15 – 21 aprilie 2013

Săptămâna 15-21 aprilie 2013 aduce o schimbare importantă în mediul astral pe care-l tot analizăm aici prin faptul că planetele individuale Venus şi Marte, dar şi Soarele, trec din Berbec în Taur, îndreptând aceste procese de schimbare, de modificare mai mult spre intimitate, spre sfera privată. Planetele individuale devin acum vedete, ocupând, prin rotaţie, poziţii importante sau unindu-și forțele pentru schimbări mai ample aşa cum se întâmplă în ziua de 18 aprilie când, pe conjuncţia Soare-Marte, toate celelalte planete individual sunt în relaţii nefavorabile cu câte un malefic.
Această săptămână ne vorbeşte însă despre transformări interioare, despre descoperirea vocaţiei, despre trecerea de la impuls la realizare, de la gândul care se înalță foarte sus spre cer, la rădăcinile care se adâncesc tot mai mult în pământ şi va fi nevoie să realizăm o fuziune între cele două direcţii pentru a ne consolida statutul în familie, în cercul de prieteni sau chiar statutul social. Raporturile sociale nu vor fi acum atât de importante cât de importante vor fi atitudinile pe care le vom dezvolta faţă de propria persoană, adică valorile pe care vom reuşi să le păstrăm după ce vom înfrunta un obstacol. De asemenea, aceste mecanisme se atribuie şi grupurilor care, asemenea exemplului individual, vor trece prin frământări, prin încercări, prin explozii temperamentale, prin atacuri ale unor indivizi împotriva națiunii, a societății din care fac parte, prin ameninţări mai mult sau mai puţin voalate care au ca scop lupta pentru putere. Odată trecute în Taur, chiar de luni, cu Venus, vedetele acestei săptămâni intră în sfera de influenţă a opoziţiei cu Saturn pe axa Taur-Scorpion. Asta înseamnă că elementele individuale care au trecut de la începutul anului prin mai multe ipostaze de schimbare, de transformare, fiind invitate să asimileze informaţii, să-şi dezvolte viziunea de ansamblu sau să-şi cultive spiritul întreprinzător, sunt acum supuse unui proces de surpare, de degradare ori de întârziere în toate demersurile pe care le dezvoltă.
Din capul locului ziua cea mai importantă pentru această săptămână va fi ziua de sâmbătă, 20 aprilie, când prin trecerea Soarelui şi a lui Marte în Taur şi, de asemenea, prin împlinirea conjuncţiei Mercur-Uranus se marchează o zonă de graniţă între ceea ce am parcurs de la începutul anului până acum şi ceea ce vom avea de parcurs de acum şi până la toamnă, când Saturn şi Capul Dragonului vor fi în conjuncţie. Dacă, referitor la perioada pe care am parcurs-o până acum, etapele mai mari sau mai mici ne-au fost familiare, ceea ce vine spre noi de acum și până la toamnă se va desfăşura în trei etape. Prima etapă, mai scurtă, va începe cu 20 aprilie şi se va termina cu 30 aprilie. A doua etapă va cuprinde luna mai, iar a treia etapă va include lunile de vară şi o parte din luna septembrie, până la conjuncţia lui Saturn cu Capul Dragonului. Toate aceste elemente reprezintă un crescendo important care au ca miez împlinirea la grad perfect a careului dintre Uranus şi Pluton. Acest careu dintre Uranus şi Pluton, după cum vom vedea începând cu ziua de sâmbătă, 20 aprilie, prin mesajul lansat de conjuncţia Mercur-Uranus, se adresează elementelor interne. Acest război analizat în ipostaza sa de luptă cu sine, la nivel social se transpune prin confruntări interne. Acestea, din punct de vedere geopolitic, pot lua multiple înfăţişări, inclusiv conflicte în interiorul unei naţiuni segmentate în două sau mai multe administrații. Statele federale sunt de asemenea vizate sau chiar anumite naţiuni care au fost scindate în urma unor evenimente istorice marcante când au jucat rolul de gazdă a unor teatre de război.
Acest proces se realizează, de asemenea, în două etape: (1) în mod paşnic prin asimilare sau reunificare ori prin avansarea unor idei unioniste, urmând ca tensiunea şi conflictul să fie explorate după ce procesul de reasimilare sau unificare s-a-mplinit, (2) iar o altă etapă, mai virulentă, mai neplăcută, care ar putea genera un conflict de proporţii, se va manifesta prin agresivitate declarată, vizibilă, adică prin război deschis.
Dacă până acum toate aceste lucruri au fost potenţial exprimate, această săptămână le amplifică atât de mult încât le duce foarte aproape de eșec sau chiar în ipostaza declanşării. Sunt multe elemente care trec din sfera conversaţiei, a planurilor de viitor, în zona concretă şi asta se întâmplă pentru că planetele individuale trec în Taur, şi că toată această modificare de vibraţie se află în consonanţă cu mesajul agresiunii interioare susţinut de careul Uranus-Pluton.
Din acest punct de vedere fiecare zi are un mesaj clar, de sine stătător şi puternic, lansând un avertisment care ţine de curăţenia sufletească. În această săptămână cei care au probleme de conştiinţă, care au probleme cu puritatea afectivă, cu puritatea mentală, care au probleme cu adevărul, cu menţinerea stării de echilibru psiho-afectiv vor fi puternic încercaţi și supuşi unor episoade dure cu scopul de a-i trezi la realitate şi de a-i motiva pentru a se apropia mai mult de profunzimea sufletului, pentru a fi mai disciplinaţi, mai atenţi la ce gândesc, cum gândesc şi la tipurile de asocieri pe care le încurajează.

