24 – 30 august 2009

Luni, 24 august
Trecand prin Balanta, harnicia spre care ne indreapta vibratiile Lunii va fi un element nou atat in ceea ce priveste acest tranzit astral, cat si in a integra aceasta preocupare in directiile generale, haotice, impuse de opozitia Saturn-Uranus.
Trigoanele pe care Luna le face cu planetele din Varsator sunt semne de noutate, de lansare a unor proiecte noi, de prezentare a unor noi directii ce vor parea spontane, novatoare, dar care vor fi in realitate reproduceri ale altor situatii sau recomandari. In felul acesta ziua de 24 august aduce o invitatie la maturitate. Din nefericire acesteia nu i se va da curs decat pe jumatate, pentru ca acum pentru a intelege matrita universala a tranzitului astral, pentru a putea face ceva, pentru a ne putea implica intr-un proiect care sa ne tenteze cu elementele sale noi, ca o noua oportunitate, trebuie, in mod absolut paradoxal, sa ne sacrificam placerea, bucuria, aspiratiile si sperantele pentru calitatea continutului si eficienta finalitatii. Datorita tranzitului Lunii, ziua ar fi trebuit sa fie o zi a spontaneitatii si libertatii de expresie, insa ea va deveni una in care ne vom asuma raspunderea de a ne simti liberi reproducand stereotipic ceea ce apreciem valoros la altii, departandu-se de continut, profunzime, calitate.
Cu Luna intr-un semn al granitei dintre universul fizic si cel spiritual, cu Mercur intr-un semn al ambitiei sociale (Fecioara) in trigon cu un Scop al vietii (NN) intr-un semn al gandirii mature si solide (Capricorn), opozitia, inca activa, a Soarelui la planetele din Varsator, este semn de slabiciune, neincredere, de teama de a initia, deschide, porni, derula, ce va face casa buna cu placerea de a ne demonstra ca aceste stari sufletesti negative nu ne opresc evolutia intelectuala, social sau spirituala daca, asa cum se intampla acum, se sprijina pe exemplele celorlalti.
Mimetismul este marele pericol al acestei zile pentru ca el acum patrunde structuri profunde ale mentalului, mutand placerea de a reproduce, copia, imita, din sfera jocului, in sfera necesitatii.
Daca in sectorul personal acest aspect il face pe copil sa nu se mai imbrace cu hainele parintilor pentru a-si testa maturitatea, pentru a-si demonstra ca apartine demnitatii sau statului pe care familia din care face parte le cultiva, ci il va incuraja sa dea sfaturi parintilor (hipermaturitatea), sa se incarce cu o raspundere care nu-i apartine, dar care, in intelegerea lui, pare sa fie singurul mod prin care va putea sa se integreze in bucuria vietii de familie ce-i lipseste. Situatia va parea ca o inversiune astrala, aducand complicatii in relatiile intrafamiliale amplificand disputele pentru intaietate sau conflictul dintre generatii.
In sectorul vietii sociale, aceasta directie va construi situatii penibile in care multi isi vor arata ganduri ascunse ca intr-o stare de hipnoza, recurgand la gesturi triste de depersonalizare si de atribuire exterioara.
Prin urmare, ziua este o invitatie la echilibru si control. Desi Balanta este prin excelenta semnul echilibrului, Luna in acest semn nu aduce deloc echilibru si control, ci teama de a pierde masura, angoasa pe care o poate avea omul ca tot ceea ce simte poate fi impotriva a ceea ce reprezinta sau intentioneaza sa devina. Aceasta ipostaza trista, construita din contradictia dintre “eu” si “celalalt” va avea o infatisarea mistica, mesianica, profetica pentru ca oamenii isi vor atribui roluri si ipostaze stranii, vor mima salvarea si multi chiar vor crede in ea. Aceasta atitudine este in realitate centrata pe o stima de sine scazuta, lipsa de sinceritate teama de a nu pierde echilibrul si de confruntare cu propriile neimpliniri.
Cei care lucreaza cu energia si sunt familiarizati cu perceperea modificarilor de vibratie subtila vor considera ca aceasta zi este o invitatie la lectura, la cautarea adevarului prin rapotare la modele spirituale puternice.

