25 – 31 octombrie 2021

25 – 31 octombrie 2021 este săptămâna patimilor care se vindecă și a dezamăgirilor care devin mai puternice cu cât gândurile sunt mai răvășite. Ultima săptămână a lunii octombrie este una plină de lecții care ne ajută să ne rafinăm structura emoțională, să ne punem ordine în gânduri și să devenim mai liniștiți, chiar dacă unele probleme nu se rezolvă așa cum ne-am așteptat. Mulți vor parcurge fiecare zi cu teamă, cu grija că nu vor primi ajutorul sau sfatul adecvat, că vor fi marginalizați, că nu vor avea patrimoniul necesar pentru a duce mai departe puținele realizări care le au rămas din săptămânile anterioare. Indiferența este cel mai mare defect al momentului, la fel și superficialitatea. Conform devizei generale a săptămânii, acest interval este unul de efort, de muncă când vom fi tentați să folosim cuvinte greșite, să cerem sau să pretindem realizări neașteptate privind viața socială sau să țintim către anumite rezultate care țin de imaginea publică, să lucrăm la o viteză cu mult superioară față de alte conjuncturi, dar să neglijăm faptul că lucrul cu sine, indiferent de ceea ce simțim și gândim în momentul acesta, reprezintă prioritatea săptămânii. Mulți vor considera că dinamismului social reprezintă o adevărată prioritate și nu se vor opri consumându-și până și ultima fărâmă de putere așteptând să se întâmple o minune. Minunile se întâmplă în această săptămână, dar nu atunci când sunt pretinse, ci atunci când ființa este suficient de purificată încât să devină un vas minunat pentru energii frumoase. Vom considera că suntem invadați de drame pentru că intrăm în contact cu multe evenimente neplăcute care s-au consumat în prima jumătate a anului. Acestea vizează patimile ce trebuie vindecate, pe de o parte, dar și dezamăgirile care devin din ce în ce mai puternice cu cât gândurile sunt mai dezordonate, mai răvășite, de partea cealaltă. Cel mai câștigat va fi acela care le va respecta pentru binele său și pentru redobândirea echilibrului psiho-emoțional. Ceilalți vor realiza abia spre finalul săptămânii, după ce Marte va trece pe zodia Scorpion și după ce realizează că sunt cumva constrânși să facă o pauză sau să se izoleze, că nerespectarea acestor recomandări în primele patru zile ale săptămânii a fost o nesăbuință.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu vedea greșeala ca pe o formă de penitență. Greșeala se vindecă, pedeapsa blochează.

Cuvintele sunt folosite greșit sau dezamăgesc. Gândurile ne sunt răvășite. Participăm la un eveniment social care ne lasă un gust amar. Dezamăgiri legate de gestionarea greșită a unui plan. Final de drum care apare prea repede.

