14 – 20 august 2017

14 – 20 august 2017 este săptămâna interesului față de problemele celorlalți, a avertismentului dur și a nimicului care se crede esența lumii. Într-un contrast teribil cu săptămâna anterioară, cea de față seamănă mai mult cu o cenușăreasă. Avem de parcurs acum probleme de adaptare, de disciplină, de administrare a bunurilor, dar nu oricum, ci în raport cu schemele pe care le-am trasat încă din săptămânile anterioare, fără să distrugem armonia, fără să-i dezamăgim pe cei dragi. Va fi greu să facem lucrul acesta pentru că Venus se va afla toată săptămâna în fereastra opoziției cu Pluton și acest aspect face trimitere cu precădere la dezamăgire. Apoi, pentru că o nenorocire nu vine niciodată singură, în mijlocul săptămânii se va împlini careul Venus-Jupiter, aspect care va fi activ toată săptămâna. Celelalte elemente sunt în mare parte bune, însă nu putem generaliza pentru că, din loc în loc, Luna, în tranzitul său grăbit, va avea de împlinit și roluri negative, nu doar pozitive. Elementele cele mai bune ale acestei săptămâni vor veni spre noi în ziua de miercuri, 16 august, prin trecerea Soarelui peste Capul Dragonului, și duminică, 20 august, prin împlinirea sextilului Marte-Jupiter.
Așadar, schema astrală a acestei săptămâni ne coboară cu picioarele pe pământ, ne aduce în planul realității, acolo unde mai sunt multe de rezolvat, acolo unde lucrurile nu sunt corecte nici în privința relațiilor, dar nici în privința administrării puterii. Având în vedere că lucrurile acestea sunt dezechilibrate, semnul de performanță care vine din zodia Săgetător este și el vădit lezat, pentru că Saturn și Luna neagră se află într-o conjuncție din ce în ce mai strânsă, aspect care se va împlini în faza sa de maximum în săptămâna următoare. De aici se înțelege că persoana care consideră că este prea multă zăpăceală în această săptămână și își poate permite să amâne, nu va face altceva decât să își prelungească chinul, să refuze soluțiile mici, să arate că este în continuare cuprinsă de lăcomie. Având în vedere că foarte curând Saturn și Luna neagră se vor afla într-o conjuncție perfectă a te baza prea mult pe zona aceasta a certitudinilor, a plinului, a împlinirilor majore ține de domeniul științifico-fantastic.
Există multă curiozitate în conjuncturile astrale ale acestei săptămâni și nu toată este constructivă. O parte a acesteia se referă la interesul față de nevoile celorlalți, față de problemele lor, față de ceea ce nu au împlinit. Cealaltă, ce vine mai mult ca un interes pentru intrigă, se poate transforma foarte ușor într-un sfat nepotrivit, într-un avertisment dur, dacă avem de-a face cu oameni răi. Avertismentul dur venit din partea unui om bun va fi imediat pus în aplicare, va avea o notă simplă, educativă, rafinată din care se înțelege că această recomandare nu va fi niciodată privită ca o comandă, nici ca o manipulare a celorlalți prin frică sau teroare. Cine crede că lucrurile în această săptămână se mențin în zona confortului se înșală. Vom vedea atât de mult teatru, atât de multă fățărnicie cât nu am văzut în ultimele luni. Este vorba despre nimicul care va dori acum să fie văzut ca esența lumii. Cine va putea să treacă peste aceste impedimente, cine nu va exagera puterea elementelor minore, nici măcar pentru că acestea ar putea să îi aducă o satisfacție, va putea rămâne în continuare sub razele binefăcătoare ale norocului despre care am amintit în săptămâna anterioară.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne propune să fim disciplinați, dar nu încrâncenați, atenți la ceea ce se întâmplă în jur, dar nu invazivi la adresa intimității celorlalți, preocupați de ceea ce ne sporește încântarea, mulțumirea și satisfacția, dar nu atât de naivi încât să ne credem centrul universului.

Mare concentrare de forțe. Criticism. Jignire gratuită. Bunurile și achizițiile sociale trebuie să mulțumească. Reușita socială înlocuiește suferința personală. Sunt reînviate planuri mai vechi. Intenții ascunse. Comunicare. Lăcomie. Stabilitate prin schimb de experiență. Încă de la început de drum se discută despre operă. Schimbare bruscă. Ochiul furtunii. Suntem tentați de direcții noi. Originalitatea este înlocuită cu metoda. Intuiție sclipitoare.

