18 – 24 septembrie 2017

18 – 24 septembrie 2017 este săptămâna minciunilor descoperite din structurile adevărului și a puterilor pe care le deținem pentru că un rău nu a supraviețuit. Deși, la prima vedere, acest mesaj ne sugerează că săptămâna se referă la dezvăluiri, nu este așa. Minciunile descoperite din structurile adevărului nu sunt cele deconspirate, ci sunt cele care rămân fără protecție. Așadar, este mai curând o săptămână în care elementele rele devin vulnerabile pentru că se vede cât de lipsite de conținut sunt. Absența puteri sau a conținutului vine și prin faptul că evenimentele acestei săptămâni trebuie să scoată în evidență și realizările pe care le-am obținut pentru că un rău nu a fost atât de puternic și nu a supraviețuit în lunile de vară. Partea cea mai simplă a săptămânii vine din faptul că minciunile descoperite sunt hilare, au devenit minciuni pentru că stăpânul lor trăiește după reguli obsesiv-compulsive. Cele mai multe, însă, fac trimitere la întâmplări care au dominat lunile de vară și care pun acum în dificultate omul care atunci a fost sincer. Cu cât un individ trăiește mai mult prin imaturitate afectivă, cu cât experiențele sale sunt mai reduse cu atât durerea acestei realități va fi mai mare.
Dacă începutul săptămânii se face în forță, mulți considerând că libertățile de acum trebuie explorate la maximum, chiar și cele care țin de sentimente negative, precum gelozia, invidia sau autosuficiența, împlinirea opoziției dintre Soare și Chiron de marți dă startul unor episoade care ne trezesc la realitate, adică evenimentele pe care le vom parcurge începând cu a doua zi a săptămânii vor fi ca un duș rece. Cele două ingresuri care se vor consuma miercuri, 20 septembrie și vineri, 22 septembrie cu trecerea lui Venus pe Fecioară și, respectiv, a Soarelui pe Balanță, nu fac decât să aducă o și mai mare bulversare pe un fond care nu a fost investigat corect în lunile anterioare. Ni se va părea că bunul cel mai valoros nu va putea fi obținut niciodată, că pentru echilibrul de zi cu zi trebuie să muncim din greu, să facem compromisuri, să ne expunem celor care vor să ne invadeze intimitățile.
Deși lucrurile acestea sperie, pentru că ținta lor pare să fie un episod, de asemenea, trist, ce se va consuma în ultima zi a acestei săptămâni, faptul că aflăm adevărul despre minciunile descoperite, că vedem care sunt cei infiltrați, că identificăm sentimentele parazitare și, de partea cealaltă, vedem cât de multe obținem sau am obținut atunci când un rău nu a învins reprezintă un motiv în plus să vedem această săptămână ca pe una cu adevărat remarcabilă. Din loc în loc, va fi pigmentată cu impulsurile de a reinventa probleme mai vechi pentru că nu vedem cum este posibil să trăim fără ea. Dintre cei care vor proceda așa, dacă vor fi și câțiva mai lucizi atunci vor înțelege cât de mult consumă pentru a da viață acestor prostii, pentru a da din viața sa iluziei. Cei profunzi vor avea o săptămână reușită când vor surprinde elementele de subtilitate conținute deja de relațiile cu cei dragi, de ușurința cu care evită rătăciri care, în cazul celor superficiali, au un efect catastrofal. Sunt avertizați că acest context astral susține stima de sine, însă nu orgoliile, nu mândria. Ceea ce vedem, descoperim, înțelegem este compatibil, prin această linie a progresului, doar cu demnitatea.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a evita mila și de a prefera compasiunea. Mila crează atașamente. Compasiunea eliberează. Mila se naște din durere, compasiunea din înțelegere. Mila depinde de volumul și intensitatea durerii. Compasiunea sporește iubirea.

Independență. Dorința de a străluci. Egoism vizibil. Crizele de gelozie provoacă ilaritate. Nevoie de documentare. Suntem înconjurați de oameni care ne pot ajuta. Rivalități ciudate. Ne întâlnim cu o vulgaritate. Se acumulează ceea ce nu este util. Capacitate de transformare. Fericirea este ciudată. Devotament. Vindecare.

