20 – 26 iunie 2016

20 – 26 iunie 2016 este săptămâna divergențelor de opinie, a întâlnirii cu severitatea unei decizii și a liberului consimțământ pe care nu-l respectă nimeni. Multe din evenimentele programate a se întâmpla în această săptămână au un caracter grav. Unele dintre ele își vor prelua acest caracter grav din tranzitul Soarelui pe zodia Rac ce debutează în ziua de marți, 21 iunie. Altele, pe ultima sută de metri a unui demers mai vechi, își vor accentua această notă dramatică în prima zi a săptămânii, când se împlinește Luna plină și când multe alte unghiuri își impună propria vibrație, tulburând apele și lăsându-ne impresia că totul este prea rece, prea închis sau prea neplăcut. Ceea ce debutează cu unghiurile care se împlinesc în prima zi a acestei săptămâni ne avertizează că viața se schimbă. Schimbările programate în această săptămână sunt dominate, după cum ne sugerează și deviza generală aplicată acestui interval, de divergențele de opinii. Aceste divergențe de opinie, abordate de un om care nu are maturitatea necesară, se pot transforma imediat în decizii foarte severe. Un om matur, atent la ceea ce se întâmplă cu el și lucid, nu-și va consuma energia pe aceste divergențe de opinie, ci, cel mult, va discuta într-o ușoară opoziție însă rezultatul acestui schimb de opinii nu-l va duce niciodată la decizii severe și nu va considera că liberul consimțământ este ceea ce anturajul îi disprețuiește cel mai mult.
În timp ce unele elemente tind să se inflameze, așa cum vom observa cu intrarea Soarelui pe zodia Rac, altele se diminuează ori se conturează într-o zonă mult mai clară, legată de înțelegere, toleranță sau cunoaștere. Revenirea lui Junon la mersul direct în ziua de miercuri, 22 iunie, ne dă o veste bună. Unele conflicte se sting, chiar brusc și, în zona grupului de apartenență, demersuri, susținute exclusiv pe reticența membrilor, dispar ca prin minune. Desigur, Junon retrograd a activat într-un registru al integrității grupului, în schimb ce în această săptămână, concomitent cu revenirea sa la mersul direct și rezolvarea acestor probleme de interacțiune majoră, Mercur își va face de cap, adică va trece printr-un careu la Axa Dragonului și, în consecință, vor apărea alte probleme, dintr-o altă zonă care, prin notă sau intensitate, seamănă cu ceea ce a venit din partea lui Junon retrograd de pe 2 martie până acum. Din această cauză, unii nu vor simți sau nu vor lua în considerare schimbările reale ale acestei săptămâni și, pornind de la divergențele de opinie, care ar trebui să fie un banal schimb de opinii, să ajungă la decizii categorice pe motiv că am ajuns la capătul răbdării, demersurile acestea nu mai pot merge mai departe, suntem deja pe o linie moartă și trebuie să facem o schimbare. Revenirea lui Junon la mersul direct arată că unele lucruri chiar s-au oprit, dar anumite persoane nu știu lucrul acesta. Doar lipsa lor de luciditate alimentează această confuzie și, în acest registru, orice liber consimțământ, orice alegere pe care individul se simte motivat să o facă generează alte impresii eronate, unele destul de grave, dintre care se evidențiază lipsa de condescendență.
Finalul săptămânii aduce împlinirea conjuncției Jupiter-Capul Dragonului care nu se adresează doar acestui interval, ci anului întreg, fiind un element reprezentativ pentru acest sector al vieții pe care-l parcurge. Poziția aceasta este binefăcătoare pentru demersurile sociale, pentru oamenii care vor o carieră îndrăzneață, dar și pentru ființele care, ignorând situațiile care ar putea să le sporească acum capitalul de imagine, se ocupă de ei înșiși. Acolo vor apărea, pentru aceste persoane, marile realizări, dar tot acolo vor apărea și marile încercări, marile iluzii. Indiferent că acționăm în zona individuală ori pe cea publică, a crede că viața este definită doar de calitatea succesului de acum este o eroare, de altfel, este cea mai mare și mai periculoasă eroare predispusă de această conjunctură. Apoi, în ultima zi a acestei săptămâni, pentru a înțelege că sectorul acesta tinde către ținte foarte înalte, se împlinește ultimul trigon Jupiter-Pluton de pe faza descendentă a ciclului inspirației. Așadar, și prin ceea ce pregătește finalul săptămânii, dar și prin ceea ce se consumă la acel moment, vorbim despre educație, despre instrumentele pe care le invocă pentru a rezolva o tensiune sau pentru a merge mai departe pe un traseu îndrăzneț. Obstacole vor fi, chiar multe, unele dintre ele foarte delicate, plasate în momente cheie ale acestei săptămâni. Cine nu va pierde viziunea de ansamblu va înțelege și ce are de făcut acum, adică va putea să-și ducă la îndeplinire demersurile cotidiene, scurte, dar și care este rostul pe care-l are în această zonă existențială sau, în cazul ființelor profunde și lucide, cum anume s-a împlinit viața până în momentul acesta, care au fost marile trepte, care au fost marile etape ce s-au împlinit deja și care definesc puterea de acum.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a gândi simplu. Tot ceea ce se complică ar putea, chiar împotriva voinței individuale, transforma o discuție în contradictoriu într-o mare problemă a vieții. Desigur, așa cum este de așteptat, nimeni nu-și dorește asta.

Se tulbură un drept. Magnetismul vieții personale generează evenimente ample, de durată. Nemulțumirea și agresivitatea vin din înțelegerea greșită a unor termeni. Totul este prea rece, prea închis, prea umed. Iluzie. Păcălire. Cei curajoși pornesc fiecare pe câte un drum. Respect față de realizările celorlalți. O tentație ridică la suprafață probleme pe care le-am crezut rezolvate. Cel care este creator de valori pune condiții noi. Flexibilitate. Bunele moravuri și educația sunt puse la îndoială. Opoziția nu creează mari semne de întrebare. Viața socială se schimbă. Nu putem deține controlul asupra deciziilor și reacțiilor. Ambiția crește tensiunea. Percepțiile sunt modificate. Se vorbește mult despre lipsa atașamentului, dar se face demonstrație gratuită de abuz și imixtiune. Iluzia libertății. Cunoașterea este pusă în dificultate. Succes complicat.

Prima zi a săptămânii este una dinte cele mai puternice și mai dinamice ale acestui interval pentru că aduce o multitudine de unghiuri care se împlinesc acum și care subliniază, după cum constatam din deviza generală aplicată acestei săptămâni, divergențe de opinie, severitate a deciziilor cu care nu suntem obișnuiți să lucrăm. Se întâmplă lucrul acesta pentru că în această zi se împlinește Luna plină, iar faza aceasta a Lunii atinge momentul de maximum când cele două luminarii ocupă ultimele grade ale zodiilor Gemeni și respectiv Săgetător. De aici și caracterul dur, intransigent sau compromițător la adresa moravurilor, la adresa educației, ca și cum iluzia și păcălirea devin dintr-odată exemple de curaj și de îndrăzneală.
Apoi, există o formă de tentație, una mai plăcută, mai atractivă sau mai dulce. Trigonul lui Venus din Rac cu Luna neagră din Scorpion folosește acest nerv, acest impuls agresiv pentru a obține puterea. Dacă urmărim care este mesajul planetei Mercur din zodia Gemeni, cel care se implică acum într-un careu în T pe semne mobile cu planeta Neptun în calitate de focar, cea care se află foarte aproape de Coada Dragonului, înțelegem de ce percepțiile asupra vieții sunt mult modificate și de ce abuzurile gratuite sunt elemente care rămân accesibile, nu doar oamenilor profunzi sau înzestrați cu un anumit spirit de observație, ci tuturor. Cu toții avem experiențe de viață și existența acestora este singurul reper care contează acum.
Ceea ce este forte important din schema astrală a zilei de 20 iunie ne îndeamnă să ne impunem opinia, poate chiar cu severitate, pentru că, după cum vom considera în momentul acesta, se pare că ea este foarte importantă pentru ceea ce vom avea de făcut de-a lungul acestei săptămâni ori pentru mersul lucrurilor, așa după cum este el prezentat în următoarele luni. Puterea pe care individul o are acum vine dintr-o structură a gândirii, dintr-o schemă mentală, una intelectuală, dintr-o zonă unde se lucrează ușor cu termenul, cu noțiunea sau poate chiar cu cuvântul cu scopul de a deține controlul asupra deciziilor celorlalți, dar și asupra reacțiilor lor. Pentru a avea garantul acestui succes ne folosim de multiple instrumente. Apelăm la șantaj, la seducție, la acuzații sau la o presiune psihică, una care i se va părea unui om needucat, imatur sau neinstruit drept o dovadă de concentrare sau de putere. În consecință, schema zilei de 20 iunie ne aduce aproape de un succes complicat și tocmai pentru că lucrează foarte bine cu iluzia libertății, bucuria câștigului de acum nu va putea fi menținută în descendență.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne atrage atenția asupra a ceea ce am alimentat până acum și ni se pare că este un element de maximă importanță și vrem să credem cu tărie că, numai lucrând în felul acesta, obținem un respect foarte puternic din partea celorlalți sau reușim să rezolvăm o problemă de atitudine, una de comportament, o complicație socială generată de deciziile celorlalți, de opiniile lor iresponsabile. Luna plină de acum este încărcată de o energie grea, una complexă despre care aflăm, prin conjuncturi susținute de planete care tranzitează acum zodiile mobile, că susține un mesaj negativ, unul complex, unul lipsit de condescendență, dar încărcat de mobilitate prin care ar fi trebuit să rupă gura târgului, să atragă atenția asupra unor probleme chiar și atunci când acestea nu sunt deloc importante. Iluzia libertății ne oferă acum atracția către un succes complicat, unul care ne va pune în mare dificultate în lunile următoare. Putem deține acum controlul, putem să ne ridicăm deasupra acestor predispoziții apăsătoare dacă nu acceptăm că minciuna este soluția tuturor problemelor. Combinațiile complexe de acum, privite prin contextul lunii iunie, ne oferă o mare diversitate de situații ce ar putea foarte ușor să se transforme în mari divergențe de opinie și cel care participă la acest război al ideilor să se simtă foarte important prin statutul pe care-l are, de altfel, unul nesperat. Impulsul acesta ar putea să ne ia mințile, să ne facă să credem altceva despre noi înșine ori despre adversari, să credem că suntem puternici sau foarte flexibili, că nu avem noroc ori că minciuna nu este ceea ce am crezut până acum. Maniera în care vom gestiona aceste conjuncturi, adică respectul pe care-l vom păstra pe mai târziu reprezintă și măsura greutății pe care o vom primi din partea celorlalți, din partea comunității sau din partea prietenilor, adică reprezintă răul în care investim acum. Cu cât vom fi mai buni, cu atât mai puțin rău vom întâlni în lunile care urmează, în lunile de vară.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că dacă avem acum mai multă mobilitate, mai multă flexibilitate putem obține și o indulgență în privința moravurilor. În această zonă nimic nu se schimbă.

