25 septembrie – 1 octombrie 2017

25 septembrie – 1 octombrie 2017 este săptămâna arbitrului care uită regulile jocului și a celui neștiutor care le schimbă. Din nou ne aflăm în fața unei săptămâni pline de evenimente astrale, din nou suntem pe punctul de a face gesturi esențiale și de a obține o impresie foarte bună, de a învăța lucruri noi, de a vedea care sunt forțele care ne ajută să fim mai puternici și care sunt cele care ne îmbolnăvesc ori ne deposedează de ceea ce este mai frumos și mai valoros. În multe din situații, judecând prezentul după gravitatea săptămânilor anterioare, este un beneficiu ca un factor de control, un arbitru, un mediator, să uite de regulile jocului. În felul acesta, își oferă libertatea de a simți realitatea așa cum este ea, așa cum s-a schimbat între timp, nu prin prejudecăți, ajutându-i și pe cei care participă la acest fenomen social să trăiască la fel. Libertatea aceasta care anulează suferințele mai vechi reprezintă marele beneficiu al acestei săptămâni. Apoi, săptămâna aceasta, tocmai pentru că se joacă puțin cu fanteziile, tocmai pentru că riscă prin anularea unor elemente rigide, compensează prin emanciparea unui personaj obscur care până acum nu a învățat să facă prea multe lucruri. Faptul că a trăit în obscuritate a ținut tot de un anumit determinism astral și arată că doar acum, în această săptămână și, în virtutea inerției, până în mijlocul săptămânii următoare, va savura această celebritate. Evidențierea sa face parte din marea schemă a evoluției și ajută ființa umana să vadă că dincolo de regulile pe care și le-a creat există reguli mai mari care mențin ordinea universului. Până acum am crezut că dincolo de ceea ce știm să facem și facem foarte bine nu este decât haos și nu trebuie să renunțăm la ordine, la disciplină, la reguli. În această săptămână avem ocazia să vedem că acest îndemn de a ține cont de disciplină, de moralitate, de regulă se menține, însă aplicarea lor se va face dintr-un cadru mult mai larg.
Fără a anticipa nimic din observațiile inserate deja în analizele celor șapte zile, doresc să subliniez că nu ne folosește la nimic dacă ne speriem în fiecare zi de provocările care ne vin din partea oamenilor pe care până acum i-am considerat slabi. Acea latură a firii lor care se evidențiază acum a fost și va rămâne și până în mijlocul săptămânii următoare într-o zonă obscură. Acesta este momentul când se deschid cerurile și până și aceste personaje care nu au avut prin ce să se evidențieze, până și aceste calități pe care le remarcăm acum sau cu care aceste ființe îi lovesc pe ceilalți, dovedesc faptul că au un rol în acest carusel al vieții. Multe unghiuri se împlinesc acum, iar o mare parte dintre ele sunt negative, însă cel mai important dintre ele este împlinirea trigonului Saturn-Capul Dragonului, poziție prin care Saturn, în deplasare directă, mediază tendința Nodurilor prin Coada Dragonului. Nimic din ceea ce ni se întâmplă în această săptămână, chiar dacă vin printr-o mare diversitate de episoade, de evenimente, întâmplări, nu reprezintă produsul hazardului. Toate sunt interconectate, toate fac parte dintr-un carusel. În această săptămână luna septembrie se va încheia și, ca într-un crescendo, această notă care scoate în evidență elemente disparate ce au fost tot timpul interconectate, deși nu le-am văzut așa, pune asupra vieții personale o presiune din ce în ce mai mare. Până acum am fost învățați ca aceste elemente nu au nicio legătură unele cu altele, că sunt doar produsul haosului. Acum vedem atât prin participare conștientă la tot acest proces, cât și prin momentele hilare când personaje lipsite de putere, ființe lipsite de calități speciale se evidențiază și își savurează la maximum momentul de celebritate. Putem chiar spune că din acest punct de vedere săptămâna va aduce o beție a puterii savurată doar de cel care nu avut-o niciodată. Dacă în privința relațiilor dintre persoane lucrurile acestea vor fi relativ clare, fiind mult mai ușor de identificat dintr-un grup un om fără calități care se împodobește acum cu penele altuia (“Te poți împodobi cu penele altuia, dar nu poți zbura cu ele.” – Lucian Blaga), în privința propriei persoane oamenii cu bun simț vor fi destul de contrariați de ușurința cu care pot scăpa de sub control anumite defecte de caracter, fiind îngrijorați ca nu cumva cei din jur să îi evalueze sau să îi eticheteze după ceea ce vor spune și vor face acum.
Așadar, să fim toleranți cu ciudățeniile acestei săptămâni, fie că ele vin dintr-o zonă a afacerilor, a educației sau din cea a artei. Unele ciudățenii nu pot decât să fie vârfuri efemere. Așa le este scris. Atâta putere au. Nu știm de ce în Creație este nevoie și de așa ceva, dar judecând după ceea ce întâmplă în această săptămână vom înțelege că rostul lor este de a-i trezi pe ceilalți. Dușmanul stă tot timpul la pândă. Este nevoie doar de o secundă de adormire, de lene pentru ca imitația să îngroape originalul pe vecie.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi atenți ca propria viziune despre viață să nu creeze situații conflictuale. Ceea ce se întâmplă în această săptămână este o luptă a individului cu el însuși, doar pentru a conștientiza că această revoltă, lupta în sine nu contează, deci trebuie oprită. Ceea ce duce la luptă nu ne ajută să conștientizăm cum am fi sau cum am putea trăi dacă nu am lupta.

