20 – 26 decembrie 2021

20 – 26 decembrie 2021 este săptămâna revenirii asupra unor decizii, a tensiunii reparată de teama unor pierderi și mai mari și a schimbărilor existențiale care ne vor învăța un an și jumătate ce să strângem, ce să uităm și de unde ne vine puterea adevărată. Așa cum se deduce și din deviza generală a săptămânii, intervalul acesta este un fel de aventură a schimbării, a cunoașterii, a înțelegerii sau a capacității de a ne adapta unor condiții pentru care în ultima vreme nu am fost pregătiți. Este o săptămână a necesității, a revenirii asupra unor decizii, însă doar ca atitudine, nu și în a parcurge evenimentul social sau personal în sine. Dacă ar fi să judecăm această săptămână după fiecare zi, nu per ansamblu, am considera că este deosebit de complicată, rea care ne aduce din trecut teama de eșec și grija că ceea ce nu a funcționat se transformă acum într-un mecanism care strică iremediabil tot ansamblul. Cei care gândesc așa, nu se întorc spre evenimente trecute pentru a-și lua de acolo putere, ci doresc să retrăiască episodul în sine, vor să continue o conversație de acolo de unde au lăsat-o, să își achite anumite datorii pentru că nu vor să intre în anul următor cu restanțe în loc să țină cont de buget, să obțină un mic avantaj asupra unui adversar, chiar dacă știe că acesta nu îl va ajuta prea mult. Dacă ambițiile sunt mai puțin periculoase, deși acestea corodează, a privi imperfecțiunile ca fiind realizări incontestabile reprezintă o veritabilă dovadă de rătăcire, semnul că nu facem ceea ce trebuie și ar trebui să ne oprim sau, dacă timpul ne permite, să o luăm de la capăt. În această săptămână totul este despre discuția cu sine însuși, despre analizarea și reanalizarea propriilor decizii și de înlăturarea grijilor pentru că efortul pe care îl vom face în următorul interval de aproximativ un an și jumătate cât va dura tranzitul Axei dragonului pe Taur-Scorpion va fi unul foarte mare, consumator de resurse. Ca un paradox, ceea ce nu am mai parcurs de-a lungul lui 2021, această săptămână nu aduce teama de ceea ce ni se întâmplă acum, ci perspectiva că trecutul înviat ne va îmbolnăvi și mai mult realizările firave care nu au avut încă timpul necesar să crească și să devină viguroase. Așadar, este important să nu amestecăm schimbările impuse de trecerea timpului, cele cărora le este sortit să se consume acum, cu acele elemente pe care le chemăm sau le determinăm cu meticulozitate pentru a ieși din anonimat, din întuneric, din sărăcie sau din boală. Ceea ce determinăm se supune riscului capriciozității. Ceea ce se împlinește de la sine consumă, risipește, epuizează. În primul caz aportul personal ne spune că merităm mai mult, deci uităm să ne oprim, să ne ținem sub control lăcomia, iar în al doilea caz uităm de reziduuri, că nu există boală, ci plăcerea de a trăi în păcat, nu există epuizare, ci doar o obsesie a controlului ș.a.m.d.
Dacă la nivel individual lucrurile sunt clare, în plan social săptămâna deschide un nou capitol. Se aleg noii stăpâni, noii sclavi, lumea se împarte după noi centre de putere, însă ca schemă generală aici nu este nimic nou. La fel ca și în zona individuală, totul a fost anunțat din timp, pentru cine a avut curiozitatea să urmărească adevăratul fenomen social, nu pe cel folosit ca paravan și povestit ostentativ în emisiunile de știri. Războiul resurselor se întețește și o nouă putere, adică vechea putere care de un an și jumătate se preocupă doar să supraviețuiască, reapare urmând ca după acest interval de un an și jumătate, adică din vara lui 2023, să i se vadă puterea de influență în negocieri (unde condițiile sale sunt un fel de ordine) sau în resursele organizate ori acumulate până în iulie 2023 și pe care le va administra devenind un exemplu în rândul organizațiilor de profil. Acum vor fi urmărite mai mult investițiile și plasarea de structuri mici cu rol în a colecta informații (spionaj), zone unde apar (în secret față de marea masă de oameni) asocieri împotriva unui adversar comun. Că se asociază sau nu, ei tot adversari sunt însă „scopul scuză mijloacele”. Mici secrete despre aceste vor fi dezvăluite din iulie 2023.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu fi lacomi pentru a decide în locul altora, dar nici indiferenți față de procesele pe care și le strică. O interogare a propriei identități, o raportare la sine ne ajută să intervenim cu măsură atât în ceea ce privesc problemele personale, dar și în a oferi ajutorul cuvenit celor care au nevoie de el.