Sentimentul sunt puternic. Inspirație. Justiția face trimitere la episoade aparent similare. Se mediază un eveniment din trecut. Se găsesc resurse pentru rezolva unui conflict major. Evenimentele întâmplătoare sunt interesante. Se manipulează valori ce țin de o altă forma de disciplină sau de precizie. Implicare. Deschidere către un mare evenimente sociale. Oportunități ce creează nostalgii. Compromis. Se plătește un preț. Veștile bune sunt dincolo de un obstacol.

În noaptea de luni spre marți Soarele va intra pe zodia Rac și, abandonând zodia Gemeni, se va alătura planetei Venus ce se află de ceva vreme în tranzit prin zodia Rac. Elementul dominant care vine împreună cu acest solstițiu de vară este cel dat de rezolvarea unui conflict major. Deocamdată nu putem vedea imediat rezultatele acestei soluționări, însă pasul care se face acum reprezintă un element definitoriu datorită căruia lucrurile rele care s-au consumat în prima jumătate a anului nu vor mai putea fi repetate pe mai târziu. Va putea fi constatată o reinventare a acestora, o trecere a acestor răutăți într-o altă etapă, o redimensionare a lor, însă nu o repetarea lor. Evenimentele care se vor consuma cu intrarea Soarelui pe zodia Rac face trimitere la emoție, la responsabilitate și la muncă. Ceea ce ni se întâmplă începând cu 21 iunie nu este rodul unor întâmplări, însă devine foarte interesant pentru că ne duce spre purificare. Este pentru prima dată anul acesta când ne întâlnim așa ceva și nu se știe dacă ne vom mai întâlni cu forma aceasta de conștientizare până la finalul anului. Modalitatea aceasta prin care vom alege să ne purificăm s-ar putea să ne creeze mari conflicte. Aceste conflicte nu sunt însă obișnuite, ele își au rădăcina în multe evenimente care s-au consumat în prima jumătate a anului și trebuie să transformăm expresia personală într-o forță și mai mare. Oamenii care au fost orientați în mod negativ vor deveni și mai intriganți, adică vor apela la instrumente tangente la calomnie, aroganță și vor deveni persoane și mai răzbunătoare. Acolo unde au dat dovadă de un minimum de înțelegere sau de iertare, următorul pas va fi compromisul, dar situația aceasta nu va dura, ci, va ține, cel mult, până la finalul acestei săptămâni, după care totul se va transforma într-o mare realizare. Deși inteligența nu este specifică acestei zodii, cunoscând, ca un paradox, multe persoane înzestrate cu o inteligență rară care au venit din acest semn, momentul de față ne vorbește despre lucruri ciudate sau despre lucruri care devin ciudate pentru că se renunță la un patrimoniu, la acel element valoros cu care natura ne-a înzestrat. Se întâmpla lucrul acesta pentru că din zodia Rac ne vine de cele mai multe ori un obstacol supradimensionat. Acest obstacol ne lasă impresia, nouă, persoanelor care nu putem trece de el, că reprezintă o sumă a mai multor direcții. Printr-o analogie, fără a ne extinde foarte mult, cu nativul născut în acest semn, cel care trăiește două vieți într-una, momentul acesta poate aduce o conștientizare absolut impresionantă legată de propria poziție, de bunurile celorlalți, de rostul pe care-l avem în această lume și despre ce anume am putea face cât mai mult într-un timp cât mai scurt pentru a obține maximum de eficiență. Riscurile acestor concentrări nefirești sunt lesne de dedus. Dacă vom depăși etapa compromisului, adică vom face multe lucruri de dragul de a face, fără a considera că suntem obligați ori că plătim un preț pentru ceva, atunci toate lucrurile acestea dureroase și neplăcute vor fi acceptate cu o demnitate de invidiat.
Prin urmare, 21 iunie, ziua solstițiului de vară, ne arată cât de puternici suntem în raport cu aspirațiile pe care le avem. Este adevărat, imediat ce Soarele a intrat în zodia Rac observăm cum sentimentele devin mai puternice și doar ele ne vor duce către episoade încărcate de glorie. Ca într-un paradox, 21 iunie nu este ziua în care să căutăm gloria, dar ne aflăm pe această pantă, pe acest teren alunecos și este suficient să ne lăsăm doar în voia acestor forțe naturale pentru a ajunge acolo. Totuși, schema aceasta ridică o problemă de atitudine pe care noi vrem să o soluționăm, nu să o transformăm într-o filosofie de viață. Adică lucrurile sunt bune, ele ne sporesc vizibil capitalul de imagine, dar noi nu avem nevoie de glorie, nu avem nevoie de motivele pe care ceilalți să le folosească pentru a ridica statui și a se închina la ele, nu avem nevoie să le oferim celorlalți modele de reușită atât timp cât, după cum ne spune sufletul, panta aceasta alunecoasă care duce spre glorie nu este ceea ce ne-am dorit, ci rezultatul unor forțe pozitive pe care ne-am fi dorit să le întâlnim puțin mai încolo.
Zodia Rac aduce însă și acest impuls de a diminua/inhiba un element personal pentru că el nu este văzut în totalitatea sa. Ceea ce se întâmplă acum cu trecerea sa pe zodia Rac reprezintă o pregătire pentru un demers foarte îndrăzneț care se va soluționa cu o mare realizare. Trecut pe zodia Rac, Soarele va trebui să se pregătească pentru a intra, cât de curând, spre finalul acestei săptămâni, în fereastra sextilului cu Capul Dragonului și, ca o consecință, să poată media tendința Nodurilor. Dacă desconsiderăm acum panta aceasta alunecoasă ce ne duce spre glorie sau spre succes ne grăbim în a trage concluzii eronate. Nu trebuie decât să avem puțină răbdare, să ne punem picioarele în apă rece, să dormim mai multe, să alergăm, să ne petrecem timpul într-un mod agreabil încât atenția aceasta păguboasă să fie îndreptată către altceva. Vom vedea că, imediat ce Soarele va intra în fereastra sextilului cu Capul Dragonului, evenimentele sociale vor avea o altă importanță și rezonanța cu oamenii ce vor deveni foarte importanți până la finalul anului va fi alta. Cu alte cuvinte, momentul acesta de trecere a Soarelui pe zodia Rac anunță o adevărată reușită. Cine se va grăbi, înainte de vreme, să o strice, va avea ce regreta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi calmi și de a respecta binele social, nu ca o formă de recompensă, pentru că acest bine nu poate fi cumpărat, ci ca o invitație la a intra într-o altă zonă. A considera că am primit un cadou cu care să ne jucăm în bordeiul în care am trăit până acum înseamnă a refuza invitația de a ne muta într-o locație mult mai generoasă, poate chiar într-un palat.