Invitație la distrugere. Provocări venite dintr-un plan psihic. Se plătește o poliță. Mesaje tendențioase. Viața individului devine suspectă. Prea multe conversații sterile. Pierderi de memorie. Inconștiență. Eforturi sterile. Se comunică un mesaj tendențios. Se modifică un traseu. Nu primim recunoaștere.

Trecerea Lunii pe zodia Săgetător ne ajută să lăsăm în urmă gânduri rele, idei absurde sau speranțe false. Prin noua poziție a Lunii forța negativă este întoarsă, omul reușește să se impună prin muncă, prin disciplină, prin faptul că răspunde așa cum trebuie la provocări. Cu toate că în mijlocul zilei Luna trece printr-o relație bună cu Soarele, ziua este dominată de careul dintre Mercur și Saturn. Există o mare tristețe care cuprinde această zi și care este în consonanță cu deviza generală a acestei săptămâni, cea care ne vorbește despre bulversarea jocului sau despre o mână nevăzută a destinului care așază lucrurile așa cum avem nevoie, nu neapărat așa cum ne dorim.
Este foarte posibil ca în cazul unor aceste realizări să fie obținute prin uitare. Dacă în săptămânile anterioare au fost foarte implicați în evenimente negative, considerând că acestea nu pot fi uitate pentru că definesc această perioadă a vieții, uitarea de acum îi ajută să obțină un confort psihic, să renunțe la drame.
Având în vedere provocarea săptămânilor anterioare ar trebui să luăm în calcul și faptul că intrăm în spațiul acestei săptămâni cu regrete. Regretele mai vechi se transformă pe careul dintre Mercur și Saturn împlinit în a doua parte a acestei zile în tendința de a bate în retragere, de a accepta că pierderea comportată este definitivă. Putem tempera toată această tendință dacă nu dăm curs dorințelor de revoltă, dacă nu-i încurajăm pe ceilalți spre revoltă, dacă aducem din trecutul apropiat și ceea ce s-a împlinit, nu doar ceea ce a provocat suferință sau a fost pierdut. În felul acesta, luăm contact cu prima parte a devizei generale a acestei săptămâni și devenim arbitri care uită regulile jocului, dar care nu sunt scoși din joc. Faptul că se oprește un joc al răului, al suferinței sau un joc al nemulțumirii, deci faptul că nu primim recunoaștere în această zonă nu poate fi decât un lucru foarte bun. De aceea vom fi mult mai câștigați dacă nu luăm în sens personal loviturile de acum, dacă nu le privim pe toate ca fiind tendențioase, ci ca pe un ajutor din partea destinului care ne ajută să ne eliberăm de ceea ce nu ne mai este folositor.
Prin urmare, începutul acestei săptămâni ne vorbește despre echilibru. Din fericire, lucrul acesta ne cere un rezultat imediat, adică nu ni se povestește ca pe vremuri, să fim liniștiți, rezervați ori distanți pentru a păstra ceea ce avem, ci suntem invitați la acțiune, mișcare, la demonstrații. Este adevărat, în spațiul acestei zile motivațiile nu vor fi bune. Grija că a bate în retragere înseamnă a ieși dintr-un joc, a fi scos afară de pe teren ne mobilizează să dăm tot ce-i mai bun, să ne depășim o limită. Dacă ținem cont de aceste recomandări astrale atunci ajungem să împlinim ceea ce am crezut că nu este programat pentru această perioadă. Diminuând lăcomia, impulsivitatea sau dorința de răzbunare ajungem la liniște și vindecare. Pentru acești oameni care vor împlini această condiție pe careul Mercur-Saturn realizările de acum se vor transforma în ziua următoare în realizări sociale. Așadar, schema astrală a zilei de 25 septembrie promite mai mult decât pare la prima vedere.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa să diminuăm importanța de sine. Lucrurile simple se împlinesc simplu, chiar dacă întâmplări similare care s-au consumat în săptămânile anterioare ne spun acum altceva.

