13 – 19 septembrie 2021

13 – 19 septembrie 2021 este săptămâna divergențelor de opinie, a conflictelor interne, a dialogului interior lung și obositor și a puterii de a descoperi că putem fi personaje pozitive în întâmplări reale, nu închipuite. Așa cum înțelegem din deviza generală a săptămânii, acest interval este unul de autocontrol. Sunt multe evenimente astrale care pun accentul pe această componentă, însă, dintre toate, trecerea lui Marte pe zodia Balanță este din capul locului evenimentul cel mai important al acestei săptămâni. Toate celelalte pot fi nuanțate, cer apel la ultimele grade pe care Marte le tranzitează prin zodia Fecioară sau primele grade pe care această planetă le parcurge pe zodia Balanță. În această săptămână numărăm prietenii, banii, proprietățile, avantajele pe care le-am primit din partea celor cu care ne petrecem cel mai mult timp, tot ceea ce ni se pare că este important pentru sine sau pentru creșterea socială ori cea spirituală. Din acest punct de vedere, toate aceste încercări ne duc spre o mai bună consolidare a ființei, a persoanei care suntem, o reducere a problemelor, chiar dacă asta înseamnă renunțarea la anumite elemente de patrimoniu, obiecte sau poate chiar obiceiuri care ne ajută să ne redobândim starea de confort. Ceea ce se întâmplă acum este de bun augur și produce efecte frumoase și durabile.
În egală măsură, este și o săptămână a dezamăgirilor, dar nu neapărat pe ceea ce se întâmplă acum, cât pe anumite situații care nu au fost înțelese sau rezolvate în săptămâna anterioară. Cele mai bune alegeri pe care am putea să le facem în această săptămână sunt cele care ne întorc spre liniștea sufletească. Adevărul care rănește nu ne folosește la nimic.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi atenți la noi înșine, mai mult decât suntem sau am fost atenți asupra celorlalți. Echilibrul nu înseamnă a sta departe de bine și de rău, ci a găsi cea mai bună formulă încât binele și răul să nu se lupte prin noi.

Probleme legate de administrarea unui fond. Complicații cu înțelegerea sau transmiterea unor opinii. Cântărim mult și decidem repede. Suntem protejați de prieteniile vechi. Mici tensiuni pe proiecte de scurtă durată.

Luna pe zodia Săgetător ne ajută acum să ne deschidem față de un nou plan al valorilor, să înțelegem că a sosit momentul să administrăm altfel fondul pe care îl avem sau să îndrăznim ca această administrare să fie adresată și unui fond nou. Gândurile ne sunt așezate, coerente, însă doar în direcția unui schimb de experiență, pentru că în privința relațiilor cu propria persoană lucrurile nu sunt cele mai fericite. Traversăm acum anumite tensiuni care sunt legate de proiectele de scurtă durată tocmai pentru că simțim că avem multă energie, multă determinare și ne așteptăm ca și soluțiile să vină pe măsura acestei puteri suplimentare, adică repede. Unii vor simți că toate evenimentele pe care le vor parcurge acum îi îndeamnă să se reformeze, să devină mai puternici, mai determinați sau să-și folosească inteligența într-un alt mod, mai simplu și mai eficient. Spre seară, când intrăm în fereastra Ultimului pătrar, înțelegem că toată agitația pe care am traversat-o de-a lungul zilei ne-a consumat mai mult decât ne-a motivat.
În egală măsură, prima zi a săptămânii este și una de suferință. Faptul că nu reușim să rezolvăm demersurile scurte, ceea ce ar trebui să înceapă dimineața și să se termine seara, ne creează un sentiment de neîmplinire, ne face să ne pierdem încrederea în sine, siguranța și ne trezește la viață anumite suspiciuni pe care le-am avut față de noi înșine în prima jumătate a anului.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne arată cât de eficienți suntem, cât de mult ne lăsăm în voia impulsurilor de moment crezând că a avea putere este tot ceea ce ne trebuie. Ziua ne aduce complicații legate de înțelegerea unui mesaj, de toleranță, dar și de eficiență atunci când vine vorba de schimb de experiență. Gândurile negre ale acestei zile sunt cele legate de abandon, de un consum care nu va putea fi completat niciodată, de o pierdere pe care nu o vom putea recupera. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor vedea că prieteniile vechi îi protejează de complicațiile prezentului. În realitate, nu doar acum aceste prietenii vechi i-au protejat, ci și în prima jumătate a anului, de acolo de unde ne vin acum tot felul de mesaje care ne amplifică indecizia, confuzia, zăpăceala.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi generoși cu ceea ce credem că avem acum de oferit, fără să ne gândim că, procedând în felul acesta, sărăcim. A dărui nu înseamnă a face un troc, ci înseamnă a hrăni o ființă, un demers, un ideal. Învățătura creștină ne spune că întotdeauna când dăruim, dobândim. Cei care confundă dăruirea cu trocul, fac parte acum dintr-un alt film.

