16-25 ianuarie 2009

16 ianuarie
Trecerea Lunii din Fecioara in Balanta, chiar din noaptea de 15 spre 16 ianuarie, elibereaza tensiunile ce aplanau asupra grupurilor si aduce o liniste de doar cateva zile, pana in dimineata zilei de 18 ianuarie, cand Luna va intra in Scorpion.Fiind in Balanta, negresit, Luna va avea de infruntat doua cuadraturi cu Lilith si Pluton, dar de aceasta data pe un Mercur retrograd si cu un Venus in Pesti, pe care tocmai o lezase cu o opozitie. Efectul acestui context astral duce la compatimire, indurerare, tristete, dezamagire. Este un aspect al invinsului, al celui care a dorit prea mult si nu a obtinut nimic, a aspirat la prea sus si a gresit acordandu-si mai multa importanta decat era acceptat.
Trigonul cu care incepe aceasta zi, cel cu Jupiter se deschide pe separatia cuadraturii cu Pluton, efectata de lipsa de coerenta in gandire, fapte necugetate si frica de sanctiune. Cu alte cuvinte efectul aduce verificari tematice, controale, planuri de analiza, strategii de viitor, dar lipsite de o perspectiva buna si incarcate de un evident factor de risc.
In mijlocul zilei trigonul pe care Luna il va face cu Mercur retrograd in Varsator, aduce regresie, intoarcere la contracte mai vechi, la intelegeri mai vechi, revenirea la hotarari mai vechi, evaluarea unei perioade din anul 2008 (decembrie), cu intentia de a corecta, rectifica o greseala prin aplicarea de sactiune.
Judecand dupa trigonul pe care Luna il face cu NN si gandind ca tot anul 2009 NN va trece prin incercatul semn al Varsatorului, din nou, si aceasta zi devine o zi de sinteza a anului curent. Intensitatea la care va lucra acest mesaj astral nu este insa la cotele la care a lucrat in 5 si 6 ianuarie din cauza mersului retrograd al lui Mercur, din cauza ezitarii si fricii de a cauta in noutate solutie si nu o schimbare facuta cu orice pret.
In viata de familie aceasta zi nu pare sa aduca prea multe evenimente. Ea ofera semnul aducerii la lumina a unor obiecte mai vechi, descoperirii acelor obiecte pierdute, ratacite, lasate intr-un loc si uitate, nevoia de a rascoli prin tolba cu amintiri si placerea de a discuta despre intamplari punctuale din trecut. Nostalgia nu are niciun reper si niciun scop, ci este pur si simplui o modalitate de a consuma o tensiune, de a gasi echilibru. Daca noapte spre 16 ianuarie, din cauza celor doua cuadraturi, aduce evenimente complicate de un vis urat, o amintire dureroasa, chiar o discutie abordata nepotrivit la ceas de noapte, plaseaza intreaga zi cu o impresie falsa senzatie de insecuritate si, chiar si discutiile cu caracter personal, le vom aborda cu un sentiment de teama, retinere, sfiala, rusine, fara sa stim de ce. Motivele vin din interior pentru ca din perioada noptii, cand receptivitatea este la cote ridicate, Lilith si Pluton tulbura acele elemente ale personalitati care ne fac sa ne simtim nesiguri si tematori. Cand vom vorbi, nu vom vedea persoane, ci amintirile care ne leaga de ei. In 16 ianuarie va fi greu sa ne sustragem acestei perceptii subiective, traind un sentiment amestecat de teama si initiativa, de nevoie de solutie si absenta oricarei perspective.
In plan social aspectul aduce pervertirea unei intentii si intierea unor demersuri negative. Porninnd de la un fond la limita dintre armonie si dizarmonia din viata personala, implicarea oamenilor in plan social aduce discontinuitate in ceea ce s-a inceput anterior si initierea unora lasate in parasire in decembrie 2008. Revenirea ostentativa la luna decembrie 2008, pe de o parte, ascunde greseli si lipsa de initiativa in actiunile de acum, iar pe de alta parte duce la indeplinirea unei dorinte stranii: razbunarea.
Este destul de greu de localizat intr-un astfel de context social o dorinta atat de limitata si egoista, in sensul ca aceasta are mai mult un caracter personal, individual si poate fi destul de greu repelata pe configuratia acestei zile. Este insa trecuta la acest capitol pentru ca efectele sunt mai mult vizibile in plan social.
Pentru cei cu functie si demnitate, 16 ianuarie aduce cadere prin surpare din interior, eliberare de sarcini, sanciune pe linie profesionala, reglarea unor conturi intre grupuri cu interese obscure.
