27 decembrie 2010 – 2 ianuarie 2011

Luni, 27 decembrie
Începem săptămâna cu o conjuncţie Soare-Pluton, cu un careu Mercur Lilith şi cu parcurgerea Lunii pe ultimul sector al zodiei Fecioară, urmând ca, spre seară, când deja a ajuns în Balanţă, Luna să se situeze în careu cu Nodurile sale, aducând un moment de cumpănă.
Ne apropiem de finalul lui 2010 şi mulţi sunt obişnuiţi ca în astfel de momente să-şi facă o analiză a aceea ce a însemnat acest an. 27 decembrie nu este însă o zi dedicată unei astfel de analize pentru că aduce la lumină cele mai neplăcute mistere, răscolind viaţa personală într-un mod neplăcut.
Când Soarele şi Pluton trec printr-o conjuncţie atunci funcţiile mentale superioare trec într-un plan secund, lăsând loc ambiţiei de a câştiga uşor, de a deţine controlul sau de a răsturna ordinea lucrurilor, nu pentru a aduce ceva nou, ci pentru a instaura propria ordine, propriul sistem de valori, propriile reguli. Cu trecerea Lunii pe ultimul sector al Fecioarei din nou se produce o grupare a planetelor pe jumătate de zodiac (configuraţie numită „Emisfera”), din nou se produce o concentrare a scopurilor sau, ca revers, o precipitare a acţiunilor desfăşurate pe spaţiul public. Dinamica vieţii interioare va fi amplificată de un gen de nesiguranţă, de nelinişte, de neîmpăcare cu o informaţie, cu un mesaj, cu o soluţie sau cu un ideal despre care aflăm azi, în prima parte a zilei. Totul devine o imensă provocare pe care oamenii şi-o doresc şi care este cerută exact aşa cum le va trece prin faţa ochilor. Azi experimentăm situaţii maginale, tulburătoare, cu un imens potenţial competitor. Mercur, situat în mijlocul acestei aglomerări şi împlinind azi un careu cu Luna, deci situându-se încă în careu cu Jupiter, aduce idei false, minciuni, erori de funcţionare sau de impunere în posturi cheie. Pe aceste unghiuri sfaturile şi soluţiile care ne vin din anturaj sunt eronate şi ele duc la pierdere de imagine, eşec, întârziere sau, de partea cealaltă, suntem ajutaţi să-i vedem pe oameni aşa cum sunt ei în realitate: temători, laşi, vicleni, mincinoşi, puternici, energici, lipsiţi de tact sau dezarmant de sinceri.
Există însă şi un revers al acestor impulsuri care aduc, prin careul Mercur-Liliht, o negare a minciunii printr-un conflict interior, printr-o revoltă împotriva a ceea ce doare cel mai tare dintre neadevărurile cu care intrăm în contact. Din nefericire este însă un fapt pasager, o dispunere care nu ţine mult, un efect de o clipă care va schimba tonul general al zilei dacă va fi observat şi apoi amplificat.
Amplitudinea evenimentelor pe care ni le aduce 27 decembrie este în mare parte negativă. Nici mintea şi nici corpul nu sunt la cotele optime pentru că nici memoria şi nici rezervele fizice nu sunt dispuse ca susţină efortul pe care suntem invitaţi să-l facem azi. Din umbră oamenii se simt ameninţaţi de schimbări majore ale planului social, însă nu pot lega temerile lor de un fapt concret. În absenţa unui fapt concret care să le acapareze întregul spectru al atenţiei, sunt inventate cauze şi apoi trăite efectele într-o izolare periculoasă, de parcă nu se mai ascultă între ei, nu mai au răbdare să-şi spună ceea ce au de spus şi nici nu se mai interesează în mod pozitiv unul de celălalt.
Prin urmare, 27 decembrie ne aduce în faţa propriilor erori de judecată, a dificultăţilor de limbaj, pe care vom dori să le ascundem prin mimică, tonalitatea vocii, atitudine. Evenimentele sunt însă dominate de aceste erori de judecată, de tulburările de înţelegere şi de defazarea care se produce între persoane sau între intenţii şi fapte, dacă ne referim la viaţa personală.
