6 – 12 septembrie 2021

6 – 12 septembrie 2021 este săptămâna cumpenelor ce trebuie echilibrate și a birului ce nu a fost plătit altădată și care nu mai suportă amânare. Săptămâna aceasta ne va răscoli foarte mult pe decizii personale, pe senzația de datorie, pe nevoia de a primi mai mult considerând că există o restanță. De partea cealaltă, un apropiat, comunitatea sau grupul de prieteni pun asupra individului o presiune foarte mare pe aceeași idee a datoriilor neplătite la timp. Unii vor alege, după cum vor considera acum, varianta cea mai simplă, adică vor încerca să ia de la alții și să plătească pentru a nu face apel la rezervele strategice. Desigur, va fi o alegere foarte proastă, pentru că nu degeaba se întâmplă acum, când energia personală se află la cotele minime, să efectuăm o asemenea plată. Dacă nu dorim să plătim din energia de bază, din rezervele de bază, o altă variantă bună este să obținem o amânare. A plăti cu efortul altora birul pe care trebuie să-l dăm acum înseamnă a transforma această datorie într-un bir și mai mare.
Așa după cum vom vedea și din observațiile inserate analizelor pe care le-am făcut pentru fiecare zi, în această săptămână se pune accentul pe dimensiunea personală. Cine va crede că societatea este de vină pentru ceea ce li se întâmplă lor, pentru că nu li se dă, pentru că nu au privilegii ar trebui să se gândească de mai multe ori înainte să spună ceva în sensul acesta. Acum se va vedea clar dacă atunci când ni s-a cerut un efort personal am apelat la resursele altora pentru că nu era bine, pentru că am fost leneși. Nu este o rușine dacă în această săptămână facem un pas înapoi, dacă acceptăm cu umilință un eșec, dacă suportăm o judecată nedreaptă, pentru că lucrurile acestea, în realitate, sunt expresii ale unui adevăr crud pe care în nici o situație similară parcursă nu l-am acceptat. La prima vedere pare că această săptămână ne pregătește pentru o schimbare, dar, în realitate, ea nu face decât să ne ajute să ne eliberăm de prejudecățile care ne țin prizonier într-o condiție socială improprie, în nefericire sau boală. Echilibrul vine acolo unde acceptăm măsura ce ne este oferită acum. Este posibil ca această măsură să nu conțină nimic din ce poate fi cântărit, adică să nu primim nimic din ceea ce cerem să ne așteptăm să primim. Și aceasta este tot o măsură referitor la ceea ce merităm, una care subliniază faptul că altădată nu am folosit corect ceea ce am avut sau am procedat așa cum vom fi tentați și acum să luăm de la alții pentru a ne achita noi anumite datorii, ceea ce a fost și va fi și în această săptămână o greșeală.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne gândi că a suporta ceva nu înseamnă a ne obișnui cu durerea, nu înseamnă a fi pedepsiți, ci a ne deschide către noi perspective. Așadar, să lăsăm universul să se preocupe de noile perspective, iar noi să fim atenți la această interesantă și minunată lecție a măsurii.

Combinații periculoase. Atenție la neatenție. Jumătățile de măsură sunt judecate după capacitatea de adaptare și după constanță. Refuzul unui ajutor din mândrie. Tristețea arată finalul unei etape.