Suntem în fața unor demersuri interesante. Conjuncturile exterioare ne vorbesc despre pace. Conflictele interioare ne îndeamnă la revoltă. Calea de mijloc este meditația. Viața trebuie să fie importantă prin experiențele acumulate, nu prin mesaje venite de la alții. Înlăturarea unui obstacol. Invidia este mult mai vizibilă. Inteligența practică este amuzantă. Ascensiunea prin interacțiuni demarate cu mult timp în urmă.

Astăzi se împlinește trigonul Saturn-Capul Dragonului aspect care permite planetei Saturn să medieze tendința Nodurilor. Având în vedere că Luna neagră este în continuare în conjuncție cu Saturn problema eliberării de condiționări, prin înțelegere sau disciplină este ușor compromisă de o atracție către pasivitate. Nu mai dorim să respectăm programul de lucru, să facem nimic din ce am făcut până acum, ne detașăm de toate aceste preocupări și ni se pare că aceasta este cea mai bună soluție. În realitate, presiunea unghiurilor astrale de azi ne duce spre credință. Dacă pentru omul profund credința este accesibilă, cel superficial o va confunda azi cu încrederea într-o împlinire prin forțele altuia, prin ceea ce vine din exterior, printr-o permisivitate față de care ne nutrește un ușor sentiment de teamă, în special în prima parte a zilei. Și pentru acești oameni simpli, dar și pentru cei profunzi calea de mijloc este introspecția, chiar meditația. Unii își vor permite să cadă pe gânduri, să ducă observația mai departe, să pună întrebări, să-și formuleze mult mai clar dilemele care le-au dat de furcă în săptămânile anterioare. Această expresivitate îl încânta pe cel care a fost marcat anterior de incapacitatea de a se face înțeles. Așa apare primul efect al zilei, unul care ține tot de planul înțelegerii și observației: vedem cum lucrurile se rezolvă prin dialog. Având în vedere că Luna, dimineața, împlinește un careu cu Neptun și altul cu Marte, planete care sunt în continuare în opoziție, a ne aștepta ca micile schimbări să fie și confortabile este în continuare o dovadă de naivitate. Marte pe Fecioară aduce plăcerea de a respecta mai mult regula decât scopul, mai mult exteriorul decât interiorul pentru că mecanismul fricii este mult mai puternic decât cel care face gândirea limpede, clară, puternică. În cuvinte mai simple cel care poate să-și înfrâneze frica, vede, înaintea celorlalți, că lumea în care trăiește nu este atât de agresivă pe cât pare, că substanța conflictelor era de fapt un transfer de putere de la el către exterior.
Pentru că acest cadru general, dat de relația bună a lui Saturn cu Axa Dragonului, este la fel de puternic pentru toți, cel care nu-și va înfrâna pornirile fricoase, dar și le va justifica se va trezi că este mai invidios decât a fost anterior, că nutrește față de cei din jur sentimente care nu au mai fost explorate în ultima perioadă atât de intens. Se va consuma pentru că îi lipsește, că altul se descurcă mai bine, că viața partenerului de dialog este mai simplă și, deci, o vede pe aceasta mult mai atractivă. Astfel, dacă începutul acestei redresări și, implicit, cadrul general susținut de relația bună Saturn-Axa Dragonului poate fi înțeles mai ușor, acolo unde este acordat mai mult interes conflictelor interior se alunecă spre o pantă a eșecului. Dacă cel simplu și profund se va ridica prin înțelegerea binelui complex la care (după cum descoperă acum) a lucrat de mult timp, cel egoist și lacom va fugi de lumina soarelui pentru că în subteran știe el că va găsi bogății foarte mari. 26 septembrie este nu despre a acumula prin eliberare de condiționări, prin repararea trecutului, ci despre a trăi fără a avea conștiința păcatului iminent, a obstacolului care nu poate fi înlăturat. Un om care pierde acum acest pariu va vedea drumul său șerpuind pentru că există obstacolele. Cel care câștigă va alege să-l facă șerpuit pentru a-și conserva puterea și a nu o consumă dând la o parte obstacolele.
Prin urmare, 26 septembrie devine expresia unei ascensiuni care va activa pe două fronturi: simplifica viața prin debarasare de ceea ce nu ne mai este util și ne arată că la binele care se confirmă acum am lucrat de mult timp. Astfel, pe lângă o ușurare a vieții ne vom bucura și de o sporire a stimei de sine, a respectului pe care trebuie să-l oferim propriei persoane pentru ca viața însăși pe care o trăim să fie mai importantă decât obiectele despre care ni s-a spus până acum că o valorizează.
Dacă în prima zi a acestei săptămâni ni s-a părut că nu este periculos pentru un arbitru să uite regulile jocului dacă acesta nu a fost înlocuit, respins, acum înțelegem că lucrul acesta s-a întâmplat pentru că, în ochii celorlalți, suntem și jucători, nu doar observatori. Acest dublul rol pe care îl îndeplinim ne permite să acumulăm experiențe puternice împreună cu cei apropiați prin alte raportări, nu ca până acum, văzându-i din alt unghi, dar să constatăm și că viața se simplifică atunci când nu mai ții minte cum făceai și alegi să procedezi altfel. Medierea pe care Saturn o face acum Axei Dragonului are, așadar, un impact teribil asupra structurilor gândirii și rezultatul cel mai bun este acela de a nu ne mai considera vinovați pentru ce trăim, separați de idealul pe care ni l-am stabilit, neputincioși, fricoși. Dublul rol pe care îl îndeplinim acum, unul care merge pe conștientizare, iar celălalt pe faptă, ne ajută să ne strecurăm, să permitem împlinirea unui ideal, să fim de acord din profunzimea subconștientului prin convingere, prin credință, nu doar la suprafața prin argumente, cu manifestarea sa ca împlinire, ca realizare. Aceste elemente majore ale vieții susțin o chemare a sufletului care a călătorit, împreună cu cel care le deține, prin veacuri.
Din nou, așa cum am invocat și în săptămânile anterioare, ne va fi foarte util să trecem dincolo de aparențe și să vedem că episoadele pe care le trăim nu sunt haotice, că ele au o legătură între ele, că sunt interconectate și s-a ajuns aici pentru că tot timpul s-a activat și prin abstract, nu doar prin mercantilitatea acestei lumi fizice. Complexitatea gândului ne-a dus în fața unei ramificații existențiale, adică în acest punct din care pornesc multe, foarte multe drumuri. A fi în continuare pesimist, ca în perioada în care norul din fața ochilor nu ne permite să vedem la ce lucrăm, este tot o alegere care va produce efecte.
În rest, ziua se va evidențiata prin agitație, lipsă de coerență, de consecvență, printr-o patimă pentru plăcere, egoism, supremație. Dar noi, pentru că studiem astrologia, știm că acestea nu sunt decât strigătele reziduurilor pe care ar trebui să le abandonăm, nu este decât muzica acestor sirene nebune care vor să mai trăiască un sezon.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu vedea azi gardurile după care se ascund oamenii, ci de a vedea oamenii care le-au construit.