Atracţia fizică este un element important azi însă nu va fi folosită în mod pozitiv şi nici nu se va dori canalizarea ei pentru a fi folosită corect. Se va abuza de puţinele resurse pe care le mai avem şi de bruma de încredere pe care o au în spusele noastre persoanele cu care intrăm în contact. Nu se va pune problema lipsei de credibilitatea, ci se va manifesta o îndoială de moment, la fel cum nu se va pune problema unei revolte, ci a unei simple negaţii, care aplicată propriului disconfort, propriei confuzii aduce înţelegere, separare de dezechilibru, haos sau neînţelegere.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a urmări cu atenţie momentul de inspiraţie, clipa când survine viziunea sub forma unei înţelegeri sau sub forma unor recomandări asupra cărora suntem pregătiţi să intervenim cu un val de negaţii. „Dacă totuşi este altfel!” este expresia care ne poate readuce zâmbetul pe buze, echilibrul aşa cum îl aveam în zilele anterioare şi ne protejează de risipa de energie sau timp.

Marţi, 28 decembrie
Un alt eveniment important al anului 2010 este trecerea lui Junon în Balanţă, care se va produce azi la 10:09. Contextul în care acest asteroid îşi schimbă zodia, vibraţiile pe fondul cărora se intră cu Junon în Balanţă au o dihotomie interesantă.
În primul rând, viaţa personală, prin careul Luna-Pluton, după ce cu 7 minute înainte de miezul nopţii Luna s-a situat în careu perfect cu Nodurile sale, este semn de autoagresiune, de îndoială şi de disconfort. Oamenii nu mai sunt siguri pe ceea ce aleg, nu mai au încredere unii în alţii şi nici nu mai sunt de acord cu ceea ce au ales să facă. Apare deci un conflict cu propria profesie, cu satisfacţiile pe care ar trebuie să le ofere, cu realizările care ar trebui să le acumuleze cel ce lucrează susţinut sau urmăreşte îndeplinirea unui ideal. Sub acest impuls acţiunile pe spaţiul public ne duc în faţa unui moment de schismă, de separare de rupere, de despărţire, de sancţiune şi de agresiune faţă de un simbol, un lider care devine astfel un ţap ispăşitor, un vinovat fără vină.
A doua direcţie pe care o comportă evoluţia vibraţiei astrale este cea dată de trigonul pe care Venus şi Lilith îl împlinesc azi. Ceea ce am considerat rău şi neconform cu propriul standard ne atrage, ceea ce nu primea atenţie din partea noastră deloc este acum apreciat şi invitat să ia masa cu noi, la o plimbare sau la tratative. Azi simţim că ne atrage ceea ce nu apreciem, ceea ce nu îndrăgim, ceea ce nu iubim. Cei superficiali se vor consuma în acest magnetism negativ lăsându-se antrenaţi în tot felul de evenimente ample, mascând disconfortul sau dispreţul, refuzul sau desconsiderarea căutând să zâmbească mai mult, să ofere mai mult, să se facă şi mai plăcuţi sau să ofere noilor relaţii un confort suplimentar, pentru a nu se observa respingerea. Aceştia, ca o provocare a destinului, se leagă azi de duşmanii lor prin relaţii pozitive, prin asocieri de factură pozitivă care, tocmai datorită superficialităţi lor şi al orgoliului foarte mare, se transformă în conflicte şi mai mari ale căror consecinţe afectează straturi şi mai adânci ale fiinţei.
Între acestea, de asemenea, se va afla în tensiune luciditatea, situată acum la cota minimă, pe care careul Luna-Marte o va răstălmăci. La suprafaţă vedem un conflict între generaţii, un conflict între femei şi bărbaţi între oameni situaţi pe trepte diferite ale societăţii, o dispută ideologică sau, cum ne-am obişnuit deja, una de natură politică, însă dincolo de acestea se va găsi doar confuzia.
Pe acest fond, în acest context al luptei între un Eu chinuit de neîmpliniri ori de nesusţinerea dorinţelor sale de către grup, anturaj sau societate şi feed back – ul negativ primit din jur, trecerea lui Junon în Balanţă este semn de slăbiciune şi vulnerabilitate. Nu suntem susţinuţi, nu avem cum să intrăm în posesia unui avantaj major, dar ne dorim, aspiram, cerem, solicităm, declanşăm un demers fără a avea în vreun fel sorţi de izbândă.
Aici Junon va face casă bună, la figurat, prin similitudini astrale, dar şi la propriu, cu Saturn, prin faptul că o parte din 2011 vor ocupa aceeaşi zodie (Balanţa). Cea ce va aduce Junon va fi stabil şi important, va dovedi trăinicie şi, de-a lungul următorilor doi ani, se va face periodic trimitere la perioada 28 decembrie 2010 – 22 octombrie 2011, când Junon va sta in Balanţă.