Deschidere. Revenire la relații mai vechi. Normalitatea este din nou predefinită. Îndoieli. Puterea vine din interior. Echilibrarea individului înseamnă echilibrul transmis grupului de apartenență. Se găsesc noi resurse. Lumina este plăcută. Ambalajul este foarte important. Se traversează ultimul conflict dintr-o serie de tensiuni relaționale. Mari așteptări de la ceilalți. Adâncimea sufletului ne duce mai aproape de luciditate. Lipsa unei plăceri amână un eveniment. Avertismentele sunt importante. Se ține cont de povestea frumoasă a unei victime. Amplitudinea evenimentelor ne îndeamnă să o luăm de la capăt.

Trebuie să găsim resursele necesare pentru ca în această zi să spunem adevărul. Adevărul este elementul care va răni cel mai mult, care va aduce cea mai multă instabilitate și care, în plus, ne va apropia cel mai mult de realitatea pe care nu am avut puterea să o vedem clar până acum deoarece am fost mult prea atrași de binele pe care ni l-am închipuit. În momentul acesta, prin revenirea lui Junon la mersul direct, descoperim adevărul de dincolo de cuvinte, adâncimea frumuseții, puterea ce a mers dintotdeauna pe două fronturi. Tensiunile relaționale pe care ni le amintim acum sunt în mare parte dominate de plăcere, de impulsul acela care a consumat și care, prin consumul în sine, ne-a lăsat impresia că trăim un moment frumos, intens și plăcut. Un om cu adevărat frumos, un om puternic și rafinat, va sesiza însă că rafinamentul se află în afara acestor impulsuri mai puțin plăcute. Cei care au mari așteptări de la această revenire a lui Junon la mersul direct s-ar putea să fie dezamăgiți acum. Această revenire se va realiza lent ca eveniment și brusc doar ca opinie.
Oamenii care pierd în vedere detaliile acestea, cei care au mari așteptări de la ceilalți, ca și cum aceștia trebuie să le împlinească anumite așteptări sau să contribuie, cu patrimoniul personal, la rezolvarea problemelor celorlalți, vor avea mari neplăceri acum pentru că nu știu cum anume să se pregătească pentru vibrațiile zilei de 23 iunie, care sunt destul de complicate. Pentru că în seara acestei zile Luna va trece pe zodia Vărsător, mulți vor avea intuiția a ceea ce urmează să se consume pe 23 iunie, vor avea senzația că o poveste frumoasă sau o poveste pe care vor, cu tot dinadinsul, să o prezinte ca fiind frumoasă, nu are nevoie decât de puțină dizarmonie pentru a trece într-o zonă întunecată și a se transforma într-un eveniment trist. Trebuie să știm, tocmai pentru că suntem implicați într-un proces de cunoaștere, că lucrurile acestea, dominate acum de revenire, poartă această amprentă a reîntoarcerii la o luciditate mai veche. Împreună cu această luciditate mai veche ne vine și memoria conflictului mai vechi. Acum, însă, nu trăim prin conflictul mai vechi, decât dacă am iubit tensiunile trecute și rememorarea lor reprezintă un fel de plăcere vinovată.
Prin urmare, 22 iunie reprezintă o zi de mare deschidere. Ceea ce se consumă acum cu revenirea lui Junon la mersul direct are statut de înțelegere, de acceptare sau de descoperire a unui fir foarte subțire care trece neobservat pe lângă animale foarte fioroase. Episoadele programate a se consuma în această zi impun individului gânduri triste, reacții impulsive, de grijă, nedumerirea sau îngrijorare pentru a-l convinge că revenirea lui Junon la mersul direct înseamnă revenirea la un conflict de natură relațională. Este adevărat, în momentul acesta, Junon se află în fereastra opoziției cu Uranus, semn că, indiferent de tipul său de deplasare, poveștile de viață la care participă nu au nimic plăcut, dar dacă am sta strâmb și am judecat drept, dacă am fi suficient de lucizi încât să privim și în altă direcție, nu doar acolo unde ne arată așteptările pe care le avem de la ceilalți, am putea vedea că ecuația astrală a zilei de 22 iunie conține mai mult decât o continuitate a opoziției lui Uranus cu Junon, adică aduce o împlinire sau o înțelegere a rostului pentru care a trebuit să trecem prin ceea ce amintim acum și nu ne face plăcere. Omul puternic va putea ieși din această capcană, va dovedi că are o profunzime a sufletului creionată dincolo de plăcere sau de instinct. Unii vor vedea în amplitudinea evenimentelor îndemnul de a o lua de la capăt și nu se vor speria tocmai pentru că sunt profunzi și au o viziune cuprinzătoare asupra vieții care nu-i obosește și nici nu le consumă inutil din putere. Viziunea de ansamblu le dă acum oamenilor încredere și optimism, îi face să aibă o atitudine adecvată în fața obstacolelor. Obstacolul de acum atrage atenția asupra diversității, iar norocul încurajează prețuirea vieții, dar și a tuturor celor care participă la spectacolul ei.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu alimenta conflictul, indiferent spre ce suntem atrași. Poveștile frumoase se construiesc din pasiune și dacă, pe alocuri, ele mai conțin și conflicte, acestea sunt penumbre care anunță mari împliniri, nu episoade nefericite care să rămân așa în memorie.

Confuzie. Sfaturile nu sunt urmate. Transformare. O remarcă interesantă, ce vine din anturaj, este compromisă. Modulație. Experiența senzorială se schimbă. Reverberații. Dorință de acțiune. Dorință de a conduce. Vina cuiva este preluată. Sarcini suplimentare. Totul devine foarte greu. Absența realizărilor cerute înseamnă tristețe. Imaginație scăpată de sub control. Se cer rezultate practice. Se ia o decizie dură care va afecta, nu doar anturajul, ci și persoana în cauză.