În dimineața acestei zile Luna intră pe zodia Fecioară și ne avertizează că suntem în fața unei crize. Pentru că fundalul este susținut de trigonul Venus-Uranus această criză va părea mai curând o formă de documentare. Oamenii își doresc să se facă remarcați, să combată rivalitățile mai vechi cu rivalități noi, să intervină în tabloul problemelor cunoscute cu ceea ce cred că descoperă în ultimul moment. Din toată această schemă înțelegem că suntem foarte bine informații referitor la problemele săptămânilor anterioare, însă nu reușim, așa cum ne dorim, să înțelegem ce este programat în următoarele zile, cum să rezolvăm nemulțumirile momentului, cum să încadrăm dificultățile de comunicare ori cum să facem față crizelor de gelozie disimulate atât de bine. Vom vorbi în prima zi a acestei săptămâni și despre o performanță pe care evenimentele săptămânilor anterioare au compromis-o, despre o transformare pe care nu o vom putea duce mai departe conform schemelor mai vechi, ci pe care trebuie să o împrospătăm, căreia trebuie să-i oferim o nouă notă, să o înnobilăm cu o nouă viziune. Problema aceasta a viziunii va căpăta în ziua următoare o notă dramatică pentru că în dimineața zilei următoare Soarele își va definitiva opoziția cu Chiron. Acum perspectiva de a ne simți bine, de a ne stabiliza pe un teren nou, de a ne bucura cu lucrurile pe care le avem în preajmă, cu persoanele care ne sunt aproape, pare să fie cea mai bună soluție. Toată această schemă se va risipi mâine, dar până mâine mai este și ne rămâne savoarea acesteia, cu tot ceea ce implică ea, cu tot efortul confruntărilor, demonstrațiilor, impulsului către a explica sau a face ca elementele cu care interacționăm să fie foarte vizibile.
Raportate la structura acestei săptămâni, minciunile descoperite din structurile adevărului, după cum ne spune și deviza generală a acestei săptămâni, sunt, în consonanță și cu ecuația astrală a momentului, ascunse foarte bine. Unii vor fi atât de atrași de elementele noi încât nu se vor mai preocupa să le și analizeze, vor crede cu tărie că dacă acest element este întâlnit pentru prima dată în mod obligatoriu va orienta către o rezolvare pozitivă. De lucrul acesta se fac responsabili tranzitul lui Venus prin zodia Leu și trigonul Lună-Uranus, elemente care se poziționează împotriva a tot ceea ce a fost construit până acum ca o criză a relațiilor accentuată de teama de schimbare ori de refuzul acesteia.
Prin urmare, începutul săptămânii aduce un aer de prospețime în problemele pe care le cunoaștem foarte bine, dar și riscul ca acest element nou care apare să ne ducă spre alte tipuri de rivalități, poate chiar unele mai ciudate decât cele traversate în săptămânile anterioare. Unii vor vorbi atât de mult despre succes în prima zi a săptămânii încât vor ajunge și ei să creadă că acesta poate fi atins. Deocamdată structurile astrale ne vorbesc doar despre o informare, o tatonare a noilor posibilități, nu despre structuri care garantează împlinirea acestui succes. Dacă până acum ne-am străduit să înțelegem la ce se referă îndemnul spre sinteză al anului 2017, prima zi a săptămânii și, după cum vom vedea, și alte zile ale acestui interval, ne încurajează să ne desprindem și de această certitudine, și de această bază. Dacă a face o sinteză înseamnă a concentra elemente vulgare atunci îndemnul la a ne desprinde de această formă de concentrare este de bun augur. Doar în situații de genul acesta, refuzul sintezelor ar putea să producă un rezultat pozitiv. Cel care are răbdarea necesară să realizeze cu cei din jur un schimb și nu îl refuză categoric doar pentru că seamănă puțin cu ceea ce a traversat în săptămânile anterioare, va vedea că este înconjurat doar de oameni buni, de persoane care își vor oferi ușor susținerea și ajutorul. Procedând în felul acesta vom vedea că transformarea este o condiție esențială pentru a ne elibera de consecințele unui rău care nu a supraviețuit și absența sa a produs o transformare bună. În caz contrar, extravaganțele momentului vor produce doar o satisfacție de moment, nu și de perspectivă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa conduși pe un drum nou, dar de a nu ne permite uitarea. A ne elibera de problemele trecutului nu înseamnă a refuza experiențele trecutului sau ceea ce aceste experiențe au consolidat.

Tot ce este bun ni se pare enervant. Înclinație către consum suplimentar. Lipsă de control. Scade eficiența. Anumite persoane agreabile devin brusc nepopulare. Nu mai ținem cont de disciplină. O revoltă arată că problema este veche. Concentrare pe lucruri inutile. Lipsă de perspectivă. Se face apel la legislație, fără un rezultat bun. Preocupări sterile. Binele este provocat, nu atras.

