2 – 8 septembrie 2013

Săptămâna 2-8 septembrie 2013 este marcată de o anume frământare afectivă, aceea dominată de faptul că traversăm un segment de zodiac, împreună cu Luna, de la Leu la Balanţă, adică de la conjuncţia Lună-Marte, la conjuncţia Lună-Venus, străduindu-ne prin toate acţiunile pe care le traversăm acum să ne găsim preocupări diverse sau să ne implicăm în activităţi cu caracter social care să ne readucă în zona de confort. Nu vom reuşi însă în niciuna dintre aceste zile să ne apropiem de zona de confort decât dacă uzăm de situaţii în care am probat că putem să ajungem acolo indiferent de starea de agitaţie în care ne aflăm.
Săptămâna va fi dominată de împlinirea conjuncţiei dintre Soare şi Lună (Luna nouă) în ziua de joi, de trei aspecte la care participă Soarele (sextil Soare-Capul Dragonului, sextil Soare-Jupiter, opoziţie Soare-Chiron), dar şi, cu puţin timp înainte de Luna nouă, împlinirea opoziţiei dintre Marte şi Junon pe axa Leu-Vărsător. Înţelegem astfel că lucrurile poartă o puternică amprenta motivaţională, oamenii fiind constrânşi să-şi rememoreze tot felul de lucruri pe care le-au traversat de-a lungul vieţii, să se vadă foarte buni, eficienţi să încerce să-i convingă pe cei din jur că sunt aşa, însă să nu poată demonstra prin acţiuni propriu-zise, prin spirit practic ori prin acţiuni concrete acest lucru. Evadarea din prezent şi călătoria în trecut reprezintă unul din elementele decisive ale acestei săptămâni şi toate situaţiile pe care le traversăm, toate discuţiile pe care le avem, până şi situaţiile banale care vin spre noi şi care nu poartă amprenta unor ipostaze speciale, sunt marcate de această nevoie de a ne întoarce în trecut, la locul faptei, pentru a corecta o greşeală.
Partea negativă a acestei săptămâni va fi marcată de faptul că vom fi cu toţii convinşi că metodele folosite sunt cele mai bune şi dacă la început prin conjuncţia Lună-Marte şi, implicit, opoziţia Lună-Junon, vom fi oarecum tentaţi să nu ne acordăm atât de mult credit, spre finalul săptămânii vom fi atât de convinşi că procedăm bine, încât nu ne va deranja nici ipostaza în care punem etichete false celorlalţi pentru a-i judeca mult mai uşor ori pentru a ne situa în afara oricărei presiuni care ar putea veni din partea lor. Dacă refuzăm progresul prin conviețuirea cu fricile sau problemele pe care nu le-am rezolvat nu facem decât să ne situăm în acea zonă a societăţii care nu este încă pregătită să evolueze.
Unii nu vor înţelege acum, în această săptămână, de ce este atât de important să evolueze şi de ce trebuie să meargă mai departe. Este de o mare importanţă să rezolve aceste situaţii acum pentru că aceste reziduuri afective nu vor fi compatibile cu situaţiile care vin spre noi începând de săptămâna viitoare încolo. Aceste situaţii trebuie rezolvate acum ori măcar să ne împăcăm cu faptul că sunt lipite de destinul propriu şi le vom duce cu noi de-a lungul întregii vieţi, nu să fugim de ele, să le negăm existenţa ca şi cum nu am traversat niciodată ipostazele la care se face trimitere acum. Toate aceste unghiuri care se împlinesc în această săptămână ne îndeamnă, fie să le rezolvăm, fie să ni le asumăm.
Cei care nu privesc acest avertisment al săptămânii 2-8 septembrie 2013 cu maximă seriozitate îşi vor face singuri probleme în sensul că îşi vor consuma toate rezervele preocupându-se de aceste probleme însă fără niciun rezultat, iar finalul săptămânii îi va găsi cu aceleaşi frământări sufleteşti, cu aceleaşi probleme sociale, dar şi cu mai puţine rezerve şi cu mai puţină răbdare în ceea ce priveşte domeniul la care aceste situaţii fac referire.

Chiar de la începutul acestei săptămâni Luna va trece în Leu și va avea de împlinit o conjuncţie cu Marte situat în primele grade ale acestui semn. De asemenea, în mijlocul zilei Luna va avea de împlinit o opoziţie cu Junon şi, în a doua parte a zilei, spre seară, va trece prin careul cu Saturn. Lucrurile acestea ne îndeamnă să ne dezvoltăm o atitudine greşită faţă de comunitate bazându-ne prea mult pe lucrurile pe care le ştim, pe tot ceea ce n am acumulat anterior, pe ceea ce credem că ne ajută să ne punem cel mai bine în valoare. În felul acesta, oamenii nu arată decât că sunt certaţi cu sine şi că dorind cu orice preţ să convingă comunitatea că ştiu tot, ei, de fapt, în domeniul la care fac referire, nu ştiu foarte multe. Sentimentul supraaprecierii, deşi nu este atât de ridicat aşa cum va fi la finalul săptămânii, va fi vizibil în special prin raporturile sociale acolo unde este implicată o anume doză de afectivitate. Considerând că prioritar este acum să dăruim sau să primim iubire, să realizăm un schimb care să ne scoată din banal sau să ne pună mai bine în valoare pe zona socială, oamenii sunt convinşi că acţiunile pe care le abordează îi ajută să simplifice foarte mult lucrurile. În realitate, lucrurile nu se simplifică prin clarificarea anumitor probleme de factură afectivă ori prin exagerarea lor, prin răvăşirea contextului social, ci prin practică. Tot ceea ce ne duce spre practică are o greutate aparte şi, prin modul în care alegem să răspundem acestor provocări, utilizând caracterul practic, dovedim că dispunem de puterea necesară pentru a face faţă unei confruntări de factură socială pentru a rezista unui interval care ne suprasolicită ori pur şi simplu care se desfăşoară împotriva propriei stări de confort.