Marti, 25 august
Multi considera ca atunci cand Micul benefic (Venus) trece peste NS, adica peste trecut, acumulari karmice, amintiri, destinul ne va selecta acele aspecte ale vietii care ne vor aduce bucurii, stabilitate, implinire. Visand la aceste trasaturi, ne putem insela atat de tare incat aceasta zi sa devina o zi incarcata de tristete si resentimente, o zi care fie ne va arata cum sunt oamenii, fie ne vor afisa asa cum nu am dorit sa fim cunoscuti. Trecerea lui Venus prin punctul intensitatii karmice, prin locul impus de ordinea universala cu uitare maxima, prin elementul care inspira cel mai mare mister (NS = trecut, dar care este trecutul?) vom suferi de o deposedare de noroc, de o apasare psihica stranie ce se va sprijini pe lipsa de perspectiva, neputinta de a solutiona toate problemele care vor cere acum rezolvare, teama de abandonare sau de singuratate, neputinta.
25 august este o zi incarcata de tranzite importante, nu doar de sextilul luminariilor sau de trecere a lui Venus peste Coada Dragonului, ci si printr-o modificare esentiala a vointei, printr-o decadere a increderii in favoarea receptivitatii, a neputintei, a lipsei de initiativa (trecerea lui Marte si a lui Mercur in Rac si respectiv Balanta).
Cand planetele individuale trec prin faza impusa de gradul anaretic (ultimul grad al zodiei) aduc in viata personala un gen de finalitate. Aceasta finalitate poate fi vizibila in ganduri, modul de a percepe realitatea, de a reactiona, de a simti faptele, de raportare la mediu familial, la aspiratiile privind implinirea afectiva sau fizica. Se intampla ca azi Marte si Mercur sa fie in aceasta pozitie, iar Venus in situatia de a-i pacali pe oameni ca norocul le-au intrat din nou in casa, fiind incapabila sa le spuna ca de fapt nu este asa. Ambele planete vor schimba azi modul vibrator, iar Venus, prin apropierea ei de Cutia Pandorei va aduce in viata tipul de karma impus de semnele cardinale: karma de agresivitate.
Se poate intalni frecvent printre practicanti confunzia ca acest tip de karma impus de modurile vibratorii se activeaza doar daca Axa Dragonului ocupa unul din semnele: Berbec, Rac, Balanta, Capricorn (semne cardinale). Omul este o fiinta complexa, un univers in miniatura si tocmai de aceea tot ceea ce exista in structura sa are un corespondent in ceea ce exista in afara sa si viceversa. Agresivitatea este o energie primordiala, primara ce reprezinta o insusire a fiintelor vii de a dezvolta un comportament ostil fata de alte fiinte avand ca argument constient supravietuirea (sunt impotriva lui ca sa pot trai, altfel va fi el impotriva mea) si inconstient lipsa de intelegere a vietii (nu stiu ce reprezinta si ce poate sa-mi faca, deci imi poate face orice rau). In consonanta cu agresivitatea, frica se va situa la polul opus, creand un cuplu, asemeni particulelor primordiale yin-yang. Asadar, orice planeta care trece prin acest mod vibratoriu si se integreaza intr-un mesaj astral de factura karmica, asa cum se intampla azi, va face apel la aceste energii primare modulandu-le pe segmentul de trasaturi pe care il patroneaza in astrologie. Menirea noastra nu este aceea de a raspandi aceste energii primare prin eliberarea lor din Cutia Pandorei, ci de a le mobiliza si, prin alchimia interioara, sa le sublimam in virtuti.
Prin urmare, centrul de greutate va oscila de la frica la agresivitate, de la teama de a nu avea, la aroganta de a-ti insusi bunurile altora, de la angoasa singuratatii, la placerea de a refuza contactele si comunicarea. Sa nu uitam ca impulsul karmic vine din Rac, unde Venus trece prin conjunctia cu Coada Dragonului, iar Marte, la 20:15 intra in acest semn ca planeta debila (in Rac Marte este in cadere, adica in postura de a-si folosi energia impotriva celorlalti), deci greutatea destinului acum pare sa acopere intregul spectru al perceptiilor si intreaga noastra atentie se va directiona acolo unde rana este mai adanca.
Nu pot sa nu iau in calcul si calitatea pozitiva a lui Venus, care prin statutul sau de Mic Benefic, aduce o raza de lumina conjuncturii indicandu-ne ca, in aspectul sau cel mai bun, 25 august aduce in centrul atentiei sacrificiul, exorcizarea, postul, uciderea gandurilor rele, expulzarea unei forme otravitoare de energie cu care cineva ar putea coabita.
Trecerea lui Marte in Rac aduce un ascendent in Pesti, cu un guvernator al temei in casa XII. Cu Marte in casa IV si Luna in casa VIII, relatiile acestora din nebuloasa impusa de casele de finalitate, aduce sfarsitul colaborarilor, asocierilor, momentul de schisma, indoiala, disputa sau in cel mai fericit caz impartire provizorie, fara a dispune de masuri de reparare a aceea ce se strica. Racul este in astrologia esoterica o deschidere fata de vibratii subtile superioare determinismului astral curent, de aceea putem spera, ca deschiderile speciale care apar acum si care vor fi in consonanta cu un sfarsit, un final, o incheiere a unei etapa, ar putea aduce, prin sacrificiul despre care ne informeaza Venus, momentul de Lumina pe care il asteptam. Prin Venus, nemultumirea, specifica semnului Rac si intensificata acum prin intermediul Cozii Dragonului, poate, daca omul dispune de un element karmic bun la care sa se poate face apel, sa aduca sfarsitul suferintei (a te elibera de ceea ce nu te multumeste). Trebuie insa sa fim realisti si sa nu uitam ca pana si acest proces subtil, elevat, cauzal, se produce aici tot pe baza rezonantei. Asadar, daca gandurile ne duc in razboiul din Vietnam sa nu ne asteptam sa gasim acolo Shambala.