Trecerea lui Junon prin Balanţa este de această dată una capricioasă şi lungă, de aproximativ 10 luni, timp în care va avea şi o perioadă de retrogradare, în intervalul 21 ianuarie – 5 mai 2011 şi, datorită acestei deplasări, pe 14 februarie revine în Fecioară până pe 23 iulie când va reveni în Balanţă. Aşadar, acest tranzit capricios al lui Junon va avea o componentă restrictivă ce va limita asocierile, relaţiile de parteneriat, munca în echipă, familia, atât ca nucleu, cât şi ca ideal pentru tineri, raporturile dintre lumea fizică şi cea subtilă construite printr-un gen de simbioză, de relaţie mutuală.
Când Junon trece prin Balanţă relaţiile devin o prioritate, iar asocierile nu sunt bazate pe convenţional, pe acte, acorduri de parteneriat, documente care să ateste buna vecinătate sau tipul de raport stabilit, ci devin liberconsimţite. Pe acest tranzit atmosfera în grupuri va fi mult mai degajată, dispărând teama despărţirilor inerente, angoasa sau suspiciunea ce planează asupra oamenilor atunci când Junon trece prin Fecioară. Datoria sau obligaţia se transformă în gesturi rafinate, iar oamenii au tendinţa de a arăta unii altora sentimentele cele mai frumoase, gesturile cele mai rafinate.
Elementul cel mai bun al acestui tranzit este libertatea de expresie, iar cel mai dificil este dependenţa de celălalt. În cazul acesta cele două extreme vor coexista într-un mod straniu, aducând confuzie celor care nu sunt obişnuiţi să fie sinceri, nu au încă antrenamentul necesar pentru a împărtăşi gândurile şi simt teamă atunci când o parte a vieţii private este la îndemâna celorlalţi. Asta se întâmplă pentru că, în realitate, nimic nu este gratis sau într-un perfect echilibru, iar a dărui, fie şi informaţii despre sine, despre viaţa privată, presupune o obligaţie subtilă din partea celuilalt: “Te-am făcut părtaş la viaţa mea pentru a sta cu mine!”.
Prin urmare, 28 decembrie ne aduce o importantă schimbare de direcţie. Tensiunea ce a persistat în multe tipuri de asocieri pe ideea despărţirii, schismei, presiunile ce se făceau din partea comunităţii pentru a atinge acest scop, trec acum într-un alt plan al existenţei. Nu ne mai interesează ce spun ceilalţi, pentru că nu mai există în interior acea presiune majoră, acea forţă care îi determină pe cei mai mulţi dintre oameni să se suspecteze între ei, să caute să-şi submineze unii altora autoritatea pentru a fi în felul acesta mai puternici. Victimele ultimelor două săptămâni, când Junon a trecut pe ultimele grade din Fecioară, oameni extrem de superficiali care au dezvoltată un comportament aberant de-a lungul lui 2010, îşi simt acum locul cald, se bucură de ceea ce le-a rămas în urma războiului şi spera între revenire. Dacă în perioada 28 decembrie 2010 – 14 februarie 2011 îşi fac un plan, în intervalul 14 februarie – 23 iulie 2011 vor căuta să-l pună în aplicare în două etape delimitate de data de 5 mai 2011 (revenirea lui Junon la mersul direct) urmărind preluarea puterii, dezlănţuirea unor noi serii de acţiuni maliţioase la adresa unor indivizi sau la adresa societăţii, aspecte care vor ieşi la lumină în perioada 1-23 iulie 2011, când Junon se va afla din nou pe final de Fecioară, aşa cum s-a aflat în ultimele două săptămâni.
Această zi ne oferă doar impulsurile, ideile, planurile în stadiul incipient pe baza cărora oamenii se vor coordona, în ceea ce privesc relaţiile, asocierile, aspiraţiile dezvoltate prin raport mutual.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne face o listă cu cele mai frumoase gânduri, cu cele mai înalte idealuri, care să fie şi realiste, pe care le avem, cele mai sincere porniri pe care le avem faţă de cei din jur. Acest exerciţiu de sinceritate ne ajută să ne echilibrăm şi să nu alimentăm din greşeală un ideal atât de negativ încât să ne compromită întregul an 2011.

Miercuri, 29 decembrie
Pe ultimul segment al zodiei Balanţă Luna va trece azi prin sextilul cu Mercur, trigonul cu Neptun şi, cu câteva ore înainte de a trece în Scorpion, va împlini un trigon cu Chiron. Tot azi Marte se va afla în careu perfect cu Saturn, aducând o dezlănţuire de forţe, o dispută în termeni aspri ce poate lua proporţii nebănuite atât ca amploare, cât şi că intensitate.
