22 – 28 iunie 2015

22 – 28 iunie 2015 este săptămâna sensurilor bidirecționale, a arcușurilor care nu mai cântă și a bucuriilor false. Acest interval de șapte zile face trimitere la lucruri destul de ciudate din dinamica socială, la promisiuni pe care individul și le-a formulat și care, de la începutul anului și până acum, au început să prindă viață. Multe din secvențele pe care le-am parcurs de-a lungul lui 2015, ce invocă aceste episoade, se referă la anumite impulsuri, finalizării, descinderi sau la acțiuni concrete ce se împlinesc. Avem acum ocazia să descoperim că originea lor poate fi situată cu luni în urmă sau chiar la începutul anului.
Ceea ce se va consuma de-a lungul acestei săptămâni va semăna cu un vis urât, cu o schemă periculoasă pe care am lăsat-o în urmă sau despre care am crezut că s-a liniștit pentru că am făcut un pact cu un personaj puternic, am căzut la o înțelegere cu o structură care s-a ridicat dintr-odată, însă vom vedea că ne-am înșelat. Prima zi a săptămânii se pare că va fi una dintre cele mai frumoase și spectaculoase din această perioadă, nu doar din această săptămână. Din nefericire, binele acesta nu va fi atât de vizibil, deși caracterul său se va menține, intervenind și asupra evenimentelor astrale de la începutul lunii următoare.
Apoi, cu ziua de marți încep problemele. Mercur se va afla într-o relație proastă cu Neptun, Chiron va intra în mers retrograd și vom uita de profunzimile sufletești, de faptele bune, de moralitate, iar Marte, tot în ziua de 24 iunie, va intra în Rac, zodie unde se află în cădere (cea mai rea poziție a lui Marte). Și pentru că nu este suficient, disconfortul care vine din împlinirea acestor unghiuri lasă urme adânci asupra conștiinței individuale trezind gândul de răzbunare ori dorința de a ne desprinde complet de un demers pe care nu am reușit să-l finalizăm, deși am încercat în repetate rânduri. Mijlocul săptămânii arată că ne-am săturat de aceste demersuri, vrem să renunțăm, vrem să uităm totul și să nu ne mai intereseze ceea ce va fi de acum încolo, să nu mai conteze riscurile la care ne expunem și nici ceea ce vom pierde la modul concret. Dar nu acesta este finalul. În 27 iunie Soarele se va afla într-o relație proastă cu Axa Dragonului și apar semne de întrebare față de alegerea pe care am făcut-o, indiferent care este ea. Dacă în mijlocul săptămânii am renunțat, pasul următor va fi o îndoială legată de această întâmplare. Dacă decidem să nu renunțăm ne vom îndoi că demersurile viitoare ne vor aduce succesul pe care îl căutăm. Oricum am face, nu vom avea liniște. Orice hotărâre vom lua, va trebui să trecem și prin această încercare a îndoielii.
Apoi, unul dintre cele mai spectaculos și mai ciudate aspecte ale acestei săptămâni se va consuma în ziua de duminică. Saturn și Junon se vor afla într-o relație negativă și se încalcă o promisiune, întindem mâna să ne luăm lucrurile care nu ne aparțin ori ne implicăm în acțiuni de culisă, în evenimente despre care cei din jur nu vor afla deocamdată nimic, cele care sunt marcate de dorința de putere.
Nu doresc să repet ceea ce am inserat în observațiile celor șapte zile pentru că nu vreau să scot o anumită informație din context, însă, ca o trăsătură generală, sectorul personal, viața intimă adică individul în sine, ca structură, ca forță, ca element de bază în toate aceste demersuri are nevoie în această săptămână să-și demonstreze abilitățile, curajul, inteligența și superioritatea. În egală măsură, va trebui să facă lucrul acesta fără să folosească instrumentele adversarului, adică nu trebuie să convingă adversarul cu argumentele sale, nu trebuie să-l bată pe acesta cu armele sale, ci va trebui să fie original și, dacă este cazul, să și îndure, să lase de la el și să se gândească tot timpul la calitatea vieții sale și la ceea ce trăiește în prezent. Înțelegem de aici că maniera prin care vom întâmpina toate aceste evenimente s-ar putea să ne zdruncine puțin însă rezultatul, cu precădere în cazul celor verticali și onești, va fi unul pe măsură.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu pierde din vedere că simplificarea nu înseamnă renunțare, despărțire, distrugerea unui bun, ci înseamnă a descoperi esența a ceea ce animă demersul, cheia cu care deschidem un seif magic. Vom vedea că acest secret de care ne folosim reprezintă colacul de salvare ce ne poate scoate din orice situație, oricât de încurcată ar fi, pentru că marea problemă a acestei săptămâni va fi dată de ușurința cu care lucrurile se combină pentru a se încurca și asta fără un rezultat clar.

Deviație prin cuvânt. Se taie legătura cu o sursă a puterii. Grijile mărunte sunt văzute prea mari. Se pierde o informație importantă. Calitatea vieții depinde de impresiile celorlalți. Se caută un nou echilibru. Noii lideri se bucură de privilegiile funcțiilor. Greșeli din imprudență. Nu mai există cale de întoarcere. Calea și finalitatea trebuie să se împrietenească. Întoarcerea din drum înseamnă dezertare. Succesul vine numai de pe drumul care este parcurs acum. Marile transformări interioare sunt probate prin căldura contactului.

