20 – 26 ianuarie 2020

20 – 26 ianuarie 2020 este săptămâna memoriilor care întristează și a trezirii la o realitate care ne pregătește un mare succes. Deși definiția acestei săptămâni pare complicată, ea face referire la decizii foarte simple. Ele vor veni spre noi încă din după-amiaza zilei de luni, 20 ianuarie, când Soarele va trece pe zodia Vărsător. Apoi, vor veni spre noi și alte etape, care țin de disciplină, de înțelegerea nevoilor celorlalți, de realizarea unor corelații corecte între extreme, dar și gestionarea mesajului propriu în raport cu nevoile celorlalți sau în raport cu nevoile comunității. Această săptămână ne pune în fața riscului. Aceasta reprezintă semnul că energiile cu care ne-am alimentat până acum s-au încheiat și că este nevoie de o nouă colaborare pentru care nu suntem pregătiți sau pentru care nu avem încă resursele necesare. Așadar, în acest context, săptămâna în curs ne invită la judecată. Cu toate acestea, nu există un ultimatum, iar dacă ni se pare că este evidențiat de anumite evenimente sociale să ne amintim de acest mesaj astral și să nu uităm că el este doar o iluzie. Săptămâna aduce schimbări care se vor regăsi și în domeniul financiar. Pierderile financiare vor fi dureroase, atât de dureroase încât ni se va părea că nu ne mai putem adapta la condițiile prezente. De asemenea, gândul că o pierdere financiară urmează să se producă are același impact. În realitate, această săptămână este un fel de revoluție personală. Ni se va părea că multe din cele pe care le parcurgem sunt legate de oameni, de colaboratori, de obiecte sau de mersul lucrurilor. Ele, de fapt, sunt legate de mecanisme personale. Dacă știm să gestionăm o situație ea va produce în această săptămână schimbări spectaculoase, iar ceea ce promit aceste schimbări este cu mult peste așteptări. Acolo unde nu există această abilitate vorbim doar despre tristețe, despre rememorarea unor întâmplări care sunt spectaculoase doar prin ceea ce au fost cândva, nu pentru că ar produce un efect. Derapajele acestei săptămâni aduc o dominare pe baza unor rezultate mai vechi, pe baza unor conflicte mai vechi pe care, un om normal, în condiții normale, ar fi preferat să le uite.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a vedea în toate situațiile frumoase, dar și urâte, un semn al trezirii. Ceea ce ne bucură ne trezește către împlinire. Ceea ce ne întristează ne trezește către a participa la împlinire.

Duritate. Educația înseamnă adaptarea la un nou plan al valorilor. Relațiile se schimbă. Detectăm mult mai ușor cauzele succesului. Suntem mai puternici în fața unor sugestii. Psihologia comportamentală nu se adaptează doar la problemele financiare. Câștigul este avantajat de calitatea drumului pe care l-am ales deja. Ierarhie. Vedetism. Dominare pe baza unor rezultate obținute în urma unor confruntări mai vechi.

