26 iulie – 1 august 2010

Luni, 26 iulie
Este de asteptat ca multi dintre astrologii care doresc sa-si foloseasca priceperea ori cunostintele pentru a anticipa numite evenimente, sa aiba mari rezerva pentru a analiza aspectele ce se construiesc azi. Cu trei opozitii, una Mercur-Neptun, cealalta Saturn-Uranus, cu care ne-am obisnuit deja din noiembrie 2008 de când s-a împlinit prima data, ambele suprapunându-se peste faza de Luna plina (opozitie Luna-Soare). Printre acestea, lumânariile se implica separat într-un sextil (Luna) si un trigon (Soarele) cu Jupiter, Marele Benefic.
Dezorientarea pe care multi ar putea-o trai în fata acestor unghiuri vine din selectarea principiului predominant, al acelui unghi care se va ridica deasupra altora atât azi, cât si în zilele urmatoare, pentru a-si duce la îndeplinire planul.
Pentru ca sextilul si trigonul lumânariilor vin prin calitatea de planeta mediatoare ambele opozitiilor pe care le ridica Saturn si Marte din Fecioara cu Uranus, Jupiter, aceasta axa, oricât de multa tensiune ar predispune, va gasi canalul necesar pentru a pasi spre o noua dimensiune a vietii, pentru a îndura si mai mult ori pentru a se opune unei ordini deja stabilitate. Toate acestea sunt stabilitate ca fiind purtatoare de solutii, de rezolvari, de finalitate.
De partea cealalta, opozitia Mercur-Neptun sugruma orice umbra de curaj si încredere si ceea ce atinge otraveste cu îndoiala, suspiciune, invidie. Acesta este aspectul care ne va leza cel mai mult, acesta este vinul otravit din care se vor grabi multi se bea de sete, acesta este veninul unui sarpe pe care l-am hranit din februarie 2010 încoace.
Când Mercur si Neptun se afla în opozitie oamenii se refuza unii pe altii, nu se suporta, nu-si tolereaza ideile si nici starile sufletesti, nu se mai confeseaza unii altora si nici nu-si mai cauta compania. Se critica si se lingusesc, se ascund de teama ca o slabiciune sa nu le fie exploatata. Aceste stari sufletesti viciate, pentru ca vin de pe axa Leu-Varsator, vor afecta relatiile sentimentale, încrederea prieteneasca, curajul de a sustine o idee, de a spune adevarul, de a împartasi un secret, de a pastra cu efort o prietenie.
Relatiile sociale, pe un asa unghi, sunt într-o deriva periculoasa. Fara un sustinator, cel care trebuie sa ia decizia corecta, totul se împotmoleste, ezita în a-si exercita functia, se teme de consecinte si uita aspecte importante ale mesajului sau ale discursului sau. Aceasta opozitie vine cu o mare tensiune nervoasa, cu esecuri în sectoarele sensibile, care nu au inspirat încredere, dar care nu au putut fi acoperite. Acolo unde se mizeaza pe noroc se pierde, acolo unde se merge pe încredere, mai ales daca se cere acum o finalizare, se pierde, se rupe o legatura puternica, se risipeste o sansa.
La mai putin de doua ore de la consumarea acestui surprinzator aspect malefic, trigonul Soarelui cu Jupiter vine sa umple un gol, vine sa completeze o etapa nefinalizata, vine sa sustina un proiect care nu a fost slabit prin discontinuitate, ci lasat în asteptarea unui moment favorabil. Se redeschid usi care au fost închise pentru scurt timp, se reia activitatea într-un domeniul în care ea a fost lasata doar într-o perioada de pauza.
Când Soarele si Jupiter trec prin aceasta minunata faza se lucreaza asupra dreptatii individuale, asupra cresterii popularitatii si sporirii averii. Oamenii devin optimisti si siguri pe ei, sustinatori ai unor idei de o înalta tinuta morala, dornici de elevare sociala si echilibrati. Cu Soarele în domiciliu, trigonul capata valente mesianice. Liderul poate acum sa electrizeze masele, sa-si impuna puterea si sa revendice orice în numele grupului. Semnul de avantaj este însa conditionat de calitatea benefica a Soarelui în domiciliu. Succesul lui Jupiter se va opri asupra celor care au un marcaj pe aceasta zodie în temele lor natale sau în acel sector la vietii (casa) unde este plasat.