Am lăsat în urmă o săptămână foarte încărcată și ne așteptăm ca, măcar în acest interval de șapte zile, lucrurile să se așeze pe o altă bază ori măcar să fie puțin mai liniștite. Chiar din prima zi a acestei săptămâni constatăm că nu este așa. Jupiter și Uranus se întâlnesc acum într-o relație foarte bună, într-un trigon pe semne de foc și înțelegem din această dispunere că marile transformări interioare găsesc acum o explicație ori devin foarte importante pentru grupul de apartenență, ceea ce va contravine direcțiilor zilelor următoare. Măsura cu care individul s-a impus asupra grupului în săptămânile anterioare reprezintă, așadar, valoarea, etalonul cu care acum își impune idealurile.
Luna se află acum în prima sa zi de tranzit prin zodia Fecioară și are de împlinit un careu cu Mercur și o opoziție cu Neptun. Astăzi ne face placere să vorbim, să ne supraapreciem sarcinile profesionale, să-i convingem pe cei din jur referitor la lucrurile minunate pe care știm să le facem, la cât de importantă este sarcina pe care o avem de îndeplinit și la cât de pricepuți suntem atunci când le îndeplinim pe toate într-un timp scurt. Fiind în săptămâna sensurilor bidirecționale înțelegem că ziua de 22 iunie trebuie analizată, pe de o parte, după mesajul ce vine din poziția Lunii și unghiurile pe care aceasta le realizează, iar, de partea cealaltă, după trigonul Uranus-Jupiter ce se împlinește în după-amiaza acestei zile. Dacă în primul caz ne întâlnim cu greșeli din imprudență, cu tendința de a opri un mesaj adică de a tăia legătura cu sursa puterii, în al doilea caz primim confirmări ale faptului că succesul va veni numai de pe drumul care este parcurs acum. Constatând acest fapt înțelegem valoarea și însemnătatea majoră pe care o are acest unghi în contextul lunii iunie, însă s-ar putea să nu ne folosească la nimic. Trigonul Jupiter-Uranus ne reamintește ce preț am plătit pentru succesul de acum, nu ne judecă și nici nu cântărește dacă acest preț a fost plătit cui trebuie sau a fost evaluat corect, dar la fel de distant acest unghi ne arată că suntem bogați cu ceea ce nu are acum căutare pe piață.
Atunci când însemnătatea unui mesaj personal, atunci când puterea individului nu-l duce către transformare sau măcar să înțeleagă ce rol are în grupul de apartenență, omul comun va constata că, orice ar face, orice orientare ar avea, mesajele care vin spre el îl îngrijorează. Pe baza acestora, grijile mărunte sunt văzute ca fiind prea mari și schema de acțiune pe care o aplica până acum din inerție nu mai dă rezultate. Aici vom vedea că mesajul astral al zilei de 22 iunie nu activează doar pe direcții bifurcate deja, ci și după un mesaj absurd, lipsit de căldură sufletească ori incapabil să obțină din jur un răspuns pozitiv. Faptele pe care le-am făcut până acum și care erau de mare rezonanță, cuvintele pe care le pronunțam cu atâta greutate se pierd acum într-un întuneric adânc și, orice am face, nimic din ceea ce conțin nu rămâne.
Cei care lucrează cu energia ori care sunt implicați într-un proces de evoluție accelerată se vor bucura că această relația lui Jupiter cu Uranus îi ajută în activitățile lor însă, în egală măsură, se vor simți responsabilizați și mai mult decât trebuie. Aceștia vor fi îndemnați să facă un gest mare la nivel social, să lanseze un mesaj, să intre într-un grup, să-și facă vocea auzită cu toate că, după cum tocmai am văzut, este foarte puțin probabil ca măsurile de acum, faptele pe care un astfel de individ le face, să atragă un răspuns clar. Cu alte cuvinte, se bucură pentru că i se dă ocazia să activeze la un alt nivel, să-și împlinească unul din dezideratele destinului, dar nu are încă răspuns clar, nu știe dacă mesajul ajunge unde trebuie sau dacă face tot ceea ce trebuie. Aceste persoane nu trebuie să uite că marile transformări interioare sunt probate prin căldura contactului și numai prin căldura contactului acest progres individual este oferit ca exemplu comunității. Dacă acolo există o căldură echivalentă acest exemplu va fi implementat și nu va fi nevoie ca individul care îl lansează să știe ce s-a întâmplat cu mesajul său.
La modul comun, contextul acestei săptămâni, cele care analizează din punct de vedere practic impactul trigonului lui Jupiter cu Uranus activ pe un interval mai mare de 7 zile, le vorbește oamenilor despre un semnal pozitiv, despre faptul că în sfârșit au motive de speranță. S-ar putea ca aceste motive de liniște să fie o altă formă de iluzie, pentru că începând cu ziua de mâine lucrurile se vor schimba și aceste schimbări nu sunt tocmai pozitive. Vin unghiuri negative, iar cât de curând Marte va ieși din zodia Gemeni și va intra în Rac, o poziție foarte proastă a acestei planete. Apoi și Soarele are multe unghiuri negative de împlinit, la fel și Saturn cu Junon în ultima zi a acestei săptămâni. Practic momentul acesta reprezintă un fel de oază în care constatăm greșelile, le inventariem și ne bucurăm că nu există o presiune teribilă din partea anturajului pentru a le rezolva imediat. Presiunea însă ar putea veni din interior pentru că suntem într-un amplu proces de transformare și unii, mai sensibili din fire, știu că se apropie o perioadă de mare încercare.
Prin urmare, debutul săptămânii devine un fel de avertisment referitor la ușurința cu care oamenii pot cădea în această patimă a bucuriilor superficiale sau a mesajelor false. Există un avertisment teribil de important ce trebuie avut în vedere de-a lungul acestei zile, indiferent de faptele pe care le vom prefera, indiferent de ideile la care vor face apel. Odată ce am pornit pe un drum nu mai există cale de întoarcere, transformarea se produce instantaneu și dacă suntem astăzi tentați să răscolim prin secretele celorlalți începând cu ziua de mâine alții vor face același lucru cu noi.
Pentru că Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Fecioară, ziua aceasta poate fi pusă pe seama planurilor de viitor, preciziei, a muncii sau a necesității de a obține rezultate imediate printr-o operație planificată din timp. Există însă probleme de comunicare, întârzieri cauzate de faptul că poate în momentul acesta ne-am fi dorit să facem altceva. Asta înseamnă că vom auzi în jur prea multă lume vorbind, plângându-se, căutând să atragă atenția asupra condiției pe care o au.
Dar, după cum vom vedea, într-un fel se vor contura direcțiile predispuse de unghiurile la care participă Luna și în altfel vor fi trasate directivele trigonului dintre Jupiter și Uranus. Motivele pentru care ne plângem sau pentru care considerăm că suntem obosiți, încorsetați în prea multe reguli inutile sau lipsite de valoare nu vor putea să schimbe o problematică socială, aceea care, pentru prima dată în ultima perioadă, dă semne că se redresează. Desigur, unghiul acesta minunat între Jupiter și Uranus va fi activ chiar și după ce această săptămână se va încheia. Asta înseamnă că, împlinindu-se înainte de a se consuma celelalte unghiuri pe care le vom analiza în zilele următoare, energia aceasta poate fi un fundal interesant, o invitație la a corecta fiecare impuls negativ pe care-l vom întâlni de-a lungul acestei perioade.
Tentații au fost și vor fi în continuare, nu ducem lipsă de așa ceva, însă înțelepciunea a fost puțin mai rară. Dacă pierdem din vedere că anumite evenimente sociale se desfășoară de la sine, fără să intervenim prin tensiunea interioară, fără să amestecăm ce se află pe zona publică cu ceea ce avem în interior, nu ne vom tulbura pacea pe care am crescut-o în adâncul sufletului de la începutul lunii și până acum. Episoadele care-și ating astăzi finalitatea trebuie să se împrietenească între ele pentru ca motivele personale, cele pe care vom fi tentați astăzi să le ridicăm pe un piedestal, să nu distrugă realizările ce vor veni acționând în singularitate. Totul face parte dintr-o schemă majoră. Așadar, greșelile acestei zile vor fi făcute doar din imprudență pentru ca deocamdată nu există o presiune atât de mare pe erori de decizie, ci doar pe autocontrol.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu cădea astăzi în păcatul de a amesteca problemele personale cu cele sociale. Atunci când greșim și facem acest lucru vom vedea că atragem nemulțumirile celorlalți către zona publică la care se referă acestea, deși aceștia nu au urmărit să le scoată din interior.

Se impune un bun. Atitudine refractară față de noutate. Elementele preluate acum sunt foarte utile în viitor. Neastâmpăr cauzat de înțelegerea prezentului. Primim ceea ce ne este util, nu ceea ce am cerut. Vise bizare. Aspirații stranii. Inversiune. Regrete prea mari. Teama de singurătate face casă bună cu teama de sărăcie. Ruperea unei înțelegeri înseamnă regres.

