24 – 30 iunie 2013

Săptămâna 24-30 iunie 2013 conţine o serie de evenimente astrale foarte importante pentru anului 2013, printre care amintim: intrarea lui Jupiter în Rac după un tranzit de un an de zile prin Gemeni, trecerea lui Venus în Leu, intrarea lui Mercur în mers retrograd sau, la capitolul aspecte, împlinirea a trei trigoane – Soare-Saturn, Soare-Neptun, dar şi a celui dintre Marte şi Junon care vor oferi acestei săptămâni o imagine complicată în care elementele pozitive şi cele negative se combină într-un mod foarte original ori, pe alocuri, se vor lupta pentru a ocupa acelaşi teritoriu. Luna parcurge un segment de zodiac de la Capricorn la Berbec, împlinind, în ultima zi a săptămânii, Ultimul Pătrat, adică un careu cu Soarele, prin integrarea sa în careul în T pe semne cardinale care se accentuează acum.
Din capul locului, trecerea lui Jupiter în Rac reprezintă cel mai mare evenimente al acestei săptămâni şi unul dintre cele mai importante ale lui 2013. El aduce o importantă schimbare de vibraţie în sensul că se trece de la comunicare, exprimare în scris, la impunerea unei reguli prin verbalizare sau prin transferul de valori ori de putere la implementarea valorilor specifice ale unui grup, trezirea sentimentului identităţii naţionale, consolidarea elementelor de patrimoniu sau explorarea laturii spirituale, acea structură a fiinţei care ne ajută să ne ridicăm deasupra propriei condiţii, care foloseşte instrumente abstracte sau care se află în permanenţă în legătură cu lumile subtile, cu forţele care ne ghidează existenţa.
Evident, Jupiter din Rac va acţiona asupra sectorului muncii. Munca va deveni un criteriu de selecție, un mod de apreciere sau un element prin care masele pot fi controlate sau dominate. Invocăm aici şi elementele de factură negativă pentru că în preajma lui Jupiter se află Lilith şi oricât de mult ne-am bucura că Jupiter în Rac înseamnă progres, reuşită şi succes, de această dată șansa nu va mai fi atât de mare. Anul acesta Jupiter în Rac nu aduce succes şi prosperitate, iar elementele pozitive pe care le va predispune nu vor fi rezervate acestei perioade de încpeut a tranzitului pentru că tot ceea ce creează sau predispune acum, din cauza lui Lilith, va fi supus unui risc, va fi răstălmăcit, va fi orientat spre o cale greşită sau folosit în slujba unor scopuri meschine.
Este important de evidenţiat faptul că Jupiter se află în relaţie de trigon cu Saturn şi Neptun şi prin implicarea în fiecare din cele trei puncte ale triunghiului ale altor elemente astrale se creează un Tripod, o configuraţie care amplifică elementele pozitive ale planetelor ce participă în aspect, mergând până la limita genialităţii, a exprimării de o manieră specială sau neobişnuită în aşa fel încât individul să-şi poată valorifica acel potenţial personal pe care-l deţine şi de care nu este conştient încă.
Elementele pozitive ale lui Jupiter nu vor fi inhibate, reduse sau minimalizate, ci ele vor fi orientate pe un traseu negativ. La acest proces va participa şi Mercur care, chiar din ziua în care Jupiter îşi schimbă semnul, intrând în mers retrograd având în 26 şi 27 iunie o susţinere din partea lui Venus, dar pe care din seara zilei de 27 iunie o va pierde pentru că Venus va trece în Leu. Astfel, Mercur din Rac va deveni planetă neaspectată care prin cumularea cu retrogradarea sa va pune o mare greutate pe valorile pe care Jupiter, abia intrat în Rac, va încerca să le implementeze. Cu alte cuvinte, ne îndreptăm atenţia către familie, prietenie către grupul de apartenenţă, către valorile spirituale, către mijloacele pe care trebuie să le folosim pentru a consolida aceste elemente de patrimoniu, însă când vine vorba de comunicare, de înţelegere sau de transfer de valori totul se comportă ca şi cum se află într-o mare criză, ca şi cum nu ne putem susţine toate aceste elemente prin comunicare şi transfer, ca şi cum trebuie să le valorificăm, dar fără această componentă sau fără atributul evoluţiei, acela dat de mişcare.
Această ipostază astrală se transformă dintr-odată într-un impas pentru că atât Tripodul care se construieşte pe semne de apă cât şi trigonul Marte-Junon de pe semnele de aer îndeamnă spre comunicare sau, pentru o mai bună valorificare a unui potenţial personal, se cere transferul rapid de valori, însă toate acestea sunt tulburate pentru că, prin retrogradarea lui Mercur ce implică şi întoarcerea spre trecut, li se cere o direcție nefirească. Implicarea Axei Dragonului prin Tripod, prin apropierea Capului Dragonului de Saturn, aduce în această săptămână şi o componentă interesantă, stranie, care ne va fi mult mai evidentă prin aspectul său de neobişnuit sau extravagant. Folosindu-se de elementele speciale, de talentele pe care oamenii doresc să le valorifice acum, de acel aspect al genialităţii ce va fi evidenţiat în această săptămână, că el implică utilizarea unor valori, a unor cunoştinţe sau doar spiritul organizatorc ori implementarea unor rezultate, destinul va avea un important cuvânt de spus în toată această ecuaţie pentru că va fi un element care nu va beneficia de lucrurile care se creează acum, în dinamica prezentă, ci de frământările pe care le vom parcurge în viitor, adică prin tot ceea ce se întâmpla acum, la acest început de tranzit a lui Jupiter prin Rac ne pregăteste pentru ceea ce va debuta cu toamna lui 2013, cand Saturn și Capul Dragonului vor fi în conjuncție. Iata, deci, un paradox!
Nu trebuie să luăm în uşor şi să considerăm că intrarea lui Jupiter în Rac înseamnă un element pozitiv. În mod categoric nu, sau acolo unde el se va manifesta de o manieră pozitivă avem de-a face cu elemente izolate, cu nuanţe ale unui context de care vor profita doar cei care au o instruire specială în această direcţie. Sunt favorizate, în sensul că sunt intensificate nu neapărat evidenţiate prin aspectul pozitiv, structurile militare, descinderile în diferite zone ale globului, pe teatre de război, nu prin amplificarea stării conflictuale, cât prin orientarea acestora spre o zonă de compromis. Pacea este acum una plătită scump şi reprezintă elementul care va genera alte conflicte pentru că este încheiată pe baza unor condiţii acceptate numai acum. Ele nu vor putea fi mentinute până în toamna acestui an când Saturn şi Capul Dragonului vor fi în conjuncţie.
De asemenea, o altă componentă a acestei săptămâni ţine de trecerea lui Venus în Leu care va avea un mesaj particular față de cei care traversează ipostaze afective complicate. Cei care sunt în conflict de interese sau care traversează drame afective sunt avertizaţi că acestea vor fi amplificate până în seara zilei de joi, 27 iunie. După ce Venus va trece în Leu se va schimba fluxul informaţional, atitudinea și va surveni o uşoară degajare, în sensul că vor renunţa la drame şi complicaţii de factură afectivă, însă vor pierde din vedere că exprimarea deschisă, fără măsură, fără disciplină, doar de dragul de a susţine o atitudine sau de a o demonstra, de a o teatraliza, va produce suferinţă în jur, va răni fără ca persoana în cauză să urmărească în mod direct acest lucru.
Avertismentul acestei săptămâni este acela care merge în direcţia disciplinei. Chiar dacă Saturn nu are cel mai important cuvânt de spus acum, pentru că Jupiter este vedeta săptămânii, el este implicat în tripodul foarte activ în această săptămână şi vine cu o componentă de reglare. Atât Saturn cât şi Neptun sunt în mers retrograd și aduc acestei săptămâni tendinţa de a ne întoarce punctual în trecut, nu foarte departe, ci spre începutul acestui an. Mercur însă, prin retrogradarea sa menţinută aproximativ trei săptămâni, va agita spiritele prea mult, haotic, fără ordine şi fără precizie. Tocmai de aceea este imperios necesar să facem apel, în orice situaţie, la disciplină, indiferent că este vorba de un episod amplu, cu implicaţii sociale sau că este vorba despre o secvenţă personală, intimă, poate chiar una în care individul se decide în privinţa unui proiect sau pur şi simplu discuta cu el însuşi.

