1-7 iulie 2013

1-7 iulie 2013 este o săptămână de explorare. Acum vom traversa împlinirea unor unghiuri foarte importante în care Soarele, abia intrat în Rac de o săptămână, este vedetă. În prima zi Venus şi Saturn împlinesc un careu pentru ca în zilele următoare, adică marţi, joi şi vineri, Soarele să participe la împlinirea a patru aspecte, după cum urmează: opoziţie cu Pluton, careu cu Uranus, trigon cu Chiron şi trigon cu Capul Dragonului.
Faptul că Soarele este vedeta acestei săptămâni, că el intervine cu un mesaj foarte clar în ecuaţia astrală a lui 2013 ne ajută să ne explorăm diferite aspecte ale personalităţii. Soarele în Rac, în această săptămână, devine revendicativ, puternic, mai puţin agresiv decât pe alte unghiuri însă tenace, puternic şi expresiv, atât în trăsăturile pozitive, cât şi în cele negative. Dacă despre opoziţia lui cu Pluton ştim cât de agresivă este, careul său cu Uranus devine, de asemenea, foarte important pentru că se adresează problemelor de factură internă, adică accentuează acele tensiuni, acele probleme între indivizii aparţinând aceluiaşi grup în aşa fel încât pentru foarte mulţi problemele zilei de joi vor deveni cele mai importante ale săptămânii. Cei mai mulţi vor explora extremele acestei săptămâni, adică opoziţia Soarelui cu Pluton, în aspectul lor negativ şi îndemnurile trigonului Soarelui cu Capul Dragonului în aspectul pozitiv. Din nefericire, lucrurile în această săptămână sunt atât de amestecate şi atât de încurcate încât este nevoie de mult discernământ, de experienţă pentru a fi separate.
Luna, parcurgând un segment de zodiac de la Berbec la Rac, ne aduce în faţa unor ipostaze intense în ceea ce priveşte această deviză a săptămânii (explorarea personalităţii). Vom fi prea agresivi şi prea puternici, prea senzuali ori docili în zilele de 2, 3 şi o parte din ziua de 4 iulie sau extrem de duplicitari şi aducători de probleme şi complicaţii în zilele de Gemeni, adică joi, vineri şi sâmbătă. Finalul săptămânii ne prinde cu garda coborâtă şi mulţi, depăşiţi de situaţie, vor căuta să recupereze ceea ce mai pot din ceea ce s-a stricat sau s-a acumulat în jurul lor de-a lungul acestei săptămâni.
În ansamblu, în săptămâna 1-7 iulie consumăm rezerve, nu acumulăm, iar unii, nefiind pregătiţi, vor activa toată săptămâna sub limita subzistenței ca acumulări personale, energie, bani, hrană, grad de sănătate şi vor considera că acest interval se numără printre cele mai grele şi mai dificile săptămâni de peste an. În realitate, nu va fi aşa, ci doar pentru ei va fi foarte dificil pentru că nu dispun de o cantitate suficientă de energie pentru a lucra cu forţele subtile născute din unghiurile complicate împlinite acum. Prin opoziţia cu Pluton şi careul cu Uranus, Soarele nu face decât să se integreze în careul în T pe semne cardinale cu Uranus focar. De aici ne vine această bulversare, de aici această tendinţă de a consuma în mod exagerat sau de a consuma totul fără a ţine cont că unii au puţin sau chiar deloc. O componentă importantă a perioadei este aceea prin care suntem invitaţi să dăruim şi ce nu avem, iar aceasta se integrează în deviza acestei săptămâni aceea de a consuma cu scopul de a produce efecte eminamente spirituale, adică de a ne dezveli de obiceiuri proaste despre care nu am ştiut că sunt chiar atât de proaste şi care prin deposedare până la urmă se soldează cu un final pozitiv.
Există multă şansă în această săptămână pentru că Soarele nu doar împlineşte aspecte puternice cu maleficii Uranus şi Pluton (încercări), ci ridică un trigon la Capul Dragonului (oportunități), ceea ce nu este deloc puţin lucru. De asemenea, nici opoziția Soare-Pluton nu este puţin lucru şi nici piramida de apă Soare-NN-Chiron, care se adresează în mod special psihologiei comportamentale, nu este de neglijat. Privit separat, trigonul Soare-Capul Dragonului aduce o imensă oportunitate, noroc, şansă, deschidere sau revigorare. Pierzând ceva oamenii descoperă în această săptămână că sunt deposedaţi cu forţa de un lucru care nu le mai era util sau de energii care îi parazita. O parte din aceste lucruri negative trebuie lăsate să fie consumate în acest mecanism de autoconservare şi autoreglare a universului aşa cum un cadavru aflat în putrefacţie se descompune sub acţiunea microorganismelor care în felul acesta repun organicul pe linia circuitului materiei în natură. La fel se va întâmpla şi acum, o parte din particulele mici, energetice, care privite ni se par înfiorătoare, consumă ceea ce nu ne este util, însă atenţia noastră va trebui fixată pe evoluţie, pe devenire, pe echilibru, pe a privi totul şi a învăţa din ceea ce trăim sau dacă nu reuşim să învăţăm să surprindem totul cu atitudinea martorului. Acesta este şi avertismentul acestei săptămâni, cel referitor la a elibera înţelepciunea de viaţă şi a o face cunoscută celorlalţi, nu cu forţa, nu cu agresivitate, nu prin dominare, ci prin puterea exemplului. Prin puterea exemplului oamenii reuşesc să fuzioneze cu energia martorului, dar şi cu celelalte îndemnuri care vor fi repartizate pe zile în funcţie de priorităţile fiecărui interval astral în parte.