Primul șoc al acestei săptămâni va veni chiar în ziua de 23 iunie. Avem prea mari așteptări de la evenimentele momentului, chiar dacă nu ni le-am formulat până în momentul de față, conștientizăm acum că avem replici tăioase, că nu suntem în stare să ne bucurăm de ceea ce avem și lansăm pretenții bizare față de oamenii simpli care nu și-au putut ascunde niciodată slăbiciunile. La vedere, fiecare individ va căuta să impună un bun, să le vorbească celorlalți despre lucrurile valoroase, importante sau la modă pe care el însuși le vede așa. Pentru că procedează în această manieră și dorește neapărat să interacționeze cu cei din jur pe baza acestor elemente care sunt, de altfel, intime, arată că el însuși s-a săturat și speră ca discutând, implicându-i pe ceilalți în preocupări de această factură, să scape de plictiseală sau de această presiune internă.
Relația proastă care apare acum între Mercur și Neptun le vorbește oamenilor despre un refuz. Cu cât mesajul este mai pozitiv cu atât oamenii vor fi mai mofturoși, vor considera că acum, când sunt rugați sau invitați să participe la ceva bun sau superior, este momentul să lanseze pretenții, să spună că doresc să se mai gândească, să mai facă o analiză, să treacă din nou peste informații ori să se consulte cu prietenii sau familia pentru a lua o decizie, deși până acum nu au făcut așa ceva. Acest element bizar arată că până acum, cel puțin în ultima săptămână, oamenii au fost foarte interesați să se mintă pe ei înșiși că sunt puternici, că au prieteni, că sunt susținuți ori că nu există nimic în exterior care să-i întoarcă din drum. Tensiunea aceasta a avut însă și beneficii. Le-a adus aspirații prea mari sau un succese obținute prin atitudini răsturnate. De aici înțelegem că mincinoșii, fățarnicii, cei care au fugit din fața adevărului ori s-au ascuns de prea multe ori de judecată devin înțelepții momentului. Careul Mercur-Neptun poate arăta și că atitudinea aceasta bizară ce vine din partea lor este și semnul unei fricii de singurătate care are rădăcini adânci, poate chiar în copilărie, poate în dezamăgiri ale vieții pe care nu au știut să le gestioneze corespunzător.
Dacă la nivelul vieții individuale această relație a lui Mercur cu Neptun arată vulnerabilitate față de ceea ce declarăm, față de ceea ce spunem celorlalți că reprezintă preferința, interesul, pasiunea, dimensiunea socială a acestor direcții ne întoarce din nou către criză. Această criză este așa cum am văzut în ziua anterioară, purtătoarea unui mesaj mut, orb sau surd, adică mobilul unor informații care ne întristează. Dacă judecăm strict după dispunere astrală a momentului, scena aceasta interesantă arată și atracția către o formă de revoltă căreia nu i se cunoaște cu precizie rezultatul. Pe baza acesteia se poate rupe o înțelegere și se poate declanșa în cascadă o suită de evenimente care să ducă persoana în cauză la decădere sau la afectarea imaginii sale sociale. Multe din lucrurile pe care le auzim, le observăm sau le înțelegem sunt false și ele au nevoie să fie raportate la un sistem de valori verificat în timp, spre exemplu în primele trei luni ale anului.
Prin urmare, 23 iunie este o zi apăsătoare, încărcată de teamă, marcată de aspirații stranii sau dominată de o formă de inversiune prin care se încearcă suprimarea dreptului la exprimare liberă pe motiv că aceasta nu conține decât venin sau sulițe. Din această cauză 23 iunie poate fi o zi a minciunii sau a luptei cu sentimentele false îmbrăcate frumos ce sunt obligate să iasă pe zona publică pentru a obține un efect. Nu trebuie însă să luăm lucrurile acestea în ușor. Faptul că este Mercur implicat într-o relație negativă cu Neptun, faptul că această relație negativă reprezintă o cuadratură nu înseamnă că nu știe nimeni din jur prin ce trecem și dacă zâmbim, cu toții vor crede că în spatele acestui zâmbet există o atitudine solidă. Cu cât vom atrage atenția asupra zâmbetului cu atât mai clar se va vedea că în spatele său nu există nimic. Dacă în această zi s-ar fi consumat unghiurile la care participă Luna cu Pluton, Chiron și Luna neagră și nu s-ar fi împlinit careul Mercur-Neptun, riscul acestei informări negative nu ar fi fost atât de mare.
Cu toate acestea, momentul acestei zile are la bază o relație bună a Lunii cu Pluton. Acolo unde există liniște, acolo unde conștiința individului este separată de vulgar, tulburare, indecență sau reavoință, această relație proastă a lui Mercur cu Neptun se va consuma doar prin a observa o tulburare sau o minciună, o faptă proastă sau un element indecent integrat perfect în existența altuia. De asemenea, aceste informații negative pe care le vom observa la alții fac trimitere și la teama de singurătate, neputința de a construi prietenii profunde sau de a ni le separa de plăsmuirile minții, acelea care ne spun că nu avem un rol foarte important în grupul de apartenență și că toate problemele pe care le avem vin de acolo. Poate, în general, aceste informații ar putea să fie reale, adică presiunea grupului să fie cu atât mai mare cu cât forța pozitivă a individului sporește, pe principiul puterilor contrare ce acționează, în virtutea legilor firii, una împotriva celeilalte. De această dată, însăși această relație negativă dintre Mercur și Neptun arată că lucrurile acestea sunt doar plăsmuiri ale minții.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că dacă suntem informați nu am fost păcăliți. Nu în genul acesta de păcăleală stă suferința zilei de 23 iunie. Ceea ce trebuie să provoace suferință țipă mai tare, încearcă să atragă atenția într-un mod abuziv și insistent oferindu-ne chiar explicații, justificări ori indicând în mod precis ce anume ar trebui să asimilam din toate aceste informații. Să lăsăm deoparte ceea ce strigă foarte mult, ceea ce este marcat de laudă, importanță de sine sau agresivitate gratuită. Clasicul nu se demodează niciodată.

Prea multe confirmări negative. Neputința de a lăsa în urmă o dramă. Grupul pune o presiune pe individ. Individul își vede sănătatea afectată de presiunea grupului. Rație. Se recomanda reducerea unui consum. Noi sentimente se înfiripă. Disconfortul este transformat în datorie spirituală. Redobândirea confortului devine un nou obiectiv. Conflictele sunt simplificate. Diversitatea este redusă la cotele minime.

