15 – 21 iulie 2013

Săptămâna 15-21 iulie 2013 continua nota gravă a săptămânii anterioare aducând împlinirea unor aspecte astrale care pe unii îi vor îngrozi, iar pe alţii îi vor încânta, aspecte care vor împărţi lumea în două tabere care, obligatoriu, vor trebui să se lupte pentru întâietate. Rezultanta care va prima în această săptămână nu poate fi anticipată prin nicio metodă pentru că ține atât de mult de elementul personal, încât nu se poate şti din timp, nici dacă studiem în detaliu sau în profunzime unghiurile astrale care dintre cele două părţi va învinge.
15-21 iulie 2013 este săptămâna contrariilor ce debutează cu tendinţa de a ne dizolva, de a amplifica o dramă, se continua cu îmbrăţişarea unor jocuri abstracte, cu experimentarea unor ipostaze periculoase în care lucrurile sunt scăpate de sub control sau în care învăţăm să acceptăm că munca înseamnă deopotrivă responsabilitate și depăşirea limitei confortului, pentru ca spre finalul săptămânii să atingem un vârf al durerii, al nemulţumirii al conflictelor, al fricii ce poartă denumirea generică de tortură. Prin toate aceste lucruri vom avea impresia că se face dreptate, că dovedim curaj ori că plătim cu o monedă de schimb, aceea pe care o considerăm valabilă acum, o faptă săvârşită anterior. Toate aceste lucruri sunt marcate de frustrare, iar frustrarea, în vârful nemulţumirii va avea statut de regulă.
La final unii vor da bir cu fugiţii, vor renunţa la proiecte importante, vor uita ceea ce au promis şi vor considera că este mult mai bine, să lucreze la un alt stăpân, să-şi abandoneze căminul, locul de muncă, obiceiurile vechi, să le lase pe toate în trecut în speranţa că acolo vor rămâne împreună cu toată suferinţa, toată deziluzia sau dezamăgirea pe care au avut-o faţă de cei din jur. Referitor la această dezamăgire este important să înţelegem că lucrurile se construiesc din aproape în aproape, nu sunt distribuite progresiv, tocmai de aceea dezamăgirea va fi produsul concluziilor subiective, nu rezultatul unor interferenţe obiective. A fi dezamăgit va fi o opţiune personală și va fi îmbrăţişată tot ca o formă de a plăti trecutului ceea ce merită.
Înţelegem, în felul acesta, că indiferent de elementele pozitive sau negative pe care această săptămână le integrează toate vor pendula în jurul ideii de torrtura pe care conjuncţia lui Marte cu Lilith suprapusă peste toate celelalte unghiuri ample şi energice ce se împlinesc în această săptămână ne vor orienta către o exercitare a forţei pe care în general o numim abuz de putere. Ne referim aici la intrarea lui Uranus în mers retrograd în ziua de miercuri, la revenirea lui Mercur din mersul retrograd în ziua de sâmbătă, dar şi la definitivarea celor trei trigoane importante care desenează pe cer o piramidă de apă. Este vorba despre trigonul Jupiter-Saturn, împlinit miercuri, de trigonul Jupiter-Neptun, împlinit joi, şi de trigonul Saturn-Neptun, împlinit vineri. În ultimele zile ale acestei săptămâni Marte se aliniază acestui triunghi accentuând punctul acestei configuraţii din Rac prin împlinirea a două trigoane, unul cu Neptun şi celălalt cu Saturn, aducând atât de multă intensitate energiei personale, atât de multă forţă în a demola un concept sau o direcţie, încât orice element personal va lua în această săptămână înfăţişarea unei seminţe. Nu vom şti cât de înalt va creşte arborele din sămânţa folosită azi. Ştim doar că acum, în această săptămână, vom lucra cu noţiuni, cu cauze, cu ceea ce va însemna pe viitor o pădure deasă.
Nu doresc prin aceste observaţii cu caracter introductiv să aprofundez niciuna dintre cele şapte zile ale săptămânii pentru că fiecare vine cu un mesaj aparte, ci, ca avertisment, doresc să insist cu precădere asupra importanţei pe care o are această săptămână, de a o privi prin aspectul sever şi dur, de a nu cădea în greşeala săptămânii anterioare, când am luat totul în uşor şi am cedat unor tentaţii în faţa cărora ne promisesem că nu vom ceda. Poate, pe unii, i-a ajutat exercițiul de sinceritate al săptămânii anterioare pentru că au ridicat bariera unor inhibiții care aduceau anumitor comportamente sociale o umbră necuviincioasă ori falsă, un joc de rol care obligau la disimulare ori indecență. Cei însă care au fost șocați de caracterul inopinat al episoadelor vor ramâne marcați pentru tot restul zilelor. Să luăm acum din nou în considerare avertismentul astral şi să recuperăm ceea ce se mai poate. Unii vor încerca prin muncă, alţii vor dori să-şi cumpere liniştea, libertatea, unii o vor pretinde în virtutea acţiunilor trecute alţii vor invoca diverse tertipuri prin intermediul cărora să iasă înaintea celorlalţi sperând că, dacă sunt în frunte, vor fi protejaţi de gloata care-i urmează.
Lucrurile nu vin însă din direcţia spre care se uită ei, ci vin la fel cu aceeaşi intensitate din interiorul fiecăruia. Concluziile acestei săptămâni sunt, de asemenea, creaţii personale. Ele nu vin ca urmare a unor consecinţe de ordin obiectiv, ci se nasc din înţelegerile pe care individul este dispus să le aplice evenimentelor sociale sau experienţelor pe care le va avea acum.

Primele trei aspecte pe care Luna le împlineşte astăzi nu înseamnă altceva decât construirea unei cruci cosmice împreună cu Uranus, Pluton, cărora li se alătură și Mercur. Luna se opune lui Uranus, va împlini un careu cu Pluton şi, de asemenea, un careu cu Mercur aducând în centrul atenţiei tendinţa de a ne dizolva în structuri care ne sunt străine sau de a dezvolta o dorinţă de a ne integra în medii despre care nu ştim suficient de multe lucruri sau aproape nimic. Această descindere către o zonă a necunoscutului se va solda cu separarea de ceea ce am alimentată până acum, de grupul de prieteni, de cunoscuţi, de asociaţi mai vechi şi îndreptarea către o zonă care ne garantează din start că finalitatea va fi marcată de dramă.
Această garantare este susţinută de faptul că îmbrăţişarea noilor structuri sau a noilor grupuri în care dorim să intrăm se face prin lipsă de tact, prin indiferenţă faţă de sentimentele celorlalţi sau cu o evidentă iresponsabilitate pentru că de această dată chiar nu ne va interesa ce lăsăm în urmă, cât de mulţi sunt cei care suferă sau care sunt consecinţele acestor fapte. Am văzut, încă de săptămâna trecută, că acest tranzit al Soarelui prin Rac împreună cu celelalte planetă care se aflau acolo au accentuat mult dramele care ţin de viaţă intimă sau de familie, de grupurile de prieteni, de mediul care ne-au hrănit şi protejat până acum, în aşa fel încât unii să dezvolte un ataşament şi mai puternic faţă de sursa suferinţei sau de această cursă a vieţii personale în care au ales să trăiască sau traversează drame ori situaţii ciudate, neobişnuite, haotice care nu-i duc nicăieri sau care nu par să aibă o logică anume în desfăşurare. Aceste lucruri vor fi mult mai clare şi mai evidente în a doua parte a zilei când Luna şi Junon vor fi în trigon, adică atunci când vom reuşi să mediem opoziţia Luna-Uranus tradusă prin nesiguranţă. Prietenii, cunoscuţii, asociaţii, toţi oamenii pe care-i avem în jur par să aibă asupra noastră un efect binefăcător, terapeutic, de calmare, de liniştire a fluctuaţiilor minţii în aşa fel încât cauzele nesiguranţelor să fie uşor diminuate. Problema în sine nu poate dispărea pentru că nu este mediată decât o singură opoziţie (Luna-Uranus). Pe crucea cosmică mai avem încă o opoziţie şi multe careuri care nu primesc deocamdată o soluţie.
Dacă vom considera că soluţiile acestei zile, adică această combatere a nesiguranţei reprezintă şablonul pe care-l putem aplica asupra tuturor episoadelor nefericite pe care le-am traversat în ultima vreme, nu vom face decât să declanşăm explozii în sfera intimă, atât de mari şi atât de ciudate încât să ne formăm păreri greşite despre stadiul pe care-l avem, despre priorităţile de care dispunem sau pe care le avem în preajmă sau despre impresiile pe care ceilalţi ni le-au împărtăşit, vis a vis de propriul nivel de înţelegere, de cunoaştere sau referitor la propria persoană.
Aşadar, este o zi în care judecata se sprijină prea mult pe ceilalţi, nu pentru că sprijinul acesta nu ar fi real, ci pentru că prezenţa persoanelor din jur, garantul tipului de relaţie pe care-l dezvoltă cu cei din jur nu poate rezolva toate tipurile de probleme pe care le traversăm. Faptul că avem prieteni nu înseamnă că avem şi bani, nu înseamnă că aceştia trebuie să ne umple timpul, să ne distreze şi nu înseamnă nici că scăpăm de boli, de suferinţe sau de prostie.
Prin urmare, 15 iulie va fi o zi neobişnuită prin faptul că ne îndeamnă să ne dizolvăm într-o structură care ne va amplifica drama şi suferinţa. Se pare că este un pas important sau este etapa următoare care vine în mod firesc în suita de evenimente rezervate unui anumit demers, pentru că foarte puţini vor fi cei care vor putea să se împotrivească. Lucrurile se schimbă, unele pentru că le-am cerut aşa (ni s-a părut important să cerem acest lucru), altele pentru că s-a încheiat o etapă şi dorim să o înlocuim cu alta, chiar dacă nu ştim nimic despre aceasta. Aşadar, lucrurile par să-şi continue mersul firesc şi să ne ofere o altă treaptă cu evenimentele ei aferente pe care în această primă etapă o vom aborda greşit.
15 iulie este ziua în care ne sprijinim prea mult pe prieteni, pe cunoscuţi, pe oamenii din jur, pe ceea ce a primit în săptămâna anterioară o investiţie. Nu neapărat fiinţele sunt vizate, ci şi obiectele din jur dacă în săptămâna anterioară ne-am simţit mult mai apropiat de computer, telefon mobil sau copacul din faţa casei.
Lucrurile dacă sunt însă judecate doar prin soluţiile care ne ies în cale astăzi nu vor face decât să amplifice şi mai mult drama pentru că lucrurile bune ale acestei zile nu pot rezolva totul. Vom avea tendinţa să gândim în sensul acesta, să gândim greşit şi să considerăm că dacă am intrat într-o nouă etapă de la sine sau cu forţa, neapărat problemele etapelor vechi au rămas acolo, în trecut.
Azi se mediază doar nesiguranţa. Celelalte probleme rămân: tulburările de memorie, refuzul de a gestiona un fond, tendinţa de a folosi nepotrivit cuvintele sau o anume revolta verbală sau prin mişcare, conflictele dintre generaţii. Acestea nu pot fi compensate, nu pot fi rezolvate, nici chiar lipsurile materiale ori explicaţiile pe care le dăm pentru aceste probleme, nu pot fi rezolvate astăzi doar conştientizând că avem în jur pe cineva, doar bucurându-ne de prezenţa cuiva.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a privi această zi cu maturitate şi de a nu exagera în analiza ori în observaţiile referitoare la problemele pe care le avem. Această tendinţă de a exagera, pusă pe seama aspectelor pozitive va face în aşa fel încât să se transfere greutatea soluţiei pe umerii prea firavi şi delicaţi ai celor câtorva persoane pe care le avem în jur. Rolul acestora, acum, astăzi, nu este acela de a ne rezolva problemele, ci de a ne îndulci traiul.