Debutul săptămânii ne pune în fața unor probleme de adaptare pe care nu le-am înțeles corect în săptămânile anterioare și care vor cere acum o urgentare. Faptul că în prima jumătate a zilei ne vom afla cu Soarele pe ultimul grad al zodiei Capricorn este un semn de care ar trebui să ținem cont, un avertisment ce conține o informație care ne duce dincolo de observațiile directe prin înțelesurile sale și prin conexiunile cu întâmplări care s-au consumat în a doua parte a anului anterior. Vorbim, așadar, despre o dramă a eșecului, despre o dramă a succesului, despre incapacitatea de a ne gestiona problemele interioare pentru că suntem cuprinși de o prea mare melancolie. Ceea ce domină rezultatele anterioare ne lasă impresia că este aceeași forță care creează ierarhii. În realitate, forța aceasta este o banală frică. Trecerea Soarelui pe zodia Vărsător îi face pe oameni să se simtă mai liberi, să găsească puterea care ar trebui să-i reprezinte în următoarea perioadă, dar fără a urmări deocamdată un câștig imediat. Experimentarea puterii pe 20 ianuarie este un exercițiu, nu o demonstrație de forță care trebuie plătită.
La modul comun, ecuația astrală de acum ne aduce o separare de adevărata putere pentru a ne descoperi ceea ce ne animă dorința de reușită, ceea ce ne face cu adevărat învingători. Succesul pe care îl vom obține după ce Soarele va trece pe zodia Vărsător se bazează mult pe acest moment de conștientizare. Cel care știe să aleagă își rezervă, încă de pe acum, un succes în săptămânile următoare. Altfel, vom vedea oameni care își consumă prea mult din putere pentru vedetism, pentru a străluci o clipă crezând că dacă reușesc să facă lucrul acesta gloria le este garantată. Pentru că în anul acesta trecerea Soarelui pe zodia Vărsător aduce o Lună în plin tranzit prin zodia Săgetător ne duce cu gândul la libertatea pe care ne-am dorit-o și pentru care am sacrificat multe. Așadar, cei care obțin o libertate de expresie acum nu sunt naivi, așa cum par, doar pentru că se detașează de conflictele majore care creează animozități sau degringoladă, ci oameni care au știut să lase în urmă reacții personale, emoționale sau comportamentale, care nu făceau altceva decât să alimenteze conflicte.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre curajul de a urmări o întâmplare, comportamentul cuiva, rezultatul unui demers, conținutul unei idei. Este o zi marcată de confruntări care au o singură miză: câștigul imediat. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală, vor vedea în ecuația astrală a momentului un episod care smulge durerea pe care am refuzat-o până acum. Ea va fi evidențiată și cine va dori să o vândă, va găsi clienți, dar drama sa va veni în săptămânile următoare când acești clienți vor cere un nou produs, iar ei trebuie să creeze o nouă dramă. Unii se vor lăsa în voia unor impulsuri de moment, cele care îi conving că avantajul obținut într-o confruntare se bazează pe rezultate mai vechi. Rezultatele mai vechi nu sunt aceleași cu experiențele mai vechi. În timp ce experiențele fac parte dintr-un proces continuu, ele fiind elemente care se evidențiază într-un șir al cărui sfârșit nu-l cunoaștem, rezultatele arată capătul unui șir. Faptul că prima parte a zilei ne-o vom petrece cu Soarele pe ultimul grad al zodiei Capricorn ne îndeamnă să facem apel la acea formă de educație care ne ajută să ne oprim tulburarea, să fim pacifiști, interesați de conservarea bunurilor celorlalți, respectuoși, chiar dacă alegem aceste direcții ca semn al recunoașterii unei înfrângeri. Acolo unde nu există interes pentru așa ceva, acolo unde evidențierea faptelor de acum arată că nu a existat în ultimele patru săptămâni un interes pentru așa ceva, avem de-a face cu ființe conflictuale. Aceste ființe conflictuale se vor folosi de dinamica tranzitului Soarelui pe zodia Vărsător din următoarele patru săptămâni pentru a-i face pe ceilalți să se simtă vinovați de faptul că ei nu se simt bine într-un loc. Această poziție a Soarelui nu aduce și argumentarea disconfortului. Pentru unii, lucrul acesta înseamnă haos, dar el nu este decât un episod extravagant.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a renunța la tot ceea ce strigă că trebuie rezolvat prin confruntare, prin luptă, prin agresivitate. Este nevoie de o astfel de dinamică în anumite situații. Acum, însă, nu!

Descoperire. Cadou. Natura celui puternic se evidențiază prin refuzul abandonului. Avem încredere în oamenii care cred în speranțe. Descoperire. Extravaganțele sunt refuzate categoric.