În prima parte a zilei Luna, aflată în ultima zi de Berbec, împlineşte două sextile, unul cu Junon şi altul cu Marte, dar şi un careu cu Mercur aflat în mers retrograd, urmând ca în a doua parte a zilei Venus şi Saturn să împlinească o cuadratură.
O parte din caracteristicile săptămânii anterioare, aceea care ne-a solicitat foarte mult în aspectele cele mai complicate şi dificile ale vieţii se transmit şi în această săptămână, iar acest lucru îl vom vedea chiar din prima zi. Sextilele Lunii cu Junon şi respectiv Marte înseamnă o relaţie de prietenie pe care încercăm să le reanimăm sau pe care dorim să le ducem mai departe. Ideea de continuitate, de a merge mai departe, dincolo de o barieră psihică sau fizică, de a depăşi o condiţionare de ordin social, face deliciul primei jumătăţi a debutului acestei luni.
Oamenii nu mai doresc să cântărească lucrurile şi consideră că tot ceea ce există în jur îi îndeamnă să meargă mai departe, să atingă performanţă în domeniul ales ori să facă o impresie bună, să atragă atenţia sau să şocheze prin ceva. Lucrurile însă nu sunt în favoarea acestor teribilişti pentru că de această dată Lună în careu cu Mercur înseamnă dezordine mentală, lipsă de coordonare, neputinţa de a avea un limbaj adecvat pentru a transmite un mesaj sau chiar o uitare periculoasă pentru că ea va deveni un element prin care individul va fi sancţionat atunci când va urmări cel mai mult să se facă remarcat. Luna în Berbec aduce o poziţie ofensivă, nevoie de a demonstra, de a ataca, de a cuceri, de a revendica. În raportul său cu Mercur din Rac aceste forme de vindecare sau solicitările care vin acum în mintea individului ca soluţii urgente sunt atinse de erori, sunt diminuate în intensitate ori orientate negativ, în aşa fel încât rezultatele să lovească în imaginea individului sau în soluţiile cele mai bune spre care mizează.
De partea cealaltă, careul lui Venus cu Saturn înseamnă chiar suprimarea unui drept, refuzarea unui răspuns sau amânarea lui şi trimiterea individului către o zonă de unde nu se mai poate alege vreodată cu un rezultat bun. Aceste mutări pe planul social care nu sunt făcute neapărată împotriva individului, ci doar ca urmare a unor procese de autoreglare pe care viaţa sau societatea în ansamblu le are, sunt luate de individ în sens personal. Vorbim aici de careu, deci de reacţii personale, nu atât de mult de evenimente. Careul Venus-Saturn înseamnă o reacţie negativă periculoasă la o conjunctură socială cât se poate de firească şi normală. Ceea ce este sancţionat de acest careu ține de neputinţa de a ne exprima fără a minţi, de a genera reacţii în jur fără a teatraliza, fără a simula un act, fără a pretinde o anumită reacţie din partea celorlalţi.
Cu cât se mizează mai mult pe anumite rezultate într-un demers clar formulat, cu atât mai mult persoana care insistă în această direcţie se va considera marginalizată sau alungată din contextul respectiv. Oamenii, pentru că iau în sens personal ceea ce vine spre ei, se vor simţi străini faţă de cauza lor, faţă de alţi indivizi, faţă de colegii cu care participau la întreaga construcţie socială, având faţă de aceştia reacţii negative, reacţii proaste, de tristă amintire care îi vor transforma în personaje incomode sau recalcitrante.
Înţelegem, aşadar, că întregul context negativ care vine spre noi azi are o puternică şi evidentă componentă personală. Oamenii au impresii greşite, îşi atribuie suferinţe morale, sunt apăsaţi de probleme care, în realitate, nu există în forma în care o prezintă ei şi tot acest ansamblu împarte dimensiunea personală a vieţii pe două direcţii: reuşită sau insucces.
Indiferent de traseul ales, toate experienţele vieţii care vin prin acest unghi și care se manifestă din plin în acest context sunt tratate îngust ori sunt văzute în mod exagerat prin intermediul unor probleme minore.
Aspectul va deveni cu atât mai violent cu cât avem de-a face cu persoane situate pe nivele diferite de vârstă sau pe nivele diferite de înţelegere ori de recunoaştere pentru că acest careu aduce două forţe tutelare pe sectorul în care activează în ipostaza de a se confrunta, de a se lua la întrecere fără a obţine vreun rezultat. Situaţia seamănă cu acea ipostază hilară în care două mere plus două pere nu înseamnă decât patru fructe, nu patru mere şi nici patru pere.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne îndeamnă să facem apel la înţelepciune. Problema va apărea şi se va inflama în momentul în care vom vedea că ni se va cere să dovedim acea înţelepciune pe care nu o avem. A dărui ceea ce nu ai, una din devizele misticismului, devine astăzi un element cât se poate de concret, nu doar prin intervenţia agresivă a Lunii de pe final de Berbec, dar şi prin careul pe care Venus şi Saturn îl împlinesc astăzi în toată splendoarea sa. Sunt aduse, prin intermediul planetelor retrograde, probleme din trecut sau reeditate anumite impresii de care oamenii nu se pot desprinde. Aceste impresii devin argumente în favoarea ideii că tot ceea ce se întâmplă negativ în societate este îndreptat împotriva individului. Toate aceste elemente îl conving pe individ să ia totul în sens personal, să uite care-i sunt scopul şi menirea, să uite că anumite lucruri se întâmplă pentru că aşa le este scris, nu pentru că li s-a comandat să fie împotriva sa.
Pentru că nu cântăresc suficient de bine lucrurile, o parte dintre probleme se inflamează şi caută ori pretind celor din jur să fie apreciate sau menţinute într-un anumit segment aşa cum a fost şi până acum. Nu pot fi aduse din trecut elemente variate care să se potrivească perfect contextului de acum. Cele două unghiuri pe care Luna le împlineşte cu Junon şi respectiv Mercur reprezintă de fapt chemări, strigăte de disperare către ipostazele în care am cerut acelaşi lucru, dar nu am dovedit eficiență. Prin acest strigăt (Luna este focar în triunghiul minor construit cu Junon şi Marte) sunt indicate obiceiuri de viaţă, ipostaze negative în care omul şi-a dovedit puterea fără a ţină cont de puterea celuilalt sau fără a ţine cont de integritatea celorlalți, încercând să reediteze o situaţie. Nu se poate reedita orice pentru că mintea nu este suficient de puternică, nu avem suficient de multă înclinaţie spre disciplină sau organizare pentru a cântări situaţiile prezente și a vedea ce anume din trecut se potriveşte prezentului, pentru a aborda conjuncturile de acum aşa cum trebuie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza să luăm în sens personal ceea ce vine spre noi şi de a reuşi prin această atitudine înţeleaptă să ne desprindem de toate aceste rămăşiţe ale trecutului care ne cer un singur lucru: energie. Oferindu-le energie ele trăiesc şi cu cât hrănim mai multe ipostaze negative din trecut, cu atât devenim mai săraci în putere, mai ghinionişti sau nefericiţi sau mai bolnavi. Careul pe care Venus şi Saturn îl împlinesc ne afectează pielea, sensibilitatea tactilă şi acele elemente de factură afectivă care au nevoie de atingere pentru a fi vindecate. Nu numai că nu trebuie să luăm în sens personal ceea ce vine spre noi azi, dar putem să ne vindecăm de lucrurile care ne apasă prin atingere, prin mângâiere, prin îmbrăţişare.

