17 – 23 septembrie 2018

17 – 23 septembrie 2018 este săptămâna golului, a porțiunii șerpuitoare aparținând traseului ales în lunile din urmă și a curajului de a alege acțiuni bune care opresc unele stricăciuni. Golul acestei săptămâni vine din faptul că ni se va părea că nu facem ceea ce trebuie conform planurilor mai vechi, că nu suntem ajutați ori tolerații în grupul de apartenență, că nu ni se spune ceea ce ne face plăcere să auzim, că suntem respinși sau nu primim atenția pe care ne-o dorim. Pentru că apare această discontinuitate sau acest gol, ceea ce parcurgem în fiecare zi a săptămânii se prezintă a fi un traseu sinuos, foarte greu, obositor care nu pare să aibă nimic de-a face cu ceea ce avem de împlinit acum. Această primă parte a devizei săptămânii ne vorbește despre realitatea care se desfășoară indiferent de voința proprie. Putem interveni asupra acestei scheme prin curajul de a alege doar ceea ce este bun. Dacă pe o altă conjunctură, sub impulsul altor ecuații astrale, alegerea binelui a fost cumva consecința unei vibrații personale, acum, când avem de experimentat acest gol teribil, binele personal trebuie abordat printr-un efort de voință. Asta înseamnă că alegerea binelui din orice conjunctură trebuie să fie prioritatea acestei săptămâni, nu o simplă înclinație către confort. Nu avem nevoie să ni se spună “Acum este momentul!“, ci să fim tot timpul atenți ca selecția să o facem ca într-un proces tehnologic care separă produsele bune de cele rele și care funcționează continuu. Avem nevoie să funcționăm continuu în această săptămână pentru că numai prin acest curaj de a alege acțiunile bune reușim să oprim anumite stricăciuni. Cei care nu vor respecta această recomandare astrală se vor duce mai departe cu stricăciunile pe care nu le-au evitat acum și vor vedea că pe conjuncturile următoare lucrurile se agravează. Acum li se par simple reziduuri, simple momente care deranjează sau care stânjenesc, nu elemente de inadaptare la anumite cerințe ale vieții.
În această săptămână Marte împlinește un careu cu Uranus retrograd pe zodia Taur, Mercur trece pe zodia Balanță și împlinește o opoziție cu Chiron, iar Marte, vedeta acestei săptămâni, va trece prin Coada Dragonului. Multe din cele pe care le vom experimenta acum sunt expresii ale unor fapte pe care le-am săvârșit fie intenționat, în cazul persoanelor care au o predilecție spre a jigni sau a distruge, fie dintr-o greșeală. Ele sunt acum depozitate în subconștientul personal și se inflamează pentru că primesc o putere suplimentară. Golul, stagnarea, zăpăceala acestei săptămâni ne determină să acordăm acestora reziduuri o mare importanță decât o au. Nu putem preciza în mod direct că Marte va interveni prin ton, prin cuvânt, prin ruperea unei prietenii care nu a fost niciodată solidă, doar confortabilă, nu putem stabili că ne pierdem concentrarea pe un proiect important, dar nici că lecțiile pe care le învățăm acum ne vor salva de situații delicate din viitor. Putem știi însă că referitor la alegerile acestei săptămâni, dacă nu sunt susținute în mod continuu, dacă nu se remarcă prin curaj, nu putem spera că stricăciunile la care se face referire vor fi evitate. De altfel, pentru că aceste unghiuri nu se împlinesc peste noapte, ele au activat în perioada de toleranță și în săptămâna anterioară, o parte din aceste întâmplări de acum ne sunt familiare, adică am fost avertizați că aici se va ajunge. De aceea nu avem nevoie acum de o explozie de dreptate care să valideze toate aceste impulsuri, ci de curajul de a alege ceea ce este bun pentru ca acel element bun să absoarbă ca un burete toată puterea săptămânii. Pentru unii mesajul acesta este destul de abstract. Dacă își vor îndrepta atenția către ceea ce li se întâmplă în fiecare zi, pentru a-și pune întrebări, dacă vor face un minimum de efort să respecte această recomandare astrală vor vedea cât de minunată este astrologia.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu considera că răbdarea, obediența, toleranța sunt semne ale umilinței. Cel care vede că poate fi atent, tolerant, obedient, că poate îndura, este deja un om salvat. Restul depinde doar de perseverență.

Indiferență. Răspuns obraznic la o faptă bună. Se caută strălucirea. Bunurile sunt instrumente către fericire. Necazurile susțin această înclinație către materialism. Separare ca o pedeapsă. Suspiciune. Inadaptare. Metoda de lucru trebuie schimbată. Încrâncenare. Emoțiile sunt folosite ca un resort pentru protejarea unei imagini publice. Credem că putem face sinteze, dar ne înșelăm.