O mare parte din ziua de 16 iulie Luna va fi în Perioada fără direcţie, adică între Primul pătrar, împlinit la 6:18, şi trecerea sa în Scorpion, la ora 17:24. Asta înseamnă că acest interval, fiind în general o perioadă din zi în care foarte mult sunt ocupaţi, un interval dedicat preocupărilor diverse, va genera situaţii care vor fi în contradicţie cu intenţia individului, care vor scăpa de sub control sau îi vor aduce pe oameni în postura în care să vadă soluţia, să întindă mâna spre ea, dar să nu o poată ajunge.
Traversând un sextil intre Luna şi Venus, în noaptea de luni spre marţi, vom avea impresia că foarte multe lucruri se rezolvă de la sine. Cu acest gând ne vom trezi de dimineaţă şi menţinându-l cât mai mult timp nu vom face altceva decât să ne amplificăm drama în alt mod decât am făcut-o în ziua anterioară. Din acest punct de vedere, acela al gafelor ori al situaţiilor penibile, nepotrivite, primele două zile ale săptămânii vor semăna. Astăzi însă lucrurile se îndreaptă spre o altă ţintă. Pe de o parte, avem Perioada fără direcţie, în care Luna diminuează intensitatea oricărui tip de activitate în care ne implicăm, ne îndeamnă să gândim de mai multe ori un lucru înainte de a-l aborda sau frânează desfăşurarea evenimentelor pentru a le trăi mai intens. De cealaltă parte, avem trecerea Lunii în Scorpion şi, spre seară, împlinirea unui trigon Luna-Marte, adică intrarea în fereastra trigonului Luna-Lilith şi Luna-Jupiter, deci împlinirea unor unghiuri benefice cu acel mănunchi de unghiuri din Rac pe care acum, în această perioadă, îl considerăm ca fiind cauza tuturor relelor.
Astăzi lucrurile scăpate de sub control înseamnă curiozităţi, înseamnă suspiciuni pe care anterior nu ni le-am permis sau la care nu am ajuns pentru că suita evenimentelor era alta. Astăzi, după situaţiile care ne ies în cale, după vorbele pe care le auzim în jur, după disponibilitatea pe care o avem, că suntem fericiţi, că sărim într-un picior sau că ne vine să aruncăm totul pe fereastră, în funcţie de aceste conjuncturi, de aceste trăiri, alegem să ne îndreptăm către elementele care ne rănesc.
Contextul astral este însă obiectiv. El nu ne îndreaptă prin voinţa propriei către anumite elemente negative sau pozitive. Asta înseamnă că scopul acestui îndemn negativ nu poate fi altul decât de a ne trezi la realitate. Apropierea Lunii de Saturn, conjuncţie care se va împlini în noaptea de marţi spre miercuri, va face din dimineaţa acestei zile una marcată de această întoarcere la lucrurile serioase. Dacă în prima parte a zilei îi vedem pe toţi vinovaţi de faptul că nu trăim bucuria şi fericirea aşa cum ne-am dorit, adică aşa cum ne-am programat de dimineaţă, când ne-am trezit cu sextilul Luna-Venus în cap, în a doua parte a zilei vom înţelege că anumite lucruri nu ne sunt permise sau nu avem resursele necesare să ne îndreptăm către ele. Această revenire la realitate poate însemna, în a doua parte a zilei, un motiv de interiorizare, de maturizare sau unul de autocontrol.
Tot în după-amiaza acestei zile vom înţelege că evenimentele primelor două zile ale acestei săptămâni constituie un preambul al evenimentelor zilei de 17 iulie. În acest stadiu nu vom şti decât ceea ce este programat pentru ziua următoare, însă mâine vom vedea că realitatea depăşeşte orice aşteptare sau închipuire pe car eo avem acum. Acum suntem însă pe direcţia cea bună, gândim că oscilaţiile sau înţelegerile acestor două zile ne vom fi de un real folos începând cu 17 iulie încolo când lucrurile vor lua o întorsătură stranie, prin intrarea lui Uranus în mers retrograd. Acum Uranus, în mare parte, şi-a frânat deplasarea, iar unii astrologi considera că este chiar static, şi pune pe această zi o greutate cu totul şi cu totul aparte. Această greutate va fi resimţită mai mult în a doua parte a zilei când Luna va fi în Scorpion pentru că, fiind în zodie de apă, devine mult mai permisivă pentru informaţiile care circulă pe căi neconvenţionale. Întâi recepţionează apoi acumulează mult mai uşor informaţii care circulă pe aceste căi stranii, iar Uranus în această zi ne transmite şi prin episoade (este stăpânul evenimentelor neprevăzute), dar şi prin senzaţii, prin percepţii ori observaţii, lucruri neobişnuite care, într-o logică abstractă, a sufletului, a cercetării spirituale, a gândirii profunde ele pot fi explicate, dar prin evenimentele curente, nu, nici măcar prin ceea ce avem proaspăt în minte din zilele de luni şi marţi ale acestei săptămâni.
Prin urmare, ziua de 16 iulie devine o zi de judecată. Fie că suntem judecaţi pentru lucrurile pe care le vedem în jur sau pe care le refuzăm că suntem prea veseli, prea distractivi, că visăm prea mult la relaxare, la vacanţe, la călătorii, fie pentru că ne împovărăm exagerat de mult atribuindu-ne culpe care nu ne aparţin. Aceste lucruri, indiferent de calitatea lor ne duc în zona în care să pierdem controlul evenimentelor în sensul că ele trebuiesc lăsate să se manifeste în direcţia în care au fost trimise pentru a împlini un ţel. Ţelul, vom vedea în a doua parte a zilei, nu este unul benefic, ci este unul prin care se va produce o stricăciune. În prima parte a zilei având Luna în Balanţă şi, mai ales, având proaspăt în minte mesajul zilei anterioare în care Luna şi Junon au împlinit un trigon vom fi prea orbiţi de oamenii, de relaţii sau prieteniile importante pe care le avem sau de mesajele sau beneficiile pe care le avem din aceste două relaţii. În a doua parte a zilei, când Luna va trece în Scorpion şi oamenii devin mai selectivi, vom vedea că aceste relaţii au ca scop ruperea de trecut. Cei care lucrează cu energia care ştiu că toate au pe această planetă au un rost înţeleg şi faptul că ase desprinde de trecut, înseamnă a evolua şi evoluţia înseamnă îmbrăţişarea noilor instrumente de lucru, a noilor deschideri, aşezarea cu forţa a picioarelor într-un nou pământ, nu exagerarea în drame care nu sunt înţelese corect sau pe deplin.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne strădui să înţelegem că uneori este bine să scăpăm lucrurile de sub control, adică să ne eliberăm de obsesia şi povara controlului pentru că punem pe seama acestuia o greutate prea mare. Nu lucrurile necontrolate, nu cele scăpate de sub control reprezintă beneficiul acestei zile, ci sentimentul de libertate care se împrieteneşte astăzi cu curiozitatea metafizică. Această combinaţie este uşor de înţeles pentru cei care lucrează cu energia şi foarte greu de înţeles pentru omul comun. Lucrurile acestei zile sunt extrem de abstracte, neobişnuite, ciudate, inversate şi nu pot fi explicate decât prin termeni abstracți. Tocmai de aceea un cunoscător al noţiunilor ezoterice va vedea în 16 iulie o zi foarte benefică şi bogată în înţelesuri. Indiferent de calitatea acestor mesaje, finalitatea lor trebuie să fie Tărâmul Făgăduinţei, Tărâmul cel Nou, preschimbarea fiinţei prin reînnoirea sa, nu neapărat în ansamblu, cât revigorarea unor structuri pentru a le folosi la cotele optime în zilele următoare, chiar începând de mâine de când Uranus va intra în mers retrograd.

