17-21 martie 2009

17 martie
Inca o zi de retrospectiva, insa una cu mai mult elan si cu mai mult optimism decat am avut parte in ultima vreme. Sextilul pe care il face Luna cu NN, si implicit trigonul cu NS, are un efect tonic asupra oamenilor, ajutandu-i sa faca o selectie importanta a prioritatile. Cu o Luna in Sagetator, problemele majore vor fi evitate cu pricepere, iar solutiile vor fi explicate cu o mare putere de convingere. Desi in Sagetator Luna devine prea apropiata de forma si prea departata de continut, de aceasta data, prin unghiurile speciale aplicate Nodurilor Lunare, dar si prin trigonul cu Venus retrograd, valorile trecutului se poleiesc acum frumos si chiar daca am iesit terfeliti dintr-o confruntare, ne ridicam pe varful cel mai inalt sau la tribuna si cu un entuziasm aproape teatral ne amintim numai ceea ce a fost buna din ceea ce ni s-a intamplat.
Un alt element care intareste calitatea de retrospectiva a acestei zile este data de succesiunea cuadratura Luna-Mercur – cuadratura Luna-Saturn si chiar la jumatate intervalului sextilul Luna Jupiter. Daca prin cuadratura Lunii cu Mercur gandurile se ravasesc si ele vor cauta sa-si justifice dezordinea prin conditiile dificile de trai, prin opozitia din partea grupului, a societatii, a sefului sau familie, cuadratura Lunii cu cel care o ajuta sa le construiasca oamenilor un simt corect asupra realitatii, aflat acum in mers retrograd, inverseaza lucrurile care ori mergem inapoi, ori stam pe loc.
17 martie este zi a durerilor sufletesti care incep, de altfel din 16 martie, de cand Luna trece pe Sagetator si ii obliga pe oameni sa cheltuiasca mai mult decat au, sa daruiasca si ceea ce nu au, sa-si treaca peste nevoile personale pentru a salva alte nevoie, de asemenea personale, acum de actualitate. Nu va fi nevoie sa zambim, dar o vom face prea mult, nici sa vorbim elegant si intr-o maniera aleasa, dar o vom face cu exces de zel.
Motivul acestui teatru gratuit este nevoia de succes, nevoia de atentie.
De partea cealalta, nevoia de succes si atentie cumulata cu apelul la trecut, nu chiar de demult, cu cateva luni in urma cand Lilith a tranzitat Sagetatorul, acum, cand Luna in sextil cu Jupiter mediaza cele doua inedite cuadraturi, pot surveni schimbari politice lipsite de eficienta, doar pe criteriul puterii si avand in spate o singura motivatie: plata unor polite mai vechi.
Acest circ nu se va termina in 17 martie, ci se va desfasura si in 18 martie, dar cu alte mijloace.

18 martie
De dimineata ni se va parea ca ziua de 18 martie va semana cu cea anterioara. O acuta nesiguranta se va strecura in planurile pe care dorim sa le facem si conflictul de motive ne va face sa alegem solutiile cele mai proaste.
Careul in T pe semne mobile pe care Luna il ridica acum din Sagetator, aduce conflict de motive, divergente de opinie si chiar dispute. Pentru ca in aceasta zi intervine sextilul cu Chiron, dispus sa intre in jocurile de culise impuse de motive si sa ofere perspectiva unei alte frumoase iluzii: noi asocieri.
Cei pe care i-am ignorat acum ni se par dintr-odata oameni seriosi si importanti. Le vedem calitatile si suntem interesati de compania lor. La nivel social acum se intrevad noi asocieri, noi parteneri de afaceri. Este insa aceeasi Marie cu alta palarie, acelasi mod complicat de derulare a etapelor, insa intre alti parteneri si, din nefericire, cam cu aceleasi rezultate.
Aspectele pe care oamenii le vor intelege si integra gresit fac referire la viata spirituala, la cultivarea valorilor interioare si mai putin la a cauta recunoastere sociale si a face orice pentru a o obtine.
