18 – 24 octombrie 2021

18 – 24 octombrie 2021 este săptămâna puterii de a schimba cu luciditate un traseu și a căderii în gol pentru cei care nu pot renunța la frică. Așa după cum se poate constata, săptămâna în curs nu mai vine spre noi cu simulări, ci cu certitudini. În acest interval luăm contact cu realitatea, fie că ea vine din prima jumătate a anului, fie că izvorul acestor episoade este mai ai vechi. O mare încercare cu care ne întâlnim acum este cea legată de credință. Unii vor considera că această credință se traduce prin încredere în sine, prin adoptarea unor convingeri la care nu ar trebui în viitorul apropiat să renunțe tocmai pentru că această încredere conține elemente de patrimoniu de o importanță majoră pentru încercările ce vor veni spre noi în săptămânile următoare, când soarele va sta în zodia Scorpion. Aspectele pe care le vom parcurge sunt dure, unele dintre ele vor lua înfățișarea unor reveniri cum sunt planetele Jupiter și Mercur, dar și alte astre care aduc bucurii false emoții tulburătoare, greșeli dezvăluite prin suferință. Elementele cele mai dure ale acestui interval sunt cele legate de o stare de disperare ce va fi percepută ca un fel de cădere în gol însă acestea vor fi experimentate doar de cei care nu pot renunța la frică.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a apela la solitudine de fiecare dată când simțim că anumite episoade sociale ne domine prea mult, ne copleșesc. Întoarcerea către liniște este soluția cea mai bună a acestei săptămâni.

Severitatea a devenit un cuvânt complicat. Valorile personale simulează o îmbunătățire. Gândim mai repede, dar deocamdată nu se văd rezultate spectaculoase. O interpretare greșită este ascunsă cu mare dibăcie. Dedicăm un capitol important soluționării problemelor, prezicerilor, combinațiilor subtile pentru a găsi soluții rapide.

Această săptămână este una dintre cele mai interesante din ultimele luni. Dar și momente când severitatea ne va transforma în persoane lucide, independente care își pot rezolva singură ceea ce altă dată ar fi rezolvat simplu, nu cu suport major din partea celor din jur. În cuvinte mai simple participăm acum la un proces de transformare bazat pe mesaje care ne mențin în această zonă a nevoii de a vedea că participăm la rezultate spectaculoase. Orice interpretare negativă scoate în evidență plăcerea de a suferi, de a trăi cu frică ceea ce înseamnă că nu vom beneficia de o schimbare prin luciditate, ci de o cădere în gol din cauza grijilor nejustificate. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor observa că sunt intuitiv, că pot să-și soluționeze problemele mult mai simplu și mai rapid că pot lua parte fără consecințe negative anumite combinații pe care, în plus, să le stăpânească foarte bine.
Prin urmare, prima zi a săptămânii este una dintre cele mai interesante pentru că dă un start frumos și eficient dorinței de a ne ridica, precum puful de păpădie, cât mai sus pentru a vedea cât mai departe. Exista și oameni care vor prefera să-și folosească puterea personală pentru a interpreta greșit problemele și intuiția pentru a produce celorlalți griji nejustificate. Există și oameni care vor privi toată suita de evenimente pe care universul o are pregătită în această perioadă ca pe o simplă aventură. Și ei pierd pentru că momentul de față nu este ca o zi de vacanță.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a respecta speranța ca o lecție de viață.

Surprizele sunt, în general, neplăcute. Se caută o explicație științifică în toate. Se închide un capitol important care până acum ne-a limitat, ne-a constrâns, ne-a adus doar probleme. Impulsivitatea verbală este justificată printr-o precauție exagerată. Problemele din ambient sunt interiorizate.