Aventuri care se opresc brusc. Credințele se modifică. Avem nevoie de o nouă percepție asupra realității, dar și de vindecare în urma utilizării acestui nou mod de a percepe lucrurile. Nevoie de bani, valori materiale sau de o investiție în oameni cu putere de influență. Severitate în luarea unor decizii. Avem nevoie de interacțiune, dar să și supunem intelectul sentimentelor nobile. Cuvintele nu ne folosesc decât pentru a învăța cum suntem percepuți sau simțiți de cei cu care interacționăm. Ceea ce este greu educă.

Prima zi a săptămânii ne introduce fără să ne pregătească în deviza generală a acestui interval pe care îl analizăm referitor la revenirea asupra unor decizii. Din această cauză, multe aventuri se opresc brusc, tocmai pentru că oamenii se simt mai bine, mai curajoși și mai motivați să o pornească pe un drum nou. În felul acesta, arată că anticipează cele două mari evenimente ale acestei săptămâni, solstițiul de iarnă de mâine și trecerea Axei dragonului pe un alt tronson astral, adică pe axa Taur-Scorpion. Pentru ca toate aceste elemente să se împlinească, este nevoie de o cantitate substanțială de bunuri, de multe resurse, dar și de oameni sinceri la care să apelăm atunci când avem cu adevărat nevoie, nu când sunt ei disponibili. Relația bună dintre Soare și Jupiter ne dă putere de decizie, capacitatea de a lupta împotriva suferinței și de a evita o decădere. Este semn de noroc, de deschidere, de jovialitate și cu această predispoziția astrală care, din nefericire, se consumă în noaptea de duminică spre luni, nu ziua, putem lupta cu toate neajunsurile răspândite în special în prima parte a zilei. Apoi, pentru că ziua mai conține un aspect astral interesant, spre seară, trigonul dintre Mercur și Uranus ne vorbește despre responsabilitățile trecutului, dar nu într-un mod frumos, ci cu duritate, ca și cum această vibrația astrală se folosește de orice situație pentru a ne aduce aminte cât de norocoși suntem sau cât de mult am muncit pentru puținul pe care îl avem acum. Ziua ne aduce multă tensiune pe acest proces al autoeducației și o face și prin intermediul cuvintelor, cele care vin prea ușor din partea celorlalți pentru că îi incită cumva curiozitatea pe care le-o arătăm, interesul pe care îl afișăm față de anumite opinii pe care, de această dată, sunt dispuși să le împărtășească. Totuși, chiar dacă ziua este grea deși nu ar trebui, pentru că sunt două aspecte foarte bune pe care le vom resimți și în ziua următoare, învățăm cât de important este să luăm decizii cu responsabilitate, chiar cu seriozitate sau cu duritate dacă situația o impune.
Prin urmare, prima zi a săptămânii este una de deschidere față de un nou mod de a gândi sau de a simți ceea ce se întâmplă cu ceilalți, de a reevalua reputația pe care o avem și de a gândi în profunzime cât de necesară este protejarea reputației pe care o avem în momentul acesta. Astăzi putem fi mai senini dacă ne detașăm de zgomotele mici și repetitive care nu ne spun prea multe lucruri, dar care au rolul de a ne tulbura emoțiile. Dacă ne gândim doar la acest proces atunci vom administra greșit interacțiunea cu ceilalți și vom rupe o asociere considerând că gelozia sau lipsa măsuri reprezintă în momentul acesta o justificare pentru tot ceea ce stricăm. Da, momentul acesta aduce și o distrugere a unor bunuri, o risipire a unor resurse motivând că aceste fapte ne oferă satisfacția pe care o căutăm sau mulțumirea pe care o merităm. Multe merg astăzi pe simțire, dar cuvintele le prezintă ca fiind o emanație a unui sistem de valori, al logicii, a unei gândiri sănătoase. Emoțiile sunt tulbure și cel care ține cont de această previziune astrală va deține cheia succesului pentru că nu avem de făcut mult, ci puțin în ceea ce trebuie și acolo unde trebuie, adică să ne echilibram emoțiile acolo unde sunt ele, în casa lor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne poziționa în locul celui căruia ne adresăm. Acest schimb de rol reduce astăzi din vanitate și ne ajută să simțim echilibrat și constructiv.

Disconfort cauzat de o informație care nu este înțeleasă corect. Complicații în intimitate, în familie, dar care vin din partea oamenilor alături de care muncim sau cu care suntem implicați într-un proiect comun. Nevoie de disciplină. Căutăm gloria. Ne îndreptăm viața către ceva imaginar, dar nu împărtășim aceste impresii. Ambiția ne îndeamnă să facem o nouă figură.