Luna își încheie azi tranzitul său prin zodia Săgetător și suntem puși în fața unor rezultate ce ne vin din demersuri pe care le avem active de câteva luni. Ba mai mult, prin conjuncția sa cu Saturn din a doua parte a zilei, Luna îi ajută pe cei sensibili să se detașeze de metodele vechi de lucru, să facă o delimitare a ultimei perioade de marile etape ale vieții pentru a putea vedea foarte departe. Acest “departe” va fi localizat în timp în primăvara anului următor, când maleficii Saturn și Pluton vor trece peste Coada Dragonului. Acum Luna neagră trece peste acest element astral și ne tot spune de ceva vreme că dramele prezentului sunt extrem de importante și trebuie să le acordăm o importanță maximă. Cel care se va folosi de vibrația acestei zile și va vedea foarte departe va putea să înțeleagă că certitudinea răului din prezent este o mare păcăleală. Conștientizarea aceasta se va menține toată ziua și chiar dacă în prima parte a zilei nu vom fi motivați să o utilizăm, după ce Luna va trece de careul cu Chiron vom observa impulsuri, argumentate doar de elemente personale, nu de episoade publice, spre a gândi etapele vieții cu mai multă îndrăzneală, spre a privi mai departe decât ne arată degetul. Astfel, emoțiile momentului vor putea fi folosite ca un resort, însă nu pentru a sintetiza, ci pentru a identifica, urmări, constata.
Omul comun va privi predispozițiile de acum cu o ușoară reținere. Pentru el, golul invocat în deviza generală a săptămânii, va fi perceput ca o formă de marginalizare. Se vede singur în fața unui obstacol și nu știe cum să reacționeze. Acest gol va fi trăit, în prima parte a zilei, că o observație a comportamentelor repetitive, că o înțelegere a ceea ce repetăm, nu neapărat ca rutină, ci ca preferință, ca plăcere vinovată, iar în a doua parte a zilei ca o resemnare în fața unui lucru folositor pe care nu-l pot obține încă. Abia spre seară, după ce se va consuma conjuncția Luna-Saturn lucrurile se vor mai tempera, însă nu vor ajunge spre zona de confort dacă nu vor face un minimum de efort să depășească această certitudine a dramei prezente. În cuvinte mai simple, există o umbră care face totul să pară îmbrăcat în tonuri de gri situație pe care fiecare o va depăși relativ ușor dacă se străduiește să vadă că totul este un joc al luminii proiectate pentru a induce în eroare. Cel care trece dincolo de aceste tonuri de gri și-și amintește că prietenul, asociatul, partenerul de dialog are calități pe care le-a văzut și le cunoaște, își va stabiliza încrederea (conjuncție Luna-Saturn) pe experiențele bune. Va întinde mâna și se va prinde și mai bine de ceea ce se află deasupra lui, nu se va văicări privind cu îngrijorare la prăpastia ce se deschide în fața sa. Ambiția de acum (conjuncția Marte-Coada Dragonului) ne ajută să devenim puternici prin alegerea experiențelor bune ca un subterfugiu, ca un artificiu de calcul, mergând spre trecut fără a rămâne prizonieri acolo. Pasul înapoi devine, astfel, detenta în fața unui mare salt care va fi realizat în primăvara anului următor, când maleficii Saturn și Pluton vor trece peste Coada Dragonului. La acest proces se face referire și prin porțiunile șerpuitoare invocate în deviza generală a săptămânii.
Prin urmare, debutul săptămânii se va desfășura într-un ton mai puțin plăcut. Dacă, de dimineață, ni se pare că gândurile nu sunt tocmai corecte, că ne învinuim de ceea ce nu am obținut în săptămâna anterioară sau nu am făcut, deși ne propusesem, înseamnă că nu avem nici cel mai mic habar cum va fi a doua parte a zilei. Primul Pătrar (careu Soare-Luna), ce se împlinește în noaptea de duminică spre luni, impune momentului o tensiune care se va menține până când Luna își va încheia tranzitul său prin Săgetător și din cauza Perioadei fără direcție, cea care aduce de fiecare dată o anume pasivitate, apare o permisivitate față de mesajul unghiurilor dintre planetele cu deplasare lentă ori al celor care s-au consumat cu puțin timp înainte ca această perioadă să se declanșeze. De aceea în a doua parte a zilei ne vom simți ca și cum ne trezim la realitate, din amorțeală, ne eliberăm de o constrângere, însă exilul Lunii nu ne va permite să reluăm activitatea de acolo de unde am lăsat-o în ziua anterioară. De altfel, nici nu este important să reluăm, cât de important este să conștientizăm cu implicare că orice situație supărătoare nu se susține pe argumente reale și că orice situație care merge prost acum este doar o tentație în a ne fixa pe argumente negative. Realitatea cere acum o viziune amplă, deci și desfășurătorul acțiunilor are nevoie de o plajă temporală mult mai permisivă. Nu doar visăm dacă trebuie să ne facem acum planuri care să dureze până în primăvara anului următor, ci chiar este indicat să tatonăm pentru a vedea care sunt cele pe care le vom face azi și pot fi duse atât de departe.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăcomi la “mai mult” dacă nu ne-am clarificat atitudinea față de dramele prezente. Întâi să lăsăm aceste reziduuri deoparte și apoi să ne extindem. Cine va face invers doar va avea impresia de extindere pentru că, în realitate, își va diversifica doar trăirile ce țin de presiunea momentului, iar adevărul pe care îl cere nu va depăși acest cadru.

Ceea ce este absurd ne atrage. Nu mai împărtășim aceleași emoții cu partenerii de dialog. Vrem mai mult. Lăcomie. Se schimbă prioritățile. Se golește visteria. Plăcerile inferioare sunt ascunse cu grijă. Avem nevoie de confirmare. Binele este ascuns după un paravan. Cercetări sterile. Ne oprim dintr-un demers.

