21 – 27 martie 2011

Luni, 21 martie
Un alt eveniment astral important al acestei luni, însă generând situaţii cu alte implicaţii, este ingresul solar în Berbec, concomitent cu atingerea momentului maxim al conjuncţiei cu Uranus, în situaţia în care Luna se opune lui Mercur, ridică trigoane cu Venus şi Neptun, sextil cu Capul Dragonului (mediind tendiniţele celor două Noduri) pentru ca, spre seară, să treacă în Scorpion, dezamăgită de promisiunile acestei zile care nu au mulţumit-o pentru că nu s-au împlinit aşa cum au fost aşteptate.
Intrarea Soarelui în Berbec, cu un ascendent în Săgetător, ne aduce mesajul lecţiilor pe care nu am dorit să le învăţăm, a compromisurilor pe care le-am făcut pentru a nu evolua, pentru a nu asimila ceea ce a fost necesar, pentru a nu găsi echilibrul între învăţare şi transfer de informaţii, pentru a nu descoperi caracterul util, practic al celor ce ni se întâmplă. Avem deja câteva zile bune de când Uranus a trecut definitiv în Berbec şi când nu mai putem privi în urmă cu speranţa că am putea cândva să ne întoarcem asupra a ceea ce nu a mers bine. Acum privim cu îndrăzneală către viitor şi, spre marea noastră dezamăgire, el este cât se poate de întunecat, periculos sau incert. Timp de o lună de zile, cât Soarele va tranzita prin Berbec, în special luna aprilie care ne va împlini demersuri sociale declanşate în prima parte a lunii martie, va trebui să arătăm utilitatea învăţămintelor, esenţa lecţiilor de viaţă pe care le-am parcurs până acum. Nu dă însă nimeni nici un test teoretic, nu va fi nicio verificare sumară a cunoştinţelor, ci totul se va desfăşura prin întâmplări cu caracter practic. Lipsurile materiale vor constitui un resort pentru alegerea unui alt drum în viaţă, unul care nu ar fi fost ales decât sub impulsul unei presiuni foarte mare, reconsiderarea unei relaţii ce poate lua prin aceasta atitudine un alt drum. Toate merg însă spre o reîmprospătare a propriei existenţe, ca un nou început care, pentru existenţa individuală, începe acum să prindă contur, la doar câteva zile de la magnifica schimbare de vibraţie astrală impusă de trecerea lui Uranus în Berbec.
Mijloacele de acţiune sunt cât se poate de clare, dată fiind implicarea Berbecului în toată această ecuaţie: forţa, dinamismul, acţiunile rapide, sinceritatea, spontaneitatea, amplitudinea impulsurilor, urmate de momente de slăbiciune mentală, emoţională sau organică, lipsa dozării forţei, iniţiativă, curaj, viziune, vis conştient.
Pentru că Luna neagră intervine în conjuncţia cu Uranus, însă din Peşti, aduce într-un prezent exuberant reminiscenţe ale trecutului şi face posibilă confuzia între prezent şi trecut, între practic şi iluzoriu, folosind energia iniţiativei, a curajului şi disponibilităţii ce vin acum şi ne învăluie cu idealuri fanteziste. Azi unii o iau pe cărări greşite cu aceeaşi convingere cu care alţii aleg să se consume pentru binele celorlalţi sau pentru dezvoltare personale. Distincţia între o alegere bună şi una rea este aceea dată de relaţia cu sine. Tipul uranian, dezvoltat acum, împlineşte uşor visele umanităţii, salvează grupuri mari de oameni, popoare, devine erou naţional, dar este incapabil să se salveze pe sine din suferinţă, boală sau o complicaţie relaţională. Vorbim azi de Călcâiul lui Achile, de elementul cel mai sensibil care nu va fi exploatat de cineva din exterior, ci de noi înşine printr-o lipsă de sinceritate în ceea ce privesc posibilităţile noastre, dramul de curaj pe care putem să-l folosim, determinarea ce ne încălzeşte acum venele.
Se construieşte astfel o relaţie specială între luminarii, tocmai pentru că Berbecul este semnul de evoluţiei al Racului, guvernat de Lună, iar Luna tranzitează acum semnul căderii Solare – Balanţa. Pare deci a fi momentul când în casă va cânta găina, însă găina a cam rămas fără pene şi fără glas şi dă ordine nonverbal, dacă mai găseşte în jur pe cineva care să o înţeleagă. Asta înseamnă că puţini vor fi cei care îşi vor identifica azi necesitatea, chiar dacă vor avea senzaţia că trebuie să facă ceva, să demareze ceva, să aştepte împlinirea unui eveniment, să dea curs unui îndemn, unui neastâmpăr, să lase energia să fiarbă în corp, iar corpul să le fie pregătit de detentă, numai că nimeni nu va şti unde să sară.
Asta duce la o imensă dezamăgire faţă de potenţialul propriu sau faţă de ceea ce ne vine din anturaj.
Cu toate că multe le risipim azi, pentru că totul este din abundenţă, ceva se va prinde în pământul nou şi din acel ceva noi plăntuţe, noi speranţe, noi idealuri sau direcţii în viaţa vor răsări. Cine va crede că va putea controla ceea ce-i vine azi prin evenimente, impulsuri, determinări, se înşeală sau se situează în afara determinismului astral.
Prin urmare, 21 martie este o zi de mare determinare, este o zi a verbului aflat în căutarea substantivului. Relaţia specială care se ridică azi între planete este una dinamică, pe falie, la cumpănă dintre viaţa individuală şi cea socială, aducând evenimente ample din ambele sectoare şi punându-ne să luăm decizii în paralel. Ceea ce ne va tulbura foarte mult va fi maniera specială prin care ceea ce a fost până acum practic devine fantezie, iar ceea ce până acum a fost fantezie poate deveni practic prin alegere. Regretul, pretenţiile prea mari, lipsa măsurii sunt elementele care pun prea multă sare într-o mâncare încă nefinalizată în speranţa că-i va îmbunătăţi gustul. Momentele de slăbiciune relaţională pe care Luna din Balanţă ni le aduce azi să le soluţionăm, că nu degeaba suntem acum plini de curaj şi determinare, ne vor domina spectrul gândirii şi sentimentelor atât de mult încât mulţi se vor teme azi de introspecţie, de emoţie, de orice element tangent la un act artistic şi fiindcă dau curs acestor impulsuri într-un moment de ingres, aceasta le va fi culoarea din obraji în următoarele 30 de zile.
Pentru că impulsul este cel ce ne îndreaptă spre elementele practice ale zilei este important să avem curajul să trecem cu gândirea dincolo de impuls şi să încercăm să surprindem întâi motivul care stă la baza evenimentului, apoi calitatea sa pentru a nu ne expune la emoţii inutile, separate deşarte şi a purifica acele relaţii, acele abordări care ne ies acum în cale.
21 martie, pentru că Luna mediază tendinţele celor două Noduri ale sale, este o zi constructivă, grea, dificilă, dar încărcată de mari semnificaţii.

