26 noiembrie – 2 decembrie 2018

26 noiembrie – 2 decembrie 2018 este săptămâna depărtărilor care se reduc, a solicitărilor accidentale care afectează statutul și imaginea publică și a selecțiilor pe care le facem cu curaj, dar care par împlinite de la sine. Modul în care ne raportăm la exemplele de viață ce ne vin din săptămânile anterioare va fi un fel de element definitoriu al momentului. Unii vor spune, folosindu-se de aceste raportări, că distanțele se reduc, soluțiile nu mai sunt atât de îndepărtate față de ținta pe care și-au stabilit-o la începutul acestui an. Cu toate acestea, nu putem vorbi în această săptămână de o rezolvare spectaculoasă. Solicitările pe care le adăugăm acestor demersuri care reduc distanța către soluție sunt accidentale, deci trebuie să primească din partea noastră toată atenția cuvenită pentru a nu afecta imaginea publică sau demersurile viitoare. Nu putem considera că lucrurile bune care se împlinesc în această săptămână, fie pentru că le-am declanșat intenționat, fie pentru că vin ca urmare a unor intenții mai vechi, ne protejează imaginea și statutul pe mai departe. Nu, lucrul acesta nu se întâmpla acum. Poate, pe alte conjuncturi, așa după cum am tot văzut de-a lungul anului, lucrurile acestea ar putea fi mai generoase. Acum, însă, nu!
Lucrul cel mai frumos pe care îl vom parcurge de-a lungul acestei săptămâni, ca o direcție sintetică, este cel dat de întoarcerea la sentimente mai bune, de revenire la o formă de modestie ori de comunicare despre care am crezut în lunile din urmă că a fost pierdută complet. Nu ne putem explica exact ce s-a întâmplat, dar ne vom bucura acum, dar și în săptămânile ce vor veni, de schimbările ce s-au produs. Unii vor crede că lucrurile acestea vin de la sine, pentru că a existat un moment de pauză, pentru că a fost oferit un preț, pentru că acesta este mersul lucrurilor. În realitate, ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni de tensiune, deciziile pe care acești oameni le-au luat le conferă acum statutul de ființe privilegiate, de oameni care se bucură că au reușit să schimbe ceva. Iată, și de această dată, un exemplu practic referitor la faptul că anticiparea ne ajută.
La capitolul evenimente astrale, această săptămână este destul de bogată. Se împlinesc unghiuri importante între planetele individuale și cele colective, iar lucrul acesta ne ajută să înțelegem că mesajul personal cere o mare precizie. Chiar dacă Mercur este retrograd, adică va fi până pe 6 decembrie, chiar dacă Venus în această săptămână își schimbă semnul (va trece pe Scorpion), la fel și Mercur prin retrogradare, nu înseamnă că avem de ce să ne schimbăm discursul, opinia, direcția. Va fi victorios cel care își va păstra opiniile chiar dacă fluctuațiile acestei săptămâni îi vor spune altceva. Desigur, așa cum spuneam de multe ori, nu vorbim aici despre încrâncenare, pentru că încrâncenarea nu ajută pe nimeni, ci vorbim despre seriozitatea omului de a duce mai departe mesajul în care crede.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a descoperi care sunt motivele de iubire, de respect, de bucurie pe care am putea pe viitor să le transformăm în repere. Unele pot fi întâmplări simple, banale, altele preluate din viețile celorlalți, care ne impresionează foarte mult. Factorul emoțional este important în această săptămână, dar, de dragul inimii, nu trebuie să ne pierde mințile. Avem nevoie să simțim așa cum este cazul, dar, deopotrivă, să și înțelegem de ce ni se întâmplă ceea ce ni se întâmplă.

Curaj. Expresivitate. Nevoile personale sunt prezentate ca exemple. Valorificăm corect o șansă. Banii sunt cheltuiți ușor. Influență asupra patrimoniului. Decădere. Optimism. Bunătatea este mult apreciată. Compasiunea se exprimă frumos, iar individul obține imediat rezultate. Ceea ce este principal este și apreciat. Modestie. Progres. Conversațiile în contradictoriu pot escalada un conflict mai vechi. Răzbunare pe cel care a făcut o faptă rea.