Începem săptămâna cu un eveniment astrologic important pentru această perioadă, intrarea lui Venus în Taur (domiciliu). Pe acest fundal, Luna va împlini azi o conjuncţie cu Lilith, un sextil cu Soarele şi, spre seară, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, un sextil cu Marte. Tabloul astral al acestei zile, deşi aduce prin conjuncţia Lunii cu Lilith o legătură cu ceea ce s-a-ntâmplat în săptămâna anterioară, faptul că Venus îşi schimbă zodia (trece din exil în domiciliu) aduce o modificare în bine a situaţiilor, a conjuncturilor, chiar dacă pe alocuri anumite mofturi, impulsuri sau pretenţii personale ar putea să strice acest cadru armonios.
Aşa cum bine ştim, Venus guvernează două zodii (Taur şi Balanţă) având, prin intermediul acestora şi două poziţii de exil, una în Berbec şi alta în Scorpion. Asta înseamnă că pentru fiecare dintre domicilii există o anume formă de dizarmonie pe care Venus o dezvoltă. Domiciliul lui Venus în Balanţă va avea exilul în Berbec şi aceste două poziţii vor conlucra pentru a ne maturiza în privinţa relaţiilor, a raporturilor sociale sau în privinţa atitudinilor pe care noi le dezvoltăm faţă de oamenii din jur. În privinţa domiciliului în Taur și, implicit, a exilului în Scorpion, Venus dezvoltă alte trăsături, mult mai aproape de lumea fizică, de simţuri, decât poziţia sa distinsă şi rafinată în Balanţă şi va conlucra cu poziţia sa de exil, prin intermediul cărora oamenii critică atât de mult faptele sau acumulările celorlalţi, devin atât de pătimaşi în a evalua ce au unii şi ce nu au alţii, încât ajung să se izoleze şi să-şi trăiască mulțimirea ca pe o afecțiune, fără schimb permanent, doar cu lucrurile şi obiectele pe care le au în jur, cu plăcerile pe care au apucat să le dezvolte prin constrangere ori defulare, fără a putea să le exploreze ulterior. În felul acesta, schimbarea de vibraţie de la exilul lui Venus în Berbec, la domiciliul lui Venus în Taur, se adresează unor sectoare diferite de viaţă.
Până în dimineaţa acestei zile am parcurs o perioadă în care relaţiile sociale sau atitudinile faţă de oameni, raporturile profesionale au traversat o perioadă de criză în care, justificat sau nu, oamenii au întreţinut o anume tensiune în schimburile în care se implicau. Acum trec în altă zone, în acele sectoare în care frumuseţea primează, la fel şi îngrijirea personală, şi aici nu ne referim doar la cea fizică, ci şi la cea mentală sau cea afectivă. Cele două tipuri de atitudini nu se determină una pe cealaltă, ci se activează în sectoare diferite. Asta înseamnă că motivul pentru care ne vom apropia mai mult de frumuseţea fizică, de plăcerile personale, de nevoia de împlinire, de satisfacţie sau cel pentru care vom cultiva toate aceste lucruri, nu va fi susţinut pe tensiunea şi dizarmonia ultimei perioade, ci va veni dintr-o altă necesitate, una personală, intimă şi care poate fi citită din horoscopul personal. La modul general, aceste lucruri sunt bine cunoscute de astrologi ca fiind diferite, separate, activând în sectoare distincte şi din această cauză ceea ce porneşte cu această prima zi a săptămânii ține mai mult de ceea ce se va-ntâmpla începând cu 20 aprilie, când Soarele şi Marte vor trece în Taur şi mai puţin de ceea ce s-a-ntâmplat în ultimele săptămâni.
Legătura care există între ceea ce s-a-ntâmplat în această zi şi ceea ce s-a-ntâmplat în săptămâna anterioară ține mai mult de o anume nemulţumire, privită ca remanență, că rămăşiţă, că urmă rămasă din conjuncturile pe care le-am traversat anterior, indiferent dacă asta înseamnă iniţierea unui nou proiect, alte sarcini profesionale sau nevoia de a ne apleca asupra muncii cu mai multă implicare şi mai multă seriozitate ori intervenţia unui factor superior care ne cere o altă calitate a muncii. Venus în Taur are şi această componentă a muncii, a implicării şi a seriozităţii, având ca motivație nevoia de a crea frumosul sau de a-l menţine atunci când el există deja. Conjuncţia Lunii cu Lilith vine să strice această nevoie și să aducă o picătură de culoare pe un fundal perfect. Intervenţia aceasta, critica acestei zile, nemulţumirea, ce va fi vizibilă în special în a doua parte a zilei, va strica un lucru şi tocmai de aceea este important să ne abţinem de la orice răbufnire, critică ori remarcă pentru că ea este total nepotrivită şi va reuşi să compromită un lucru bun, armonios şi pozitiv cu care anul acesta, în forma în care se prezintă acum, s-ar putea să nu ne mai întâlnim.
Chiar dacă există această tentă negativă, dizarmonioasă, poate chiar penibilă, faptul că Venus intră în Taur ne va fi stimulată creativitatea şi ne va permite să ne preocupăm mai mult de dragoste, de lucrurile care sunt frumoase, de formele obiectelor pentru a ni le apropia mai mult şi a reuşi să realizăm cu acestea o legătură intimă, plăcută şi încărcată de linişte.
Va exista însă şi o confuzie în această zi pentru că Venus în Taur aduce un comportament demonstrativ prin faptul că, spre deosebire de poziţia sa în Balanţă în care gestionează anumite lucruri care există, în Taur se apropie mai mult de construirea ei. Asta înseamnă că vor fi vizate lucrurile nefinalizate, imperfecte şi orice intervenţie asupra acestora le va îmbunătăţi, că e vorba de obiect, relaţie sau de atitudini, în timp ce trecerea Lunii prin sextilul cu Marte va pune întreaga fiinţă în alertă.
Azi ne vom întreba dacă ne este sau nu utilă această modificare şi dacă frumuseţea, pe care o vom urmări cu mai mult interes, privită ca finalitate, aşa cum ni se înfăţişează azi, va avea în timp vreun rost. Mâine când Luna va trece în Rac lucrurile se vor schimba, vor lăsa impresia că în ochii celor mulţi şi needucaţi lucrurile foarte frumoase se amestecă printre cele imperfecte şi foarte puţini vor fi aceia care vor vedea că în profunzimea lor lucrurile, după ce vor fi atinse de frumos și liniște, ramane neschimbate. Această notă impulsivă ar putea să ne lezeze în a doua parte a zilei, să ne aducă o stare proastă, o nelinişte şi de la această nelinişte să ne îndreptăm către trăsăturile negative ale zodiei Taur, pe care le-am explorat în săptămâna anterioară şi care sunt legate de mânie.
Prin urmare, 15 aprilie reprezintă o zi în care ne vom lăsa antrenaţi în alte activităţi marcate de un suflu proaspăt, novator. Cei care sunt implicaţi mai mult în activităţi de rutină şi nu au cum să schimbe acest program se vor lăsa antrenaţi în a dezvolta o altă atitudine faţă de acestea. Toate acestea, în marea lor majoritate, sunt plăcute, deconectante, încărcate de dragoste, de linişte şi, acolo avem de-a face cu firi care se entuziasmează foarte uşor, ceea ce le îndeamnă astăzi să facă le va duce spre bucurii foarte intense, poate chiar la extaz.
Pe lângă faptul că vom acorda o atenție deosebită aspectului fizic, formei obiectului, curăţeniei privită în ansamblul ei, nu ca o modalitate de a combate o dizarmonie, ci prin plăcerea de a coabita într-un mediu, echilibrat, armonios şi proaspăt, Venus în Taur ne aduce un simţ deosebit al gustului, al atingerii. În această zodie Venus aduce plăcerea de a mânca, preocupări gastronomice, dar nu la modul abuziv, ci menţinând această notă a echilibrului prin savurarea plăcerii de a inventa/încerca noi feluri de mâncare, de a acorda mai mult interes aspectului acesteia, respectând criteriile rafinamentului şi armoniei.
Sigur, acest aspect are şi o notă selectivă, în sensul că predispune, dar nu ne implică pe toţi în modificările sale. Asta înseamnă că în mijlocul zilei, conjuncţia Luna-Lilith va intensifică mult acele sentimente care sunt reziduale sau negative (pentru cei care le dețin) punându-i pe oameni în faţa unor sentimente apăsătoare, confuze sau agresive, legate de insensibilitate, de dezinteresul faţă de aspectele spirituale ale vieţii sau abordarea geloziei ca o dovadă de stabilitate şi dragoste.
Prin aceste sentimente toată inclinația spre dragoste se poate transforma într-un sentiment sufocant, într-o atitudine care consumă energia ori care coboară nivelul de pe gândirea înaltă, de pe sentimentul superior, rafinat, pe atracţia fizică şi consumarea acesteia în tot felul de preocupări care ţin de erotism, sexualitate.
În marea lor majoritate, lucrurile sunt benefice azi şi chiar dacă există mici animozităţi în această zi, armonia nu va putea fi distrusă decât de persoane care caută cu orice preţ să facă acest lucru. Aceştia vor avea succes mai mult în a doua parte a zilei când, fie din cauza conjuncţiei Lună-Lilith, fie a sextilului Lună-Marte, vor da curs unor energii pe care nu le pot controla. Pornind de la senzaţia că vor să facă ceva, dar nu au idee ce, că dispun de o energie prea mare, fie se apucă de alergat şi îşi epuizează corpul, se apucă de curăţenie generală la miezul nopţii şi strică prin casă obiecte sau nu reuşesc să o termine, adică se implică în activităţi lipsite de orice metodă, ansamblul acestor îndemnuri vor fi pozitive. Chiar dacă vor exista voci care vor fi îndreptate împotriva celor care dovedesc azi că sunt calmi, liniştiți, că pot şi construi în viaţă, nu doar să distrugă, ziua îşi păstrează o notă armonioasă, plăcută şi, prin aceste caracteristici pozitive, ne pregăteşte pentru marea schimbarea care vine spre noi începând cu 20 aprilie, când Soarele şi Marte vor intra împreună în Taur, iar Mercur va împlini o conjuncţie cu Uranus.
15 aprilie este o zi mare pentru această perioadă şi implicit pentru anul 2013 şi tocmai de aceea recomandarea este aceea de a fi selectivi cu oamenii, cu evenimentele, cu stările pe care le simţim, cu gândurile, cu planurile de viitor, în sensul de a le prefera pe cele care sunt probate în timp sau care nu ne scot din albia liniştii, a echilibrului, a armoniei sau a gustului pentru frumos.