O mare greutate asupra zilei, dar si asupra perioadei o va avea opozitia lui Uranus cu Saturn, pentru a doua oara anul acesta si pentru a cincea oara în acest ciclu, care este si ultima. Ultima opozitia Saturn-Uranus din acest ciclul aduce lui Saturn un avantaj special pentru ca ascendentul momentului este plasat în Capricorn, zodie pe care o patroneaza si prin combinatia Ascendent Capricorn – Saturn în Balanta predispozitiile vor leza sau întari relatiile sociale, spiritul justitiar, relatiile cu educatia, arta sau, prin acestea, cu evenimentele istorice.
Situat pe vârful casei VIII, într-o zodie care îi da puteri depline asupra celorlalti, asupra valorilor pe care acestia le detin, avându-l aproape pe Marte, într-un final de traznit prin Fecioara, Saturn are acum puteri depline asupra rezultatului final. Multi s-au asteptat ca aceasta opozitie sa aduca schimbari în structurile sociale care sa modifice viziunea omului asupra societatii, chiar si astrologii au sperând într-o rasturnare de situati care sa aduca la mal doar cufarul cu nestemate, iar corabia sa se scufunde. Tot ceea ce s-a reusit pâna acum este un fel de haos, un fel de tulburare continua, perpetua care se mentine chiar daca nu mai are o cauza. Privind tema acestei ultime etape întelegem ca surprizele conservatorismului au o nuantare stranie. Se înlocuiesc cei vechi între ei, metodele vechi doar sunt schimbate cu altele care sunt la fel de vechi, dar care nu au apucat sa fie folosite pâna acum. Rezultatul va fi deci un calm straniu, poate chiar periculos, care seamana cu tacerea timp de o secunda a unei multimi revoltate în fata unei fapt iesit din comun, surprinzator, pentru ca apoi sa-si reia tipetele si ovatiile expulzate la limita superioara a vocii.
Vom asista deci la o ultima etapa din seria modificarilor serioase pe care le tot înfruntam din noiembrie 2008, de când aceste doua planete s-au opus pentru prima data. Aceasta ultima etapa are ca scop scufundarea complicatiilor sociale într-un mister adânc, reducerea la tacere, prin mijloace si tehnici de manipulare a multimii, reducerea acesteia la tacere prin distragerea atentiei si adâncirea si mai mult în suferinta. Aceasta ultima opozitie declanseaza un mecanism care, pâna în 2012, când Saturn va trece în Scorpion, va acumula tot ceea ce este tangent la umilinta, înlocuire, revolta, deposedare, critica.
Prin urmare, prima zi a saptamânii este si prima dintr-un ciclu care începe acum si se sfârseste în 5 octombrie 2012, când Soarele va fi din nou în trigon cu Jupiter (Soarele va fi în Balanta si Jupiter în Gemeni), supervizând, ca si acum, cresterea unui bine misterios, imposibil de surprins cu mintea si gândirea materialista a vremurilor noastre. De asemenea, atunci, pentru o scurta perioada de timp, Saturn va fi din nou în acelasi semn cu Marte, care îsi va încheia tranzitul în Scorpion, iar Uranus îsi va aminti de un adversar redutabil (opozitia cu Soarele) pe care acum, în 2010, l-a avut de înfruntat.
Valentele acestei zile sunt intense si ele vin cu motivatii pentru proiecte de anvergura, de parca tot ceea ce vine acum spre minte sau suflet trebuie sa implice cât mai multi oameni în desfasurare sau sa se întinda pe o perioada de timp cât mai mare. Este si firesc sa fie asa pentru ca Luna plina va amplifica toate aceste trasaturi si le va da putere pentru a ne aminti de ele peste ani.

Marti, 27 iulie
Trecând pe gradul anaretic din Leu, Mercur devine atât de mândru de rezultatele sale, atât de vanitos ca poate face altora probleme, chiar si atunci când nu se descurca cu ale lui, încât se poate declara singur rege, în locul Soarelui care este înca ocupat cu treburi sociale importante prin trigonul cu Jupiter.
27 iulie devine astfel o zi a gafelor, a mândriei aruncata peste tot, a cuvintelor prost alese, a erorilor de judecata a distrugerilor majore pe care le implica acum o ratacire a mintii.