În dimineața acestei zile Soarele se va afla în conjuncție cu Jupiter, aspect care ne aduce unul dintre cele mai frumoase momente ale acestei săptămâni. Din nefericire, acesta ar putea fi umbrit pentru că Mercur retrograd pe zodia Săgetător, semn tranzitat de Jupiter și care se află foarte aproape de această planetă, va trece prin careul cu Marte. Dacă unii cred că prima zi a săptămânii este deosebit de frumoasă, plină de recompense, semnul unei schimbări speciale, ar trebui doar să se documenteze referitor la unghiurile care se împlinesc în această zi. Atragerea lui Marte de pe zodia Pești în toată această ecuație astrală anulează multe din calitățile pe care, atât Jupiter, cât și Soarele, dar și Mercur retrograd, prinși într-o formulă completă, bine închegată, într-o conjuncție strânsă, ar fi putut mult mai ușor să le evidențieze. Deși unii consideră că Marte pe zodia Pești nu este un semn de anulare a puterii personale, vom avea ocazia în această prima zi a săptămânii să vedem care este impactul său. Marte pe zodia Pești duce spre depresie, anulează calitățile personale și oferă un optimism fals. Acest optimism vine din faptul că satisfacția de a ști, de a deține, de a simți după o schemă proprie, fără ceilalți, devine prioritară. Ea se poate concretiza și printr-o melancolie distantă, aproape criptică, dar și, de partea cealaltă, pentru că am consumat alimentul pe care ni l-am dorit, că am primit un cadou, că ne-am bucurat de câteva ore de odihnă, ceea ce înseamnă mult prea puțin față de dimensiunea specială, a ceea ce reprezintă conjuncția acestor planete de pe zodia Săgetător, cea care îi impune individului obiective foarte mari, o țintă îndrăzneață, un final foarte bun, un fel de reușită pe care cel în cauză și l-a dorit-o de mult timp.
Ceea ce se întâmpla acum, prin raportare acestei conjuncții speciale la poziția planetei Marte de pe zodia Pești, prefigurează ceea ce se va întâmpla mai târziu, prin trecerea lui Marte prin conjuncția cu Saturn, semnul care ar putea, la momentul acela, să scoată în evidență calitatea pe care un om special dorește să o transfere comunității pentru a rămâne în memoria celorlalți. Acum lucrul acesta există, ca informație potențială, dar nu se poate manifesta, nu poate fi văzut ca o întâmplare concretă, nu poate fi pus în aplicare. Dacă Marte nu s-ar fi aflat acum într-o asemenea dispunere față de conjuncția aceasta minunată de pe zodia Săgetător, nu am fi vorbit despre nevoia de a ne retrage, de a duce lupta într-un alt plan, nu am fi invocat conflicte mai vechi, unele dintre ele foarte vechi care s-au consumat în urmă cu mai bine de un deceniu, și care ar fi trebuit acum să reprezinte, prin victoria momentului, un model de succes.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne aduce un fel de refuz al progresului pentru că ne temem de un eșec. Valorile pe care le promovăm acum sunt bune, dar le gândim altfel, le dăm acestora un alt sens, fie pentru că urmărim să îi considerăm pe cei cu care interacționăm vinovați de ceva, fie pentru că ne simțim obosiți. Dacă facem trimitere la deviza generală, deși mulți vor refuza să creadă în această directivă sintetică, vom înțelege că toată această tensiune a zilei de 26 noiembrie ne motivează să renunțăm la gândul de răzbunare, să ne detașăm complet de conflictul pe care-l credeam cel mai important pentru a da vieții un aer proaspăt. Tot ceea ce se discută acum în contradictoriu sau se situează pe poziții conflictuale, scoate în evidență probleme mai vechi. Dacă dorim să ne detașăm de problemele mai vechi pentru că acestea sunt delicate, pentru că nu le putem rezolva sau pur și simplu pentru că nu ne mai sunt pe plac, avem nevoie să nu escaladăm acum zona aceasta a tensiunilor, a contradicțiilor. Ceea ce ne duce aici ne păcălește că dreptatea va învinge, va fi recunoscută. Mercur se află acum în deplasare retrogradă, iar conjuncția iminentă cu Soarele se va consuma în ziua următoare, cea care va atrage planeta Marte într-o relație foarte bună cu Saturn și mesajul lor va fi cumva orientat către o înțelegere a naturii spirituale, a moralității, a respectului față de munca depusă, va face din anticipația de acum un țel important. Prin ceea ce vom înțelege acum retrogradarea lui Mercur va deveni, nu un stigmat, așa cum este de regulă, ci o forță care ne îndeamnă să trecem peste ceea ce este foarte evident, pentru a nu primii din partea noastră validarea de care are cea mai mare nevoie. Fără această validare, coerciția grupului care se bazează pe conflict dispare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu pune înaintea tuturor problemelor nevoile personale. Ceea ce valorificăm acum este important atât pentru grup, dar și pentru noi înșine. Cel care va găsi timp să se gândească și la nevoile personale și la cele de grup va fi un veritabil justițiar. Va putea fi, nu doar în această săptămână, ci și în cele care vor urma până la finalul acestui an, un justițiar demn de toată admirația.

Deprecierea unei relații. Ceea ce este intens nu este obligatoriu și bun. Se reactivează un principiu. Provocările sociale sunt primite cu pasiune. Trebuie să ne protejăm sănătatea. Activități intense care epuizează. Profunzimea cere logică și rațiune. Tulburări cauzate de răutate. Greșeli săvârșite din mare neatenție. Concentrare pe idealuri lipsite de sens.

