul de sine. Trecerea sa prin Berbec, din 6 iunie 2010, aduce lipsa de control, abuzuri ale institutiilor mai mari la adresa celor mici, suprataxare, insusirea abuziva a bunurilor straine, miscari geologice, deplasari ale fortei de munca in alte directii decat pana acum. Pana in 9 septembrie cand Jupiter, in mers retrograd, va intra din nou in Pesti, temperand elanurile si abuzurile, complicatiile aparute din dispute concurentiale, din impuneri sau suprataxare, viata individuala, va comporta o acuta nevoie de spatiu, de mari intinderi, de cuceriri, de schimbari, fuziuni sau risipa.
Multi isi pun mari sperante in tranzitul lui Jupiter, insa aceasta este o greseala pentru ca invitatia lui Jupiter, in 2010, nu este una la pomana, ci la efort, disponibilitate, supunere, seriozitate, munca. A nu se intelege ca asta indica deplasarea trasaturilor jupiteriene spre cele saturniene, pentru ca Saturn este acum implicat in alte complicatii sociale pe care le va finaliza impreuna cu Uranus si Pluton.

Saturn este inteleptul lui 2010. Orice mesaj, agresiv sau nu, are in spatele sau o recomandare, un scop si rasplateste o fapta din trecut. In Balanta gasim un Saturn bun si intelept, superior, detasat, chiar si de mesajul sau justitiar, imposibil de controlat si greu de urmarit prin amploarea evenimentelor pe care le predispune. El va fi cel mai aproape de sloganul acestui an (“Buturuga mica rastoarna carul mare”) pentru ca va avea grija de faptele mici care produc efecte mari, de acele fapte care raportate la efectul major, global, planetar, vor parea mici, dar ele vor fi de o mare insemnatate.
Chiar din ianuarie, Saturn va intra in mers retrograd pana in 30 mai. In 7 aprilie va aduce o majora schimbare de vibratie, pentru ca se intoarce in Fecioara, lezand integritatea familiei, a bunurilor, a salariului, a recompensei primite sau ajutand redresarea in sectoarele indicate prin repararea greselilor aplicate acestora in 2009.
Daca din punct de vedere social, vointa lui Jupiter in Pesti va fi mai puternica decat relatia agresiva, devoratoare data de careul lui Saturn cu Pluton, atunci deciziile vor aduce o redresare economica, sociala, administrativa si, prin asta, o iesire din impas a natiunii. Am insa prea putine sperante ca trecerea in Fecioara, din aprilie, a lui Saturn ne va aduce ceva bun. Oamenii sunt tematori in fata schimbarilor, excesiv de atasati de stilul de viata pe care si l-au adoptat si de la inceputul anului si pana in aprilie nu este suficient timp pentru a-i obisnui sa se creada speciali cu cat au, sa fie increzatori intr-un bine subtil si sa-si consume energia pentru a spori valorile, nu pentru a-si insusi ceea ce nu le apartine.
Aceasta noua etapa de restrictii este insa necesara. Un intelept (Saturn) va vedea intotdeauna mai departe decat vad ceilalti (Marte, Jupiter, luminariile) si solutiile salvatoare ce vin din partea lui sunt intotdeuna neplacute, greu de pus in practic deoarece va cere, pentru solutionare, sacrificii, poate chiar majore.
Intelept pentru unii sau ingrat pentru altii, Saturn ne va aduce un an al retrictiilor, al pierderilor din lasitate, al parasirii sau alungarii omului din locul sau de munca pentru ca nu vrea sa-si schimbe programul, zilele libere, echipamentul sau modul in care munceste. Privind la nivel global motivul pentru care se vor aplica aceste sanctiuni sunt naive, puerile, lipsite de bun simt sau judecata, dar ele vor salva grupul de la esec sau colaps.
Nimeni nu va dori sa fie inclus in categoria pagubelor colaterale si tocmai de aceea Saturn, pentru ca anul acesta este intelept, are un plan de rezerva. Revenind in Fecioara el va aminti de ratie, impartire egala, putin, chivernisire, economisire, expulzarea strainului de grup care isi cauta confortul acolo unde sa munceasca mai putin, identificarea grupurilor minoritare ce consuma mai mult decat majoritatea. Pentru ca aceasta solutie va veni in perioada 7 aprilie – 21 iulie, cand Saturn va fi in Fecioara, pana la acest interval aparatul de conducere va lucra contra cronometru pentru ca va evita solutiile drastice si deci nu va fi in stare sa aplice o masura categorica. Pe acest fond general, intelepciunea lui Saturn va primi cateva lovituri puternice prin aspectele de careu si opozitie pe care le va face cu Pluton si respectiv Uranus.
In acest interval momentele 31 ianuarie si 27 aprilie sunt de departe cele mai agresive si vor aduce cele mai multe probleme. Daca in 31 ianuarie decizia este doar de suprafata, ea de fapt este facuta publica, pentru ca de adoptat ea a fost adoptata in noiembrie 2009, cea din 27 aprilie va repara eroarea de judecata si in ceea ce priveste 31 aprilie, dar si in ceea ce privesc deciziile anului 2009.
Aceste valente se vor aplica atat la nivelul vietii personale, cat si la nivelul celei publice si vor avea in vedere ideea de bun comun, adica acel element care se preteaza la a fi imparti. De-a lungul anului vom vedea multi “intelepti” care se vor intrece unii pe altii in a imparti acest bun. Pana cand Saturn nu va reveni in Balanta (21 iulie) nimeni nu va fi in stare sa vina cu vreo solutie viabila, dar vom vedea insa, pe acest subiect, un teatru social complicat de lupta pentru intaietatea ideilor.
Asadar, Saturn ne ofera anul acesta jucarii periculoase. Unii se vor rani atat de tare incat, impartind ceea ce nu le apartine, isi vor taia si ceva din ceea ce le apartine lor, se vor rani si deciziile ii vor obliga la explicatii, efort suplimentar sau cadere in dizgratie. Hotararile cele mai bune pe care le incurajeaza Saturn sunt cele de mica amploare sau care au in vedere elementul cel mai mic al nucleului. Indiferent ca acest element reprezinta individul, salariul sau, relatia sa cu societatea, raportul si schimbul de valori intre creatiile individuale si asimilarea lor de grupul de apartenenta, trebuie sa sustina intarirea elementul de baza, nu a intregului. Unii nu vor vedea padurea din cauza copacilor, dar, in 2010, aceasta limitare a viziunii de ansamblu, ii va ajuta.

Uranus aduce in contextul vibratiilor astrale ale lui 2010 elementele cele mai dificile, pericolul cel mai mare si distrugerile cel mai complicate.
In 28 mai va trece in Berbec unde va sta pana pe 14 august cand va intra din nou in Pesti de aceasta data in mers retrograd. In general, intoarcerea planetelor din drum, indica, in astrologie, semne ale reveniri la probleme mai vechi, readucerea la agenda de zi a solicitarilor nerezolvate in trecut, a disputelor lasate in fierbere, a complicatiilor parasite din lipsa de timp. Unii astrologi, rezervati in fata trasaturilor benefice ale retrogradarii planetelor, considera ca revenirea unei planete la o pozitie pe care tocmai a parasit-o indica intoarcerea criminalului la locul faptei. Subscriu acestei teorii in mod special pentru anul 2010 si in mod particular pentru cazul lui Uranus.
Daca fiecare dintre planetele, pe care le-am trecut pana acum in revista, intervin sa repare zidul stricat al sigurantei de sine, al puterii de a rezista in fata unor modificari impuse constiintei de grup, Uranus se va impotrivi acestui curent si va schimba sefii de stat, liderii de opinie, sefii unor companii, statutul companiilor impunand, pe motivul reasezarii, distrugeri in structura de baza a societatii.
Comportamentul sau in tot acest timp va fi al aceluia care se intoarce la locul faptei cu ura si dispret, cu constiinta incarcata de resentimente si cu apriga dorinta de a continua ororile. Ororile lui Uranus, incepute din 2008 si continuate in 2009, prin cele trei opozitii cu Saturn, revin anul acesta in doua randuri, in 27 aprilie si 26 iulie, in acelasi ton si cu aceeasi agresivitate.
In situatia in care 2009 ar fi adus putina moderatie, putina intelepciune pe alegerile facute, Uranus, intors acum din drum pentru a ne lua ceea ce nu a reusit sa strice in 2009, nu ar fi putut impune o asa mare dezordine. In acest caz ipotetic, ar fi modelat comportamentul intr-un cadru personal, intim si ar fi adus fiecaruia experiente de viata inedite, lipsite de pericolul coplesitor, apocaliptic al sfarsitului. Avand asupra caror elemente sa revina, Uranus ne va puncta intr-un regal de forte malefice cele doua date indicate, facand din ele si, implicit, din cele 7 zile premergatoare si postmergatoare fiecaruia dintre ele, perioade de intensa mobilitate a maselor, de complicatii sociale, decizii pe muchii de cutit, dar si tensiuni interioare ce nu vor avea spatiul, contextul si nici mijlocul pentru a se desfasura in a se anula sau sublima.
Uranus este in 2010 cu adevarat malefic, iar perioada sa de retrogradare 5 iulie – 6 decembrie va muta conflictul social la nivelul vietii personale. Va fi dificil de controlat aceasta confruntare de forte, mult mai puternica decat in 2009 si incomparabil mai tensionanta decat a fost 2008. Pentru a-si implini misiunea, Uranus, in 2010, va invita la o alianta malefica toate planetele si le va trezi acestora valentele negative majore. Orice conjunctie sau opozitie, orice aspect benefic, fie el sextil, trigon sau un aspect minor, devine prin Uranus tensiune, morala, acuzatie, surpare.
Totusi, aspectul malefic al lui Uranus nu este haotic, iar degringolada si haosul deciziilor care se suprapun peste vocile ascendente ale celor multi, care suporta consecintele si care isi striga dreptatea, nu este un efect al intamplarii. Mesajul sau este de fapt o invitatie la degajare, la eliberare de siguranta si binele confortului care duce la degradarea constiintei. Uranus ne va aminti pentru ce traim, ne va rupe de certitudini si ne va tulbura apele acolo unde le-am crezut mai linistite si mai calme. Motivul sau este acela al cunoasterii, dar mijloacele sale sunt cat se poate de directe, dure si capabile sa comprime timpul. In 2010 Uranus va lupta cu timpul si, ca un elan venit din sfera sa de influenta, impulsurile, nevoia de libertate, gandul care se apropie de magic, sacru, esoteric, ocult devin surse de suferinta si indoiala.
Acolo unde va fi Uranus ceva va arde si ne va arata daca sub cenusa exista sau nu o pasare Pheonix, ne va pune fata in fata cu cunoasterea noastra practica pentru a ne extrage din ea scopuri si idealuri realizabile. Unii vor descoperi dupa 2010 ca au gresit drumul, altii ca nu, in ambele cazuri experienta uraniana va imbogati constiinta cu o savoarea proaspata data de noi idealuri, o stare noua de maturitate, o alta intelegere. Trebuie sa fim constienti ca nu este cea mai rea pozitia a lui Uranus. Peste 8 ani (15 mai 2018) Uranus va intra in Taur cand va atinge nivelul maxim al caderii sale.

