13-16 martie 2009

13 martie
13 martie este o zi a retructurarii, a schimbarilor de situatie, a renuntarii si a modificarii conditiei. In aceasta zi Soarele intra in conjunctie cu Uranus la gradul 22 si la acelasi grad se afla si Junon din Varsator, iar la mijlocul zilei se alatura si Luna, aducand lui Pluton, cel care guverneaza acest grad, o putere de exprimare si un dinamism pe o directie nepotrivita lui.
Fiind implicat Uranus, intr-un mod atat de amplu si dinamic, nu se poate stabili daca este o zi proasta sau o zi buna. Putem sti dinainte ca va fi o zi care va afecta relatiile, asocierile, parteneriatele si ca demersurile sociale pe care le realizam in aceasta zi, fie ca sunt tratative duse la nivel inalt sau o intalnire cu prietenii vor avea de parcurs un disconfort.
Poate de prea multe ori in ultima vreme am facut apel la trecut, la modul in care el ne invadeaza si, mai ales, la modalitatea prin care vrea sa ne purifice de dorinte periculoase sau de obiceiuri gresite. Acum, prin aceasta trecerea la gradul 22, apelul la trecut va veni din profunzimile fiintei, din preocuparile si placerile cele mai ascunse. Acestea ne vor coordona cuvintele si emotiile, ne vor impulsiona gesturile si tot ele ne vor spune despre noi mai multe decat am putea-o noi face in alt mod.
Daca Soarele aduce in astrologie principiul personal, valorile Eu-lui, dar si caldura si autodevorarea in pasiuni si idealuri personale, apropierea de Uranus, acum, cu Mercur in sextil cu Lilith, nu aduce explozie de bunatate, nici depasirea limitelor inteligentei medii si nici abordarea destinului cu indrazneala si curaj, ci apropierea de cele mai ascunse unghere ale vietii. Din aceasta cauza putem numi ziua de 13 martie ca fiind o zi in care ne putem vedea latura ascunsa, intunecata a sufletului.
Nu vom beneficia de obiectivitate, nici de intelegere, ci de emotie, de prea multa emotie, pe care nestiind sa o directionam spre punctul de echilibru o vom aborda ca pe o hrana si, prin asta, vom gresi.
Dupa 13:30 cand Luna va trece la gradul 23, guvernat de Mercur, vom simti un elan si mai puternic in a aprofunda nemultumirile, durerile, neimplinirile si esecurile de care ne-am amintit in prima parte a zilei.
Vom avea insa capacitatea sa vedem greselile altora, sa le intelegem atat in context, cat si la nivel global si sa fim capabili sa ne spunem parerea cu obiectivitate si intelegere. La randul nostru vom beneficia de acelasi tratament din partea celor din jur, insa nu vom aprecia aceste pareri, decat a doua zi, pe 14 martie, cand Luna din Scorpion va face un sextil cu guvernatorul semnului si un esec, o nemultumire ne va trezi.
Acum insa totul pare intr-o curgere libera si daca ar fi sa ni se intample ceva bun, bucuria va fi umbrita de oboseala, un coleg zgomotos, o greseala ce nu poate fi trecuta cu vederea, descoperirea unor neadevaruri.
Daca Uranus aduce neprevazutul in orice actiune se implica, depasind orice limita, putem sa ne asteptam de la 13 martie sa fie o zi puternica, dinamica in care sa descoperim tot felul de lucruri bizare, poate neimportante acum, dar care ne vor afecta modul de a gandi, de a ne raporta, ca de exemplu sa descoperim ca de fapt omul nu a ajuns niciodata pe Luna si sa traim prin asta o mare dezamagire.