Trecerea Soarelui prin opoziția cu Chiron ne pune, de ceva timp, în fața unei încercări interesante. Acum, când acest unghi se află în faza de maximum, conștientizăm că ne aflăm în fața unui adevăr dureros, descoperim la persoanele din jur ceea ce nu ne face plăcere să vedem, în general, la oameni sau redescoperim că tipul de relație pe care îl abordăm acum nu este nici pe departe cel bun. Vorbim, așadar, despre o încercare pe control sau autocontrol, pe schimbări bruște care nu mai sunt atât de populare, pe distrugerea confortului preferat în ziua anterioară. Pentru unii toate aceste elemente se vor risipi într-o clipită doar pentru că vor fi dezamăgiți, doar pentru că li se spune o minciună.
Pentru că și momentul de față aduce o formă de revoltă începută, ca structură și direcție, în săptămânile anterioare, orice element care vine dintr-o lipsă de control, din provocări pe care nu suntem în stare să le depășim corect, ne nemulțumește, iar rezultatele sale vor fi observate abia în săptămâna următoare sau la începutul lunii octombrie, în timp ce nemulțumirile pe care le-am arătat până acum comunității le întoarcem spre sine, ceea nu ne-a convenit la alții întoarcem către propria persoană și toată această frământare va fi tradusă ca o luptă cu sine. Opoziția Soarelui cu Chiron ne vorbește despre o luptă cu regulile pe care nu le respectăm, cu obiceiurile care ne depărtează de dragoste, respect sau disciplină. Această conștientizare ne face să credem că și bolile pe care le avem, și crizele în relații sunt tot efecte ale acestor greșeli.
Mulți ar trebui să fie conștienți de faptul că întoarcerea armelor împotriva propriei persoane nu rezolvă nicio problemă, ci ține conștiința blocată în această zonă de conflict. Opoziția Soarelui cu Chiron ar trebui să-i facă pe acești oameni să vadă cât de mult s-au concentrat până acum pe lucruri inutile și să facă în așa fel încât armele de care se folosește acum să nu fie orientate împotriva acestor elemente. Vor putea să facă lucrul acesta în momentul în care vor conștientiza că lupta cu sine îi transformă în ființei nepopulare, în oameni respingători. Lupta aceasta cu sine se poate transforma și într-o pagubă, pentru că acuzațiile aduse propriei persoane somatizează și prin menținerea ei rigidizează întreaga ființă, aduce un consum foarte mare pe mustrări de conștiință, nu pe conștientizări care să ducă la o curățare a ființei.
Prin urmare, 19 septembrie ne vorbește despre efortul suplimentar pe care îl facem împotriva propriilor interese, împotriva binelui. Dacă în ziua anterioară am preferat metodele noi, am gustat din independență și am văzut că este plăcută, ne-am bucurat de ceea ce este nou, acum ne întoarcem la crizele de altădată considerând că aceste elemente noi nu sunt bune, nu ne folosesc, ne consumă mai mult decât trebuie, ne epuizează. Pe 19 septembrie cel mai câștigat este omul liniștit. Pentru că nu dorește să-și tulbure liniștea la fel cum a făcut-o și în ziua anterioară, stabilitatea pe experiențele bune îl ajută pe acesta să folosească așa cum trebuie momentul de conștientizare al acestei săptămâni, să descopere minciunile din structurile adevărului și, una câte una, să le elimine. Astăzi vede cum aceste minciuni l-au îmbolnavit, l-au creat un stres foarte mare, l-au ținut în tensiune. Acum conștientizează că binele săptămânilor anterioare care a fost în mare parte provocat, nu meritat, nu durează. Dar nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Oameni liniștiți pe 19 septembrie vor fi foarte puțin și pentru că Venus trece pe ultimul grad al zodiei Leu și accentuează elemente care vin din zona maniei persecuției, dar și pentru că pentru durerile fizice sau sufletești conștientizate acum găsim întotdeauna un vinovat fără vină.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ajunge prea repede la concluzii care să ne tulbure. Ceea ce ne duce către agitație este născut din agitație.

Se muncește prea mult. Se dorește depășirea unei limite, dar se inventează alta. Contrast. Oboseală. Împrejurările favorabile sunt greu de elucidat. Refuz. Teamă de a vorbi în public. Puterile scad. Tentație de a fura. Timpul este pierdut în mod inutil. Lipsă de demnitate. Bunurile materiale sunt mult mai importante. Ceea ce este inferior devine interesant.