21 decembrie este o zi de responsabilizare. Pentru că Luna se află în zodia Rac, dar foarte departe ca poziție zodiacale de începutul zodiei, neputând să împlinească faza de Lună plină, apare o nevoie nouă față de ceea ce am parcurs în ziua anterioară sau în săptămâna care tocmai s-a încheiat. Astfel, această nevoie de disciplină este motivată de glorie, de faimă, de recunoaștere a unor merite, dar nu prin apel la acele cuvinte care îl fac pe cel în cauză să se simtă bine pe moment, ci la ipostaze reale. Ne depărtăm de efemeritate și ne simțim mai bine construind ziduri sau un confort care să dea impresia de intimitate. Acest confort poate fi familia, cercul de prieteni sau o stare sufletească pe care deocamdată nu o poate combate nimeni. Soarele pe Capricorn controlează dorințele și ambițiile oamenilor, nu se amestecă acolo unde acestea sunt slabe sau intense pentru a compensa, ci motivează, controlează și, dacă este cazul, acuză, umilește pentru a trezi sau pentru a umple acel gol fără a consuma nimic personal. Până spre seara acestei zile, când Luna va trece pe zodia Leu, vom fi dominați de ambiția acestor noi forme cu care credem că lucrăm mai bine, cu impresii despre oameni și cu intenția de a fi mai puternici și mai solizi în proiectele pe care le avem acum active. Vom vedea în ziua următoare că această stare solidă bazată mai curând pe rigiditate, decât pe putere, se transformă în argumente care refuză tot ceea ce nu poate fi explicat sau demonstrat printr-o abilitate practică. Cei care încearcă să fie flexibil vor vedea că pentru un lucru mărunt vor consuma de la sine mai mult decât altădată și că tentație imaginarului este cea care distruge până și zidurile construite cu ceva timp în urmă, ne mai fiind vorba de capacitatea de a ridica altele mai noi sau mai rezistente în timp. Trecerea Soarelui pe zodia Capricorn este al doilea mare eveniment al acestei săptămâni care, împreună cu ce am parcurs ieri și cu ceea ce vom înfrunta începând cu mijlocul acestei săptămâni, conturează o serie întreagă de încercări care ne ajută să descoperim puterea adevărată, nu cea falsă, bazată pe încrâncenare sau rigiditate. De aceea 21 decembrie poate fi considerată și o zi dominată de teama de pierdere în fața oricărui lucru pe care-l întâlnim sau pe care suntem invitați să-l construim. Zona sentimentală este vizibil afectată cu atât mai mult cu cât cei care de felul lor sunt neîncrezători în sine se vor vedea urâți și ineficienți, incapabili să se adapteze la reguli personale sau sociale care să-i facă mai productivi.
Prin urmare, mesajul astral al zilei de 21 decembrie ne îndeamnă către a sonda slăbiciunile cele mai mari asupra cărora să lucrăm și astăzi, dar mai ales întreaga săptămână atât de importantă prin zorii schimbării reale ce se întrevăd. Oamenii lași vor vorbi despre schimbare, dar vor cere celorlalți efortul aferent împlinirii acesteia. astfel, solstițiul de iarnă ne invită la disciplina chiar dacă se pune problema unui mare consum interior și să renunțăm la gloria care altădată ne dădea atât de multă siguranță și încredere în sine pentru că acum ea ne transformă în ființe rigide, ne marginalizează de o sursă de căldură pentru că se susține, ca idee sau de mers, pe o frustrare. Căutarea gloriei ne creează impresii greșite despre oameni și depărtarea de ei va fi semnul că următorul interval de aproximativ un an și jumătate va fi marcat de puternice conflicte interioare, lupte pentru putere, despărțiri spectaculoase argumentate, ce-i drept, printr-o logică imbatabilă. Emoțiile sunt și ele marginalizate și se ascund în spatele ambițiilor că suntem puternici, siguri pe ceea ce deținem, rezistenți la efortul cu care ne-am obișnuit sau rezistenți la efort în general.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu urmări că noutatea să fie de fapt vechiul sistem de valori raportat la câteva elemente noi cerute de comunitate. Ceea ce este nou ne consumă foarte mult, dar face parte din acea putere adevărată cu care vom lucra aproximativ un an și jumătate de acum încolo.

Noile prietenii ne deschid o nouă perspectivă. Avem nevoie de control. Indisciplina ne creează repulsie. Afacerile proaste ne aduc aminte de vremuri ce nu se vor mai repeta. Ușoară plictiseală sau o scădere a tonusului. Refuzăm contraindicațiile. Ne bucurăm de prieteniile pe care ni le-am dorit de mult timp. Dragostea este gândită mai bine, însă doar în favoarea stabilității și a securității personale. Suntem acuzați de interese meschine. Eșecul vine acolo unde sinceritatea este scăpată de sub control.