Spre seara, Mercur trece prin opozitia cu Chiron si îsi va modifica întregul comportament pentru a demonstra ca nu este atât de negativ asa cum se vede. Îsi disimuleaza problemele si minte cu o eficienta de-a dreptul patologica. Prin asta poate deveni si glumet, poate destinde atmosfera si nimeni nu va observa când îsi va ridica din nou o coroana de rege pe cap, facând glume pe seama altora, exagerând în privinta unor întâmplari sau inventând altele.
Pe acest fond al umorului de salon care nu are nimic de-a face cu veselia, ci mai curând cu vanitatea, mândria si încântarea rautacioasa ca se râde de cineva, nu de ceva, ca se râde pe seama cuiva nu de ceea ce i s-a întâmplat, schimba directia vibratiei si aduce, prin magia speciala a lui Chiron din Varsator, o lectie de viata pe idee „cine sapa groapa altuia, cade singur în ea!”
Întregul suport astral, pentru a desprinde aceasta energie perversa din albia sa si de a o întoarce în revers, exista pentru ca Luna înca se afla în Varsator si-l sustine, cu idei, solutii, viteza de reactie, minte limpede, echilibru, eroism sau umanism, pe Chiron.
Prin urmare, demersurile acestei zile sunt puternic zdruncinate de o întâmplare neprevazuta, un ghinion care ne întoarce din drum sau ne anuleaza calatoria si care ne spune ca suntem pasibili sa suportam raul pe care l-am dorit celuilalt.
Într-o acceptiune ezoterica Puterea azi îsi iese din albie si sanctioneaza drastic pe cei care îi ies în cale nu atât pentru greselile lor, cât pentru greselile întregului neam. Omul comun nu va putea pricepe de ce exista în univers un astfel de mecanism si tocmai de aceea 27 iulie li se va parea ca o zi de ghinion, o zi în care „de ceea ce ti-e frica nu scapi”.
Recomandarea pentru aceasta zi este aceea de a gândi corect, indiferent de ceea ce ne îndeamna grupul, neamul sau rasa umana, de a ne detasa de ceea ce în mod obisnuit doare, de a privi lumina zilei si de a ne bucura de tot ceea ce a adus ea acestei civilizatii, iar daca este sa avem un ghinion, sa iertam cu tot ceea ce avem, cu întreaga fiinta, pentru a simti, prin aceasta oportunitate, cum este sa fii Universal!

Miercuri, 28 iulie
Saptamâna 26 iulie – 1 august este celebra nu numai prin aspectele integrate zilei de 26 iulie, ci si prin cele trei ingresuri: Mercur în Fecioara (28 iulie), Junon în Leu (29 iulie) si Marte în Balanta (30 iulie).
Trecerea lui Mercur în Fecioara, chiar la putin timp de la miezul noptii, schimba optica si starea de vibratie. Pe acest aspect creste puterea de concentrare, ambitiile devine foarte intense si de asemenea si consumul nervos. Prioritatile oricât de utopice au fost, acum tind sa capete un contur, oamenii tind sa se înteleaga pentru ca au un scop comun si daca acum idealul îi uneste, spre finalul tranzitului, acelasi ideal îi va dezbina.
Cu un guvernator atât de versatil, ce are o mare pasiune pentru a face negot din orice, consumul interior, stresul si pasiunea predispuse de intrarea lui Mercur în Fecioara nu sunt decât imagini desprinse din cealalta fata a monedei, o alta înfatisarea a cutremurului social pe care l-a produs Mercur când trecerea prin Gemeni (celalalt domiciliu) în perioada 10 – 25 iunie 2010. Risipa care a predispus-o Mercur în acea perioada acum se razbuna. În Fecioara, Mercur va avea un tranzit lung, cu o perioada de retrogradare în intervalul 20 august – 13 septembrie. Pe 3 octombrie va intra în Balanta lasând în urma regrete si pasiuni neîmplinite, averi strânse din câstiguri mai putin corecte si pierderi de functie din lipsa de viziune, rigiditate ori îngâmfare.
În 28 iulie gândurile, sub impulsul primului impact cu Mercur în Fecioara, sunt tintite spre binele personal. Luna este în Varsator pâna în jurul orei 11,00 trecând prin conjunctii repetate cu Neptun si Chiron. Dupa aceasta ora ea va trece în Pesti înfruntându-l prima pe Mercur (opozitie) si amintindu-i de vremurile pe care le traim si de responsabilitate.