În dimineața acestei zile Luna va definitiva careul cu Neptun care a fost activ încă din timpul nopții. Apoi, la câteva ore distanță, ea va trece prin sextilul cu Junon și ne va arăta că una este ceea ce gândim în timpul nopții și alta este ceea ce se va consuma în timpul zilei. Vorbim, așadar, pe 21 ianuarie despre identificarea unui nou mod de comunicare, despre a pune degetul pe rană, despre a înțelege care este cauza unui conflict din familie, a unei tensiuni între două persoane care în aparență își doresc același lucru: o achiziție, o realizare socială.
21 ianuarie ne aduce mai mult decât oricare altă zi a săptămânii un interes pentru valori materiale. Dacă aceste avantaje materiale, în urma experiențelor zilei anterioare, se obțin prin refuzul unei extravaganțe, suntem dispuși să facem și lucrul acesta, dar trebuie să fim conștienți că reacții de acest fel, de asemenea, sunt integrate în acest capitol al extravaganțelor. Multe din cele pe care le-am trăit în săptămânile din urmă vor fi verificate pe 21 ianuarie, iar lucrul acesta ni se va părea ca un veritabil cadou. Verificarea ne oferă un răspuns, ea este un semn de putere și pentru cel care verifică, dar și pentru cel care este verificat. Fiecare se va simți bine în rolul pe care îl are de îndeplinit în această ecuație. Există o frică de abandon atât de mare încât în momentul de față cu toții ne mobilizăm să demonstrăm ceva. Cadoul acestei zile este mai valoros dacă îl oferim, decât dacă îl primim. Cu alte cuvinte, 21 ianuarie ne învață calitatea a ceea ce avem de oferit, nu ne oferă privilegiul de a primi ceva. De primit primim tot timpul, acum contează ce alegem să punem într-un cadou pe care să-l oferim cuiva.
Prin urmare, 21 ianuarie devine pentru foarte mulți o zi complicată, dinamică, cu accese revendicative, cu impulsuri care să-i ducă spre zone conflictuale. Prima parte a zilei va fi destul de agitată, pentru că ne aduce rememorări ale unor întâmplări pe care nu le-am înțeles corect atunci sau pe care alegem să nu le înțelegem corect acum. Soarele, care deja este pe zodia Vărsător, îi va face pe acești oameni să creadă că atitudinea revendicativă le este permisă și că reprezintă semnul libertății lor. În realitate, este doar semnul că nu și-au rezolvat o anumită instabilitate. Libertatea acum înseamnă a-i vedea și a-i recunoaște pe oamenii frumoși, echilibrați, nu doar de a interacționa cu ființele fățarnice după care să ne petrecem ziua fiind foarte critici cu stadiul în care se află aceste ființe fățarnice sau autoritari fața de incapacitatea lor de a-și depăși această condiție. În momentul de față acest adevăr nu ne folosește la nimic. Aceste ființe fățarnice sunt și vor rămâne mult timp așa. Faptul că acum am lăsat să treacă pe lângă noi oameni foarte valoroși doar pentru că acești actori de carton ne-am atras mai mult atenția arată că avem un mare deficit de înțelegere. Dacă dorim să depășim acest obstacol nu trebuie decât să ne detașăm de curiozitatea față de vulgar, față de acest spectaculos care ne distruge. Săptămâna, după cum ne spune și deviza generală, ne ajută să ne trezim la realitate, dar nu în mod gratuit, ci pentru că această realitate pe care o vedem acum, inclusiv cea a acestei zile indicate mai sus, ne pregătește un mare succes. Așadar, ar fi o adevărată risipă să acordăm o mai mare atenție elementelor vulgare decât celorlalte elemente care ni se trezesc acum în minte, în suflet.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu refuza gândul frumos sau o relație armonioasă doar pentru că tensiunile pe care le vedem și pe care suntem tentați să le catalogăm, ni se par prea urgente. Ceea ce urlă nu poate atrage atenția decât în felul acesta.

Succesul vine prin educație. Complexele de inferioritate sunt refuzate sau adăugate unei competențe reci. Relațiile dintre oameni se îmbunătățesc. Avem nevoie de asocieri noi. Evenimentele se bazează mult pe conjuncturile care au fost până acum favorabile. Disprețul nu rezolvă o problemă de adaptare. Avem o speranță care se bazează pe un succes dovedit și acceptat de toată lumea.

