2 – 8 iulie 2018

2 – 8 iulie 2018 este săptămâna revenirilor simple, dar supraevaluate și a distrugerii unei speranțe false. Această săptămână nu depășește în însemnătate și nici în amploare săptămânile anterioare, însă are un mesaj particular de care ar fi bine să ținem cont. Revenirile simple se referă la acele situații pe care le retrăim, spre care ne reîntoarcem, dar care trebuie să rămână în albia proprie, adică să nu le evaluăm conform condițiilor de acum, să nu le supraevaluăm pe motiv că așa cere situația. Dacă procedăm așa, lucrurile vor rămâne bune prin ceea ce am învățat până acum și nu vom ajunge să luăm parte la combinații foarte ciudate, nu ne vom consuma puterea în conflicte lipsite de rost. Apoi, înțelegem din a doua parte a devizei și că lucrurile acestea au o finalitate bună, chiar dacă pe moment ele par neplăcute. Distrugerea speranțelor false este unul din obiectivele importante ale evoluției spirituale, ale rafinamentului, oferindu-i posibilitatea de a trăi frumos, decent, simplu.
La capitolul evenimente astrale conjuncția lui Mercur cu Capul Dragonului, eveniment care se va consuma în ziua de miercuri, 4 iulie, ne aduce aminte că lucrurile ne plasează într-o zonă conflictuală care nu este neapărat și necesară. Cel care consideră că lucrurile acestea sunt necesare a mai activat în această zonă a răzbunării și altădată. Prin răzbunare decide că nu va folosi corect acel patrimoniu psiho-emoțional, moral care simplifică lucrurile și le lasă în albia proprie, fără ale prezenta disproporționat. De joi, 5 iulie, când Chiron va intra în mers retrograd, deplasare care va dura până în decembrie, ne vom susține această modalitate pe achizițiile proprii. Pentru că joi se consumă și opoziția lui Mercur cu Marte, planete care se află într-o relație specială cu Axa Dragonului, ni se va părea că avem și motivele necesare pentru a participa la această desprindere de moralitate. Un om atent la comportamentul său va vedea că aceste tensiuni trebuie să nu fie privite disproporționat, pentru că și ele sunt reveniri simple care nu trebuie supradimensionate.
O altă componentă a acestei săptămâni vine din tendința de a ne asocia pentru a distruge ceva, pentru a critica, pentru a nega. Pe moment ni se va părea că această asociere este de bun augur, ne reprezintă, ba chiar este necesară. Dacă judecăm și după efecte, vom vedea că nu ne face cinste să ne implicăm în astfel de acțiuni.
În rest, săptămâna ne ajută să conștientizăm care ne sunt defectele, dar ne oferă și posibilitatea de a le prelucra, investiga în detaliu sau anula după ritmul propriu. Nu suntem grăbiți, nu suntem constrânși să reacționăm foarte repede într-o anumită direcție, decât dacă situația pe care o parcurgem seamănă cu unele mai vechi în care acțiunea principală a fost făcută în mare grabă și acum dorim să o reiterăm. În felul acesta, finalul săptămânii ne oferă prilejul de a merge mult mai departe prin intuiție, prin sensibilitate, prin folosirea într-un mod foarte frumos și rafinat a patrimoniului spiritual, a achizițiilor în raport cu acest domeniu. Aceste schimbări astrale care vor fi integrate și în ecuația săptămânii următoare vor avea pe mai încolo un alt mesaj. Acum lucrăm cu revenirile simple pe care să le privim la dimensiunea reală, fără teamă, fără griji nejustificate pentru a distruge și o parte din speranțe false cu care am putea să ne alterăm viitorul.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu ne speria de simplitate. Simplitatea nu are nevoie să fie redefinită, reinterpretată, evaluată pe baza unor standarde noi.

Revoltă. Emoțiile sunt constructive. Surprizele se țin lanț. Un eveniment frumos ne încurajează să colaborăm. Necunoașterea unei cauze înseamnă o lecție împotriva orgoliului. Sobrietate. Aventura cunoașterii încurajează cercetarea. Eleganță. Spirit întreprinzător. Viziune de ansamblu.