Pentru ca legatura dintre viata personala si cea sociala este foarte mare, 16 ianuarie ar trebui sa aduca impliniri si finalitate unor planuri mai vechi, ea va aduce, in cele mai multe din cazuri, esec sau teama de esec, sanctiune sau teama de sactiune, un moment de constientizare a unor situatii complicate de erori de judecata, decizie sau fapte incorecte.
17 ianuarie aduce complicatiile zilei de 16 ianuarie la nivelul finalitatii. In prima jumatate a zilei cu cuadratura pe care Luna o face cu Marte este o grea lovitura acordata gandirii si initiativei. In 17 ianuarie descoperim ca, de fapt, nu solutia era mobilul actiunilor din ziua anterioara, ci o noua serie de asocieri, o noua perspectiva, o noua deschidere.
Pentru ca avem de-a face cu o asociere intre o vibratie ce inspira volubilitate, comunicare, relationare si una ce aduce restrictie si complicatii pe ideea de selectie, spirit practic, materialism, interes pecuniar, intre caldura si raceala, intre optimis si pesimis, tot ceea ce va aduce fata in fata doi oameni se va centra pe ideea de competitie, de dominare, de reusita, de succes personal in raport cu insuccesul altuia. Reactiile si suferinta celorlalti va fi in indicator al succesului personal si, prin acesta stare psihica, toate actiunile pe care le vor initia vor fi incarcate de un egoism evident.
In plan social prima jumatate a zilei nu aduce nimic vizibil, totul actionandu-se pe ascuns, departe de ochiul curios al opiniei publice, departe de specualtii. Se face o selectie negativa, se ascund fapte pentru ca se urmareste incheierea unei etape. Daca fapta este pe frecventa lui Marte in Capricorn, puternic si selectiv, rece, caustic, dar practic, imaginea si mesajul se vor situa pe frecventa Lunii din Balanta, inspirand superficialitate, jovialitate, sensibilitate, neputinta de a opune rezistenta, obsesia impartialitatii, dezinteres.
In a doua jumatate a zilei, cand actiunile diminetii vor fi vizibile, Luna va ridica doua trigoane cu Chiron si respectiv cu Neptun, aducand un fals sentiment de stabilitate, o distorsiune, informatii eronate, rupte din context, tendentioase, obsesive ce scot in evidenta gandirea eronata a celor implicati, ascunderea adevarului.
17 ianuarie este o zi trista tocmai pentru ca pe parcursul ei se vor petrece evenimente de care ne vom aminti peste doua saptamani, cand Luna va trece peste Nodul Nord si cand ceea ce acum este prezent si atunci trecut, va aduce lumina un adevar partial, va scoate din amintire si din intuneric, prin opozitia cu NS, adevaruri ascunse intentionat.
Sa notam, asadar, intr-un colt al agendei ziua de 17 ianuarie cu o sageata spre stanga, semn al revenirii.
In 18 ianuarie visul american se spulbera, revenind cu picioarele pe pamant si nu vom mai fi asa indulgenti la acele demersuri din care am fost exclusi. Aceasta zi este o zi a revenirii, a revansei, a renasterii intai afective, apoi sociale.
Impartita, de aceasta data pe prioritati, nu pe sectoare sociale, 18 ianuarie dezbina si controleaza, reuneste si sporeste puterea, aducand intai motivatii si apoi mijloace de a actiona.
Este, asadar, un moment de agitatie, de haos. In 18 ianuarie sunt prea multe solicitari, prea multe vizite, prea multe discutii, totul este la nivelul lui “prea mult” si daca pana la ora 15,00 vom incerca sa impunem faptelor un control venit din experienta a ceea ce stim ca ni s-a mai intamplat, rememorarea unor intamplari asemanatoare in trecut (ceea ce stim despre oamenii cu care lucram), dupa aceasta ora se instaurea oboseala. Vom da vina pe cei din jur pentru ca nu vom fi in stare sa acceptam propria instabilitate. Nu gandim limpede, dar nici nu putem sa acceptam solutiile mai bune impuse de ceilalti. Cuvintele pe care le auzim, le intelegem gresit si ne impotrivim curentului dintr-o intunecime a mintii, dintr-o ratacire. Din aceasta nesincronizare nu poate iesi nimic bun si nu poate duce la nici o solutie.
Acum stiind ca este o zi a riscului venit dintr-o gandire defectuoasa, putem sa ne impunem un autocontrol nu prin comparatie, ci prin empatie. Empatia este ceea ce ii va salva pe oameni de la greseli lamentabile de la erori de judecata, de la actiuni antisociale, fata de care sa nu aiba nici cel mai mic regret.
18 ianuarie este o zi karmica, o zi in care tristetea din trecut se aduna in jurul nostru ca intr-o formatiune invizibila ochiului personal, dar evidenta celorlati si care ne cere sa reeditam trecutul.
