21 – 27 august 2017

21 – 27 august 2017 este săptămâna deciziilor severe care ne ajung din urmă și a recompenselor care ne bulversează. Pentru că avem de parcurs o săptămână încărcată de evenimente astrale, unele dintre ele chiar spectaculoase, pe care le așteptăm de luni de zile, poate chiar de ani de zile, cele șapte zile integrate acestui sector ne vorbesc despre întâlnirea cu acea parte a trecutului care ne face viața importantă, valoroasă, iar eforturile constructive. În plus, sectorul acesta ne vorbește și despre recompense, iar dacă nu vom depune tot efortul de care suntem în stare pentru a ne extinde, pentru a ne lărgi orizontul de percepție și de cunoaștere, elementele cu care vom intra în contact ne vor bulversa foarte mult. Elementele bune ale acestei săptămâni ne vorbesc despre o formă de plată pe care să o vedem, să o recunoaștem și să o integrăm în ceea ce suntem acum, în ceea ce reprezentăm în momentul de față. Elementul neutru, cel dat de revenirea lui Saturn la mersul direct, ne vorbește despre strategii pe termen lung, despre un inventar al deciziilor pe care le-am adoptat din aprilie și până acum, al hotărârilor pe care le-am luat, fie constrânși de anturaj, fie pe baza unor ambiții personale. Cele mai dificile elemente țin de refuzul de a ne adapta, de a recunoaște că ne-am înșelat, că am fost lacomi, că deciziile cele mai severe pe care le-am adoptat au fost cu gândul de a provoca suferință, de a ne răzbună, de a da o replică usturătoare. Toate aceste elemente, fie că sunt bune, fie că sunt rele, trebuie să se regăsească într-un deziderat care să fie formulat prin toată maturitatea de care suntem în stare. De aceea săptămâna de față este una de răscruce, nu în care se încheie un capitol și începe altul, ci în care facem o sinteză, de această dată în forță, categorică, practică și, deopotrivă, filozofică, a ceea ce reprezentăm sau suntem acum. Poate, unora, s-ar putea să li se pară prea mult, dar dacă sunt obiectivi cu ei înșiși vor vedea că preocupările pe care le-au avut din 2000 și până acum au avut integrate atât componente de natură materialistă, cât și cele de factură morală, ideologică sau spirituală. Această săptămână lucrează cu rezultatele pe care le-au obținut acești indivizi pe fiecare dintre aceste tronsoane.
Pentru că nu doresc să anticipez ceea ce este deja inserat ca observație în analizele celor șapte zile, aș dori doar să subliniez că deciziile severe care ne ajung din urmă nu reprezintă o formă de pedeapsă, ci dovada faptului că lucrăm cu instrumente care cer revizuire, care cer reverificare. Cine se încăpățânează și dorește să meargă mai departe fără acest proces de corecție, de observație și de reparare nu se va putea mândri cu faptul că anul 2017 a fost un unul al sintezelor, ci unul al bulversării.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a gândi fiecare element cu care interacționăm prin perspectiva pe care o are. Dacă reușim să dovedim această obiectivitate înseamnă că deținem deja puterea pe care o vom folosi în următoarea perioadă până la finalul acestui an sau până spre sfârșitul anului 2020.

Nevoie de schimbare. Valoarea oamenilor este mult mai importantă. Oamenii puternici nu mai bat în retragere. Se rezolvă o tensiune. Se fac planuri de viitor. Viziune frumoasă asupra vieții. Se pune accent pe caracter. Imoralitatea este observată, investigată și criticată. Moment important pentru o realizare personală. Se depășește o limită. Se ține cont de părerea celuilalt. Putere. Impunere. Armonie. Soluțiile frumoase ne fac să credem că viitorul va fi luminos.