14 martie
Trecerea Lunii in Scorpion, dupa ce aceasta realizeaza un trigon cu Marte, aduce caderii sale o nota pozitiva si o motivatie solida in a o lua de la capat. Ziua nu predispune inceputuri noi, ci nevoia de a incepe, de a porni un demers, de a concepe, crea, de a deschide noi porti va fi perceputa mai mult la nivel de traire si va indica necesitatea interiorizarii a indreptarii atentiei spre suflet, sentiment, emotie, pentru a continua ceea ce este deja inceput.
Cuadratura Lunii cu NN cu momentul maxim al aspectului la 15:34, ofera insa o alta perspectiva a implicatii sociale. Ratiune va primi lovituri puternice in aceasta zi si tocmai de aceea orice implicare intr-o relatie de parteneriat, orice solutionare urgenta, orice pas spre o relansare sau o negociere, o discutie cu intentia de a deschide o noua colaborare este compromisa, pentru ca persoanelor implicate li se distrage atentia. De la sextilul cu Pluton, in doua semne de ratiune si respeciv a gandirii (sextil Luna-Pluton la 8:14), pana la cuadratura Lunii la nodurile sale, aduce separatia primului si aplicatia celui de al doilea aspect, deci nevoi pe care nu le mai putem sustine cu gandul, vorba sau fapta, implicari in situatii care ne depasesc, aspiratii improprii contextului social sau chiar implicarea in demersuri pe care nu le mai putem finaliza.
Aceasta conjunctura este buna pentru viata de familie, pentru relatiile de cuplu, in special pentru acele cupluri care trec prin momente complicate ale relatiei lor si care doresc sa ajunga la o intelegere, sa se impace sau sa finalizez in vreun fel conflictul.
In a doua parte a zilei, dupa 16:49, cand Luna va ridica un sextil cu Lilith si seara un trigon cu Mercur, amintirea intregii zile se va lega de ziua de ieri cand Mercur si cu Lilith a scos in evidenta latura ascunsa a personalitatii. Acum vom continua ceea ce s-a inceput de ieri si multi dintre noi vor proceda ca in 13 martie, adica vor apela la adjuvante, substante care stimuleaza sau calmeaza, tablete, preocupari care defuleaza cele mai ascunse dorinte.
Cei care isi fac planuri de weekend trebuie sa aiba in vedere ca ziua de sambata va fi furtunoasa, aducand fie prea multa energie si motivatii stranii, fie prea putina energie si de aici lipsa de comunicare, initiativa, miscare. Plasarea intregii zile sub influenta trigonului Luna-Marte ii va da lui Marte anaretic in Varsator o initiativa negativa, o stranie dorinta de excentricitate si ii va face pe oameni sa se opuna doar de dragul de a se opune si sa se implice in activitati doar de dragul de a face ceva.
Cu ziua de 14 martie se va incheia insa si periplul lui Marte in Varsator si, cu trecerea sa in Persti din 15 martie, ora 5:20, va aduce constiinta faptelor din ultimele zile. Acum vom parcurge ultima explozie de excentricitate, de indrazneala si tupeu, de aroganta si chiar dominare prin forta pe care Marte in Varsator a predispus-o in ultima vreme.

15 martie
Trecerea lui Marte in Pesti aduce o scadere a puterii de influenta, o diminuare a pornirilor de a cuceri lumea, de a impresiona, atrage atentia sau de a distruge ceea ce nu este de inteles. Trecerea lui Marte in Pesti indica faptul ca oameni nu vor mai putea sa-si coordoneze viata dupa vointa proprie, dupa alegerile proprii, dupa regulile pe care si le-au facut singuri, ci dupa ceea ce li se spune din exterior. Este deci un semn de conditionare, de distribuire a efectelor produse de faptelor anterioare, de sanctiune si lipsuri.
Greutatea pe care o va aduce Marte in Pesti va fi afectiva si deopotriva materiala, grijile pentru insatisfactiile oferite de o viata de cuplu complicata vor face casa buna cu lipsurile materiale impuse de o societate afectata de recesiune. Pe acest fond, se poate intrevedea o calitate ce, in mod surprinzator, in tranzitul sau prin Varsator, Marte nu a oferit-o: luciditatea.
De la sextilul pe care Marte il face cu octava sa superioara, Pluton, dar si prin beneficiile indirecte pe care le obtine din relatia pe care Luna in Scorpion o are cu Pluton, guvernatorul acestui semn, intelegem ca vom da dovada de o luciditate rece, poate chiar sinistru de rece, fara sa avem puterea sa schimbam sensul evenimenelor majore pe care acest tranzit, pana pe 22 aprilie, ni-l confera.
Cu Marte in Pesti cuadraturile pe care Luna din Scorpion le face la plantele din Varsator, indica acum, in prima zi de Pesti a lui Marte, semn de colectare de informatii. Din inertie dinamismul lui Marte nu se risipeste imediat si va mentine activa inca o zi curiozitatea si interesul pentru valori, criterii, informatii. In aceasta zi se va vorbi mult, se va barfi, comenta, critica, discuta despre orice si oricine, fara vreun rost.
Viata se schimba chiar de azi si spre seara, cand Luna va ridica un trigon cu Uranus indreptand sentimentele spre siguranta si incredere, spre comunicare si disponibilitate, vom realiza ca vremurile sunt altele, ca in ultima perioada ne-am consumat timpul incercand sa ignoram principalele probleme si ca, in realitate, cu totii imbatranim si nu avem multe valori importante pe care sa le lasam in urma noastra. Aceasta stare nu este nici melancolie si nici nostalgia a ceea ce am crezut ca reprezentam pentru societate, grup, familie, prieteni, ci un moment de luciditate de care ar trebuie sa tinem cont.
Asadar, ziua de 15 martie intregeste tabloul schimbarilor pe care le parcurgem in ultima vreme si aduce un nou registru atat in relatiile personale cat si in cele sociale. Daca pana acum ne-am jucat cu gandurile, sentimentele, cu recomandarile, sfaturile sau criticile, cu hotararile pe care le-am luat in numele altora, cu Marte in Pesti a venit momentul sa ne asumam responsabilitatea deciziilor anterioare. Daca pana acum am consumat, acum va trebui sa economisim sau sa producem cu efort si nemultumire, cu durere si suferinta pentru a repara ceea ce am stricat.