Cu toate că trecerea planetei Venus pe zodia Fecioară nu reprezintă una dintre cele mai bune poziții, ba mai mult, împlinirea opoziției dintre Mercur și Neptun accentuează, pe spațiul zilei de 20 septembrie, această formă de refuz sau duce conflictul în etapa următoare, schema astrală a momentului ne ajută să ne eliberăm de o mare presiune. Este foarte posibil ca această presiune să nu fie un element obiectiv, ci o altă construcție personală. Ea este, însă, reală și accentuează alte forme de refuz pe care le-am traversat în săptămânile anterioare. Prin trecerea lui Venus pe zodia Fecioară devenim conștienți de ceea ce ne purifică, de ceea ce ne oferă stabilitate, dar și de fricile care au avut până acum statut de obstacol major. Acum ele ies la lumină, cu toate că vom fi tentați să le atribuim acestora calitatea de minciună, de obstacol prin care adevărul esențial al ființei, al statutului pe care îl avem în această perioadă nu s-a putut impune. Avem nevoie să fim foarte atenți ce gândim, ce argumentăm, cărui scop îi dedicăm acum întregul patrimoniu, întreaga energie pentru că în dimineața acestei zile se va împlinii Luna nouă, moment foarte important pentru a ne stabili Ce trebuie schimbat, ce trebuie reînnoit, care sunt elementele care au nevoie de o nouă abordare. În caz contrar rămânem în această zonă a conflictului sau îl reinventăm și tot ceea ce este inferior, tot ceea ce ne-a tulburat până acum va fi dus mai departe, îmbrăcat în haine noi. Sub pretextul unei oboseli suspecte, mulți se vor retrage din colaborările bune care s-au înfiripat încă de la începutul acestei săptămâni și care au trecut cu bine încercarea zilei de 19 septembrie. Rămânând în această zonă a lipsei de putere își vor argumenta nereușitele printr-un eșec existențial, considerând că așa este viața, destinul său este nedrept și pentru a supraviețui trebuie să lupte, să mintă sau să fure. În felul acesta, nu folosesc un mecanism de supraviețuire, ci își vând propria demnitate, și o distrug ori și-o compromit iremediabil. Luna nouă care se împlinește în dimineața acestei zile ne vorbește despre lucruri ascunse, despre pericolul de a pierde controlul în probleme legate de suflet, de conștiință, în a ne îndepărta de un bine original, de un element particular ce s-a remarcat până acum ca o trăsătură a parte a firii. Renunțând de bunăvoie la această trăsătură personală, chiar dacă decizia aceasta este motivată de teamă, de boală, de neputința de a îndura mai departe o presiune nu ne ajută cu nimic. Cuvântul mincinos poate să ne distrugă acum prieteni importante sau încrederea pe care un protector și-a construit-o în ultima vreme cu atât de mare efort.
Prin urmare, 20 septembrie este o zi a contrastelor. Astăzi vrem să obținem rezultate care, întotdeauna, se obțin prin studiu, dar fără să studiem, vrem să obținem o medalie la o competiție sportivă fără să fi făcut ceea ce trebuie în sensul acesta, fără antrenament, vrem să ni se recunoască anumite calități fără să le fi arătat. Frica de boală sau de pedeapsă ne încurajează astăzi să ieșim dintr-o schemă a succesului. Este foarte posibil ca unii să conștientizeze chiar în momentul în care se hotărăsc, să vadă chiar în momentul în care iau decizia cât de greșită este această faptă, dar asta nu schimbă cu nimic, nu-i ajută această conștientizare să se oprească.
Va trebui să fim conștienți că spunând aceste gânduri de eșec la baza acțiunilor acestei zile nu facem decât să ne construim un eșec social care să dureze cel puțin o lună de zile. Luna nouă de astăzi accentuează refuzul de a merge pe o cale a binelui, aduce prea multă întunecare și pentru a rămâne într-o zonă a confortului mulți sunt tentați să își însușească bunurile celorlalți. Apoi, pentru că o nenorocire nu vine niciodată singură, elementele spirituale, cele care ne-ar putea salva din această depresie, sunt înlocuite cu cele materiale, vom fi tentați să credem astăzi că frumusețea exterioară este singura care contează, că din zona sufletului nu ne vin decât complicații, că acolo lucrurile sunt confuze și așa vor rămâne. Foarte convinși de această realitate tristă vor fi oamenii care somatizează foarte ușor o durerea sufletului, ei reușind să-i convingă și pe ceilalți de această realitate a tristeții. Abia acum vedem care sunt oamenii care cred cu adevărat în bine, care sunt purtătorii unui mesaj de transformare și care sunt oameni de carton pentru care aparențele contează mai mult decât esențele. Este adevărat, conjuncturile astrale ale zilei de 20 septembrie încurajează această notă tristă, fac în așa fel încât argumentele să fie convingătoare dacă se mențin în această zonă, dar nu despre asta este vorba, ci despre depășirea firescului, despre a face mai mult pentru propriul echilibru, pentru propria stabilitate, nu de a deveni sclavii unor vibrații astrale aflate într-o mobilitate continuă. Crezând în tristețe o stabilizăm pe o structură mult mai mare decât activează conjunctura astrală care susține acum această tristețe. Despre asta este vorba.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti de momentele de sacrificiu pe care le-am parcurs de-a lungul vieții, dar și de motivațiile pe care le-am avut. În felul acesta, ne vom simți cuprinși de un suflu tineresc, de o energie curată, frumoasă care ne protejează de tristețe.