Problematica zilei de 23 iunie face trimitere la o formă de inventariere, ca și cum avem neapărat nevoie să știm care sunt prietenii, care sunt adversarii, iar dintre aceștia care au cele mai bune intenții sau care nu, care sunt vrednici în a merge mai departe pe acest traseu încercat și care trebuie lăsați în urmă. Momentul acesta de conștientizare poate lăsa un gust amar, nu pentru că am fi în această zi în afara minciunii sau în afara unei forme dulci de păcălire, ci pentru că, gustând din acest pahar de nectar fals, ducând la îndeplinire o recomandare pe care o primim din partea celor din jur, îi lăsăm pe aceștia să vadă că îi ascultăm, în timp ce atenția noastră ne ajută să vedem dincolo de aparențe, adică să observăm ceea ce este fals și ciudat și, pe baza acestor observații, să luăm o decizie. Dacă am ajuns în punctul în care să adoptăm o decizie toate celelalte elemente care vor veni în ecuația astrală a acestei zile vor fi foarte simple. Până să descoperim acea simplitate, totul ni se pare complex, periculos sau încărcat de spaimă.
Unghiurile care se împlinesc în această zi, adică cele două careuri pe care Mercur le realizează cu Jupiter și, respectiv, cu Axa Dragonului, înseamnă de fapt participarea la o configurație numită cruce mobilă. Din cauza instabilității toate lucrurile par irealizabile și asta pentru că nu avem nivelul necesar pentru a lucra cu elemente atât de flexibile, de mobile sau de îndrăznețe. Elementul definitoriu al zilei de 23 iunie ne vorbește despre o experiență, poate chiar una extrasenzorială, care ne ajută să ne extindem orizontul de percepție și să vedem că această mobilitate ar trebui, de fapt, să se manifeste într-un alt plan, nu în această lume încărcată de limitări și tristeți. Cine va reuși să facă lucrul acesta va preschimba toată această zăpăceală a crucii mobile într-un element care poate transforma îndoiala în contemplație, iar pe baza acesteia să poată fi selectiv fără regrete ori resentimente împotriva celor pe care îi lăsăm în urmă pe motiv că nu pot ține pasul cu transformările de acum.
Privit separat de ansamblul zilei, careul lui Mercur cu Jupiter, cel care se va împlini în noapte de miercuri spre joi, ne tulbură visul, ne aduce o instabilitate, atât în planul metabolismului, ceea ce ar putea tulbura somnul, cât și în planul judecății, al proceselor mentale, cele care ajută în accesarea memoriei. Nu numai că există un impuls fizic căruia nu-i putem rezista și care ne alungă somnul, dar mintea lucrează ca o moară de vânt ce nu poate fi oprită. Apoi careul lui Mercur la Axa Dragonului este un moment de tristă amintire pentru că ne îndeamnă să citim altfel evenimentele sociale, ca și cum destinul în sine trebuie să fie definit de ceea ce nu am împlinit acum, în această perioadă. Eșecul de acum, obstacole de acum sunt doar niște ipostaze, nu cele care pot fi aplicate destinului în ansamblu. Pe acest unghi oamenii se pot îndoi de calitățile lor, doar pentru că acum nu le pot pune în aplicare sau nu mai au puterea necesară să treacă de acest mic obstacol, deși, într-o reprezentare mentală, dacă acest obstacol ar dispărea, traseul lor ar merge mai departe. Dacă vor fi suficient de lucizi încât să înțeleagă că acest obstacol nu este capătul drumului și că, simulând mental absența obstacolului, își dau seama că ar putea merge mai departe, ar avea mai mult curaj și deciziile pe care le vor lua nu ar fi împotriva celorlalți, nu i-ar acuza, nu i-ar învinui de nimic, i-ar ierta și i-ar integra în realizările pe care le au de atins de acum încolo.
Prin urmare, 23 iunie ne ajută să trecem dincolo de ceea ce ni se pare de nedepășit, de netrecut ori de neînvins. Momentul acesta trebuie să rămână în conștiința de grup ca un element dominat de un rezultat practic, de observație practică, de ceva real care poate fi pus în vitrină și încadrat de orice vizitator într-o schemă mai mare sau care poate fi folosit ca instrument de lucru și la case mai mari. În consecință, 23 iunie este o zi de reverberații, una în care suntem tentați să ne bucurăm de grijile celorlalți, de patimile lor, de obstacole pe care nu le pot depăși. Privind dintr-un alt cadru, fiecare va avea acum ceva de parcurs, fiecare va întâlni o piatră în calea sa și în funcție de cum și-a calculat traseul, de cât de multă putere i-a mai rămas în urma divergențelor de opinie, de cât de multă severitate pune în decizia de a depăși acest obstacol, va vedea unde poate ajunge.
Noi, pentru că studiem astrologia, pentru că înțelegem acest mesaj complex al astrelor, știm că totul nu este decât o imensa himeră. Nu trebuie să ne gândim că, privind obstacolul, suntem la capătul drumului, ci că realitatea poate fi altfel, adică dacă acesta nu ne-ar fi apărut în cale nu ne-am fi gândit că traseul se termine aici. Am fi mers mai departe. Așadar, motivul lipsei de putere este și el ireal. Obstacolul, pentru a exista, trebuie să ne convingă că ni s-au terminat rezervele. De aici și imensa păcăleală pentru că nu degeaba trecem printr-un careu între Lună și Lilith. Avem nevoie însă să fim puternici, curajoși și deschiși către ceea ce ne face mai rafinați, mai iubitor, mai calzi și mai înțelepți, nu către ceea ce ar putea să confirme un final al drumului pentru că acest final nu este citit corect.
Desigur, în funcție de nivelul pe care-l are un individ, acesta poate considera că finalul drumului poate lua înfățișarea unei suferințe sau a refuzului de a obține un drept, poate fi și o înțelegere profundă referitoare la faptul că trăiește într-un mediu toxic ori că orice ar face nu ar putea nicicum să schimbe opiniile celorlalți. Iarăși spun, cu toții suntem oameni, iar dacă aceste obstacole sunt organice ori generate de comportamentul uman, toți fiind plasați sub aceeași predispoziție astrală, nu trebuie decât să avem răbdarea necesară ori rezistența potrivită pentru a aștepta să treacă puțin timp. Așa cum noi ne vom transforma sub imperiul unor forțe complexe, la fel și ceilalți. Dacă vrem să depășim acest obstacol care li se pare multora de netrecut, nu trebuie decât să fim atenți pentru a nu rata întâlnirea cu această observație a transformărilor celorlalți, moment când ar trebui să acționăm altfel.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi buni cu ceea ce simțim, de a fi calzi cu ceea ce primim, de a fi puternici cu ceea ce vedem și credem că este de neînfruntat. Toți au astăzi opinii despre ceea ce simt, înțeleg și fac. Un om puternic va privi și va știi că toate aceste chipuri care încurajează sau înspăimântă sunt de fapt contururi într-o ceață foarte deasă și va aștepta ca aceasta să se risipească.

Prea multe discuții despre nimic. Conflicte parteneriale. Hotărârile de acum au un viitor incert. Impresiile personale sunt afectate de răspunsul venit din anturaj. Se spun lucruri prea grele. Criteriile individuale pun în dificultate demersuri de grup. Acțiuni cu dublă semnificație. Întunericul invadează. Reproducere. Nevoie de a demonstra propriul potențial. Mediocritate. Sunt rezolvate nevoi imediate. Descoperiri. Susținerea unui lider înseamnă și contactul cu agresivitatea sa. Autocontrol. Dominare.

Sunt multe lucruri mărunte cărora suntem tentați să le acordăm prea mare importanță în ziua de 24 iunie. În primul rând, intrăm în spațiul acestei zile cu ceea ce s-a consumat anterior, în mijlocul săptămânii, când ne-a fost clar că dorința nu ne poate duce acolo unde ne-am așteptat. Apoi, ne rămân și senzațiile pe care le-am avut în preajma unor oameni răi sau în preajma unor oameni foarte buni, adică rămânem impregnați de atmosfera a ceea ce s-a consumat în ziua anterioară și încercăm să încadrăm toate acestea într-o zonă superioară. Din nefericire, careul Lunii cu Marte, cel care se va consumă în a doua parte a zilei, ne pregătește pentru un moment de lansare. Acest moment de lansare vine printr-o atracție față de mediocritate, prin susținerea unui lider care nu are contact cu realitatea și ale cărui fapte au fost dominate de agresivitate. Totuși, acel personaj interesant atrage atenția opiniei publice prin autocontrol și dominare, deci interesul pe care îl trezește celorlalți este cumva susținut de o putere personală. 24 iunie va fi o zi dominată de interesul față de această putere personală pe care ne-am dorit-o, pentru că aceasta face notă discordantă cu ceea ce s-a consumat de-a lungul acestei săptămâni și ne sugerează că nu lucrează cu divergentele de opinie, nu se consumă în situații penibile, ci aduce un caracter încrâncenat opiniilor, adică le impune. Cu alte cuvinte, 24 iunie ne aduce o altă formă de autocontrol, una pe care ne-ar plăcea să o reproducem, să o copiem la un aparat care multiplică, să ne-o lipim pe minte, pe suflet sau pe corp în ideea că aceasta ne poate oferi o nouă identitate.
Apoi, pentru că Luna se va afla în această zi într-o relație bună cu Mercur, va exista un plus de comunicare, însă această comunicare este sclava îndoielilor pe care le-am conștientizat pe 23 iunie. Oricât de bine ne-ar fi, nu putem să nu negăm ceva, ca și cum alegem să discutăm despre un bine complet iluzoriu.
Prin urmare, 24 iunie ne vorbește despre o formă de libertate pe care nu o putem atinge, dar, de dragul ei, căutăm o soluție de compromis. Încercăm să evităm libertatea celorlalți, autocontrolul lor ori puterea de dominare pe care am văzut-o în exercițiul funcțiunii. Dacă suntem atrași de lucrurile acestea arată că ne place să trăim în mediocritate, că ne face plăcere să reproducem fără să fim conștienți de riscurile imitației. Este suficient un gând care să fie scăpat de sub control pentru ca toată această poveste frumoasă ori istorisire de care ne lăsăm cuprinși să capete o dublă semnificație.
Aceste semnificații se referă la nevoia de a ieși dintr-o situație conflictuală în care mai că nu ne aducem aminte cum am intrat. A doua semnificație este cea a plăcerii de putere. Niciuna dintre aceste două elemente nu este foarte utilă pentru momentul prezent. Lucrul acesta ne este însă cunoscut, nu doar din ecuația astrală aferentă acestei zile, acestei săptămâni ori acestei luni, ci a anului în sine, cel care lucrează cu dihotomiile periculoase.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu confunda puterea pe care o vedem la alții cu bucuria pe care o simțim, dorindu-ne să o avem și noi. A face această confuzie între a dori și a avea este o dovadă de mediocritate.

Inventivitate. Expresivitate. Demersuri administrative încununate de succes. Puterea liderului este testată în confruntări. Tentațiile sunt transformate în avantaje. Ajutorul este plătit cu un preț bun. Performanță. Voință sporită. Noroc. Succes. Putere de a acționa pe mai multe planuri. Este temperată o instabilitate. Sectorul social își rezolvă de la sine probleme specifice. Îndemânare. Informațiile eronate sunt clarificate de urgență. Aprecierile și tabieturile constituie un stimul pentru progres. Dimensiunea ezoterică reprezintă o atracție. Se face apel la o altă schemă socială. Cele mai multe acțiuni sunt încununate de succes. Înclinație spre studiu. Sensibilitatea artistică este apreciată. Performanță prin desprindere de ridicol. Să fim cumpătați! Se poate face spectacol din orice. Încercările personale combat deziluziile și pesimismul. Este evitat un accident.