Oamenii îşi creează singuri condiţionări. Îşi limitează viaţa, modul de a trăi prin preocupări sau prin bariere pe care şi le impun în virtutea educaţiei, vârstei sau a credinţei. Apoi îşi ridică ochii spre cer şi acuză Universul sau pe Dumnezeu că i-au constrâns să-şi ducă existenţa nefericită sau traiul amar între aceste obstacole înţepătoare. În realitate, nici din partea universului şi nici din partea lui Dumnezeu nu se intervine în viaţa individului cu asemenea obstacole, ci omul însuşi şi le-a creat şi în timp s-a obişnuit cu ele sau s-a pierdut în multitudinea de obstacole pe care le-a construit în ideea de a-şi delimita anumite sectoare ale vieţii ori obiective sau ţinte, ajungând în situaţia în care să considere că dacă nu le poate depăşi, atunci sigur nu sunt făcute de el. Aceste bariere ideologice, de limbă sau aceste condiţionări care vin din modul de a gândi sau din educaţie pun azi o mare greutate pe individ răscolindu-i acele lucruri pe care nu doreşte să le afle nimeni, pe care nici nu le-a gândiţi suficient de bine pentru sine sau care îl depăşesc din toate punctele de vedere. Totul ia înfăţişarea unui joc abstract care se va solda cu o dizolvare parţială într-o nouă structură. Dacă ieri lucrurile erau decisive adică am văzut finalitatea şi asta înseamnă că am şi ajuns la ea, astăzi dăm semne de oboseală, ne gândim cu mai multă responsabilitate la deciziile pe care trebuie să le luăm şi considerăm că dacă ne-am hotărât să mergem pe drumul acesta s-ar putea ca, schimbările în zona personală, să afecteze relaţiile pe care ne-am bazat atât de mult în primele două zile ale săptămânii. Acum înţelegem că am scăpat din vedere detalii importante, că relaţiile pe care le avem cu aceste persoane sau cu lucrurile din jur sunt superficiale sau sunt marcate de un neajuns: lipsa de iubire, neputinţa de a înţelege sensurile abstracte sau pur şi simplu comoditatea ori lenea. Între trigonul Lunii cu Lilith şi conjuncţia Luna-Capul Dragonului avem de parcurs numai unghiuri cu planete aflate în mers lent: un trigon cu Jupiter, o conjuncţie cu Saturn, un trigon cu Neptun şi un sextil cu Pluton. Asta înseamnă că tentaţia, că lucrurile indecente, incorecte sau care ne mobilizează dintr-odată printr-o explozie cer neapărat afirmare sociale sau manifestarea pe o zonă publică. Primul îndemn este acela de a accepta munca pe care altădată am refuzat-o, de a trece muncă într-o altă dimensiune, de a face ore suplimentare, de a ajuta pe cineva deşi anterior, într-o situaţie similară, am fi refuzat categoric. 17 iulie este o zi în care Luna împlineşte multe aspecte, dar nu acesta este elementul principal, ci faptul că Uranus intră în mers retrograd, iar Jupiter şi Saturn îşi împlinesc trigonul lor.
Prima zi de retrogradare a lui Uranus este deosebit de dificilă pentru toată lumea. Pentru că Uranus aduce în zodiac elementul neprevăzut, faptul că se întoarce din drum va transforma acest element neprevăzut într-un pericol, chiar şi pentru sine. Asta înseamnă că lucrurile scapă de sub control într-un mod amplu şi complicat care va produce fenomene stranii ce sfidează regula stabilită înainte de începerea jocului. Mulţi se vor trezi astăzi că aceste reguli se schimbă în timpul jocului şi vor considera că nu este de acceptat aşa ceva, revoltându-se. Alţii, însă, se vor bucura de faptul că regulile sunt în sfârşit de partea lor şi că acum pot să se lupte în voie cu inamicii pentru că au suport astral. Astăzi, în prima zi de retrogradare a lui Uranus, nimic nu este decisiv, nici tristeţea celui care este dezavantajat de schimbarea regulilor în timpul jocului, nici bucuria celui care este avantajat. Relaţia Lunii din Scorpion cu planetele din Rac vine să accentueze această dramă a vieţii care pare să nu meargă nicăieri, a lucrurilor care scapă de sub control şi care nu se rezolvă nici măcar prin revoltă, nu se rezolva nici prin distrugere şi nici prin înlocuire pentru că, în realitate, acest complex de factori care ne îndeamnă spre schimbare nu ne încurajează către modificare structurilor sociale, ci către preschimbarea mentalităţii. Istoria are multe exemple de acest fel în care oamenii au abordat greşit mesajul astral. S-a întâmplat acum 2000 de ani când Iisus a venit cu un mesaj de expansiune a conştiinţei, iar ei au crezut că a venit să ocupe o poziţie socială sau administrativă. Iisus este rege peste suflete, nu regele iudeilor, aşa cum s-a crezut atunci. La fel şi în prezent, toate aceste schimbări, toate aceste transformări care scot oamenii în stradă sau care îi constrâng să-şi exprime nemulţumirea într-un mod nou prin mesaj şi vechi prin mijloacele abordate nu trebuie să se soldeze cu modificări de factură socială. Aceste ar putea să fie o consecinţă a adevăratelor schimbări, ci trebuie să se soldeze cu modificări la nivel de mentalitate. De aceea azi avem senzaţia unor dizolvări parţiale. Vom avea impresia că facem parte din două lumi, din două structuri, din două grupuri şi că încă nu ne putem dezice pe care drum să o luăm chiar dacă ieri sau alaltăieri păream foarte hotărâţi în sensul acesta. Agresiunea pe care metodele vechi o aplică metodelor noi constituie însă elementul cel mai neplăcut al zilei şi al perioadei, dar şi principalul motiv pentru care Uranus se întoarce din drum jumătate de an, adică până pe 17 decembrie.
În Berbec, Uranus are de revizuit ceea ce a rămas în urma focului său, are de căutat în scrum elementul care nu arde, esenţa, diamantul, inelul său acea piatră preţioasă care nu putea fi văzută datorită împletiturilor ce o înconjurau. De-a lungul mersului retrograd al lui Uranus vom avea de primit multe beneficii ale acestei întoarceri, însă astăzi desprinderea de motivaţia revoltei, de ceea ce ne doare cel mai tare şi îmbrățișarea ideii că abordarea problemei înseamnă şi soluţionarea sa ne va lăsa impresia că se sfârşeşte lumea. În realitate, anumite lucruri se sfârşesc, ele nu mai pot continua, o anumită mentalitate trebuie lăsată în urmă, pentru că viitorul, aşa cum ni l-a arătat Uranus de câţiva ani de când a intrat în Berbec, are nevoie de energii proaspete, are nevoie să se schimbe, de o nouă înfăţişare, de straie noi şi de direcţii noi. Asta înseamnă că direcţiile care debutează cu această zi se îndreaptă spre schimbarea de mentalitate însă oamenii nu ştiu acest lucru. Ei consideră că, dacă muncesc sau dacă îşi extind spectrul efortului, se vor alege cu mai multe beneficii. Ei nu ştiu că de fapt schimbarea li se adresează în mod direct şi că nu structura în care se integrează, nu statul, nu țara, nu organizaţia în care se integrează trebuie să treacă acum printr-un proces de preschimbare, ci gândirea sa. S-ar putea ca în final modificarea gândirii sale să însemne şi modificarea structurii în care intră în situaţia în care aceasta nu va mai putea să facă faţă cerinţelor care vin din partea membrilor.
Astăzi însă prin retrogradarea lui Uranus, dar şi prin împlinirea trigonului dintre Jupiter şi Saturn, oamenii au senzaţii stranii, observă precis şi corect fenomenul social însă devin extrem de subiectivi în zonele în care sunt integraţi. Nu doresc să producă nicio schimbare, ci doar să-şi extindă orizontul, adică să simuleze modificarea sau schimbarea cerută şi în felul acesta să se dizolve în ambele direcţii, adică să facă parte din două structuri, din două grupuri să nu lase în urma trecutul şi nici să nu îmbrăţişeze în totalitate lucrurile care vin spre el şi pe care le va aborda în viitor.
Prin urmare, 17 iulie poate deveni o zi periculoasă în care oamenii sunt constrânşi să îmbrăţişeze acele acţiuni pe care altădată nu le-ar fi făcut uşor reuşind să ofere vieţii un caracter abstract. Se pot împrieteni cu oameni pe care mâine să-i uite sau îşi pot cere iertare faţă de anumite persoane, iar de mâine să o ia de la capăt cu comportamentul greşit, pot fi azi foarte generoşi şi de mâine extrem de zgârciţi ori pot fi azi foarte răi, duri, intransigenţi să distrugă totul în jur şi de mâine să se apuce de reconstruit.
Toate aceste lucruri care vin spre noi azi au calitatea inversiunii atât de evidentă încât foarte mulţi vor claca în faţa acestor episoade, lăsându-se în voia lor. Se vor comporta după cum vor simţi pe moment sau vor face aşa cum vor considera de cuviinţă fără să se mai gândească dacă este bine sau rău, dacă are cineva de suferit din această cauză sau dac anu cumva strica mai mult decât construiesc. În realitate, lucrurile au o componentă negativă pentru că Luna înainte de a împlini conjuncţia cu Capul Dragonului şi a creiona din punct de vedere moral sau social trăsăturile următoarelor patru săptămâni, ea va împlini un trigon cu Lilith, apoi patru aspecte cu Jupiter, Saturn, Neptun, Pluton, adică ne va obliga, indiferent că suntem sau nu pregătiţi, ca patrimoniul pe care-l deţine acum să-l scoatem la mezat.
Toate aceste elemente se adună într-unul singur care este tangent la distrugere, la furtună, la răsturnarea unor situaţii care până acum erau clare şi care, în virtutea etapelor care vin, vor reuşi să producă schimbări pozitive în mediul. Acum, în etapa pe care o parcurgem, ele nu sunt bune, nu sunt plăcute şi nici uşor de acceptat, ci apăsătoare şi vizibile în aspectul lor de distrugere.
Pentru că de-a lungul zilei Luna împlineşte numai aspecte pozitive şi un singur careu, spre seară, cu Junon, este lesne de înţeles că abia spre seară vom observa cu obiectivitate ceea ce ni se întâmplă. Se ştie că în astrologie aspectul eliberator este dat de careul la toleranța cea mai mică. Pentru ziua de azi aspectul eliberator va fi reprezentat careul dintre Luna-Junon, adică este vorba despre constrângeri de factură relaţională. Adică, abia spre seară vom înţelege că indiferent cât de ambiţioase sunt planurile, cât de determinaţi suntem, am pus prea mult accent pe legături sau oameni care nu au niciun rol în viitor sau care nu vor avea nicio implicaţie serioasă sigură sau puternică în viitor. Se impune astfel o selecţie însă în spaţiul acestei zile pe care-l analizăm aici lucrurile vor rămâne doar în stadiul regretului. Vom regreta că am pierdut o oportunitate, că nu am avut ideea care trebuie, că nu ne-au venit cuvintele potrivite sau că nu am avut viteză de reacţie aşa cum conjunctura în sine a cerut-o. În următoarele patru săptămâni ne vom strădui să corectăm acest neajuns fiind obsedaţi de lucrurile pe care nu am reuşi să le împlinim astăzi. Ar fi o greşeală să dăm curs acestei direcţii pentru că scopul acestei zile este acela de a integra individul într-o structură mult mai mare, de aici şi tendinţa lui de a-şi extinde sfera muncii sale, nu de a face faţa tuturor situaţiilor pe care le traversăm. Dacă facem baie într-un râu nu trebuie neapărat să oprim apa pentru că curentul ne duce la vale, ci trebuie să lăsăm lucrurile aşa cum sunt şi să ne croim un drum sigur şi prosper printre toate aceste obstacole.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi cu atitudinea martorului evenimentele acestei zile, dar nu oricum, nu prin indiferență, ci printr-o viziune de ansamblu. Dacă ne vedem existenţa personală în mecanismul social vom reuşi să înţelegem mult mai bine traseul pe care îl avem de urmat în următoarele patru săptămâni, pe de o parte prin împlinirea conjuncţiei Luna-Capul Dragonului de astăzi (iniţierea ciclului draconitic) sau până pe 17 decembrie când Uranus îşi va încheia mersul său retrograd. Indiferent de etapele pe care trebuie să le parcurgem, descoperirea însemnătăţii acestui mecanism va fi direct proporţională cu reuşită.