Pentru că lăsăm în urmă o săptămână foarte încărcată, vom avea impresia că 2 iulie va fi o zi de recompensă. În realitate, pentru că aproape toată ziua Luna va fi în Perioada fără direcție, vom fi agitați, indiferenți față de elementele importante, nepăsători față de marile schimbări pe care trebuie să le facem acum. În egală măsură, va fi și o zi a orgoliului. Mulți se vor minți că sunt foarte aproape de o mare reușită, sunt pe punctul să împlinească o mare victorie împotriva unor adversari sau împotriva unor mari probleme personale. Vor vedea că această victorie nu este așa cum și-o închipuie pentru că ea este rezultatul unei iluzii, nu este reală, ci îmbrăcată în hainele unei povești foarte frumoase pe care fiecare va încerca să și-o scrie cât mai elegant cu putință, cât mai interesant și cât mai convingător. Faptul că în această zi Luna va trece pe zodia Pești, nu înainte de a împlini o opoziție cu Venus, reprezintă pentru mulți motivul de revoltă împotriva unui om drag, împotriva unui prieten, împotriva unui colaborator care ne-a arătat până acum bunăvoință, intenții bune. De aici se înțelege că ziua are o componentă afectivă foarte importantă care va fi interpretată de cel în cauză ca fiind una de inițiativă, în timp ce, în realitate, nu este decât una de zăpăceală, de calcul inutil, chiar de prostie. Componenta afectivă a acestei zile va face ca toată această schemă cu care debutează săptămâna revenirilor simple să capete și o picătură de nostalgie. Cel în cauză va crede că dacă pentru el nostalgia este importantă așa va fi și pentru cel cu care interacționează, pentru partenerul de dialog. Mult mai câștigat din toată această aventură va fi cel care își va propune, încă de dimineață, să fie rezistent la toate presiunile exterioare. Multe dintre aceste presiuni vor veni prin certitudinea unei schimbări, prin faptul că individul care intervine asupra celuilalt cu aceste convingeri este sigur că pentru el lucrurile rele au cam înghețat. În cuvinte mai simple, viziunea de ansamblu pe care o au acești oameni spune că tot răul care ar fi putut să li se întâmple li s-a întâmplat deja. Dacă sunt atât de naivi încât să creadă că lucrul acesta este adevărat, nu trebuie decât să aștepte să ajungă în a doua parte a săptămânii pentru a vedea că se poate și mai rău.
Prin urmare, debutul săptămânii ne vorbește despre lucrurile simple care pot răsturna mari certitudini. Faptul că suntem acum convinși că lucrurile nu se mai pot schimba, că am aflat tot ceea ce se putea afla despre o persoană, despre ceea ce ar fi putut face acel om, despre anumite situații pe care le-am parcurs în ultimele săptămâni nu spune nimic despre obiectivitate, ci doar mai multe despre rigiditate. În timp ce persoana în cauză crede că este cuprinzătoare prin această viziune, rigiditatea sa demonstrează că folosește acum o vibrație sterilă. Așa reacționează un om cu o judecată simplistă în fața unui volum foarte mare de informații. El crede că este cuprinzător, exhaustiv, în timp ce, în realitate, nu face decât să se comporte ridicol, penibil, să pună prea multă emoție acolo unde ar trebui să dea dovadă de judecată. Spre seară, după ce Luna va intra pe zodia Pești oamenii vor fi nostalgici într-un mod real, concret, nu închipuit. Vor vedea, chiar dacă nu vor putea spune și celorlalți exact așa cum simt, care le sunt prieteni și în ce mod. Pentru ceea ce urmează să experimentăm de-a lungul acestei săptămâni această conștientizare se va dovedi deosebit de importantă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi sobri doar pentru a ne proteja de ceea ce credem, prin experiențele de până acum, că ne poate răni. Dacă urmărim să facem schimbări importante avem nevoie să acceptăm schimbările și în acest sector. Avem nevoie să ne lăsăm surprinși de oamenii pe care până acum i-am considerat vinovați de ceva și, pentru că am pus această barieră, aceștia nu au putut să ne arate că au și calități.

Disconfort cauzat de binele celorlalți. Ușoară invidie. Ambiție. Răspunsuri bune. Simplitate. Evoluție prin mobilizarea voinței. Aventură. Intensitate nefirească. Aventură. Nevoie de mișcare. Spirit întreprinzător ca expresie a unei neliniști.