În această primă zi a săptămânii Luna se află în Capricorn şi împlineşte 5 aspecte: o conjuncţie cu Pluton, un careu cu Uranus, două sextil cu Chiron şi respectiv cu Capul Dragonului şi, seara târziu, o opoziţie cu Mercur. Patru aspecte din cele cinci pe care le împlineşte Luna se vor împlini în prima parte a zilei, urmând ca la puţin de trecerea în ziua următoare Luna să împlinească o opoziţie cu Mercur. Asta va face că ziua să fie împărţită în două direcţii importante: prima fiind aceea de a consolida încredere în sine şi stabilitatea materială, iar a doua de a ne implica într-un proces revendicativ menit să tulbure relaţiile în care suntem implicaţi sau să aducă un strop de suspiciune acolo unde lucrurile păreau stabile, sigure sau de perspectivă.
Conjuncţia Lunii cu Pluton o transformă pe aceasta în distribuitor de lumină şi timp de o săptămână aceasta va răspândi peste tot nevoia de transformare, puterea pe care trebuie să o folosească individul pentru a se explora, pentru a se modela şi pentru a înţelege care este în realitate rolul pe care-l are de îndeplinit în mediul de apartenenţă. Sextilul Lună-Chiron aduce, în prima parte a zilei, o nevoie de linişte, de înţelegere, de compasiune, o apropriere de ceea ce este puternic şi binefăcător în aşa fel încât întreaga structură fizică, dar şi cele afectivă şi mentală să fie revigorate, să fie încărcate cu energie sau expuse unor episoade în care să nu fie solicitate şi, ca urmare, să apară o conservare a valorilor pe care acestea le deţin.
Careul pe care Luna îl împlineşte cu Uranus poate să sublinieze şi faptul că suntem îndemnaţi de vindecăm ceea ce ne-a durut în ultima perioadă, ceea ce are caracter cronic, ceea ce nu s-a soluţionat până acum. Capul Dragonului se află în continuare la mijlocul Scorpionului şi chiar dacă Luna trimite un sextil către acesta demersurile zile nu pot soluţiona proiectele de amploare şi nici direcţiile generale ale destinului, ci pot cel mult consola sau conserva o direcţie de moment. Asta înseamnă că lucrurile cronice care cer acum urgentare nu vor putea fi soluţionate în totalitate, însă acestora li se va mai adaugă o soluţie, cu toate că nu se va întregi tabloul simptomatic, iar seria concluziilor necesare pentru a elabora un plan de acţiune menit să anuleze această problemă.
În tot acest demers unii se vor dovedi curajoşi, poate prea curajoşi pentru ceea ce pot să facă, uitând sau neglijând faptul că problema care ne iese acum în evidenţă trebuie investigată, ea nu va putea fi soluţionată. În prima parte a zilei, până spre seară, suntem invitaţi să ne conservăm energia şi să ne implicăm în acţiuni plăcute, destinse, care să ne relaxeze sau să ne ducă într-o zonă în care să urmărim ceea ce este neplăcut sau complicat din viaţă, fără a genera reacţii imediate. Careul Lunii cu Uranus pune însă o doză de nesiguranţă în tot ceea ce explorăm. Asta înseamnă că nu vom reuşi să apreciem în ansamblu care este volumul informaţiilor pe care le explorăm sau cât de mult ne-am odihnit şi cât de mult ne-am refăcut procedând în felul acesta. Nu ne ajută să aprofundăm aceste informaţii mai mult decât ne ajută ceea ce este evident, adică ușor de perceput, aflat la îndemână.
Suntem în continuare în etapa în care Saturn, Neptun şi gruparea de planete de pe zodia Rac (Soarele şi Lilith) formează un triunghi regal şi suntem invadaţi de tot felul de impresii, ni se sugerează tot felul de lucruri pe care nu putem să le punem în aplicare sau ne trezim în situaţii, conjuncturi în care să vedem lucruri care nu ne privesc. Faptul că luăm parte la acestea nu ne dă dreptul să transferăm informaţiile în alte medii. Nimic din ceea ce se întâmplă nu ne dă dreptul să ducem vorba mai departe, să destăinuim ceea ce am văzut întâmplător sau să profităm de o slăbiciune a unui individ care, nemaiputând să-şi stăpânească greutăţile, tristeţea, supărările sau nemaidorind să şi le controleze spune lucruri care, destăinuite, ar putea să-l compromite. Faptul că luăm parte la aceste proces nu ne dă dreptul nici să judecăm conjunctura ori persoana respectivă şi nici să spunem mai departe lucrurile pe care le aflăm acum. Asta va face că în a doua parte a zilei să trecem printr-o mare confuzie şi cu cât o explorăm mai mult cu atât mai tare ne va îndreptat spre conflict. Ne vom întreba de ce luăm parte la toate aceste episoade care este rostul pentru care ne este transferată această informaţie şi ce să facem cu ea. Nu trebuie să facem nimic şi nici nu trebuie să considerăm că aceste informaţii, că aceste valori sunt îndreptate către noi. Ne-am aşezat în dreptul unui flux informaţional şi în virtutea unor forţe care nu pot fi citite din configuraţiile de acum anumite informaţii sau valori ni se lipesc de minte, de ochi, de privire de înţelegere, fără a fi necesară utilizarea lor şi fară a le integra în structura personală.
Personalitatea, prin conjuncţia Soare-Lilith, este în continuare lezată şi acest lucru va fi vizibil prin intuiţii sau inspiraţii stranii. În a doua parte a zilei, caracterul bizar al conjuncturii astrale de acum va fi mult mai vizibil şi este important să ştim acest lucru pentru a nu lua în sens personal ceea ce ni se întâmplă şi a nu îndrepta, aşa cum ne îndeamnă opoziţia Luna-Mercur, gânduri negative spre cei din jur pentru că raţionamentul pe baza căruia emitem aceste gânduri nu este real şi nici corect.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne aduce în faţa unor întâmplări contradictorii. Dacă în prima parte a zilei suntem destinşi, liniştiţi sau luăm lucrurile în uşor, neimplicându-ne în acţiuni ample, dinamice, care să ne solicite nici măcar fizic, în a doua parte a zilei cele care vin spre noi aparent întâmplător, care au un caracter compromiţător sau care ne impresionează ori ne şochează prin caracterul lor bizar ne tulbură conştiinţa şi ne îndeamnă să îndreptăm către cei din jur gânduri mai puţin corecte, nevicioase sau să emitem critici bazate pe concluzii eronate. Dacă nu vom reuşi să ţinem sub control acest flux al gândirii, aceste ideii ne vom trezi spre seară că ele însele ne vor da insomnii sau vor genera anumite reacţii fiziologice, dureri de spate, de stomac, ameţeli, vertijuri sau alte reacţii ale corpului generate de o dizarmonie mentală sau de una afectivă.
Puterea acestei zile va sta în modul cum conservăm ceea ce observăm în prima parte a zilei şi, apoi, în cât de multă voinţa avem pentru a ne tempera reacţiile impulsive ce apar în a doua parte a zilei.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că suntem fiinţe superioare şi că putem dovedi acest lucru conservând, protejând cu iubire şi implicare ceea ce avem în jur şi, deopotrivă, folosind energia pentru a refuza orice formă de dizarmonie care ne tentează în a doua parte a zilei.