Prima zi a săptămânii este despre cuvinte. Astăzi cuvintele ne rănesc, ne răscolesc sentimentele, ne duc spre o zonă socială care ne lasă un gust amar, nu doar prin conținutul întâmplărilor pe care le vom parcurge, ci și din cauza oamenilor cu care interacționăm. În cuvinte mai simple, orice am face, trăim astăzi ceea ce ne spune și deviza generală a săptămânii: un episod legat de patimile trecutului. Din fericire, scopul pentru care trăim aceste patimi, scopul pentru care vom înfrunta această ipostază socială marcată de cuvinte, termeni sau noțiuni este acela de a ne vindeca, de a lăsa în urmă greșelile pe care încă ni le imputăm. Aspectele bune pe care Luna le realizează cu Jupiter și, respectiv, Marte, ne lasă impresia că lucrurile chiar trebuie să se deplaseze cu o viteză sporită, că am ajuns la un final de drum și nu mai este timp de ajustări, ci doar de mici schimbări pe ultima sută de metri. Cei care nu se lasă influențați de fenomenul social, ci își judecă fiecare pas, fiecare decizie, vor ști că finalul, de altfel, real, se referă la un moment de respiro, de liniște. Finalul înseamnă a ne opri și a nu mai trăii cu atât de multă intensitate patimile, oricât de reale au fost la momentul când au apărut, ci de a ne opri și a lăsa ca totul să se vindece.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne învață că de cele mai multe ori cuvintele nu sunt simple cuvinte, ci mesaje, comenzi cu care conviețuim o mare parte din viață sau poate chiar toată viața. Învățătura ezoterică ne spune că este nevoie din când în când, pentru oricine, indiferent că este un om obișnuit sau un terapeut, să treacă printr-un asemenea proces de purificare. Finalul drumului din această perspectivă se bazează pe vindecarea acestora pentru a fi lucizi și liberi. Numai așa vom putea să luăm deciziile cele mai bune, să privim dezamăgirile ca simple amintiri așezate într-o vitrină. Impactul teribil al planetei Neptun asupra contextului astral de acum accentuează această dezamăgire îndemnându-i să le repetăm, să insistăm pe argumentul care ne ține prizonieri în aceste stări conflictuale. De asemenea, aceeași planetă ne spune cât de importantă este dimensiunea socială a deciziilor de acum care vizează gestionarea corectă a patimilor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne întoarce spre liniște de fiecare dată când un sentiment de revoltă ne aduce din trecut argumente care ne mențin într-o stare psiho-emoțională toxică.

Căutăm răspunsuri acolo unde nu le vom găsi niciodată. Implicarea socială este greșită. Scăpăm de anumite bariere, dar gradul de satisfacție nu este cel pe care îl căutăm. Avem nevoie de un sfat și nu îl primim.

26 octombrie este o zi de căutare. În primă instanță, vom căuta răspunsuri ca urmare a implicării sociale care ne-a rămas din ziua anterioară. Riscul mare al acestei situații este dat de viteza de lucru, de grabă, de precipitare. Această viteză de lucru folosită în mod eronat face în așa fel încât să nu vedem barierele care se ridică din răscolire a evenimentelor mai vechi asupra cărora ne îndreptăm acum atenția. Așa după cum se poate constata, lucrurile nu sunt simple. Vom descoperi că implicarea socială, cea care este indicată în deviza generală a săptămânii și care face referire la patimi, se depărtează de acest proces minunat de curățare a sufletului, de vindecare, rămânând în zona dezamăgirilor care devin cu atât mai puternice cu cât gândurile sunt mai răvășite. Din nefericire, lucrurile acestea se vor petrece în interior. Luna pe domiciliu produce acest efect și îl face pe cel în cauză să creadă că a făcut cea mai bună alegere. Pentru a ieși din toată această situație, unele persoane vor cere ajutor pentru că vor simți nevoia să primească un sfat, să fie ghidate, ajutate, poate chiar să participe la ședințe de terapie ori de meditații în grup. Evadarea din această zonă dominată de dezamăgire și recâștigarea dreptului la liniște reprezintă marea realizare a zilei de 26 octombrie.
Prin urmare, 26 octombrie este o zi care ne învață curajul de a ne întoarce de la întuneric la lumină, din zona dureroasă către vindecare. Oamenii lași sau care toată viața au insistat pe acel argument care le dădea dreptate, chiar dacă asta înseamnă să rămână într-o stare toxică, se vor implica în acțiuni sociale care le vor complica și mai mult existența. Totul va fi greșit sau la fel de greșit cum au fost în trecut acțiunile care au creat patimile ori dezamăgirile cu care se luptă acum. Cea mai bună soluție pe care am putea să o folosim astăzi în calitate de oameni sinceri este cea legată de un ajutor pe care îl primim în mod dezinteresat de la un suflet bun. Așadar, avem nevoie de un sfat, avem nevoie de liniște, avem nevoie să fim mulțumiți cu ceea ce obținem, chiar dacă muncim mult și rezultatele sunt puține. Sunt multe situații când bogăția de informații nu reprezintă un avantaj, iar puținul obținut cu mare efort nu reprezintă un dezavantaj.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a gândi frumos față de oamenii cu care interacționăm. Nu se știe niciodată când acea persoană se liniștește și dorește să împartă din puținul bine pe care l-a obținut cu mare efort astăzi.

