26 – 31 ianuarie 2009

26 ianuarie vine, in aplicatia opozitie Saturn-Uranus de pe axa Fecioara–Pesti, cu 5 evenimente principale ale caror momente de maxim se consuma acum.
Cu putin dupa inceperea zilei de 26 ianuarie, Luna intra in conjunctie cu Junon pe Varsator, prima conjunctie a Lunii cu acest asteroid de cand din 19 ianuarie 2009 a intrat in segmentul acestei zodii, pentru ca la doar cateva ore dupa, aproape de ivirea zorilor, sa intre in conjunctie cu Marele Benefic, de asemenea prima conjunctie de cand Jupiter, din 5 ianuarie 2009, a intrat pe acest semn. Pana la Luna noua din Varsator de la ora 9:55 evenimentele ne asalteaza, planurile sunt date peste cap si vom dori in ultimul moment sa rezolvam ceea ce fie am amanat tot anul 2008, fie nu am reusit sa finalizam in ultima luna.
Desi pare o finalizare pripita eclipsa de Soare ce intervine cu momentul de maxim la doar 3 minute de momentul de Luna noua, aduce prea multa energie ca actiunile sa nu fie eficiente.
Luna fiind in Varsator si Venus in Pesti, in 26 ianuarie avem de parcurs prima contradictie interioara legate de conflictul intre dorinta si actiune, intre energie si disponibilitate. Legatura dintre cele doua semne duale, intre puterea de a spune adevarul (Luna in Varsator) si teama de a nu rani, leza, agasa (Venus in Pesti) va reiesi o atitudine interesanta, de intelege, de profunzime, de experimentare. Se intampla ca aceasta relatie sa se desfasoare in preajma Lunii noi, a conjunctiei Lunii cu Soarele, dar si a conjunctiei Lunii cu Sensul Vietii pe aceeasi zodie, semn de intelegere, aprofundare si reusita.
Eclipsa de Soare din 26 ianuarie 2009 este una stranie. Prin eclipsarea Soarelui de catre Luna, nu apare, asa cum suntem obisnuiti in momentul de Luna noua, o fuziune a energiilor solare cu cel lunare, ci o schimbare de rol, in care puterea grupului, emotiile, fortele subconstiente, vointa poporului, glasul natiunii sa se auda, acum, foarte departe.
La nivel personal, un Marte in Capricorn pe asa XI aduce, prin conjunctie cu Mercur, in aplicatie, si trigonul cu Saturn, in separatie, un transfer de pe vointa de grup, demers social, pe viata personala, reusind intr-un timp scurt sa aflam mai multe despre contextul in care traim si sa beneficiem de efectele pe care le-am produs actionand in societate in perioada decembrie 2008 – ianuarie 2009. Relatia Lunii cu Marte, in contextul vietii particulare aduce o perceptie stranie asupra timpului, un interesant joc de rol, oferirea sprijinului neconditionat unei persoane aflate intr-o situati dificila. Termenul de protectie, are in 26 ianuarie conotatii interesante pentru ca numai gandul de a ajuta, a sprijini, a oferi un suport de orice natura unui apropiat, declanseaza un val de evenimente ce nu mai poate fi oprit. Acest val de evenimente, numai in aparenta este declansat de Luna, el, de fapt, fiind efectul trecerii lui Jupiter prin Varsator si, acum, pare sa aduca primul ecou la nivel social al demersurilor motivate de dorintele sau necesitatile personale.
Ajutand in 26 ianuarie inseamna a ne afirma, a ne prezenta cunostintele si priceperea, fata de persoane ale caror pareri sunt solide, puternice si vor deveni esentiale in urmatorul ciclu lunar, ce incepe in 26 ianuarie 2009 si se finalizeaza 25 februarie 2009.