Înainte de a trece în Vărsător, Luna împlineşte o opoziţie cu Venus, iar asta înseamnă că noaptea de luni spre marţi va fi marcată de episoade bizare de manifestări stranii ce survin în segmentul afectiv care vor culmina cu o dimineaţă apăsătoare, complicată, tristă sau încărcată de nemulţumire sau agresivitate. Mulţi vor considera că ineficienţa pe care o vor dovedi în dimineaţa zilei de 25 iunie, până la 10,30 când Luna îşi va schimba semnul, va fi cauzată de ceea ce s-a-ntâmplat în timpul nopţii, că nu au dormit bine, că nu au dormit deloc sau că nu s-au putut sustrage gândurilor complicate pe care le-au avut, însă nu este aşa. În intervalul 5,30 – 10,30 Luna va fi în Perioada fără direcţie şi orice acţiune dinamică, orice trezire la realitate este frânată, nu are suportul astral, iar individul pentru a putea să facă faţă unor solicitări care vin în sensul acesta va trebui să mobilizeze acţiuni sau forţe care nu sunt la îndemâna sa ori care sunt păstrate într-un depozit personal greu sau deloc accesibil.
A doua zi a săptămânii se dovedeşte a fi o zi de negociere. Dacă în prima parte a zilei încercăm să negociem cu noi înşine, trecând printr-o mare dilemă, dacă să folosim sau nu rezervele pe care le avem, dacă le sunt utile celor din jur informaţiile care ne sunt solicitate, dacă să coborâm din zonele aride ale mentalului sau ale afectivităţii (Luna în Capricorn) şi să ne integrăm în planul social, în a doua parte a zilei (Luna în Vărsător) vom face acest lucru împotriva celorlalţi. Luna în Vărsător va incita spre conversaţii inutile, îi va pune pe oameni să discute orice, despre oricine şi acest lucru se produce cu repercusiuni negative pentru cel care generează aceste discuţii. Luna va fi în a doua parte a zilei în careu cu Saturn şi va traversa o altă formă de nesiguranţă. Dacă ieri ea a fost în careu cu Uranus acum ea este în careu cu Saturn. Dacă ieri nesiguranţa nu era clar definită, ci doar explorată pe baza unor situaţii ipotetice, întrebându-ne de ce nu avem lucrurile pe care le au alţii, astăzi careul Lună-Saturn face ca nesiguranţa să fie justificată prin suspiciuni de genul: „De ce ne este luat ceea ce ne aparţine?”.
Din această perspectivă a nemulţumirii, zilele de 24 şi 25 iunie se vor asemăna mult, mai ales datorită careului Lunii cu Saturn care va pune o mare greutate pe maturitatea individului, pe ceea ce selectează din ceea ce trăieşte, pe modul cum apreciază ceea ce se întâmplă în jur, pe cât de clare îi sunt reacţiile celorlalţi, dar mai ales pe abilitatea individului de a selecta care sunt îndreptate împotriva sa şi care nu. Este de la sine înţeles că în acest proces de autoanaliza mulţi vor eşua, mulţi vor lua totul în semn personal considerând că anturajul este de vină, că el traversează un disconfort personal.
Multe dintre cele care vin spre noi azi se vor soluţiona de la sine. Luna în Vărsător are şi o această componentă de geniu care, fără ca individul să cunoască procesul ce se desfăşoară mobilizează resurse foarte profunde, stranii ce fac pare din aceeaşi categorie bizară.
Aşadar, 25 iunie va fi o zi în care contrariile se vor întâlni, iar noi vom încerca să negociem în favoarea noastră un avantaj atât în ceea ce priveşte conflictul cu anturajul sau cu propria persoană, cât şi ipostaza în care să ieşim în evidenţă, să fim apreciaţi prin modul rapid sau eficient prin care rezolvăm o problemă.
Nu doar complicaţiile sociale vor face ca zilele de 24 şi 25 iunie să fie zile asemănătoare, ci și dorinţele. Ceea ce urmărim să împlinim în prima zi a săptămânii vor urmări cu insistenţă şi în a două zi, însă de această dată, în 25 iunie, conjuncturile sociale sunt altele, limitările sunt altele şi multe dintre dorinţe vor rămâne în acest stadiul, iar barierele zilei de 25, cele care sunt diferite de ceea ce s-a-ntâmplat în ziua anterioară, vor fi legate de timp, de întârziere, de defecţiuni ale unor aparate sau de retragerea dintr-o asociere, dintr-un context pe baza unei concluzii false sau eronate. Trebuie să subliniem faptul că în noapte de marţi spre miercuri Jupiter va trece în Rac, iar asta înseamnă că acum el se află pe ultimele secunde ale zodiei Gemeni, împlinind un tranzit complicat şi apăsător de un an de zile în care am fost mobilizaţi pe informaţii, pe modul cum apreciem aceste valori, pe modul cum le-am transferat, dar şi pe anumite zone personale legate de sănătatea mentală, de discernământ, de libertate de expresie. Jupiter trece din exil în exaltare, practic de la o extremă la alta, chiar dacă aceste două trăsături sunt din sectoare diferite şi vom intra în contact cu energii binefăcătoare. Acestea vin spre noi în noaptea de marţi spre miercuri, mai exact la ora 4:30 în dimineaţa zilei de miercuri, ora la care Jupiter intră în Rac. Nu vom percepte, deocamdată, caracterul benefic al acestor poziţii pentru că în Rac se află Lilith care deja lezează personalitatea, iar asta înseamnă că deja suntem afectaţi de subiectivitate, considerând că prea multe lucruri negative ne-au fost atribuite şi nu putem să ne separăm de faptul că pe aceste le-am luat în sens personal. Beneficiul personal, cel care se produce dincolo de observaţiile individului se va susţine mult pe modul cum administrăm valorile în această zi de marţi. 25 iunie fiind o zi de negociere, va trebui să ne implicăm cu toată puterea pentru a obţine rezultate bune. Chiar dacă beneficiile nu vin acum ele se vor regăsi în trăsăturile lui Jupiter aflat în tranzit prin exaltare timp de un an de zile.
Prin urmare, 25 iunie ne îndeamnă spre a găsi soluţii între valori extreme. Încă de dimineaţa ne vom dovedi, zăpăciţi, împiedecaţi, uituci, lipsiţi de vlagă, putere, punând pe seama faptului că odihna a fost deficitară în noaptea de luni spre marţi sau că ultima vreme ne-a solicitat mult şi nu am avut răstimpul necesar să ne odihnim ori că din senin apare un eveniment care ne tulbura, fie că apar întârzieri în planurile pe care ni le-am stabilit din zilele anterioare ori din săptămânile anterioare. Ceea ce se întâmplă în 25 iunie are o mare însemnătate pentru valorificarea unor elemente personale în următorul an. Este o zi foarte importantă din acest punct de vedere şi este crucial să facem faţă tuturor provocărilor care vin spre noi azi.
În prima parte a zilei vom traversa o dilemă stranie, dacă să punem la dispoziţia celorlalţi informaţiile pe care le avem, dacă să ne oferim serviciile ori dacă să fim pur şi simplu disponibili sau prezenţi într-un anumit loc. Va trebui să depăşim această dilemă şi să răspundem cu toate rezervele pe care le avem solicitaărilor care ne vin din jur. După 10,30, când Luna va intra în Vărsător, această dilemă se va disipa, ne vom debloca şi ne vom implica în activităţi de comunicare şi relaţionare cu o mai mare uşurinţă. De această dată apar alte probleme, fie vorbim prea mult, fie vorbim prost, fie nu spunem ceea ce trebuie, fie nu ascultăm părerea interlocutorului, fie ne implicăm în relaţii sterile și pierdem timp important, fie dorim să facem multe lucruri şi nu ne încadrăm în timpii stabiliţi, fie sub impulsul unor factori independenţi de propria voinţa apar întârzieri pe care nu ştim să le gestionăm. Chiar dacă situaţiile nu sunt atât de complicate, va trebui să le facem faţă, vă trebuie să le gestionăm corespunzător pentru că eficienţa acestei zile se va regăsi în tranzitul lui Jupiter prin Rac timp de un an de zile. Jupiter va intra în Rac în noaptea de marţi spre miercuri şi mulţi vor fi atât de presaţi de această energie încât vor claca, vor considera că dacă pentru cei din jur nu este important ceea ce au făcut până acum orice ar face de acum încolo nu va conta. Aceasta reprezintă reacţia subconştientă a faptului că ne aflăm într-un moment de prag, într-un moment de hiatus, într-o ipostază în care se trece de la o trăsătură negativă de pe o filieră, pe o trăsătură pozitivă pe altă filieră. În general, exilul lucrează bine cu domiciliul, iar exaltarea cu căderea. Acum se trece de la exil la exaltare, adică de pe o ramură pe alta, iar oamenii nu au informaţia organică menită să le permită trecerea fără efort de la o trăsătură pozitivă a una negativă. În felul acesta, mulţi vor claca, vor considera că se pune o presiune prea mare pe ei şi vor lăsa lucrurile în voia sorţii, considerând că este de o importanță crucială ceea ce au făcut până acum, nu ceea ce vor face de acum încolo.
Negocierea se referă strict la acest lucru. Tot ceea ce negociem în alt context nu va avea atâta greutate cum are acum acest tip folosit în proiectele pe termen lung, adică îndemnul de a mai face încă un efort, chiar dacă vom considera că suntem epuizaţi ori că nu are rost.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne mobiliza azi să facem faţa tuturor provocărilor care vin spre noi, tuturor ipostazelor mai mult sau mai puţin complicate ale zilei pentru că ele se vor regăsi în energia sintetică a lui Jupiter în Rac timp de un an de zile. Chiar dacă azi nu vom reuşi să ne vedem rezultatele pozitive apreciate, să nu cădem în patimă de a ne judeca sau de a ne consideră neapreciaţi de ceilalţi pentru că nu această este direcţia evenimentelor de acum. Rezultatele pozitive, prin natura lor se vor regăsi în tranzitul lui Jupiter în Rac care va începe din dimineaţa zilei de 26 iunie şi va dura un an de zile.