Marţi, 22 martie
Chiar dacă ceea ce ne aduce această zi pare unic, irepetabil, original, diferit de ceea ce ni s-a mai întâmplat până acum, nu este aşa. Unicitatea elementelor lui 22 martie este un element subiectiv, o viziune restrânsă la nivelul înţelegerii limitate ce este dată de numărul mic de componente luat în calcul sau de orientarea unilaterală.
Multe din cele ce ni s-au întâmplat ieri au fost tulburătoare, nu au ajuns încă aproape de înţelegerea noastră, nu ne-au oferit suficient de multe instrumente pentru a urma sfaturile pe care le-am oferit celorlalţi, pentru a ne îndrepta spre un control personal, spre o eficienţă personală, spre reuşită. Ceea ce nu am înţeles ieri şi vine azi cu o finalizare bruscă, ceea ce încă nu s-a ridicat din cenuşă şi ne apare azi în contururi clare ne va bulversa şi ne va da impresia că viitorul arată altfel, că finalizarea faptelor va fi una foarte diferită de premize.
Azi în toate suntem mici înţelepţi, ne pricepem la tot ceea ce ne cade pe mâna, dar nu putem înţelege, nu putem cuprinde semnificaţia reală a ceea ce ni se întâmplă, cauza. Dacă ne tentează azi întrebări gen „De ce?” vom realiza cât de dureroasă poate fi ignoranţa, necunoaşterea corectă a trecutului, neînţelegerea paşilor istorici pe care un lider trebuie să-i urmeze pentru a fi pozitiv pentru mase.
Opunându-se lui Junon, Marte se comportă ca un virus atenuat care alarmează sistemul imunitar. El doar strigă, vociferează, ameninţă, îşi arată muşchii umflaţi cu steroizi, dar când este pus în faţa unei provocări reale se sperie şi de umbra sa şi se victimizează. Ceea ce ne aduce această zi este o combinaţie de teamă şi agresivitate vizibile sub forma arderilor incomplete, aspect care tulbură mintea şi îi punea la grea încercare pe cei care trăiesc la limita dintre normal şi patologic.
Ceea ce ne aduce această zi este o intensitate neaşteptată aplicată evenimentelor, o complicaţie socială majoră, o ameninţare lipsită de fundament, un zvon care dezinformează şi produce panică.
Aspectul nu se adresează numai planului social, ci şi celui individual, tocmai de aceea este important azi să nu ne fixăm atenţia pe vină, suferinţă sau teamă. Luna neagră trece prin ultimele minute ale zodiei Peşti şi este azi deosebit de concentrată, aducând axei sacrificiului şi purificării (Fecioara-Pesti) concepte eronate, revoltă împotriva propriului destin, refuzul de a ajuta, de a susţine pe cineva pentru salvarea sa sau pentru strălucire. Fiecare are pe tema lui acest semn dureros, fiecare va simţi nevoia de a abandona o sarcină, o misiune, un plan, un obiectiv crezând că în felul acesta îi va fi mai bine. Renunţând la lumina sacrificiului, a serviciului, a ajutorului, a muncii făcută în folosul celuilalt, la un gest de a susţine un grup ori altceva din afara propriei persoane este semn de regres, de adâncire într-o neînţelegere periculoasă ce îi va duce mai târziu la compromisuri şi mai dificile. Cine nu poate continua ceea ce şi-a propus, dacă doreşte să nu piardă ziua atunci să-şi impună liniştea, izolarea pentru a nu strica toată investiţia într-un gest de a ridica o construcţie cu ochii legaţi.
Prin urmare, 22 martie este o zi de cercetări false, de curiozităţi morbide, triste, care vor amplifica şi mai mult teama de a trăi în general sau în special teama de a trăi în singurătate ori în izolare parţială, de a face faţă unei provocări ce va veni din zona publică. Este însă o zi de mare îndrăzneală pentru că ne va aduce în faţă elemente negative ale acestei societăţi. Azi ne vor tenta mai mult ca altădată bârfa, agresivitatea, lenea, critica nejustificată, minciuna, tupeul.
Nu vom înţelege însă că elementul inopinat al acestei zile ni se înfăţişează aşa pentru că ieri am pierdut din vedere aspecte importante ale vieţii. Unii îşi vor justifica această scăpare prin volumul mare de lucru sau prin lipsa vitalităţii necesare soluţionării lor. Cei mai mulţi însă se vor uita în jur ca şi cum totul este nou, ca şi cum oamenii vorbesc altfel, discută altfel şi în cele mai multe din cazuri toate aceste elemente de mister conţin semne de agresiune de care trebuie să se ferească. Gândind aşa vor devia de la traseul zilei anterioare şi îşi vor pierde timpul preţios, energia, în preocupări lipsite de rost.
Recomandarea este aceea de a ne impune azi un post. Fie că este post de gânduri, post alimentar sau post de cuvinte (mauna) abţinerea de a rezona cu aceste îndemnuri negative ne ajută să ne protejam un sector al fiinţe asupra căruia dezechilibrul opoziţiei Marte-Junon să nu poate acţiona.