Dezamăgire. Problemele de caracter ies la suprafață. Teama de marginalizare ne duce către o zonă amoroasă complicată, periculoasă. Încercarea de a ne descurca cu forțe proprii este de fapt o răzbunare împotriva celor care ar putea să ne ajute dar nu vor.

14 septembrie este o zi de dezamăgire. Astăzi ne gândim la problemele pe care le avem cu cei din jur, la oamenii pe care i-am ajutat, la persoanele de la care avem anumite așteptări, la grupurile cu care dorim să interacționăm pentru o mai bună inserție socială sau pentru o realizare publică. Opoziția dintre Soare și Neptun nu aduce însă doar dezamăgire, ci aduce și speranțe supradimensionate care duc spre conflict, care trezesc în interior dorințe neobișnuite sau impulsuri spre răzbunare. Prin acest comportament neobișnuit nu facem decât să validăm faptul că anumite defecte ce au fost vizibile în prima parte a anului nu au fost rezolvate, fie pentru că nu am avut puterea necesară, fie pentru că nu a existat suportul social adecvat. Din capul locului, 14 septembrie este o zi când pierdem ceva, când ne desprindem de un element personal, fie că este un obiect sau un ideal, fie că este o realizare personală sau un sentiment, pentru că numai prin acest sacrificiu se poate merge mai departe sperând într-o realizare reală, nu într-una imaginară. Deși medicina holistică nu este de acord cu această idee, acum se aplică într-un mod foarte ușor de înțeles sintagma: “Mai bine îmi tai un deget acum decât, mai târziu, toată mâna!”.
În egală măsură, momentul de față aduce și o mare presiune pe lipsuri, retragere, pe economie, pe restricție. Marte va trece aproape toată ziua pe ultimul grad al zodiei Fecioară și îi va face pe mulți să creadă că dacă se detașează de cei care ar fi putut în alte situații să-i ajute, să le ofere un sprijin sau o consolare, atunci pot să îi și pedepsească procedând în felul acesta. În realitate, toată această schemă conturează o formă de lașitate care se va transforma începând cu noaptea de marți spre miercuri într-un plan agresiv care se va manifesta, pentru început, prin spirit justițiar, prin atitudine necuviincioasă, prin răceală, duritate, indiferență.
Prin urmare, 14 septembrie ne îndeamnă să vedem care sunt metodele la care apelăm atunci când se pune problema să ne descurcăm singuri într-o anumită situație. Vedem acum dacă putem să facem mai mult și care este maniera pe care o preferăm. De asemenea, vom fi puțin cam duri cu cei care ar fi putut să ne ajute în situația de față, dar nu au făcut-o pentru că și ei, la rândul lor, fiind sub imperiul aceleași predispoziția astrale, se așteaptă să fie ajutați. 14 septembrie este și despre patimile care nu au soluție, despre dezamăgirile care amestecă zona socială cu cea amoroasă, viața de familie cu cariera. Pentru că pe cerul astral al zilei Pluton intervine cu o armonie rezervată asupra opoziției Soare-Neptun, fără a o media, iar Saturn, retrograd de ceva vreme, mediază tendința Nodurilor, toate aceste neajunsuri ne trezesc la realitate, ne ajută să ne desprindem de o zonă bolnavă împreună cu cauza, împreună cu acele forțe mentale, cu acele gânduri care au creat-o.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu face nimic pentru a le crea celorlalți impresia că putem fi periculoși. Frica pe care o transmitem astăzi va rămâne ca o impresie ce se va șterge foarte greu.