Trecerea Lunii în Rac aduce o revenire la normal, o mai mare apropiere de seriozitate, de muncă. Oamenii devin azi mult mai implicaţi şi mai atenţi la ceea ce fac, însă va mai persista această componentă a discuţiei, a tonului, a cuvintelor nepotrivite pe care ieri sau în săptămâna anterioară am dezvoltat-o, chiar dacă în alt mod sau cu alte implicaţii.
Per ansamblu, 16 aprilie este o zi caldă, bună, interesantă, care ne aduce în faţa unor lucruri diferite faţă de ceea ce s-a-ntâmplat ieri. Şi azi lucrurile sunt plăcute, chiar dacă sunt diferite, mergând spre a cultiva sensibilitatea, inteligența, contactul cu oameni sau un anume mod de a surprinde comportamentul celorlalţi, adică de a ne lăsa preocupaţi de anumite aspecte ale psihologiei cognitiv-comportamentală.
Luna în Rac este în domiciliu şi ne îndeamnă să fim serioşi cu cei din jur, dar şi cu noi înşine, să apreciem munca şi, în acelaşi timp, să nu ne neglijăm aspectele sufleteşti, spirituale, emoţiile sau planurile de viitor.
Luna în Rac, atunci când întâmpină o opoziţie, nu prin unghiul de 180 de grade, ci prin forţe cu care nu se află în armonie, cu Mercur, devine irascibilă, se precipită şi se implică în acţiuni care compromit, strică, suprasolicită. În domiciliul său, Luna are o componentă agresivă care, combinată cu agresivitatea verbală a Mercur din Berbec, ne poate duce azi, în special în mijlocul zilei, către accese temperamentale justificate prin episodul în sine ce sunt legate de procesul de muncă, de călătorii, de deplasări, de proiectele pe termen scurt sau de anumite stricăciuni care se produc în mediul ambiant din cauze obiective. Acestora li se acordă o mai mare atenţie decât au şi, tocmai de aceea, trebuie ignorate, amânate sau privite în contextul general.
Extinderea pe care o realizează Luna în câmpul conştiinţei pune azi o mare greutate pe simţul estetic. Luna din Rac în sextil cu Venus din Taur înseamnă cultivarea și promovarea frumosului, adică se face apel la simţul estetic şi la educaţia pe care le-am cultivat până acum. Unii s-ar putea să nu aibă acele informaţii sau să nu dispună de acele cunoştinţe, aşa cum li se cere azi la locul de muncă sau în comunitate, ceea ce înseamnă că vor avea de traversat o ipostază neplăcută pentru ei, fiind stânjeniţi, ruşinaţi ori prea lucizi în a-şi vedea limitele sau chiar nivelul de cunoştinţe, evaluand aceste limite cu un simţ al realităţii foarte dur, foarte crud şi, considerând că nu au de ales, vor prefera să se lase în voia agitaţiei, a nervilor, a criticismului. Acestora azi nimeni nu le va intra în voie şi îşi vor striga durerea pe stradă că sunt nedreptăţiţi, că merită mai mult și că până acum nu li s-a dat ocazia să demonstreze asta. În realitate, aceşti oameni sunt mai mult certaţi cu sine pentru că sunt nemulţumiţi de faptul că ei înşişi nu s-au ridicat la nivelul pretenţiilor pe care le-au avut și, când vine vorba de exprimare, devin confuzi și preferă să-i învinovățească pe cei din jur. Încrederea în sine, dacă nu este susţinută pe efort personal, dacă nu-şi are rădăcinile în autoeducaţie sau dacă nu-şi extrage puterea din argumente personale, ci se sprijină prea mult în exterior, la un moment dat va ajunge în ipostaza penibilă a acestei zile în care protagonistul principal îşi va proiecta propria nemulţumire asupra celorlalţi pentru a-i face vinovaţi de ceva. Anturajul, însă, îi va arăta individului că nu este foarte bun, priceput sau că este aşa cum el însuşi s-a considerat tot timpul – imperfect. Este adevărat, oamenii se văd imperfecţi pentru că se definesc doar prin acţiunile pe care le săvârşesc, uitând că esența lor este impecabilă și că regăsirea ei se face prin redescoperirea elementelor care o compun, nu dintr-odată. Asta înseamnă că încrederea în sine se va îndrepta spre familie, spre relaţii personale, către un număr redus de oameni, către prietenii cu care avem un schimb foarte plăcut, foarte personal, intim şi care menţin, prin însăşi natura lor, o anume stabilitate socială.
În ansamblul ei, viaţa, privită prin conjunctura acestei zile, nu comportă schimbări majore dacă ne îndreptăm încrederea în sine doar către aceste zone, ci va merge mai departe cu bune, cu rele şi, atunci când va fi nevoie, un anume episod social va face apel la aceste ipostaze personale, consolidate pe încrederea în sine, reuşind să redimensioneze stima de sine şi să o transpună anturajului, ca exemplu sau ca realizare personală. În felul acesta cresc oamenii, în felul acesta se dezvoltă şi îşi pun bazele unui comportament echilibrat şi puternic sprijinindu-se, în primul rând, pe educaţie şi apoi pe schimbul pe care-l realizează cu cei din jur. Menținându-se în această sferă oamenii devin pozitivi, benefici, iar creaţiile lor constructive şi utile celor din jur.
Prin urmare, 16 aprilie este o zi care ne inundă cu înţelegere, cu linişte, cu eficienţă, dacă există o bază în acest sens. Dacă nu există o bază corectă, pozitivă, această energiei a liniştii, a muncii, a hărniciei va fi folosită dizarmonios în activităţi care nu au nicio finalitate, care ne consumă, ne ţin mintea ocupată, convingându-ne că muncind puțind sau găsindu-ne înlocuitori suntem eficienți, asemenea exemplelor adoptate.
Limbajul va fi problema acestei zile, însă el nu va fi alimentat de episoade care se întâmplă doar azi, pentru că, fiind scurte ca durată, vor face trimitere la ceea ce s-a-ntâmplat ieri sau, cel mult, la ultimele zile ale săptămânii anterioare. Se folosesc cuvinte nepotrivite, un ton nepotrivit sau agresiunea va veni din faptul că se va trece repede de la o extremă la alta, în situaţia în care nu se cere viteză de reacţie, ci calm, liniştea, atenţia, aprofundarea unui proces sau pur şi simplu suprimarea conversaţiei verbale şi realizarea unui schimb nonverbal. În general, comunicarea este în mare parte nonverbală. Puţini sunt aceia care, fără o pregătire adecvată, înţeleg, intuitiv, acest lucru. Ei știu că nu se va putea niciodată înlocui un gest, o îmbrăţişare, o atingere, că nu se va putea niciodată înlocui o faptă săvârșită pentru a alina sau susține. Asta înseamnă trecerea de la poziția Lunii în Gemeni, la cea în Rac, adică trecerea de la a explica fapta, la a o săvârşi.
Este de la sine înţeles că cei care preferă să vorbească mult şi să facă puţin vor avea o zi apăsătoare, confuză, prin faptul că vor fi constrânşi, prin ceea ce se întâmplă în viaţa personală sau în preajma lor, să muncească mai mult şi să vorbească mai puţin. Chiar şi pentru aceştia ziua are un beneficiu în sensul că le arată că lucrurile pot să fie altfel, că este mult mai bine să privească munca sau efortul personal ca pe o acţiune marcată de nonverbal şi mai puţin marcată de cuvântul de sine stătător. Acest cuvânt trebuie să fie un asistent al faptei, nu stăpânul care le dictează acţiunilor statutul.
Vom observa azi că ceea ce este neplăcut are durată scurtă de viaţă, iar ceea ce este plăcut participă la un proces care are o finalitate, cel mai devreme, după data de 20 aprilie.
Astfel, recomandarea pentru această zi este aceea de a continua atitudinea pozitivă a zilei anterioare. Şi azi suntem îndemnaţi să privim lucrurile pozitiv, să le separăm de cele negative, dar, în plus faţă de ziua anterioară, acum suntem invitaţi să ne punem lacăt la gură.

În această a doua zi de Rac (Luna în Rac) Luna are de împlinit nu mai puţin de cinci aspecte: trei trigoane (Saturn, Chiron şi Capul Dragonului), un careu cu Uranus şi o opoziţie cu Pluton. Legăturile pe care le realizează azi cu aceste planete o transformă pe aceasta în planetă focar în configuraţia numită Zmeu. Opoziţia Lunii cu Pluton, împlinită chiar de dimineaţă, pare să fie elementul care dictează cum ne vom petrece ziua, cât de departe vom merge cu deciziile şi cât de agresivi vom dori să fim cu cei care încalcă regulile sau care ni se împotrivesc. Această opoziţie pe axa relaţiilor pune sub semnul întrebării acele relaţii de prietenie care au trecut în ultima perioadă printr-o anume criză şi aduce o mare putere opoziţie Venus-Saturn de pe axa Taur-Scorpion care, pe zi ce trece, devine tot mai puternică până pe 22 aprilie când se va împlini. Aceste două opoziţii care se realizează între două planete feminine şi doi malefici vor agresa într-un mod mai greu de digerat şi de depăşit acele conjuncturi în care femeia este personajul principal sau calităţile feminine sunt evidenţiate, cele legate de asimilarea lecţiilor de viaţă, sensibilitate, exprimare, flexibilitate, maleabilitate, supunere.
