12 – 18 mai 2014

12-18 mai 2014 este săptămâna succesului personal și a devenirii pe mai multe planuri. O mare parte din această săptămână va fi aducătoare de realizări importante pentru individ și grupul său, însă există și oameni care vor pretinde norocului să-i recompenseze prin suferințele celorlalți. Din fericire, nu va fi săptămâna lor, adică numărul celor care vor abuza de încrederea celorlalți nu va fi mai mare decât al celorlalți.
Unghiurile care se împlinesc acum, dar și, implicit, deplasarea Lunii de la Balanță la Capricorn, aduce inițierea unui nou ciclu draconitic, o fază de Lună plină, dar și participarea la mai multe configurații astrale care pun în această săptămână accentul pe transformare. Transformarea nu este însă un proces simplu și plăcut. Ea implică, în primul rând, confruntarea cu elementele brute, adesea negative, care dau individului un statut limitat sau negativ. În general, procesul de transformare, cu toate etapele sale intermediare, are nevoie de ceva mai mult de o săptămână pentru a se împlini. De aceea, succesul fulminant va fi vizibil în această săptămână doar în cazul celor care lucrează de ceva vreme pentru asta. Așadar, ambiția de a comprima timpul va fi marea greșeală de acum.
Elementele ce stau în calea reușitei personale reprezintă de fapt un cumul de factori și de aceea nu trebuie judecat doar după conturul pe care-l au acum în prezent, ci și după dinamica evenimentelor din trecut. De aceea, unele evenimente par prea complicate pentru a putea fi judecate de o singură minte. De aici și efortul prea mare.
Faptul că vor apărea fluctuații în conduita personală reprezintă doar un element de diversitate, nu baza pe care trebuie să o avem acum, pentru că unul din elementele cele mai dureroase ale acestei perioade va fi dat de dorința de integrare. Baza ei însă nu va fi judecată după tandemul victorie și înfrângere, ci doar prin argumente ceea ce ne va încuraja să găsim puterea de a merge mai departe pe acest drum.
Transferul corect al informațiilor cu care intrăm în contact acum va căpăta o notă gravă. Frigul sufletesc poate însemna, în acest proces complex, mijlocul prin care să descoperim care este rostul pe această lume.
Dincolo de toate aceste detalii, rezultanta principală ne va spune care este puterea personală și cum trebuie să o folosim. Lumea aceasta și, implicit, anturajul în care am ales să trăim, consumă mari cantități de energie pentru a ne ține blocați la acest nivel. Astfel, nu se dorește să știm mai multe, să înțelegem mai multe, să putem face mai multe, prezentându-ne nu ca pe o formă de prizonierat, ci ca pe o consecință a luptei dintre bine și rău. La nivelul filozofic lupta dintre bine și rău poate lua proporții apocaliptice, însă la nivelul vieții comune ea ne va vorbi despre achiziții, talente, expresivitate, misiune, deci nu va spune nimic despre riscurile consumului ori despre achizițiile ulterioare. De aici vine si caracterul ludic al acestei perioade care va fi cu atât mai interesantă cu cât suntem mai mult implicați în cercetarea spirituală, singura care ne arată ce este real și ce nu din ceea ce trăim.
Evident, ca în multe situații, există și faze intermediare. Astfel, achizițiile de acum pot bucura de o parte și întrista de alta, pot spori acumulările informaționale sau materiale de acum, dar și speria cu un viitor incert sau lovit de sărăcie. Înțelegem deci că a avea sau a nu avea nu reprezintă scopul în sine al acestei săptămâni, ci doar de a merge mai departe pe drumul regăsirii, chiar dacă nu vom ști nimic despre ceea ce, practic, ne va interesa cel mai mult: care este consumul, care sunt costurile. Etapa acestei săptămâni îl îndeamnă pe om să descopere cât de puternic este pentru că, apoi, va sta în alegerea sa la ce nivel se va exprima conștientizarea puterii sale.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a sta departe de lăcomie. Nu prin lăcomie ajungem să descoperim că suntem mari forțe ale universului. Lupta în sine este utilizată doar pentru a ne dezveli de caracterul iluzoriu, incert sau periculos al achizițiilor din ultima vreme. După ce am realizat acest lucru achiziția în sine, cea care ne spune dacă am ieșit victorioși sau nu, puterea care ne definește ca exploratori ai vieții, este în totalitate atinsă de liniște. Acolo unde există lăcomie, nu există liniște, iar acolo unde, în această săptămână, nu va exista liniște, victoria nu poate apărea.

Dorinţă de integrare. Nevoie de a fi remarcat. Se caută o explicaţie plauzibilă. Viaţa are un rost în noile schimbări sociale. Derulări din umbră. Inspiraţie. Atingerea unui punct maxim în lansarea unui mesaj.

Începem o săptămână care ne aduce spre împlinire multe elemente ce, până acum, au stat în umbră. Tocmai de aceea se numește și săptămâna succesului personal. Ușurința cu care oamenii reușesc să-și exprime sentimentele va face debutul acestei săptămâni drept un punct de pornire în derularea unor evenimente aflate până acum în umbră. Prin aceste descinderi de forțe, calitatea vieții se schimbă, curajul pare să înlocuiască frica de acțiune, iar puterea personală va demonstra că nu s-a spus încă ultimul cuvânt. Vorbim, așadar, de o combinație între două aspecte, unul pe care Luna îl împlinește cu Jupiter, iar celălalt, trigonul lui Mercur cu Marte. Deci, vorbim de dorința de integrare, de nevoia de a fi remarcat în grupul de apartenență ori de membrii altor grupuri cu care până acum ne-am aflat în competiție, dar și de a ridica standardul de viață prin explicații, justificări, demonstrații foarte plauzibile.
Contextul în care aceste unghiuri se împlinesc nu este însă unul generos. Ne referim aici la tranzitul lui Mercur prin domiciliu care primește raze negative (careu) din partea lui Neptun din domiciliu, semn de incompatibilitate sau conflict de interese între ceea ce vrea individul și ceea ce este necesar în grupul de apartenență, dar și la apăsătoarea opoziție Marte-Uranus pe care planeta Mercur acum nu o poate remedia. Dacă aceste elemente nu se pot conjuga pentru binele individului, calitatea de planetă mediatoare pe care o are Lilith în acest context complicat (opoziția Marte-Uranus) pune și mai mult dorința de izbândă lângă puterea de a modifica o situație nefericită în avantaj propriu și chiar a comporta o victorie. Pentru că victoria este un element complicat, se va invoca aici necesitatea unei suplimentări. Unii vor considera că suplimentarea înseamnă să învețe mai mult, să facă mai mult sport, să mănânce mai mult sau să adopte o dietă mai drastică ori să-și selecteze și mai mult cercul cunoscuților pentru a avea mai puține probleme. Termenul de „mai mult” are în această săptămână alte conotații. Acum „mai mult” înseamnă „mai tare”, iar de aici s-ar înțelege că nu este cerută în mod implicit o suplimentare, ci doar o respectare a valorilor care există deja.
Pe acest fond al unei înțelegeri mult mai degajate aplicate propriului mod de acțiune, intervine îndemnul pe care îl primim din partea conjuncției Lunii cu Capul Dragonului. Seriozitatea, aprofundarea, interesul pentru a respecta valorile celuilalt trebuie să facă parte din ceea ce acum este denumit generic prin „dorință”. Dacă în acest context apare o discontinuitate este clar că raportul de forțe înclină foarte mult în a nu respecta acest îndemn, ci de a acționa după ureche sau în mod egoist, așa cum s-a procedat și până acum.
Inițierea unui nou ciclu draconitic va ridica multe probleme care nu le vor înlocui pe cele care sunt deja, ci se vor adăuga acestora, ducând la separări, fragmentări și despărțiri sau dezamăgiri care puteau fi relativ ușor evitate.
Nu încape discuție că orice formă de transfer, orice ridicare a nivelului sau statutului profesional prin concurs, evaluare, interviu va trezi în individ o dorință aprigă de victorie. Va considera că dacă se află în fața unui asemenea moment trebuie să demonstreze tot ce poate, ba chiar mai mult, considerând că, în felul acesta, își stinge dorința de răzbunare ori se face dreptate. Noi, pentru că studiem astrologie, vedem că acest trigon Mercur-Marte, principalul vinovat de menținerea artificială a unei direcții pozitive, este alterat de retrogradarea lui Marte. Astfel, chiar dacă oamenii gândesc bine, dorințele lor, în timpul derulării etapelor unui demers, sunt impure ori încărcate de prea mult resentiment, iar intervenția acestora va apărea ca în situația în care la un concurs gastronomic un bucătar are proasta inspirație de a schimba rețeta. Este posibil ca rezultatul să fie bun, dar riscul este foarte mare. La fel se întâmplă și astăzi. Retrogradarea lui Marte nu este în totalitate negativă, chiar dacă metodele la care apelează nu sunt tocmai plăcute. Pentru că acum, în această perioadă, dorințele se află și în conflict deschis cu tot ceea ce ține de zona neprevăzutului, orice motivație care are la bază un suport afectiv duce la conflict orb. Cel care nu va ține cont de acest detaliu, va observa că partenerul de dialog va urmării mai mult derapajele, decât cunoștințele pe care se străduiește să le prezinte cât mai corect sau convingător.
Prin urmare, debutul acestei săptămâni minunate se face printr-o invitație la test. De această dată, testul nu are conotații clasice, adică răspunzi la o întrebare și promovezi, ci evaluatorul, în speță conjunctura socială sau anturajul, verifică modul cum este selectată și prezentată informația. Din această cauză, mulți vor fi păcăliți că nu le este acceptat răspunsul. În realitate, această formă de evaluare este susținută de viața însăși, cea care pune în competiție forțe situate pe nivele diferite pentru că, de fapt, fiecare este judecat după modul cum răspunde la provocările pe care și le-a ales față de el însuși, nu după conținutul răspunsului. Viața nu te premiază dacă ți-ai învins adversarul, ci dacă ai dovedit că, având aceleași instrumente ca și el, ești mai puternic împreună cu el, nu împotriva lui.
Jocul acesta al vieții primește astăzi chipuri nebănuite. Prin acestea, lucrurile își schimbă aspectul, înfățișarea sau chiar direcțiile, pentru a satisface dorința de evoluție ce le este multora necunoscută. Chiar dacă nu știu, nu înseamnă că sunt în afara acestor predispoziții. Vor remarca așa cum pot sau vor lua în nume personal un răspuns pe care nu-l înțeleg.
Cu toate că această confuzie îi va determina să-și dramatizeze în continuare condiția, viața va merge mai departe pentru că astăzi începe un nou ciclu draconitic și a sosit momentul unui nou început în care valorile morale, cunoașterea spirituală, adâncimile sufletului să deschidă o pagină în cartea vieții. La finalul unui interval și mai mare decât acesta construit de relația Lunii cu Nodurile sale, se va face o analiză și se va constata cine a progresat și cine nu. De altfel, nici nu este treaba acestei zile să-i împartă pe oameni în categorii.
Cel care înțelege aceste lucruri va reuși să surprindă detalii importante ale vieții sale și să renunțe la bătălia sterilă pentru întâietate. Am venit aici, în această lume, pentru o confruntare cu sine, pentru a descoperi cât de complicată este viața pe care o personificăm. A lupta împotriva altei personificări este greșit. Nu este greșit să judeci faptele celorlalți, dacă situația o cere, dar neapărat să le separi de ființa care le-a produs. Fără o cunoaștere de sine adecvată, discernământul care îl ajută pe om să separe fapta de ființă, va rămâne în continuare în stare latentă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a respira viața prin simplitatea ei. Există un rost pentru care atunci când viața se termină nu luăm dincolo decât experiențele. Lăsăm aici și acumulările, dar și corpul care le-a cerut. Să dăm corpului ceea ce ne cere, dar să nu ne lăsăm păcăliți că observațiile sale înseamnă cunoaștere. Cunoașterea va sta în permanență aproape de mister, de aceea ea va lucra cu instrumente pe care această lume le precizează ca fiind abstracte. Cel care este înțelept nu așteaptă finalul vieții să vadă dacă este întreg sau nu, ci se completează cu hrana nevăzută încă de pe acum.