Rivalitate. Atenție la cuvinte! Pretindem ceea ce nu suntem. Invocăm o dreptate în care nu dorim să ne amestecăm. Înțelegem repede, dar punem foarte greu în aplicare. Coincidență stranie. Viteza de lucru ne scoate din cărți.

15 septembrie ne aduce o formă de rivalitate pe care o vom percepe ca un mod de răspuns la o agresiune ce vine din partea celorlalți. În cele mai multe din cazuri, această agresiune este închipuită. Oamenii nu sunt atenți la mesaje, la cuvinte, la sensuri, dar sunt foarte concentrați pe ceea ce au de transmis, pe duritatea pe care vor să o pună într-o replică sau într-o soluție. Există o mare sensibilitate care îi îndeamnă pe mulți să iasă din criză, fără să se gândească absolut deloc la consecințe. Dacă în ziua anterioară a existat un argument referitor la anumite reacții sau pur și simplu față de o anumită nemulțumire sau tristețe, acum reacțiile sunt argumentate de nevoia de succes. Această nouă poziție a planetei Marte pe zodia Balanță, exilul său, aduce viteză de reacție, o anume istețime, dar și neputința de a decide pentru ceea ce va urma, pentru proiectele pe termen lung. Apar astăzi incidente stranii, cele care sunt legate de dorință, apreciere, respect. Dacă în prima parte a zilei lucrurile par orientate exclusiv către tensiune sau către soluționări rapide, ceea ce înseamnă un mare consum, spre seară lucrurile se mai așază și ne vom simți mai bine lucrând mai repede, fiind mai toleranți, independenți sau originali. Nu se știe dacă aceste calități ne duc pe drumul cel bun pentru că ele sunt susținute de un Uranus retrograd pe zodia Taur, o poziție astrală destul de complicată. Asta înseamnă că dacă nu avem suficient de multă măsură în această viteză de lucru riscăm să fim marginalizați pentru că sărim etape, nu vom fi înțeleși de ceilalți pentru că lipsesc termeni adecvați, pe motiv că nu suntem obligați să-i spunem, fiind atât de simpli, atât de banali.
Prin urmare, mijlocul lunii septembrie ne atrage atenția asupra autocontrolului. Astăzi vom fi tentați să invocăm pe un ton ridicat spiritul dreptății, respectarea unor reguli, nu a acelora cu caracter general, ci respectarea propriilor reguli pentru că numai în felul acesta înțelegem dacă suntem sau nu respectați, marea durere aceste zile. Ni se va părea că tot ceea ce facem astăzi este magnific, major, impresionant, poate chiar transcendental, dar, în realitate, este doar un element neobișnuit care ne oferă, spre seară, un oarecare confort. Ceea ce primim astăzi poate fi interesant, neplăcut, conflictual sau pacifist. Ceea ce ne rămâne, ceea ce se sedimentează ne arată capacitatea de selecție, de toleranță și de înțelegere. Aceasta este măsura cu care vom lucra pe 15 septembrie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne grăbi, indiferent care sunt motivațiile. Graba ne oferă o falsă senzație de putere, o falsă reușită.

Ne bucurăm că faptele bune persistă. Duritatea incidentelor scade în intensitate. Avem motivații noi pentru acțiuni legate de demonstrarea unei calități care vizează dezvoltarea gustului pentru frumos și eleganță. Inventivitate.