16 martie
Daca zilele de Scorpion au adus gandirea si sentimentul spre profunzimi pe care nu le-am abordat niciodata, incitand curiozitatea atat de mult incat la urmatorul tranzit al Lunii prin Scorpion (cand Marte va fi inca in Pesti) sa le abordam din nou, ziua de 16 martie este o zi a modelarii interioare.
Nu se poate spune clar si raspicat ca este o zi a spiritualitatii sau a religiozitatii, ca acum omul isi indreapta gandul spre Dumnezeu sau spre fortele ascunse ale naturii, ci cu siguranta in astfel de momente omul va cauta sa se apropie de valorile sale cele mai importante.
Daca rasaritul Soarelui vine peste trigonul Soare-Luna, intelegem ca inclinatia spre valentele ascunse ale vietii, spre valorile subtile ale naturii vor da zilei un tonus aparte si un suflu special. Soarele din Pesti si Luna din Scorpion aduce o inclinate spre studiu, spre observatie, spre experimentare, sau spre a studia comportamentul celor din jur. Adevarul acum va spori, iar minciuna va fi descoperita.
Ingresul Lunii in Sagetator aduce un ascendent in Rac, ceea confera momentului de trecut o stabilitate nemaintalnita anul acesta. Prin urmare, ziua de 16 martie este o zi de jurnal, in care se scrie istoria, in care ni se va intampla sa vedem dincolo de aparenta lucrurilor.
Neajunsul pe care ni-l ofera aspectele de dupa momentul de ingress este acela al intunecarii cu emotii refulate, cu aversiune in fata adevarului dureros, cu nemultumire in fata conditiei obisnuite de trai.
Acum ni se ofera privilegiul de a privi viata cu detasare si cele mai mici intelegeri, daca sunt hranite de detasare si observatie, pot duce la intelegeri magice, la perceptii gradioase ce vor aduce prin semnul Pestilor hrana sufletului si lumina spirituala.
De partea cealalta vor exista oameni care vor refuza sa accepte ceea ce aceasta zi le va arata si se vor arata indignati, prea revoltati de dezordinea ce domneste in jur. A ne apleca asupa unui astfel de suflet pentru a-i linisti indoiala si nemultumirea inseamna a aduce constiinta la linia pozitiva a conjunctiei Chiron-Junon, care face gandul sa fie universal si care ii ajuta pe oameni sa vorbeasca aceeasi limba – cea a sufletului.
Cei care nu vor avea norocul ca aiba in jurul lor un suflet echilibrat, vor percepe aceasta zi cu o mare greutate, cu durerea sufletului ratacit si cu angoasa ca viata i-a dat numai motive de suferinta si nemultumire.
Iadul si raiul sunt aici, in universul nostru perceptibil, in alegerile pe care le facem, in rezonanta care ne alimenteaza vibratiile. Putem in 16 martie sa ne demonstram ca putem face ca viata sa ne fie altfel.