Este important să luăm în serios această zi, să fim calculaţi şi să ne impunem voinţa asupra impulsurilor pentru a nu interpreta superficial motivele de conflict. Neînţelegerile, nepotrivirile, precipitarea sunt motive de dispută peste care azi nu putem trece sau trecem foarte greu.
Când Marte şi Saturn sunt în careu sunt afectate structurile majore, relaţiile între generaţii, între cei tineri şi cei în vârstă pe probleme punctuale, pe funcţie, statut sau remuneraţie. Lupta între dorinţă şi maturitate poate lua pe aceste unghi mari proporţii şi să nu seamănă cu nimic din ceea ce am mai văzut. Totul va porni de la o stare interioară proastă, de la o durere de spate, de la o stare de nervi, de la un telefon nepotrivit sau de la o schimbare de plan pe care nu am fost în stare să o anticipăm. Conflictul se va elabora în interior şi atunci când se va afla de el, nervii vor fi deja întinşi la maximum, cuvintele sunt deja arme tăioase pregătite pentru o confruntare de proporţii.
Cadrul general este însă unul care nu încurajează astfel de manifestări, el aducând însă o derulare a evenimentelor într-un ritm lent, prea lent, într-o altă viteză de desfăşurare ceea ce va produce la un moment dat o decalare între planuri, intenţii şi finalitate. Senzaţia că ceva important se va întâmpla şi că o astfel de succesiune ne tulbură norocul, ne aduce o intensă dezamăgire, o iritare sau chiar o nervozitate.
Prin urmare, 29 decembrie va părea o zi pierdută, o zi de distrugerea unui legământ, de schimbare a schemei după care am acţionat în ultima vreme. Suntem dezamăgiţi de tot ceea ce vine spre noi pentru a soluţiona sau finaliza şi pentru că una suntem îndemnaţi să facem şi altă iese din mâinile noastre ne enervam, ne simţim incomozi, inutili, leneşi, uitaţi de lume sau de soartă.
Separarea este un element care ni se va înfăţişa azi sub multiplele lui aspecte, atât în relaţiile sociale pe care le dezvoltăm cât şi în relaţia cu sine, în atitudinile pe care le dezvoltăm sau în aspiraţiile pe care le considerăm acum utile.
Recomandarea este aceea de a fi mai indulgenţi cu sine, pentru că relaţia cu sine este măsura pe care o vom aplica în relaţiile pe care le vom dezvolta cu ceilalţi.

Joi, 30 decembrie
Ieri am trăit cu impresia că ceva important stă pe punctul să se întâmple, că o formă de reuşită socială, o modificare de conduită, un eveniment important ne curtează şi există ceva în aer care a încurcat totul. Azi Mercur va reveni la mersul direct şi va aduce din nou pe linia de plutire raporturile sociale, cheltuielile, consumul interior, dar şi risipa de vorbe şi energie pe demersuri care, în marea lor majoritate, au nevoie doar de puţină atenţie pentru a ajunge la final, nu de ceea ce suntem dispuşi să le oferim acum.
Nu doar revenirea la mersul direct este evenimentul principal al zilei, ci şi sextilul Lunii cu Pluton şi Capul Dragonului, ca ultim aspect major împlinit pe final de ciclu draconitic, ceea ce aduce indiciul că azi se produce evenimentul, revenirea, întoarcerea ori corectarea a ceea ce acest ciclul draconitic a predispus greşit la iniţierea sa sau a adus, ca element de corecţie, o sancţiune, o penitenţă. Maniera în care se va face această revenire va fi pe principiul: “Se scoate o durere cu alta!”.
Ideea de a repara un lucru nu poate fi aplicată în orice situaţie pentru că sunt cazuri în care a repara nu înseamnă a folosi aceeaşi structură, ci înseamnă a o abandona pe cea veche pentru a ridica, pe o altă bază, una asemănătoare. Careul Marte-Saturn, împlinit ieri la grad perfect, indică o astfel de distrugere, o deposedare esenţială care este mai mult percepută în interior, ca o pierdere personală, ca o durere extrem de particulară pe care comunitatea nu o împărtăşeşte, dar care ne poate complica existenţă atât de mult încât să ne afecteze pe toţi.