Prima zi a săptămânii debutează cu trecerea Lunii pe zodia Fecioară, semn pe care îl va părăsi în dimineața zilei de miercuri, 8 septembrie. Este o zi de încercare chiar dacă planetele individuale Venus și Marte își împart sarcini diverse, atât în relația cu Pluton, dar și în cea cu Jupiter. Din nefericire, raportul pe care Luna îl va avea în această zi cu Axa Dragonului și, implicit cu Luna neagră ce se află acum peste capul dragonului, ne îndeamnă către tristețe, către neatenție, către dezamăgire și din tot ceea ce parcurgem vom fi tentați să extragem un înțeles care nu ne avantajează. Ni se va părea că totul se termină și că evenimentele acestei zile sunt atât de clare încât nu pot fi combătute de argumente la care am ajuns pe alte conjuncturi. Această atitudine ne face să fim mai mândri decât trebuie, încrâncenați în deciziile proprii, mai rigizi atunci când vine vorba de interacțiune, de colaborare, de schimb de experiență.
Se întâmplă însă și un fapt neobișnuit în ziua de 6 septembrie. Teama de eșec îi va face pe unii să devină vorbăreți și demonstrativi, să riște mai mult, să-i judece pe cei pe care îi consideră vinovați de ceva, deci să participe la combinații care vor deveni, nu doar acum, ci cu fiecare zi care se adaugă la ecuația astrală a acestei săptămâni, periculoase.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne îndeamnă la atenție, nu la rigiditate, la conștiinciozitate, nu la încrâncenare. Ceea ce descoperim că putem face astăzi este un element de bază și nu ar fi indicat să abuzăm de el. A consuma din acel element de bază seamănă cu situația în care am consuma din rezerva de stat. Ceea ce consumăm de acolo cu greu va mai fi completat. Nu este o rușine să ne mulțumim cu valori parțiale, cu răspunsul incomplete, cu atitudini care mai trebuie puțin șlefuite pentru a produce efectul pe care-l așteptăm. A ne duce în această zonă a lăcomiei înseamnă a ne expune unei forme ciudate de tristețe care va declanșa un proces de rememorare negativă. Chiar dacă Venus și Jupiter sunt într-o relație bună, chiar dacă Marte și Pluton sunt, de asemenea într-o relație bună, nu putem vorbi de avantaje simple, ci de avantaje la care ajungem dacă respectăm bunul simț și măsura. Retrogradarea planetelor pe acest sector astral ne arată că ne-am mai întâlnit cu situații de genul acesta și am risipit. Acum suntem invitați să învățăm această lecție a măsurii pentru a evita situațiile neplăcute sau penibile din trecut când am risipit ceea ce ar fi putut fi un dar minunat și util pentru mai multe persoane, nu doar pentru cei care au intrat primi în contact cu aceste valori.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu căuta vina cuiva, ci de a rămâne liniștiți în bucuria de a beneficia de o interacțiune frumoasă, chiar dacă ea este acum la cotele minime. Cei care acum nu pot dărui mai mult, poate nu au. Cei care doresc să înveți această lecție ar fi putut dărui altădată, dar nu au vrut să o facă.

Noi repere în stabilirea unui ideal. Convingerile eronate sunt prezentate ca exemple de bune practici. Ceea ce nu putem face acum, fie și foarte puțin, nu vom putea face deloc până la sfârșitul anului. Deviație ce pare o depășire a unor limite.