Pentru că în tot acest context luptă împotriva stării de confort, oamenii vor fi motivaţi să se îndrepte spre compromis şi vor considera că acesta îi salvează ori îi ajută să-şi protejeze lucrurile bune din preajmă. În această perioadă luminariile primesc fiecare câte o opoziţie de la un asteroid (Luna i se opune lui Junon, iar Soarelui i se opune Chiron) și asta înseamnă că indiferent de zona în care ne situăm, fie că mergem pe latura spirituală, fie că mergem pe cea a evenimentelor concrete ne dovedim a fi slăbiţi de puteri şi a merge mai departe pe un anumit demers înseamnă a face apel la anumite situaţii, la anumite rezerve pe care le-am acumulat în ultimele luni.
Unii nu au rezerve pentru că au considerat că banul trebuie să circule şi au fost convinşi că, risipindu-l, vor primi în schimb alte forme de recompensă, de plată pe care, dacă va fi nevoie, în timp, ar putea să le transforme în bani. Vorbim aici despre continuarea acestei atitudini de risipă şi adâncirea într-o problemă pe care, în general, oamenii trebuie să o evite. Reacţiile temperamentale sunt de asemenea specifice acestei zile şi cei care nu au dispoziţia necesară să se controleze vor avea parte de întâmplări în cascade care, pe de o parte, îi vor face să se situeze pe o poziţie ofensivă faţă de sine şi față de cei din jur, iar de partea cealaltă vor fi adânciţi şi mai mult în compromisul pe care-l fac pentru a-şi salva starea de confort.
Tot ceea ce vine spre noi azi ia înfăţişarea unui cerc vicios, iar pentru a ieşi din el trebuie să fim înţelepţi şi să preferăm liniştea sau pasul înapoi pentru că nimeni nu le ştie pe toate, nici chiar atunci când lucrurile par să susţină această idee.
Prin urmare, 2 septembrie este o zi apăsătoare complicată pentru cei care nu au reuşit până acum să-şi construiască un mecanism de protecţie în faţa unei presiuni venită din comunitate. Conjuncţia Lunii cu Marte ne aprinde sentimentul importanţei de sine, ne face să fim foarte mult preocupaţi de ceea ce avem de oferit, de ceea ce suntem, de ceea ce reprezentăm, să insistăm mult pe titlurile ştiinţifice, pe distincţii, pe toate aceste lucruri care trec asemenea vârstei ori care nu au importanţă atunci când vorbim despre calitatea umană. Calitatea umane stă în alte elemente de caracter, în trăsături ale sufletului care acum nu reuşesc să se pună în valoare foarte bine pentru că deasupra se ridică gunoaiele.
Pentru a face faţă acestui val de complicaţii sau probleme oamenii vor dori să simplifice lucrurile însă vor fi axaţi prea mult pe partea afectivă ori temători în faţa acestui gen de suprasolicitare şi se vor gândi că nu au resursele necesare pentru o confruntare de o asemenea proporție. În felul acesta, vor dori să simplifice foarte mult lucrurile pierzând din vedere faptul că dacă nu urmăresc, nici măcar în parte, caracterul practic al schimbului, adică să nu ceri interlocutorului mai mult decât poate da, să nu duci discuţia într-o zonă în care interlocutorul să nu poată face faţă, în ideea că nu contează cine este, important este ceea ce spunem, vor fi expuşi mai mult compromisului de a-şi proteja propriul confort şi cu cât se vor adânci şi mai mult în această atitudine cu atât mai mult oamenii vor fi mai motivaţi să-şi protejeze acest confort şi, în mod paradoxal, această atitudine invazivă asupra comunităţii sau ofensivă asupra acesteia ne ştirbeşte şi mai mult din confortul pe care l-am avut când am intrat în această zi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne apropia de linişte. Liniştea este un element care trebuie să vină nu doar din absenţa zgomotelor din jur, ci şi din absenţa dialogului interior sau a unui forfot interior pe care-l întreţinem de fiecare dată când traversăm o problemă.

Intrăm în cea de a doua zi de Leu cu pretenţii foarte mari de la viaţă, de la oameni, de la cei din jur şi ne dăm seama că, apropiindu-ne din ce în ce mai mult de seară acestei zile, rezervele vor fi din ce în ce mai puţine şi în loc să ne conservăm ori să ne punem mai bine în valoare, ne vom consuma tot ceea ce am acumulat până acum, ceea ce am depăşit cu efort sau ceea ce nu am apucat să consumăm din neatenţie sau pentru că nu a fost timpul necesar.
Prin tot ceea ce vine spre noi azi vom simţi nevoia să evadăm, să luăm o pauză, să ne retragem şi, pentru că vorbim despre Luna în Leu prin care sentimentele sunt încălzite şi nu doar de acest unghi, ci vorbim despre un trigon pe care Luna şi Uranus îl împlinesc, ca un debuşeu pe care Uranus îl cere în ideea de a găsi o rezolvare pozitivă a demersurilor sociale apăsătoare, complicate, triste sau revoltătoare (este planetă focar în careul în T împlinit cu Pluton şi planetele din Rac), vom simţi nevoia să fim apreciaţi. Aceste aprecieri nu vor fi gratuite, ci vor porni de la invocarea unui talent personal sau din cuvintele de laudă adresate unei persoane care face trimitere la episoade reale din viaţa sa sau la rezultate care s-au consumat în ultima vreme. Vorbim aici despre trigonul Lunii cu Uranus, dar şi despre sextilul pe care Luna şi Venus îl împlineşte în seara acestei zile.