22 decembrie scoate în evidență o latură ascunsă a firii, în special prin intenția de a ne asocia, de a trăi bine alături de o persoană pe care o îndrăgim, de a redeschide un capitol frumos pe care l-am trăit sporadic în prima parte a anului sau în anul anterior. Chiar și așa, vorbim despre o gestionare a emoțiilor însă cu măsură, restrictiv ca și cum ne temem ca această călătorie către tărâmul făgăduinței să ne deschidă o nouă perspectivă, dar nu una atât de intensă sau de bogată pe cât ne este necesar acum. Avem însă șansa de a refuza contradicțiile, de a gândi mai frumos și cu măsură față de cei din jur, de a urmări efectul acțiunilor trecute, chiar asocierile spre care ne întoarcem pentru a face în așa fel încât lucrurile rele să nu mai apară. Va fi o ipostază plăcută, frumoasă și interesantă pentru că până și dragostea este gândită mai bine pentru a i se oferi acesteia un loc privilegiat la baza unei construcții solide, trainice, menită să susțină mai bine securitatea personală. Din nefericire, ceea ce nu este clar conturat în minte se va opri sau va trece printr-un proces lent, de întârziere tocmai pentru că este zdruncinată încrederea în sine sau se pune prea multă credibilitate pe o încredere care nu s-a maturizat încă. Aici vorbim de oamenii care nu se pricep prea bine la domeniul în care activează sau la situațiile pe care le-au lăsat să se rezolve de la sine, în suspensie, din neglijență sau dintr-o plăcere personală ciudată. Cei conștienți că traversează o astfel de situație își vor face mustrări de conștiință încercând să ascundă acele interese meschine sau conduse de obsesia controlului pentru a nu se vedea că persistă în același mod de comportare. Ceilalți vor face totul pentru a se adapta la contradicțiile pe care le traversează lăsând deoparte obsesia controlului și fiind mai atenți la ceea ce îi consolidează din punct de vedere social pe cei din preajmă că poate a sosit momentul să renunțe la intențiile egoiste și să mai facă și fapte bune ajutând, nu vânzând ceva.
Prin urmare, 22 decembrie este ziua care ne ajută să înțelegem mai bine noua perspectivă care va da contur acțiunilor personale și sociale în următoarea perioadă de aproximativ un an și jumătate. Acum îndemnul nu este foarte puternic delimitat de ceea ce am experimentat din punct de vedere astral în ultimele săptămâni, dar începând cu ziua de mâine când Capul dragonului va trece pe zodia Taur adevăratele schimbări vor striga mai tare și vom deveni conștienți de alegerile pe care le-am făcut acum, chiar dacă ele sunt mici sau în momentul de față ni se par lipsite de valoare socială. Asocierile bune ne îndeamnă către educație, către recuperarea timpului pierdut în activități lipsite de consistență și întoarcerea către studiu, către atenția care ne îmbogățește nivelul de cunoștințe sau ne cizelează abilitățile practice. Prin asocierile momentului devenim mai siguri pe noi înșine, nu ne mai temem că sinceritatea ne duce către zonele întunecate ale firii și nici de faptul că unele demersuri publice se amână sau stagnează într-un mod care ne este foarte greu de acceptat sau înțeles. Cei care vor activa astăzi într-o zonă a extremelor (spre exemplu, vorbesc foarte mult sau sunt taciturni) ascund faptul că se tem de schimbare sau de ceea ce va veni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a înlocui extremele cu atenția, de a nu ne teme de puterea celorlalți pe motiv că nu știu ce să facă cu ea și nici de puterea personală pe motiv că ne pierdem controlul. Prin atenție, ceea ce credem că este complicat sau periculos se echilibrează.

Sentimentele simple produc schimbări majore. Sunt aduse modificări de atitudine în mediul pe care l-am frecventat cel mai mult în ultima perioadă. Suntem frământați de griji. Colaboratorii cei mai serioși sunt cei care au trecut testul timpului. Ambițiile sunt ascunse cu mare atenție. Relațiile nesănătoase sunt cele care consumă și care se exprimă prin reacții temperamentale. Celebritatea vine acum prin vulgaritate sau prin oameni care promovează vulgaritatea.