Miercuri, 23 martie
Azi Lilith trece în Berbec aducând pentru următoarele 9 luni (pe 16 decembrie 2011 trece în Taur) o confruntare pe ideea “cine nu-i cu noi, e împotriva noastră”. După ce ridică un sextil cu Junon, un trigon cu Marte şi două careuri cu Venus şi Neptun, Luna trece în Săgetător, însă este deja târziu şi zorii zilei de 24 martie stau să apară. Ziua este deci dominată de plăcerea de a rezolva probleme mici şi pasiunea de a le încurca pe cele mari. La sfârşitul săptămânii Venus şi Neptun vor fi în conjuncţie perfectă şi complicaţiile de acum abia atunci vor avea rezolvare.
Cine crede că Lilith întruchipează imaginea fiinţe doborâtă de prostie, care încearcă prin răutate (cealaltă faţă a prostiei) să domine impulsurile inferioare, se înşeală. Tentaţia care vine de la Lilith este cea cunoscută, cea care îl atinge pe om în secret, cea care îl doboară în momentele sale de intimitate sau în adâncimile sufleteşti, cea care îl aşteaptă pe individ într-o obscuritate adâncă pentru a-i şopti că are privilegiul învingătorului, că ea este un preţ pe care nu-l poate refuza. Învins de slăbiciunea stagnării în plăcere, cel în cauză devine dependent de latura întunecată şi cu cât şederea sa pe insula plăcerii este mai îndelungată cu atât uitarea a ceea ce este el, omul, în realitate şi a ceea ce trebuie să facă îl degradează mai mult.
Dacă ne gândim că agresivitatea exterioară generează agresivitate interioară, că sadismul va face totdeauna casă bună cu masochismul, înţelegem că forţele interioare, prin care Luna neagră atrage, sunt cele de factură emoţională, iar cele care o vor înlătura sunt cele date de gândirea superioară. A nu trăi viaţa, ci a te lăsa trăit este azi sinonim cu a te lăsa consumat de viaţă nu a te bucura de ea. Aceasta este forma sintetică prin care Lilith, din orice zodie, intervine asupra fiinţelor pentru a le determina să evolueze. Descoperim aici, pe lângă conotaţiile mistice ale sale, ce fac trimitere la ideea de Ispită, de care nici chiar Iisus, în desăvârşirea sa, nu a scăpat, şi pe cele ale dublului malefic care se ascunde într-un obscur imaterial şi care, prin natura să impulsivă, îşi sperie Stăpânul pentru al face să-i descopere natura, să-i conştientizeze existenţa. Aprofundând acest concept descoperim că toate aceste elemente ale vieţii, pozitive sau negative, se susţin pe procesele cognitive superioare, că în final toate există sau se disipă în neant dacă le acordăm credibilitate sau dacă le ignorăm. Îndoiala este un alt instrument al acestui element astrologic ce derivă din lipsa de credinţă, adică din lipsa unei convingeri sprijinită pe un simţ superior celorlalte venite din materie. Misterul lui „a crede” este cheia eliberării sufletului de încercările existenţiale şi deopotrivă misterul intervenţiei Lunii negre.
Modul cum concentrează Luna neagră încercările vieţii este însă unic şi chiar dacă se aseamănă cu vibraţia plutoniană sau saturniana, chiar dacă pare să imită agresivitatea lui Marte sau forţa negativă a lui Jupiter, le este cu mult superioară prin faptul că face ceea ce niciun alt element astrologic sau ocult, din cele pe care le cunoaştem, nu-l face: concentrează. Evoluţia prin Lilith este cumplit de grea, deosebit de riscantă, dar rapidă, eliberatoare.
Luna neagră în Berbec aduce o accentuare a agresivităţii, o diminuarea a intuiţiei, un refuz al înţelepciunii şi o dezlănţuire de forţe care domină, subjugă, distruge, adică întâi trage cu puşca şi apoi pune întrebările.
Prin această poziţie forţa este măsurată în luptă, iar lupta trebuie să fie adaptată nevoilor interioare de confruntare. Acest tandem este periculos pentru cei care abia şi-au însuşit o funcţie publică, pentru tinerii care vor să-şi întemeieze o familie, pentru cei care sunt animaţi acum de dorinţa de a-şi schimba viaţa, de a introduce un element nou în spectrul preocupărilor lor, de a se orienta spre un nou domeniu, de a începe ceva nou. În timp ce, pe de o parte, Uranus, intrat din 12 martie în Berbec, ne îndemnă să pornim în cucerirea lumii, pe partea cealaltă Luna neagră, trezită la viaţă în Berbec, adică înviată din morţi, născută din propria cenuşă, după o perioadă de 9 luni de trecere prin dramaticul semn al Peştilor, se îndreaptă împotriva acestor idealuri, aducându-l în faţa unei negaţii puternice. Dacă în această confruntare vor lipsi total argumentele, dacă este vorba de schimbări de optică personală, în cadrul propriului destin, va trebui să ne aşteptăm ca în cadrul grupurilor slăbite, subminate de îndoială sau care au adunat indivizi ce împărtăşeau interese mai puţin corecte, poate chiar meschine, să apară mici scântei, să apară o competiţie între aceştia, fiecare să lanseze celuilalt pretenţii la nivelul cărora ei înşişi nu s-ar putea ridica.
Elementul cel mai vizibil al acestei poziţii este dat de revolta împotriva oricărei autorităţi. În Berbec, Lilith devine femeia-bărbat care-şi taie părul, îşi ascunde sânii, aruncă fardurile şi pentru a fi convingătoare în această metamorfoză adoptă un limbaj periculos, trivial. Asta înseamnă întâi negarea propriei feminităţi (nu absenţa ei), apoi detaşarea de viaţă, de dorinţa de a trăi, de ceea ce ne alimenta până acum bucuriile, plăcerea şi ceea ce ne-a construit o imagine.
Singurul element pozitiv al acestei poziţii este acela care ne permite eliberarea din prizonieratul unei relaţii dificile, epuizantă cu o persoană de joasă factură sau de un ideal alimentat împotriva programului de viaţă înscris în codul genetic subtil. Negaţia adusă negaţiei se produce azi doar în elementul care generează plăcere prin suferinţă, pe ideea “Rău e cu rău, dar e mai rău fără de rău”. În acele sectoare ale vieţii, unde obişnuinţa de a consuma un aliment toxic, de a tolera un comportament negativ, de a menţine o atmosferă negativă, doar pentru că fără sursa de suferinţă singurătatea ar fi ucigătoare, Lilith în Berbec, până la sfârşitul anului, va tăia legăturile răului, fără însă să-i ofere celui în cauză altă variantă. Este liber şi atât. Nu va fi ajutat să se ridice, nici nu-l va trage în jos. Va trebui să înveţe să meargă singur şi dacă din experienţa anterioară nu a asimilat nimic, ca în cazul multora, începând cu finalul acestui an va alege acelaşi tip de relaţie ca acela pe care Lilith, de acum şi până la finalul anului, i-l va distruge.
Pentru că până pe 2 aprilie 2011 Marte, guvernatorul Berbecului, va fi în continuare în Peşti, multe din complicaţiile pe care Lilith le va aduce în centrul atenţiei şi pe care se va oferi să le soluţioneze sau să le amplifice vor semăna cu ceea ce a fost până acum, doar că vor fi mai evidente, mai vizibile. Din aprilie 2011, când Marte va trece în Berbec, schema de acţiune, mijloacele, limbajul, instrumentele vor fi folosite cu mai multă îndrăzneală şi cu scopul de a înlătura un obstacol, efectul fiind de fapt o mare stricăciune, în special una de factură morală.
Multe din elementele pe care Lilith la intrarea sa în Berbec le predispune nu vor fi vizibile azi, ci vor fi confundate cu aspectul negativ al Lunii aflată pe final de tranzit prin Scorpion (cădere). Suspiciunea, egoismul, dorinţa de răzbunare, criticismul exagerat, tensiunea psihică transpusă în limbaj, mimică sau atitudine aduc o duritate specială zilei şi o înclinaţie spre eşec din cauza lipsei de viziune, înţelegere, compasiune.
Prin urmare, 23 martie este o zi importantă a acestui an, prin faptul că schimbă gama încercărilor existenţiale, mutându-le din sfera diplomaţiei, a fenomenelor geopolitice în cea de natură militară, spaţială, financiară. Lilith în Berbec se pricepe de minune să dea ultimatumuri, să ameninţe, să reducă la tăcere, să creeze structuri pe baza fricii, a fobiilor, a obsesiei puterii sau a banilor. Intervenind în contextul astral cu o senzualitate primară care duce la atingerea bucuriei prin consum (cu cât bucuria este mai intensă cu atât consumul este mai mare) vibraţia sa va încuraja la consum exagerat, la o reevaluare a consumului, o agasare a anumitor pieţe de consum prin reducerea gamei pentru menţinerea acumulărilor şi sporirea profitului.
Câte puţin din toate acestea vom intui azi, însă nu le vom acorda prea multă importanţă pentru că ne vom consuma în sentimente negative, în dureri fizice, efort, muncă suplimentară, nemulţumire, critică.
Pentru perioada care vine recomand cu căldură curajul, nu agresivitatea. De fiecare dată când sângele se încălzeşte sub resortul unui gând agresiv să ne opri o secundă şi să ne gândim dacă nu cumva reacţionăm aşa din teama de a nu pierde o poziţie, de a nu trece printr-o situaţie penibilă sau de a nu cuceri un statut. Prin Lilith în Berbec toate acestea acumulate acum sunt baloane de săpun care, atunci când se sparg, ne umplu de probleme şi mai mari. Să ne oprim deci o secundă şi să ne gândim la reacţie, în a doua secundă deja vom fi în alt plan, mai siguri, mai puternici şi… fără Lilith în Berbec.