Astăzi Jupiter şi Neptun se întâlnesc într-un trigon iar luminariile, de asemenea, în mijlocul zilei împlinesc un unghi de 120 de grade, cu puţin timp înainte ca Luna să părăsească zodia Scorpion şi să treacă în Săgetător. De asemenea, 18 iulie este ziua în care Luna şi Venus vor fi în careu, accentuând acel disconfort interior, tendinţa de a refuza un ajutor venit din exterior sau o anume agitaţie legată de starea de confort, ca şi cum nimeni nu-şi găseşte locul, nu este mulţumit de ceea ce i se spune, de ceea ce aude, de ceea ce are în jur, nu este mulţumit de nimic, deși realitatea nu susţine această atitudine.
Trigonul Jupiter-Neptun, pentru că vine pe fondul altor unghiuri pozitive care se împlinesc în această săptămână, ia o direcţie complicată, adică ia înfăţişarea episoadelor progresiste. Dacă pe de o parte Jupiter ne incita la a ne reformula ideea de moralitate, de spiritualitate, de rafinament sufletesc, Neptun în domiciliu, chiar dacă este retrograd, ne creează un cadru social optim pentru a ne implementa aceste elemente de factură personală. Partea negativă vine din faptul că Jupiter este lezat de Luna neagră, cea care pune în evenimentele sociale suspiciune, neîncredere, îi duce pe oameni într-o zonă în care să nu se mai sincronizeze şi de aici toate episoadele nefericite par să aibă un singur scop: să submineze autoritatea individului sau să-l compromită atunci când va dori pe zona publică să-şi valorifice un element de factură personală, un talent, o deschidere sau o intenţie bună.
Ziua va fi marcată de tendinţa de a aplica metode vechi în prezent, de a aduce anumite evenimente din trecut pentru a întări şi mai mult structura unui episod pe care-l parcurgem acum. De aceea trebuie avut în vedere faptul că acest careu care se împlineşte între Luna din Scorpion şi Venus din Leu poate să aducă o formă de competiţie care să submineze autoritatea individului, adică individul să-şi dorească mai mult în momentul cel mai nepotrivit posibil sau să scoată la lumină anumite ambiţii pe care nu şi le-a rafinat încă. Atât Leul cât şi Scorpionul sunt semne de putere şi împlinirea unui careu între acestea întotdeauna se soldează cu depăşirea cadrului obişnuit, cu exprimarea puterii personală la un alt nivel, cu demonstraţii de forţă şi, ca urmare a acestui fapt, înţelegem că am putea să obţinem rezultate negative.
Dacă vor cântări foarte bine lucrurile oamenii vor observa că multe dintre cele pe care le parcurg azi au un caracter predestinat. Nu vor putea să finalizeze tot ceea ce-şi propun, nu vor putea să modifice cadrul social pentru că atunci când a fost iniţiat mesajul pe care individul însuşi la pus în acest eveniment a fost acela de nemodificare. Acum nu se poate răzgândi, nu poate să schimbe regulile în timpul jocului, însă îşi poate permite să se arate nemulţumit sau agitat, stresat, iritat de prezenţa unor personaje care par să confirme acest caracter de neschimbat al anumitor episoade.
Din capul locului acest trigon dintre Jupiter şi Neptun, pus lângă trigonul dintre Saturn şi Neptun care se va împlini mâine sau dintre trigonul dintre Jupiter şi Neptun care s-a împlinit ieri aduce o mare putere acestui triunghi regal pe semne de apă şi ajuta individul să se exprime la scena deschisă, să obţină beneficii sociale extrem de importante şi de mari. Chiar dacă Lilith împreună cu Marte îşi unesc forţele pentru a-şi răstălmăci intenţia morală sau verticalitatea unui individ, evenimentele sociale la care se lucrează de luni de zile, vor avea un cuvânt important de spus în aşa fel încât până la urma imaginea per ansamblu a perioadei să fie una binefăcătoare, de reuşită de succes.
Chiar dacă lucrurile până la urmă vor atinge o finalitate pozitivă, nu trebuie să neglijăm faptul că Jupiter fiind un personaj important astăzi, dar mai ales lezat de prezenţa lui Marte şi respectiv a lui Lilith de pe primele grade ale zodiei Rac aduce ideea de frustrare, de teroare sau chiar de tortură în punctul cel mai periculos. Cei care vor dori să schimbe regulile în timpul jocului ţintesc spre această tentă negativă asupra episoadelor.
Aşadar, forţa specială a evenimentelor vin din faptul că ele trebuie să se desfăşoare după o comanda mai veche. Asta înseamnă aplicarea unor metode vechi în prezent, asta înseamnă aducerea în timpul actual a caracterului complicat pe care l-am adăugat unor evenimente din trecut ca factor personal. Lucrul acesta presupune a le lăsa să se desfăşoare după bunul plac şi a le urmări cu mare atenţie, iar acolo unde se cere, să intervenim cu un strop de bucurie personală. Trigonul luminariilor înainte ca Luna să treacă din Scorpion (cădere) în Săgetător scoate în evidenţă necesitatea bucuriei. Astăzi trebuie să ne bucurăm pentru ceea ce avem, nu să ne întristăm pentru ceea ce nu am obţinut încă. Trigonul Jupiter-Neptun aduce această bucurie față de lucrurile pe care le avem deja, față de inventarul pe care-l deţinem, nu tristeţea în fața lucrurilor spre care tindem şi pe care nu le vom obţine niciodată.
Prin urmare, 18 iulie este ziua în care ne mirăm de ceea ce ni se întâmplă. Cei care doresc să observe fenomenul vieţii sau sunt atenţi la ceea ce simt, la ceea ce li se întâmplă, la lucrurile care vin spre ei sunt uimiţi de intensitatea pe care anumite episoade o obţin dintr-odată. Chiar de dimineaţă, în intervalul 3:00 -12:00, adică între împlinirea trigonului dintre Jupiter şi Neptun şi careul dintre Lună şi Venus, aceste lucruri vor lua o amploare atât de mare încât necunoscătorii vor avea tendinţa de a le respinge. Mulţi vor avea tendinţa de a considera că nu este adevărat ce li se întâmplă, ba că este prea intens, ba că este prea frumos, ba că nu pot înţelege.
Asta se întâmplă pentru că tensiunea evenimentelor din ultima perioadă ne-a constrâns să urmărim în special evenimentele negative pentru a ne proteja. Ceea ce vine astăzi spre noi este pozitiv însă având de parcurs un careu între Luna şi Venus ne vom păstra între acea schemă veche de tensiune şi nemulţumire, pierzând o mare parte din aspectul pozitiv al acestei zile. Din fericire lucrurile nu încep şi nu se termină în ziua de 18 iulie pentru că acest trigon între Jupiter şi Neptun se întinde pe un interval mare de timp şi practic le face parte dintr-o structură mult mai mare. Iniţial a fost vorba despre o piramidă de apă, însă dacă luăm în calcul şi Capul Dragonului avem de-a face cu un tripod pe semne de apă, un aspect deosebit de puternic pentru latura afectivă, pentru cultivarea sensibilităţii, pentru amplificarea caracterului afectiv din toate tipurile de relaţii pe care le dezvoltăm sau dezvoltarea unei creativităţi care ţine mai mult de modelare decât de descoperirea elementelor noi. Astăzi modelăm cu instrumentele nepotrivite, adică folosim pentru un castel de nisip dalta şi ciocanul, deşi în zilele anterioare operele de artă le-am creat folosind aceste două unelte. Astăzi lucrurile sunt uşor simplificate de contextul astral şi este important să nu pierdem din vedere acest detaliu pentru că în privinţa verticalităţii, a moralităţii, a căutării spirituale şi a implementării acestor elemente personale pe zonă publică aceste elemente sunt puternic simplificate, sunt întărite de un suflu nou. Cine va ţine cont de această noutate va reuşi să se bucure mai mult de viaţă. Lucrurile sunt decisive în acest stadiu însă ele nu ating finalitatea astăzi.
Această etapă pe care o împlinim azi nu poate fi schimbată tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a ne folosi de ziua de 18 iulie pentru a ne bucura de viaţă, pentru a ne bucura de tot ceea ce avem în jur şi de a încerca prin lucrurile pe care le observăm să ne diminuăm din agitaţie, din instabilitate, din nervozitate sau din nemulţumire. Motivele pentru care Luna în Scorpion s-ar putea bucura sunt extrem de ciudate, neobişnuite şi uneori tendenţioase. În general, oamenii care au Luna în Scorpion au tendinţa de a observa defectele celorlalţi şi de a se arăta buni ca mai ales pentru că se abţin să nu spună ceea ce văd. În timp ajung să-şi afişeze aceasta abţinere ca fiind etalonul de bunătate şi, din vina lor, se deformează nu că văd, ci că nu ştiu ce să facă cu ceea ce văd. Astfel, ei reuşesc relativ simplu să transforme observaţiile lor în motive de distracţii. De această dată lucrurile nu mai merg în această direcţie pentru că avem trigon între Luna şi Soare, în mijlocul zilei, dar şi împlinirea unui trigon pe semne de apă între două planete puternice. Adică avem motive să vedem lucrurile pozitive şi să ne lăsăm antrenaţi şi în alte procese decât cele naturale care vin din Luna în Scorpion. Să ne bucurăm de bucuria celorlalţi, de succesul lor, ca stare, nu neapărat ca motiv de progres, de câştig, de îmbogăţire a patrimoniului personal sau de sporire a puterii ori a importanţei de sine. Prin ceea ce ni se întâmplă azi suntem pur şi simplu invitaţi să ne bucurăm.