Mulți vor avea astăzi impresia că dacă au atins deja un nivel toți ceilalți trebuie să-l respecte, toți cei cu care interacționează fac parte din grupul celor care trebuie să aplaude. În realitate, ceea ce se întâmplă pe 3 iulie ține mai curând de un sentiment de justiție pe care individul are nevoie să-l analizeze în raport cu propriile realizări. Unii vor simți nevoia de a deveni mai fermi, mai duri, fie pentru a adăuga ceva achizițiilor din ultima vreme, fie pur și simplu pentru a fi siguri că dacă se destind nu-i va deranja nimeni ca și cum își apără singuri curtea cu o pancartă gen “câine rău”. Dacă pierd din vedere că toate aceste achiziții mari sunt importante și pentru ceilalți prin regulile pe care le conțin, prin binele pe care-l răspândesc precum un parfum diafan atunci vor înțelege și de ce trebuie, pe mai departe, să cerceteze, să studieze, să învețe, să-și amintească de perioadele de formare, indiferent de etapele vieții din care provin, indiferent de vârsta pe care o aveau când acestea au fost active. Cei care refuză să facă lucrul acesta vor trăi ziua de 3 iulie cu nostalgia că nu primesc ceea ce merită, nu sunt pe val, așa cum ar merita, nu sunt recompensați pe măsura efortului făcut. Doar un om lucid care are viziune de ansamblu, care nu-și pierde luciditatea va înțelege că acest orgoliu care dă zilei o notă conflictuală va transforma revenirile simple, specifice acestei săptămâni, în speranțe false, cele care, din nefericire, nu vor fi distruse așa cum ar trebui.
Un alt element important al momentului este cel dat de transformare. Dacă ceea ce am acumulat, elementele pe care ni le-am însușit în lungi perioada de practică nu ne ajută și acum să ne transformăm, să mai împlinim o etapă de creștere și dezvoltare, nu ne ajută să fim mai lucizi, mai încrezători în forțele proprii și mai utili pentru cei din jur atunci intensitatea trăirilor de acum nu este decât un balon de săpun ce poate fi, în cele mai fericite din cazuri, un element de circ, unul chiar distructiv. Nu trebuie să uităm că în această perioadă Mercur va trebui să treacă prin conjuncția cu Capul Dragonului și, chiar dacă poziția acestei planete nu este una dintre cele mai bune, avem ocazia să ne investigăm latura întunecată a firii adică să vedem cât de important contează pentru celălalt ceea ce este foarte important pentru noi înșine. Momentul acesta aduce o agitație foarte interesantă care ne va plăcea, pe care o vom iubi, despre care ne vom aduce aminte cu mare plăcere pentru că este un fel de adrenalină. Suntem bucuroși că putem să facem ceva important pentru noi înșine, să îi oprim pe ceilalți din a se exprima dacă exprimarea lor ne dezavantajează și, nu în ultimul rând, să fim siguri că tot ceea ce obținem este o formă de dreptate care se va regăsi în transformarea psiho-emoțională impusă de această perioadă.
Prin urmare, 3 iulie este o zi în care învățăm mai multe despre noi înșine, despre viață, despre cum arată viitorul și cu cine este el populat. Dacă în aceste speranțe nu simțim nevoia să punem oameni, ființe, prieteni, sentimente frumoase, înseamnă că procesul pe care îl întreținem este suficient de periculos încât să ne depărteze și mai mult de starea reală. Unii vor alege să fie sobri, să-și folosească voința împotriva limitelor celorlalți și, ca rezultat, să-i limiteze și mai mult, dar să vorbească despre faptul că aceste obstacole pe care, prin voință proprie, le pun în calea celorlalți sunt pedepse divine pe care acești oameni le merită. Ajung să fie foarte siguri pe aceste sentimente oamenii care cred că aceste reveniri supraevaluate sunt semnul de normalitate. Am văzut în prima zi a acestei săptămâni că aventura cunoașterii încurajează cercetarea, iar dacă a fost suficient să treacă doar o zi pentru ca oamenii să uite lucrul acesta înseamnă că toate lucrurile rele pe care și le pregătesc le merită.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne mișca prin grație, prin rafinament, fără a considera că tot confortul prezentului este dovada că avem cele mai bune răspunsuri. Golul imens pe care propria viață îl conține, motiv pentru care preferă orgoliul în defavoarea studiului, este cel care ne păcălește. Revenirile simple sunt foarte importante pentru cel care preferă pașii mici, dar reali, în defavoarea celor mari, umflați, supraevaluați de laude false.

Surpriză. Combinații intense. Investiții ciudate. Speranță. Întâmplări dominate de amploare. Restaurare. Succes prin prospectarea noului. Răzbunare ciudată. Se invocă dreptul la replică. Este nevoie de clarificări suplimentare. Incertitudine care impune noi reguli de interacțiune. Dependență. Un mesaj este recepționat greșit.