Joi, 24 martie
Cele trei aspecte pe care Luna le va împlini azi (un careu cu Chiron şi două trigoane, cu Soarele şi respectiv Jupiter) ne aduce azi un tandem interesant între judecata lumească şi cea spirituală, între confesiunea greşelilor săvârşite prin fapte sancţionate de legile pământeşti şi destăinuirea celor mai dureroase îndoieli sau a celor mai dificile mustrări de conştiinţă pe care le avem.
Pentru mulţi valorile spirituale sau morale, calităţile sufletului, schimbul echilibrat de cuvinte, starea spirituală sau aspiraţiile care îl duc pe omul obişnuit la desăvârşire îi fac să râdă şi, din cauza acestei atitudini superficiale, să se vadă superiori: “Ce-s prostiile astea?”, “Nene, nu mai suntem în Evul Mediu, lasă-ne cu astrologia sau ghiocul!!”.
Careul pe care Luna îl face azi cu Chiron între două semne marcate de legături karmice dureroase (Săgetătorul şi Peştii) ne duce în faţa unui tribunal interior. Poate că nu este cel mai potrivit moment să ne facem mustrări de conştiinţă, poate nu este nici cel mai potrivit moment să ne recunoaştem greşelile, dar în mod sigur este un moment potrivit să observăm toate aceste impulsuri, să le identificăm şi, măcar o secundă, să ne oprim şi să ne gândim dacă nu cumva multe din îndemnurile comune nu sunt de fapt dictate dintr-o dimensiune străină nouă.
În candoarea lor înţeleaptă copiii obişnuiesc să se apare de sfidarea celorlalţi spunând “Cine râde, ăla e!”. Nu mai contează că se referă la mincinoşi, pârâcioşi, leneşi ş.a.m.d., chestiuni ce ţin de vârsta şi preocupările lor, ci contează că acest minunat joc de copil azi este picătura imaculată care ne protejează de sfidarea celorlalţi. Nu mă refer aici la astrologie şi în nicicum caz la mine, pentru că nu am nevoie să creadă nimeni în ce fac sau spun, ci mă refer la elementul comun al vieţii cel în care ne-am pus bazele, cel care ne face să ne simţim puternici, înţelepţi sau măcar folositori într-un anumit domeniu.
Careul Luna-Chiron înseamnă gândire strâmbă, refuz pe criterii abjecte, falsă susţinere, prietenie reprobabilă şi, pentru că există o susţinere şi personală, şi socială (trigoanele Lunii cu Soarele şi Jupiter) cei care nu sunt încrezători în sistemul lor de valori vor avea de înfruntat azi întregul curent.
Că vor recunoaşte sau nu că sunt marcaţi de faptul că toată lumea le este potrivnică este mai puţin important decât faptul că observă acest lucru. Mulţi vor simţi pe propria piele azi cam despre ce vorbesc astrologii, despre ce “bazaconii” ne spun aceşti visători de câţiva ani încoace.
Prin urmare, 24 martie este o zi de înţelegere. Azi nu prea sunt importante faptele doar pentru că nu au un element personal care să ne impulsioneze (statutul, funcţia, vitalitatea, starea de spirit), ci, acolo unde se produc, ele vin ca efecte ale unor cauze create în ultimele două zile. Azi sunt importante observaţiile care ne vin din interior. Ele sunt confirmări ale unor aspecte extrem de personale, răspunsuri la întrebări extrem de intime.
Mulţi dintre cei care sfidează gândirea ezoterică şi care trăiesc cu certitudinea palpabilului vor fi puţin zdruncinaţi azi de mistere, ecouri, răspunsuri la întrebări pe care doar ei le ştiu. Ceea ce le vine le demonstrează că judecând aspru, negând sau eliminând valori morale sau spirituale din cadrul vieţii personale sau din cel al anturajului au greşit iremediabil. Să sperăm că universul nu face risipă şi elementul sacrificiu care ne vine acum dinspre Peşti, poate chiar de la persoane născute în acest semn, cu marcaje pe Peşti sau casa XII, va avea o finalitate pozitivă. Din experienţă ştiu că pe un astfel de aspect apare o negaţie neîmpărtăşită care îi poate motiva pe unii să pornească la adevărate cruciade, adica de a combate în ceilalţi ceea ce nu este împlinit în propria persoană.
Cei pozitivi, care înţeleg mesajele subtile fie direct prin informaţie, fie indirect prin sentimentele care îi inundă, prin schema evenimentelor care se prefigurează azi, vor avea o zi plină de lumină şi înţelegere. Asemenea lui Krishnamurti care susţinea că el nu poate fi nefericit pentru că este îndrăgostit de viaţă, aceşti oameni se vor simţi bine azi, stabili şi încrezători, chiar şi în suferinţă sau în durere.