Ultimul Patrar al Lunii este un motiv in plus sa ne aplecam asupra sufletului, chiar daca impulsul, fiind vorba de o cuadratura intre luminarii, este sa negam, sa ne indoim, sa refuzam sau sa respingem tot ceea ce viata ne scoate in cale.
Acest tranzit al Lunii prin Sagetator, incheiat cu aceasta zi, a adus Soarelui o tensiune deosebit de mare. Ranile pe care le facem sau care ne sunt facute in 17 si 18 martie nu se uita usor, pentru ca sunt rani ale sufletului. Cu dorinte orientate gresit pe un asemenea fond, nu este cazul sa ne asteptam la schimbari pozitive in plan social. Se vor schimba intre ei oameni de aceeasi factura sau se vor folosi alte cuvinte pentru a se spune acelasi lucru.

19 martie
Ne apropiem de finalul zodiei Pesti si de momentul in care, in ultima zi a zodiei, ca in ultimele clipe de viata ale unui om, se realizeaza o rememorare a celor mai imporante ipostaze ale intervalului, dupa care Soarele va parasi acest semn si va renaste in semnul urmator. La ultimul sau grad din Pesti, Soarele incheie nu doar o zodie, ci un intreg periplu prin zodiac, aducand cu trecerea sa in Berbec la echinoctiul de primavara un nou interval, un nou an, o alta imagine a naturii si a vietii.
Anul acesta, gradul anaretic al Soarelui in Pesti va fi mult mai bland decat a fost in anii anteriori.
Daca prima parte a zilei este centrata pe sextilul pe care Luna il face cu Marte, in timp ce se apropie vertiginos de Pluton, ca la cateva ore diferenta Marte, la randul sau, sa ridice un sextil cu octava sa superioara, Pluton, iar Mercur sa se opuna lui Saturn retrograd, intelegem ca tensiunea data de intelegerea corecta a vietii, de o legatura a faptelor trecute cu efectele din prezent, de alegere a celei mai bune solutii pentru o optimizare maxima a actiunilor, vor aduce oamenilor probleme de constiinta, indoiala si dezamagire.
Viata, brusc, se complica, iar agitatia si incordarea este doar un indicator ca valul schimbarii ne atinge acum cand suntem cel mai putin pregatiti sa-l infruntam.
Pe acest fond se trece pe gradul anaretic al Soarelui, intarind teama si aducand argument actiunilor duplicitare, retragerii, fricii, agresivitatii sau deposedarii.
19 martie este o zi plina de evenimente, de tensiune si aversiune fata de stabilitate si intelegere. Daca prin opozitia Mercur-Saturn tot ce tine de comunicare este afectat, indiferent ca este cea legata de factorul uman sau de tehnologie, la fel cum prin sextilul lui Marte cu Pluton vom fi incapabili sa abordam solutiile pe care le dam, fie pentru ca dispunem de o energie redusa, fie ca energia are o alta destinatie.
Fiind vorba de Pesti, cei care lucreaza cu energia, care sunt familiarizati cu tehnicile de vindecarea sau de control a gandurilor si emotilor, au posibilitate sa aleaga intre doua destinatii complet diferite, intre a se lasa in voia vointei comune sau a-si schimbe directia pe baza unui ideal personal.
Daca in primul caz, Saturn este cel care coordoneaza miscarile si aduce din culisele istoriei adevarul la lumina, in al doilea caz Pluton din Capricorn il va speria pe cel care vrea sa faca fata la toate greutatile de unul singur si il va convinge ca este cea mai proasta alegere.
In realitate, Pluton este cel care ofera cea mai buna solutie, el este cel care in cunostinta de cauza detine solutia tuturor problemelor.
Adica, experienta personala, cea construita prin contact direct cu informatia, nu prin terti, cea care a permis acumularea prin efort, munca, cea care a presupus alegeri dificile, suferinta si durere, este cea care ne ofera acum raspunsul cel mai potrivit.