Intrarea lui Jupiter în Rac ne aduce în fața unor schimbări esenţiale. Practic, trecerea lui Jupiter din exil în exaltare constituie unul dintre cele mai importante evenimente ale lui 2013. El se produce cu Luna în Vărsător şi asta înseamnă o deschidere către noutate, către oportunităţi, o înclinaţie spre a rezolva situaţii imposibile sau către asocieri speciale, unele bizare, cele care depăşesc predispoziţiile generale ori compatibilităţile dintre zodii, între persoanele situate pe acelaşi nivel de înţelege, social, politic s.a.m.d. Mesajul principal pe care-l aduce Jupiter în Rac este acela că nu mai există timp. Multe sunt grăbite pentru a fi îndeplinite şi până pe 17 iulie, când Uranus va intra în mers retrograd vom beneficia de un con de aspecte favorabile în special în ceea ce privesc conjuncturile sociale. Tot azi, când Jupiter îşi schimbă semnul, Mercur va intra în mers retrograd şi asta înseamnă că pentru aproximativ trei săptămâni vom traversa ipostaze penibile în care gândirea să nu mai ţină pasul cu acţiunea şi mai ales, fiind în Rac, să realizăm o amestecare neplăcută între gând şi sentiment în aşa fel încât acţiunile la care suntem implicați să fie compromiţătoare şi să nu mai meargă pe linia demersurilor, etapelor creionate până acum. Retrogradarea lui Mercur înseamnă revoltă împotriva propriei persoane, împotriva propriilor amintiri a propriilor experienţe de viaţă. Considerăm că nimic nu mai este de actualitate, bun, corect, înălţător, ci totul devine apăsător şi compromiţător. În acelaşi timp, Venus se află pe ultimele grade ale zodiei Rac ceea ce înseamnă că dacă mintea merge înapoi, sufletul merge înainte, caută o nouă formă de expresie sau să-şi finalizeze o parte din demersurile la care a lucrat în ultimele săptămâni și care implică o perioadă de analiza, de sedimentare a experienţelor afective. Venus intră în fereastra careului cu Saturn şi oamenii devin mai reţinuţi, iar până când intră în Leu, pe 27 iunie, va fi foarte reţinută, însă după aceea va considera că adevărul său este mai important decât adevărul celorlalţi şi orice formă de reţinere va crea un recul, adică reţinere într-o direcţie şi dezlănţuire într-alta. Intrarea lui Jupiter în Rac, pe acest context în care Soarele se află de asemenea în trigon cu Saturn, în care Lilith devine puternică şi expresivă în Rac ne extindem gândurile şi conştiinţa către un sector mai puţin plăcut, acela al suferinţei. Chiar dacă Jupiter intră în sensul exaltării sale şi ar trebui ca, dintr-odată, valorile morale să devină prioritare pentru noi, Lilith aflată în primele grade ale zodiei Rac răstoarnă valorile şi Jupiter, în intenţia sa de a lua din raft o carte plină de sfaturi înţelepte, va ridica mâna un pic mai sus, pe un alt raft şi va lua de acolo o carte cu acelaşi titlu „Reguli de viaţă”, dar care este plină de prostii.
Chiar dacă aceasta este o încercare specială, chiar dacă Jupiter este lezat de Lilith, faptul că se împlineşte o piramidă de apă în care sunt implicaţi Soarele şi Jupiter într-un vârf ne îndeamnă să avem mai multă încredere în intuiţie, chiar şi atunci când greşim pentru că intuiția nu ne duce spre greșeală, ci constituie partea pozitivă a actiunii eronate, să avem mai multă încredere în sentimentul care ne ghidează, chiar dacă în primele faze lucrurile nu merg așa cum ne-am așteptat. Luna este azi prietenă şi cu Uranus şi cu Marte şi cadrul general, acela care combate acţiunile zilelor anterioare şi care nu depăşeşte acest segment, este unul armonios și încântător. Sunt analizate reuşitele zilei anterioare, sunt puse în balanţă realizările personale, maturitatea individului cu tot ceea ce este de făcut de acum încolo prezentat eşalonat pe luni sau poate chiar pe un an de zile.
Ceea ce este demn de remarcat vine din faptul că mesajul lui Mercur peste toate aceste îndemnuri pozitive ale lui Jupiter sau colorate de prezenţa lui Lilith din Rac ne duce spre o zonă a regretului. Pentru cei care nu au cunoscut încântarea sau încrederea în sine, pentru cei care nu şi-au explorat viaţa foarte puternic, regretul constituie un moment de pauză, de relaxare, de linişte pentru că nu mai simt presiunea anturajului sau presiunea acţiunilor care cer urgentare. Regretă, deci au control asupra evenimentelor, iar asta înseamnă că ştiu ce au de făcut, că se pot opri oricând din orice demers. În realitate, este o păcăleală pentru că regretând îmbrățișează o iluzie, la fel cum se păcăleşte un fumător începător care consideră că se poate lăsa de acest viciu, dar nu vrea. În realitate, se creează o dependentă de tristeţe, de amărăciune, de regret, mai ales că Mercur se află într-o conjuncţie largă cu Venus şi aceasta este într-o dependenţă de situaţiile pe care nu le înţelege şi de care fugă. Cu cât trece timpul mai mult, Mercur, mergând înapoi şi Venus înainte intrând în alt semn, motivaţiile în direcţia regretelor rămân singure, se izolează, iar Mercur devine planetă neaspectată.
Jupiter în Rac manifestă o atracţie specială faţă de trecut şi această atracţie specială va fi cu atât mai importantă şi mai corectă cu cât observăm că azi în energia jupiteriana este evidențiată și prin implicarea trigonului Soarelui cu Saturn, cu atât mai mult Mercur îşi porneşte mersul său retrograd și cu atât mai mult cu cât Soarele şi Neptun îşi împlineşte şi ele trigonul lor. Acest triunghi regal cu unghiuri împlinite la grad perfect într-o zi, înseamnă forţa concentrată, însă nu pentru mersul înainte, ci pentru cel înapoi. Acest mers înapoi poate însemna şi răscolirea trecutului pentru ceea ce s-a greşit, însă este important ca aceia care se lăsă în voia acestui îndemn să se gândească la faptul că fiind vorba de evenimente ample nu pot fi rezolvate într-o zi, nici într-o săptămână poate chiar nici într-o lună. Dar tendinţa de a ne întoarce la locul faptei de a reveni la anumite probleme pe care anterior nu le-am rezolvat, fără a aduce cu noi schemele anterioare, ci pur şi simplu de a călători în trecut cu mintea, reprezintă o forţă extrem de puternică în această zi şi ea se va regăsi şi în conjuncturile zilelor anterioare, evident cu particularităţile aferente.
Trecerea lui Jupiter dintr-un semn mutabil într-unul cardinal înseamnă grăbirea lucrurilor. Cei care sunt mai sensibili vor avea impresia că sunt presaţi de timp, că au de îndeplinit multe lucruri într-un interval de timp foarte scurt şi că nu mai au timp, că se află într-o numărătoare inversă și că aceasta trebuie să fie luată în seamă. În mare parte această percepţie este adevărată pentru că evenimentele care vin din zodiile cardinale grăbesc lucrurile, ele nu alimentează evenimentele pe termen lung, ci le grăbesc, le împing către o altă etapă, mult mai repede, încercând să se câştige timp sau să se depăşească anumite etape. Faptul că Saturn este implicat în această piramidă de apă în care îi avem pe Jupiter, pe Soare şi pe Lilith într-un vârf scoate în evidenţă o expresivitate anume în această grăbire a lucrurile. Lucrurile nu sunt grăbite în mod haotic, ci, chiar şi atunci când sunt grăbite pentru a fi stricate, au la bază o explicaţie perfect logică, una motivată prin argumente solide temeinice care potcfi înţelese foarte uşor.
Pluton supraveghează toată această aglomerare de planete din Rac şi ne încearcă mult pe valorile familiei pe ataşament, pe plăcerea de a ne izola în construcţii personale (locuinţă personală, casă de vacanţă, titluri ştiinţifice, brevete etc.) de a ne izola în aceste elemente de patrimoniu personal considerând că o parte dintre ele trebuiesc înlocuite pe motiv că s-au învechit. Rămâne de stabilit în raport cu horoscopul personal care sunt aceste elemente învechite trebuiesc schimbate pentru că Lilith, în acest context, aduce eroarea care nu este văzută uşor, eroarea de calcul, de încadrare. Lucrurile trebuiesc bine gândire, analizate foarte bine şi nu trebuie lăsat nimic la voia întâmplării.
Prin urmare, 26 iunie este o zi foarte importantă a lui 2013. Aduce trecerea lui Jupiter în Rac pe care mulţi astrologi o vor considera ca o poziţie extrem de favorabilă. În realitate caracterul pozitiv şi benefic al lui Jupiter în Rac este puternic afectat, lezat, compromis de Lilith aflată şi ea în primele grade ale zodiei Rac. Este compromis şi încercat puternic tot ce ţine de patrimoniul personal, de tradiţie, de neam, de ţară, de limbă, de obiceiuri, de istorie personală sau chiar de cultura personală.
Sub presiunea anturajului mulţi cedează pentru că nu mai ştiu să discearnă adevărul de minciună, nu mai ştiu să discearnă binele de rău şi-atunci se lăsă în voia valului. În realitate, lucrurile nu sunt lipsite de control, ele merg în trecut, punctual în anumite perioade, epoci, fac trimitere la anumite secvenţe din istoria personală când am greşit sau când am cedat anumitor tentaţii, punând o sămânţă bună într-un pământ rău, sau o sămânţă rea într-un pământ bun aşteptând ca lucrurile să se rezolve de la sine. Prezenţa lui Lilith aproape de Jupiter compromite o şansă sau ne scoate în evidenţă o ipostază trecută în care cu bună ştiinţă am compromis ceva. Acum trebuie să primim roadele acţiunilor trecute, trebuie să privim în faţă cât de serioşi am fost, cât de sinceri, cât de pricepuţi şi dacă am stricat o relaţie sau am dat cu piciorul unei oportunităţi trebuie să ne aşteptăm să ne vină rezultatul pe măsură acţiunilor trecute.
Mercur în Rac nu se simte foarte bine, nu este în elementul său, dramatizează foarte mult şi se leagă prea mult de acele stări sufleteşti pe care nu le înţelege. Retrogradarea sa în această zodie înseamnă îmbrăţişarea regretului ca pe un element bun, ca pe un mijloc de recreere sau de destindere. Această confuzie este generată tot de Luna neagră aflată în Rac, ale cărei metode Mercur le va îmbrăţişa începând de mâine, de când Venus, singura planetă cu care Mercur va face acum un aspect, va trece din Rac în Leu. Mercur rămas singur va primi tot ceea ce i se oferă. Fiind vulnerabil prin retrogradarea sa, el va deveni o ţintă a Lunii negre care chiar asta caută – elemente vulnerabile pentru a le exploata. În felul acesta, orice formă de călătorie în trecut, orice ataşament resentiment sau compromis devine tulburător, prea dureros şi generează evenimente încărcate de un dramatism aparte. Orice reproş sau orice negaţie este luată în sens personală şi în loc să se liniştească prin regret oamenii observă că de fapt se încarcă şi mai mult cu tipul de energie pe care îl invocă regretând.
Faptul că într-o singură zi se combină atât de multe lucruri pozitive şi există şi elemente negative (careul Lunii la Axa Dragonului, Mercur în mers retrograd) ne lasă impresia că participăm la lucruri mari importante, grandioase, dar că nu reuşim să ne ridicăm la înălţimea episoadelor pe carele traversăm. Această impresie este greşită, eronată, este falsă ori construită în felul acesta pe baza unei breşe de securitate. În realitate, încrederea în sine, fiind puternic lezată şi înlocuită cu suspiciunea şi regretul, va fi cea care va întruchipa de fapt această breşă de securitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a impune o selecţie drastică gândurilor, de a ne fixa pe realizări, pe câştiguri, pe oportunităţi şi de a nu regreta absolut nimic. Regretul este o energie negativă, aceea care întoarce individul nu pentru a repara o greşeală, ci de a fugi de realitate. A îmbrăţişa numai aspectele pozitive, a privi doar lucrurile bune ne pune într-un con favorabil care se va menţine aşa cel puţin până pe 17 iulie, când Uranus va intra în mers retrograd.