Vineri, 25 martie
Sextilul pe care Venus (Micul Benefic) îl face azi cu Capul Dragonului ne pune la încercare, ca şi în zilele anterioare, puterea de sacrificiu şi înţelegerea propriului destin. Mulţi se joacă de-a destinul, de-a elevarea socială, de-a înţelegerea atunci când se confruntă cu un conflict de interese, minţindu-se că procedând aşa e mai bine, mimând un proces interior elaborat şi de asemenea arătându-se totali în soluţia aleasă, ca şi cum nu există altceva.
Acest mod simplist de a privi lucrurile are totuşi o explicaţie. Marcaţi de durerea şi neajunsurile unei lumi în schimbare, acolo unde destinul a ales să fie dur şi intransigent cu strictele necesităţi, sau de teama de a nu se repetă şi în alte zone aceeaşi manieră agresivă de a purifica destinul colectiv, vor pierde din vedere oportunităţi importante. Sextilul Venus-NN ne indică au episod benefic, un episod care devine complicat tocmai pentru că alege să-şi plaseze planetele vindecătoare la piscurile cele mai înalte ale munţilor, unde omul obişnuit nu se poate încumeta să se ridice.
Pentru că binele acestei zile nu este pentru oricine, pentru ca satisfacţia de a fi învingător, de a depăşi un impas al vieţii, nu pare să ne ajungă azi, Luna, în plin tranzit prin Săgetător, ne forţează destinul prin căutarea unor performanţe inutile, prin consumarea resurselor într-un domeniu care trebuie să moară, să se topească, să se preschimbe într-o altă formă de exprimare, într-un alt înveliş, cu alte mijloace şi altă atitudine. Combinând ambiţiile şi dorinţa de a fi învingător ca nimeni altul, de a ne hrăni cu dorinţa de a atinge ţintele ameţitoare, asemenea îndemnului ce ne vine azi din Săgetător, cu eşecul de a nu privi unde trebuie, de a nu fi suficient de pregătit fizic şi psihic pentru încercările în totalitate noi, descoperim că 25 martie deşi se află în linia întâi a evenimentelor, deşi excelează în dinamism şi exprimare pe spaţiul public, de căutare a unor soluţii şi de a le pune în aplicare indiferent dacă sunt sau nu bune, va trece în rândul banalităţii pentru că nu vom şti să gestionăm deloc ceea ce vine acum spre noi.
Azi trece norocul pe lângă noi şi nu pentru că am fi cu toţii slăbiţi în cele esenţiale, ci pentru că tensiunea de până acum ne-a făcut să ne fixăm pe alte priorităţi. Teama de a nu se repeta ceea ce ştim că s-a întâmplat pe spaţiul public sau în familie, ceea ce am ales să fim, să facem sau de construim şi acum ne sperie prin amploare sau complicaţie, ne face să stăm la alt rând, să luăm bilet de la altă agenţie loto şi să ne risipim energia pe un pronostic, pe o previziune ce are o singură calitate: exprima perfect momentul de disperare pe care karma planetei îl scurge acum prin fiecare.
Tristeţea, indiferenţa, egoismul sau risipa sunt feţe diferite ale disperării pentru că ne menţin într-un sector al consumului accelerat, al dizarmoniei, al lipsei de credinţă. În afara armoniei, echilibrului, credinţei există Forţa divină care le-a creat pe acestea şi care se regăseşte în ele. Alegând să nu acţionăm prin niciuna dintre acestea, adică să dăm curs unei ambiţii prea mari pentru pălăria pe care o purtăm, sextilul Venus-NN nici nu va exista pentru noi şi lacrimile ne vor arăta calea cea mai lungă spre a ne recunoaşte erorile individuale sau colective.
Prin urmare, 25 martie ne aduce din nou în zona patimilor negative care ne duc la risipă. Azi va fi greu să ne sustragem ambiţiilor, consumului până la refuz în fapte ce sunt în propria viziune dovezi ale priceperii sau eficienţei. În spatele a ceea ce noi vrem să facem există însă o lege nescrisă a Universului, o forţă ce ne aminteşte că am venit cu toţi aici să descoperim profunzimile Iubirii, pentru că Dumnezeu este iubire.
Într-o transformare grosiera a acestui mesaj astral, oamenii vor alege azi să-şi declare afecţiune faţă de pasiunile lumii materialiste, faţă de ataşamentele pline de boli, dureri sau suferinţe sau să-şi atribuie misiuni apostolice care contravin destinului propriu. A face asta pentru a demonstra înseamnă a striga, a spune tuturor celor care sunt în jurul tău că te afli pe un drum, nu că mergi pe el. A face acest lucru înseamnă a-ţi stabili o coordonată. Dacă ai în jurul tău oameni care te caută cu privirea, care te strigă în gând cu sentimentul pur al copilaşului care vorbeşte în şoaptă cu îngeraşul său să nu-l audă cei mari, care lăsa în urma lor fascicule de lumină, care schimbă atmosfera unui loc doar gândind frumos atunci ai de ce să-ţi strigi coordonatele, pentru că ai o misiune. Neavând o misiune, dar copiind-o pe a altora, vom construi o situaţie ridicolă în care vrem să introducem un volum mare într-un spaţiu mic. Consecinţele sunt lesne de dedus, tocmai de aceea este important să ne umplem cu ceea ce ne este specific, nu cu vorbe de împrumut, nu cu gesturi copiate de prin telenovele sau cu preocupări care nu se susţin pe o nevoie personală, pe o căutare personală, ci pe plăcerea unui anumit tip de feedback.
25 martie este o zi împotriva înţelegerii, dar perfect logică pentru raţiunile inimii.

