17 – 23 august 2009

Luni, 17 august
Trecand prin Rac si construind in aplicatie sextilul cu Saturn si trigonul cu Uranus, dobandind calitatea de planeta mediatoare opozitie Saturn-Uranus, Luna aduce zilei de 17 august sentimente inselatoare, ganduri haotice, impulsuri puternice spre a finaliza repede ceea ce este practic imposibil de finalizat intr-un timp scurt. Daca va veni cu solutii, atunci acestea vor fi pripite sau prost explicate, daca va dori stoparea unor actiuni atunci oprirea lor inseamna esecul demersului asupra carui se actioneaza si totul va lua imaginea unui haos in care ordine nu va fi decat in randul celor care privesc si admira scena sociala a evenimentelor.
Daca din cuadratura Lunii cu Junon, atasamentul de trecut, de faptele proprii, apelul de glorie si succesc, la acele fapte savarsite impotriva individului, impotriva familiei sau care au oprit elanul si dezvoltarea unor destine, sextilul Soarelui cu Marte aduce in discutie gandurile si metodele proprii, pe un telen de lupta aparent neutru.
Aceste doua aspecte au asupra oamenilor un efect negativ pentru ca le va exploata, intr-o forma cumulata, atat neincrederea in partener, cat si sentimetul de supraapreciere, lauda de sine, gradomanie.
Prima jumatate a zilei va fi asadar sub semnul confuziei, a puterii fara obiect, a directiei fara finalitate si tot ceea ce va aduce, va avea o mare putere in retur, atat de mare incat unii se vor trezi ca numai ce vor gandi sau vor propune sanctionarea unui coleg, vor si observa cum totul li se va intoarce asa cum a fost intentionat.
A doua parte a zilei va aduce restrictie, idei concentrate, solutii bune si iluzii frumos contruite pe fondul dezordinii emotionale si intelectuale din prima parte a zilei. Daca trecerea lui Mercur, prin domiciliu, peste Saturn, atat de agresiv si de intransigent in aceasta perioada, ar putea aduce solutii dure pe care multi sa le primeasca cu bucuria ca exista totusi ceva bun de care sa se lege, ceva corect si real in viata lor, opozitia Soarelui cu Neptun, va lovi in elementul cel mai valoros pe care il avem acum la indemana: avangarda. Nu se va lupta impotriva traditionalismului, nici impotriva elementelor ancestrale, strabune, pentru ca acestea nici nu vor fi luata in calcul, ci impotriva celor cu state vechi care au venit cu solutii bune intr-un moment dificil.
Prin urmare, ziua de 17 august ne ajuta cu brio sa pierdem o conjunctie Mercur-Saturn si implicit un moment de eficienta maxima, in degringolada sociala pe care o traim pentru ca se acorda mai multa atentie dezordinii decat solutiilor, muncii, simtului practic. Prima zi a saptamanii este o zi a minciunii, a declaratiilor fantasmagorice, a descoperirilor fabuloase care se dovedesc total inutile. Nu trebuie insa sa uitam ca directia spre care se orienteaza aceste trasaturi astrale este aceea de a ascunde adevarul, de a-l imbraca intr-o forma tragica, total diferita fata de ceea ce reprezinta el.
Recomandarea este aceea de a spune adevarul, chiar daca este penibil, de a sustine ideea de dreptate si de a da dovada de corectitudine, chiar daca aceasta orientare ar putea sa-i dea celui in cauza un sentiment de rusine, penibil, ridicol, indecent. Fiti drepti si corecti pe acest context astral inselator ce tulbura mintile si sentimentele pentru ca directia este in continuare “Nu-i ceea ce crezi!”.