Conjuncția lui Jupiter cu Capul Dragonului este unul dintre cele mai importante elemente ale anului 2016. Acest unghi ne vorbește despre expresivitate, despre demersuri încununate de succes, despre un rezultat pozitiv pentru care am lucrat mult timp, nu doar anul acesta, ci de câțiva ani încoace. Apoi, o altă componentă care vine din conjuncția acestor două elemente astrale poartă amprenta folosirii unui bun, a succesului într-o zonă modestă care nu promite nimic, dar și confirmarea unor legături afective, cu toate că, până acum, acestea nu ne-au ajutat să înțelegem dacă au un rost, dacă le trăim pentru că nu avem altceva ori pentru că am ales prost. Prin conjuncția lui Jupiter cu Capul Dragonului viitorul pare frumos, puterea și expresivitatea activează acum la un nivel foarte înalt și suntem pe punctul de a da lovitura, de a deveni cunoscuți, puternici, foarte creativi așa cum nu am mai fost de mult timp, iar, în cazul persoanelor tinere, așa cum nu au fost niciodată.
Dimensiunea esoterică, cea care este abordată în tipul de analiză de aici, nu are însă o componentă atât de eficientă precum vedem la celelalte. Obținem performanță ezoterică, însă numai prin desprinderea de ridicol, numai dacă am înțeles care au fost până acum posibilitățile multiple de evoluție și nu le-am respins, le-am clarificat, nu am lăsat în urmă lacune pe motiv că ele nu vor fi văzute de alții pentru că se adresează unui sector intim, am fost responsabili cu ceea ce ne-am propus, am fost calculați și preciși în etapele pe care le-am parcurs. Zona aceasta este mult mai delicată decât sectorul material și va avea conotații neplăcute pentru următoarea perioadă, cât timp Soarele va trece prin zodia Rac, din cauza componentei dramatice care vine din acest semn, în special pentru ființele care lucrează în zona spirituală și care au imagine publică, așa cum sunt lideri sau formatorii de idei.
Apoi, ziua de 25 iunie mai conține și împlinirea trigonului dintre Soare și Lilith, dar și trecerea Lunii pe zodia Pești unde va avea de împlinit un trigon cu Soarele. Fără această aprofundare, fără a îndeplini această condiție a înțelegerii sau a succesiunii etapelor în mod logic, fără discontinuități, fără a ne întoarce, din când în când, la mediocritate, 25 iunie poate fi o zi excelentă. Picăturile de smoală care vin din partea Lunii negre ar putea să ne inspire teamă, să ne atragă spre întâmplări bazate pe obiective minore, să ne rupem de grup, să credem că putem activa în singularitate, să credem că binele pe care-l obținem acum reprezintă expresia cea mai înaltă unui destin. Nu este cazul să trăim cu această eroare, pentru că momentul acesta este doar un episod dintr-un șir lung de întâmplări care, încadrate în ansamblul vieții, ar putea defini trăsături esențiale ale destinului individual. Momentul acesta, dominat de o piramidă de apă ce are în vârfurile sale câte o conjuncție, este concentrat și aduce succes prin aprofundare doar dacă, prin aprofundare, prin această călătorie spre interior, găsim lucruri valoroase, materiale solide pe care, utilizate priceput, să le folosim la ridicarea unei construcții utile. In caz contrar, vom rămâne renumiți, cunoscuți, celebrii doar prin explorare. Deplasarea către interior nu ne va îmbogățit patrimoniul și nici nu ne va face mai puternici, ci doar mai curioși, doar mai interesați de ceea ce am putea găsi acolo.
Prin urmare, 25 iunie ne testează calitatea pe care o avem în ceea ce am denumite generic până acum „destin personal”. Cei care sunt profunzi nu vor considera că succesul de acum, binele pe care-l simt acum, avantajele de care se bucură în prezent reprezintă elementul definitoriu al unui destin victorios. Momentul acesta depinde mult de un proces de rememorare, de recunoaștere, dar și de înclinația de a pune în practică elemente bune, folositoare. Dacă până acum doar am teoretizat și nu am pus în practică nimic, 25 iunie va fi o zi de încântare și numai atât. Nu ne-ar putea ajuta o asemenea ipostază astrală să ridicăm un edificiu dacă în jurul nostru avem doar foi de hârtie pe care sunt desenate cărămizi. Absența unor calități reale, fără să conteze cantitatea lor, ci doar caracterul lor practic, real, face diferența între victorioșii care vor fi evidențiați de anii ce vor urma și victorioși care se bucură acum de ultimele raze ale succesului lor.
Momentul acesta ridică o problemă de conștiință care va reliefa pentru prima dată în această săptămână ultima parte a devizei ce este atribuită: liberul consimțământ nu este respectat de nimeni. Se întâmplă lucrul acesta pentru că acest liber consimțământ nu vine sub imperiul unor presiuni exterioare, ci dintr-o necesitate personală. În consecință, nu avem de ce să așteptăm răspunsurile celorlalți pentru că este o călătorie interioară, una intimă, una extrem de personală. Cu cât o persoană din preajmă va vedea mai puține despre călătoria celorlalți, cu atât liberul consimțământ este mai valoros și mai aproape de rostul pe care ar trebui să-l îndeplinească acum.
Vor fi oameni care se vor teme de minciună, de performanțele celorlalți, de succesul lor, de ceea ce se declară. Cu toate că succesul acesta este clar, vizibil, el este plasat într-un an în care dihotomiile sunt periculoase. Succesul celorlalți s-ar putea să fie, de fapt, ultimele raze ale unei perioade de glorie, iar eșecul celorlalți s-ar putea să fie, de fapt, primul pas pe o panta ascendentă. Luna neagră intervine acum prin două trigoane, unul asupra Soarelui, iar celălalt asupra Lunii, arătând că, în toată această frumusețe de combinații astrale, poate exista și posibilitatea de a interpreta greșit, fără a simți consecințele grave ale acestei erori de judecată, fără a conștientiza acum dacă vor exista repercusiuni negative pe mai târziu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi cumpătați. A fi cumpătați, acum, reprezintă modul în care ne exteriorizăm, fie liniștea, fie încrederea în sine, fie respectul pe care îl avem față de noi înșine și față de ceilalți. A fi cumpătați înseamnă a fi atenți asupra calității unui proces, fără a compara, așa cum ne-ar tenta prezența Lunii negre în ecuația astrală de-acum, calitatea pe care o simțim cu cantitatea demonstrativă ce vine din partea celorlalți.

Se dă o sentință. Vorbele zboară prea ușor. Tristețe. Acces la informații pe care nu reușim să le controlăm într-un mod adecvat. Transformarea nu este pentru oricine. Ridicare pe un nou nivel. Ni se cere gândire structurată. Ideile au nevoie de educație. Nu mai putem risipi. Viața privată este în opoziție cu viața socială. Trăsăturile personale sunt ignorate de un for decizional. Aspirații către o lume mai bună. Loviturile de până acum sunt transformate în pași. Se merge foarte departe. Dorința de a conduce, de a fi în frunte, de a construi un traseu duce la soluționarea unor tensiuni curente. Putere fizică. Stări noi de conștiință. Atenția este îndreptată spre interior.