În noaptea de luni spre marți se va împlini Luna nouă. Dacă această conjuncție a luminariilor nu impresionează pe prea multă lume pentru că se produce lunar, iar pe zodia Fecioară anual, conjuncția Lunii negre cu Capul Dragonului este un element astral important al zilei și al perioadei pe care o traversăm și care merită toată atenția. În cuvinte mai simple, 7 septembrie declanșează o poveste interesantă cu final neașteptat. Există multă confuzie în ecuația astrală a momentului, dar și multă determinare pentru că acestor aspecte puternice, precum cele invocate mai sus, li se alătură trigonul Soare-Uranus, un aspect care pune o greutate suplimentară pe neputința de a ne hotărâm pe ce drum să mergem și pe disperarea de a mai prinde o picătură de bucurie, de încântare sau, de ce nu, de vacanță. Din teamă, vom fi motivați să ne revoltăm împotriva oricărei autorități sau, fiind vorba de Luna nouă, ne facem planuri încă de pe acum referitor la anumite reacții pe care dorim să le avem în următoarele patru săptămâni. Ceea ce este puțin va fi supradimensionat, ceea ce este minciună primește mai multă atenție pentru că pare ușor de explorat, iar ceea ce este confuz se transformă în certitudini care ne dau de lucru fără să ne solicite. Avem nevoie să fim atenți, chiar foarte atenți la ceea ce ne propunem pentru că formele gând ale acestei zile se transformă într-un magnet. Argumentele pe care ni le permitem acum vor fi atât de puternice în viitor încât nu ne vor permite să facem loc și altora. Dacă le creăm acum vom fi constrânși să trăim cu ele. Așadar, atenția trebuie orientată către stabilirea unor idealuri practice, fără dorința de răzbunare, chiar dacă ni se pare că puterea pe care o avem acum nu mai în această direcție va putea fi folosită, pentru că în altele ar fi complet inutilă.
Prin urmare, 7 septembrie ne face atenți la pericolele sociale pe care le construim din aproape în aproape lăsându-ne păcăliți de o putere falsă. Ceea ce se întâmpla astăzi cere măsură, dar nu ca în ziua anterioară, ci măsura impusă de un autocontrol drastic. 7 septembrie nu este o zi de bucurie, ci una de deviație care ne păcălește că am reușit în sfârșit să fim liberi sau să depășim anumite limite. Din fericire, direcțiile impuse de ecuația astrală acestei zile sunt mai mult practice. Dacă rămânem în această zonă a spiritului practic vom greși mai puțin sau deloc. Important este să nu ne lăsăm păcăliți că puterea de acum își găsește utilitatea doar în demersuri legate de răzbunare. Dacă forțăm, dacă nu ținem cont de limitele de acum, vom vedea mai târziu că ceea ce nu am putut face acum vom putea face până la sfârșitul anului dar când vom observa lucrul acesta va fi deja prea târziu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ieși din zona toleranței. Chiar dacă presiunea acestei ecuații astrale ne atrage foarte puternic spre o zonă întunecată a firii, dar ne și tulbură, pe motiv că modestia este pentru proști, să rămânem în această dimensiune a sentimentului frumos pentru că, uneori, așa ca acum, pasul înainte nu-l facem doar construim ceva frumos, drept și benefic, ci pur și simplu refuzând o direcție negativă.

Superficialitate. Ruptură. O lecție de viață oferită cu titlu gratuit nu este înțeleasă și, în consecință, este respinsă. Posibilitate redusă de adaptare. Alegerea singurătății ne depărtează de anumite beneficii. Pas înapoi. Disconfort imposibil de depășit din cauza unor minciuni pe care le credem prea ușor.

8 septembrie este o zi de ruptură, însă nu în ceea ce privesc demersurile sociale, ci și în ceea ce ține de un plan personal, de nevoia de adaptare, de un disconfort care părea pe vremuri imposibil de depășit. El este și acum greu de depășit din cauza unor minciuni, din cauza unor alege care ne-au dus departe de oamenii care ar fi putut să ne ajute sau departe de un mediu armonios, benefic, încărcat de sensibilitate și de frumos. Astăzi avem probleme cu înțelesurile, cu toleranța, cu respectarea opiniei celuilalt tocmai pentru că dorim să ascundem faptul că nu ne mai putem adapta. Cei care sunt, de felul lor, mai leneși, care nu doresc să evolueze, vor vedea în ipostaza astrală a momentului un avantaj și satisfacția pe care o primesc ca răspuns la acțiunile răutăcioase pe care le fac va fi una foarte mare. În realitate, ei sunt superficiali și se adâncesc și mai mult în acea zonă socială care îi respinge sau, dacă au câteva calități, vor fi folosiți până la epuizare. Păcatul acestei zile vine din severitatea cu care vrem să rezolvăm singuri problemele care, de regulă, se soluționează împreună cu alții. Tocmai de aceea complicațiile care țin strict de predispoziția astrala de față vizează această dimensiune personală. Cei care lucrează cu energia sau care se află implicați într-un proces de cercetare spirituală își vor petrece această zi fiind atenți la ceea ce se discută în jur, fiind atenți la ceilalți. În felul acesta se explică medierea pe care Luna o face destinului prin relația bună pe care o are cu Coada Dragonului. Ascultăm și înțelegem. Înțelegem și iertăm. Iertăm și ne eliberăm de probleme, de simptomele unor boli sau poate chiar de boala în sine, de durere.
Prin urmare, mesajul zilei de 8 septembrie este cel care ne avertizează că acțiunile care ne duc spre izolare, considerând că așa ne protejăm de un rău major, ne vor crea în viitor probleme și mai mari. Singurătatea nu va face acum decât să ne depărteze de anumite beneficii pentru că ne va ține prizonieri într-un dialog interior epuizant. Dacă interacționăm cu cei din jur nu înseamnă că vom fi protejați de anumite critici, de intențiile mai puțin corecte pe care unii le exprimă liber tocmai pentru că trăiesc în superficialitate. Având însă curajul de a proceda așa, experimentăm această zonă, nu ne lăsăm îmbrățișați de ea.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne învinui dacă nu ne adaptăm la anumite condiții ce ne vin din exterior. Dacă nu rămânem separați de comunitate pe motive de încrâncenare, teamă sau dificultate de înțelegere atunci retragerea este un fel de solitudine, de interiorizare, de hibernare, nu de fugă de responsabilitate.