Marti, 18 august
18 august este o zi de putere atat prin atribuirea Lunii calitatii de planeta mediatoare opozitie Saturn-Uranus, cu momentul maxim in intervalul 2:51 – 10:08, dar si prin relatia speciala pe care o are cu Marte din Gemeni, ce detine aceeasi calitate in opozitia Soarelui cu planetele din Varsator.
Parfumul special al celor doua planete aduce in centrul atentiei trasaturile karmice ale invinsilor. Indiferent ca este vorba de asocieri pe acelasi esec sau de descoperirea acelorasi rezonante, mersul inapoi, retragerea, esecul sau ezitarea, toate acestea vor atrage prin apropierea Lunii de Nodul sau de Sud ganduri apuse sau fapte la care am renuntat. Arhivele, istoria, trecutul civilizatilor, faptele strabunilor chiar descoperirea apartenentei la un neam, popor sau tara este pe frecventa stranie a acestor zile.
Ziua aduce insa cu mult mai multe complicatii decat putem intelege din relatia Luna-Marte sau Luna-NS pentru ca opozitia Lunii cu Lilith ne poate incuraja sa facem alegeri gresite, aceleasi alegeri pe care le-am facut si in trecut, intr-un context similar, iar evenimentele se vor precipita intre 10:08 si 16:56, intre trigonul Luna-Uranus si intrarea Lunii in Leu.
Unii vor considera ca este o zi a gandirii, inteligentei, o zi in care efortul de a intelege, de accedere la o treapta superioara in ceea ce priveste nivelul studiilor este atins, o zi a puteri de deschidere, observare a iluziei, neadevarului ce ne domina viata, a minciunilor pe care ne-am constuit viata si vor aprecia ca, asa cum este, este bine. Acestora le lipseste elementul novator si acestia nu sunt altii decat cei care au agresat in ziua anterioara elementul avangarda. S-au impotrivit binelui, adica evolutiei si acum destinul le respecta alegerea lasadu-le in viata reziduurile asa cum sunt.
Altii vor vedea in 18 august o zi a provocarilor, a disputelor constructive si a puterii de exercitare al unui drept. Acestia sunt cei care au fost lezati in ziua anterioara si acum destinul le ofera prilejul de a-si ridica, fiecare dupa puterile lui, castigul.
Prin urmare, ziua de 18 august este una deosebita. Puterea este unul dintre cele mai misterioare si infioratoare elemente din astrologie. Ea este pusa pe seama unor zodii, planete sau conjuncturi, dar niciodata nu poate fi regasita, de la un an la altul, in aceeasi dispunere planetara. Asadar, asistam la contactul cu o vibratie astrala deosebit de mobila si volubila, dispusa sa produca modificari de substanta esentiale la nivel de gand, senzatie sau relatie. Ea va aduce acum in discutie elementul eroic al zodie Varsatorului, dar nu la nivel de karma produsa si consumata, ci la nivel atitudinal. Daca elementul eroic in astrologie este pus pe seama semnul Varsatorului, el nu poate fi produs decat de un act de vointa dincolo de limita determinismului astral (liberul arbitru) pus in astrologie pe seama vibratiilor zodie Leu. A cultiva un ideal, a te sacrifica pentru idealul tau, a-ti pune la dispozitie toata energia pentru a da viata unei idei, pentru a intretine o personalitate, adica pentru a crea altceva decat exista prin determinism astral prezumtiv si, in final, a implini toate acestea renuntand la tot ceea ce ai creat sau construit inseamna eroism si asta implica utilizarea la un nivel superior, esoteric sau ierarhic, a axei Leu-Varsator.
Noi cunoastem in istorie numai eroii mari, cei are isi dau viata pentru binele semenilor intr-un moment delicat, fara sa dam importanta ca fiecare dintre noi face zilnic dovada eroismului sacrificand ceva din puterea, priceperea sau disponibiliatea sa si, fara a-si vinde efortul, el echilibreaza axa Gemeni-Sagetator care aduce valorile umane, prin competitie, oferta si pret, la nivelul celor pe care omul insusi le atribuie lucrurilor. De aceea a te sacrifica, a darui, a crea, a mentine, ca efect al unei constiinte cosmice superioare, ca impuls nascut din inima macrocosmosului si integrat in inima microcosmosului, inseamna viata, adica a darui (Leu) si a primi (Varsator), nu a vinde (Sagetator) si a cumpara (Gemeni).
Acum, in 18 august, destinul isi trimite un contabil priceput care va imparti fiecaruia merite pe masura eroismului sau. In felul acesta magia Puterii nu este aceea de a ne impresiona cu cadouri subtile, ci de a ne ajuta sa intelegem stadiul de libertate specific zodiei Varsator, element pe care nu-l inteleg nici chiar cei care s-au nascut in acest semn.
18 august este deci o zi de interiorizare si libertate, de apropiere fata de ceea ce am privit pana acum cu teama sau retinere, de coborare din pod a cufarului bunicii despre care ni s-a spus ca este plin de balauri si monstri infioratori, de intalnire cu trecutul nostru. Nimeni nu poate sti ce ne rezerva in aceasta zi Puterea pentru ca si 18 august este o zi in care se aplica “Nu este ceea ce crezi!”.