Iresponsabilitate. Este îndepărtat un obstacol. Călătorii ciudate. Se caută un triumf. Dezvoltare complicată. Autodepășire. Orgoliul este mult mai vizibil. Dificultăți de limbaj. Depășire prin versatilitate. Se cumpără un bun inutil. Mobilizare lipsită de rezultate. Îndeletniciri noi. Lipsă de concentrare. Supraaprecierea are rezultate negative. Planul valorilor se schimbă. Discuții despre bani. Se înșală încrederea unui cunoscut. Fermitate. Se marchează începutul unui ciclu, dar la nivel individual nu vede lucrul acesta. Suspensie. Înfruntări dure.

Pentru că Luna se află acum într-o relație foarte bună cu Axa Dragonului, adică trece prin conjuncția cu Saturn și reiterează succesul pe care această planetă i l-a scos în evidență în ziua anterioară, multe din cele care sunt programate să se consume pe 27 septembrie ni se vor părea excepționale. Până la urmă, vom vedea că nu sunt excepționale pentru că avem de trecut prin careul Luna-Mercur și careul Lună-Chiron. Pentru această perioadă, cea în care se discută despre regulile jocului pe care specialistul le uită, a trece printr-o relație proastă dintre Lună și Mercur înseamnă a te considera vedetă fără să poți demonstra, a te crede înțelept doar pentru că sunt în jurul tău câteva sute de ființe naive care aplaudă.
În consecință, ceea ce este programat acum ne vorbește despre mobilizare în situația în care pe sectorul respectiv nu avem rezultate. Planetele sunt suficient de răsfirate încât să avem foarte multă energie, foarte multe șanse de relansare, de creștere și dezvoltare, dar fără să avem motivația necesară pentru a alege una dintre ele. Acolo unde există motivație, există reușită, există o soluție împotriva crizelor relaționale pe care le tot parcurgem în ultimele luni susținute astral de opoziția Jupiter-Uranus. Vor exista și oameni care se vor minți, care își vor spune lor înșiși povești despre succes, despre reușită în situația în care viețile lor sunt dominate de lipsuri, de o mare zgârcenie, de conflicte de generație. De aceea, cu cât situația pe care o parcurge o persoană este mai conflictuală cu atât mai mult este dispusă să discute despre lucrul acesta și, prin discuțiile în sine, să ocolească soluția.
Există multă nevoie de mișcare, de confirmare, de a înțelege fondul general al problemelor. Unele soluții care au venit spre noi în săptămâna anterioară vor rămâne în această zi în suspensie pentru că ni se vor părea mult mai atractive minciunile celor care n-au reușit să facă nimic cu viețile lor, dar se trezesc peste noapte filozofi. Este clar că în momentul acesta avem de-a face cu un personaj care trece de la un nivel la altul, ca un jucător, cu o ființă versatilă care cunoaște foarte bine problematica mediului în care se deplasează cu atât de multă viteză. Acest personaj va fi vedeta zilei de 27 septembrie și în funcție de reacțiile sale putem înțelege care sunt calitățile celor despre care momentul de față ni se pare că nu mai știm nimic.
Prin urmare, 27 septembrie ne vorbește despre autodepășire fără să facă apel la experiențe verificate în timp. Ceea ce știm că putem să facem foarte bine nu este atractiv, nu trezește interesul celorlalți, poate nici nu ne folosește. Ne folosește să ne retragem, să-i vedem pe ceilalți cum se deplasează și în cel mai scurt timp să ne ajustăm mișcările după cum se mișcă și ei. Cu cât individul este mai versatil cu atât se va adapta mai ușor provocărilor acestei zile. În realitate, profunzimea zilei de 27 septembrie se referă la a păstra o verticalitate morală în această mobilitate. Dacă devenim mobili pentru că acceptăm din ce în ce mai multe compromisuri atunci suntem victime perfecte, suntem păcăliți de conflictul care există între Mercur și Luna neagră, despre cât de atractive sunt pentru societatea de consum aceste tulburări de personalitate, aceste boli ale firii.
La modul concret, 27 septembrie ne aduce discuții despre bani, despre risipă, despre cum ar trebui să facem pentru a reduce cheltuielile pentru ca prin acumulările regulate, cele care nu vor fi afectate de instabilitate astrală de acum, să putem spune că ne îmbogățim patrimoniul. Abia în momentul de față am putea să atingem ceva din ceea ce ne sugerează a doua parte a devizei generale, cea care face trimitere la un neștiutor care primește din partea universului toată puterea pentru a schimba ordinea lucrurilor, fără să se pună problema dacă știe ce face, dacă este pregătit. Există minciuni susținute de mecanisme greșite ale psihicului care primesc mai multă putere decât elementele de moralitate. Într-o lume a nedreptății această formă de dreptate pe care individul și-o face lui însuși, pe care și-o aplică propriei persoane, face parte din normalitate. Să fii moral într-o lume imorală înseamnă să fii cu adevărat ciudat. Despre asta este vorba pe 27 septembrie prin mai multe expresii, atât cele care țin de societatea de consum, de lumea materială, cât și de impactul nefericit pe care această societate de consum îl are asupra planului spiritual. Unii vor remarca, cu tristețe, că și în această zonă a spiritului există oameni bolnavi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi de ce florile ni se par frumoase. Am putea afla astăzi dacă ni se par frumoase pentru parfum, pentru colorit, pentru rezistența lor sau pentru unicitate. Ceea ce admirăm interiorizăm.

Viața are o culoare aparte. Revoltă. Pasiunea trebuie să domine rațiunea. Nu pot coexista două forțe care până acum s-au luptat. Declarații incendiare. Se pun bazele unei mari confruntări. Cursul normal este evitat. Asocieri în criză. Cel care este de încredere dorește să renunțe. Se inventează un obstacol. Prea multe influențe din exterior fără un rezultat bun. Așteptări prea mari de la ceilalți. Autocontrolul vânează un bun străin. Dependență. Relații sociale complicate. Se face act de prezență la un eveniment ciudat.