Din nefericire nu acest ingres este evenimentul cel mai important al zilei si nici impactul pe care îl va avea opozitia acestuia cu Luna, împlinita în jurul prânzului, ci sextilul lui Pluton cu Lilith.
Extrem de nefericita, relatia între doua planete din zodiile Capricorn si Pesti sufera de o discontinuitate stranie. Fiind zodii de sextil, tind sa aiba gândurile comune, sa fie usor pe aceeasi lungime de unda, sa colaboreze usor si sa-si poata împartasi relativ simplu informatii pretioase. În cazul celor doua avem de-a face cu doua firi rigide prin însasi natura lor. Niciuna nu se deschide usor, niciuna nu inspira încredere si niciuna nu o poate întretine prin pasiune personale. Asa ca, nimeni nu are un aport personal pentru a le tine împreuna. Trebuie pentru asta un al treilea element, care ar fi, în varianta cea mai fericita, o planeta din Taur.
Azi, în Taur nu avem nimic, doar un punct fictiv care ar putea media tendintele celor doua Noduri si implicit al lui Pluton, pentru ca se afla în preajma lui NN. Este însa prea firav acest punct si nu este personalizat, ci se integreaza în vârtejul karmic al Nodurilor. Neavând un astfel de punct de echilibru marcat de o planeta, sextilul dintre Luna neagra din Pesti si Pluton din Capricorn este sursa de scandal si incompatibilitate. Multe nu vor iesi la suprafata chiar azi, dar când vor iesi se va face trimitere la ceea ce s-a întâmpla azi, când cele doua si-au vazut chipul la un unghi de 60 grade.
În a doua parte a zilei, când Luna trece în Pesti si dupa ce, în preajma prânzului, se implica într-o lectie de viata cu Mercur, spre seara cade prada sentimentelor negative, se izoleaza sau se arunca în bratele primei persoane care îi vorbeste frumos. Nu e loc însa de sentimentalisme azi, pentru ca tot ceea ce este tangent la afectivitate este lezat si folosit ca mijloc de a santaja ori compromite.
Prin urmare, ziua de miercuri este una trista si apasatoare. Ea vine cu solutii care dor, cu întelegeri care nu ne plac si cu promisiuni de reusita, dar cu obligatia de a depune si mai mult efort. O mare parte din demersuri trebuie abordate cu rezerva si masura pentru ca orice mic gest de neatentie devine un punct vulnerabil, orice vorba spusa din exces de zel creaza resentiment si faptele se vor centra pe acest tip cauza.
Unii vor fi azi atât de tristi si împovarati încât îsi vor dori sa uite si se vor lasa cuprinsi de o pasivitate periculoasa. Acest gen de reactie este tot o trasatura a sextilului Lilith-Pluton care îl face pe cel dinamic sa fie nepasator la ceea ce l-ar ajuta, prin actiune, sa se ridice deasupra celorlalti, sa creasca, sa se dezvolte.
Se cere azi înca un efort de vointa, înca un salt, înca un consum, înca o secunda de concentrare pentru a se ridica deasupra problemelor. Lilith vine întotdeauna cu drumul cel mai scurt, dar si cu cea mai plina de pericole trecatoare, cu cel mai riscant traseu de munte si cu cele mai instabile ape.
Celor care lucreaza cu energia si care sunt implicati activ într-un proces de transformare si elevare li se recomanda sa nu faca azi confuzia între Putere universala si Putere personala. Exista o singura putere pe care azi o vom vedea si aceea nu ne apartine!

Joi, 29 iulie
Prin trecerea lui Junon în Leu azi se va produce o noua schimbare de vibratei astrala, o noua modificare a sentimentelor, a directiei spre care se vor îndrepta prioritatile. Sunt lasate în urma pasiunile dureroase, dramatismul si neputinta de a mentine o relatie fara a lansa pretentii ori a o distruge cu suspiciune.
În Leu, Junon da viata pasiunilor în mod liber, nevoii de cucerire, de a convine ca sentimentele sunt altfel decât au fost vazute pâna acum, de a arata sau demonstra ca prin demersurile pe care oamenii le fac se lupta pentru o cauza. Se vor înfierbânta relatiile tensionate atât de mult încât cei implicati se vor lupta pentru întâietate si foarte usor, în loc sa lupte amândoi pentru un ideal comun, ajung sa lupte unul împotriva celuilalt.