Pe lângă acestea, trebuie să precizăm faptul că Soarele, în conjuncţia cu Marte, se află în ultima etapă a fazei ascendente (conjuncţie care se va împlini mâine), iar Mercur în continuare se află în careu cu Pluton şi în conjuncţie cu Uranus. Asta înseamnă că toate planetele individuale sunt agresate, sunt puse la încercare sau participă la evenimente alături de malefici şi nu oricum, ci, cu excepţia Soarelui care construieşte o conjuncţie (aspect neutru), toate celelalte construiesc unghiuri agresive. În felul acesta, înţelegem că nu doar femeile sunt agresate, ci toate situaţiile care ne îndeamnă să ne folosim calităţile feminine or toate conjuncturile care au nevoie de o picătură de feminitate pentru a se modela într-un mod adecvat.
Toată această conjunctură va oferi configuraţiei numită Zmeu o forţă aparte. Această configuraţie are la bază un triunghi minor, cu Pluton focar, şi se exprimă prin piramida de apă (Chiron, Saturn şi Luna) cu posibilitatea de a se realiza o extensie a acesteia prin opoziţia pe care Saturn începe să o formeze cu Venus. Toate aceste date tehnice ne indică prezența unei greutăți pentru individul care doreşte să-şi ducă mai departe planurile pentru cel care doreşte să trăiască modest sau într-un cadru restrâns ori doreşte să realizeze o selecţie a mediului în care trăieşte. Acestuia i se va opune rezistenţă. Personajele negative îşi vor cere dreptul şi vor interveni agresiv în acest proces de selecţie, încercând să-l convingă pe acesta că trăieşte în eroare şi că de fapt ele reprezintă personajele pozitive.
Cum este uşor de observat, acest proces de selecţie agresat de malefici îşi va căuta echilibrul în evenimentele trecutului, în situaţii şi conjuncturi care s-au întâmplat de la începutul anului până acum şi care au avut acelaşi caracter, mesaj lansat de Lună, în încercarea ei de a media tendinţa Nodurilor în sensul retrograd. Acest proces nu se întâmplă de fiecare dată, ci doar atunci când Luna este implicată într-un aspect cu planeta retrogradă aflată în preajma Nodului. În cazul de faţă este vorba de Saturn care ne pregăteşte încă de pe acum pentru conjuncţia cu Capul Dragonului de la toamnă. De asemenea, Pluton, cealaltă planetă cu care Luna se află într-un aspect marcant, decisiv în desenarea acestei configuraţii numită Zmeu, se află în mers retrograd. Asta înseamnă că în acest moment comanda pe care o primeşte Luna în relaţia ei cu Capul Dragonului este: înapoi!
Mergând înapoi, Luna va activa punctul reflex, cel situat în preajma lui Chiron şi Saturn, punând astfel un accent puternic pe evaluarea psihologică, pe sănătatea mentală, pe puterea de selecţie, pe abilitatea individului de a înţelege anturajul, de a-l evalua în mod obiectiv şi de a se vedea pe sine obiectiv în acest context.
Omul obişnuit nu va reuşi să surprindă toate aceste detalii, chiar dacă ele sunt evidente, pentru că, întors spre trecut, va ramâne blocat pe ceea ce i s-a-ntâmplat și va considera că această zi este o altă etapă a procesului de agresiune pe care îl parcurge de ceva vreme. Asta înseamnă că va fi constrâns să gândească după cum îi spune Nicovala la care Luna participă acum împreună cu Chiron, Mercur şi Jupiter. Va considera că societatea este împotriva sa, că răspunsurile pe care le primeşte sunt negative, chiar dacă sunt incomplete, şi va dori să reconstituie această situaţie negativă încercând să convingă anturajul că observaţiile sale sunt perfect valabile. Evident, acest proces de agresare a energiilor feminine sau a binelui personal face casă bună cu mesajul pe care fiecare malefic îl pune în energia planetelor individuale. Asta înseamnă că fiecare va fi motivat să privim acolo unde nu este corect, iar dacă va fi convins, pasul următor va fi să se implice în a-i convinge și pe ceilalţi că, dacă procedează aşa, va fi foarte bine. Lucrurile par că fie răsturnate din cauza acestei agresări pe care maleficii o impun planetelor individuale, dar şi datorită mersului retrograd al celor doi malefici (Saturn şi Pluton) care obligă Luna să caute soluţii în trecut.
Prin urmare, 17 aprilie reprezintă o zi a maturităţii. Astăzi descoperim dacă suntem vrednici de prietenii pe care-i avem, de cunoştinţele pe care le-am acumulat ori de patrimoniul pe care l-am construit în tot acest timp. Toate aceste lucruri pun o greutatea puternică asupra individului care se va întreba: “La ce-mi sunt necesare toate acestea?”. Intrebându-se aşa şi folosind un proces mental rudimentar sau greşit concluziile la care va ajunge îi vor îmbogăţi experienţa personală, însă nu-i vor îmbogăţi relaţiile. Relaţiile constituie punctul dureros al acestei zile şi pentru că ştim, avem cunoştinţă de procesul care se realizează (maleficii agresează planetele individuale) nu trebuie să luăm în sens personal ceea ce se întâmplă astăzi, ci trebuie să privim mult mai departe decât în spaţiul acestei săptămâni, pentru a înţelege că uneori viaţa cere sacrificii sau este important să căutăm în trecut acele exemple care ne smulg gândirea din schemele materialiste şi ne oferă stări înalte sau conexiuni profunde aşa cum, spre exemplu, s-a-ntâmplat cu Meşterului Manole care nu trebuie privit ca un criminal, ci ca un exemplu de sacrificiu. Asta înseamnă că această evadare din prezent, această călătorie în trecut nu trebuie înţeleasă ca o colectare propriu-zisă de informaţii, ci ca o raportare la simboluri. Evenimentele reale, aşa cum s-au întâmplat în trecut, în prezent nu au valoarea potrivită şi nu trebuie în mod forţat privite aşa pentru că altfel vor leza prezentul sau vor construi un viitor după chipul trecutului, obligându-ne să ne întoarcem la stadiul pe care l-am depăşit şi să ne tot întrebam de ce batem pasul pe loc, de ce nu progresam sau de ce viaţa nu comportă schimbări calitative.
Aceste alegeri par să bulverseze mintea omului comun, să-l tulbure, să-l enerveze şi să facă din 17 aprilie o zi copleşitoare, în care se întâmplă foarte multe şi, dintre acestea, marea majoritate sunt rele.
Tocmai de aceea este important, ca recomandare, să punem stop pe aceste evenimente negative, să le lăsăm să se deruleze în virtutea inerţiei pentru a-şi consuma mesajul negativ. Dacă intervenim în acest proces cu energia pe care o avem, oferim putere planetelor malefice care ne agresează planetele individuale, adică oferim o jertfă energiilor negative şi, cum este de aşteptat, răspunsul va fi unul periculos pentru că ne va lăsa impresia că procesele şi evenimentele macro, grupul de apartenenţă sau societatea stau în calea afirmării sau a desfăşurării traiului obişnuit în simplitate şi confort. Nu teama este elementul care ne protejează de acestea, ci gândirea raţională, matură şi, mai ales, acea atitudine de bun-simţ a omului serios care știe să se oprească în faţa unei situaţii pe care nu o cunoaşte sau nu o poate evalua. Astăzi este important să ne oprim în faţa a ceea ce nu cunoaştem pentru că altfel vom fi împinşi spre energii pe care să nu le putem evalua corect și vom ajunge să ne transformăm în victime pentru că, desconsiderând o avertizare, nu mai acceptăm adevărul că nu planetele ne obligă să ducem pe umeri o povară, ci, relaţiile dintre acestea, magnetismul astral, prin complexitatea sa, constrâng individul să lucreze la un alt nivel. Cine refuză să lucreze la un alt nivel îşi aplică singur sancţiunea.