Mijlocul săptămânii ne aduce soluții. Aceste soluții sunt foarte bune, eficiente și durabile. Abia acum realizăm cam la ce se referă prima parte a devizei săptămânii, cea care ne vorbește despre divergențe de opinii, despre conflicte interne sau despre un dialog interior lung și obositor. Cei care nu reușesc să identifice motivul personal care îi duce către aceste divergențe de opinii sau către conflicte sau care îi țin prizonieri în această zonă a tensiunilor sunt oameni care nu au reușit în prima jumătate a anului să demonstreze că dețin anumite calități, ci doar că sunt persoane conflictuale care urmăresc să obțină avantaje atunci când ceilalți din jur sunt în tensiune sau se ceartă. Din fericire, acum ni se oferă șansa de a face lucrul acesta într-un mod frumos sau beneficiind de un cadru astral special. Asta înseamnă că nu vom avea probleme în a descoperi cum anume putem deveni personaje pozitive în situațiile pe care le traversăm. Descoperim astăzi calitatea de om și lucrul acesta ne ajută să ne dezvoltăm simțul estetic, eleganța, să devenim inventivi și liberi.
Dintre toate episoadele pe care le vom parcurge în această zi, unul dintre cele mai frumoase și mai elegante este cel care ne oferă șansa de a media o tensiune construită pe impresii false. Ne împăcăm cu un prieten mai vechi, readucem armonia într-o zonă care a devenit tensionată pentru că am fost neatenți, răutăcioși sau indiferenți.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre lucrurile frumoase pe care le-am păstrat de-a lungul acestui an și care au avut un rol foarte important în toate săptămânile pe care le-am parcurs în această perioadă. Astăzi nu vorbim despre deviație, despre tensiune sau despre oboseală psihică, ci vorbim despre nevoia de a ne întoarce către înțelegere și echilibrul, către cunoaștere și bun gust. Calitatea acestei zile nu ne permite să rămânem singuri, ba, dimpotrivă, ne duce către acele persoane care, fără să realizeze, ne oferă ceva frumos din patrimoniul propriu, adică o emoție, un obiect, un zâmbet, o îmbrățișare. Unii vor considera că retragerea către aceste sentimente frumoase este cea mai bună soluție, alții vor spera că inventivitatea îi va scoate din rutină și le va oferi libertatea pe care o caută de foarte mult timp. În realitate, totul este astăzi despre sentimentul frumos și simplu care ne duce foarte aproape de rafinament și eleganță. Dacă suntem în această zonă a frumosului și a eleganței atunci și bunăstarea va fi pe măsură.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăsa antrenați în episoadele de disperare ale celorlalți. Avem puterea necesară să ascultăm, să participăm la ceea ce ne este împărtășit, dar nu vom putea duce pe umeri poverile altora.

Nu risipim, ci refuzăm ceea ce deținem și nu putem folosi acum. Transformăm un conflict într-o prietenie care va dura mult. Sentimentele sunt încercate. Avem nevoie de stabilitate. Exemplele de viață ale celorlalți sau pe care le-am primit în ultimele luni ne sunt acum esențiale. Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din piață.