Astăzi suntem mai puternici, însă această putere va trebui cumva dozată, folosită cu măsură, exprimată așa cum ni s-a recomandat și în ziua anterioară – în absența convingerilor impuse de drame. Trecerea Lunii prin zodia Capricorn poate fi considerat un semn de stabilitate, însă dacă nu este îndeplinită condiția responsabilității, stabilitatea aceasta devine încrâncenare, rigiditate. Astfel, trecerea de la sextilul Lună-Venus la sextilul Lună-Neptun va fi văzut ca un parcurs definit de cercetări sterile. Una simțim și ne-ar plăcea să se întâmple și altul este semnalul social sau, mai precis, alta este înțelegerea semnalelor sociale. Și acum avem nevoie de spațiu, de idei îndrăznețe, de locuri încărcate de o mare semnificație pentru a ne reîncărca bateriile, dar, în plus, nu este indicat să fim atât de sensibil influențați de exterior. Dacă o nevoie interioară ne duce spre un loc aparte și ne determină să acționăm într-o anumită direcție, nu trebuie să facem din intenție scop în sine pentru că rezultatul nu se va menține de la sine. Forța interioară este cea care îi face pe oameni să reziste în condiții vitrege fără să se distrugă. Pe culmile înalte ale ambiției această forță interioară este focul care menține totul cald. Absența acestui foc îl face pe cel în cauză să se întoarcă, iar revenirea la ceea ce a fost are acum conotații mai puțin plăcute. În noaptea de marți spre miercuri se va împlini careul Marte-Uranus, în situația în care Mercur din Fecioară este în fereastra conjuncției cu Soarele, dar este ars de soare (faza de cazimi o vom avea în dimineața zilei de vineri, 21 septembrie), ceea ce amplifică drama celui care se lasă învins, care renunță, dezertează ori se descurajează pe motiv că nu are tot ce-i trebuie, nu este ajutat.
Așadar, Luna din Capricorn ne învață astăzi cum este să trăiești doar cu propriile resurse și cu ceea ce fiecare își procură pentru sine. Vom avea impresia astăzi că lucrurile se desfășoară într-un alt cadru, pe baza altor reguli și, inițial, ne vom îngrijora, însă nu este cazul. Aceste experiențe ne sunt necesare, iar împlinirea obținută așa produce și mai multă satisfacție. Asta înseamnă a fi pe frecvența celei de a doua părți a devizei săptămânii, cea care se referă la curajul de a alege acțiuni bune care opresc anumite stricăciuni.
Prin urmare, 18 septembrie este o zi a lecției despre măsură. Capacitatea de rezistență, încrederea în sine, atenția și disciplina sunt elementele care vor face diferența între un om matur și ceilalți. Chiar dacă prin folosirea acestor calități ni se pare acum că întârziem demersurile, că ocolim răspunsurile, că ezităm nu este indicat să ne abatem de la ele. Vom avea impresia că folosirea lor cere un efort în plus pe lângă toate celelalte, însă numai așa reușim să schimbăm calitatea zilei, să comutăm de pe dramă pe liniște și încredere, de pe suspiciune pe toleranță.
Un alt element important al acestei zile este dat de tendința de a fugi de calitățile personale pentru a acorda mai mult credit unor demersuri publice, considerând că numai așa ne ușurăm sarcina, adică transferând din răspundere ori din griji unor mecanisme sociale care își vor vedea singure de ceea ce trebuie împlinit. Nu este cazul să uităm că prezența Lunii negre pe Coada Dragonului ne face să evaluăm greșit experiențe cu care credem că demersurile de acum seamănă. Așa ni se va părea azi că putem fenta. Convingerea aceasta se susține pe o uitare selectivă. Uităm că, din perspectivă ezoterică, orice acțiune generează reacțiune, orice faptă produce un efect și implicarea în sine de acum, pe careul Marte-Uranus, nu merge spre detensionare, ca principal efect, ci spre eliberare de o problemă (careul Marte-Uranus este și pentru ambele zile de 18 și, respectiv, 19 septembrie un aspect eliberator), dar și spre ideea că eliberarea cu pricina vine prin cunoaștere, înțelegere, implicare, nu prin dezertare. Acest detaliu ne explică de ce transferul de responsabilitate nu ne ajută acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu pierde azi contactul cu realitatea. Orice îndemn spre „mai mult” trebuie să fie și unul spre “mai rezistent”, nu neapărat spre “mai ușor”. Nu este nimic rău în a depune efort, însă el trebuie făcut cu cap.

Descoperiri care sperie. Pasul înainte este un mare compromis. Oamenii rigizi devin atractivi doar prin acumulări nostalgice. Vibrații noi ne fac să confundăm țelurile. Dorințe prea intense. Revoltă. Nemulțumire față de tot ceea ce există ca forță activă. Ceea ce ne dorim este foarte departe sau inaccesibil. Reflectăm la faptele rele. Confuzie. Plăceri ciudate. Precipitare. Nisipurile mișcătoare sunt mai aproape ca niciodată. Ni se cere să fim atenți la staționare.