Varietatea de actiune predispuse de aceste planete este una foarte mare si ar fi impropriu sa incercam sa ne indreptam atentia asupra lor. Aspectul duplicitar va pune in Balanta experientele personale prin modul in care le-am acumulat. Confruntarea cu adevarul va fi directa si tocmai de aceea ne va lua prin surprindere pentru ca Luminarii sunt in semne feminine si viteza de reactie nu va fi un elemente pe care sa ne putem baza. Cea mai mare greseala pe care am putea-o face este sa refuzam sa ne folosim vointa. Asa cum in vibratia plutoniana mai persista inca tensiuni aduse de Lilith, pe care acum ni le amintim sub forma unor resentimente, umilinte sau jigniri intelese si depasite, tot asa in vibratia satuniana persista inca tensiunea nascuta din opozitia cu Uranus, care modifica tot ceea ce inseamna stabilitate si care aduce noutate fara neaparat ca aceasta sa indice si calitate.
Asa dupa cum vedem, elementul de ghidare, directie, orientare, coordonare din cele doua tabere, dat de Uranus in sectorul social si de Lilith in cel personal, se sustine pe motive care nu prea au de-a face cu multumirea, fericirea, implinirea si nici cu stabilitatea sau siguranta. Prin urmare, momentul de rascruce va fi unul de alegere, si mai putin unul important prin actiunea in care se consuma.
Asadar, priviti drept in fata, cu fruntea sus si nu lasati ziua de 19 martie sa va prinda in valul social al gandurilor si emotiilor negative. Separati-va de ele pentru a descoperi adevarul despre propria viata, despre contextul in care ea se desfasoara, despre cei din jur, despre alegeri si despre cum se vor desfasura ele in viitor.

20 martie
Pana la 13:43 cand Soarele va trece in Berbec, inca mai avem de parcurs o parte din predispozitiile zilei anterioare, inca vom avea de facut alegeri dificile care sa ne duca spre maturitate sau superificialitate, spre stabilitate sau instabilitate. Dupa cuadratura pe care Luna o face in ultima parte a zilei anterioare, primul aspect pe care aceasta il face in 20 martie este trigonul cu Saturn, ceea ce o transforma in planeta mediatoare opozitiei Saturn-Uranus.
Aspectul este in mai mare parte pozitiv, dar nu in totalitate, pentru ca el se va sprijini pe alegerile din ziua anterioara. Pentru ca Luna sa poata aduce solutii bune, sa ne aduca stabilitate in ganduri si putere de a rezista in conditii grele, de a ne bucura cu simplitatea si putinul, in 19 martie trebuie sa fi ales varianta pentru viata personala, varianta plutoniana, in care cunoasterea personala prin introspectie sa fie un instrument de lucru, nu un subiect de discutie la o cafea.
In acest caz, Luna in Capricorn aduce selectie abordata in raport cu anturajul, prin intermediul acestuia, prin alegeri din multiple domenii, de la ce haina sa fie aleasa pentru intanirile cu prietenii sau ce emisiune tv sa fie urmarita la un moment dat, pana la alegeri decisive in viata, legat de intarirea sau slabirea relatiilor de cuplu, casatorie, despartire, renuntarea la un demers social, studii, colaborari sau acordarea sprijinului unei persoane aflate in impas.
De partea cealalta, Luna spulbera iluziile sociale si dupa un rapid moment de constientizare va aduce la modul practic schimbari in cascada. Pornind de la o impresie proasta pe care o puteam face unei persoane importante si pana la orientarea unei discutii spre o panta agresiva, de la alegerea unui obiect din magazin care se dovedeste a fi defect, pana la hotararea in privinta unei destinatii psihosociale, educationale sau pur si simplu a unei de vacanta, toate au o eroare de derulare si un moment de stop prin care cel in cauza ar putea sa inteleaga si sa vada ca se departeaza de ceea ce sufletul sau acum pe acest cer astral doreste sa-i spuna.