19 octombrie este o zi când ne folosim mai mult rațiunea. Chiar dacă procedeele pe care le utilizăm nu sunt dintre cele mai plăcute, dar trigonul dintre Marte și Jupiter face ca multe din evenimente, chiar și cele care ne constrâng, să fie aducătoare de șanse, de noroc, adică ne ducem cu precădere către acea schimbare pe care întotdeauna o realizăm cu luciditate, așa cum ne spune și deviza generală a săptămânii. Din nefericire momentul acesta ar putea să ne aducă acea rațiune pe care nu știm să o controlăm și fiind prea multă să se transforme într-un fel de impulsivitate verbală sau fizică pe care să o justificăm doar printr-un fel de precauție care și ea este, la rândul iei, exagerată. Din această categorie fac parte persoanele care dispun o anumită educație și care interiorizează de data aceasta o presiune socială căreia nu-i fac față așa cum trebuie și care vor reacționa mai târziu, dar nu foarte târziu, și săptămâna viitoare. În zona pozitivă a societății găsim o categorie de oameni pe care cu greu îi vom înțelege.
Prin urmare, 19 octombrie ne încearcă îndemnându-ne să explorăm anumite limite cu toată forța de care dispunem și cu toată determinarea, fără să ne mai gândim la consecințe. În realitate, trecem acum printr-un test al măsurii, al disciplinei. Astăzi vom fi păcăliți că putem, dar nu este despre a putea, gestiona corect, cu măsură atât ceea ce primim cât și ceea ce deținem. De puține ori am mai avut ocazia să lucrăm în felul acesta cu rațiunea. Ea este un instrument de lucru și chiar dacă cel în cauză lucrează cu energia nu înseamnă că rațiunea trebuie să treacă în plan secund.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a restitui da cunoașterea ce ne este oferită astăzi. Orice cunoaștere este folositoare dacă este utilizată cu măsură.

Binele este trecător. Trecutul ne obligă să consemnăm ceea ce nu trebuie să uităm niciodată. Apar rupturi argumentate prin adevăruri dureroase. Deciziile sunt zadarnice. Bucuriile sunt scurte sau false. Binele de acum se luptă cu imaginea unor probleme care ne-au complicat viața în ultima

Nu, în general, binele nu este trecător, ci doar astăzi. Se întâmplă lucrul acesta pentru că avem acces prea ușor la ceea ce ni s-a întâmplat în prima jumătate a anului și ne-a marcat. Este vorba de efortul fizic, de anumite compromisuri pe care a trebuit să le realizăm și pe care acum le trăim intens, poate mai intens decât ne-am fi așteptat. Cei puternici și educați își vor folosi această călătorie în trecutul propriu pentru a așeza evenimentele într-o altă ordine. În contextul acesta apare și personaje care își proiectează nefericire asupra celorlalți. Relația bună dintre Mercur și Luna neagră arată că bucuriile sunt cu atât mai false cu cât sunt mai scurte. În egală măsură, apare prima mare diferență între vibrația primelor două zile ale săptămânii. Apar rupturi iar acestea vor fi argumentată prin adevăruri dureroase, prin mari dezamăgiri care în prima jumătate a anului au fost împărtășite, iar acum se evidențiază, cu toată drama acumulată între timp.
Prin urmare, 20 octombrie este ziua care ne va lăsa pentru că nu vom ști ce să alegem, cât de departe putem ajunge cu deciziile și cât de multe ar trebui să crezi în ceea ce se spune. Suntem avertizați că încercările acestea sunt suficient de complicat încât la sfârșitul săptămânii poate chiar în primele zile ale săptămânii următoare să realizăm că de această dată când separăm cu greu grâul de neghină.
Dacă în această zi Luna plină, nu am fi avut de separat atât de multă neghina. Totul este intensă, confuz și riscant. Am mai avut câteva momente anul acesta când contextul astral ne spunea că mergem pe sârmă. Și de această dată e la fel.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne retrage în gândurile proprii, într-un spațiu dau într-unul al liniștii.

Accident produs de o întârziere. Dinamismul, optimismul și jovialitatea depind foarte mult de intensitatea jocului. Avem mai mult curaj.

