11 – 17 aprilie 2011

Luni, 11 aprilie
Ultima zi de Rac mai păstrează puţin din aroma zilei anterioare şi încă mai poate menţine firul întins pentru a ne oferi „privilegiul” de a înţelege că viaţa nu este deloc simplă, ci dificilă, iar atunci când devine şi complicată oamenii sunt de vină.
Prima zi a săptămânii dă tonul aspectelor din acest interval. În primul rând opoziţia lui Venus cu Junon aduce probleme maritale, dificultăţi în cuplu ceea ce duce la complicaţii relaţionale care, dacă se va dori finalizarea lor în termen scurt, vor duce la rupturi, separări, pierderi de obiecte sau răniri în public. Maniera specială prin care Junon ridică azi o opoziţie cu Venus ne aduce aminte de latura certăreaţă a femeii, de uşurinţa cu care îşi transpune întregul of în vorbe, în exprimare, disperarea intensă prin care glasul, timbru vocal, sunetul care i se aude din gât trebuie să devine o armă, transformă această zi într-una gălăgioasă, fără a se finaliza în vreun fel dramul de determinare prin ambiţie, nerv, mânie care ne vine dinspre careul lui Marte cu Pluton.
Complicaţiile lui 11 aprilie sunt însă profunde. Ceea ce iese la suprafaţă este numai vârful unui iceberg, pentru că în adâncimile oceanului sentimental să fie plasată întreaga sa greutate. Cu Luna trecând prin Rac şi cu ambiţiile ascuţite de planetele care acum doresc să se impună, fără să aibă un plan, doar pentru că li sau terminat combustibilul, doar pentru că nu mai au răbdare, că întâmpină din partea celorlalţi prea multă opoziţie şi, psihic vorbind, nu mai rezistă, întregul plan este unul deosebit de delicat. Scena aduce a lemn putrezit de umezeală, iar pentru a salva relaţiile, prin asemănarea cu această imagine, se va căuta o soluţie viabilă, comunicativă, volubilă (specifică semnelor de aer) într-un mediu prea umed, prea ataşat de sentimente, de nevoia de împlinire afectivă, prea mult ataşat de amintiri sau de obiectele care le conferă statut sau imagine.
Cei care supravieţuiesc acestei zile au veleităţi, au puteri, au abilităţi, au experienţă şi apelează acum la un bagaj karmic, nu la unul energetic, la o formă concentrată, pe care misticii hinduşi o numesc bindu şi pe care o venerează ca fiind o altă formă de manifestare a esenţei.
În a doua parte a zilei, evenimentele vor sări de sub control. Întrebarea, un răspuns, un gest, consumarea unei întâlniri sau pur şi simplu un proces mental care se derulează acum sub impulsul unor forţe străine nouă, ne complică relaţiile, fac să fim înţeleşi greşit, să fim percepuţi greşit să ne împotmolim doar pentru că se opune cineva demersului, neglijând faptul că îndemnul astral este spre a rupe o legătură, spre răzbunare, spre a dezlănţui o forţă agresivă, spre a minţi sau a ascunde, din teamă ori răutate, o informaţie preţioasă. Într-un demers social, într-o acţiune cu caracter public a acţiona în acest fel înseamnă a ruina pe cineva, a obstrucţiona, ai afecta imaginea. Aspectul seamănă mult cu ceea ce s-a întâmplat în prima jumătate a anului trecut când Marte a stat aproape 8 luni în semnul Leului zdruncinând destinul creatorilor, vocaţiile, sentimentul de dăruire, sinceritatea faţă de prieteni, tăria de caracter.
Careul lui Marte cu octava sa superioară ne îndeamnă spre un eveniment din perioadă octombrie 2009 – iunie 2010, când Marte a trecut prin Leu, ne va aminti de modul cum am gestionat valorile, ce am pierdut şi ce am câştigat, cum ne-am construit un alt viitor şi de ce destinul ne-a încredinţat anumite victorii şi anumite eşecuri.
Prin urmare, prima zi a săptămânii este o zi a leacurilor. Ne gândim la ceea ce este cel mai bine, apelăm la virtuţile terapeutice ale cuvintelor, sentimentelor, la relaţiile care ne liniştesc, la Spiritul Universal, la vocaţie sau la experienţele de viaţă pentru a ne ridica deasupra limitărilor din ultima vreme.