Astăzi, chiar de dimineaţă, Luna va trece din Berbec în Taur (exaltare) cu puţin timp înainte ca Soarele şi Pluton să-şi împlinească opoziţia pe care o formează de o săptămână. Ulterior acestui unghi extrem de violent, Luna împlineşte nu mai puţin de 7 aspecte, dintre care patru sextile (unul cu Jupiter, altul cu Lilith, altul cu Neptun şi, seara târziu, unul cu Soarele) o opoziţie (cu Saturn), un careu (cu Venus) şi un trigon (cu Pluton).
2 iulie ne vorbeşte despre sensibilitate, despre a căuta şi a găsi sensul lucrurilor, despre ușurința cu care oamenii se apropie de obiecte şi despre disperarea cu care reuşesc să înlocuiască fiinţele cu obiectele din jur. Pe acest fundal variat (dată fiind multitudinea de aspecte la care participă Luna) opoziţia Soarelui cu Pluton constituie un element care va genera conflicte. În realitate, conflictele nu sunt generate azi, ele au comportat un crescendo încă de săptămâna trecută când am văzut că Soarele împreună cu Jupiter şi cu Lilith au participat la formarea unui careu în T pe semn cardinal în care Uranus era planeta focar. Acum Uranus nu împlineşte niciun aspect la grad perfect, ci doar le întreţine pe celelalte, iar Soarele, prin împlinirea opoziţiei cu Pluton, aduce acestei direcţii trasate de Uranus, în calitate de focar a careului în T la care participă, o finalitate. Nu se creează nimic azi, ci doar se împlinesc etape ale unor demersuri iniţiate anterior. Mulţi vor considera că implicarea acestor etape finale înseamnă de fapt finalizarea conjuncturilor în sine, însă aceste lucruri sunt atât de mult legate între ele, conjuncturile şi elementele periculoase generate de opoziţia Soare-Pluton sunt atât de diverse, de ample, de profunde şi de ascunse încât ele nu se termină acum, ci se susţin una pe cealaltă de-a lungul acestei săptămâni. Asta înseamnă că o parte dintre problemele care se manifestă azi şi care ar putea să-i păcălească pe unii că se termină, mai au o etapă în ziua de joi, când Soarele şi Uranus vor fi în careu sau în ziua de vineri când Soarele împlineşte, pe de o parte un trigon cu Chiron, iar de cealaltă un trigon cu Capul Dragonului.
Lucrurile, aşa cum se prezintă astăzi, sunt apăsătoare, dureroase, aducătoare de probleme de natură relaţională nu neapărat între oameni cât, în special, între oameni şi instrumentele pe care ei le folosesc. Pot apărea sincope în transferul unui mesaj, în implementarea unui proiect, în coordonarea acestuia sau, pur şi simplu, în a folosi un aparat electrocasnic sau un alt aparat destinat utilizării comune.
Având, pe de o parte, Luna într-un semn de pământ, chiar dacă este în exaltare, şi implicându-se într-o relaţie de bună înţelegere şi bună vecinătate cu Pluton care tranzitează o zodie de pământ, de mult timp lucrurile se înfiripa şi se complică în segmentul instinctului. Tot ceea ce se desfăşoară şi care vine din instinct ia o direcţie periculoasă, nu neapărat împotriva unui individ deși aceasta va fi direcţia evidentă, cât împotriva educaţiei sale, a obiceiurilor de viaţă, a moralităţii sale. De asemenea, sexualitatea este un element care complică lucrurile astăzi, fie pentru că nu se manifestă aşa cum este solicitată, fie că devine un obstacol în a vedea frumuseţea chipului, importanța persoanelor din jur sau un obstacol în a exprima şi alte aspecte ale personalităţii, poate mult mai distinse, mai rafinate şi mai profunde.
Tot acest tablou scoate în evidenţă o anume căutare a plăcerii, a stabilităţii sau căutarea unor elemente care să ne promită că măcar pe viitor aceste lucruri vor intra pe făgaşul normal. Nevoia de stabilitate subliniază o altă realitate, aceea că persoana care-şi doreşte stabilitate nu o are deja. Opoziţia Lunii cu Saturn, împlinită în preajma orei 10,00 scoate în evidenţă o nesiguranţă, care va avea atât pentru individ, cât şi pentru comunitatea în care acesta s-a integrat un mod foarte neplăcut, dur, intransigent sau periculos de a se evidenţia. Careul Lunii cu Venus îi face pe oameni să-şi ucidă sentimentele. Unii şi le vor ucide de teamă, alţii de sărăcie, iar alții pentru că nu au reuşit în ziua anterioară să-şi ordoneze gândurile şi atunci ceea ce se întâmplă azi îi iau pe nepregătite. Indiferent ce argument ar fi mai evident, în spatele acestora, pentru că avem evidenţiată opoziţia Lună-Saturn, nesiguranţa, neîncrederea omului în aproapele său, apropierea sa cu mai multă insistenţă de obiectele pe care le are în jur pentru a suplini o relaţie cu alte fiinţe aduce la lumină o problemă. Problema aceasta va fi explorată de opoziţia Soare-Pluton ducând-o pe mai multe zile. O va face de maximă urgenţă, o va intensifica mai ales în aspectul său dur, complicat sau agresiv.
Să nu ne aşteptăm să găsim singuri soluţii la problemele cu care ne vom confrunta azi pentru că ele nu vor veni. Mercur retrograd, aflat în Rac, în semnul complementar tranzitat de Pluton ce împlineşte azi opoziţia cu Soarele, este în continuare planetă neaspectată. Mentalul, fondul informaţional, amintirile, memoria corpului, a simţurilor sau pur şi simplu colecţia de date pe care le avem nu ne ajută la nimic. Ele sunt importante, deţin elemente care ar putea să ne ofere o soluţie, însă nu putem ajunge la ea, sau nu o putem crea. Această neputinţă, cu cât este mai bine conştientizată cu atât mai mult ne îndreaptă spre patimă, iar patima amplifică durerea şi nemulţumirea, atât în zonele fizice cât şi în cele sufleteşti.
Ceea ce iese în evidență acum nu înseamnă că ne deviază de la cale, nu înseamnă că ne aduce în faţa unor dizarmonii atât de puternice, ci înseamnă că se va contura o buclă. Această bucla ar putea deveni, în postura în care oamenii îşi susţin toate demersurile viitorului pe ea, o foarte mare problemă.
Prin urmare, 2 iulie ne pune în faţa unui episod karmic foarte important. Cu toţii avem înscrisă în noi informaţia agresivităţii, a invidiei, a geloziei, poate chiar a mâniei. Soarele şi Pluton atunci când sunt în opoziţie, explorează această latură întunecată şi fac în aşa fel încât aceasta să înlocuiască în demersuri preocupările elegante, distinse sau profunde ale unui individ.
Întreaga zi se va rezuma doar la ipostaze nefericite. Doar acestea ne atrag atenţia, doar ceea ce este greu, neplăcut, obositor sau care ne consumă în exces o cantitate de energie pe care am păstrat-o cu atât de mult efort. Este o zi în care recompensarea muncii nu se face pe măsură efortului însă se vrea, prin această dizarmonie, să se dea o mai mare importanţă plăcerilor sau să se exploreze ceea ce este vechi, nu prin importanță, prin faptul că ar fi trecut testul timpului, ci prin caracterul învechit, adică scos din uz. Sunt scoase la înaintare aceste elemente care nu mai funcţionează corespunzător sau care nu mai reuşesc să facă faţă solicitărilor de acum. Opoziţia Soarelui cu Pluton este susţinută de opoziţia Lunii cu Saturn, iar asta înseamnă lumină personală, acele talente ale individului, acele deschideri speciale pe care orice individ le are sunt agresate de doi malefici, de două entităţi astrale care-şi atribuie roluri de tirani în ipostaza în care fiinţele mici, mărunte, muritorii de rând le desconsideră ordinele. Ordinele care ne vin de la Pluton şi de la Saturn vizează o nouă deschidere, reformularea direcţiei, transformarea conştiinţei, a individului şi deschiderea către o nouă etapă a vieţii. Evident cei care vorbesc despre evoluţie, dar nu doresc să o abordeze, cei care consideră că a critica sau corecta comportamentul cuiva constituie una din cele mai periculoase şi agresive intervenţii ale individului vor fi cei care vor cădea în propria capcană. Se vor autoagresa în încercarea lor de a găsi fericirea, mulţumirea, liniştea, El Dorado.
Circulă adesea prin mediile de factură esoterică această idee eronată prin care se susţine că a face o observaţie cuiva, a critica un comportament negativ înseamnă a-l vampiriza. Este o enormitate, aşa cum multe alte elemente de factură astrologică pe care le-am indicat anterior sunt abordate greşit de mai marii într-ale astrologiei. Probabil au persistat în această eroare pentru că aceia care i-ar fi putut corecta au crezut în prostiile acestea şi au refuzat intervenţia, considerând că le fac un bine lăsându-i în sucul propriu pentru că, probabil, ajutându-i s-au temut să nu le facă rău, adică să-i vampirizeze. În felul acesta, i-au lăsat cu energia intactă şi ei au continuat să persiste în eroare. Nici că se poate un plan mai periculos pentru evoluţia conştiinţei decât această mocirlă morală care se răspândeşte printre adepţii ezoterismului ca mirosul unui cadavru aflat în putrefacţie.
A corecta un comportament greşit înseamnă a sublima acel comportament şi a-l transforma într-o energie superioară. Procesul de transmutare şi sublimare nu generează vampirism, ci dimpotrivă protejează fiinţa împotriva oricăror manifestări negative. De aceea pentru a opri stadiul rătăcirii şi a găsi Calea este nevoie, cel puțin pentru stadiul de început, de maeştri, de ghizi, de consilieri, de oameni instruiţi pe multiple planuri pentru a opri această dezordine existenţială şi a ne ridica vibraţiile gândind corect, nu stricând frumuseţea creaţiei pentru a o face după chipul şi asemănarea monstruoasă a acestor minţi împrăştiate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne îndrepta atenţia azi către încrederea în sine. Încrederea în sine are o componentă extrem de specială şi de rafinată, aceea care nu poate fi definită şi care conferă spiritului un caracter maleabil, flexibil sau care ar putea să sugereze că şi acesta poate fi delicat la atingere asemenea mătăsii. 2 iulie este ziua în care auzim multe prostii şi stă în puterea noastră dacă să le credem sau nu, dacă să ni le integrăm în structura personală, dacă să le înscriem în traseul personal. Ceea ce este eronat şi aberant azi constituie doar o buclă în destinul personal şi dacă stăm bine şi ne gândim nu avem nevoie de nicio deviaţie. Drumul pe care am pornit în linie dreaptă este cel mai bun.