Ceea ce ne lipsește găsim la alții. Senzații ciudate. Se explorează un gol. Avem nevoie de o vacanță. Cuvintele spun prea ușor gândurile ascunse. Atracție către ceea ce este profund. Asocieri interesante.

Mijlocul săptămânii aduce împlinirea unui singur aspect, cuadratura Lună-Pluton, care va atinge gradul perfect cu câteva ore înainte ca ziua să se încheie. Pentru că suntem deja în a treia decadă a lunii septembrie, cea care folosește alte corelații decât decada anterioară care a cuprins primele trei zile ale acestei săptămâni, înțelegem că 21 septembrie, practic, mijlocul acestei săptămâni, aduce o delimitare a două perioade importante ale lunii septembrie. Așadar, momentul acesta, atât raportat la corelațiile dintre decade, dar și la deviza generală a acestei săptămâni, face trimitere la emoții puternice, la impulsuri agresive care au definit o mare parte a verii acestui an. Din această cauză mijlocul săptămânii va duce la lacrimi de tristețe sau lacrimi de crocodil, minciuni credibile sau minciuni penibile, deconspirarea felului de a fi așa cum nu ne face plăcere să fim cunoscuți, adică acea latură care, prin agresivitate, a fost ascunsă în vara acestui an. Așadar, este foarte important să ne raportăm la elementele pozitive pe care știm că ceilalți le au pentru a ne echilibra. Altfel, vom fi prea zdruncinați de ceea ce nu ne convine la noi înșine și vom proceda așa cum am făcut și marți, 19 septembrie, adică vom folosi un mecanism care să ne anuleze, vom îndrepta împotriva propriei persoane toate armele.
Partea bună a acestei situații vine din faptul că, prin corelațiile care se fac între decade și care sunt inserate în analiza general anului 2017, decada a treia, care tocmai începe acum, face trimitere la evenimentele consumate la începutul lunii iulie când Pluton se află într-o relație proastă cu Marte. De această dată Luna se află într-o relație proastă cu Pluton și avem capacitatea de a ne apropia de ceea ce este profund, avem capacitatea ca prin observarea propriilor greșeli să ne ridicăm pe nivelul următor, să ne decidem, să nu le mai repetăm, să ieșim din acest context agresiv care se argumentează prin lăcomie, lipsă de disciplină, egoism. În felul acesta, reușim să ne asociem pe calități și reușita momentului să vină prin susținerea pe care o primim din partea faptelor, cele care ar trebui să vorbească despre noi, nu prin șantaj emoțional, nu prin intimidare, nu prin a smulge unui om corect o promisiune, știind că pe viitor îl vom dezamăgi.
Prin urmare, mijlocul săptămânii aduce o atracție către o gamă de acțiuni care ar putea să ne branșeze la o nouă sursă de putere. Pentru a ajunge acolo trebuie să fim conștienți de lipsurile pe care le avem, trebuie să acceptăm că unele lucruri trebuie să le facem singuri, nu să le cerem ori să le pretindem celorlalți. Și această zi este marcată de teamă, doar că teama este tradusă acum prin motivația de a face o schimbare, de a ne rezolva pe ultima sută de metri o problemă, de a clarifica sau de a vedea unde ne situăm.
Complicațiile acestei zile vin din puterea pe care suntem dispuși să o transferăm episoadelor la care ar trebui să renunțăm. Greșim pentru că reinventăm un conflict sau îl ducem în etapa următoare în situația în care și conjunctura momentului, dar și ansamblul săptămânii ne vorbesc despre binele pe care îl deținem deja pentru că răul nu a supraviețuit. Pentru că ne lipsește viziunea acestui moment aparte retrezim la viață răul de care ne separasem în această vară. În felul acesta, mijlocul săptămânii devine foarte complicat din cauza ignoranței. Cei care nu se lasă în voia acestor impulsuri, care nu aleg să-și folosească energia pentru a explora un gol, își vor trăi momentul acesta cu bucuria că se află deja foarte aproape de anumite rezolvări pe care săptămânile anterioare doar le-au anunțat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți ca nu cumva din dorința narcisistă de a savura propriul argument să rămânem captivi în dramă. Bucuria momentului este rezultatul gândurilor ușoare.

Se derulează un demers complicat. Perseverență. Tensiune. Suntem branșați la o sursă interesantă de inspirație. Contrastul este favorabil. Apar probleme cu acumulările celorlalți. Relațiile interumane permit depășirea unei situații dificile.

