1-4 februarie 2009

Deosebit de importanta, perioada 1-4 februarie aduce testari dure, directe ale caror urmari vor modela personalitatea individului dupa schimbarile punctuale si de fond pe care le vom parcurge pana in 2011-2012. Pentru aceasta perioada de durere exista un analgezic, dar il vom primi dupa ce va trece, cand vom mai avea ce face cu el. Mercur va reveni la mersul direct si ceea ce a fost blocat pe segmentul comunicare, intelect, deplasare se va revarsa in urmatoarele 4 zile intr-o abundenta greu de gestionat. Daca pana acum am gresit pentru ca nu am spus ceea ce am simtit sau gandit, acum vom spune totul, dar intr-un context nepotrivit.
1 februarie va parea o zi linistita. Insa, nu trebuie sa ne lasam pacaliti ca linistea din prima zi a lunii februarie va impune intregii luni nivelul si trasaturile sale. Atunci cand trece prin Berbec, Luna aduce sentimentelor o efervescenta aparte. Ii face pe oameni sa uite de tact, masura, armonie si le ofera, prin motivatii practice, gust pentru aventura, bogatie de evenimente, confruntari, schimbari doar de dragul miscarii, activitatii, dinamismului. Daca pe aceasta pozitie copiii nu pot sta locului, se misca peste tot, sunt hiperkinetici, au energie si trebuie sa si-o comsume, adultii se simt mai curand revitalizati, impulsionati sa faca gesturi complimate ce vor strica sau vor aduce leziuni relatiilor, bruscandu-le printr-un gest imediat.
Asa cum se poate vedea, motivatia si elementul de baza al actiunii, gandirii si sentimentului in 1 februarie nu prea avantajeaza. Ceea ce aduce masura si liniste este, chiar de dimineata, sextilul Lunii cu Chiron ce va deveni un etalon in alegerea planului de lucru, metodelor, mijloacelor de actiune si, mai ales, in alegerea motivatiei intrinseca pe care o vom adopta.
Daca aceste elemente, pana in jurul orei 9,00, vor fi percepute mai mult la nivel intuitiv, dupa aceasta ora ele ne vor veni in intampinare si ne vom delecta cu siguranta si increderea pe care ne-o ofera o gandirea limpede si corecta. La putin timp dupa ce a revenit la mersul direct, Mercur va ridica o cuadratura cu Luna care isi va indrepta duritatea spre interior. Este ca un dus rece, ca un moment de luciditate, ca o sclipire de iluminare in care simpla retrospectiva a ultimei perioade, in special ianuarie 2009, sa fie perceputa cu o mare claritate. De la aceasta ora si pana la urmatorul aspect pe care Luna il ridica pe cerul acestei zile, sentimentele o vor lua inainte si parerea de rau va fi indicatorul ca vibratia planetara lucreaza. Este minunat ca in acest interval sa lasam sentimentul sa lucreze sub impulsul vibratiei astrale si daca simtim nevoia sa ne cerem iertare de la un apropiat, daca dorim sa ne lasam in voia sentimentul de asociere, de protectie, de a combate ignoranta, lipsa de scrupule sau indiferenta sa, sa o facem cu seninatate si afectiune.
Mijlocul zilei, aduce, prin sextilul Lunii cu Neptun, o distorsiune in acest gen de exprimare, in sensul ca prea multa traire duce spre sentimentalism, daca ea nu este sublimata in gandire. Sinceritatea si eficienta maxima a acestei porti de lumina va fi, asadar, pana la 12.32.
Ulterior acestui moment, in dupa amiaza zilei de 1 februarie ne vom delecta visand cu ochii deschizi, idealizand orice si cultivand sentimentul de bine. Pentru unii binele se poate traduce prin dezordine, agitatie, indiciplina, pentru altii prin introspectie, intalniri cu prietenii, activitati intelectuale. Alegerea tipului de activitate in acest interval ne va defini, in sensul ca va putea sa indice stadiul pe care il detine, nu cel pe care ni-l atribuim.
Acum, o observare detasata a inclinatiilor si pornirilor va duce spre autocunoastere si va ajuta in corectare personala, acolo unde este necesara. Apropierea Lunii de punctul in care va ridica o cuadratura cu Marte, in situatia in care abia s-a desprins de un sextil poetic, modulat de Neptun, aduce procese mentale complexe ce merg toate spre intelegere. Marte in exaltare, asa cum este acum, realizeaza ultima cuadratura a tranzitului sau prin Capricorn si ultimul aspect pe care il va face pana la intrarea in Varsator din 4 februarie. Acum, Marte va pune in mesajul sau tot ceea ce considera ca mai are de adaugat la informatia pe care a oferit-o prin trazitul sau prin Capricorn, iar oamenii, conformandu-se, vor dori si ei sa adauge elemente noi vietii, complicand astfel relatiile sociale, pana la limita conflictului direct.