Încă din primele minute ale acestei zile Soarele și Saturn își vor împlinit trigonul perfect pe care îl formează de ceva vreme. În consecință, oamenii vor fi mai concentrați, mai atenți la achiziții, la bunuri, mai disciplinați atunci când vine vorba să respecte un termen, să-și adapteze nevoile proprii la cerințele comunității. Apare, așadar, un element nou care nu a fost abordat în prezentările generale, cel care ia naștere din combinația dintre comunicare și lăcomie. Până acum nu ne-am gândit că lăcomia ar putea să ne facă vorbăreți, ar putea să ne trezească interesul pentru ceea ce se întâmplă în ograda celuilalt, pentru o schimbare bruscă. De asemenea, nu ne-am gândit niciodată că în momentul în care avem un schimb de informații cu cineva mesajul pe care îl primim de la partenerul de dialog este o mare încercare, adică este ceea ce ne duce spre lăcomie, spre patimă.
Dacă în cazul celor care lucrează cu energia sau care se află implicați într-un proces de cercetare spirituală zona aceasta face trimitere mai curând la o luptă cu propria lăcomie, pentru a domina senzația de gol și pentru a diminua nevoia de a acumula suplimentar, în cazul celorlalte persoane lucrurile acestea sunt mult mai dificile. Luna, aflată acum în plin tranzit prin zodia Taur, ne vorbește despre nevoi care ne sunt clare nouă, dar pe care nu le putem exprima în așa fel încât partenerul de dialog să înțeleagă. Lucrul acesta nu este explicat doar prin faptul că în a doua parte a zilei Luna trece prin careul cu Marte, ci și pentru că nu reușește să medieze decât o problemă de patrimoniu, care nu este specifică zilei, care nu se adresează complicațiilor de acum, ci care face referire la ceea ce am avut de parcurs în săptămâna anterioară, când s-a pus problema conștientizării nivelului pe care îl avem, apartenenței la o familie de lumină.
Un alt element vizibil pe 14 august se referă la îndrăzneala cu care credem că suntem superiori celorlalți. Pe baza acestui sentiment de superioritate unii emit tot felul de opinii cu care reușesc să-i bulverseze foarte ușor pe ceilalți, reușesc să intre în zona intimă a celorlalți, deși nu ar trebui. În felul acesta, jignesc foarte ușor, își pot însuși bunuri care nu le aparțin și participă la evenimente sociale care nu au nimic de-a face cu cinstea, omenia, bunul simț. Acești oameni își vor consolida, conform trigonului Soare-Saturn, tot ceea ce ține de suferință, boală, îndoială. Pentru că și Luna, care trece acum prin zodia Taur, susține această direcție a consolidării, cei care nu au nimic de oferit vor inventa, vor folosi foarte multe cuvinte, chiar o beție a cuvintelor. Ceilalți vor fi liniștiți deși, ca și în săptămâna anterioară, vor știi că de această dată sunt doar în ochiul furtunii, că problemele mari nu au trecut încă.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne arată care este interesul pe care îl arătăm bunurilor celorlalți, oamenilor, cât de mult suntem dispuși să ne controlăm atunci când interacționăm cu cei pe care-i considerăm inferiori, neinformați, răutăcioși. De altfel, momentul acesta este unul de mare încercare pentru că nimeni nu va putea fi pe 14 august original, ci ar putea doar să aibă o intuiție foarte bună, dar dacă nu a fost învățat până acum să o folosească, să țină cont de ea, să-și creioneze etapele următoare ținând cont și de cele bune, dar și de cele rele, nu va știi nici acum. Elementele pe care se așază noile direcții ale acestei săptămâni, unele dintre ele ce sunt în consonanță cu experiențele săptămânilor anterioare, îi vor păcăli pe acești oameni mincinoși că se află în fața unor direcții noi. În realitate, nu este vorba despre o direcție nouă, ci despre experiențe vechi îmbrăcate în straie noi, despre aceeași Mărie, dar cu altă pălărie. Cu cât interesul față de preocupările celorlalți este mai agresiv, cu atât mai aproape vor fi acești oameni de eșecuri, accidente, stări proaste. Astfel, le va veni foarte greu să iasă din acest carusel și până la finalul acestei săptămâni, când, în ultima zi, Marte și Jupiter se vor afla într-o relație foarte bună, vor deveni curiozități pentru alții, după măsura tratamentului pe care îl aplică ceilalți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a cântări cu mare atenție măsura vorbelor, de a nu încuraja pe nimeni să riposteze, să se răzbune, să-și ceară drepturile așa cum spune că merită, pentru că în această zi forma aceasta de percepție este eronată. Tot ceea ce se stabilește cu bune intenții va fi în această zi marcat de o schimbare bruscă. Echilibrul, așadar, ne scoate din toate aceste încurcături ciudate.

