27 ianuarie – 2 februarie 2020

27 ianuarie – 2 februarie 2020 este săptămâna deliberării în fața unui factor de transformare și a beneficiului major obținut de pe urma unor acțiuni minore. Chiar dacă această săptămână conține câteva unghiuri importante pentru această perioadă a anului, ea se va dovedi mult mai simplă și mai frumoasă decât celelalte de până acum. Ea face referire la momente de atenție, de selecție și de apreciere a calităților pe care unii oameni le-au dovedit, fără a pune în balanță acum unele defecte, reacții negative sau crize ce țin tot de firea acelei persoane. Pentru că beneficiul principal îl obținem de pe urma unor acțiuni minore vorbim în această săptămână de o simplificare la care ajungem pentru că renunțăm la anumite constrângeri. Fie că nu mai credem în ele, fie că nu le mai acceptăm cu atât de mare ușurință, tăria de caracter pe care o dovedim mergând pe acest traseu este una care ne simplifică viața și ne face să trăim mai frumos și mai bine. De aceea, săptămâna în curs este una frumoasă și încărcată de multe beneficii. Condiția ca aceste beneficii să se transforme în evenimente de durată este una foarte simplă și ține de a alege să ne îndreptăm atenția către aceste situații și să nu le considerăm lipsite de importanță doar pentru că sunt minore, prea simple sau, pe alocuri, banale. În egală măsură, este și săptămâna ridicolului. Acolo unde ni se pare că lucrurile complicate sunt singurele izvoare de putere și realizare întâlnim oameni orbi care se fac de râs, care neglijează situațiile simple și care prin aceste erori lasă impresia anturajului că au mari goluri de informații, de atenție, de cunoaștere. Ei nu greșesc pentru că au goluri, ci greșesc pentru că ignoră simplitatea esențială cu care se întâlnesc în această săptămână.
Evenimentele astrale pe care acest interval le conține sunt importante în special în primele trei zile. Dintre toate, trecerea Lunii negre pe zodia Berbec din dimineața zilei de luni, 27 ianuarie, este de o importanță foarte mare. Timp de nouă luni Luna neagră pe zodia Berbec îi va îndemna pe oameni să refuze orice formă de autoritate și se greșească foarte mult rămânând blocați pe acest refuz. Refuzul va fi foarte puternic și spre sfârșitul săptămânii, iar între prima și ultima zi a săptămânii vom experimenta nuanțe ale acestui refuz care pot fi privite și ca o formă de întunecare a minții incapabile să vadă că lucrurile mici sunt la fel de importante precum sunt cele mari dacă marele arhitect al universului, Creatorul a stabilit acest lucru. În această săptămână cuvintele simple schimbă destine, sentimentele clare vindecă, ideile neclintite ce au și conținut protejează de la decăderi înfiorătoare.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a lăsa o portiță deschisă lucrurilor simple. Pentru că aceste lucruri simple au fost ignorate, deci nu au fost murdărite de prejudecăți care au supradimensionat anumite elemente ale vieții, ele vor găsi cea mai scurtă cale pentru a ne întâlni.

Excesele ne avertizează că lucrurile bune pot fi oricând puse la îndoială. Activitate abuzivă. Latura dramatică este exagerată. Severitate. Banii nu ajung. Dreptatea face referire la o latură interioară. Risipă. Dragostea evidențiază o problemă de adaptare. Echilibru este judecat prea dur. Nu avem ceea ce ne trebuie. Risipa este judecată după circumstanțele atenuante.

