26-27 decembrie 2008

26 decembrie se inscrie in linia generala a trasaturilor astrale indicate de zilele anterioare, aducand, in plus, o conjunctie Marte-Lilith menita sa ofere finalitate tensiunilor pe care le-am trait in crescendo in ultima vreme, crize de stomac, de bila, disfunctii hepatice venite din excese, stare de nervozitate, iritare, gandire deformata, teama.
Inceputul zilei este asadar incordat, iar oamenii atenti mai mult la mesaje agresive decat la atmosfera de sarbatoare. Pentru ca acum Lilith implineste aspectul la care lucreaza de ceva vreme, satisfactia celor care au urmarit sa plateasca o polita, sa se razbune, sa sanctioneze atinge acum nivelul dorit prin solutie. Conjunctia Marte-Lilith nu este insa o conjunctie obisnuita pentru ca ea se realizeaza pe gradul final al Sagetatorului (anaretic) aducand o sinteza negativa a intregului tranzit prin acest semn.
Evident, fiind implicata o planeta personala efectele vor fi vizibile mai mult la nivel personal, dar Marte se afla si in aplicatie la conjunctia cu Pluton din Capricorn, deci legand trasaturi ale doua semne intr-un moment de mare tensiune (conjunctia Marte-Lilith) si vom asista la o translatare a solutiei de pe sectorul particular pe cel public, din viata personala in cea sociala.
La nivel personal conjunctia Marte-Lilith aduce dorinte neobisnuite, nevoie de a trece dincolo de limitele impuse de teama, angoasa, rigiditate, incorsetare in reguli, determindu-l pe om sa uzeze de instrumentele brutale, nerafinate, de vulgaritate, instinct pentru a-si atinge scopurile. Dorintele primare, sexualitatea sunt tulburate de nevoia de defulare prin activitati ce implica dinamism si combativitate, forta fizica, intensitate a vorbirii din disperarea de a finaliza o etapa, de a refuza prin mijloace brutale cultivarea sentimentelor pozitive si a erosului rafinant. Izolare in placeri periculoase se manifesta in sectorul particular intai prin refuzul partenerului, a intentiilor acestuia, a atingerilor ce vin din partea lui, rastalmacirea mesajului pe care acesta il transmite si izolarea in fantezii ce au un sigur scop: sa consume dorinta.
Jocul de-a dorinta este acum periculos si trist, iar efectele sale sunt de asemenea aducatoare de conflicte in special intre cei care iubesc. Iubirea este uitata in 26 decembrie, dar este mimata prin apelul la reguli, certitudini, dovezi ale atasamentului. Date fiind acestea, implicatia Lunii din Sagetator se va adauga acestui cadru general aducand conflicte interioare, tendinta de a oscila rapid intre stari extreme si de a fugi de realitate din teama de a impartasi un sentiment.
Implicatiile sociale ale acestei conjunctii pornesc de la o simpla cearta, o disputa, intai realizata pe cale verbala, pentru ca apoi ea sa degenereze intr-un conflict de proportii. Cei care au apucat sa consume tensiunea conjunctiei Marte-Lilith inainte de 26 decembrie, cand ea atinge valoarea maxima, printr-un conflict direct si intens, acum sunt iertati de destin. Celor care aplicatia conjunctiei nu le-a adus pana acum tensiune si defulare, agresiune verbala si fizica, schimbarea de roluri, agresarea celuilalt uzand de forta fizica sau de un avantaj de factura fizica, ziua de 26 decembrie va fi o zi deosebit de delicata. Sa te impotrivesti tendintei generale cere, in primul rand, un efort de intelegere, de atentie si apoi unul material, de rezistenta la efort, presiune fizica sau durere.
In 26 decembrie pluteste in aer o tensiune generala, o agitatie care se amplifica si de incapacitatea oamenilor de a ierta si de a se preocupa mai mult de ceea ce este in interior, in suflet si mai putin de ceea ce este in exterior. Violarea intimitatii, agresarea afectiva, lezarea prin injurii sau pur si simplu folosirea unor cuvinte nepotrivite, aduce zilei o trasatura negativa evidenta.
In ceea ce priveste relatia sociala dintre grupuri, nu doar intre doi indivizi, este una mai putin evidenta in ziua de 26 decembrie. Dezordinea vieiti personale, implicarea altora in calitate de aliati la manifestarea personala negativa, aduce o cauza pentru o serie de tensiuni atat de agresive incat vor genera pierderi succesive pe toata perioada retrogradarii lui Saturn in Fecioara (31.12.2008 – 17.05.2009).
Depasirea limitelor personale prin utilizarea conjunctiei Marte-Lilith anuleaza mesajul pe care Mercur din Capricorn in trigon cu Saturn il lanseaza, mesaj ce vizeaza concilierea si pacifismul, gandirea si intelegerea venita din aprecierea valorilor, a traditiilor sociale sau personale, a respectului pentru valoare. Pentru ca faza maxima a acestui trigon este la mijlocul zilei, mesajul pacifismului ar putea trece pe langa noi, incapabil sa ne atraga atentia de pe instinct, pe valoare.