Miercuri, 26 august
26 august aduce un evident semn de agresivitate pe contextul astral al trecerii lui Marte in Rac si a lui Mercur in Balanta.
Daca trecerea celor doua planete pe semne cardinale actizeaza o karma de agresivitate, trecerea lui Venus in Leu aduce, in cadrul mobilizarii karmice, actiuni necugetate de a jigni, umili, distruge sau de a desconsidera, din intentia de a dovedi superioritate, control, dominare.
Lipsa de intelegere si, ca un corolar al acesteia, lipsa de compasiune, indica evenimente sociale confuze si haotice.
Ziua debuteaza cu un careu Mercur-Marte, in care frica de a gandi, de a pune in practica intentii formulate anterioare se dovedesc a avea un efect negativ asupra intregii zile. Fiind in careu cu Marte, Mercur va fi in careu si Pluton, contruind un Careu in T pe semne cardinale ce aduce instabilitate, angoasa, incapacitate de a finaliza actiuni incepute anterior sau chiar in aceasta zi.
Durerea va fi mai mare pentru ca sextilul Lunii cu Saturn aduce constientizare, percepere corecta a realitatii, adica a veda ca suferi si a nu putea sa faci nimic pentru a inlatura durerea.
Asadar, pana la 19:08 cand Mercur va implini cuadratura cu Pluton, cand tot ceea ce avem de spus despre relatiile si ideile pe care ni le-am facut in ultimile zile se poate consuma, spre seara cand Luna va aduce in acest context trigonul cu Uranus intelegem ca de fapt dificultatea zilei nu a fost asa cum am inteles-o si ca problema este alta, una directa, evidenta, puternica si deosebit de agresiva.
Daca in 26 august Marte nu va agrava o boala, dand peste cap un diagnostic si punand la grea incercare priceperea doctorilor, el poate aduce hemoragie, slabire organica, imposibilitate de a face efort, lipsa de curaj initiativa, indrazneala si cultivarea unei stari interioare de sfarsire, epuizare si deziluzie.
Pentru cei carora Venus in Rac le-a adus norocul mai aproape, dar si mai accesibil prin descoperirea unei solutii, prin corectitudinea unui diagnostic sau prin apropierea de ceea ce altadata inspira frica sau agresivitate, acum trecerea in Leu a lui Venus poate aduce ganduri ca binele din trecut a aparut printr-o eroare si ca de fapt binele nu este deloc bine. Pentru aceasta categorie acest moment este elementul cel mai dificil pe care il poate aduce ziua si daca mintea este obisnuita sa lucreze cu indoiala si o poate izola sau inlatura, atunci curajul, incredere si confortul psihic va fi la el acasa reusind sa contracareze o predispozitie astrala negativa.
De partea cealalta, cei care au refuzat sa inteleaga avertismentul durerii, acum ea se va intoarce impotriva celui care nu a inteles-o aducandu-i criza in relatii, dificultati in intelegere, tendinta de a merge impotriva curentului si usurinta in a jigni sau acuza. Daca persoanele cu zodiile Rac si Leu active in tema vor fi foarte puternic incercate, despre cei cu semnul Balanta activ in tema se poate spune ca sunt invitati la conciliere, la negociere, la echilibru nu doar intr-un for interior, atunci cand abordeaza probleme personale, ci in grupuri mari de interese, pentru a detensiona criza si a aduce un moment de echilibru intre parti.
Prin urmare, ziua de 26 august este o zi destul de dificila pentru a ne aminti de ea. Determinand evenimente pe Venus in Leu, scena sociala nu va fi departe de cele se vor intampla, deci putem asista la solutionarea unor probleme de familie intr-un cadru impropriu, cu prea multi oameni in jur, implicand prea multe minti si prea multe pareri.
In final, ziua se dovedeste a fi constructiva si ne vom bucura ca nu am stiut de dimineata ca un drum pana la piata, magazinul din colt sau pana la bunici, poate fi incarcat de atata aventura si ca evenimente aparent banale din trecut ne pot invada acum atat de tare. Pentru astrologi nu este deloc o surpriza aceasta zi, pentru ca ea indica, din punct de vedere karmic, dupa relatia regentilor cu Nodurile Lunii, o karma de cancer ce se dovedeste a fi pozitiva si care va atenua pentru multi dintre noi impactul negativ, malefic, antisocial al opozitie Marte-Pluton. Aliajul celor doua directii va fi bun, pentru cei cu mental puternic, ce nu amplifica gandurile rele, ci cauta sa le opreasca sau sa le sublimeze in intelegere si compasiune, sau rau, pentru cei care-si traiesc viata cu frica si lipsa de initiativa in a-si rafina structura energetica si pe care destinul nu-i poate tenta decat cu dificultati, probleme, complicatii pentru a-i forta sa mai faca un pas. Daca nu stim ce fel suntem si in care tabara ne situam, ziua de 26 august ne va da raspunsul.
Norocul este insa de partea noastra, dar avand pe cer doua opozitii ale celor patru malefici, nu trebuie sa ne imbatam cu apa rece si ca credem ca am gasit Taramul Fagaduintei. Duritatea zilei va un pic atenuanta de o karma buna, pentru cine detine asa ceva sau poate fi invocata, prin tehnici de meditatie sau alte procedee esoterice, Lumina Eterica, forta cauzala ce poate anula erori de comportament sau de gandire din trecut si poate acorda gratia unei vieti bune.
Un proverb spune “Inteleptul este fericit si in Infern, dar prostul sufera pana si in Paradis”, de parca s-ar referi la ziua de miercuri, 26 august 2009.