În noaptea de duminică spre luni, Luna va trece pe zodia Pești plasându-se, astfel, în fereastra trigonului cu Capul Dragonului, aspect care se va perfecta în a doua parte a zilei, cu câteva ore înainte ca Venus și Neptun să-și definitiveze conjuncția lor care a fost activă încă de săptămâna trecută. Dacă relația bună Venus-Jupiter aduce o notă de optimism zilei și, implicit, perioadei, careul pe care Venus și Marte îl definitivează în dimineața zilei pune presiune pe decizii ca și cum orice lucru mărunt ne duce brusc spre o suprasaturație. În consecință suntem azi între ciocan și nicovală, grăbiți să ne eliberăm de tensiunile pe care nu le-am rezolvat pe finalul săptămânii anterioare, dar interesați să ne bucurăm de ceea ce este frumos acum, de ceea ce ni se pare că se înfiripă dintr-odată.
Trecerea Lunii negre pe zodia Berbec este un semn foarte delicat pe care ar trebui să-l avem în vedere în următoarele nouă luni ca pe un element de maximă vulnerabilitate. Această poziție aduce agresivitate gratuită, lupta împotriva unei autorități masculine sau împotriva unui factor care ar putea să schimbe ceva fără să anunțe, fără să ne informeze, fără niciun avertisment prealabil. Vorbim, așadar, despre valori care cer să fie reconfigurate, despre conflicte care generează episoade care pun în dificultate latura sensibilă a vieții, despre acele situații care ne deposedează de putere, ne îmbătrânesc și ne duc spre melancolie, dar, la suprafață, ne spun că suntem puternici și activi. Din această perspectivă, intrăm într-o perioadă de nouă luni de patimi, când oamenii cu inima curată suferă pentru că nu sunt înțeleși sau pentru că par pentru ceilalți victime perfecte. Din fericire, conjuncția Venus-Jupiter este semnul că în momentul de față ni se acorda circumstanțe atenuante, că nu suntem acuzați dacă greșim în modul acesta, dacă ne îndreptăm toată agresivitatea împotriva celui pe care îl considerăm vinovat de ceva. Dacă privim această conjunctură și dintr-o altă perspectivă decât cea banală, marcată de reacții doar pe baza stimulilor direcți, înțelegem că zona pe care o parcurgem acum este una care ne îndeamnă spre maturitate. A fi maturi înseamnă a trece dincolo de reacțiile de moment, a trece dincolo de micile umilințe, a fi în afara acelor episoade care ne validează răul pe care dorim să-l combatem, furia pe care suntem motivați să o desfășurăm. Nu trebuie să uităm că Luna neagră pe zodia Berbec aduce această revoltă împotriva oricărei autorități masculine, împotriva inițiativei care ar putea să aducă ceva nou în viața unui om simplu și curat. Tot ceea ce facem în afara acestor reacții de distrugere a binelui, a respectului față de o anumită latură a puterii reprezintă semnul că suntem cu adevărat niște ființe echilibrate și că nu ne coordonam doar după avantaje de moment care strigă în a ne proteja confortul sau buna dispoziție, iar pentru acestea să fie nevoie de orice, să fim dispuși să facem orice.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre o perspectivă ciudată. Gândim acum că reacțiile de moment sunt foarte importante și că ar trebui să ținem cont de ceea ce simțim sau de mesajele pe care le primim acum ori de ceea ce ni se întâmplă în momentul de față. Prezentul ni se pare ca având o greutate majoră. În realitate, în momentul de față se întâlnesc două direcții complicate, două linii apăsătoare, două mesaje care cer un armistițiu, cer să se înțeleagă, cer echilibru. În caz contrar, vorbim despre o zonă furtunoasă care va fi prezentă în toate conjuncturile pe care le vom parcurge în următoarele nouă luni. Astăzi suntem supuși unor teste, suntem încercați pe eficiență, dar nu la modul general, ci pe acea deficiență care ține de încrederea în partenerul de viață, în partenerul de dialog, în colaboratori. Ceea ce construim acum cere mult echilibru și nu va primi pe viitor, în cazul unor derapaje bazate pe deciziile de acum, circumstanțe atenuante. Greșelile de acum vor fi judecate, nu cu vorba, ci cu fapta. Vom fi loviți cu faptele pe care le-am intenționat, nu cu cele pe care le-am făcut.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne închipui că lucrurile bune se întâmplă de la sine. Orice lucru bun este construit din aproape în aproape, așa cum i se spune, așa cum ni se recomandă de înțelepții din vechime: întâi cu gândul, apoi cu vorba, apoi cu fapta.