Deci vorbim azi despre nevoia de a ne proteja o stare de confort, însă nu trebuie să ne neglijăm că, Luna fiind în Leu se va situa în careu cu Axa Dragonului şi toate aceste situaţii pe care suntem constrânşi să le traversăm ne vor crea o acută senzaţie de disconfort. Avem soluţie, pentru că Soarele şi Capul Dragonului sunt în sextil şi nu oricum, ci în ipostaza în care poate media tendinţa Nodurilor, adică ipostazele la care facem trimitere sunt reale, calităţile care ne sunt apreciate, de asemenea, fac parte dintr-un probatoriu solid şi oamenii reuşesc să-şi stabilizeze cumva poziţia socială sau confortul personal pe care şi l-au zdruncinat în ziua anterioară. Putem vorbi aici şi despre o nevoie de a ne izola, de a ne recrea sau de a ne detaşa complet de evenimente sociale pe care nu am reuşit să le rezolvăm nici în săptămâna anterioară şi nici nu vom reuşi în zilele care vor urma.
Pe motivul „Astăzi mă voi ocupa de altceva” oamenii vor dori să ascundă neputinţa de a se menţine în vârf, de a avea argument, de a arăta bine, de a fi îngrijiţi, de a se menţine la un anumit standard privind calitatea vieţii pe care o au. De partea cealaltă, în viaţa personală lucrurile se află într-o zonă destul de periculoasă. Opoziţia pe care Soarele şi Chiron o împlinesc ne îndeamnă să ne implicăm în lucruri care ne consuma foarte mult. Fie că este vorba despre banalele activităţi casnice sau despre anumite sarcini pe care ni le-am propus să le facem acasă, deşi ele nu se adresează vieţii intime. Toate acestea consuma foarte mult şi nu ne oferă nici măcar satisfacţii din punct de vedere spiritual. Se pare că lucrurile care cer acum urgentare au fost amânate din acelaşi motiv (că nu ne împlinesc din punct de vedere afectiv) însă orice amânare trebuie acum evitată pentru că Pluton, prin trigonul pe care-l menţine cu Soarele şi mai ales prin sextilul pe care-l face cu Chiron mediază opoziţia celor doi şi ne îndeamnă să apreciem ipostazele personale după cât de aproape, curate, pure sau hrănitoare sunt în zona în care se manifestă.
Rezultatele practice sunt de asemenea de referinţă în toată această furtună pe care o traversăm în viaţa personală și, ţinând cont de aceea nevoie de a fi apreciaţi, nu va reuși decât să scoată în evidenţă o slăbiciune pe care o traversează fiecare în viaţa intimă.
Prin urmare, 3 septembrie adânceşte prăpastia care se formează între viaţa personală şi cea socială. Cu cât vom dori să fim mai convingători că ducem o viaţă liniştită, că nu avem griji sau că până la urmă lucrurile vor fi bune chiar dacă acum, în acest moment, nu sunt, cu cât urmărim să ne asociem mai mult cu oamenii care vorbesc frumos, au un limbaj elevat, susţin prin gândirea lor pozitivă sau anumite elemente acumulate prin educaţie sănătoasă cu atât mai mult divulgăm faptul că există o adâncă prăpastie între viaţa socială și cea publică. Ne implicăm în activităţi care să ne combată acest disconfort, această neputinţă de a ne simţi bine cu noi înşine dorind să evadăm din activităţile pe care le-am săvârşit până acum, să luăm o pauză pe aceste demersuri, să ne retragem, să ne izolăm, să pornim într-o călătorie, dar pe toate acestea să le facem într-un mod spectaculos, încât să nu se vadă că traversam o perioadă încărcată.
Acum, când Soarele se afla la începutul celei de a două decade a lunii septembrie oamenii se simt speriaţi de perspectiva lucrurilor şi au nevoie de dovezi ale eficienţei. Acestea le obţin tot din viaţa intimă sau din activități sociale pe care le desfăşoară în zona intimă. Fie că este vorba despre sarcini profesionale pe care trebuie să şi le îndeplinească acasă, fie că discută într-o zonă privată probleme profesionale, toate acestea se constituie ca puncte de sprijin în noile demersuri la care lucrăm acum.
Chiar dacă lucrurile se adâncesc foarte mult în această zonă a nesiguranţei şi nu ne permit să ne armonizăm viaţa personală cu cea socială, faptul că Soarele mediază acum tendinţa Nodurilor ne aduce în centrul atenţiei probleme care nu pot fi amânate. Trebuie să le rezolvăm acum şi prin soluţionarea lor situaţia socială se îndreaptă către o zonă a confortului sau a eficienţei.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lua inima în dinţi şi de a finaliza acele demersuri pe care le-am abordat în săptămânile anterioare. Fie că este nevoie să muncim mai mult, fie că ne privăm de o plăcere pe care ne-o dorim mai intensă azi, cu atât mai mult cu cât simţim că nu avem cum să ne-o îndeplinim să dăm curs acestor îndemnuri care ne vin fie din zona personală, fie din cea socială, de a finaliza aceste demersuri. Finalizarea lor înseamnă degajarea destinului de obstacole prin impactul cărora, pe viitor, nu se va putea desfăşura aşa cum trebuie. A da curs acestui îndemn de a rezolva probleme nesoluţionate anterior, de a înlătura toate aceste cozi, aratăm că dorim să recuperăm timpul pe care le-am pierdut anterior prin dezordine sau oboseală.

Pentru că ne aflăm în perioada în care Soarele şi Chiron sunt în opoziţie aceste restanțe pe care le-am avut de îndeplinit în ziua anterioară în general îi depăşesc pe oameni şi dacă ele nu au putut fi rezolvate în momentul în care s-au consumat este puţin probabil ca atunci când se adună toate într-o singură zi să fie rezolvate în mod adecvat. În felul acesta, ziua de 4 septembrie când chiar în mijlocul ei Luna va trece în Fecioară, va fi dominată de o formă de regret, de o teamă, de ipostaza în care oamenii vor fi nemulţumiţi de eficienţa pe care o au, de cunoştinţele de care dispun sau vor invoca punctual anumite situaţii sociale care scot în evidenţă lipsa suportului necesar.