Joi, 27 august
Noaptea dintre miercuri, 26 august, spre joi, 27 august, prin faptul ca aduce un sextil al Lunii cu Capul Dragonului, poate fi o noapte magica, plina de intelesuri subtile, de vise premonitoare, o noapte de inspiratie si creatie. Aflata inca in Scorpion cand ridica acest aspec Luna va tinde spre informatii profunde, spre ceea ce nu convine semenilor, de aceea se poate anticipa ca inspiratia pe care o confera in aceste momente nu va face atat de mult referire la propria persoana, cat mai mult la un cunoscut.
Spre dimineata Luna va trece in Sagetator, aducand pe langa jovialitatea si bucuria specifica acestui tranzit si tendinta de a fugi de teama inspirata de o noapte petrecuta printre premonitii si profetii. Daca visul nu a fost modalitatea prin care Luna a adus in lumea fizica informatii tainuite cu mare grija, atunci lectura sau discutiile care s-au intins mult in noapte aduc zilei de 27 august o oboseala neobisnuita. Cum este de asteptat, ea va fi ascunsa si combatuta cu energizante.
Diferenta majora care exista intre starile din timpul noptii si cele din timpul zilei ii va aduce trigonului Luna-Venus calitatea de aspect salvator. Incarcat de informatii greu de digerat, mentalul va vedea in rafinament, socializare, senzualitate elemente esentiale petrecerii timpului. Acum cand Luna din Sagetator aduce jovialitate si bucurie de viata, inclinatie spre comunicare si judecati morale, sextilul in aplicatie pe care Luna il va ridica impreuna cu Mercur va aduce un element nou, ca solutie, ca un instrument neobisnuit ce ne ofera divertismentul de care avem nevoie. Indiferent ca este un telefon pe care il primim de la un cunoscut si care declanseaza o intreaga serie de actiuni ce se intind pe tot cuprinsul zilei sau ne amintim de ceea ce ne-am propus cu aproximativ o luna in urma si am amanat, toate acestea ne vor incuraja sa actionam fara cantari gravitatea faptelor.
Acest element este un subterfugiu prin care ne vom amana confruntarea cu propriile framantari, dar ne vom si masca starea de neliniste, disconfort, nervozitate predispuse de Primul Patrar.
Prin urmare, ziua de 27 august ne aduce fuga de realitate, de problemele esentiale, de efort si responsabilitate. Tocmai de aceea ea poate deveni o zi a distractiilor, a deconectarii, a evadarii din probelme si greutati fara a ne gandi prea mult la consecinte. Daca se vor aborda toate acestea in scop terapeutic pentru a gasi solutia la o afectiune si pentru a combate efectul negativ al unui tratament administrat grest, abandonarea responsabilitatii, chiar si a respectarii medicatiei, va avea o finalitate buna pentru ca va aduce ca mijloc refuzul si ca finalitate solutia ideala. In celalalt caz, a spune NU este o nesabuinta, o indrazneala, o modalitate de a cultiva lipsa de maturitate si de a incuraja indolenta.
27 august va avea o putere deosebit de mare de a ne tenta cu lenea, indiferent de motiv. Azi ne vom aminti idealul fericirii, acea destindere paradisiaca in Taramul Fericirii (Raiul) ce are ca trasatura esentiala lipsa de activitate si de raspundere. Recomandarea este aceea ce ne sustrage atentia din aceste modele arharice, chiar daca ele au fost pastrate cu mari sacrificii de strabuni nostri. A crede ca fericirea paradisiaca este sa fugi de ceea ce trebuie rezolvat si sa-ti gasesti implinirea doar in placeri neintelese este semn de primitivism. Tocmai de aceea se spune ca este mai castigat cel care accepta un adevar dureros, decat o dulce minciuna. Sextilul Lunii la Capul Dragonului, aduce un adevar dur pe care multi il vor refuza pentru ca doare. Nu trebuie insa sa memoram durerea, nu spinii ei ne aduc realitatea aproape de intelegere, ci efort, lupta impotriva comoditatii, disponibilitatea de a alege un lucru eficient decat unul placut. Literatura esoterica abunda in a argumenta de ce aceasta stare de lene este de fapt o ipostaza in care omul este parazitat de entitati subtile ce se hranesc cu energia sa si-l conving ca mediocritatea este izvorul fericirii lui si, prin urmare, trebuie sa si-l apere cu adevaratul pret al vietii: timpul.