La nivel social, relatia Marte-Mercur-Saturn este diferita de cea din sectorul personal al vietii. Daca acasa sotii, fratii, rudele sau, la serviciu, colegii relationeaza intr-un mod cald si prietenesc, in societatea comportamentul lor se schimba, devenind aspri, selectivi, gandind prea mult exprimarea unui sentiment, eventual amanandu-l si provocand blocaje in intelege si comunicare. Efectele unor actiuni trecute se vor impleti cu cele pe care le provocam acum prin relansare, rediscutare, renegociere, redeschidere a unor subiecte despre care s-a crezut ca au fost incheiate. Lupta pentru putere si influenta are acum o imagine buna, obscura si o putere la fel de mare pe baza careia este de motivat demersul.
Din aceasta cauza pot numi ziua de 26 ianuarie drept o lovitura de teatru, o explozie de adevar amestecat printre argumente penibile si implicat in demersuri false, lipsite de consistenta, pentru ca, pana la finalul intervalului 26-31 ianuarie, pe care il analizam aici, sa vedem si sa intelegem ce s-a dorit de fapt sa se spuna sau sa se faca in 26 ianuarie.
Pentru ca avem o Luna in Varsator ce aduce luciditate, dar, in aspectul ei bun, o directioneaza doar spre viata privata, suspiciunea va fi o stare de spirit, iar ironia o conditie a exprimarii inteligente.
In a doua parte a zilei Luna va intra in conjunctie cu NN aducand pentru cateva ore trezirea din betia puterii si a dorintei de a influenta.
Prin urmare, 26 ianuarie nu este o zi trista, dar nici vesela, ci mai curand una dinamica. Vom avea atat de multe motivatii si atat de multe aspiratii pe care corpul, mintea, sufletul sau anturajul nu le va putea sustine. Sa nu uitam ca Varsatorul nu este un ctitor, ci un catalizator, cel care vine cu solutia fara sa stim daca, pentru ca o detine, il face, prin asta, si lucid de valoarea sa socio-culturala, umanitara sau politica.
Daca ne asteptam sa vedem ziua de 26 ianuarie o zi plina de invataminte si solutii miraculoase, doar pentru ca este implicata puternic Luna din Varsator, s-ar putea sa traim o mare dezamagire. Varsatorul fara un substrat viu, valabil si puternic vine cu distrugere, chiar in masa, cu o eroare minuscula, dar esentiala, intr-un sir de calcule care anuleaza proiectul si face ca aparatul sa nu mai functioneze.
Insist asupra ideii ca mesajul acestei zile este legat de calitatea morala, umana, intelectuala sau culturala pe care am aratat-o in ultimele doua luni.
In aspectul sau cel mai bun, 26 ianuarie este o zi a adevarului si a descoperirilor, insa doar pentru cei care se detaseaza atat de mult de ceea ce ii magnetizeaza si ii implica, incat pot deveni martori, chiar asupra propriei vieti. Pentru acestia dintre noi, 26 ianuarie este o zi a revelatiilor, a descoperirii puterii de a actiona si a motivatiei de a merge mai departe. Asta implica renuntarea in totalitate la actiunile din aceasta lume si ancorarea sufletului in ceea ce stim sau avem impresia ca stim despre ceea ce este dincolo de noi.
Ultima parte a tranzitului Lunii prin Varsator, din 27 ianuarie, nu mai aduce nicidecum placerea de a evada intr-un univers spiritual, pur si detasat de dificultatile vietii de muritor, ci, de asemenea duplicitar, pe de o parte constientizarea efectelor demersurilor abordate in 26 ianuarie, iar pe de alta parte resemnarea in fata esecurilor si implicarea celor din jur, ca parti colaterale, la acest efect.
Daca vom fi tristi, ii vom face si pe cei din jur tristi, daca vom fi bucurosi vom dori ca toata lumea sa rada impreuna cu noi, in felul acesta finalizand ultima etapa a incercatului tranzit al Lunii prin Varsator din aceasta perioada. Azi, in 27 ianuarie, vom intelege ca am deschis o usa pe care nu o vom mai putea inchide si ca ceea ce am facut in 26 ianuarie a produs schimbari iremediabile. In verva acumularii de rezultate, goana dupa senzatonal va fi evidenta si va aduce tulburari interioare si dezorientare.