Se discută despre un respect la care nu ajungem niciodată. Subiectivitate. Evenimentele sunt analizate după impresii subiective. Ceea ce este bun este prea mult comparat cu ceea ce este rău. Uităm de calea de mijloc. Personalitatea este judecată după caracterul umanist. Consecințele exterioare sunt ignorate. Viața personală este judecată după ceea ce este prietenos sau amical. Evoluție dificilă.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Pești și va trebui să împlinească unghiuri interesante, printre care și un careu cu Marte, aspect eliberator, în mijlocul acestei zile. Raporturile astrale pe care Luna le are cu planetele în această zi ne arată că interesul principal al momentului este cel legat de respect. Suntem acum interesați să ne redobândim respectul pe care l-am pierdut cândva analizând întâmplări subiective, visând la avantaje la care nu vom ajunge niciodată, nu pentru că nu le-am fi meritat, ci pentru că ne este predestinat să ne orientăm către altceva. Trăim pe 28 ianuarie un episod umanist, unul care înțelege și acceptă, dar și unul care observă și judecă. Nu trebuie să fim contrariați dacă ne vedem dintr-odată într-unul dintre cele două puncte. Valorile momentului sunt cele care ne ajută să înțelegem dramele care ne-au tulburat foarte mult, sentimentele care ne-au făcut vulnerabil, emoțiile care, exprimate, au afectat integritatea grupului de apartenență. Acum, prin careul Marte-Neptun înțelegem care sunt consecințele acestor reacții, unde am fi ajuns dacă am fi fost corecți, ce trebuie evitat pentru a nu ajunge din nou în aceste accidente sociale. În prima parte a zilei ni se va părea că tensiunile personale, ceea ce vedem și înțelegem la alții, dar și ambițiile personale, cele care motivează toate reacțiile subiective ni se vor părea adevărate forțe care ne mobilizează să trecem dincolo de nivelul pe care îl avem acum și să ne dovedim abilitățile. În realitate, nivelul pe care îl avem acum se bazează mult pe vibrațiile care țin de careul Marte-Neptun, de această confruntare dintre bine și rău, dintre ambiție și motivație, dintre succes și eficiență. Reacțiile de acum ni se par ca fiind născute dintr-o sensibilitate aparte, însă această sensibilitate se bazează pe prejudecata durerii. Multe au fost memorate pentru că a existat această durere și în momentul de față durerea este factorul care declanșează toată această memorie a situațiilor delicate care ne-au ajutat să evoluăm. Din tot ceea ce ni se întâmplă avem nevoie să extragem esența. Consecințele exterioare sunt ignorate acum, însă cele la care am ajuns prin înțelegerea tipurilor de relații ce au fost dezvoltate în acele momente conflictuale devin în continuare adevărate resorturi pentru a depăși această zonă delicată. Dacă în momentul de față Luna nu ar fi trecut pe zodia Pești, dacă nu am fi fost în contact cu aceste elemente abisale am fi vorbit despre oportunități, despre situații care produc efecte în mod imediat, nu despre conjuncturi care se leagă de întâmplări răspândite pe tot parcursul vieții.
Prin urmare, 28 ianuarie ne vorbește despre o formă de sobrietate care, la prima vedere, ne îndeamnă să uităm ceea ce ni s-a întâmplat cândva, să ținem cont de învățătura pe care ne-a oferit-o conjuncturile din ultimele săptămâni și să nu avem așteptări din partea nimănui, pentru că această răceală este cel mai bun profesor. Aceste reacții sunt puse, în primul rând, pe apăsarea ce ne vine din trecerea Lunii pe zodia Pești, dar și prin durerile pe care ni le amintim și care sunt susținute de careul Marte-Neptun. Desigur, doar un om superficial se va ghida după conjuncturile exterioare, doar un om care analizează conjunctura socială doar după ceea ce vede, nu și după mecanismul care declanșează ceea ce vede, va considera că ziua este apăsătoare. Aspectul eliberator al acestei zile reprezintă un adevărat factor de transformare care ne ajută să înțelegem că avem nevoie de o viață interioară bogată pentru a ne proteja de haosul exterior care nu ne oferă nimic, care doar consumă, care doar obosește. Prin ceea ce ni se întâmpla acum ni se va părea că evoluția este dificilă, dar, în realitate, lucrurile sunt orientate altfel. Nu avem de ce să ne pierdem în visare, ci avem diverse motive, iar prin ceea ce ni se întâmplă astăzi, să devenim practici, atât de practici încât un om zăpăcit să aibă curajul să ne spună că suntem prea reci și lipsiți de emoții. Dacă primim astfel de opinii, dacă ni se spune așa ceva înseamnă că omul zăpăcit care proiectează asupra noastră astfel de opinii este foarte departe. Scopul nostru, cel susținut de ecuația astrală a acestei zile, nu este acela de a ne ține departe de oamenii zăpăciți, ci de a-i ajuta să treacă dincolo de acest episod delicat al vieții lor. Dacă nu vor, atunci își merită soarta!
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu-i judeca pe oamenii sensibili doar după ceea ce credem că ar fi trebui să facă și nu au făcut, doar după ceea ce spun că ar fi putut să facă și nu au reușit. Un om puternic trece dincolo de aparențe și vede ceea ce s-a întâmplat dincolo de ceea ce ochiul fizic vede.

Lucrurile bune se topesc. Nimeni nu este în afara unei acuzații legată de un crez. Evoluție care pune la îndoială practica din ultimii ani. Severitate. Neșansă. Conjuncturi ciudate analizate doar din punct de vedere artistic. Latura emoțională ne conduce la o mare durere. Severitatea înseamnă a ne întoarce către ceea ce poate fi ușor vândut sau cumpărat.

În dimineața acestei zile Mercur se va afla într-o relație foarte bună cu Junon, ceea ce ne spune că suntem într-o etapă pozitivă, că lucrurile bune urmează să se întâmple și că momentul acesta ne poate aduce întâmplări favorabile, bucurii, confirmarea unor speranțe sau împliniri. În realitate, schema astrală acestei zile aduce un conflict ascuns, cel care este bazat pe așteptări ce nu au fost formulate, pe supraevaluarea unor calități, pe așteptări mari pe care le avem din partea unor conjuncturi ce au fost programate de mult timp să se consume în această perioadă.
Luna va trece în mijlocul acestei zile pe zodia Berbec și va trebui să parcurgă două conjuncții, una cu Luna neagră și cealaltă cu Chiron. Dacă prima parte a zilei este una marcată de anumite proiecte pe care le avem, anumite direcții care ne duc spre zone interesante, fertile și frumoase, după ce Luna va trece pe zodia Berbec oamenii își vor pierde cumpătul. Beneficiul trebuie să fie imediat, lupta trebuie să fie cu adversarul cel mai puternic sau, în mod obligatoriu, ea trebuie să se finalizeze cu succesul celui în cauză, cu avantajul imediat al celui care a inițiat această confruntare. 29 ianuarie este ziua în care ne bucurăm doar dacă am învins, doar dacă am cucerit, doar dacă am înșelat pe cineva, doar dacă ni s-a confirmat o autoritate. Pentru unii, acesta este momentul care le arată cât de important este factorul de transformarea al acestei săptămâni și cât de lipsit de importanță este acel beneficiu pe care îl primim în urma unor acțiuni minore. Greșeala lor! Relația bună dintre Mercur și asteroidul Junon poate fie pentru mulți un semn de durere pentru că, fiind în valul unor schimbări negative, se separă de oamenii ce ar putea să-i ajute de acum încolo, au reacții ciudate, agresive sau nepotrivite față de ființele care pe viitor ar putea îndeplini un rol foarte important în idealurile pe care acești oameni și le-au stabilit încă din săptămânile anterioare. În felul acesta, schimbările care se produc prin trecerea Lunii pe zodia Berbec, prin conjuncția cu Luna neagră și apoi conjuncția cu Chiron, ni se spune că ne întoarcem la ceea ce a fost cândva greșit și a fost foarte ușor adjudecat, însușit, cumpărat sau vândut.
Prin urmare, 28 ianuarie ne vorbește despre durerile pe care nu le putem exprima decât într-un mod artistic, decât invocând situații sociale, nu în mod direct, nu prin a pune degetul pe rană. Lucrul acesta se va întâmpla în ziua următoare când Luna va trebui să treacă prin careul cu Axa Dragonului și când situațiile delicate vor fi legate mult mai ușor de emoții, de reacții personale, de ceea ce fiecare deține în patrimoniul personal. Vom fi tentați astăzi să acordăm o mai mare importanță relațiilor superficiale crezând că aerul boem pe care acestea îl conțin ne poate salva din toată tensiunea pe care am trăit-o în ultima perioadă sau pe care am trăit-o de curând. Zona aceasta emoțională face referire cu precădere la deviza generală a săptămânii, cea care ne vorbește despre desprinderea de o durere, dar nu oricum, ci în urma unei analize atente. Doar această analiză atentă ne ajută să schimbăm ceva. Lucrul acesta se produce ca prin minune, ca și cum nu era programată, ca și cum zona aceasta în care activăm acum nu ne-ar fi incitat niciodată cu o astfel de soluție. Asta înseamnă să intervii asupra destinului, asta înseamnă să fii mai curajos decât mesajul pe care l-a transmis cândva programul de frică pe care l-am creat împreună cu grupul de apartenență.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu acuza pe nimeni, de a nu folosi vibrația acestei zile pentru nicio formă de autoritate. Ceea ce gândim acum ca fiind revoltător se va transforma pe viitor într-o veritabilă furtună.