Confruntarea cu consecinţele îndrăznelii. Suferinţa arată o pedeapsă. Inspiraţia nu poate fi transpusă în cuvinte. Se trece de la risipă la evadare. Informaţii despre misiunea proprie. Descurajări venite din partea celor slabi. Fiecare simte că s-a născut cu un rost, dar nu-l poate identifica.

Chiar din timpul nopții de luni spre marți, Luna va trece în Scorpion împlinind trei aspecte: un trigon cu Neptun, un careu cu Lilith și o opoziție cu Junon. Astfel, 13 mai este o zi în care ne întâlnim cu consecințele unor fapte marcate de îndrăzneală sau de lipsă de măsură. De fiecare dată când trece prin zodia Scorpion, Luna îi duce pe oameni într-un punct de contracție. Prin această poziție ei uită că socializarea se realizează prin liber consimțământ și pun interdicții care limitează această libertate de expresie. Astfel, se pun condiții, se invocă motive pentru a face sau a nu face ceva, sunt amânate anumite întrevederi ori tergiversate etape după bunul plac sau mai exact după mofturile de moment. În Scorpion, Luna are trăsătura cea mai dificilă și cei care au avut această poziție la naștere se pot mândri cu faptul că de fiecare dată când au fost liberi am avut impresia că trebuie să plătească mai mult decât alții.
De această dată, Luna nu va merge atât de departe cu predispozițiile. Se va opri doar la teama de a spune deschis și liber ceea ce se gândește despre o persoană ori o situație pentru că, acolo unde lucrurile sunt rele, evenimentul de pe zona socială (opoziția Luna-Junon) va avea grijă ca persoana în cauză să fie exonerată de orice obligație, deoarece conflictul, după cum constată, este în afara sa, iar, acolo unde sunt bune, climatul social va fi foarte generos atent și creativ în a evidenția acele emoții pozitive pe care persoana le arata la un moment dat.
Nu toată lumea poate face această trecere de la bine la rău. De aceea mulți vor avea astăzi problemele în a transpune în cuvinte ceea ce simt. Asta se întâmplă pentru că vor aborda una din direcțiile indicate mai sus, cele care privesc dimensiunea socială, printr-un fel de „supă astrală” în care predispozițiile bune sunt amestecate cu cele rele.
Cei timizi, pentru care viața socială are altă greutate și altă viziune, vor fi astăzi cei mai câștigați. La fel ca și în ziua anterioară, nu adjudecarea unei victorii constituie dovada de progres, ci alte componente care sunt integrate în etapele intermediare. Fiind, prin natura lor, rezervați față de ceea ce ar însemna îndrăzneală, promovare prin mijloacele proprii, cei timizi reușesc să facă un slalom interesant prin această urzeală de calități și defecte, detașându-se mai ușor de probleme și având mai mult timp pentru sine.
Astfel, reușesc să intre în posesia unor informații cu adevărat valoroase pentru viitorul lor statut sau pentru creșterea lor spirituală în ansamblu. Unii numesc acestea „informații despre misiunea spirituală” alții, puțin mai rezervați, le consideră doar dovezi ale faptului că timiditatea nu este un defect, ci o formă de cumințenie a sufletului.
Printre acești timizi găsim și oameni care nu-și acceptă și nu-și înțeleg cumințenia sufletului. Aceștia devin cu adevărat periculoși pentru cei din jur pentru că transformă timiditatea într-o veritabilă fățărnicie. Cine a avut în preajma sa oameni de această factură știe că aceștia ies din bârlog numai atunci când vor să-i facă pe cei din jur să fie asemenea lor, adică descurajați, mici, fricoși, apatici, neînsemnați. Timizii periculoși pot astăzi să facă mult rău. Cu cât sunt mai slabi, cu atât descurajările care vin din partea lor sunt mai agresive.
Cunoscând care sunt direcțiile acestei zile vom reuși să identificăm și să ignorăm aceste semnale negative pe care le lansează. Vom ști că se ascund în mulțime doar pentru a mușca pe furiș și, dacă avem și ce proteja atunci, vom hotărî să ne ferim de zonele aglomerate.
Achiziția cea mai importantă a acestei zile stă în faptul că am putea afla care este rostul pentru care ne-am născut sau, dacă nu putem integra o informație atât de complexă, măcar să aflăm care este rostul pe care îl avem acum, în această perioadă a vieții.
Prin urmare, 13 mai este o zi strategică. Pe de o parte vom lua contact cu consecințele unor fapte care, la vremea la care au fost săvârșite, s-au dovedit greșite. Trecerea Lunii în semnul căderii sale (Scorpion) complică raporturile pe care individul le are cu grupul de apartenență. Fie că unii se vor trezi vorbind degeaba, fie că vor dori să acapareze atenția celor din preajmă, așa cum au făcut în trecut, fiecare individ, din motive personale, va fi inspirat însă nu va putea pune clar în cuvinte ceea ce simte. Această zonă astrală favorizează ființele timide, încurajându-le să țină la această cumințenie a sufletului și să nu transforme reținerea în fățărnicie. Cine poate depăși această limită se va îndrepta către cei din jur doar pentru a-i chinui. Nu se știe dacă nu cumva acesta este rostul pentru care s-au născut, dar nici nu are importanță. Cine va dori să câștige această zi va sta departe de zonele aglomerate pentru că acolo se ascund câinii care mușcă pe furiș.
Cu toate că Luna se află într-o poziție destul de proastă, conjuncturile astrale ale acestei zile se dovedesc a fi de o generozitate rară. Multe din întrebările existențiale găsesc acum răspuns într-un mod simplu și ușor de înțeles. Viața poate, astfel, să meargă mai departe, înfruntând limite care altădată inspirau teamă. Și pentru toate acestea nu era nevoie decât de o singură informație, adică răspunsul la întrebarea: de ce trăiesc acum și aici?
Este posibil ca răspunsul să fie fragmentat. Adică o parte a sa să fie înțeleasă acum, iar cealaltă pe o altă conjunctură, poate una asemănătoare celei de astăzi. Cel care a gustat de-a lungul vieții, fie și numai în parte, din ceea ce este denumit generic „cumințenia sufletului” va aprecia acum această informație, indiferent că este parțială sau totală. Dar universul astral are propriul său limbaj și cei mai mulți vor primi ajutor poate nu sub formă de cuvinte, ci sub formă de înțelesuri, iar aceste mesaje ar putea fi simple, atât de simple încât, așa cum spune și poetul, să devină de neînțeles.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la factorii care ne schimbă calitatea vieții. Dacă această modificare se face după ce fiecare a fost de acord atunci înțelesul va fi mult mai ușor de cuprins. Cei care în continuare se revoltă împotriva vieții vor avea nevoie ca, această dramă pe care o hrănesc cu atât de multă convingere, să fie diminuată pentru a nu fi transformată într-o armă. Libertatea înseamnă altceva decât ce am construit prin dramă. Soarele întotdeauna răsare de afară, nu din sufragerie sau, cum le spune unora societatea de consum, din dormitor sau bucătărie.

Sedimentare împotriva voinţei proprii. Se depăşeşte o condiţie. Presiunile exterioare declanşează procese personale remarcabile. Se impresionează anturajul prin strălucire. Victoria nu înseamnă sfârşitul războiului. Probleme interne. Tragedia vieţii personale este ascunsă. Apar noi canale de vindecare.