Singurul aspect care se împlinește în această zi este careul dintre Lună și Saturn. În primul rând, trecem printr-o întârziere pentru că ne dă timp să fim joviali și optimiști. De aici înțelegem că ritmul redus care pe alții, pe o altă conjunctură, oamenii ar rămâne blocați doar pe lipsa timpului, pe tupeu, pe in decență, adică pe acea formă de dinamism care nu le face cinste. Întârzierile ar fi catastrofale și va trece mult timp până când ne vom echilibra. Din nefericire pentru mulți, luna plină are o acțiune directă și asupra acestei zile. Ceea ce ieri era o bucurie scurtă și falsă, acum se transformă în timiditate, refuz, reticență ceea ce duce la rupturi, dar la acele separări la care ajungem cu curaj și îndrăzneală.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne învață că întârzierea nu este decât o lecție iertării. Poate ar trebui să fim puțin mai atenți spre ce ne îndreptăm și cum folosim dinamismul. Astăzi suntem tentați să schimbăm regulile în timpul jocului ceea ce nu este bine. Este adevărat că în această zi avem mai mult curaj, mai multă determinare și mai multă rezistență, dar ajungem la acest rezultat prin încrâncenare, bucurându-ne de necazul altuia, fiind detașați de sentimentele celorlalți, de trăirile lor, de ceea ce ni se interzice.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne bucura de sentințe ca și cum acestea reprezintă o recompensă a universului pentru noi.

Ne facem mai mulți prieteni dacă suntem mai prudenți. Duritatea ne tulbură sentimentele, trăirile, dar lasă impresia că multe se limpezesc și se rezolvă. Simțim că ni se interzice ceva. Sentințele se aplică mult prea ușor. Ne simțim puternici.

22 octombrie este o zi complicată. Astăzi vorbim despre prieteni, despre rolul pe care-l au existența proprie, despre elementele de caracter pe care îi fac acești oameni periculoși, dar și despre devotamentul acelora care au învățat de mult timp să se detașeze de dorința de posesie. Relația bună dintre Jupiter și Junon vine să ne îndemne către analiză, să cântărim sentimentul care ne interzice și să protejăm fără a poseda nimic. Relația proastă dintre Marte și Pluton strică în mod iremediabil o impresie pe care o avem față de un apropiat, grupul de apartenență sau ceea ce a fost limpezit în săptămâna anterioară. Ambele aspecte ne fac să ne simțim puternici dar nu și prudenți. Cei care se lasă antrenați de vibrația generală a acestei zile se simt constrâns de o decizie care vine din zona publică sau care este adoptată pentru a modela voința de grup deciziile sale sau direcțiile spre care se îndreaptă grupul de apartenență.
Prin urmare, 22 octombrie este ziua când ne limpezim gândurile pentru a descoperi că puterea vine dintr-un gând frumos și rafinat, nu din planurile ciudate de a modifica decizia grupului, sensul spre care se deplasează. De ce nu ne așteptam la așa ceva, sentințele, oricât de blânde sau dure sunt, sunt aplicate prea ușor. Din această cauză mulți se vor simți puternici crezând că de săptămâna viitoare toate lucrurile se rezolvă în chip miraculos sau că puterea pe care o simt acum o vor trăi și mai încolo.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a descoperi ce anume ne protejează, nu de a căuta un vinovat.

Prea multe secrete. Curajul este ceva care ne consumă din patrimoniul personal. Planurile de viitor vin din dragostea, administrarea unui patrimoniu, capacitatea de control. Putem mai mult, dar observăm că ni se schimbă prioritățile.

În dimineața acestei zile Soarele își va încheia tranzitul sau prin zodia Balanță și va trece pe zodia Scorpion. La puțin timp după, și Luna își va încheia tranzitul pe zodia Taur trecând pe zodia Gemeni. Gândul noi, perspective noi, toate pentru a acumula, pentru a gestiona un patrimoniu, pentru a simula bucuria, jovialitatea cu scopul de a manipula, de a face viața mai ușoară și mai simplă. Nu trebuie să uităm că Soarele pe zodia Scorpion aduce un interes pentru secrete, dar și curajul de a intra ori cel de a ieșit din tenebre. Așadar, timp de aproximativ o lună să ne așteptăm ca planurile se schimbă, sa avem un mai mare control asupra puterii de adaptare, să fim mai isteți, mai lucizi, să ne adaptăm mai bine și să facem lucrul acesta cu tact, fără să fim văzuți, simțiți, mirosiți. Este adevărat, unul din cele mai importante obiective ale acestei zile este schimbarea planurilor de viitor. Din fericire, astăzi această schimbare a planurilor de viitor se face într-un mod frumos, cu luciditate, însă nu așa vor fi următoarele săptămâni. Luna pe zodia Gemeni sporește capacitatea de observație și îl ajută pe cel în cauză să-și stabilească priorități impresionante. Începând de săptămâna viitoare ne vom întâlni cu probleme care vor fi escaladate cu mare greutate.
Prin urmare, 23 octombrie este o zi care ne consuma, dar face lucrul acesta pentru un rezultat foarte bun. Avem puterea să schimbăm prioritățile, însă o facem cu mare luciditate, atât azi, cât și mâine, dar și poimâine. Lucrul acesta va conta mai puțin, pentru că dacă pe acest fond am fi intervenit și cu o oarecare sobrietate, eforturi ar fi doborât și am fi riscat să nu obțineam nimic din ceea ce ne-am propus.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta că uneori este bine și de puțină superficialitate. Nota grava câteodată consuma fără să ofere garanția unui succes.