Jupiter își va împlini în după-amiaza acestei zile ultimul trigon din actualul ciclu al inspirației, ciclul Jupiter-Pluton, care a debutat în decembrie 2007 și care se va finaliza în aprilie 2020. Acest ciclu al inspirației ne propune acum să fim mult mai realiști, să fim mai atenți la ce se întâmplă cu ceilalți pentru a vedea în ce manieră suntem compatibili cu ei, care sunt lucrurile mici pe care le putem transforma în elemente majore ale vieții sau ce nu a funcționat bine până acum pentru a mai recupera ceva în următorii ani. Este adevărat, predispozițiile acestea nu se adresează doar zilei de 26 iunie, adică echilibrul emoțional va avea nevoie de mult timp pentru a se adapta noilor condiții și a se pregăti pentru etapele dificile ale acestui ciclu (careurile de pe faza descrescătoare) pe care le vom parcurge, una în noiembrie 2016, iar alte două, una pe finalul lunii martie 2017, iar cealaltă la începutul lunii august 2017. Desigur, acestea nu sunt singurele aspecte pozitive, vom mai avea de parcurs și în 2018 trei astfel de ipostaze după care ne vom pregăti să încheiem acest ciclu al inspirației.
Schema de acum ne vorbește despre o problemă de educație, una de conduită, de înțelegere a rolului participativ pe care l-am îndeplinit de la sfârșitul lunii 2014 și până acum, de când s-a încheiat ultima opoziție pe faza ascendentă. Acum, considerăm că este mult mai util să conlucrăm cu anturajul pentru un ideal comun, să oferim celorlalți ce știm mai bine, să fim docili sau binevoitori. Desigur, referindu-ne strict la ecuația astrală a momentului, observăm că nu toate vor fi bune acum, pentru că aspectele benefice care vin din trigonul Jupiter-Pluton au o altă destinație și nu se ocupă de lucruri mărunte. Cine dorește să participe la un bine foarte complex va trebui, prin voință proprie, să integreze acest bine într-un demers social. Pentru că situațiile acestea sunt favorabile, adică încurajează atât divergențele de opinie cât și deciziile categorice pe care am putea să le adoptăm cu maximă severitate, se activează, pe de o parte, un braț pozitiv al balanței, iar, de partea cealaltă, în zona în care ar trebui să activăm în singularitate, să ne rezolvăm singuri problemele fără să folosim energia grupului, apar avantaje directe ori ca o consecință firească a transformărilor sociale, ceea ce poate deveni o expresie negativă pentru că situația aceasta s-ar putea lovi de rememorarea unor situații pe care le-am parcurs de la sfârșitul anului 2014 până acum și pe care, de fiecare dată, le-am refuzat. Înțelegem de aici că lucrurile bune vor conviețui cu cele rele și nu par să se amestece și nici să se rezolve.
Prin urmare, finalul acestei săptămâni ne atrage atenția asupra unei necesități cu care ne-am mai întâlnit de pe finalul lunii aprilie 2014 până acum, dar, de fiecare dată, am refuzat-o. Avem nevoie să ne ridicăm pe nivelul următor, să selectăm, prin voință proprie, relațiile bune, să avem clar conturat un argument pentru care facem lucrul acesta pentru ca, mai târziu, să ne bucurăm de o revigorare fizică, de avantaje în sfera individuală, nu doar de unele venite din zona publică în virtutea inerției.
În momentul acesta vom avea clar senzația că trăsăturile personale ar putea fi ignorate de un for superior. În realitate, lucrurile acesta, individuale și colective, merg pe tronsoane diferite, atât în această zi, cât și în următoarele, cât timp Soarele tranzitează zodia Rac, din cauza acestei note grave sau dramatice, ne arată că nu se amestecă, nu există interferențe între zona individuală și cea colectivă. Momentul cel mai grav ce ar putea veni din explorarea acestor unghiuri ține tot de nota dramatică ce vine din zodia Rac. Dacă zona individuală nu este acceptată pe spațiul public atunci individul nu se va opri, ci va insista pe această direcție, va striga mai tare, se va implica în mai multe demersuri individuale în speranța că, până la urmă, cineva îl va auzi. Dacă anumite decizii de pe zona publică nu produc efecte în plan individual, ar putea apărea frământări în centrele de putere, unele care nu sunt pe frecvența a ceea ce am cunoscut până acum, definite în special de relația negativă Uranus-Pluton, ciclul războiului. De aici înțelegem că în momentul acesta ne lipsește un element absolut esențial evoluției: viziunea clară. Această viziune clară simplifică efortul, selectează evenimentele și conservă energia. De aceea până spre finalul lunii iulie, începând cu finalul acestei săptămâni, preocuparea principală ar trebui să fie aceea legată de cât de clară este situația în care ne aflăm, de cât de lucizi vom fi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că suntem nevoiți să facem ceva anume. Nu suntem obligați să facem nimic. Tot ceea ce facem reprezintă expresia unei necesități pe care ne-am clarificat-o. Dacă în momentul acesta nu ne este clar ceea ce am lămurit altădată, ar trebui întâi să lucrăm asupra acestui aspect și apoi să vedem dacă este necesar să continuăm ori să suplimentăm efortul.

19 thoughts on “20 – 26 iunie 2016

 1. Ann spune:

  Bună, spune-mi te rog dacă aceasta conjuncție Jupiter-Capul Dragonului din 20 iunie prezintă un aspect demn de luat în seama pentru cei care au pe harta natala pe Jupiter și Punctul Norocului în fecioara casa 5?Mulțumesc.

  1. Este un aspect demn de luat în seamă de toată lumea, indiferent de conjunctura nașterii, zodie, grad de infirmitate, nivel de luciditate. Cât despre o corelație între cele doua repere indicate, nu cred că se poate face o legătură încât să se ajungă la o concluzie pertinentă.

 2. Ann spune:

  Bună ziua,cred ca nu am exprimat corect ceea ce vroiam sa spun.În cazul meu ,Jupiter s-a intors la locul initial pe harta natala și am observat ca NN în tranzit este în conjunctie cu Punctul Norocului natal,Jupiter in tranzit este în conjunctie cu Punctul Norocului natal.Din punctul meu de vedere este un lucru rar și de sărbătorit pentru mine ptr ca nu s-au mai întâlnit toate trei :NN Jupiter și Partea Norocului.Se poate vorbi despre o conjunctie Moș Crăciun? Mulțumesc mult pentru amabilitatea și răbdarea acordata.Cu deosebit respect,

  1. Ann spune:

   Am făcut „cercetări”si am descoperit că această combinație la nivel personal nu este Moș Crăciun.Inseamna „profituri mici multiplicate,indeajuns să-ți poți plăti facturile”spune o astroloaga din America.Jupiter s-a întâlnit cu NN în Fecioară în 4 noiembrie 1979 când Rezerva Federală SUA a schimbat politica monetară.Se pare că urmează și acum sfârșitul unei ere fiscale si începutul alteia.Trei conjuncții între Jupiter si NN au mai avut loc în anul 1842 în Capricorn, când Tratatul de la Nanking a pus capăt Primului Război al Opiului ,război care a marcat sfârșitul izolării Chinei si inceputul istoriei chineze moderne.

   1. O corecție….
    În 1842 nu au fost 3 conjuncții, ci una singură, pe 20 octombrie, iar in 1979 aceasta întâlnire între NN și Jupiter s-a produs pe 29 octombrie. Poate, datele ei or fi corecte daca a folosit efemeride cu NN adevărat, ceea ce nu este real pentru a judeca un eveniment social. Oricum ar fi, în 1842, cu NN adevărat sau median, avem o singură conjuncție NN-Jupiter, nu 3!!!!!!
    Apoi, în 1842 este finalul Războiului Anglo-Chinez, numit si Primul Război al Opiumului început în 1839 și, în consecință, a spune că se referă la acest eveniment înseamnă a face “profeții despre trecut”.
    Ceea ce avem acum nu are legătură cu aceste reper. Evoluția Chinei, tocmai pentru că se referă în această etapă la latura economică, are alte componente. Jupiter nu subliniază puterea banului. Numai un american s-ar simți puternic dacă are bani. Noi, europenii, avem alte repere. Puterea banului vine prin raporturile (ciclurile) lui Pluton.

    1. Ann spune:

     Ai dreptate !Spiritul acesta competitiv american nu se potrivește deloc cu europenii.Astroloaga Nina Gryphon ,despre care am făcut referire,spune ca acest glorios Jupiter,în Fecioara, devine o creatura umila asemănătoare unui hamster .Ce se întâmplă când NN este conjunct cu Jupiter ?Obții o ferma de hamsteri.😂descrie ea în continuare.Am citit despre aceasta conjuncție și pe un blog al unui roman de-al nostru Daniel Gaugan ,care spune ca aceasta conjuncție vizează în primul rand pe cei care au Jupiter,NN sau Punctul Norocului în fecioara pe harta personala.De aceea am întrebat profesorul ,ca un elev modest, despre cele studiate.,pentru a le trece printr-un filtru valoros.

     1. Ai grijă ce citești la Gaucan. Multe sunt de-a valma. Multe nu sunt de la el, sunt preluate, deși este indicată sursa. Îți lasă impresia că știe multe, din toate domeniile, dar nu-ți poți da seama unde se termina opinia lui și unde începe opinia celuilalt. Cineva trebuie să-și asume răspunderea unor afirmații. Lucrul acesta i-o fi util lui, însă nu celorlalți.
      Corelația cu hamsterul este penibilă. Femeia aceea nu înțelege simbolistica astrologică. Jupiter în Pești este în domiciliul nocturn, așa că în Fecioară deține o calitate oarecum asemănătoare cu exilul, care nu înseamnă și nu va însemna niciodată diminuare, ci un element care nu-și cunoaște limita, se exprimă prin derapaje în încercarea de a imita normalitatea (domiciliul cu care este tot timpul în complementaritate), un element care, în încercare de a ajuta, poate strica mai mult.
      Despre aceasta conjuncţie am scris câteva lucruri. Nu mă repet.
      Nu este nicio fragmentare, ci anunţa schimbări care în esenţa sunt bune pentru că acum protejează sau asta este intenția, evită o decădere, dar nu poate evita un dezastru, dacă asta se vrea. Aduce pasul următor într-un demers care nu dădea semne că permite așa ceva. Nu cad bombe, nu se scufunda planeta şi nici nu se înmulţesc hamsterii din cauza acestei conjuncţii.