Prima zi a acestei săptămâni aduce două evenimente foarte importante care vor impune și celorlalte zile directive noi. Este vorba despre trecerea Lunii prin Capul Dragonului și inițierea unui nou ciclu draconitic, dar și împlinirea conjuncției Lună-Soare, deci inițierea unui nou ciclu lunar. Este clar că momentul acesta ne vorbește despre nevoi noi, despre interesul pe care omul comun îl va arăta în această zi schimbării. Aglomerarea de elemente astrale de pe finalul zodiei Leu ne vorbește despre inițiativă și curaj, despre moralitate sau, mai curând, despre imoralitate. Vom plasa toată această observație, toată această nevoie de schimbare într-un context complicat și rezultatul va fi un zdruncin al valorilor personale. Mulți vor considera că au o viziune prea frumoasă a vieții, că au trăit în ultimele săptămâni momente mult prea importante ca să mai conteze o greșeală, fie ea cât de mică. Lucrul acesta arată că avem de-a face cu oameni superficiali, avem de-a face cu ființe care, atunci când obțin un anume confort, decid împotriva progresului, împotriva evoluției. Așadar, chiar de la începutul acestei săptămâni ne întâlnim cu ceea ce înțelegem din prima parte a devizei generale, cea care se referă la decizii severe ce ne ajung din urmă. Dacă lucrurile ar fi mai clare, dacă suntem suficient de curajoși încât să privim tentațiile în față pentru a le analiza, nu pentru a ne speria de ele, atunci putem vorbi de schimbări importante, de o ridicare a nivelului de percepție, chiar ridicarea nivelului social prin dobândirea unui statut sănătos. În caz contrar, deciziile care ne ajung din urmă și pe care le adoptăm acum în mare viteză, fără să ținem cont de nimic în afară de confortul personal, vor produce efecte însă doar pentru a ne bulversa.
Apoi, un alt element important al acestei zile vine și din împlinirea trigonului dintre Soare și Uranus. Privind către acest unghi înțelegem că toată responsabilitatea care ne vine din aglomerarea de elemente astrale de pe finalul zodiei Leu are și o notă originală, are și mesaje noi, dar ne reamintește și de creativitate. Nu este ultimul trigon pe care Soarele îl realizează cu această planetă, va mai fi încă unul realizat între aceste două astre până când Uranus va intra pe zodia taur, în primăvara anului următor. Chiar și așa, încă de pe acum miroase a sfârșit de ciclu și toate lucrurile bune pe care le construim acum par să se încadreze într-o notă finală, ca și cum se împlinesc așteptări pe care le avem încă din 2011, de când Uranus a intrat pe acest semn.
Prin urmare, debutul săptămânii ne aduce o picătură de responsabilitate care ne-a lipsit în săptămâna anterioară. Unii vor considera că această responsabilitate vine din viziunea pe care și-au format-o în ultima perioadă despre viață, despre oameni sau despre realizări. Acum, când Luna va trece peste Capul Dragonului și peste Soare, apare o fuziune între idealurile specifice acestei luni și cele care au o puternică notă spirituală, morală, existențială. Rezultatul va fi, în cazul unora, coborât în materie, deși el ar trebui să împlinească mai curând așteptări legate de curățarea sufletului, creativitate, aprofundarea sentimentelor, eliberarea de minciună. Imediat ce va marca inițierea celor două cicluri, Luna va intra pe zodia Fecioară și vom realiza cât de importantă este curățarea sufletului, echilibrul pe care ar trebui să îl obținem între preocupările mercantile, laice și cele care țin de moralitate, spiritualitate. Din nefericire, absența acestor preocupări la momentul când aceste două cicluri se împlinesc, adică până în seara acestei zile, va face ca orice întoarcere către conștientizări mai vechi să nu producă efectul așteptat, să ne gândim că ar fi trebuit să ne comportăm într-un anumit fel, să fim mai responsabili și mai atenți, dar deja va fi prea târziu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a simplifica lucrurile care se complică de la sine. Cine își va îndrepta atenția pentru a simplifica, fie prin reducerea timpului de lucru, fie prin clarificări suplimentare, va reuși să se mențină în această zonă frumoasă a vieții, după cum a perceput-o în săptămânile anterioare.

Dramă. Binele este plătit scump. Revoltă împotriva celui liniștit. Depărtarea de origine. Consolidarea unor legături compromițătoare. Se repetă o greșeală. Miracolul este călcat în picioare de dragul științei. Se caută securitatea acolo unde a răsărit războiul. Confuzie. Șanse obscure. Este nevoie de clarificare, catalogare și fragmentare pentru a înțelege. Cadouri costisitoare. Exces. Interes pentru lux. Adevărul este greu de înțeles. Ceea ce este impus vrea să fie durabil.