În dimineața acestei zile Luna își va încheia tranzitul sau prin zodia Rac și va intra pe zodia Leu după care va avea de împlinit câteva unghiuri bune cu planetele din Săgetător. Înainte de a-și încheia tranzitul său prin zodia Rac va trebui să își regleze anumite conturi cu adversarii mai vechi, să-și negocieze o poziție mai bună, să își descopere o nouă pasiune. Pe final de tranzit prin zodia Rac va trece prin conjuncția cu Capul Dragonului și ne va atrage atenția că profunzimea cere și logică, dar și rațiune, nu doar emoții intense sau neinvestigate. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că de această dată cu Capul Dragonului nu are asupra ecuației astrală un impact foarte bun. El ajunge pe ultimul grad al zodiei Rac prin deplasarea inversă, prin mers retrograd, așa cum nu s-a întâmplat cu Luna. De aici apare primul conflict, prima tensiune, prima neclaritate. Emoțiile pe care le avem, pe parcursul ultimelor săptămâni nu poate fi confirmată de realitatea prezentă. Apoi, apare următorul conflict, conjuncția Soarelui de pe Săgetător cu Mercur, și el aflat în deplasare retrogradă. Acesta al doilea conflict arată că profunzimea, care cere logică și rațiune, este în afara necesității. Dacă în primul caz individul se scufundă în emoții adânci, chiar abisale, în al doilea caz apare un semn de revoltă care îl îndeamnă pe cel în cauză să se asocieze cu oameni care simt și gândesc la fel pentru a face un club și prin puterea de grup să se impună. În primul caz avem de-a face cu o îndoială, iar în al doilea caz cu o concentrare. Apare și un al treilea caz, cel susținut de sextilul Marte-Saturn, care se va împlini cu puțin timp înainte ca ziua să se încheie. Acesta se adresează cu precădere oamenilor obiectivi care s-au remarcat până acum prin neîncredere. Cel care până acum nu a avut încredere în nimic se va simți privilegiat pentru că se vede pe sine în afara acestor conflicte. Se va gândi că este mult mai bine dacă nu se implică emoțional sau dacă nu excelează prin ceva. Pierde din vedere că fără aceste componente viața le este, ce-i drept, confortabilă, dar lipsită de esență, lipsită de mobilitate, ștearsă.
Așadar, cei care așteaptă foarte multe de la unghiurile acestei zile s-ar putea să fie dezamăgiți pentru că așteptările bune îi vulnerabilizează în fața unui rău pe care l-au neglijat. Lucrul acesta nu este, așa cum sunt obișnuiți unii să considere, o pregătire în fața unui episod negativ care se consumă doar în cazul celor puțini, ci o cunoaștere matură pe care o dovedește doar omul care a înțeles până acum cam care a fost rostul anului progresului și vindecării. Așa cum am spus de multe ori, progresul și vindecarea nu se face ușor, nu este un parcurs simplu, ci unul anevoios care cere în mod obligatoriu un proces de purificare, de epurare, de expulzare.
Prin urmare, 27 noiembrie ne vorbește despre ambiția de a progresa, de a împlini așteptări pe care le-am avut în săptămânile din urmă, dar și de a conștientiza că multe dintre acestea nu pot fi atinse. Unii își vor atribui circumstanțe atenuante, vor spune că rolul pe care l-au avut în ultimele luni nu le-a permis să dezvolte calitățile care le sunt cerute acum. Alții, vor fi puțin mai vicleni, își vor ascunde mai bine greșelile, iar dacă vor fi descoperiți vor reuși să-i convingă pe ceilalți că le-au săvârșit dintr-o mare neatenție. În realitate, ecuația astrală a zilei de 27 noiembrie ne vorbește despre o concentrare pe un ideal personal care a mai fost în centru atenției la începutul acestui an sau pe finalul anului anterior. La momentele acelea unii au regretat că nu au fost suficient de vigilenți, ceea ce nu vor face și acum. Trecerea Lunii pe zodia Leu ajută aceste persoane să se arate față de ceilalți mai ambițioase decât sunt în realitate, adică prin ceea ce societatea de consum apreciază cel mai mult: tupeul. A considera că nu greșești sau dacă ești prins, dacă faptele sunt foarte evidente a considera că este imperios necesar să îți fie recunoscute scuzele pe care le prezinți, explicațiile pe care le oferi, în situația în care ar fi mai simplu să spui nu mi-am dat seama, am greșit, nu am fost atent, este acum o veritabilă dovadă de tupeu. Dacă această conjunctură nu ar fi fost marcată de impactul Lunii sau de conjuncția Soarelui cu Mercur, ne-am fi bucurat de relația bună a lui Marte cu Saturn printr-un fel de detașare, de experimentare a unor trăiri care ne-ar fi rămas puternic implementate în conștiința. Am fi devenit puternici prin ceea ce ni s-ar fi întâmplat acum, nu doar ambițioși, recalcitranți, nemulțumiți sau perverși pentru că a trebuit să trecem printr-o astfel de experiență.
Recomandarea pentru această zi este aceea a de a ne preocupa de propria sănătate. Atunci când ne gândim la propria sănătate suntem mult mai atenți la conexiunile la care ne obligă.