Dezamăgirile ne motivează să facem foarte multe. Anumite întâmplări, multe dintre ele dificile, ne motivează să administrăm mai bine o șansă, o relație cu un apropiat, o conjunctură socială.

Există o mare legătură între vibrația astrală acestei zile și cea pe care am parcurs-o în prima zi a săptămânii. Dacă până acum ne-am implicat, cu precădere, în evenimente de mică anvergură, zona publică fiind o consecință a dramelor cu care am luat contact de curând, momentul de față devine mai concentrat în a administra aceste dezamăgiri în așa fel încât ele să ne motiveze pentru a obține rezultate imediate. 27 octombrie este o zi a emoțiilor care trebuie așezate într-o anumită ordine, un moment când administrăm eficient o situație neplăcută și o transformăm într-o mare șansă. Mulți vor considera că vibrația astrală a acestei zile ne duce către catastrofe, ne abandonează în fața unor conjuncturi sociale marcate de combinații diverse și dominate de combustii, de subiectivitatea de care ne-am folosit atunci când, în prima parte a anului, am parcurs ceva similar. Din fericire, și de această dată întoarcerea către liniște ne oferă privilegiul de a ne descoperi acele calități care să ne sporească puterea de reacție, inventivitatea, intuiția, atenția. Sunt avertizați de această conjunctură astrală cei care au probleme de sănătate legate de funcționarea unui tratament, circulația venoasă, echilibru psiho-motor. Și astăzi cuvintele ne afectează foarte mult, cu atât mai mult cu cât ele ajung în acea zona intimă unde credem că ne putem izola pentru a ne ascunde de toată lumea.
Prin urmare, 27 octombrie ne arată că lucrurile complicate nu sunt neapărat dificile, dacă avem disponibilitatea necesară să privim relațiile nimeni nu prin dramele pe care le-am creat în prima jumătate a anului, ci prin curajul de a le vindeca. În caz contrar, orice formă de dezamăgire va face casă bună cu gândurile care ne păcălesc cu șanse false, care ne oferă o iluzie păcătoasă, oferindu-ne ca exemplu, o conjunctură socială din care nu se mai poate obține nimic. Patima, dacă nu se vindecă în această săptămână, devine o dezamăgire care ne va afecta corpul, structura emoțională, dar și cea spirituală. Pentru a trece dincolo de acest obstacol avem nevoie să facem doar un simplu efort: acela de a ne liniștii chiar dacă nimic din ceea ce se întâmplă în jur nu ne ajută în sensul acesta. Cea mai mare greșeală pe care am putea să o facem astăzi este să uităm de lecțiile pe care le-am primit în prima jumătate a anului. Nu este important să ne amintim toate sfaturile pe care le-am primit, toate realizările de care ne-am bucurat, ci doar de câteva.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu-i acuza pe ceilalți de faptul că astăzi suntem invadați de sentimente confuze, de dureri stranii, de tristeți adânci. Și ceea ce se întâmpla astăzi, la fel ca în celelalte zile ale săptămânii, ține de un proces de vindecare, dar nu la modul general, ci de vindecare a patimilor.

Viața socială are realizări neașteptate. Este vremea analizelor. Concluziile de acum ne pot șoca, dar sunt foarte utile pe viitor. Credem că unele lucruri care sunt active pe plan social se desfășoară de la sine. Nu este nevoie de repaus.