Chiar dacă astăzi se continua îndemnul piramidei de apă prin împlinirea trigonului dintre Saturn şi Neptun, alţi doi protagonişti ai acestei configuraţii, chiar dacă Luna trece în Săgetător şi lucrurile par să se îndrepte spre un făgaş normal invocând spiritul dreptăţii, al echilibrului, incitând spre cunoaştere, spre performanță, 19 iulie este o zi mult mai dificilă decât ziua anterioară.
Astăzi complicaţiile sunt legate de imagine, iar schimbarea principală pe care o evidenţiază această zi este una generată de promovarea, ridicarea sau de evidenţierea unui individ. Dacă Jupiter în Rac are o componentă intimă, personală, chiar şi atunci când se adresează structurilor sociale, pentru că aduce în centrul atenţiei elemente de factură personală legate de moralitate, spiritualitate sau de un anume mod de a simţi corect şi just, relaţia dintre Saturn şi Neptun se adresează grupurilor, maselor, iar evenimentele pe care aceste planete le predispun ar putea să aibă un vârf însă ele se răspândesc pe un interval mult mai mare de timp. Este de această dată cea de a treia întâlnire în trigon a celor doi protagonişti de când Saturn a intrat în Scorpion şi pentru că acum Neptun este retrograd din domiciliu zona conştiinţei de grup este cea afectată în aşa fel încât să se îndrepte către o posibilă soluţie. Această soluţie, aş acum o vedem azi, ia înfăţişarea promovării unui individ sau unui grup. Prin ceea ce se întâmplă acum se va face dreptate, însă în timp vom vedea că unghiurile de acum ne vorbesc despre o altfel de dreptate decât am văzut sau înţeles acum. Dreptatea va fi deplină atunci când etapa acestui demers va fi încheiată, nu acum. Acum, prin promovarea unui element obscur, prin promovarea unei persoane sau prin evidenţierea unui anumit segment aparţinând unui grup, se răstoarnă ordinea lucrurilor, se impune cu titlul permanent o soluţie de rezervă care era gândită să acţioneze temporar.
Aşa cum anterior pe trigonul Jupiter-Neptun Luna a împlinit un careu cu Venus, de această dată pe trigonul dintre Saturn şi Neptun, Luna împlineşte un careu cu Neptun. Segmentul afectiv, acea latură creativă, afectivă, înălţătoare, cea care sublimează problemele prin înţelegere şi le da o tentă afectivă foarte plăcută şi constructivă, în acest context, nu doar cel al acestei zile, ci al întregii luni, lipseşte. Acţionăm fără conştiinţă, acţionăm sub impulsul ideii că salvăm grupul, viaţa, amputând un membru sau expulzând din structură o persoană prin agitaţia căreia ar putea să se piardă mult la capitolul imagine sau chiar integritate.
Este de la sine înţeles că lucrurile acestea agită şi mai mult spiritele, sunt privite în stadiul iniţial ca un factor de stabilizare, ca un element care aduce îs mai multe frământări sociale, care nu pot susţine soluţia, nici pentru că aceasta este nouă, nici pentru că prin caracterul lor vizibil se opreşte distrugerea rapidă a unui demers social sau se salvează de la distrugere un grup sau o structură.
În sfera vieţii personale, cea care ne interesează cel mai mult în acest tip de analiză, lucrurile sunt atât de confuze şi de apăsătoare încât oamenii îşi vor lăsa afectată judecata, discernământul sau înţelegerea pe care au acumulat-o în perioada 18 februarie – 8 iulie. Toate aceste experienţe de viaţă par să nu-i mai folosească, ne gândim că au trăit degeaba în acest interval, că au trecut degeaba prin tot felul de încercari ori că liniştea pe care cred că au obţinut-o din 8 iulie încoace a fost un mare balon de săpun. Acum lucrurile în zona socială, chiar dacă sunt diferite de cele pe care le-au parcurs ei de la finalul iernii până în vara au acelaşi caracter tendenţios şi aceeaşi tendinţă de a-i deposeda de lucrurile pe care se bazau cel mai mult.
Schimbarea, prin ridicarea acestui individ, înseamnă şi promovarea valorilor individuale ale acestui persoanaj obscur şi, prin calitatea pe care o avea până în acest moment (obscură), se evidenţiază importanța mare pe care o are Lilith. Lilith din Rac, alături de Marte, aduce o mare putere chinului, suferinţei, torturii. Marte în Rac în conjuncție cu Lilith avându-l şi pe Jupiter acolo amplifica suferinţa fizică, spirituală sau îmbrăţişarea acelor metode care duc la epuizarea corpului, dar care, de partea cealaltă întăresc spiritul şi-l fac conştient de faptul că această viaţa este plină de suferinţă, că nu există fericire aici şi că fericirea nu vine decât din suflet, din imaterial, din acele zone unde factorul astral, cel care acţionează aici în lumea fizică, nu poate interveni.
La nivel global această fuziune de forţe este semn rău pentru deciziile la nivel de stat pentru că acesta este momentul în care se dă curs celor mai ciudate asocieri, dar şi ipostaza sub care se poate vinde un bun care, practic, nu are preţ, de exemplu țara, neamul, valorile strămoşeşti, cultul, credinţa, convingerile.
Toate evenimentele sociale oricât de delicate sau grave ar fi au această componentă a dramei şi în această zi, aşa cum am văzut şi în alte zile ale acestei luni. Contextul astral se personalizează astăzi prin trigonul dintre Saturn şi Neptun însă nu atinge vârful manifestării sale acum. Aceasta este doar o componentă aşa cum ieri, moralitatea, verticalitatea sau derularea în mod firesc a acestor calităţi către zona publică a constituit elementul cel mai important. Astăzi suntem încercaţi pe credinţă, pe puterea de a rezista, de a găsi soluţii ingenioase pentru a supravieţui sau de a înţelege că uneori în viaţă este util să convieţuim cu ceea ce, până în momentul trezirii, am considerat că este inferior. Lucrurile în Creaţie sunt atât de complicate, de ramificate şi de interconectate încât cu cât conştiinţa devine mai rafinată, cu cât experiențele vieţii ne duc mai mult spre spirit, cu atât aceste episoade dramatice ale vieţii terestre întăresc şi mai mult spiritul şi îl pregătesc pentru o călătorie în lumea imaterială, către o aventură a spiritului, adică spre cunoaştere.
Dacă ne încăpăţânam să observăm evenimentele vieţii doar în caracterul lor cotidian sau limitat ziua de 19 iulie va fi una încărcată de repetabilitate, de suferinţă, de planuri de viitor, de lucrurile foarte mari, ample pe care nu vom reuşi niciodată să le împlinim aşa cum le-am gândit acum. Le vom împlini pe jumătate sau un sfert ori le vom derula împreună cu alţi indivizi de condiţie inferioare sau pe care-i considerăm aşa, amplificându-ne în felul acesta drama impurificării şi ne-o vom alimenta prin suferinţa compromisului.
Ceilalţi vor vedea în 19 iulie o zi de maturitate în care evenimentele sociale se selectează de la sine şi nu trebuie făcut decât un efort minim pentru a le vedea pe acelea care sunt mai importante sau de maximă urgenţă.
Prin urmare, 19 iulie este o zi a conflictelor între individ şi societatea, a conflictelor generate de o înţelegere deficitară a ceea ce trăim. În ziua anterioară am avut de parcurs elemente ce au ţinut mai mult de moralitate. Acum lucrurile par să se desfăşoare după propria direcţie, după un scop pe care toată lumea îl va vedea şi-l va recunoaşte: supravieţuirea. Supravieţuirea îi constrânge pe unii oamenii să procedeze de o manieră complicată sau haotică ori în mod surprinzător să-şi unească forţele către un scop comun. Acest scop va fi unul de a produce o schimbare prin evidenţierea unui element obscur. Dacă acest element obscur înseamnă ridicarea, evidenţierea sa prin merite, prin recunoaşterea unor merite care nu sunt ale lui sau prin obţinerea unor funcţii importante sau în cazul grupurilor prin evidenţierea unor calităţi pe care acesta nu le are.
Ceea ce se întâmplă acum seamănă cu jocul puterii, cu jocurile politice, de imagine, cu toate aceste modificări de atribute şi, până la un punct, lucrurile aceste apar fireşti, normale, par integrate în procesul de evoluţie a vieţii sau de transformare a societăţii însă intenţiile pe care le au membrii grupului, organizaţiei sunt mai puţin corecte. Chiar dacă Luna este în Săgetător şi ar trebui ca spiritul dreptăţii să primeze, faptul că încă de dimineaţă ea împlineşte un careu cu Neptun care are astăzi un important cuvânt de spus în configuraţiile care se împlinesc acum pun la îndoială sinceritatea şi onestitatea acestor tipuri de intervenţii. Se vrea adevărul personal, binele personal, se vrea confortul personal, dar de spus se va spune altceva.
19 iulie este o zi de îndurare, o zi în care oamenii caută să înţeleagă de ce anumite lucruri se produc atât de dur şi atât de grav, cum este posibil ca anumite elemente obscure care nu s-au remarcat până acum, adică acele lucruri care nu au parcurs etape intermediare pentru atingerea succesului sunt evidenţiate, valorificate sau apreciate. Lucrurile acestea ţin de conflictul pe care-l alimentează individul cu el însuşi de mult timp, iar asta scoate în evidenţă faptul că acele elemente obscure au avut şi ele elemente intermediare, dar nu le-am văzut noi. Astăzi Luna şi Chiron vor fi în careu, iar asta înseamnă că adevărul pe care-l gândim nu va putea fi acceptat de ceilalţi, nu va putea să hrănească liniştea, mulţumirea sau puterea grupurilor, adică adevărul personal va rămâne în sfera particulară, iar dacă va ajunge la ceilalţi acesta se va impune. Nu există un proces firesc de acceptare a adevărului astăzi decât cu forţa.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne sustrage criticilor, observaţiilor care lovesc în stabilitatea grupului şi care găsesc resursele necesare pentru a accepta că uneori schimbarea înseamnă şi trecerea de la o suferinţă la alta. Nu am ajuns încă în postura în care să considerăm că schimbarea înseamnă eliberarea de tensiuni sau de dureri ori de nemulţumiri. Suntem încă în acea etapă în care transformările se produc prin durere.

