15 – 21 februarie 2010

Luni, 15 februarie
Soarele, Neptun, Venus, Pluton, Marte si Saturn s-au hotarat, doua cate doua, sa implineasca azi o conjunctie si doua sextile la grade perfecte. Printre aceste aspecte importante, ce se incadreaza in randul celor mai importante ale saptamanii, Luna trece prin conjunctia cu Jupiter, amplificand latura justitiara, rascolirile periculoase si schimbarile de prioritati prin reasezarea in matca a faptelor saptamanii anterioare.
Semnul visarii, al imaginatiei, al sentimentalismului mai mult sau mai putin orientat corect devine un atribut esential al acestei zile. Atat in cazul conjunctei Soarelui cu Neptun, cand si in cazul celorlalte doua sextile (Venus-Pluton, Marte-Saturn) mobilizarea resurselor interioare si desfasurarea lor intr-un anumit sector social va da zilei de 15 februarie o nota stranie, ampla, dinamica si deopotriva simpla, cu mesaje puternice, reduse la cateva idei, la cateva finalizati, dar care au darul de a ingloba ceea ce este mai important.
Nu este deloc intamplatoare ordinea in care se produc aceste aspecte si nici care este perioada din zi care le va gazdui.
Conjunctia Soarelui cu Neptun, realizata la grad perfect in plina noapte, aduce fuziunea a doua forte contrare. Nu ne referim aici doar la trasaturile fizice (caldura-frig), ci mai ales la cele de ordin psihologic, unde se vor combina frica de actiune, cu dorinta si dinamismul, iluzia succesului, cu marul discordiei, pacea infranta, cu razboiul glorios, dar si, daca depasind cadrul psihologic, cu cel al vizualului, in dubla sa ipostaza fizic-material-concret versus energetic-subtil-ipotetic. Imbinarea acestora ii va impinge pe oameni spre gesturi necugetate care, initial, nu vor parea periculoase. Faptele vor cere simt practic si nu vom avea viziunea clara asupra vietii sau perspectiva lucida a actiunilor in care ne implicam si tocmai de aceea nu vom face nici cel mai mic efort pentru a reveni cu picioarele pe pamant.
Tot in prima partea a zilei, cand are loc aceasta manifestare de forte, Luna si Jupiter si unesc fortele aducand oportunitati sociale, contacte, bucurii simple prin intermediul obiectelor, statutului sau relatiilor interumane. Pe aceste directii, dimineata se va dovedi simpla si intr-un tonus bun, linistit, aducand o buna intelege si o intoarcere a gandului spre sine.
Pornind de la o imaginatia nestavilita sau fixata pe un punct exterior, care vine dintr-o sursa subtila sau fizica, sextilul lui Venus cu Pluton aduce placerea si analiza critica in spatiul vietii concrete, in sanul intamplarilor cotidiene oferindu-le acestor noi intelesuri. Implinirea sextilului Venus-Pluton la grad perfect este semn al intelegerilor noi, al aprofundarii, al opririi fluxului de ganduri pentru o secunda magica atunci cand se va implini o anticipatie, o profetie, un avertisment sau un sfat.
Prima partea a zilei devine, asadar, un liman al bunei conduite. Daca pana la rasaritul Soarelui sensibilitatea, perceptiile subtile, intuitiile speciale ne vor invada, de la rasarit si pana la pranz va prinde viata ceea ce a gandit in timpul noptii, in plan constient sau nu, si va cauta implinirea la lumina zilei sau va avea cel putin un corespondent, ceea ce ne va convinge de faptul ca ne putem ghida si singuri, dupa simtul personal.
A doua parte a zilei va scoate la lumina mici neajunsuri ale ultimei perioade. Unii se vor trezi brusc din reverie si vor fi contrariati de ususirnta cu care s-au dedat visului, romantismului, iertarii sau pasivitatii. Intalnirea pasnica a celor doi malefici (Marte si Saturn) aflati in mers retrograd aduce o derulare a faptelor saptamanilor anterioare pe principiul tavalugului, adica azi se va implini o ultima etapa a ceea ce saptamanile anterioare au predispus.