Luna plină care se împlinește astăzi sedimentează valorile împotriva voinței personale. Pentru că foarte mulți se axează încă pe dinamica zilelor anterioare, elementul special care vine din întâlnirea fazei de Lună plină le va lăsa impresia că îi smulge din locul în care s-au așezat atât de bine. Drept dovadă stă conjuncția pe care Luna o împlinește cu Saturn, cu puțin timp înainte de a definitiva faza de Lună plină. În aparență, această conjuncție ar trebui să simplifice foarte mult lucrurile, însă ea frânează și impune altă viteză de lucru demersurilor. În schimb, privind-o prin intensitatea Lunii pline care se împlinește în seara acestei zile, va părea ca și cum este un alt demers, unul paralel cu cel sugerat de această fază a Lunii. Chiar dacă este o săptămână frumoasă, dinamica astrală solicită psihicul individului și îi consumă o mare parte din rezervele sale, îndemnându-l să trăiască intens, dinamic, frumos, complex. Conjuncția Lunii cu Saturn primește o susținere pozitivă din partea lui Jupiter și a lui Chiron. Astfel că, faza de Lună plină devine axa unei configurații numită Zmeu. Așadar, Luna plină de pe axa Taur-Scorpion este mult mai complexă decât pare la prima vedere.
Acest dinamism astral nu este construit împotriva individului, ci, dimpotrivă, îl ajută pe acesta să privească mult mai departe decât am văzut până acum. Dacă va fi suficient de puternic o parte demersurile tale vor comporta o nouă victorie, însă oricât de bine ar fi, nu este cazul să se aștepte la sfârșitul războiului. Viața mai are încă multe surprize, iar individul, dacă dorește să trăiască prin valori esențiale, trebuie să o privească prin ceea ce ea arată implicit acum.
Dacă unghiurile pozitive ale acestei zile poartă amprenta unui noroc la care avem acces destul de rar, careul pe care Venus și Pluton îl împlinesc în seara acestei zile ne arată, mai clar decât ne-am aștepta, motivul pentru care nu ne putem considera victoria de acum ca pe un semn al războiului câștigat. Acest unghi arată probleme de factură internă care vin dintr-o utilizare negativă a patrimoniului personal: dacă luminariile, integrează în opoziția lor planeta Saturn, planetele Venus și Marte integrează în opoziția lor un alt malefic, Uranus.
Astfel, problemele individuale vor avea și un ecou în zona problemelor sociale, iar unii chiar se vor mulțumi cu faptul că nu suferă singuri. Dacă acestea ar fi simple unghiuri, pentru omul comun ar fi mult mai ușor de identificat, pe baza similitudinilor simple, care sunt soluțiile la problemele de acum. Însă și Saturn și Uranus sunt de ceva vreme implicate în unghiuri grele. Așadar, omul comun nu va avea de ales decât să accepte o presiune a mediului social fără să spună, fără să împărtășească nimănui
Acest tablou astral poate explica marile frământări sociale pe care omenirea le traversează în această perioadă, însă pentru omul comun aceste explicații nu au o valoare practică prea mare pentru că acum nu sunt importante pentru el modificările centrelor de putere, cât îl interesează alte lucruri, mult mai aproape de inima, buzunarul sau interesele sale imediate. Aici intervine conjuncția Lunii cu Saturn. Aici, cele două planete le spun oamenilor că au nevoie de o schimbare practică imediată și acela care nu are mintea pregătită să lucreze cu aceste situații ample, va desconsidera toate aceste înțelesuri magnifice, toate aceste rezultante ale demersurilor abordate de la începutul anului până acum. Adică, nu-l va interesa care sunt motivele conflagrațiilor mondiale, de ce apar anumite modificări în zona centrelor de putere, de vreme ce lui nu-i ajunge salariu să-și achiziționeze un obiect banal, dar util.
Nu trebuie decât un efort minim pentru a ieși din această schemă limitată. Nu trebuie decât un simplu gând atent și pătrunzător pentru a înțelege că trăim vremuri apocaliptice. Rezultanta acestor frământări sociale ar putea să-l surprindă pe omul comun cu intensitatea și amploarea lor, dar în egală măsură să-l și mulțumească oferindu-i o dovadă în sensul că lucrurile nu se vor schimba în bine. Este de la sine înțeles că toată această realitate aduce vieții personale o notă tragică. Dar în contextul de acum caracterul tragic al vieții nu este susținut decât de careul dintre Venus și Pluton, adică de o utilizare greșită a unui patrimoniu, de gestionarea eronată a unor informații, poate chiar de analizarea lor prin inversiune.
Valorile acestei zile ne încurajează să descoperim noi canale de vindecare. Aceste canale pot avea legătură cu evenimentele sociale și să devină înțelegeri noi, observații particulare sau selecții inedite ale unor situații pe care le parcurge toată lumea. În felul acesta se explică, pe de o parte, impactul personal al planetelor individuale asupra omului ca ființă socială, iar, de partea cealaltă, marea diversitate astrală a evenimentelor susținute de dispunerea cosmică de acum printr-o configurație numită Împrăștierea.
Prin urmare, 14 mai devine o zi de expansiune. Cu toate că, acum, conjuncția Lunii cu Saturn ne îndeamnă să fim conservatori față de marile transformări ori față de anumite sugestii pe care le primim din jur, îndemnul acestei zile este acela de a ne îmbogăți patrimoniul cu noi experiențe de viață. Prin ceea ce trăim acum am putea descoperi că viața înseamnă mult mai mult decât pare la prima vedere. Ceea ce se descoperă acum strălucește puternic, impresionând.
Marea diversitate a evenimentelor astrale ne poate conduce însă pe drumuri nebănuite. Unii se vor supăra atât de mult pe statutul pe care-l au încât vor dori să facă schimbări importante. Pentru că fondul general duce prea ușor spre dezamăgire, vor considera că viitorului va fi așa cum este și prezentul, deci nu are rost să mai aștepte. De la nivelul acesta percepția este corectă, însă celelalte unghiuri care se împlinesc astăzi nu vorbesc despre o bogăție care vine de la un alt nivel.
Nu decizia categorică, adoptată oricum, nu reprezintă elementul câștigat al acestei zile, ci doar declanșarea acesteia, ca urmare a unei înțelegeri noi. A privi „mai departe”, „mai adânc”, „mai intens” reprezintă condiția pentru a adopta o schimbare pozitivă. Contextul astral nu pune însă bariere. Deci schimbarea se poate produce oricum însă ea va fi pozitivă doar acolo unde sunt îndeplinite aceste condiții.
Recomandarea este aceea de a transforma această zi într-una marcată de acumulări suplimentare, studiu, meditație, aprofundare. Dacă acestea sunt îndeplinite putem avea certitudinea că eventuala schimbare va fi pozitivă și de durată.

Viaţa capătă o notă gravă. Suntem pasibili de o nouă păcăleală. Sunt consemnate amintiri neplăcute. Se împlineşte un presentiment rău. Transfer de informaţii. Nemulţumirile se amplifică. Este nevoie să înţelegem mai bine propriile reacţii. Nemulţumirile pot fi păcăliri ale destinului.

Chiar de dimineață Luna va trece în zodia Săgetător îndemnându-i pe oameni să fie optimiști, îndrăzneți și să nu se lase păcăliți de ceea ce strălucește mai tare. Prin această nouă poziție a Lunii viața ar putea părea mai bună. Din nefericire, în această perioadă tranzitul Lunii prin Săgetător nu ne va ajuta foarte mult. Așadar, și astăzi se mențin o parte din presiunile sociale care au făcut celebră ziua de 14 mai. În plus adăugăm acestora careul pe care Luna și Neptun îl împlinesc spre seară.
Vorbim aici de o nouă formă de iluzie, de o nouă păcăleală care apare într-un proces de transfer al unei informații. Dacă ieri viața ni s-a părut complexă prin evenimente sociale acum ea ni se va părea complexă prin reacțiile pe care am dori să le avem, dar nu putem. Astfel, 15 mai este ziua lui „aș dori”, „mi-ar plăcea”, „ce bine ar fi dacă”. Pe acest fond, informațiile la care se face apel acum vor fi marcate de o formă stranie de neîmplinire. Adică ne vom dori astăzi ceea ce în mod sigur și garantat nu vom putea obține niciodată. Pentru că se păstrează în continuare o parte a direcțiilor din ziua anterioară, ar fi indicat să ne amintim că expansiunea a fost una din soluțiile zile anterioare. Cei care vor prefera să se mențină în zona nemulțumirilor vor arăta cât de ușor uită ceea ce viața îi învață cu atât de multă generozitate.
Așadar, bucuriile de acum vor fi respinse de ființele profunde, pentru că ele sunt semnul unei stagnări periculoase. Știm din astrologia ezoterică, și nu numai, că planeta Neptun patronează zona compasiunii și, deopotrivă, cea a iluziei, adică, puse laolaltă, ar sugera că acolo unde nu există dragoste, există orbire. Impactul acestor informații asupra experiențelor de viață care ne vin din ziua anterioară lasă o urmă foarte bună. Ne va îndemna să ne înțelegem mai bine, să explicăm mai bine statutul pe care-l avem în grupul de apartenență, să fim mai pricepuți într-un domeniu, dar și capabili să acumulăm informații noi în altul, să ne menținem în aceleași relații fără să dramatizăm. Avem șansa ca acum, cu un minim de efort, acela folosit pentru a respinge bucuriile superficiale, să înțelegem aceste lucruri profunde ale vieții.
În felul acesta, 15 mai reprezintă o continuare a expansiunii câmpului conștiinței de care am avut parte în ziua anterioară. Cunoașterea înseamnă efortul continuu, ajustarea permanentă a informațiilor la noile ținte, la noile aspirații, dar și la noile puteri. Prin îndeplinirea acestor condiții viața se înnobilează. În caz contrar, universul permite individului să-și hrănească sufletul cu bucurii superficiale fără să gândească, devorându-le imediat ce au intrat în zona percepției sale. Această lipsă de discernământ este pentru spirit o formă de nebunie și nici că se putea o zi mai potrivită pentru a vedea care sunt consecințele acestui neajuns. Prietenia Lunii cu Lilith (îmbrățișarea tentațiilor ușoare), va face casă bună cu careul Luna-Neptun (nemulțumirea în fața lucrurilor interzise). Soluția este simplă: oprim tentațiile și descoperim mulțumirea a ceea ce avem, fără a ne dorim mult. Atât de simplu este!
Ceea ce-i va opri pe unii, va ține tot de rămășițe ale unghiurilor împlinite în ziua anterioară. Vor dori rezultate concrete, iar bucuriile superficiale vor face parte tot din această categorie. Blocați în această percepție greșită asupra viitorului vor considera că, de fapt, ei sunt cei care se mulțumesc cu puțin, acceptând bucurii simple, în timp ce persoanele situate pe un alt nivel afișează o formă de lăcomie ascunsă, prefăcându-se modeste, pe când, în realitate, ele nu fac altceva decât să pretindă foarte mult de la viață. Judecând după faptul că îndemnul zilei anterioare a fost acela de a produce schimbări prin îndeplinirea unei condiții pozitive, iar satisfacerea plăcerilor nu era printre ele, înțelegem că aceste persoane nefericite în bucuriile lor simpliste au fost frustrate și ieri, și vor fi și astăzi, pentru că doar parfumând locul prin calități, fapte sau dorințe curate se poate trăi frumos, nu pretinzând bunuri, averi sau plăceri. Acolo unde acestea sunt o consecință a nivelului superior, bunurile, averile, plăcerile vor veni, dar nu pretinzându-le.
Prin ceea ce vine spre noi astăzi vom putea să facem distincție clară între a pretinde ceva și a aștepta un dar. Dacă sannyasinii din India trăiesc din ceea ce primesc de la alții, nu înseamnă că sunt cerșetori, la fel, țiganii care trăiesc pe stradă și care refuză să muncească, nu pot avea puritatea și simplitatea unui sannyasin. În timp ce sannyasinul trăiește din ceea ce primește, țiganul cerșetor pretinde celorlalți ceea ce poate să-și ia singur, dar nu vrea.
În ochii unui superficial, misticul indian este cel lacom, pentru că o face pe înțeleptul pentru a păcăli oamenii, în timp ce țiganul cerșetor le spune trecătorilor condiția reală în care se află. Așadar, iată cum, nu doar frumusețea se află în ochii privitorului, ci și discernământul.
Prin urmare, 15 mai este o zi a adevărului despre sine. Luna astăzi trece în zodia Săgetător și viața ar putea căpăta o notă gravă acolo unde dorințele sau așteptările pe care le avem de la cei din jur nu trec pe nivelul următor. Mulți vor fi păcăliți astăzi interpretând la modul subiectiv anumite informații despre viață, despre comportament sau despre trăiri.
Multe din evenimentele zilei anterioare trec și în spațiul acestei zile. Tocmai de aceea se menține și acum condiția importantă pentru adjudecarea unui avantaj. Dacă bucuriile simpliste acaparează încă de dimineață întregul spectru al gândirii, motivațiile profunde nu mai au loc. Înțelegerea, compasiunea, acceptarea, toleranța sunt valori proiectate în viitor. Pentru acești oameni realitatea prezentului este atât de dură încât bucuria caustică a unei tentații ia înfățișarea unei recompense.
Mai există o categorie de oameni pentru care singurele bucurii apar atunci când ceilalți suferă. Aceștia nu vor șoca opinia publică doar cu faptele din ziua anterioară, ci și cu cele de astăzi, atingând un vârf al comportamentului indecent.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne menține astăzi într-un registru al simplității. Dacă nu am avut ocazia până acum să vedem care sunt elementele simple care caracterizează propriul fel de a fi, să fim atenți la reacțiile pe care le avem în primele secunde de interacțiune cu informațiile, adică înainte de a elibera un feedback pe baza obiceiurilor sau educației. S-ar putea să fim surprinși ce ne-ar plăcea să facem, cât de înțelegători putem fii, cât de ușor putem ierta, cât de simplu ne putem proteja în fața unor factori corozivi.