În dimineața acestei zile se împlinește conjuncția lui Saturn cu Luna neagră, aspect pe care l-am invocat de multe ori în săptămânile anterioare, pentru că este activ de mult timp și va mai fi activ și în săptămânile următoare. Vorbim, așadar, despre împlinirea nefericită a unor așteptări, despre o conduită greșită care ne va compromite și mai mult relațiile. Marte din Leu trimite, însă, două trigoane, unul către Saturn și celălalt către Luna neagră, în ideea de a repara această greșeală printr-o mișcare suplimentară. Așadar, apare o altă problemă pe fondul unei probleme cunoscute deja, cea dată de mișcarea valorilor, de rezolvarea unei dificultăți prin mobilitate.
Dacă prin conjuncția lui Saturn cu Luna neagră tot ceea ce era posibil prin liniște, cunoaștere sau performanță atinsă prin efort sistematic este pus la îndoială, este analizat în mod greșit, este încărcat de confuzie, incertitudine, prin cele două trigoane pe care Marte le trimite către această zonă din zodia Săgetător, se intervine asupra unui punct dureros prin excese, nevoie de lux, printr-un dinamism prost înțeles, printr-un adevăr parțial sau o minciună care seamănă foarte bine cu un adevăr.
Pentru că multe din aceste probleme cer să fie rezolvate în mare viteză, vârful în sine, momentul de maximum al acestei conjuncții dintre Saturn și Luna neagră, cerând în mod implicit lucrul acesta, tot ceea ce este sacru, frumos sau rafinat va fi pur și simplu călcat în picioare. Ne rămâne, însă, din ziua anterioară, interesul față de lucrurile frumoase, față de purificare, față de curățarea imaginii sau curățarea sufletului. Dintre toate aceste elemente, Frumosul va avea cel mai mult de suferit. Tot ceea ce este frumos, care a făcut parte din intimitatea personală va fi sfidat, va fi înlocuit cu ceea ce vine spre noi în mare viteză, cu ceea ce ne captează atenția, cu ceea ce este zgomotos și urât. Ca și cum suntem dintr-odată hipnotizați, cineva ne ia mințile, ajungem să ne situăm împotriva a ceea ce până acum am apreciat atât de mult. Abia spre finalul zilei, după ce acest eveniment se consumă, după ce vom trece și prin opoziția Lună-Neptun vom înțelege cât de mari sunt aceste greșeli. Dacă în această perioadă Mercur nu ar fi fost retrograd, dacă Soarele nu ar fi trecut pe ultimul grad al zodiei Leu, toată această presiune ne-ar fi ajutat să împlinim un mare deziderat la care lucrăm din 2011. Așa, lucrurile simple sunt precipitate, tristețea se cuibărește în sufletul celui slab, gândurile de reușită ne ocolesc, ne evită și într-un moment de maximă intensitate, când vedem că avem puterea în mâini, realizăm că nu cunoaștem limba, nu înțelegem ceea ce ni se spune, ceea ce ar trebui să facem, nu mai înțelegem nimic din ceea ce ni se întâmplă. Dacă mulți dintre cei comuni sunt orbi în fața acestor situații delicate, omul sensibil va trăi pe 22 august o veritabilă dramă.
Prin urmare, momentul acesta ne trezește la realitate, ne vorbește despre ceea ce ar trebui să lăsăm în urmă, să nu hrănim, să nu ducem mai departe doar pentru că așa ne spune orgoliul, doar pentru că, pe vremuri, am avut acest deziderat pe lista elementelor de maxim interes. Lucru cel mai bun pe care am putea să-l facem în această zi este să nu acceptăm să ni se impună ceva și, la rândul nostru, să nu impunem celorlalți nimic. În felul acesta, ieșim dintr-o zăpăceală, ne depărtăm de ceea ce ar trebui să ne compromită, să ne facă să ne gândim că vara anului 2017 este de tristă amintire. Faptul că în această structură astrală Soarele ocupă o poziție mai puțin plăcută, având și un rol cu totul aparte prin Luna nouă ce s-a împlinit în prima zi a acestei săptămâni, face din această schemă complicată o frână împotriva evoluției spectaculoase, împotriva unor împliniri personale care să ne aducă mulțumire, care să ne ajute să înțelegem ceea ce este important, chiar esențial, din viața proprie. Nu doar acum, ci multe alte ipostaze care s-au consumat de-a lungul acestui an și care vor mai veni spre noi și până spre finalul lui 2017, au accentuat această notă a sintezelor, privite ca element definitoriu, ca prioritate. Cel care va face acum o sinteză a răului va crede că puterea sa vine doar din genul acesta de acțiuni. A renunța de bunăvoie la genul acesta de acțiune înseamnă a ieși din această alunecare periculoasă, a ne proteja valorile pe care le-am acumulat până acum cu atât de mult efort. Nu contează cât de credibile sunt faptele rele de acum, cât de necesare se dovedesc a fi. Important este că, refuzând acest element rău, alegem să trăim prin calitatea vieții, nu doar prin argumentare, demonstrare sau putere. Dacă toate aceste elemente vin ca un efect al calității, atunci ele sunt adevărate. Când există demonstrație, argumentare și putere, dar nu există calitate, nu facem decât să hrănim un mare gol.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi dincolo de orgolii. Orgoliul vine să ne arate cât de întunecată este această lume, cât de mult credem în fals, în ceea ce nu este adevărat, în ceea ce ne păcălește. Când renunțăm la orgoliu ne transformăm într-o floare frumos mirositoare. Când suntem pe orgoliu ne lăudăm cu spinii eficienți și, pe alocuri, frumos colorați.