Principalul beneficiu care vine spre noi în această zi derivă din faptul că Mercur îşi va reveni din mersul retrograd. Este adevărat că acest eveniment astral se va consuma spre seară, iar o mare parte din zi va fi static. În postura de planeta statică în Rac, Mercur va fi agresat şi mai mult de Pluton cu care însă se afla în fereasta opoziţiei pe care o formează de ceva vreme. Fiind agresat de Pluton, nu va reuşi să-i facă pe oameni coerenți, puternici în demersurile pe care le iniţiază şi deci nu va reuşi să repare lucrurile pe care le-a stricat în ultimele săptămâni, deşi vă încerca. Lucrurile însă sunt agresate de un alt aspect astral de conjuncţia lui Marte cu Lilith şi de în acelaşi timp de împlinirea trigonului dintre Marte şi neptun. Lucrurile bune şi cele rele sunt atât de intens amestecate încât oamenii nu vor prefera să şi le delimiteze, ci le vor lua la întâmplare pe cele care le ies în cale fără să se gândească la calitatea lor.
Dacă despre trigonul Marte-Neptun am mai vorbit pentru că el se împlineşte în fiecare an, suprapunerea conjuncţiei Marte-Lilith din Rac peste acest trigon este un eveniment astral rar care se integrează perfect în dinamica pe care o tot parcurgem de ceva timp încoace. Soarele se află pe ultimele grade ale zodiei rac urmând ca săptămâna viitoare să treacă în Leu. Acum se pare că traversăm ultimele şi cele mai intense care ne vin din Rac, cele mai dure şi cele mai negative care ne agresează personalitatea şi ne duc într-o zonă în care controlul să fie abordat într-un mod obsesiv şi cu cât vom insista mai mult pe această latură a controlului cu atât mai puţin vom putea să coordonăm evenimentele care ne ies în cale.
Am amintit şi în analiza generală aplicată lui 2013 ca aceste conjuncturi ne duc cu gândul spre lucruri foarte rele, spre frustrarea privită ca regulă sau spre dreptatea privită într-un mod extrem de subiectiv, dar în acelaşi timp elementul cel mai negativ spre care ne îndreaptă aceste unghiuri este cel dat de tortură. Că oamenii se torturează unii pe alţii, că-şi amplifică singuri suferinţa, nu mai contează. Important este că în această zi va fi privită ca o plată, că o reglare de conturi sau ca un mod de a se dovedi puterea. Abuzul de putere este de asemenea un element care survine din conjuncţia lui Marte din cădere cu Lilith pentru că ea ascunde o slăbiciune extrem de mare. Teama de a pierde un bun, o relaţie, un obiect sau întregul patrimoniu, dar şi nevoia de a ne elibera de obiectele care ne-au provocat suferinţă în ideea că acestea, dispărând, vor lua cu ele starea proastă cu care le asociem.
Toate aceste lucruri explorează o parte delicată a personalităţii sau a fiinţei în ansamblu, aceea care-i aduce individului motivaţii în a nu evolua. Pentru unii evoluţia poate însemna, în funcţie de planul, menirea sau scopul pe care-l au în această viaţă, şi învăţarea unei limbi străine şi contactul cu anumite persoane sau depăşirea condiţiei familiale. Unii, însă, şi-au stabilit destine complicate, îndrăzneţe şi va fi nevoie de multă energie, de multă determinare, de mult efort, de muncă dusă până la limita dintre normal şi patologic pentru a le împlini. Aceste lucruri vor veni asupra lor cu o intensitate extrem de mare. Vor invoca nevoia de a-şi curăţa propria existenţă, de a şi-o purifica, de a-şi elibera fiinţa de elementele care o trăgeau în jos şi de a-şi face dreptate motivând că uneori curajul înseamnă duritate. În realitate, de fapt ele cer destinului o reglare de conturi şi pot ajunge foarte uşor să abuzeze de puterea pe care o are adică să-şi îndrepte energia spre lucruri mai puţin corecte, mai puţin bune.
Lucrurile care vor fi vizibile în această zi depăşesc cu mult cadrul definiţiilor astrologice, acelea care ar putea să ne spună că acum conjuncţia dintre Marte şi Lilith este negativă, că trigonul dintre Marte şi Neptun este pozitiv, că revenirea la mersul direct a lui Mercur înseamnă întoarcerea la starea de fapt a lucrurilor, că trecerea Lunii în Capricorn înseamnă aşezarea emoţiilor, trierea lor sau trezirea individului la realitate. De fapt, toate aceste unghiuri se întrepătrund şi aduc zilei o intensitate atât de mare încât 20 iulie să devină un vârf al acestei luni, dar şi al perioadei de vară, cea despre care ştim din analiza aplicată anului 2013 că, de fapt, va pregăti conjuncţia lui Saturn cu Capul Dragonului ce se va împlini în toamnă.
Astăzi Marte (dorinţa) din Rac va pune accentul pe ceea ce i s-a întâmplat în ultimele săptămâni, pe experienţele pe care le are, va considera că ceea ce a învăţat la începutul anului până la sfârşitul lui iunie nu-i va folosi pe conjuncturile pe care le parcurge acum. Nu va şti să explice dacă acest lucru se întâmplă pentru că evenimentele sunt noi sau pentru că el a produs în propria existențe schimbări categorice, adică şi-a aşezat fiinţa pe alte baze care ar putea să evidenţieze un caracter novator al unor direcţii, a unor demersuri sau poate al existenţei sale în ansamblu.
Aceste elemente tangente ambiţiei sunt pozitive, favorabile şi ele vin să alimenteze acea latură a fiinţei care înseamnă progres, evoluţie, autodepăşire sau înlăturarea unor obstacole importante ale perioadei sau ale vieţii în ansamblu, însă de fiecare dată, în fiecare element pe care îl abordează individul va exista un disconfort, o minciună o intrigă, o durere sau o boală, adică un factor care va frâna această direcţie, un element care îi va aminti în permanență individului cât de mult a suferit pe situaţii similare, cât de grea îi este viaţa, cât de complicate îi sunt conjuncturile. Lucrurile pot fi sublimate printr-un act de voinţă. Acesta este cadrul general, acela negativ, însă alegând să-şi îndrepte gândurile către elementele pozitive, către inspiraţie, către emoţiile constructive, către credinţa, trigonul lui Marte îndurerat din Rac, cu Neptun bucuros în domiciliu va însemna autodepăşire, dar nu una comună, ci una spectaculoasă. Aici va interveni şi Lilith cu îndemnul sau standardul ei, acela de a scurta o cale de evoluţie, însă faptul că scurtează calea evoluţiei nu înseamnă că le garantează tuturor succesul, ci dimpotrivă amplifică şi mai mult încercările, pune piedici şi mai complicate şi mai greu de înţeles, şi mai greu de asimilat ori de depăşit în aşa fel încât numărul învingătorilor să fie foarte mic.