Azi toate evenimentele sunt legate intre ele. Nimic din ceea ce ni se intampla nu este disparat, intamplator sau unic. Oamenii vor face azi apel la ceea ce este convenabil, la ceea ce mai pot salva dintr-un proces distructiv valori personale, placute, cu un evident caracter emotional. Nu este deloc deplasat daca facem acum trimiterea la un fapt istoric remarcabil: caderea Batiliei (14 iulie 1789). Acest eveniment major care a declansat Revolutia Franceza s-a produs pe careu Soare-Neptun, pe conjunctia Venus-Uranus si evident fiind dirijat din umbra de doi malefici: Uranus din Leu (instaurarea unui nou lider, unui nou regim) si Pluton din Varsator (experimentarea unor noi libertati).
In cazul nostru trimiterea spre acel eveniment trebuie sa ridice un important semn de intrebare: ce facem cu viata noastra? Nu trecem prin conjunctura astrala a Caderii Bastiliei in plan social, dar in plan personal apropierea Soarelui de Neptun, ridicarea unui sextil intre Venus si Pluton, dar si intre cei doi malefici, Marte si Saturn aflati acum in mers retrograd, in situatia in care Saturn este inca legat emotional si faptic de Uranus, intr-o serie de opozitii de-a dreptul revolutionare, ne indreapta atentia spre viata personala, spre valorile ei, tentandu-ne cu modificari indraznete, curajoase, dar mai ales spre acele avertismente care ne plaseaza atentia intr-un nou domeniu sau intr-un nou sector.
Prin urmare, prima zi a saptamanii ne aduce momentul de intelepciune care se anunta de mult timp sau momentul de final al unor etape incepute si derulate in saptamanile anterioare. Unii vor fi nostalgici ca in versul eminescian (“Dintre sute de catarge/ Care lasa malurile, / Cate oare le vor sparge/ Vanturile, Valurile?”), altii practici si agresivi cu propriile fiinte, idealuri, ganduri, preocupari sau framantari existentiale.
Aspectul malefic al acestei zile este acela de autodistrugere, de retragere intr-o zona periculoasa a gandurilor pasive sau indreptate impotriva propriei fiinte. Se vor evidentia sentimentele confuze, fara a fi solutionate, iluziile legate de profesie, o implinire sociale sau relationala, dar si deziluziile desprinse din stabilirea unui ideal prea inalt, construit pe ambitii neevaluate.
Trimiterea la versul eminescian, la profunzimea sa, este recomandarea pe care o fac pentru aceasta zi. Multe nu vom intelege din ceea ce ne va aduce aceasta zi, desi vom fi prezenti, iar aceasta contradictie ne va urmari pana spre sfarsitul lunii cand Mercur va trece prin conjunctii cu Neptun si Chiron aducand o intelegere a ceea ce am facut, gandit si stabilit acum.

Marti, 16 februarie
Intensitatea aspectelor de ieri, ca de fiecare data cand apar conjuncturi astrale atat de importante, depasesc cadrul zilei in care aspectele se implinesc la grad perfect. Le putem intalni azi in trairile cotidiene sau in alegeri ce implica decizii aplicate unui grup sau popor.
Luna va implini la grad perfect un sextil cu Capul Dragonului si o conjunctie cu Uranus aducand, in umbra a ceea ce s-a intamplat ieri, fapte mici ce intra pe fagasul celor mari. Semnul de consonanta, de continuitate, de traspunere a marilor decizii ale vietii intr-un cadru intim, al vietii de familie sau intr-unul si mai intim, cel personal, neimpartasit, este puternic azi. Familiile se intaresc, relatiile personale se consolideaza pe un nou sistem de valori, pe sentimente. Oamenii isi fac declaratii sentimentale, unii chiar isi impartasesc din secretele lor pentru ca asa simt, pentru ca cerul ii indeamna sa-si deschida sufletul si nu se pot impotrivi acestui imbold magic.
Daca prima parte a zilei este centrata pe decizii importante, in care acordam valoare oricarui detaliu care ne iese in cale, a doua parte ne aduce libertati pe care nu ni le oferim decat o data pe luna, cand Luna trece prin preajma lui Uranus.
Trasatura principala a zilei este curajul si indrazneala. Intregul sistem de perceptie va aduce la lumina convingerea ca un nou rasarit poate surveni in orice clipa si ca de noi depinde cat de mult dorim sa simtim, sa constientizam din ceea ce ni se intampla.
Prin urmare, decizii importante sunt pe punctul sa ne duca intr-un domeniu nou, intr-o relatie noua, intr-un context straniu si inedit, acolo unde nu ne-am visat niciodata. Factorul decizie este un catalizator important al actiunilor si cu cat il vom utiliza mai mult cu atat vom avea parte de mai multe efecte sociale sau personale.