În dimineața acestei zile Axa dragonului va trece pe Taur-Scorpion. Este un moment de mare cotitură în evoluția individuală pentru că ne vom confrunta cu deciziile proaste pe care le-am luat altă dată din mânie, ambiție sau dorința de a-i controla pe ceilalți. Noua poziție a Axei dragonului ne vorbește despre o sensibilitate prea intensă, despre incapacitatea de a ne adapta nevoilor comunității, de a respecta un desfășurător doar pentru că așa ni se spune sau pentru a face pe plac celorlalți ceea ce aduce un conflict interior pe care suntem invitați să îl rezolvăm în următoarea perioadă de aproximativ un an și jumătate cât va dura acest interesant tranzit. În primul rând, ne referim aici la gestionarea bunurilor ca și cum acestea au viață, sunt mai importante decât cuvintele sau decât sentimentele. Apoi, vorbim despre interacțiune sau despre cât de important este acest schimb de informații și emoții în demersurile pe care ni le propunem. Așadar, elementul la care ne referim este o poziție care ne crește puterea de influență, însă aduce și riscul vulgarității, a asocierii cu oameni de proastă factură sau care trăiesc pe un nivel inferior și care se bazează pe reacții temperamentale, nu pe argumente sau atitudine. Dacă din punct de vedere social această poziție ne întoarce atenția către ceea ce hrănește, alimentează sau oferă satisfacție, din punct de vedere karmic ne arată că ambiția de a ne ridica la poziția pe care o aveam pe vremuri va deveni timp de un an și jumătate o prioritate. Importanța de sine se va exprima, dar nu la scenă deschisă, ca un element practic pe care nimeni nu-l poate combate sau scoate din mintea cuiva. Vom crede cu tărie că avem nevoie de noi bunuri, să frecventăm anumite medii, să obținem un mare avantaj din partea unor persoane influente fără să conteze care este prețul cerut. Cu Luna pe zodia Leu și într-o relație interesantă cu Luna neagră putem vorbi despre asumarea unor riscuri, întoarcerea la aventurile tinereții, de asemenea având la bază ambiții ascunse și foarte intense, dar și despre accidente pe care nu le conștientizăm la nivelul real al pericolului la care se produc. Ceea ce se întâmplă astăzi, chiar dacă nu se evidențiază ca evenimente de prim rang, reprezintă primul semn că suntem urmăriți ca o umbră de o mare păcăleală. Chiar și persoanele care sunt vigilente sau mai atente la fenomenul social vor ignora această păcăleală și vor vedea în avantajele de moment semne ale unui succes de durată.
Prin urmare, 23 decembrie reprezintă sfârșitul unei perioade marcată de cuvinte false, minciuni spuse cu scopul de a produce avantaje materiale și inițierea unei perioade în care ne vom aștepta ca tot haosul din ultimul interval de aproximativ un an și jumătate să producă efecte benefice, să împlinească profețiile mincinoase pe care le-au anunțat. În realitate, cu această zi se produce o întoarcere la satisfacțiile mai vechi, cele care ar putea să nu aibă nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat în ultimul an și jumătate. Avem în vedere aici inclusiv relațiile nesănătoase care ne vor consuma în continuare din putere, din ambiție sau din lumina sufletească pentru celebritate, un tron mai mare, aplauze mai zgomotoase. Unii vor dori să se întoarcă la cuceriri mai vechi, alții la griji care i-au frământat și care le-au lăsat impresia că sunt implicați în proiecte foarte importante, că sunt mai serioși decât alții pentru că râd mai puțin, cheltui mai puțin bani, muncesc mai mult. Timpul este ceea ce risipim sau pierdem cu toate aceste ambiții. Așadar, cel care câștigă timp, indiferent ce face, este cel norocos, însă timpul nu ne aparține, noi aparținem timpului sau rămânem în continuare sub directa sa influență, fiind tolerați, răniți, protejați până în momentul în care devenim ființa întreaga pe care ne-o dorim. Cea mai simplă modalitate de a câștiga timp este având grijă de timpul celorlalți, chiar și atunci când îl desconsideră, când cer cu insistența consumul haotic al secundelor sau uciderea sa.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca totul după avantajele obținute pe baza unui consum gândit din timp ori impresionant prin desfășurare sau volum de forțe implicate. Ceea ce șochează, blochează atenția pe exterior, acolo unde propriul timp se va dovedi foarte vulnerabil în următoarea perioadă de un an și jumătate.

Distrugeri cauzate de naivitatea celorlalți. Se caută un vas nou pentru ambiții noi. Avem nevoie de înțelepciune și răbdare. Disciplina ne descurajează și ne duce către imprudență. Prejudecățile strică, dar ne dau și satisfacția că adversarul pierde ceva. Grupurile cu putere de influență sunt îndemnate să ia decizii chiar dacă nu se pricep sau nu este momentul potrivit. Stricăciuni cauzate de vulgaritate. Liniile destinului se schimbă după plăcerile haotice ale oamenilor nervoși.