Griji. Teamă de urât. Înțelepciunea cere un mare consum psihic. Este înlăturat omul care decide corect. Locul este ocupat de un neștiutor. Implicare. Reacții rapide, dar proaste. Revenire la condiții normale care nu mai sunt de actualitate. Gândire constructivă. Teamă că decizia de acum generează urmări rele. Bunele intenții sunt răstălmăcite. Lipsa de farmec. Pagubă. Îndatorare. Necazuri cauzate de confuzie. Planuri de despărțire.

Luna va parcurge, în prima parte a acestei zile, ultimul sector de tranzit prin zodia Taur, punându-ne în fața unor resentimente de care ne vom aminti în zilele următoare. Momentul acesta accentuează ceea ce este rău, ceea ce nu a fost rezolvat, paguba, eșecul, dar și încrâncenarea cu care ființele inferioare se unesc în a-și transforma faptele lor mici în fapte mari, dar care să rămână la fel de rele. Schema astrală a zilei de 15 august ne vorbește despre cât de important este să revenim la gânduri mai bune, la obiceiuri mai bune, pentru a nu participa la un proces negativ de selecție. Prin ceea ce se întâmplă acum vom realiza ce se află în spatele lucrurilor, în spatele a ceea ce este evident. Poate, uneori, ne-am întrebat de ce funcționează atât de bine un mecanism rău, de ce ceea ce trebuie să se strice urmează un parcurs perfect, în timp ce celelalte lucruri, bune sau parțial bune, au nevoie să fie în continuu alimentate, susținute, protejate. Este clar că în momentul de față ajungem să observăm lucrul acesta pentru că suntem cuprinși de un sentiment de dezamăgire. Având în vedere că Luna trece prin zodia Taur, forma aceasta de dezamăgire nu se referă doar la oameni, ci și la lucruri. Ni se pare că obiectele pe care le îndrăgeam cel mai mult s-au uzat, s-au stricat, nu mai sunt la modă, nu-și mai pot îndeplini utilitatea. La polul celălalt, persoanele dezamăgesc foarte ușor, devin suspicioase sau fac ceea ce ar trebui să nu facă pentru a nu crea suspiciuni. Opoziția lui Venus cu Pluton are această componentă a dramelor afective și pentru că se împlinește pe axa Capricorn-Rac. Tensiunea care apare acum nu este de moment, ea este alimentată de dezamăgiri vechi ce ar putea să nu aibă legătură nici cu subiectul care se consumă acum, nici cu persoanele care se fac vinovate în prezent de ceva. Toate acestea trebuie să scoată în evidență faptul că trăim într-o lume tristă, apăsătoare, că sunt multe lucruri rele pe care nu am reușit să le rezolvăm, că suntem dezavantajați în multe din situații sau chiar victime. Puterea pe care o au forțele rele în această lume nu vine din coerciție, ci dintr-o trăsătură specifică planului fizic: dezordinea. Oamenii răi se unesc prin dezordine, ei devin elemente care umplu spațiul ce trebuie să definească dezordinea. De aceea, acolo unde există măsură, respect, putere de concentrare, acolo vom vedea că energiile nu se unesc pentru un scop rău, ci au o altă destinație.
Prin urmare, 15 august ne pune în fața unei conștientizări ce ar putea să ne ducă la un rezultat foarte bun. Cei care au la activ doar experiența dezordinii își vor trăi această zi cu frica eșecului, agresiunii, abuzului. Ei nu vor conștientiza responsabilitățile pe care trebuie să și le îndeplinească, ci vor face o mare dramă din ceea ce trăiesc, din ceea ce li se întâmplă. Teama aceasta va fi atât de mare încât, până și-n cazul celor care s-au obișnuit de-a lungul vieții să-și ascundă sentimentele, să nu se lase citiți atât de ușor, va fi greu. Oricât de mult ar încerca, teama față de lucruri ascunse, față de pericole la care nu au ajuns încă nu va fi niciodată expresia prudenței, ci semnul că ignorarea îndoielii nu a adus niciodată la anularea ei. Iată rezultatul! Lucrul acesta este susținut și de relația proastă pe care Luna o are cu Axa Dragonului în situația în care zodia Leu este acum încărcată de prezența lui Marte și a Soarelui, iar pe Vărsător nu avem decât Coada Dragonului. Există un prea mare interes față de propriile nevoi, față de ceea ce doare și un dezinteres total față de trăirile simple care înnobilează viața, față de dragoste sau față de prietenii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne folosi credința pentru a da lucrurilor rele o mai mare putere. Credința în rău ne face puternici în rău. Credința în lucrurile bune pe care le putem împlini ne face puternici prin binele pe care-l prețuim. Atât de simplu este!