3 iulie este ziua grijilor materiale. Foarte mulţi se vor gândi că ziua de mâine nu le oferă o perspectivă încurajatoare şi atunci este nevoie să se pregătească. Cei mai mulţi se vor pregăti gândindu-se cu cine să se asocieze sau cât de multe investiţii să facă în cele câteva persoane de încredere pe care le au în preajmă. Dacă, pe de o parte, sextilul Luna-Chiron vine cu o componentă bună în sensul că nu toate înclinaţiile acestei zile vor fi marcate de dorinţe materialiste sau dacă sunt aşa atunci ascund şi demersuri care duc la rezultate bune din punct de vedere spiritual, conjuncţia Lună-Coada Dragonului, ce se împlineşte încă de dimineaţă, vine să ne spună că aceste griji materiale sau aceste temeri iau înfăţişarea unor pedepse, a unor constrângeri de care individul până acum s-a ferit. Lucrurile nu sunt încurajatoare nici prin asocieri. Chiar dacă vom considera că aceasta este cea mai bună soluţie, în realitate, din asocieri ne vin problemele, din neseriozitatea oamenilor, din lipsa lor de profesionalism ori din neputinţa lor de a-şi gestiona corect banul sau resursele de care dispun.
Dacă în prima parte a zilei lucrurile acestea vor fi foarte evidente, în a doua parte a zilei, dominată de sextilul Lună-Mercur, aceste situaţii, aceste conjuncturi vor fi şi mai puternic marcate de concluzii eronate, de observaţii greşite ori de o selecţie falsă, greşită sau neadecvată pe evenimente sau pe oameni.
Astăzi Mercur nu mai este planetă neaspectată, aşa cum a fost ieri, ci împlineşte un sextil cu Luna, însă fiind retrograd, vine cu prejudecata experienţelor din săptămâna anterioară. Or ştim din ceea ce s-a-ntâmplat în săptămâna anterioară că energia mercuriană a fost mult dependentă de mesajul pe care Venus i l-a transmis. În felul acesta, descoperim o cale ocolitoare pentru a rezolva problemele acestei zile, iar aceasta vine prin cultivarea frumosului, prin demonstrarea puterii de influenţă, dar în acelaşi timp prin asumarea răspunderii sau a pagubelor pe care exercitarea forţei o poate obţine. Se întâmplă acest lucru pentru că şi azi, ca şi ieri, Venus şi Neptun se află în inconjuncție, adică într-un unghi de 150 grade ce aduce orientarea problemelor către soluţie, însă foarte lent.
Acesta este mesajul care acţionează în fundal pentru că la vedere evenimentele ne solicită foarte mult şi ne grăbesc să urgentăm lucrurile care ţin de dimensiunea personală pentru că atunci când ieşim în social, atunci când ne depăşim cadrul intim, prin acţiune sau prin dorinţe, descoperim că acolo se manifestă o adevărată furtună. Ne situăm practic între opoziţia Soare-Pluton împlinită ieri şi careul Soare-Uranus, care se va împlini mâine, între ceea ce s-a-ntâmplat ieri şi ceea ce se va întâmpla mâine şi oricât am dori ca evenimentele sociale să se îndrepte pe o cale bună, acest lucru nu se va întâmpla, iar ceea ce va fi bun, nu va veni de la sine, ci va fi mai mult simulat. Venus în Leu este mai mult teatrală, este înclinată să simuleze foarte mult, iar în relaţia de inconjuncție cu octava sa superioară această simulare ia înfăţişarea gândirii pozitive, a autosugestiei că suntem puternici, norocoşi, că avem tot ceea ce ne trebuie în jur sau că tot ceea ce ni se întâmplă este înşelător.
Mulţi se vor consola gândind că aşa este viaţa, că lucrurile nu pot fi bune în totalitate şi oricât de mult ne-am dori acest lucru nu vom reuşi niciodată să avem în jur doar bucurii şi evenimente plăcute. Sextilul Lunii cu Mercur ne va face sensibili la acest gen de speranţe în lucruri ireale, alimentate de nevoia individului de a se autosugestiona în bine. Cu alte cuvinte ne repetăm o idee forţă pe care dorim să o aducem în planul realităţii şi până la urmă ajungem să credem, nu că devenim creatorii unor energii, ci că prin repetare ele de fapt există, le avem în forul anterior. Acest proces este susţinut de o păcăleală a minţii pentru că sugestia pozitivă urmăreşte obţinere a unui efect, ea nu face trimitere la o situaţie reală, ci doreşte să o creeze, să o aducă în planul realităţii. Această diferenţă de nuanţă ar putea să le scape unora şi, gândind greşit sau necuviincios ori pierzându-se în acest şir al sugestiilor şi rezultatelor, în acest proces al elevării prin păcălirea psihicului ori ocolirea anumitor obstacole de factură psihică, unii oameni se vor trezi că îşi amplifică problemele. Ei se gândesc că şi le-au rezolvat pentru că nu mai simt durerea, însă nivelul a coborât, ca şi cum a tratat o boală folosind un antibiotic, ştiind de fapt că acest medicament are o serie întreagă de efecte negative slăbind în ansamblu rezistența organismului la alte boli în situaţia în care o tratează pe cea pentru care au fost administrate.
Prin urmare, 3 iulie devine o zi a compromisurilor adoptate sub presiunea grijilor materiale. Unii vor spune că banii nu aduc fericire, dar o întreţin, aşa cum am sugerat în prezentarea generală a acestui an, însă în realitate invocând acest motiv, acest compromis nu folosește o sugestie pozitivă, nu arată că sunt realiști sau puternici sau că reuşesc să găsească soluţii în conjuncturi dificile, ci că devin captivii propriilor plăceri la care nu pot renunţa. Fericirea care vine prin intermediul banului dispare cu acesta. Ceea ce este cumpărat cu bani, având o valoare mişcătoare, se duce cu banul, deci nu este încadrată într-o bandă de lumină care să-i confere durabilitate în timp. Aşa cum valoarea banului oscilează, la fel vor oscila toate lucrurile care sunt cumpărate, nu primite.
Ceea ce se întâmplă azi poartă mai mult amprenta maturităţii. Cei care sunt maturi, care au un anume control asupra vieţii, care au învăţat ceva din experienţele pe care le-au avut până acum, vor şti să se protejeze, să se păzească de aceste tentaţii umilitoare. Să crezi că poţi adjudeca o poziţie importantă din punct de vedere social sau mai ales din punct de vedere spiritual manevrând această energie periculoasă, cea a banului, dovedeşte că nu ai atins cunoaşterea spirituală, ci doar ţi-ai însuşit o serie de informaţii consultând experienţele altora. A-ţi însuşi din experienţele altora înseamnă a şti. A acumula o serie întreagă de experienţe personale înseamnă a cunoaşte. Când păcăleşti poţi să dovedeşti că ştii, dar când cunoşti nu vei fi niciodată tentat să păcăleşti pe cineva.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a îmbrăţişa azi adevărul. Careul pe care Luna şi Junon îl împlinesc ne îndeamnă să minţim pentru a obţine un avantaj, iar trecerea Lunii prin Coada Dragonului susţine printr-o serie de conjuncturi periculoase, dificile care merg în special spre compromis, această înclinaţie de a disimula, de a ascunde adevărul sau de a-l prezenta într-o variantă foarte subiectivă.