Distracții plătite scump. Legături clandestine care duc spre ostilitate. Constrângeri familiale care sunt analizate prea vigilent. Se pune problema unei integrității fizice pe baza unor legi emoționale sau sentimentale. Ceea ce este agresiv este judecat doar după conjuncturile prezente. Există o latură socială ce nu poate fi analizată acum în mod obiectiv. Se pune problema unui nou parteneriat.

În noaptea de miercuri spre joi Luna va trece prin careul cu Axa Dragonului ceea ce înseamnă o presiune foarte mare pusă pe sentimentul de apartenență, pe gândul cel bun al omului care credea că dacă i s-a spus că este acceptat acesta era adevărul. Adevărul acestei zile este unul dureros, unul care dezamăgește sau, cum vom vedea în a doua parte a zilei, unul care poate chiar traumatiza. Există o formă de severitatea pe care o vom parcurge de-a lungul acestei zile și care ar trebui să facă obiectul unor studii, nu doar cele care vizează interacțiunea membrilor familiei, interacțiunile care există între prieteni, ci și alte tipuri de interacțiuni, precum cele dintre persoane care au trăit în epoci diferite, pentru a vedea care sunt energiile reziduale, cum sunt folosite exemplele vechi pentru progrese noi, cum sunt căutate aceste exemple vechi pentru o reconfigurare personală în prezent.
Elementele delicate ale acestei zile fac trimitere la o latură socială care nu poate fi analizată acum în mod obiectiv, ci subiectiv, prin prisma impresiilor personale și doar prin intermediul observațiilor care țin de sfera privată. Este adevărat, prin ceea ce vom parcurge astăzi vom înțelege că sunt reguli și legi pe care trebuie să le respectăm dacă dorim un progres sau dacă dorim să ne integrăm într-o societate care ni se pare mai bună decât în societatea în care suntem la un moment dat. Lucrul acesta presupune chiar depășirea unor bariere personale, trecerea dincolo de o limită a inhibiției, adică a face un pas în afara zonei de confort. Din exterior ceea ce trăim pare o frământare ce are soluție. Din interior pare un conflict care nu are rezolvare.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne pune în fața unor probleme foarte simple pe care noi le exagerăm, încercăm să le supradimensionăm pentru a face puțin și a obține beneficii majore. Această deformare ne îngrădește independența, ne amplifică neliniștea, ne face mai agresivi și ne rupe de relațiile frumoase pe care ar fi trebuit acum să le ducem mai departe prin iertare. Relația proastă a Lunii cu Axa Dragonului înseamnă, în a doua parte a zilei, și o relație proastă a Lunii cu Jupiter. Ni se va părea astăzi că suntem slăbiți, că suntem limitați, că latura socială a vieții nu ne face mai vigilenți, ci ne împovărează și mai mult, ne responsabilizează cu griji față de problemele altora pe care nu am reușit să le rezolvăm sau care ne iau pe nepregătite și pentru care nu avem pe moment soluții. Fie ca lucrurile acestea fac trimitere la zona sănătății, fie la cea a relațiilor sociale, soluțiile pe care ar trebui să le aplicăm ni se par nepotrivite sau prea complicate pentru a produce efectul pe care îl așteptăm. Cea mai mare greșeală a zilei este să ne izolăm în singurătatea pe care ne-o oferă certitudinea nemulțumirii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu încerca să simplificăm lucrurile după cum le gândim pentru că dacă vom face lucrul acesta vom aplica metode vechi pe care conjunctura astrală de acum încearcă să le ajusteze, vom face apel la efecte mai vechi pe care conjuncturile de acum încearcă să le curețe.