Neptun vine in 2010 cu atitudinea superviserului. El nu-si schimba zodia, dar are un mers retrograd din 31 mai pana in 7 noiembrie. Ca ne vine sa credem sau nu, Neptun este benefic in 2010. El va ingheta impulsurile aprige de a distruge ceea ce este sigur si stabil si va ajuta la descoperirea esentei invocand experienta, taria de caracter, puterea de persuasiune. El ne va invita la odihna si la consolare. Ne va permite accesul la vibratii diafane, subtile, cosmice prin relaxare si abandonarea mintii asupra careia Uranus va interveni cu o mare agresivitate. Comportamentul neptunian va fi centrat pe compasiune si intelegere. Multi se vor intreba cum este posibil, fara o experienta directa in acest sens, sa poata avea parte de sentimente atat de profunde. Exista, in mod absolut sigur, evenimente in trecut la care Neptun va face acum apel pentru a salva din foc un destin care se consuma in indoiala sau neputinta. Interventia lui Uranus va fi o certitudine, dar si cea a lui Neptun, de asemenea, va fi o certitudine. Care va invinge?
Jocul subtil al energiilor cosmice este unul deosebit de complex. Timpul va produce declicul pe care il meritam. Saturn cu intelepciunea sa, devenit peste noapte prietenul misterios al lui Neptun, si timpul, in maniera sa impecabila, echidistanta fata de bine sau rau, va genera, in intalnirea cu experientele trecutului, aduse acum ca ofranda spiritului, cunoasterii, compasiunii, milei, iertarii, atingerea momentului de noroc. Nimeni nu poate sti si deci nici anticipa in ce maniera norocul ii va invalui pe oameni in 2010. In mod sigur el va face apel la faptele lor, la puterea lor de rezistenta, la antrenamentul moral la care s-au supus in ultimii doi ani. Pentru neptunieni 2010 va fi un an simplu si usor, pentru ca ei sunt in afara impulsurilor haotice care modifica mintea si reorganizeaza instrumentele sale dupa alte prioritati. Totul li se va parea lin, cel mult asemenea lui 2009, cu care vor face in permanenta comparatie.
Mesajul lui Neptun, in 2010, este acela de a invoca din tolba karmica pe care fiecare si-o duce cu sine, acele evenimente in care sufletul a cultivat calitati morale, a mobilizat energia pentru a mentine viata, a iertat pentru a se elibera de impuritati si a sters fapta in care a fost lovit de aproapele sau. Apelul sau este dincolo de intelepciunea echidistanta data de raportul bine-rau si impusa de faptele determinate de acest raport, ci este o eruptie a constiintei, o regasire a sufletului ce asteapta sa fie strigat pe nume pentru a-si deschide aripile si a zbura peste fluviul de foc, pe malul celalalt. Invitatia lui Neptun este una magica, se produce prin alchimie interioara si se finalizeaza cu o recompensa.

Pluton este insa marele misterios al lui lui 2010. El nu va face dovada priceperilor sale printr-un mecanism pe care sa-l putem anticipa, inca de la inceputul anului, dar nu se poate ascunde in totalitate pentru ca i se pot anticipa cateva din mutarile sale majore prin pozitia in Capricorn si relatiile vulcanice cu Saturn si respectiv Uranus.
In 2010 Pluton va deveni planeta focar al unui aspect ce inspira astrologilor teama – careul in T Saturn-Pluton-Uranus. Daca Pluton este deja in Capricorn si in 2010 nu-si va schimba zodia, despre Uranus si Saturn nu se poate spune acelasi lucru. Deplasarea lor dintr-un semn intr-altul, modificarea vibratiilor astrale prin interactiune pe cuspida, deci la limita dintre valori, trasaturi, obiceiuri, impulsuri, stari, va crea un dezechilibru puternic vizibil in perioada 1 aprilie – 21 septembrie. Misterul care il acopera pe Pluton si care va aduce dificultati de interpretare astrologilor, dar si clarvazatorilor si tuturor celor care se ocupa de citirea informatiilor subtile, se va invalui intr-o oscilatie ce nu-i apartine. El va fi punctul de sprijin al unei parghii ce are de o parte si de alta pe Saturn si Uranus in diverse ipostaze malefice.
Primul inceput al acestei configuratii va debuta la 1 aprilie cu Saturn si Pluton pe semne cardinale, va comporta o schimbare de directie in 28 mai cand Uranus va trece de pe semn mutabil (Pesti) pe semn cardinal (Berbec) si alta in 21 iulie cand Saturn va trece din semn mutabil (Fecioara) in semn cardinal (Balanta). Pluton se va invalui in aceasta modificare de vibratii si va fi destul de greu de identificat rolul sau, ce calitati va mobiliza in postura de focar al acestui careului in T.
In mod indubital valentele sale ne va inspira modificari esentiale ale sferei procuparilor care va veni spre perceptia umana sub forma de semnale, de avertismente, de replici, de reveniri ale unor probleme nu doar la nivel individual, ci si la nivel mondial, pe segmentul redimensionarii, reasezarii, prin disparitia unor structuri si renasterea altora sau reconstruirea lor pe seama celor vechi. Pluton ne va lasa sa vedem ca in 2010 este cel care face curatenie, care arunca la gunoi ceea ce este complicat de modelat, dar este greu de inchipuit ca o planeta ce patroneaza un semn a efervescentei emotionale, ar putea sa renunte la structuri sau mijloace care mai contin urme ale redresarii sau continuitatii. Aici intervine confuzia! Saturn, inteleptul, in relatie antagonica, atat la propriu, prin reconstruirea celor doua opozitii cu Uranus, dar si la figurat, prin patronarea echidistanta a relatiei bine-rau, va fi o forta, iar, de partea cealalta, uzurparea, distrugerea, anularea, abandonarea, mobilizarea fricii, nesigurantei si indoielii intruchipeaza cealalta forta. Intre ele, desi rational nu putem accepta sa mai fie loc pentru altceva, exista o forma de energie stranie, ca un program, ca o lista de comenzi pe baza careia totul se va desfasura.
In Capricorn, Pluton este reformator de structuri. El aduce modificari de statut, reevaluarea prioritatilor, ridicarea si coborarea puterilor, dar si preschimbarea luptei pentru intaietatea si mutarea ei intr-un alt plan. Este de asteptat ca agresiunile la nivelul individului, explorarea fricilor si nesigurantelor sa duca la diminuarea liberului arbitru sau la eliminarea din ecuatie a celor care vin cu solutii situate in afara unui program planetar ce are ca scop dominarea, controlul, restrictia, consumarea resurselor, saracirea, indatorarea.
Momentul acestei relatii impune o raportare la valori deosebit de complexe, care au dus de-a lungul istoriei la formarea si reformarea statelor, au ridicat si coborat lideri si au adus distrugeri de masa asupra carora constiinta umana, acum, va trebui sa revina.
Conjunctia lui Pluton cu Uranus si opozitia acestora cu Saturn pe axa Fecioara-Pesti a insemnat cu mai bine de 40 de ani in urma ascensiune partidului comunist si prin asta savarsirea unor atrocitati asupra multor natiuni, dar acum nu avem o astfel de conjunctura, deci acest exemplu al istorie nu ne ajuta. Ultimul careu in T pe semne cardinale intre acestea a avut loc la inceputul anilor ’30 cand s-a produs o criza economica generala, iar semnele acesteia au fost: caderea productiei industriale, somaj in proportii necunoscute pana atunci, prabusirea pietelor agrare si a preturilor materiilor prime, a bancilor si intreprinderilor. In aceasta perioada de recesiune s-au prabusit toate structurile comertului liber care supravietuisera primului razboi mondial. Aceasta criza economica in SUA va da primele semne de disparitie abia spre sfarsitul deceniului. Daca din punct de vedere economic raportul intre ceea ce traim acum si ceea ce s-a intampla cu 80 de ani in urma poate impune o comparatie inteligibila, pe care sa o putem regasi in lipsurile si haosul social pe care il traim, faptul ca, in perioada la care facem trimitere, Hitler a preluat puterea in Germania (1933) este un serios semnal de alarma pentru ca ulterior acestui moment lumea s-a impartit in aparatori si opozanti, iar desfasurarea o stim cu totii cum a fost. La fel Pluton, atunci, din umbra, a impus reguli straine disputelor directe ce la momentul la care s-au produs au fost greu de integrat si analizat ca perspectiva istorica.
Nu putem insa sa reducem intreaga actiune a lui Pluton la comparatia cu momentul premergator celui de Al Doilea Razboi Mondial, pentru ca acum Pluton este in alta zodie, dar este important sa tinem cont ca intregul spectru a directiilor vibratiilor plutoniene atunci (la momentul indicat Pluton se afla in Rac, deci pe aceeasi axa ca acum) a fost indreptat spre politica externa pentru a se finaliza in scopul suprem pe care l-a avut preluarea puterii de catre Hitler: hegemonia continentala.
Anterior acestui moment la care facem trimitere, anii ’80 ai secolului al XIX-lea (1875) l-au adus pe cele trei planete in aceeasi postura, de aceasta data pe semne fixe (Saturn-Uranus in opozitie pe axa Leu-Varsator, iar Pluton in exil in Taur) ceea ce a insemnat inceputul drumului catre Primul Razboi Mondial care va ajunge la final prin prabusirea Concertului Puterilor prin cele opt crize majore, patru inainte de 1900 si patru dupa.
Furtunile succed intotdeauna perioadele de vreme buna si cele mai periculoase nu-si anunta deloc venirea, ci se ascund in spatele altor manifestari sau, in cazuri mai grave, in spatele linistii. 2010 nu va fi un an linistit si nici nu ne va aduce acum complicatiile directe la care am facut apel prin trimiterile la ce s-a intamplat acum 80 de ani, dar poate fi un inceput al destabilizarii si al epurarii, asa cum se anunta din relatiile si interventiile celorlalte planete analizate pana cum. Procesul de interventie asupra planetei, asupra civilizatiei noastre, este unul amplu si evenimente care ar trebuie sa faca parte doar din memorie revin in forta asupra noastra pentru ca nu am invatat ce trebuia atunci cand le-am experimentat. Acum insa oamenii sunt altii si, pentru ca avem indiciul unui inceput complex, asemanator crizei din ani ’30 ne intrebam daca nu cumva hegemonia continentala sau mondiala nu este deja pornita si daca nu cumva ceea ce nu s-a reusit prin agresiune organica impotriva individului atunci, sa se poate face acum prin alte mijloace si metode. Traim intens o criza economica mondiala. Oare ce va mai urma?
Mesajul lui Pluton ramane insa un mare mister al lui 2010. Putem sa intuim sau sa deducem, facand analogii cu perioadele indicate, dar nu putem sa indicam in mod concret o serie de fapte pe care planetele sa le predispuna in mod direct.
Este clar ca ne aflam in fata unor mari incercari si, pentru ca se produc cu o periodicitate de aproximativ 80 de ani si fiecare generatie are sansa sa experimenteze asa ceva, devine o problema a rasei umane. De ce aceste unghiuri intre planete aduc razboaie si crize? De ce nu aduc descoperiri majore, schimbari ale gandirii de grup, reorganizarea spre mai bine a centrelor de interes, nu doar dupa criteriul imbogatirii sau dominarii? Iata un mister care ne duce mai aproape de problema mobilizata de Pluton in acest an.
Destinul este cel cu care Pluton se invaluie in 2010, dar nu va putea sa-l implineasca singur, ci va avea nevoie de concursul a doua centre de putere stabilizate pe relatia lor antagonica (Saturn si Uranus), aducatoare de crize economice, politice sau existentiale, dar nu se va limita doar la atat, ci va indica o finalitate a acestora. Cel putin 10 ani vor trece pana cand vom gandi liber despre aceste evenimente si putini vor fi cei care isi vor pastra intracta puritatea gandiri sau a simtirii pana atunci si nu vor ceda in fata lipsurilor, neputintei sau agresiunii.
Luand in calcul instrumentele pe care le putem observa adunate in jurul acestei misterioase planete, dar si evenimentele asupra carora vor lucra sau pe care isi va construi viitorul plan, intelegem ca toate aceste energii cosmice indiferent ca ne mobilizeaza fricile, ne acuza pentru ignoranta noastra sau ne protejeaza pe masura faptelor bune si a puritatii sufletesti, scopul existentie, deci a rostului pentru care experimentam toate aceste fluctuatii astrale, modulate in evenimente sociale sau personale, este de a ne ajuta sa constientizam ca suntem vii, pentru ca viata este ceea ce traim, iar ea reflecta tot ceea ce am ales sa ne reprezinte.