Interes pentru binele celuilalt. Se caută fapte bune mici pentru a compensa greșeli mari. Rezistență la efort. Nevoie de muncă. Un om frustrat este împotriva tuturor. Ansamblul situațiilor de până acum ne scoate dintr-o încurcătură. Nevoie de informare. Se evită o cădere psihică. Atenție la neglijență. Redirecționare. Forțarea inspiră teamă. Se caută un traseu nou. Nevoie de prosperitate pentru a confirma o calitate.

În noaptea de marți spre miercuri, Soarele va trece pe zodia Fecioară și ceea ce în zilele anterioare era un simplu îndemn către curățenie sufletească, către curățarea imaginii publice, către purificare, se transpune acum în fapt. Vom ajunge la curățenie prin muncă, prin efort, prin investigarea propriilor probleme, prin identificarea celor mai periculoase frustrări pe care le-am ignorat în prima parte a anului. Trecerea Soarelui pe zodia Fecioară ne vorbește despre captivitate, despre erori pe care le-am făcut și pe care acum trebuie să le observăm. Nu suntem obligați să le spunem celorlalți, nu suntem constrânși de ceea ce se întâmplă în exterior să le povestim celorlalți ce ni s-a întâmplat și ce anume ne nemulțumește. Avem însă puterea, prin această introspecție, să ne convingem de faptul că schemele astrale pe care le-am parcurs în ultimele săptămâni au fost foarte utile pentru redobândirea stării de sănătate, pentru reîntoarcerea la o stare de confort ce ar putea să ne ajute, nu foarte târziu, ci până spre finalul acestei săptămâni, să luăm decizii importante prin care relațiile în care suntem implicați să funcționeze mult mai bine. Pentru aceasta avem nevoie să fim informați și informațiile, după relațiile pe care Luna le realizează în această zi, sunt marcate de o ușoară neglijență. Conflictul pe care îl avem cu cei care mint, cu cei care au devenit obstacole, cu oamenii care nu apreciază ceea ce primesc, ceea ce li se oferă, ceea ce li se dăruiește ne consumă mult din puterea personală și începutul tranzitului Soarelui prin zodia Fecioară se pare că se face cu stângul. Vom avea ocazia până la sfârșitul acestui tranzit, până la echinocțiul de toamnă, să identificăm problemele majore din grupul de apartenență, să nu mai considerăm că suntem vulnerabili pentru că avem o problemă care se evidențiază acum și care face parte din dimensiunea personală, ci ne-am întâlnit cu ea pentru că interacționăm, suntem deschiși și nu ne izolăm. Este clar că trecerea Soarelui pe zodia Fecioară reduce puțin din orgoliul pe care l-am explorat până acum, diminuează puțin din stima de sine pe care unii au folosit-o în mod abuziv. Ne rămâne în continuare un marcaj pe zodia Leu, însă trecerea Soarelui pe zodia Fecioară duce la o gestionare mult mai corectă a creativității, a nevoii de impunere, de independență, de socializare.
Prin urmare, 23 august ne vorbește despre o formă de informare pe care până acum am ignorat-o pentru că ni s-a părut mult mai important să ne îndreptăm atenția către propriile realizări, către ceea ce ne oferă satisfacție, către propria mulțumire. Neglijențele de altădată se întorc asupra noastră ca decizii și ceea ce hotărâm acum are dublul rol: repară o greșeală a trecutului și grăbește ritmul îndeplinirii unei dorințe. Această săptămână a deciziilor severe și a recompenselor care ne bulversează nu este favorabilă îndeplinirii unor asemenea dorințe. Cei care vor cu orice preț să beneficieze de acest avantaj sunt avertizați că până la echinocțiul de toamnă vor primi cel mai clar răspuns, acela dacă merită sau nu să primească ceea ce își doresc cel mai mult acum. Cert este că, indiferent de dorință, nevoia de a avea mai mult pare să anticipeze complicații ce vor veni spre noi începând cu primăvara anului următor când Uranus va intra pe zodia Taur. Acum se anticipează în etape, cumulat cu ceea ce se va întâmpla spre finalul acestui an, dar și în primăvara anului următor, experiențele mai puțin plăcute ce vor fi predispuse în perioada tranzitului lui Uranus prin zodia Taur. De aceea, oamenii profunzi și maturi vor înțelege că vremea copilăriei a trecut, perioada romantică s-a stins și este nevoie să fie puțin mai responsabili, în timp ce ceilalți vor considera că trebuie să se distreze mai mult pe ultima sută de metri pentru că oricum această perioadă se va încheia. Anticipăm încă de pe acum, pentru că așa se cade, că tranzitul lui Uranus prin zodia Taur (15 mai 2018 – 7 iulie 2025), inclusiv cu retrogradările pe granițele dintre zodii la începutul și sfârșitul intervalului, va fi o perioadă destul de grea, o veritabilă pată pe destinul fiecăruia. Așadar, ceea ce avem de împlinit trebuie să împlinim până în primăvara anului următor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu gândi că simplitatea este o pedeapsă. Simplitatea nu înseamnă puțin, ci înseamnă esență.