Conjuncția lui Mercur cu Capul Dragonului este una dintre cele mai importante aspecte ale acestei săptămâni. Conștientizăm acum că succesul nu este întâmplător, la fel și o răsplată mai dură din partea unui apropiat, din partea vieții sau din partea grupului în care am dorit insistent să intrăm în prima jumătate a anului. Ceea ce se consumă acum va semăna cu succesul întâmplător, cu împlinirea ultimei etape într-un demers despre care nu știam că este finalul drumului, pe care nu o considerăm ultima etapă. Este foarte posibil ca ziua de 4 iulie să fie pentru mulți dominată de incertitudini, de replici tăioase, de atitudini care nu fac cinste omului profund și elevat. Aceste surprize lasă impresia că omul care urmărește acum să capteze atenția este în continuare dominat de dependența de rău. Mercur pe zodia Leu are o calitate specială (cădere), tocmai de aceea Capul Dragonului va avea prin această planetă un impact major. Dacă, la prima vedere, această poziție aduce atitudinea negativă a unui om slab împotriva celui puternic doar pentru că acesta trece acum prin momente delicate, vom vedea că mijlocul săptămânii, când Mercur va împlinii o opoziție cu Marte, cel care trece acum prin Coada Dragonului, că lucrurile acestea sunt de durată, că au o greutate mult mai mare și că episoadele pe care le parcurgem acum nu sunt, cum par la prima vedere, efecte întâmplătoare, baloane de săpun, reacții de moment. Conotațiile dramatice ale conjuncturii de acum vine și din faptul că Luna neagră începe să formeze un careu cu Uranus. Lucrurile acestea care par mici, dar care dor foarte tare, aceste replici tăioase, aceste cuvinte care rămân în conștiința victimei mai mult timp, sunt de fapt semne pe care ar trebui să le luăm în considerare pentru că arată elementele cele mai vulnerabile ale ființei. Nu cuvântul în sine este grav, cât înțelesul pe care victima i-l atribuie. Unii vor fi foarte îndreptățiți de această poziție a lui Mercur să reacționeze dur și singura scuză să fie că nu se pot controla. Dacă aceste persoane fac trimitere la întâmplări care s-au consumat în luna anterioară, la început, sau în a doua parte a lunii mai nu înseamnă că reacțiile lor sunt justificate. Nu se răspunde la rău tot cu rău de dragul binelui pe care ni-l dorim sau pentru protecție. Așadar, este nevoie de luciditate, de atenție, dar mai ales avem nevoie acum de bunăvoință. Primul gând pe care îl avem este să ne apărăm de teama ca nu cumva intensitatea acțiunii exterioare să nu crească. Ea va crește doar prin frica victimei, nu de la sine.
Prin urmare, 4 iulie este ziua când putem înțelege mult mai ușor care sunt efectele acțiunilor proprii săvârșite cu duritate, cu încrâncenare sau chiar cu răutate. Ceea ce gândim rău se va întoarce cel puțin la fel și de aceea este important să lăsăm acum deoparte egoismul pe care l-am iubit atât de mult în prima jumătate a anului. Răzbunarea va fi plăcută acum pentru că ea, pe moment, detensionează, dar în timp nu face decât să accentueze și mai mult dependența de rău, adică înmulțește numărul problemelor, nu-l diminuează. Momentul acesta de conștientizare este foarte important pentru că de mâine Chiron intră în mers retrograd și până în decembrie vom fi vitregiți și de o componentă spirituală la care unii apelau de fiecare dată când erau cuprinși de aceste sentimente furtunoase. Asta înseamnă că cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor simți nevoia să se elibereze de un rău care le-a creat în prima jumătate a anului o mare presiune internă. Nu se vor răzbuna, ci pur și simplu vor tăia răul din rădăcină refuzând acțiunile care îl reprezintă. Dacă asta înseamnă iertare, o vor aborda. Dacă înseamnă toleranță sau uitare, așa vor proceda.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți în a nu modifica starea sufletească sau poate chiar comportamentul după primului impuls. Cel care reacționează astăzi doar pe baza primul impuls arată că este un om egoist.

Se anunță o primejdie. Evenimentele frumoase întârzie. Recuperare. Remedierea unei greșeli devine prioritară. Combinații care suplimentează cheltuielile. Duritate. Preocupare față de venituri. Se stabilește un preț nou. O atitudine radicală ne schimbă viziunea asupra viitorului. Un personaj misterios iese din umbră. Certitudinile sunt schimbate. Replici acide. Ascensiunea este oprită sau amânată. Dezbatem un subiect nociv. Nesiguranță. Neseriozitate. Accident.