Curajul sfidează legile de până acum. Exprimarea pozitivă pune în valoare individul. Inspiraţie. Originalitate. Alianţe surprinzătoare. Atenţia de acum se bazează pe un sacrificiu mai vechi. Depăşirea unor constrângeri mari duce la genialitate. Şansa de a înţelege prezenţa forţelor subtile în acţiunile comune. Depăşirea unei condiţii. Victorie în lupta cu sine.

Astăzi se deschide o nouă perspectivă prin care oamenii să se poată exprima mult mai bine în direcția pozitivă și componenta lor profesională ori socială să fie mai vizibilă. Drept dovadă stau 3 unghiuri la care Venus, Mercur și Uranus participă. 16 mai este ziua când Venus și Uranus vor fi în conjuncție, iar planeta Mercur va trimite două sextile către cele două planete aflate acum în conjuncție. Dată fiind experiența anterioară, Luna, aflată acum în plin tranzit prin zodia Săgetător, va trimite raze de suspiciune sau neîncredere față de planeta Mercur (opoziție) îndemnându-i pe oameni să creadă că achizițiile zilelor anterioare sunt mult mai importante decât ceea ce ar trebui să facă acum. Apoi, se vor îndoi de discernământul celor care s-au implicat în aceste evenimente majore, punând capăt direcțiilor negative și lăsând totul în voia unor raze binefăcătoare prin care să fie valorificată mult mai bine originalitatea, inspirația, sacrificiul de sine.
Cu vibrațiile zilei de 16 mai viața intră pe un nou traseu. Se pot construi trasee surprinzătoare, atenția va deveni un element de care toată lumea se va folosi, iar constrângerile, care până acum inspirau teamă, reținere, vor mobiliza atât de mult calitățile personale încât nu se vor depăși doar limitările repartizate acestei zile, ci și altele mai mari.
Cu alte cuvinte 16 mai vine spre noi cu o nota cu totul specială. Sufletul este hrănit prin curaj, iar curajul sfidează legile care, până acum, făceau jocul puterii.
Acest complex de factori încearcă să alinieze valorile personale noilor etaloane ce se ridică acum din negură. Putem aminti aici și momentul în care o persoană umilită, respinsă, marginalizată sau desconsiderată atrage atenția unui alt factor de decizie asupra unei problematici și condiția sa existențială se schimbă substanțial. Nu vorbim aici doar despre modificări fundamentale, ci și despre un noroc special, acela care atrage atenția asupra unor calități ținute intenționat până acum în umbră. De aceea momentul acestei zile se bazează mult pe efortul făcut la începutul acestui an. Atunci un sacrificiu a fost cea mai bună soluție. Acum sacrificiul este constatat, evaluat și apreciat cum se cuvine.
Valorile pozitive, acelea care sunt indicate de zodia Săgetător, scot întotdeauna în evidență un trecut marcat de suferință sau privațiuni. Nimeni nu crede că zâmbetul atât de frumos și fermecător al unui Săgetător poartă în el atât de multe lacrimi. Aici nu ne referim doar la trăsăturile consemnate în astrologia natală, ci și la elemente ce țin de astrologia ezoterică ori de cele care sunt inserate în elementele de astrologie karmică. De la săgetători învățam cum să te menții în performanță, dar astăzi Luna, trecând prin această zodie, nu va putea fi chiar atât de generoasă. Ea va trage de urechi elevul care nu a fost capabil să promoveze cu nota minimă o încercare a vieții doar pentru că s-a temut prea mult de sacrificiu. Așadar, momentul 16 mai este și ziua lui „Dacă aș fi știut eu!”.
Privind acestei elemente de astrologie previzională prin prismă celor ce țin de astrologia karmică înțelegem că talentul, deschiderea, beneficiul sau avantajul vin spre individ în mod gratuit, ceea ce reprezintă o recompensă, adică modul în care universul îi spune „Mulțumesc!”.
Avem șansa în această săptămână să înțelegem mult mai bine că abordarea superficială a vieții nu este pentru nimeni o alegere prea bună. Acolo unde talentul și profunzimea sunt autentice, găsim un spirit care poate vorbi și despre experiențe, găsim un suflet care a făcut istorie. Dacă privim lumina soarelui doar prin gaura cheii, pentru că obiceiul la asta ne îndeamnă, vom pierde din vederea esența fabuloasă a naturii, cea care se desfășoară în toată splendoarea sa în fața exploratorului. Omul este un explorator, iar experiențele sale sunt adunate într-un arhivar personal pe care îl poartă în permanență cu sine. Talentul său, deschiderea sa, pentru cel care are ochi să vadă și minte să înțeleagă, reprezintă un bonus aplicat vieții sale, un privilegiu câștigat prin muncă, dar până și cu aceasta are dreptul să se joace.
Calitatea jocului va face diferența între omul profund, ghidul și cel care se bucură la un moment dat de un simplu avantaj.
Prin acest balans viața capătă valențe speciale. Cei superficiali vor urmări expunerea marcată de stimă de sine exagerată a celor care se bucură de simple privilegii și vor trece cu vederea căutarea continuă a celor profunzi. Ei vor considera că scopul vieții este acela de a-ți construi o identitate aparte, de a construi o casă, a planta un copac, a face un copil și vor desconsidera Ghizii sau Maeștrii. Adică vor aprecia mai mult apa îmbuteliată pe care o cumpără din magazin decât izvorul care apare din stâncă.
16 mai ne învață că victoria nu este întotdeauna obținută în lupta cu un element exterior, ci mai ales în lupta cu sine.
Prin urmare, 16 mai ne ducem în fața unor evenimente care ne vor încuraja să sfidăm toate regulile care s-au dovedit până acum importante pentru stabilitatea imaginii sociale. Primul rezultat al acestei depășiri este inspirația, apoi cei care s-au lăsat în voia inspirației vor dori ca, utilizând-o, să devină originali. Câștigul va fi mai mult decât vizibil pentru că mulți au ocazia acum să vadă ca universurile paralele sunt întrepătrunse.
Vom avea ocazia astăzi să vedem că există și oameni pentru care viața are o altă însemnătate. Ei vor căuta să-și satisfacă toate nevoile și vor spune că sunt superiori atunci când visează la ceea ce nu pot atinge niciodată. Ba mai mult, vor numi aceasta “sensibilitate superioară”, confund-o cu gândirea abstractă. Acești oameni nu pot merge mai departe prin simțul practic, dar nici prin evoluția gândirii pentru că, în primul caz, se dovedesc a fi prea rigizi, iar în al doilea fanteziști. Pentru aceștia nu există zonă în care universurile paralele să se întâlnească, ci doar zona în care unul dintre acestea să îl domine unul pe celălalt. Prietenia care vine din zodia Săgetător se va transforma, așadar, într-un comerț ieftin în care vor pentru că este „de actualitate”, pentru că este „mai puternic” sau „mai bogat”. Degeaba înțelepții din vechime au atribuit săgetătorului, zodia care este acum tranzitată de lună, verbul „a înțelege”, că astăzi nu va conta. Așadar, acum devine mult mai vizibil că acolo unde înțelegerea lipsește toate lucrurile sunt răsturnate.
Sunt absolut convins că cei mai mulți dintre astrologi care se ocupa de previziuni astrologice vor vedea în conjuncția Venus-Uranus un moment excepțional de exprimare a sentimentelor sau chiar de pionierat. Aceste direcții au menirea de a media opoziția Lunii din Săgetător cu Mercur din Gemeni, însă, la modul concret, acum, nu se va întâmpla ceea ce spun manualele de astrologie pentru că această conjuncție primește o opoziție dură din partea lui Marte retrograd și, deci, accesul la noroc se face printr-o poarta foarte îngustă ori prin îndeplinirea unor condiții. Aceste condiții sunt sugerate de patronajul săgetătorului prin multiplele sale direcții și implicit prin acțiunea puternică a verbului „a înțelege”. Fără o înțelegere adecvată, calitățile minunate care vin din unghiurile pozitive împlinite astăzi (creativitate, inspirație, putere, originalitate, gust pentru frumos, interes pentru artă) vor părea simple impulsuri sau ciudățenii ale vieții.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne păstra acum în limita puterii de înțelegere. Acolo unde înțelegerea este adoptată cum se cuvine informațiile pe care le furnizează vor fi foarte importante pentru consolidarea unei poziții ori pentru îmbunătățirea imaginii sociale. La fel ca multe alte lucruri care vin din zodia săgetător, interacțiunea reprezintă puterea și, în egală măsură, slăbiciunea cea mai mare. Dacă înțelegi poți interacționa corect. Dacă nu înțelegi imaginea va fi afectată. Pentru cei care trăiesc viața prin valorile profunde, trăsăturile acestei zile nu se vor limita doar la elemente de imagine.

Vorba devine un obstacol. Se face apel la o consiliere de specialitate. Refuzul de a împărtăşi din experienţele proprii. Informaţiile se limpezesc. Sunt constatate pagubele de război. Părăsire. Judecata celor din preajma este aspră. Apel la credinţă. Progresul apare acolo unde defectul ruşinos este recunoscut.