Mare capacitate de îndurare. Soluțiile vin din zone dureroase. Puterea apare din nimic. Este nevoie de elan, chiar dacă nu se vede ținta. Complicații materiale. Instabilitatea consumă și mai mult. Preocupări față de ruină. Călătorii neașteptate. Este nevoie de mulțumire. Se caută un adăpost temporar pentru sentimente și idei îndrăznețe. Subiectivitate. Revizuirea atitudinii este absolut necesară.

Trecerea Lunii prin zodia Balanță simplifică lucrurile, ne învață să fim mai echilibrați, mai deschiși față de opiniile celorlalți, mai interesați de ceea ce este esențial, frumos și rafinat. Pentru mulți, tocmai pentru că în această perioadă Luna va trebui să treacă prin careul cu Pluton, poziția aceasta nu este un semn de profunzime sau de rafinament, ci un semn de îndurare. Lucrul acesta este cumulat și cu faptul că, în a doua parte a zilei, Venus va definitiva careul cu Uranus retrograd, ce a fost activ și în săptămâna anterioară. Momentul de față, pentru că Venus mai împlinește și un trigon cu Chiron retrograd (ceea ce ne îndeamnă spre îndurare a fost concretizat prin opoziția Lunii la Chiron din seara zilei anterioare), devine acum un semn de revoltă. Ceea ce nu ne convine devine cea mai importantă problemă a acestei săptămâni, a acestei perioade, iar pentru unii devine cea mai importantă problemă a vieții lor. Este clar că momentul acesta ne vorbește despre o subiectivitate pe care nu ar trebui să o abordăm în modul acesta. Această subiectivitate ar trebui să ne îndemne să fim mai atenți, mai maturi, mai reținuți în a ne exterioriza, mai buni cu ceilalți.
O altă componentă a acestei săptămâni se referă la sensibilitatea care ar putea să ne ducă spre vindecare ori spre boală. Relația bună pe care Venus o are cu Chiron înseamnă revizuirea unui comportament, inventarierea unor greșeli pe care, după cum ne propunem acum, nu am dori să le mai repetăm, în timp ce relația proastă a lui Venus cu Uranus arată repetarea aceleiași greșeli, desigur în intenția cea mai bună de a obține o victorie, un succes, pentru că ni se pare că eticheta este nedreaptă. Este foarte posibil ca această schemă astrală care combină binele și răul să vină prin mișcare, așa cum am văzut că multe din evenimentele acestei săptămâni, declanșate în prima zi, au fost dominate de mișcare. Mobilitatea, nevoia de a călători, de a vedea mai multe lucruri, fie pentru că așa o cere situația, fie pentru că dorim să ne împlinim o curiozitate, ar putea să aducă mai multe probleme decât beneficii, mai multă frustrare decât împlinire.
Prin urmare, mijlocul săptămânii îi face pe oameni să se comporte ca și cum toate lucrurile acestea pe care trebuie să le împlinească nu sunt corecte, sunt eronate, sunt lipsite de sens și este nevoie de un suflu nou, de un aer proaspăt, de altceva. În momentul acesta considerând că cele mai multe probleme se rezolvă prin reîmprospătare, prin revigorare, pe multe le vom face în mare viteză, crezând că doar așa ne împlinim unele dorințe, că numai așa o perioadă frumoasă se va încheia. Cei care se preocupă de lucrul acesta sunt avertizați că acolo unde nu există mulțumire faptele acestea nu vor fi cărămizi așezate la baza unui edificiu important, ci doar simple momente, simple episoade, secvențe care mai mult consumă decât dăruiesc. În plus, vor secătui inima celui implicat și până spre finalul săptămânii, când Jupiter se va afla într-o relație foarte bună cu Saturn, deja revenit la mersul direct, vor vedea cât de periculoase sunt aceste acțiuni făcute doar de dragul confortului, fără nicio utilitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a trăi această zi cu bucurie. Orice secundă de bucurie înmulțește timpul rezervat succesului, progresului, mulțumirii.

Ne reamintim de liniște. Strategii pe termen lung. Invitațiile proaste sunt aruncate la gunoi. Sugestii constructive. Se râde pe seama prostiei. Se îmbrățișează o tehnică nouă. Detașare. Planul emoțional este dominată de confuzie. Asocierile țin loc de promisiuni. Se rezolvă o problemă. Se iese din bucluc. Îndoielile și temerile sunt rezolvate pe moment. Reacții frumoase. Optimismul este rezervat. Se descoperă un potențial.