ANUL 2010 SI CELE PATRU PERIOADE ALE SALE
Unii spera sa citeasca dintr-o analiza astrologica asupra unei perioade, in cazul nostru a anului 2010, care sunt lunile bune, care sunt lunile proaste, care dintre ele vin cu o mai mare greutate si care simplifica predispozitiile astrale, aducand mai multa liniste sufletului. 2010 nu este un astfel de an! 2010 nu poate aduce mai multa greutate unei luni fata de altele, pentru ca toata durata sa este dificila si oricat de multa liniste am avea in octombrie, spre exemplu, ea va fi umbrita de experienta pe care am avut-o de la inceputul anului pana atunci. Este adevarat ca se poate face o diferenta intre luni, intre perioade, chiar intre zile, dar nu asa cum se intampla in 2009 sau chiar in 2008. Anul acesta aspectele planetare strang cureaua foarte mult si se concentreaza intr-un regal de forte in asa fel incat sa poata construi evenimente ample, pline de semnificatii, despre care se va scrie in cartile de istorie.

Primele trei luni ale lui 2010 nu se desprind de predispozitiile aplicate finalului de an 2009. Ele aduc tensiuni in aparatul administrativ, avertismente in ceea ce priveste structura sa de rezistenta, reorganizari, dar si, in februarie, o stranie disputa intre generatii. Trecerea, in acest interval, a planetelor individuale peste cele colective din Varsator si Uranus din Pesti, umple paharul. Tot acum Marte este retrograd, pana pe 10 martie, punand in relatii si in deciziile personale prea multa manie, prea multa pasiune, prea multi nervi si prea putina intelegere. In Leu, Marte aduce obsesia dominarii. El va simti multumirea doar atunci cand isi va vedea inamicul strivit sub talpa sa pentru a da, prin asta, un exemplu celorlalti.
Aceasta culoare stranie a impulsului personal va continua seria tensiunilor predispuse tot anul 2009 si va elibera mai multa frica si agresivitate, decat au facut-o anii 2008 si 2009 la un loc. Motivele cu care interlocutorii se vor impotrivi unii altora vor fi extrem de personale, unele dintre ele copilaresti, puerile, dar importante pentru echilibrul lor. In aceste prime trei luni vom vedea sectorul social ca pe o scena in care actorii isi joaca propriul lor.
Dintre acestea luna februarie aduce succes si eficienta, pentru ca va implini la grad perfect sextilul lui Jupiter cu Pluton stabilizand gandirea si aducand seriozitatea si efortul pe lista prioritatilor.
Recomandarea pentru aceste luni este aceea de a opri cuvintele inainte de a le rosti. Riscul de a rupe o relatie, de a intra intr-un grav conflict doar pentru un cuvant este atat de mare incat nici regretul sau scuzele de dupa nu mai pot opri ceea ce se declanseaza.
In acest interval Marte din Leu va actiona agresiv si isi va sacrifica cei cu care se afisa ca prieten pentru succesul sau. Unii vor spune ca in primele trei luni tineretea nu va fi o stare de spirit, ci o boala.

In aprilie, mai si iunie vin primele semnale ale unor modificari esentiale la nivel planetar. Daca pana acum am crezut ca exista un mecanism mondial de autoreglare, ca divergentele de opinie vin dintr-o placere macabra a unora de a-si expune indoielile in public, acum avem ocazia sa vedem ca ne-am inselat. Pe 7 aprilie Saturn retrograd intra in Fecioara, iar pe 27 aprilie va implini prima opozitie cu Uranus de anul acesta si a patra din aceasta serie. In 25 mai Jupiter va face o opozitie cu Pluton, iar in 28 mai Uranus va intra in Berbec, pentru ca, la doar 9 zile dupa, pe 6 iunie, Jupiter sa treaca si el in Berbec si in doua zile de la acest ingress sa faca o conjunctie cu Uranus.
Luna iunie este de departe cea mai intensa la capitolul evenimente astrale, dintre acestea trei, pentru ca, alaturi de aspectele indicate mai sus, Marte, pe 7 iunie, intre ingresul lui Jupiter in Berbec si conjunctia cu Uranus din 8 iunie, va trece pe Fecioara. Totusi cel mai dificil aspect al lunii iunie va fi Luna plina din 26 iunie, care va construi o cruce cosmica atipica, cu Saturn pe gradul 28 din Fecioara ce se opune lui Uranus si lui Jupiter din primele grade al Berbecului, cu Soarele si Mercur in conjunctie pe Rac ce se opun lui Pluton si Lunii din Capricorn.
Acest moment este o teribila lovitura sub centura, un moment de schisma, de desprindere a unei parti mici de un intreg, de un magnat, care, fractionat, va da semne de autodistrugere, iar elementul desprins sa creasca pana cand va deveni la randul sau magnat. Luna iunie este deci o luna impresionanta, plina de evenimente speciale, ce vor parea etape finale ale unui proces care fie a inceput din martie, fie din aprilie, dar in realitate sunt schimbari de moment. Evenimentele la care participa planetele din Berbec nu au fost programate, iar daca luam in calcul ca este vorba despre Uranus – neprevazutul, este clar ca nimic din ceea ce se intampla nu a fost programat sa se intample acum.
Recomandarea pentru aceasta perioada este aceea de a lasa neprevazutul sa ne inunde, de a permite inimii, vibratiei cosmice sau chiar Divinului sa actioneze prin fluidele corpurilor noastre de lumina pentru a descoperi, prin rezonanta, suave vibratii cosmice, finalitati la care nu ne-am gandit sau sa primim prin asta recompense pe masura efortului. Nu va luati prea in serios in aceasta perioada!