Ceea ce se întâmpla acum ne arată că sensul lucrurilor trebuie schimbat. Se reconfigurează o direcție, oamenii se întorc la probleme mai vechi pentru că își amintesc selectiv de ele, pentru că nu s-au debarasat de ceea ce le-au creat atât de multe probleme sau i-au pus pe jar. Zona aceasta dominată de trecerea Lunii pe zodia Capricorn face trimitere, în acest context al săptămânii, la o problemă de asociere, de cuplu, de căsnicie. Avem nevoie de asocieri noi, dar nu pe baza acestor impulsuri ciudate, nu pe baza experiențelor vechi pe care le accesăm selectiv și care erau eficiente atunci când apele erau foarte tulburi. Acum suntem invitați să spunem lucrurilor pe nume, să arătăm ce calități avem și să ne schimbăm tipul de relație pe care îl preferăm. În felul acesta, vom vorbi mai frumos, mai deschis, vom pune mai multe sentimente în mesajele pe care le transmitem sau vom avea mai mult curaj în a aborda etape noi ale asocierilor în care suntem implicați.
Un alt element important al acestei zile este cel dat de surprindere. Relația bună pe care Soarele din Vărsător o are acum cu Chiron de pe zodia Berbec ne vorbește despre lucruri noi care sunt în mare parte favorabile. Putem obține acum succes în etape delicate pe care ne-am propus să le depășim cu fruntea sus în săptămânile din urmă. Astfel, memoriile care întristează nu fac trimitere pe 22 ianuarie către luni sau ani care au fost cândva o etapă importantă, ci spre săptămânile anterioare. Dar pentru că această zi aduce spre seară trecerea Lunii peste Coada Dragonului momentul acesta va avea o tensiune aparte. Ni se pare că ceea ce trebuie să învățăm este născut dintr-o rană, dintr-o durere, dintr-un conflict. În mare parte, chiar așa este! Tocmai de aceea episodul acesta de înțelegere ne invită să adăugăm puțin curaj la experiențele care au devenit amintiri seci tocmai pentru că au fost lipsite de curaj.
Prin urmare, 22 ianuarie este o zi care trebuie să ne rămână în memorie prin calitatea aceea ce oferim, prin ceea ce îmbunătățim, prin ceea ce facem în așa fel încât să fie favorabil pentru ceilalți. Astăzi avem certitudinea că relațiile reci se pot încălzi dacă vorbim, dacă trecem de acest obstacol al certitudinilor negative, dacă lăsăm de la noi pentru a înțelege cu mai mare cuprindere și varianta celuilalt. În felul acesta, vom descoperi valori pe care le-am ignorat altădată pentru că ne-am lăsat dominați de niște programe, de etichete, de prejudecăți. Ni se va părea astăzi că anumite drepturi ne sunt refuzate și pentru a ne fi respectate vom fi tentați să acționăm ca în trecut. Să punem un stop pe aceste reacții pentru că dacă altădată ele au fost greșite se vor dovedi greșite și acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi mai atenți cu speranțele pe care ni le formulăm acum. Ceea ce nu gândim clar nu va deveni niciodată un avantaj clar.

Descoperiri stranii. Lumea se schimbă prin adaptarea la noi condiții. Educație. Revendicare. Lucrurile bune sunt spuse într-un mod categoric. Se ocolește o problemă delicată. Avem nevoie de ajutor pentru a atinge o valoare superioară. Ne amintim de ceea ce ne-am propus anterior. Vrem să atingem o putere foarte înaltă. Vorbele strică. Rezolvările ne ajută. Drama. Educația poate să ne ducă dincolo de structuri ce păreau de netrecut.