În dimineața acestei zile Chiron își va iniția deplasarea retrogradă pe care o va menține până pe 9 decembrie, interval în care, ca o consecință a acestei mișcări, se va întoarce pe zodia Pești (pe 26 septembrie). Perioada de retrogradare a lui Chiron accentuează situațiile conflictuale pentru că va lipsi acea componentă morală sau spirituală care îi face pe oameni liniștiți, calculați, înțelegători. Așadar, impulsul acesta de a demonstra, de a căuta sămânța de scandal în orice situație, pe alocuri chiar adoptarea unei atitudini radicale, constituie un atu pe care suntem obligați să-l urmărim în toată ecuațiile astrale pe care le vom analiza de acum și până la iarnă pentru că, atât în perioada în care Chiron se va afla pe zodia Berbec, dar și când va trece prin Pești, oamenii vor căuta conflictul fie pentru că nu se pot controla, în primul caz, fie pentru că vor avea impresia că știu totul, în al doilea caz. Partea cea mai bună a acestei zile vine din faptul că Soarele și Jupiter își vor definitiva trigonul pe care îl formează încă din săptămâna anterioară. Dar foarte aproape de împlinirea acestui trigon se va împlini și opoziția Mercur-Marte. În primă instanță, apar conflicte motivate de inadvertențe sau neînțelegeri recente, cum sunt spre exemplu cele de ieri sau cele care s-au consumat pe finalul săptămânii anterioare. Apoi, când primul impuls se stinge, vom rămâne în albia trigonului Soare-Jupiter, cel care aduce o atitudine radicală, care ne întoarce la putere, la seriozitate, poate chiar la sentimente mai bune, dar nu prin luciditate, nu pentru că această atitudine ar avea un impact foarte bun asupra viitorului, ci pentru că suntem capabili acum să anticipăm o primejdie.
În cuvinte mai simple, apare în mijlocul săptămânii o combinație neobișnuită între grație și duritate, între ceea ce putem deduce sau anticipa față de ceea ce menținem cu forța într-o albie doar pentru că nu știm unde duce demersul în cauză, situația pe care o parcurgem. De aceea unii vor fi categorici și nu ar trebui să-i acuzăm de teamă sau de precipitare.
Pentru toată lumea 5 iulie vine cu un mare consum psihic, cu identificarea elementelor dominante pe care am încercat în prima jumătate a anului să le coordonăm și nu am reușit. Pentru toți momentul de față va rămâne viu în memoria individuală printr-un vizibil caracter revendicativ. Cu toate acestea, relația bună pe care Luna o are cu Axa Dragonului, chiar dacă nu va putea media tendința Nodurilor, aspectul bun dintre Soare și Jupiter, chiar dacă Jupiter este retrograd, arată și că este loc acum de mai bine. Fie că lucrul acesta se va concretiza prin apariția unui personaj matur, profund, care iese din umbră și prin ceea ce oferă grupului de apartenență sau comunității multe se reglează, fie pentru că avem momente de luciditate care echilibrează imediat balanța, ceea ce se împlinește acum și este bun este o formă de dreptate care ne protejează de conflictele din toamnă, dar și de eșecurile din iarnă.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre o viziune asupra vieții pe care până acum am privit-o cu nervozitate, cu indiferență sau poate chiar cu neseriozitate. Sunt multe impulsuri pe care le-am explorat în prima jumătate a anului și care duc spre această zonă, în mare parte bazate pe complexe de inferioritate, pe idei fragmentate, pe zăpăceală, pe lăcomie. Acum se pune punctul acolo unde trebuie, se scoate în evidență forța care a distrus și nu ne mai putem ascunde. Din nefericire, adevărul pe care îl descoperim astăzi va fi evaluat și prin greutatea sa, nu doar prin esență. Unii se vor simți jigniți de ceea ce află, constată sau observă, dezamăgiți sau poate chiar descurajați de înțelesul a ceea ce li se comunică. În ultimă instanță, toată această duritate cu care cel nepregătit încă să evolueze este bruscat ține și de o anume maturitate, etapă prin care trebuie să trecem cu toții. Mai mult decât duritatea momentului, pentru cel care lucrează cu energia sau care este implicat într-un proces de cercetare spirituală, momentul de față, în special cel indicat de inițierea deplasării retrograde a lui Chiron, este cel mai dificil. Faptul că din aceste experiențe va lipsi acea mâna nevăzută a binelui care ne-a lăsat impresia că uneori poate face în locul nostru ceea ce avem nevoie, ne poate ajuta sau ne poate proteja de un pericol înainte să aflăm de existența lui, lasă acestor persoane un gust amar. Din fericire, devin mult mai vigilenți, mult mai atenți când anume să se impună și când să renunțe. Ceea ce se întâmplă acum, în această săptămână, când această deplasare retrogradă se află la început, ține mai curând de revenirile simple, iar greșeala cea mare, după cum ne spune deviza generală, vine din supraevaluarea lor. Așadar omul simplu și profund care simte că îi va lipsi ceva important nu se va lăuda, nici față de sine, că simplitatea este unica bogăție neprețuită care îi face superiori celorlalți. Supraevaluarea revenirii simple este marea problemă a acestei săptămâni. Cel care va conștientiza că deține un patrimoniu moral, spiritual, când vibrațiile exterioare nu susțin așa ceva, va trebui să activeze în continuare prin modestie și atenție pentru că altfel va pierde și aceste achiziții. Rezultatul acestui autocontrol este distrugerea speranțelor false. Adică vor vedea că aceste reveniri simple reprezintă începutul unor recompense care, la rândul lor, trebuie evaluate prin această viziune lucidă. Supraevaluarea elementelor mici ne va scoate din zona de confort și ne va opri. Nu vom mai ajunge să descoperim elemente mai profunde pentru că nu permite distrugerea speranțelor false. Chiar dacă lucrurile acestea li se par unora puțin cam abstracte, dacă la recomandările anterioare au învățat câte ceva despre modestie, despre măsura reală a ceea ce dețin sau reprezintă, când vor încerca să o aplice și pe aceasta vor vedea că totul este simplu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la nervozitate. Nervozitatea este acum începutul dezastrului.

Stres. Acutizarea unei probleme de adaptare. O problemă de sănătate este evidențiată. Perseverență. Complicații din cauza unor explicații. Nu există discreție. Asocierile noi ni se par interesante. Ofensivă. Gândirea obține un progres neașteptat. Ne asumăm riscuri. Problemele personale seamănă cu problemele mediului. Contradicție. Ingeniozitate. Dificultăți de exprimare. Ne îndeplinim corect o sarcina. Se caută profitul material.