Se răspunde cu putere la o solicitare minoră. Se consumă prea multă energie pentru nimic. Pasiuni ciudate. Binele îmbracă o formă neobișnuită. Elementele contrare se atrag. Se acumulează prea mult. Sunt ignorate anumite consecințe. Greșelile sunt vânate. Vrem să contăm pe ceilalți.

În noaptea de 27 spre 28 noiembrie Mercur se va afla în conjuncție cu Jupiter, urmând ca în dimineața acestei zile Luna să treacă prin opoziția cu Luna neagră. Până în ziua următoare nu se va mai împlini niciun aspect, chiar dacă în a doua parte a zilei vom fi în fereastra careului Luna-Junon. Schema astrală a zilei de 28 noiembrie ne vorbește despre o mare presiune interioară, despre o putere pe care urmărim să o folosim un scop negativ, despre un bine care ar trebui să îmbrace o altă formă de ajutor pe care în mod curent nu suntem obișnuiți să o prezentăm în formă pură, așa cum este ea de fapt, ci să o îmbrăcăm acum în niște principii noi, în niște teorii noi. Din această cauză, 28 noiembrie poate fi una dintre cele mai dificile zile ale lunii în curs, nu pentru că ar aduce întâmplări concrete care să susțină această gravitate, ci pentru că mintea este cea care ne amplifică o durere pe care o avem deja. Momentul acesta ne aduci o rememorare tristă, ciudată și stranie a unor lucruri care ar trebui lăsate de izbeliște, să-și vadă de propriul curs sau abandonate pentru o perioadă până când vom fi mai lucizi, mai puternici sau mai liberi. Episodul acesta arată că solicitările pe care le-am făcut în ultima perioadă nu sunt dintre cele mai bune, ci poate ar trebui să acceptăm că este importantă o schimbare de viziune. Lucrurile mici și naive, așezate în fața lucrurilor majore ne dau acum impresia că ne aflăm în fața unor situații absurde. Gândim așa pentru că ne-am pierdut puritatea, în situația în care anulăm elementele pe care le considerăm naive, sau ne-am pierdut viziunea de ansamblu, în situația în care ni se pare că acest cadru larg în care ne situăm este cumva exagerat. Oricum ar fi, 28 noiembrie ne arată că acumulăm și cei care sunt, de felul lor, dramatici, consideră că acumulează în defavoarea propriului interes, în defavoarea propriului ideal. Cei care se pricep la astrologie știu că niciodată conjuncția lui Mercur retrograd cu Jupiter nu a fost de bun augur, în plus, nu a fost un element bun nici pentru proiectele pe termen lung, ceea ce înseamnă că aspirațiile pe care le avem în dimineața acestei zile ar trebui să fie considerate doar niște mofturi, doar niște reacții de moment, nu proiecte pe termen lung.
Prin urmare, 28 noiembrie ne vorbește despre o energie pe care nu reușim să o controlăm, despre o forță care ne învinuiește, despre o tensiune care invocă întâmplări pe care le-am ignorat sau care s-au consumat de curând și cărora le-am ignorat consecințele. În egală măsură, momentul de față arată și că dorim să ne ridicăm către o nouă realizare, să ne depărtăm de latura întunecată, indiferent că aceasta reprezintă o sumă a stărilor proaste pe care le-am avut în ultima perioadă, o realitate dată de cumulul unor impresii negative pe care personaje răutăcioase le-au creat.
Relația proastă a lui Mercur cu Luna neagră arată că binele pe care îl parcurgem acum este încercat, schimbat, înlocuit, pus în dificultate. Minciuna exhaustivă va fi mult mai interesantă decât binele pe care individul, prin propria experiență, îl poate demonstra. De aici și marea problemă a zilei de 28 noiembrie care ar putea deveni, de fapt, o problemă a întregii săptămâni. De aceea, se impune pe 28 noiembrie să medităm intens asupra devizei săptămânii pentru că selecțiile pe care le facem prin curaj, cu îndrăzneală, cu determinare sunt adevăratele modificări care apar acum atât în dimensiunea personală, cât și în cea publică. Nu contează răspunsul care vine din jur, nu contează că ni se spune în momentul de față că acestea vin acum de la sine. Dacă nu am avea impactul pe care îl avem, fie el mare sau mic, selecția aceasta nu s-ar putea produce. Așadar, se impune pe 28 noiembrie să avem încredere că alegerile pe care le facem sunt cele mai bune.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a înțelege că momentul de față nu ar trebui să ne rămână în conștiință prin greșeli, ci prin lucrurile bune pe care le oferim celorlalți. Greșelile se vor șterge până la finalul acestei săptămâni, lucrurile bune vor rămâne ca un talisman.