Sâmbătă, 26 martie
Începutul ciclului draconitic de azi va încerca să tempereze puţin ambiţiile cu care oamenii se îndreaptă spre spaţiul public. Luna în conjuncţie cu Capul Dragonului, când acesta trece prin domiciliul său, este pentru astrologi indiciul că minţile luminate vor avea dreptul să-şi spună părerile, că sfaturile celor care cunosc bine soluţiile pentru probleme cruciale cu care ne confruntăm vor fi auzite mai mult decât ale falşilor înţelepţi, ale specialiştilor de duzină, care termină o facultate sau un curs şi în loc să se comporte cu responsabilitatea pe care trebuie să le-o confere diploma, au atitudinea celui care uzează de o legitimaţie pentru a intra la un spectacol.
Nu este însă un moment în care se face dovada priceperii sau să se comunice o soluţie ce a fost elaborată până acum, un studiu ale cărui concluzii au rolul de a elucida sau chiar salva.
Pentru că nu stă decât 4 ore în Săgetător înainte să treacă în semnul următor, Luna nu are puterea însă să schimbe scena socială, chiar dacă soluţiile ce încep să vină ne demonstrează că omul este fiinţă gânditoare, că preocupările sale sunt şi constructive, benefice, nu doar efectele unei dezordini comportamentale.
Trecând în Capricorn oamenii devin mai detaşaţi de stresul cotidian, mai interesaţi de stabilitate, de soliditatea construcţiilor lor dezvoltându-şi simţul consecinţelor. Fiecare îşi îndreaptă atenţia spre consecinţele materiale, afective, spre cele de natură socială sau spre cele care vin din relaţii aspre, dure, decisive, ceea ce rezultă un duel rece, un schimb de opinii într-un cadru auster, sărac în informaţii, un concurs de dosare, schimb de replici prin intermediari, o popularizare abordată pentru a descuraja adversarul, apelul la un buget propriu, la o valoare personală, la un farmec personal aparte, la un element particular al personalităţii, al fizicului sau al carierei pe care se va sprijini acum întregul edificiu.
Mulţi sunt tentaţi azi să nu ia în seamă amploarea decisivă a consecinţelor acestei zile şi vor renunţa la a se exterioriza, la a face public un element intim, la a împărtăşi o impresie de care sunt ataşaţi, la a abandona ideea “caut momentul potrivit” şi pentru acest moment vor plăti scump, dar nu prea târziu, ci chiar luna viitoare.
Ceea ce ne aduc acum aceste zile de Capricorn (Luna în Capricorn) este o nouă formă a spiritului de aventură. Menţinând impulsul de a face lucruri mari, de a ne implica în proiecte grandioase, dar fără a mai avea cu ce să le alimentăm, fără a mai dispune de energia necesară pentru a ne ridica deasupra celorlalţi şi a împlini idealul, alegem să simulăm toate acestea într-un cadru interior, în intimitate, în minte, în suflet. Aici intervine educaţia, forţa gândirii, echilibrul şi nu în ultimul rând abilitatea de a lucra cu instrumente abstracte, forţa de a menţine în sfera vizuală elemente create de gândire sau imaginaţie.
Rezultatul va fi dezvoltarea spiritului conservator, amestecarea stărilor sufleteşti, impurificarea acestora cu impresii personale care nu mai pot fi filtrate în absenţa feedback-ului. Totul se produce însă pe emoţie, o emoţie sugrumată, rigidă, ce a ajuns în această stare prin motivaţii de natură practică, prin invocarea lipsurilor, a necesităţii de a folosi în societate un anumit comportament, de a substitui nevoia personală cu ţinta socială şi de a renunţa la ceea ce produce efect iluzoriu, de scurtă durată.
Tipul comun va dezvolta azi un comportament egocentric, limitând limbajul sau ajustându-l în aşa fel încât el să devină un reprezentant al îndoielilor, existenţiale, al contracţiilor spirituale.
Aceste vibraţii care ne vin dinspre Capricorn şi care prin natura lor aduc confuzie, seamănă mult cu cele din Peşti, fac din 26 martie o zi de tristă amintire. Ceea ce ne inundă sufletul azi se menţine, se distribuie printr-un special simţ al orientării, o geometrie a spaţiului, a locaţiilor, a distribuirii ideilor, a implementării acestora într-un cadru nou. Mulţi dintre cei care au soluţii şi azi şi pe care ziua de ieri i-a făcut celebri, i-a evidenţiat într-un fel, i-a scos din anonimat, descoperă că de fapt există o mare discrepanţă între calitatea mesajului şi trăsăturile interioare, între vocaţie şi talent, între abilitate şi efect. Aici apare momentul când devenim rigizi, când ne închidem în sine, când preschimbăm jovialitatea, exprimarea liberă, comunicarea simplă, lejeră, spontană, expansiunea neîngrădită cu reguli, canoane, scheme de lucru, proceduri, dogmă, regim.
Ceea ce vine însă azi spre noi are, aşa cum lesne se înţelege, rolul de a ne transforma, de a ne pune în faţa unor elemente personale de comportament, pentru a le înţelege, accepta şi apoi depăşi cu brio. Înţelegerea este o trăsătură ce ne vine dinspre Săgetător, prin Capul Dragonului, iar depăşirea limitelor, înălţarea spre piscuri, nu doar propunerea lor, preschimbarea bucuriei care inundă şi dă savoare vieţii, cu onoarea, demnitatea şi verticalitatea în simplitate, aduc o nouă dimensiune vieţii, una superioară, tangentă cunoaşterii. Pe aceste îndemn selecţia, pentru că trebuie făcută în interior, devine cea mai mare problemă acestei zile.
Prin urmare, prima zi de Capricorn a acestui ciclu draconitic ne pune în faţa unor elemente complicate, în faţa unor demersuri sociale la care trebuie să renunţăm, pe care trebuie să le schimbăm sau din care trebuie să extragem esenţa şi cu aceasta să mergem mai departe. Pentru că efortul evoluţiei este un element care inspiră teamă, care îi nedumereşte pe oameni, îi smulge din liniştea lor simplistă şi îi aruncă pradă agresivităţii şi autodistrugerii, 26 martie poate aduce, pe fondul acestei alegeri proaste, pe fondul acestei educaţii precare, deziceri, separări de un întreg, despărţire, distrugerea bazei unui proiect, sădirea unei îndoieli într-o alianţă, într-o asociere, într-o grupare ce are ca principal scop însuşirea unui segment de piaţă.
Ceea ce vine acum spre noi va trebui să treacă proba dispreţului, a refuzului, a înstrăinării, a alungării şi cei superiori vor rămâne, ca în versul eminescian, “la toate rece”. Proba detaşării, nu impusă prin egocentrism, ci dezvoltată prin înţelegere, este elementul care înnobilează un spirit singuratic sau un suflet care caută un loc potrivit pentru afirmare sau dezvoltare personală.
Evenimentele sociale pe acest fond sunt cele care implică dăruirea pentru construirea unei opere. Azi muncim mai mult, cu mai mult efort, cu mai multă sârguinţă şi dorim să dovedim că avem suficient de multă voinţa pe care nu pierdem în expansiune, ci se amplifică cu fiecare element pe care îl întâlneşte şi îl asimilează. Dacă această extindere nu duce şi la progres, dacă nu-şi mută punctul de stabilitate pe înţelegere, aşa cum recomandă ciclul draconitic, ceea ce se construieşte azi va deveni în următoarele săptămâni o masă amorfă, o piesă de muzeu, o distincţie lipsită de vreo valoare sau semnificaţie, o amintire a unei realizări care nu va folosi nimănui.