Una dintre cele mai importante zile ale acestei săptămâni este 24 iunie. Acum Chiron va intra în mers retrograd până pe 28 noiembrie, iar Marte va trece din Gemeni în zodia Rac, unde va sta până pe 9 august, încercând să simplifice conflictele pentru a le controla mai bine și, dacă este cazul, chiar să le sporească în intensitate pentru a miza pe un rezultat foarte clar. Retrogradarea lui Chiron nu este însă ceva ce poate fi trecut cu vederea, cu toate că acest corp ceresc este doar un asteroid. Pentru că este asteroidul spiritualității, valorile pe care le promovează, cele legate de transformare personală, de vindecare sau de conectare la ceea ce înseamnă hrană spirituală, intră într-un ușor regres și fiecare va resimți o mare presiune ce vine din această zonă a impresiilor, observațiilor personale, experiențelor de viață ca și cum acestea nu mai sunt valabile, nu mai atrag atenția ori nu mai sunt de actualitate. Cu toții folosim energia asteroidului Chiron și aproape că nu ne dăm seama cât de des facem trimitere la stabilitatea lui “eu știu”, la puterea lui „eu înțeleg” sau la fascinația lui „eu pot”. Prin retrogradarea lui Chiron diversitatea de acum este redusă la cotele minime și oamenii care se află în căutarea adevărului se simt constrânși să vorbească despre asta în alt mod, să-și vândă bunurile pe care le au, să transforme achizițiile comportate până acum în obiecte accesibile oricui. Această uniformizare a valorilor nu este în avantajul celor care au muncit pentru ele însă este în avantajul celor leneși sau care nu au fost până acum interesați de lucruri de genul acesta. Spun că aceste lucruri sunt eminamente negative tocmai pentru că Marte se pregătește să intre în semnul căderii sale, în zodia Rac. Primul lucru pe care am fi tentați să-l lansăm este acela că bărbații vor fi dezavantajați însă nu trebuie să ajungem la o concluzie pripită în cazul de față deoarece fiecare ființă umană este o entitate duală și ambele direcții, feminină și masculină, sunt active în cazul tuturor. Se pierde însă la capitolul putere, expresivitate, creație sau sinteză și se câștigă la capitolul comunicare, dualitate, suspiciune constructivă sau raționalizare.
La modul comun trecerea lui Marte în zodia Rac arată că fiecare își va conștientiza acum picătura de amar ce i-a rămas în gât, nemulțumirile pe care le-a acumulat prin faptul că nu a putut trece cu vederea prezența unei persoane dezagreabile, de proastă factură, vulgară sau care s-a dovedit la un moment dat mult prea zgomotoasă ori periculoasă. Asta înseamnă că idealurile se opresc dintr-odată și gustul acesta amar tinde să acopere toate celelalte gusturi, rememorarea aceasta teribilă este pe punctul de a acapara întregul spectru al percepțiilor pentru a dicta o transformare ciudată, o preschimbare a atitudinii din respect în lipsă de respect, din atenție în nerăbdare.
Dar Luna, pentru că se află acum în plin tranzit prin zodia Balanță, oferă acestui cadru dramatic straie noi, motivații interesante, sentimente absolut noi, unele ce se înfiripă tocmai pentru că există o presiune teribila ce vine din zonele cunoscute, din cele explorate până acum. Nu putem stabili foarte clar în această prezentare cu caracter general dacă dispunerea aceasta ne duce spre conflict, spre ceartă. Există un unghi negativ ce se ridică între Lună și Marte de pe ultimele grade ale zodiilor tranzitate ce ar putea sublinia acest lucru. Totuși, nu este cazul să cădem în acest păcat pentru că cearta aceasta, conflictul acesta, intensitatea aceasta periculoasă despre care ne vorbesc planetele în momentul acesta se consumă doar la interior. Aproape că nu mai are timpul necesar să iasă la suprafață (careul Luna-Marte împlinit la 8:11, ingresul Lunii în Balanță are loc la 8:40) pentru că imediat Luna va intra în Balanță și oamenii vor fi dezinteresați, detașați și indiferenți până și față de acest motiv al conflictului. Rămâne însă această amprentă teribilă ca stare, ca atitudine însă este puțin probabil ca aceasta să fie transpusă în cuvânt. Apoi, spre seară, când Luna se va afla în conjuncție cu Capul Dragonului se produce o transformare interesantă. O persoană cu autoritate, cu funcție, constată că privilegiile sale sunt menținute prin colaborarea cu persoanele despre existența cărora nu știe nimeni sau care nu au privilegii. Tocmai de aceea această presiune internă se va anula printr-o comandă internă, motivată clar de necesitatea momentului. Fiecare va considera că este împotriva statutului pe care-l are, împotriva rezultatelor pe care mizează să le pună în aplicare această atitudine refractară.
Prin urmare, 24 iunie devine o zi absolut importantă în ecuația acestei săptămâni. Nu ne referim aici doar la faptul că asteroidul Chiron intră în mers retrograd, ci și la faptul că Marte va intra în zodia Rac. Luna își va încheia tranzitul prin zodia Balanță și oamenii vor fi puțin mai comunicativ, mai dezinteresați față de motivele de conflict sau de dispută, fiind mai practici și mai interesați de ceea ce trebuie să obțină la final.
Este adevărat, retrogradarea lui Chiron nu-i avantajează pe oameni dar nici trecerea lui Marte în Rac, tocmai pentru că zodia Rac, pentru Marte, este un semn de decădere. Aceste elemente arată că greutățile nu s-au încheiat și că lucrurile bune ce au venit spre noi în prima zi a acestei săptămâni, adică succesul din 22 iunie nu se poate reedita și nu este cazul să raportăm acum dramatismul prezent la ceea ce s-a consumat în urmă cu două zile. Conflictele de acum sunt simplificate, valorile spre care ne îndreptăm vor fi în mod obligatoriu combinate cu picături de amar, schimonosite de sentimente confuze sau de drame ce nu pot fi puse în cuvinte însă vor fi în continuare îmbrăcate în straie noi și prezentate ca experiențe de viață absolut fabuloase. Sunt câteva perioade din anul în curs spre care momentul acesta va face trimitere. Mijlocul lunii martie este unul dintre acestea și la fel sunt și episoadele care s-au consumat în mijlocul lunii februarie. Dacă în primul caz moralitatea, spiritualitatea și progresul ne-au extras din acea decadă sensuri care au nevoie acum de o reinventariere, grija cea mare vine din faptul că mijlocul lunii februarie urmărește, referitor la direcția pe care trebuie să o abordăm în momentul acesta, să ne întoarcă la o uitare plăcută ceea ce nu va fi deloc utilă prezentului. Dacă ne amintim bine, perioada aceea a venit imediat după conjuncția lui Uranus cu Coada Dragonului, semn de distrugere, reformulare ori preschimbare ale căror efecte nu mai pot fi remediate niciodată. De această dată Uranus este din nou în centrul atenției, însă printr-o relație bună cu Jupiter și de aici și senzația că experiențele trecute nu pot fi raportate la prezent pentru că acum trăim un alt episod. Cine se va încăpățâna să raporteze binele de acum le durerea de altădată, transformând-o pe aceasta în ceva cunoscut și accesibil, doar pentru că Marte, în ultimele săptămâni, a adunat, picătură cu picătură, o otravă și a pus-o în gât, este pe punctul de a face greșeala vieții sale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi astăzi la mântuire. Mântuirea este o mare enigmă atât pentru creștinul practicant, dar și pentru cel care apelează ocazional la servicii religioase pentru că nu este o etapă pe care să o poată impune după propriile nevoi. Mântuirea nu este specifică doar acestui curent religios, ci, în general, toate celelalte curente vorbesc despre o finalitate pozitivă care întruchipează rodul efortului făcut prin practică spirituală. De această dată nu ființa în sine se află la final de drum, ci dorințele noastre, ulterior intrând într-o perioadă de restricție. A ne îndrepta gândul către o țintă eminamente pozitivă, a încerca să ne reprezentăm ce ar însemna pentru statul pe care-l avem acum trezirea completă a ființei, funcționarea sa la cotele perfecte la care a fost creată, înseamnă a da un sens eminamente pozitiv tuturor acestor elemente minore care plutesc în jurul nostru. Prin sensul acesta am putea să le vedem, nu păcălindu-ne, ci transfigurându-le.