Nevoie de confirmare. Este activat un principiu mai vechi. Manipulare. Trebuie să ne ținem emoțiile în frâu. Ne formalizând. Proastă administrare a timpului și a patrimoniului. Ne străduim să salvăm aparențele. Căldura sentimentelor nu înseamnă și sinceritate. Vrem să obținem orice cu insistență. Se opune rezistență. Eroare din încrâncenare.

Mijlocul acestei săptămâni ne aduce încheierea tranzitului Lunii prin zodia Leu și trecerea sa pe zodia Fecioară. Schema aceasta arată că ar trebui să devenim mai responsabil, mai atenți la ceea ce transmitem, mai selectivi cu ceea ce simțim. Lucrul acesta îl înțelegem prin comparația pe care suntem îndemnați să o facem între ceea ce ni se întâmplă în prima parte a zilei și ceea ce se consumă în a doua parte a zilei. Până când Luna va trece pe zodia Fecioară va avea de trecut prin careul cu Junon, aspect care ne-a pus în dificultate relațiile și în ziua anterioară, dar și prin sextilul cu Venus și prin trigonul cu Uranus. Momentul acesta ne îndeamnă să privim către ceilalți cu o anumită determinare, putere, să considerăm că ne este dat să obținem anumite lucruri, să le primim, iar ceea ce vine spre noi să fie administrat după cum am gândit în ultimele luni. Ceea ce se consumă în a doua parte a zilei este un contrast teribil cu ceea ce s-a consumat în prima parte a zilei. Luna pe zodia Fecioară arată că aceste sentimente nu sunt așa cum am crezut, nu au nimic de-a face cu căldura contactului, nu ne susține nimeni proiectele pe termen lung, nu suntem niște răsfățați. Dacă intervenim în toată această schemă cu gândul că merităm mai mult atunci a doua parte a zilei ne arată că schema în care activăm se distruge foarte ușor pentru că adoptăm atitudinea care nu trebuie, că spunem un adevăr pe care îl considerăm nevinovat, că facem trimitere la întâmplări care s-au consumat la începutul lunii martie sau pe finalul lunii iunie, ceea ce este foarte nepotrivit pentru partenerul de dialog.
Oricum ar fi, momentul de față ne oferă posibilitatea de a gândi în perspectivă și de a obține acele confirmări pe care le-am căutat în săptămânile anterioare. Mulți vor considera că 29 noiembrie este ziua deciziilor oarbe, când pot spune orice, pot face orice pentru că nimeni nu-i verifică, nimeni nu-i cunoaște, nimeni nu va descoperi niciodată ce au făcut ei în momentul de față. Este posibil ca anturajul în care s-a ascuns un individ, luând în calcul deciziile primelor două zile ale acestei săptămâni, pentru o perioadă, să nu poată descoperi intențiile pe care aceste personaje le au în momentul de față. Cert este că retragerea către această zonă este un fel de încrâncenare și, după cum ne spune ecuația astrală a momentului, această încrâncenare este o mare eroare, nu rezultatul unei dureri. În cuvinte mai simple, 29 noiembrie ne aduce în fața unor greșeli pe care să le facem pentru că suntem oameni răsfățați, am primit prea ușor ceea ce avem, nu suntem recunoscători pentru ceea ce ni se oferă.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre o parte a devizei săptămânii, cea care ne spune că solicitările accidentale ne afectează statutul, dar și imaginea publică și că indicat ar fi să fim mai atenți cu pretențiile pe care le avem. Momentul de față se află într-o consonanță perfectă cu ceea ce se va consuma pe 1 decembrie, în ziua de sâmbătă, când Mercur retrograd se va întoarce, în mijlocul zilei, pe zodia Scorpion. Chiar dacă pentru noi, românii, momentul zilei de 1 decembrie este unul cu mare rezonanță, chiar acum în 2018, semnificația astrală a zilei nu ne avantajează într-o dimensiune personală. Într-un cadru mai larg, nu ne avantajează nici în relația cu străinătatea, dar poate după ce această retrogradare se va încheia, se va sfârși și lupta pentru întâietate, așa cum a fost definită ea de retrogradarea lui Mercur pe Săgetător, sau lupta pentru putere, așa cum va fi În primele șase zile ale lunii decembrie, prin retrogradarea planetei Mercur pe zodia Scorpion. După ce își va reveni la mersul direct este posibil ca să revenim la gânduri mai bune, la o judecată mai bună, indiferent de rolul pe care îl avem.
Revenind la schema astrală a zilei de 29 noiembrie, putem spune că momentul de față ne ajută să simplificăm acele impulsuri ce ar putea să ne pună în dificultate în perioada 1 – 6 decembrie 2018. Acum ne gândim cum să protejăm patrimoniul, dar în perioada indicată mai sus ne vom gândi ce rost avem de trebuie să păstrăm acel patrimoniu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi detașați de caracterul visător al momentului. Cei care visează acum, de fapt, evadează din realitate.