Spre seara, Mercur, mergand inapoi, impotriva curentului, se intalneste cu jovialul si saltaretul Jupiter in Varsator si aduce inca o picatura de exploziv la tot contextul social agitat si incert.
Aceasta conjunctie nu va linisti si nici nu va tempera, nu va centra gandirea, asa cum se intampla atunci cand Mercur este direct si nici nu va mobiliza pentru a initia demersuri pozitive, echilibrate. Ea va aduce egoism, lipsa de perspectiva, haos, gesturi excentrice de parasire sau declaratii de amor spuse in centrul orasului, la o portavoce.
Este prima conjunctie Mercur-Jupiter, cu Jupiter in Varsator. In 31 decembrie cand a avut loc ultima conjunctie a celor doua, ambele treceau prin Capricorn. Punctarea uniunii intre expansiune si comunicare, intr-un moment de maxima sensibilitate a lui Mercur, intr-un moment de deruta, de deriva pe un camp minat, este semn rau. El nu poate aduce decat alegeri gresite impuse de o gandire haotica, exclusiv emotionala si sprijinita pe traume.
Empatia este, asadar, solutia care aduce trasaturile pozitive ale Varsatorului la un nivel perceptibil, la nivelul concretului, iar celui care o abordeaza lumina ochilor intr-o mare de orbi.
19 ianuarie debuteaza cu intrarea lui Junon pe Varsator, semn ca relatiilor le va lipsi, pentru o buna perioada spiritul practic, abordandu-se acest sector al vietii cu retinere sau indiferenta. Momentul de ingress al acestui asteroid aduce Luna pe ascendentul momentului si Pluton, in conjunctie stransa cu Lilith, drept guvernator al temei. Daca, in astrologia natala, despre Junon se spune, prin insasi denumirea de “Asteroidul casatoriei”, ca spectrul ei de actiune tine de relatiile conjungale, de compatibilitata cu un partener si de stabilirea conditiilor de relationale intr-un cuplu, acum se stie ca valentele sale depasesc acest cadru al vietii personale si al convenientelor sociale, oferind trasaturi si orientari noi. Junon patroneaza relatiile in general, asocierile ce se confintesc printr-o mutualitate sentiment-ratiune, oferindu-le oamenilor placere de a lucra impreuna sau necesitatea de a trai in grup.
Prin urmare, modificarea principalului mod de actiune adus de trecerea sa in alta zodie, aduce schimbari de orientare, noi principii de asociere, valente noi relatiilor care sunt deja stabilite.
Legendele spun ca, pe vremuri, in China fetele care se nasteau in anul Tigrului si in special cele care se nasteau in anii Tigrului de metal sau a celui de foc erau ucise pentru ca, se spunea, ramaneau nemaritate. Aceasta nativitate le aduceau fetelor o acuta nevoie de independenta, nesupunerea fata de nicio autoritate masculina, cultivarera egalitatii intre sexe, ceea ce era nepotrivit de aborat intr-o societate dominata de reguli ce impuneau femeilor alte standarde.
Pe Varsator (Tigrul ca echivalet in zodiacul chinezesc), Junon capata o calitate proasta, iar orientarile sale sunt, de asemenea, negative. Varsatorul nefiind un semn de asociere, ci de independenta, libertate de expresie si inovatie, trecerea lui Junon in acest sector aduce o manifestare lipsita de limite, bariere, perdea sau bun simt in asocierile care exista deja. Tot ce implica relationare are acum o acuta nevoie de respiro. Avand un ascendent in Balanta, in momentului trecerii dintr-o zodie in alta, Junon nu va putea sa controleze mania si resentimentul, dorinta de razbunare, ambitia de a arata celui cu care are o asociere, indiferent ca este stabilizata cu un document oficial sau nu, ca se poate descurca singura, ca poate reusi fara ajutor, aducand dizarmonie.
In contextul in care Venus in Pesti are nevoie de consolare si intelegere, pentru a realiza un schimb afectiv absolut necesar preintampinarii crizelor de personalitate, disconfortul afectiv sau tensiunea, Mercur este retrograd, chiar in Varsator, iar Marte aduce vietii alte prioritati, privite mai mult prin ambitie, ratiune, gandire si mai putin prin dorinte sau senzualitate, abordarea relationala pe care o aduce Junon, odata cu trecerea ei in Varsator, devine o problema spinoasa pana la 1 aprilie 2009, cand va trece in Pesti.
Intoarcerea la resentimentele trecutului, la un vechi mod de comportare, pentru a oferi ofranda orgoliului, pe ideea “ii arat eu cine sunt”, “ii demonstrez eu ca pot si fara” etc, etc., va afecta acea parte care, in ultimele 2 luni, s-a dovedit a fi cea mai sensibila, cea mai nevralgica. Acel element nevralgic al vietii personale sau sociale va putea fi identificat de fiecare in parte relativ uor, pentru ca acolo se va simti cel mai mult nevoie de corectitudine, intelegere, caldura.