Duminică, 27 martie
Ultima zi a săptămânii ne aduce o umbră de speranţă pe fondul unor probleme pe care în zilele anterioare nu le-am putut soluţiona. Noconformismul afectiv, lipsa unei rădăcini, a uşurinţei cu care au fost adoptate mijloace de abordare, scheme de tratament, soluţii pe spaţiul public sau chiar decizii referitoare la soarta omenirii au făcut din luna martie o formă de protest împotriva propriei naturi, un instrument de a folosi aventura, progresul şi cunoaşterea împotriva vieţii, împotriva unui element viabil, solid, de bază al acesteia.
Răceala, frigul, umezeala care vine din topire imediată, teama de a nu atinge punctul de fierbere, obsesia unui control alimentat de teama de a nu pierde din vedere o trăsătură specială, aceea de a menţine în sfera acţiunilor motivul personal, a contribuit la amplele modificări sociale, la uşurinţa cu care masele ating punctul de panică, la maniera neobişnuită prin care sunt reeditate avertismente care în trecut au fost legate de finalităţi extrem de negative pe ideea „de ce ţi-e frică, nu scapi”.
Cu toţii am fost integraţi în acest determinism, cu toţii am simţit efectele unui zdruncin interior, al atacului aplicat asupra intimităţii, cu toţii ne-am temut că slăbiciunile personale să nu producă leziuni iremediabile, cu toţii am privit cu surprindere, iar cei care se sperie mai uşor chiar cu groază, cum un element care în faza de anticipare nu părea atât de dificil, acum scapă de sub control şi atinge sectoare de viaţă într-o descindere extrem de agresivă.
Acesta este cadrul general, al încercărilor existenţiale privite ca o reminiscenţă a lui Uranus în Peşti, ca un efect al valului ucigaş produs de cauze venite dintr-un alt sector, dintr-o altă zonă, printr-o acumulare în timp a unor tensiuni ce au fost ignorate de avertismente repetate. Pe acest fond conjuncţia Venus-Neptun pe Vărsător ne ridică probleme stranii legate de comportament, gândire, împărtăşirea informaţiilor, aplicarea lor sau de identificare a unui canal prin care să fie transferate în continuare observaţii, păreri, soluţii.
Conjuncţia Venus-Neptun este un semn de exprimare originală, de descoperire a unor resurse noi, de identificare a soluţiilor salvatoare care, prin careul în T cardinal pe care Luna, Jupiter şi Saturn îl ridică, nu pot fi puse în aplicare din prea multă zăpăceală, prea mult stres, lipsă de energie, disponibilitate, absenţa elementului care să iniţieze sau să amorseze.
Conjuncţia este în mare parte benefică, dar faptul că se produce pe ultimul grad al zodiei Vărsător ne aduce un nou avertisment, pe lângă multe altele pe care le tot primim din 2010 încoace, că un element negativ, periculos care are această calitate prin decizia adoptată, prin intervenţia omului, prin ajustările pe care le-am făcut în ultima vreme, este pe punctul să se repete. Aşadar, nu este momentul să răsuflăm uşuraţi pe motiv că Micul Benefic se împrieteneşte azi cu octavă sa superioară, pentru că această prietenie pare că se leagă în gară, pe peron, chiar în momentul în care trenul este anunţat. În acest cadru nu este deci nici timpul necesar pentru a construi o relaţie din această oportunitate, dar nici nu se poate continua ceea ce s-a făcut până acum. Această întrerupere, această discontinuitate, din cauza unui element bun, plăcut este semn de avertizare. Dacă doi oameni se împrietenesc în gară din două trei cuvinte pe care şi le spun se întâmplă pentru că aceştia au avut anterior întâlniri, au o karmă în comun care acum îi apropie. Pentru că avem acum un careul în T pe crucea relaţiilor, ceea ce-i apropie pe ei nu vine dintr-o karmă pozitivă, ci dimpotrivă, numai că ei nu ştiu asta.
Aşa că bucuria desprinsă din conjuncţia Venus-Neptun se manifestă într-un alt registru comportamental şi pe alte baze, cu alte implicaţii, însă pornind de la aceeaşi bază nerezolvată, nesoluţionată, acelaşi conflict, aceeaşi lipsă de înţelegere, aceeaşi goană după putere sau insensibilitate.
Trecând în Peşti, Venus aduce acest tip de neajuns în noua casă, în noul bordei, în noua locuinţă considerând că dacă va suporta, dacă îşi va tempera instabilitatea, dacă va lăsa de la sine şi va fi mai atentă la nevoile celorlalţi va putea să-şi găsească liniştea. Ceea ce mulţi nu ştiu este că exaltarea lui Venus de anul acesta nu este simplă, nu este benefică aşa cum ne-am obişnuit. Cu un ascendent în Gemeni pe tema de ingres şi cu un Mercur, guvernator al temei, în casa XII care, împreună cu casa VI, interceptează axa Taur-Scorpion, este important să ne aşteptăm ca impactul schimbărilor de natură financiară, al schimbărilor în mobilitatea valorilor fixe, în criteriile folosite în administrarea sau gestionarea banului să ne ofere un nou prilej de a atinge punctul de stres, de disperare.
Pentru că în Peşti acum Venus nu are valoarea pozitivă pe care o ştim din manualele de astrologie pentru a echilibra complexul de factori astrali, deci nu se intervine cu un mecanism de temperare a agresivităţii manifestată peste tot în lume, vocea revendicativă a acestui astru, chiar dacă blândă, este nepotrivită contextului şi va fi asemănătoare situaţiei ipotetice în care de exemplu dispare un anotimp, cu efectele sale ample şi negative asupra ciclului de dezvoltare al plantelor, dar şi în mobilitatea faunei, punând la grea încercare puterea de adaptare.
Prin urmare, 27 martie aduce o manifestare vulcanică, o explozie de evenimente, o tulburare a opiniei, a sentimentelor, prin raportarea lor la elemente ale trecutului, la întâmplări mai vechi sau prin impunerea unei mobilităţi nespecifice. Nu trebuie să ne aşteptăm ca tot ceea ce vine spre noi azi să se consume. Mulţi au un mecanism de apărare foarte dezvoltat, pot sublima sentimentele negative, sunt educaţi în acest sens sau au un talent cu care au venit în această lume, însă nimic nu este fără sfârşit şi chiar şi aceştia vor avea de înfruntat momentul în care energia li se va consuma. Pentru că totul merge acum pe epuizare, pe ardere, consum peste limita nevoilor, chiar şi supraestimate, să ne aşteptăm ca azi să simţim un îndemn în a face ceea ce ne lezează cel mai mult, ceea ce ne secătuieşte de putere, ceea ce ne tulbură, adică să ne facem singuri problemele.
Tot ceea ce este legat de comunicare, schimb de idei, de valori, coordonare, exprimare prin contact direct, prin transfer consumă multă energie şi aduce o slăbiciune în starea de sănătate, în echilibrul emoţional, în verticalitate, chiar în credinţă. Începând de azi vor fi privaţi de un element de bază al echilibrului emoţional, fie că survine un eveniment concret care separă doi oameni sau două grupări, fie că fluxul ideilor ne îndreaptă spre o concluzie tangentă la singurătate, lipsă de susţinere, abandon, izolare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a lupta împotriva exceselor, dar şi de a sta departe de “nu pot”. Ceea ce vine acum spre noi nu ia forma unei distracţii astrale în care modulaţia trăsăturilor doar să încerce sau să avertizeze, ci poate merge mai departe de această etapă incipientă, producând evenimente decisive. Predomină în jur o răceală şi, până pe 21 aprilie când Venus va trece în Berbec, să ne sprijinim tot ceea ce facem pe un element personal, pe o abilitate, pe o experienţă, un mod de a aprecia sau înţelege fenomenele pentru a ne menţine în echilibru.