Se stabilesc noi drumuri pentru a combate o nesiguranță. Mânia este ascunsă în adâncul sufletului. Rezervă, diminuarea agresivității sunt folosite în exercitarea puterii de influență, oamenii sunt păcăliți că un rău a dispărut. Se pretinde respect, iar el se întoarce cu noi sarcini de lucru.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Balanță și ambivalența este la ea acasă. Pe acest tranzit sensurile bidirecționale date de vocea sufletului care, dintr-odată, nu mai poate fi auzită, și de impulsurile exterioare ce se comportă de parcă sunt adevărata sursă a puterii universale, definesc ziua de 25 iunie. Luna are acum de împlinit trei unghiuri, un trigon cu Mercur, un careu cu Pluton și un sextil cu Venus. Prin aceste direcții, ce sunt răspândite de-a lungul întregii zile, se trasează noi drumuri, sunt combătute schimburile nefavorabile de valori, de bunuri sau de idei, ajungându-se la un rezultat absolut ciudat. Minciuna pare să se regăsească peste tot, nu pentru că zodia Balanță aduce această desconsiderare față de un element util, folositor sau care ne-a declarat dragoste veșnică, ci pentru că relația aceasta proastă a Lunii cu Pluton înseamnă reactivarea unui careu în T pe semne cardinale ce are planeta Pluton drept focar. Luna, din poziția sa importantă în acest careu, împreună cu maleficii Uranus și Pluton, participă la o altă configurație numită aripi de pasăre, însă doar în prima parte în zilei, atât timp cât va mai fi încă activ careul cu Soarele. Relația aceasta ciudată a Lunii cu planetele din Rac, Gemeni și Pești arată că suntem în plin de exercițiu referitor la un demers ciudat și că etapa de acum face referire la o verificare, la un examen, la un text în care este evaluată puterea de influență și inteligența.
În contextul acestei săptămâni, în care sensurile nu conlucrează pentru un obiectiv comun, ci insistă mult pe valorile lipsite de consistență, profunzime sau chiar inteligență, acum descoperim că bucuriile pe care le solicităm sau pe care le deținem în momentul acesta mai sunt și false. Asta înseamnă că 25 iunie este o zi negativă, în care foarte ușor ajungem să exercităm puterea de influență împotriva unui cunoscut, să îi stricăm acestuia valorile și, dărâmându-i edificiul, să facem ca nimic din ceea ce-l definește să nu mai stea astăzi în picioare și avem o mare satisfacție procedând în felul acesta. Iată, deci, cât de false pot fi bucuriile acestei zile!
Poate trăsătura esențială a acestei zile vine chiar din faptul că statutul pe care-l are Luna în cadrul ciclului draconitic, cel care a debutat în seara zilei anterioare prin conjuncția sa cu Capul Dragonului, arată ca aceste noi trasee, aceste noi direcții sunt de o importanță crucială pentru valorile spirituale. Nu degeaba suntem astăzi răscoliți de lucruri atât de rele, nu degeaba suntem puși să facem fapte atât de periculoase sau să cerem de la acestea rezultate de o calitate îndoielnică. Cei care lucrează cu energia sau care au o mare ușurință în a lucra și cu informații abstracte, vor avea încă de dimineață, când trigonul dintre Lună și Mercur va fi foarte activ, senzația că aceste lucruri rele nu reprezintă altceva decât o purificare a propriei structuri pe care trebuie să o accepte ori să nu încurajeze negativitatea, ci sa aibă tot timpul pus deoparte un gând bun, o emanație pozitivă, adică o atitudine de iertare față de tot ceea ce contravine moravurilor, agasează bunul simț sau distruge încrederea în sine.
Cea mai mare păcăleală a acestei zile este aceea care ne face să credem că răul a dispărut, în situația în care nimic din jur nu încurajează relaxarea destinderea sau echilibrul. Cu toate că Venus mediază acum opoziția Lunii cu Uranus ce se va consuma în noaptea de joi spre vineri, faptul că ea se află în zodia Leu aduce în acest context prea mult egoism și prea mult interes pentru valorile personale în detrimentul celorlalți. Or, în această perioadă echilibrul se obține prin faptul că acordăm credibilitate celuilalt, îi trecem cu vederea erorile, nu-l judecăm în fața unui tribunal inchizitoriu, indiferent cât de multă dreptate avem, indiferent de valorile pe care le protejăm. Așadar, echilibrul acestei zile este cât se poate de sensibil tocmai pentru că medierea pe care Venus o face arată că bucuria momentului nu se poate construi decât pe nefericirea sau distrugerea celorlalți, ceea ce este de la sine înțeles că nu reprezintă un semn de evoluție. Iată un alt motiv pentru care bucuriile de acum vor fi false!
Prin urmare, 25 iunie este o zi încărcată. Lucrurile bune ce vor veni spre noi acum vor avea aparența inteligenței, a profunzimilor atât în ceea ce privesc informațiile, cât și referitor la stările sufletești. Prin lucrurile acestea care strigă foarte tare pentru a fi crezute vom fi păcăliți cel mai mult.
Prin încercări care se consumă acum suntem îndemnați să iertăm, să acceptăm că putem trece cu vederea greșelile celorlalți chiar și atunci când există un argument solid în a nu face lucrul acesta. Binele, ce are acum dimensiuni reduse, va fi prezentat opiniei publice ca o miniatură veche și doar cei care reușesc să-l cunoască sau îl simt fără a intra în contact direct, prin transfer energetic, prin deducție sau prin inspirație, reușesc să nu-l piardă. La polul celălalt, ziua de 25 iunie ne aduce simpatie față de lucruri mici, față de elementele care sunt lipsite de valoare și care, prin imitație, vor să ne păcălească că prin acest aspect redus sunt și ele importante asemenea lucrurilor bune.
Dar nu trebuie să uităm că suntem într-o săptămână complicată în care sensurile sunt bidirecționale, în care lucrurile esențiale se ascund, nu mai strigă, nu ne mai trag de mânecă și elementele produse pot foarte ușor fi încadrate în categoria bucuriilor false. Faptul că Venus și Jupiter ar putea să medieze opoziția pe care Luna o realizează cu Uranus nu înseamnă că plăcerile, distracția, relaxarea sau spiritul justițiar abordate la scenă deschisă rezolvă problemele ce au fost active de-a lungul anului. Acum Luna nu doar i se opune lui Uranus, ci realizează împreună cu Pluton un careu în T pe semne cardinale. Problema aceasta nu este doar una de siguranță, ci de conduită socială și așa cum este lesne de înțeles nu poate fi un singur om vinovat de lucrul acesta. Tocmai de aceea uitarea, distracția, o întâlnire cu prietenii sau o discuție edificatoare, în care se invocă și se reprezintă foarte clar adevărul obiectiv, nu ne ajută să salvăm adevăratele achiziții pe care le-am comportat de la începutul anului și până acum. Lucrurile acestea chiar dacă par banale au nevoie de o mare atenție din partea celui care acționează și, pe lângă aceasta, individul trebuie să mai dețină și un dram de înțelepciune sau puțină măiestrie în a nu-și da în cap sau în a nu-și face și mai multe probleme.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti astăzi de modestie. Modestia este o virtute, nu o slăbiciune și cine a practicat-o știe că rolul său nu este numai de a menține faptele bune, de a susține armonia dintre oameni sau de a da sens iubirii ori de a-l ajuta pe individ să exploreze iertarea, ci are și o componentă terapeutică.

Se insistă pe o direcție fără soluție. Se fragmentează un demers. Istețimea, inteligența nu susțin disciplina de lucru sau respectul. Se așteaptă prea mult de la cei din jur. Incertitudinea zilei de mâine coboară standardul impus în asocieri. Furtul este numit acum inspirație sau documentare. Se dorește cunoaștere, dar nu se face nimic pentru asta.