Cuadratura pe care Luna o face cu Marte este insa un element straniu si inedit pe cerul zilei de 1 februarie pentru ca aduce, pana la miezul noptii o dubla perioada fara directie, in sensul ca atat in tranzitul lui Marte prin Capricorn, cat si al Lunii prin Berbec, cuadratura celor doua este ultimul aspect major. Asadar, dupa momentul 20:07, pana pe 2 februarie la ora 0:07 ambele planete vor fi in perioada fara directie, Luna fiind si in domiciliul lui Marte.
Conotatiile aceste coincidente stranii aduce predispozitii mai mult la nivelul vieii interioare. Chiar este indicat ca sfera preocuparilor sa fie limitata, in seara acestei zile, la viata privat, pentru ca interactiunile accelereaza reglarea karmica, confruntarile, disputele pentru clarificarea neintelegerilor sau disputele pe ideea de extindere, expansiune, acumulare, dominare, cucerire.
Stranietatea acestui aspect survine si prin elementul de continuitate-discontinuitate, prin care, pe de o parte se accentueaza necesitatea de a reduce activitatea la cateva interactiuni absolut necesare, iar pe de alta parte, se impulsioneaza spre implicarea in viata sociala in acelor probleme care au lezat direct si implicit viata personala in luna ianuarie 2008.
Nu este momentul sa ne bucuram ca destinul ne ofera acum o revansa, ci, dimpotriva, sa privit cu smerenie si intelegere aceste oportunitati si, dupa ce le vom identifica si intelege, sa le temperam. A raspunde la violenta cu violenta, la agresivitate cu agresivitate, la indiferenta cu nepasare nu este semnul stagnarii, ci a involutiei.
Dublarea perioadei fara directie in ultimele ore ale serii este deosebit de importante. Ea va impresiona gandirea si vointa si, daca nu vom intelege ca nonactiunea, iertarea si smerenia sunt abordarile necesare, ne vom implica in demersuri pe care nu le vom putea finaliza.
Daca la nivel personal ziua aduce efort si disponibilitate, incerceri pe alegerea modului corect de actiune, la nivel social ziua indica linistea de dinaintea furtunii. Sa nu uitam ca fiecare zi ne apropie si mai mult de tensiunea maxima a celei de-a doua opozitii Saturn-Uranus pe axa Fecioara-Pesti, ce va avea momentul maxim in 5 februarie.
Din 2 februarie si pana in 4 februarie vom avea de parcurs 3 etape ale unui important test de maturitate.
2 februarie nu va fi marcata, asa cum se vede la prima vedere, de trecerea Lunii prin exaltare (Taur), ci de tracerea planetei Venus pe gradul anaretic din Pesti. Din nou avem de-a face cu un aspect de dublare a trasaturilor de emancipare a unei atitudini sau de schimbare a declaratiilor ce au fost facute la finalul lunii ianuarie. Relatia dintre doua planete feminine aflat acum in exaltare va capata, prin gradul anaretic la care se afla Venus, conotatii speciale. Venus a intrat in Pesti in 3 ianuarie 2009 si, atunci cand parcurgea gradul anaretic din Varsator, Luna trecea si ea pe acelasi grad, dar in Pesti, anticipand o seri de tulburari de natura emotionala, de nemultumiri, reveniri asupra greselilor din trecut din intentia de a transfera raspunderea sau de a solutiona fara competenta necesare probleme de natura sociala. Acum, cand Venus trece pe gradul anaretic din Pesti, adica pe acolo pe unde trecea Luna cu o luna in urma, cand parasea Varsatorul, Luna isi face pe oameni sa-si schimbe declaratiile, sa fie duplicitari, sa se descopere, sa se dea de gol, sa-si arate adevaratele intentii si, implicit, nivelul de cunostinte si priceperea.
Duplicitatea acestei zile aduce tristete si prea multa graba in evenimente esentiale. 2 februarie aduce asadar solutii, finalizari, incheierea unei etape de o luna, dar o incheiere lipsita de finalitate, consistenta sau eficienta. Multi se vor uita in urma si in afara de angoasa, stres, minciuna, efort lipsit de judecata nu vor vedea altceva. Pe buna dreptate acesta va fi rezumatul perioadei anterioare, dar nu se va spune nimic despre asta. Pe motivul “incheiem o perioada si deschidem alta” greselile trecutului sunt acum transferate viitorului, iar solutiile abandonate.