Pe acest semn Junon poate aduce si curajul de a arata o inversiune, curajul de a arata ceea ce nu este firesc, ceea ce este împotriva firii, asa cum am construit-o pâna acum, de a sfida reguli pentru ca se considera ca este loc pentru altele. Daca trecerea lui Junon aduce rasturnarea regulilor, atunci trebuie sa ne asteptam la manifestari negative ale acestui asteroid, la pierderea din vederea a aspectelor esentiale legate de conversatie, ajutor reciproc, sprijin, colaborare, de anulare a unor întelegeri pentru ca acum se lucreaza pe alte baze. A da curs acestor tendinte implica si a-i pune pe cei mai multi dintre noi sa se confrunte cu dezbinarea si abandonul, cu alungarea din fruntea unei organizatii sau cu diminuarea prerogativelor.
Trecerea acestui asteroid în Leu, când Soarele se afla în plin tranzit prin acest semn si când mai detine si o pozitie importanta prin trigonul cu Jupiter din Berbec, le poate spune oamenilor ca pot face orice, ca oportunitatile care se ivesc acum sunt sanse majore ale schimbarii dupa bunul lor plac.
Judecând dupa sextilul pe care Luna din Pesti în face cu Capul Dragonului, dar si prin trigonul magic pe care Junon îl face, cu putin timp înainte de miezul noptii cu Uranus retrogad din Berbec, norocul pare sa le surâda celor care se afla deja pe o pozitie superioara, care au fost avansati pâna acum într-o functie, care au obtinut deja promisiuni sau statut prin interventii anterioare. Acestia vor fi cei care îsi vor arata acum dorinta de a schimba ceva.
Învinsii din conjuncturile primei jumatati a lunii iulie, cei care au pierdut o batalie si au aruncat armele plecând capetele în fata unui superior, sunt cei care vor fi din nou umiliti, din nou învinsi atunci când vor încerca, pe cai ascunse, sa-si puna în aplicare planurile. Trigonul Junon-Uranus aduce asocieri neobisnuite, întâlniri împotriva regulilor cunoscute pâna acum, destramarea unor conveniente, risipirea unor minciuni sau depasirea unui moment de impas nu prin analiza ori metoda, nici prin munca sau perseverenta, ci prin noroc.
Prin urmare, 29 iulie este o zi complicata de directii stranii ale vibratiilor astrale. Faptul ca devenim mai calzi si mai generosi, ca ni se aprinde în suflet dorinta de a iesi din anonimat, ca visul la un fotoliu confortabil ori la ovatii si laude ne încalzeste inima, ca tânjim dupa aprecieri si merite, dupa remuneratii ori alte recompense, nu reprezinta schimbarea esentiala pe care o comporta trecerea lui Junon în Leu. Aceleasi gânduri le-am avut si când Junon a trecut prin Rac, doar ca ele fierbeau în interior, erau tinute departe de ochiul care ar fi judecat adevarata intentie. Acum nu ne mai pasa de modestie si nici de ceea ce simte celalalt. Se trece la fapte si se obtine succes, dar nu prin efort, perseverenta ori disponibilitate, ci prin noroc.

Vineri, 30 iulie
Unii dintre cei care se apropie de previziunile astrologie ale acestui an cu disponibilitate, dar care nu dispun de cunostinte minime de astrologie, se vad în perioada asta cuprinsi de o mare zapaceala. Se simte bulversat de atâtea etape care se termina si altele care încep, de atâtea cicluri care ba se termina ba încep, de acestea transformari tumultoase care îi încerca la maximum rezervele si puterea de întelegere.
Azi, din nou ne întâlnim cu o etapa ce se încheie. Nu se stie când s-a început, sau daca s-ar sti atunci aceasta informatie a fost pierduta printre alte analize complexe si alambicate ale lui 2010. Marte trece acum în Balanta si ascute limba într-un mod cu totul si cu totul special, instigându-i pe oamenii, unii împotriva celorlalti, aducându-i în fata unor judecati imaginare, a unui tribunal ad-hoc, pe care îl va institui cel care acuza mai tare. Slabiciunea sa cea mai mare este cea a lipsei de maturitate, a inconsecventei, a neputintei de a înfrunta cu aport personal ceea vine acum spre noi si tocmai de aceea considera legea vinovata, vecinul, colegul de serviciu, tara, vremurile ori clima.