În seara acestei zile Soarele își va încheia tranzitul prin zodia Fecioară și va intra pe zodia Balanță marcând echinocțiul de toamnă. Între timp se consumă și trigonul Mercur-Pluton, Luna își încheie și ea tranzitul prin zodia Balanță trecând în Scorpion. Așadar, ziua de 22 septembrie, și pentru că se împlinește în mijlocul său opoziția Lună-Uranus, semn de nesiguranță, dar și pentru că pe tot parcursul ei Soarele se află pe ultimul grad al zodiei Fecioară, capătă o notă conflictuală aparte. Ajungem la tensiune prin perseverență pentru că ni se pare că suntem pe drumul greșit sau că intervin pe traseul ales deja etape pe care nu le-am anticipat. Aceste etape noi crează probleme de acumulare, de interpretare sau de toleranță.
Pentru că relația bună dintre Mercur și Pluton nu este un element ce poate fi trecut ușor cu vederea, elementele de patrimoniu pe care le conștientizăm, cele care au avut statut de instrument de lucru și în celelalte zile ale săptămânii, ne ajută să ne înțelegem mai bine dramele, adică mediază tristețile invocate în zilele anterioare, grijile care nu avut soluție. Fie că acest element de patrimoniu se referă la statutul social sau la forța de muncă, la capacitatea omului de a se adapta, la puterea sa de transformare, fie că se referă la obiecte concrete, la un aparat, la un articol vestimentar, sprijinul pe care îl obținem din prezența sa acolo este unul real. De această dată contrastul care a făcut din ziua anterioară una dificilă, agitată, obositoare, devine acum favorabil.
Pentru că toată această situație încordată se consumă când Soarele trece pe ultimul grad al zodiei Fecioară ne arată că problemele acestea pe care le parcurgem în această zi, fie că sunt elemente de patrimoniu, statut social sau elemente concrete, un obiect, un aparat, o carte, ne ajută să înțelegem că acolo unde am crezut că multe au rămas neschimbate de-a lungul verii situația este alta. Și pe 22 septembrie, ca și în alte zile ale acestei săptămâni, conștientizăm puterea pe care o avem acum pentru că un rău nu a reușit să supraviețuiască, nu s-a putut impune, nu a produs efectele negative pe care le-a intenționat. Cu toate acestea, aici intervine un alt neajuns. Anumite efecte negative s-au produs, chiar dacă nu au fost intenționate, iar ecuația astrală a momentului ne încurajează să ne eliberăm de acest reziduu. Fiecare, în funcție de cât de intens au explorat problemele lunilor de vară, va vedea cât de mult are de purificat pe 22 septembrie. Cert este că și de această dată ne putem baza pe un schimb de experiență cu cei din preajma în așa fel încât rezultatul să fie bun de ambele părți. Trecând pe zodia Balanță, Soarele ne ajută să înțelegem că puterea unui om nu stă doar în patrimoniul său, ci și în modul cum și-l folosește. Balanța înseamnă interconectivitate, interacțiune, stabilitate prin balans, integrarea în dansul vieții în funcție de contragreutățile pe care comunitatea le deține. Îndeplinind această condiție a echilibrului ajungem să folosim memoria în mod pozitiv, să alegem ceea ce este cu adevărat bun și durabil din comunitate, iar exemplu pe care îl oferim să fie unul foarte bun.
Prin urmare, 22 septembrie ne vorbește despre intensitate, despre schimbare, despre adaptare. Mulți vor avea sentimentul că se află acum în fața unei mari încercări, că demersurile în care sunt implicați se complică din nimic, că iarăși îi ajung din urmă probleme pe care le-au crezut încheiate. În realitate, ceea ce prinde acum putere este un element care a fost trezit la viață prin erorile zile anterioare, adică am procedat la fel, întorcându-ne la o greșeală mai veche. Ecuația astrală a zilei de 22 septembrie ne permite însă să trecem dincolo de aceste obstacole, să avem mai multă încredere în cei cu care interacționăm, să fim sinceri și să nu judecăm totul doar pe baza unui contrast negativ, cel care ne spune că orice faptă bună este răsplătită cu o faptă rea. Cei care nu reușesc să se desprindă de această notă agresivă se vor uita cu invidie în jur, vor face o selecție negativă și vor considera că pentru ei destinul nu are nimic bun pus deoparte, lor nu li se poate întâmpla nimic bun, sunt sortiți ghinionului continuu. Pentru a lăsa în urmă aceasta apăsare nu trebuie să facă mult, dar puținul pe care îl fac trebuie să-l abordeze cu maximă perseverență.
Putem vorbi aici și despre a pune în aplicare un plan pe care ni l-am făcut în momentele încordate ale zilei de 21 septembrie. Vom considera acum că avem nevoie de o vacanță, să ne desprindem complet de un program, de rutină, pentru că numai așa vom fi suficient de pregătiți pentru a nu mai risipi momente de inspirație, pentru a primi darurile minunate ale celor cu bune intenții, ale cerului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza orice formă de tensiune. Acolo unde nu există tensiune există o memorie sănătoasă, nu doar ca informație, ci și ca trăire.