Ansamblul acestei zile ne vorbește despre puterea omului de a-și schimba propria soartă. Fie ca vorbim despre condiționări, unele dintre ele ușor de citit, altele dificil de acceptat, fie că vorbim despre implementarea unor experiențe care ne sunt în continuare proaspete în minte, schema momentului aduce în fața noastră forțe pe care trebuie, pe viitor, să le folosim cu mare măiestrie. Dacă atunci când intrăm la școală ni se pare foarte greu să scriem, să citim, modul de gândire pe care această formă de educație încearcă să ni-l formeze ni se pare împotriva a tot ceea ce am făcut până atunci, la fel ni se va întâmpla și acum. Opoziția lui Mercur cu Chiron reprezintă un avertisment foarte puternic referitor la ceea ce ne lipsește ca educație, nu neapărat științifică ori socială, cât mai ales ceea ce ne lipsește din punct de vedere spiritual. Faptul că în această perioadă se împlinește o altă opoziție dintre Jupiter și Uranus, având un alt mesaj față de opoziția anterioară care s-a consumat la începutul lunii martie, ne vorbește despre un obstacol ce poate fi depășit doar prin verticalitate.
Este posibil ca în mințile unora această verticalitate să semene cu sobrietatea. Sunt multe unghiuri dure care se consumă în spațiul acestei zile pentru ca această opțiune să nu fie principală. Multe dintre asocierile pe care le facem acum fac apel la criză, la lipsuri, la boală sau la sacrificiile pe care trebuie să le facem pentru a ne îndrepta, pentru a deveni mai buni, mai puternici sau mai sănătoși. Cert este că tot ceea ce se consumă ca un veritabil conflict își extrage puterea din dependență. Fie că am devenit dependenți de oameni, de lucruri, de stări sufletești sau de o anumită stare de confort, rezultatul este același. Dependența în sine reprezintă o greutate legate de gât, un mare obstacol. Tocmai de aceea, în mijlocul acestei săptămâni ne aducem aminte de un episod trist care s-a consumat în săptămâna anterioară, poate chiar la începutul ei, din care am înțeles că există rupturi de natură relațională care nu mai pot fi refăcute, există tensiuni, personalizate acum de opoziția Jupiter-Uranus pe axa relațiilor, care nu vor mai putea niciodată să revină la normal.
Prin urmare, mijlocul acestei săptămâni ne pune în dificultate prin ușurința cu care le pretindem celorlalți anumite reacții, prin faptul că autocompătimirea, lamentarea par să fie cele mai bune soluții pentru a combate problemele pe care nu le putem rezolva imediat. Apoi, pentru că Luna se află în prima sa zi de Capricorn, și știm ca aceasta nu este o poziție foarte bună, apare și un neastâmpăr, o precipitare în fața evenimentelor minore pe care nu le rezolvăm pentru că nu suntem disciplinați, nu respectăm un program, le lăsăm prea mult în grija celor care nu sunt obligați să facă în locul nostru lucrul acesta.
Faptul că în seara acestei zile Pluton își revine la mersul direct după câteva luni de retrogradare, arată că toate tensiunile acestei zile ne vorbesc despre trădare. Dacă la începutul săptămânii trecute evenimentele care s-au consumat atunci ne-au vorbit despre epuizare, despre disperarea pe care am parcurge-o dacă am rămâne fără rezerve ori dacă ar trebui să înfruntăm un adversar foarte puternic, momentul acesta ne aduce în fața unui episod pe care doar parțial l-am anticipat. Va fi greu să ne controlăm, ne va veni greu să recunoaștem o culpă, personală sau comună, cu greu vom accepta că ne este util să coborâm o mască.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că răceala, comunicarea dificilă, aroganța sau aerul de superioritate sunt semne de putere. Cei care arată așa ceva pe 28 septembrie demonstrează că sunt slabi acum și că au fost slabi și în ultimele săptămâni.