Azi se simte mult şi confuz. Mercur este încă retrograd în Berbec şi, spre seară, s-ar putea să fim puţim mai iuţi la mânie decât de obicei, fără să avem un motiv real, fără să ne oprim asupra unei întâmplări pe care să o analizăm în ansamblu, ci ne vom aminti reacţii mai vechi pe care le aducem acum brusc în prezent.
Dacă ceva va fi limpede azi, atunci acel ceva trebuie să vină din modul cum selectăm conflictele şi realizările din perioada octombrie 2009 – iunie 2010. Rostul principal pentru care ne amintim azi ceva din acea perioadă şi reacţionăm la fel, stă în faptul că acolo ne-a rămas o mare cantitate de energie, acolo am lăsat o parte a sufletului pe care trebuie să-l recuperăm ca să ne fie întreg. În planul acţiunilor această recuperare va merge azi pe drumul înţelegerii. Înţelegem care a fost rostul binelui, dar şi al răului din acea perioadă.

Marţi, 12 aprilie
Trecerea Lunii în Leu aduce un nou elan sentimentelor şi ne pune într-o postură deosebit de favorabilă. Unii se vor linişti, alţii se vor deconecta, unii vor da curs creativităţii mai mult decât au făcut-o până acum, alţii vor beneficia de multe contacte şi întâlniri, de schimburi de experienţă. Această abundenţă ne încălzeşte atmosfera, ne face plăcuţi, dispuşi să lăsăm o părere bună în urmă, sensibili, calzi şi generoşi.
Totuşi, Luna, fiind o asistentă a conjuncţiei Mercur-Jupiter, ne introduce într-un fel de iluzie karmică. Ni se pare că totul este posibil, că dificultăţile vieţii s-au mai rezolvat, că multe sunt pe punctul de a trece într-un alt plan sau că, judecând după umbra mare anunţată de după colţ, Gandalf cel Gri apare acum transformat în urma suferinţelor şi a încercărilor existenţiale.
Chiar dacă este frumos şi constructiv, chiar dacă ceea ce simţim azi este minunat, mulţi se vor dovedi fericiţi pentru că sunt aerieni, prea somnoroşi, uituci sau selectivi într-un mod egocentric. Fericirea nu este mai multă ca altădată şi faptul că ea devine trăsătura principală a zilei ne face să credem că destinul ne ascunde ceva. Dacă ne vom aminti de proverbul „După vrea bună urmează furtuna!” şi facem trimitere la evenimentele zilei anterioare, când Marte, cu care Luna spre seară ridică un trigon, şi Pluton şi-au împlinit careul, oferindu-şi motive de ceartă, despărţire, refuz, vom şti exact ce ascunde bucuria de azi: teama de confruntare sau teamă de nu pierde într-o confruntare.
Pe ideea preferată în ultima vreme „ciocu’ mic, acum suntem noi la putere” multe dintre cele ce ne vin din social sunt false, ascund o agresivitate potenţială şi riscă să nu se mai finalizeze, dacă nu intervenim aproape de final.
Prin urmare, chiar dacă, atunci când Mercur şi Jupiter sunt în conjuncţie, simţim că totul ne surâde, că suntem inspiraţi şi curajoşi, că în jur se restabileşte armonia şi oamenii nu numai că îşi vorbesc frumos, dar se şi poartă ca atare, acum, când Mercur este retrograd, norocul vine dintr-o altă zonă sau este fals.