Vineri, 28 august
Sextilul pe care Mercur il face cu Venus aduce in aceasta zi o mai mare rezistenta la stres, o inclinatie spre placeri modene, spre comunicari si interactiuni diverse. Aceasta intarire a orgaismului nu se referera insa la marile motive de stres, la combaterea cauzelor majore impuse de complicatii ale vietii private sau de identificarea masurilor de iesire din criza, ci se refera la tensiunile mici provocate de tranzitele astrale ale zilei anterioare.
Detensionarea se va realiza treptat, pentru ca pana la 16:25 pe cer nu se implineste niciun aspect, iar Luna va ridica un sextil cu Jupiter abia spre seara.
Putem sa ne asteptam ca aceasta zi sa fie una linistita in ceea ce priveste amploarea evenimentele sociale, dar nu ne putea astepta sa fie linistita din punct de vedere interior. Sufleteste, maniera in care vor aborda trazitele astrale va fi una trista si apasatoare. Sa nu uitam ca Luna este in Sagetator si ca perceptiile vietii sociale sunt centrate pe jovialitate si interactiune, dar fuga de propriile tensiuni, propriile probleme, teama de autocenzura, de a pune capat dialogului interior, de a nu acuza oamenii din jur pe baza unei analize interioare sunt imposibil de oprit.
28 august este asadar o zi a progresului mental, a identificarii unei solutii pe care ne vom teme sa o punem in aplicare si de aici si pana la a amplifica angoasa provocata de neajunsuri sau lipsa pespectivei nu este decat un pas.
Prin urmare, ziua de vineri este o zi a dialogului interior, in mare parte bun, echilibrat, dar incapabil sa gaseasca in exterior un ecou. Elementele acestui dialog, tocmai pentru ca sunt create si desfasurate la nivel de procese mentale, cu personaje imaginare, atunci cand se va vedea in imposibilitatea de a transpune in prezent sirul de procese si fapte nu va face altceva decat sa amplifice angoasa si teama ca ineficienta, lipsa de perspectiva si putere ne face slabi, iar fara putere suferinta va fi elementul cu care ne vom delecta o mare perioada de timp.
Ideea ca a gandi totul inainte de a se intampla, de a face un plan in minte si de a-l urma fara sa ti-l ajustezi in functie de cerintele mediului in care vrei sa-l aplici este centrata pe lipsa de comunicare. Daca avem impresia ca a comunica inseamna doar a discuta a rade sau a face schimb de idei, atunci ne inselam. Comunicarea porneste intai de la identificarea canalului de relationare, a nivelului pe care se realizeaza transferul bilateral de informatii pe baza unei empatii spontane lipsite de un plan sau o strategie efectuate din timp si urmareste mentinerea ei prin schimbul de idei, de informatii, prin crearea unei atmosfere destinse, unui cadru afectiv armonios. Cand Luna trece prin Sagetator avem la indemana instrumentele comunicarii si putem sa cadem in eroarea de a considera ca totul este acum rezolvat. Sa ne deschidem inima si sa privim lumina acolo unde este ea, nu sa ne lasam antrenati de nemultumirea ca lumina nu cade cum trebuie, ca e prea multa sau prea putina, ca ferestrele sunt murdare sau ca am pierdut rasaritul si din cauza asta restul nu mai conteaza.
Sa oprim acest proces mental si sa lasam echilibrul sa se strecoare acolo unde este nevoie de el.