Luna astăzi își încheie periplul său prin zodia Săgetător urmând a trece în zodia Capricorn, nu înainte de a trimite un sextil către Capul Dragonului îndemnându-ne, chiar de dimineață, să nu uităm că viața este un dar al universului și că rostul ei principal este acela de a fi explorată.
Trecând în Capricorn, Luna schimbă vibrația. Asta va sugera conținutul său, dar nu va putea fi înțeles într-un mod adecvat, pentru că multe din elementele de înțelegere sau de exprimare lipsesc din ecuație. Cu alte cuvinte dacă până azi am fost vorbăreți, am avut timp și disponibilitate pentru întâlniri sistematice ori de plăcere, astăzi devenim morocănoși. În funcție de nivelul de înțelegere, de educație sau putere de exprimare unii vor rămâne blocați în această stare de refuz, iar alții își vor face planuri de explorare, că doar acesta este scopul vieții.
Luna din Capricorn face apel la un fond, la rezervele pe care le-am păstrat cu sfințenie până acum, iar unii se vor gândi la economiile în bani, obiecte sau alte bunuri concrete, palpabile. Alții vor considera că termenul de “rezervă” face referire la o idee, la un sfat, la o recomandare, la o sugestie ori la o lucrare de mai mare amploare care va menține comunicarea la standardele optime. Cu alte cuvinte, indiferent de puterea de înțelegere ori de nivelul la care se acționează acum, 17 mai vine cu un consum.
Pe această determinare intervine careul pe care Mercur și Chiron îl împlinesc și care face referire la neputința de a pune în practică o recomandare cu un spectru larg de acțiune. Fie că dieta nu-și mai face efectul, apa nu mai este bună, alimentele obișnuite se dovedesc a fi dăunătoare, toxice, fie că o schemă de acțiune ori un sfat se situează în afara spectrului realității. Adică nu mai convine nimic din ceea ce facem până acum, dar nu ca un moft, ci ca o constatare de factură practică: se rupe o înțelegere, sunt lansate amenințări, sunt împărtășite din secretele celorlalți, ce invadează intimitatea celor din preajmă cu informații nocive, se dorește un lucru ce nu poate fi obținut ușor. Cu alte cuvinte ceea ce constatăm ne duce către o părăsire.
Luna astăzi își încheie periplul său în zodia Săgetător urmând a trece în zodia Capricorn, nu înainte de a trimite un sextil către Capul Dragonului îndemnându-ne, chiar de dimineață, să nu uităm că viața este un dar al universului și că rostul ei principal este acela de a fi explorată.
Este posibil ca desprinderea de acum să însemne despărțirea de un bagaj periculos. Asta se va întâmpla doar în cazul celor care au cerut acest lucru de la începutul săptămânii. Acești oameni vor fi încă de dimineață invadați de evenimente referitoare la întâmplări trecute ca și cum nu trebuie să uite pentru că acestea constituie moneda de schimb pentru ceea ce vor primi astăzi. Este de la sine înțeles că rememorarea unor situații încordate nu reprezintă ceva plăcut. Tocmai de aceea doar ființele puternice reușesc să depășească acest disconfort și să privească viața cu maturitate și discernământ. Acestea vor invoca motivul familiei, prieteniei, nucleului ca fiind, deopotrivă, semn de bucurie și sacrificiu. Ceilalți vor rămâne în caracterul posac ce vine din zodia Capricorn, rămânând blocați doar în zona lui „toți au, numai eu nu!”. Aceasta va fi zona în care va activa careul pe care Mercur și Chiron îl împlinesc.
Ceea ce nemulțumește astăzi îndeamnă spre muncă și prin aceasta se va căuta compensarea unui neajuns care a fost construit prin vorbă sau prin neglijență. Înțelegem, astfel, că refuzul de a împărtăși din experiențele proprii va face casă bună cu ceea ce se constată în urma unei confruntări.
Dacă pentru omul comun acestei situații nu au un înțeles decât prin prismă conceptului de suferință, ființa superioară vede în limitări șansa de a progresa. În săptămâna anterioară am invocat motivul obstacolului autoimpus, iar acum aceasta idee va fi readusa din nou in discuție, accentuându-se un proces de analiza care să ducă la un singur rezultat: se va stabili ce elemente vin din afară și ce am cerut prin voința proprie. Aceasta este o direcție mai puțin explorata de oamenii comuni, deși este accesibilă tuturor. Cu alte cuvinte, este nevoie de un singur gând pentru a se comuta de pe înțelegerea comună pe cea abstractă, adică de la a trece de pe supărarea că se întâmplă, la mulțumirea că ni s-a întâmplat așa. Cel care realizează acest proces observă că, de fapt, nu este nimic abstract în el. Doar ce s-au ridicat mai sus, doar ce a pus piciorul pe următoarea treaptă și evident poate vedea mai departe.
Prin urmare, 17 mai este o zi a părăsirii dintr-o zonă și regăsirii în alta. Trecerea prin acest punct de graniță este foarte generoasă în experiențe. În primul rând să va face un apel puternic la situații similare care s-au consumat în această săptămână ori în săptămâna anterioară. Apoi se va constata depozitul pe care îl avem, fondul pe care suntem dispuși să îl consumăm acum pentru binele și progresul propriei ființe. Dacă acest moment de graniță nu reușește să ridice nici măcar un pic nivelul de percepție, ci doar să blocheze pe trecerea în sine, atunci se va constata o dizarmonie între ceea ce-și dorește individul și ceea ce trebuie făcut în comunitate. Rămânând blocat în acest balans, individul se vă simții judecat de cei din jur, marginalizat ori evidențiat prin ceea ce lui însuși îi este rușine.
Cel care va depăși acest moment, va reuși să utilizeze informațiile cu care intră în contact pentru a limpezi relații neclare sau păreri greșite pe care anturajul și le-a format deja. Indiferent de zona în care se va activa, se va constata o desprindere de un element, numit generic „părăsire”.
Cel care dorește să-și trăiască viața prin valori esențiale își va consuma întreaga energie astăzi meditând asupra balansului dintre ceea ce primește ca pedeapsă și ceea ce cere ca obstacol autoimpus. Meditând asupra acestor informații rezultanta va fi una ce va spori cunoașterea. Adică astăzi oamenii nu sunt slabi pentru că suferă, ci puternici pentru că-și pot menține demnitatea în vreme de furtună.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu sări prea repede la concluzii. Simțul exploratorului nu poate fi înțeles decât de acela care dorește în permanență să se extindă, pentru că viața nu are obstacole de netrecut, ci doar piedici presărate pentru a o face și mai diversificată. Sunt multe calitățile de care dispune un explorator, însă achiziția cea mai de preț este discernământul. Așadar, să facem din 17 mai nu o zi de drama, ci una de explorare.

Şansa de evoluţie este ascunsă printre situaţii banale. Celor slabi le este imposibil să-şi depăşească nemulţumirile simpliste. Cei puternici pun în aplicare vocaţia. Dezamăgirile sunt alimentate de situaţiile incomplete. Se caută o compatibilitate. Hrana nu ajută în revitalizare. Salt în planul conştiinţei. Ghinionul este consecinţa faptei autoreflexive. Binele este blând. Duritatea vine acolo unde individul nu a învăţat să piardă.

Aspectele care s-au împlinit ieri se mențin și astăzi, dar, în plus, se va adăuga careul pe care Venus și Jupiter îl împlinesc, complicând astfel orice caracter practic, orice proiect din cauza suspiciunii, precipitării sau indecenței. Astăzi oamenii se vor bloca atât de mult pe situații banale încât li se vor părea mult mai importante dezamăgirile de acum, decât înțelegerile superioare ale zilelor anterioare. Cu alte cuvinte, vor dori să iasă în evidență prin aceasta selecție negativă pentru că cer prea mult de la viață ori, mai exact, pretind vieții să le facă toate mofturile.
Mulți se vor păcăli acum că problemele lor sunt cele mai importante, că viața lor trebuie să fie subiect de roman și, atunci când nu se întâmpla acest lucru, fac tot felul de asocieri, de similitudini, care să scoată în evidență, prin aceste elemente comune identificate, așa numita esență.
Din multitudinea de aspecte care se împlinesc vom observa astăzi doua care se referă la raportul individului cu societatea: trigonul Lunii cu Junon și opoziția lunii cu Jupiter. Cu alte cuvinte cadrul general nu se schimbă, nu se schimbă nici modul în care individul caută să-și dezvolte propriile sale problemele în raport cu ceea ce se află în jurul său. Se schimba doar pretenția pe care o are individul de la anturaj ca și cum acesta dorește să ceară celor din jur exact ceea ce nu va primi niciodată. Așa ajung oamenii astăzi să-și facă rău singuri, să se învinuiască unii de alții arătând că au spirit de observație, dar nu știu să-l folosească în mod spre binele celorlalți, că știu pe ce lume trăiesc, dar asta nu-i avantajează decât pe ei.
Nu acesta este însă scopul pentru care unghiurile planetare se unesc acum în această horă astrală. Aminteam și în zilele anterioare despre necesitatea înțelegerii propriei condiții, trăsătură importantă pentru toți cei care tind spre mai mult sau care vor să evolueze din punct de vedere spiritual. Pentru ca această evoluție spirituală să se împlinească în condiții optime, individul are nevoie să se detașeze de o parte a condiției sale, aceea care îi îngreunează procesele afective, mentale sau relațiile cu ceilalți. Însă, procesul de desprindere cere îndeplinirea unei condiții absolut esențiale: constatarea problemei. La asta se referă și unghiul dintre Venus și Jupiter, la această conștientizarea unei forme de dezordine, de nesincronizare, de opoziție disimulată căreia nu i se poate face față decât prin detașare implicită.
Mulți pasionați de astrologie consideră că unghiul negativ dintre Venus și Jupiter era un moment de ghinion pe care numai cel instruit poate să îl controleze. În general, așa este, însă acum careul lui Venus cu Jupiter extinde această viziune a neșansei prin faptul că se trece de la un simplu unghi, la integrarea acestuia în careul în T pe semne cardinale format de Jupiter, Uranus și Pluton. Această construcție la care se atașează vibrația planetei Venus ne vorbește de marile probleme ale umanității, de grijile pentru ziua de mâine însă nu ale cetățeanului, cât ale națiunii. Pe acest fond, integrarea lui Venus ia înfățișarea unei risipe. Adică acolo unde s-a spus totul, vine cineva și repetă o informație doar pentru a se băga în seamă, acolo unde nu mai exista sorți de izbândă, din plictiseală unii creează impresii false, mințind că binele este aproape. Efectul personal ale acestora confuzii sociale este acela de a se adâncii anumite impresii negative care nu au acum echivalent în planul evenimentelor concrete. De aceea unii sunt îndreptățiți să creadă că mersul societății este numai spre rău, deși nu este așa. Îmbrățișând aceste concepții, ei nu arată altceva decât că se află în afara oricărei înțelegeri majore aplicată fenomenului social. Motivul personal pe care aceste persoane îl invocă este real, însă greșeala survine acolo unde sunt scoase problemele de acum din context și presărate peste tot. Nemulțumirile acestei zile și, în speță, ale perioadei pe care o traversăm sunt în cea mai mare parte expresia unor încercări personale.
Ceea ce se dorește prin explorarea acestor episoade nu constă în adâncirea în greutăți, probleme sau durere, ci, dimpotrivă, în depășirea lor cu fruntea sus, cu demnitate, cu dragoste față de ceea ce este frumos, pur, cu respect față de univers și față de valorile sale vii. Unora, aceste direcții li se vor părea incendiare pentru că ar putea să le afecteze tot ceea ce credeau că le susține ori le construiește propria identitate. Lumea falsă, cea pe care o menținem prin confuzii își extrage puterea din sufletul omului. Știm din învățăturile înțelepților din vechime ca această lume falsă nu va permite sufletului să o părăsească pentru că va fi privată de hrana cea mai de preț. Această lume nu dorește ca omul se știe cât de puternic este și îi blochează mintea pe cât de slab, nemulțumit sau trist poate fi. Iubirea este singurul element care rupe lanțul acestei sclavii și îl duce pe individ foarte aproape de adevăr. Careul pe care Venus, planeta iubirii, îl împlinește cu Jupiter, stăpânul cerului, ne va sugera acum că nu suntem iubiți, că nu suntem acceptați ori că suntem neputincioși în fața vieții, ceea ce este fals.
Din perspectivă karmică această formă de tristețe poate fi consecința unor fapte săvârșite de individ în ultima perioadă. Din această cauză unii, mai leneși sau care nu au găsit încă motivația cea mai potrivită pentru a se ridica de jos, uzează de conjuncturile astrale ale acestei zile pentru a se integra și mai mult în cercuri vicioase sau marcate de tristețe. Își vor aminti de ceea ce au greșit, de forțele coercitive care au acționat asupra sa și se vor lăsa încurajați în direcția aceasta, de toți factorii pe care nu i-au putut domina suficient de bine.
Cei puternici care nu obosesc niciodată în munca lor, care caută continuu și care nu se lasă doborâți nici când oglinda le arată că au căzut, vor folosi conjuncturile acestei zile pentru a constata că procesul de transformare se face uneori prin tulburarea așa numitei ordini. La fel, acum, în această perioadă, așa numita ordine socială este tulburată în speranța că din ea va apărea ceva mai bun. Ei vor vedea în careul lui Venus cu Jupiter ipostazele de contracție, durere sau efort pe care acest proces de transformare le conțin.
Iată cum, prin această grație a universului, același adevăr generează, prin ochii privitorului, multiple reacții, deci multiple finalități. Avem, astfel, ocazia să înțelegem că nu adevărul este relativ, ci modul în care acesta este perceput.
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce în fața unei conștientizări foarte utile, menite să se soldeze cu o îmbogățire a experiențelor de viață și, în cazul unora, cu un progres. Unghiurile acestei zile dau o lovitură puternică ideii de distracție. Se pare că nimic din ceea ce ne iese astăzi în cale nu ne va fi pe plac, nimic din ceea ce observăm sau constatăm ca realitate nu ne încurajează să mergem mai departe pe acest traseu. Binele care a existat până acum într-o formă invizibilă sau care era parțial ocultat, participă acum la un război misterios. Cei care doresc să trăiască viața prin profunzime se vor integra în acest război, considerând că programările de acum, aceste incompatibilități sau nesincronizări reprezintă de fapt o invitație la a-și consolida și mai mult valorile morale, dragostea față de frumos, respectul față de univers. Ceilalți vor fi contrariați de intensitatea unui eveniment negativ, pentru că nu se așteptau ca el să explodeze în felul acesta.
Este de la sine înțeles că acest moment de gol, în contactul cu binele obiectiv, duce la descoperirea propriei forțe interioare, la descoperirea propriului bine care creează. Creația este însă un proces laborios. Nimic din ceea ce se creează nu se obține ușor, de aceea reușita acestei zile va lăsa impresia că, pentru a construi ceva vizibil, va trebui întâi scos din cenușă.
Însă nimeni nu garantează că reușita de acum îi va atinge pe toți. Ca în orice bătălie există oameni care câștigă și oameni care pierd, dar noi, pentru că studiem astrologie, știm că există și rezultate intermediare, iar achizițiile acestei zile vor putea constitui o bază pentru reușite viitoare, adică nimic nu este pierdut, ci pus deoparte în așteptarea momentului reintegrării.
Acesta este cadrul general, fundalul pe care se vor lipi toate intențiile sau dorințele personale în această zi. Doar în cadrul acestei bătălii dintre bine și rău pentru creșterea și dezvoltarea sufletului personal sunt integrate elemente ca: refuzul asocierii, nevoia de protecție, ambiție, instabilitate, încredere în observația proprie, explorarea propriei urâțenii, indecență în interacțiuni sociale, nevoie de a construi valori perene.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti astăzi de respect. Avem experiența săptămânilor anterioare când am fost, de asemenea, invitați la a respecta valorile perene, achizițiile celorlalți, frumosul, binele universal. Astăzi fără respect lumea se scufundă în haos.