Careul Marte Uranus care se împlinește în noaptea de marți spre miercuri ne vorbește despre ceea ce ne sperie cel mai mult. Pentru că acest unghi a fost activ și în săptămâna anterioară și va mai fi activ o perioadă, lucrurile acestea pe care le experimentăm acum nu sunt noi și nu ne vor surprinde nici în zilele următoare, nici măcar atunci când se vor combina cu alte ecuații astrale, precum se va întâmpla sâmbătă, 22 septembrie, când Marte va trece prin Coada Dragonului. Relația aceasta scoate în evidență o tensiune pentru care credem că suntem pregătiți, dar în fața căreia nu ne comportăm așa cum ar trebui pentru că suntem ajutați, avem prea multă energie, prea multă determinare, suntem marcat de anumite evenimente nefericite care s-au evidențiat prin lipsa simțului umanitar sau printr-un entuziasm bolnăvicios al celorlalți. Acum ajungem să punem la îndoială viitorul cel bun, simpatia celorlalți, promisiunile or, mai exact, îndeplinirea lor. Pentru că Marte trece acum prin Vărsător este clar că lucrul acesta se inflamează prin nevoia de a fi original, independenți, de a ieși în evidență sau de a produce uimire. Această relație dintre Marte și Uranus este, în mod paradoxal, și un semn de optimism pentru că vorbim în cazul acestui unghi despre un aspect eliberator pentru că este singurul împlinit în zilele de marți și miercuri. Se întâmplă ceva neobișnuit acum și caracterul aparte al acestor întâmplări nu este întru totul expresia unor fapte negative, ci neobișnuitul care ne mai duce și mai aproape de relații frumoase, creatoare, plăcute, care ne pot ajuta să legăm prietenii de durată, să nu mai fim atât de rigizi, de inaccesibili. Conjuncția Lunii cu Pluton aduce, însă, acestei zile o notă nostalgică care, dacă, prin raportare în sine la evenimente trecute, conține întâmplări nefericite ar putea să-i facă pe oameni să se grăbească, să nu aibă atât de multă încredere unii în ceilalți, să se certe, să-și reproșeze, să aibă mai mult curaj în a-și spune ceea ce au pe suflet. Nu este un moment potrivit pentru astfel de episoade de sinceritate, dar dacă presiunea este mare ea trebuie eliberată cumva, desigur, în limita bunului simț.
Un alt element important al zilei de 19 septembrie este selectarea informațiilor. Soarele și Luna se află acum într-o relație foarte bună și avem o mare putere în a înțelege natura tensiunilor emoționale din ultima perioadă, circumstanțele de care s-au folosit anumite persoane pentru a-și face reclamă, pentru a obține succes într-un schimb, de a obține controlul într-o situație în care s-au implicat foarte mult. Cumulând toate aceste elemente frumoase cu relația de careul dintre Marte și Uranus înțelegem că aceste persoane care au greșit anterior se simt acum ca mergând pe nisipuri mișcătoare. Se tem să se oprească, să stea, să zăbovească asupra unei idei, să vorbească mai mult pe un subiect tocmai pentru că este prea mare presiune a ceea ce au făcut. Nici nu trebuie să știm dacă au făcut sau nu ceva, este important doar să identificăm persoanele care sunt acum prea agitate, care nu găsesc motiv de liniște, de deconectare, ci doar de confuzie ori de reproșuri. Dar nota specială a acestei zile vine din faptul că aspectul eliberator impus de careul Marte-Uranus ne oferă șansa de a înțelege că experiențele multiple, că relațiile sociale care nu au facilitat până acum progresul ori schimbarea calităților personale în talente, au nevoie de mai multă atenție. Poate ni se pare acum, după cum ne spune și deviza generală a săptămânii, că suntem pe o porțiune unde drumul este șerpuitor și de aceea ni se pare că ocolim, că întârziem, că nu vom ajunge așa cum ne-am propus la destinație. Aceasta este doar o ipostază și ea vine, așa cum am indicat și în observațiile inserate celorlalte zile, din impactul teribil pe care Luna neagră îl are asupra Cozii Dragonului. Pentru că Marte se află pe Coada Dragonului nu putem separa acest aspect eliberator de presiunea confuziilor. Cea mai mare confuzie de acum este aceea că dacă suntem buni și acționăm cu măsură în mod sigur facem parte dintr-o categorie defavorizată, am pierdut deja o bătălie. Această impresie este falsă.
Prin urmare, 19 septembrie ne vorbește despre dorințe foarte intense, despre ambiții foarte mari, despre câștiguri la care vrem să ajungem foarte repede, despre rupturile bruște care nu ne mai creează sentimentul de vinovăție, despre o atitudine liberă, nu neapărat hipercritică, față de o persoană pe care o considerăm vinovată de ceva. Suntem avertizați de acest context astral că dacă avem mai mult curaj și un vocabular mult mai bogat în a explica ceea ce ne nemulțumește, nu înseamnă că avem și dreptate. Încrederea în sine care se susține acum pe conflict nu face altceva decât încurajeze un alt conflict, poate unul mai mare decât cel care ne sperie acum. Curajul de a alege acțiunile bune care opresc stricăciunile va dispărea pentru aceste persoane conflictuale și se va transforma într-o agitație care coboară nivelul de vibrație al celor cu care interacționează. Dacă nu facem un minimum de efort pentru a ne situat pe calea de mijloc devenim factori de stres pentru ceilalți. Este adevărat, sunt și oameni care nu se preocupă de lucrul acesta. Pentru ei este important este să le fie lor bine. Aceste persoane își vor trăi ziua de 19 septembrie fiind mulțumite cu revolta pe care încearcă să-și argumenteze tot felul de întâmplări mai mult sau mai puțin nostalgice. Dar nu trebuie să ne îngrijorăm. Vom ști care sunt aceste persoane după nevoia lor de a se opri, de a se prezenta comunității ca fiind ființe obosite, epuizate de resurse, oameni care au muncit prea mult și care au fost răsplătiți prea puțin. 19 septembrie este ziua în care se face un astfel de bilanț. Cel care alege să procedeze în felul acesta se deconspiră.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a gândi că omul cu care interacționăm ne poate ajuta să înțelegem mai multe despre ceea ce trăiește dacă gândul pe care îl avem nu l-a acuzat de nimic. Putem obține această performanță dacă ne abținem fie și de la micile observații legate de vestimentație, limbaj, conjunctură.

Răspunsuri frumoase. Prietenia nu rezolvă orice problemă. Zborul este înțeles greșit. Aripile se deschid prea devreme. Decizii ferme care creează confuzie. Atracție către senzațional. Tensiune. Drepturile sunt impuse. Ne întoarcem la un obstacol mai vechi. Nu ne mai sperie un pericol. Visăm la un trai mai bun. Suntem implicați în acțiuni care favorizează cariera. Amărăciune. Privarea de libertate este o consecință a unor mari erori, nu o întâmplare. Cel slab caută poziția de conducător.