Intrarea lui Junon in Varsator nu aduce despartire, ci tulburari interioare, angoasa unei asocieri care amplifica frustrarea si nemultumirea, barfa, desconsiderarea, spalarea rufelor murdare in public si, in cel mai nefericit caz, separari temporare. Pe casa I a acestui ingress, Luna face o cuadratura la nodurile sale, aducand dimineata zilei de 19 ianuarie pe lista neagra a zilelor acestei luni. Intreaga zi se va derula sub impulsul acestui aspect, aducand neintelegere, comunicare disparata, intreruperea comunicari, accident prin preluarea unor sarcini straine, dar si reusita intr-un demers negativ, succes prin minciuna, defaimare, manipulare. Minciunile in 19 ianuarie sunt crezute, acceptate si pot aduce schimbari pozitive de situatii.
In mod cu totul si cu totul neasteptat, seara, dupa o zi incarcata de atat de multe ambitii si schimbari de situatie, dupa atat de multe acuze si compromisuri, dupa atat de multe minciuni cu care se avanseaza pe scara ierarhica si se ocoleste normalitatea, va aduce in centrul atentiei rafinamentul si gratie, gandirea intuitiva, tonul cald, iubirea.
Acest aspect nu este insa la fel pentru toata lumea. Daca succesul din prima parte a zilei s-a sprijinit pe o minciuna, pe o intriga menita sa promoveze valorile personale in detrimentul altei persoane, seara zilei de 19 ianuarie vine cu remuscari si indoieli, cu interiorizarea efectului faptelor din cursul zilei, chiar cu un efect rapid de revers karmic a lor. Daca limitarile de ordin relational, desconsiderarea, neincrederea celorlalti, minciuna au adus prejudicii in prima parte a zilei, spre seara schimbarea registrului vine prin detasare, intelegere si plasarea emotiilor intr-o alta gama. Expresivitatea, linistea, gandirea echilibrata ii va indrepta pe acesti oameni sa-si gaseasca echilibrul in idei marete, in valori morale si in superioritate. Unii vor fi inspiat, alti lingusitor, unii vor citit poezii cu voce tare pentru a construi un moment poetic doar pentu ei insisi, altii isi vor suna prietenii si ii vor incuraja cum nu au facut-o niciodata. Aproape ca nu le va veni sa creada urechilor cand se aud!
Dualitate acestei zile este doar un mic semn din ceea ce poate aduce Junon in Varsator, cat de puternic si direct ii poate mobiliza pe oameni, oferindu-le noi perspective, nu neaparat mai bune, ci doar inedite, straine modului lor obisnuti de comportare.
20 ianuarie nu vine cu o noua greutate, asa cum s-ar credere, prin trecerea Soarelui in Varsator, ci vine cu un nou elan, cu noi aspiratii si motivatii, cu o energie noua, vine su solutii care se potrivesc vibratiilor impuse de planetele din aceasta zodie. Mesajul zilei de 20 ianuarie este unul bun si destul de puternic si dinamic, prin trecerea Soarelui in Varsator pe separatia trigonului Luna-Uranus. Ne putem astepta, chiar de dimineata, la o revigorare organica, la o stare de bine, un nou tonus si o noua dorinta de a actiona. Energia revine la cote optime si, astazi, suntem pe punctul sa participam la un eveniment foarte important pentru viata personala.
Momentul important de destin pe care il aduce aceasta zi vine din conjunctiile succesive pe care Soarele si Mercur retrograd le realizeaza cu Junon pe Varsator, aducand genialitate, straniul destinului, misterul vietii, atat de aproape de starea de intelegere incat, pentru un scurta perioada de timp se poate reproduce intregul fir al vietii, chiar imagistic, nu doar intuitiv si se poate anticipa directia spre care ne duce ceea ce ni s-a intamplat.
La capitolul evenimente ziua aduce intamplari disparate, conflict intre dorinta si actiune, intre ceea ce ne-ar placea sa facem si ceea ce suntem obligati, planuri schimbate, reordonarea prioritatilor. De aceasta data, trecerea Soarelui pe semnul sau de exil, trebuie privita ca o alianta cu Junon, ca un exemplu de putere de expresie, nevoie de libertatea si aceste trasaturi incadrate in sextilul Luna-Saturn retrograd in Fecioara, aduce planuri de revolta, gandire impotriva grupului, demers impotriva curentului, ambitie, activitate in secret pentru reducerea puterii de influenta a unui grup. Caracterul straniu al acestui aspect aduce o mare greutatea celui care interpreteaza, pentru ca el indica gandurile noptii, insomnii periculoase, meditatii negative in plina noapte sau, in unele cazuri, practici de magie neagra abordate cu mare eficienta inainte de rasaritul soarelui pentru a perverti lumina si, prin asta, intelegerea si sentimentul.