Mijlocul săptămânii este o zi de putere. Ceea ce gândim vrem să punem în aplicare și ni se pare că nu există nici o barieră în sensul acesta. Ceea ce ne amintim acum ne întristează, așa cum ne spune și deviza generală a săptămânii, dar comportamentul pe care îl avem spune altceva. Dacă relația proastă dintre Soare și Uranus este una care accentuează acest proces al rememorărilor negative, relația bună dintre Venus și Jupiter ne dă încredere că acele calități pe care le-am dovedit în zilele din urmă ne pot proteja de presiunea pe care o problemă ciudată care s-a evidențiat în săptămâna anterioară ne-o accentuează. Este clar că această combinație dintre slăbiciune și libertate, dintre adversitate și curaj, ne îndeamnă să avem mai multă îndrăzneală, să cerem mai multă putere, să credem că avem nevoie de mai multe informații. În realitate, totul se bazează pe 23 ianuarie pe scop. Tensiunile pe care le simțim acum sunt în mare parte psihice, ele nu vin ca urmare a unor demersuri negative pe care cineva din jur le face împotriva noastră, ci sunt născute din interpretări pe care le dăm noi acestor fapte. Unele ni se par chiar rele, malefice, dar când auzim explicațiile celorlalți, când ni se povestește ce a stat la baza acestor fapte toată această mânie se stinge ca prin miracol. Nu putem, însă, neglija instabilitatea momentului. Ea a fost vizibilă și în ultimele zile ale săptămânii anterioare și vom mai vorbi despre ea și în primele zile ale săptămânii următoare. Această relație proastă dintre Soare și Uranus nu își pune amprenta doar asupra acestei zile. Gândurile negative și suspiciunile pe care le avem acum nu sunt specifice doar acestei zile. Ele colectează dintr-un areal mult mai mare, ele sunt argumentate de întâmplări care au fost neobișnuite în săptămâna anterioară și periculoase în primele trei zile ale acestei săptămâni din prisma problemelor sufletești, din prisma stării afective ușor instabile pe care o experimentăm în ultima perioadă.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre asemănări, despre deosebiri, despre contraste. Ceea ce este bine nu se poate împlini decât dacă înțelegem sensul greutăților, a lipsurilor, a nevoilor. Nevoile nu sunt transformate într-o putere adevărată decât dacă au un țel nobil. Combinația aceasta dintre suferință și noblețe este marea realizare a momentului. Va fi câștigat cel care va înțelege că educația ne duce întotdeauna la jumătatea distanței dintre suferință și bucurie. Această zonă ne permite să observăm, să simțim și să experimentăm tot ceea ce ține de sfera care cuprinde ambele extreme. Este adevărat, nu vom fi distruși de durerile adânci, dar nici nu vom cădea în extaz de dragul bucuriilor extreme.
Un alt element important care se va evidenția în mijlocul acestei săptămâni este dat de conflictul dintre generații. Acesta nu trebuie să fie escaladat, deși va fi evidențiat de situațiile pe care le lăsăm nerezolvate în primele trei zile ale acestei săptămâni. Vom argumenta acest conflict pe baza nevoii de succes, dar cei care se vor pierde în această iluzie vor realiza în săptămânile următoare ce preț mare trebuie să plătească pentru asta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi la binele pe care îl sădim în viețile celorlalți. Că acesta este reprezentat de o vorbă bună, de o imagine, de un ajutor care se transformă într-o amintire, de o valoare ce este transferată ține de particularitatea vieții fiecăruia. Astăzi ne vom evidenția doar prin aceste elemente constructive pe care alegem să le folosim în modul acesta.

Speranță. Este nevoie de o perioadă de educație. Instrucția este necesară. Se schimbă regulile. Asocierile noi sunt mai bune. Devenim exemple pentru ceilalți. Se creează conjuncturi favorabile. Exagerările pun în dificultate înțelegeri mai vechi. Separări bruște. Fatalitate. Evoluție prin acceptarea unui schimb de experiență. Involuție prin refuzul comunicării.