48 thoughts on “12 – 18 mai 2014

 1. mariana spune:

  Multumim Gheorghita
  Extragem invataminte suplimentare din opozitia Saturn-Soare pe axa nodurilor lunare natale?
  Luna plina, aceasta opozitie mi se pare ca aduce mai multa greutate pe un suflet greu incercat

  1. Mariana,
   Opoziţia Soare-Saturn nu se suprapune peste Axa Dragonului anul acesta. S-a suprapus anul trecut.

 2. Ana spune:

  Luna trece in Sagetator in ziua de 15 mai. Sunt născută in zodia Sagetator, este benefica aceasta zi pt mine? Multumesc anticipat pt răspuns.

  1. Ana,

   Şi da, şi nu. Când Luna intră în semnul natal sunt activate elementele de caracter prioritare în această perioadă. Luna în tranzit în conjuncţie cu Soarele natal se numeşte Lună nouă personală care aduce gândului mai multă putere şi pune o mai mare forţă în acţiunile curente.

 3. marianna spune:

  Gheorghita,
  ma refeream la axa natala , proprie , a nodurilor lunare , ce e pe gradul 20 scorpion (NS) – taur

  1. Depinde de relaţia soarelui în tranzit cu soarele natal şi de calitatea planetei Saturn în temă natală. Dacă acestea sunt bune, opoziţia în cauză aduce o greutatea pentru cei din jur care trece prin tine. Adică îi încerci pe ceilalţi punându-i la muncă, punând întrebări, cerând lămuriri, căutând. Dacă relaţia este rea, ai impresia că lumea îţi cere ceea ce nu poţi da. În realitate, poţi da, dar nu vrei. Soluţia vine din a căuta în trecut când ţi s-a întâmplat la fel şi, mai ales, să-ţi aminteşti ce atitudine ai avut. Exerciţiul de sinceritate faţă de tine este cel care contează în această analiză.

 4. marianna spune:

  mUltumesc! … ma gandesc!…
  ( Soare natal -22 grade leu 🙁 )

 5. Flor spune:

  Am in harta natala configuratia astrologica numita zmeu.Neptun R la gradul24 scorpion(casa 7) este conjunct cu luna plina din 14 mai. El este in trigon cu Mercur și Chiron (aflate in conjunctie in casa 11) precum si cu Saturn aflat tot in casa 11(in pesti).Saturn la randul lui este in trigon cu Jupiter R (in rac,casa 3).Jupiter este in sextil cu conjunctia Pluton-Uranus(din fecioara,casa 5).Conjunctia Pluton-Uranus din casa 5 se afla in sextil cu Neptun,aflat in 7.
  Puteti sa-mi spuneti, ce ar trebui sa invat in urma aspectului de luna plina din 14 mai?
  Multumesc frumos.

  1. Flor,
   Neptun poate fi în conjuncţie cu Luna, un corp ceresc, nu cu Luna plină, o fază a ciclului Lună-Soare.
   Punctual, Luna plină (activă 18 ore înainte şi după momentul producerii sale) îţi încearcă încrederea în prieteni, asociați. S-ar putea să fie nevoie să-ţi consumi mai mult timp, mai multă energie pentru cineva din preajmă, să dăruieşti ceva. Dacă ai înţeles corect mesajul lui Neptun din casa a VII-a te vei lăsa pe tine pentru binele celuilalt. Dacă nu, răceală, distanta îţi vor fi motivate de neputinţa de a trece peste o greşeală făcută de altcineva.

 6. Radu spune:

  „E mai rusinos sa nu ai incredere intr-un prieten decat sa fii inselat de el” spunea Schopenhauer. Sunteti o raritate. Specia din care faceti parte este pe cale de disparitie. Ma refer la tot timpul, toata energia si tot sacrificiul pe care le afisati aici. Sunteti un singur om sau o echipa?

  1. Radu,
   multumesc!
   :))))))
   Este munca unui singur om si inspiratia unui Univers intreg.

   PS. „Cand iti doresti cu ardoare ceva, intreg universul conspira pentru a te ajuta sa-ti implinesti dorinta” (P. Coelho)

 7. cristina spune:

  Am si eu un of: am ratat ieri total aiurea o deschidere profesionala pe care o asteptam demult si care mai era si accesibila pe deasupra. Motivul? Neseriozitate, amanare si…depasirea deadline-ului.

  Sunt cam necajita… Si ca sa fie tacamul complet am pus si niste kile in plus tot facand pe intelectuala la calculator. :((

  Gheorghita.. da-mi si mie un indiciu, o consolare… A fost o mare ocazie ratata? De cand e bine sa ma pun pe slabit? De…luni? 🙂

 8. cristina spune:

  Citeam acum: ‘la nivelul filozofic lupta dintre bine si rau poate lua proportii apocaliptice..’

  Eu sincer asa simt uneori f acut. M-am gandit ca oi fi eu mai suspicioasa din fire, observ ca totusi nu ma insel chiar asa rau… Este uneori o senzatie de ‘navalire’, de sufocare, de avalansa (si nu am in vedere nivelul individual, ci colectiv). Si exact cum spui, nu in planul fizic, exterior..

  1. Poate ar fi bine să te împaci mai mult cu tine. Sporirea în greutate apare, nu din sedentarism, aşa cum ne-am obişnuit, ci din nemulţumire. Fii mulţumită de tine, de cum te simţi şi energiile vor curge din nou aşa cum trebuie. Altfel, orice cură de slăbire îţi arunca nişte kilograme pe care te vei grăbi să le pui la loc, pentru că nemulţumirii pe care o hrăneşti cu atât de multă insistență aşa îi place să se vadă.

 9. cristina spune:

  Uff…nimic nu poate sa ascunda omul pe-aicea! 🙂

  Multumesc, Gheorghita! Imi place cura asta, ca e fara infometare.

 10. Ioana Binea spune:

  As vrea sa inteleg si eu care sunt cauzele infertilitatii, cauzele spirituale, si ce se poate face pentru a remedia situatia?V-as ruga sa imi spuneti care este viziunea d-voastra despre aceasta problema!

  1. Conflict cu destinul, aşa cum a fost el formulat înainte de naştere. Adică nu trebuie transmis mai departe mecanismul activ în momentul acela pentru că s-ar destabiliza procese mult mai mari ori ceea ce s-ar transmite nu poate fi integrat în Lucrarea din care părinții fac parte. Situaţia este complexă pentru că a fi împotriva destinului personal presupune să fi făcut deja multe prin alegeri greşite, egoiste, care, la rândul lor, au generat efecte credibile, integrate în structura actuală (imagine, statut, încredere). Pentru a se repara este nevoie să fie oprit programul activ în momentul acela. Sigur, pentru unii situaţia trece drept o pedeapsă, însă, cu mici excepții, eu nu cred că nu este aşa, ci pur şi simplu efectul unui mod greşit de a trăi. Infertilitatea este un fel de hepatită pe care pacientul o duce pe picioare ani de zile, poate chiar fără să ştie. Descoperă care sunt limitele programului pe care îl hrăneşte când doreşte mai mult, când vrea să treacă pe nivelul următor, când vrea să se ridice.
   Am întâlnit o singură persoană care suferea de așa ceva ca o pedeapsă a ceea ce a făcut în trecut. Avusese o existență în perioada uciderii pruncilor – celebru episod biblic şi în viețile următoare momentului de acum 2000 de ani a repetat atitudinea. Exista un motiv pentru care viaţa în sine se protejează aşa, însă este mult prea complex pentru a putea stabili, mai mult decât am făcut-o deja, repere în acest indicaţii cu caracter general.