 3. Ann spune:

  „Ce bine ca ești, ce mirare ca sunt!”🙇

 4. klima spune:

  Brexit…”severitatea unei decizii si a liberalului consimtamant pe care nu-l respecta nimeni”.
  Punct ochit, punct lovit.
  Acum inteleg ca daca se va hotari saptamana viitoare nu se va respecta liberul consimtamant de saptamana asta dar vom vedea niste intelegeri cum spuneati o punte „intre bucurie si tristete”.
  Dvs practicati o altfel de astrologie

  1. Eu nu fac politică, așa că, observațiile mele nu se referă la alianțele făcute de ochii lumii. Să privim puțin mai departe, mai de sus ori dintr-un alt unghi. Nu este ceea ce pare. Oare nu ne-am plictisit deja de cifrele 52% vs. 48%? Există o voce acolo care trebuie demotivată. Jocul acesta, prin multe altele, va obține și demotivarea ei. Mai pe față sau nu, ni se va spune că ba este un joc politic, ba economic, ba strategic. Eu cred că aceasta este o altă etapă a schimbărilor care au debutat cu invazia controlată a musulmanilor. Am mai spus-o. Aceşti musulmani trebuie să reprezinte un suflu proaspăt. Nu putem considera că Europa este apărată de sodați care se gândesc doar la ziua de salariu. Acest al doilea pas asigură Marii Britanii o poziție și mai bună, strategic, economic, dar și motivează acești musulmani aduși aici ori invitați, care nu pot fi educați altfel decât prin motive reale de război, că misiunea lor este pe cale a se împlini. Daca vor fi păcăliți că Europa este pământ musulman o vor apăra. Pentru ce se fac aceste mișcări de culise? Nu știm. Sau poate știm, dar nu este treaba noastră. Știm doar că există o forță mondială a cărei extensie nu a cunoscut până acum erori. Ori ești pregătit în fața ei, ori nu. China. China va fi biciul lui Dumnezeu. Și, iarăși spun, să nu credem tot ce ni se arată. China nu a devenit puternică doar vânzând orice făcut din plastic și chimicale. De când cu criza din 2008 am aflat că tentaculele sale susțin din umbra până și cea mai puternică economie a lumii, cea a SUA. Pentru că la vedere se spune că valul de musulmani a fost o acţiune bine gândită a americanilor, iar americanii sunt, vizibil, vasalii Chinei, ajungem să ne punem întrebări șocante. Cert este că dacă există un interes din partea Chinei pentru a domina din interior structurile europene, cele animate de orgolii infailibile, aceasta este cea mai ieftină şi mai eficientă manieră. A făcut-o deja cu SUA. Este posibil ca Marea Britanie să-şi dorească o poziţie privilegiată în jocul geopolitic al viitorului cel în care UE va deveni un fel de Veneţia, vizitată de romantici şi în care trăiesc localnici cu orgoliile celor care se cred rasa pură. Deci Brexitul este un fel de „Senzaţional a la Dan Diaconescu”.

   Să nu uităm: „Dacă prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm.” (Mark Twain)

   1. Ann spune:

    America ar fi trebui sa fie liderul lumii libere,și totuși, intr-un fel sau altul a fost Londra ,care a apărut ca adevărata capitala la nivel mondial.City of London( vs Wall Street )este un magnet pentru cei mai deștepți finanțatori de pe planeta.Dacă faceti o scurta plimbare prin Canary Wharf ,un complex strălucitor și triumfător la nivel mondial în Londra,un mini Manhattan,puteți vedea aici avocați chinezi,asigurători din California,afaceriști asiatici.În cazul în care o companie coreeana are afaceri cu o companie japoneza,se subscriu dreptului englez.În acest fel ,un asiatic cu o megafuziune poate crea locuri de munca în Marea Britanie datorita reputației internaționale a orașului. America a pierdut în aceasta cursa la nivel mondial,în cele mai multe bănci de pe Wall Street lucrează americani,în Londra nu exista astfel de prejudecăți, lucrătorii nefiind judecați după culoarea pașaportului. Poate din cauza cotei sale uriașe de pe piața mondiala ,Londra a fost scena multor infracțiunii de natura financiar globala.Cred ca nu ați uitat de fraudarea LIBOR 2005-2009 cand Barclays a fost amendata,fraudele financiare cu pierderi uriase din tranzactii suspecte in care au fost implicate LEHMAN BROTHERS,AIG,2 bilioane $ pierdere de tranzacții JP MORGAN,presupusa frauda de 2,3 miliarde de $ USB. Senatul american a insistat asupra faptului ca au loc infracțiuni grave de spălare a banilor murdari si a detaliat intr-un raport lipsa de controale în băncile europene.Secretarul US FEDERAL REZERVE, Ben Bernanke a spus ca nu are incredere deplina in LIBOR, si mai multe autoritatii americane au spus ca in scandalul fraudarii Libor ar fi implicata chiar Bank of England.Comisia Europeană a finalizat un plan de reglementare a fondurilor speculative și 70% sunt la Londra.În mod normal niciun cancelar britanic nu ar accepta ca Bruxelles sa stabilească la Londra politica lor monetara.Marea Britanie produce un excedent comercial mult mai mare decât restul lumii.Din City of London se controlează și se dictează ratele dobânzii. Cum ar fi de acord britanicii sa li se spună din Bruxelles ce sa facă ei?Dacă vorbim de consimțământ ,atunci facem referire și la vicierea lui prin eroarea provocata.Oare urmează și „prejudiciul „auto provocat?În final o întrebare ptr.Gheorghiță :ce părere ai de filmul „Gaura de iepure si steaua Caine”?

    1. Nu urmează niciun prejudiciu autoprovocat pentru că statutul său în UE nu a presupus vreo îngrădire, dar nici libertăți speciale. Apoi, nu a fost vorba nici de o dragoste nebună între Marea Britanie și UE. Cât despre fraude financiare, să ne uităm puțin și în ograda Austriei pentru că suntem vizați sau despre cum se cheltuiesc banii la Bruxelles pe mofturi.
     Nu am vazut filmul de care spui.

     1. Ann spune:

      „The Dog Star and the Rabbit Hole”este un film experimental din secvențe video din filme celebre în care sunt folosite anumite simboluri numerice și astrologice ,legate de arhetipul iepurelui alb,Steaua Sirius,constelatia Orion,despre Osiris,Anubis și lumea interlopa.
      Bunul Dumnezeu sa ne aibă în paza și sa nu ne pierdem credința și rugăciunea!

 5. Cristina spune:

  Harta UE ar fi 1 noiembrie 1993, ora 0,01, Bruxelles. Am auzit si eu o analiza astro la un moment dat in care se punea accentul pe caracterul extrem de ‘scorpionic’ al acestei harti, care ar indica elementul ei ascuns, o entitate care nu e ce pare a fi si care are o putere de regenerare deosebita. Despre harta UK (1 ianuarie 1801, 12,00 pm) se comenta ca momentul brexit ar fi exprimat cumva vointa colectiva, plus debutul unei mari transformari, dat fiind nu stiu ce tranzit al lunii si progresia lui Pluto peste ascendent…sau ceva de genul..
  Nu stiu daca e real sau nu, oricum eu ma intreb cat mai conteaza elementul national in politica actuala..cred ca foarte putin. Chiar si legat de China: crezi ca intr-adevar se pune problema in termeni China vs America sau vs UE? Eu cred ca actorii relevanti sunt mai degraba niste structuri parazitare in care, cum spuneam, elementul identitar national devine tot mai irelevant.
  Bine,adevarul e ca nu sunt in masura sa fac o analiza pertinenta, sunt observatii mai mult intuitive…

  1. Tema Uniunii Europene este cea ridicată pentru 25 martie 1957, ora 18,30, Roma (Tratatul de la Roma). Data din 1993 este Tratatul de la Maastricht, care reprezintă o alta etapa în procesul extinderii UE. Actul de naștere este în 1957. În 1993 UE a primit buletin de identitate si s-a hotărât schimbarea numelui. Este ca în cazul țării noastre: 1859 vs 1918. Există, în continuare, babuini care folosesc 1 decembrie 1918 pentru analiza astrologică a României.
   De acord cu structurile parazitare, dar ele nu sunt popoare, ci structuri administrative. Cand am spus China, la asta m-am referit, nu la oamenii nevinovati. Cand am spus UE sau SUA, la asta m-am referit.

   1. Cristina spune:

    E clar ca nu te-ai referit la chinezi, am inteles asta. Dar eu ma intrebam daca aceste structuri parazitare deja nu mai au un caracter administrativ, adica ele surclaseaza,incep sa cred, chiar si elementul statal, administratia de stat fiind doar cea pe care o corup si prin intermediul careia lucreaza, folosind-o ca un fel de interfata (sigur, in masura in care este posibil, adica nu sustin ca le merge ‘ca-n branza’ si in astfel de cazuri, depinde de nivelul de coruptie si de gradul de penetrare in structurile administrative).
    De fapt acest lucru la nivelul UE si SUA cred ca deja s-a intamplat. Aducand tu in discutie China, realizez ca ce am avut de fapt in cap a fost intrebarea: s-a intamplat oare asta si in China? oare cat de refractar acestor structuri este la momentul actual statul chinez? Cat de mult actiunile Chinei reprezinta statul chinez sau aceste structuri parazitare?