În mijlocul acestei zile Saturn își revine la mersul direct, după o lungă perioadă de retrogradare. În plus, tot în a doua parte a zilei se va împlini și trigonul Soarelui cu Junon, iar din această combinație ne vom alege cu o redresare a unei poziții sociale, ipostază ce își va intra în drepturi mai exact de mâine, când și Venus va intra pe zodia Leu, semn tranzitat acum de Capul Dragonului. Chiar dacă multe ne vor fi din ce în ce mai clare începând cu ziua de mâine, începutul acestor reveniri sau compensări se produc încă de astăzi. Cu alte cuvinte, maniera prin care ne vom desfășura această zi va fi mai curând una emoțională, reacțiile vor fi în mare parte intuitive față de acțiunile concrete ce se vor consuma începând cu ziua de mâine. Tocmai de aceea, nu ar trebui să înlăturăm gândul care ne vorbește despre greșeală, despre diminuarea unor ambiții pe care nu am reușit să le împlinim din aprilie și până acum. Aceste ambiții ne-au vorbit despre o formă de nedreptate care ne apare acum foarte clar în minte împreună cu cei pe care îi considerăm vinovați de tot acest neajuns, de toată suferința pe care a trebuit să o îndurăm din aprilie și până acum.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală își vor aminti de liniște și, nu doar atât, își vor aminti de ceea ce trebuie să facă pentru a se reîntoarce la echilibrul pe care l-au avut la începutul acestui an. Pentru acești oameni anul sintezelor începe să producă roade chiar de acum, sub forma gândurilor, sub forma unei stări sufletești agreabile. Începând de mâine lucrurile acestea se vor transforma și în acțiuni concrete. Abia acum, pe 25 august, vom înțelege mai bine cea de a doua parte a devizei generale a acestei săptămâni, cea care se referă la recompensele care ne bulversează. Având acum capacitatea de a ne detașa de acțiunile concrete pentru că trăim într-un plan abstract, într-o zonă a sentimentelor, a ideilor, avem puterea de a face o selecție a secvențelor care au statut de recompensă ori de împlinire și care vin acum spre noi ca urmare a formulărilor făcute din aprilie și până de curând. Devenim bulversați de aceste recompense pentru că le-am formulat pe vremea când nu aveam judecata necesară, când eram prea tulburați, prea mult atrași spre păcat.
Prin urmare, 25 august devine o zi de observație. Vedem și înțelegem cum condiționările, pe care le-am parcurs și pe care le-am analizat și în prezentările săptămânale, din aprilie și până acum, și-au făcut de cap, și-au impus punctul de vedere, pe alocuri chiar ne-au modificat părerile pe care le avem despre oameni, despre colaboratori. Este posibil ca unele dintre ele să fie bune, adică în tot acest proces de condiționare să fi fost un moment când aceste constrângeri ne-au determinat să facem ceva bun, să ieșim dintr-o rutină rea pe care o vedeam așa. Acestea reprezintă nestematele anului 2017 ce nu au fost accesibile oricui. Puterea care îi atrăgea pe oameni spre a se rupe din ritmul care îi ducea spre dezechilibru ori boală alimenta și puterea de rezistență în fața acestui factor bun de transformare. De aceea nu era suficient un anume context, ci s-a cerut de fiecare dată să se mai îndeplinească o condiție, să existe și un fond adecvat pentru ca această transformare să vină. Fondul acela, condiția îndeplinită pe fiecare dintre aceste conjuncturi, pe care, de asemenea, le-am inserat în comentarii de fiecare dată când a fost cazul, sunt acum motive de bucurie. Prin aceste excepții ne uităm în urmă și ne bucurăm cu ceea ce nu am stricat, cu ceea ce am învățat din aprilie și până acum. Cine nu a învățat, cine se uită în urmă și dă doar peste durere, peste oameni răi, peste motive de ceartă, de despărțire sau de ură poate vedea singur, fără niciun ajutor, că, de fiecare dată când s-a întâlnit cu situații excepționale, a refuzat să îndeplinească o condiție suplimentară. Abia acum, când ies din iureșul, din mișcarea obositoare pe care au realizat-o din aprilie și până acum, acești oameni observă că multe lucruri s-au întâmplat sub imperiul unor forțe exterioare, nu pentru că sunt capabili, nu pentru că au făcut ei ceva în mod special. Cine a făcut ceva în mod special, cine a îndeplinit acea condiție va avea motive de bucurie când se uită în urmă. Toate aceste motive de bucurie devin motive de progres și începând de mâine lucrurile, pentru acești oameni, se vor așeza pe un făgaș foarte bun.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu acorda atât de mult credit îndoielilor. Cine se îndoiește acum arată că nu este capabil de optimism și că această îndoială este același pesimism cu care și-a trăit viața din aprilie încoace, doar că unul mascat.