Este posibil ca principalul motiv pentru care aceste evenimente au fost evidențiate anterior, acum o săptămână, o lună sau acum un an în urmă, să fie dată de aceeaşi atitudine pe care o traversăm azi, adică o prea mare aşteptare pe care să o avem din partea comunităţii. Chiar dacă omul este o fiinţă socială şi caută să trăiască în comunitate, marile probleme personale se rezolvă în intimitate, adică departe de orice suport ce ar putea să vină de la cei din jur sau în afara oricăror interferenţe. Astfel, problemele acestei zile iau înfăţişarea unei întoarceri. Ne întoarcem la ipostazele trecute, la remarcile pe care le-am făcut anterior, la observaţiile pe care ni le-am stabilizat în trecut când întâmplarea a fost parcursă şi, evident, amânată, urmând şi acum schema reacţiilor emoţionale abordată anterior.
Acum, suntem la fel de dezamăgiţi că anterior şi avem impresia că toate lucrurile importante din viaţă se fac prin compromis. Opoziţia pe care Luna o împlineşte cu Neptun în seara acestei zile vine să ne aducă în faţa unor confirmări negative pe care nu noi le selectăm, ci doar le constatăm, le observăm, le vedem, adică destinul însuşi ni le pună la picioare. Motivul pentru care aceste lucruri sunt selectate nu este altul decât faptul că anterior am evitat să abordăm toate aceste situaţii care ne şlefuiesc. Opoziţia Lună-Neptun pe axa Fecioară-Pești înseamnă teamă de sentiment, de o iubire ce nu poate fi împărtăşită sau grija ca aceste sentimente spre care suntem îndreptaţi nu ne va duce decât spre sărăcie materială, spre complicaţii sociale şi mai mari sau spre a ne modifica în totalitate un statut.
Deşi dorim să traversăm consolidări ale statutului social sau chiar modificări în privința modului în care suntem invitaţi să facem acest lucru, evenimentele zilei de azi ne vor speria. Şi cum se întâmplă de multe ori frică îl face pe om să bată în retragere să uite care este dezideratul pe care şi l-a stabilit când a pornit acest demers şi chiar să uite că anterior, nu foarte departe în timp ci în ziua anterioară, s-a mulţumit că a fost apreciat de cineva din jur. Acum nu mai contează aprecierea, nu mai este importantă toată această ipostază socială în care un sentiment ne hrăneşte şi ar putea să ne suplinească până şi nevoia de hrană fizică, ci trăim cu angoasa că s-ar putea ca aceste lucruri să fie ireale şi prin explorarea lor să nu ajungem nicăieri.
Prin urmare, 4 septembrie este o zi complicată. În prima jumătate a zilei Luna se va afla în Perioada fără direcţie şi ne va bulversa cu sentimentele intense pe care le-am cultivat ieri, dar pentru care astăzi nu mai avem nici motivaţia şi nici cadrul social adecvat pentru a le pune în aplicare. Ne vom gândi cu grijă la faptul că, iubind, le vom compromite sau că, fiind în centrul atenţiei printr-o preocupare personală, printr-un element de factură intimă, am putea să ne compromitem o anume integritate.
Prin această dezordine mentală oamenii nu vor face altceva decât să-şi alimenteze teamă. 4 septembrie va fi o zi de teamă şi orice acţiune care va face trimitere la ceea ce s-a-ntâmplat în zilele anterioare, la zilele de Leu (Luna în Leu), adică de luni şi de marţi, vor alimenta această nesiguranţă şi îl vor face pe individ să se întoarcă la o formă de regret. Îşi aduc aminte de situaţiile similare din trecut pe care nu au putut să le depăşească şi nu doar atât ci își aduc aminte de motivaţiile pe care le-au avut, de calitatea umană a celor cu care au interacţionat în evenimentele respective, de tot acest arsenal care s-a consumat atunci şi care l-au dus la eşec sau la retragere. Acum îşi amintesc de toate aceste situaţii şi se vor îndrepta spre aceeaşi finalitate. Din teamă vor regreta, iar regretând se vor retrage din faţa unui demers care merge de la sine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a face tot efortul necesar pentru a vedea cu ochii larg deschişi, cu ochii minţii, ai sufletului, cu toate simţurile posibile, că lucrurile merg de la sine şi ele nu au nevoie să fie împinse de la spate aşa cum am făcut în zilele anterioare. Cine reuşeşte să se menţină în această zonă va evita întoarcerea negativă în trecut, va evita regretul şi se va situa în afara oricărei frici motivată de situaţii reale sau de o anume dizarmonie afectivă, aceea care vine în special în a doua parte a zilei, spre seară, în specială prin împlinirea opoziţiei dintre Lună şi Neptun.

Astăzi, în mijlocul zilei, Luna va fi în conjuncţie cu Soarele şi se va împlini faza de Lună nouă care, pentru că se produce în separaţia opoziţiei dintre Marte şi Junon, ne va accentua rememorarea uneori lecţii de viaţă. Vom avea foarte clar conştiinţa unor lucruri nefinalizate sau care au întâmpinat o opoziţie importantă din partea anturajului şi vom crede, vom fi convinşi că prin învăţarea acestor lecţii, prin depăşirea acestor obstacole vom deveni mai puternici. În realitate, Luna nouă din Fecioară ne amplifica acest ataşament, ne face să fim mult mai îngrijoraţi decât am fost până acum, dar, în egală măsură, mult mai stabili sau mai puternici în a ne hrăni structurile afectivă și mentală cu ceea ce avem cel mai mult nevoie în această perioadă.