Sextilul lui Mercur cu Venus, inainte ca acesta sa intre in conjunctie cu Marte, este semn ca, de fapt, Saturn este cel care dicteaza din umbra trasaturile celor trei planete. Mercur, aflat acum in mers retrograd, va vedea in Saturn retrograd, pe semnul pe care il guverneaza, un intelept care intelege trecutul, nu ca este puternic detasa de el. Relatia acestora duce la frustrarea, resentiment, agresiune verbala impotriva unui apropiat, in special o femeie, refuzul unei oportunitati, a unei relatii sau a unei solutii pe motiv ca vine de la cine nu trebuie.
Se poate ca unele persoane nascute in Varsator, Capricorn, Fecioara sau cu un ascendent in semn de foc sa fie familiarizate cu acest mod de comportare, sa-l aiba implementat in tema si sa-l gestioneze mult mai bine decat ceilalti. In acest caz diferenta se va face prin motivatiile pe care le vor aduce cei familiarizati, dar in niciun caz prin actiunea in sine. Retrogradarea celor doua planete acum in aspect confera nu doar nostalgia a ceea ce nu putem obtine niciodata, dar si un plans interior, o durere sufleteasca ce poate aduce refuzul la limita extrema. Cei care se simt sensibili, care au frecvent stari de tristete, apatie sau care se simt des deprimati, vor percepe ziua de 27 ianuarie cu mare greutate.
Spre deosebire de 26 ianuarie, in ziua de 27 ianuarie nu vom putea aborda cu la fel de multa eficienta nonactiune, nu vom mai putea fi martorii vietii pe care o traim, pentru ca vom avea de infruntat tristetile si frustrarile trecutului.
Cei care au un instinct de aparare foarte dezvoltat, vor incerca sa combata tristetea si apatie prin intalniri cu prietenii, iesi in natura, la plimbare sau, la un alt nivel, iesiri din cadru, fapte ce indica o comportare atipica, extravaganta. Nu este rea aceasta abordare, pentru ca ea nu va putea fi scapata de sub control, dar nici nu va combate tristetea.
Pentru a se afla in conjunctie cu Chiron, vindecatorul, si apoi cu Neptun, iluzia, Luna ne va face sa intelegem de unde ne vine durerea. Din nefericire, acest aspect nu indica si posibilitatea de a avea in jur un asistent, o persoana care sa ne sfatuiasca, pe cineva care sa inteleaga mai bine decat noi prin ce trecem si nici noi, la randul nostru, nu putem deveni confesori obiectivi in problemele altora. Aspectul indica retragerea in singuratate, necesitatea replierii, a intoarcerii la ceea ce este abandonat in suflet, a ceea ce nu am experimentat, nu am trait din teama, boala, refuz, lipsa de intelegere sau intrasigenta.
Nu ne putem asteptat nici la seara zilei de 27 ianuarie sa ne ofere mai multa liniste pentru ca o conjunctie a Lunii cu Neptun, in acest context, nu poate aduce consolare, ci tendinta de a reveni la acelasi mod de refuz al propriei fiinte, al propriului ideal, al implinirii, dorintelor, muncii sau chiar vietii, in situatia in care toata ziua am criticat si am acuzat chiar acest mod de comportare.
In perioada fara directie, toata noapte dinspre 28 ianuarie Luna ne aduce pe de o parte insomnie, din teama de somn sau refuzul acestuia ca si cum somnul ar fi un fel de moarte, iar pe de alta parte retragerea in substante stimulatoare, alcool, ce pot atenua pe moment durerea si neimplinirea.
28 ianuarie este o zi a experinetei. Chiar de dimineata, odata cu lumina soarelui, ne revine in suflet speranta, dorinta de a trai viata asa cum am trait-o pana acum si refuzul limitelor impuse de purificare, tratament, ajustare la un comportament moral. De la 8:11, cand Luna va trece in Pesti, pana in a doua parte a zilei de 30 ianuarie 2009, amintirea zilei de 27 ianuarie se va mentine vie, cu toata greutatea si durerea ei.