Astăzi Luna iese din Vărsător şi intră în Peşti, în mijlocul zilei, urmând să împlinească trei trigoane cu planetele situate pe primele grade ale zodiei Rac (Jupiter, Lilith şi Soare), dar şi un trigon cu Saturn, iar Venus, spre seară, să intre în Leu. Pe aceste fundal, Marte şi Junon îşi împlinesc trigonul lor, dând zilei o coloratură aparte. Faptul că Marte şi Junon îşi împlinesc acest trigon când Luna se află încă în Vărsător aduce un îndemn şi un imbold în special în timpul nopţii care nu poate fi pus în aplicare în timpul zilei de ieri, însă dinamica astrală a celorlalte planete nu a făcut vizibil acest trigon între dorinţă şi asociere. Astăzi, când Luna se află în Peşti, dorinţa aprigă de asociere, de a construi lucruri bune prin schimb de experienţă este pusă la încercare de acele întâmplări care cer maturitate, reţinere, interiorizare, experienţa de viaţă sau care fac trimitere la anumite întâmplări din istoria personală când un anume individ sau un anume grup de persoane au participat la o lucrare importantă înscrisă în conştiinţa universală. Trigonul lui Marte cu Junon înseamnă şi curaj în a implementa un proiect personal sau în a participa la un alt proiect, însă cu o notă personală, originală interesantă şi constructivă. Din nefericire, între 11,30 şi 20,00 când Luna va fi în Peşti şi Venus în Rac, pe gradul anaretic, drama personală, teama că participăm la lucruri mari pe care nu le putem evalua pe măsură, ne constrâng să privim totul prin reţinere ca şi cum cei mai interiorizaţi oameni sunt cei mai câştigaţi, sunt cei mai apreciaţi sau interiorizarea, refuzul unei exprimări, a unei comunicări fac informaţia și mai solidă, şi mai puternică, şi mai atractivă. În realitate, această înclinaţie spre reţinere, având ca motivaţie exprimarea pe un alt nivel, obţinerea unei eficiențe mult mai bune prin neîmpărtăşire, este o păcăleală care vine de la Lilith cu care Luna ridica acum un trigon. Luna neagă nu este cel mai important element astrologic activ acum, ci unul care devine important pentru că intervine cu o eroare ce dă peste cap întregul sistem. Aflându-se în interiorul piramidei de apă care, prin implicaţia Lunii se transformă în Tripod, sugestiile lui Lilith se înscriu în structura de bază. Tentaţia de a minţi, de a răstălmăci ceea ce vine spre noi, de a prezenta lucrurile în favoarea personală sau de a răscoli un depozit de toxine fără a avea instrumentele necesare pentru a le elimina, fără a avea procedeul specific, cel mai corect şi bun pentru a vindeca, face din intervenţia Lunii una foarte importantă de care orice pasionat de astrologie trebuie să ţină cont acum.
Pe gradul anaretic din Rac, Venus va dramatiza şi mesajul său acum va semăna cu dramă pe care a pornit-o Mercur ieri prin mersul retrograd. Sunt aduse din trecut episoade care nu au nicio relevanţă în prezent, dar care sunt trăite iar şi iar în ideea că prin această dramă se va face dreptate, în ideea că se obţine un titlu de glorie din a suferi atât de intens, atât de complicat sau pur şi simplu din neputinţa de a ne sustrage mintea din acest val de idei ori memorii negative. Dar amintirile negative sunt amestecate printre cele pozitive, iar asta înseamnă că apropierea Lunii de Neptun, împlinită spre seară, poate veni cu un strop de romantism, de sensibilitate, de expresivitate sau chiar de bunăstare (trigon Lună-Soare) pe fondul acestor încercări mari ca şi cum cu cât viaţa este mai dură, cu atât legăturile dintre oameni devin mai puternice şi cu atât bucuriile simple, pure sunt mai atractive şi mai înălţătoare.
În realitate, unghiurile care se împlinesc azi, vin cu o invitaţie şi anume necesitatea unei schimbări radicale, aceea care-i sperie pe cei mai mulţi și care va avea o coloratură aparte. Luna se integrează în tripodul ce se construiește pe zodiile de apă şi participă la o conjunctură amplă care se întinde pe distanţe mari în timp şi care are o componentă genială, aceea de a evidenţia un rău ascuns ani de zile cu foarte multă dibăcie, cu foarte multă atenţie pentru a schimba direcţia, pentru a anula această eroare şi, în felul acesta, pentru a comporta o deplasare spre succes, spre reuşita personală.
Pentru că Lilith este implicată în aspect putem aduce în discuţie şi ideea de sabotaj. Nu toate fiinţele sunt sensibile la ideea de autodepăşire. Unii oameni prefera să vorbească mult despre spiritualitate, despre dragoste despre armonie tocmai pentru a înlocui acţiunea cu cuvintele. Acest procedeu înşelător spune despre persoanele respective că, în realitate, nu doresc să evolueze pentru că sunt leneşe ori pentru că nu au în structura lor deocamdată ipostaza unui salt atât de mare. Aşa cum se întâmplă şi în sport, pentru a atinge o performanţă, pentru a te număra printre ei care ating recorduri sau care înscriu un rezultat într-o agendă trebuie o pregătire temeinică. Această pregătire se face prin voinţa proprie, prin educarea minţii, printr-o disciplină severă, aceasta care este integrată azi în conjuncturile astrale prin faptul că Saturn este puternic implicat în aspect. De asemenea, Axa Dragonului, fiind într-unul din vârfurile tripodului, ne scoate în evidenţă acea componentă de geniu pe care fiecare o are înscrisă în destinul sau şi care iese la lumina într-un mod uşor de perceput, important este ca fiecare să aibă disponibilitatea necesară pentru a o vedea. Probabil că pe viitor vor mai fi şi alte ipostaze de acest fel în care geniul personal să se manifeste într-o direcţie, însă tripodul de acum poartă un mesaj special, acela de a ne mobiliza în direcţie purificării fiinţei, a doborârii acelor bariera care ne spun că suntem altfel decât în realitate. În realitate, suntem fiinţe speciale, puternice care au avut în trecut parte de experienţe înălţătoare, care au cunoscut scânteia iluminării însă s-au ataşat prea mult de lucrurile mici, rele şi compromiţătoare, văzându-le în mod disproporţionat şi acordându-le prea mult credit. Acum, acestea sunt deposedate de puterea pe care noi înşine le-am oferit-o şi avem ocazia, prin faptul că ne luăm înapoi ceea ce ne aparţine, să folosim acea putere pentru a ne vedea chipurile strălucitoare într-o oglindă a sufletului, adică scânteia de geniu pe care o avem înscrisă în suflet.
Prin urmare, 27 iunie este o zi de încercare existenţială. Mulţi vor considera că evenimentele vieţii personale sunt dintr-odată privite la o altă dimensiune, că sunt invitaţi să participe la lucruri foarte mari şi că nu se întâmplă ca ieri, să nu facă faţă clar, acum simt că dacă îşi îndreaptă atenţia corespunzător vor reuşi să se ridice la nivelul aşteptărilor pe care le au. Evident 27 iunie este şi ziua făţarnicilor, a prefăcuţilor, a celor care mimează lucrurile importante şi valoroase pentru evoluţia spirituală tocmai pentru că nu doresc să abordeze prin practică acest traseu. Vorbesc despre dragoste pentru că nu iubesc, ci doar explorează plăcerea, vorbesc despre iertare, pentru că nu pot ierta. ci doar ignora, vorbesc despre înţelepciune pentru că nu au experienţe de viaţă personale, ci doar citate din autori celebri. Şi ei sunt avantajaţi azi, şi lor drama personală le va crea probleme însă cei mai câştigaţi sunt cei care privesc cu luciditate în faţă şi care nu se păcălesc cu rezultate false.
27 iunie conţine şi o contradicţie, aceea de a ne asocia cu oricine pentru un câştig personal. Trigonul Marte-Junon înseamnă şi asocieri dincolo de barierele obişnuitului. Acestea însă nu întotdeauna se soldează cu un rezultat bun, chiar dacă azi cele două planete sunt în trigon (aspect favorabil). Dispunerea planetară aduce o mare putere lui Lilith, situată acum într-o zodie importantă pentru asocieri, pentru ataşamente, pentru legături şi tocmai de aceea nu este cazul să ne aşteptăm ca orice tip de asociere spre suntem invitați azi să fie o reuşită.
Pentru oamenii comuni ziua este marcată de contradicţii. Pe de o parte, lucrurile merg foarte bine, foarte clar, adică totul este atins de un bine suspect, poate chiar de prosperitate şi bunăstare, iar de cealaltă ni se spune că bunăstarea şi prosperitatea obţinute trebuie împărtăşite, dăruite aşa cum au fost primite. Omul comun nu poate înţelege în ce constă succesul său dacă tot ceea ce primeşte trebuie dea. Însă cel care lucrează cu energia, care este angrenat într-un proces de evoluţie spirituală ştie că asta înseamnă că face parte dintr-o lucrare, aceea care înscrie în conştiinţa socială ceva neobişnuit, un lucru care de la sine, prin procese naturale, nu s-ar fi putut produce.
Spre seară, Venus va trece în Leu şi sentimentele se vor încălzi, oamenii se vor simţi mult mai atraşi de lucrurile superficiale, vor fi mai puţin suspicioşi ori circumspecţi faţă de cei pe care-i au în jur, vor îmbrăţişa latura teatrală a vieţii, luând în uşor acele evenimente care până acum ar fi pus o mare greutate pe suflet, pe modul de a gândi sau pe cel de a acţiona. Prin amplificarea aspectului ludic al vieţii, Venus în Leu aduce şi făţarnicii, şi prefăcătorii, aduce şi înclinaţia spre supraapreciere, dar şi tendinţa de a răni neintenţionat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a medita asupra ideii de putere. Puterea nu înseamnă dominare, ci ea, în mare parte, înseamnă susţinere. Aici în această lume persoana care este puternică trebuie să susţină.