Sambata, 29 august
In ultima zi de Sagetator, ca si in Gemeni, Luna va ridica un careu in T cu Saturn si Uranus in opozitite. Din nou se intampla ceva menit sa schimbe ordinea lucrurilor, din nou informatii puse la naftalina tind sa iasa la suprafata pentru a se justifica nevoia de schimbare, de reasezare a prioritatilor. Asta se intampla nu doar pentru ca Luna va construi configuratia indicata, ci pentru ca intre cele doua cuadraturi, Luna va parcurge doua sextile cu Chiron si Neptun, prin care se va atinge penibilul, boala, indolenta cele care sunt cel mai aproape de patologic.
Dupa ce descrie acest tablou Luna trece in exil, apropiindu-se de Pluton si interiorizand procesele pe care le-a rascolit anterior. In felul acesta multe dintre afectiuni se pot somatiza si pentru ca multe ganduri vor ramane in interior, stomacul va fi afectat, de asemenea si somnul si rezistenta la efort.
Pentru ca Pluton inca mai este opozitie cu Marte si deci inca mai sunt active teama de esec, de moarte sau de distrugere, Luna, trecand prin fereastra acestui aspect, aduce in a doua parte a zilei mai multa mobilitate in a comuta probleme din sfera personala in cea publica si invers. Nu este semn de scandal, ci de indiscretie, crize de personalitate, declaratii tendentioase sau amenintari cu separarea, abandonul, divortul.
Acest aspect aduce o umbra in relatiile subrede si el incearca pe segmentul intelegerii si ajutorului reciproc. Tema conflictului va fi legata de bani, putere de influenta (cine pe cine domina), dar si relatia unui parinte cu copilul.
Prin urmare, ziua de sambata este o zi trista si dureroasa atat fizic, prin acutizarea unor dureri mai vechi, fie sufleteste printr-o fulgeratoare modificare a unor tipuri de relatii in care s-a investiti multa incredere.
Tot ceea ce se intampla in aceasta zi este incarcat de dorinta de a da replica, de disputa, de razbunare si se sprijina pe un preaplin sufletesc. Tot ce este stabil acum se inmoaie, iar punctul de sprijin ca fi incapabil sa duca intreaga greutate. Ne zguduim din radacini in aceasta zi si nu putem sa facem nimic pentru a combate aceasta realitate, asta si datorita faptului ca unele intamplari ale vietii trebuie traite asa cum se anunta.