Lucrul cel mai interesant care se va consuma pe această Lună nouă este acela că ne hrănim cu situaţii pe care nu putem să le controlăm. Pentru că luminariile sunt acum în conjuncţie pe o zodie de pământ suntem constrânşi să ne punem bazele uneori demersuri sociale, administrative sau baze în ceea ce priveşte sănătatea personală mai mult decât putem duce până acum sau mai mult decât suntem obişnuiţi. A acumula în exces va scoate în evidenţă ataşamentul de lucrurile pe care le-am considerat importante și pe care nu le-am evaluat corespunzător. În felul acesta, se realizează o stabilizare a vitalităţii, o fixare mai bună în anumite medii ori acumularea unor cunoştinţe care vor fi apreciate ca fiind de bază în ceea ce va veni spre noi de acum încolo. Însă foarte mulţi vor avea sentimentul că sunt foarte încercaţi şi nu au de ales dacă nu îşi pun deoparte bani albi pentru zile negre, dacă nu-şi adună în jur un număr mare de amici, cunoştinţe, prieteni, dacă nu-şi fac relaţii, dacă nu-şi consolidează poziţia socială. Ceea ce vine spre noi azi este, în cea mai mare parte, pozitiv, mai puţin prin două direcţii – opoziţiile lui Marte cu Junon şi a Lunii cu Chiron – adică o anume opoziţie care ar putea să vină din partea societăţii şi care ar putea să-l ducă pe individ într-o zonă a neastâmpărului, a exploziilor temperamentale pentru că opoziţia lui Marte cu Junon ne aduce teamă de singurătate, teamă de nu avea suport real pentru a hrăni o speranţă sau o înţelegere deficitara a unei opoziţii care ar putea să vină din societate, în ideea că orice negaţie, orice întrebare nu va face altceva decât să ascundă un refuz categoric.
În privinţa acestor raporturi sociale oamenii vor gândi deformat azi şi vor avea impresia că toţi cei din jur trebuie să participe la demersurile pe care le fac ei, de vreme ce le sunt atât de clare, de vreme ce le sunt atât de utile atât pentru ei cât şi pentru comunitate. Nu încape îndoială că avem de-a face cu o gândire deformată, coordonată de absenţa experienţelor similare din trecut. Nu am mai avut ocazia până acum să acumulăm o cantitate atât de mare de informaţii, de energie, să fim împinşi de la spate, urcaţi pe scenă şi puşi acolo în văzul unei mulţimi care aşteaptă muta orice semn din partea noastră să spunem o poezie patriotică sau să ne spunem părerea despre anumite situaţii. Neavând conştiinţa unei situaţii simulare oamenii vor greşi foarte mult şi se vor ataşa, ceea ce le va oferi lor stabilitate şi confort.
Astfel, în următoarele patru săptămâni foarte mult vom fi ataşaţi de aceste instrumente care ne hrănesc starea de vitalitate. În loc să fim axați pe rezultate pe termen lung, să ne gândim ce anume ne menţine imaginea socială ne vom gândi la ce anume ne ţine în putere pentru a hrăni noi această imagine. Cumva ne depărtăm de ceea ce este esenţial şi cu bună ştiinţă îi implicăm şi pe ceilalţi în toate aceste demersuri, greşind şi fiind în acelaşi timp convinşi că facem bine.
Prin urmare, conjuncţia Lunii cu Soarele ar trebui să transforme ziua de 5 septembrie într-una a eficienţei sau a planurilor de viitor menite să ne ajute să ne redresăm, să ne punem mai bine în valoare pe zona socială sau să soluţionăm o parte dintre problemele care vin din această zonă şi pe care nu am reuşit să le rezolvăm până acum. În realitate, ne adâncim şi mai mult în această rememorare şi ceea ce se schimbă faţă de zilele anterioare ține de convingerea individului. Deşi în mare parte acţiunile acestei zile seamănă cu cele care au venit spre noi în zilele anterioare, azi vom fi convinşi că suntem bine intenţionaţi, că procedăm cel mai bine şi prin sporirea vitalităţii, a confortului, prin stabilizarea anumitor raporturi sociale, prin declaraţii sau nonverbal, prin fapte, vom fi convinşi că lucrurile se îndreaptă pe calea cea bună.
În realitate, luminariile primesc acum o lecţie importantă din partea lui Neptun şi din partea lui Chiron, scoţând în evidenţă că dacă până acum am fost pedepsiţi cu anumite lipsuri sau că am traversat o serie de neajunsuri, că ne-am situat în afara stării de confort, a mulţumirii, a fost pentru că am căutat să construim demersuri în afara unei moralităţi solide sau în afara unor concepte legate de spiritualitate. Unii vor spune astăzi că cel fără credinţă va fi pedepsit şi că acesta este un mare neajuns al omului modern că nu-şi mai găseşte refugiul în relaţia sa cu Universul, cu forţele subtile, cu ceea ce i-a oferit statut de fiinţă inteligentă, ci consideră că orice trimitere către instrumentele abstracte, către ceea ce se află dincolo de privirea fizică nu este altceva decât o plăsmuire a minţii, un obstacol împotriva căruia trebuie să lupte. Luptând împotriva aceea ce-l face puternic, de fapt, îşi dă singur în cap, îşi face singur probleme, iar opoziţia dintre Marte şi Junon va scoate în evidenţă dorinţe care au fost construite împotriva stabilităţii de grup, împotriva a ceea ce-i oferea individului un statut foarte puternic în societate sau prin ceea ce reprezenta el în grupul de apartenenţă. Lucrurile care-l fac să se simtă bine acum îi vor amplifica şi mai mult ataşamentul şi îi vor crea senzaţia că se află în fața unor lecţii de viaţă foarte importante, că le învaţă şi prin acumulare devine mai puternic. În realitate, el luptă împotriva purităţii sufleteşti, împotriva aceea ce ar putea să-l menţină la înălţime şi în felul acesta îşi slăbeşte şi mai mult puterea.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a folosi prima zi lunară, momentul de conjuncţie dintre Lună şi Soare, pentru a crea forme-gând pozitive, acelea care ar putea face o legătură armonioasă între o viaţă socială a individului şi un anume progres spiritual pe care fiecare îl realizează în etape. Prin anularea etapei prezente nu se amână un rezultat, ci se zguduie un întreg lanţ evolutiv, în aşa fel încât următoarele patru săptămâni, pentru aceste fiinţe care au luat pe „Nu” în braţe, să fie încărcate de nemulţumire, durere şi compromis.