Astăzi lucrurile se mai temperează puţin, Luna va împlini un sextil cu Coada Dragonului reuşind să medieze tendinţa Nodurile, iar asta înseamnă că toate celelalte unghiuri pe care le va împlini (sextil cu Pluton, conjuncţie cu Chiron, careu cu Marte) vor deveni instrumente ale acestor soluţii care vin în raport cu destinul personal. Multe din episoadele acestei zile, se vor prezenta ca un balsam pentru suflet ori vor genera, evenimente care la rândul lor, prin efectele pe care le vor produce vor impune armonie sau linişte în mediul în care vor activa.
Ceea ce vine spre noi acum şi are întâietate ține de o anume înţelepciune de viaţă. În momentul în care ne întoarcem spre trecut pentru a rezolva (sextil Lună-Coada Dragonului) extragem de acolo întâmplările cele mai reuşite. Ne aducem aminte de ipostazele în care am fost bine pregătiţi, am făcut impresie bună, am învins ori am traversat un moment final într-un demers foarte greu. Acum, prin sextilul Lună-Pluton, se va face apelul, pe de o parte, la o anume flexibilitate faţă de ceea ce avem de rezolvat acum, în prezent (Luna este distribuitor de lumină între conjuncţia cu Pluton cu cea cu Uranus) şi, de partea cealaltă, acele episoade din trecut pe care trebuie să le rezolvăm şi pe care am văzut în zilele anterioare că le-am tulburat foarte mult. Lucrurile se aşează acum pe un făgaş plăcut, corect, însă ele se extind foarte mult. Zodia Peşti, prin intermediul Lunii, conferă o anume viziune de ansamblu, iar prin conjuncţia cu Chiron această amploare a gândirii devine de-a dreptul terapeutică sau expresia unor informaţii care se extind foarte mult dincolo de orizontul elementelor cunoscute. Această extindere poate părea unora epuizantă, însă ea are rolul de a-l pregăti pe individ pentru opoziţia pe care Soarele şi Pluton începe să o formeze şi care se va împlini în luna iulie.
Acum ceea ce este flexibil nu se poate impune ca soluţie pentru că probleme, practic, nu a apărut, însă ca idee, ca oportunitate, ca sugestie, ca sfat, ca recomandare aceasta trebuie reţinută, memorată şi integrată în fondul afectiv pentru a face apel la ea atunci când va fi nevoie.
Nevoia, aşa cum este întruchipată azi, va bulversa pe mulţi pentru că lucrurile foarte evidente sunt plăcute însă, în profunzimea lor, în adâncime, ele încep să se şubrezească, să se clatine şi să sugereze că nu va mai dura mult până când întreaga construcţie se va distruge. Nu înseamnă că gândirea este orientate către negaţie, către pesimism sau către disconfort, ci înseamnă că luăm deja contact, că gândim, că observăm acele elemente care în luna iulie vor traversa o ipostază violentă care apare o singură dată pe an, atunci că Soarele şi Pluton sunt în opoziţie. Aceste ipostaze sunt legate de aspectul medical, problemele legate de vizibilitate, viziune, claritatea imaginii, deci de vedere, de înţelegerea a ceea ce este văzut sau de simţul tactil şi de tot ceea ce este legat de piele ori de structura şi funcţia acesteia.
În a doua parte a zilei, când Luna şi Marte vor fi în careu, aspectele pozitive care s-au manifestat în prima parte a zilei tind către mai mult şi se manifestă prin aspectul lor revendicativ. Prin cuvânt, prin atitudine, se cere prea mult, se impune prea mult prin vorba, prin atitudine şi nu neapărat conţinutul constituie problema acestei zile cât modul în care este făcut cunoscut. Oamenii nu se mai sincronizează, îşi vorbesc, dar nu se înţeleg corespunzător şi îşi dau seama că cu cât se îndrăgesc mai mult cu atât se tachinează mai mult. Acest careu între Luna şi Marte vizează în special relaţiile care depăşesc aspectul protocolar, care au un anumit grad de intimitate, declarat sau nedeclarat şi care vor pune în dificultate acele sentimente care se amplifică atunci când sunt observate, discutate sau trezite.
Ceea ce se prefigurează azi ca fiind rostul, scopul său însemnătatea a ceea ce traversăm vine să ne reamintească faptul că organismul sau un anume grup în care dorim să ne integrăm are nevoie ca din când în când să treacă prin perioada de refacere, de vindecare. Acum mesajul astrelor ne indică faptul că vindecarea se face prin extinderea câmpului conştiinţei, nu prin lăcomie, nu prin însuşirea de noi cunoştinţe, nu prin dezvoltare personală și nici prin extindere spre mai mult, însă nu oricum, ci aşa cum învăţăm prin constrângerile careului Lună-Marte, adică fără lăcomie pentru că lăcomia este sancţionată slăbind legăturile cele mai sensibile şi delicate ale persoanei.
Prin urmare, 28 iunie reprezintă o zi în care ne adâncim în gânduri, în sentimente, în acţiuni şi când descoperim că toate acestea sunt ambivalente. În prima parte a zilei le vedem înfățișarea plăcută, că ne hrănesc cu elementele care ne sunt utile, cu lucrurile cele mai bune şi fericite pe care le putem obţine din contextul acesta, iar în a doua parte a zilei vom considera că traversând aspecte bune este momentul să cerem mai mult de la viaţă. Ipostaza aceasta poate să ne ducă foarte uşor spre lăcomie, iar lăcomia este azi puternic sancţionată. Careul Lună-Marte amplifică aceste conflicte mai ales în cazul persoanelor imature, mai ales în cazul celor care au impresia că dacă se întâlnesc cu o informaţie şi le trezesc atenţia, neapărat trebuie să o obţină, că dacă văd în raft un lucru neapărat trebuie să-l ia, ca în cazul persoanelor care nu-şi pot controla dorinţele şi care nu şi-au pus niciodată problema să şi le controleze de teamă frustrării. Frustrarea este elementul care sperie cel mai mult, care ia această înfăţişarea sau îmbrăcă această haină a disconfortului pe care o persoană poate să-l obţină atunci când îşi refuza o dorinţă. Dorinţa necontrolată nu duce la frustrare şi nici nu-i este redusă intensitatea, ci prin control ea este îndreptată pe calea cea bună, ața cum este firesc şi aşa cum cere viaţa organizată. Calitatea fiinţei, a omului va putea fi văzută azi după modul cum va putea gestiona aceste două direcţii (caracterul pozitiv şi cel negativ) integrate în fiecare element pe care-l parcurgem.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne îndrepta atenţia mai mult spre caracterul pozitiv a lucrurilor, de a gândi că fiecare aspect al vieţii, fiecare element care ne atinge acum ne invită să ne extindem câmpul conştiinţei, nu să devenim lacomi, ci pur şi simplu mai puternici.