Sentimentele frumoase se ridică deasupra celorlalți. Este nevoie de echilibru. Viața este frumoasă dacă este trăită în comunitate. Muncă intensă. O mână o spală pe cealaltă. Grijile față de puritatea sentimentelor se risipesc. Modificări majore în privința raporturilor sociale. Să renunțe la aroganță și impunere. Rănire neintenționată. O pierdere ne trezește la realitate. Dezinteres față de inhibițiile celorlalți. Nevoie de strălucire, de lux. Grija este proiectat în viitor. Concentrare simulată. Energiile sunt comprimate, dar fără un rezultat spectaculos.

În dimineața acestei zile Venus va intra pe zodia Leu și, în felul acesta, ne eliberăm de o presiune ce s-a concretizat mai mult în zona relațiilor, a schimbului de experiență. Pe zodia Leu, Venus îi face pe oameni să se simtă bine cu ceea ce au, dar să își și dorească mai mult, să împlinească lucrurile dintr-o perspectivă personală, să nu mai depindă atât de mult de alții. Astfel, ceea ce până acum ne recomanda să ținem cont de opiniile celorlalți și făcea parte din normalitate se transformă în altceva. Marte va trece și el în această zi prin Capul Dragonului și elementul personal pe care simțim nevoia să îl exprimăm, în mare, ca pe un bine, ce face parte și din dorințele împlinite, este o recompensă. Din nefericire, revenirea lui Junon la mersul direct nu ne ajută prea mult. Acea criza a relațiilor care a fost definită în ultimele săptămâni de trecerea planetei Venus prin zodia Rac și care ne-a constrâns, ne-a condiționat să credem că reușitele nu pot să parcurgă decât un singur traseu, are un impact teribil asupra conștiinței individuale încât să nu reușim acum, pe finalul acestei săptămâni, să-i vedem pe oameni altfel, ci să îi vedem tot prin ceea ce știm că ei reprezintă, prin faptele pe care le-au făcut de curând. Există însă și o parte bună în toată această structură complexă. Ceea ce reprezintă o etichetă pe care o punem unei persoane poate fi și o motivație în a face ca lucrurile să fie altfel. Abia impulsul acesta ne duce către o altă formă de coeziune, către prietenie, fără să ne pierdem nota originală, fără să uităm cine suntem. Dacă până acum eram constrânși să ținem cont de ceea ce vine din exterior, acum ne face plăcere și pentru că impulsul personal este altfel, dar și pentru că răspunsul este diferit. Dacă în această perioadă Mercur nu ar fi fost retrograd, conjuncția cu Soarele care se consumă în seara acestei zile ar fi îndeplinit toate condițiile pentru ca dinamica indicată mai sus să se împlinească în mare parte prin trăsăturile pozitive. Așa, există o nesiguranță, tocmai pentru că Venus intră pe zodia Leu cu o trăsătură în plus față de bagajul emoțional greu obținut din trecerea sa prin zodia Rac: pe ultimele minute din Rac a fost focar într-un careu în T pe semne cardinale. Mulți vor considera că trebuie să se grăbească, trebuie să facă această schimbare, trebuie să-și spună opinia, să se exprime într-un mod personal pentru că altfel pierd trenul. Este clar că această grabă nu poate avea urmări bune pentru că suntem îndemnați să lucrăm foarte repede cu energii pe care nu le cunoaștem încă bine, cu vibrații cu care încă nu ne-am acomodat. În cuvinte mai simple, avem dreptate, suntem utili celorlalți, avem toate datele ca demersurile în care ne implicăm să se soluționeze cum trebuie, dar ne dovedim neîndemânatici, nu ținem cont de succesiunile etapelor, nu ne încadrăm în timp. În fața acestor mici neajunsuri prima reacție va fi să căutăm vinovați.
Prin urmare, 26 august este o zi de educație și de reacție la stimuli noi. Este de la sine înțeles că în multe din situații reacțiile la aceste forțe venite din exterior nu vor fi dintre cele mai bune, dar nu ar trebui să ne îngrijorăm de lucrul acesta. De această dată o eventuală sancțiune pe greșelile făcute nu va mai fi atât de aspră precum a fost până acum. Noi înșine ne vom bulversa privind cu grijă către această eroare și așteptând pedeapsa pe care știm că o primim de regulă. În vibrațiile acestei zile stă o putere extraordinar de mare, teribilă care este coordonată de dorință. Cine a învățat până acum că dorința, dacă nu are echilibru, strică, va reuși să folosească foarte bine această putere. Cine nu, se va lăuda cu dreptatea pe care o deține și care nu-i folosește, cu soluțiile foarte bune la probleme personale sau ale celorlalți pe care nu le poate pune în aplicare, care nu se dovedesc utile nimănui. Este clar că se impune în momentul de față și o autocenzură. Nu tot ce gândim că este bun este util în momentul de față, persoanei cu care interacționăm, grupului. De aceea a lăsa în urmă recomandarea de a ține cont de opiniile celorlalți nu înseamnă a desconsidera toată experiența care a presupus genul acesta de reacție. Nu trebuie să uităm că toată această forță cu care intrăm în contact trebuie, înainte de toate, să ne ducă spre normalitate. Este mult mai importantă întoarcerea spre normalitate decât o eventuală victorie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne grăbi. Și astăzi, ca de multe ori, graba strică treaba.