Ecuația astrală a zilei de 6 iulie ne aduce în fața unei probleme personale pe care doar noi o cunoaștem, despre care anturajul nu știe nimic. Conjuncția Uranus-Junon ne vorbește despre această concentrare de forțe care protejează un miez găunos, o esență care, fie este depreciată în timp, fie nu corespunde idealului. Ceea ce se consumă acum seamănă mai curând cu o inventariere a problemelor personale care accentuează o contradicție. Dacă în această zi Luna nu s-ar fi aflat pe zodia Berbec și nu ar fi trebuit să treacă prin careul cu Pluton, nu s-ar fi pus accentul pe probleme personale, ci ne-am fi preocupat mai curând de problemele celorlalți, de soluțiile pe care le au, de resursele care le-au mai rămas. Am fi avut cuvintele potrivite pentru a transmite un mesaj, a face un compliment, a duce mai departe o asociere bună, însă doar atât. Știm că Uranus pe zodia Taur nu constituie pentru nimeni un avantaj, nu încurajează nici măcar ascensiunea de care am aflat în prima jumătate a săptămânii. Acum că această planetă se află în conjuncție cu Junon suntem tentați să credem că aspirațiile pe termen lung pot fi împlinite doar prin asocieri, că nu mai este atât de important patrimoniul, experiențele personale, ceea ce știm foarte bine că putem face. De aici marea confuzie prin care mulți vor crede că problemele personale seamănă cu cele sociale, comunitare, ale mediului. Cei care sunt mai puternici rămâne în acest sector al echilibrului în care au activat în ultima perioadă. Ceilalți, se vor atașa de lucruri, de obiecte, vor considera că mulțumirea și liniștea le vin de acolo. Astăzi însă omul care observă nu poate tăcea, nu poate ține pentru el. De aceea ne vom confrunta acum cu un interes prea mare față de ceea ce reprezintă pentru partenerul de dialog zona confortabilă.
Un alt element important al zilei de 6 iulie se referă la ușurința cu care se poate demonta o acțiune socială negativă, susținută de oameni mici, de ființe care sunt lipsite de creativitate, dar care își doresc foarte mult puterea. Conjuncția lui Uranus cu Junon arată că există o asociere între un vechi centru de putere care trece printr-o transformare în defavoarea sa, mai exact printr-o destructurare, și câteva personaje gălăgioase care încearcă acum să profite de toată această frământare. Dacă această conjuncție nu s-ar fi împlinit pe zodia Taur nu am fi vorbit despre asocieri de proastă factură, despre legăminte făcute pentru a distruge mai mult, de asocieri pe subminare, uzurpare a puterii sociale. Așa, nu putem privi cu ochi buni această conjuncție decât dacă ne referim doar la marile procese de transformare, cele care înnobilează tradiția prin elemente adăugate, nu distrug valorile strămoșești de dragul unei puteri, a unei funcții, a unui câștig de moment.
Prin urmare, ecuația astrală a zilei de 6 iulie ne vorbește despre progresul fals, despre puterea falsă, despre cât de ușor se pot uni oamenii atunci când vor să distrugă, atunci când vor să înlăture din calea lor un element care ar putea fi pe viitor o veritabilă forța pentru comunitate și, în plus, o dovadă de progres. Am mai spus lucrul acesta, suntem în etapa în care forțele anarhice au stabilit că omul comun nu trebuie să aibă acces la aceste noțiuni de elevare psiho-emoțională, nu trebuie să aibă dreptul la vindecare, el trebuie să îndeplinească doar rolul de consumator. Asocierile susținute de această conjuncție Uranus-Junon duc mai departe această tendință anarhică de a anula calitatea și puterea deținute de omul simplu pentru a le înlocui cu frica de a nu deține nicio putere. Omul simplu, prin ceea ce reprezintă el, este o ființă puternică. Nu are nevoie de altă putere pentru a fi el însuși. Are tot ceea ce-i trebuie pentru a îndeplini această condiție. Când se pune problema de mai mult, să adauge la ființa care este deja conturată noi calități, se pune problema muncii, seriozității și a respectului față de ceea ce îi este deja acumulat. Or, structura astrală de acum ne spune că putem fi eficienți dacă sărim câteva etape, dacă scoatem din acest context respectul și efortul susținut. Cum bine știm, nu prea sunt oameni care pot să împlinească atât de ușor și atât de simplu idealuri ambițioase fără să respecte anumite etape. De această dată ni se transmite că această simulare trebuie luată ca un etalon. Un om echilibrat, care nu a fost încă distrus de această campanie de anulare a personalității individuale, de transformare a omului într-un produs care consumă fără să judece, va vedea că toată această secvență este desprinsă ca dintr-un film de comedie sau este doar o reprezentație de circ. În cuvinte mai simple, ceea ce știe că nu are nu reprezintă o motivație pentru a se întoarce împotriva tuturor celor care au, ci o motivație pentru a lucra atât cât trebuie și a face ceea ce trebuie pentru a obține. Instigarea la ură, la dezbinare are la un moment dat și o etapă de coerciție, de fuziune, așa cum ne spune conjuncția Uranus-Junon de pe zodia Taur.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne petrece această zi respectând ființa umană. Ceea ce vedem în jur sunt doar câteva ipostaze, câteva secvențe desprinse dintr-un destin individual. Fiecare ființă are o istorie din care putem învăța că supraviețuirea nu s-a făcut niciodată prin legăminte ale răului, prin asocieri distructive.

Minciună. O faptă gravă este deconspirată. Acțiuni fără rost. Promovarea unui personaj slab. Nevoia se definește prin practică. Este explicat corect un conflict. Dificultăți în familie. Apare un factor perturbator. Ne interesează ceea ce se înmulțește ușor. Perspicacitate. Adaptare numai prin utilizarea voinței.