Miercuri, 19 august
Chiar daca unii vor refuza categoric sa vada asta, 19 august este o zi a deznodamantului. Azi se implineste cuadratura lui Marte cu Uranus si se finalizeaza perioada de complicatii pe care le poate aduce lipsa de perspectiva, intelegere, dar si usurinta cu care sunt descoperite minciunile, lasitatea, neregulile.
Deznodamantul este pentru unii sanctiune, iar pentru alti usurare. Pentru cei mai multi dintre noi deznodamentul va fi insa dureros, pentru ca o cuadratura Marte-Uranus este un aspect exploziv, care aduce, prin implicarea in aspecte a zodiilor Gemeni-Pesti, lehamite. Cei mai multi dintre noi vor gandi si multi vor spune “Gata, m-am saturat!”. Asta nu va schimba nimic, pentru ca avand un Saturn si un Mercur pe Fecioara, tot ceea ce se gandeste si se hotaraste se pune in practica, dar si un careu in T intre 3 malefici si nici ca se poate mai complicat, sa se gandeasca rau, sa se porneasca un demers cu cele mai rele intentii si sa se faca tot posibilul sa fie finalizat. La finalul acestui interval inceput in 11 august cu Marte si Saturn in careu descoperim ca acest “Nu-i ceea ce crezi!” are conotatii tendentioase si ca mesajele puternice pe ideea saraciei, putinului, supravietuirii, muncii cu bani putini sau deloc specifice zodiei Fecioara, sunt de fapt sprijinite pe o proasta administrare a intregului context astrala dat de opozitia Saturn-Uranus si nu este altceva decat un efect al luptei intre traditional si avandarda. Atat opozitia Soarelui cu planetele din Varsator, cat si acest careu in T malefic, implinit la grad perfect a doua oara azi, aduce o trezire la realitate intr-un context dur si intransigent.
In sectorul vietii private ziua este buna si purtatorul unui semn de evolutie prin faptul ca Luna si Venus ridica doua aspecte, un trigon Junon si respectiv un sextil cu Saturn, aducand stabilizarea sentimentelor, contacte armonioase, planuri de viitor, linistirea cuplurilor aflate in conflict. Momentul de pace adus in viata personala de aceste aspecte poate trece usor neobservat. Va exista insa o trasatura pozitiva ce va merge spre intelegere si echilibru, spre putere de a rezista spre a accepta o conditie grea, o povara cu fruntea sus si responsabilitate. Acest aspect al lui Venus cu Saturn se aseamana, in acest context, cu pozitia lui Venus in Capricorn, care pe tema unui popor aduce inclinatei excesiva spre munca, manipulare, saracie, limitarea vointei prin control.
Prin urmare, ziua de miercuri aduce un final dur al unei perioade complicate, un final al unor influente astrale carora nu le mai putem modifica efectele dupa ce le-am constientizat. Nu putem decat sa ne apropiem mai mult de familie, pentru a ne hrani sufletul cu bucuriile ce ne vin de acolo, pentru ca scena sociala, acolo unde indica liniste, detine un contromis si ca un ciolan comun ii face acum pe cei doi caini care latra unul la celalalt sa taca si sa roada in liniste mimand intelegerea si sfarsitul razboiului.
Azi nu va mai fi vizibila expresia “Nu-i ceea ce crezi!”, ci mai curand va fi vizibila o comparatie “Nu a fost ceea ce ai crezut ca e, dar uita pana la urma despre ce era vorba!”.