Deloc intamplator, ingresul Lunii in Pesti, aduce un ascendent al momentului in Varsator, unde il avem de cativa ani in tranzit pe Neptun. Conforma acestei teme, Luna se va situa, impreuna cu Neptun, guvernatorul semnului si Uranus guvernatorul temei, in emisfera nordica a horoscopului, aducand trairilor interioare si nevoilor personale o mai multa importanta, ce va comporta, in urmatoarele doua zile, o evolutie stranie.
Se va incerca in 28 ianuarie sa se impuna un model, un sablon si, prin asta intentia de transfera greutatea raspunderii pe umeri altora. Cu un Neptun puternic in acest context astral si cu Saturn retrograd manevrand din umbra efectele zilei de 27 ianuarie, solutile ce vin in aceasta zi sunt gresite, construite pe o eroare de judecata, calcul sau pur si simpli aplicate intr-o perioada de timp gresita.
In viata personala acest aspect aduce refuzul caminului, disconfort, defectiuni in casa, stricaciuni atat ale unor instrumente sau aparate, dar si ale unor sentimente ce intaresc increderea. Supararea, nervii, cearta, disputa, vor vi traite la mare intensitate. Prea multe cuvinte grele, prea multe critici si prea multe reguli care sa ingradeasca relatia vor face din ziua de 28 ianuarie o zi a experientei negative. Uneori este nevoie de o astfel de experienta pentru ca, in viitor, cand planetele ne vor oferi sansa de a ne purifica structura fizica si emotionala de impuritati sa abordam aceasta ipostaza cu mai multa raspundere.
28 ianuarie este o zi care ne impovareaza de propriile greseli si ne vin efectele pe care le-am produs nu actionand intr-o directie, ci mentinand o atitudine. Lauda si critica din aceasta zi vor veni dintr-o doza destul de pronuntata de sinceritate. Pentru ca Luna va face doua sextile, unul cu Pluton si altul cu Lilith, ne va interesa destul de putin ceea ce simte cel de langa noi si ne va preocupa mai mult cat de bine suntem observati, care este impactul atitudinii, cunostintelor sau puterii de decizie abordate.
Pentru ca ne vom confrunta cu o doza destul de mare de egoism, in 28 ianuarie nu vom putea vedea ca, de fapt, destinul ne ofera din nou sansa de a intelege care sunt atitudinile gresite pe care le intretine. Aceasta constientizare nu va veni in 28 ianuarie pentru ca ea este rezevata zilei urmatoare.
29 ianuarie contine doua evenimente astrale care, la fel ca si ziua precedenta, acorda o importanta deosebita legaturii care exista acum intre semnele Varsator si Pesti. Chiar de dimineata (8:01), cu acelasi ascendent in Varsator, Soarele realizeaza o conjunctie la grad perfect cu Sensul vietii, intreaga zi fiind, asadar, sub impulsul acestui aspect.
Chiar daca acesta este cel mai important eveniment al zilei, si pana seara, cand Luna va face o conjunctie la grad perfect cu Uranus, nu se mai produc alte evenimente astrale, conjunctia Soarelui cu NN este edifiatoare intr-o serie de evenimente ce vor actiona mai mult in sfera personala.
In acest moment pe cer avem nu mai putin de 5 conjunctii cu tolerante ce merg pana la 3 grade, iar conjunctie Soare-NN, fiind conjunctia cu gradul cel mai mic, devine vedeta acestei zile si a intregii perioade, pana la finalul lunii.
Prevestind, in general, aspecte pozitive, conjunctia Soarelui cu Sensul vietii aduce puterea de a schimba destinul, de a impune acestuia o noua directie in conformitate cu dorintele si aspiratiile personale. Este semn de vointa, de aspiratie de impulsionare, de realizare. Atunci cand personalitatea se intalneste cu o asa oportunitate, cu un asemenea aspect ea este incurajata sa se exprime, sa puna in aplicare aspectele cele mai bune ale vietii sale, sa lucreze pentru a-si promova propria imagine si pentru a reusi sa faca din “personal” un model.