In lunile iulie, august si septembrie se vor consuma celelalte unghiuri dintre planete, celelalte aspecte astrale care fac din 2010 un an celebru. Intrarea lui Saturn in Balanta pe 21 iulie, cele doua cuadraturi Jupiter-Pluton pe 25 iulie si 3 august, trecerea lui Uranus si a lui Jupiter in Pesti prin retrogradare, dar si a celei de doua cuadraturi Saturn-Pluton si respectiv celei de a doua conjunctii Jupiter-Uranus, de aceasta data in Pesti, sunt aspectele repartizate in acest interval. Din cauza amplitudinii aspectelor, multi vor atribui acestei perioade cele mai dificile evenimente ale anului care vor da lui 2010 un caracter decisiv, negativ, rece, distrugator.
Intr-un mod de neinteles pentru un astrolog care urmareste separat aspectele si le analizeaza tot separat, aceasta perioada nu este cea mai dificila, dar nici nu se slabeste tensiunea, ea avand darul de a indica adevarul din spatele evenimentelor. Vine insa cu solutii, cu rezolvari si aduce speranta ca efortul si privatiunile pot duce barca la celalalt capat al tunelului. Acum se pot intampla cele mai nefericite evenimente ale anului si, cu un ton ironic sau nu, chiar si daca nu se intampla nimic acest gol faptic se poate incadra, pe o asa tensiune astrala, in randul evenimentelor fericite. Nu este cazul insa sa ne asteptam la un asemena gol, el va aparea sporadic intre aspecte, dar nu va caracteriza perioada.
Trecerea lui Saturn in Balanta, acolo unde ii este locul, ca prim eveniment al acestei perioade, aduce revenirea la ordinea de fapt a lucrurilor. Aceasta revenire va fi demarata, prin careul Jupiter-Pluton la doar patru zile de la ingresul saturnian in Balanta si va indica, printr-o cascada de evenimente de factura internationala, leziuni la nivelul fiecarui stat. Jupiter in Berbec va aduce succes prin prospectarea noului, a pionieratului, prin lansarea de proiecte care cer o mare nevoie de spatiu, intindere, chiar geografica, dar si ideologica pe care individul, cu experienta sa personala, domestica nu va putea sa o diminueze. Este, de altfel, un alt val al esecului, o alta forma de manifestare a crizei care acum va fi despartita in mai multe parti, in crize mai mici ce vor afecta in egala masura intreg mapamondul, dar care va fi prezentata ca solutie, ca o revenire, ca o rezolvarea a problemelor din ultimii ani.
Daca acest eveniment este putin lucru, timpul va sta pavaza sa ne spuna, daca vom afla de el in conditii sincere si oneste, iarasi de timp depinde, dar in a ne astepta la liniste si pace intr-un moment in care Pluton, carmaciul celor doua razboaie mondiale, dar si al atator crize financiare, politice sau existentiale, este semn de naivitate sau necunoastere istorica.
Daca adaugam la cele ce se intampla trasaturile lunii iulie si evenimentele celorlalte doua luni, in care Uranus si Jupiter isi schimba impreuna zodia alaturi de alte aspecte stresante, in mod absolut sigur cutremurul social prevazut de anul 2010 daca nu se va declansa in a doua parte a lunii iulie, atunci el se va produce in august.
Este inutil sa mai facem trimitere la trasaturile unei crize, la lipsurile pe care le resimtim cel mai mult la nivelul vietii personale, mai mult si mai durereos decat scaderea amplorii tranzactiilor, fuziune a doua mai mult filiale ale unei banci sau chiar inchiderea lor. Semnul de leziune are si o conotatie terestra, continentala, una legata de sol, pamant, placi tectonice. Plimbarea planetelor din Pesti in Berbec si invers, adica dintr-un semn cald si uscat (Berbec) intr-unul rece si umed (Pesti) aduce contractii si dilatari, ca in cazul diferentelor mari de temperatura pe un interval orar mic. Stim ca acest proces inghet-dezghet macina solul, distruge partea fertila a lui si ii scade randamentul. Dincolo de acest proces neobisnuit al vremii si al vibratiilor stranii, ca semnal de avertizare ce ne vin din scoarta terestra, in plan psihologic, relatia inghetului cu dezghetul ucide sentimentul cel mai fertil, flacara vietii, puterea de a rezista in fata pericolului, dorinta de schimbare pentru o reinprospatare a sufletului, a vitalitatii.
Poate ne-am obisnuit sa avem o relatie dizarmonioasa cu societate, dar niciodata nu ne vom obisnui sa avem o relatie proasta cu sine. Chiar si in nefericire, frustrare sau lipsuri exista un confort, iar 2010 va lovi in acestea, in fiecare zi, putin cate putin, inghetand si dezghetand relatiile, punand la grea incercare viziunea, perspectiva si puterea.
Recomandarea pentru aceasta perioada, este aceea adresata intregului an: faptele mici acelea care incarca sufletul si viata personala de sacru, de magic, de liniste, putere si incredere sunt cele care merita intreaga atentie.

Ultimele luni ale anului au un inceput dramatic. Multi astrologi stiu ca acum nu se mai poate intampla nimic pentru ca unghiurile dintre planete nu produc evenimente si le mentin intr-o stare potentiala, dar, chiar de la 1 octombrie, se observa o apropiere interesanta a lui Pluton de Capul Dragonului. Drama existentiala poate veni prin lipsa perspectivei sau printr-un eveniment concret care ne va spune ca faptele ultimilor trei ani (2008, 2009 si 2010) sunt gresite. Relatia lui Uranus cu Pluton este una cat se poate de misterioasa. Ciclul Uranus-Pluton mai este numit si ciclul razboiului si el simplica toate nemultumirile la a aborda sau anula dreptul la viata. Daca in cazul celor doua razboaie mondiale Uranus si Pluton au fost intr-o relatie de dominare si subordonare reciproca (anii ’70 sec. al XIX-lea – careu in T cu Pluton Focar, iar in anii ’30 careu in T cu Uranus Focar), acum, in 2010, suntem din nou in momentul de careu pe faza ascendenta a ciclului Uranus-Pluton, cu Pluton focar. Daca ar fi doar sa facem trimitere la evenimentele istorice care au precedat Primul Razboi Mondial ar fi suficient sa ne convingem ca pe un asa context astral linistea ultimelor luni ale anului este o gluma buna.
Nu va fi liniste, dar nici focuri de arma. Va fi insa un vaiet general, un strigat de mai multe nuante si pe mai multe game care va reprezenta efectul leziunilor produse de primele 9 luni ale anului.
Marii latifundiari vor da, unul cate unul, semne de cadere si un nou tip de industrie se va ridica, cea care va oferi un nou tip de confort. Neptun este un fin observator al acestor evenimente si va indica drept confort personal viziunile iluzorii induse direct pe centrii nervosi, senzatii provocate de factori externi, nu de un impuls spiritual, intervenindu-se agresiv asupra codului genetic. Vanatoarea de vrajitoare specifica celui de Al Doilea Razboi Mondial in care evreii erau vanati si ucisi doar pentru ca erau evrei, fara sa aiba o alta vina, se va transpune incepand cu 2010 pe alte fronturi. Acum nu evreii vor fi vanati, ci oamenii de o anumita factura, cei care trebuie sa se limiteze la a fi simpli consumatori, care nu consuma apa sfanta Kabalah, nu se inchina cu fata spre Mecca, nu se spala in Gange o data pe zi sau nu platesc pomelnice in fiecare duminica la biserica. Intram intr-o etapa de cel putin 12 ani in care se va manifesta o teribila desconsiderare fata de om, fata de creatiile sale. Nu va fi apreciat decat ceea ce ar reprezenta acesta la un moment dat, in niciun caz fiinta sa, sufletul. Acest adevar dur va fi vizibil incepand cu ultimele luni ale lui 2010.
Asa cum anticipam pentru 2009 ceea ce este mai dur si teribil, framantarile sociale si tulburari ale aliantelor sau intelegerilor ce par de durata, toate pe cheltuiala omului comun, la fel se va intampla si in 2010 cand nu doar politica, ci si stiinta, vor interveni pentru a impune modificari vietii.