 11. Ioana Binea spune:

  Va multumesc mult pentru lamuriri!

 12. carcg spune:

  Buna ziua!
  Cum este posibil ca avandu-l pe Jupiter in semnul natal in acest an(rac) am avut cel mai prost an din viata, cu decese, boli grave si despartiri.Atunci de ce mai este „marele benefic”?

  1. Este denumit „Marele benefic” pentru că este cea mai bună dintre planete. Însă oricât de bună ar fi, nu poate duce în spate o temă care are de consumat anumite episoade. Şansa racilor nu stă nicidecum în prima parte a anului, când Marte se află în Balanţă (şi retrograd mai bine de două luni şi jumătate) dar şi implicându-se într-o cruce cosmică agresivă pe semne cardinale, deci implicând şi racul. La rândul său Jupiter este o bună bucată de vreme agresat de Pluton. Nu, nu are cum să fie bine doar pentru că Jupiter se află în semnul natal, ci doar ca urmare a depăşirii unor încercări, deci condiţionat.

   Eu nu am spus că racii vor avea un 2014 uşor.

 13. maria spune:

  d.le Gheorghita,fiti binecuvantat,de un an va urmaresc zi de zi toate predictiile si vreau sa va spun ca totul decurge extraordinar ,berbec fiind ,la un moment dat imi spune-ati, sa am rabdare,si ati avut perfecta dreptate,in prezent zi de zi ma trezesc calma si incep ziua inarmandu-ma cu multa rabdare,este un an superb cu realizari si rezultate superbe,saptamana aceasta intr-adevar este saptamana realizarilor personale,parca toate gandurile se transforma in realitate,in jurul meu este ceva divin,sunt inconjurata de oameni minunati,superb,superb,va multumesc ca existati si ne ajutati si pe noi…baiatul a reusit la interviul deosebit pe care l-a avut,cu mare drag va imbratisam,

 14. Monica spune:

  Ioana,
  Multi se regasesc in intrebarea ta si se confrunta cu situatia asta. Eram intr-un cerc de prieteni si cineva a adresat o intrebare asemanatoare si interlocutorul ei i-a spus (in urma unor masuratori radiestezice si astrologice) ca intr-o alta viata a fost calugarita si a facut un juramant de castitate, de aceea acum nu reuseste sa aiba copii, desi nu se pusese un diagnostic medical de infertilitate. Cred ca ceea ce spune Gheorghita este adevarat, undeva, candva s-a facut un rau destul de mare sau s-a mers la cealalta extrema. Cred ca Dumnezeu are grija de sufletul unui copil asa incat sa nu-l trimita aici sa primeasca o mostenire grea si poate asteapta ca parintii sa se indrepte si apoi sa primeasca in dar un copil. Cred ca dupa ce constientizezi ca exista si un alt motiv, in afara de cel medical, te intrebi ce s-a intamplat in cazul tau in trecutul indepartat, ca sa stii ce atitudine/gandire sa modifici, ce/pe cine sa ierti etc.
  Ma gandesc ca cea care se afla in ipostaza aceasta se intreaba: oare sincera mea dorinta de a avea copii, intensitatea dorintei si iubirea pe care o exprim fata de ideea de copil nu sunt suficiente pentru a-i spune lui Dumnezeu ca acum sunt hotarata sa iubesc copiii si astfel sa mi-i dea? Ce trebuie sa fac mai mult de atat?

 15. carcg spune:

  Va multumesc pentru raspuns..Deci sa mai sper ca va rasari soarele si pe strada mea? In a doua jumatate a anului planetele vor fi mai ingaduitoare cu mine?

  1. Carcg,

   Având în vedere că întrebi dacă tu vei avea și că o astfel de informație se citeste in tema natala, eu nu ştiu răspunsul. Cât despre raci, în general, poţi consulta previziunile pentru 2014 pe care le găseşti şi aici pe blog, dar şi pe scribd şi poţi vedea părerea mea despre fiecare lună şi în ceea ce privește prezentarea generală, dar şi în cea pe zodii.

 16. Gabriela spune:

  Dragul meu Gheorghita( ca drag mi-ai devenit, chiar daca nu te-am intalnit niciodata), eu nu iti pun nicio intrebare. Eu vreau doar sa-ti spun ca te admir cum rareori am admirat pe cineva. Iti multumesc pentru competenta si bunavointa nedisimulate care te caracterizeaza.
  Sa ai in viata ta tot frumosul pe care il meriti!
  Gabriela

  1. Gabriela,
   Îți mulțumesc mult!

 17. daniela spune:

  Cand ti se spune ca ai casa 8 foarte aglomerata cu planete nu tocmai benefice si exista riscul sa ai o moarte prematura, te mai poti gandi optimist la viitor?Cu drag, o zi buna iti doresc.

  1. Daniela,

   Dacă o banală informaţie îţi zdruncină echilibrul sau optimismul nu înseamnă că te afli în faţa unei informaţii adevărate sau puternice, ci înseamnă că tu alegi să te aşezi pe scaunul celui temător şi slab. Fiecare clipă te îndeamnă să iubeşti, să mulţumești, să fii un om mai bun, mai puternic, mai frumos. O aglomerare de planete în casa a VIII-a arată că aspectul subtil, ocult, imaterial, cel în care controlul vine prin administrare, selectie, încadrare, regulă, energie are mai multe să-ţi ofere. Tu alegi dacă decizi să ai, din cauza acestei bogaţii de informaţii, o moarte prematură sau nu.
   Aşezându-ți gândul unde trebuie, vei vedea că din casa a VIII-a îţi va veni multă putere, spirit critic, profunzime şi curiozitate. Fiind în faţa unei asemenea puteri s-ar putea ca anumite situaţii ale vieţi tale să se termine repede, brusc ori fără să te anunţe clar în prealabil, că doar e o casă de finalitate, dar de aici până la a considera că scopul în sine al aglomerării de planete din casa VIII-a este moartea prematură ori ceva care să te chinuie, constrângă sau întunece, e drum lung.

 18. Ina spune:

  Gheorghita, observ ca lumea te-a intrebat despre infertilitate dar eu te-as intreba invers: despre aspectele care dau nastere unui copil, atat in harta natala cat si in tranzit. Si te-as mai intreba si de a doua casatorie daca este adevarat ca se vede pe casa a IX-a si care sunt tranzitele de urmarit?
  Daca ai timp, te rog sa ma lamuresti cu privire la aceste aspecte; iar legat de aspectele din natala pentru a da nastere unui copil, nu stiu in ce masura (nu) ma ajuta Soarele pe casa V, Mercur in Gemeni, conjunctia Venus-Saturn din Rac si Luna in Via Combusta in conjunctie cu Uranus.
  …si daca totusi lipsa unui copil din viata mea, este o consecinta a unei erori din alta viata, cum identific asta pe harta natala, prin ce aspecte?
  Multumesc anticipat!

  Ina

  1. Ina,

   Probabil că eşti familiarizată cu conţinutul acestui topic.
   http://astrologicus.ro/viewtopic.php?f=14&t=1433
   În plus, pe lângă aceste informaţii astrologice, ezoterismul susține că un deficit care apare în cazul mamei este suplimentat de viitorul tată. Atunci când un tată îşi doreşte un copil şi condiţia cuplului este îndeplinită, se pun în mişcare energii cu totul speciale pe care unii le numesc miracole. Stă în firea femeii să-şi dorească un copil, de aceea solicitarea ei nu este ceva ieşit din comun pentru univers, însă solicitarea tatălui, da.
   Restul întrebărilor tale cer abordări intime care fac obiectul unei consultaţii. Deci rolul meu s-a încheiat aici.

 19. Ina spune:

  Da, Gheorghita, citisem si eu despre metoda cu ecartul dintre Luna si Soare numai ca tu, ai punctat niste cuvinte cheie pentru mine si, in sfarsit, am inteles; „viitorul tata” lipseste cu desavarsire din viata mea iar eu am vrut mereu sa fac un copil care sa fie dorit si tata… nu am o relatie in prezent; asta este si motivul pentru care te-am intrebat de a doua casatorie. Citisem ca, pentru a identifica mai multe casatorii, pe harta unei femei trebuie urmarit cate aspecte face Soarele si Marte; numai ca la mine cele doua planete fac un singur aspect intre ele…asa ca….atat a fost sa fie, una si gata.
  Iti multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde si iti doresc toate cele bune!

  Ina

 20. claudia spune:

  Super faina melodia lui Savage Garden, nu am mai asculatat-o de ani… ani buni, multumesc ca mi-ai amintit de ei… de trecut chiar daca el e in permanenta viu, plin de tristete, intelesuri, fotografii…. regrete…, poezii… ramane cei drept o oaza de invataturi dar mai ales pentru mine e purtator de forta, putere si bucuria nesfarsita de a o lua de la capat, de un inceput muuuuult mai greu, pentru a cata oara acum….am pierdut sirul….dar nu oricum, oricat ci altfel…
  Atunci cand a aparut prima data acesta formatie din Australia parca, sper sa nu gresesc cum fac de obicei, eram indragostita de fiecare melodie a lor si asteptam cu sufletul la gura una noua care sa ma emotioneze, asa cum eram de altfel cu toti preferatii mei. Nu stiu daca au mai scos ceva nou, o sa caut, dar oricum melodiile vechi sunt superbe, sensibile, sunt scrise asa ca pentru inima mea…Iti multumesc!

  Pentru Cristina,

  subscriu la ce a scris Gheorghita mai sus, cu privire la cauza ingrasarii, nemultumirea de sine, am trait-o pe pielea mea, stiu cum e si dau perfecta dreptate. Daca nu inlaturi acest sentiment de nemultumire interioara, nu vei reusi sa dai jos, cu sport banda, bicicleta, abdomene, cure, sauna, masaje etc, etc, vei reusi doar intr-o prima faza, dar apoi se depune la loc, daca persista acest sentiment profund de negare a bucuriei de a fi multumita doar si pentru simplu fapt ca existi, respiri, mergi, alergi, ceea ce esti, ai si ce faci.

  Pentru Ioana Binea,

  Despre infertilitate medicul meu homeopat mi-a recomandat Medorinum CH30, concentratia e diferita de la pacient la pacient, inca nu l-am folosit, dar el imi spunea ca la pacientele lui a functionat cu una dintre ele chiar am vorbit anul trecut , are 48 ani si are a doua fetita de doar 4 ani. In cazul meu am ramas cu un uter retrovers dupa prima sarcina si este un pic mai dificil dar nu imposibil… sunt fixata de mai bine de un an ca vreau o fata. Un alt lucru esential, in opinia mea este ca si partenerul sa isi doreasca …
  Recomand sa mergi la un medic cu har homeopat, indiferent de boala, cunosc persoana vindecata de cancer de piele si nu numai… nu toti din pacate sunt competenti nu ca si profesie ca si titlu ci ca har, personal pot spune ca sunt un caz fericit ca am intalnit un vraci si nu un simplu medic homeopat, care a reusit sa trateze cauza bolilor si nu efectele ei cum face medicina alopata. Am fost dependenta mai bine de 10 ani de medicamente alopate care nu mi-ai facut decat rau. Din pacate multi renunta mult prea repede de a avea un cat de mic rezultat homeopat chiar daca un remediu corect are efecte chiar si in 5 minute, depinde foarte mult de cate si ce dezechilibre sunt . Altii pur si simplu nu cred in acest tip de tratament fie din necunoastere, fie din ignoranta fie din faptul ca nu respecta cerintele impuse de aceste cure care sunt un pic mai drastice , dar nu atat incat sa nu poata fi respectate, fie din nerabdare…

  Gheorghita a fost primul care in 2007 m-a indrumat catre homeopatie, din ignoranata am apelat abia in 2009 cand ajunsem intr-o faza cumplita. E bine si mai tarziu decat niciodata spun acum… cu zambetul pe buze. Sfatul meu e sa apelati cu incredere in homeopatie si sa aveti norocul de a intalni medicul potrivit.