A doua parte a zilei ne va pune la grea incercare increderea in sine, puterea de decizie si curajul de a spune ceea ce emotia sau vointa ne dicteaza. Nu se va pune problema nesigurantei, ci mai curand a lipsei de perspectiva, a fricii de ceea ce va veni prin decizie, a erorii de judecata sau a lipsei unor informatii importante pentru a implini un ideal sau pentru a finaliza un demers.

Miercuri, 17 februarie
Confuzia zilei de marti se va risipi ca prin farmec si, daca sentimentul ne-a dominat, la fel si tragedia umana, la cateva ore de la miezul noptii Luna va trece in Berbec si, suprimand drama, transforma totul in agresivitate, nerv, motivatie pentru a actiona, curaj, independenta.
Intre trecerea Lunii in Berbec si primul aspect pe care il va implini din acest semn (trigonul cu Marte), pe cer vedem cum Venus trece prin conjunctia cu Jupiter, iar Neptun prin conjunctia cu Chiron si, in preajma rasaritului, Junon va trece din Berbec in Taur, dand o noua dimensiune relatiilor si motivatiilor de asociere. Pana la mijlocul zilei, Luna va mai implini la grad perfect opozitia cu Saturn si careul cu Pluton, aducand zilei, ca trasatura definitorie, un fel de rasu’ plansu’, de tragicomedie, de vizualizare a sansei sau succesului iminent, dar de trecerea pe un traseu tangent la el.
Amploarea evenimentelor, binefacerile lor si puterea de a impregna cu noroc si sanse gandurile, faptele si aspiratiile umane sunt atributele acestei luni. Un alt aspect esential pentru intreaga rasa umana – conjunctia Neptun-Chiron – va oferi un spectacol astral major, cu repercursiuni in viata privata si publica, in spectrul faptelor cu substrat psihologic sau volitiv, dar mai ales prin modul de a ne aseza planurile de viitor, in rafturi, dupa prioritati.
Conjunctia lui Venus cu Jupiter este o fuziune plina de mister pentru astrologi. Fie poetica si sensibila, fie justitiara si indrazneata, confluenta celor doua vibratii cosmice va lasa in jur curaj si bunadispozitie, luciditate in a aprecia legaturile de prietenie sau confesiunile, dar si demersuri, fapte care cer sacrificiu, efort psihic si fizic, implicare emotionala, devotament, devotiune.
Daca ar fi sa facem o comparatie, am putea asemana conjunctura misteriosa a celor doua planete cu descrierile lucide si persuasive ale lui Victor Hugo in “Notre-Dame de Paris” in care observatia scriitorului se amesteca perfect cu luciditatea si realismul personajelor, intr-un cadru rustic, medieval, incarcat de un mister aparte. In aceasta abundenta de imagini, Parisul este mai frumos ca oricand, iar frumusetea versus uratenia, incultura versus eleganta psihologica, placerea de a trai intens versus moartea pasind peste tot si sub diverse chipuri pe strazi, expuse intr-o simbioza perfecta. Aceasta analogie ridica scena conjunctia Venus (rafinament, frumos, gratie, abundenta) cu Jupiter (justitie, intelegere, expansiune, spatiu, cuprindere) la un nivel sublim si ne aduce pentru o perioada de cateva zile nevoia de exemplu, de exemple umane, de exemple in intamplari magnifice povestite de altii, in a depasi cadrul ingust al existentei plictisitoare, de a descatusa constiinta obligata sa se hraneasca intr-un spatiu inchis, restrans al moralitatii lumesti.
Nevoia de spatiu, mai ales in ceea ce priveste sentimentul, va transforma aceasta zi, dar si urmatoarele intr-un carusel vesel si complicat, din care fiecare va invata prin experimentare.
In aspectul sau negativ bucuria, aceasta experimentare afectiva va aduce obsesia incantarii, in detrimentul altora, agresivitatea expansiunii in vorbire, gesturi, lipsa de control a gandurilor si incapacitatea de a intelege care sunt consecintele unor astfel de erori.