In contextul in care Pluton este in conjunctie cu Lilith, Mercur cu Marte, Jupiter cu Junon, Neptun cu Chiron, aspiratiile si motivatiile de care dispunem acum devin tulbure, ocupand mai mult sectorul emotional, decat cel al gandirii. Agresiunile devin prin aceste conjunctii nu motive de revolta sau de a atrage atentia spre un element esential al vietii sociale, ci o modaliate personala de a abora purificarea, desprinderea de impuritatile morale intr-un context social ce obliga omul sa-si ignore calitate umana.
Gandind situatia conjunctiei Soare-NN prin acest cadru, nu putem sa nu atragem atentia asupra sinceritati, asupra corectitudinii in stabilirea planurilor de viitor, in remuneratii, recompense sau atribuirea unor sarcini profesioanle, in accederea spre o functie, un statut sau in a solutiona unei probleme de ordin social.
Nu trebuie sa ne pacalim, pentru ca aspectul nu va putea sa echilibreze balanta si nici sa aduca emotia in gandire, pentru a o sublima. In felul acesta vom trai o zi de 29 ianuarie ca pe una in care ne vom asuma mari raspunderi, dar, fara sa intelegem de ce, vom reusi sa dezamagim foarte tare. Daca in ceea ce priveste dezamagirea este trecuta in plan secundar, rasunderile pe care ni le vom lua vor impune un mod de gandire gresit, unul ce va accentua conflictul intre gand si emotie, intre dorinta de actiune.
29 ianuarie aduce, asadar, eroare de judecata intr-un context social tulbur si agresiv. Multe se vor schimba prin aceasta conjunctie, dar foarte putine dintre acestea vor fi bune.
In 30 ianuarie 2009, Luna, cat se mai afla in Pesti se opune lui Saturn, ridica doua sextile cu Mercur si respectiv Marte si, aproape de mijlocul zilei, intra in conjunctie cu Venus. In aparenta simple conjuncturi astrale, relatiile Lunii cu toate aceste planete, pe final de Pesti, aduce si un altfel de final.
Opunandu-se lui Saturn, chiar din timpul noptii, Luna reuseste sa transmita o stare de receptivitate ce poate fi, initial, perceputa sub forma unei acitivitati nocturne intense, a unor visuri cu mesaje premonitorii, a unor trairi ample ce duc inevitabil spre trecut. Avand inca un puternic mesaj volitiv, prin conjunctia Soare-NN, inca activa, dar, in realitate, afladu-se sub impulsul conjunctiei cu orbul cel mai mic (Pluton-Lilith), apelul la trecut va fi unul de natura sociala. Planurile din timpul noptii vor fi urgent puse in aplicare in cursul zilei, cautandu-se prin relationale sa se indeplineasca toate astea.
Faptele, pe care acest context astrale le predispune, vin sa intareasca ideea ca traim intr-o societate bolnava dupa senzational, in care se face o grava confuzie intre exprimare personala si tupeu. Aspectele nu duc la distrugere de imagine si nici la atacuri directe, ci la pierderi colaterale impuse de ambitia bolnava a unor semidocti de a se impune in fata celorlalti cu atat mai mult cu cat vor sti mai putine lucruri.
Pentru cei care doresc o recunoastere a meritelor proprii prima jumatate a zile aduce cosmarul de a vedea cum persoanele incompetente sunt avansate, cum reusita lor poate sfida cu eleganta cele mai solide reguli morale si de conduita socio-profesionala. Ideea de gratiere, de anularea a greselilor se va aplica selectiv si se vrea din aceasta sa se inteleaga ca pentru toti exista aceeasi lege.
Promovarea nonvalorilor face din 30 ianuarie 2009 cea mai interesanta zi a lunii.