Pentru ca in aspect avem implicata o conjunctie intre Junon si Neptun, niciunul dintre drumurile abordate nu le vom alege in siguratate. Fie ca avem cu disperate nevoie de cineva langa noi si atunci coboram garda si suntem atenti la ton si cuvinte, fie ca alegerile ne duc spre aglomerari, spre grupuri cu multi membri sau pur si simplu intr-o postura care implica contact cu multe persoane.
La 13:43 trasarile gradului anaretic nu doar al zodiei Pesti, cat a intregului an astrologic, incheiat acum, se risipesc intr-o tema cu un ascendent la momentului de ingress la 6 grade Leu, in care Soarele, ca guvernator al temei se plaseaza pe casa a IX-a a intelegerii, a spiritualitatii, a deschiderii fata de experientele inaintasilor, fata de cunoasterea prin contact si schimb de informatii, prin gratie, inspiratie.
Trecerea Soarelui in Berbec aduce noului an astrologic mai putin entuziasm decat ne-am asteptat sa primim de la Leu, semnul domiciliului sau. Avem doi malefici in puncte cheie pentru natiune, casele II si V, Saturn si respectiv Pluton, in care Saturn este inca retrograd si o Luna neagra in casa muncii si a sanatatii. Asadar caldura Soarelui este una bolnavicioasa, careia ii vor rezista cei cu un puternic echilibru interior.
Daca de la inceputul anului am tot insistat pe necesitatea echilibrului, a alegerii corecte pentru a reusi sa facem fata situatiilor neprevazute, iata acum a sosit momentul sa vedem daca am ales bine sau nu.
Incepand cu 20 martie si cu trecerea Soarelui in Berbec, focul interior se amplifica, dorintele vor lua o directie diferita fata de ceea ce a fost pana in acest moment si vom simti pe propria piele ceea ce spune proverbul “Cum iti asterni, asa dormi!”.
Daca atentionarile si tabloul pe care l-am descris a fost prea dur si nu a fost luat in seama doar din acest motiv, focul interior trezit acum de trecerea soarelui in exaltare cu un ascendent in domiciliu, dar cu doi malefici in case sensibile ale natiunii ii vor face pe oameni sa-si piarda controlul in situatiile cand stiu ce trebuie facut, cand sunt lucizi si cand pot integra in social solutiile. Conflictul dintre viata personala corect incadrata in raport cu aspiratiile si valentele sufletesti si cea sociala, cu toate demersurile si actiunile pe care trebuie sa le facem, este atat de mare incat cei mai multi vor bate in retragere. Retragerea, in tema indicata, inseamna casa XII, boala, privare de libertate, abondon, suferinta, singuratate.
Asadar, renuntarea, in contextul acestui an astrologic, este in realitate infrangere. Apropierea de casa XII se face acum prin secatuire de energie, prin epuizare, conflict, refuz al sinceritatii sau realitatii.
Ne asteapta un an dificil, in care segregarea valorilor va fi o prioritate si o necesitate deopotriva, in care orice lipsa de control va avea un ecou imediat.
Ultimele zile ale Pestilor au, in acest context, un rol foarte important. Daca pe tot parcursul anului sau in ultimele trei luni am actionat sub impulsul valului, a energiei sociale careia nu i-am putut opune rezistenta, in ultimele zile din Pesti am avut ocazia sa aratam ca putem face diferenta, ca putem actiona corect si, chiar daca am gresit, luciditatea nu ne-a parasit si putem alege directia corecta, ca greselile anterioare au avut alt motiv decat lipsa de intelegere sau cunoastere.
Cei care au arata in 18 si 19 martie ca se poate face diferenta si au gasit resursele necesare sa acorde sufletului personal ragaz pentru a-si continua rostul pe care il are aici in lumea fizica, vor vedea in focul subtil al soarelui si in conditionarile de peste an doar o alta greutate a vietii pe care o pot intelege si integra acolo unde ii este locul, nu sfarsitul lumii.