Sarcasm. Ceea ce este bun și ne trebuie se găsește la altul. Ceea ce ne este util se împlinește prea târziu. Singurătatea nu este o soluție, dar așa va fi privită.

Mijlocul săptămânii ne aduce multă confuzie. Astăzi vom fi dispuși să muncim mai mult sau să facem acel efort de a ne întoarce către zona de confort și către mulțumirea de sine. Ca o continuare a ceea ce am experimentat în ziua anterioară, presiunea comunității se transformă acum în piatră de moară, de asemenea, și reacția personală are această notă pe motiv că în felul acesta ne apărăm de un pericol imaginar. Astăzi avem certitudinea că nu putem schimba nimic și tocmai de aceea ne oferim privilegiul de a vorbi altfel decât am făcut-o în zilele anterioare, nu neapărat cu mai multă libertate, cât cu mai multă îndrăzneală, adică vom spune ceea ce altădată nu am avut curajul să spunem. Cu Luna și Venus pe zodia Balanță vom fi în continuare vânați de o formă de superficialitate pe care o vom confunda cu confortul pe care îl căutăm de mult timp. Acest confort va fi dat și de libertatea de a înțepa așa cum nu am făcut-o de mult timp.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne pune în fața unei situații foarte delicate. Astăzi avem impresia că tot ceea ce este bun și ne trebuie se găsește la altul, iar această persoană risipește bunuri pe care noi l-am apreciat și, dacă le-am deține, le-am valorifica foarte mult. Această formă de dezamăgire are și o continuare, adică dacă avem curajul să împărtășim din nevoile personale și avem în jur oameni generoși sau buni care sunt dispuși să împartă din ceea ce au vom considera că primim acest beneficiu mult prea târziu. Dacă dorim să nu rămânem cu această amprentă avem nevoie să facem un mic efort în a ne mulțumi cu ceea ce primim dacă avem această șansă, cu ceea ce ne este împărtășit dacă merităm.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a renunța la orice formă de critică și de a face o faptă bună în mod anonim sau fără a aștepta nimic în schimb. A dărui fără a urmări care sunt efectele faptei bune pe care ai făcut-o arată că ești dispus oricând să o repeți, dar și că ai încredere că ai fost inspirat dintr-o zonă subtilă superioară pentru a face așa ceva.

Confuzie legată de o decizie pe care trebuie să o luăm în mare viteză. Neînțelesul pare mister. Ceea ce modifică starea de conștiință impune sobrietate și răscolește un sentiment neplăcut.