Înainte de răsăritul Soarelui, Luna are de împlinit un trigon cu Mercur aflat în mers retrograd, apoi, în mijlocul zilei va trece în Berbec, urmând ca spre seară să împlinească două careuri, unul cu Jupiter şi altul Lilith, apoi un trigon cu Venus, abia intrată în Leu. Dinamica acestei zile, pentru că integrează o parte din tranzitul Lunii prin Peşti şi o altă parte prin Berbec, aduce o dihotomie interesantă, aceea care va seamăna cu dinamica zilei anterioare.
Trigonul Lunii cu Mercur înseamnă călătorie în trecut pentru a repara o greşeală ori pur şi simplu pentru a rememora un episod plăcut, deconectant sau edificator într-o confruntare programată în această zi. Apoi careul Lunii cu Jupiter şi implicit cu Lilith sugerează faptul că bucuria personală, călătoria în trecut, plăcere personală se plătesc scump, că ele vor aduce un anume disconfort personal, că oamenii nu sunt pregătiţi să afle anumite lucruri despre ceea ce s-a-ntâmplat în viaţa unor oameni sau pur şi simplu nu sunt pregătiţi să afle părerile personale ale unor personaje celebre care, la un moment dat, au făcut istorie.
Nu este o zi în care să se întâmplă foarte multe lucruri în niciun caz nu suntem învăluiți de episoade noi, ci vine spre noi evenimente cunoscute, abordate anterior, care acum, puse în contextul pe care-l traversăm, se dovedesc a fi ineficiente sau compromiţătoare. Abia spre seară, când Luna şi Venus vor fi în trigon, înţelegerea va putea să primească un imbold interesant şi să putem ignora opoziţia pe care o primim din partea anturajului, cum că nu suntem lucizi, suficient de inteligenţi, nu dispunem de nivelul corespunzător de cunoştinţe sau nu avem maturitatea afectivă necesară. Din nefericire acest trigon Lună-Venus vine să dea o replică episoadelor din prima parte a zilei, adică să aducă o desfăşurare de forţe pe care Venus din Leu o face cu o mare uşurinţă, aceea de a răni fără intenţie directă. Spre seară, sunt răniţi fără intenţie cei care au fost reticenţi de-a lungul zilei, cei care au refuzat o anumită informaţie ori care au fost blocaţi pe idei mai vechi, acelea pe care le-au tot traversat de-a lungul acestei săptămâni prin expunerea lor în faţa unor situaţii similare fără a se putea descurca.
Faptul că Luna trece din Peşti în Berbec multe lucruri, influențate de acest tranzit, trec de la o vibraţie la altă arata și ca urmare, oamenii vor fi în căutarea lucrurilor imposibile. Dacă le găsesc în dimineaţa acestei zile, după ora 16,00, când Luna trece în Berbec, ele nu-i vor mai mulţumi şi vor face în aşa fel încât spre seară alte lucruri, mult mai importante sau mai urgente, să le capteze atenţia şi să devină importante. În felul acesta, înţelegem că va fi o zi bună pentru cei care reuşesc să gestioneze situaţiile complicate, care reuşesc să treacă ușor de la o situaţie la alta, care reuşesc să traverseze ipostaze complicate fără a se pierde cu firea. Ipostazele complicate, fie că cer gestionarea amintirilor în mod ponderat sau inteligent, fie că solicită administrarea unor informaţii sociale cu caracter compromiţător par să conferă zilei o intensitate aparte menită să-l smulgă pe individ din nevoia de odihnă pe care o va resimţi acută încă de dimineaţă.
Finalul tranzitului Lunii prin Peşti şi implicit trigonul cu Mercur din Rac ne îndeamnă către somn, către evadare din planul realităţii, să călătorim cu mintea, să simţim într-un anumit fel aşa cum nu putem împărtăşi sau dacă împărtăşim nu ne este înţeles. În după amiază acestei zile lucrurile însă se complică atât de intens şi atât de brutal încât unii se vor trezi brusc din visare şi vor reacţiona prin instinct. Instinctul, prin careul Luna-Jupiter, generează reacţii acide, iar prin trigonul Lună-Mercur va face în aşa fel încât conjunctura în sine pe care o traversăm să fie transformată în avantaj propriu.
Prin urmare, 29 iunie ne îndeamnă să ne exprimăm liber şi deschis o dorinţă personală însă nu faţă de ceilalţi, ci faţă de noi înşine. Prima parte a zilei va fi edificatoare din acest punct de vedere pentru că va aduce tendinţa de a ne izola de anturaj, de a ne petrece timpul în intimitate, pentru a ne rezerva dreptul de a convieţui cu bucuriile şi problemele personale într-un mod lipsit de vulgaritate, agresiune, fără să ne grăbească cineva sau să ne judece pentru ceea ce deţinem. În a doua parte a zilei lucrurile nu vor mai sta aşa, ele vor intra pe o pantă periculoasă pentru că atât careul Lună-Jupiter cât şi careul Lună-Lilith conferă zilei un caracter compromiţător. Sunt spuse lucruri care nu convin şi dacă iniţial acestea sunt tolerate atunci se ajunge la ton ridicat, atitudine de respingere sau răscolirea intimităţii unei persoane pentru a face comerţ cu aceste informaţii.
Cei care lucrează cu energia care sunt angrenaţi într-un proces de cercetare spirituală vor privi această zi că pe o oază în demersurile spirituale pe care le fac. Fie că în prima parte a zilei relaxarea îi încarcă energetic, le sporeşte puterea şi-i îndeamnă să practice exerciţii de vizualizare ori de empatie sau cele de mişcare a energiei către o locaţie situată la mari depărtaşi, în a doua parte a zilei lucrurile se complică, se inflamează şi mulţi vor considera ca neplăcerile din a doua parte a zilei constituie pedeapsa imediată, bruscă, pe care o are de ispăşit o persoană care a îndrăznit prea mult. Fiind vorba de Mercur retrograd se poate pune în discuţie faptul că s-a îndrăznit prea mult, se poate invoca această formă de lăcomie pe care am adus-o în discuţie şi în ziua anterioară pentru că Mercur în Rac în mers retrograd nu are capacitate de autoinvestigare şi dacă trecutul este plin de amintiri, de drame, de traume explorarea lui nu poate fi oprită de comandă pe care şi-o da individul. Dacă avem de-a face cu personaje care-şi trăiesc viaţa în disciplină, acest lucru va putea fi realizat doar dacă suntem implicați în proiecte mari, cu situaţii în care individul a fost implicat în demersuri sociale importante. Demersurile în sine, prin mecanismele lor de autoreglare, pun un moment de stop asupra acțiunilor individuale.
Din nefericire mulţi se vor păcăli din cauza trigonului Lună-Venus, considerând că dacă nu li se opune rezistenţă în mod direct și, deci, lucrurile merg spre această armonie le permite lor să spună şi să facă orice, iar această situaţie generează neplăceri în societate din entuziasm, din lipsă de control, din faptul că unii îşi vor da prea multă importanţă, considerând că sunt interesanți, plăcuţi, că au cu ce se lauda.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a respecta dreptul la intimitate, dar de a nu o duce pe aceasta în zona lăcomiei. Lucrurile cele mai importante ale zilei sunt cele care vin spre noi. Tot ceea ce suntem îndemnaţi să facem, să facem prin disciplină, prin discernământ.