24 decembrie este o zi de încercare. Astăzi devenim imprudenți, nu pentru că s-ar întâmpla ceva anume în momentul de față, ci pentru că unele demersuri au de împlinit o nouă etapă ca și cum de la începutul săptămânii sau chiar din săptămânile din urmă, tocmai pentru că vorbim de o relație tensionată între două planete cu deplasare lentă (Saturn și Uranus), am primit tot felul de semnale pe motiv că pierdem ceva, că nu suntem acceptați în grupuri unde în această perioadă se face o demonstrație de putere, că nu suntem conștienți de traseul pe care îl are de urmat o linie a destinului. Poate că lucrurile nu vor fi atât de grave deoarece în tot acest răstimp, în toată această perioadă de pregătire, este posibil să fi făcut și lucruri bune, adică să nu fi lăsat libere prejudecățile care strică, să nu ne fi însușit cu de la sine putere bunurile altora, să nu distrugem încrederea sau ambițiile celorlalți doar pentru că în momentul de față suntem într-o criză care nu ne permite să vedem prea departe înainte. În cazul acesta vorbim despre o evoluție prin evitarea imprudenței prin alegerea puținului ca fiind o opțiune înțeleaptă marcată de bun simț și răbdare. Faptul că după ce acest unghi între planetele cu deplasare lentă se consumă, dar și careul Lunii la Axa dragonului, Luna trece pe zodia Fecioară face din 24 decembrie și o zi a rememorărilor bazată pe griji, pe teama de sărăcie, de boală sau de constrângeri. La fel ca și în cazul indicat mai sus, toate acestea pot deveni elemente care ne motivează pentru că în a doua parte a zilei Luna se va afla într-o dispunere foarte frumoasă cu Soarele, semn de preschimbare, de prosperitate, de înțelegere și atenție însă acestea vin doar în cazul în care au fost anunțate din timp, adică s-a lucrat asupra lor, au fost dorite, iubite și respectate. În caz contrar, vorbim despre detașarea de vârful durerii, de intensitatea cea mai mare pe care o vedem ca pe o binefacere primită din partea universului sau din partea celor pe care îi apreciem și cu care în ultima vreme ne-am întreținut.
Prin urmare, 24 decembrie este o zi care ne avertizează că suntem în plin proces de preschimbare și că a sosit momentul ca unele decizii să fie revizuite sau să ne confruntăm cu rezultate concrete ale unor hotărâri pe care le-am luat în ultima vreme. În felul acesta sunt adăugate acestui context și temeri sau tensiuni legate de grupul în care am ales să ne integrăm sau din partea căruia vin multe semnale care ne țin prizonieri într-un dialog interior lung și epuizant. Un om înțelept va face acum diferența între micile probleme și complicațiile sociale, între lipsa unor bunuri pentru că i-a fost prea lene în a și le procura și neputința de a obține un anumit statut social pentru că la un moment dat i-a lipsit un document, un statut intermediar sau un certificat de recunoașterea profesională. Elementele sociale rămân în continuare înghețate în condiția lor, în timp ce elementele personale pot trece printr-o preschimbare interesantă în așa fel încât confortul minor să poată fi obținut fără a nu crea probleme și mai mari. Aceste încercări sociale se încadrează perfect în dinamica pe care o vom parcurge în următorul interval de aproximativ un an și jumătate și care se referă la controlul emoțiilor, la detașarea de bunurile materiale urmărind descoperirea emoțiilor care liniștesc nu a acelora care alimentează ambițiile și ne tulbură și mai mult conștiința.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne teme de revizuire. Revizuirea nu înseamnă întoarcerea la momentul dureros al trecutului pentru a-l retrăi, ci revigorarea ființei prin eliberarea de păcatul pe care acest trecut îl conține.

Avem acces la secretele celorlalți, dar nu știm ce să facem cu ele. Creativitate exprimată cu măsură, cu moderație. Apar noi raporturi de prietenie sau alianțe cu oameni care se evidențiază prin modestie și respect. Calitatea unor interacțiuni se schimbă după planurile celorlalți. Meticulozitate. Suntem prea interesați în a identifica situațiile favorabile pentru a mai ține cont dacă-i jignim sau nu pe cei din jur. Dezinteres față de sentimente. Extravaganțele sunt privite ca fiind singura formă de distracție sau de libertate.