Este deja al treilea an de când se întâmplă un fenomen foarte interesant: Soarele, intrând pe axa Capricorn-Rac, trimite o cuadratură către Uranus din Berbec. Acest aspect nu va trece neobservat, pe de o parte, pentru că el se formează de o săptămâna încoace, şi de partea cealaltă pentru că face parte dintr-o construcţie numită Careu în T pe semne cardinale, cu Uranus focar.
Vorbim aici, nu doar astăzi, ci întreaga perioadă, de o nesiguranţă. De această dată nesiguranţa este pusă pe alte situaţii care o vor amplifica prin caracterul lor neprevăzut, prin uşurinţa cu care se îndreaptă către extravaganţă, către nefiresc, către inversiune sau prin uşurinţa cu care alimentează acele demersuri sociale ample care urmăresc reconfigurare hărții lumii sau sporirea puterii unui grup atunci când luptă împotriva altui grup. Problemele de factură socială vizibile, pentru toată lumea, sunt însă puse pe opoziţia pe care Soarele şi Pluton au împlinit-o la grad perfect în ziua de marţi, 2 iulie. Ceea ce vine astăzi spre noi prin careul Soare-Uranus indică mai mult frământări interne, probleme de conştiinţă, tulburări care apar între indivizi, dar care sunt menţinute în spaţiul intern al grupului pentru că vizează probleme care-i afectează doar pe aceştia şi care nu vor depăşi cadrul impus de ideologia acestuia sau de tradiţiile ori de obiceiurile pe care le manifestă.
Aceste probleme de factură internă vizează în primul rând schimbarea. Este vorba despre schimbarea locului de muncă, a locuinţei sau una minoră produsă în ritmul zilnic, o ieşire din ritm, o sfidare a unor reguli sau a tradiţiei în mod general care ar putea să fie interpretată greşit de anturaj, de comunitate, de familie, de cei care sunt în preajmă. Aspectul generează agitaţie nervoasă, o anume presiune psihică menită să ducă până la manifestări de factură fizică, adică fluctuaţii în ritmul cardiac sau o anume tensiune motrică.
Pentru că atunci când acest aspect se împlineşte, Luna se afla încă în Taur dorinţa va fi elementul care ne va motiva spre aceste manifestări stranii. Este vorba despre dorinţa de mai bine, de mai mult sau dorinţa de a ne îmbogăţi patrimoniul personal cu lucruri pe care nu le-am avut până acum, fie că nu am meritat, fie nu ne-au trezit interesul şi care, după cum considerăm acum, ar sta bine în vitrina personală. În felul acesta, observăm cum dorinţele, cu cât sunt mai multe şi mai intense, cu atât mai mult ne apropie de schimbări bruşte de situaţie, de ipostaze în care să pierdem mai mult decât credem că putem obţine abordând acest comportament şi, în realitate, să ne trezim că alimentăm aceste tensiuni de natură internă într-o structură la care am aderat, nu să le rezolvăm prin implicare. De aceste direcții sunt vizați mai mult cei care au relaţii profesionale delicate, care urmăresc să obţină un loc de muncă sau care consideră că prin schimbare îşi îmbunătăţesc considerabil statutul sau imaginea socială.
În a doua parte a zilei, când Luna va fi în Gemeni prinde viaţă proverbul „Cine seamănă vânt culege furtună”. Luna şi Neptun se vor afla o bună parte din zi în aplicaţia careului lor urmând ca seara, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, să-l împlinească şi să aducă noi motivaţii ale conflictelor pe care le-am alimentată de-a lungul zilei. Cele două careuri care se împlinesc azi (Soare-Uranus şi Luna-Neptun) sunt aducătoare de pagubă, nu atât prin conjuncturi sociale cât prin alegeri personale. Omul în sine prin opţiunile pe care consideră că le are, prin ceea ce alege să facă, îşi face rău, îşi diminuează şansele de reuşită sau strică lucrurile bune din preajmă ori relaţiile corecte şi binefăcătoare în care este implicat.
În felul acesta, observăm că se modifică nivelul de stres de la o acţiune la alta, însă gama acţiunilor rămâne constantă. Facem în continuare greşeli, indiferent de lucrurile spre care ne apropiem, indiferent de calitatea informaţiilor spre care ne îndreptăm, indiferent de cât de înălţătoare sau profunde se dovedesc a fi preocupările. Cele două careuri pun o mare greutate pe alegerile individului ca şi cum suntem obligaţi să realizăm o lucrare manuală cu mâinile legate la spate. Este foarte greu, iar unora le va fi chiar imposibil, pentru că nu vor înţelege de ce trebuie să traverseze aceste obstrucţiuni, de ce trebuie să facă faţă acestor conjuncturi atât de penibile sau de ingrate.
Ezoterismul oferă o explicaţie în sensul acesta, indicând faptul că anumite elemente de factură karmică nu pot fi anulate prin comandă mentală, nu pentru că acest lucru nu ar fi posibil, ci pentru că stadiul în care suntem nu ne permite să folosim funcţiile psihice la un nivel foarte înalt. Dacă le-am fi folosit la un nivel foarte înalt nu am fi generat efectele pe care acum trebuie să le ardem prin acţiuni directe. În felul acesta, traversăm ipostaze penibile cu implicare, stres şi oricât am încerca să intervenim cu elemente pozitive, înălţătoare ele nu se vor dovedi eficiente. Unele lucruri trebuiesc pur şi simplu trăite. Aşa că, nu este cazul să ne gândim că dacă mâncăm o mâncare alterată şi nu păţim nimic ne intensificăm focul digestiv, nu înseamnă că dacă ne expunem la episoade aducătoare de suferinţă, neapărat ne călim sufletul. Unii, foarte puternici, pot face asta, dar nu este cazul să generalizăm. Aceste episoade încărcate de dramatism trebuiesc arse pentru că au fost create cu acest mesaj.
Prin urmare, 4 iulie devine o zi ieşită din comun, nu neapărat ca intensitate, cât ca diversitate. Oamenii se vor îndrepta acum către acţiunile care le provoacă suferinţă şi chiar dacă în cazul indivizilor evoluaţi aleg să se preocupe de lucruri care au o anumită substanţă sau sunt profunde din punct de vedere moral, spiritual sau cultural, nemulţumirea este sădită adânc în suflet şi ea va ieşi la suprafaţă acum pentru a da viaţa unei atitudini necuviincioase. Dorinţa ne împinge spre aceste acţiuni şi tot dorinţa neîmplinită ne va spune că ea nu va fi împlinită niciodată că ceea ce ne dorim nu vom obţine niciodată în forma în care solicităm. Această formă de lăcomie survine din relaţia Lună în Taur versus careul Soare-Uranus din această suprapunere interesantă în prima parte a zilei, dar păguboasa în a doua parte a zilei când Luna va trece în Gemeni. Ştim, pentru că am mai adus în discuţie şi pe alte conjuncturi, că relaţia dintre Gemeni şi Rac este una extrem de amplă, de profundă şi puternică, mult mai puternică decât alte zodii alăturate.
Am explicat în diverse rânduri faptul că se manifestă o atracţie puternică în special din direcţia Rac spre Gemeni pentru că zodia Rac vine cu stabilitatea, iar Gemenii distribuie focul creat de Berbec despre care ştim din noile concepte ale astrologiei karmice că Berbecul reprezintă semnul de evoluţie al Racului. Cu alte cuvinte, nebuniile pe care Luna din Gemeni în careu cu Neptun le va face în a doua parte a zile nu sunt altceva decât aspiraţiile unor frământări pe care nu am reuşi să le exprimăm într-un mod adecvat în prima parte a zilei.
Oricum ar fi, lucrurile se îndreaptă spre o direcţie greşită, nu suntem în stare să convieţuim, nu găsim cuvintele cele mai potrivite, nu avem o atitudine echilibrată pentru că în adâncuri, în suflet, în minte şi poate chiar în interiorul corpului, ceva se frământă, ceva este agitat şi nu reuşim să temperăm, să liniştim prin niciun mijloc.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a cultiva mulţumirea. Mulţumirea este singurul element care contrabalansează agitaţia generată acum de aceste unghiuri astrale.