17 septembrie este o zi de sobrietate. Astăzi refuzăm în ajutor, refuzăm aprecierile celorlalți, suntem foarte siguri pe ceea ce credem despre noi și simțim că ni se potrivește încât ajungem să ne cenzurăm ceea ce ne face să ne simțim mai bine, ceea ce ne ajută să ne apropiem cel mai mult de oamenii pe care îi apreciem și de care avem nevoie în această perioadă. Pentru că planeta Pluton este acum aflată în deplasare retrogradă apare, din relația cu Soarele, nevoia de a schimba ceva, de a ne ajuta de o persoană care ne poate garanta că obține un succes într-un anumit domeniu pentru că lucrul acesta a fost certificat cândva. Această certificare se bazează foarte mult pe ideea de interes, ca și cum un om slab profită de un om puternic doar pentru că acesta din urmă a promis că se va implica și are această faimă de a nu-și încălca cuvântul spus. Dacă relația proastă dintre Venus și Saturn arată că avem nevoie de stabilitate, relația bună dintre Soare și Pluton ne spune că această stabilitate am obținut-o deja. Așadar, vorbim, cu Luna pe zodia Vărsător, despre o anumită instabilitate, despre calcule suprarealiste, despre idei care nu au legătură cu ceea ce se întâmplă în planul real și despre aspirații pe care nu ni le vom îndeplini niciodată. Este adevărat, orice factor de transformare care ne ține departe de tensiune și de conflict, de divergențe de opinie, de un dialog interior lung și obositor ne ajută să ne întoarcem către acele prietenii care au avut întotdeauna un rol foarte important în existența proprie, în deciziile pe care le-am luat, în restabilirea echilibrului psiho-emoțional.
Prin urmare, 17 septembrie ne vorbește despre transformarea simplă, nu cea spectaculoasă, pe care o facem dacă ne acceptăm așa cum suntem, dacă urmărim să facem din stabilitate o zonă de confort. Astăzi mulți se vor gândi la starea de sănătate, la vârstă, la cât de multe și-au pus în cămară, în contul din bancă, vor încerca să transforme totul pe baza monedei oferite de Cezar, dar riscă, procedând în felul acesta, să risipească o valoare spirituală absolut esențială. Ea se referă la discernământ, la observație, la capacitatea de a descoperi ce este de făcut într-o lume care așteaptă să i se spună ce trebuie să facă. Așadar, vorbim pe 17 septembrie despre nevoia de a fi liber, dar o facem cu grijă, cu teamă, cu indiferență sau, în cazul celor puternici, cu multă atenție și vigilență. Cei care își pierd capul astăzi, considerând că a fi liber, indiferent cum, adică fără măsură, nu vor mai găsi niciodată ceea ce risipesc sau pierd acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne consuma o mare parte din energia valoroasă pe care vom fi dispuși să o rezolvăm în divergențe de opinie sau în conflicte sterilă. Cei care creează conflicte în ideea că numai așa vor găsi vinovați se vor trezi la un moment dat vinovați într-un conflict despre care nu vor ști nimic.

Marile tensiuni ale săptămânii se sting doar la suprafață. Avem nevoie de autocontrol. Binele pe care l-am făcut în săptămâna trecută și la începutul acestei săptămâni ni se întoarce acum. Avem curaj pentru că suntem acceptați, nu pentru că deținem mai multă putere.

Marile tensiuni ale acestei săptămâni se sting imediat. Astăzi Luna își încheie tranzitul sau prin zodia Vărsător, dar va trece prin câteva aspecte interesante care ne ajută să-i înțelegem mai bine pe oameni, să apreciem calitățile lor, faptele bune ce ne-au fost dăruite. Astăzi avem curaj, chiar mai mult decât ne așteptăm, iar lucrul acesta ne va oferi încântare și o mare putere de adaptare. În mare parte, activitățile acestei zile va produce satisfacție prin rutină. Vorbim frumos, iar aceste cuvinte primesc din partea partenerului de dialog un ecou pe măsură. Marea problema a acestei zile va veni din viteza de lucru. Unii, din lașitate, se vor ascunde în spatele unor procese mentale false, adică vor deveni pasivi. Alții vor cere din partea persoanelor cu care interacționează răspunsuri directe, ca și cum ar fi foarte curioși despre ceea ce li se întâmplă în existențele proprii, despre ceea ce trăiesc și simt. În egală măsură, 18 septembrie este și o zi de recompensă. Binele pe care l-am făcut în săptămâna trecută sau cu care am cochetat la începutul acestei săptămâni, ni se întoarce. Este adevărat, a doua parte a zilei vom fi în perioada fără direcția Lunii, ceea ce ne aduce o ușoară pasivitate. Din această cauză avem nevoie să facem apel la anumite rezultate care au fost obținute în săptămâna anterioară și de care ne putem folosi acum pentru a rămâne echilibrați și buni.
Prin urmare, 18 septembrie ne vorbește despre acele tensiuni care se sting de la sine. Desigur, aceste schimbări nu sunt gratuite, ele se bazează pe anumite achiziții pe care le-am asimilat în săptămâna anterioară, una destul de încercată la capitolul psihic, dar și la cel emoțional. Dacă astăzi suntem echilibrați se întâmplă pentru că toată săptămâna anterioară am urmărit și am țintit starea de echilibru, indiferent de costuri. Pe baza faptelor bune făcute anterior realizăm că suntem acceptați, dar nu pentru că am deține o anumită putere, ci pur și simplu din generozitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi către cei cu care interacționăm cu atenție și disponibilitate. Ceea ce refuzăm din binele ce ne este oferit se va transforma pe viitor într-un refuz al binelui propriu pentru obținerea căruia am muncit din greu în săptămânile din urmă.