În noaptea de miercuri spre joi Luna va trece pe zodia Vărsător și ne va ajuta să ne eliberăm de ceea ce a însemnat până acum o mare presiune. Pentru unii, presiunea vine din lucruri frumoase pe care nu le pot împlini, pe care nu le înțeleg sau pe care nu le agreează în momentul de față. Pentru alții, această presiune ia înfățișarea unor decizii ferme pe care nu mai doresc să le adopte, fie pentru că au obosit, fie pentru că nu știu cum să facă lucrul acesta. Cert este că 20 septembrie este o zi importantă, când deciziile sunt luate în funcție de predominanța perioadei, nu doar a acestei săptămâni, cât a acestei etape de viață. Pentru a scăpa de toată această presiune, a binelui sau a responsabilității, cel slab va căuta să ocupe poziția de lider, să fie ascultat, opinia sa să nu fie trecută cu vederea, gândurile sale să nu fie respinse, ideile să fie acceptate foarte ușor. În cuvinte mai simple, vrem să rămânem în memoria celor mulți și se pare că aceasta este principala preocupare a zilei. Dacă unele lucruri se ameliorează, se întâmplă pentru că avem un contact direct cu neobișnuitul, că anumite experiențe legate de științele de graniță, de domeniul parapsihologic sunt folosite pentru a opri anumite impulsuri violente, imaginația debordantă și obositoare, dificultățile de tot felul. 20 septembrie vine spre noi cu obsesia controlului, dar nu oricum, ci prin autoritatea șefului. Ne vom gândi acum la anumite etape de viață, la anumite întâmplări marcante pe care le-am parcurs în perioada de formare când am obținut anumite avantaje fără să fi făcut prea mult. Acum ni se pare de-a dreptul jignitor că trebuie să facem prea mult și ni se pare că acest “prea mult” ne duce către dizarmonie, către boală. Dacă nu controlam această atitudine ajungem la un moment dat să facem negoț cu drepturile celorlalți, ceea ce nu este corect nici față de noi, nici față de propriul destin, nici față de cei cu care interacționăm. Problema aceasta a viitorului nu se negociază. Ea este una care îl privește pe cel în cauză și nici într-un caz nu putem face negoț cu așa ceva. Trecerea Lunii prin Coada Dragonului anunță că această tentație de a face negoț cu drepturile celorlalți nu este pe placul nimănui.
O altă componentă a zilei de 20 septembrie este cea legată de sensibilitate. Trecerea Lunii pe zodia Vărsător aduce o deschidere către neobișnuit și acest neobișnuit, tocmai pentru că încadrează ecuația astrală a acestei zile între sextilul Lună-Chiron și careul Lună-Venus ne îndeamnă să avem mai mult curaj în a vorbi despre ceea ce simțim, chiar dacă asta înseamnă să recunoaștem anumite greșeli, anumite erori ori că în perioada de formare nu ne-am însușit ceea ce trebuie. Nu va fi nicio rușine în sensul acesta dacă nu rămânem blocați pe obstacolele mai vechi așa cum făceam pe vremuri.
Prin urmare, 20 septembrie este o zi interesantă. Ne va tenta acum o problemă de boală, de tristețe, de nepăsare sau de una legată de cum anume se poate împlini un traseu ambițios fără să facem prea mult, fără să muncim prea mult, poate chiar fără să facem nimic. Multe proiecte, poate chiar cele de viitor, trec acum prin momente delicate. Unele se opresc, altele cer îmbinarea cu alte proiecte, sub pretextul că schimbul de experiență nu a făcut rău nimănui. Indiferent cât de multe gânduri ne trec acum prin minte, că așa se întâmplă de fiecare dată când Luna trece prin zodia Vărsător, dacă nu urmărim ca prin aceste ipostaze de o clipă, prin aceste efemeride, să devenim lideri de opinie, înseamnă că ele sunt simple impulsuri cele care nu fac rău nimănui, nici măcar propriei persoane, dar nici proiectelor pe termen lung.
O altă tentație a acestei zile vine din puterea de cuprindere, din luciditatea pe care o avem, din ușurința cu care ajungem să le atribuim anumitor persoane roluri pe care nu le-au avut niciodată. În tot acest proces ni se va părea că unii se evidențiază pentru că au fost mai răi decât alții, au avut anumite sarcini negative și abia acum aflăm. Nu este indicat să ținem cont de aceste observații, pentru că nu facem decât să proiectăm asupra lor o confuzie personală pe care nu am rezolvat-o de mult timp. La fel cum am indicat și în zilele anterioare, trecerea Lunii negre peste Coada Dragonului, în situația în care și Marte se apropie din ce în ce mai mult de acest punct, creează aceste confuzii că lucrurile sunt grăbite în mod artificial, că intră într-un derapaj, întârzie, nu se mai pot împlini. Faptul că ajungem la un moment dat să identificăm un vinovat devine un detaliu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne speria de un obstacol doar pentru că ni se pare că îl recunoaștem. În această zi până și recunoașterea poate fi afectată de o minciună. Așadar, să rămânem liniștiți în acțiunile pe care vrem să le întreprindem și să nu mergem mai departe cu prejudecata că știm totul despre ceea ce facem acum doar pentru că seamănă cu ceea ce am făcut cândva.

Concentrare. Severitate. Nimic nu rămâne neplătit. Aventuri complicate. Este nevoie de asocieri pentru reușită. Ne opunem unui mesaj. Apare o problemă de credibilitate. Relațiile interumane au nevoie de o dovadă de noblețe. Capriciu. Meditație. Toleranță compromisă de un mesaj prea ambițios.