ANUL 2010 SI CELE SASE AXE ZODIACALE
Axa Berbec-Balanta este in 2010 o axa foarte incercata. Acestia vor avea tot anul un comportament oscilant, iar viata li se va prezenta ca o suita de intamplari, lipsita de certitudine sau siguranta. Trecerea lui Uranus pe Berbec este semn de leziune interna, de detasare sau de problematizare a vietii, de identificare a unei probleme si solutionarea ei in salturi. Berbecii au anul acesta semnul genialitatii, sunt inspirati, aprigi, revolutionari, vor sa schimbe lumea, sa o modeleze dupa chipul si asemnarea lor si nu se gandesc deloc la consecinte. Intervalul 28 mai – 14 august, cat Uranus va sta in acest semn, este pentru ei intervalul cel mai dificil, perioada in care isi vor exercita puterea, timpul pentru care parca s-au pregatit toata viata. Chiar cand Soarele trece pe semnul lor, Saturn se intoarce in Fecioara dand viata conspiratorilor, pierderilor de vitalitate, afectiunilor mai vechi, despartirilor de fiinte dragi. Finalul lunii iulie va aduce acestor nativi semnul gloriei lor sau momentul decaderii maxime.
Balantele primesc lovituri ale destinului. Unele sunt incercate de relatii pierdute, altele se implica in relatii care aduc leziuni si care nu se finalizeaza in niciun fel. Oscileaza intre devotamentul fata de o viata simpla, incuiata in efortul de supravietuire si abandonarea, pe riscul lor, a sigurantei pe care le-o ofera putinul. In perioada 28 mai – 14 august, Uranus le va ajuta sa tatoneze terenul, sa nu uite cum este sa fii liber si aceasta perioada este cea mai incercata de peste an. Plimbarea lui Saturn intre zodiile Balanta si Fecioara, le ofera Balantelor motiv de disputa, amintindu-le cum au fost ele umilite in ultimii doi ani si cat de aprig a fost destinul care le-a luat norocul. Acum, cu Saturn in semnul lor, prind elan si ambitiile le vor depasi asteptarile si puterile ca o palarie care se dovedeste a fi mai mare decat capul. Anul acesta Balantele au nevoie de sfatuitori pentru ca vin cu un dezechilibru in tot zodiacul si, acolo unde se vor aseza, se porneste o furtuna.
Axa Taur-Scorpion aduce in 2010 cea mai mare tarie zodiacului, cea mai puternica sursa de energie si cea mai eficienta. Inceputul anului, pentru cei nascuti in zodia Taur, vine cu oportunitati. Vor sa se desprinda de vechile structuri, dar realizeaza ca relatiile, contactele, apelul catre un for superior, catre o grupare, o structura a statului, o persoana cu functie de conducere, le poate da tarie si sansa de a iesi din acest impas. Pana in vara Taurii au pe umeri o grea povara si efortul lor va fi vizibil si sustinut. Li se va cere parerea despre orice situatie si vor fi solicitati sa munceasca pentru toti. Momentele 31 ianuarie si 23 mai sunt doua fete ale aceleiasi monede in care la una castiga si la cealalta pierd tot. Finalul anului si, implicit conjunctia Jupiter-Uranus din 19 septembrie, nu-i prinde pregatiti. Vor fi din nou solicitati, evidentiati prin merite pe care nu le au, tocmai pentru a fi impulsionati sa le obtina, laudati pentru a da randament, exploatati cat mai mult. Vointa Taurilor va fi puternic zdrucinata. Vor confunda anul acesta succesul personal cu disponibilitatea de a duce pe umeri intreaga structura a unei grupari, organizatii sau a societatii. Taurul va zambi ca-l cunoaste lumea si nu-l va interesa ca pentru asta va trebui sa duca pe umeri o povara atat de mare.
Scorpionii devin diplomati excelenti. Simt ca le vin cuvintele singure spre a fi rostite, conjuncturile ii invaluie si, desi tot anul il vor aprecia ca fiind cat se poate de prost, nu vor depune prea mult efort pentru a controla evenimentele care le vin spre savarsire. Sunt puternici si abili, dispusi sa controleze din umbra tot ceea ce le sporeste puterea. Vazandu-si succesul social facil, isi vor indrepta atentia spre familie, invocand motivul stabilitatii, al reincarcarii cu energie sau vindecarii. In realitate acesta va fi punctul nevralgic al Scorpionilor in 2010. Strategi impecabili, norocosi si abili, se descurca foarte bine in public, dar in viata de familie, in cea personala, intima, lucrurile sunt foarte complicate. Finalul anului ii gaseste pe Scorpioni epuizati si cuprinsi de intense framantari existentiale. Trecerea Nodului de nord a Lunii peste Pluton, ce se produce cu Soarele pe semnul lor, le aduce previziuni sumbre, frici puternice, sentimente de panica, griji nejustificate sau pierderea unei persoane dragi.
Axa Gemeni-Sagetator va aduce complicatii existentiale, un mimetism straniu, o preluare a celui mai eficient si puternic instrument social, o monopolizare a opiniei publice, o insusire mai putin meritata a acestor efecte pentru a construi un lucru fara rost, un om de zapada, o iluzie. Gemenii, ghidati de o buna intuitie, anul acesta isi vor vedea succesul social umflandu-se pana in tavan sau dezumflandu-se de tot. Gandurile se vor indrepta exclusiv in aceasta directie si au, chiar de la inceputul anului, semne discrete legate de cum le va fi intreg anul 2010. Daca in general Gemenii sunt oportunisti si stiu cel mai bine sa valorifice o situatia spontana, acum li se va cere gandire, strategie, masura, ponderatie. Saturn pe semnul Puterii (Balanta este casa V a Gemenilor) le va aduce aspiratii mult prea mari pentru a putea fi echilibrati si a surprinde esenta vietii lor (Pluton si un Sens al Vietii pe casa VIII). Viata li se va complica din nimic si vor avea impresia ca totul este facut pentru a li se impotrivi. In realitate, nu li se impotriveste nimeni, doar ca nu li se va mai cuveni totul, asa cum s-a intamplat pana acum. Li se va cere inspiratie si dedicare, masura si respect fata de oameni si valori. Sinceritatea, in cazul Gemenilor, este un mare mister si asa va fi si anul acesta. 2010 nu le va mai atribui merite pe confuzia sinceritate-destainuire, survenita pe lipsa de respect fata de intimitatea personala sau a celorlalti, ci ii va invita la confruntarea cu ceea ce ascund ei cel mai tare.
Sagetatorii au un an bun, cu spor de imagini si stabilitate in viata privata. Atunci cand invoca stabilitatea intr-un spatiu ingust, cel al vietii de familie, astrologul ii prevede Sagetatorului chinul cel mai mare: de a trai intr-un spatiu ingust. Tocmai de aceea vom vedea anul acesta Sagetatori plecati de acasa la propriu sau la figurat, care isi arunca pe fereastra straiele de nunta si se urca pe cal, ca in poveste, pentru a cutreiera lumea in lung si-n lat. Vor oscila intre o viata de familie implinita prin urmasi, transferul averii copiilor, implinirea unui nou statut creat de descendenta (tata/mama, unchi/matusa, bunic/bunica, socru/soacra) si una sociala complicata, intensa, dar plina de satisfactii si impliniri. Sagetatorii sunt anul acesta cei mai curajosi, liberi, dar suficient de indrazneti pentru a li se atribui apelative care nu le vor face cinste. Finalul anului ii gaseste in griji materiale, fara planuri marete de viitor si fara prieteni carora sa le plateasca, cu generozitea specifica semnului, o consumatie scumpa. Nu acesta este finalul, ci inceputul unei noi etape ce se va declansa, pentru Sagetatori, chiar din 2011.
Axa Capricorn-Rac este anul acesta o axa a indurarii, supunerii si disimularii. Racii, in 2010, vor purta cu ei povara incertitudinii, a tristetii si nemultumirii. Incercati de tentatia de a impune modificari in familie prin asimilarea unui nou membru, se vad in situatia imposibila de a alege. Unii aleg intre sot/sotie si copil, altii intre familia de origine si cea nou constituita, iar altii, agresivi si dornici de a demonstra lumii puterea si forta lor, vor renunta la tot ceea ce implica viata de familie pentru a se dedica unei cariere. Indiferent ce alegeri fac, destinul le va arata ca este gresit si, indiferent cat de inspirati sunt, modul de interactiune le va leza prieteniile si ii va incerca foarte tare pe singuratate, teama de deposedare, rusine, neputinta. Va fi un an trist pentru Raci, dar si unul in care se vor intoarce spre suflet, asa cum nu au facut-o niciodata. Indiferent ca vor considera aceasta schimbare de directie efectul unei inspiratii, a unei revelatii, a unei deschideri spirituale majore sau o vor pune pe seama maturitatii, avansarii in varsta, conjunctia lui Jupiter cu Uranus din casa IX (Pesti este casa IX a Racilor) le va impune modificari de constiinta, in modul de a gandi, de a se raporta la oameni, de a le arata calitatile sufletului pe care il detin, de a impartasi convingeri sau indoieli cu mai multa sinceritate si dedicare. Nu este exclusa atingerea unor experiente tragice pe care le vor mistifica si le vor integra corect in existenta lor.