Se discută despre un disconfort. Durerile trecutului sunt uitate brusc. Relații interumane frumoase. Ceva bun iese din orice interacțiune. Satisfacții noi. Transformare care trezește admirație. Primim susținere. Generalizare favorabilă.

Cele trei unghiuri pe care le formează luna ne avertizează că suntem pe punctul de a face o mare greșeală. Dacă suntem atenți, această greșeală va fi doar sub formă de informație, ea rămânând în conștiința individuală doar ca posibilitatea de a face ceva împotriva propriei persoane, împotriva propriului ideal. Această greșeală are legătură, la fel cum evenimentele zilei anterioare au și ele legătură cu ceea ce s-a întâmplat în săptămâna anterioară, cu evenimente pe care le-am parcurs la începutul acestei luni. Este vorba despre consumul unor substanțe nepotrivite pentru sănătate, adoptarea unui tratament greșit, epuizarea nervoasă, epuizarea fizică sau reluarea unor activități deși corpul nu s-a refăcut încă.
Luna, aflată acum în plin tranzit prin zodia Capricorn, ne face o astfel de analiză și ne îndeamnă să discutăm despre cauzele disconfortului, despre ce ar trebui să facem pentru ca relațiile dintre oameni să fie mai bune, cum ar trebui să procedăm pentru a fi împăcați cu sine. Având în vedere gravitatea ecuațiilor astrale ale celorlalte patru zile ale săptămânii care s-au consumat până acum, momentul acesta de întoarcere la echilibru stârnește ilaritate. Pentru mulți va fi greu de înțeles cum dintr-odată am lăsat în urmă severitatea cu care am privit viața și vrem ca lucrurile să fie foarte simple. De aceea 29 septembrie este o zi de avertizare, de aceea ne vom comporta acum ca și cum suntem loviți de amnezie.
Vor avea o zi dificilă cei care, de felul lor, sunt oameni responsabili și nu se pot relaxa, iau totul în serios, chiar și atunci când nu trebuie. Aceștia vor căuta să aibă satisfacții noi printr-un altfel de program, prin alte schimburi de experiență, prin alte rezultate. Doar că rezultatele obținute acum vin forțat.
Prin urmare, 29 septembrie ne vorbește despre problemele pe care le avem pentru că am admirat ceea ce nu trebuie, am căutat să ne însușim exemple negative considerând că acestea sunt modele de putere. Din partea acestor modele de putere primim în continuare susținere, dar nu obținem rezultatele care sunt cerute acum, ci obținem alte rezultate, după cum este vibrația pe care o utilizăm. De aici se înțelege că avem o zi grea, care ne solicită foarte mult, care ne pune în dificultate, care ne îndeamnă să facem foarte multe lucruri în ideea de a compensa ceea ce nu am împlinit în zilele anterioare. În realitate, nu vom reuși să ducem la bun sfârșit nici ceea ce ne propunem acum, nu vom reuși să compensăm nimic din zilele anterioare, dar nici să ne pregătim pentru ziua următoare. Reușim doar să ne consumăm inutil energia.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la ce admirăm foarte ușor. Nici acest exemplu pozitiv s-ar putea să nu ne trezească astăzi interesul, ci să fim preocupați doar de partea întunecată a acestei puteri. Cel care își va opri curiozitatea față de zona întunecată va reuși să-și conserve o mare parte din putere și, în felul acesta, să fie pregătit pentru ceea ce va veni.