Lucrurile par să se simplifice în această zi de 6 septembrie pentru că toate acţiunile spre care ne îndreptăm acum vor fi asemenea celor de ieri demarate pentru a combate o frică, o grijă sau pentru a se situa în contrast cu întreaga deziluzie pe care ne-am construit-o în ultima perioadă. Lucrurile acestea ne duc spre progres, iar metoda este dependentă mult de susţinerea care există în jur.
Astăzi Luna împlineşte o conjuncţie cu Mercur şi apoi seara, cu puţin timp înainte de a se finaliza această zi, Luna să treacă în Balanţă. Astfel, aproximativ jumătate de zi va fi în Perioada fără direcţie şi pentru că această perioadă se va situa în separaţia conjuncţiei Lună-Mercur lucrurile vor fi amestecate, iar tendinţa spre pasivitate ori spre a nu acorda o importanţă cuvenită pe măsura importanţei lor va fi cumva ascunsă în aşa fel încât atenţia celor care trebuie să susţină individul să nu fie îndreptată către altceva.
Vorbim aici despre dificultăţi relaţionale, despre tendinţa de a ne consuma multă energie pentru lucruri banale în timp ce lucrurile esenţiale sunt lăsate în aşteptare ca şi cum astăzi singura motivaţie este aceea de a ne odihni, de a ne dedica proiectelor mici pentru a merge pe două fronturi, adică de a nu strica lucrurile importante pentru deficitul de putere pe care-l avem, dar nici să lăsăm ziua să treacă fără a fi marcată de un eveniment special sau de un rezultat anume.
Pentru că nu este o zi în care să se împlinească foarte multe aspecte, adică nu avem urgențe ce trebuie îndeplinite pe moment, avem şansa acum să ne lăsăm în voia unei observaţii interesante, ce poate fi încadrată în categoria durerilor acestui an şi care va fi tangentă la lipsa de interes pe care un anturaj ar putea să o manifeste faţă de un individ. Acolo unde această lipsă de interes nu este reală oamenii vin să o inventeze, să pună o greutate pe persoanele care pot decide şi să se înțeleagă din toată această ipostază că aceştia ar avea un dezinteres față de comunitate, faţă de oamenii din jur, faţă de familie ori faţă de ei înşişi.
În felul acesta, aspiraţia îl face pe individ să se deplaseze către dezamăgiri, către durere, către aspiraţii fanteziste ca şi cum aceasta este problema cea mai importantă a perioadei. În realitate, el fuge de rezolvări mari, dar vrea, în egală măsură, să se implice în activități diverse, în schimburi de informaţii, în multiple raporturi sociale pentru a nu cădea pradă inactivităţii totale sau plictiselii.
Prin urmare, 6 septembrie nu este o zi atât de grea şi complicată aşa cum pare. Ea este marcată de nevoia de a combate frica, de a pune o greutate pe grija pe care am construit-o până acum pentru a nu mai fi dezamăgiţi. Toate aceste demersuri nu au sorţi de izbândă pentru că orice am face vom rămâne la fel de dezamăgiţi cum am fost ieri şi pentru a o combate ne vom îndrepta către tot felul de acţiuni care nu au importanţă. Jumătate de zi Luna va fi în Perioada fără direcţie şi, pentru că se situează în separaţia conjuncţiei Lună-Mercur, sfera ideilor va fi prea mult solicitată în raport cu cantitatea de informaţii pe care individul ar putea să o pună la dispoziţia celorlalţi. Pe motiv că nu ştie, nu înţelege, chiar da ca nu este aşa, individul va atrage atenţia celor din jur şi le va umple acestora timpul neştiind că de fapt şi intenţia lor, faţă de tot ceea ce au în jur, este aceeaşi.
6 septembrie este o zi în care depindem mult de ceea ce se întâmplă în jur, ca şi cum ne smulgem întreaga atenţie şi o îndreptăm spre exterior, în ideea că se diminuează puţin senzaţia de neîmplinire sau se reduc dezamăgirile pe care le-am trăit foarte intens în ziua anterioară. Trecând în Balanţă Luna îi va face pe oameni mai atenţi la raporturile sociale şi mai puţin interesanți de spaimă sau groază care îi motivează să se apropie de oameni de o anumită factură. Însă acest lucru va fi mai puţin vizibil azi pentru că Luna va trece în Balanţă abia seara târziu, cu puţin timp înainte ca ziua să se termine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a aborda din nou, ca şi în zilele anterioare, acţiuni care să ne combată frica, nu de a fugi de ea. Cei care nu sunt suficient de curajoşi încât să ia taurul de coarne şi să spună “Mă îndrept către lucrurile care îmi provoacă cea mai mare teamă” să se desprindă de toate aceste acţiuni ca să uite de toate lucrurile importante, să se interiorizeze, să se preocupe de studiu, de a-şi umple timpul care-l încarcă din punct de vedere emoţional.

Ziua de sâmbătă va fi un fel de sinteză a ceea ce am trăit până acum, de luni încoace. Totul ia înfăţişarea unui avertisment referitor la anumite lucruri pe care le-am abordat în zilele anterioare şi care nu au fost corecte. În felul acesta, suntem tentaţi să luăm lucrurile de la capăt, să reevaluăm un demers sau să schimbăm cumva desfăşurătorul acestuia considerând că, de această dată, vom avea mai mult noroc. Sextilul pe care Soarele şi Jupiter îl împlinesc acum se referă în mod special la greşelile făcute anterior şi prin reluarea procesului nu înseamnă însă că urmărim să schimbăm prioritatea etapelor. Pentru că atât Jupiter cât şi Lilith din Rac mediază opoziţia pe care soarele şi Chiron o împlinesc, adică vin cu necesităţi trecute pe situaţii prezente, este mai mult decât clar că nu vom reuşi să schimbăm absolut nimic, ci, întorcându-ne spre aceste episoade, fie şi numai ca exerciţiu mental, nu facem altceva decât să retrăim fidel tot ceea ce s-a-ntâmplat anterior.