Conjunctia lui Neptun cu Chiron este un aspect rar. El se produce cu o periodicitate de aproximativ 65 de ani, iar pe Varsator aceasta conjunctie nu s-a produs niciodata in ultimii 2000 de ani, ultima pe acest semn a avut loc in anul 942 i de Ch. Omenirea trece printr-un moment nou, printr-o perdea de vibratii astrale pe care nu a mai intalnit-o pana acum si pe care o va gestiona dificil, greu, cu consecinte benefice, acolo unde efortul a fost indreptat spre evolutia intuitiva, spirituala sau consecinte negative acolo unde destinul, karma, firul vietii cosmice descopera un destin materialist, cu placeri inferioare sau ganduri si preocupari ce coboara nivelul pe nivele inferioare de vibratie.
Intalnirea celor doua planete la grad perfect pe aceasta zodie, dupa ce o buna bucata de vreme s-au curtat, apropiindu-si si apoi, din cauza orbitelor si a deplasarii retrograde, departandu-se, aduc planeta noastra intr-un camp nou de forte, intr-un vas nou, cu noi vibratii si deschideri existentiale.
La nivel existentei comune intalnirea lor va indrepta atentia spre elementele esentiale ale vieti, oferindu-i omului o viziune de ansamblu asupra trairii sale, o diminuare a durerii existentiale sau o anulare a unor tensiuni de natura relationala. Aspectul nu face trimitere la bani, in sensul acumularii lor, nici la relatii de dragoste care sa schimbe sorocul evenimentelor si nici la descoperirea ambitiilor marete care sa construiasca mari idealuri sau sa implineasca demersuri sociale majore. Adunand totusi putin din fiecare, va implini viata comuna si ii va oferi acesteia o stabilitate noua, radacini intr-un teren nou, fie intr-un nou domeniu, fie intr-o profesie noua, intr-o relatie noua sau printr-o deschidere fata de o noua forta vitala. Daca forta inunda mai bine venele si muschii, daca visurile se extrag mai usor din suflet si creier, daca ambitiile sunt mai usor intelese se datoreaza puterii de a ingheta durerea, neputinta sau ignoranta si de a deschide, acolo unde nu ne-am uitat pana acum, cufere cu amintiri ancenstrale sau cu revelatii geniale, in directia pe care am ignorat-o cel mai mult oferindu-ne noi perspective.
Pentru existenta planetara conjunctia celor doua aduce modificari in constiinta de grup, dislocari ale fondului genetic, prin intarirea lui, semnul trecerii pe un nou nivel existential, dezvoltarea de noi centre de cultura, care vor aduce urmatorilor trei mii de ani ample dezvoltari fondului socio-cultural, material si spiritual al omenirii. Nu este deloc timpuriu de observam ca noi suntem ctitorii, ca acum prin corpurile, mintile si sufletele noastre punem bazele unor noi directii, ca alegerile noastre sunt fire de putere si dezvoltare pentru generatiile care vin.
La ultima intalnire oamenirea de atunci era marcata de framantari, de un val al expansiunii, dezvoltat pe o acuta nevoie de spatiu, ce a dus la invazia popoarelor marii ce au creat in orientul Apropiat, prin naruirea sau slabirea vechilor imperii, un urias vid de putere in care vor aparea de aici inainte noi forte: arameenii, iudeii, libienii, iar apoi frigienii, lidienii si grevi prin prima lor faza de colonizare, inca se derula invazia arienilor in India, in China, in timpul dinastiei Chou se realiza expansiunea spre sud, invazia italicilor in Italia s.a.
Semnul de deschidere spre noi teritorii a fost atunci solutia dezvoltarii sociale si culturale, acum insa expasiunea se poate realiza spre un sistem considerat acum salbatic, spre zonele maritime, spre inaltul cerului sau alte planete.
Din punctul de vedere al conjunctiei celor doua planete, evolutia omenirii se realizeaza cu o periodicitate de aproximativ 3000 de ani, cand pe aceasta latura se produce dezvoltarea prin asimilare. Experienta ultimilor 3000 de ani, cu invazia agresiva a omului asupra habitusului sau prin extinderea arealului util mai mult decat ii era necesar a dus la secatuirea planetei de resurse, la producerea unor majore dezechilibre la nivelul ecosistemelor si suntem dispusi sa continuam, de dragul nevoii de expansiune sau sub impulsul spiritului temerar de cucerire, degradarea mediului.