Conjuncţia Soare-Marte, împlinită în noaptea de miercuri spre joi, în spaţiul acestei zile, are o componentă controversată. Adesea de consideră că întâlnirea celor două planete generează o energiei explozivă care poate fi foarte uşor folosită în scopuri negative, malefice, distructive. Pentru că se formează pe Berbec unii astrologi consideră că acest aspect, tocmai pentru că are suportul acestei zodii şi că ambele planete au calităţi speciale în acest semn, în loc să genereze aspecte pozitive, prin calităţile lor, duc la o degringoladă socială, la haos sau la o răvăşire a tot ce ţine de viaţa personală, de intimitate, de zona interioară a unui segment social, atât de mult încât practic după această zi multe dintre elementele benefice cu care am lucrat până acum să nu mai aibă o atât de mare importanță. Eu consider că această viziune fatalistă a conjuncţie Soare-Marte pe Berbec este exagerată pentru că forţa şi expansiune nu generează efecte negative şi nu distrug decât atunci când baza individului este susţinută pe o educaţie negativă. Deci acum nu avem dreptul să-i încadrăm pe toţi în aceeaşi categorie. Cei care au fost educaţi prost vor folosi această energie în mod periculos, împotriva celorlalţi şi pentru a-şi susţine importanța de sine şi nici într-un caz pentru emancipare sau pentru depăşirea propriei condiţii. În felul acesta, curajul acestei zile va căpăta note dramatice. Luna în mijlocul zilei va împlini un careu cu Marte, urmând ca la aproximativ un sfert de oră de la acest unghi să împlinească şi careul cu Soarele. Acest raport de forţe între luminarii, prin implicarea lui Marte, beneficiază însă de circumstanţe atenuante. Avem şansa (şi nu este deloc puţin lucru) să beneficiem de această conjuncţie pe gradul 28 al zodiei Berbec. Dacă mecanică cerească nu ar fi permis acest lucru şi s-ar fi întârziat puţin conjuncţia celor două planete, în așa fel încât să se împlinească pe ultimul grad al zodiei Berbec (anaretic) toată această ipostază ar fi adus mult credit astrologilor fataliști care privesc această conjuncţie cu o rezervă nejustificată.
Pe baza acestora, descoperim că 18 aprilie este o zi a nevoii de exprimare. În primul rând, exprimarea va fi nonverbală. Vom dori să ne deplasăm, să ne mişcăm, să ne apropiem de un mediu, să ne depărtăm de altul, să ne însuşim anumite lucruri fără a deposeda pe cineva şi să considerăm că toate acestea fac parte din procesul de îmbogăţire ori de înnobilare a fiinţei, însă toate aceste componente până în prima parte a zilei vor capăta o notă inutilă în sensul că ne vor îndrepta către acele elemente care nu ne sunt de folos pe viitor.
Este important să vedem că aceste careuri între luminării, intre Lună şi Marte sau, în egală măsură, conjuncţia Soare-Marte, nu acţionează în mod singular, ci prin apropierea lui Venus. Relaţia intimă care se construieşte între acestea, conflictele din intimitate, dilemele personale, nemulţumirile, o stare proastă, o observaţie pe care o facem şi despre care credem că nu va interesa pe nimeni ne va antrena spre noi zone ale expresiei personale. Acest lucru este posibil prin opoziţia pe care Venus o formează în faza de aplicaţie cu Saturn. În felul acesta, înţelegem că sfera afectivă dacă nu este tulburată sau dacă nu este strivită de preconcepţii, de o voinţă prea puternică, de ambiţii periculoase, nemăsurate sau indecente, lucrurile vor rămâne, şi în aspectul pozitiv şi în cel negativ, într-un spaţiu intim. Mulţi se vor întreba cum este posibilă ca o conjuncţie între Marte şi Soare în Berbec, în situaţia în care Marte în Berbec este în domiciliu, iar Soarele în exaltare, să ducă la o exprimare atât de puternică la nivel individual. Da, este posibil pentru că nu doar Marte este în domiciliu, ci şi Luna, iar exaltarea Soarelui ne va suna azi ca o forţă de mediere. Vom încerca prin căldură sufletească şi idealizare să mediem între dorinţă şi acţiune şi să ne mulţumim cu ceea ce avem în jur, păcălindu-ne că am reuşit să menţinem echilibru sau să ne însuşim lucrurile care ne trebuiesc cel mai mult. Această păcăleală vine din faptul că Lilith trimite raze către conjuncţia Soare – Marte prin sextilul pe care-l împlineşte cu cele două astre şi care denaturează sensul cuvintelor, înţelesul lor, oferind o perspectivă lipsită de viabilitate, de durabilitate sau chiar de înţeles.
În felul acesta, înţelegem că această conjuncţie Soare-Marte care se împlineşte o singură dată pe an, acum, prin faptul că este găzduită de Berbec, depinde mult de baza pe care o avem. Ceea ce am construit până acum, nu doar de la începutul lunii aprilie, ci chiar de—a lungul lunii martie, iar pentru cei implicaţi în proiecte de anvergură, de la începutul lui 2013 sau chiar de-a lungul lui 2012, va trece acum spre un alt nivel. Acest declic se realizează prin entuziasm, emancipare, deschidere sau prin însuşirea anumitor lucruri care chiar nu ne sunt necesare. Lucrurile inutile îi va împovăra pe unii, întârziindu-i, blocându-le sentimentele sau atrăgându-le atenţia către lucruri superficiale, avertizându-i referitor la calitatea alegerilor majore care vin în toamna acestui an pe conjuncţia Saturn-Capul Dragonului, în sensul că atunci ele vor trebui să fie obligatoriu diferite de acestea de acum. Fie că înseamnă stoparea unor acţiuni sau îndreptarea lor către o altă direcţie, fie că înseamnă avertizarea referitor la anumite demersuri mai importante decât cele de acum, conjuncţia Soare-Marte nu are cum să deţină eticheta absolută de conjuncţie malefică. Ea aduce entuziasm, forţă şi putere şi fiecare va fi răpunzător de modul cum își va folosi această putere. Ar fi incorect să considerăm că toţi oamenii care deţin puterea devin malefici. Cine gândeşte așa nu face altceva decât se dezvăluie că, în realitate, nu priveşte obiectiv realitatea înconjurătoare, ci transforma orice energie pozitivă în energie negativă şi va considera că numai prin acest proces reuşeşte să devină puternic. Aceste elemente constituie una din cele mai mari încercări ale acestei zile şi surse ale suspiciunii, îndoielii sau nemulţumirii.
La modul comun 18 aprilie, pentru proiectele pe termen lung, devine o zi a obstacolelor. Multe lucruri se opresc azi. Aparatele nu mai funcţionează ori amânăm deplasări, drumuri, devansăm întâlniri pe proiecte ample sau refuzăm să mai alimentăm o relaţie despre care azi vom considera că nu duce nicăieri. Unii se vor grăbi prea mult, alţii vor fi temperamentali sau vor fi duri prin refuzul de a se implica într-un anume demers. Indiferent de atitudinea pe care o vor avea, că vor îmbrăţişa toate aceste lucruri sau că le vor refuza cu aceeaşi hotărâre şi determinare, elementul definitoriu al acestei zile este cel al forţei. Soarele în conjuncţie cu Marte pe Berbec înseamnă forţa. Cei care reuşesc să-şi controleze foarte bine această forţa vor reuşi să înţeleagă care le sunt calităţi şi care le sunt defectele, să le vadă clar prin faptul că această forţă sau energia emancipării cu care intră azi în contact le prezintă pe acestea la o altă scară.
Pentru că avem în continuare activ sextilul lui Lilith cu Soarele şi Marte lucrurile au azi mai mult caracter de avertizare decât de împlinire sau finalizare. Asta înseamnă că lucrurile pe care le vedem disproporţionat, ceea ce ne încântă sau respinge, ceea ce ne face să ne simţim importanți sau daţi la o parte, constituie mai curând o avertizare, un element de care trebuie să ţinem cont pentru a ne aminti de el atunci când ne vom întâlni cu destinul, cel mai târziu în luna septembrie 2013, când Saturn şi Capul Dragonului se vor fi în conjuncţie. Paradoxal, ceea ce se întâmplă azi devine decisiv pentru atitudine, gând, sentiment şi mai puţin pentru acţiune, iar caracterul benefic sau malefic al acestei conjuncturi va depinde foarte mult de bază pe care o avem în ceea ce gândim sau în ceea ce simţim.
Prin urmare, mulţi vor considera că această zi îi îndeamnă să se exprime la scena deschisă, că le ridică din cale anumite bariere sau îi face să nu le mai vadă pentru a-şi depăşi anumite inhibiţii sau pentru scăpa de frica de nu vorbi cu anumite persoane, de teama de a vorbi în public sau teama de înălţimi. Conjuncţia Soare-Marte pe Berbec înseamnă explorarea înălţimilor, a vârfurilor ameţitoare, a celor mai periculoase conjuncturi pentru a demonstra forţă şi expresivitate. Procedând aşa mulţi îşi vor strica prietenii, îşi vor alunga oameni din preajma sau vor provoca stricăciuni la modul concret în casă sau la serviciu, fiind în felul acesta deposedaţi de anumite lucruri utile pe viitor. Pentru a completa acest gol îşi însuşesc altele dintr-o zonă comună, fără a deposeda pe cineva de vreun bun sau vreun drept. Însă noile achiziţii nu se vor ridica la nivelul celor pe care le-a stricat, dar elementul novator va încânta mai mult decât faptul că am fost deposedaţi de valori specifice, că drumul s-a oprit pe moment sau definitiv, că demersurile nu mai pot merge ca şi până acum. Nu este însă corect să punem această etichetă a eşecului pe toate demersurile. Conjuncţia Soare-Marte pe Berbec înseamnă forţă în exprimare, exprimare necontrolată sau o exprimare încurajată de un entuziasm neverificat, iar asta înseamnă explorarea limitelor personale până dincolo de bariera sustenabilităţii. Mulţi îşi pierd controlul, uită ce au vrut să spună, se aventurează în alte zone şi din această cauză acţiunile sale vor purta această componenta negativă. Există însă oameni care îmbrăţişează disciplina şi care se vor simţi azi extrem de motivaţi pentru a ataca o redută.
Marte în Berbec are şi această componentă a disciplinei militare pentru a pune în valoare un grad, o trăsătură personală sau o autoritate. Atunci când Soarele se apropie de Marte, când cei doi îşi unesc puterile, expresia marţiană va avea nevoie de strălucire şi de recunoaştere socială. Asta înseamnă că aceia care au fost educaţia să respecte reguli vor ieşi la rampă şi îşi vor prezenta achiziţiile, vor impune celorlalţi cu multă îndrăzneală reguli şi îi vor opri din demersurile lor. Din punctul de vedere al celor constrânși să îmbrăţişeze disciplina intervenţia celor educaţi va fi văzută ca fiind malefică şi nu vor vedea că se află în fața unor forţe situate mult mai aproape de educaţie decât de distrugere.
Spre seară, când Luna va trece în Leu vom primi din anturaj ecouri pozitive. Ele nu vor fi concretizate prin cuvinte sau prin atitudini adresate în mod direct, ci vor fi citite, consultate, observate printr-o neagresiune. Faptul că se opreşte un demers, că întârzie un răspuns despre care ne aşteptăm să fie negativ, faptul că sunt uitate anumite elemente de comportament sau obiecte inutile, prin toate aceste lucrurile care ies din schema obişnuitului şi care ar impune o greutate şi ar stresa, se lansează un mesaj pozitiv şi indivizii disciplinaţi, educaţi şi curajoşi vor înţelege din acestea că anturajul răspunde pozitiv. Da, este adevărat, anturajul răspunde pozitiv prin neîmbrăţişarea dizarmoniei şi acest lucru înseamnă pentru cei care lucrează cu energia, care îndrăznesc spre mai mult pentru desţelenirea câmpului conştiinţei şi explorarea unor zone care înnobilează fiinţa, chiar dacă o pune la muncă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a încerca azi un exerciţiu de imaginaţie. Înainte de a-i da curs, să încercăm să privim orice impuls, oricât de puternic ar fi, ca şi cum ar veni din partea interlocutorului. Adică să ne gândim cum am reacţiona dacă interlocutorul ar proceda aşa cum simţim şi ne dorim să reacţionăm noi faţă de el.