    Nu-mi dau seama cat de coerente si pertinente sunt aceste intrebari.. 🙂

    Cat priveste UE, tu stii mai bine ca mine cum se pun problemele astrologic. Ce pot sa spun este insa ca din punctul meu de vedere Maastricht-ul a fost mai mult decat primirea buletinului de identitate. Maastrichtul a extins atributiile acestei structuri care initial a pornit (cel putin declarativ) ca o asociere cu obiective strict economice, pt ca ulterior – sub pretextul pietei interne si a procedurilor de vot tot mai laxe – sa devina un adevarat ‘controlor’ politic al statelor membre. Iar Maastricht-ul a reprezentat un moment important in aceasta transformare. Bine, e drept si ca de fapt aceasta intentie a fost urmarita probabil inca din 1957…admit asta.

    Eu am o intrebare – nu neparat astrologica – ci o parere de-a ta personala: ti se pare posibil ca in toata ecuatia asta politico-financiara tot mai incontrolabila, destinul sa lucreze astfel incat, in impletitura lui tainica, si colectivitatile sa mai conteze din cand in cand? Intreb pt ca am mai avut discutii pe tema asta si marturisesc ca sunt un pic circumspecta in fata abordarilor de genul ‘oricum noi nu mai contam, oricum ei isi fac jocurile, oricum toate merg in aceeasi directie’ Fatalismul asta il vad realist pana la un punct, dar absolutizat cred ca e f periculos pt ca am observat ca se transforma intr-un soi de panica apocaliptica ce mi se pare prevestitoare de rele. Sigur ca lucrurile nu merg bine, dar eu cred in continuare ca de ce facem noi, in viata de zi cu zi, inca depind multe. Si ca aceasta buturuga mica chiar conteaza. Finalul va veni, dar conteaza si CUM. Tu ce zici? M-ar interesa cum vezi tu lucrurile, de-aia intreb.
    (sper sa se inteleaga ceva din postarea asta cam dezlanata..)

    1. Nu contestă nimeni rolul Tratatului de la Maastricht în ceea ce este acum UE, dar actul de naștere a fost în 1957. Apoi, faptul că la Maastricht s-au schimbat multe din cele stabilite inițial este discutabil. Ce alt considerent, dacă nu puterea economică, are acum noua structură?
     China vine în această ecuație cu o altă abordare. La ei poate poporul, oamenii de rând contează într-o oarecare măsură, la noi, însă, nu. Europa este plină de orgolii imense, apocaliptice, iar ce constatăm acum arată că nimic nu s-a schimbat. Desigur, orgoliul nu este doar păcatul nostru, însă ni se pare că mai haotic decât aici, mai anarhic decât în Europa nu-l mai vedem nicăieri. China intervine acum în zona internaîională asupra unor structuri deja formate ce își au drept părinți tot personalități sau curente europene. Nu poate avea aceeași mentalitate, dar rezultatul va fi același. Totul se supune disoluției după expansiune. Acum nu putem compara prea mult China cu celelalte structuri, pentru că există diferenţe, dar nu putem să nu constatăm lupta pentru supremație, pentru zone de influență, ca făcând parte și din preocupările Chinei. Dar asta este o problemă pentru care va fi nevoie de timp.
     Apoi, să nu credem tot ceea ce ni se spune în mass-media. Despre ce panică este vorba? Atunci când economia specializată pe produse de larg consuma se va orienta pe produse de război, indiferent care ar fi el, atunci avem motiv de panică. Acum nu. Adu-ți aminte ce isterie a fost cu Ucraina. Oricâte argumente am adus au fost în zadar. Un om care se uită prea mult la tv nu ascultă. Avem război? Nu! Ce s-a întâmplat de fapt? Am aflat (nu vreau să cred că există oameni care nu au văzut asta) că structurile secrete ale fostei RFG, nu numai că au fost asimilate în noua structură a Gemraniei după unificare, dar ele sunt la fel de active și eficiente ca pe vremuri. Acum se discută iar de preocupările Rusiei față de România, de parcă nu și-au împărțit-o deja cu Hans şi cu Unghiul Sam. Ne isterizăm că Marea Britanie iese din UE (unde, în realitate, nu a fost niciodată), UE care ne căpușează și din corupţi, leneși și handicapați nu ne mai scoate, în timp ce ne prăduiesc așa cum au făcut-o şi alții de-a lungul istoriei. Cum este posibil ca șefa FMI, Christine Lagarde, după ce vine în România, să spună: “Țara este de vânzare…”? Adică despre ce civilizație vorbim? Despre ce obiective vorbim? Despre ce perspective? Ne sunt impuse reguli, criterii, ni se aruncă în față desfășurătorul și apoi noi sunt vinovați. Care poate fi calitatea acestor oameni și, mai ales, ce strategii crezi că pot avea structurile care promovează OFICIAL așa ceva? În ecuația aceasta și doar în stadiul acesta invazia Chinei ni se va părea chiar blândă. Aproape că nu ne mai deranjează că ne vând plastic până și în mâncare. De asta pe Iohannis nu-l bagă nimeni în seamă. L-au pus acolo ca să le fie simplu. Cine suntem noi? Pentru ei, un fel de „nimeni”! Ar fi în stare să ne facă și garduri de sârmî ghimpată în jurul orașelor să nu mai ieșim. Asta este realitatea crudă în care trăim.
     În stadiul acesta de dominare, practic, de asuprire, noi, cei de acum, nu avem nicio șansă. Funcționăm pe principiul broaştei fierte. Nu acelaşi lucru se poate spune despre generațiile viitoare. De aceea există o preocupare majoră în a distruge învăţământul românesc, de a menţine generaţia tânără într-o stare de incultura crasă, de a extrage, chiar chirurgical dacă se poate, minţile luminate şi de a le transplanta în occident. Generaţiile care vor veni vor fi greu de învins. Ştim cu toţii proverbul „Când doi se bat, al treilea câştiga”. Aceste frământări sociale anunţa ceva, poate chiar o confruntare. Nu ştim de care, dar în mod sigur armată nu va fi, nu aşa cum am învăţat din cărţile de istorie. Nu va mai exista resursa necesară să se ocupe cineva şi de distrugerea egregorurilor. Vom avea nevoie doar de un moment de respiro care să dureze 10-15 ani. Este vorba despre noi, românii. De asta unde-i unul nu-i putere, unde-s doi puterea creşte şi tot din cauza aceasta, dacă te uiţi atent, toate procedeele de manipulare au ca scop dezbinarea. Dacă le urmăreşti atent aproape că te miri de ce se insistă atât de mult pe un lucru minor, de ce se consumă atât de mult pentru a denigra o singură persoane, pentru a lansa acuzaţii referitor la nişte lucruri pe care le ştie toată lumea. Scopul este dezbinarea. A menţine mintea omului comun într-o tensiune continua înseamnă a exercita o influenţă în paturile sociale care conţin cei mai mulţi membri. Pe ceilalţi îi trimit la şcoală şi după ce se învaţă cu confortul fac orice să şi-l păstreze. În final, o mână o ajută pe cealaltă. Una țipă şi lansează acuzaţii, cealaltă tremură de frică sau duce mai departe ura de clasă. Astea sunt doar semne de manipulare în interiorul unei structuri. Sunt procese interne, metode prin care grupuri de interese se folosesc de opresiune pentru a controla. Să nu le confundam pe acestea cu marile frământări ale centrelor de putere care urmăresc amestecarea popoarelor, anularea unor curente care au creat obiceiuri, tradiţii, care au oferit de-a lungul istoriei motive de unitate şi curaj. Pentru lupta aceasta este nevoie de o altă generaţie.

     1. Cristina spune:

      De acord cu tine. Stiu ca dezbinarea e arma lor forte (de-am intelege cat mai multi asta..). Da, si eu vad China (inca) oarecum in alta ecuatie. Ma bucur mult de ce spui despre noile generatii. Deci chiar exista speranta. Doamne ajuta!!!

 6. Cristina spune:

  PS: apropo de Maastricht si evolutia UE. Nu cred ca e vorba doar de economie acolo, deja e vorba de impunerea unor ideologii, manipulare genetica s.a.. Impresia mea este ca deja controlul urmarit excede aspectele strict economice. Este vorba de ce spui tu in finalul raspunsului, si poate chiar mai mult. Astia vor control total, inclusiv al constiintelor. Oi fi devenit eu din cale-afara de conspirationista, dar mi se pare ca acolo nu e vorba doar de lacomie, ci de o sete de putere absoluta, care depaseste perimetrul ‘iubirii de arginti’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.