În seara acestei zile se va împlini faza de Lună nouă. Asta înseamnă că toată ziua vom fi marcați de un mesaj mai vechi, de o atitudine care ne transformă în persoane lacrimogene, capabile să-și aducă aminte de multe din dramele trecutului, dar incapabile să se detașeze de impulsurile emoționale care vin de atunci, din acele epoci. Prima atitudine pe care o vom avea este cea legată de simplificare. În prima parte a zilei, când Luna va trece pe ultimul sector al zodiei Capricorn, vom încerca să abordăm problemele curente pe baza compromisului. Compromisul în această săptămână nu este o soluție, dar acum ni se va părea că așa va fi. El va fi abordat prin simțuri, ca imagine, gust sau senzație, dar și ca trăire spirituală, căutând acele emoții care impresionează, dar care nu produc schimbări. Astfel, dacă în prima parte a zilei vom fi calculați și vom încerca să respingem anumite excese pentru că nu rezistă corpul, nu avem timpul necesar, nu avem anturajul și nici contextul care să ne permită să ne desfășurăm în felul acesta, spre seară, când Luna va trece prin careul cu Uranus ni se va părea că orice spațiu ales în prima jumătate a zilei este incomplet, insuficient, prea mic sau periculos. În felul acesta, ajungem, spre sfârșitul acestei zile, să exagerăm, iar aceste exagerări să ne ducă spre schimbări bruște, spre fatalitate, dar, în același timp, să ne depărteze de frumusețea unei vieți trăite prin emoții simple și profunde.
Luna nouă de pe Vărsător ne ajută să înțelegem că lucrurile simple nu sunt cele la care ajungem prin imprudență, prin gesturi categorice, ci cele pe care le alegem în situațiile despre care nu știam nimic, neașteptate, în acele momente care sunt numite de înțelepți ca fiind “încercări”. Asta înseamnă că momentul acesta ne poate aduce schimbări bruște, bucurii foarte intense, tristeți adânci, dar niciunele dintre acestea nu sunt, singurele, unicele elemente care ne definesc. Ele sunt simple cărămizi care fac parte dintr-un edificiu important.
Prin urmare, 24 ianuarie este o zi a emoțiilor care trec de la o extremă la cealaltă. Dacă, inițial, ni se pare că rigiditatea este soluția cea mai bună, spre sfârșitul zilei vom considera că merităm să ne oferim anumite libertăți. Nici extremele din prima parte a zilei, dar nici cele din a doua parte a zilei nu sunt bune pentru ceea ce înseamnă această săptămână. Ele ne ajută doar să înțelegem cum am acționat altădată când aceste extreme s-au situat la intervale temporale mari. Astăzi avem curaj să îmbinăm aceste extreme pentru că ni se pare că ne sunt tolerate exagerările. În realitate, aceste exagerări vor fi surse de conflict, de îndoială sau de frământări profunde în zilele următoare. Acum ele sunt surse de mulțumire, ne oferă senzații tari, sunt generatoare de plăcere, dar mai târziu nu vor mai fi. Dacă rămânem cu ele doar în spațiul acestei zile atunci lucrurile vor fi mai ușor de încadrat, mai frumoase și mai atractive. Această delimitare, această încadrare doar în spațiul acestei zile ne ajută să înțelegem de ce lucrurile simple sunt atât de importante acum, de ce vor fi atât de importante în următoarele patru săptămâni cât va dura ciclul lunar care se inițiază în seara acestei zile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a gândi că omul care greșește nu este greșeala însăși. Greșelile acestei zile sunt un lux pe care unii oameni și-l pot permite din curiozitate, din extravaganță, nu pentru că acesta le este nivelul.

Distanță. Exces de zel. Natura interioară este pusă în dificultate. Lucrurile personale nu sunt atractive pentru ceilalți. Este nevoie de încheierea unui proiect. Soluțiile bune nu înseamnă și o nouă șansă. Ostilități acceptate.