25 decembrie este o zi de bucurie, dar și una de creativitate. În aceste momente creativitatea se exprimă cu măsură și moderație, dar și cu înțelepciune și condescendență față de marile proiecte pe care le avem în derulare sau față de oamenii care sunt implicați în diferite etape ale acestora. Astăzi recuperăm timp, prietenii, calități și ne bucurăm foarte mult că lucrul acesta ne este permis. Pentru că Luna se află în continuare în plin tranzit prin zodia Fecioară vorbim despre acțiuni mărunte, despre meticulozitate, despre un interes sporit față de starea de sănătate sau despre îndeplinirea unor ambiții sociale pentru care până acum niciodată nu am avut timp sau curaj. De fapt, această poziție a Lunii aduce mai curând rușinea de a ieși în evidență decât teama de a ne face de râs. Din fericire, această poziție va face casă bună cu nevoia de intimitate care ne vine din conjuncția Venus-Pluton. Retrogradarea planetei Venus ne ține departe de emoțiile intense pentru că suntem îngrijorați ca nu cumva acestea să intervină și să strice un proces social, o interacțiune sau pur și simplu o relație de prietenie care ar putea să ne ofere avantaje sau privilegii noi. Așadar, tot acest proces seamănă cumva cu o revenire la o stare de confort și mulți vor crede că tot efortul pe care această săptămână ne îndeamnă să-l facem în privința reparării unor decizii sau acceptării unor întrebări existențiale la asta se referă. Din fericire, trigonul Marte-Chiron ne aduce în întâmpinarea unui maestru, în fața unei persoane care dispune de resursele care ne sunt necesare pentru o nevoie mică, intimă, sau pentru a ne împlini un deziderat social important în această etapă a vieții. Fiind vorba despre o implicare a zodiilor de foc, toată această dispunere frumoasă are și un iz de răzbunare, cel care va fi cu atât mai invizibil în cazul oamenilor leneși, comozi, care toată viața au așteptat de la alții să primească ceva important.
Prin urmare, 25 decembrie ne invită să ne bucurăm de lucrurile simple, nu să le privim cu atitudine exagerată pe cele complicate. Astăzi speranța este mult mai vie, calitățile pe care vrem să le folosim, de asemenea, până și anumite extravaganțe sunt acceptate pentru că ele se încadrează perfect în decorul programat, adică sunt semne de distracție, de libertate și bun gust. Educația are un sens foarte interesant în ecuația astrală acestei zile. Ea face referire la cultivarea unui punct de vedere propriu, la spiritul competiției, deci totul merge către originalitate și exprimarea aceea ce este unic și irepetabil. Acest tonus minunat poate comporta o anumită scădere a intensității spre seară, când Luna se va afla într-o dispunere negativă cu Luna neagră. Există un dezinteres care oprește acest elan, adică bucuriile nu vor mai fi în crescendo, ci vom lua totul în sens personal ca și cum există un dezinteres față de sentimente și este ales foarte prost momentul când acesta este afișat s-au comunicat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne bucura că suntem interesați de ceva sau că prezentăm cuiva un anumit interes, că atragem atenția cuiva prin vestimentație, prin discurs sau pur și simplu prin felul de a fi. Ceea ce se vede ca prioritar astăzi face parte din frumosul personal care nu poate fi cumpărat sau furat de la nimeni.

Risipă. Accident cauzat de incapacitatea de a ne detașa de ceea ce am pierdut. Apare o nouă formă de dezacord față de propria stimă de sine. Situațiile neprielnice sunt forțate spre soluționare din ambiție. Cercetările care se precipită devin înșelătoare. Ființele care mint se evidențiază întâi prin capricii. Sunt încercate profesiile liberale pentru a schimba acum, nu mai târziu, un plan. Risipa ne sperie, dar ne ajută să înțelegem cum anume trebuie să devenim mai puternici. Tentația de a reveni la obiceiuri mai vechi este un mare pericol care distruge planurile noi, firave, plăpânde și necesare.