Chiar dacă și celelalte zile au fost în consonanță cu deviza generală a săptămânii, abia acum, pe 10 septembrie, descoperim dacă trăim o viață încărcată de probleme, dacă avem polițe de plătit, dacă ne-am achitat de anumite datorii. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că dimineață Luna va trece pe zodia Scorpion, iar Venus se va afla până foarte aproape de miezul nopții pe ultimul grad al zodiei Balanță, o poziție foarte proastă pe care această planetă o are în momentul de față. Vom încerca să compensăm prin atitudine, printr-o veselie falsă, dar tensiunea și stresul trec dincolo de piele, de limbaj, de zâmbete, de privirea fixă. Momentul acesta ne pune în dificultate în raport cu o decizie tocmai pentru că aceasta nu a fost înțeleasă, fie pentru că nu are logică, că a fost haotică, fie pentru că nu a fost explicată suficient. Este clar că toată această tensiune ne va răscoli anumite zone ale ființei care ne pot da dureri de cap, dureri de spate sau dureri de stomac, ca somatizare, sau o tristețe adâncă pe care o vom motiva printr-o dezamăgire pe care nu am reușit încă să o depășim. Trecând pe zodia Scorpion, Venus ne va duce către o zonă practică, dar rece, asta înseamnă că persoanele pe care acum, din diverse motive, le considerăm vinovate de ceva vor primi un tratament special, adică vor afla și de ce sunt vinovate, dar lucrul acesta va veni în timp, adică în următoarele săptămâni.
Prin urmare, 10 septembrie ne aduce confuzie unei decizii pe care nu știm cum să o adaptăm condițiilor prezente. Există prea multă zăpăceală, ceva este răscolit prea mult și încercăm să acoperim ceea ce nu am avut curajul să spunem, să împărtășim sau să dezvăluim prin zâmbete false, prin atitudini fățarnice, prin altceva decât există în realitate. Mulți își vor inventa astăzi un calm care se va risipi chiar începând cu ziua următoare, dar și o atitudine de revoltă din care se înțelege că există un plan de răzbunare. Pe această poziție astrală niciun plan nu are coerență. Venus pe zodia Balanță are nevoie întotdeauna de confirmări, de oglindă, de ceva puternic la care să se raporteze, de un feedback, de o confirmare, niciodată nu predispune o atitudine de încredere în sine, de siguranță și de eficiență, ci doar un frumos care completează starea de confort. Pentru că acum se află pe ultimul grad al zodiei tranzitate, nici acest frumos nu mai este real, ci inventat, construit, creionat, adică sunt afișate atitudini de carton care pot fi foarte ușor demontate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la viteza de reacție. Cei care sunt nesigur pe ei vor reacționa foarte repede tocmai pentru că nu reușesc să țină minte o succesiune de etape, fie pentru că nu sunt sigur de ceea ce împărtășesc. Dacă rămânem atenți pe schimbul simplu, adică atunci când întâlnim o încercare să o servim cu puțin echilibru, nu cu pâine și sare, atunci toată dizarmonii a acestei zile se diminuează vizibil, chiar dacă nu dispare.

Cei care acum se simt mai aproape de cer au o imaginație bogată. Risipa este confundată cu libertatea. Putem mai mult dacă suntem atenți, organizați, disciplinați.

Și această zi, precum cea anterioară, ne arată mult mai clar că suntem într-o perioadă când avem de achitat o datorie, de plătit un bir. Este adevărat, pentru că dimineață Luna va trece prin opoziția cu Uranus, tensiunea va fi puțin mai mare, iar după aceea vom încerca să selectăm informațiile, cercul de prieteni, să ne schimbăm programul zilnic și, procedând în felul acesta, să credem că am devenit liberi. Schimbarea aceasta face parte din zăpăceala momentului pentru că și ea este o cumpănă pe care avem obligația să o echilibrăm. În plus față de ceea ce am parcurs în zilele anterioare, acum ne vom confrunta cu o risipă pe care o vom vedea ca pe o formă de libertate. Schimbarea programului nu înseamnă redobândirea stării de confort, ci pur și simplu ieșirea din ritm, însă lucrul acesta se face cu anumite consecințe. Ceea ce avem acum programat trebuia făcut în acel interval căruia, cândva, i-am schimbat desfășurătorul prin amânare, nu anulare. Fiind o perioadă de confuzie, nu știm dacă reamânarea de acum a acestei sarcini către o perioadă cu un program lejer sau o perioadă aleasă aleator este o alegere bună sau nu. Vom ști că jocul nu s-a sfârșit și că, procedând așa, ne împovărăm alte perioade ale vieții.
Prin urmare, 11 septembrie este o zi care ne păcălește că risipa înseamnă libertate. Dacă uităm că libertatea înseamnă a interacționa, adică a dărui și a primi, nu a ne petrece timpul în singurătate căutând plăceri egoiste, atunci momentul acesta de risipă poate fi interpretat ca o extravaganță a vieții și universul, uneori, tolerează așa ceva. Așa după cum se înțelege, cotele succesului sunt acum atinse cu mare efort și ele nici nu sunt la valori foarte ridicate. Avem nevoie astăzi de atenție, de organizare și de disciplină.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne risipii în agitații de moment, în dialoguri interioare care n-au nicio finalitate, crezând că în felul acesta ne pregătim mult mai bine pentru o situație conflictuală. Cine seamănă vânt culege furtună.