Convingeri care lasă de dorit. Latura tensionată a vieții generează idei noi. Fenomene vechi produc efecte prin corelație cu latura spirituală sau emoțională a vieții. O greșeală este ridicată la rang de regulă socială. Aspectele frumoase ale vieții sunt îndreptate ori corelate cu independența ori spiritualitatea. Este nevoie de protecție. A ne gândi prea mult la bani înseamnă a deveni ostili. Separare. Descoperirea unui traseu care simulează independența. Ajungem la abuz prin schimbări bruște. Omul profund se detașează de aspectul abuziv al vieții.

Ultima zi a lunii ianuarie ne pune în fața unor provocări pentru care, de această dată, chiar suntem pregătiți. În a doua parte a zilei Luna va trece prin careurile cu Pluton și, respectiv, Saturn, aspect care înseamnă, dacă luăm în calcul și opoziția cu Junon, desenarea pe cer a unui careu în T pe semne cardinale, element astral care aduce instabilitate, tensiuni și dezamăgiri. Lucrurile acestea însă nu ne iau pe nepregătite. Suntem atenți la ceea ce ni se spune și chiar dacă suntem răniți, chiar dacă suntem loviți în zonele foarte delicate, avem suficient de multă putere încât să nu ne lăsăm doborâți, iar dacă am căzut sub forța acestor lovituri ne ridicăm imediat, întoarcem spatele agresorului și mergem mai departe. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că Mercur mediază toată această tensiune, dar nu oricum, ci prin a găsi soluția cea mai frumoasă care să scoată în evidență ceea ce a fost valoros din experiențele pe care le-am parcurs în ultimii ani și în ultima perioadă am trecut cu vederea. Vor fi și oameni care se vor gândi la bani, la a găsi persoane care să le îndeplinească anumite sarcini, a transfera responsabilitatea pe umerii altora, a lucra mai puțin și a protesta că nu sunt puși să facă ceea ce trebuie. Cei care nu se regăsesc în această schemă a protestului inutil vor descoperi o formă de independență care îi eliberează de toate aceste opresiuni, de toate aceste gânduri parazitare la care ar fi dorit de mult timp să renunțe și nu au știut cum. Asta înseamnă că aceste persoane dovedesc faptul că dețin deja calitățile remarcabile. Ele nu ridică o greșeală personală la nivel de acțiune socială, ci sunt ființe responsabile și profunde. Ceea ce descoperă acum va fi foarte util și folositor comunității.
Prin urmare, ultima zi a lunii ianuarie ne ajută să facem lucruri simple care ne ridică deasupra situațiilor complicate pe care altădată am fi încercat să le rezolvăm prin acțiuni în forță. Acum vedem că inteligența ne scoate din orice încurcătură, ne ajută să trăim ușor și frumos, ne oferă privilegiul de a trăi simplu, de a simți profund și de a ne ridica atât de sus cât ne dorim sau cât considerăm la un moment dat că aveam nevoie. Tot inteligența, dar folosită într-un scop negativ, ne amplifică drama personală, ne pune în dificultate condiția socială și ne face să suferim. Dacă în prima parte a zilei trăim cu intensitate toate aceste tensiuni care se pot rezolva așa cum am indicat mai sus, spre seară, când gândurile se limpezesc, când totul este mai clar vom descoperi cât de importantă este încrederea că lucrurile bune ne sunt accesibile oricât de mult am greșit, oricât de multe erori am făcut, cu sau fără intenție. Asta face ca finalul zilei să fie unul marcat de toleranță, sensibilitate, de acele elemente care temperează tot ceea ce a fost până de curând instabil și ne-a dus către conflicte ciudate. Nu trebuie să uităm că Jupiter trece prin Coada Dragonului și ne face să credem, în mod toxic, că nu am fost recompensați pe măsura efortului. Am primit atât cât am meritat, nu cât am fi crezut că merităm. Acum ne detașăm de subiectivitatea din trecut cea care selectează doar calitățile și care ne făcea să vedem că o baltă se rezumă doar la stuful ei.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la emoțiile simple. Ceea ce este simplu a supraviețuit programelor agresive care până spre finalul anului trecut au dorit să distrugă totul pe principiul tăvălugului.

Convingerile sunt confirmate prin schimb de experiență. Educație. Se face apel la o schimbare importantă la care participă mai mulți oameni. Reverberații. Succes în abordarea situațiilor imposibile. Activitate intensă. Latura dramatică a vieții este tratată prea ușor.