Ipostaza de față este una dintre cele mai liniștite și frumoase ale acestei săptămâni. Astăzi beneficiem de conjuncturi sociale care ne iau pe nepregătite și ne bucură prin conținut, dar și prin rezultate. Acum simțim nevoia să facem fapte bune, dar cu precădere în a doua parte a zilei. Și în prima parte a zilei vom putea să facem lucrul acesta, însă doar în situația în care ne-am obișnuit cu anumite încercări și nu ne mai sperie. Trecerea Lunii pe zodia Leu ne aduce un plus de căldură, dar și un fundal plăcut și interesant pentru celelalte aspecte care urmează să se întâmple până când ziua se încheie. Marea realizare este aceea de a înțelege de ce ni s-a întâmplat ceea ce ni s-a întâmplat în primele trei zile ale săptămânii, de ce ar trebui să trecem prin câteva evenimente dure, neplăcute, cicălitoare. Înțelesul la ceea ce vine spre noi acum ne ajută să găsim un moment de repaus, dar o facem ușor, simplu ca și cum dintr-un plan nevăzut primim ajutorul pe care ne-am dorit de la începutul săptămânii să-l împlinim. Bucuria aceasta se va răsfrânge și în plan social, inițial sub forma unor concluzii, apoi sub forma unor relații sociale foarte frumoase și interesante ca și cum oricât ar fi de greu descoperim în toată această conjunctură o picătură de bucurie ca atunci când primim acum cel mai de preț cadou. Toate aceste elemente astrale ne oferă posibilitatea de a face o analiză obiectivă, dar simplă, referitor la statutul social, puterea de adaptare, numărul de prieteni pe care ne putem baza.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne oferă posibilitatea de a ne bucura de anumite realizări sociale care, în plus, sunt și neașteptate. Este adevărat, nu vom fi pe deplin siguri că realizările pe care le parcurgem astăzi sunt de durată sau nu, dar vom vedea că până duminică ele se vor menține. Astăzi vom fi siguri că este cea mai fericită zi a săptămânii, o zi încărcată de speranță, de putere de adaptare, de atenție, de sentimente frumoase și profunde. Având în vedere că în primele trei zile ale săptămânii au avut o notă dură evidentă concluziile la care ajungem aici acum ne vor surprinde. Avem nevoie de suficient de multă încredere încât realizările conținute de acest context astral se poată fi folosite așa cum trebuie. Mulți vor avea impresia că nu au nevoie de repaus, pentru că au suficientă energie pentru a face mai multe decât și-au propus. Chiar dacă în cazul multora lucrurile chiar așa stau, întotdeauna calea de mijloc este de preferat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi frumos la noi înșine. În felul acesta reușim să ne menținem într-o zonă a liniștii.

Viteza de lucru abordată forțat provoacă un accident. În sfârșit, primim sfaturi pe care le așteptăm de la începutul săptămânii. Lipsa de activitate este plătită scump. Ne simțim în siguranță ascunzând un adevăr.