Pe acest fond, trecerea lui Mercur de la mersul retrograd la cel direct va amplifica zăpăceala, bulversarea inconstanta, teamă de eşec sau grijă că indiferent cum sunt lucrurile acum, până la urmă, ele ar putea, fără o cauză clar definită, să o ia pe o cale greşită. Pentru a putea depăşi aceste obstacole concentrate sau a face faţă încercărilor omul va trebui să facă apel la cele mai curate şi sincere gânduri, să fie atât de pozitiv şi încrezător în destinul său, să fie atât de statornic în credinţa sa încât nimic să nu-l coboare. Orice urmă de regret, orice suspiciune, orice îndoială se amplifică pentru că reprezintă de fapt o sămânţă din care va creşte o plantă despre care nu ştim cât de mare va fi. Tocmai de aceea este important să fim atât de hotărâţi şi de categorici în aspectul pozitiv încât absolut nimic din ceea ce vine spre noi azi să nu ne tulbure. Abuzul de putere poate lua forme extrem de variate, de la linguşeala, de la lauda gratuită care-l forţează pe individ să-şi abandoneze autoanaliza şi observarea critică a propriei personalităţi până la acţiunile în forţă care limitează libertatea fizică, intelectuală, afectivă sau credinţa celuilalt.
În felul acesta, observăm că tentaţia şi promisiunea câştigului sunt atât de strâns îmbinate încât hotărârea este singurul element care ne poate ajuta să evidenţiem un sfârşit tragic.
Prin urmare, ziua de 20 iulie este o zi care ne aminteşte de cele mai mari şi grele suferinţe pe care le-am avut. Fie că ne ies în cale episoade pe care le recunoaştem uşor, fie că luăm contact cu suferinţa umană în alt mod, direct sau prin informaţii pe care le consultam printr-o anumită empatie faţă de cei încercaţi sau printr-o rememorare a suferinţei pe care am avut-o anterior, în tinereţe, în copilărie. Tortura este elementul care defineşte cel mai bine conjuncţia lui Marte cu Lilith de pe Rac, însă ea poate primi acum o finalitate pozitivă, înălţătoare, sublimă prin faptul că Marte, nu doar este încurajat să distrugă totul în jur de durere, de suferinţă, de neputinţă, ci i se promite că suferinţa sa are un rost. Astăzi, pentru a depăşi acest obstacol mare şi complicat, ne putem aminti de fericirile care apar în Noul Testament, de îndemnul lui Iisus de a ne bucura de lucrurile negative, nu pentru a ne ataşa de ele, nu pentru a le iubi prin ceea ce reprezintă ele, ci de a înţelege că suferinţa înseamnă finalitatea ignoranţei.
A proteja pe cineva de propria suferinţa, a-l ţine departe de înţelepciunea ei atunci când destinul său îl duce în direcţia aceasta înseamnă, în realitate, a-i face un rău mai mare decât s-ar înţelege prin contactul cu durerea în sine, înseamnă a-l opri de la evoluţie şi, a opri pe cineva din evoluţie păcălindu-l cu bucurii superficiale, este o faptă foarte gravă. De asemenea, nu trebuie să se înţeleagă că provocând suferinţa, cu sau fără intenţie, i se dăruieşte individului cunoaştere, ci atunci când aceasta se produce după legi cosmice, în mod obiectiv, înseamnă forţarea sa în a intra pe acel drum care-l duce spre cunoaştere.
În felul acesta, se impune o analiză severă a sentimentelor, o aprofundare a gândurilor, a stărilor sufleteşti ori a tuturor elementelor care ţin de personalitate sau de patrimoniul afectiv al individului pentru că aceste experienţe de viaţa vor fi azi compromise atât de puternic şi agresiv încât doar credinţa le poate salva. Credinţa în mai bine, în energia pozitivă, în Dumnezeu, credinţa în faptul că aceste lucruri care sunt încadrate în termenul generic de ignoranţă se apropie de sfârşit. Cine va considera că îşi face dreptate procedând dur sau ceea ce este îndemnat să facă va greşi pentru că acest curaj ascunde în interiorul seminţei sale şi energiile abuzului de putere, fiind apoi argumentate printr-un gen de plată sau reglare de conturi, făcându-se dreptate în mod subiectiv, nu obiectiv, adică intentând proces conştiinţei celorlalţi, nu ajutându-l să evolueze prin înţelegerea şi depăşirea ei. Raportându-ne la modelul lui Iisus este important să ştim că iisus ne-a îndemnat în mod insistent să ne bucurăm, nu convingându-ne că suferinţa nu există, ci, dimpotrivă:
1. Fericiţi cei săraci cu duhul, că a acelora este Împărăţia Cerurilor.
2. Fericiţi cei ce plâng, că aceia vor fi mângâiaţi.
3. Fericiţi cei blânzi, că aceia vor moşteni pământul.
4. Fericiţi cei flămânzi şi însetaţi de dreptate, că aceia se vor sătura.
5. Fericiţi cei milostivi, că aceia se vor milui.
6. Fericiţi cei curaţi cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu.
7. Fericiţi făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.
8. Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate, că a acelora este Împărăţia Cerurilor.
9. Fericiţi veţi fi când vă vor ocârî şi vă vor prigoni şi vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, minţind pentru Mine.
Bucuraţi-vă şi vă veseliţi, ca plata voastră multă este în ceruri.
Deducem în felul acesta că elementele care vin spre noi, fără o intervenţie personală pozitivă, ţin de frustrarea care îl vor încerca, întrista ori deprima pe individul care nu face nimic cu viaţa sa, pe care şi-o trăieşte haotic, adică se adresează individului care nu vrea să-şi modifice nimic din structura sa, ci doar să o exploreze prin simţuri, celui care nu doreşte să se raporteze la un element superior pentru a-şi depăşi propria condiţie. El este ceea ce este şi îi este de ajuns. În realitate, el nu ştie ceea ce este. A fost păcălit de tentaţiile acestei lumi că este funcţia, statutul pe care-l are, copilul, mama, părintele şi nu înţelege de ce fericirea nu vine împreună cu acestea. Astăzi lucrurile sunt îndreptate împotriva falsei identităţi şi finalitatea este lesne de înţeles. Nu vom fi ajutaţi să facem jonglerii ideologice pentru că Mercur va trece azi de la retrograd la direct şi va fi greu să dezvoltăm o anume flexibilitate mentală însă credinţa poate fi abordată cu succes pentru că ea înseamnă acea parte a fiinţei umane care ne aminteşte de frumuseţea şi strălucirea pe care am primit-o în momentul Creaţiei ce ne aminteşte de perfecţiunea pe care Dumnezeu a pus-o în noi pentru a nu-l uita.
În câteva rânduri am asistat la o scenă interesantă în care Valentina Gârlea, celebra clarvăzătoare din Iaşi, întrebându-şi auditoriul sau pe cei pe care îi avea în preajma să-i spună „ce este mai dulce decât dulcele” şi de fiecare dată, la final, pentru că auditoriul venea cu diverse variante, dar în niciun caz cu una care să fie apropiată măcar de morala spre către ţintea Valentina, răspunsul ei a fost: „Ultima picătură de amar”. 20 iulie este, prin conjunctura astrală complicată de acum, ultima picătură de amar.
Pentru cei care gândesc în profunzime este simplu de înţeles că, de fapt, ultima picătură de amar este acea savoare nepământeană pe care o primim în permanenţă prin hrana spirituală pe care creatorul ne-o pune la dispoziţie. Credinţa este instrumentul care ne apropie cel mai mult de această stare de perfecţiune.
Recomandarea pentru această zi este de fapt o invitaţie, aceea de a fi totali în credinţă.