Se discută despre soartă. Teamă de pedeapsă. Convingere. Lucrurile trebuie luate în ușor. Îmbolnăvirea are acum o explicație. Competiție. Dorință puternică. Faptele rele sunt puse pe seama entuziasmului. Se abuzează de o putere de influență. Amenințare. Schimbarea punctului de vedere. Destinul este important. Proiectele de viitor au nevoie de stabilitate. Ardere intensă. Consum. Starea de sănătate este afectată. Este nevoie de toleranță. Risipă de cuvinte. Orice am face suntem nemulțumiți. Cerințele sunt prea dure. Țintele par prea înalte.

Spre finalul acestei zile Soarele va trece prin conjuncția cu Capul Dragonului, aspect pe care îl formează încă din săptămâna anterioară. Tot ceea ce facem astăzi, că este bine, că este rău, ne îndeamnă să discutăm despre soartă, despre calitățile celorlalți, despre ceea ce ne face puternici ori despre marile încercări pe care le-am depășit frumos, elegant, fără compromisuri, poate chiar fără luptă. Așa cum se întâmplă de multe ori, atunci când facem genul acesta de retrospectivă ne întâlnim cu dramele mai vechi, cu momentele în care am fost îngrijorați că nu vom reuși, că nu vom ajunge la capătul drumului. De aceea, având acum puterea să selectăm momentele de victorie ni se pare că totul face referire la destin. În realitate, nu tot ceea ce am câștigat este înscris în destinul victorios, ci a mai fost obținut și pentru că am avut o ambiție mai mare decât a adversarului și, de asemenea, o putere pe măsură. Nu orice victorie este și folositoare. Dacă în această perioadă Marte nu ar fi declarat război trecutului, n-am fi avut atât de mult interes să selectăm de acolo ceea ce ne face să părem în ochii celorlalți victorioși, ceea ce ne construiește o imagine frumoasă, bună, adevărată, dar necuprinzătoare. Cel care inventează o astfel de poveste, cel care face o astfel de selecție știe care sunt slăbiciunile și cu cât își exagerează mai mult trăirile, cu cât se străduiește mai mult să impresioneze prin selecția aceasta, cu atât mai intens își trăiește propriile drame. Abia acum, în 16 august înțelegem a doua parte a devizei acestei săptămâni, cea care se referă la nimicul care se crede esența lumii. Dacă această poveste este adresată celor care știu mai puțin, ea va produce efectul așteptat, însă dacă printre cei care ascultă, printre beneficiari există și o persoană care înțelege mai mult, a experimentat mai mult sau a demonstrat că poate mai mult, chiar dacă nu a reușit, toată această construcție menită să uimească se transformă într-un imens balon de săpun.
Cu toate acestea, nu avem cum să nu accentuăm importanța conjuncției Soarelui cu Capul Dragonului ca fiind un element ce are asupra individului, asupra destinului sau măcar asupra ideii de destin un efect foarte bun. Binele acesta are, în cazul tuturor, rolul de a-i reaminti omului că menirea sa nu este dat să sufere, chiar dacă lumea aceasta este foarte generoasă în motive de suferință. Rolul său este să fie centrat în el însuși, în planul pe care spiritul său îl are pentru reîntoarcerea la origini, cel pe care sufletul său îl urmărește de când a venit aici și care este legat de creștere și dezvoltare. Într-o anumită privință, ceea ce se întâmplă pe 16 august vine ca un contrast asupra a ceea ce s-a consumat în ziua anterioară. Acum, însă, lucrurile se unesc pentru a elogia ceea ce este bun, nu pentru a preamări răul.
Prin urmare, 16 august ne aduce în fața unui moment de bucurie pe care nu trebuie să-l legăm de obiecte, de instrumente, de ceea ce îl produce, ci să îl reținem ca o stare etalon. De fiecare dată când facem ceea ce este bun pentru destinul propriu, pentru a reduce distanța între locul pe care îl ocupăm acum și destinația finală această stare va fi prezentă. Dacă o menținem în formă ei imuabilă, dacă o memorăm exact așa cum este, nu cu interferențele momentului, ea va deveni din ce în ce mai vie, mai prezentă, mai puternică și în celelalte instrumente pe care le vom folosi de-acum încolo în acest proces de evoluție. Nu evenimentul cotidian este important pentru starea prezentă, ci existența ei a făcut posibilă observarea evenimentului prin latura sa pozitivă. Doar așa vom reuși să parcurgem o evoluție reală, nu una care să imite prin cantitate progresul real.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la mișcare. Dacă ne mișcăm gândindu-ne doar la țintă, ne obosim sufletul cu gândul că ne lipsește ceva și din această cauză nu putem fi întregi. Mișcarea în sine este un dans al observației, al trăirii, iar ea va fi astăzi încurajată de trăirea împlinirii, această stare minunată pe care un om simplu și profund nu o uită.