Luna se află acum pe ultimul segment al zodiei Balanță și are de împlinit, în noaptea de joi spre vineri, o opoziție cu Uranus și un sextil cu Jupiter, apoi, în a doua parte a zilei, cu puțin timp înainte de a-și încheia tranzitul său prin zodia Balanță, un sextil cu Junon. Lucrurile acestea vin spre noi cu aparența unui final de drum. Și această zi, ca și în ziua anterioară, acest final de drum ne vorbește despre lucruri bune reduse ca dimensiune. De partea cealaltă, lucrurile mari încearcă să ne convingă că sunt cele mai importante, cu atât mai mult cu cât mesajul lor principal ne vorbește despre o fragmentare sau despre un furt de imagine. Inspirația momentului nu poate rezolva o problemă majoră, spre exemplu, una legată de administrarea bunului social – o mare problemă a acestui an.
Din anumite puncte de vedere ziua de 26 iunie pare să fie una mult mai complicată și mai apăsătoare decât tot ce am avut de parcurs de la începutul săptămânii până acum. Asta se întâmplă nu pentru că apar evenimente noi, nici pentru că Luna din Balanță se grăbește să pună etichete pe motiv că, după intrarea în Scorpion, semnul căderii sale, nu va mai avea timp, ci pentru că nu există un bine valoros, evident și puternic pe care să ne sprijinim, iar tendința momentului este chiar aceea de a înlocui o faptă bună, o direcție pozitivă pe motiv că nu este văzută, deci nu există, de a substitui o calitate absolut remarcabilă cu scopul de a defăima sau de a desconsidera o persoană pe motiv că nu deține nicio calitate utilă momentului. Se luptă, astfel, împotriva standardului de viață, împotriva planurilor de viitor și se face acest lucru prin înlocuirea obiectivelor adevărate cu cele false. Cunoașterea acestei zile este și ea falsă, asta și pentru că mintea este zăpăcită, iar problemele sunt prezentate în ambivalență, ca și cum nimic nu mai este clar pe fața pământului.
Așadar, relațiile acestea ce se împlinesc în ziua de 26 iunie, în special cele bune, devin slugile ambițiilor sau egoismului, elementele prin care un om foarte lacom se transformă într-o vedetă. Ele nu își anulează caracterul benefic, ci forța lor este folosită într-un sens negativ, este transformată în expresie negativă pentru că se lipesc prea ușor de elemente ascunse de caracter ce nu au fost schimbate, rafinate sau edificate încă. De aici înțelegem că momentul acesta de final al tranzitului Lunii prin zodia Balanță poate însemna o altă formă de finalitate, un sfârșit de drum, mai ales că imediat ce va intra în zodia Scorpion, Luna, chiar la miezul nopții, va împlinii un trigon cu Marte aflat și el într-o poziție foarte proastă. Toate aceste elemente lasă impresia că slujesc un scop negativ și se impune, așadar, să nu folosim deliberat istețimea, inteligența, abilitățile practice sau disponibilitățile pe care le avem în acest moment față de muncă, cunoaștere sau lucru în echipă pentru a susține acest rău ascuns. Să le folosim pentru a-l investiga, pentru a-l descoperi și a-l face public. Practic acesta este și scopul pentru care avem de traversat unghiuri atât de complicate.
Prin urmare, 26 iunie este o zi de mare încercare. La fel ca și sora sa, ziua de 25 iunie, momentul acesta scoate în evidență sensurile bidirecționale și bucuriile false, toate acestea ascunzând faptul că binele nu mai are grai, nu mai poate da din mâini, este legat la ochi și deci nici nu știe cui să se adreseze dacă ar fi să folosească alte mijloace de comunicare. Această zi devine astfel și o zi de risipă, de încordare, în care incertitudinea zilei de mâine coboară standardul impus în asocieri și acordă o mult mai mare importanță valorilor false doar pentru că acestea strălucesc mai mult sau strigă mai tare.
26 iunie este și ziua în care un lider care a depins până acum de un consilier, de recomandările celorlalți face o mutare ciudată și își atrage în preajma sa oameni din ce în ce mai falși, doar pentru că sunt convingători. Minciuna de astăzi tronează și din cauza ei apar schimbării în metoda de lucru, adică este agasată disciplina prin faptul că i se oferă acesteia o altă motivație. Începând cu 26 iunie oamenii cred că vor munci pentru altceva și că susțin o altă cauză. Ni se spune că binele mai vechi s-a demodat și acesta este înlocuit. Tocmai de aceea furtul de acum este numit inspirație sau documentare.
La fel ca în alte ipostaze, similare cu ceea ce trăim acum, răul, dacă este deconspirat, dacă este prezentat la scenă deschisă, dacă i se spune acestuia verde în față și nu este lăsat să vină cu argumente din ce în ce mai credibile, nu va putea să invadeze intimitățile celorlalți și nu își va putea construi o nouă structură prin sporirea numărului de adepți, ci va striga atât timp cât îl vor ține puterile până când acestea se vor stinge.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi lucizi. Un om lucid va fi greu de păcălit. Dacă în această luciditate punem și un strop de informare atunci nimic din dezechilibrul personal nu ne poate zdruncina prin vicleniile unui factor exterior ce caută în partenerul de dialog ceva compromițător pentru a-l controla.

Prea multă ezitare. Reținerea este privită ca un element de penitență. Apar conflicte generate de nesiguranță. Bunăstarea vine prin prospectarea unei idei, prin cultivarea unui spirit de observație. Se dorește reeducarea, redocumentarea, recalificarea. Reîmprospătarea vieții prin restricție. Traseul pe care se intră pare mult mai întunecat. Zborul este imitat. Agresivitatea inhibată slăbește starea de sănătate. Dorința de cunoaștere. Sensibilitatea este adâncită în percepții stranii. Nu tot ceea ce este atins este și înțeles. Aplicarea rapidă a elementului novator pune în pericol imaginea socială sau calitatea anumitor demersuri.