Joi, 20 august
Opozitile pe care Luna le face la planetele din Varsator va incerca in primul rand nativii din Leu si Varsator, precum si pe cei care au ascendentul in intervelul 21-25 grade intr-una din cele doua zodii.
Axa afectivitatii, a relatiilor de iubire, a povestilor de dragoste, dar si a iubirii prezentata sub o alta forma, cea fata de un frate, o sora de varsta mai mica, dar si fata de proprii copii este asadar incercata. Dificultatile de intelegere si exprimare, dar si o complicatie reiesita dintr-o modalitatea gresita de raspuns ii aduce pe cei implicati intr-o astfel de relatie aproape de dizarmonie, cearta, disputa chiar despartire.
Elanul pe care il simte acum un copil va fi inteles gresit de parinti si acestia vor aborda acest conflict astral cu teama ca se intampla ceva cu copilul si ei nu stiu ce. Pornind de la suspiciune, lipsa de perspectiva, pana la a considera ca nebuniile tineretii pot fi pune numai pe lipsa de maturitate si intelegere, atitudinea sufera de disconfort. Intransigenta, disputa intre generatii si neincrederea in vlastarele tinere in 20 august ne cam incearca sufletele.
Inainte de a trece prin conjunctia cu Soarele, Luna ridica un sextil cu Marte. Copiii, tinerii, cei de o varsta mai mica, ce sunt acum luati in vizor dintr-un grup, nu sunt vinovati. Tensiunea pe care Luna o ridica planetelor din Varsator (opozitie) este una suficient de mare si mesajul sau devine cu atat mai important pentru ca, asa cum sustine si astrologia lunara, aspectele producandu-se pe ultimele ore ale vechiului ciclu vor dezlantui tensiuni acumulate pe alte aspecte in ultimele 30 de zile. Unii au asteptat zile intregi sa poata spune sau sa poata face ceea ce vor face azi, altii vor privi spectacolul social si se vor bucura ca prin acest comportament li se vor confirma ca tinerii sunt obraznici, inconstienti si neciopliti.
In a doua parte a zilei Luna va trece in Fecioara, anuntand zile incordate si dificile, cu contractii si dilatari, noutati, cu evenimente sociale si astrele inedite.
Prin urmare, ziua de 20 august este un fel de dezlantuire, de descatusare a energiei, de implicare in actiuni care nu sunt potrivite locului, varstei sau nivelului de cunostinte. Tensiunea lui Marte, aflat in opozitie cu Pluton, se va manifesta in aceasta zi intr-un mod impropriu, agresiv si impotriva omului si faptelor sale pentru ca impreuna cu Saturn, Mercur si Uranus deseneaza o cruce cosmica atipica (se construiesc unghiurile, dar planetele nu ocupa zodii cu acelasi mod vibratoriu). Asadar, oamenilor nu li se va putea citi un comportament stabil, corect si echitabil, ci dimpotriva ne vom vedea cu totii pusi in situatia de a reactiona cum nu ne-am asteptat niciodata. Fiind implicate in aspect Pluton si Uranus, profunzimile si spectaculozitatea vor face casa buna cu amploarea si diversitatea. Asa ca, nu se poate anticipa daca finalitatea va fi buna sau rea. Se poate anticipa ca energia care ne duce spre aceasta nebuloasa comportamentala este negativa si puterea sa este in crestere. Pe 26 august Marte se va opune lui Pluton aducand din nou un inceput dificil pe care nu il vom percepe cu intelegere si resemnare, ca acum, ci cu nemultumire si revolta.