Prima jumătate a zilei este dominată de faptul că Luna trebuie să treacă pe ultimul sector al zodiei Berbec. Trecând pe zodia Taur acest astru va avea de împlinit o conjuncție cu Uranus și încă una cu Junon. Asta înseamnă că prima jumătate a zilei, deși conține un careu între Luna și Luna neagră, este unul fericit care simplifică lucrurile și ne ajută să ne reculegem. Dacă mai luăm în calcul și faptul că se împlinește și trigonul Lună-Venus, cel care este responsabil de rafinarea sentimentelor, de explorarea emoțiilor profunde sau de mobilizarea, așa cum se întâmplă în cazul de față, prin voință, creativitate sau intuiție (protagoniștii ocupă zodii de foc), atunci înțelegem mult mai bine de ce prima jumătate a zilei este sectorul cel mai frumos, atractiv și plăcut al săptămânii. Ni se va părea că suntem atât de relaxați, deschiși și de înțelegători încât până și dificultățile din familie pot fi depășite foarte ușor chiar dacă există și mici animozități, adică poate apărea însă o adaptare dificilă la condiții conflictuale, mai ales acolo unde tensiunile sunt vechi, nu doar din acest an, ci de mai mulți ani.
Situația aceasta fericită va părea ca un fel de ultimatum. Mai este puțin până pe 10 iulie când Venus își va încheia tranzitul sau prin zodia Leu. Trecând pe zodia Fecioară va deveni un factor perturbator care îi va face pe oameni să fie îngrijorați înainte de toate și apoi responsabili. De aici înțelegem că momentul acesta de destindere poate fi unul dintre cele mai frumoase și mai rafinate din această perioadă, nu doar din această săptămână.
O altă problemă acestei zile vine din faptul că putem înțelege din ceea ce ni se întâmplă, în special în a doua parte a zilei, că a sosit momentul să ne maturizăm. Prin faptul că Luna trece prin conjuncția cu Uranus, apoi prin conjuncția cu Junon, înțelegem că marile probleme ale societății nu pot fi rezolvate prin raportarea la experiențele mici, individuale, ci că acestea trebuie să li se adauge soluții globale. Pentru prima dată de când Uranus a intrat pe zodia Taur, ne gândim că poate istoria ne poate oferi exemple minunate în sensul acesta. Totuși, nu toată lumea va putea beneficia de acest avantaj. De perspicacitate vor beneficia doar cei care, la începutul acestui an, fie și numai din curiozitate, au dat dovadă de așa ceva.
Elementul cel mai interesant al acestei zile vine din faptul că putem explica foarte ușor ceva rău care s-a înmulțit de la sine sau cel puțin așa ni s-a părut că de la începutul anului și până acum. Pentru că beneficiem de trecerea Lunii zodia Taur, un aspect important pentru cei care urmăresc să-și îmbogățească patrimoniul, nu doar să trăiască intens și să se bucure de ceea ce au în jur, această conștientizare se va așeza la baza unui comportament important. Ne vom aduce aminte peste luni sau poate chiar peste ani de faptul că acum, pe 7 iulie sau, ca o extensie, încă din această săptămână, am conștientizat că ni se întâmplă ceva, am observat că anumite lucruri nu merg bine în viețile celorlalți, că ni s-a arătat în fața ochilor soluția, dar că nu am avut curajul să o verbalizăm.
Prin urmare, 7 iulie este o zi foarte importantă prin îndemnul la relaxare, liniște și conștientizare. Dacă în prima parte a sa vom fi interesați să rezolvăm anumite probleme legate de familie, să conștientizăm ceea ce este de perspectivă și să ne curățăm, a doua parte a zilei ne mobilizează să ne ținem departe de un mare pericol. De aceea 7 iulie va fi o zi constructivă pentru că îmbină plăcutul cu utilul, iar în cazul unora utilul cu plăcutul. Asta înseamnă că relaxarea va fi privită de unii ca un element de lucru, ca un instrument de care trebuie să se folosească pentru a se adapta noilor condiții. Noile condiții se bazează pe anumite întâmplări ce s-au consumat în a doua parte a lunii mai, când Uranus numai ce a intrat pe zodia Taur. Acum, când Luna, aflată pe această zodie în exaltare, trece prin conjuncția cu Uranus, observăm cu mai multă luciditate ceea ce este bun și ceea ce este rău în jur. Poate, altădată, această conștientizare ar fi dus la înțelepciune, dar acum lucrul acesta nu se va întâmpla. Cu Uranus pe zodia Taur nu poate fi vorba de înțelepciune.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca totul după întâmplările care se consumă acum. Unele vin pentru că numai în felul acesta ne putem relaxa, iar altele pentru că numai așa putem vedea cât de periculoase sunt firele care nu s-au rupt până acum.

Relații critice. Se mizează mult pe anturaj. Rivalitate. Conștientizăm că trăim o perioadă dificilă. Sensibilitate prin creație, paradox, redresare. Dinamism. Inspirație. Rezolvarea ideilor fixe. Se amâna o ruptură. Unire. Împrejurări definite de sentimentele frumoase. Se rezolvă o problemă de indignare. Nemulțumirea este diminuată. Capriciu. Se elimină o greșeală. Necazuri cauzate de instabilitate. Sentimentele se transformă în acțiuni. Nehotărâre. Înțelegem altfel curentul vieții.