Dezamăgirile însă îşi pun amprenta şi asupra acestei zile în aş a fel încât procesul acesta de întoarcere către trecut să semene în ce mai fericit caz cu un deja vu sau un deja conuu, aspecte reprezentative pentru luna septembrie. Astfel, 7 septembrie devine o zi a senzaţiilor, a dorinţelor de a învălui în percepţii clare situaţii care nu vor fi clare niciodată, dacă nu au fost clare nici atunci când s-au întâmplat şi nici în viitorul apropiat, oricât de des ne-am întoarce la acele lucruri, nu vor reuşi să ne informeze corespunzător, să se ridice la nivelul aşteptărilor ori să se depărteze de caracterul fals. Luna neagră vine cu idei eronate sau, prin intermediul lui Pluton, pune asupra nevoii de a relaţiona, asupra relaţiilor din prezent, asupra raporturilor sociale pe care le construim cu mijloacele de acum pentru a repara o problemă veche, un conflict. Astfel, pe cer avem ca reprezentative pentru această perioadă o multitudine de configuraţii, dintre care trei sunt de maximă necesitate acum: o cruce cosmică pe semne cardinale, la care participă şi Jupiter cu Lilith din Rac, dar şi maleficii Uranus şi Pluton, împlinită prin impactul Lunii din Balanţă, dreptunghiul mistic la care participă planetele din Rac, Pluton şi de partea cealaltă Soarele şi Chiron aflati în opoziţie sau Zmeul trasat de tripodul de pe semnele de apă împreună cu Pluton. Pentru că planetele sunt răsfirate ele desenează tot felul de configuraţii, însă acestea sunt reprezentative pentru ziua de 7 septembrie.
În felul acesta, observăm că Pluton devine un element reprezentativ în toată această construcţie astrală şi, prin legăturile speciale construite cu Lilith şi Jupiter, pune pe evenimentele împlinite acum şi declasate de sextilul Soare-Jupiter o mare greutate. Lucrurile însă nu sunt atât de rele şi negative aşa cum sugerează cele trei unghiuri negative împlinite azi. Vorbim aici despre lucruri care, rezolvate acum, rămân aşa pentru o perioadă mare de timp. Aceasta este de altfel şi condiţia reuşitei, a progresului, dar şi motivul principal pentru care se reia un anumit demers. Suntem invitaţi să ne întoarcem la locul faptei şi să privim din alt unghi succesiunea evenimentelor dar fără a pune etichete false pe ceea ce se întâmplă acum ori pe lucrurile care nu şi-au atins finalitatea nici în ziua de vineri şi în niciuna din zilele acestei săptămâni.
Sextilul Soare-Jupiter mai înseamnă şi eficiență în activităţi personale, în a promova o idee sau curaj în a se exprima în favoarea cuiva, pentru a face dreptate şi a diminua mult neşansele care s-au aşezat mult la picioarele individului. În felul acesta, nu este nevoie decât de a proba că individul are cele mai bune intenţii şi este suficient să se menţină pe această atitudine pentru ca lucrurile să se aşeze şi pe zona publică. Ceea ce se întâmplă acum în prezent vine spre noi cu greutăţi care au apărut din refuzul unor activităţi importante. De vreme ce se întoarce către o situaţie importantă, cu intenţia de a o rezolva şi cu atitudinea omului serios care se aplică cu dedicaţie asupra muncii sale succesul îi este garantat.
Prin urmare, 7 septembrie este o zi care ne duce în trecut spre situaţii pe care nu am reuşit să le rezolvăm. Pentru unii însă va fi însă o zi de avertizare referitor la faptul că aşa se va întâmpla de fiecare dată când de-a lungul vieţii vor acumula tot felul de reziduuri afective sau administrative ca urmare a unor situaţii pe care individul, la momentul la care s-a produs, nu le-a evaluat foarte bine sau nu a dorit din diverse motive să meargă mai departe. Acum este constrâns, tentat, încurajat sau pur şi simplu obligat, strâns cu uşa, să meargă mai departe. Tot ceea ce există în jurul lui conţine un potenţial de victorie, de succes foarte mare încât nu trebuie decât să se ocupe de lucrurile care nu au fost în regulă în trecut, să le rezolve pe acestea pentru ca aceste conjuncturi ale prezentului să-l ducă mai departe, să recupereze timp, să-şi atingă rezultatele conform desfăşurătorului stabilit anterior.
Întorcându-se, prima intenţie va fi aceea de a schimba oridinea lucrurilor, de a înlocui persoanele, de a schimba timpii de lucru adică de a schimba desfăşurătorul ceea ce va fi o greșeală. Unii însă nu se vor stresa prea mult cu aceste modificări considerând că le va face din mers după stimulul care va veni din social. Nu contează care este metoda de lucru, ci contează seriozitatea muncii şi ea trebuie abordată cu maximă seriozitate.
Ceea ce va fi reprezentativ pentru 7 septembrie este dat de faptul că lucrurile de care suntem tentaţi să fugim azi sunt reprezentative pentru imaginea socială de mai târziu. Este posibil ca mulţi să nu înţeleagă, să nu observe sau să nu ştie care au fost lucrurile pe care nu au reuşit să le rezolve anterior. Acestea sunt date de tot ceea ce refuză să facă, de tot ceea ce vine spre ei cu titlul „urgent” şi nu reuşesc să-l mobilizeze pe individ în direcţia potrivită. Asta arată că aceste ipostaze care doresc să se transforme în energii pozitive sau în conjuncturi favorabile întâlnesc un anturaj care nu este încă pregătit să evolueze.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a urmări toate lucrurile care ne creează un disconfort pentru a le analiza corespunzător şi pentru a ne informa într-un mod corect şi adecvat despre marile obstacole care ne frânează evoluţia sau care ne lasă impresia că nu avem noroc în viaţă ori că suntem urmăriți de ghinion.