În noaptea de vineri spre sâmbătă Luna va trece pe zodia Taur și încă de dimineață va definitiva conjuncția cu Uranus, apoi, în a doua parte a zilei, va trece prin sextilul cu Capul Dragonului reușind astfel să medieze tendința Nodurilor prin Capul Dragonului. Prima zi a lunii februarie este una de educație la care adăugăm și o altă componentă, ce a negației. Printr-o formă de refuz ajungem să descoperim elemente secrete ale unei relații, ale unei informații care ne-a fost ascunsă, ale unor întâmplări care nu au fost împărtășite deși poate nu ar fi trebuit să se întâmple așa. Este adevărat, zona aceasta ne pune în fața unei laturi dramatice a vieții care ne bruschează de fiecare dată când o sondăm, dar de această dată ea ne ajută prin mișcări rapide și scurte să obținem efecte foarte mari și de durată. Având în vedere că această tărie de caracter pe care o folosim acum prin trecerea Lunii pe zodia Taur primește și lecția rigidității ce vine conjuncția ei cu Uranus este de așteptat să ne întâlnim cu această latură dramatică a vieții, dar, de această dată, ea nu va produce acele efecte negative cum s-a întâmplat pe finalul anului anterior. Avem sentimentul acum că ne eliberăm de presiunea care ne-a creat atât de multe probleme în ultima perioadă și că ne vom putea implica cu mai multă determinare în viața socială, adică puteam avea o activitate intensă fără să fim epuizați sau umiliți pentru că facem lucrul acesta. Vom avea, totuși, o obsesie, aceea de a face ceva nou, de a ieșit din banal, de a ieșit din rutina. Nu se știe cât vom reuși, dar se știe că acele persoane care își vor împlinii acest deziderat au lucrat la acest proiect în săptămânile din urmă, adică ceea ce se întâmplă acum este un fel de dorință împlinită. Răspunsul celorlalți nu va întârzia să apară, ceea ce înseamnă că dinamica vieții personale va căpăta acum o notă frumoasă, una legată de joc, ludică, legată de profunzimea unei vieți spirituale, empatică, dar și una care ține de adaptarea planurilor de viitor după puterile pe care vedem acum că le deținem.
Prin urmare, prima zi a lunii februarie ne ajută să înțelegem că deținem calități de care nu am știut niciodată. Faptul că deviza săptămânii ne vorbește despre beneficii majore la care ajungem prin eforturi minime este un lucru cât se poate de real și pentru această zi, nu doar pentru celelalte. Este adevărat, Luna pe zodia Taur ne face acum mai practici și prin acest caracter practic vom fi tentați să căutăm acul în carul cu fân, ca în celebrul proverb, adică să cerem dovezi de eficiență și de practică deși poate ar trebui să ne ocupăm mai mult de trăire, de nostalgie, de o altă formă de certitudine. Prin acceptarea acestui adevăr, prin trăirea acestei realități care ne spune că lucrurile mici și simple schimbă situații imposibile vom reuși să schimbăm ceea ce nu am reușit, așa cum am văzut și în celelalte zile, în situații când am dat dovadă de mai multă tărie de caracter și poate am avut chiar mai multă putere. Acum lucrurile simple se împlinesc pentru că avem această capacitate de selecție, suntem capabili să ne cunoaștem un bine chiar dacă el este mic ori ascuns în tufișuri.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că țelul momentului este de a combate o latură dramatică. Țelul momentului este de a folosi eficient acel bine mic și ascuns în tufișuri care nu a crescut tocmai pentru că a fost ignorat.

Disconfort. Avantaj printr-un schimb de experiență care nu implică procese sociale dominate de responsabilitate. Calitățile trebuie probate. Înțelepciune. Spirit organizatoric. Refuzul unor privilegii. Se face apel la o mare responsabilitate. Ceea ce este durabil dă semne încă de pe acum. Justiția trebuie respectată. Educația poate face ca justiția să fie obiectivă.

Din dorința de a reuși într-un proiect mai mult sau mai puțin ambițios, din nevoia de a face o bună impresie ajungem într-o zonă delicată. Poate nu ar fi trebuit ca această zi să fie privită ca una de lucru, de muncă, de efort, însă nu trebuie să uităm că de fiecare dată când Luna este în zodia Taur oamenii își caută de lucru, se simt bine că muncesc, dar au și nevoie de rezultate pe baza a ceea ce fac acum. Așadar, în ultima zi a acestei săptămâni nu vorbim despre o muncă de plăcere, dar putem vorbi despre bucurii care ne vin de pe urma rezultatelor obținute prin munca pe care o facem acum. Și de această dată se poate vorbi despre o formă de educație care să ne cizeleze o latură ce a fost neglijată. Nu vorbim de realizări remarcabile prin cizelarea acelei laturi, ci doar de o echilibrare. Din fericire, echilibrarea care ne vine de aici are un efect absolut tonic asupra vieții sociale, asupra motivelor de supraviețuire, asupra țintelor pe care ni le stabilim și la care mult timp am crezut că nu vom ajunge. Convingerile mai vechi au devenit un fel de refuz care va fi privit în dimineața acestei zile ca un fel de disconfort. Unii vor considera că poate le-ar fi plăcut să trăiască într-o altă epocă, într-o altă familie sau într-un alt anturaj, însă dacă se detașează de aceste gânduri vor vedea că interacțiunile de acum sunt simple și această simplitate îi ajută să își redobândească acel confort pe care îl iubesc foarte mult. Redobândirea confortului personal nu este ținta acestei zile, ci mijlocul prin care oamenii devin mai organizații, mai siguri pe ei, mai sănătoși.
Așadar, relația bună dintre Venus și Pluton care se definitivează în această zi face referire la acest confort care trebuie să ne arate un rezultat concret, trebuie să ne evidențieze că suntem buni la ceva sau dacă suntem acceptați trebuie să ni se spună clar lucrul acesta ca să rămână. Ceea ce ni se întâmplă acum are această amprentă a valabilității ceea ce ne va bucura foarte mult.
Prin urmare, finalul săptămânii ne vorbește despre lucrurile critice care se transformă în observații obiective, în alegeri responsabile. Chiar dacă situațiile pe care le parcurgem acum, prin ușurința cu care ne oferă un anumit confort, ne spune că ceea ce este bun se întâmplă fără să ne atribuim o formă de responsabilitate, cei care o fac transformă binele de acum în evenimente de durată. În cuvinte mai simple, devenim responsabili nu doar pe ceea ce ne face să ne simțim bine acum, ci și pe ceea ce vom face de acum încolo pentru a ne simți bine pe termen lung. Cei care refuză această formă de simplitate și se întorc la severitate refuză, în realitate, un factor de transformare care, de această dată, spre deosebire de săptămânile anterioare, este și unul foarte plăcut. Ei sunt oameni orbi care nu văd nici dacă li se spune în mod explicit unde să se uite, nici dacă ating cu mâna ceea ce ar trebui să facă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu privi refuzul ca pe un disconfort. Totuși, a face lucrul acesta presupune un anumit nivel al educației, al sensibilității și al voinței. Refuzul întotdeauna creează disconfort.