Ziua de 20 ianuarie contine 11 evenimente astrale, ce converg spre momentul de destin indicat de conjunctiile indicate. Nu se poate spune ca valorile tin doar de viata privata in mod singular, dar nici de cea sociala in mod exclusiv, ci de relatia stransa care exista intre motivele pentru care unii oameni isi aleg sa traiasca o anumita viata si insertia lor sociala, data de puterea de reusita si valoarea destinului.
Spre seara, Luna va trece in Sagetator si nu va reduce ambitia, ci o va redirectiona spre perioada in care Soarele a trecut prin Sagetator (22 noiembrie – 22 decembrie 2008) si cand a agresat acest semn promovand trasaturile negative sub impulsul Lunii negre care tranzita, pe final, acest semn.
Desi luna ridica 3 sextile cu Soarele, Junon si Mercur, oboseala si angoasele trecutului vor tulbura seara de 20 ianuarie incitand la gesturi necugetate.
In 20 ianuarie trebuie sa ne gandim la predestinare, nu asocind-o cu fatalitatea, ci cu respectul pe care il avem fata de niste procese pe care le utilizam. Karma nu este in slujba dorintei, iar pozitivitatea ei nu este data numai de indeplinirea dorintelor, ci prin tot ceea ce duce la dezvoltarea vietii. Lipsurile, durerea, despartirile, boala, abandonul, tristetea sau singuratatea sunt elemente care contin in ele secretele multumirii, fericirii si linistii pentru ca, atunci cand vine vorba de destin, totul se rezuma la alegere.
Noi alegem ce viata traim, noi alegem ce ne amintim din ceea ce am trait si cui permitem sa convietuiasca impreuna cu noi, pentru ca viata este ceea ce traiesti, nu ceea ce crezi ca traiesti!
21 ianuarie, la fel ca ziua anterioara, aduce un element noua pe scena tensiunilor astrale: intrarea lui Mercur in Capricorn. Numai ce ne-am obisnuit cu neconventionalul, cu absenta barierelor, cu senzatia ca putem face orice si ca limitarile impuse de un context economic dificil pot fi ignorate, Mercur se intoarce la grijile materiale, la lipsa banilor, la grija lor. Revenirea la momentul 1 ianuarie, la noaptea dintre ani, la tensiunea si agresiunea acelei nopti, acum, cand Vernus absoarbe cu mare usurinta grija si fricile din mediu, cand cauta intai sa ierte si apoi se gandeste daca are ce, pe cine sau daca este cea mai buna alegere, aduce noi serii de complicatii.
Partea buna a acestei noi serii consta in revenirea la o ipostaza despre care s-a crezut ca a ramas doar o amintire, cat si asupra noului context in care aceasta revenire se desfasoara, pentru ca ofera mai multa stabilitate, o doza de certitudine perceptibila si speranta ca revenirea inseamna experienta, nu doar suferinta.
Ca eveniment intoarcerea lui Mercur in zodia Capricorn aduce un nou suflu organelor de control, celor cu putere de decizie, reclamantiilor, verificarilor de rutina. Se cer rapoarte, dari de seama, explicatii, verificarii ale inventarului, recalculari, reindexari. Aspectul duce scaderea de valorilor atat in ceea ce priveste produsele care se cumpara si se vand, dar si a valorii morale, determinandu-i pe oameni sa recurga la gesturi dificil de inteles, agresive.
Trecerea lui Mercur in Capricorn, aduce un ascendent in Varsator ce plaseaza aceasta planeta in casa XII. Partea cea mai complicata si dificila a acestei ipostaze, ce este urmarita de astrologi pentru a intelege practic ce are de facut Mercur in Capricorn, aduce un Uranus ca guvernator al temei. Patronajul acestui malefic asupra fragilului Mercur din Capricorn, plaseaza aceasta planeta sub directa influenta a opozitiei Uranus-Saturn.
Intrand in Capricorn, pana la 1 februarie cand revine la mersul direct, Mercur are rolul de spion, de informator, de colector de informatii, in vederea descinderii intr-o actiune sociala puternica ce va actiona asupra unei structuri sociale, organizate, grup de persoane, natiune sau grup de natiuni, cu scopul de a indatora, pagubi, strica.