Cu Marte în exil, Venus în cadere si Luna într-o pozitie care o face extrem de vulnerabila, tot ceea ce înseamna viata privata, tot ceea ce poate hotarî în aceasta directie atât pentru consolidare cât si pentru modificarea de statut personal, cade acum în dizgratie.
Numai bine ce a intre în Balanta, ca Marte va trebuie sa-l înfrunte pe Uranus si întâlnirea celor doi va avea efortul unei bombe care dintr-odata explodeaza pentru ca, se va spune, ceasul a terminat de numarat, fara sa se stie cine l-a pornit si mai ales de când. Efectele acestei zile vin din mister, necunoscut sau dintr-o urzeala de forte mult prea complexa pentru a putea fi desfasurata de o singura minte, dar si prea intensa pentru a putea fi tinuta sub control de o singura persoana.
Din nou suntem loviti pe segmentul elevarii personale, pe segmentul idealurilor, al justitiei, al adevarului si al nevoii de echilibru. Acest conflict dintre cei doi malefici nu are amploarea opozitie Saturn-Uranus (înca activa), dar va fi mult mai distrugatoare pe un areal mic, mult mai ampla prin impunerea de noi reguli, prin instaurarea unui nou regim, prin ridicarea unui nou drapel care anunta ca lupta a fost câstigat de o a trei parte, de o a treia persoana, ce nu a fost vazuta pe câmpul de batalie.
Aspectul este unul violent care instiga la folosirea fortei fizice, la înlocuirea dialogului cu atacul direct, cu atacul la persoana, cu subminarea autoritatii prin fapte încarcate de un evident caracter antisocial.
Fiind un aspect amplu se va trece de la încapatânare si nesupunere, la revolta prin orice mijloc, se va depasi momentul dezbinarii sau, la un alt nivel al asa-zisei „neconstitutionalitati” si se trece la abuz de putere si impuneri masive.
Pe acest fond trigonul lui Mercur cu Pluton si, de partea cealalta, caderea lui în nepasare prin opozitia cu Lilith, aduce momente de surpriza, retrageri si atacuri facute fara sa fie gândite. Aceste impulsuri, pe fondul sextilului Saturn – Junon, împlinit azi la grad perfect, vor lua forma firescului, al normalului. Se va face trimitere din nou la istorie, la perioade sau ipostaze memorabile când omenirea, dar în speciala tara noastra (fiind cu Soarele pe semnul opus celui natal si cu un guvernator natal în plina expansiune) se va hrani din exemplele trecutului.
Iata deci o alta zi care prin mijloacele sale speciale aduce misterul trecutului într-un univers fierbinte, cel al prezentului.
Prin urmare, privind într-o sinteza, desi multi se vor feri sa o abordeze din cauza complexitatii si amplorii aspectelor, maniera speciala prin care aceasta zi va face isterie va fi aceea ca se va împotriva la tot ceea ce este viu si neviu în jur. Aspectele sunt atât de contrare, încât ceea ce era sigur pâna acum, devine nesigur, iar ceea ce era nesigur, devine certitudine absoluta. Nimeni nu poate sti cum de se produce asa o inversare, nimeni nu întelege, prin viziune de ansamblu, cum un mecanism care intrase pe linia moarta poate acum sa devina eficient.
Chiar daca se mai pastreaza si azi ceva din norocul zilei de ieri, chiar daca multe din gândurile si starile zilei anterioare se mai pastreaza si azi, ceea ce aduce 30 iulie nu este un produs al întâmplarii. Aceste rezultate au fost calculate si urmarite din timp, însa nu s-a stiut, nici chiar de cei care au intentionat asta, ca finalul va fi acum.
Multi dintre noi s-au saturat de atâtea certitudini care peste noapte nu mai sunt incertitudini, de atâtea schimbari sau modificari de conduita, de inversiuni, amenintari si miscari de culise. Azi ne vom confrunta din nou cu astfel de evenimente si nu ne va fi usor pentru ca norocul zilei de ieri i-a trimis pe unii în vacanta, iar azi va trebui sa se întoarca!