Un ascendent in Rac si o Luna in Berbec, in anterioara conjunctie Chiron-Neptun de pe Varsator, ne lamureste de ce a fost necesara expansiunea teritoriala si de ce aceasta dezvoltare socio-culturala nu s-a extins spre un alt domeniu. Acum, cand se produce pe un ascendent al momentului in Varsator, ne ajuta sa intelegem, prin Uranus pe final de Pesti, ca omenirea a intra intr-o ultima etapa de dezvoltare. Expansiunea de acum intra pe un teren ascendent rapid si ca agresarea informatiei genetice complica relatia ei cu viata putand axagera in dezvoltare personala si departandu-l pe individ de grupul de apartenenta. Daca anterior conjunctia era plasata pe casa VIII, a mortii, iar trecerea spre un alt plan a adus demnitate si glorie celor care au inteles ca viata exista si intr-un alt plan si a o proteja aici este suprema misiune, acum proliferarea ei haotice, manipularea materialului genetic pentru prelungirea sa in mod artificial nu o va salva in favoarea rasei, a grupului, ci in favoarea individului.
Acest semn de degradare, va produce caderea individului prin erori de stiinta, prin erori de manipulare, prin erori de gandire si orientare.
Prin urmare, 17 februarie nu va putea sa integreze in limitele sale amploarea unei conjuncturi atat de speciale si nici nu o va putea face inteleasa pe deplin. Mesajele sale vor fi citite abia spre vara lui 2010, intr-o prima etapa, apoi, gradual, in fiecare an si cate o sinteza de etapa la fiecare conjunctie Chiron-Neptun, adica la fiecare 65 de ani.
Azi avem impresia ca se intampla ceva important in viata, ca oamenii din jur indraznesc prea mult, ca se critica prea mult, ca se acuza si se suspecteaza, ca nu sunt in regula unii fata altii, dar in acelasi timp isi zambesc si se complimenteaza reciproc de parca au in spate ani buni de prietenie sincera. Luna din Berbec isi va vedea interesul mai mult decat nevoia si va putea sa demareze operatii importante azi, dar nu va fi deloc simplu pentru ca tot ceea ce va venit din exterior va avea vizibila acea tenta dispretuitoare, acea pofta de scandal, acea dorinta de a consuma, intr-o confruntare, nervii pe care si i-au ascuns in ultimele zile dupa zambetele largi.
Azi se va vorbi despre complexe de inferioritate, despre oameni napastuiti de soarta, despre boli incurabile, despre vindecari miraculoase, despre rugaciune, despre tot ceea ce este extraordinar si nu face parte din viata noastra. Gandul ne va chinui cu atractia lui spre acele sectoare si aproape ca vom haladui aiurea pe drumuri, buimaci, impovarati de griji, dar multumiti ca pe acest drum fara inceput si sfarsit ne cunoaste atat de multa lume, de vreme ce ne salutam cu caldura si ne complimentam.
Amploarea destinului depaseste insa cadrul zilei si chiar a existentei umane. Ea va face trimitere la destinele sociale, la evidentierea unor zone socio-culturale deja stabilitate si extinderea lor spre o latura rustica, primitiva, salbatica, neexplorata care le va conferi prin puterea noutatii, abilitati noi si control.
Viata insa va fi complicata de erorile multiple pe care ucenicul vrajitor le va face incercand sa inteleaga cum functioneaza o bagheta magica. Cand a realizat ca stie sa o foloseasca, nu o mai poate utiliza pe nimic, pentru ca deja a distrus totul in jur.

Joi, 18 februarie
Pe ultimul grad al zodie Varsator, Soarele ii face pe oameni uituci, nepasatori la lucrurile esentiale, dispusi sa se compromita pentru orice lucru marut si prin asta inclinati sa faca grave erori de judecata si fapta.
Azi nu-i poate salva nici sextilul Lunii cu Mercur si nici cel cu Luna neagra pentru ca totul iese pe dos. Intr-un careu la grad perfect cu Axa Dragonului, Luna devine azi marea risipitoare, sursa de discordie si scandal, iar oamenii incapabili sa-si controleze sentimentele sau iesirile furtunoase.
Pentru ca semnul intelegerii si puterii de patrundere (sextil Luna-Mercur) se consuma noaptea, la lumina zilei descoperim lucrurile neesentiale, consumatorii, stresul, neincrederea si discordia ceea ce face din 18 februarie o zi pierdura in fapte lipsite de consistenta, triste sau agasante.