Verificarile, controlul, darile de seama, analiza si supervizarea abordate, ca urmare a unor intamplari ce au avut loc in a doua jumatate a lunii decembrie, ascund adevaratele intentii. Opozitia Saturn-Uranus, cu un nou maxim pe 5 februarie, cu Saturn retrograd, ii afectaza pe cei tineri (femeile in special) care sunt de curand implicati in noi relatii profesionale, care si-au schimbat serviciu sau care si-l schimba in perioada asta, prin impunerea unui alt ritm, mult mai intens decat cel din 2008, cand sub impulsul opozitiei indicate s-a declansat actuala criza economica.
Implicatiile acestei zile vor fi majore, iar efectele pe care le vor produce devin la randul lor cauze pentru alte serii de evenimente, ce se prevad a se desfasura dupa momentul 5 februarie 2009, cand cei doi malefici se opun pentru a doua oara pe axa Fecioara-Pesti.
In absenta unei opozitii atat de malefice, cum este cea dintre Saturn si Uranus, revenirea lui Mercur in Capricorn, ar fi indicat o serie de evenimente neprevazute, menite sa strice o imagine, dar sa construiasca alta, sa plateasca o datorie, sa onoreze o promiziune sau pur si simplu intoarcerea acasa a celor plecati la mare distanta. Integrarea acestor predispozitii normale in contextul agresiv pe care il traim, deci intr-un context anormal, rastoarna orice urma de bine si perverteste orice actiune, supunandu-o unui Saturn obsedat de economie, rezerva, eficienta, stabilitate, siguranta. In situatia in care prin Uranus nimic nu este sigur, iar el acum se opune lui Saturn ce aduce prin trecerea lui pe Fecioara cele indicate mai sus, intrarea lui Mercur in Capricorn, guvernat de Saturn, pe un ascendent al momentului in Varsator, guvernat de Uranus, ne plaseaza viata la hotarul dintre siguranta si nesiguranta, acumulare si distrugere, liniste si stres, izolare si aglomerare.
In acest raport de forte, sextilul pe care Luna in face cu NN, aduce luciditate, intelegere, fara a putea schimba in vreun fel evenimentele. Este ca si cum am alege intre doua produse cu acelasi pret situate in magazine diferite.
22 ianuarie aduce Luna, pe de o parte, in cuadratura Saturn si Uranus, iar pe de alta parte in cuadratura cu Venus din Pesti. Daca relatia cu societatea, cu colegii de serviciu sau vecinii se afla sub dorinta de schimbare, de a submina o persoana ce detine o autoritate prin varsta sau functie, sub stress, in viata personala momentul 22 ianuarie aduce nevoie de intelegere, teama de siguratate, complexe de inferioritate. Cu cat vor fi mai duri si mai greu de suportat in relatiile profesionale, cu atat mai mult vor avea nevoie de afectivitate si intelegere in viata personala. In 22 ianuarie este nevoie de adaptare, supravietuire, ajustarea comportamentului fata de nevoile grupului.
Spre seara, cand Luna trece in decanul al treilea, guvernat de Soare, si cand va ridica un sextil cu Neptun, comunicarea pe teme legate de spiritualitate, esoterism, filozofie, mister, paranormal, stiinte de granita, paramedicina, confera un sentiment de intelegere asupra vietii si confera incredere.
In aceasta zi, un aspect puternic, vizibil si in zilele anterioare – sextilul Marte-Uranus, aduce argumente reale, corecte, bune, adevarate, benefice intr-un context social incapabil sa le valorifice. Daca pana in acest moment vibratiile acestui aspect au fost prea putin vizibile, din 22 ianuarie si pana la revenirea lui Mercur la mersul direct in 1 februarie, mesajele si solutiile impuse de acest sextil vor aduce un pic de racoare in fiebinteala lipsurilor cu care ne confruntam.
Realizadu-se mai spre seara, acest aspect va face din noapte de 22 spre 23 ianuarie un sfetnic bun, un prilej de regandire a situatiei sociale prin care trecem, un mijloc de a delibera.
Ziua de 22 ianuarie, din caza acestui sextil poate aduce un inceput bun. Este adevarat ca ne va veni foarte greu, daca nu chiar imposibil, sa integram ceea ce poate el aduce, sa promovam valorile bune pe care le predispune, dar fondul benefic va exista.
23 ianuarie aduce primul efect al sextilului pe care l-a realizat Marte cu Uranus la grad perfect in seara zilei de 22 ianuarie. Daca Venus va intra in conjunctie cu Uranus, producand actiuni cu final iremediabil, intarind sau distrugand digurile de protectie pe care ni le construit in jurul nostru, trecerea Lunii in Capricorn, dupa 9:17, va declansa o serie de evenimente in lant, ce nu li se va putea opri desfasurarea. Acestea i se datoreaza nu numai vibratiei, inca active, a sextilului cu Uranus sau conjunctiei Venus-Uranus, ci si conjunctiilor Luna-Pluton si Luna-Lilith, ceea ce confera zilei de 23 ianuarie sansa de a deveni cea mai neagra si imposibila zi a lunii ianuarie. Ceea ce s-a incercat de o luna de zile incoace, cand Lilith anticipa actiuni specifice zodie Capricorn, legat de jocul de-a puterea, manipularea prin sporirea lipsurilor, acum vor putea fi puse in aplicare.