Capricornii nu vor impartasi aceeasi experienta cu Racii (semnul complementar), ci vor considera ca sunt suficient de puternici, caliti si bine pregatiti sa faca fata unui an dificil si complex pentru ca ei au fost singurii care, chiar de la inceputul lui 2008, de cand Pluton le-a intrat pe semnul natal, au spus ca, perspectiva de atunci si prezentul de acum, asa vor arata. Prea multa siguranta si prea putine resurse gasim in acest semn anul acesta. Unii vor fi mistuiti de afectiuni complicate, altii vlaguiti de efortul de a se mentine in frunte sau de chinul umilintelor suportate in anii anteriori. Pe Capricorn, in 2010, il va interesa sa i se faca dreptate sau sa i se recunoasca meritele. Nu are importanta ce pret vor plati pentru asta. Riscul de a pierde in fata destinului este foarte mare. Capricornii sunt in general oameni pacifisti, ponderati, calculati si cu o viziune realista asupra vietii, dar anul acesta isi vor da in petec scotand la lumina latura impulsiva a modului vibrational cardinal pe care il detine semnul. Se vor certa cu membrii familiei, cu rudele, cu asociatii, cu ei insisi si isi vor propune sa le arate ca, asa cum au spus si pana acum, sunt unici. Da, asa este, in 2010, ca ei nu va fi nimeni. In situatia in care 2010 trebuie sa fie anul valorilor mici, al sporirii vietii personale si al consolidarii elementului de baza pentru a nu surpa structura, Capricornii pornesc cruciade! Vor pierde bani, proprietati, se vor indatora punand la bataie viziunea lor practica si vor pierde.
Axa Leu-Varsator aduce in 2010 dilema: ori viata personala, ori implicarea sociala. In cazul Leului dilema este o mare iluzie. Ei nu prea au de ales, nici nu stiu de altfel cat de dureros si complicat le va fi destinul in 2010, dar, cu atitudinea princiara care ii caracterizeaza se vad in postura de a putea sa aleaga. Destinul ii va pune insa la munca, le va solicita resursele, le va cere un efort mult mai mare decat au facut pana acum dovada, fara sa le promita nimic. Anul acesta este pentru lei un an al purificarii, al renuntarii la pretentii si la schimbarea mizei de pe idealurile imposibil de atins pe cele practice, realizabile. Cei care au functii de conducere sau care detin controlul intr-un sector vor fi tentati sa-si mentina atitudinea, insa este o mare greseala. Pentru inceput trebuie schimbata strategia, pentru a nu incepe anul in cadere libera, si apoi sa-si modifice mentalitatea, optica, viziunea, pentru a face din 2010 un an eficient. Tocmai aceasta viziune optuza le complica Leilor existenta in 2010 si acesta este elementul cel mai dificil pe care trebuie sa-l schimbe. In rest, anul le este plin de evenimente, sunt inspirati si dedicati muncii lor. Finalul lui 2010 ii prezinta pe acestia ca adevarati salvatori. Totul se va desfasura in spatele unei cortine imense. Nici nu vor sti cat sunt de apreciati si nici nu trebuie sa stie. 2010 trebuie sa le purifice karma, altfel consecintele sociale, dar si cele de ordin medical vor fi dure.
Varsatorii, in 2010, nu au dileme, ei au certitudini. Intr-o lume in care nimic nu este sigur, gandurile, sentimentele si oportunitatile ce invaluie acest semn sunt pentru intreg zodiacul certitudini, hrana pentru suflet si corp, elemente geniale de redresare dintr-o cursa in care s-a pornit gresit. Unii dintre Varsatori dispar pentru o vreme din viata sociala sau personala. Aleg sa se izoleze geografic sau moral pentru a se incarca sufleteste si pentru a redeveni ceea ce sunt: liberi. Altii aleg metode rigide, calcule exagerate, vicii morale si lasa lipsa de viziune sa devine stigmatul lor. Pentru ei a alege intre cele doua extreme nu este o dilema. Inceputul lui 2010 ii gaseste deja hotarati, iar finalul le va invalui faptele intr-un adanc mister. Prea putini vor sti ce vor Varsatorii sa faca, nici chiar unii dintre Varsatori nu vor sti ce va deveni viata lor, dar se vor intreba, se vor lasa framantati, chinuiti. Pentru ei insisi nu vor fi confuzi, dar pentru cei din jur da, reusind sa inspire teama, repulsie sau dispret. Este un an dificil pentru Varsatori. Inspiratia nu-i curteaza si pentru a nu cadea in ireverentios inventeaza modalitati de a simula inspiratia. Nu sunt nici magi, dar nici hoti, nu sunt nici tamaduitori, dar nici profesori buni, insa se pricept foarte bine la a da curs framantarilor interioare. Varsatorii au semnul eroismului, dar si pe cel al geniului, iar magnetismul organic, ce-i impinge acum spre izolare, spre reincarcarea bateriilor departe de privirile indiscrete ale celorlalti, ii ajuta sa-si puna ordine in viata personala, spre a o intari si, prin asta, le aduce un mesaj sintetic pe care il vor receptiona chiar de la inceputul anului.
Axa Fecioara-Pesti aduce in 2010 elementul indiscretie. 2009 a dus Fecioarei multe tensiuni si complicatii personale si sociale, schimbari de viziune sau mentinerea ei intr-un mod obsedant si penibil. Acum, insa, vor fi incurajati sa rascoleasca in lung si-n lat vietile celorlalti, sa porneasca un studiu asupra comportamentului oamenilor, sa se expuna in public, cu indrazneala si aroganta, fara sa arate catusi de putin daca au sau nu simtul penibilului. Intoarcerea lui Saturn in zodia Fecioara (7 aprilie – 21 iulie) este pentru cei nascuti in acest semn cea mai dificila perioada din acest an. Acum depun efortul cel mai mare si tot acum se vor expune cel mai mult pericolului de a gresi sau de a lua hotarari cu ton de razbunare impotriva celor care au sanctionat acest semn in anul anterior. Fecioara este in 2010 un semn agresiv. Are de platiti polite, de spus ceea ce sufletul nu mai poate tine si de aplicat lovituri scurte si repetate unor indivizi care, in trecut, au lovit un astfel de nativ din spirit de turma sau pentru ca asa i-a dictat constiinta. Indiferent ca acela se face sau nu vinovat de intentie directa, daca va avea in preajma un individ nascut in zodia Fecioara sau cu acest semn marcant in tema sa, va trebuie sa se protejeze de ironie, atacuri verbale sau chiar agresiune fizica directa. Cu atat de multe resentimente si cu atat de putine ganduri bune, Fecioarele nu vor invata prea multe anul acesta. Se vor pierde in atitudini lamentabile si se vor mandri cu gesturi categorice, eroice, dar inutile care vor atrage mirarea grupului si suprinderea celui vizat.
Pestii, anul acesta, au un comportament ciudat. Se tem de moarte, de trecerea intr-un alt plan al constiintei, de modificarea serviciului, de distantarea de idealul pe care si l-a propus sau de despartirea de unul sau mai multi membri ai familiei sau comunitatii. Se dovedesc a fi persoane puternice, consilieri buni, prea siguri pe ei, atunci cand sunt solicitati in a-si oferi sprijinul, dar dezamagiti de modul in care destinul le limiteaza implicarea si ii obliga sa piarda vremea. Marea confuzie a Pestilor este cea a elementului esential. Nu stiu ce sa aleaga, spre ce sa se indrepte si nici daca fac bine atunci cand aleg ceva in mod arbitrar. Ei nu au dileme, asemenea Leilor, ci confuzii. Au mult mai bine si mai clar conturat decat Varsatorii sentimentul ca se intampla ceva esential si ca tonul anului 2010 este unul major. Nu stiu insa sa-l localizeze in viata personala si nici sa se implice pe un traseul sau intr-un demers care sa-i duca spre finalitate. Pestii, in felul acesta, vor pierde vremea intrebandu-se in ce directie sa mearga si, finalul anului ii va gasi incarcati de merite, de lauri, de felicitari si laude, dar nemultumiti ca nu au identificat intr-o situatie concreta sentimentul, senzatia sau intuitia pe care au dus-o cu ei intreg anul. Pestii vor pune anul acesta multe intrebari, se vor intreba chiar pe ei insisi de unde vine lumina, de ce urca seva in copaci si de ce zboara pasarile atunci cand nimeni nu le spune ce sa faca.