Frământare constructivă. Reușită. Se discută despre un profit. Mediul exterior este favorabil. Capacitatea intelectuală sau morală atrage atenția. Răbdare. Binele este exprimat la scenă deschisă. Se discută despre colaborări de durată. Credință. Putere de a renaște. Neglijența celorlalți este trecută cu vederea sau iertată.

În mijlocul acestei zile se va împlini sextilul dintre Jupiter și Saturn, ultimul din acest ciclu al protectoratului care se încheie în decembrie 2020. Astfel, ca ultimă etapă a ceea ce tot experimentăm din 2000 până acum, momentul acesta al finalului de luna august, dar și al anului 2017, trebuie să ne aducă și o picătură de profit, trebuie să ne aducă un avantaj concret din care se înțelege că tot ceea ce am făcut de aproape două decenii nu este rău sau a fost necesar. Nu doar acum, ci toată luna august, cea care ne-a vorbit despre sinteze ale probelor de curaj, a scos în evidență multe elemente sau aspecte referitoare la ideea de necesitate. Dacă a fost util sau nu să ne luptăm ori să renunțăm la luptă, să câștigăm un avantaj material concret, să credem într-o promisiune, într-o schimbare, ține și de parcursul pe care l-am făcut din 2000 și până acum. Este foarte posibil ca ultima zi a acestei săptămâni să ne bruschețe cu claritatea pe care o avem atunci când ne uităm spre anii din urmă și când vedem cât de severe au fost anumite decizii și, în contextul acela, cât de riscante au fost. Astfel, privind către această urzeală, către această plasă de păianjen, către această construcție de aspirații și realizări, constatăm că am avut ceva de câștigat, am avut un avantaj, un profit, atunci putem vorbi de o reușită de care să ne bucurăm până în 2020, adică pe finalul acestui ciclu al protectoratului. Observând acestea ne putem bucura că realizările personale, faptele pe care le-am săvârșit în cunoștință de cauză, sunt recompense care nu ne vor bulversa, așa cum s-a întâmplat cu alte elemente create din aprilie și până acum. Cu cât evenimentul este mai vechi, cu atât bucuria că ni-l amintim și că ne-am ales cu ceva de acolo este mai mare și mai constructivă. Doar prin aceste realizări putem trece cu vederea sau ierta neglijența celorlalți, suferințele pe care ni le-au provocat. Numai constatând acestea putem vorbi despre ceea ce ne reprezintă, ne zidește, ne definește ca ființe. Unii, atunci când vor vorbi despre ceea ce-i definește, vor face trimitere la lucruri comune, unele dintre ele chiar banale, dar nu ar trebui sa fie descurajați ori să considere că acestea nu sunt atât de importante. Achizițiile capătă această notă valoroasă prin faptul că se potrivesc perfect destinului personal. Și când anume să observăm lucrurile acestea dacă nu acum în această perioadă când destinul avut atât de multe să ne spună?
Prin urmare, finalul săptămânii încheie cercul circumscris acestor evenimente majore îndemnându-ne să privim mai departe decât am fost încurajați în celelalte zile, asupra deciziilor pe care le-am luat, inclusiv asupra celor de grup, în condiții dificile, să înțelegem că mobilul acelora n-a fost suferința în sine, cât avantajul pe care l-am obținut, profitul. Ceea ce am câștigat atunci ne protejează și acum, dar ne va proteja și de-acum încolo încă vreo câțiva ani, până când acest ciclu al protectoratului se încheie.
Greșeala cea mai mare pe care am putea să o facem în această perioadă vine din obsesia cu care vom fi tentați să extragem din toată această perioadă de aproximativ două decenii doar avantajele materiale. Luna de pe zodia Scorpion leagă această idee de putere de ceea ce este concret în această lume. Noi, pentru că studiem astrologia, nu suntem doar consumatori ai unor previziuni astrologice, știm că omul reprezintă mai mult de atât. Dacă individul va extrage din trecut doar avantajul material și va crede că acesta este tot ceea ce a putut obține își va închide ființa către celelalte realizări. De aceea momentul de față are nevoie de deschidere. În caz contrar, până și aceste recompense bune, care ar trebui să ne facă mai puternici, mai înțelepți, ne vor bulversa, deși nu acesta este rostul lor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne petrece această zi în liniște. Liniștea este poarta către lumină.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.