Ecuația astrală a zilei de 8 iulie ne vorbește despre speranțele pe care ar trebui să le cultivăm prin sentimente frumoase, nu prin cele conflictuale, prin diminuarea nemulțumirii, prin atenția sporită acordată necazurilor cauzate de instabilitate, de acele transformări pe care viața le primește foarte ușor și care nu se transformă în revendicare. Asta înseamnă că toată intuiția care ne cuprinde acum, pe finalul săptămânii, diminuează nemulțumirea care ne-a întunecat mintea în ultima perioadă. Vorbim aici despre capricii, despre o credință falsă în boală, în neputință, în conflict. Va fi fericit cel care va vedea, încă de dimineață, când careul Lunii la Axa Dragonului se va rarefia că toată această presiune a sentimentelor inversate se diminuează. Ceea ce ieri era perspicacitate, acum este inspirație, intuiție și gândurile îndreptate împotriva celorlalți se reduc de la sine pentru că ne amintim că toate sunt plătite în această viață, că există o grație divină care, atât în mod direct, dar și prin legile pe care le-a lăsat aici în această lume, reglează totul într-un mod perfect.
Așadar, ultima zi a săptămânii este una de cunoaștere când înțelegem de ce trebuie să ne orientăm către ceea ce ne ajută să ne adaptăm mai bine, către lucrurile frumoase, către sentimentele echilibrate. Luna din zodia Taur se află acum în careu atât cu Marte de pe Coada Dragonului, cât și cu Mercur de pe Capul Dragonului. Relația aceasta de tensiune față de sine nu este simplă, ea este suplimentată de experiențe personale, de neajunsuri personale, de elemente de ruptură care ne-au marcat. Astfel, toate aceste sentimente definite de conjuncturi frumoase se transformă în experiențe de viață pe care le vom privi acum ca elemente de maturitate. Va fi, însă, nevoie să nu aducem în prezent acele conflicte mai vechi pentru a ne îmbăta cu puterea pe care o obținem din agresivitate. Dacă ajungem în a doua parte a zilei în acest echilibru atunci achizițiile de acum vor fi importante și pentru dimensiunea personală, pentru statutul în familie, în cercul de prieteni, dar și în cel social. În felul acesta, se elimina o greșeală, înțelegem mult mai bine cursul vieții și intuițiile, atât prin ceea ce indică, dar și prin mecanismul în sine, ne ajută să înțelegem mult mai bine cursul vieții.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor conștientiza că ultima zi a săptămânii ne oferă posibilitatea de a intra în contact cu o nouă formă de educație. Această educație aduce, prin retrogradarea lui Neptun pe zodia Pești aflat într-o relație foarte frumoasă cu Soarele din Rac, capacitatea de a explora zone întunecate ale ființei pentru a le lumina. Asta înseamnă că orice tensiune se transformă în bucurie prin apelul la liniște, la învățăminte, la recomandări, la cunoștințe mai vechi.
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce în fața unor momente absolut impresionante. Nu se întâmplă lucrul acesta doar pentru ca Soarele și Neptun împlinesc acum unul din cele două trigoane ale anului, ci pentru că toată presiunea săptămânii ne ajută să folosim această energie pentru a elimina o greșeală, pentru a identifica vinovatul, fără a-l acuza, de a trece dincolo de aparențe și a renunța la capricii. Mai este puțin timp până când Venus își va încheia tranzitul sau prin zodia Leu și când vom fi ajutați și de conjuncturile sociale să renunțăm la aceste capricii. Acum o facem de bunăvoie, prin voință proprie, prin faptul că înțelegem mult mai bine că durerile pe care le resimțim sunt efectele unor acțiuni pe care le-am săvârșit în cunoștință de cauză. Unele dintre ele sunt coordonate doar de vorbe, conduse de idei pe care nu le-am înțeles cum trebuie ori, poate, le-am deformat în mod intenționat, iar altele sunt rezultatul unor impulsuri pe care nu am dorit să le controlăm. Cel care va observa că acest proces de separare nu obosește, cel care nu va fi indignat că acum ar trebui să ne ocupăm de altceva, va avea un mare control asupra sentimentelor sale, va fi stăpân pe sine și va observa că poate să-și modifice, la voință, sfera gândurilor. Renunțând la aceste idei capricioase care îl țin în tensiune renunță de fapt la a-i invita pe ceilalți să facă parte din conflictul său și se protejează, nu doar de săgețile otrăvitoare ale gândurilor lor, dar și de eventualele situații sociale, întâmplări, în mare parte conflictuale, care le pot afecta integritatea. Cu Uranus pe zodia Taur vorbim de impulsuri scăpate de sub control care afectează în mod iremediabil integritatea personală. Acum intuiția ne ajută să ne protejăm de aceste forțe distructive.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi mulțumiți cu ceea ce avem. Mulțumirea este acum tonică.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.