Saturn, fiind acum implicat, din umbra, in aspectul Lunii negre cu Marte, va avea un cuvant de spus pana in mai 2009, cand va aduce repetarea unei sanctiuni, reeditarea unui esec sau, mai mult, il va pune pe acel individ incapabil sa respecte valoarea pe care destinul i-a arata acum, in aceste zile de sarbatoare, sa retraiasca, din postura de victima, ceea ce a experimentat acum in postura de acuzator sau agresor.
Jocul astral al zilei de 26 decembrie este cat se poate de delicat. Nu se pune problema nedreptatii nici a unui joc al hazardului astral in care solutiile si recompensele vin atat de tarziu incat nu ne mai sunt de folos, ci se pune problema unei demonstratii in care roata vietii se poate intoarce pentru cel care nu stie sa respecta valoarea pe care destinul i-a adus-o apoape si care il defineste, direct sau din umbra, ca fiinta sociala.
Daca nu ne abatem de la ceea ce stim noi despre cei din jur, 26 decembrie va trece usor si nu va putea sa ne aduca penitenta si interdictii, sanctiuni si pedepse saturniene in perioada sa de retrogradare.
27 decembrie aduce un moment de Luna noua, cu Lilith anaretic in Sagetator. Pana la 14:22 cand conjunctia Soare-Luna atinge gradul perfect, ne mai aflam inca sub incidenta vibratiilor astrale prezentate in cadrul zilei de 26 decembrie.
Luna trece in Capricorn si va fi vizibila o schimbare. Pana la Luna noua din mijlocul zilei se va pastra un resentiment, o amintire tulbure a ceea ce a fost 26 decembrie, ceea ce a impus ca etalon afectiv, mental si comportamental aceasta zi, insa la o alta intensitate. Cuvintele grele vor disparea ca prin farmec, agitatia care provoca agitatie se va diminua, iar aroganta, aerul de superioritate si impulsul de a se demonstra prin forta ceva va intra usor intr-un con de umbra restabilind treptata calmul si linistea. Comparativ cu furtuna zilei de 26 decembrie, ceea ce se traieste in 27 decembrie este diferit ca orientare, mijloc de exprimare si valente.
Chiar daca mai adulmecam inca un parfum al disputelor si incordarii din ziua anterioara, 27 decembrie este o zi speciala, de impacare si conciliere. Marte, dupa toate excesele, acum se retrage pentru a-si redobandi fortele, pentru a-si restabili sanatatea, pentru a se reechilibra. “Nu stiu ce a fost cu mine zilele astea” ne vom trezi spunand. Schimbarea registrului astral de la efervescenta Sagetatorului la calmul si retinerea Capricornului inseamna, pentru cei mai multi dintre noi, revenirea la viata obisnuita. Ne detasam de tensiune, ne revine zambetul pe fata si pe langa acestea regretam abuzurile pe care le-am facut sau pe care le-am provocat din lipsa de control. Gasim insa si iertare pentru propria persoana si intelegere si abia acum, in 27 decembrie, putem sa simtim atmosfera de sarbatoare din aceasta perioada.
Momentul de Luna noua aduce o relatie stranie cu strainatatea, evenimente importante la nivel social, putere in excercitiu, dovezi de schimbare de optica si mesaje clare cu privire la revenirea asupra unor situatii din trecut ce vor trebui rezolvate in primavara lui 2009. Conjunctia Venus-Neptun pe casa X, cu faza maxim la doar 7’ de Luna noua, aduce preschimbari pozitive de viziune si putere de influenta. Prin aceasta Luna noua, inceputul anului 2009 va purta mesaje pozitive, oferind speranta ca tot ceea ce s-a stricat, si se va mai strica in urmatoarele zile din cauza lui Lilith in Sagetator, va putea fi reparat partial in 2009. Evident, extinzand un pic acest mesaj, putem sa anticipam ca atunci cand Lilith va trece in Capricorn, ascunzandu-se in umbra lui Pluton, vom reusi sa descoperim ca in perioada in care s-au reparat greselile si erorile din toamna lui 2008, s-au produs alte abuzuri ce nu vor mai putea fi rezolvat, fiind indicate, in calitate de efect, de semnul Capricorn, care nu recladeste ceea ce a stricat in mod direct. Ori, Saturn, ca stapan al Capricornului, avand o parte de vina din cauza celebrei opozitii cu Uranus a provocat stricaciuni “in casa altuia” (Sagetator) si va repara cand Lilith va trece prin Capricorn, insa doar ceea ce s-a stricat atunci, nu si ceea ce strica incercand sa repare.
Pluton pe VIII in aplicatia conjunctiei cu Marte este semn de retragere, afectare a sanatatii, lezare a glandelor cu secretie interna. Aspectul ii vizeaza in special pe barbati si ii ajuta sa inteleaga ceea ce nu functioneaza bine in organismele lor. Pe tema lunii noi, avem o casa a VIII-a prea incarcata si un Saturn in Fecioara pe casa V cu prea multe sarcini sociale, administrative de rezolvat ceea ce poate duce la precipitare sau amanare din suprasolicitare.
27 decembrie nu este nicidecum o zi simpla, dar este incomparabil mai usoara decat ceea ce a fost anterior. Cadrul general este unul benefic si pe acest fond se fac planuri de viitor bune, realizabile, frumoase.