Spre seara, Soarele intra in Pesti, aducand o intrare a agitatei pe un nou fagas. In loc de efort social, de confruntare, de disputa sociala, oamenii se vor interioriza si isi vor trai dramele intr-un cadru restrans sau in propriile ganduri. Trecerea in Pesti aduce schimbarea prioritatilor si respectiv a inclinatiilor. Se va trece la o altfel de precizie, la o altfel de observatie, una din interior, din adancuri, una mult mai greu de inteles si aplicat. Cand Soarele trece prin Pesti oamenii sunt tentati sa-si atribuie valori prin raportarea la cele ancestrale, la apartenenta unui neam, al unei minoritati, al unui curent literar, fie prin atasamentul emotional fata de dezideratele unui astfel de sector, fie prin aderarea in mod concret la ideologia si obiceiurile pe care le invoca acum. Domeniul politicului intra intr-un sector ce il avantajeaza. Retorica, discursurile, diplomatia vor face casa buna cu psihologia comportamentala, inclinatia spre ocult, ascuns, ezoteric, implicand in toate acestea precizia matematica, observatiile comparative sau analizele argumentate obiectiv. Este deopotriva si semn de izolare, de retragere din cadrul agitatiei, de refuz al stresului sau al cauzelor acestuia, de lehamite, dispret fata de tot ceea ce tine mintea ocupata cu lucruri neesentiale.
Prin urmare, ziua de joi poate fi pentru unii joi neagra, pentru altii roz, in ambele cazuri, complicatii reiesite din cuvinte adresate gresit, din declaratii tendentioase, din rascolirea trecutului pe lipsa de ocupatie, barfa, ii va compromite chiar si pe cei integri.
Recomandarea pentru 18 februarie este aceea de a nu lua in seama inclinatia generala spre negativism, de a gandi de doua ori inainte de a spune ceva pentru ca azi cuvantul va produce rani adanci ce se vor vindeca foarte greu. O combinatie Luna in Berbec – Soare anaretic in Varsator va face sa se confunde kitsch-ul cu valorile autentice, vorbele de duh cu declaratiile populiste.

Vineri, 19 februarie
Pe ultimul segment din Berbec, Luna mai are de impartit mesaje electorale, manifeste, lui Neptun si respectiv Chiron, aflati acum in conjunctie. Gandul la distractie, consumarea energiei prin actiuni ample, prin foc interior, prin descindere de forte sau prin concurenta va domina prima parte a zilei.
Efortul va fi insa o mare pierdere de timp pentru ca Soarele, abia intrat in Pesti, nu poate sustine obsesia dinamismului predispus de Luna, iar acest context astral nu-i va putea lamuri pe oameni de ce sunt atrasi in aceasta directie pentru ca, pana la 12:54, Luna va fi in Perioada fara directie, deci orice tine de confruntare, intiativa, demers activ nu va avea suport astral. Evident ca miscarea sociala nu intra in pauza, insa efortul pentru a duce la indeplinire actiuni sau demersuri in acest interval va avea nevoie de un consum suplimentar de energie si cei care nu dispun de rezerve vor fi derutati. Luna in Berbec nu va realiza ce consuma, cat consuma, important este sa reuseasca, sa se mentina in frunte, sa actioneze, sa iasa din banal sau plictiseala.
In a adoua parte a zilei, Luna abia intrata in Taur va ridica un sextil karmic impreuna Soarele, ajutandu-i pe oameni sa-si canalizeze preocuparile spre fapte esentiale, sa fie selectivi si sa-si construiasca actiunile prin argumente practice, obiective, nu obsesive.
La aproximativ o ora de la intrarea in semn, va trece prin conjunctia cu Junon, anuntand primele evenimente ale acestui asteroid, de la intrarea lui in Taur. Unii vor considera ca a sosit momentul sa se hotarasca in privinta unei profesii, in privinta partenerului, a unei preocupari sau in privinta unui demers si intregul for interior, toate rezervele vor merge in aceasta directie.
Semnul de lezare personala, reiesit din careul Luna-Marte, cu Marte inca retrograd, face trimitere la calitatea alegerilor. Ne vom hotara ca este timpul sa alegem, dar nu ne vom pune deloc problema asupra substratului, a substantei, a personajului, adica nu ne va preocupa care este calitatea elementului spre care ne indreptam acum intregul spectru.