Binele este înlocuit. Eleganța este stimulată. Interes față de lucruri ascunse. Binele se prăbușește. Uneltire împotriva colaboratorilor. Competiția nu mai este constructivă. Subiectivitate. Satisfacție de pe urma suferinței celuilalt. Se face un pas greșit. Optimismul este moderat. Pierderile fac loc altor achiziții. O presiune exterioară alimentează ambiția. Nenorocirile celorlalți sunt interesante. Asocieri complicate. Se derulează un plan pe baza unei comenzi venită din exterior. Ghinion. Alegeri proaste. Scade rezistența la efort.

Schemă astrală a zilei de 17 august ne pune în fața unei probleme de conduită pe care, din comoditate, o vom numi dezbinare, dar, în realitate, ea este mai mult de atât. Aspectul rău dintre Venus și Jupiter nu susține un ideal ambițios, nu-l ajută pe om să se echilibreze, cu atât mai mult cu cât în această perioadă Venus trece și prin opoziția cu Pluton, deci avem pe cer un careu în T pe semne cardinale, ce are planeta Jupiter ca focar. Astfel, schema aceasta definită de eșec, de puțin, de ceea ce nu se leagă, nu se încheagă, nu comunică, pare să fie o mare șansă a vieții, un noroc teribil pentru că ne arată că dorim să împlinim ceea ce nu ne folosește. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că acest element indicat mai sus se consumă imediat după ce Soarele a trecut prin Capul Dragonului. Așadar, nota definitorie rămâne în continuare șansa minunată de a privi întregul, de a fugi de elementele false, nu adevărul propriei drame. Nu ne ajută cu nimic adevărul dramei, nu ne este folositoare schema aceasta dominată de subiectivitate.
Pentru mulți, abia acum, în mijlocul săptămânii, va veni avertismentul cel dur, cel care face trimitere la fragmentare. Cu cât nivelul de cunoștințe este mai mic, cu cât sensibilitatea morală a fost mai mult ignorată în ultima perioadă cu atât mai dureros va fi acest moment. Ideea în sine de destin, cea care primește în această săptămână o altă conotație, nu poate fi separată de ceea ce a venit spre noi în săptămâna anterioară, când ni s-a permis să visăm ceea ce poate fi implicit, când am primit un semn de-acolo de unde l-am cerut, când am fost ajutați pe măsura curățeniei sufletești pe care o avem. Pentru că evoluția nu înseamnă a atinge un punct și a rămâne acolo, schema zilei de 17 august accentuează rămășițele dureroase, elementele rele pe care ni le-am dorit pentru că am fost păcăliți, pentru că ne-am înșelat, pentru că am fost ignoranți. Pe baza a ceea ce am traversat în săptămâna anterioară, dar și pe baza a ceea ce am înțeles în primele trei zile ale săptămânii, schema aceasta a dorinței împlinite care se dovedește o veritabilă corvoadă este o altă formă de cunoaștere.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre înțelepciunea lucrurilor nespuse, despre o percepție a lumii înconjurătoare pe care o putem transforma în cunoaștere tocmai pentru că nu mai suntem naivi, ca pe vremuri, când ne-am dorit fără să știm ce, când am solicitat fără să știm ce reprezintă în esență ceea ce vom primi. Este de la sine înțeles că toată această notă ce ne avantajează nu poate fi considerată un succes de moment, nu poate fi un beneficiu, ci este doar o dovadă de curaj, expresia înțelegerii, a educației, o dovadă de rezistență în fața unui factor de distrugere, de dezbinare.
Având în vedere că în seara acestei zile Luna își va încheia tranzitul sau prin zodia Gemeni, trecând pe zodia Rac, acolo unde se află Venus de ceva vreme, vorbim despre o trezire la realitate. Dacă în prima parte a zilei nu am înțeles cum stau lucrurile cu experiențele de viață, de ce omul trebuie să învețe pe propria-i piele că a greșit și nu este suficientă o recomandare, nu este suficient un sfat, vom cuprinde toate lucrurile acestea cu mintea, cu sufletul, împreună cu ceilalți, spre finalul zilei. Pentru mulți, așadar, prin realizările pe care le vor conștientiza în finalul zilei de 17 iulie momentul de față este unul câștigat. Cel care se ambiționează să fie lacom, cel care cere în continuare să primească deși înțelege că nu-i folosește, se va transforma într-un mare nimic ce se va crede esența lumii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a lăsa lucrurile să se împlinească de la sine în prima jumătate a zilei și de a le inventaria în a doua parte a zilei. În felul acesta lucrăm bine cu energiile celorlalți, arătându-le respect, dar și interes față de propriile nevoi, observând care sunt utile și care nu.