Pornind de la un substrat real, impus de o nedreptate, o lipsa de atentie, un mijloc de denigrare a unui om, o fapta gresit indreptata impotriva cuiva, indiferent ca este o persoana lipsita de imagine sociala sau ca e vorba despre un grup, prin trecerea Lunii peste cei doi malefici din Capricorn gandirea si emotiile de grup se vor zdruncina si oamenii se vor uni in grupari care sa protesteze, adoptand un comportament categoric si impulsiv. Zidurile de protectie cu care se inconjurau oamenii pana nu demult, prin apropierea Lunii de Uranus pica unul dupa altul si traiesc cu frica descoperirilor negative, daca e vorba de greseli ale trecutului rascolite acum de Mercur retrograd in Capricorn, sau cu perspectiva unui viitor sumbru.
Aspectul impulsiv este dat si de trigonul in crestere a lui Marte cu Saturn, care da forta negativa liderilor, putere de a castiga faima pe seama unor situatii pe care, cu cateva zile in urma (17, 20 ianuarie), le-au provocat.
Viata personala se zdruncina din temelii, prin atentarea la incredere, sinceritate. Se vor pune in discutie bunurile in comun, ajutorul pe care cei din cuplu si l-au acordat unul altuia, sprijinul social de care au beneficiat acestia din partea unei a treia persoane, imposibil de cuantificat in conditii normale.
Find in exil, Luna va pune toate aceasta tensiune pe umerii altuia. Prin urmare, in tot ceea ce se intampla cel care va acuza nu se va considera nicio clipa vinovat si nu va fi in stare sa vada eroarea din ecuatia vietii sale.
Daca 23 ianuarie aduce explozia careia nu i se poate cuantifica amploarea si nici durata, o revolta haotica lipsita de sens, in 24 ianuarie ele sunt puse pe hartie, sunt prezentate intr-un mod stiintific, aproape de infatisarea lor reala, pentru a se putea extrage din tot ceea ce se intampla o solutie.
In 24 ianuarie, Luna nu trece prin niciun aspect major la grad perfect, in schimb Soarele va intra in conjunctie cu Jupiter, Marte in trigon cu Saturn, iar Venus in opozitie cu Saturn si sextil cu Marte.
Daca Jupiter aduce, prin conjunctia cu Soarele, spirit intreprinzator si curaj, dorinta de a construi un loc, de a recladi o idee, de a reface ceea ce s-a stricat in ultimele doua luni, opozitia lui Venus cu Saturn aduce nesiguranta si lipsa de intiativa, repliere si tendinta de a trai in izolare. Daca prin trigonul cu Saturn, Marte incurajeaza acele structuri si demersuri care confera stabilitate, alegerea celei mai bune variante din ceea ce se ofera, prin sextilul cu Venus, el va incerca sa-i ajute pe oameni sa ajunga la un compromis intre lipsuri si retinere, intre putin si motivul suferintei, intre intelegerea contextului si sansa de a obtine imbunatatirea ei prin revolta.
Chiar daca toate aceste planete isi unesc fortele in aceasta zi, 24 ianuarie nu este o zi a efectelor, a cauzelor, a marilor evenimente, ci o zi a solutiilor. Se va actiona pe mai multe planuri, dar niciunul nu va putea sa aduca solutii intr-un context atat de dur si agresiv, cum este cel dat de opozitia Saturn-Uranus pe axa Fecioara-Pesti. Va fi o zi a luptei cu prejudecatile, cu obsesiile, o zi a luptei intre convingeri. Ori cuvantul se poate rastalmacit si, in loc de se alega varianta buna, pacifista, nonviolenta, se alege cea mai rigida si mai dificila, pentru ca va avea foarte multe implicatii si contine un spectru foarte larg de actiune. Cu Mercur si Saturn in receptie mutuala, dar amandoua in mers retrograd, tot ce tine de administratie, sistem bancar, fisc, organizatii guvernamentale, cabinete, demersuri juridice sau mijloace de consolidare economica sau administrativa a unei tari vor fi puternic afectate.
Iata solutia, vom spune! Din neferice, nu va putea fi aplicata si ne vom vedea in situatia in care, asemenea lui Adam din pictura lui Michelangelo de pe Capella Sixtina, catre care Dumnezeu intinde mana fara a-l putea atinge.