Vineri, 21 august
Azi Mercur va atinge gradul perfect in cele doua aspecte pe care la cateva zile le construite: trigonul cu Lilith si opozitia cu Uranus.
Chiar daca orice aspect realizat cu Lilith aduce o lezare a planetei incarcand-o pe aceasta cu responsabilitati false, amintindu-i de dureri vechi si gasind, ca nimeni altul, vinovati pentru ceea ce nu a fost in regula in viata pana in acest moment, acum opozitia lui Mercur cu Uranus (octava sa superioara) ca aspect rau intre doi prieteni si trigonul cu Lilith, ca aspect bun intre doi hoti, unul abia iesi din puscarie (Lilith) si celalalt, agent la bursa sau director de banca (Mercur) va aduce zilei de 21 august, dar si urmatoarelor doua zile de 22 si 23 august ambitii prea mari pentru contextul social si familial in care se vom manifesta.
Increderea ca putem face orice, ca o parte din problemele pe care le avem se vor evapora si ca acelora care raman le vom putea face fata cu brio ne va cuceri. Este o iluzie ceea ce vom gandi in aceasta zi si tocmai de aceea avertimentul se va indrepta spre cei mai tineri, pana la segementul de varsta 30-35 de ani, care nu au apucat sa parcurga o opozitie a lui Uranus la pozitia sa natala, deci sa vada cum criza de identitate ii face pe oameni sa-si ofere ceea ce au refuzat sau nu si-au putut permite pana atunci.
Cu Mercur in Fecioara, valorile ce vor tenta cel mai mult vor fi cele materiale, functii cu demnitate, mijloace de a primi usor recunoasterea si aprecierea. Cei care ofera, ascund intentia de a mitui un individ ce promite, iar cel carui i se ofera ascunde un gand de neincredere, incompetenta, lipsa de pregatire. Indiferent la cel nivel se va manifesta aceasta directie a energiei astrale, amandoua personaje, pe de o parte, se mint, pentru ca realitatea se dovedeste a fi diferite fata de gandurile si intentile constiente (trigon Mercur-Lilith), iar pe de alta parte viata, destinul, va produce, prin acest joc al pacalirii de ambele parti, o trece pe un alt nivel de vibratie, pentru toti cei implicati in aceasta zi, intr-un schimb de valori, informatii sau sentimente, pentru ca, la sfarsitul anului cele doua personaje sa se gaseasca in ipostaze jenante in care se vor acuza de lipsa de sinceritate, neincredere sau chiar frauda.
Gandindu-ne ca finalul anului nu este chiar asa de departe am putea sa anticipam in ce directie se poate inclina balanta intereselor, dupa cat de usor se vor curta oamenii in aceasta zi.
In sectorul vietii personale, aspiratiile si bucuriile acestei zile vor impovara sarcinile sociale pe care le vom avea de dus la indeplinit pe termen scurt, in asa fel incat nimic din ceea ce stabilim azi ca fiind minunat si de viitor sa nu se indeplineasca. Nu ne pacalim, ci doar ne alegem o tinta gresita pe care nu o vom vedea gresita in momentul actiunii, pentru ca, prin trigonul Mercur-Lilith, iluzia informatiilor este teribil de densa, dar, in mod absolut surprinzator, va putea sa aduca o constinetizare, o eliberare de tentatie, o iluminare a unei parti a constiintei care va intelege de ce piatra cea ma sclipitoare si laudata de un vanzator nu este si cea mai buna.
Prin urmare, prima zi de dupa Luna noua din Leu, ce dezlantuie energii puternice si intense, aduce la aceeasi intensitate iluzia adevarului, intelegerii si linistii. Vom trai lasandu-ne tentati de binele de moment, de nevoia de a abandona in urma poverile destinului, conflictelor personale, orgoliilor, prejudecatilor, dar care nu aduc liniste si impacare, asa cum o anunta, ci, prin comutarea destinului pe un alt nivel, un nou efort, o noua sarcina, o noua responsabilitate, o noua grija. Implicarea planetelor colective intr-un sector particular (Saturn conjunctie cu Mercur si careu cu Marte, Pluton opozitie cu Marte si careu cu Mercur, Uranus opozitie cu Mercur si careu cu Marte, Jupiter si Neptun in opozitie cu Soarele) aduc o modificare substantiala a nevoilor personale, a statutului, rezervelor si standardelor vietii de familie in asa fel incat bucuria si neputinta sa duca mintea si intelegerea pe un alt nivel.
Viata merge mai departe, iar noi suntem acum contemporani cu istoria, o scriem cu trairile, motivatiile si alegerile pe care le facem si daca obligativitatea schimbarii vine, dupa cum spun astrele, printr-o tentatie – trigon Mercur-Lilith – este de la sine inteles ca nivelul nostru de constiinta nu ne permite inca sa lucram cu instrumentele cu care lucreaza acum destinul pentru a intelege, fara conditionari, ca a venit un moment al schimbarii. Cu alte cuvinte il pacalim pe copil sa se urce in parasute, in parcul de vacanta, acolo sus cand se invarte plange, dar experienta il face mai curajos, mai indraznet. Ii va fi teama si data viitoare, dar nu va mai fi la fel, pentru ca saltul s-a produs.