ROMANIA, UN ZAR PIERDUT SI ASTROLOGIA
S-a pierdut un zar, gasitorului drept recompensa o statuie sau un mausoleu”. Cam asa ar suna un anunt la mica publicitate pentru salvarea Romaniei din situatia in care se afla acum.
Nu cred ca mai este loc de iluzii, asa cum s-a intamplat in 2007, 2008 si chiar si in 2009, cand astrologii s-au grabit, pe baza unor confuzii astrologice, sa declare ani excelenti, perfecti, minunuati s.a.m.d. Nu mai este loc de previziuni fanteziste in care Praslea cel Voinic gaseste merele de aur in curtea sa si povestea nu trebuie sa-si mai urmeze intriga pentru a ajunge la finalul fericit. Nu mai este cazul sa alergam dupa himere sperand intr-o redresare, asa cum citim in presa sau urmarim in emisiunile de stiri. Romania se afla intr-un mare impas si, asa cum cei care sunt familiarizati cu notiunile elementare ale astrologie moderne stiu, Pluton, in magnetismul sau teribil aduce risipa, descopera falsul confort si trimite marile institutii ale lumii spre criza.
Romania este in criza, a fost si in 2009, dar nu pentru ca 2008 a fost un an al risipei, ci pentru ca trebuia sa fie acolo unde toti cei din jurul ei au fost. Contextul planetar al lui 2010 aduce, pe tema din 1859, doua mari centre de putere si doua mici. Cele doua mari centre de putere sunt localizate in Capricorn – Pluton si NN – si in Varsator-Pesti-Berbec, adica Neptun, Jupiter si Uranus, iar cele doua mici sunt date de Saturn si respectiv Marte. Marte si Uranus sunt situate in emisfera estica a temei, celelalte dau curs puterii karmice aducand predispozitii pe emisfera vestica.
Daca doar din pozitionara lor nu se prea intelege cam care ar fi destinul tarii noastre in urmatorele 12 luni, din deplasarea lor, din unghiurile care se ridica intre ele, destinul pare, putin cate putin, sa se intrezareasca.
In virtutea celor patru centre de putere, putem imparti anul in doua perioade mari si doua mici, in asa fel incat cele doua intervale mari vor fi aproximativ egale ca intindere temporala. De la inceputul anului, mai exact de la mijlocul lunii ianuarie, si pana la mijlocul lunii iunie se va intinde prima perioada mare, iar cea de a doua mare perioada va incepe la mijlocul lunii iunie si se va finaliza odata cu anul 2010.
Multi isi vor pune bazele in Jupiter, in vibratiile sale si in instrumentele sale subtile cu care pot controla cresterea si descresterea unei economii, acumularea de capital, echilibru intre institutiile statului, armonia si linistea in familie, sustinerea statului de catre individ si invers. In prima perioada mare, cand Jupiter va trece prin domiciliul sau nocturn si cand va implini un sextil cu Jupiter si o opozitie cu Saturn, cu totii ne vom acoperi capetele cu mainile si ne vom astepta sa cada o bomba, dar ea nu va cadea. Uimiti ne vom uita in jur si cineva, pentru ca scena sa fie de-a dreptul hilara, va striga “s-a pierdut zaru’!”
Nu putem castiga in tratative, in negocieri, nu putem sa ne mentinem echilibrul intern, pentru ca vor fi prea multe pareri si prea putine adevaruri de spus, nu avem cu ce sa ne cumparam linistea si nimeni nu va fi interesat sa ne-o ofere gratis, asa ca ne vom pune toti pe cautat zarul pierdut, pentru a spera ca macar putem sa jucam pe picior mare cu toti cei mari care ne curteaza. 2010 (in special primele 6 luni) ne aduce iluzii greu de cuprins cu mintea, dezamagiri deosebit de dureroase, despre care nu se va vorbi in totalitate pentru a mentine armosfera de criza in limite normale. Tot ceea ce ar putea avantaja tara se petrece in spatele cortinelor, cu luminile stinse si vorbind in soapta.
Aceasta scena sinistra ne aminteste de perioada premergatoare Primului Razboi Mondial, de tot elanul muncitoresc, de drepturile acordate celor multi si asupriti, de puterea teribile pe care au obtinut-o adunandu-se in grupari ce promovau valori idealiste, utopice. Incepand cu 2010 si in special cu primele 6 luni Romania va intra intr-un proces lent de asimilare. Suntem pe o panta descendenta spre un bazin de colectare.
Jupiter in Pesti ne va vorbi, pentru a ne salva, de adaptare, de modificare a gandirii si obiceiurilor, de aplecarea fruntii in fata celui care, in loc de baioneta, indrepta spre noi Iphone-urile sau amprenta biomagnetica. Alaturi de Jupiter, Uranus va face un joc murdar si teribil de periculos: asocieri temporare. In aceeasi perioada a anului, Uranus parasind zodia Pesti vine cu un mesaj periculos. El va considera ca in vechiul proverb: “ne facem frate cu dracul, pana trecem puntea”. Sonoritatea gestului si, deopotriva, imprudenta lui vor fi percepute abia in 2011 cand Uranus va reveni in Berbec.
Alaturi de invitatia la supunere si obedienta, tesuta in cuvinte frumoase, ce ascund sanctiuni si masuri drastice, impuse celor multi si rabdatori, Pluton – vointa impersonala, martorul – nu se implica direct in evenimente sociale, ci doar in cele personale. Va avea un aliat teribil in Saturn si, prin relatia de trigon intre doi malefici, fara a se implini unghiul aferent acestui aspect, doar prin intermediul zodiilor, va predispune la afectiuni epidemice, pierderi ale locurilor de munca, abandon, supunere prin dominare si dominare prin frica, teama de deposedare, lipsuri, saracie.
Asadar, prima jumatate a anului se va consuma intre alegerea stapanului, riscul supuneri si identificarea rezervelor pentru a rezista. In paralele cu asta, in spatele cortinelor, se face un alt joc, fara zaruri, cu cheionul pe o harta vizibila doar la lumina unui trabuc fumegand.
In a doua perioada mare, se va cere un pret pentru ceea ce avem de oferit. Miza se va muta pe pamant strain si acolo, din septembrie, de cand Uranus va trece din nou in Pesti, liderii, alesi cu mare grija si atentie in prima jumatate a anului, vor face impresie proasta, se vom comporta gresit fata de standarde. Prinsi cu greseala, acestia vor ridica naivi din umeri: “N-am gasit zarul, ce era sa fac?!” Relatia cu strainatatea va fi puternic lezata de afaceri de proasta factura pentru imaginea de grup, a natiunii, dar profitabila pentru cine a gandit-o din timp. Cu Neptun in casa IX si cu Pluton trecand peste Capul Dragonului slabiciunile liderilor vor fi sanctionate. Poporul isi va trai drama repetarii istoriei. Va trebui sa ne asemanam cu cei care vor sa faca jocul aici, fara sa-i invitam, fara sa ne invite.
Cele doua intervale mici vor fi: iulie-august (Saturn) si noiembrie-decembrie (Marte), in care miza jocului de-a banii, averea nationala, strategia de asimilare a unei idei straine va fi imediat receptata si pusa in practica in doua transe.
Nu vreau sa amintesc despre lipsurile si durerile la care va fi supus acest popor incercat, nu vreau sa mai amintesc, prin corespondente astrologice, ce inseamna criza si in ce directie se va indrepta ea. Am facut asta in ultimii ani. Acum nu criza este importanta pentru noi, ci unde ne duce ea. Romaniei i s-a inscenat o criza si de asta ne vom da seama nu 2010, ci incepand cu 2011, dupa directia spre care vor merge deciziile. Acum ne von confrunta cu deciziile lui 2009, cu alegerile savarsite in acest an si, mai ales, cu optuzitatea unei gandiri orientata impotriva curentului, speculata de marile centre de putere ale lumii. Cu un Pluton intr-o casa a muncii si a efortului, a supunerii si disciplinarii, purtand un mesaj revolutionar, ma pronunt inca de pe acum ca Romania a intrat deja intr-un razboi pe care nu-l mai putea castiga. Acest razboi, prin Pluton si Neptun, nu este doar rece, tacut, interior, ci invizibil intelegerii direct, un razboi al inteligentei, al informatiei, al dominarii prin comert bolnavicios, al alungarii omului de momentul confruntarii cu sine, promitandu-i un bine pe care nu-l va avea niciodata.
Intr-un context istoric atat de dur si complicat, putem sa facem doua lucruri: sa muncim pentru strictele nevoi de hrana, de gandire, sufletesti, spirituale, fara a lasa motivul social sa interfereze cu viata personala pentru a-si impune tabietul, iar a doua este sa ne alegem liderii care sa ne sustina mult mai bine cauza pe pamant strain.
Se va intampla ceva cu Romania anul acesta, ceva rau si cine stie poate vom si trai suficient de mult sa aflam ce a insemnat 2010 pentru politica externa a Romaniei, ce implicatii au negocierile cu F.M.I., Comisia Europeana si Banca Mondiala si ce rol jucam noi in aceasta formula, in afara de acela de consumatori.
Dupa cum vedeti, aceste conditii, cand pot fi indeplinite, fac trimitere la viata personala, la valentele ei, la puterea de a rezista prin mobilizare interioara si izolare in preocupari personale. In alte conditii mijloacele de elaborare a deciziilor sunt pervertite, iar cel care trebuie sa vada asta s-a saturat de iresponsabilitatea celor care trebuie sa fie corecti si care ne conduc. In conditiile astea, la ce ne mai trebuie zarul?
Prin urmare, intrebarea retorica a acestei analize care se referea la calitatea conjuncturilor in sensul selectarii acelora care sunt agresive, dure, are acum un inteles. Aceasta selectie vine pe o preocupare mai veche a umanitatii de a distruge, din lipsa de respect si consideratie, locul in care a aparut si s-a dezvoltat. Modulatiile planetelor in 2010 sunt, asa cum am vazut, deosebit de periculoase si indreptate impotriva individului, prin tranferul greutatii colective pe umerii fiecarui individ, ca o forma de agresare a acestuia, nu de responsabilizare. Tocmai de aceea secretul succesului, sansa de a nu lua parte la acest transfer malefic este de a ne preocupa de lucrurile mici, de bucuriile personale, simple, care ne hranesc sufletul si ne pregatesc pentru o viata mai buna, intr-o alta dimensiune. Aceasta atitudine trebuie sa fie, insa, una indrazneata, nu o resemnare si, tocmai de aceea, ea va avea nevoie sa se hraneasca din calitati personale, din cultivarea sau impartasirea lor, nu din abandonarea identitatii personale in fata grupului.
2010 este anul in care cei mici se ating de putere si asta inseamna cresterea si deopotriva distrugerea lor, pe ideea separarii inceputa din 2009, prin delimitarea binelui de rau. In timpul luptei, putini vor sti cum arata binele si cum arata raul. Ceea ce este in fata trebuie sa moara, sa fie dat la o parte, sa elibereze terenul. De aceea a face apel la suflet, la interior, la maturitate si echilibru este rugaciunea pe care o cere 2010 fiecaruia dintre noi. Acum se incepe un proces de preschimbare a ceea ce s-a separat anterior si va rezista acela care are, in viata personala, valori pe care se poate sprijini.
Ne vom ocupa insa tot anul de aceste tranzite si le vom analiza indeaproape, pe zile, pentru a preintampina ceea ce se mai poate sau pentru a invata sa traim in armonie cu Universul, chiar si daca influxurile astrale nu ne iarta greselile si ni le ofera in dar, intr-un cutie mare si frumos ambalata.