5 thoughts on “13-16 martie 2009

 1. Mihai spune:

  Buna ziua,
  Vad ca realitatea ni se dezvaluie in adevarata ei infatisare fara nici un fel de fundite. A venit vremea sa acceptam adevarul asa cum este. Viata asa cum a fost ea pana acum s-a terminat pentru toata lumea intr-un fel sau altu, fie ei bogati sau saraci. Ce mi-a placut cel mai mult este urmatoarea fraza din analiza dumneavoastra „vom realiza ca vremurile sunt altele, ca in ultima perioada ne-am consumat timpul incercand sa ignoram principalele probleme si ca, in realitate, cu totii imbatranim si nu avem multe valori importante pe care sa le lasam in urma noastra.”
  Prea multe valori nu lasam…. inainte de aceasta criza valoarea o reprezenta numai banul, desii citand din canonul de pocainta catre domnul Isus Cristos „Nu nadajdui suflete al meu , in bogatia cea trecatoare sau in adunarea cea nedreapta ca toate acestea nu stii cui le vei lasa” ar trebui sa ne mai gandim. Vad ca a venit acest moment in care astrele s-au gandit sa ne dea o lectie. Incep sa intrevad ce ati vrut sa spuneti la inceputul anului prin faptul ca acest an va fi un an al selectiei. Vor rezista doar acei care vor invata sa pretuiasca alte valori, doar cei care vor intelege ca ce a fost nu va mai fi si nu se vor mai agata disperati de a salva ce nu mai poate fi salvat. Asa cum ziceti „Iadul si raiul sunt aici” sa dea Dumnezeu sa ne luminam si sa invatam cum sa rezistam. Multa bafta si dumneavoastra.

 2. Multumesc!
  Da, 2009 va fi un an al selectiei, al separari, al segregarii atat a valorilor cat si a nonvalorilor. Nu este inca momentul sa spunam la modul general „a venit timpul sa ne hotaram ce rol jucam in aceasta viata”, ci doar conjunctural, episodic, insa in 2010 vom spune.

 3. adina spune:

  „2009 este un an in care alegem graul de neghina, cand se sedimenteaza planurile si proiectele personale atat de sever incat putem pierde mai mult decat ne asteptam. Probabil ca Universul are alte planuri cu noi si ca obiceiurile noastre nu sunt potrivite noilor vibratii ce inunda acum planeta. Ceva trebuie sa lasam in urma, ceva trebuie sa ardem prin gandire sau suferinta, ceva trebuie sa distrugem in minte sau concret in social pentru a putea recladi o noua idee, casa, natiune, viata”.

  Am recitit articolul „2009 – un an al selectiei”
  Exact asa s-a intamplat in privinta mea, si asta incepand cu 6 feb, la o zi dupa punctul maxim al opozitiei Saturn Uranus; trec printr-o perioada cumplita si nu stiu cand se va termina..
  Domnule Coser, multumim pentru acuratetea informatiilor.

 4. Mihai spune:

  Domnule Coser,
  Am si eu o intrebare personala.
  Cum abordati dumneavoastra problemele prin care trecem in aeasta perioada? (mai ales ca sunteti printre cei initiati)
  Are omul simplu vreo sansa sa se opuna influentelor astrale?
  Si daca nu si daca stelele ne influenteaza atat de drastic, exista liberul arbitru? (si in ce masura)
  Eu unul personal nu vreau sa cad in capcana depresiei si a disperarii, de aceea accept ori ce sfaturi utile.
  Intuitia imi spuna ca inertia din fiecare nu ne lasa sa vedem dincolo de cortina. Nu demult am citit „legile cabalei” o carte extrem de intersanta cu o viziune deosebita asupra vietii. Acolo am gasit acest concept 99% – 1%
  Banuiesc ca dumneavoastra cunoasteti mult mai mai multe despre aceste lucruri.
  Va urez o saptama buna.

 5. Influentele astrale sunt multe si variate. Am ales acest mod de prezentare tocmai pentru a explica, acolo unde stiu, care sunt pericolele si ce elemente trebuie avute in vedere pentru a depasi ceea ce este greu si complicat.
  Depresia nu vine din informatia in sine si nici din accesul la ea. Depresia este un mod de a rezona, este un mod particular de a gandi ceea ce vezi. Cand te lasi speriat, ingrozit sau deprimat de ceea ce vezi arati care este modul tau constient si voit de a percepe lumea. De aceea se spune „Ce nu te doboara, te face mai puternic”, cu alte cuvinte „ceea ce nu folosesti pentru distrugerea ta, iti poate folosi pentru crestere.”
  Ma straduiesc sa fac si eu ceea ce trebuie pentru ca toate sa fie OK.
  Initiat? Pentru mine este un cuvant mare si atribuindu-mi-l cred ca gresesti.
  Eu sunt cautator, nu detin inca adevarul!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.