Duminica, 30 august
Ultima zi a saptamanii aduce o mare contradictie interioara, o mare putere de a-i pune pe oameni sa se contrazica de la nimic, sa nu cada de acord in ceea ce privesc elemente sensibile ale vietii, cele legate de strictele necesitati, nevoia de a locui impreuna cu cineva sau de a purta o discutie tematica.
Pentru ca Soarele si Luna sunt acum in trigon vitalitatea si increderea in sine par sa fie la cote optime si folosindu-ne de acestea doua sa izbutim acolo unde, de cateva saptamani, nu avem sorti de izbanda. Aspectul indicat se desfasoara dimineata, imediat dupa rasarit, aducand liniste primelor ore ale zilei si un echilibru gandirii. Pe acest fond se vor realiza planurile ce trebuie derulate pana seara si pentru ca exista un confort interior care se sprijina mai mult pe vitalitate si incredere in sine decat pe intelegere, aceste planuri, aceste proiecte vor avea in ele un sambure de scandal, de intriga, o doza de egoism. Indiferent ca dorim sa ni se rezolve o probleme fara a ne implica in vreun fel sau ca ne manifestam dorinta de a ne petrece ziua in singuratate totala, ca cerem bani sau nu oferim nimic pe diferite motive inventate, toate sunt elemente care distrug echilibrul sensibil, discret al trigonului Luna-Soare muta evenimentele spre cuadraturile pe care Luna le face cu Mercur si Junon, adica spre disconfort psihic si relational. Ziua de duminica, daca nu ne permitem aceste mici rautati, ar trebui sa fie o zi linitita. Unii dintre noi chiar nu realizeaza cand in comportamentul lor se strecoara mici rautati, cand devin invidiosi si cand sunt insesibili la nevoile altora. Aspectele astrale ale zilei de 30 august ii va ajuta sa vada si sa inteleaga in ce consta acest proces.
Prin urmare, 30 august este o zi a tentatiei de a fi egoist, cu efect imediate in plan personal. Faptele nu aduc amploare evenimentelor, ci mai curand duritate pentru ca puterea trigonului va fi folosita in sens negativ. Asadar, alegand sa nu sustinem energia astrala a echilibrului si bunatatii, alegem sa consumam, nu sa inmultim, sa distrugem, nu sa mentinem ceea ce cu mare efort am reusit, acum, in perioada marii opozitii Saturn-Uranus, sa construim.
O solutie impotriva acestor stari viciate ar fi sa ne amintim de inocenta copilariei, asemenea lui Brancusi care a spus: „Cine nu mai este copil a murit demult

9 thoughts on “24 – 30 august 2009

 1. Mihaela spune:

  „unde ne sunt bucuriile?!” citeam un comentariu atasat previziunilor saptamanii trecute…
  astazi, 26 august, bucuria mea este aceea ca ACUM exist, ca o protectie Divina a facut sa nu se produca dimineata un cumplit accident rutier…. bucuria este in mine si o traiesc din plin…

 2. Ella spune:

  Este atat de real tot ce spui, uneori inspaimantator de real… Traiesc momente si le asociez cu tot ce spui tu. Trairi, intalniri, vise…

 3. Lavcor spune:

  Draga Gheorghita,
  Am tot ezitat sa intru in direct cu tine. Competentele mele astrologice sunt foarte limitate desi interesul este foarte mare. Si incerc sa invat cate ceva de la tine. Dar, ca fiecare om, incerc sa aplic ceea ce spui pe harta mea, sa vad ce aspecte fac tranzitele actuale cu pozitionarile natale ale planetelor mele. E destul de dificil. remarc ca de o buna perioada de timp, viata pe pamant e foarte dificila. Ca si pe Cer, de altfel. Doar suntem oglinda LUI. Ai vreun sfat pentru un varsator caruia acum i se suprapune Capul peste Coada Dragonului (natala) si invers? Ce trebuie invatat de aici? Sau pentru situatia in care casa a 5-a este tranzitata de Soare, Saturn, Mercur, alaturi de Pluton, Uranus natale?

  Mult succes in continuare,
  Lavcor

 4. Trăim într-o lume în care cea mai mare provocare este ignorarea realităţii şi în acelaşi timp mascarea acesteia.” (Jean Baudrillard)

  O parte din timp ne este răpită, alta ne este sustrasă, alta se scurge. Dar cea mai urâtă piedere este aceea datorită neglijenţei. Şi dacă vei voi să bagi de seamă, vei vedea că cea mai mare parte a vieţii o pierdem făcând ce nu trebuie, o mare parte nefăcând nimic, întreaga viaţă făcând altceva…” (Seneca)