5 iulie este una dintre cele mai interesante zile ale acestei săptămâni pentru cei care sunt preocupaţi de latura spirituală a vieţii, pentru cei care caută răspunsuri la întrebări existenţiale ori care vor să-şi modifice dimensiunea personală a vieţii printr-o intervenţie magică ori dincolo de explicaţiile raţiunii ori a logicii materialiste. Astăzi Soarele va fi în trigon cu Capul Dragonului şi de asemenea în trigon cu Chiron împlinind o piramidă de apă. Chiar dacă Axa Dragonului nu este considerată un element care să intervină în configuraţii de genul acesta puterea sa, forţa şi intensitatea cu care acţionează acum prin implicaţiile planetei Saturn asupra sensului vieţii, ea va face o figură bună prin relaţiile de trigon cu Soarele şi Chiron aducând conceptul de vindecare, armonizare și purificare la rang de artă.
Ceea ce este interesant va veni din faptul că pe cer acum avem un Yod, unul creat de dimineaţă cu Luna, Venus şi Pluton (cu Pluton focar). Înţelegem, în felul acesta, că luminariile, prin forţa de atracţie pe care o manifestă din zodiile Rac şi Gemeni, ne îndreaptă spre episoade fericite. Ceea ce vine spre noi azi va face un contrast puternic, evident şi intens cu ceea ce s-a-ntâmplat în zilele de 2 şi de 4 iulie, când Soarele a împlinit la grad perfect o opoziţie cu Pluton şi respectiv un careu cu Uranus.
Vorbim aici despre o intervenţie puternică, edificatoare, una care va deveni evidentă printr-o problemă, printr-un conflict, printr-o situaţie socială, veche, una care este vizibilă de la începutul săptămânii încoace, dar care a avut un vârf în ziua de marţi. Opoziţia dintre Soare şi Pluton devine o opoziţie între două soluții care se atrag, dar nu se pot combina, adică între două ţinte, între două oportunităţi, adică între două elemente care vor anima conflictul între minte şi sentiment, între talentul personal şi raţiunea care spune că trebuie să ne preocupăm de ceea ce ne asigură subzistenţa. Lucrurile devin din ce în ce mai complicate atunci când oscilăm pe decizie. Decizia trebuie să fie sigură, categorică, nu să se fixeze pe ideea că orice se vinde, orice se cumpără sau că pe parcurs am putea să ne ajustăm comportamentul, alegerile sau ceea ce am stricat printr-o decizie incorectă.
Pentru că aceste unghiuri au un rafinament aparte ele nu se adresează marii mase de oameni, ci acelor personaje care reuşesc să iasă în evidenţă prin rafinament spiritual, printr-o cuminţenie a sufletului, adică printr-o gândire înaltă, aceea care nu consideră că nu le aparţin toate lucrurile care apar în câmpul vizual. Ei sunt stăpâni pe propria fiinţă, pe lucrurile care fac parte din structura proprie, nu pe cele cu care se intersectează din când în când. Acest mod de a gândi constituie indiciul cel mai clar că o persoană este situată pe un nivel înalt din punct de vedere spiritual. De asemenea, Luna implicată într-un triunghi minor împreună cu Uranus şi Venus, aduce, printr-o anumită exprimare, printr-o dantelărie verbală sau printr-o uşurinţă în a folosi termenii, cuvintele sau tonul, soluţii miraculoase. Unele dintre ele nu pot fi puse în aplicare de omul comun pentru că cer o pregătire specială, însă de vorbit despre ele se va vorbi şi poate chiar mai mult decât este cazul.
Din nefericire, omul comun se va situa sub influenţa agresivă şi puternică a unghiurilor pe care Soarele le împlineşte cu Pluton şi Uranus. El va vedea oportunitatea acestei zile, dar nu va reuşi să facă nimic în sensul acesta. Va înţelege care este cauza bolii, dar nu va îndrăzni să intervină pentru a se vindeca. Va primi informaţia referitoare la starea sa de dizarmonie, dar nu va fi motivat să facă nimic în sensul acesta. El va alege să-şi exploreze dramele, pentru că după episoadele pe care le-a parcurs în ultimele zile, doar acestea sunt reale. Cine va face un efort de voinţă, să vadă că aceste drame au un caracter limitat și nu sunt atât de durabile în timp, chiar dacă sunt foarte dureroase, va reuşi să se ridice deasupra mesajului neplăcut al acestora şi să se lase în voia soluţiilor vindecătoare care vin spre noi astăzi.
Misticii ne spun să dăruim grijile noastre Domnului şi în mod sigur pe aceste conjuncturi foarte stresante, acesta reprezintă mijlocul cel mai uşor şi accesibil de a ne elibera de aceste poveri şi a trece pe nivelul următor.
Prin urmare, 5 iulie reprezintă o zi de mare graţie pentru cei care lucrează cu energia, care sunt angrenaţi într-un proces de căutare spirituală. Pentru cei care se lasă în voia preocupărilor mistice, fără a urmări să le aprofundeze, îndemnul acestei zile îi va pune în mare dificultate. O mare parte din zi vor trăi cu dilema dacă sunt sau nu reale suferinţele pe care le-au parcurs de la începutul săptămânii până acum, complicaţiile sau efortul la care s-a supus cu voie sau fără voie. Cei care se află deja pe un nivel superior vor vedea în durerile şi nemulţumirile de acum expresia desprinderii de durere, birul pe care trebuie să-l plătească acestei lumi pentru a nu se amesteca în vibraţia sa, pentru a nu se identifica întru-totul cu ea. Iisus ne îndeamnă „Daţi cezarului ce este al Cezarului, şi lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu” însă va fi greu pe aceste conjuncturi încordate să primim această informaţie cum se cuvine. Pentru a se ajunge la această acţiune înţeleaptă putem să trecem printr-o fază intermediară despre care aflăm tot din mistica învăţăturii creştine şi anume să dăruim grijile noastre Domnului. A dărui grijile şi problemele Domnului, nu înseamnă a-L împovăra cu aceste neajunsuri, pentru că ar fi absurd să gândim aşa, ci să le sublimăm, să le trimitem către o zonă a luminii spirituale unde ele vor înceta să mai existe sub această formă neplăcută. Dăruind grijile Domnului, de fapt ni le dăruim tot nouă înșine, Fiinţei Superioare care suntem, deci pe un alt nivel, mult mai înalt şi mai profund decât ceea ce gândim că am putea să fim în acest moment.
Trigon Soare-Chiron înseamnă vindecare, trigon Soare-Capul Dragonului înseamnă oportunitate. Astfel, înţelegem din combinaţia celor trei elemente, prin desenarea unei piramide de apă, că vindecarea vine prin oportunitate, dar oportunitatea trebuie explorată, integrată în dimensiunea personală, asimilată, adică trebuie să-i dăm curs, să fim curajoşi şi deschişi la minte, pentru a primi varietatea informaţiilor, nu pentru a modifica mediul după modul cum gândim acum rigid sau tragic.
Nimeni nu devin învingător doar pentru că s-a născut, nimeni nu devine erou doar prin calitatea de a fi fiinţă pe această planetă, ci obţine acest statut printr-un probatoriu, printr-o depăşire a unor limite sau prin acţiunile pe care le împlineşte în mod exemplar. Astăzi a împlini o acţiune în mod exemplar înseamnă a ne oferi dreptul de a fi puternici în diversitate fără a ne amesteca doar cu elementele negative. Să dăm curs îndemnului acestei zile şi să dăm curs şi lucrurilor bune pentru a ne lăsa impregnaţi şi de energia binefăcătoare a cosmosului, nu doar de creaţiile păguboase, dureroase, negative ale minţii false.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne fixa gândirea, mintea pe un lucru bun, pozitiv încercând prin diverse acţiuni să-l integrăm în dimensiunea proprie. Cei care lucrează cu energia vor fi îndemnaţi să ajute, să se sacrifice pentru ceilalţi, să facă gesturi mari, largi, să dăruiască iubire și prin fapte, nu doar prin vorbe, să îmbrăţişeze suferinţa şi să o topească cu lumina proprie.