Sinceritatea devine piatră rară. Compromis. Prea multă precipitare. Înapoi se merge foarte repede, iar înainte foarte încet. Suntem tentați să facem o ruptură. Împrejurări obscure considerate ca fiind un noroc. Căile idealiste sunt atractive. Prea ușor se ridică tonul. Răceală. Înclinație către un romantism obscur. Avertizare. Transformare inutilă. Se face o excepție.

Parcurgerea de către Luna al primului sector al zodiei Rac este un semn de putere. Momentul acesta aduce pregătiri în vederea unui moment pe care îl vom folosi pentru a sfida o autoritate. Acest moment se va consuma în 19 august, prin trecerea Lunii prin conjuncția cu Venus. O parte din aceste direcții se vor consuma și în această zi, tocmai pentru că, în special spre seară, Luna se va afla în fereastra opoziției cu Pluton, aspect care se va împlini cu puțin timp înainte ca ziua să se încheie. Așadar, momentul acesta ne vorbește despre o sinceritate pe care vom încerca să o încadrăm bine, frumos, corect, dar fără sorți de izbândă pentru că orice am face nu vom putea să ne desprindem de dorința de a da o replică, de a ne impune, de a ridica tonul, de a crede că tot ceea ce ne-am imaginat de la începutul săptămânii și până acum poate fi împlinit. Dacă în această perioadă Mercur nu ar fi fost retrograd în domiciliul său (Fecioară), dacă nu ar fi trecut prin opoziția cu Neptun, toate aceste vise, toate aceste halucinații nu ar fi făcut casă bună cu nevoia de putere, ci ar fi fost niște ambiții pe care nu le-am fi dus mai departe din lipsa de putere. Acum nu mai contează dacă nu avem putere sau nu, important este să țintim foarte sus. Și de această dată, la fel ca și în zilele trecute, cei care nu sunt în stare să demonstreze prea multe lucruri vor deveni celebri, vor fi vedete care întruchipează nimicul care se cred esența lumii.
Zona astrală a zilei de 18 august ne aduce și o înclinație către romantism. Cei care până acum au stat departe de conflicte, de războaie, de răzbunări, vor reuși să depășească cu bine acest moment și își vor trăi ziua de 18 august cu demnitate. Pentru ei momentul acesta nu va fi dominat de revoltă, nu vor dori să iasă în frunte, nu vor dori să se facă remarcați, ci vor dori să fie remarcați, să fie văzuți, să fie iubiți sau îndrăgiți, adică nu pretind, ci așteaptă să primească. Este clar că, având la bază acest sentiment, această nevoie de a fi remarcat, apreciat, respectat, omul comun, cel care nu poate lucra ușor cu noțiunile abstracte, va avea reacții ciudate, va vorbi tare, mult, va spune ceea ce nu trebuie împărtășit, va face fapte pe care săptămâna viitoare le va regreta.
Prin urmare, 18 august ne îndeamnă să apreciem emoțiile celorlalți, dar nu la modul general, ci pentru că seamănă cu ceea ce simțim, cu ceea ce apreciem la oameni, dar nu am avut niciodată curajul să spunem. Sentimentul frumos pe care vrem să-l introducem într-o construcție personală, să-l țesem într-un material foarte frumos, are acum și un semn de pedeapsă, pentru că Jupiter este în continuare activ din postura sa de focar al careului în T pe semne cardinale. Dacă nu înțelegem de ce aprecierea, respectul sau dragostea sunt amânate, rupem relația, ne decidem brusc, ne comportăm ca și cum nu mai avem răbdare. Practic, după ce toată această agitație se va risipi vom înțelege că, până la urmă, toată încercarea momentului a stat pe răbdare. Cu cât vom fi mai protectori, mai sensibili, cu cât vom aborda toată această problemă cu mai mult rafinament, cu atât mai multe răspunsuri frumoase vom primi în momente delicate, nu în această săptămână, ci în următoarele.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu confunda iresponsabilitatea cu romantismul. Romantismul vine din nevoia de a împărtăși celorlalți și din ceea ce știm că avem, dar și din ceea ce încă nu știm că deținem. El este o stare de disponibilitate absolută. Iresponsabilitatea nu ține cont de nicio calitate.