10 thoughts on “ANUL 2010 SAU BUTURUGA MICA RASTOARNA CARUL MARE

 1. Mihaela spune:

  „…aceasta analiza nu urmareste sa prezinte gradat doar elementele care ne cuprind in 2010, ci si caile de rezistenta, modalitatile de atac sau mijloacele de sustragere din fata unor confluente astrale cu caracter decisiv.”

  Pentru mine, aceasta analiza este o inegalabila lectie e astrologie pe care am primit-o in dar in prag de sarbatoare..
  Iti multumesc tare mult!

 2. Cu mult drag!
  Este un an greu, dar eu cred in proverbul „ceea ce nu te doboara, te face mai puternic” si sper ca anul 2010 sa fie mai bun decat ne spun astrele ca poate fi.

 3. Ina spune:

  Despre aceste previziuni complexe si detaliate pe care ni le daruiti cu generozitate pot spune ca le-am primit cu mare bucurie si ca pe un minunat dar de sarbatori!
  Multumesc!

 4. Gabriela Corina spune:

  Raul este sansa maibinelui!
  Anul 2010 sa va gaseasca cu chakra inimii verde jad!

 5. Maria spune:

  Citesc si ma intreb daca sa ma las coplesita de ceea ce scrieti si sa ma ingrozesc sau sa ma intaresc sa iau in piept acest an. Din 2007 sunt in deriva (daca nu cumva de mai multi ani) si sincer nu mai stiu de unde sa-mi iau resursele, in 2008 am cedat neputintei si am avut o perioada foarte grea. Singurul meu gand este sa imi adun fortele si sa imi construiesc o carapace, incercand sa ma protejez si sa nu mai las ca nimic exterior sa ma afecteze pana la vremuri mai bune.
  Nu vreau sa intru in panica, dar imi fac griji de cele spuse pentru fecioara. M-am expus penibil, asa cum spuneti ca s-ar intampla anul asta, in vara lui 2008 si as vrea, daca se poate, sa imi dati mai multe detalii pentru 2010 (nu as mai putea rezista unor vremuri ca cele din 2008 fara sa-mi iau masuri de protectie). Eu sunt nascuta pe 2 sept 1978, in jurul orei 10.30. Multumesc.

 6. Fiecare ia din aceste informatii atat cat doreste si cat considera ca ii este util. Dilema ta, aceea de a crede sau nu, o pot lua ca pe o gluma teribila.
  Trecerea lui Marte peste Mijlocul cerului din tema ta iti poate aduce mult mai multe leziuni decat ti-a adus Saturn care, trecand prin casa XI, ti-a redus numarul celor din jurul tau in care sa ai increderea, ti-a redus prietenii si ti-a oferi motive de neincredere. Crezi ca totul s-a intamplat ca sa suferi tu? Eu cred ca este invers, adica suferi pentru ca s-a intamplat si aici este caracterul tragic, pentru ca daca o amintirea recenta sau nu doare atat de tare ea trebuie sa te duca spre intelegere, spre acceptarea unui mecanism situat dincolo de ceea ce ne dorim, de ceea ce vrem sau pretindem de la viata, indiferent ca o facem pentru a aduce o ofranda bucuriei, jovialitatii, linistii sau aventurii. Cei care au Saturn in casa XI (natala sau in tranzit) reactioneaza, se exprima, acuza, ironizeaza sau aleg sa stea departe de efervescenta unui grup. Cu Jupiter in tranzit in Varsator in casa IV si cu NN in casa III impulsul a fost acela de a te deschide, de a te arunca in directia care ti-a inspirat cel mai mult teama invocand motivul maturitatii. Cu alte cuvinte de ceea ce ti-a fost frica n-ai scapat, iar acum traiesti o aceeasi frica dar mult mai intens. Prin vreau sa-ti spun ca nu tranzitele prin amploarea sau duritatea lor iti amplifica stresul, ci ceea ce nu vrei sa lasi in urma pentru ca obisnuindu-te i-ai pus eticheta de normal si il tii legat de tine. Nu pari genul de om naiv, pentru nici nu esti, doar ca drama are un magnetism aparte pentru tine. E mai poetica decat bucuria pe care o poate trai tot prostul, ca sa nu mai spun ca durerea cu Luna conjuncta cu Saturn pe Fecioara este pentru tine ca apare rece de dimineata cu care iti speli fata, adica neplacuta pentru ca-i rece, dar utila pentru ca te trezeste. In ultimul timp ti-au tot trecut planete prin partea de jos a zodiacului si te-au rascolit putin, acum Saturn iti trece prin casa XI invatandu-te cum sa-ti alegi prietenii, te obliga sa-i vezi cat de bine iti seama, cat de infricosator este acest sentiment, iar Uranus din casa V iti arat deliciile puterii de a decide, dar nu te ajuta sa hotarasti nimic. Intregul tablou este o lectie despre viata, despre oameni, despre ce alegem sa mancam noi si ce dam musafirilor cu care ne-am trezit brusc in casa. Nu se pune problema de a imparti, ci de a intelege ce e al tau si ce nu din ceea ce-ti atribui. Momentul in care Marte trece peste Mercur din Leu te poate incuraja sa-ti atribui roluri complicate, convingatoare. De vei convinge pe cineva de asta, nu este niciun castig, deci avertimentul va merge si in aceasta directie. Fecioarele sunt firi puternice, chiar daca par plapande si se sperie repede…

 7. leonora9 spune:

  Cred ca am recitit de cateva ori randurile scrise de dv, insa cu adevarat am indraznit sa scriu dupa ce am realizat ca Maria are probleme, dar are curajul sa le impartaseasca cu cineva, de aceea cred ca e mai curajoasa decat mine.Poate parea surprinzator de la o leoaica -Zice-se extrovertita- dar mi-e greu sa comunic, nu am incredere, sau mai bine zis NU MAI AM incredere.Imi dorisem sa se termine 2009, pentru ca am avut un an plin de framantari, dar 2010 m-a surprins prin randurile dv.Vreau sa cred ca este BUN in ceva.Pot indrazni sa va dau niste date pentru o schita?Va multumesc.

 8. Anul 2010 este bun in „ceva”. Este bun in maniera directa si fara inflexiuni prin care ne atrage atentie asupra vietii personale. Multi dintre noi fugim in grupuri pentru a ne bucura sau pentru a acuza, fiindca in viata personala exista un gol dureros pe care nu-l putem inlatura. Ne doare tristetea, egoismul, materialismul, invidia, lipsa de siceritate… Ne dor toate si nu avem curajul sa le recunoastem nici macar fata de noi insine, pentru ca teama ne convinge ca gestul ar leza slaba armonie care mai exista. Chiar daca experienta solida de viata ne-a convins ca este mai bine sa cureti o rana, cu riscul sa lesini de durere, decat sa o lasi sa se infecteze, nu ne incumetam sa curatam acele elemente de caracter care ne inunda viata personala si ne convinge ca suferim. Omul este o fiinta minunata, doar ca nu stie asta. Tu esti o fiinta minunata, doar ca nu stii asta si ai putea descoperi acest adevar aplecandu-te mai mult asupra increderii in oameni. Daca nu mai ai incredere in oameni, insemna ca ti-ai pierdut-o in urma unor experiente si aceasta (experienta) este un motiv in plus in favoarea bucuriei ca viata este complexa. Experienta pe care o ai trebuie sa te duca spre gandire, spre analiza intamplarilor si, in mod obligatoriu, spre o intrebare „Ce trebuie sa fac eu pentru asta?”. Poti soca sau impresiona lumea cu vaste cunostinte, poti sa-i faci pe oameni sa rada sau sa planga, sa se topeasca de emotie sau sa sufere si sa-si regrete existenta, dar daca nu faci acestea pentru a te reconstrui, pentru a-ti implini fiinta, adica pentru a-ti recladi opera magnifica pe care o reprezinti, prin tot ce vei face, vei fugi de tine si cand nu vei mai avea putere te vei sfarsi in frica de propria ta umbra. Razi de viata! Iubeste-o si lasa-te cuprinsa de freamatul ei, udata de prospetimea sa sau strivita in durerea ei unica. Fii asemenea celor care au lasat in urma lor magnifice dovezi ale fortei interioare si au inteles ca dincolo nu iau cu ei decat calitatile sufletului. Daruieste tot ceea ce vine spre tine, pentru a te implini si pentru a intelege ca viata este ceea ce traiesti, nu ceea ce crezi ca traiesti.

 9. leonora9 spune:

  Citind randurile scrise, m-am trezit cu lacrimi pe obraz.Cateva fraze pe care mi le-ati scris le-am mai auzit…Parca mi-au fost adresate direct, de catre o persoana care ma cunoaste foarte bine:m-a vazut culegand stele cu un zambet, chircindu-ma de durere in intuneric si triumfand intr-o polemica bine argumentata.Acum doar zambesc amar.Dar mi s-a incalzit sufletul.Si spuneti-mi va rog, „Ce trebuie sa fac eu pentru asta?”.Sa nu zambiti, sau zambiti, dar fiti ”vrajitorul” meu.Tare am nevoie pe viforul asta.Multumesc pentru ca (ne) acceptati fara chip si vorbiti cu atata sinceritate.Si da, mi-e (inca) frica.

 10. mariana spune:

  Iertare, dintru’inceput, pentru indrazneala….multumim pentru tot ceea ce faceti pentru noi, firele de nisip din mainile Domnului. Si eu(ca si Maria) fecioara incercata rau(25.08.65/botosani/23.45) dar care am realizat ca absolut nimic din ceea ce ni se intampla nu este intamplator.Traiesc o perioada in care astept pedeapsa pt toata viata dusa pana acum…normal ca mi-e frica rau…dar incerc sa nu uit ca la fiecare ni se da o cruce care nu poate fi atat de grea sa nu poata fi dusa…incerc sa nu deznadajduiesc.Din naivitate si multa prostie am facut mari greseli care din pacate ii afecteaza si pe cei pe care ii iubesc.Cu toate astea, am fost iertata si simt ca sunt iubita, asta ma face sa ma doara si mai rau si sa nu fiu in satre sa ma iert. Urmeaza consecintele, stiu bine, dar mi-as dori sa fiu in stare sa nu fiu prea agresiva, sa nu am prea multe resentimente si sa am mai multe ganduri bune…este normal sa-mi fie frica, nu???suntem cu totii in bataia vantului….Doamne Ajuta!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.