29 octombrie este o zi de viteză. Astăzi nu mai ținem cont de etape, de ordinea lor, nici măcar de sinceritate, ci țintim un rezultat și vrem să obținem tot ceea ce se poate obține de acolo cât mai repede. Pentru unii viteza de lucru se traduce prin nevoia de a obține o poziție importantă în grupul de apartenența sau o funcție, un privilegiu. Va fi o trăsătură generală care ne va afecta pe toți, fie că suntem implicați în acțiuni sociale sau nu, o agitație interioară, o mișcare prea rapida gândurilor și a sentimentelor va pune stăpânire pe noi. Unii vor fi judecați pe motiv că se grăbesc degeaba, tocmai pentru că nu țintesc un rezultat anume și nici nu obțin nimic, fie și întâmplător. Lucrurile acestea sunt ascunse cu mare dibăcie pentru că Luna se află acum într-o dispunere interesantă cu Luna neagră. Pentru mulți nu va fi o problemă pentru că a ascunde adevărul creează un anume sentiment de siguranță. Din fericire, astăzi privim primi mult mai ușor consiliere, un sfat, atenția pe care urmărim să o primim din partea unei persoane față de care avem o părere foarte bună. Astfel, convingerile ne ajută să ne menținem acele relații care au fost puse la încercare și care le dau multora în noaptea de joi spre vineri bătăi de cap.
Prin urmare, 29 octombrie ne scoate din specificul acestei săptămâni și ne arată că viteza de lucru câteodată ne duce către întâlniri cu oameni remarcabili, cuvinte față de care avem o anume admirație. Din această perspectivă, poate fi considerată și o zi de curaj. În cazul persoanelor care lucrează cu energia sau care se află implicate într-un proces de cercetare spirituală valorile astrale ale acestei zile pot merge puțin mai departe, adică spre entuziasm, spre ambiție creatoare, spre puterea și curajul de a fii o persoană independentă, iar toate aceste calități să îi confere o putere magnetică, o carisma. Avem nevoie însă să fim atenți la adevărurile declarate cu verticalitate, dar și la minciunile pe care ni le spunem nouă înșine pentru că minciuna ne oferă acum o falsă siguranță.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a cântări foarte bine deciziile pe care le adoptăm acum. Marea provocare acestei zile se va consuma la prânz și ține de respectul pe care-l avem față de adevăr, față de mesajele corecte pe care le împărtășim celor cu care interacționăm.

Deocamdată, avem inițiativă, dar nu avem resurse. Unele proiecte pe termen lung stagnează. Intrăm într-o perioadă bună, de putere, inițiativă și curaj. Curiozitatea ne ajută să ne menținem relațiile frumoase în care suntem implicați. Melancolie. Liniștea ne creează conjuncturi care ne protejează de acele exagerări care agravează dureri fizice, dureri sufletești sau spirituale.

30 octombrie este o zi de stagnare. Avem curaj, avem curiozitate, putere și inițiativă, dar ne lipsește acea forță pentru a face în așa fel încât relațiile în care suntem acum implicați să fie duse mai departe sau să primească ceva în plus. Pentru unii această stagnare se traduce ca o nevoie de recunoaștere socială ca și cum până acum am muncit, iar acum nu dorim să recunoaștem faptul că ne lipsește ceva pentru a merge mai departe, ci ne comportăm ca și cum așteptăm rezultatul. Desigur vorbim aici și despre tendința de a ascunde un adevăr pentru a ne simții în siguranță, așa cum am văzut că s-a întâmplat ieri, dar și o liniște suspectă care este mai curând soră cu melancolia, decât cu atenția, ceea ce va face din conjunctura astrală a momentului una aparte. Ceea ce va fi foarte evident în conjunctura acestei zile, vine din nevoia de a fii în centrul atenției, de a prezenta un mesaj unic, de a glumi, de a ne impune, însă de a face toate acestea cu discreție pentru că, așa cum am văzut, ne lipsește puterea. Dar nu degeaba suntem dispuși acum să așteptăm împlinirea unor rezultate pentru că nu facem nici pentru as fi da, nici pentru a impune unui context social ceva. În a doua parte a zilei Marte va trece pe zodia Scorpion ceea ce înseamnă inițierea unei perioade de putere, inițiativă, capacitate de administrare și putere suplimentară în a ne redefini, în a ne reinventa. Din liniștea pe care o vom experimenta în prima parte a zilei, din retragerea pe care o vedem ca pe o soluție bună ne vom transforma în persoane puternice, inventive și descurcărețe.
Prin urmare, 30 octombrie este ziua care ne învață că putem trece foarte ușor de la retragere la inițiativă, de la izolare la acțiuni în forță care să ne confere un nou statut și să ne ajute să obținem beneficii pe care, în primă instanță, să le folosim în relațiile frumoase pe care le avem acum. Pentru cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală, noua poziție a planetei Marte este un semn de eliberare de griji, de păcat, semnul că se vindecă de patimi și dezamăgiri, că renunță la anumite programe negative care păcălesc prea ușor cu stagnarea. Desigur, momentul acesta de retragere reprezintă și un avertisment de care ar fi indicat să ținem cont tocmai pentru că stagnarea de acum arată că nu mai avem resursele necesare și că este nevoie să căutăm un alt izvor al puterii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta că reținerea/retragerea reprezintă o alegere înțeleaptă, nu o formă de pedeapsă.