Azi, revenirea lui Mercur la mersul direct pentru mulţi aduce zorii unei noi lumini, speranţa unei reparări rapide. Din nefericire pentru unii, asta implică ridicarea unei noi structuri, construirea unui nou grup de interes, a unei noi asociaţii sau identificarea unei noi strategii prin care să se producă o revenire la cotele sociale pe care le aveam în toamna lui 2010.
Dacă la capitolul semnale, idealuri, speranţe, 30 decembrie este generoasă, la capitolul evenimente ziua este săracă, menţinându-se în linia frustrărilor indicată ieri, nefinalizând nimic.
Prin urmare, 30 decembrie aduce o notă originală analizei aplicată anului 2010. Ea ne promite schimbări calitative şi ne înalţă sufletul în speranţe intense şi ample care ne vor depărta de fricile cele mai intense, de neputinţa de a aborda în mod practic şi realist o confruntare cu sine. Din nefericire ea ne va ţine în acelaşi registru al extremelor, al consumului interior, ce-i drept, acum, pentru un final bun.
Revenirea, corectarea, reiterarea succesului din toamnă, repararea greşelilor sau ridicarea unui nou statut aduce o nou serie de probleme şi complicaţii, pentru că nu se va pune problema materialului, ideilor, ajutorului, ci al terenului, fundaţiei, bazei, scheletului, structurii de rezistenţă pe care acum nu le mai avem.

Vineri, 31 decembrie
Ultima zi a lunii decembrie şi implicit a anului 2010 nu este o zi specială pentru că nu împlineşte aspecte importante şi prin ceea ce predispune nu continuă direcţii majore ale contextului astral. Luna, intrată în Scorpion de ieri, se destinde azi în nu mai puţin de şapte aspecte: o conjuncţie cu Venus, un sextil cu Marte, două careuri cu Neptun şi respectiv Chiron şi trei trigoane cu Lilith, Jupiter şi respectiv Uranus.
Dinamica astrală în această ultimă zi a anului este una cât se poate de firească. Scorpionul aduce lupta pentru putere, însă într-un mod mocnit, rece, dezvoltând ambiţii prin atitudini tăioase, caustice, idealuri extrem de înalte ca amplitudine socială sau ca intensitate emoţională. Cu toate că 31 decembrie este o zi de Scorpion (Luna în Scorpion) putem pune ceea ce se întâmplă azi sub semnul actoriei, al jocului de scenă şi, pe alocuri, al celui de culise. Ceea ce se spune are nu doar un mesaj, ci este şi animat de un ideal abstract, iar faptele ce derivă din asta sunt construite prin gesturi ample, complexe purtătoare ale unor mesaje abstracte importante.
Mulţi nu sunt obişnuiţi să-şi teatralizeze sentimentele, adică nu au stabilit un repertoriu, nici un joc de scena potrivit pentru a smulge anturajului emoţii sau stări sufleteşti, ci totul se desfăşoară spontan. Aceştia se vor simţi mai bine azi schimbând înfăţişarea adevărului, prezentându-l trunchiat, fără a minţi, fără a denatura sensul real al mesajului. Îşi vor atribui roluri celebre şi vor repeta cuvintele personajelor celebre, intonaţia sau mişcările corpului. Imitaţia, reproducerea are acum ca scop, nu păcălirea interlocutorului, ci autoexprimarea, expunerea pe un nivel superior celui obişnuit.
Prin urmare, ultima zi a anului este simplă şi relaxantă. Momentele de contracţie, de disconfort, de tulburare a liniştii, de neîmplinire sunt acele ipostaze în care am vrut mai mult decât ne ţine pungă. În Scorpion, Luna cere mult, nu pentru că este lacomă, ci pentru că pierde măsura. Ea impune autoexigenţă şi pe o aşa măsură cere altora atât de mult cât ştie fiecare că ar da sau ar face în situaţii similare. Un gen de abilitate, versatilitate aduce acestui moment o uşoară disimulare, care depăşeşte spectrul gesturilor teatrale, iar oamenii ies din pielea personajelor, arătându-se aşa cum sunt.
Nu putem însă face trimiteri asupra lui 2011, aşa cum mulţi se aşteaptă, doar pe horoscopul ridicat la ora 0:00, pentru că trecerea dintre ani nu are pentru astrologie absolut nicio relevanţă. Revelionul este doar un reper calendaristic, nu şi cosmic, de aceea, pe un asemenea influx astral, urarea “La mulţi ani!” ar putea avea azi cel mult o valoare actoricească, gen Coană Chiriţa, Dl. Goe sau alte personaje celebre.