Careul Soarelui la Axa Dragonului poate aduce cu adevărat probleme, situații conflictuale ori semne de întrebare referitoare la bunăstare, înțelegere, cunoaștere, sau documentare într-un domeniu în care avem mari carențe. Relația aceasta proastă a Soarelui cu Axa Dragonului se referă însă și la comportament, nu doar la anumite abilități pe care un individ ar putea să nu le dețină și să nu vadă nimeni lucrul acesta. Nu pentru că trăim într-o săptămână în care conflictul este la tot pasul, ci și pentru că Soarele din zodia Rac, acum, agresat într-un mod mult prea intens și direct de planeta Marte, cea care se află aici în cădere, trimite semnale confuze sau greu de interpretat către un destin care, până la momentul de față, s-a preocupat de altceva. Practic, aceasta este și senzația pe care o avem acum, acesta este și instrumentul folosit în explorarea acestui unghi cu totul aparte. Nu este pentru prima dată când trecem prin așa ceva. Soarele are genul acesta de raport cu Axa Dragonului de două ori pe an și tot de atâtea ori sensibilitatea omului intră-n criză. Pentru că am văzut și pe alte conjuncturi astrale relația aceasta de careu pe care două corpuri cerești sau două elemente astrale o construiesc face referire cu precădere la o deficiență internă, la o problemă personală, la un obstacol pe care doar individul în sine s-ar putea să-l perceapă. Este și cazul zilei de 27 iulie în care restricțiile pe care le vedem nu sunt la fel și pentru ceilalți. Este adevărat, există același gen de predispoziție, același unghi ce se aplică tuturor, însă acest unghi face cu precădere referire la un mod de interpretare, la o reacție, la procesul intern prin intermediul căruia un individ percepe, analizează și înțelege ce se întâmplă cu el și cu ceilalți.
Luna, aflată acum într-o zodie în care nu se simte foarte bine, ridică un unghi pozitiv cu Marte dintr-o zodie unde, de asemenea, nu se simte bine și, împreună, reușesc să construiască un argument foarte credibil în așa fel încât să implice caracteristicile planetei Neptun într-o configurație numită piramidă de apă, semn de observație, de introspecție, de înțelegere a psihologiei comportamentale și, de ce nu, de observare a gândurilor celorlalți atunci când aceștia se izolează de comunitate. Cu alte cuvinte, drama aceasta teribilă care ne vorbește despre izolare sau despre desprinderea de un ideal îndrăzneț ne duce către o realizare importantă pentru structura internă – un eșec într-un sector produce un succes în alt sector, iar acestea două sunt interdependente în așa fel încât dacă nu ar fi existat această condiționare aplicată Axei Dragonului, destinului în general, dacă nu am fi fost acum în criză pe teama de singurătate sau de deposedare, nu am vedea cum s-au îmbogățit alții, cum au depășit anumite obstacole interne și care sunt compromisurile pe care le-au făcut de-a lungul vieții. Și așa, încet, ajungem ca în loc să ne preocupăm de dramele proprii, de limitele înțelegerii sau simțirii, ne interesăm doar de ceea ce se întâmplă cu ceilalți și rămânem în această zonă. Chiar dacă Luna se deplasează foarte repede, chiar dacă mâine nu va mai avea acest raport interesant cu planeta Marte, amprenta momentului este mult prea importantă și ea va acționa până la următorul aspect al Lunii cu Marte. Acum nu doar se construiește o piramide de apă, ci și un triunghi minor între Lună, Pluton și Neptun, semn că inteligența are ca baza de pornire instrumentele de îmbogățire, demersurile care urmăresc progresul social, sporirea valorii prin muncă, prin sârguință sau prin cercetare.
Prin urmare, 27 iunie este o zi interesantă pentru că poate să ne arate cât de flexibile sunt demersurile astrale, cât de importante sunt mesajele care vin dintr-o zonă a necunoscutului și cat de multe avem de câștigat dacă ținem cont de ele. Valorile prezentului pornesc de la o teamă de eșec, de la o incertitudine, de la o dezamăgire pe care o conturăm în raport cu un personaj ce a devenit absolut interesant prin ceea ce a câștigat pentru sine și ajungem în punctul în care să devenim mai puternici, mai informați, mai siguri pe noi înșine documentându-ne despre reușitele lui și ale celorlalți din jurul său și despre compromisurile pe care aceștia le-au făcut pentru a merge mai departe. Înțelegem de aici că momentul acesta nu poate fi liniștit. Dacă ne ascundem îndoiala, nesiguranța sau tristețea nu înseamnă că ne protejăm de conflictele generate de nesiguranța că ziua de mâine s-ar putea să ne aducă mai multe obstacole sau mai multe dezamăgiri. Desigur, oamenii superficiali, așa cum am văzut de-a lungul analizelor pe care le facem aici, de fiecare dată când dau de un obstacol fac un pas înapoi, coboară standardul de calitate al relațiilor și se bucură împreună cu ființe de proastă condiție, cu oameni vulgari, împărțind cu acestea atitudini îndoielnice și arătând cu fală celorlalți că sunt superiori atât timp cât nu se ceartă cu nimeni, au prieteni peste tot, sunt apreciați, nu sunt criticați de cei inferiori cu care coabitează, în timp ce alții trec prin grave probleme de comunicare sau de adaptare.
Relația aceasta a Soarelui din răzvrătitul semn al Racului cu Axa Dragonului ce tranzitează acum axa relațiilor (Berbec-Balanță) se referă cu precădere la comportament, la instrumentele pe care le folosim cu scopul de a ne ridica deasupra celorlalți sau, poate, nu în a le demonstra acestora superioritatea, cât mai ales în a ne găsi un loc simplu, liniștit, unul care să nu ne mai dea bătăi de cap.
De asemenea, ipostază astrală a zilei de 27 iunie vorbește și despre seriozitate. Oamenii aceștia plini de succes, ființele acestea care rup orice legătură cu cei care ar putea să-i pună dificultate, entitățile acestea penibile care nu se arată serioase decât atunci când vor să se descotorosească de un om care le este superior, au un mare avantaj în ziua de 27 iunie. Ca și alte ipostaze ale acestei săptămâni, momentul acesta le aparține. Sunt privilegiați, se evidențiază față de semeni sau devin chiar vedete. Le place foarte mult această imagine chiar dacă mulți dintre ei sunt prefăcuți și pozează în ființe modeste, pentru că numai așa reușesc să îi amețească de cap pe toți cei care îi bagă prea mult în seamă. Viața este o sumă de experiențe și a avea propria opinie, nu a urmări să o impui cu agresivitate celorlalți, ci pur și simplu să o susții cu argumente, cu implicare afectivă, reprezintă una din condițiile verticalității. Oamenii aceștia de plastilina care nu opun rezistență nimănui, care evită orice confruntare directă pot deveni ființele cele mai periculoase pentru că această abilitate ciudată le permite să se infiltreze în orice mediu, adică să intre chiar pe sub pielea unui om care nu le-ar accepta prezența niciun ruptul capului dacă nu ar avea această măiestrie în a se ascunde, în a se preface, în a se disimula. Arcușul sufletelor acestor persoane nu mai cântă, poate nu a cântat niciodată, și avem darul, obligația sau poate chiar privilegiul ca în 27 iunie să le vedem pe acestea în plină desfășurare. Indicat ar fi să ne fie de învățăminte și să nu trebuiască să mai trecem încă o dată prin ciudățeniile acestui moment.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza prefăcătoria, de a refuza instrumentele acestei atitudini chiar dacă ele ne conving că nu vin din această zonă, ci din cea a diplomației, a flexibilității sau a respectului pentru opinia celuilalt. Faptul că lași un cunoscut să greșească în continuare deși nu ți-ar trebui mult să-l ajuți, faptul că de dragul confortului alegi o atitudine lingușitoare, lipsită de onestitate înseamnă că alegi să faci un rău imens pe care numai o ființă de carton sau de plastilină îl poate face. Aceste ființe nu pot fi nici susținători de încredere și nici prieteni buni. Ei trăiesc pe energiile altora și în opinia lor a fi drepți, verticali, onești înseamnă a se hrăni cu un rău imens pe care ar putea să și-l facă lor înșiși.

Problemele de factură relațională se inflamează. Se impune respectarea autorității celui puternic. Respectul a devenit un vis frumos. Echilibrul se păstrează numai în raport cu sine. Acțiunile sunt lipsite de logică. Magie. Intervenție abuzivă asupra unui element pozitiv. Centrele de putere se stabilizează în pozițiile adjudecate anterior. Schimbarea este rezervate doar celor mici. Beneficiul societății este confundat cu norocul. Norocul adevărat este ascuns în puterea de a accepta o modificare personală. Situațiile conflictuale se rezolvă prin generozitate.