4 thoughts on “21 – 27 martie 2011

 1. Oana spune:

  Stimate domnule Coser, va sunt profund recunoscatoare pentru efortul pe care il faceti de a lumina calea si de a usura drumul celor ce citesc analizele dvs. Eu insami ma sprijin adeseori pe aceste analize ca pe umarul puternic si mereu disponibil al unui prieten drag. Si totusi imi este nespus de greu ! Stiu ca asa trebuie sa fie dar indraznesc sa va rog sa faceti o analiza pentru mine caci ma suspectez ca dincolo de incercarile la care ma supun astrele fac greseli care imi complica si mai mult existenta. Sper ca nu va cer prea mult (detest sa deranjez pe cineva). Datele mele sunt: Ploiesti, 6 iulie 1962 ora 18 – 18 .30 (nu stiu cu exactitate). Va multumesc si va doresc tot ce poate fi mai bun !

 2. Mimi spune:

  Domnule Coser,citesc cu mare interes previziunile facute de dv.,pe care le gasesc superb de profunde si corecte.As dori ,daca se poate,sa-mi spuneti daca eu,care am Uranus in casa intai, pe harta natala, in conjunctie cu Pluton,ma pot considera un tip uranian,eu fiind balanta.Cum as putea duce mai departe o relatie,fara sa fac rau cuiva?
  Va multumesc pt. intelegere si va doresc tot ce-i mai frumos pe lume!
  Cu tota stima,
  Mimi

 3. Oana,
  tu ai o viata foarte complicata, adica este mult mai dificila decat s-ar putea intelege din mesajul tau, din framantarile pe care ni le impartasesti.
  Oscilezi intre sensibilitatea speciala cu care esti inzestrata si duritatea de care poti face dovada in situatia in care nu esti apreciata. Ceea ce ai tu pe tema se numeste rezonanta dictata si ea iti vine din relatia Luna-Pluton vs. Jupiter-Chiron, adica o relatie intre sublimarea impulsurilor negative, pe care le tii in interior, nu le scoti decat cand esti provocata, si nevoia de a invata de la sau pe altii modul de a gandi, de a se comporta, de a face totul. Tu nu ai nevoie sa fi nici intr-un fel nici in celalalt, dar nu stii cum sa faci asta si atunci pendulezi intre „nu am invatat, deci nu stiu sa fac” si „nu ma pot abtine”.
  Esti un spirit deosebit de curajos, unul care trezeste in mine o admiratie teribila. Ceea ce ti-ai propus in aceasta viata combina ratiunea cu afectivitatea, dar nu le alege pe niciunele, pentru ca ai inca vie in suflet dorinta de libertate si tocmai pentru ca iti este ingradita, incerci sa te impui in fata celorlalti si devii si mai vulnerabila atunci cand nu reusesti. Si ca sa n-o mai lungesc atat, doar tu esti responsabila de ceea ce vine spre tine prin alegerile pe care le faci in mod constient, prin orientarea puterii interioare spre nemultumiri care iti umplu prea mult timpul, spre ambitii care te consuma prea mult. Ai o curiozitate speciala asupra lumii, asupra oamenilor, asupra informatiilor, ai o putere speciala de a combina cuvinte, o sensibilitate artistica speciala, un talent in a vorbi sau in a asterne in cuvinte sau imagini gandurile, dar iti doresti prea multi sa-i schimbi pe cei din jur, sa-i faci asemenea tie, sa le indrepti spatele, sa-i faci sa priveasca cu demnitate inainte. Ambitia aceasta de a schimba lumea trebuie sa fie indreptata asupra ta. Schimba-ti lumea ta.
  Tranzitele sunt tulburatoare. Ceea ce ai avut de 5 ani incoace revine incepand cu 2012, dar imi doresc sa te gaseasca pregatita. Suferinta iti vine cand iti consumi prea mult timp pentru a-i face pe altii sa vada binele, bucuria, seriozitatea, munca, respectul asa cum le vezi tu. Ceea ce nu ai inteles tu este faptul ca nimic din ceea ce facem in aceasta lume nu conteaza, dar conteaza ca facem. Iti doresc mult succes si te felicit pentru ceea ce esti. Racii au ceva special de care nu sunt constienti, dar tu ai ceva in plus pe langa acel „ceva” comun racilor.

  Mimi,
  doar cu aceste informatii nu se poate sti daca dezvolti un comportament de tip uranian, dar se poate intelege ca ai o influenta de acest fel. In primul rand ai o anumita mobilitate comportamentala care ii surprinde pe cei din jur, care te face atipica printre cei cu care te intalnesti mai des, surprinzi anturajul printr-un magnetism care iti vine conjunctural, adica dupa starea sufleteasca, dupa calitatea relatiilor, nu dupa reguli, educatie sau statut social. Asta nu inseamna ca esti uranian, ci ca folosesti vibratiile planetei Uranus. Uranienii lucreaza mult cu destinul si il influenteaza pe acesta prin valorile universale pe care le dezvolta. Uranianul nu doar se adreseaza multimii, ci multimea vine spre el dintr-un impuls misterios, specific universului, vietii in general, nu gandirii prezente, iar acest magnetism tine de o magie speciala, energetica, pe care uranianul trebuie sa o faca in mod constient. Uranienii nu traiesc deloc in normalitatea celorlalti, dar se consuma pentru a le face acestora viata mai buna. Fiind un transformator, un magician al ideilor, uranianul ii schimba pe oameni, dar nu pentru meritul personal. Pentru a fi uranian el trebuie sa fie universal. Nimeni nu poate spune in cazul lui Uranus care este granita dintre personal si universal, unde dispare personalul si incepe universalul, dar se poate deduce asta pentru ca un proverb intelept spune: „Pomul se judeca dupa roade si omul dupa fapte!”.

 4. Mimi spune:

  Va multumesc domnule Coser pt raspuns.Asa este,faptele vorbesc.Am incercat sa ajut multi oameni.Rasplata n-am primit din partea lor,insa am primit o caldura sufleteasca de care nu sunt sigura cat de sincera este.
  Numai bine va doresc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.