Nici dupa ora 17:24, cand Luna va trece in Berbec, solutiile nu par sa poata fi aplicate. Forfota sociala, agitatia pe evenimentele ce au avut loc in prima jumaate a zilei vor avea un efect de halou asupra succesului cu care semidoctii au sfidat familia, prietenii, grupul de apartenenta, societate.
Spre seara, Luna va implini ziua cu doua cuadraturi, una cu Pluton si cealalta cu Lilith, aducand celor dezamagiti deziluzia ca, pe viitor, toate vor fi asa cum a fost in aceasta zi.
Relatiile pe care le realizeaza Luna prin trecerea dintr-un semn de apa intr-unul de foc, prin aspectele pe care le realizeaza cu 5 planete si Lilith, nu poate indica decat o degringolada a valorilor, o desprindere de moralitate si o dezamagire.
Ziua este insa capabila de mai multe efecte negative decat am incercat sa includ in aceste cateva cuvinte. Daca in jurul orei 11,00, conjunctia Luna-Venus in Pesti va aduce, pentru o scurta perioada de timp, incredere in valorile personale, in moralitate, in emotii, dupa ora 13,00 situatia revine brusc la contextul impus de conjunctia Pluton-Lilith, in calitate de conjunctie cu orbul cel mai mic.
Daca suntem obligati in 30 ianuarie sa facem dovada priceperii noastre printr-un examen, concurs, prezentare, interviu, audienta etc., si putem alege o ora, sa alegem intervalul 10.30-13,00, cand conjunctia Luna-Venus atenueaza din caracterul malefic al conjunctiei Pluton-Lilith aducator de intrigi si agresivitate.
Ultima zi a lunii, 31 ianaurie, adunce 4 sextile pe care Luna le face cu Junon, Jupiter, NN si Soarele ce sunt situate in prima jumatate a zodiei Varsator.
Aflata in Berbec, Luna aduce sentiemente impulsive, aprige, orientate impotriva timpului, menite sa sanctioneze ceea ce s-a realizat in ziua de 30 ianuarie.
Din acest punct de vedere, 31 ianuarie este o zi buna, puternica si incarcata de o valoare speciala. Este o zi care va consuma multa energie si va aduce efortul personal la limita maxima in directia in care se intentioneaza, dar acesta va fi controlat, selectiv si puternic. Nu a fost nevoie sa dam o replica puternica celor care au cultvat valorile negative in zilele anterioare, dar acum, la final de luna, putem sa facem asta, pentru ca dispunem de forta necesara.
Prin urmare, ziua de 31 ianuarie este o zi a revansei, a puterii, a rasturnarilor de situatie pe baza unor planuri facute din timp si abordate acum.
Caracterul benefic al acestei zile se regaseste si in viata privata, care va beneficia acum de momente de liniste, impacare si conciliere, de intoarcere la planurile mai vechi de petrecere a timpului impreuna sau de a realiza o plimbare, o vacanta scurta asa cum a se discutase anterior. Semnul calatoriilor este privit in acest context astral ca un element de solutie impus de stresul de a pierde, distruge, imbolnavi. Chiar calatoriile mentale, energetice sau spirituale sunt incluse in acest aspect.
In aspectul sau cel mai dificil, ziua aduce lipsa de control chiar in efortul de a merge spre impacare, reconciliere sau armonie. Se poate interpreta gresit o vorba buna, un gest de incurajare sau chiar disponibilitatea spre impacare.
Sa folosim asadar ziua de 31 ianuarie nu pentru a ne impune, din nou, vointa asupra celorlati, de aceasta dat pentru a ne impaca, doar pentru ca, dintr-odata, considem ca acum este momentul oportun, ci pentru a trai pe calea de mijloc, a echilibrului pentru a reusi sa construim un sentiment stabil si, in felul acesta, sa ne pregatim pentru zilele ce vor urma, cand apropierea opozitie Saturn-Uranus de momentul maxim, cu Saturn in mers retrograd, este iminenta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.