Îndoială. Minciunile crezute doar par că fac viața mai bună. O renunțare ne lasă impresia că dobândim o minunată stare de confort. Teama că participăm la un experiment social ne îndeamnă spre izolare. Acum este bine. Mai târziu, nu va fi.

Ultima zi a săptămânii este una de dezamăgire. Încă de dimineață, Luna se va afla într-o relație foarte proastă cu Axa dragonului ceea ce aduce îndoială sau chiar tendința de a crede minciunile spuse foarte frumos, cele dulci care schimbă, în aparență, calitatea vieții. Pentru a depăși încercările acestei zile avem nevoie de multă răbdare, de mult echilibru, de gândul cel de pe urmă care ne încurajează că lucrurile complicate sau cele care se complică din nimic nu sunt chiar atât de dificile. Dacă pornim din acest punct, atunci ajungem foarte ușor la ideea de aventură, de curaj care să aibă în ea o picătură de realitate, de simț practic și de inventivitate. Suntem puternici pentru că avem curaj, nu pentru că, izolându-ne, vindem credința în frumos pe un avantaj de moment. Relația pe care Luna și Axa dragonului o dezvoltă acum ne oferă sarcini suplimentare, griji noi, ceea ce ne accentuează senzația că participăm la un experiment social care ne îndeamnă să ne izolăm, să fim recalcitranți sau să nu progresăm. Tensiunile pe care le parcurgem astăzi nu sunt unice, trecem prin această ipostază de două ori pe lună, ceea ce înseamnă că momentul acesta ar trebui privit cu mai multă rațiune, cu mai multă atenție și cu mai multă disponibilitate în a ierta pentru a nu caracteriza persoanele cu care ne întâlnim doar după reacțiile de moment, ci și după cum știm că sunt de felul lor.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii aduce o sinteză intensă și dureroasă a ceea ce s-a întâmplat de la începutul lunii septembrie până acum. Vom încerca să ascundem toată tensiunea și îndoiala față de sine prin mesaje care să sublinieze grija față de celălalt, indiferență față de păcat sau refuzul viciului. În realitate, ceea ce declarăm astăzi că nu face parte din sfera personală, că refuzăm, respingem sau disprețuim reprezintă elemente preferate în ultima perioadă prin intermediul cărora ne-am redobândit, într-o anumită măsură, starea de confort. Îndoiala față de sine pe care o experimentăm astăzi nu ne permite să rămânem lucizi în așa fel încât să recunoaștem calitățile și defectele cu maturitate, cu verticalitate pentru ca partenerul de dialog să înțeleagă cum suntem în momentul de față.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la momentul care ne îndeamnă să spunem un adevăr. Acum nu adevărul în sine este problema, ci forțele care apelează de fiecare dată la acest instrument pentru a opri evoluția, pentru a întristau un suflet, pentru a produce suferință.