Astăzi ne acordăm circumstanţe atenuante. Luna azi va traversa practic prima ei zi de Leu şi ne va încălzi sentimentele îndreptându-ne atenţia mai mult spre ceea ce ne hrăneşte confortul, spre ceea ce ne face să ne simţim bine într-un cadru intim sau spre persoanele care reuşesc să ne încânte prin gesturi, prin cuvinte ori să ne confere un anume statut sau de la care să obţinem anumite beneficii. Luna în Leu ne aduce un anume interes faţă de starea de confort, faţă de stima de sine şi toate aceste lucruri vor aduce sextilului Venus-Neptun o conotaţie pozitivă, chiar dacă mulţi dintre cei care caută adevărul sau se ocupă de o cale spirituală, combat importanța de sine şi toate instrumentele pe care această le foloseşte.
Nu am scapat însă de energia conjuncţia Soare-Marte, e activează încă aşa cum până acum am fost în fereastra sextilului dintre Venus şi Neptun (împlinit azi), asta înseamnă că suntem într-o fereastră cosmică în care energiile feminine şi masculine ne îndreaptă spre intuiţie. Ceea ce azi se opune intuiţiei, ceea ce nu ţine cont de inspiraţie, de sensibilitate, se întârzie. Această întârziere survine prin faptul că Venus se află în aplicaţia opoziţiei cu Saturn, iar azi Neptun din Peşti (domiciliu) prin implicaţiile sale globale, prin sextilul cu Venus, ne aduce un mesaj interesant. Acest mesaj ne spune că trăim într-un timp potrivit, că suntem constrânşi de toate aceste obstacole să ne integrăm în această societate pentru a descoperi lucrurile bune pe care aceasta le are, nu pentru a strivi umanitatea văzând-o doar prin defecte. La acest gen de atitudine vom face trimitere azi, iar energia curajului sau entuziasmul de care am beneficiat în ziua anterioară vor fi îndreptate în această direcţie, făcându-i pe oameni să se confrunte cu elemente noi.
Unii oameni vor privi deschiderea sufletului sau chiar îmbrăţişarea armoniei cu cei din jur, cu societatea, ca pe o ţintă, ca pe o finalitate. În realitate, aceste lucruri, așa cum sunt ele prezentate azi, vor fi noi sau vor semăna puțin cu anumite episoade din trecut, iar comparaţia se va limita doar la acest aspect, adică să ne confruntăm cu o formă de armonie pe care să nu o putem transpune în cuvinte, cu care să ne luptăm şi din respingerea ei să ne alegem cu o formă neobişnuită de stres, de o oboseală, de tulburare interioară pe care să o numim boală. Boala constituie un alt element care ne va speria azi pentru că ne-am educat să considerăm că ea este o justificare a comportamentului. Dacă unii oameni au nevoie de atenţia altora şi dacă această atenţie nu va veni decât în momente cruciale, persoana respectivă îşi va construi, prin fiinţa sa sau prin conjuncturile sociale la care participă, episoade reale, categorice şi dramatice în aşa fel încât să poată obţine atenţia pe care şi-o doreşte. Acest proces care se bazează pe o comandă afectivă devine azi înţelegere. Azi înţelegem care sunt sentimentele care ne apasă şi mai mult în suferinţă şi care sunt acelea care ne ajută să ne bucurăm de viaţă sau să o privim altfel, într-un mod corect, benefic şi binefăcător.
Seminţele acestei zile vor germina în aşa fel încât plăntuţele care se ridică să fie avertizate faţă de sentimentul de milă, de datorie sau de asociere a acestora cu dragoste. Toate aceste lucruri se vor desfăşura mai mult la nivel interior şi puţini vor fi aceia care vor reuşi să explice o parte din aceste sentimente apăsătoare. Sextilul dintre Venus şi Neptun înseamnă explorarea unor limite personale însă nu pentru a le explica celorlalţi, ci pentru a îmbogăţi patrimoniul personal acum şi, în viitor, atunci când situaţia socială va fi alta, când statutul persoanei respective va fi altul după o ţintă stabilită acum, să putem împărtăși atât de bine din experiența proprie încât și alţii care se vor afla atunci la nivelul explorării să nu treacă prin greşelile prin care am trecut noi.
Toate aceste lucruri iau azi înfăţişarea unei înţelepciuni de viaţă, iar această înţelepciune nu va mai fi atribuită zeilor, ci va fi descoperită în conjuncturi banale, în episoade obişnuite, pe unele dintre ele le întâlnim chiar în fiecare zi. Pentru că viziunea acestei zile este complet nouă, schimbată, flexibilă, mobilă şi uşor de înţeles, toate aceste situaţii comune, obişnuite, banale vor fi înnobilate.
În felul acesta, descoperim că obstacolele care se întrevăd din ce în ce mai mult devin elemente pe care trebuie să le evităm. Aceasta ocolire, prin sextilul Venus-Neptun, înseamnă dragoste, iertare, împăcare cu destinul propriu sau chiar evitarea unei confruntări verbale, directe până la atingerea stadiului în care interlocutorul, care ar fi trebuit să îndeplinească rolul de opozant, înţelege că trebuie să facă şi el un pas sau îşi pierde din caracterul virulent cu care, până mai ieri, intervenea.
Crucea cosmică fixă pe care o parcurgem azi ne aduce în faţa unor obstacole pe care refuzăm să le depăşim. Unele dintre ele par categorice, atât de apăsătoare, atât de reale încât orice recomandare ni se va părea de neaplicat. Dacă am încerca fie şi numai foarte puţin să ne detaşăm de această atitudinea afectivă negativă, de această apăsare întreţinută de propriul ei argument atunci lucrurile ar fi mai puţin periculoase şi deschise, iar caracterul agresiv al celor din jur ar păli în faţa unor acţiuni personale, singurele pentru care dăm socoteală.
Prin urmare, 19 aprilie este o zi a descoperirii adevărului interior. Mulţi vor avea momente de derută în faţa acestui adevăr interior pentru că-l vor nega ori vor încerca să-l reinterpreteze, aşa cum le spune conştiinţa pentru a-l face comod, uşor de înţeles sau pentru a-l compromite. Lucrurile însă se deplasează spre o direcţie pozitivă pentru că în mijlocul zilei Luna şi Uranus se întâlnesc în trigon, de asemenea, dimineaţa Luna şi Mercur vor împlini un trigon, iar participarea Lunii la crucea cosmică împreună cu Saturn, Junon şi Venus nu face decât să ne construiască tabloul întreg real al lumii în care trăim. Această realitate nu este cea impusă de comunitate, de anturaj, ci este cea pe care ne-o impunem singuri. Atât timp cât vom crede în ea, va fi reală şi „beneficiile” ei vor fi tot timpul în preajmă. Aceste “beneficii” sunt elementele care ne opresc cel mai mult din evoluţie, care ne frânează emanciparea şi care ne abandonează în starea de suspiciune faţă de cei din jur. Oamenii nu se iubesc atunci când se tem unii de alţii. Iubirea și teama nu pot ocupa acelaşi loc, nu pot coabita. Ele sunt forţe care se exclud una pe cealaltă, tocmai de aceea atât în sfera vieţii personale “iubirea cu frică atrage pedeapsa” cât şi atunci când ea este abordată în sfera spirituală, acolo unde forţele sunt mult mai puternice şi implicaţiile asupra destinului mult mai mari.
Omul comun va fi însă atent azi la ceea ce-l încântă sau îl mulţumeşte. Va fi tentat să facă multe compromisuri pentru a se proteja de suferinţă pentru că va considera că viaţa şi aşa este foarte apăsătoare, contextul social și așa îi este potrivnic. Această cruce cosmică pe semne fixe poate aduce întârziere pe baza acestei atitudini negativiste, iar această atitudine va fi strâns legată de sentimentul de apartenenţa, de încrederea în sine sau chiar de sentimentul de siguranţă. Pentru a se simţi în siguranţă faţă de anumite persoane unii oameni fac tot felul de prostii, se mutilează mental sau afectiv ori îşi anulează anumite direcţii ale destinului personal, considerând că iubirea persoanei spre care tind este tot ceea ce le trebuie. Este o mare greşeală să se autoagreseze în felul acesta pentru că nu se înnobilează coborându-şi nivelul, ci îşi blochează evoluţia şi se pierd în suferinţe inutile sau chiar prosteşti.
Iubirea trebuie să-l facă pe om liber, atunci când nu-l face liber, atunci când nu-i oferă sentimentul de deschidere, de amplitudine, de emancipare devine exponentul unei forţe care se deplasează în sens invers care coboară nivelul individului şi care-l împovărează cu sentimentul datoriei sau cu suferinţe inutile.
Aşa cum revolta împotriva nedreptăţii nu este aceeaşi cu revolta împotriva dreptăţii, la fel dragostea faţă de un element negativ care ne transformă după chipul şi asemănarea a ceea ce reprezintă, nu este la fel cu dragostea faţă de un element pozitiv pentru care trebuie să facem sacrificii, nu pentru a-i atrage atenţia, ci pentru a fi în armonie cu graţia sa prin raportare la un element superior.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne folosi sentimentul ca pe un instrument care să ne ridice, nu ca unul care să ne schimbe viaţa prin suplimentarea îngrădirilor. Cei care, iubind, se simt înlănţuiţi, vor vedea în energia acestei zile o apăsare şi mai mare, o împovărare şi mai puternică pe direcţia neputinţei sau a incapacităţii de a trăi liber. Ceilalţi vor înţelege că simplitatea îi eliberează de orice sentiment al datoriei şi că această datorie nu lasă gol locul pe care l-a ocupat, ci este înlocuită cu sentimentul respectului şi al devotamentului, aceste elemente care ne îndeamnă pe noi fiinţele care trăim în comunitate, în grupuri, să realizăm un schimb permanent de sentimente, de gânduri, de impresii, să ne ajutăm unii pe alţii să nu considerăm că acest ajutor îi îndatorează pe ceilalţi. Iubirea dezleagă lanţurile suferinţei şi ne apropie de adevăr.