Nevoie de protecție. Un context nou ne învață să conducem. Viața nu ne mai sperie cu oboseala. Rătăcirea este evitată. Se discută din nou despre o sursă de inspirație. Agitația lumii este înțeleasă altfel. Dinamism. Subtilitate. Se umple un gol. Lucrul devine interesant. Ascensiune. Se găsește echilibrul între calitate și defecte.

23 septembrie ne îndeamnă să ne cultivăm sensibilitatea. Unii vor alege să se arate sensibili protejând, ajutându-i pe ceilalți să depășească anumite obstacole, alții se vor arăta sensibili primind, acceptând, tolerând. Astfel, sensibilitatea zilei de 23 septembrie ne învață să ne comportăm altfel, ne atrage atenția asupra lucrurilor esențiale fără să ne temem că dacă ne deschidem sufletul cineva ne va răni. Prin sensibilitate avem ocazia astăzi să ne ridicăm, să muncim mai mult, să fim mai eficienți, mai flexibili. În general, când Luna trece prin zodia Scorpion intervin obstacole pe care individul și le construiește prin voința proprie pentru că este prea ambițios, pentru că nu ține cont de cadrul în care trebuie să-și exercite această voință, pentru că nu-și poate controla ambițiile. În acest context toată agitația creată de o ambiție lipsită de control este înțeleasă altfel. Fiecare om are ceva bun în viața sa de care se poate lega acum pentru a-l spori, iar ecuația zilei de 23 septembrie ne protejează de răul coroziv pentru a putea să ne exprimăm și în modul acesta.
Privită dintr-un cadru mult mai larg schema astrală a zilei de 23 septembrie pregătește ceea ce se va consuma în finalul săptămânii când Marte va trece prin opoziția perfectă cu Neptun. Sensibilitatea susținută acum de relația bună pe care Luna o are cu Neptun ne oferă o stare bună care să devină o bază pentru tensiunea de mâine. Nu este suficientă anticiparea tensiunii din ziua următoare pentru ca aceasta să fie mediată încă de pe acum. Luna nu mediază opoziția Marte-Neptun acum, ci o va face săptămâna viitoare joi. Cu toate acestea, ceea ce ni se întâmpla acum este un fel de magie când observăm că o parte din cele pe care nu le-am putut face în lunile de vară sunt împlinite acum foarte ușor. Această magie are o explicație. Pentru că un rău nu a supraviețuit din evenimentele lunilor de vară puterile pe care le deținem acum ne ajută să creștem într-un mod frumos și bun.
Prin urmare, 23 septembrie ne vorbește despre o formă de rătăcire la care nu ar trebui să ne mai întoarcem, despre obstacole pe care le-am tot discutat în lunile de vară și care, la rândul lor, cu toate avertismentele, cu toată prudența, au produs anumite efecte negative. Atenția ne ajută să privim evenimentele de acum prin subtilitatea lor, prin ceea ce ne întărește, ne umple, nu prin ceea ce se consumă, dizolvă, corodează.
Este clar că realizările acestei zile au o componentă personală foarte vizibilă. Cu toate că bucuria pe care o avem acum, simplitatea care ne ajută să rezolvăm multe din cele care ne preocupă, ne îndreaptă atenția către agitația lumii, realizările sunt ușor de atins. Așadar, nu este nevoie să depunem prea mult efort pentru ca lucrurile acestea bune să nu se perpetueze prin defecte, ci prin calități.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a medita la modele de înțelepciune. Prin raportare la un exemplu înțelept, prin cultivarea ideilor înțelepte reușim să ne regăsim pe calea de mijloc.

Durere personală pusă pe seama celorlalți. Refulare. Confuzie. Materialism obscur. Întâlnire cu o problemă. Dependență de ceea ce nu este bun. Ne întoarcem la complicații mai vechi. Caracter antisocial. Punem la îndoială un demers existențial. Se caută transferarea problemelor personale pe umerii altora. Capriciu. Pretenții prea mari. Refuz.