Lipsă de discernământ. Obiectele minore sunt ciudate, dar nu putem renunța la ele. Se discută despre destin. Recapitulare. Tensiune administrată corect. Suntem îngrijorați de sănătatea psihică. Ideile obsesive se impun. Rezolvăm orice problemă prin disciplină. Este nevoie de purificare.

Momentul de față ne vorbește despre teama de a decide în favoarea propriei persoane. Dacă ecuația astrală acestei decade face trimitere către altceva, săptămâna în curs, cea care unește câteva zile din această decadă și câteva zile din decada următoare, scoate în evidență că mesajul zilei de 30 noiembrie pornește de la lipsa de discernământ și ajunge la conflictul pe care îl evidențiază cel care a ascuns în prima jumătate a anului că urmărește subminare autorității unui Factor de decizie, unei autorități. Ultimul pătrar care se împlinește în noaptea de 29 spre 30 noiembrie este un semn că tensiunea momentului nu trebuie ignorată. Mulți vor pune într-un plan secund această tensiune, gândindu-se că momentul de față este mult mai important prin recapitularea pe care-o fac. Prin recapitulare reușesc să ajungă la concluzii care le-au fost străine în săptămânile anterioare. Astfel, momentul zilei de 30 noiembrie pare unul de soluționare, dar el este, în realitate, un moment care ne arată că unele lucruri rele nu trec ușor, nu se rezolvă dacă primim un dar, un premiu, dacă le oferim pe acestea. Rolul acesta princiar nu se regăsește în concluziile zilei de 30 noiembrie. Ceea ce se regăsește în schema astrală a momentului ține mai curând de nevoia de purificare, însă nici aceasta nu poate rezolva problemele săptămânii. Nevoia de purificare ne arată la ce concluzie ar trebui să ajungem, care este esența pe care să o extragem din experiențele acestei luni, nu ceea ce ar trebui să apreciem în următoarele două zile, adică în primele două zile ale lunii decembrie.
Într-o altă ordine de idei, 30 noiembrie ne vorbește despre puterea de a înțelege mesajul omului slab care devine conflictual pentru că se teme. Încă de dimineață, când vom trece prin opoziția Lună-Marte, dar și în mijlocul zilei când vom trece prin opoziția lună Neptun, ne vom gândi că fie sănătatea fizică, fie sănătatea psihică, sunt cauze ale unui disconfort social. Spre seară, când Luna se va afla într-o relație bună cu Pluton, ne vom simți mai confortabili cu noi înșine însă toate aceste temeri pe care le-am avut cu noi înșine nu vor fi uitate prea ușor.
Prin urmare, ultima zi a lunii noiembrie ne vorbește despre lucruri pe care ar trebui să le apreciem mai mult, să le iubim mai mult, pentru a le înțelege mai bine. Aici sunt incluse anumite probleme legate de administrarea bunului propriu, de patrimoniu, dar și cele care țin de înțelegerea cauzelor afecțiunilor fizice, emoționale, morale sau spirituale pe care le tot traversăm de ceva vreme. Pe 30 noiembrie mulți vor considera că mesajele pe care le primesc îi îndeamnă să adopte atitudini categorice, fie în favoarea boli, fie în favoarea vindecării. Dacă nu pierd din vedere că sentimentul cald, sincer, obiectiv, cel care este orientat către sine ajută cel mai mult atunci și deciziile pe care le vor adopta vor fi foarte bune. Doar așa nevoia de purificare nu va fi o reacție schizofrenică, ci rezultatul unei nevoi care va pregăti atât corpul cât și sufletul pentru etapele ce vor veni în ultima parte a anului. Cel care se va lăsa impresionat de ceea ce descoperă acum, coordonat sau marcat de lucrurile acestea, arată că îi lipsește maturitatea necesară pentru a lucra cu instrumentele cu care a intrat în contact în această săptămână. Atât ecuația astrală a zilei de 30 noiembrie, dar și celelalte, aferente acestei săptămâni, nu au nimic de-a face cu aceste impresii. Multe sunt elemente de rutină, tocmai de aceea selecțiile care se produc acum prin curaj par să vină de la sine. Dacă trecem de partea cealaltă și vedem doar ceea ce facem, doar ceea ce împlinim, pierdem din vedere celelalte componente, legate de lucrul în sine, de progresul la care am decis să punem umărul. A fi preocupați doar de formula chimică a unui produs nu ne mai permite să ne bucurăm de parfumul său.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la barierele pe care ni le punem. Ceea ce primește acum o interdicție va fi evaluat mai târziu împreună cu o posibilă explicație, chiar dacă aceasta, deocamdată, nu există.