Sambata, 22 august
In 22 august iluzia va lua o alta infatisare, va fi mult mai agresiva si mai dificil de integrat, iar pacaleala nu va insemna accederea la un plan superior, ci dimpotriva. Sextilul dintre cei doi malefici Lilith si Uranus nu este deloc de bun augur. Ea se va prezenta ca un fel de alba-neagra care te prosteste ca poti sti in care borcan se afla piesa si tot prosteste iti ia banii.
Trecand prin Fecioara, Luna va trece prin conjunctia cu Saturn, prietenul ei, aspect care va da oamenilor un simt special al realitatii, ce va fi bun in prima jumatate a zilei, pana cand Uranus isi implineste la grad perfect sextilul cu Lilith.
22 august devine asadar zi a planurilor ireale, fanteziste, a gandurile care nu vor putea fi puse niciodata in practica. Indiferent ca aceste planuri tin de a investi agoniseala de o viata intr-o fabrica de facut sireturi pentru ghete sau de a deschide o scoala particulara, banii investiti, cheltuiti cu intentia de a-i inmulti sunt pierduti. Cu atat de multe aspecte pe care le face Luna in aceasta zi, tentatiile si argumentele in favoarea presupusului succes sunt nenumarate, insa toate se opresc la sextilul Uranus-Lilith, care ne spune ca oricat de departe ne-am duce cu gandul daca vom cheltui din teama ca banii sunt putini ei tot putini vor ramane, indiferent ce proceduri sau inginerii financiare aplicam.
Momentul trecerii Lunii in Balanta aduce, de aceasta data, un moment trist, de mare contradictie, de recul, de intelegere prin durere si neimplinire. O stranie coincidenta ne aduce trecerea Lunii in semnul de cadere al Soarelui (Balanta) cand acesta arde impotriva oamenilor, impotriva propriei sale iubiri si afectivitati, cand gandurile si sentimentele sale il consuma pentru ca se simte neiubit si ignorat de cei care au primit atentiei si afectiune din partea sa. Cu Luna in Balanta si Soarele pe gradul anaretic (ultimul grad al zodiei) in domiciliu (Leu) nemultumirea oamenilor va avea o mare intensitate, iar agresivitatea celui care prin investitura semnului Leu (prin marcajul acestei zodii in tema sa natala) are vocatia puterii va fi distrugatoare.
Deloc intamplator, la aproximativ o ora de la acest eveniment, Luna ridica o cuadratura cu Pluton din Capricorn, ajutandu-ne, prin apelul la intamplari, evenimente desfasurate in a doua parte a zilei, in special dupa momentul 18:22 (intrarea Lunii in Balanta cu ascendentul in Capricorn si Pluton in casa XII), sa intelegem ca multe din ceea ce se intampla in viata noastra sau in sectorul social se intampla fara a putea sa le controlam. Seara de sambata se anunta asadar intensa si trista, agresiva, incarcata de o tesiune stranie.
Prin urmare, 22 august nu este o zi in care sa ne facem planuri pentru a provoca destinul. Nu este constructiv nici sa provocam vecinul care asculta la miez de noapte manele cu volumul la maxim alaturi de prieteni zgomotosi si impertinenti, dar nici sa consideram ca putem sa judecam faptele ce ni se prezinta doar pentru ca nu am luat parte la ele. Scena sociala trebuie sa ne lase indiferenti pentru ca nimic din ceea ce aduce aceasta zi nu are o baza reala a ceea ce se spune ca a provocat evenimentele.
Indiferenta predispusa de pozitia Lunii in Balanta trebuie sa fie perceputa ca un avetiment, ca o invitatie la diminuare si retinere, la repliere si iertare. Va fi insa greu sa dam curs acestei invitatii cand tot ceea ce va aduce aceasta zi ne va coplesi, ne va depasi ca volum, intensitate si amploare.
Asadar, sa invocam intelepciunea si cumpatarea si decat sa declaram razboi vecinului de deasupra mai bine sa ne petrecem ziua citind Sven Haseel sau urmarind cateva episoade din Stargate, pentru a fi in consonanta cu vibratia astrala, dar si pentru a sublima impulsurile inferioare prin preocupari lipsite de pericol. Azi ne vom aminti cuvintele lui Goya: “Somnul ratiunii naste monstri”.