Problemele acestea de factură relațională nu se limitează doar la spațiul zilei de 27 iunie, ele trec și în ziua următoare, adică în ultima din șirul celor șapte aferente acestei săptămâni. În 28 iunie Saturn și Junon ating o cuadratură pe care o formează de mult timp în limita de toleranță a unghiului. Pe acest fond, Luna din Scorpion încearcă să schimbe regulile în timpul jocului. Pentru asta se folosește de un ton mieros, de o atitudine dulce, alunecoasă, ce este pusă din punct de vedere astral pe o relație bună cu Pluton și pe alte două, tot bune, cu Chiron și respectiv Luna neagră. Când aceste metode nu funcționează, când nu obțin rezultatele scontate Luna se implică în conflicte deschise cu planetele Venus și Jupiter ce se află în continuare în fereastra conjuncției lor. Indiferent de metodele folosite, se agasează un bun, iar privilegiile unui individ tind să treacă în planul secund pentru a se evidenția rezultatele pe care le-a obținut acesta pentru grup. Din nefericire, reprezentantul grupului nu elogiază aceste rezultate pentru ca toată lumea să se folosească de ele, ci pentru că acestea deja sunt în domeniul său privat de acțiune, adică, deja și le-a însușit.
Preambulul acestui careu interesant dintre Soare și Junon scoate în evidență tendința momentului de a limita dreptul, expresia individului și de a-i coordona decizia, hotărârea prin tot felul de tertipuri, unele dure, agresive altele prea dulci, frumoase. Asta înseamnă că cel care va dori să-și mențină echilibrul, cel care va dori să meargă mai departe într-o formă compactă, cu structura integrală, va trebui să păstreze echilibrul și asta doar în raport cu sine. Nimic din ceea ce se desfășoară pe spațiul public nu pare să-l avantajeze, ci, dimpotrivă, să-i accentueze ideea că nu merită să obțină beneficii din partea grupului pentru că nu a sosit încă momentul. Poate, pe viitor, dacă va merge mai departe prin aceste scheme, dacă va contribui pe mai departe la prosperitatea grupului, poate și grupul își va arăta indulgența, clemența sau disponibilitatea pentru succesul individului.
Pe acest fond care compromite puterea individuală, relația proastă dintre Saturn și Junon arată că pe zona publică marile centre de putere sunt din nou în impas. Nu este o surpriză, de câțiva ani buni facem trimitere la acest episod interesant despre care istoricii vor vorbi chiar și după ce acest proces de reconfigurare a lor se va opri. Frământările ce apar acum în centrele de putere fac trimitere la administrarea unui bun într-o zonă tampon. Aceste zone tampon, aceste spații de care se folosește toată lumea și care, practic, nu aparțin nimănui, chiar există. Spre exemplu, Elveția este un asemenea spațiu, Singapore, de asemenea, și pe lângă acestea mai sunt multe altele, nu neapărat specializate la domeniul economic-financiar, ci care își exercită influența și în alte sectoare, ce fac referire la resurse, la spiritualitate sau la relaxare. Conflictele care pornesc din această ultima zi a săptămânii și care se vor răspândi și asupra începutului de lună iulie fac referire la aceste zone tampon pe care una dintre centrele de putere, una din forțele implicate, dorește să și-l revendice.
De altfel, este mai puțin important pentru noi, în tipul acesta de studiu pe care îl facem aici, ce se va întâmpla cu imperiile. Imperiile au împărați și aceștia ar trebui să le poarte de grijă. Pentru dimensiunea evolutivă a vieții, această relație ciudată dintre Saturn și Junon se referă la jurămintele pe care le-am făcut, la promisiunile pe care le-am lansat celor din preajmă sau poate chiar nouă înșine, despre o victorie, un succes, o poziție sau o mare realizare pe care vrem să o atingem în această viață.
Saturn se află acum în mers retrograd prin zodia Scorpion și în mod sigur promisiunea pe care am făcut-o se referă la tentația puterii. Prin ceea ce obținem ne vom simți mai puternici deci dorința de putere a fost principalul motor pentru care am formulat această cerință sau solicitare. Dacă încercăm să explicăm în alți termeni, dacă spunem că motivul a fost altul, cu siguranță ne înșelăm sau mințim în mod intenționat.
Prin urmare, finalul săptămânii în curs aduce unul dintre cele mai spectaculoase și interesante evenimente pentru dimensiunea socială și unul dintre cele mai absurde pentru cea personală. Dacă în ceea ce privește zona personală a reedita o promisiune, a reînvia o aspirație mai veche sau a dezgropa securea războiului nu este un lucru nou, am văzut de multe ori în observațiile pe care le inserăm în prezentările de aici că acest lucru se întâmplă periodic, aceste pot deveni o problemă crucială atunci când pe baza lor se reînnoiesc promisiuni istorice, cele care au pus de multe ori două sau mai multe grupuri în conflict. Deocamdată, nu putem vorbi despre un conflict la vedere, pentru că este vorba de careu, dar la un moment dat cele două planete vor fi în opoziție și pentru că scopul acestor prezentări nu este acela de a face previziuni despre mersul istoriei, nu doresc sa lansez date precise referitoare la evenimentele care se declanșează acum. Fiecare și le poate stabili urmărind acest ciclu Junon-Saturn. Următoarea etapă se va împlini atunci când Junon și Saturn se vor afla în opoziție și când un episod aparent banal scoate din umbră acest personaj care dorește acum să-și revendice mai mult decât merită.
Întorcându-ne la zona aceasta a evoluției, finalul săptămânii le aduce aminte oamenilor că trebuie să evolueze. Conflictul sau tensiunile pe care le parcurg le vorbește despre necesitatea menținerii echilibrului nu pentru a trăi bine, nu pentru a fi liniștiți și doar atât, ci pentru a obține ceva de pe urma acestui calm. Momentul spectaculos al zilei de 28 iunie vine tocmai din faptul că rezultatul imediat apare doar acolo unde găsim grupuri mici, ființe care cercetează în mod individual sau piticii din poveste. Mai târziu vom vedea că acești pitici din poveste au înghițit o poțiune magică și s-au transformat în uriași. Deocamdată nu este cazul să anticipam evenimente de genul acesta, le vom analiza la momentul la care ne vom întâlni cu ele. Prezentul însă are puterea de a preîntâmpina această mutație a piticului în uriaș prin apelul la generozitate. Piticul se transformă în uriaș numai prin lăcomie, prin egoism, numai prin zgârcenie, obsesia banului sau a confortului. Atunci când acestea dispar, armonia se restabilește și beneficiul rămâne în curtea piticului fără ca acesta să-și dorească să devină mare, foarte mare, imens pentru a-i speria pe toți din jur și a rămâne el cu toate bogățiile. Pe baza acestei direcții centrele de putere se vor stabiliza pe pozițiile adjudecate anterior însă, după cum vom vedea mai târziu, sunt și structuri care nu respectă regulile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne dori lucruri imposibile. Dacă nu ne este clar ce ne dorim, dacă nu putem formula de o manieră perfect inteligibilă, clară, fără echivoc și, în egală măsură, fără lăcomie atunci să ne petrecem ziua în pacea minții și în liniștea sufletului. Semințele răului din această zi pot germina foarte ușor. Va trebui să avem grijă pentru că dacă punem în pământ astăzi semințe ale răului va trebui ca mai târziu să ne hrănim cu fructele lor.

1 thought on “22 – 28 iunie 2015

  1. maria spune:

    multumesc,Gheorghita ,ce mult ne ajuti!!!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.