În dimineața acestei zile Soarele și Mercur își vor definitiva conjuncția pe care o formează de ceva vreme. În a doua parte a zilei se va împlini și trigonul Mercur Jupiter, iar, spre seară, se va împlini și careul Lună-Jupiter. Momentul acesta este unul foarte concentrat, interesant prin instrumentele pe care vom fi tentați să le utilizăm, prin atenția pe care o acordăm ideilor noi, poate chiar unei noi filozofii de viață, însă este deficitar pe sectorul emoțional. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin implicarea conjuncției Soare-Mercur într-o dispunere astrală, inițial o piramidă atipică, apoi, prin implicarea Axei Dragonului, un zmeu. Această construcție astrală aduce multă energie, multă determinare, dar nu susține, tocmai pentru că este atipică, tocmai pentru că Soarele și Mercur se află într-un semn care aduce mai curând inhibiție decât exprimare afectivă deschisă, starea de spirit a zilei care va merge mai mult spre rațiune. Până și relațiile se vor desfășura astăzi într-un cadru liniștit și frumos doar dacă se oferă dovezi de stabilitate, de generozitate ori de noblețe. Așa cum am văzut și în observațiile inserate zilei lor anterioare, planetele sunt răsfirate acum, ceea ce aduce multă determinare, dar și risipă. Din problemele de acum se nasc ambiții care ne vor oferi rezultate interesante până la finalul acestui an. Conform specificului acestei zile, proiectele care trebuie să se finalizeze până la sfârșitul anului vin la pachet cu recunoașterea socială, însă nu îl ajută pe cel în cauză în autocunoaștere, ci îl îndeamnă să se concentreze pur și simplu pe îndeplinirea unui ideal, neglijând o parte din latura sentimentală, intimă. Asta înseamnă că ambiția de acum mobilizează o parte din resursele care nu au fost folosite pe conjuncturile anterioare, însă forțează prea mult un ideal. Putem face însă ca lucrurile acestea care sunt pe punctul să scape de sub control să nu producă efecte negative. Dacă în proiectele acestea pe termen lung ne implicăm și pentru împlinirea binelui celorlalți, adică să le purtăm și altora de grijă, nu doar nouă, să facem mai mult decât a ne implica în simple fapte bune, acțiunea în sine ne va atrage către zone pe care, în alte condiții, le-am evitat, ceea ce ne oferă posibilitatea de a participa și afectiv, nu doar printr-un plan foarte strict, nu doar pe baza unui desfășurător clar al etapelor.
Prin urmare, 21 septembrie este o zi a riscului de a deveni prea rigid, dar și de a fi mulțumiți cu această înțepenirea. Pentru că acum se împlinește conjuncția Soare-Mercur avem și argumente în sensul acesta, știm să explicăm ori suntem conștienți de ce se întâmplă ca lucrurile să se desfășoare așa. În egală măsură, există tendința ca relațiile să fie judecate după propria rigiditate. Cei educați vor face ca aceste demersuri să fie oarecum plăcute, nu se vor impune cu forța, ci vor avea explicații de ce comportamentul celor din jur trebuie ajustat ori modificat. Ceilalți, vor depăși o limită a respectului, vor invada intimitatea celor cu care interacționează și, chiar dacă sub impulsul momentului consideră că își pot permite să nu se preocupe de lucrul acesta, își vor pierde credibilitatea.
O altă problemă a acestei zile care poate fi evitată prin disciplină, prin autocontrol, este cea a capriciilor. Pentru că resimțim încă de dimineață o putere crescută ni se pare că ne este permis totul sau că o greșeală va trece neobservată. Dacă rămânem blocați pe capricii vom pierde această legătură frumoasă care există între Mercur și Junon, nu vom putea aduce în zona intimă exemplele frumoase ale celorlalți. Astfel, un capriciu de moment ne poate duce chiar la izolare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți ca nu cumva propriile opinii sau propriile fapte să îi obosească pe ceilalți. Cel care obosește prin prezența sa este acum fie foarte rigid, fie foarte capricios.

Expresivitate. Generalități obositoare. Indiferență față de binele celorlalți. Agresivitate. Dorințele mai vechi nu pot fi ținute sub control. Severitate. Recomandări care nu țin cont de limitele personale. Suntem în dezacord cu o promisiune. O tensiune nerezolvată adâncește o prăpastie. Cel slab dă vina pe celălalt. Interpretare greșită a semnelor. Diferențele de cultură înseamnă și diferențe în autocontrol. Pasiunile nu persistă.