Ultima zi a săptămânii ne aduce în faţa unor evenimente astrale care vor impresiona pasionatul de astrologie prin numărul lor. Astăzi se împlinesc nu mai puţin de 11 aspecte. Primul, la mai puţin de jumătate de oră de la miezul nopţii, trigonul lui Marte cu Saturn, iar celelalte, până în preajma orei 19:00 sunt 10 aspecte pe care le împlineşte Luna cu celelalte planete şi cu Capul Dragonului.
Dacă lăsăm în urma tendinţa de a ne face singuri dreptate sau de a căuta soluţiile cele mai rapide pentru a ne dezveli de un element negativ sau pentru a lăsa în urmă o durere, astăzi, prin împlinirea trigonului dintre Marte şi Saturn, care a fost activ şi ieri şi a fost văzut printre altele influențe astrale aferente zilei de 20 iulie, vom avea tendinţa de ne apropia de o altă nevoie: nevoia de a lucra la un alt stăpân. Asta înseamnă că dorim să facem schimbări importante de viziune, de optică, de deschidere, de canalizare a energiei. A lucra pentru un stăpân înseamnă, în primul rând, a-l identifica, a-i recunoaşte autoritatea şi apoi a-ţi însuşi o parte din instrumentele sale de lucru: ce-i va face plăcere să vadă, să deţină sau care sunt pretenţiile pe care le va lansa. Noul stăpân poate însemna o nouă cale, o nouă orientare care să-l solicite pe individ prin noi preocupări sau prin efortul ori munca pe care trebuie să le depună pentru a se integra într-un nou grup, într-un nou mediu social. Sigur, tendinţa zilei anterioare va fi în continuare vizibilă în sensul că oamenii vor dori prin acest gen de schimbare să sancţioneze ceea ce s-a-ntâmplat în trecut. Această formă de sancţiune poate însemna rupere completă sau adâncirea în alte tipuri de relaţii pe care anterior nu le-ar fi abordat.
Faptul că Luna trece azi prin conjuncţia cu Pluton ne aduce în postura de a ne explora o latură negativă pe care am ţinut-o ascunsă până acum. Unii s-ar putea să nu o arate celorlalţi, să fie suficient de inteligenţi, de abili ori să aibă o educaţie atât de solidă încât să înţeleagă că anumite lucruri să fie păstrate în forul intim pentru că un amic, un prieten, o cunoştinţă oricât de mult ar şti despre persoana respectivă nu participa la tot spectrul stărilor celorlalţi pentru a înţelege detalii despre aceste probleme de comportament. Nearătându-le, se vor păstra în gama acţiunilor care au venit spre ei de la începutul săptămânii până acum. Asta înseamnă că pentru aceştia finalul săptămânii nu va veni cu lucruri noi, ci cu consolidarea elementelor vechi.
Răscolirea acelor elemente personale care nu ar trebui împărtăşite celorlalţi ţin de opoziţia pe care Pluton o face cu Marte. Lucrurile acestea rele care se accentuează pe axa Capricorn-Rac pun în dificultate aceste elemente pe care le moştenim de la familie, ceea ce transmitem urmaşilor, relaţia cu poporul, cu tradiţia sa, cu obiceiurile care ne-au fost transferate împreună cu limba, cu istoria personală. Aceste lucruri nu se adresează doar zilei sau săptămânii, nu se adresează nici acestei zile, nici lunii şi nici anului 2013, ci vin cu o greutate atât de mare încât scot în evidenţă importanţa deosebită pe care o au evenimentele pe care acum, în ochiul furtunii, le vedem că fiind banale. Lucrurile acestea care vin spre noi azi sunt decisive pentru existenţa individului ca şi cum întreaga viaţă ne-am pregătit pentru ceea ce vine spre noi acum sau, chiar dacă nu avem această impresie a lucrurilor extrem de importante, este util să le inventariem că poate, cine ştie, la toamnă sau peste câţiva ani vom înţelege cu adevărat ceea ce am trăit acum.
Acum, în această perioadă, se produce o ruptură în obiceiurile negative, o desprindere de acele elemente negative ale tradiţiei, de informaţia negativă pe care am primit-o pe linie parentala, de acele lucruri de care ne este ruşine şi pe care am dorit în nenumărate rânduri să le lăsăm în urmă, dar nu am reuşit. Acum suntem forţaţi ori mai puternici motivaţi să producem, să declanşăm această schimbare. Limitându-ne la trăsăturile acestei zile vom vedea că 21 iulie este o zi în carene vom face griji pentru integritatea personală, vom număra bani, prieteni, relaţii, cunoştinţe, obiectele din casă, vom face inventarul stărilor sufleteşti ori pur şi simplu ne vom bloca în acest proces refuzând să numărăm pentru că vom considera că nu contează numărul, ci faptul că oricât de multe ar fi aceste lucruri nu ne satisfac nu împlinesc o dorinţă personală sau nu ne ajută să ne construim un viitor aşa cum îl gândim acum. Finalitatea acestor secvenţe personale va fi împlinită de opoziţia Lunii cu Mercur, adică de un conflict de idei orientat în sensul amintit anterior.
Problemele acestei zile nu au soluţii sau dacă ne vom încăpăţâna cu orice preţ să găsim una, vom îmbrăţişa acţiunile zilei anterioare, unde vom dovedi prin curaj, abuz de putere. Vom abuza de încrederea cuiva, vom abuza de dezorientarea altora, ori pur şi simplu de puţinul pe care-l au alţii şi pe care dorim să-l umplem cu ceea ce ne prisoseşte, dar, în acelaşi timp, ne şi nemulţumeşte.
Trigonul Marte-Saturn ne aduce o anume stabilitate în gândire şi nu doar atât, ci şi acea componentă stabilă, acea componentă puternică şi matură din atitudinile sau deciziile pe care le luăm acum şi care nu sunt rezervate doar zilei de astăzi, ci au fost vizibile şi în zilele anterioare. Această componentă legată de maturitate, de înţelepciunea de viaţă, de profunzime, va reuşi astăzi să se separe de o parte din direcţiile cu care s-a amestecat în zilele anterioare. Faţă de zilele anterioare acum părem mai siguri, mai stabili, mai inteligenţi, mai profunzi sau mai bine fixaţi în idealul care ne-a tot frământat de la începutul săptămânii până acum.
Prin urmare, finalul săptămânii vine, pentru cei care au refuzat să dea un sens pozitiv sensului vieţii cu complicaţii de natură materială, cu tulburări de comportament, cu revoltă penibilă, inutilă, gratuită, fără rost care alimentează problemele ce nu au soluţii. Cei care au căutat sensurile profunde ale vieţii, care lucrează cu energia sau sunt obişnuiţi să acceseze informaţia pe alte mijloace decât cele de factură materială, ultima zi a săptămânii înseamnă linişte. Este vorba despre liniştea care conferă stabilitate, liniştea care înalță fiinţă, care-i conferă o strălucire atât de înaltă şi frumoasă, încât viaţa din jurul individului să se extindă în aspectul ei pozitiv şi înălţător. Bucuria individului se va transmite şi celorlalţi, mulţumirea sa de asemenea şi toate acestea sunt realizate prin linişte, dar liniştea nu poate fi obţinută decât prin profunzimea probată în zilele anterioare. Cei care au căutat de luni până azi profunzimea spiritului, au suficiente motive să se tempereze, să vadă dincolo de aparenţe, să se înţeleagă că în această perioadă comportamentul oamenilor nu este întâmplător şi că pe o parte în dramă, ambivalenta cu care am început această săptămână sau înclinaţia spre tortură pe care am atins-o în ziua de 20 iulie nu sunt decât diversiuni ale spiritului pentru a se automotiva şi a accede la o treaptă superioară. Lucrurile acestea sunt abstracte, aşa cum au fost o mare parte din încercările acestei săptămâni, aşa cum au fost o mare parte din direcţiile pe care am crezut că le putem controla în săptămâna anterioară. De aceea sunt separate elementele profunde de celelalte, de aceea astăzi vom avea impresia că viitorul este prea departe, ori că nu-l putem atinge, însă avem curajul să riscăm, să ne schimbăm sfera preocupărilor, să lucrăm la alt stăpân, să fim mai siguri pe deciziile pe care le luăm, pe gânduri, pe informaţia pe care o transmitem, chiar dacă uneori mijloacele pe care le folosim nu sunt cele mai potrivite, chiar dacă ele provoacă în jur suferinţă.
Astăzi, la conjuncţia Lunii cu Pluton, intra în linie dreaptă pentru o săptămână într-un nou val de încercări. Luna începând de astăzi, timp de o săptămână, va fi purtător de lumină între conjuncţia cu Pluton şi cea cu Uranus, însă acesta va fi doar un element din tot ceea ce ni se întâmplă astăzi. Ştim că perspectiva de o săptămână, în ceea ce priveşte explorarea anumitor resurse, aşa cum se întâmplă de câţiva ani, va avea o anume finalitate. Episoadele noi, acelea care vin din explorarea altor elemente ce ţin de administrarea unui patrimoniu, cu care am lucrat în săptămânile anterioare vor tulbura foarte mult conştiinţa şi ne vor lăsa impresia că această formă de noutate cu care luăm contact azi va fi extrem de dură, puternică şi nu ne va promite succesul.
Pentru că tendinţa acestei zile este aceea de a stabiliza elementele care au fost agitate de-a lungul săptămânii, recomandarea este aceea de a ne fixa mintea pe instrumentele care temperează, care ne duc atenţia spre interior adică spre acele elemente care ne îndreaptă spre linişte. Liniştea este cheia cu care deschidem azi un seif plin cu bogăţiile pe care le-am cerut în ultimele săptămâni sau poate mai de demult.

2 thoughts on “15 – 21 iulie 2013

 1. angela spune:

  Hotarat lucru, credinta este filtrul care modeleaza si formeaza atat caracterul unei persoane cat si viitorul poate a acesteia (nu ma refer la credinta ca si practica religioasa sau dogmatica intr-o confesiune sau un sistem religios).

  Si la fel ii adevarat ca in suferinta omul face cei mai mari pasi inspre a se cunoaste pe sine insusi, ii de preferat situatiile critice si dure din viata celor usoare, nu mi-a fost frica de greu niciodata, am tremurat in schimb cand am inceput sa traiesc „urbanul” sau „firescul” pentru ca mi-am pierdut linistea.

  Curios lucru ca se poate ajunge la perspective sufletesti practicand astrologia. Pentru mine nu au combinat niciodata una cu alta. Fiecare cauta in masura dorintei prin intermediul abilitatilor dobandite sau innascute.

  Numai bine,

 2. mariana dumitrescu spune:

  domnule sunteti genial…n-am cuvinte,ma bucur ca v-am descoperit aici…numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.