Ultima zi a săptămânii ne aduce în fața unei probleme pe care am mai invocat-o și în săptămânile anterioare: lăcomia. De această dată lăcomia ni se prezintă ca o dependență de un bun care a devenit rău prin folosirea abuzivă. Aici nu sunt integrate doar obiectele, lucrurile sau persoanele cu care am interacționat în lunile de vară, ci și stările sufletești conflictuale. La zona aceasta tensionată ajungem pentru că punem la îndoială o faptă bună pe care cineva a făcut-o și de care urmărește să se folosească acum pentru a obține alte avantaje. Relația bună pe care Venus și Junon o definitivează în dimineața acestei zile accentuează confuzia la care ajunge un om în încercarea sa de a se pune în valoare.
În realitate, schema astrală a zilei de 24 septembrie ne întoarce la complicații mai vechi. Este adevărat, unele dintre ele au un caracter antisocial foarte puternic pentru că s-au consumat la începutul lunii iulie, pe vremea când Marte se afla într-o relație foarte proastă cu Pluton. Acum Marte se află într-o relație proastă cu Neptun și nu putem să nu constatăm că există o strânsă legătură între ceea ce s-a consumat la începutul lui iulie și momentul de față. În cuvinte mai simple, din exterior se va vedea că omul care nu-și găsește locul, cel care caută sau care urmărește să obțină un avantaj acum, pe finalul acestei săptămâni, dar și în săptămâna următoare, va apărea în ochii celuilalt ca o ființă mult prea agitată care caută să-și consume tensiunile interioare certându-se cu cineva, ca un om-problema care are nevoie de conflicte pentru a se detensiona.
Dacă în această perioadă Luna nu s-ar fi aflat într-o relație negativă cu Axa Dragonului am fi putut vorbi despre medieri. Așa, vorbim despre dorințe de putere, despre îndoiala folosită ca rațiune, ca spirit critic, de confuzia care ascunde o refulare. Pentru că în dimineața acestei zile se va împlinii sextilul Lună-Mercur, ni se va părea că mesajele care ne vin din exterior sunt foarte bune, sunt personalizate, reprezintă soluția pe care o căutăm de mult timp. Desigur, există și oameni care nu vor să rezolve nimic, vor să trăiască doar confortabil, vor să muncească puțin. Pentru ei, unghiurile pe care Luna din Scorpion le împlinește cu Pluton, Mercur și Chiron nu reprezintă un avertisment în a fi mai responsabili, cât o atracție către minciună, compromis și elementul abuziv pe care îl vor face nu reprezintă altceva decât o oportunitate în a reuși să-și atingă scopul. Acești oameni lacomi vor fi văzuți din mulțime prin faptul că lansează foarte multe pretenții. Pretențiile sunt cele care îi divulgă, sunt cele care arată că vor funcționa în această zi pe traumă, nu pe nevoia de a-și găsi un loc potrivit în lume.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne aduce prea aproape de confuzie pentru a reuși să împlinim anumite demersuri în mod corect. Este foarte posibil ca acestea să se împlinească repede, presate de durere, de epuizarea unor resurse, de poftă, de dependența de un produs. Nu toți oamenii care sunt dependenți de ceva trăiesc și pe spatele altora. Sunt oameni care au reușit pe cont propriu pentru că au multe rezerve, mai multe decât ar putea consuma într-o viață întreagă. Oamenii periculoși ai acestei zile nu sunt aceștia, ci sunt cei care și-au permis să devină dependenți de ceea ce nu-și pot procura prin efort propriu. Aceștia vor căuta să-și transfere problemele pe umerii altora și nu fac asta doar acum, ci și-au stabilit lucrul acesta încă de miercuri, 20 septembrie, când s-a împlinit Luna nouă.
Cu toate acestea, dacă vrem să înțelegem ceva din ceea ce ni se întâmplă în ultima zi a acestei săptămâni nu trebuie să considerăm că problemele de acum sunt simple. Ele sunt legate de episoade care s-au consumat la începutul lunii iulie când Marte era de asemenea protagonistul unor conjuncturi foarte rele, dar nu ca acum, cu Neptun, ci cu Pluton. La modul superficial, reacțiile de acum, în special cele care vizează o faptă socială, prezentată mai mult ca forma unei răzbunări sau în a pedepsi pe cineva, se bazează pe umilințe îndurate la începutul lunii iulie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu-i judeca pe oameni acum după ceea ce ni s-a întâmplat la începutul lui iulie, după traumele de atunci. Cine va putea să facă lucrul acesta demonstrează că și-a înțeles partea de vină.

1 thought on “18 – 24 septembrie 2017

  1. Cristina spune:

    ‘mila creeaza atasamente, compasiunea elibereaza, mila vine din durere, compasiunea din intelegere..’.
    Ce tare! Nu m-am gandit niciodata asa. Cat conteaza o punere corecta in ecuatie…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.