Luna îşi încheia azi periplul său în calitate de distribuitor de lumină pe care l-a început luni. Astăzi atingem conjuncţia cu Uranus şi de asemenea împlineşte careul cu Pluton. Ca fundal, careul Lunii cu Soarele întregeşte un careu în T pe semne cardinale la care participă luminariile şi cei doi malefici, Uranus şi Pluton și care anunţă activarea opoziţiei dintre Soare şi Pluton, un aspect destul de violent şi periculos în care este implicat şi de această dată Uranus pentru că devine planeta focar în configuraţia amintită.
Aceste careuri care se împlinesc acum agasează mult ideea de muncă. Energiile sunt forţate să ia o anumită direcţie, să se îndrepte către o anumită finalitate, iar consecinţele acestei condiţionări sunt destul de greu de digerat, destul de complicate şi o mare parte dintre ele vor fi vizibile peste câteva luni, în luna august pe alte conjuncturi astrale. Această opoziţie pe care Soarele şi Pluton o împlinesc acum şi care o implică şi pe Lună în faza de Ultimul Pătrar vine, prin energiile zodiei Rac tranzitată de Soare, cu mesajul unui dramatism aparte. Vom fi îndemnaţi să muncim într-o zonă neplăcută, în condiţii mai puţin corecte, în condiţii dificile, grele, să facem faţă acestor situaţii printr-un efort de voinţă care va fi combătut prin mijloace neconvenţionale. În felul acesta, impresiile pe care le au oamenii despre munca lor ar putea să nu reprezinte realitatea şi să se desfăşoare într-o direcţie care, la rândul ei, să genereze conflicte. Munca este subiect de bârfa, de intrigă, iar ea va căuta să se exprime nu doar astăzi, ci pornind de la conjuncturile acestei zile într-un mod neplăcut pentru individ. Observăm că pe cerul acestei zilei Mercur este planetă neaspectată şi vom avea senzaţia astăzi aşa cum se spune în popor: „Vai de capul celui căruia i-a luat Dumnezeu minţile!”.
Ultima zi a săptămânii anunţă însă problemele pe care am putea să le avem prin neîndeplinirea sarcinilor profesionale ori prin modificări pe care intenţionăm să le aplicăm în cadrul muncii pe care o avem de efectuat la serviciu, acasă sau într-un grup de studiu. Pe de o parte, conjuncţia Lună-Uranus și careul Lună-Pluton care încheia statutul de distribuitor de lumină pe care Luna l-a împlinit în această săptămână, fragmentează încrederea în sine, aceea pe care am construit-o în timp prin efort ori pe baza rezultatelor muncii, şi aduce o formă de încredere lipsită de suport real care nu va putea fi susţinută prin ceea ce sugerează acum. Acest lucru este indicat de careul luminariilor şi implicit de careul pe care Soarele îl construieşte cu Uranus. Toate aceste elemente care au în centrul lor efortul, muncă, seriozitatea, perseverența ating în expresia lor negativă susceptibilitatea ca element de maximă fragilitate, că sursă a suferinţei sau ca îndemn spre a complica lucrurile şi mai mult. Chiar dacă acest careu în T cu Uranus şi Luna în postură de focare generează atât de multe probleme mai mult potenţial, indicând cât de gravă este revolta, trigonul pe care Saturn şi Jupiter îl împlinesc, unde participa şi Lilith, ne îndeamnă să fugim din prezent, să fugim de toate lucrurile pe care le-am acumulat în ultima vreme, cele cu care ne-am confruntat în trecutul apropiat şi să considerăm că valorile ancestrale, acelea pe care istoria le-a consemnat în analele sale, sunt cele care trebuie urmate. Din nefericire, exemplele istoriei, acum, în acest prezent dureros, nu pot fi aplicate, nu pentru că nu există o compatibilitate între cele două direcţii, ci pentru că acum prin Mercur retrograd, ca planetă neaspectată, ideile sunt răvăşite, judecata nu poate să ne susţină în sensul acesta, iar emoţiile care nu sunt explicate, adică cele mai multe dintre trăirile pe care nu le-am împărtăşit, ne cuprind şi ne ţin prizonieri în atitudini care consumă energie.
Fără a putea comunica uşor, fără a face un schimb de informaţii toate aceste lucruri care vin spre noi şi care ţin de abandonarea anumitor demersuri, de îmbrăţişarea trecutului, rămân în aer ca posibilităţi, ca oportunităţi de care vom beneficia abia în luna iulie.
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce în faţa unor probleme care nu se vor consuma acum și despre care mai mult ne informează ori care, printr-o anume putere pe care o foloseşte individul în a o răscoli, ne creioneze anumite trasee pentru următoarele două luni. O parte din evenimente se vor consuma în luna iulie, până pe 16, o parte vor merge până în august şi de-a lungul acestor două luni de vară vom reveni de multe ori asupra ultimei zile a lunii iunie încercând să găsim explicaţii asupra a ceea ce am trăit acum. Aceste explicaţii se vor lovi însă de una dintre cele mai mari probleme cu care ne vom confrunta azi aceea care vine din faptul că Mercur este planeta neaspectată şi care, prin retrogradarea sa, ne duce într-o zonă problemelor nerezolvate. În primul rând, confruntarea cu problemele care nu au avut anterior soluţie reprezintă o forma de abuz emoţional, iar de partea cealaltă, prin faptul că Mercur este neaspectat, nu primeşte ajutor, nu are un canal de comunicare prin care să transfere soluţiile către celelalte planete și rămânem cu gândul şi soluţiile care au nevoie de interacţiune pentru a fi aplicate, rămânem cu ele într-un depozit personal, le acumulam în exces şi, în felul acesta, blocăm mecanismul de reglare a problemelor spre care ne îndreptăm.
Munca este mobilul acestor probleme. Din cauza ei oamenii se vor afla în conflict şi tot din cauza acestor sarcini profesionale ori a efortului oamenii se simt abandonaţi constrânşi să trăiască în suferinţa ori obligaţi să se depărteze de scopul pe care şi l-au propus. Unii vor privi în acest crescendo al opoziţie Soare-Pluton sau careului Soare-Uranus depărtarea de la Cale, rătăcirea pe un traseu ori renunţarea la demersuri sociale care ar fi însemnat redobândirea unui statut social. Pentru cei care sunt puţin mai norocoşi această desprindere ia înfăţişarea unei amânări. Dacă este vorba despre un proces, de cerere a unui drept în instanță, atunci acestea se amână din lipsă de probe, sunt rătăcite anumite probe ori ele nu au fost integrate corespunzător în analiza făcută pe marginea cauzei care se discută.
Ştim că opoziţia Soare-Pluton este un aspect violent însă şi careul Soare-Uranus de asemenea, însă prin combinarea acestora traversăm, ca şi anul trecut, ipostaze complicate, în care pe o greşeală de moment, pe o încredere oarbă într-o susţinere ireală putem să pierdem şansa unei relansări sau a unui succes fulminant.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne feri să judecăm lucrurile sau episoadele viitoare după ceea ce vedem acum în faţa ochilor. Evenimentele de acum sunt înşelătoare, ele au energia lui Lilith integrată şi este nevoie de mult discernământ şi de un probatoriu solid pentru a alege varianta cea mai aproape de realitate şi prin aplicarea ei să nu ne păcălim şi să obţinem succesul scontat.

3 thoughts on “24 – 30 iunie 2013

 1. Mirela Todor spune:

  Buna seara, mult stimate „prieten” ,

  ajung din nou aici…cu rugamintea de a-mi da … nu stiu cum sa ma exprim…concret: sunt intr-un moment de impas…ma simt coplesita…ma simt parasita de puteri…ma simt singura si coplesita de atatea incercari…”usoare”…fata de altii…din 21 iunie…numai lucruri negative…pierderi, pagube, fiul, catelul…in fine…stiu ca altii au probleme mult mai mari…dar…ce se intampla cu mine??? de ce? si cum sa ies din „gaura neagra” in care simt ca ma aflu acum?
  Stiu ca ma puteti ajuta cu un sfat…o indrumare…mereu mi-ati fost un ghid catre lumina…

  (06.03.1968/Buc./ 12:55)

  Cu stima, „prietena” Mirela Todor

 2. Mirela,

  Poţi începe prin a privi problema altfel. Unele lucruri îţi prisoseau ori dezvoltai fata de ele un ataşament prea mare. Dacă la prânz te joci legată la ochi şi te simţit bine, nu poţi să te legi la ochi de fiecare dată când vrei să te simţi bine şi, apoi, să faci o dramă când nu se întâmplă aşa. Eu consider că îţi va fi mult mai uşor dacă vei căuta să se adaptezi contextului. Schimbarea are această componentă a desprinderii de ceva, de un lucru, de o fiinţă nu pentru a-ţi provoca suferinţă, ci pentru că asta este natura lucrurilor. Îţi va fi mult mai uşor dacă vei accepta că unele lucruri, cel puţin în stadiul de început, cer o modificare prin natura lucrurilor.

 3. Mirela Todor spune:

  Multumesc mult pentru raspuns! Deja m-am „mobilizat”…e greu, dar o sa treaca…cu siguranta!

  O vara linistita cu impliniri!, Mirela Todor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.