Valorile astrale cu care intrăm în contact în această zi ne ajută să depășim un obstacol pe care altădată nu am fi reușit decât dacă ne-am fi mobilizat sau dacă am fi beneficiat de un ajutor profesional. Relația bună pe care Mercur și Marte o definitivează acum ne arată că nu orice formă de libertate este apreciată, ci acea libertate pe care am cultivat-o sau pe care ne-am dorit-o fără a fi orientați împotriva celorlalți, fără a afecta integritatea celorlalți. 25 ianuarie este o zi agitată, când simțim nevoia să spune multe, să vorbim, să povestim, să explicăm sau să ne justificăm. Se întâmpla lucrul acesta pentru că trăim în continuare tensiunea săptămânilor anterioare și ni se pare că relațiile antagonice sunt singurele care merită atenție. În realitate, mesajele acestei zile ne arată cum ne-am construit distanța, cum ne-am alimentat dificultățile comportamentale, de ce anumite proiecte s-au încheiat, de ce oscilațiile nu ne sunt acceptate. 25 ianuarie este ziua libertății false, când ar trebui să ne gândim la ceea ce este constructiv, la ceea ce ne duce dincolo de aparențe sau la ceea ce ne reanima tinerețea. Acum există un mare risc de a ne răni, de a jignii, tocmai pentru că există un refuz categoric al unor principii estetice. Ceea ce contează acum este doar satisfacția imediată. Ceea ce ar trebui să apreciem din spațiul acestei zile este culoarea. Există o mare diversitate pe ceea ce înseamnă adaptarea la condiții noi sau refuzul celor ostiile. Acesta este un mare avantaj pe care săptămâna în curs ni-l oferă și care împlinește a doua parte a devizei săptămânii, cea care ne vorbește despre o trezire la realitatea care ne pregătește un mare succes. Dacă simțim nevoia ca unele lucruri să se încheie, să le lăsăm să se încheie. Dacă simțim nevoia ca unele să meargă mai departe, să căutăm un cadru necesar, dar și partenerii care să fie potriviți cerințelor acestui nou obiectiv. Cert este că momentul de față este unul dinamic, activ, unul menit să ne ducă spre soluții care sunt foarte utile pentru noi, dar, deocamdată, doar actele active verificate în timp sunt bune și pentru ceilalți.
Prin urmare, 25 ianuarie ne vorbește despre binele pe care îl putem face celorlalți, dar pe care am ezitat de fiecare dată să-l împlinim. Sunt gânduri pe care astăzi nu dorim să le împărtășim, sentimente pe care nu dorim să le oferim celorlalți, fapte pe care nu dorim să le facem. Deși unghiurile de acum ne spun că este o zi activă, mulți, foarte mulți, cei mai mulți, vor fi atât de egoiști încât vor dori ca această formă de activitate să o folosească doar în avantajul propriu. Interesul personal al acestei zile este succesul, dar adevăratul succes este cel care a fost pregătit prin faptele pe care le-am făcut în celelalte zile ale săptămânii, nu cel pe care ni-l dorim acum dintr-odată și pentru care nu am făcut niciodată nimic. Cu toate acestea, ideile zilei sunt bune. Că ele nu sunt puse în practică acum așa cum trebuie este o altă problemă. Conținutul lor trebuie păstrat în memorie pentru că ne va folosi în săptămânile ce vor urma, adică acest conținut va folosi vibrațiilor săptămânilor următoare pentru adevăratele realizări, cele care sunt anunțate încă de pe acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu visa că schimbările se fac de la sine. Ceea ce am construit prin efort va fi dus mai departe tot prin efort. Este adevărat, există o mare diferență între efortul de altădată și cel de acum.

Dinamică. Se face apel la forțe care nu țin de latura conștientă. Conexiuni obscure. Înjosire rezolvată simplu, prin raportare la situațiile concrete. Apel la subconștient. Inconstanță. Inteligența ne scoate dintr-o problemă în care am ajuns pentru că nu am fost constanți.

Ceea ce ni se va întâmpla în această zi va fi un veritabil test. Experiențele pe care le vom parcurge acum vor fi o piatră de încercare pentru săptămânile ce vor veni. În dimineața acestei zile Luna va trece printr-o relație foarte bună cu Junon, aspect care își va pune amprenta asupra întregii zile. Unii se vor gândi că toată săptămâna a fost un test, o verificare, că au fost înjosiți, că am încercat să vadă mai departe și nu au reușit, că au cerut ajutorul și nu l-au primit pentru că nu și-au asumat anumite riscuri. Multe din cele pe care le vom parcurge acum vin dintr-o zonă ascunsă, din subconștient, dintr-un trecut tenebros, cel care nu ne ajută să înțelegem nevoile de acum. El este un obstacol și tocmai de aceea memoriile, adică patrimoniul acelui trecut, au în această săptămână, deci și în această zi, această calitate negativă, cea dată de tristețe. Unii vor considera că sentimentele apăsătoare ale acestei zile sunt legate de faptul că urmează o perioadă încărcată, urmează o etapă pe care nu știu cum să o ducă mai departe, dar, în realitate, toate acestea apăsări sunt probleme nerezolvate pe care acum le privim ca fiind adevărate surse de tristețe.
Un alt element important al acestei zile este cel dat de soluțiile care nu pot fi puse în aplicare decât în colaborare cu cineva. Se face un apel către cunoscuți, către o zonă în care am lucrat, din care ar trebui să primim o recompensă, o recunoaștere, însă răspunsul întârzie.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre curajul de a crede în ceea ce ne construiește, în ceea ce ne determină personalitatea și ne depărtează de ceea ce este complicat, fastuos, obositor. Ceea ce este generos ne ajută să fim constanți într-un proiect. Ceea ce este fățarnic ne provoacă instabilitate. Astfel, ceea ce se întâmplă acum ne ajuta să ne echilibrăm, să fim mai atenți la ceea ce gândim, la ceea ce spunem, la relațiile pe care trebuie să le ducem mai departe, la valorile pe care ar trebui să le promovăm de acum încolo. Nu ne salvează doar atenția acestei zile, ci și curajul de a fi constanți pe această linie. Suntem în primele zile ale noului ciclu lunar, cel care a fost inițiat în seara zilei de vineri, 24 ianuarie, când Soarele și Luna s-au întâlnit pe zodia Vărsător. Asta înseamnă că avem nevoie de o libertate care trece dincolo de sentimente și de cuvinte, care îl ajută pe cel în cauză pe direcțiile unde sunt anumite eforturi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că libertatea este ceva ce ne îngrădește. A fi liber înseamnă avea curaj să facem ceea ce putem face. Poate, uneori, la început, greșim, dar dacă avem suficientă pozitivitate tonul acesta trist al începutului se va stinge foarte repede și vom deveni învingători prin curajul de a fim ctitori ai binelui.