Evenimentele prea rapide produc accidente. Integrarea într-un mediu, într-o structură înseamnă acceptare, toleranță, adaptare. Ignoranța este o pedeapsă. Criminalul se reîntoarce la locul faptei.

Ultima zi a săptămânii este una dintre cele mai interesante pentru că ne aduce încheierea unei etape de revoltă și deschiderea unei alte etape de performanță. În timp ce prima va beneficia de un suport astral puternic, cealaltă de o notă conflictuală. Și într-un caz, dar și în celălalt, avem de-a face cu o luptă, fiecare cu argumentul său. Cei care sunt atenți la fenomenul social sau la creșterea și dezvoltarea personală vor vedea că binele care susține revolta, mânia și răzbunarea este de fapt unul fals, iar conflictele orientate împotriva persoanelor care vor să schimbe în bine ceva sunt de fapt încercări care sporesc și mai mult lumina, culoarea și farmecul vieții. Din nefericire, marile provocări de acum, dar și marea încercare a zilei țin de o falsă siguranță de sine. Vom avea încredere că revolta pe care o vom resimți în prima parte a zilei este justificată, la fel cum nevoia de a ne elibera de ea în a doua parte a zilei va fi considerată o soluție miraculoasă. Desigur, sunt puțini oameni care vor reuși să facă această trecere de la o stare la alta, de la o extremă la cealaltă fără a fi considerați fățarnici, prefăcuți, tocmai pentru că au un limbaj elevat, au argument, sunt siguri pe ceea ce transmit și pe ceea ce au experimentat. Ceilalți vor avea o zi agitată, când vor căuta locul cel mai potrivit în casă, în societate, în grupul de prieteni, își vor căuta gândurile cele mai potrivite sau alte elemente care să le ofere puțină liniște. Din nefericire pentru ei, liniștea nu vine prin aceste mijloace, ci vine prin acceptarea măsurii care ne este dată. Acești oameni vor fi tentați să spună că este prea puțin ce primesc, că ar fi meritat mai mult, altceva, că privilegiile sociale ar fi trebuit să-i ducă într-o altă zonă. Atitudinea aceasta este una obraznică pentru conjunctura astrală a momentului și pentru că Luna trece acum prin Coada Dragonului, atrage pedeapsa.
Prin urmare, finalul săptămânii ne pune în fața unor evenimente care se produc foarte repede sau care ne lasă impresia că au o viteză de lucru foarte mare tocmai pentru că sunt numeroase și foarte bogate în emoții. Fără măsura, criminalul se întoarce la locul faptei pentru că este curios, pentru că vrea să trăiască într-un alt timp, într-o altă ipostază socială intensitatea ceea ce-a făcut. Asta demonstrează că dorește o continuare, nu că are remușcări pentru anumite greșeli pe care le-a făcut. Din nefericire pentru acești oameni, astăzi ignoranța este cu adevărat o pedeapsă. Ei vor fi păcăliți cu această falsă intensitatea emoțiilor, sunt duși pe drumuri care la un moment dat se închid dar aud în urechi sfaturi înțelepte, expresii motivaționale, multe dintre ele complet nepotrivite, încurajări care nu au legătură cu ceea ce trăiesc ei. Le acceptă, așa cum am văzut și în alte zile ale acestei săptămâni, pentru că ieșirea din rit va fi văzută și acum ca o formă de libertate, dar aceasta nu este decât o altă păcăleală. Să nu uităm, clasicul nu se demodează niciodată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a avea încredere în ceea ce deținem. Dacă și astăzi ni se cere să plătim, să o facem din ceea ce deținem, nu din ceea ce obținem pe moment de la alții. Împrumuturile pe care le facem astăzi, chiar și cu scopul de a ne achita datorii mai vechi, se vor transforma în timp în biruri și mai mari.