>

Ziua de 20 aprilie reprezintă un moment de graniţă între tot ceea ce am făcut de la început anului şi ceea ce vom face de acum încolo până la împlinirea conjuncţiei Saturn-Capul Dragonului, evident în mai multe etape. Prima etapă se va desfăşura de azi şi până pe 30 aprilie. Următoare se va desfăşura în luna mai, când se împlineşte din nou careul Uranus-Pluton, aducând o nouă etapă a ciclului războiului. Etapa a treia care se întinde pe mai bine de trei luni de zile, însemnând lunile de vară şi o parte din luna septembrie. Pe lângă aceste direcţii importante, ziua va deveni celebră şi prin faptul că Mercur şi Uranus împlinesc conjuncţia lor pe zodia Berbec. Aceste trei mari evenimente astrale, ingresurile Soarelui şi a lui Marte în Taur şi conjuncţia Mercur-Uranus în Berbec, reprezintă un reper important a lui 2013, acela care ne îndeamnă să gestionăm un patrimoniu, să lăsăm în urma reacţiile temperamentale, nevoia de a ne impune prin cuvânt sau de a ţinti foarte sus pentru a câştiga timp şi pentru a nu-l mai pierde cu etape intermediare.
În acest moment când Soarele şi Marte trec în Taur, Luna se află în careu cu Axa Dragonului, aducând o ipostază complicată de răstrişte în care ceea ce este important și decisiv pentru dimensiunea personală ne împovărează, ne nemulţumeşte, ne interesează, iar ceea ce este superficial şi tendenţios, mincinos şi indecent să ne tenteze captându-ne atenţia şi energia (sextil Luna-Lilith).
Părăsind zodia Berbec, Soarele trece de la exaltarea sa la un semn din care ne îndeamnă să fim mult mai aproape de valorile practice, de familie, de ceea ce construieşte de toate elementele care sunt situate la baza personalităţii ori la baza societăţii. Dacă în Berbec apar impulsurile, aspiraţiile, idealurile, în Taur ele obțin primele zone, primele locuri unde să se aşeze și să se consolideze. Pentru că acum două zile am avut de traversat o conjuncţie puternică Soare-Marte pe zodia Berbec, traversând un moment de mare graţie a acestei zodii, acum ambele trecând în Taur ne aduc ipostaza în care să trecem de la extaz la agonie. Agonia nu înseamnă azi decădere, ci este doar o figură de stil în sensul că lăsăm de o parte lucrurile care ne-au incitat, care ne-au încălzit simţurile, discuţiile prea aprinse, ameninţările sau promisiunile şi ne apropiem de sarcinile profesionale, de curăţenie, de munca pe care trebuie să o facem în familie, acasă, de construirea idealului propriu, din aproape în aproape, în etape mici şi cu mult efort, cu sudoarea frunţii.
Trecând în Taur, Soarele şi Marte ne apropie mult de senzaţiile care ne vin din lumea concretă. Coborâm din ceruri, ne desprindem de tot ceea ce este construit la nivel de ideea şi întindem mâna pentru a lua ceea ce credem că ne este necesar. Asta înseamnă că această zi pe lângă elementele ample care se vor desfăşura de-a lungul următoarelor patru săptămâni ne îndeamnă să cerem în mod concret ceva. Acest element pe care-l solicităm azi şi care ţine de zona patrimoniului personal este motivat de anumite lipsuri. Nu vom mai ţine cont că am tot încercat de la începutul anului până acum să tot obţinem ceea ce vom cere azi cu insistență fără sorţi de izbândă şi, pentru că nu mai suntem prinşi în mrejele bucuriilor superficiale sau în extazul victoriei, considerăm că întoarcerea la simţul practic înseamnă şi revendicarea unui anumit statut. Suntem împroprietăriţi, primi sarcini de la superior ori ni le atribui singuri şi doar din această cauză considerăm că merităm să primim beneficii substanţiale. Acesta va fi elementul cel mai delicat şi compromiţător pentru că el scoate în evidență lipsa de organizare pe care am probat-o până acum, lipsa de disciplina în acele zone în care nu am reuşit să o implementăm, deşi de-a lungul analizelor noastre am tot invocat, atunci când a fost cazul, nevoia de disciplină, de metodă, de respect, de ponderaţie.
Elementele noi, care ne vin din conjuncţia lui Mercur cu Uranus aduc azi un contrast puternic nevoii de concret. Gândirea abstractă, vizibilă în această zi, nu are legătură cu ce s-a-ntâmplat de la începutul anului până acum, nu are legătură nici măcar cu ceea ce s-a-ntâmplat în anul 2012, ci va avea legătură cu ceea ce va veni spre noi sub formă de intuiţie, inspiraţie, recomandare, sfat până pe 30 aprilie sau, la modul concret, ca etapa a ciclului războiului, în luna mai când se împlineşte din nou careul lui Uranus cu Pluton, însă nu se va continua ceea ce am făcut până acum, ci va fi vorba despre altceva, despre alte tipuri de relații, despre alte motivații, de alte negocieri. Aceste demersuri care nu pot fi oprite acum datorită amplorii lor vor fi susţinute mai tarziu pe elemente personale, pe energia individuală, nu pe forţa grupului şi nici pe o forţă subtilă care ne-a supravegheat până acum paşii şi care ne-a făcut recomandări menite să ne întărească discernământul, să ne călească sufletul ori să ne protejeze corpul.
Faptul că Soarele şi Marte părăsesc zodia Berbec, trecând în Taur, iar Mercur şi Uranus împlinesc o conjuncţie pe zodia Berbec nu înseamnă că mentalul sau nevoia de universalizare, de abstractizare ori inspiraţia universală au rămas în urmă ori sunt blocate pe ambiţii fără rost, ci înseamnă că trecând în Taur (Soarele şi Marte) ne îndeamnă să ne ocupa de lucruri concrete şi să lăsăm mentalul să ne construiască etapele viitoare. Dacă amestecăm nevoia de concret care ne vine din Taur prin cele două poziţii astrale cu inspiraţia genială, cu nevoia de a atinge performanţă prin ideea, prin noţiune sau prin forţă mentală, greşim foarte mult şi ecoul acestor erori va bloca un demers social pe care dorim să-l facem de acum şi până pe 30 aprilie.
Acest moment de graniţă, această trecere de la anumite tipuri de acţiuni la altele reprezintă prin evenimentele astrale ale zilei de azi o sugestie foarte important pentru cei care lucrează cu energia şi anume invitaţia la jertfă. Jertfa nu se referă la propria fiinţă, ci se referă la energiile pe care le-am lăsat în trecut. Unii vor aborda procese cunoscute, accesibile, spre exemplu călătoria în trecut pentru recuperarea energiei pe care am lăsat-o în anumite evenimente prin rememorare obiectivă ori contemplație, alţii însă vor adopta instrumente de meditaţie sau procedee de manipulare a energiei foarte complexe sau foarte abstracte care implică jocul cu noţiunea sau chiar folosirea anumitor informaţii care reaşează evenimentele în timp. Acest procedeu deosebit de delicat şi subtil, acela al reaşezării evenimentelor în timp, ține de influenţa din umbră a planetei Saturn, cel care guvernează timpul şi, chiar dacă pentru inițiați el reprezintă un mare beneficiu, pentru profani constituie o intervenţie agresivă în viaţa celor care nu sunt încă pregătiţi să evolueze, nu pentru că nu au atins un anumit stadiu, ci pentru că aflându-se în preajma sa au refuzat efortul personal minim pe care trebuie să-l facă o fiinţă pentru a trece de la un stadiu la altul.
Pentru omul comun aceste noţiuni legate de evoluţie, de trecere de la un nivel la altul, sunt foarte abstracte şi nu vor reuşi să-l impresioneze prea mult azi. El va observa că a sosit timpul să se apuce de lucru, că vrea să facă ceva, dar nu ştie ce, ca mintea i-a rămas la anumite proiecte din trecut pe care nu mai poate să le continue acum şi, pe modelul acelora, este nevoie să o ia de la capăt cu mai multă forţă, cu mai multă ambiţie, cu mai multă determinare, dar cu alte mijloace. Prin cerul astral de azi el va simţi că acumulările sale nu-i sunt destinate doar lui, ci va trebui să participe prin ceea ce strânge la un edificiu mult mai complex asupra căruia nu poate acum să emită o părere şi despre care nu poate avea nicio reprezentare. Doar intuieşte ceea ce va veni spre el şi această intuiţie, această inspiraţie îl motivează să-şi pună deoparte anumite lucruri albe pentru zile negre.
Prin urmare, 20 aprilie va fi o zi importantă prin faptul că va găzdui anumite evenimente astrale care modifică registrul astral, nu neapărat prin evenimentele pe care le conţine doar aici. Soarele şi Marte lasă în urma zodia Berbec şi este posibil ca o parte din evenimentele susţinute de această zodie pentru strălucire şi exprimare de sine să se oprească brusc la începutul acestei zile, în noaptea de vineri spre sâmbătă şi oamenii să nu mai găsească motivaţia necesară să meargă mai departe în felul acesta sau nu mai sunt susţinuți material, moral, afectiv pentru etapele următoare. Asta nu înseamnă că viaţa se opreşte aici şi nu înseamnă că experienţele care le-au acumulat până acum nu le sunt folositoare, ci înseamnă ca toate acestea se susţin pe alte baze, pe alte principii şi ţintesc spre alte destinaţii.
Astăzi vom realiza că planurile pe care ni le-am făcut la începutul anului, în ianuarie, acum nu se mai pot susţine şi realizăm că în tot acest răstimp de la începutul lui 2013 până acum au comportat modificări, ajustări important. Această percepţie se adresează doar acestei zile şi asta pentru că resursele materiale sunt diferite de ceea ce am considerat la începutul anului că vom avea acum, că relaţiile de prietenie ori suportul pe care-l aşteptăm din jur s-a schimbat puţin şi că toate acestea nu ne mai permit să ducem corabia la destinaţie pe traseul cel mai scurt, prin apele cele mai tulbure sau prin zonele cele mai periculoase. Unii se vor hotărî azi să ocolească drumul spre casă să muncească mai mult pentru acelaşi rezultat şi să fie mulţumiţi că li se dă ocazia să nu se oprească, ci să meargă mai departe. Alţii se vor bucura, de asemenea, că au fost opriţi din aceste demersuri epuizante pe care le susţineau în virtutea inerţiei sau motivaţi de orgolii ori de ambiţii care îi consumau foarte mult. Liniştea care vine din Taur prin intermediul Soarelui și a lui Marte va fi pentru aceştia binefăcătoare.
Cele două extreme ale acestei zile, elementul cel mai înalt, tinta cea mai de sus evidenţiată de conjuncţia Mercur-Uranus din Berbec, şi adâncimile cele mai mari unde pot ajunge rădăcinile, prin intermediul lui Marte şi al Soarelui din Taur, aduc zilei o notă atât de complicată, de intensă şi de puternică încât vom avea impresia, în egală măsură, că fie mergem mai departe, fie ne oprim din demers, în ambele cazuri avem suportul necesar. În mod paradoxal, pentru lucrurile asupra cărora nu suntem hotărâţi, pentru care nu ne putem decide în totalitate, nu cele care se opresc ori stagnează printr-o decizie categorică, vom avea impresia că ni se retrage orice suport.
Prin conjuncţia lui Mercur cu Uranus 20 aprilie este ziua întâmplărilor ciudate, neobişnuite, mai ales că acest episod atinge faza sa perfectă în plină zi. Aceste situaţii neprevăzute vizează raporturile cu tehnica de calcul, cu mijloacele de comunicare, cele legate de transferul de informaţii, de transferul de date, de fluctuaţiile de pe piaţa financiară ori care vor genera o manifestare stranie a celor care profesează în domeniul comunicării, a relaţiilor cu publicul ori care au îmbrăţişat meserii ce prospectează noutatea şi o face accesibilă celorlalţi.
Intensitatea cu care se manifestă evenimentele de azi poate provoca şi scăderea bruscă a vitalităţii. Unii pot acuza o accentuată stare de oboseală ori azi conştientizează oboseală pe care au acumulat-o în ultima perioadă. Trecerea Soarelui şi a lui Marte dintr-o zodie de foc într-una de pământ poate însemna şi nevoia de odihnă, de linişte, de hrană curată, nevoia de stabilitate, de a ne fixa rădăcinile, adică de a ne opri din anumite procese care ne epuizau fără a ne suprima demersul în sine. Acest moment de pauză poate însemna nevoia de izolare, de o vacanţă, de o deconectare, poate chiar de a îmbrăţişa anumite activități superficiale care ne liniştesc mintea, o odihnesc trupul şi ne ajută să ne refacem după o perioadă intensă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a face diferenţa între impuls şi gând. Astăzi impulsul şi gândul sunt două direcţii care lucrează pentru ţinte diferite şi ele sunt susţinute de conjuncţia Mercur-Uranus (gândul) şi de ingresurile Soarelui şi a lui Marte în Taur (impulsul). Dacă impulsul are acumularea ca finalitate, gândul ţinteşte spre genialitate. Este adevărat că ţintele acestei zile sunt prea îndrăzneţe pentru ceea ce se poate obţine în masă, însă promisiunile astrale pentru această zi sunt foarte generoase.