6 thoughts on “20 – 26 ianuarie 2020

 1. Monica spune:

  Multumesc!

 2. Ioana Binea spune:

  Buna ziua,

  Ma bate gandul sa va intreb de mai mult timp ce e cu seceta aceasta. De fiecare data cand ma gandesc imi vine in minte povestea biblica a lui Iosif cu vitele slabe si cei 7 ani de seceta. E un efect mai vizibil al tranzitului planetei Uranus prin Taur?Sau vin vremuri mai bune si nu stiu eu?

  Multumesc,
  Ioana Binea

  Si ca sa nu scriu doua mesaje separate, o sa va ofer tot aici ceea ce cred eu ca descrie foarte bine cel mai important efect al muncii dumneavoastra, cel putin pentru mine:

  „Nimic nu este mai pretios decat sa posezi o calitate, o inzestrare, o insusire capabila sa trezeasca latura divina a fiintelor.” Omraam Mikhael Aivanhov – La izvorul cristalin al bucuriei

  Multumesc!

  1. Mulțumesc!
   Uranus în Taur nu aduce în mod direct aceste efecte, ci doar ca o consecință a dorinței de distrugere pe care unii oameni o au.

 3. Ana spune:

  Daca situatiile din aceasta saptamana au avut rolul sa ne trezeasca,va intreb ce ar trebui sa invat din aceste situatii?S-au rezolvat cu bine doar dupa ce am luat atitudine eu.Ma gandesc,mai ales la ceea ce s-a intamplat aseara,oare era la fel de bine daca nu actionam in nici un fel?Cumva imi vine sa zic ca daca mai aveam un pic de rabdare,se rezolvau si nu mai traiam toata tensiunea acesta.Gresesc?

  1. Păi, e simplu! Învățatul acesta nu este ceva ce se toarnă dintr-o pipetă, ci ceea ce descoperi că ai sau primești și folosești. Când te complici foarte mult ai în cap un milion de întrebări fără răspuns, iar mintea te păcălește imediat. Nu fi lacomă. Lăcomia nu folosește nimănui. Fii atentă, activă, vie, dar nu lacomă. Ceea ce s-a întâmplat, dacă a avut tot suportul tău activ, a fost tot ceea ce era necesar să trezească acum ceva. Calea de mijloc este cea mai bună. Unii o confundă cu comoditatea, dar este problema lor. Pe calea de mijloc oamenii sunt buni, atenți, puternici și categorici, dar și modești pentru că nu vând pe tarabe ce acumulează, ci știu să aștepte momentul potrivit pentru a face din darul lor un colt de rai și pentru alții, dintr-o sămânță o plantă viguroasă care să facă fructe și umbră pentru mulți. Când suntem atenți la ceea ce facem, avem nevoie să fim și mulțumiți cu ceea ce realizăm. Desigur, mai sunt și alte etape după, dar aceasta este baza pe care nimeni nu ar trebui să o ignore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.