Spre seara, gasim explicatii, mijloace de a solutiona micile disensiuni, animozitati, opozitii pe care le intampinam de la cei pe care i-am ajutat sau care, in trecut, s-au erijat in aparatori ai ideilor pe care le-am sustinut. Energia pe care toata ziua am consumat-o in tot felul de activitati ne revine. Ne revine si pofta de viata si incantarea, iar relaxarea organismului aduce o identificare a unor afectiuni acute sau cronice pe care nu le-am resimtit toata ziua, din cauza implicarii pe segmentul activ al vietii.
Prin urmare, 19 februarie este o zi energica, dinamica, pe care o vom percepe ca pe una paguboasa pentru ca, din lipsa de control, ne-am consumat toata energia de care dispunem pentru ca nu ne-am putut detasa de un factor de stres sau pentru ca nu ne-am putut stavili egoismul, ambitia, resentimentul, obsesiile.
Pe acest fond luminariile (Soarele si Luna) aduc zilei un suflu nou. Abia spre seara intelegem ca a fost important ceea ce am facut, dar reflectand asupra a ceea ce s-a intamplat peste zi, riscul de a cadea in risipa, derizoriu, obsesii bolnavicioase, rautate a fost foarte mare. Unii se vor mira de ceea ce vor face in aceasta zi pentru ca nu le sta in caracter, dar, spre seara, se vor felicita pentru ca au incercat si o altfel de abordare, pe un nou traseu astral, implicand alte instrumente pe care, din necunoastere sau ezistare, nu le-au abordat.
Ziua va parea una de risc, de descindere de forte, de dezlantuire a ceea ce se credea mort sau uitat, dar in realitate ea este, prin sextilul karmic intre luminarii, una de purificarea a destinului. Asadar, recomandarea pentru aceasta zi este iertarea, nu in aspectul ei demonstrativ, vizibil, exprimat prin cuvinte sau gesturi, ci acela al iertarii mentale. Azi trebuie sa dam voie tuturor sa traiasca, sa le gandim de bine pentru ca intr-o alta raportare, dintr-un alt unghi sau intr-un alt context fiecare parcurge aceeasi nevoie de a fi acceptat, de a i se permite convietuirea, de a fi hranit cu ganduri bune pentru a trai. “Iertand altora, voua insiva va iertati” spunea Sfantul Ioan Gura de Aur

Sambata, 20 februarie
Ridicand doua sextile cu Jupiter si Venus, apropiati inca intr-o conjunctie, dar si doua cuadraturi cu Mercur si Lilith din Varsator, Luna va aduce azi un acut moment de confuzie. Nimic nu pare sa stea in picioare, insa nu dintr-un motiv social, nu dintr-o determinare exterioara, ci dintr-un zbucium interior, dintr-o convulsie rezultata din reamintirea marilor dileme, din retrairea unei drame interioare, din reinvierea unor complicatii personale pe care le-am crezut abandonate.
Implicand un raport cu Jupiter si implict Venus, pentru ca este in preajma lui, multi dintre cei pasionati de astrologie se vor intreba de ce aceste aspecte nu confera implicatii sociale si de ce fac trimitere doar spre viata personala.
Abia spre seara zilei de 20 februarie vom reusi sa ne raspundem siguri. Abia dupa ce Soarele din Pesti ridica, de aceasta data cu Junon, un sextil karmic, aducand relatiilor, contactelor, legaturilor o nota personala evidenta. Abia spre seara ne vom intreba care sunt prietenii sinceri pe cine ne putem baza, care este efortul pe care trebuie sa-l facem sustinut pentru a mentine o casnicie sau un alt tip de asociere si care vor fi implicatiile pe termen lung, pornind de la ceea ce prezentul ne infatiseaza acum cu multa luciditate. Ceea ce vom descoperi nu ne va placea, dar va fi util si, deopotriva, constructiv.
Daca in prima parte a zilei vom colecta informatii, ne vom lasa antrenati in tot felul de evenimente, ne vom abandona gandului care va zbura liber peste tot, fara sa avem o implicare personala in ceea ce se intampla, a doua parte a zilei vine cu solutii, cu elaborare, cu sinteze, analize, aprecieri, evaluari, concluzii.