Finalul săptămânii ne găseşte deja hotărâţi pe ce direcţie să mergem. Suntem deja hotărâţi pe ce să punem etichete, pe oameni, pe persoane, pe lucruri, pe tot ceea ce există în jur şi să considerăm că procedăm foarte bine așa. Situaţiile se pot arăta şi periculoase, şi revoltătoare, dar şi marcate de refuz sau răzbunare în aşa fel încât 8 septembrie să pară a fi ca o sinteză a aceea ce am trăit de-a lungul întregii săptămâni. În realitate, dorim să ieşim din ritm şi suntem convinşi că dacă procedăm aşa nu facem altceva decât să combatem un stres sau să fugim de lucrurile lipsite de importanță care ne-au făcut să pierdem timp important de-a lungul acestei săptămâni.
Oricât de motivați am fi să fugim de lucrurile care ne-au captat întreaga atenţie, nu vom reuşi să ne depărtăm prea mult pentru că am văzut în mai multe ipostaze pe care le-am traversat în această săptămână că lucrurile nu sunt chiar atât de superficiale sau nu sunt demne de a fi ignorate. Ele au rădăcini puternice în trecut şi a le băga în seamă, a le acorda importanţa cuvenită reprezintă o prioritate, însă a face acest lucru în detrimentul celor pe care le trăim acum, ar putea să fie o greşeală.
Din nefericire, astăzi nu vom reuşi să facem o distincţie clară între aceste două direcţii şi pentru că fuga de răspundere ni se va părea accesibilă o vom îmbrăţişa pe aceasta şi ne vom petrece întreaga zi într-un mod complicat, intens, cu consum nervos sau cu mare risipă de energie.
Astăzi se împlinesc doar două aspecte: un careu între Lună şi Jupiter, la puţin timp de la intrarea în această zi şi, cu aproximativ 15 minute înainte de finalizarea ei, Luna va împlini o conjuncţie cu Venus. Între a se certa cu societatea şi a fi prieteni cu cei pe care îi avem în preajmă ziua de 8 septembrie ne va constrânge să ne privim demersurile doar din această perspectivă. Există şi alte priorităţi în viaţă decât să ne integrăm în societatea pe care o avem în jur sau de a fi în armonie perfecte cu cei 2, 4, 10 sau 20 de oameni pe care-i avem în preajmă, spre exemplu evoluţia spirituală sau aprofundarea unui domeniu, studiul sau pur şi simplu călătoriile. Aceste lucruri nu vor fi importante astăzi, ci totul va fi coordonat de presiunea care vine când din societate, de foarte aproape de noi, când din relaţiile intime.
Cei care lucrează cu energia sau sunt angrenaţi într-un proces de cercetare spirituală vor înţelege azi că aceste lucruri îi depărtează de la scopul principal şi, prin diverse raţionamente, explicaţii sau informaţii pe care şi le însuşesc, vor căuta să anuleze aceste atitudini negative sau aceste oscilaţii, acest balans între doi termeni, preocupându-se de altceva. Aceste activităţi noi vin tot din sfera emoţională şi sunt generate de tripodul pe semne de apă care primeşte într-unul din vârfurile sale o opoziţie a lui Pluton, adică se ocupă de lucruri esenţiale care pe de asupra mai sunt şi dureroase.
Aceştia, pentru că lucrează cu energia, pentru că vor să meargă la originea lucrurilor, descoperă că această zi, prin balansul pe care ni-l conferă, ne îndeamnă să fugim de lucrurile esenţiale, aşa cum ni s-a-ntâmplat de-a lungul întregii săptămâni. De asemenea, este neplăcută această conştientizare pentru ei întrucât observă că lucrurile nu s-au schimbat, cel puţin în puncte esenţiale, fiind identice cu cele pe care le-am traversat de-a lungul întregii săptămâni.
Prin urmare, finalul săptămânii ar trebui să facă o notă discordantă cu ceea ce am traversat în celelalte 6 zile însă nu face decât să reproducă una din problemele cu care ne-am confruntat anterior sau să facă o sinteză a acestora însă indiferent de mesajul ei va fi marcată de situaţii revoltătoare, va fi marcată de refuz, de răzbunare, de o nevoie de a avea o aventură, de a ieşi dintr-un spaţiu îngust, de a fugi de răspundere sau marcată de tendinţa de apune etichete false celor din jur pentru a ne depărta de efortul de a le înţelege gesturile, acţiunile, nivelul ori de a nu fi constrânşi să ne situăm pe acelaşi nivel cu ei.
În felul acesta, ceea ce am considerat până acum că se încadrează în denumirea generică de “ghinion” sunt de fapt ipostaze pe care ni le-am construit noi înşine şi pe care le ducem cu noi de-a lungul vieţii sub diverse forme, de obsesii, reziduuri afective sau răutăţi pe care azi le vom scoate la suprafaţă.
Întreaga zi se va situa între careul Lunii cu Jupiter şi conjuncţia Lunii cu Venus, adică având de o parte şi de alta doi benefici, care nu reuşesc să se pună de comun acord în ceea ce privesc priorităţile prezentului. Pentru că nu reuşim să găsim calea de mijloc, ziua de 8 septembrie va fi epuizantă deoarece nu vom reuşi să obţinem un echilibru între acest aceste două tendinţe și, în egală măsură, vom fi convinşi că toate acţiunile spre care ne îndreptăm azi vor fi de bun augur. Vom fi convinşi că procedăm cel mai bine, indiferent de lucrurile spre care ne îndreptăm.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne opri fluctuaţiile mentale și de a nu duce mai departe tendinţa instabilă pe care am traversat-o de-a lungul întregii săptămâni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.