Trecerea lui Marte prin Coada Dragonului este din capul locului unul dintre cele mai importante evenimente ale acestei săptămâni. Momentul acesta este unul când se răscolește o problemă personală care nu poate fi rezolvată decât prin exprimare liberă, prin întâmplări intense, prin evenimente care ar trebui să-l ajute pe individ să dovedească în ce mod este superior celorlalți așa cum a crezut despre sine în ultima vreme. Aspectul psihologic al acestei conjuncturi îi îndeamnă pe unii să se refugieze în vicii, în pasiuni ciudate, compromițătoare, unele care sunt împotriva armoniei, bunei conviețuirii sau împotriva perceptelor impuse de o educație tradițională. Pentru că Marte se află pe zodia Vărsător, tot ceea ce este neobișnuit ne atrage, însă nu este și corect. Luna va fi și ea pe zodia Vărsător în prima jumătate a zilei când va avea de împlinit un careu cu Junon. Dar nu e totul. Mercur, în dimineața acestei zile, își va schimba semnul, adică va trece pe zodia Balanță, și îi va face pe oameni să răspundă prea ușor compromisurilor, să se gândească la lucrurile complicate ca și cum acestea sunt singurele soluții ale momentului. Este adevărat, soluția cea mai bună vine prin educație, prin folosirea memoriei, prin refuzul atacurilor la persoană ori ironiilor gratuite.
O altă componentă a acestei zile vine din grija că relațiile pe care le-am alimentat până acum nu ne vor ajuta pe viitor. Unii se vor simți integrați într-o structură care nu îi reprezintă, care îi îndeamnă să păcătuiască, să treacă din compromis un compromis și dacă au puțină perspicacitate atunci rezultatele pe care le obțin din folosirea acestora să devină bunuri comune. Mercur pe zodia Balanță le aduce acestora mai mult curaj în a crede că se pot descurca singuri, că dacă tot dispun de calitățile necesare atunci ar trebui să le folosească doar pentru sine. Nu ar trebui să fim atât de naivi încât să cădem pradă acestor idei. Mercur a trecut pe zodia Balanță, dar din primele minute ale acestui tranzit se întâlnește și cu Chiron într-o opoziție. Dorințele mai vechi nu pot fi ținute acum sub control pentru că este nevoie de un punct de vedere propriu, de originalitate, de performanță încă din primele minute. Dacă ajungem să ne desprindem complet de toată această structură socială care ne apasă, atunci vom reuși să ne și desprindem de ceea ce ne neagă calitățile care ne pot ajuta să creștem mai mult, să fim mai puternici, mai buni. Cei care nu a fost prea corecți în ultima vreme, dar au reușit să se ascundă foarte bine, vor da vina pe ceilalți pentru ceea ce nu reușesc acum ori pentru momentele de ezitare care vor fi foarte intense. Pasiunile care se sprijină pe această ezitare, pe combaterea plictiselii, pe acțiuni mici, dar tangente la vulgaritate ori la bârfă, nu persistă. Persistă dorința de a încadra evenimentele favorabile într-o schemă organizatorică ca și cum aceasta ar trebui să împlinească rostul omului de a fi, misiunea sa.
Prin urmare, 22 septembrie ne vorbește despre voință și despre acțiune ca și cum aceste două elemente ar fi surori gemene. Tendința de a munci, de a câștiga pentru a evita un pas înapoi, dominarea unui personaj inferior, oboseala sau alte inconveniente seamănă cu întâmplările pe care l-am parcurs în prima jumătate a anului. Acum este nevoie de mai multă maturitate pentru amplifica aceste conflicte, pentru a nu le combina, pentru a nu da satisfacție ființelor inferioare, penibile, oamenilor care trăiesc pe seama conflictelor. Cei care nu vor respecta acest îndemn astral vor accentua componenta negativă a zilei și vor descoperi că bolile corpului sunt de fapt boli ale caracterului, ale minții, ale sufletului sau ale familiei în care trăiesc. Greutatea acestei zile vine doar din absența flexibilității. Chiar dacă pe zodia Balanță, Mercur nu are o poziție atât de bună, el aduce mobilitatea necesară, iar aceasta mobilitate va fi folosită pentru a crește. Ni se va părea la un moment dat prea mult și poate lipsit de rost să împlinim acum o altă etapă când ar fi timp și săptămâna viitoare. Dacă acesta este mesajul astral cu siguranță sunt elemente pe care o analiză a unei săptămâni, a unei zile sau poate chiar o analiza unui an nu pot conține totul. Să ținem cont, așadar, de faptul că informația ne este prezentată gata elaborată și nu mai trebuie să depunem efortul necesar pentru a ajunge la ea, ci doar efortul de a respecta și a ne bucura de rezultate. Omul care privește lucrurile în modul acesta nu va fi bruscat nici de opoziția Mercur Chiron, dar nici de trecerea lui Marte peste Coada Dragonului, adică nu va lua nimic în sens personal și nici nu va considera că neîmplinirile din ultima perioadă sunt pedepse aspre.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu privi cu severitate ceea ce nu înțelegem. Ceea ce considerăm prea ușor că ne este potrivnic poate fi doar expresia unei boli sufletești.

Visare. Dorințele sunt cenzurate. Expresivitatea poartă o amprentă necunoscută. Se povestește frumos. Luptă cu păcatul. Acțiuni săvârșite contra cronometru. Refuzul este justificat de plictiseală. Duritate oprită din teama de a nu trezi un adversar și mai mare. Închipuiri. Soluțiile nu pot fi puse în aplicare pe termen lung. Tristețea îl afectează mai mult pe cel slab. Se caută bucuria, chiar dacă este superficială. Divergențe de opinie față de bunuri care nu ne aparțin încă. Un moment de inspirație ne salvează dintr-o încurcătură.