Prejudecată. Greșeala este pusă pe seama celorlalți. Se face un exces. Uitare. Inconștiență. Întâlnire cu o mare încercare. Jocul sentimentelor este atractiv. Este pus să decidă un amator. Se cere un moment de respiro, dar este refuzat. Măgulire. Profitul material atrage.

Pentru că toată această nevoie de a modifica opinia cuiva, de a da o replică, de a schimba o regulă are un picior în ziua anterioară și un picior în această zi, momentul de acum aduce o mai mare concentrare de forțe, aduce și rezultatul a ceea ce s-a împlinit în ziua anterioară, și rezultatul a ceea ce se împlinește acum, dar și speranța de a obține mai mult decât am calculat inițial. Este clar că omul comun visează să schimbe lumea, să-i zdruncine pe ceilalți, să-i facă prea vulnerabili la evenimentele sociale pentru ca mesajul său să fie ușor de implementat. 19 august vine cu o atracție către materialitate, cu un interes pentru greșeală, pentru eroare, pentru un profit câștigat foarte ușor.
Un alt element important care va veni spre noi în ziua de 19 august este încărcat de o notă emoțională pe care o vom recunoaște foarte ușor. În primul rând, prin trecerea Lunii prin conjuncția cu Uranus apare nevoia de a elogia tot ceea ce ține de spiritul analitic, de curățenie, rafinament, dantelărie, de tot ceea ce are statut asociativ, de tot ceea ce cere consultanță sau susținere. Dacă lucrurile acestea au fost privite în ziua anterioară ca un romantism obscur, acum multe vin de la sine, nu mai trebuie să argumentăm de ce suntem atrași către această zonă, nu trebuie să ne mai justificam față de nimeni. Oamenii care nu au mai experimentat așa ceva, cei care nu au mai trecut prin situații de genul acesta sau au trecut, dar nu le-au conștientizat atât de puternic, sunt avertizați că sentimentul acesta de siguranță s-ar putea, inițial, să li se pară o motivație pentru însingurare, adică să li se pară absolut firesc și normal ca de acum încolo să nu se mai justifice, să nu mai împărtășească nimănui din ceea ce gândesc, simt sau cred, să fie mai rezervați. Rezerva aceasta le poate crea sentimentul că sunt într-o criză, una pe care nu o pot controla, dar pe care trebuie să o ascundă. Dacă pe această stare nu iau decizii noi, ci ceea ce duc la îndeplinire este doar ceea ce au hotărât în ziua anterioară ori și-au stabilit încă de la începutul săptămânii, nu au de ce să fie îngrijorați.
Prin urmare, 19 august ne atrage atenția asupra secretelor bolnăvicioase, asupra jocului sentimentelor, asupra libertăților pe care ni le oferim, chiar dacă nu suntem încă în stare să le abordăm așa cum trebuie, a gândurilor pe care ni le permitem chiar dacă nu le controlăm. Nu trebuie să uităm că în seara acestei zile Luna își va încheia tranzitul sau prin zodia Rac și zona aceasta a sentimentelor nu va mai beneficia de atât de mult suport, oamenii nu vor mai înțelege atât de ușor ceea ce vine din acest sector, ci vor avea nevoie de dovezi. Dacă doar au trăit, nu au și gândit, de acum încolo le va fi puțin mai greu. Am văzut, în special în prima parte a zilei, că multe lucruri se așază de la sine dacă zona aceasta a emoțiilor nu vibrează într-un ritm dezordonat, dacă suntem liniștiți, dacă nu considerăm că nemulțumirea de moment poate fi folosită ca o justificare în a răscoli resentimente mai vechi, ceea ce nu ne place acum să devină un argument în a reînvia o ură mai veche.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu crede că repararea greșelilor se face prin inventarea altora. În privința greșelilor nu funcționează dictonul: „Cui pe cui se scoate!”.