Între trigonul Lunii cu Junon şi conjuncţia Lunii cu Marte adică între miezul nopţii şi 11:30, când acest unghi (Luna-Marte) se împlineşte la grad perfect, oamenii vor căuta motive, argumente, justificări, explicaţii, toate pentru a dori să se pună mai bine în valoare, să ducă mai departe un demers, sau să finalizeze o etapă, inițiată nu foarte de mult, ci chiar de la începutul acestei luni. Mesajul acestei zile ne pune în situaţia în care să pendulăm între nevoia de celălalt şi necesitatea de a ne împlini o dorinţă personală. Putem vorbi aici despre compromisurile pe care oamenii în general le fac atunci când urmăresc să-şi atingă scopurile, despre uşurinţa cu care renunţă la o educaţie corectă, la reguli de bună creştere, reguli de convieţuire, de coabitare sau de acordare a respectului pentru a-şi întregi nevoia de confort sau a şi-o extinde către limite superioare. Asta înseamnă că între trigonul Lună-Junon şi conjuncţie Lună-Marte mulţi vor greşi invocând motivul neputinţei acolo unde nu doresc să intervină sau unde refuza să acţioneze pentru a nu se consuma, pentru a nu se murdări ori pentru a nu-şi expune intimitatea față de un anturaj de care nu sunt siguri.
Această slăbiciune care este citită din combinaţia celor două aspecte în ultima zi de Gemeni (Luna în Gemeni) scoate în evidenţă această înclinaţie spre compromis. Astăzi suntem tentaţi să lăsăm garda jos, să fim mai concilianţi să acceptăm mult mai uşor o persoană cu care nu am colaborat până acum şi din asocierea cu acestea să ne ducem mai departe un plan. Aceasta reducere a pretenţiilor este de scurtă durată, adică nu va ţine decât astăzi şi nici astăzi toată ziua pentru că spre seară conjuncţia dintre Lună şi Marte începe să-şi piardă din intensitate şi când Luna se va afla în Perioada fără direcţie.
Ceea ce dorim să facem va trebui să facem în prima parte a zilei pentru că în a doua parte, când vom fi în Perioada fără direcţie, tot ceea ce înseamnă planuri noi, elemente de iniţiativă ori situaţii care trebuie ajustate sau modificate pe parcurs vor fi lovite de o întârziere stranie, vor fi compromise, frânate sau oprite.
Este important însă de remarcat faptul că zodia Săgetător nu este ocupată de nicio planetă în timp ce în semnul complementar, Gemeni, avem două planete, Lună şi Marte, ceea ce înseamnă ca echilibrul pe comunicare este afectat, lezat, cuvântul va fi mult mai important decât probatoriu, decât talentul decât ţinta, adică senzaţia de mulţumire, de confort, de plăcere va prima față de realizarea în sine, cea despre care se vorbeşte atât de mult şi pentru care oamenii spun că fac compromisurile pe care le vor face azi.
De asemenea, o altă componentă care se deduce din configuraţiile acestei zile vine de la conjuncţia Luna–Marte împlinită la 15:30 în ziua de sâmbătă, până în ziua de duminică la 6,30, când Luna va fi în conjuncţie cu Jupiter. Între Marte din Gemeni şi Jupiter din Rac, Luna va fi un mesager interesant conducându-ne către finalităţi care nu pot fi atinse sau dacă sunt atinse prin viteza cu care sunt finalizate ele vor compromite imaginea socială sau chiar etapa în sine pe care o reprezintă. Prin conjuncţia cu Marte şi, implicit, a doua zi, conjuncţia cu Jupiter, Luna răscoleşte un trecut care nu trebuie împărtăşit. Aduce la lumină o parte din problemele pe care în mod insistent le-am ascuns şi le expune într-un anturaj interesant de scandal, bârfă, indecențe.
Deşi, iniţial, ne gândim că nu este corect să ne expunem în felul acesta mulţi vor accepta acest compromis gândindu-se că pericolul este exagerat, că lucrurile nu vor lua aşa o tentă negativă şi că finalitatea va fi una acceptabilă. În ziua de duminică, atunci când Luna va împlini conjuncţia cu Jupiter apoi, în interval de mai puţin de o oră conjuncţia cu Lilith, deci, chiar de dimineaţă, vom vedea că evaluările pe care le-am făcut în ziua de sâmbătă sunt greşite pentru că au fost încărcate de prea multă vanitate, de prea mult egoism, de prea multă neputinţă în a renunţa la lucruri care au dovedit până acum că sunt ineficiente sau greşite şi ne vom adânci şi mai mult într-o serie de situaţii neplăcute care vor deveni şi mai neplăcute pentru că nu vor putea fi gestionate corespunzător.
Prin urmare, 6 iulie este o zi de luptă cu sine. În tot ceea ce facem, ziua de astăzi ne aduce la lumină probleme pe care nu trebuie să le împărtăşim, asocierile pe care nu trebuie să le face şi compromisurile de care trebuie să ne ferim. Chiar dacă am depăşit împlinirea unghiului perfect suntem în continuare sub fereastra trigonului Soare-Capul Dragonului şi beneficiem de şansa de a intra în contact cu o informaţie reală, şansă de a simţi ceea ce urmează să ni se întâmple. Însă elementul care distorsionează (Luna în Gemeni) va aduce atât de multe oscilaţii sau indecizii, atât de multă zăpăceală sau va intensifica atât de mult acele dorinţe care nu pot fi controlate încât norocul care se află acum aproape de noi să nu poată fi explorat, să nu poată fi valorificat oricât de clar ne va fi.
Pentru cei care sunt puternici, care lucrează cu energia, care sunt siguri pe realizările care le-au comportat, care privesc în urmă, dar nu cu mânie, ci doar pentru a realiza un exerciţiu de rememorare, ceea ce se întâmplă azi înseamnă un imens beneficiu pentru evoluţia lor, pentru înţelegerea corectă a realităţii pentru a-i încadra mai bine pe oameni, pentru a le citi comportamentul şi a nu se lăsă pe viitor păcăliţi de lucrurile care doar par corecte, dar în realitate nu sunt. În general, acesta este mesajul zile, însă mulţi orbiţi de propriile dorinţe, ambiţii, de reziduuri emoţionale devin victimele propriilor limitări în aşa fel încât în situaţii speciale, aşa cum este cea pe care o traversăm în această săptămână să nu poată beneficia de şansa, norocul său oportunităţile care ne învăluie (trigon Soare-Capul Dragonului).
Recomandarea pentru această zi este aceea de a urmări azi să fim martorii propriei existențe. Dacă se poate să nu modificăm nimic din ceea ce se afla în jur, doar să urmărim, să încadrăm, să categorisim, să surprindem esenţa, să căutăm cu mintea, dar să nu decidem pentru nimeni, nici măcar pentru noi înşine, care să fie mersul lucrurilor de acum încolo. Acest segment al fiinţei este atât de lezat încât orice perspectivă oricât de clară şi corectă ar fi, dacă este adoptată azi va fi lovită de eroare.