În dimineața acestei zile Soarele va trece pe zodia Balanță și se va împlini echinocțiul de toamnă. Apoi Luna, aflat în plin tranzit prin zodia Pești va trece prin trigonul cu Venus (dimineață) și prin conjuncția cu Neptun (spre seară). Celelalte unghiuri se împlinesc între Soare și Chiron (opoziție), între Mercur și Saturn (careu) și între Mercur și Capul Dragonului (sextil). În mare parte, schema astrală a acestei zile este una specială, frumoasă, care ne motivează să facem mai mult pe linia pe care am activat de-a lungul acestei săptămâni, să căutăm mai multă bucurie dacă asta ne-a preocupat, mai multă înțelegere dacă asta am făcut de-a lungul săptămânii și să evităm divergențele de opinie care par să vină acum de la sine. Omul comun sau omul inferior nu va putea trece prea ușor este opoziția Soare-Chiron, dar nici peste careul Mercur-Saturn. Va găsi ușor vinovați în jur și se va mobiliza doar atunci când va fi provocat. Unii chiar vor spune: “Dacă nu mă provoca îmi vedeam de treabă!“. Așa după cum înțelegem, nu este important să răspundem acestor provocări, cât de important este să ne pregătim încă de pe acum pentru ceea ce va fi finalul lunii septembrie. Mai avem puțin până când luna septembrie, cea care se ocupă de distrugerea speranțelor false, se încheie și orice întoarcere către sine, orice maturizare, orice combinație care ne depărtează de ignoranță este binevenită.
Ecuația astrală acestei zile ne vorbește însă și despre anumite probleme de factură materială. Unele reușite sunt judecate acum în funcție de opiniile celorlalți și nu este bine. Dacă toată săptămâna ne-am preocupat să evaluăm lucrurile acestea după propria experiență nu este indicat acum să schimbăm tactica. Poate săptămâna viitoare, după ce și Soarele se va stabiliza în tranzitul sau prin zodia Balanță, lucrurile vor fi puțin mai permisive. Acum orice negare a propriei persoane ne duce către tristețe, către divergențe de opinii, către o ușoară sensibilitate ca atunci când suntem supravegheați pe ascuns. Momentele cele mai triste ale acestei zile vor veni pentru oamenii care au privit toată săptămâna realitatea din jur prin fatalitate. Aceștia au parte acum de intrigi, de reproșuri care, în sine, prin conținutul lor, sunt bune, dar care rănesc pentru că nu folosesc un vehicul adecvat, un ton potrivit, un moment bun. Își vor petrece ultima zi a acestei săptămâni fiind dezamăgiți în relațiile de dragoste, dar nu sunt așa cum își doresc, cum le sugerează experiențele pe care le-au avut. Acești oameni se vor plânge acum de relațiile de familie încordate, că sunt victimele unor gelozie absolut penibile. Relația bună pe care Mercur și Capul Dragonului o definitivează în această zi, cu toate că nu se poate media tendința Nodurilor ne spune că oricât de apăsătoare este această notă, acest echinocțiul de toamnă, acolo, în suflet, convingerile care au fost protejate în celelalte zile ale săptămânii sunt vii și vor putea fi folosite foarte bine în săptămâna următoare. În cuvinte mai simple, există ceva bun ce am păstrat și care se transformă acum într-un moment de inspirație care ne salvează dintr-o mare încurcătură.
Prin urmare, finalul săptămânii ne vorbește despre situațiile încurcate care vor fi soluționate foarte ușor. Dacă rămânem în continuare în această zonă a rigidității, ne plictisim foarte ușor de oamenii din jur, răspundem foarte ușor provocărilor, suntem în continuare triști și ne considerăm slabi. Toate aceste mesaje negative vor fi trăite cu intensitate de cei care au făcut la fel, dar pe ascuns, în celelalte zile ale săptămânii. Omul care zâmbește și se simte bine acum demonstrează că el a fost pozitiv și în condiții mai grele decât cele de acum. Acesta este omul matur care, după cum ne spune echinocțiul de toamnă, poate păși pe acest nou traseu care se va încheia la solstițiul de iarnă și care vizează o evoluție a spiritului, o pregătire a corpului în așa fel încât acesta să răspundă solicitărilor care vin din partea spiritului. Călătoria spre interior, declanșată de acest eveniment astral, cosmic, nu are nimic de-a face cu refuzul, cu fățărnicia sau cu nehotărârea impuse de zodia Balanță. Momentul în sine, cel care va fi vizibil doar acum, pe 23 septembrie, este unul de mare inspirație, când soluțiile sunt accesibile și când le putem pune în aplicare nu pentru că ni le șoptește cineva, nu pentru că altcineva hotărăști în locul nostru, ci dintr-o obișnuință care nu a fost cunoscută de ceilalți. Aceste obișnuințe, dacă sunt bune, se vor transforma acum în exemple sociale cu care cel în cauză îi poate influența în bine pe ceilalți, iar dacă sunt rele, vorbim despre o decădere din anumite drepturi, nu neapărat sociale, administrative, cât sentimentale. Dezamăgirile de acum vor fi greu de uitat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu nega calitatea specială a unor evenimente de care ne amintim acum doar pentru că întâmplările de față par puțin mai delicate. Nu este momentul potrivit să folosim o astfel de abordare deoarece nemulțumirea față de ceea ce se întâmplă acum este foarte intensă și dacă o proiectăm asupra analizelor fragile din ultima perioadă le distrugem foarte rapid.

3 thoughts on “17 – 23 septembrie 2018

 1. cr spune:

  Buna ziua!Multumesc mult pentru aceste previziuni care se potrivesc cu realaitatea cam 99%.As vrea totusi , ca pentru anul 2019, sa reveniti la vechiul format pe fiecare zodie in parte.
  Va multumesc si va doresc numai bine!

  1. Nu, nici pentru 2019 nu voi scrie previziuni pe zodii. În perioada aceasta nu ne ajută nici măcar etichetare pozitivă ori una care folosește intrumente cuprinzătoare așa cum sunt zodiile. Mult mai mult ne ajută unitatea. Dacă oamenii sunt atât de diferiți între ei, cum de observații neparticularizate pe zodii pot vorbi despre toți? Avem nevoie de integrare, de unitate. Este foarte ușor să faci previziuni când șablonul este conturat, în cazul de față cel al zodiei. De altfel, este important de precizat că, până la un punct, cunoscând șablonul zodiei și știind câteva lucruri, nu prea multe, despre unghiuri planetare, cei mai mulți fac deducții, nici într-un caz previziuni. Iar aici mă refer la cei care au cunoscut celebritatea deducând în timp ce spuneau că anticipează ori la cei care au devenit, ca într-o beție a propriilor aroganțe, victimele propriului succes, adică nu au mai putut păcăli. Aceștia fac orice pentru celebritate. Ei în mod sigur vor face doar previziuni pe zodii.

 2. Ana spune:

  Inainte de toate vreau sa va multumesc din suflet pentru parerea dvs din urma cu ceva timp cand ati spus ca in momentul in care trebuie sa facem alegeri importante in viata cel mai bine ar fi sa punem in valoare omul,nu partea materiala.Mare dreptate,s-au asezat lucrurile in asa fel incat am gasit si calea de urmat pentru a intregi familia aici.Drumul este lung si greu dar sunt optimista,pozitiva si cred ca voi reusi chiar daca va mai dura cativa ani.
  Si pentru ca dvs aveti un mod divin de a vedea si explica lucrurile,sunt ceva sanse de a pune prima”caramida”anul asta sau asta se va intampla”departe”cum spuneti dvs,in primavara viitoare?Acum stiu ce trebuie sa fac,am si sustinere si sprijin dar piedica principala este partea materiala(aici am doua parti de unde sa imi intre dar e tot ceva de durata,trebuie rabdare).Cum vedeti dvs o astfel de situatie,ce parere aveti,de fiecare data m-a ajuta mult opinia dvs.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.