Asemanarea cu motivul Crearii lui Adam, redat de Michelangelo, poate amplifica neincrederea si aduce tensiunii, existente de cateva luni din cauza opozitiei indicate, o putere de actiune deosebit de mare. Daca vom cauta sa ne izolam in sentimente, ele vor fi lovite de nesiguranta, prin opozitie cu Saturn, si frustrare, pentru ca exista dorinta (sextil cu Marte), dar nu exista context (opozitie Saturn-Uranus, receptie mutuala negativa Saturn retrograd – Mercur retrograd). Daca vom cauta sa fim rationali aceleasi aspecte ne vor speria cu realitatea solutiei, cu caracterul ei benefic, dar, deopotriva, dezamagi, pentru ca nu exista contextul social potrivit si nici oamenii dispusi sa o aplice. Daca vom dori sa ne axam doar pe activitatea sociala, ne vom lovi de tensiunea pe care ceilalti vor incerca sa ne-o aplice si noi, vom raspunde, apeland la aceleasi metode. Daca vom cauta sa iertam, adoptand exemplul crestinului exemplar, vom vedea cu durere cum zidurile de aparare pe care le-am ridicat cu mare greutate in jur se vor surpa.
Oricum vom actiona, vom constata ca binele care exista este un lux al vietii, o risipa a destinului si nu vom putea sa ne resemnam.
24 ianuarie nu este nici pe departe scena unor dispute, ci teatrul unde mai multe piese sunt jucate in acelasi timp.
Finalul perioadei analizate, va face din 25 ianuarie o zi a vitezei, a rapiditatii, a actiunilor facute in graba si, evident, a efectelor imediate reiesite de aici. Daca pana dimineata Luna deja ridica 4 aspecte (2 sextile cu Uranus si Venus, un trigon cu Saturn si o conjunctie cu Marte) vom incepe ziua cu programul incarcat in subconstient. Asadar ne trezim cu fixatii pe un anumit demers, pe care obligatoriu trebuie sa-l abordam si pe care nu-l putem amana, ca ni se cere o datorie pentru care aveam alt termen sau ca ni se refuza cu insistenta un avantaj si vom trai intreaga zi cu neputinta de a schimba ceva, ca niste spectatori ai propriei vieti.
Spre seara Luna va intra in Varsator pregatind eclipsa din 26 ianuarie si, evident, Luna noua din Varsator ce va avea loc in aceeasi zi.
In tot acest haos, oamenii vorbesc si pentru ca vorbesc prea mult si prea usor, vom putea afla informatii pretioase, secrete profesionale, pareri foarte importante prin consistenta lor si legatura puternica pe care o au cu evenimentele reale la care fac referire.

5 thoughts on “16-25 ianuarie 2009

 1. elena otilia spune:

  d/le coser, am citit din astrologia in noua era, afisata pe acest sait. Fiind incepatoare in astrologie am fost foarte fericita ca pot invata cunostinte noi in acest domeniu. V/as fi recunoascatoare daca puteti sa afisati in continuare cartea, fiind de mare folos pt noi. Timpul si banii pe moment nu/mi pot permite achizitionarea ei. De aceea imi este atit de folositoare. Si chiar iubesc astrologia. Am invatat foarte multe in timp de un an si ceva de pe saithuri astrologice, forumuri, prezentarile dumneavoastra si achizitionindu/mi doua carti de astrologie; recomandate de astrologi pe saithuri. Citind foarte multe de pe saithul d/vs (cel vechi dar si de pe acesta nou) pot sa spun aproape zilnic mi/a fost de mare folos sa pot citi si din cartea lui Dan Ciuperca. De aceea vin cu marea rugaminte sincera sa o mai lasati afisata pt cei care nu o pot achizitiona si chiar doresc sa cunoasca astrologia. Multumesc. Cu respect otilia.

 2. Otilia,
  uite cartea am gasit-o si eu pe http://www.scribd.com
  O poti citi de aici:
  http://www.scribd.com/doc/4103831/Astrologia-in-Noua-Era-Dan-Ciuperca
  Imi pare rau ca nu se mai poate sa o las afisata aici.
  Pe site-ul acela mai poti gasi multe carti de astrologie atat in limba romana cat si in engleza, consistente in informatii si demne de luat in seama.

 3. elena otilia spune:

  multumesc mult, sint incintata pt ajutor. Intre timp am aflat/o si deja citesc in continuare din ea. O sa/mi fie de folos saith-ul oferit. Va respect foarte mult pt prezentarea astrologica zilnica si nu numai. Ma simt onorata sincer pt ajutor. Otilia

 4. elena otilia spune:

  Multumesc foarte mult. Sint incintata, sunteti adorabil. Cu respect Otilia.

 5. imogene spune:

  subscriu celor scrise de Otilia, multzumesc si eu pentru link-ul cu cartile de astrologie, toate bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.