20 thoughts on “27 ianuarie – 2 februarie 2020

 1. Doina spune:

  Dle Coșer, cu tot respectul, despre gripa ucigașă din prezent ne puteți spune ceva ? Va ajunge și la noi? Vom fi și noi afectați? Se va găsi un remediu? etc.
  Mulțumesc anticipat !

  1. Ceea ce se întâmplă cu acest virus este un mesaj fals. Se dorește scăderea autorității cuiva și promovarea unui comerț prin noi tipuri de asocieri. Noi nu suntem pe harta autorităților care decid așa ceva. Dintr-un anumit punct de vedere este bine (cel indicat de tine), dar din toate celelalte, nu!

   1. cami spune:

    100% de acord cu dvs.Sunteti singurul care recunoaste acest lucru.

   2. Doina spune:

    Rămâi „mut” de ce sunt unii capabili pentru bani. Bine că nu facem parte din acea „hartă”, chiar dacă vom rămâne săraci, vom fi mai curați cu sufletul. Mulțumesc mult pentru informația furnizată!

   3. A. G. spune:

    Ceea ce se intampla cu acest virus nu poate fi asemanat cu ceea ce se intampla cu asa zisul virus al imunodeficientei umane (v. Peter Duesberg – Inventing the AIDS virus)..???
    Sunt doua ipoteze:
    1. cea oficiala „stiintifica” cum ca boala denumita SIDA e produsa prin infectia cu H.i.V.
    2. cea alternativa: SIDA e de cauza necunoscuta (fiind afectate anumite grupe de risc).
    Oricum boala exista si in stadiile terminale este incurabila, insa relatia de cauzalitate cu retrovirusurile zise lente nu a fost niciodata stabilita clar.
    Care este opinia dvs. in legatura cu acest subiect? SIDA este virala sau este un sindrom multifactorial (in care comportamentul imunosupresiv, malnutritia, drogurile au un rol)?
    Multumesc!

    PS. Apreciez previziunile dvs!

    1. Ştiu, sunt câteva documentare despre AIDS, dar acest virus a fost lansat pentru un scop pe care Robert Gallo, creatorul AIDS, l-a deconspirat: reducerea populaţiei. Coronavirus are alt scop.
     AIDS are drept cauză spirituală incapacitatea de a trăi. Scopul coronavirus (cu versiunile sale) este altul.

  2. F. Guy spune:

   COVID-19 este o boala reala si este ca o gripa dar mai grea. Insa practic s-a transformat intr-o epidemie de testare. Intrebarea este daca ceea ce este detectat prin PCR este material genetic viral (strain) sau material genetic endogen (modificat), asa zisul „virus” fiind o excretie endogena a unei celule intoxicate (?) … [Viruses are excretions of a cell who has become poisoned – Rudolf Steiner] … Deci testul arata ca in orgasnismul respectiv exista o anume toxicitate (cauzata mai degraba de factori de mediu). Poate exista si o conexiune cu acea mult discutata conjunctie intre Saturn si Pluton (Cand doi „diavoli” se intalnesc) care se va finaliza in primavara lui 2021.

   1. Acest virus servește unui scop. Nu la Covid19 s-a referit Steiner, ci la ceea ce vom descoperi după ce, din frică sau inconștiență, vom accepta toate abuzurile bazate pe vaccinuri experimentale, oricare ar fi ele. Problema acestui virus este mai curând pusă pe seama lui Uranus din Taur. O fi Saturn un malefic, dar pe Capricorn este în domiciliu şi ne conferă o oarecare protecție acum. Din nefericire, ea nu va mai dura mult. Deja și-a revenit la mersul direct, iar pe 17 decembrie se va întoarce pe Vărsător. Consumăm prea multe resurse pentru nevoi comune. Doar când vom ajunge în punctul critic vom realiza dezordinea pe care o traversăm acum. Absurdul pe care-l trăim în prezent a fost anticipat de Alejandro Jodorowsky și prezentat în creația sa genială – „The Holy Mountain”.