Secrete păstrate cu greu. Gesturi îndrăznețe. Necazuri mai vechi reînviate într-un prezent insuportabil. Cunoașterea este confuză. Disonanțe. Lipsă de concentrare. Fățărnicie. Se dorește prosperitatea cu orice preț. Probleme în menținerea tonusului. Dragostea este cântărită altfel. Un element imaginar ne atrage atenția. Iluzie. Dezamăgire. Tristețe. Devenirile personale sunt importante și pentru comunitate.

În noaptea de vineri spre sâmbătă Mercur va intra pe zodia Balanță și va schimba foarte mult vibrația momentului încât să considerăm că ceea ce a însemnat lupta sau nevoie de schimbare în celelalte zile ale săptămânii să rămână ceva de domeniul trecutului. Opoziția pe care Venus și Neptun o definitivează în noaptea de vineri spre sâmbătă arată că suntem în fața unor gesturi îndrăznețe. Dacă aproape de Venus nu se afla Marte atunci cunoașterea momentului nu ar fi fost confuză sau nu ar fi fost impurificată de dorințe neîmplinite, de frustrări pe care nu le vom putea rezolva prea curând. Prin trecerea lui Mercur pe zodia Balanță multe din atitudini se modifică, oamenii devin mai prietenoși, mai echilibrați, selectează mai ușor informația și reușesc să înțeleagă mai bine statutul pe care îl au în momentul de față.
Având în vedere că, în această zi, trecerea lui Mercur pe zodia Balanță ne vorbește despre înțelegerea a ceea ce avem deja, ar trebui să fim puțin mai rezervați în a emite opinii categorice, în a cântări lucrurile pentru a extrage de acolo doar concluzia care ne avantajează și a lovi cu ea în ceilalți. Opoziția lui Venus cu Neptun accentuează această frustrare care nu poate fi eliminată decât dacă judecăm, criticăm, scoatem în evidență defectele celorlalți. Pentru unii, 30 septembrie este o zi de răzbunare. Desigur, noi, pentru că studiem astrologia, știm că impulsurile de acum nu sunt creații de moment, ci rezultante ale unor demersuri care nu pot fi implementate deocamdată, care au rămas în clădire și pentru împlinirea cărora trebuie să mai avem puțină răbdare. Cei care toată săptămâna au fost nerăbdători, vor fi și acum, iar pentru ei ziua de 30 septembrie are rezervată o stare specială. Cu cât își vor aminti mai multe despre iubirile pierdute, despre iubiri neînțelese, despre sentimentele neîmpărtășite, cu atât mai mult vor suferi. Ceea ce se consumă pe 30 septembrie ne ajută să ne eliberăm de un mediu toxic, să fim mult mai siguri pe ceea ce vedem și înțelegem, fără a renunța la schimbul de experiență care s-a dovedit în ultimele luni atât de important.
Prin urmare, 30 septembrie scoate în evidență anumite disonanțe, unele dintre ele marcate de lipsa de concentrare, de lăcomie, de dorința de a controla o persoană, o relație, un demers. Prin trecerea lui Mercur pe zodia Balanță toată această pasiune pentru control, pentru hipercontrol se diminuează, rămâne ca fond, dar nu mai are caracterul violent pe care l-am observat în zilele anterioare. Ne rămâne în continuare nevoia de competiție, nevoia de a câștiga, de a învinge într-o confruntare, de a demonstra prin concentrarea de acum că tot timpul am avut nivelul și statutul la care suntem acum.
Opoziția lui Venus cu Neptun ne vorbește, însă, și despre iluzii pe care vrem cu încăpățânare să le credem. Prin această nevoie de a reinventa iluziile ori de a le face mult mai credibile, mulți vor reînvia probleme mai vechi. Dacă un om simplu și deschis poate face din ecuația astrală a zilei de 30 septembrie o mare realizare, cel care reînvie trecutul păgubos, peste ani, își va aminti de momentul acesta doar prin conflicte și dureri. Va scoate în evidență că un personaj recalcitrant, lipsit de experiență, un om care nu merită să primească atât de multă putere a răsturnat toată ordinea.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a depune tot efortul pentru a fi echilibrați. Când simțim ca ne pierdem controlul, să ne oprim din a vorbi, din a trage concluzii, să ne oprim din activitatea pe care o făceam. Această oprire a acțiunilor care susțin agitația și instabilitatea determină și oprirea fluctuațiilor mentale care întrețin conflictele sociale. Este mult mai important să fim activi în această atitudine decât să avem dreptate în argumente conflictuale.