Sâmbata, 31 iulie
Ultima zi a luni iulie împlineste un aspecte care, prin caracterul sau malefic nu pare sa se deosebeasca de ceea ce a adus ziua anterioara, dar care aduce fiori reci astrologilor: conjunctia Marte-Saturn.
Cu domenii de actiune diferite, cele doua planete intervin agresiv, printr-un regal de forte, aducând o ultima lovitura axei Berbec-Balanta. Impunând aceasta lovitura azi primim încercari karmice pe relatii sociale si intime care vor fi importante în ani care vin pâna în 2012, când Saturn va trece în Scorpion. Daca ieri întâlnirile planetare au scos la lumina un plan ascuns care se finaliza, acum se deschide o poarta, se ivesc noi oportunitati si ceea ce trebuie sa protejam este esential pentru echilibrul relatiilor în urmatorii doi ani si jumatate.
Dincolo de caracterul sau dur si intransigent, ziua ne împlineste asteptari prin semne, avertismente, invitatii, sanse pe care trebuie sa le luam în seama si sa le analizam.
Când Saturn si Marte se întâlnesc într-o conjunctie, scade tonusul si oamenii oscileaza între inhibitii si refulare, luptându-se cu propriile impulsuri si comportând mari suferinte pentru ca nu pot actiona asa cum le spune ambitia sau dorinta de actiune. Un disconfort fizic nu este deloc exclus sa apara azi si, în situatia aceasta, cauzele trebuie cautate în pozitiile planetare sau în mesajele caselor care sunt în legatura cu axa Berbec-Balanta din tema natala.
Tot ceea ce este practic, ce poate fi pus în cuvânt, ce provine din exterior sau care poate fi convertit în bani sau altceva de valoare atrage foarte tare atentia azi. Tocmai de aceea poate surveni o slabire organica masiva pentru ca organismul este pus sa faca efort într-un sector nepotrivit sau sa se consume pentru niste probleme pe care practic nu le poate rezolva de unul singur.
Întregul cer al acestei zile sustine aceste directii, chiar si trigonul Luna-Soare, renumit pentru caracterul sau benefic, mai ales acum când Soarele este în domiciliu, iar Luna si Jupiter îsi unesc fortele îndreptând atentia spre noroc si hranind sufletul cu speranta.
Prin urmare, 31 iulie este o zi deosebit de importanta pentru echilibrul relatiilor noastre din urmatorii 2 ani si jumatate. Pâna la intrarea lui Saturn în Scorpion, acumularile de informatii, experientele cu oamenii pe care urmeaza sa-i cunoastem sau cu cei pe care îi stim, dar cu care vom avea un nou timp de relatie, ne vor pregati pentru întâlnirea în ipostaze karmice speciale când trebuie sa facem dovada puterii personale si al spiritului practic. Azi ni se arata cu cine trebuie sa ne asociem, pe cine trebuie sa mizam, care sunt oamenii importanti în tot acest carusel si cui trebuie sa ne deschidem sufletul pentru a primi un sprijin real.
Cei care în urmatorii doi ani si jumatate vor avea un rol social important vor avea un 31 iulie intens si complicat si pentru a face fata solicitarilor ei trebuie sa-si aminteasca faptul ca pe o conjunctia Marte-Saturn reîncarcarea bateriilor se face prin izolare. Ei trebuie sa-si permita un moment de retragere, de liniste, de odihna, de relaxare, de deconectare, pentru ca altfel risca sa cada pe câmpul de batalie fara niciun avertisment în prealabil.
Azi ne vom aminti de cuvintele lui Iisus “Dati-i Cezarului ceea ce este al Cezarului si lui Dumnezeu ceea ce este al lui Dumnezeu” (Matei 22:21).

Duminica, 1 august
Prima zi a lunii august continua seria trasaturilor zilei anterioare, neîmplinind niciun aspect la grad perfect si deci neputând aduce spre urgentare nimic în mod direct si sever.