Finalul săptămânii aduce Luna în domiciliu, dar nu oricum, ci împlinind şi câte o conjuncţie cu vedetele ultimei perioade (Jupiter şi Lilith) şi, la prânz, două trigoane (unul cu Saturn, iar celălalt cu Neptun), iar spre seară Luna va împlini opoziţia cu Pluton din Capricorn. Întregul cadru al acestei zile împleteşte o parte din demersurile care s-au desfăşurat de-a lungul acestei săptămâni şi care ne-au invadat cu plăcerea de a ne bucura sau de a ne întrista, cu încântarea pe care o simte omul care îşi duce mai departe obiceiul bun sau rău, cu anumite planuri de viitor pe care mulţi nu vor reuşi să le ducă mai departe tocmai pentru că au ales să şi le creeze într-un context astral extrem de tulbur.
Finalul săptămânii ne aduce în faţa unei frici complicate. Este vorba despre frica faţă de lucrurile care nu se schimbă, frica de rigiditate, de lucruri prea stabile, însă nu stabilizate prin argument, concluzie sau finalitate, ci stabilizate cu forţa, obligate să trăiască într-un spaţiu îngust sau forţate să trăiască prin puţin, cu puţină energie, cu puţin bani sau în singurătate. Şi aşa cum ne aşteptam, orice constrângere generează o forţă contrară aceea care îi spune individului că trebuie să se elibereze, apoi îl informează referitor la metodele care trebuie aplicate (cum trebuie să se elibereze) ca în final să-i spună ce să aleagă din posibilele finalităţi.
Luna în Rac, în trigon cu două planete aflate în mers retrograd (Saturn şi Neptun) importante prin mesajul pe care-l lansează în acest an, ne aduce în faţa unor mesaje urgente. Din nefericire, situaţiile nu sunt importante aşa cum ne apar la prima vedere, ci ele trebuie explorate. Având două planete colective în mers retrograd, mesajul poate fi ori ascuns ori greu de citit ori orientat în altă direcţie decât gândim, credem sau căutăm. Lucrurile devin complicate prin pierderea firului ideii, prin răvăşirea gândurilor, prin încăpăţânarea individului de a folosi aceleaşi metode pe care le foloseşte de mult timp sau de a nu se depărta de la o recomandare, un sfat, un obicei practicat de ani de zile.
Accesul la informaţie se va face prin apelul la tradiţie, la lucrurile pe care suntem obişnuiţi să le facem, însă nu prin reproducerea lor în totalitate, ci doar ca punct de pornire. Împlinind conjuncţia cu Jupiter şi apoi pe cea cu Lilith, Luna aduce din ziua de ieri împlinirea unor demersuri într-un mod greşit sau plăcut pentru individ. Ieri am avut speranţe poate prea mari, ireale, în finalizarea unui demers ori în modul cum se va încheia o convorbire, o relaţie, o colaborare. Astăzi vedem că lucrurile nu au mers pe traseul pe care l-am gândit şi l-am urmărit în ziua anterioară fiind dezamăgiţi sau răniţi în intenţiile pe care le-am văzut. Apelul la lucrurile cunoscute şi la obiceiuri vine din partea Lunii din Rac însă mijlocul prin care facem apel la acestea s-ar putea să fie greşit. Tocmai de aceea ziua de azi este foarte diferită de ceea ce s-a-ntâmplat ieri, însă toate lucrurile care vin să ne întâmpine acum vor fi privite în raport cu ceea ce ni s-a-ntâmplat ieri. Aşa cum există o legătură stranie între zodiile Rac şi Gemeni, la fel va exista o legătură puternică între episoadele zilei de astăzi când Luna se află la început de Rac și cele de ieri, când Luna s-a aflat în ultima zi de Gemeni.
În ceea ce privesc deciziile care sunt adoptate azi, perspectiva evenimentelor vizează fuziunea oamenilor împotriva adevărului sau iniţierea unei campanii care va semăna cu ceea ce s-a întâmplat în alte perioade ale anului în care oamenii au luptat împotriva a ceea ce ar putea să-i transforme sau împotriva a ceea ce ar trebui să le schimbe ritmul de viaţă, obiceiurile sau chiar moralitatea. Vor prefera să rupă acest echilibru invocând faptul că sunt sinceri, că sunt direcţi, că au şi ei experienţe de viaţă şi că de ce să fie apreciată munca altora mai mult când munca lor este la fel de valoroasă. Lucrurile acestea sunt încărcate de sentimente puternice şi sunt susţinute de relaţia care se realizează încă între Jupiter din Rac şi Pluton din Capricorn pe o axă marcantă pentru relaţiile sentimentale urmând ca prin raportul de trigon care există între Uranus şi Venus lucrurile acestea să capete o mare amploare, atât în aspectul bun, cât şi în cel rău. Nu neapărat că lucrurile se vor finaliza în mod pozitiv, ci pentru că răul unora poate însemna succesul altora, deci se va pune problema astăzi prin succesul fulminant, prin scurtarea drumului, să se împovăreze şi mai mult destinul, karma indivizilor pentru reuşite şi beneficii de moment. Câştigă bani, dar cu riscul de a minţi, câştiga un obiect, dar cu riscul de a deposeda fraudulos pe altcineva. Putem vorbi aici despre scandaluri cu substrat sexual, despre hoţi, despre hoţii, despre evaziune fiscală sau, la un nivel mai înalt, despre o nouă etapă a crizei economice, însă nu la modul global sau nu aşa cum s-a discutat până acum, ci în mod izolat, pe zona de influenţă sau areale geografice.
Prin urmare, finalul săptămânii este o zi de strategie. Aşa cum este şi firesc prin strategie oamenii doresc să se elibereze de o constrângere. Pentru unii constrângerea cea mai mare este din punct de vedere afectiv. Nu-şi găsesc persoana care să le împărtăşească sentimentele, cu care să vibreze la acelaşi nivel sau care să-i facă să se simtă iubiţi, fericiţi, răsfăţaţi. Pentru alţii constrângerile sunt de factură materială. Nu dispun de banii pe care şi i-ar dori pentru a-i achiziţiona, de bunurile spre care tânjesc sau pentru a-şi întreţine un alt statut, un alt confort. Există şi o categorie de oameni care se simt obstrucţionaţi pentru că nu sunt liberi. Libertatea nu se referă doar la acea de a simţi sau de a avea un anume confort material, ci la libertatea de exprimare. Această libertate de exprimare, această constrângere a libertăţii de exprimare, resimţită în ziua anterioară foarte puternic, comportă astăzi o fluctuaţie interesantă. Ieri am crezut că soluţia este ceea ce am făcut, ceea ce am abordat, însă astăzi observăm că lucrurile au fost alese greşit, că traseul pe care am ales să mergem este unul eronat sau care are nevoie de puţină ajustare. Nu vom putea astăzi să ajustăm, ci doar să explorăm întreaga gamă de evenimente care vine spre noi pentru că dată fiind conjuncţia Lunii cu Jupiter şi cu Lilith lucrurile bune vor fi atât de amestecate printre cele rele încât ne trebuie un discernământ puternic, matur pentru a separa binele de rău pentru a nu vedea prima dată acţiunea tendenţioasă îndreptată împotriva individului, adică pentru a nu lua orice demers în sens personal. Lucrurile se complică cu fiecare acţiune pe care o abordăm şi cu cât ne apropiem de seară cu atât mai mult aceste constrângeri vor fi mai uşor recunoscute sau vor găsi în planul social un echivalent. Vorbim aici de opoziţia Luna-Pluton, adică de revoltă împotriva sentimentelor celorlalţi, despre refuzul unei consolări, a unui sfat, a unei susţineri sau a unei donaţii în paralel cu tendinţa de a pretinde celor ajutaţi să-şi plătească susţinerea. Lucrurile negative merg pe această direcţie a compromisului afectiv sau a agresiunilor de factură afectivă, însă trigonul în faza de aplicaţie dintre Venus şi Uranus ne aduce un elan în toate aceste demersuri, ca şi cum nu contează dacă este bine sau rău, important este rezultatul. Astăzi nu este important doar rezultatul. El probabil va fi pe alte conjuncturi pe alte zile, însă azi, chiar dacă beneficiem de această sporire a încrederii în sine prin trigonul Venus-Uranus în aplicaţie unghiurile care se împlinesc acum au un mai mare cuvânt de spus. Adică romantismul tendenţios, predispus de conjuncţiile Lunii cu Jupiter şi cu Lilith, se întoarce împotriva individului, spre seară, când Luna va împlini opoziţia cu Pluton. Pe fundal, trigoanele pe care Luna le va împlini cu Saturn şi Neptun ne aduc în preajma unor conjuncturi care trebuie urmărite ca şi ieri prin starea de martor. Această piramidă pe semne de apă se adresează psihicului, emoţiilor nu acţiunilor directe. Lucrurile care vin prin piramida de apă se adresează psihicului, psihologiei comportamentale, explorării aspectelor spirituale pentru regenerarea fiinţei. Acţiunile în plan fizic, pornind din piramida de apă trebuie să aibă un ecou puternic în viaţa spirituală. Atunci când acest ecou nu există, acţiunea comună devine compromiţătoare sau îl duce pe individ spre dezamăgiri, decepţii sau eşecuri.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa azi de linişte. Liniştea obţinută prin activităţi obişnuite de rutină sau prin meditaţie ori pur şi simplu prin adoptarea unui repaus, că tot este zi de weekend. Prin linişte, fiinţa se reface şi mentalul lezat de retrogradarea lui Mercur se va revigora atât de mult încât, atunci când va fi nevoie, să poată susţine o decizie importantă. Mentalul supraevaluat acum sau suprasolicitat produce leziuni în comportamentul indivizilor, iar acţiunile generate de aceste leziuni comportamentale sunt aducătoare de pagubă şi de ghinion.

4 thoughts on “1-7 iulie 2013

 1. Marinela spune:

  Multa vreme am cugetat asupra modului in care sa aleg ce am de facut in continuare, din punct de vedere material, cu tranzitul lui Jupiter si al lui Lilith pe casa II. Citind recomandarile pentru acesta zi, am inteles (sper ca bine) cum opereaza acest tranzit „lucrurile bune sunt amestecate printre cele rele”.

  Multumim

 2. Marinela,
  Iți mulțumesc!

 3. Julien spune:

  Buna ziua tuturor,

  Nu inteleg cum de fiecare data exista o persoana atat de hidoasa in interior ce voteaza cu minim, doar pentru a scadea rating-ul acestor articole deosebite…

 4. Ani spune:

  Buna seara! Pai cam asa sta situatia…,pisica unde nu ajunge ,miorlaie!E un trend.Cei care fac performanta intr-un domeniu sunt tare invidiati.Mereu au existat astea.Unele persoane ,in loc sa caute si sa se bucure ca au de la cine sa invete , se omoara singuri cu invidii.Si se aici le vine si caderea.Insa ,Universul la timpul potrivit regleaza totul. Uneori e suficient sa multumim si doar mental pentru ceea ce primim.Dar daca tinem seama ca nimic nu este pe lumea asta intamplator si mai important este sa multumim la vedere.Asa ca e clar ca domnul Coser nu are nevoie de rating, daca era asa,avea alte preocupari. Asa ca sa-i multumim pentru tot impreuna ,si cei care merg impotriva curentului nici nu conteaza!Multumim domnule Coser!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.