Nevoie de repere clare. Combinații periculoase. Severitatea este privită ca o formă de evoluție. Oboseală. Suntem dominați de o formă de uzură. Informațiile sunt înțelese greșit. Avem nevoie de transformare pentru a înțelege ce am câștigat până acum.

În această zi nu se împlinesc unghiuri la grad perfect, însă multe dintre ele sunt active în a doua parte a zilei sau sunt active în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru că momentul de maximum s-a consumat cu puțin timp ca ziua de sâmbătă să se încheie. Ceea ce ne aduce ultima zi acestei săptămâni se referă la reperele pe care trebuie să le vedem cu mai multă luciditate, care trebuie să fie mult mai clare. Este de la sine înțeles ca, după un efort atât de mare, precum este cel pe care l-am depus de-a lungul acestei săptămâni, în momentul de față, în ultima zi a acestei săptămâni să ne resimțim, să considerăm că avem nevoie de o pauză, că suntem epuizați. În realitate, oboseala nu este atât de mare pe cât credem, adică nu avem nevoie atât de mult de odihnă, cât avem nevoie de transformare. Avem nevoie să schimbăm modul de a gândi care ne-a îmbolnăvit, viziunea care ne duce de fiecare dată doar la situații conflictuale, să ne eliberăm de stările sufletești parazitare care mențin o tensiune permanentă.
Practic, acesta este marele beneficiu al zilei de 1 octombrie. Pentru că nu se împlinesc unghiuri la grad perfect avem libertatea să alegem o parte din acțiunile pe care vrem să le săvârșim acum, ne este oferit dreptul de a simți într-un anumit fel fără consecințe, fără nici măcar să fim atenți la consistența rezultatelor, la unde ajungem trăind în modul acesta. Ni se cere să îndeplinim o singură condiție, acea de a ne îmbrăca în straie de sărbătoare, de a alege să trăim altfel. Dacă vom reuși să ne facem ziua de 1 octombrie altfel decât ne-am fi petrecut-o în virtutea inerției, prin rutină sau ca o continuare la ceea ce nu am împlinit de-a lungul acestei săptămâni, înseamnă că transformarea anunțată de contextul astral al momentului nu este literatură științifico-fantastică.
Prin urmare, sfârșitul săptămânii închide cercul circumscris al acestor evenimente complicate care ne-au vorbit despre un arbitru zăpăcit, despre șansa pe care o avem dacă uităm de obiceiuri proaste, dar și despre surprizele vieții, cele care ne spun că la celebritate nu se ajunge neapărat după un stagiu de pregătire. Această săptămână a scos în evidență valoarea pe care o are un personaj complet necunoscut care șochează opinia publică prin ce știe, prin valurile de schimbare pe care le poate genera fără să aibă nicio competență în sensul acesta. Momentul de respiro al zilei de 1 octombrie are asupra noastră însă un rol eminamente terapeutic. Transformarea nu mai este o condiție impusă pentru supraviețuire, ci o consecință firească a progresului. În felul acesta, ajungem să înțelegem acum, în ultima zi a acestei săptămâni, că lucrurile acestea care ies din schemele cunoscute, care sfidează regulile, nu sunt în afara ordinii, ci se supun unor reguli mult mai mari ce ne-au fost până acum străine. În liniște, în pace, putem medita îndelung la acest aspect al vieții.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne minți. Ceea ce facem pentru că nu ne temem este un adevăr pe care ni-l putem spune oricât de dureros ar fi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.