 5. Lavcor,
  este foarte adevarat ca viata este dificila si ca, din incercarea de a ne-o face mai buna, putem constata ca, de fapt, se inrautateste. Aici, in existenta pamanteana, nu vine nimeni sa-si petreaca timpul liber pentru ca se plictiseste sus, prin diverse nivele, straturi sau sfere, ci vine sa cunoasca, sa se purifice sau sa echilibreze balanta dintre rau si bine.
  Superpozitia Nodurilor aduce crize existentiale. Te indoiesti de tine, de mesaj cu atat mai mult cu cat te inspira si te ghideaza sa faci lucruri marete, nu doar bune sau rele, ci marete. Cu cat te sprijini pe eficienta cu atat mai mult simti ca pierzi esenta si aceasta duplicitate este epuizanta. Cu Soarele, Mercur si Saturn in casa V te minti frumos si sistematic.
  Priveste adanc in sufletul tau si discuta cu tine fara sa-ti fie teama ca sinceritatea ar putea sa-ti amplifice o latura pozitiva sau negativa. Varsatorul are nevoie de schimb, conversatie, de mobilitate si inovatie. Odata echilibrul stabilit, tinde spre a fi in afara faptelor ce construiesc recompense. Lasa-ti aripile sa te duca acolo unde zefirul iti sopteste. Abia ceea ce vei gasi acolo poate semana cu piatra filosofala pe care o cauta un varsator puternic cu Pluton si Uranus in casa V, a creatorului.

 6. Corina spune:

  Nu stiu cit de grea e conjunctura, dar ceea ce simt eu este de parca as fi tras un drog direct pe Suflet!

 7. Lavcor spune:

  Draga Gheorghita,
  Ma uimeste faptul ca primesc un raspuns. M-am obisnuit sa ma simt scoasa in afara acestei lumi, desi sunt inca aici. Urmaresc previziunile tale de ceva vreme. Nu am scris pentru ca anonimatul mi s-a parut comod. Dar cand am vazut cat de mult m-a tulburat faptul ca previziunile pentru aceasta saptamana au fost postate mai tarziu, mi-am spus ca este nevoie de noi, toti cei care te urmarim, intr-un prezent comun. M-am gandit ca ai nevoie sa simti receptivitatea noastra, a acelor carora te adresezi. Iar faptul ca am renuntat la pronumele de politete, este ceva rar pentru mine. Sunt, in unele aspecte ale vietii mele foarte formala si traditionalista (doar Saturn este planeta cu rangul 1 in harta mea incurcata) dar tu esti un fel de prieten spre care-mi casc ochii, ca doar-doar voi mai pricepe ca „precum in Cer, asa si pe Pamant”, ca Raiul are nevoie de noi toti pentru a se implini. M-a uimit (si nu pot sa cred ca este intamplator) referinta ta la planetele Pluton si Uranus din casa mea a 5-a. Parca ai vazut, dintr-o data, cheia, sau problema, sau drama zilelor mele. Am sentimentul ca ELE sunt acolo dar eu nu sunt pe masura lor. Ceea ce am creat eu din 2006 incoace (cand mi s-a intamplat ceva special; probal am trait experienta vietii mele si ma tot intreb ce trebuie sa fac, de ce mi-a fost daruita, cum trebuie sa o integrez in proiectul lui Dumnezeu in care, cu totii avem un rol. Atunci Urania spunea ceva foarte straniu. Ca mesaj iesea din formula obisnuita a prezentarilor sale. La zodia varsatorului atragea atentia ca desi cred ei ca l-au intalnit pe Dumnezeu, s-ar putea sa fi dat de dracu’… Ii rog pe cititori sa ia ad-literam expresia si nu metaforic. Ma mir cum a vazut ea in stele una ca asta, dar a vazut… ), treneaza. Criticii nu se pronunta. Lucrurile stau pe loc. Eu am ramas tintuita locului. Ma intreb daca trebuia sa transpun totul intr-un act de creatie sau m-am inselat. Ma gandesc ca tu, Gheorghita, vei spune ca tot eu voi gasi raspunsul. Daca asta gandesti, ma rog sa ai dreptate.

  In orice caz, iti multumesc om bun,
  Lavcor

 8. Din pacate a fost o mica neintelegere la mijloc. Nu am postat previziunile mai tarziu, ci chiar duminica, 23 august 2009, ora 4:52PM, asta se poate vedea si din data pe care post-ul o indica, doar ca a fost o eroare de sablon de care am aflat foarte tarziu.
  Imi pare rau ca a fost aceasta neintelegere. De aceea am revenit la sablonul vechi.

 9. mariat spune:

  22/01/1981.dezastru ce mi s-a intimplat in anul acesta.divotr,datorii karmice,procese.oare i-mi revin?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.