  Numai ganduri bune draga Gheorghita si un sincer multumesc din tot sufletul !

 21. daniela spune:

  Multumesc mult pentru raspuns si iti sunt recunoscatoare pentru ” mana” pe care o intinzi,de fiecare data, cu atata generozitate. Cu drag, o zi buna iti doresc.

 22. cristina spune:

  Gheorghita, daca imi permiti o mica incurajare profana pt Daniela, te rog sa o postezi.

  Daniela, eu ma pricep f putin la astrologie, dar apropo de aglomerarea de planete din casa VIII pot sa iti spun ca am pe cineva in familie care, ce-i drept, nu e o babuta inca, dar are aproape 50 de ani si e puternica si plina de vitalitate – nu-mi face deloc impresia unei persoane pe care o paste un sfarsit prematur. Ceea ce am observat insa este, intr-adevar, o forta destul de mare si, in partea negativa a lucrurilor, o nevoie foarte mare de…control (inclusiv al celorlalti).

 23. Ana spune:

  Pe 18 am un examen important.Este aceasta zi benefica pentru cei nascuti in zodia Capricorn?Multumesc anticipat.

  1. Oarecum. Ziua este grea, dar au Luna pe semnul lor şi se simt susţinuţi. Atrag însă prea multă agresivitate prin argumentele pe care le oferă. Cine îşi ţine firea şi este pregătit să-şi amintească informaţiile pe care le-a acumulat la începutul studiului, poate spune că se bucura de o zi benefică.

 24. cristina spune:

  Apropo, inca o intrebare: cd ma uit la predictiile 2014, eu ma uit la capricorn pt mine. Fac bine? sau ar trebui sa ma uit mai mult la varsator?

  1. Am auzit mai nou teorii ciudate (vreau să fiu drăguţ pe Lună plină şi să nu le spun altfel) cum că omul are mai mulţi ascendenți la tema natală, de parcă se poate naște de mai multe ori, fizic vorbind, în aceeași viață… Dacă ai mai multe zodii natale, te uiţi la toate.
   :)))))))))))

   Am înţeles ce vrei să spui. Nu, te uiţi la vărsător, că eu am personalizat influxurile pentru firea vărsătorilor, pe trăsăturile lor, nu pe cele ale capricornilor.

 25. cristina spune:

  Oh, nu pot sa cred!! :)))

 26. Carcg spune:

  Va multumesc pentru raspuns..Am citit analizele facute de dumneavoastra pentru anul 2014 si incerc sa ma adaptez destinului…

 27. daniela spune:

  Multumesc Cristina, esti un suflet bun, la fel ca si Gheorghita. In paranteza fiind spus, eu am 52 de ani. Dar nu -i bai, sunt o persoana puternica, desi , asa cum ai vazut, uneori, am si momente de slabiciune. Gheorghita stie insa intotdeauna ce sa spuna, ca si cum esti o carte deschisa in fata lui. Mi-as dori sa cunosc si eu atat de multe lucruri ca el si sa ajut pe cei care au nevoie!
  Cu drag, Daniela

 28. cristina spune:

  Daniela, daca imi mai permite Gheorghita, mi-am mai amintit ceva:

  stii ca asa e si persoana de care iti zic – are diverse ..frici, din cand in cand, mai ales cand scapa in oarecare masura controlul momentului. Desi, cum am spus, ea in realitate e f puternica si descurcareata, este genul de om cu care nu mi-ar fi frica nici in jungla! Slabiciunea asta de care zici dupa mine e de fapt o forma rasturnata a puterii, pt ca nevoia de control o au de multe ori oamenii de fapt puternici (cei slabi oricum nu pot controla lucrurile). Dar si acesti oameni tr sa invete sa se lase in mainile Lui Dumnezeu – pt ca asta este in fond marea intelepciune a vietii.

  Iarasi, am mai observat ca aceasta casa a VIII-a are si o legatura cu banii. Apropo de asta, stiu ca era un bancher f bogat, i-am uitat numele, bun prieten cu Mitterand. M-am uitat mai demult pe harta lui, nu mai tin minte de ce. Avea, la fel, vreo 3 planete in VIII. Si a murit in jurul varstei de 80 de ani!

  Deci, una peste alta, sa fiu in locul tau nu mi-as bate capul cu asta, s-ar putea sa fie altele prioritatile tale… 😉

  Cu drag,
  Cristina

 29. cristina spune:

  Pt. Claudia,

  mersi, Claudia, esti f draguta! Aveti deplina dreptate si tu si Gheorghita, si stiu ce inseamna. Imagineaza-ti insa cum e cand nemultumirea se combina cu sedentarismul – letal pt silueta! pt ca de mai bine de 1 an incoace n-am mai avut timp nici sa visez la sala/bazin etc., si stau doar la calculator, invat intens (am niste examene profesionale de dat) si rontai bombonele. Iar nemultumirea creste si, uite asa, intru intr-un cerc vicios.

  Visez la momentul in care marte o sa plece din balanta si o sa-mi elibereze casa X. Cum am zis, nu ma pricep deloc la astrologie, dar pe el il suspectez de a ma tine tintuita in scaunul biroului. Cat despre nemultumirile mele interioare, visez demult la momentul eliberarii… Eehh… o veni si clipa aia odata!

 30. daniela spune:

  Cristina,
  Cred ca ti-am atras atentia fiindca, asa cum spui, am ceva in comun cu o persoana, sunt convinsa, draga tie. Recunosc insa ca imi face bine aceasta comunicare. Ceea ce m-a pus pe ganduri este ca mi s-a spus ca avand Soarele, Luna , Uranus si Pluton in casa a8a, in Fecioara, exista , mai mult decat in alte cazuri, si acel risc de care vorbeam. Dar Gheorghita a subliniat un lucru extrem de adevarat…sa-mi pun gandul acolo unde trebuie si sa nu ma mai gandesc la lucruri care intuneca… si asa incerc sa fac, pentru ca am incredere in ceea ce spune.
  In ceea ce priveste abandonarea in mainile lui Dumnezeu, despre care spuneai tu, este intr-adevar o intelepciune a vietii, dar cati reusim cu adevarat sa ajungem la ea, stii cum e, teoretic e mai usor decat practic. Nu neg, totusi, ca lucrez cu mine in acest sens, pentru ca sunt constienta de puterea ei.
  Iar in privinta banilor, ce sa zic, nu m-am gandit niciodata sa fac bani , dar mi-ar placea sa creez ceva durabil dupa mine, in folosul oamenilor, asta da! De-alungul timpului am avut niste ganduri in acest sens, insa nu am actionat niciodata la modul concret, am preferat sa ma ocup de casa, de familie, de copii, daruidu-ma in intregime, uitand de mine uneori, pentru ca ii vreau fericiti pe cei din preajma mea… doar ca uneori cred ca sufoc cu dragostea /atentia mea.Uite, Gheorghita face ceva extrordinar pentru oameni si il felicit din toata inima.
  Oricum, multumesc pt sugestie, ridica moralul sa stii.
  Gheorghita , multumesc ca ne-ai permis acest dialog.
  Cu drag, Daniela

 31. ivora spune:

  si cu NN in casa VIII este destul de dificil,oricat de puternic ai fi ca om,nu poti trece la urmatoarea etapa fara o raportare la divinitate..de fiecare data cand consideri ca esti pe cont propriu lucrurile nu ies asa cum ti-ai dori,oricat de bine intentionat ai fi,intotdeauna iti scapa ceva.
  Totul se construieste din aproape in aproape si cu o raportare constanta la Dumnezeu.Ca si cum in fiecare zi trebuie sa te abandonezi unei forte superioare.Mie mi se pare destul de greu,poate pt ca inca nu am atins majoratul astral .Ma gandesc ca dupa varsta de 30 de ani,lucrurile vor curge mai bine..

  1. Ivora

   Să nu-mi spui că te gândeşti că după 30 de ani ascendentul devine mai important ca zodia. Vreau să cred că nu te-ai referit la asta.
   Raportarea la ceea ce este deasupra extinde câmpul conştiinţei şi te ajută să-ţi foloseşti credinţa pe care o ai deja. În abordările de genul acesta, cel care îşi priveşte credinţa că pe un certificat pe care, după lungi perioade de penitenţă, îl primeşte îşi pune primul şi unul dintre cele mai mari obstacole ale evoluţiei. Tu eşti credinţa numită „Ivora”, eu sunt credinţa numită „Gheorghiţă”, ea este credinţa numită „Cristina”. În esenţă, cu toții suntem la fel, pentru că avem acelaşi Tată Ceresc, adică suntem emanaţii ale aceleiași conştiinţe, chiar dacă părem diferiți. Dacă nu consideri aşa, înseamnă că Dumnezeul tău a realizat o creaţie imperfectă, ceea ce este greșit. Aşadar, credinţă numită „Ivora”, extinde-te, creşti, înălţa-te, fii conştientă și totul va deveni simplu, atât de simplu încât pentru corsetul minţii de acum pare de neînţeles.

 32. ivora spune:

  Nu,m-am referit la intoarcerea lui saturn in zodia in care se afla la nastere.
  Aveti dreptate,pe undeva consider ca Dumnezeu m-a lasat imperfecta si eu trebuie sa muncesc sa fiu perfecta(demna de iubire).Recunosc,sunt idei false.
  Sper ca tranzitul lui lilith peste soare sa realizeze acea desprindere de orgoliu.
  Orgoliu care nu face altceva decat sa atarne,sa fie asa greoi incat plutirea,inaltarea sa semene cu un vis

 33. mariana spune:

  ma simt dezorientata de aceste discutii despre zodia natala, ascendent… si unde citim predispozitiile ce ni se potrivesc… pai eu sunt leu , ascendent ultimele grade ale sagetatorului , dar casele se aseaza ca si cum capricornul ar fi casa I. Eu stiu ca una e leul si alta capricornul , dar mie asa mi se potriveste pe harta „jocul ” astrelor , si nu pot sa-l vad , spre exemplu pe Saturn in casa IV ( a leului) daca el e pe XI… dar nici nu mi-e guvernator (doar prieten 😉 )…. niciodata n-am reusit sa fac aceste corelatii , sa simt ca e corect si deplin ce gandesc

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.