Curiozitate. Se face dreptate rapid. Scandalurile sunt explicate. Viziune amplă asupra vieții. Dinamică. Rezervă. Se schimbă stăpânirea. O problemă este dizolvată în altceva. Gândul de teamă se fragmentează. Întâlnim o soluție miraculoasă.

Multe din cele pe care le-am practicat cu insistență de-a lungul acestei săptămâni se vor schimba în ultima zi, vor fi raportate la spiritul de aventură, la curaj, la stăpânirea de sine. Dacă aceste elemente lipsesc din firea proprie, lipsesc din temperamentul propriu ziua va fi accentuată de o mare presiune interioară, de traversarea unor situații neobișnuite care vor fi definite printr-o mare energie, fără însă ca aceasta să se concretizeze în ceva, într-un rezultat bun sau într-o mulțumire sufletească.
Pentru mulți, ultima zi a acestei săptămâni va veni cu intenția de a face dreptate, dar nu lui însuși, ci celor pe care-i considerăm nedreptățiți, oamenilor pe care i-am văzut, atât de-a lungul acestei săptămâni, cât și în săptămâna anterioară, că suferă foarte mult. Astfel, se va face trimitere simplu, ușor, fără un prea mare efort, către episoade anterioare, cele în care individul pe care dorim să-l salvăm acum a pierdut susținerea comunității, nu a mai fost ajutat, a povestit despre marile dezamăgiri ale vieții, a fost rănit de un apropiat.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor observa acum că frica se fragmentează. Până și gândul de teamă nu mai are atât de multă consistență, nu mai este atât de concentrat și nici atât de bine argumentat. Cu toate că în această perioadă Mercur se află în continuare în tranzit prin zodia Fecioară, dar și retrograd, elementele acestea de factură materială care nu ne-au fost clare de-a lungul săptămânii și care ne-au bulversat, nu mai sunt acum atractive, ca și cum le-am uitat, nu ne mai sunt importante, nu ne mai sunt utile. Totuși, nu ar trebui să tratăm cu indiferență toată această problemă pentru că nevoia de dreptate pe care o simțim acum foarte vie, fie că o primim sau o facem la adresa celorlalți, fie că urmărim prin asta să obținem un drept personal, arată că o parte a ființei este încă ancorat în trecut, încă depindem de dramele din prima jumătate a anului, încă multe nu s-au rezolvat.
Prin urmare, finalul săptămânii ne vorbește despre ceea ce ne înalță, dar și despre ceea ce ne coboară. Dacă sentimentul frumos pe care l-am protejat în zilele anterioare și care ne ridică, ne schimbă viziunea asupra vieții, ne face mai încrezători în forțele proprii și mai puternici în confruntări, frustrările arată că trecutul în care s-au ascuns nu a dispărut niciodată, nu s-a transformat niciodată în amintire. Pentru a ne întâlni cu o soluție miraculoasă nu trebuie să facem prea multe lucruri, ci doar să fim conștienți de măsura a ceea ce avem de oferit. Dacă suntem atenți asupra a ceea ce avem de oferit, alții ne vor răspunde cu aceeași monedă și nu trebuie să ne mai pierdem timpul cu ceea ce ar trebui să primim, pentru că de lucrul acesta se vor ocupa ceilalți. Cine va reuși să procedeze în felul acesta va schimba într-un mod pozitiv directiva generală a acestei săptămâni, cea care ne îndeamnă să ne preocupăm de problemele celorlalți. Acționând în consecință, arătăm ca avem încredere în deciziile lor și le transmitem și un impuls de încredere. În aspectul său cel mai rău, momentul zilei de 20 august ne vorbește despre curajul cu care unii oameni răi doresc să își impună propria severitate. De altfel, lucrul acesta nu poate fi o noutate. Cei care s-au arătat foarte rigizi și severi în săptămânile din urmă, așa vor fi și acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne abține din a reacționa dur. Pe alte conjuncturi este indicată puțină duritate, dar acum cel care se abține arată că poate fi deasupra celorlalți. Dacă nu-l interesează să fie deasupra celorlalți, poate-l interesează să fie deasupra problemelor celorlalți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.