Cine are in jurul lui un om atat de echilibrat, care stie sa aleaga pentru fiinta sa pluridimensionara, nu pentru dorintele de moment, sa-i cinsteasca prezenta si sa-i multumeasca destinului ca are inca o sansa de a intelege practic si empatic ca viata este ceea ce traieste.

21 martie
Primul rasarit de soare cu Soarele in Berbec ar trebui sa aduca in sufletul oamenilor cea mai puternica si dinamica dimineata de anul acesta. Daca Luna ar fi ocupat un semn masculin, dinamic, atunci expresivitatea soarelui ar fi explodat intr-o abundenta de vitalitate cu un evident iz romantic si dorinta de aventura.
Anul acesta, cu Luna in semn de pamant, ca si anul trecut de altfel, primul rasarit al soarelui din acest nou an astrologic nu va trezi simturile organice, ci pe cele subtile, nu va incita spre dinamism organic si efort fizic, ci va aduce un dinamism emotional deosebit de puternic asupra caruia va trebui sa ne indreptam intrega noastra atentie.
Nu va fi nimic nou, nu se vor deshide canale ale mintii si nici inspiratia nu va fi instrumentul principal cu care vom lucra, ci va fi mai mult o hranire a corpului emotional, a mintii, atat de mult incat putem deveni creativi, expresivi si convingatori fara sa resimtim vreun efort.
Hm, dar trebuie sa nu uitam ca universul nu face niciodata risipa si daca ceva se intampla acum, atunci se intampla pentru ca exista un motiv.
Motivul este unul de recompensa din partea unor sustinatori aflati in subtil, care prin devotamentul sau interesul lor cauta compania oamenilor si ii indruma.
La fel ca in multe dintre cazuri, acum se amplifica acest tip de energie, insa pe rezonanta generala impusa de propriul sistem de valori. Durerile si loviturile in aceasta zi sunt semne ca se persista intr-o greseala, iar multumirile si armonia ce pluteste in jur, de asemenea, semne ale unor alegeri bune asupra carora am lucrar in ultima vreme.
Din nou se poate vorbi despre semn, atentionari, din nou putem deveni constienti de convietuirea alaturi de alte entitati, invizibile ochiului fizic, cu care suntem in permanenta in rezonanta prin vibratiile pe care le emanam.
Pentru 21 martie se obisnuieste o expresie folosita de mistici: “se deschid cerurile”.
La mijlocul zilei, cu Soarele culminant, Luna trece in Varsator, cu Racul la ascendent. Nici ca se putea o combinatie mai potrivita pentru ca misticii sa se umple de incantare si speranta. Daca in esoterism Varsatorul aduce oamenilor apa cunoasterii, Racul reprezinta o deschidere spre universuri paralele, un intrument al nasterilor subtilor, al contactului cu necunoscutul. Si pentru a se intari acest mesaj, la doar doua ore diferenta, Luna va intra in armonie cu Soarele prin ridicarea unul sextil intre doua semne masculine, dinamice si deschizatoare de drumuri.
Cu toate aceste semne minunatate, 21 martie nu este decat o zi a rezonantei. Nu este meritul nostru ca se deschid cerurile, ca plutesc printre oameni energii diafamen sau terifiante si nu sta in puterea noastra sa judecam cine va alege lumina si cine intunericul. Sta in puterea noastra sa stim ce se intampla aici, sa intelegem ca vibratiile naturii sunt intotdeauna pline de surprize. Nu se intampla nimic pentru a domina formele de viata din lumea fizica si nu se intentioneaza sa se distruga sau sa se creeze ceva. Este doar o sarbatoare, una in care, in casa noastra spirituala, ne vin oaspetii pe care propriile vibratii subtile i-au invitat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.