Sâmbătă, 1 ianuarie
Prima zi a anului 2011 nu are nimic special, aşa cum s-a întâmplat şi cu ultima zi a anului care tocmai s-a încheiat. Chiar spre dimineaţă, Luna trece din Scorpion în Săgetător ceea va înteţi focul distracţiilor, oamenilor le revine forţa, buna dispoziţie, cheful de petrecere şi, ca şi cum nu s-a întâmplat nimic toată noaptea, o iau de la capăt. Întreaga zi se va menţine în aceste tonuri armonice şi aduce tonus şi veselie acolo unde cu o zi în urmă a fost dispută, încordare sau prefăcătorie.
Înainte de răsăritul soarelui, Luna va trece prin sextilul cu Junon, abia intrată în Balanţă, şi va oferi, aşa cum este şi urarea adresată cu acest prilej, “semne bune anul are”, însă într-un cadru restrâns, în familie, între prieteni. Acum relaţia Lunii cu Jupiter (guvernatorul semnului pe care îl traversează) este una indiferentă, urmând ca la începutul săptămânii viitoare, prin careul Luna-Jupiter să se declanşeze practic trăsăturile majore ale anului 2011.
Acum este însă linişte, iar ecourile negative nu vorbesc decât despre rămăşiţe ale pornirilor cărora oamenii le-au dat curs în ziua anterioară.
Prin urmare, 1 ianuarie este o zi de încurajare şi destindere, de dezlănţuire pozitivă, de distracţie sau de acumulare a energiei risipită de-a lungul întregii săptămâni. Ceea ce se abordează azi este plăcut, decent, departe de intrigi şi conflicte inutile. Inconvenienţele primei zile ale anului 2011 vin din tensiunile zilei de ieri, susţinute pe alte cauze, într-un alt context general, care ştim, aşa cum am subliniat în analizele săptămânale, nu este deloc plăcut şi, nici de-a lungul lui 2011, nu va fi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi ziua de 1 ianuarie ca pe o zi obişnuită. Cei care au mari aşteptări vor fi dezamăgiţi. În afara unei stări de bine, de bună dispoziţie, de destindere, de alungare a tensiunii, nu vom avea de parcurs nimic spectaculos.

Duminică, 2 ianuarie
Lucrurile încep să revină la normal şi ceea ce ieri înseamna consum şi veselie, azi va însemna responsabilitate, cumpătare. Azi Luna va trece prin sextilul cu Saturn, conjuncţia cu Mercur şi careul cu Lilith, cerându-ne să ne implicăm prea repede după o destindere de două zile în proiecte personale, în întâlniri cu caracter strategic, în demersuri care nu sunt fireşti pentru o zi de sărbătoare.
Acest tip de revenire este însă parţial şi nu produce schimbări de planuri, mobilizări, însă poate aduce nemulţumiri, schimbări de poziţie, incidente cauzate de obiecte pierdute, deteriorate, evenimente compromise prin lipsa măsurii, prin adoptarea unei poziţii imorale, prin contactul cu vulgaritatea.
Nici 2 ianuarie nu se include în mod direct şi puternic în trăsăturile particulare ale lui 2011, ci rămâne în segmentul pregătitor, oferind azi percepţia unor ţinte pentru atingerea cărora trebuie depus un mare efort sau care sunt imposibil de atins. Minciuna şi disconfortul pot lua azi înfăţişări noi, reducând înţelegerea şi viziunea, la nivelul unei frici ce poate somatiza afectând funcţionarea rinichilor sau crescând sensibilitatea la frig.
Prin urmare, 2 ianuarie este o zi de observare. Azi se pare că înţelegem mai multe despre următoarea perioadă, dar nu putem face nimic pentru a grăbi soluţionarea lucrurilor, pentru a le împlini înainte de termen sau pentru a le modifica structura. Evenimentele acestei zile sunt intense la nivelul vieţii de familie, unde coloratura impusă de evenimentul venirii noului an nu s-a risipit şi care va mai păstra, prin aportul astral ce predispune la retrăire, parfumul aparte pe care ni le-a oferit.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a evita minciuna. Să nu ne minţim prietenii şi nici pe noi înşine, să nu ne alungăm sentimentele, pentru că ele fac o legătură interesantă între ceea ce am lăsat în urmă cu 2010, ceea ce am adus cu noi acum prin nesoluţionare şi ceea ce ne va oferi viitorul apropiat prin trăsăturile lui 2011 care îşi va intra în drepturi de mâine, 3 ianuarie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.