Daca la nivel personal, experimentarea intelegerii si iertarii, a compasiunii si devotamentului, aduce momentului de final si sansa de a mentine o relatie, asociere, o prietenie, o casatorie, in plan social ziua de 2 februarie se rupe tacerea si se vor spune adevaruri cu repercusiuni majore in societate.
Daca, de dimineata, Luna va ridica doua trigoane cu Lilith si respectiv Pluton din Capricorn intristand sau inveninand sufletele celor care oscileaza intre a alege o viata plina de lipsuri, dar sigura pe capitolul sentimente sau o renuntarea la viata privata pentru succesul social.
Evenimentele pe care le provoaca aceste aspecte tin de gandurile si dorintele personale, de alegerea celui mai eficient mijloc de reusita si asociere pe interes nu afinitate.
Cuadraturile pe care Luna le va face incepand cu ora 10:42 cu Junon si continuand cu cele realizate cu Jupiter (11:42) si respectiv NN (16,27) vin si sustine aceasta ideea, oferind un cadru dificil de gestionat pentru un om obisnuit.
Relatiile astrale acum aduc succes celor care inteleg mecanismele complicate ale vietii, celor care nu s-au multumit niciodata cu o pozitie modesta in societate sau in familie, nu au acceptat jumatati de masura, ci au dorit ca implicarea lor sa fie totala.
Relatia celor doua planete aflate acum in exaltare va afecta mai mult sfera emotiilor, a perspectivei, a dorintei de actiune. Marte, aflat si el pe final de exaltare (Capricorn) nu intervine in relatia Lunii cu Venus, ci duce replierea, interiorizarea si indreptarea dorintelor spre un sector restrictiv.
Daca toata luna ianuarie 2009, planetele s-au intrecut in dinamism si actiune, acum, ne vedem epuizati, secatuiti de efortul anterior si inclinati mai mult spre a ne retrage din actiunile care au cerut efort.
Alegerile pe care le facem acum, pe cuadraturile Lunii cu NN si Jupiter, indica, prin oboseala accentuata, prin refuzul si abandonarea preocuparilor trecute, incapacitatea de a continua o preocupare prin dozarea efortului. Testul zilei de 2 februarie este un test de maturitate si el se va continua si in 3 si 4 februarie, insa in alt mod.
3 februarie va aduce a doua etapa a testului de maturitate la care vom fi suspusi. Inainte de rasaritul Soarelui, dupa ce se va consuma primul patrar, Venus va intra in Berbec aducand primele semne ale unui conflict ce va fi perfectat de a doua opozitie a lui Saturn cu Uranus, din 5 februarie 2009. Trecand de pe semn de exaltare, pe semn de exil, bucuria si efervescenta unei vietii intime, incantarea ca in viata personala nu avem parte de tulburarile pe care le comporta viata sociala, se vor spulbera. Trecerea lui Venus pe Berbec, cu un ascendent al momentuui in Capricorn si Marte pe finalul aceleiasi zodii, aduce efervescenta sentimentelor in manifestarea lor negativa, agresiva.
Oamenii devin brusc nemultumiti, uita de intelegerile anterioare, de promisiuni, de pacifism, de aliante, de prietenii sau moralitate si se intorc impotriva celor care i-au ajutata cel mai mult. Daca primul test de maturitate este legat de vointa de a doza efortul pentru a aduce continuitate planurilor, de a intelege ca viata de familie nu este o piedica in elevarea sociala, al doilea test de maturitate este legat de puritatea sentimentelor.
Din acest punct de vedere ziua de 3 februarie este o zi cumplita, pentru ca incepe prin a dezamagi si sfarseste prin a declara razboi binelui si confortului.
Ceea ce se intampla, in realitate, este exacerbarea, prin relatia lui Venus in exil cu Marte anaretic pe Capricorn, a unor neintelegeri pe fondul frustrarilor impuse de lipsa comunicarii sau comunicarii deficitare predispuse de mersul retrograd al lui Mercur. Trebui sa tinem cont ca acum avem un Marte inca in exaltare, dar folosit negativ si un Venus in exil incapabil sa intelegea care este implicarea sentimentului intr-un mediu/context ostil, adica vom vedea cum se aprinde focul pasiunii, dar nu vom putea nici sa-l intelegem si nici sa-l controlam. Efectul este atat de dur tocmai pentru ca loveste in punctul maxim al sensibilitatii personale, in elementul cel mai fragil care in 1 si 2 februarie a fost centrul preocuparilor personale.
Chiar daca in mijlocul zilei Luna va face doua trigoane cu Saturn si Chiron, incercand sa introduca in ecuatie un mediator, efectul este supus din start esecului. Viata sociala va fi cea mai afectata, pentru ca pe cerul acestei zile conjunctia Jupiter-Junon are orbul cel mai mic, deci va fi punctul de maxima concentrare a evenimentelor. Vom fi spectatori ai unui teatru special, cu efecte remarcabile in plan social, menit sa distruga destine si sa compormita echilibrul la nivel macro.