Indiferență. Norocul ne-a părăsit. Transfigurare. Înțelegem mai multe despre un eveniment trist. Privim foarte departe ca o ispășire. Instabilitate. Vibrațiile trecutului sunt surse de confuzie sau de durere. Relația cu destinul personal cere anestezie. Dram. Compromis. Realitatea este dură. Ne pregătim pentru un mare eveniment.

În dimineața acestei zile Venus va definitiva opoziția cu Uranus retrograd ce a fost activă toată săptămâna și s-a comportat ca un fel de fundal tensionat față de multe probleme personale pe care unii nu le-au putut rezolva, deși altădată au fost mai eficienți. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că tot în dimineața acestei zile Luna va trece prin careul la Axa Dragonului, ceea ce aduce un mare ghinion și, pentru că o nenorocire nu vine niciodată singură, în mijlocul zilei Mercur, prin retrogradare, va trece pe ultimul grad al zodiei Scorpion. Este clar că mulți nu sunt pregătiți pentru episodul complicat al zilei de 1 decembrie. Vor intra în acest ultim interval, în luna decembrie, cu regrete și vor avea impresia că orice s-ar întâmpla acum este un semn rău, unul care ar trebui să fie abordat printr-o altă atitudine, ca o ispășire, ca o recunoaștere a unei vine. În realitate, ceea ce se întâmpla acum scoate în evidență faptul că anumite valori sunt anulate, nu că aceasta este voința celor de acum, nu că demersurile care par acum să prindă un alt contur și care ni se înfățișează ca fiind niște etape ce se împlinesc de la sine, sunt perfect justificate. Intențiile de acum arată că există un istoric în sensul acesta, că personajele de acum, cele care au un rol pozitiv, au avut în trecut unul negativ, iar cele care îndeplinesc acum un rol negativ în trecut au avut un rol pozitiv, dar frustrarea i-a făcut să schimbe tabăra. Toate aceste lucruri ciudate scot în evidență această formă de inversiune și pentru că Luna se află acum pe final de tranzit prin Fecioară și nu poate media tendința Nodurilor, putem vorbi în momentul de față și despre o incoerență, despre idei care nu au finalitate, despre lucruri rele care se spun despre oamenii buni, despre lucrurile bune care se spun despre oamenii răi tocmai pentru că există o confuzie care nu poate fi explicată. În a doua parte a zilei, după ce Luna va trece pe zodia Balanță, unele lucruri ne vor fi mai clare. Deocamdată, tensiunea cea mare va fi în prima parte a zilei, cea care va aduce în conflict centre de putere, însă nu le va oferi acestora coerența necesară încât lupta să pară una echitabilă.
Pentru omul comun, prima zi a lunii decembrie este una de ispășire. Înțelege că unele lucruri nu pot fi împlinite decât cu munca istovitoare, nu doar prin schimb de experiență sau prin ajutor, prin donații, ceea ce va provoca o instabilitate și mai mare. Lucrurile încordate ale zilei de 1 decembrie vor fi clarificate după 6 decembrie, adică după ce Mercur își va reveni la mersul direct. Cei care lucrează cu energia sau care se află implicați într-un proces de cercetare spirituală vor înțelege că momentul de față este unul de confuzie. Cei care, observând lucrul acesta, vor face totul pentru a fi în afara confuziei, nu într-una dintre extreme, ci pe calea de mijloc, vor fi persoanele care vor îndeplini un rol de echilibru în anul următor.
Prin urmare, 1 decembrie este o zi de ispășire. Chiar dacă pentru noi toți momentul acesta are o anumită însemnătate cronologică, din punct de vedere astral lucrurile stau altfel. Ceea ce se întâmpla acum seamănă cu un fel de anestezie, cu un fel de uitare ca și cum nu ne mai amintim ce ne-am propus, ce am dorit să facem, ce ar fi trebuit să împlinim și ne comportăm ca și cum trebuie să rezolvăm totul într-un timp foarte scurt, să improvizăm. De asemenea, personajele negative din ultimele săptămâni se vor folosi de această improvizație pentru a lansa mesaje negative. Urmărind acest fenomen social vom reuși să delimităm care sunt personajele care îndeplinesc acum un rol negativ în mod întâmplător sau prin zăpăceală și care sunt cele care au urmărit acum să aibă această identitate.
Pentru omul comun, întoarcerea lui Mercur pe zodia Scorpion, pe ultimul grad, este un avertisment teribil. Lăsând la o parte că momentul acesta este o zi importantă din punct de vedere istoric, conotațiile astrologice ne avertizează că sensul negativ al acestei zile, fie prin revoltă, fie prin încrâncenare, fie prin nevoia de a demonstra ceva, produce efecte care vor coroda imaginea personală, statutul personal în următoarele zile până pe 6 decembrie când Mercur își va reveni la mersul direct. Până atunci, vom fi tulburați de faptul că adevărul personal este mai important decât oricare altul.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți ce mesaje transmitem, ce respectăm, ce simțim. Atât fapta, cât și gândul, cât și emoția sunt cele care ne construiesc viitorul.