Contextul astrală la acestei zile ne spune că nu avem nevoie de lucrurile pe care le-am tot acumulat în ultima vreme, că nu ne sunt utile nici măcar relaţiile pentru care am investit atât de mult şi că până la urmă nu rămâne în preajma noastră decât efortul susţinut pe care l-am făcut şi rezultatele muncii prestate. Foarte mulți vor considera, pentru că Luna azi trece din Leu în Fecioară, că e mai puţin vizibilă munca pe care o făcut-o, stresul, efortul şi, din interior, din adâncul sufletului ori din anumite zone ale sufletului, strigă consumul, boala, dizarmonia ori uzura. Preocupările legate de refacerea sănătăţii, de revigorarea corpului, de igienă, poate chiar de controlul medical ori de anumite investigaţii pe care trebuie să şi le facă un om care simte că s-a-mbolnăvit sau chiar cel sănătos periodic, fac parte din preocupările zilei de azi. Sigur, pentru că Mercur trece prin sextilul cu Junon, lucrurile acestea se petrec în interior, iar ceea ce iese pe zona publică seamănă mai curând cu îngrijorările legate de starea de sănătate ori anumite suspiciune legate de decizii pe care le-am luat de-a lungul acestei săptămâni.
Careul lui Mercur cu Pluton care se împlineşte azi readuce în discuţie forţa distrugătoare a careului dintre Uranus şi Pluton, cel care-i pune pe oameni în conflict, care scoate la suprafaţă tensiunea în defavoarea nevoii de înţelegere şi de coabitare. Prin acest careu şi, implicit, azi prin adăugarea lui Mercur la această schema astrală negativă înţelegem că sectorul careului în celebrul ciclu al războiului susţinut de cele două planete ne oferă informaţii referitoare la segmentul în care se îndreaptă această tensiune până în 2016 când se va dizolva acest careu.
Aceste segment vizează mai mult sfera intimă, nu neapărat conflictul individului cu el însuşi, pentru că despre asta am mai vorbi, cât conflicte în interiorul naţiunilor, frământări interne sau conflicte pe ideea apartenenţei naţionale şi, de ce nu, chiar dispute între naţiuni fragmentate. Acum naţiunile care sunt fragmentate pe criterii administrative, fie tind care o uniformizare a aspiraţiilor urmând ca să survină conflictul după uniformizarea lor, fie acest conflict survine între două administraţii construite artificial în cadrul aceleiaşi naţiuni. Nu geopolitica este preocuparea acestei zile însă această trimitere ne poate ajuta să înţelegem că fenomenele sociale, de masă, nu sunt altceva decât expresia unor procese interioare, interne reproduse la o altă scară. Trecând de la identitatea proprie a fiinţei, la identitatea naţiunii oamenii nu fac decât să exploreze în acest registru trăsături legate de emancipare.
Dacă ziua de ieri a fost o zi de graniţă, în ziua de azi se jonglează mai mult cu noţiunile, se caută răspunsuri, se stabilesc ţinte, însă împărtăşirea se realizează într-un segment îngust, foarte îngust şi adesea încărcat de responsabilitate ori de nemulţumire. Această nemulţumire are ca susţinere astrală opoziţia Luna-Neptun care va încerca să fie mediată fără sorţi de izbândă de conjuncţia Soare-Marte şi de Saturn. În realitatea această tendinţă de mediere constituie o altă tensiune născută din eşecul respectiv şi care se transformă într-un dreptunghi mistic în care aceste opoziţii – teama de decizii greşite, de eşec şi neputinţa de a soluţiona rapid toate aceste programe – să devină pârgii pentru o nouă promovare socială ori pentru a îndrăzni în alte zone, în alte sectoare asupra cărora până acum nu am meditat îndeajuns.
Despre asta ne va vorbi azi Mercur din Berbec aflat în sextil cu Junon și careu cu Pluton, despre noi ţinte, despre noi obiective, de această dată, cu Marte şi Soare în Taur, aşezate pe alte baze. Aceste baze s-ar putea să fie la rândul lor supuse unor transformări în care Saturn are un important cuvânt de spus, adică structurile administrative, valorile timpului, poate chiar birocraţia ori autoritatea unui grup sau a unei instituţii.
Ceea ce s-a început în ziua de ieri şi se va continua cu ziua de azi înseamnă o trecere a conflictului de la un nivel la altul, pe o altă treaptă în care lucrurile devin mult mai vizibile din punct de vedere material, iar lupta pentru putere mult mai bine evidenţiată şi mai bine documentată. Această ipostaza a dreptunghiului mistic, prin faptul că are într-unul din colţuri Luna, aduce ipostaze care apar și se consumă într-o singură zi. Evenimentele curg astăzi liber şi caracterul lor complicat va apărea doar în intimitate, doar în adâncimea lor şi doar în această zi pentru că de mâine lucrurile care ies pe zonă publică au un alt suport, se exprimă altfel chiar și atunci când sunt mai puţin plăcute sau când se complică. Azi traversăm un obstacol şi acest obstacol ne face să ne vedem pe sine încărcaţi de informaţii utile, dispuşi să facem faţă unor situaţii complicate, mai puternici, mai siguri, însă fără a primi suportul necesar din partea anturajului, fără a fi apreciaţi, fără a fi valorificat acest potenţial de cei din jur. Spre seară, când Luna şi Saturn vor fi în sextil toate lucrurile vor deveni reci, prea calculate, prea raţionale şi acest raport ne va ajuta să cernem evenimentele, să ne amintim de anumite întâmplări să le vedem altfel decât le-am văzut de-a lungul zilei, poate chiar printr-o notă uşor dramatică, adică mai neplăcută decât a fost de-a lungul zilei.
Acolo unde nu există un sentiment stabil la care să se facă trimitere, o regulă de bun simţ, poate chiar o barieră care să blocheze duritatea limbajului ori tendinţa de a folosi un anumit ton, cuvinte necuvincioase, lucrurile vor fi ţinute în sfera armoniei. În zona în care această bariera nu există careul dintre Mercur şi Pluton va scoate la lumina acele impresii sau păreri despre oameni pe care în general indivizii ar trebui să şi le ascundă. Nu neîmpărtăşirea lor ar reprezenta soluţia, ci faptul că ies la lumină, nefiltrate, nerafinate, negândite, sub o provocare de moment sau în cele mai nepotrivite situaţii şi conjuncturi.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii, prin presiunea pe care o pune pe viaţa interioară, ar putea deveni o zi apăsătoare, de traumă, de nemulţumire, de stres, de tensiune în care toate lucrurile de care ne amintim să fie neplăcute şi să nu conţină în derularea sa nici măcar o ipostază prin care să ne detensionăm, să se diminueze intensitatea acestora ori să se îndrepte cumva spre vreo soluţie. Toate aceste lucruri sunt îndreptate către tulburări de conştiinţă, nemulţumiri legate de idealul propriu tocmai de aceea suntem azi în postura de a ne îndoi de toate deciziile pe care le-am luat anterior. Este însă o ipostază unică prin intensitate şi desfăşurare şi tocmai de aceea să nu luăm în sens personal toate aceste lucruri şi nici să acordăm o atât de mare credibilitate furtunii pe care o traversăm în această zi. Careu Mercur-Pluton înseamnă reactivarea în sfera mentală, devenită prea şubredă, prea impulsivă a mentalului din cauza Berbecului, a careului dintre Uranus şi Pluton aducând un război interior, o revoltă care consumă fiinţa din interior şi o epuizează.
Suntem familiarizaţi cu termenul de dialog interior şi acest Mercur în Berbec, dispus să aducă într-o zonă acţiunilor imediate careul Uranus-Pluton, încearcă să-și găsească aliaţi prin sextilul cu Junon sau să se întoarcă spre aliaţi mai vechi însă legătură cu aceştia devine superficială ori efemeră. Ne întoarcem al evenimentele trecutului ori ne reîntâlnim la prietenii din trecut doar azi, fie fizic, prin întâlnirii programate, fie metal ori în mediul virtual. Tot ceea ce se întâmplă azi este unic, izolat, de sine stătător şi nu trebuie privit ca o forţă care se va reproduce în viitor. Ceea ce se întâmplă azi face parte dintr-un proces de transformare însă caracterul dramatic al zilei de 21 aprilie este rezervat doar acestei zile.
Sunt avertizaţi indivizii care ocupa funcţii de conducere care pot, prin erori de moment, să decidă nefavorabil pentru un grup şi să producă prin aceste decizii efecte asupra cărora să nu mai poată reveni în viitor. Careul lui Mercur la Pluton este pentru aceste personale deosebit de agresiv şi virulent şi nu le conferă absolut deloc răgazul necesar să se gândească de mai multe ori la decizia pe care o iau, ci îi împinge spre reacţii de moment, spre deicizi rapide precipitate în care doar instinctul să aibă un rol decisiv. Acolo unde avem de-a face cu personaje educate care şi-au rafinat instinctul lucrând cu el, deciziile sunt constructive, pozitive, neplăcute pentru sine, dar foarte utile pentru comunitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne rezerva ziua pentru a regândi stabilitatea afectivă şi prin acest proces de rememorare prin această călătorie interioară să redobândim liniştea. Cei care nu-şi dobândesc liniştea şi intră în ziua de mâine tulburaţi vor impune săptămânii viitoare acest etalon. Obţinând liniştea devenim din start privilegiaţi pentru că ne situăm pe baze superioare.

3 thoughts on “15 – 21 aprilie 2013

 1. emilia spune:

  Hmmm, aceste analize imi sunt foarte folositoare! Ma bucura faptul ca mi-a fost dat sa le gasesc. Am un eveniment in derulare in scena profesionala ce imi vor trasa si statutul social si care se vor derula in perioadele despre care vorbesti in analiza saptamanii viitoare…si saptamana viitoare e planificata ca debut al acestora…nu stiam ca defapt careul Uranus- Pluton se afla in background-ul scenariului…deja m-a prajit odata acest careu si nu voi mai admite ca si a 2 a oara sa o faca sau cel putin sa aiba un efect mai putin distructiv, nu stiu, nu ma pricep la urmarirea evolutiilor acestor aspecte. In fine nu ma astept la anticiparea unor analize chiar daca mi-ar fi si muult mai utile:)… Felicitari mie iar celor care imi citesc mesajul, „like”-uri telepatice si toate cele bune!

 2. emilia spune:

  Ma gandeam la evenimentele descrise in analiza si am formulat in scris o fraza incorecta din punct de vedere gramatical, scuzele de rigoare!

 3. emilia,

  Careul Uranus-Pluton, pentru că acţionează din zodii cardinale, aduce o eroare – precipitarea sau tentaţia vitezei. Ceea ce vine spre tine în mare viteză, care lasă impresia că sare etape ar trebui să-ţi ridice semne de întrebare, nu să refuzi, ci să fii mult mai atentă pentru că va conţine un element de eroare, unul nespecific episodului. Dacă identifici eroarea, procesul devine funcţional, ca la un calculator virusat. Îl devirusezi şi el va funcţiona în continuare.

  Baftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.