Suntem mai siguri pe relații decât pe patrimoniu. Mici îndoieli ne ridică anumite semne de întrebare față de bunele intenții ale prietenilor. Cei care au deschidere, abilități sau puteri se pot exprima acum mult mai bine încât să se ajute pe sine, dar să-i ajute și pe ceilalți. Este o zi de vindecare.

Ultima zi a lunii octombrie ne aduce în fața unor dezamăgiri care vor rămâne în zona intimă doar dacă le dorim, doar dacă refuzăm și acum să vindecăm patimile, doar dacă acordăm o prea mare importanță resentimentelor. Deja Marte și a intrat în rol pe zodia Scorpion și simțim că ne putem permite mai multe, chiar să avem anumite îndoieli față de bunele intenții ale celor din preajmă, ale oamenilor frumoși, ale prietenilor. De aici ne putem aștepta ca anumite calități pe care le avem, poate chiar puteri, abilități sau deschideri către anumite tipuri de practică legată de spiritualitate sau de creativitate în general, să poată fi exprimate la un nivel superior în așa fel încât cel care le practică să învețe mai multe despre aceste procedee, iar cel pentru care sunt practicate să intre în contact cu domenii despre care nu a știut atât de multe, fie că nu a avut ocazia, fie că nu a fost interesat. Binele cu care ne confruntăm acum se va răsfrânge și asupra patrimoniului chiar dacă o anumită formă de tristețe ne cuprinde. Ne ajung din urmă minciuni mai vechi și, din fericire, avem ocazia acum să le combatem sau pur și simplu să le ignorăm. Un alt element foarte important al acestei zile este cel dat de importanța pe care o acordăm relațiilor, în detrimentul anumitor elemente de patrimoniu. Se întâmplă lucrul acesta pentru că ne trezim de dimineață cu o ușoară dezamăgire, chiar dacă de-a lungul zilei ea se va rarefia. Tristețea pe care o parcurgem de dimineață ține mai curând de o dezamăgire, poate chiar de grija că anumite patimi nu au deocamdată vindecare. În realitate, aceasta este doar o impresie negativă de care ne vom aduce aminte în a doua parte a zilei, spre seară, atunci când anumite amintiri referitoare la evenimente care s-au derulat în prima jumătate a anului ne tulbură puțin conștiința.
Prin urmare, ultima zi a lunii octombrie ne aduce în fața unor realizări personale care ne vor bucura prin rezultatele imediate la care ajungem. Unii vor exagera considerând că ceea ce demonstrează acum ar putea demonstra oricând, dar se înșală. Pentru unii momentul acesta este plin de forță și poate deveni în orice moment unul de aventură. Tristețile acestei zile vin din faptul că puterea suplimentare pe care o simțim ne vine din conjunctura astrală contextul astral pe care îl parcurgem ne arată obiecte de patrimoniu, elemente triste, poate chiar anumite patimi și nu ne face plăcere că le retrăim. Tocmai de aceea, avem datoria față de noi înșine să vedem toate aceste elemente negative ca fiind simple piese într-o vitrină, nu întâmplări nerezolvate. Dacă nu ne putem abține și vedem în ele întâmplări nerezolvate atunci să gândim în favoarea propriului interes considerând că sunt de fapt patimi mascate care cer acum, pe final de octombrie, vindecare. A lăsa deoparte aceste scheme negative înseamnă a avea timp pentru a retrăi întâmplări frumoase care s-au consumat în prima jumătate a anului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu cădea în păcatul nepăsării. Cel care este obiectiv este, deopotrivă, și atent, nu indiferent.