Ziua de 3 februarie este, asa cum se poate observa din dispunerea planetelor, o zi neagra in calendarul anului 2009.
Inca din primele ore ale zilei de 4 februarie, Luna impreuna cu Marte si Saturn cu Uranus in opozitie, participa la formarea unei configuratii numita zmeu, cu Saturn planeta focar, aducand calitatile creatoare si dinamismul pana la limita actiunii, fara sa o atinga.
Fara a avea suportul unei Luni in semn de pamant, pentru a da configurantiei indicate continuitate si stabilitate si sa permita, prin intermediul altor planete, ca evenimntele sa aiba finalitate prin actiune, 4 februarie este o zi esecurilor traite cu luciditate. Acest al treilea test de maturitate este cel mai dur si mai puternic dintre toate. El va aduce oamenilor o ambianta placuta, o disponibilitate spre comunicare, o usurinta in a-si exprima ideile si o usurinta in a transpune in cuvinte sentimente exprimate greu in trecut. Din nefericire, toate acestea nu vor avea niciun efect real. Discutiile vor fi sterile, iar amintirea lor va disparea ca si cum nu s-a intamplat nimic.
Daca pana in acest stadiu duritate contextului astral este o poveste frumoasa, atunci cand ne implicam in planuri cu substrat social lucrurile se schimba si esecul venit din lipsa de consistenta devine nu o ipostaza in multimele esecuri de care ne amintit, ci un eveniment istoric.
Gandire este franata de usurinta de vorbi, aspectul practic al exprimarii de tentatia minciunii si a disimularii, iar intre acestea nu va exista decat un sentiment de insatisfactie.
Aflata in Gemeni, la inceputul tranzitului sau, Luna va face trigon cu planetele din Varsator si va aduce iresponsabilitate deciziilor si dezinteres fata de tragic. In 4 februarire ne va lipsi total simtul ridicolului si vom gafa.
Legatura stranie care exista intre zilele 2, 3 si 4 februarie ne indica perioada pe care o analizam ca pe una extrem de important in a invata lectia supravietuirii, a intelegerii vietii si a contextului in care ea se desfasoara. Este evident ca nu traim degeaba, dar acum vom intelege care este miza, cum ne implicam in viata sciala si care sunt conditionarile pentru care suntem chemati la masa tratativelor. In mod cu totul si cu totul sigur, vor exista puncte ale tratativelor la care vom pierde si pentru a ne mentine va trebuie sa depunem efort suplimentar.
Ceea ce este straniu vine din ordinea nefireasca sub care se vor desfasura acestea. Daca ar fi normal ca intai destinul sa ne arate ca nu putem face si apoi sa ne spuna ca nu suntem in stare sa ne dozam efortul pentru a reusi, in acest caz lucrurile se petrec invers. De vina este aici Varsatorul prin care Soarele, in exil, il tranziteaza. In exil, Soarele nu poate incalzi, ci va arde cu atat mai mult cu cat te departezi de sfera sa de influenta. Stranietate aspectului ne va rascoli viata si ne va face sa gresim din lipsa de viziune.
Este insa greu sa ai viziune asupra lucrurilor inainte ca ele sa se petreaca, dar atentionati ne vom stradui sa ne luam viata in serios si sa cautam sa-i integram pe toti oamenii care ne apara in campul vizual, afectiv sau in sfera gandurilor pentru a-i considera in sfera noastra de influenta. Ceea ce vom exclude va fi ars de un soare orbit de lipsa de perspectiva.
In acest context urmatoarea zi, 5 februarie, aduce o opozitie pe semne de limitare fizica si spirituala, a doua planete care aduc limitare, constragere, de o parte, si libertate, de cealalta. Rezultatele acestor trei zile de testare se vor lasa asteptate. Ele vor veni cand Soarele se va apropia de Uranus (13 martie 2009) si cand, dincolo de intelegere, intuitia ne va trasa noi directii.
Acum este insa perioada unui examen important al vietii. Este indicat si chiar trebuie sa-l privim asa, pentru a invata, si din teste, sa ne respectam viata, indiferent cat de dura ni se arata uneori.
Viata este ceea ce traiesti, nu ceea ce crezi ca traiesti!

2 thoughts on “1-4 februarie 2009

  1. Mihaela spune:

    E mare lucru sa ai de unde intelege prin ce fel de teste de viata trebuie sa treci, mai ales atunci cand Saturn si Uranus se privesc , comunicand mesajul destinului ce nu poate fi schimbat….Multumesc!

  2. otilia rica spune:

    MULTUMESC!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.