4 thoughts on “26-27 decembrie 2008

 1. imogene spune:

  craciun fericit si iti multumim ca iti gasesti timp pentru postarea previziunilor!

 2. natasa spune:

  Domnule, sunteti atit de profund in ceia ce scriti, incit mie ca muritor de rind,
  nu imi este prea usor sa intru in profunzimea interpretarilor dumneavoastra.
  Poate ca tensiunea si atmosfera generala creata de sarbatoarea Craciunului
  si nu numai, dau rindurilor dumneavoastra o vibratie teribila si stranie, iar
  dupa lectura, ramin pe ginduri si putin ravasita .
  Va doresc sarbatori fericite si un an nou cu multa sanatate.

 3. Sarbatori fericite va doresc si eu!
  Natasa, duritatea si tensiunea ce sunt observate din aceste analize vin doar din mesajul astral. Cand vibratiile astrale vor fi altele si interpretarile vor fi altele. Nu intentionez sa dau o nota tragica mesajului, dimpotriva incerc sa explic atat cat ma duce capul, prin exemple sau detalii, pentru a intelege ca exista un cadru general, dat de predispozitiile astrale, pe care ne laudam ca-l depasim sau despre care spunem ca nu ne afecteaza. In realitatea, le traim pe toate cu mare intensitate…

 4. Marta spune:

  La multi ani!
  Profunzimea interpretarilor de care se vorbeste mai sus nu poate decat sa ne bucure. Sunt interpretari facute cu un un real profesionalism, care nu se hazardeaza si care pun de fiecare data punctul pe i.
  Este greu uneori, este cumplit sa lupti cu influentele nefaste. Insa nu este imposibil, ele au darul de a ne determina fie sa cadem, fie sa evoluam, cale de mijloc nu exista. Sa speram ca toti vom intelege ce trebuie sa intelegem din aceste influente, iar ca anul 2009 va fi un an in care sa ne regasim cu adevarat si sa crestem spiritual.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.