Speranță pentru o viață mai buni. Maturitate. Gândul de progres se bazează mult pe o clarificare. Reconstrucția vieții se bazează pe ceea ce am înțeles în ultima perioadă. Ofensă. Mândrie. Ne gândim prea mult la pasiune. Patimă pentru arginți. Tulburări nervoase generate de plăcere. Complicații familiale. Administrare proastă a unui patrimoniu.

Multe din cele ce ni se vor întâmpla acum ne lasă impresia că avem un avantaj, că suntem în fața adversarilor, dar totul este, de fapt, o mare confuzie. Retrogradarea lui Mercur nu ne permite să luăm în considerare medierea tendinței Nodurilor, ceea ce înseamnă că scopul pentru care alegem acum să intervenim într-un demers este unul cât se poate de egoist care nu are nimic de-a face cu intenția constructivă formulată atât de frumos, atât de plăcut. În plus, trecerea lui Mercur pe ultimul grad din Scorpion este coroborat cu trecerea planetei Venus pe ultimul grad al zodiei Balanță și, spre seară, vom avea un adevărat regal, adică planetele individuale, Mercur și Venus, ambele pe zodia Scorpion, în situația în care Mercur se străduiește să medieze tendința Nodurilor, adică să ne convingă pe toți că dorința sa de putere trebuie să fie îndeplinită pentru că rezultatul va fi bun pentru toată lumea. Nu, ultima zi a acestei săptămâni este destul de periculoasă din punctul acesta de vedere pentru că nu face referire la patrimoniul declarat, ci face referire la nevoi pe care individul le are dar nu vrea să și le dezvăluie. Fie că vorbim despre un Mercur pe ultimul grad al zodiei Scorpion sau vorbim despre Venus pe ultimul grad al zodiei Balanță, impulsul acesta către a ascunde sau a nega se potrivește perfect cu direcția generală a momentului. De aici și până la mândrie, ofensă, patimă nu este decât un pas.
Cel care va reuși să treacă de această formă de mândrie va demonstra că are o mare capacitate de adaptare, că este un om matur și profund și rolul său în următorul an, nu în această ultima lună anului 2018, va fi unul foarte important. Nu ne referim la momentele de maturitate pe care această persoană ar putea să le demonstreze atât pe finalul acestei săptămâni, dar și în săptămânile următoare, ci ne referim la acele instrumente care ar putea să întârzie o formă aparte de distrugere pe care o conține anul 2019 și pe care nu am experimentat-o niciodată în această viață.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne vorbește despre motivele de speranță. Suntem mai încrezător pentru că urmărim să intervenim asupra celorlalți prin abuzuri, prin duritate, prin argumente care nu pot fi contestate, sau prin anumite tehnici de manipulare afectivă, psiho-emoțională, care au fost folosite și altădată și care au oferit rezultatele scontate. În egală măsură, momentul de față ne arată că patimile sunt atât de periculoase și că ar trebui să nu le mai criticăm atât de mult. Vor putea să se ridice deasupra acestor predispoziții apăsătoare oameni care înțeleg că lucrurile simple trebuie să rămână simple, că ofensa nu este potrivită, de asemenea, nici mândrie. Lucrurile acestea care se combină prin trecerea lui Mercur pe ultimul grad al zodiei Scorpion și prin trecerea lui Venus pe ultimul grad al zodiei Balanță, prin deplasări diferite, unul retrograd și celălalt direct, arată că suntem într-un moment de bulversare, că inima merge înainte a gândirii, că ideile se întorc acolo unde inima nu dorește să revină, că sunt anumite discrepanțe între idee și acțiune. Cert este că finalul săptămânii nu ne cere un moment de relaxare, unul fizic, ci un moment de relaxare psiho-emoțional.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne oferi privilegiul de a ne elibera de tot ce înseamnă reziduul psiho-emoțional acumulat de-a lungul acestei săptămâni prin argumente, certitudini, sfaturi. Suntem adesea tentați să credem că opiniile celorlalți sunt mai bune. Este adevărat, în unele situații așa este, dar opiniile bune ale celorlalți nu trebuie să ne anuleze propria evoluție. Dacă opiniile bune ale celorlalți sunt doar confortabile, nu veritabile resorturi pentru evoluție, atunci avem ocazia acum, pe finalul acestei săptămâni, să ne relaxăm detașându-ne până și de acestea.

2 thoughts on “26 noiembrie – 2 decembrie 2018

  1. Ani spune:

    La multi ani Gheorghita!La multi ani Romania!La multi ani frati romani!

    1. La mulți ani, România!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.