Mentinându-se în acelasi cadru al conjunctiei Marte-Saturn, dar venind cu primele raze ale separatiei acestui aspect, 1 august aduce, ca si ieri, semne ale unei asocieri trainice, semnale ce vin în directie stabilirii unor baze solide pentru urmatoarea perioada. Azi însa aceasta conjunctie va veni cu o nuantarea stranie, coborând nivelul de vibratie si aducând mai mult curaj lui Marte, pentru ca Luna îi trece prin semnul lui de domiciliu. Curajul lui Marte, amplificat acum pe linie emotionala, pe sectorul afectiv – un punct sensibil, delicat al sau – pune în dificultate duritatea lui Saturn si îl transforma într-un tip sentimental, cu slabiciuni la filmele romantice si romanele de dragoste. Aceasta combinatie va impune azi o selectie stranie pentru ca bucuriile coplesesc, iar necazurile ranesc atât de tare încât durerea se poate transforma imediat în ura. Din acest punct ziua poate aduce complicatii greu de controlat si poate schimba sensul blând si pozitiv al vibratiilor sale. O felicitare, un îndemn sau o critica devine azi un blazon sau o decoratie. Atât de bine sunt alese cuvintele si atât de mare impact vor avea încât momentul 1 august devine pentru fiecare un mijloc de a fi recunoscut sau de a recunoaste, de a primi o apreciere sau un loc într-un decor valoros.
Prin urmare, ultima zi a saptamânii este o continuare a zilei anterioare, în acelasi cadru si sub patronajul acelorasi principii. Întâlnirile, relatiile si seriozitatea pusa în adresare ori interactiune fac din 1 august o zi de stabilitate si certitudine. Ceea ce vine spre noi azi are o dubla valenta: apreciere si valoare practica pentru urmatorii doi ani si jumatate.
Cei care lucreaza cu energia pot avea azi sansa se remarce subtilul proces de rezonanta si deopotriva amploarea pe care o poate avea acest proces în desfasurare. Valorile zodiei Leu, prin trigonul înca activ al Soarelui cu Jupiter, pe fondul agresiv al opozitiilor de pe axa Berbec-Balanta, aduce dorintei de putere conotatii stranii. Nu Puterea este semnul ca omul participa, prin destinul sau, la un proces de rezonanta pozitiva, dar azi asa se va considera.
Azi devine viu proverbul „spune-mi cu cine pe întâlnesti, ca sa-ti spun cine esti!”

3 thoughts on “26 iulie – 1 august 2010

 1. Cridona spune:

  Gheorghita,te rog explica-mi ce inseamna acesta intilnire intre acest saturn in tranzit prin balanta peste Plutonul natal (5,25)in casa XI. Deja ,de cind a intrat in casa XI ,imi face „ordine” printre prieteni ,dar acum imi va vizita guvernatorul ascendentului. Nu ma sperie ,dar e bine sa stiu la ce sa ma astept,sa raman pe drumul bun fara suferinte inutile.
  Multumesc .
  Datele mele in caz ca ai nevoie:28-10-1973,Braila,6,35 a.m.

 2. Daca Saturn peste Pluton natal iti face ordine printre prieteni inseamna ca a existat un motiv personal, poate chiar egoist, de a ti-i alege. Pornind de la ideea „rudele ni le da Dumnezeu, prietenii ni-i alegem singuri” alegem sa ne inconjuram de oameni care sa solutioneze nevoile pe care le avem. Asa sunt oamenii, intai se gandesc la ei si apoi la ceilalti, asta sta in natura umana sa se intample si tocmai de aceea alegem o existenta fizica, aici, in aceasta lume, in intunecime, pentru a intelege cum este sa fii echidistant, adica sa fii la egala distanta de oameni si de alegeri indiferent de nevoile pe care le ai si de maniera in care crezi ca ti le poti rezolva. Lectia lui Pluton este una cumplita tocmai pentru ca atunci cand gresesti, manat de o intelegere eronata a vibratiilor sale, nu pare sa se implice. Te lasa sa alegi si apoi, cand te astepti cel mai putin, pune piese la loc, una cate una, si se arata la fel de rece si echidistant daca tu te bucuri de nu mai poti sau plangi de durere si suferinta. In Balanta, Pluton nu-ti alunga oamenii si nu-i departeaza de langa tine, ci influenta lui merge in a pune la loc lucrurile asa cum erau ele in ceea ce privesc tipurile de relatii, poate chiar relationarea in sine. Pluton nu alunga prietenul, ci acea prietenie care ii imbolnaveste pe oameni sau ii departeaza de la ceva esential. Unul dintre cei implicati trebuie sa se schimbe.
  Este minunata lectia lui Pluton, dar nu este deloc placuta!

 3. Cridona spune:

  Multumesc,Gheorghita.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.