    1. F. Guy spune:

     Totusi, ce trist este ca exista in lume SARS-CoV-2 si H.I.V….

     1. Da!…și multe alte urâțenii inventate de om.

     2. F. Guy spune:

      Buna ziua! Ma refeream la faptul ca cele doua „virusuri” ar putea fi de fapt exosomi. Aceste particule zise virale (foarte probabil exosomi) sunt de fapt o problema actuala, iar prin inmugurirea excesiva a particulei numite „SARS-CoV-2” de la nivelul celulelor epiteliale respiratorii se produc leziuni reale care pot fi de la usoare, moderate, pana la fatale. Gheorghita, nu stiu daca ai inteles…
      Oricum iti spun pe aceasta cale La Multi Ani in 2021! si sa ai un Nou An cu Bine! Te pup! <3

     3. De ce sa nu-nteleg? Nu este prea complicat ce-ai scris, doar ca nu cred ca in felul acesta se explica tabloul. De ce? Pentru ca exosomii (s-a demonstrat) nu sunt pungi de gunoi celular ca mediu de cultura in special pentru bacterii, ci formatiuni care contin substante ce pot fi preluate pentru a fi folosite si in alta parte a corpului pentru a rezolva. Stiind ce se intampla prin spitale, nu vorbim despre o reactie a corpului (formarea acestor exosomi) in contact cu un virus obisnuit (fie el si putin mai agresiv decat altul), ci de altceva.
      Chiar daca ma repet, am convingerea ca acest virus serveste unui scop, la fel si vaccinul si efectele pe care le produce nu tin de exosomi, ci de niste mecanisme elaborate ale ingineriei genetice.

    2. Cristina spune:

     Gheorghiță, dar Varsatorul nu e si el domiciliu natural pentru Saturn?
     În altă ordine de idei, ma gandesc cu groaza la ce va urma odată cu Pluto in Varsator. Stiu ca suna ridicol, dar mie una mi se pare o cucerire planetară, si nu vad sincer soluție onorabilă decât pe principiul ori/ori, care pe care. Nu imi pot defel imagina conviețuirea pe termen lung cu ceea ce încearcă acum să își adjudece acest Pământ – decât poate cu un pret, dar unul inacceptabil.

     1. Așa cum ne-ai obișnuit, ești sclipitoare. Bine punctat! Ca acest lucru sa fie posibil este nevoie de schimbări pe diferite scale informaționale. Să nu crezi că se lucrează doar pe scala genetică. Să ne întrebăm: cui servește această modificare nenaturală a templului în care trăim ca entități? Cineva va trebui să răspundă la această întrebare pentru a înțelege mai bine ce ni se întâmplă de ceva vreme, nu doar acum, și cât de nenorociți sunt cei care inventează tot felul de cuști (fizice, emoționale, mentale și chiar spirituale) pentru a trăi o secundă mizerabilă de glorie.

      Saturn era considerat așa în sistemul vechi. Acum ne-am mai extins puțin… Cu Pluton e devreme. Va repera ceva, însă doar la inceputul perioadei (în 2023 intra în Varsător).

     2. Cristina spune:

      Multumesc, sunt măgulita, deși între noi doi sclipirea nu e la mine :). Ca sa nu mai vorbim ca exact acum mi as fi dorit să gresesc😃

      Trebuie să ieșim din asta, Gheorghiță. Eu vad bine in jurul meu, vad oameni care se încăpățînează sa ramana oameni, vad orbi care încep sa vada, vad tineri care au viata si luciditate in ei. Refuz sa cred ca ne este dat să pierim. In fond, puroiul asta trebuia odată si odată sa irupa. Iar când irupe si fiara iese la iveală, sfârșitul va fi AL EI. Știm asta, este scris.

      Multumesc din suflet pentru tot ce faci! In continuare ma fascinează felul în care diagnostichezi ca prin magie o situație. Nu stiu ce si cum faci, dar iti iese!:)🔮🪐🌟🌞
      Cu Dumnezeu înainte!

  3. F. Guy spune:

   Intrebare: O sa dispara acest SARS-2 (COVID-19) in vara anului 2021 asa cum s-a intamplat cu SARS-1 (ce a durat din 2002 apoi 2003 si a disparut complet in 2004) ?
   Sau o sa ramana pentru mult timp asa cum a fost cu descoperirea paticulei zisa H.i.V din 1983 ? Multumesc anticipat !

   1. Nu dispare. Structura lui este mult mai complexa. O sa aflam mai multe despre asta. Exista o componentă pe hrănire acolo unde ceva se distruge. Vom afla despre ceva bun care functioneaza pe efectul flacarii de chibrit, adica despre ceva bun pe moment, dar care va produce un rau mai mare. Experienta aceasta ne invata sa fim cuminti, dar cati inteleg ce inseamna sa fii cuminte?

 2. Cami spune:

  Buna seara, am cautat pe site, analiza astrologica a anului 2020, pentru fiecare zodie, dar nu am gasit-o. Ma puteti indruma cu un link, va rog. Multumesc mult

  1. Nu exista pentru ca nu am scris nici previziuni generale si nici pe zodii pentru 2020.

 3. Cami spune:

  Va multumesc si astept cu nerabdare aceste previziuni,in masurain care va puteti face timp pentru o asa activitate laborioasa.O zi buna

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.