Duminica, 23 august
Cu Soarele trecand in Fecioara si, spre seara, implinind trigonul cu Pluton la grad perfect, dar si cu Venus implicandu-se in doua aspecte majore, trigon cu Uranus si opozitie cu Lilith, putem sa vedem ziua de 23 august, asa cum au declarat-o comunistii decenii de-a randul, ziua in care am intors armele impotriva armatei hitleriste.
Nu este o zi de razboi, nici de confruntare agresiva, dar este o zi in care ni se cere o pozitie clara despre directia spre care dorim sa merge in urmatoarele 30 de zile. In 23 august suntem in armonie cu destinul si cu alegerile, dar nu ne vom impaca deloc cu gandul ca intreaga saptamana am avut de alergam 100 de km cu o piatra in pantof, ducand in spate un om, o idee, o sarcina care fie nu ne apartinea, fie nu a avut calitatea pe care i-am atribuit-o initial.
Trigonul Soarelui cu Pluton, dupa ca am avut de parcurs opozitii dure ale Soarelui cu planetele din Varsator, punandu-ne la indoiala ceea ce stiam mai bine si corect despre viata, ne apare ca o resemnare ca o intoarcere la iarba verde de acasa, la metodele mai vechi, la clasici, la vechii investitori, sustinatori. Puterea de constientizare si de percepere a pericolului este prea mare in aceasta zi cand inca nu ni s-au vindecat ranile provocate de aspectele din timpul saptamanii. Asadar, orice invitatie, oricat de tentanta ar fi, oricat de incarcata de bucurii se anunta, aduce efort suplimentar, teama ca totul se va sfarsi prost, ca invitatia la suc se va termina cu o jignire sau cu un timp pierdut pe care nu-l mai putem recupera.
Orice facem in aceasta zi, pentru ca aduce intentii noi, ganduri si aspiratii puternice, ambitii inalte si orgolii pe masuna, pe un fond al rezervelor aproape de limita, provoaca surescitare, nervi, agresivitate, irascibilitate. Nu este nimeni de vina, doar ca prea putini se vor gandi ca daca isi vor consuma ziua de sambata in tihna si reculegere, daca isi vor infrana agresivitatea si intoleranta, atunci duminica se va anunta a fi o zi excelenta, incarcata de bucurii si dispusa sa ofere momente inedite de relaxare si incantare.
Prin urmare, 23 august ne va aminti de proverbul “cum iti asterni asa dormi”, pentru ca, fara sa intentioneze sa ne arate nivelul starii de vitalitate, destinul ne va pune fata in fata cu rezervele pe care le avem, intr-un mod atat de concret incat unii dintre noi chiar vor pleca la plimbare cu vitaminile in buzunar sau nu se vor dezlipi de cana de cafea gandind ca viata ii pedepseste, obligandu-i sa faca efort chiar si intr-o zi libera. In realitate efortul pe care trebuie sa-l facem este minim, doar ca il vom percepe disproportionat pentru ca rezervele sunt la o cota minima.
Asa cum ziua de duminica se sprijina pe ziua faptele zilei de sambata, pe intensitatea cu care ne consumam sau ne risipim energia, la fel ziua de luni, 24 august, se va sprijini pe echilibrul pe care il vom arata in ziua de duminica. Trigonul pe care Mercur il va implini maine la grad perfect cu Nodul de Nord al Lunii, ne va invita la fapte mari, gesturi grandioase, numai sa avem cu ce sa le indepliminim. Daca am chefuit tot weekendul este posibil sa intarziem luni la serviciu, cand, la sedinta de la prima ora, seful anunta maririle de salariu. Nefiind de fata, neputand sustine evenimentul corect din lipsa de energie, cunostinte, disponibilitate, recompensa s-ar putea transforma intr-o povara suplimentara in care, ca intr-un cerc vicios, sa dovedim in continuare ceea ce am dovedit prin recomansa ce ne-a fost acordata.
Conservati-va energia in acest weekend pentru a putea sustine energia astrala a saptamanii ce va veni.

5 thoughts on “17 – 23 august 2009

 1. Semn Rau spune:

  Asta e!! Trebuie sa trecem si peste asta si joi mai e si meciu.Deja simt energi tampite…Cat de rau poate sa fie? Bafta!! Si succes la dezordine…rau e peste tot.

 2. Semn bun :) spune:

  Raul este doar acolo unde ii este permis sa intre… 🙂

 3. otilia spune:

  e posibil sa fi uitat si userul folosit dar si parola… mai am sanse sa pot intra pe forum? multumesc otilia

 4. Da, sigur ca ai, daca-mi spui userul iti reactivez contul. Aplicatia blocheaza contul userilor inactivi mai mult timp.

 5. otilia spune:

  unde ne sunt bucuriile?!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.