Prin urmare, 20 februarie este o mare incercare pentru destinul personal. Relatia Taur-Pesti, la fel ca si relatia Taur-Capricorn are un mister aparte in astrologie. Ea aduce din trecut ceea ce, intr-un anume context, la timpurile acelea, era bun si corect. Acum, faptele de atunci se dovedesc a fi eronate sau incadrate gresit si binele de atunci o constructie artificiala sau egoista. Confuzia de aici va veni. Multi vor medita asupra modalitatii prin care binele este evaluat sau apreciat, asupra abordari binelui in contextului societatii noastre. Rezultatul, pe un careu al Lunii cu Mercur grabit prin Varsator si pe altul Luna-Lilith, ce-si ia in Varsator infatisarea proorocului mincinos, va durea.
Asadar, ziua se prevede a fi generoasa in a construi un tabolou negativ al relatiilor personale, dar nu trebuie sa punem baza pe tot ceea ce mintea elaboreaza azi, pentru ca eroarea de judecata, absenta unor detalii importante ne va face sa abandonam calea pentru iluzii frumos povestite.
Pentru a nu cadea in derizoriu trebuie sa ne gandim ca fiecare om are dificultatile lui, indiferent care ii sunt prioritatile, posibilitatile, averea, puterea, increderea sau motivatiile. Drama este o experienta pe care va trebui sa o resimta fiecare om al acestei planete si numai de el depinde daca si-o va amplifica sau o va pune intr-o vitrina frumoasa, alaturi de alte distrinctii, talente, merite sau experiente.

Duminica, 21 februarie
Aspectul karmic pe care relatia Lunii din Taur cu Soarele din Pesti l-au trezit acum, va lua in ultima zi a saptamanii o infatisare speciala. El va face trimitere la bani, la valori materiale, la tot ceea ce contravine educatiei morale sau evolutiei spirituale. Aspectul de mediere pe care il va implini Luna in relatia ei cu Axa Dragonului va da noptii semnale pozitive de orientare spre un fagas benefic, de schimbare a destinului, mintea cea de pe urma, cum spune romanul.
Aceasta luciditate nu va tine mult. Apropierea lui Mercur de Luna neagra, va scoate din ganduri acele expresii cu adevarat tendentioase si va aduce un grup impotriva altuia. Chiar daca Mercur este o planeta individuala si valentele sale se indreapta mai mult spre dimensiune personala a vietii, usurinta cu care trece de la un grad la altul, rapiditatea cu care se apropie de finalul exaltarii sale va da impresia unei neputinte, a unei lasitati, a unei lipse de suport si se va insista asupra unor fapte sociale sau demersuri ce vor aduce o si mai multa confuzie. Luciditatea Varsatorului nu va putea face fata aici si nici nu va putea compensa prin alte interventii. Deci semnul conjunctiei Lunii negre cu Mercur este cel al intamplarii nefaste pe care nu o putem evita, al ghinionului pe care viata ni-l scoate acum in cale. Pe aceste fond Marte din Leu incepe sa ne scoata la lumina greseli pe care le-am ascuns, neincrederei, lipsa de vointa, momente in care am dorit sa tranferam raspunderea pe umerii altora.
Pe aceste fond relatia Lunii cu planete din Varsator, cele care ii ctitoresc un destin colosal (Neptun si Chiron) este una cat se poate de proasta. Nu ne va convine nici mancarea, nici berea, nici aerul iernii, nici elanul tehnologic cel de nestavilit.
Aspectul cel mai agresiv al zilei este depresia, gandul trist care intoarce spre emitent indoiala si frica. Unora ziua nu le va aduce nicio intalnire majora, nici un contact special si, prin asta, niciun prilej de a minti sau de a fi mintit. Acestia vor fi afectati in relatia cu sine, acuzandu-se de neimplinirile din ultimul timp, de pasivitate, lipsa inspiratiei sau a informatiilor.
Prin urmare, ultima zi a saptamanii este o zi de gheata, de tristete, de indoiala si in care la orice semnal solicitat ecoul va avea o infatisare sinistra. Intre ora 14:30 si 20:46 cand Luna va intra in Gemeni, vom traversa o Perioada fara directie (Luna vida) si aceasta va impulsiona spre o izolare negativa, in care dialogul cu sine sa fie trist si deprimant.
Azi nu ne vine de nicaieri inspiratia si nici nu ne putem astepta ca, sub impulsul unor fapte bune, Universul sa faca acum o exceptie. Nu este zi petrecuta pe culmile disperarii, nici in infern, ci pe pamant, printre vamesi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.