Ultima zi a săptămânii este una de risipă. Gândim că alegerile pe care le-am făcut de-a lungul acestei săptămâni sunt în dezacord cu propria stimă de sine și atunci este nevoie să ducem mai departe anumite tentații cărora nu am reușit să le facem față în ultimele zile și care ni s-au părut chiar interesante sau plăcute. Finalul acestui interval care ne încearcă foarte mult este și despre vorbire, despre discurs, despre capricii sau despre a investiga ceea ce a fost în ultima perioadă considerat ca fiind incapacitatea de a ne adapta. Unii își fac procese de conștiință, însă alții merg mai departe cu îndrăzneală, chiar cu un curaj pe care l-au mai probat și pe alte conjuncturi și care de această dată nu-i mai sperie, nu-i mai îngrijorează, ci le îmbunătățește considerabil atitudinea față de probleme sau față de oamenii care le creează. Este important ca aceste persoane să știe că de această dată nu sunt invitați să retrăiască momentele trecutului, să se întoarcă la obiceiuri mai vechi, ci doar să rememorez atitudinea de putere și îndrăzneală pe care au probat-o altădată. A retrăi trecutul pe aceste conjuncturi înseamnă a vorbi despre lucruri care nu sunt înțelese corect sau complet, a precipita demersuri importante și această grabă să ducă spre concluzii înșelătoare. Procedând în felul acesta aducem în centrul atenției procese interesante care remediază ceea ce era stricat sau repară o parte a trecutului. Este adevărat, doar cele câteva unghiuri pe care le realizează Luna în această zi nu pot susține în totalitate demersuri atât de ample și de importante. Din această cauză, momentul de final al săptămânii face trimitere, punctual sau secvențial, la elemente esențiale ce s-au consumat în ultimele zile, la disciplină și glorie, scoțând în evidență motivația de a le căuta, la ambiții și repararea unor prejudecăți cu scopul de a înlătura grâul de neghină, de a lăsa viitorul în preajma unor calități care să-i îmbunătățească substanțial conținutul, nu să îl compromită și mai mult. În cuvinte mai simple, nu avem de făcut ceva complicat, amplu, ci doar să ne detașăm de ceea ce este înșelător pentru că păcăleala acestei zile nu vine atât prin minciună, cât prin înțelesurile generate de elementele incomplete care urmăresc să își ascundă așa imperfecțiunea.
Prin urmare, finalul săptămânii scoate în evidență capacitatea de a ne adapta, este adevărat cu puține resurse, la pretențiile societății aflată într-un continuu proces de transformare. Pentru a simplifica lucrurile mulți se vor întoarce la obiceiurile mai vechi uitând sau pierzând din vedere faptul că nu acesta este îndemnul astral cel mai bun, ci întoarcerea spre atitudinea pe care am avut-o atunci când ar trebui să înfruntăm un pericol. Desigur, nu trebuie să uităm că de fiecare dată când călătorim în trecut, indiferent pentru ce motiv, devenim vulnerabili. Unii devin vulnerabili pentru că nu sunt pregătiți să explice sau nu au limbajul necesar, iar alții pentru că sunt prea atenți la procesul în sine și nu se simt urmăriți, nu realizează că o parte din problemele pe care încearcă să le rezolve acum prin atitudine vin din partea unui șarpe pe care l-au încălzit la sân. Situațiile pe care le parcurgem în această zi devin intense pentru o scurtă perioadă de timp, atât cât sunt legate de evenimentele acestei săptămâni. Spre seară, după ce Luna va trece pe zodia Balanță, toate aceste tentații vor pierde substanțial din intensitate, unele chiar se vor diminua atât de mult încât parcă nici nu au existat. În urma lor rămân doar ființele capricioase care nu au reușit să depășească această tentație și care rămân în continuare risipitoare și în căutarea de noi victime. Reperele pe care 26 decembrie le are în evenimente presărate de-a lungul acestei săptămâni fac parte din această modificare de gamă impusă de trecerea Axei dragonului pe Taur-Scorpion ce anunță schimbări de proporție, modificări sociale importante ce au în centru frica de a pierde sau orgoliul de a rămâne în istorie ca un personaj important.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu risipi emoții, gânduri sau putere. Ceea ce risipim și nu realizăm ne duce spre capricii, iar capriciile ne țin prizonieri într-o zonă inferioară care nu ne permite un start bun în această schimbare colosală, indicată din punct de vedere astral de trecere Axa dragonului pe Taur-Scorpion.

9 thoughts on “20 – 26 decembrie 2021

 1. Maria spune:

  Ce se intampla tehnic cand axa nodurilor in tranzit se suprapune invers peste cea natala? Multumesc.

  1. Este un proces de conversie care cere mult control și atenție. Omul comun vrea sa dezgroape securea războiului sau să se odihnească renunțând la ceva important. Tipul evaluat încadrează experiențele personale într-o cheie nouă, într-o ideologie nouă, poate chiar într-o sectă nouă. Confortul a ceea ce știe îl face pasiv. Scopul este de a descoperi nestemata ascunsă în pozițiile native ale Nodurilor pentru ca inversarea lor în tranzit acolo lovește.

   1. Maria spune:

    Foarte interesant! Multumesc!

    Sarbatori cu liniste si bucurii!

 2. adina spune:

  Si la mine e aceeasi situatie. Dar ce e interesant, Uranus la nastere se afla in Scorpion alaturi de NN iar acum e in Taur, la fel, alaturi de NN. Personal, am observat ca de-a lungul vietii schimbarile majore s-au produs in sectoarele in care se gasea Uranus in tranzit la momentul respectiv. Are legatura cu conjunctia cu NN? La nastere Uranus si NN erau pozitionati pe casa a XII, Scorpion.

  1. Are. Atracția către ezoteric te poate face puțin dezordonată în gânduri, practică, alegerea idealurilor. Nu totul este vis, ci este important și concretul. Echilibrul dintre cele două trebuie păstrat. Momentele când intervine Uranus sunt îndemnuri la atenție. Dacă le refuzi treci pe nivelul lui Neptun. Dacă Neptun este pe Săgetător si casa a II-a încercările legate de hrănire te învață că nu hranirea puterii tale te ajuta să crești, ci a celorlalți, când au ei nevoie, nu când ai tu. Așa cum Arsenie Boca spunea: „Cand dai, la inceput dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce esti”. Dacă este pe casa I tentația iluziei care-ți este aplaudată e foarte mare. Pentru orice ai nevoie de argumente. Cele două astre împreună cu tranzitele regenților karmici ai Nodurilor natale aflați în tranzit te limpezește și-ți dă putere adevărată.

   1. adina spune:

    Neptun e in Sagetator, pe casa I, alaturi de Soare si Marte. Toate astea , in opozitie cu Luna din Gemeni, casa a VII a. Iti multumesc din suflet. Sarbatori cu bine, si un An nou cu multe impliniri sufletesti!

 3. Ani spune:

  Sărbători cu bine,Gheorghiță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.