Avem acces la cunoaștere. Visăm la o viață mai bună. Apar primele rezultate bune din cultivarea unor elemente de caracter care ne protejează și ne ajută să ne dezvoltăm. Greșeala este văzută prin suferință sufletească. Ne desprindem ușoară de o dramă dacă ne amintim de sfaturi minunate ale celor care ne vor binele.

La fel ca și în ziua anterioară, trecerea Lunii prin zodia Gemeni ne conectează la un focar energetic menit să ne ofere accesul la cunoaștere, să visăm mai frumos și să evităm acele greșeli care ne-ar pune în dificultate sau care, lăsate în voia lor, ar deveni și mai periculoase. Având ca fundal vibrația indicată mai sus, particularitatea pe care o conține ultima zi a săptămânii este cea de inventariere a rezultatelor bune prin cultivarea unor elemente de caracter care cer să fie cultivate pentru a li se vedea puterea de a reproduce binele pe care îl conțin. Din fericire pentru mulți, greșelile pot fi văzute mult mai ușor, în special prin suferința sufletească. Astăzi avem capacitatea de a ne desprinde de o suferință sufletească, de a accepta mai ușor anumite sfaturi și de a identifica foarte ușor persoanele care sunt dispuse să sădească în sufletele celorlalți Ceea ce este mai bun și mai constructiv, chiar dacă multe lucruri bune vin în ultima zi a săptămânii, astăzi ne întâlnim la aceeași intensitate precum lucrurile bune cu situații nefericite care ne pot duce la o cădere în gol în special la persoanele care nu pot renunța la frică, după cum ne spune și a doua parte a devizei săptămânii.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne învață mai multe despre greșeală, despre colecția de fapte bune la care oamenii responsabili nu renunță niciodată, la planurile de viitor care sunt făcute din dragoste, din apreciere și din nevoia de a respecta viața așa cum se cuvine. Din fericire, momentul acesta ne protejează de duritate și ne aduce o mare capacitate de control. Abia intrat pe zodia Scorpion, Soarele îi ajută pe oameni să se descurce foarte bine în tenebre, fără să pățească nimic, ba, dimpotrivă, să învețe că și întunericul are propria putere de adaptare. Desigur, asta nu înseamnă că dacă ne lăsăm cuprinși de întuneric lucrurile se vor rezolva de la sine. Însă dacă ne trezim dintr-odată mai aproape de această formă de energie decât de lumină înseamnă că universul dorește să ne învețe ceva despre puterea acestui întuneric. Una din lecțiile cele mai importante legată de întâlnirea cu întunericul este de a-l învăța cum poate învinge latura întunecată a firii..
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atent spre ce zonă ne duce curajul.

1 thought on “18 – 24 octombrie 2021

  1. Daniela Matache spune:

    Eu stiu ca tu esti magnific , Gheorghiță! Un deschizator de drumuri adevarate! Multumesc! Ne lipsesc indrumarile tale la intrebarile noastre, dar sunt sigura ca viata te va rasplati pentru tot binele care ni l-ai facut si vei reveni din nou cu dragostea care te reprezinta alaturi de noi.
    Zile bune si magnigice!

Comments are closed.