Între o conjuncţie Mercur-Jupiter cu Mercur direct şi una cu Mercur retrograd este o diferenţă ca între o cană de ceai negru fierbinte bogat în substanţe folositoare organismului şi o cană de votcă. În prima secundă, ambele ar putea să ofere aceeaşi senzaţie de căldură, însă efectele sunt diferite.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne apropia de plantele care trăiesc în aer liber, în spaţii deschise, de preferat ar fi o pădure sau un om care trăieşte în câmp şi a ne rezerva puţin timp pentru a ne umple cu solitudinea sa, cu exemplul său de detaşare, de indiferenţă sau cu modul său interior, aproape inactiv de a reacţiona la realitatea din jur. Plantele, regnul vegetal în ansamblu, constituie un canal miraculos de a atrage în această lume un magnetism misterios, despre care noi oamenii, fiinţe inteligente, spunem că vine din spirit. Ele nu spun nimic, ci întreţin acest minunat proces şi pot, prin căldură sufletească pe care o degajă, prin focul subtil la care au acces, să menţină într-un echilibru meditativ câmpuri subtile de o frumuseţe diafană. De aceea unul din testele pe care trebuie să-l treacă un clarvăzător este acela de a empatiza cu plantele şi a înţelege modul de acţiune al nimbului care le înconjoară.
Pentru că suntem încă sub directa influenţă a dualităţii, trimiterea spre viaţa plantelor, predispusă azi de contextul astral, ne face să descoperim forţele subtile ale plantelor, nimbul special care restabileşte echilibrul în jur şi prin asta vindecă sau să personificăm înţelegerea strivită de nimicnicie a celui care atunci când spune „Ce stai aşa ca planta, fă şi tu ceva!” sugerează cei mai rău şi urât pe lumea asta: lenea şi indolenţa!

Miercuri, 13 aprilie
Azi continuăm în tonul descoperit de ziua anterioară şi ne vom dedica scopului pe care ieri le-am considerat important. Ceea ce aduce însă această zi este o apropiere de planul realităţii, o atracţie spre activităţi fizice, spre demonstrarea puterii, a forţei, spre a pune capăt anonimatului şi a spune sau a face ceva care să ne scoată în evidenţă.
Riscul de a greşi acţionând în felul acesta este foarte mare pentru că apetitul devine cu atât mai mare cu cât găsim în jur suficientă provocare. Îndemnul care ne vine dinspre zodia Leu, ne face să ne preocupăm mult de propria persoană, să fim departe de ceilalţi să punem în ambele talere ale balanţei nevoia lui „Eu”. Depăşind puţin cadrul acestei idei, putem spune că poate de aceea s-a stabilit din vechime ca zodia Balanţă să fie căderea Soarelui, pentru că ea cântăreşte totul în jur, mai puţin ceea ce este personal, că analizează perfect societatea, familia, anturajul, însă este neputincioasă în faţa propriilor provocări, ca o compensare a preaplinului ce vine dinspre zodia Leu. Dacă Balanţa este căderea Soarelui, Leul este domiciliul său şi atunci când o planetă trece prin acest semn ne ridicăm şi ne strigam numele sau facem comparaţii gen „seamănă cu mine”, „se comportă ca mine” în timp ce îndemnul ce vine dinspre Balanţă capătă o altă nuanţă: „semăn cu ea/el”, „mă comport ca ea/el”.
Atât sextilul Luna-Saturn, care reduce percepţia realităţii la îndemnul de a o simţi aşa cum este ea, nu cum ne spune nevoia sau dorinţa, cât şi trigonul luminariilor ne ajută azi să ne îngrijim mai mult de corp şi mai puţin de minte, mai mult de propria persoană şi mai puţin de grup, de legăturile care îi ţin pe oameni laolaltă într-o asociaţie, organizaţie, partid, ţară.
Semnul evoluţiei este pentru ziua de 13 aprilie o fantezie, un element al unei inspiraţii care nu poate duce la finalizare un demers social, dar care poate crea o nuvelă ştiinţifico-fantastică foarte reuşită.
Prin urmare, 13 aprilie este o zi de vigoare şi întoarcere spre nevoile personale. Fiind încă în perioada lui Mercur retrograd, multe din cele ce le vom considera importante azi nu sunt chiar aşa, nu au caracter permanent, nu pot să împlinească aşteptări prea mari, dar sunt deconectante, plăcute.
Raportul dintre „eu” şi „celălalt” se reduce azi tot la o nevoie personală, la un proiect personal sau de la o nuanţare în care propria imagine să fie cea mai importantă.
Oamenii au nevoie însă şi de relaxare şi când te detaşezi de problemele cotidiene, când îţi rezervi clipe de linişte nu ai nevoie să primeşti un certificat de absolvire, o diplomă sau o notă la purtare. Unii se vor dovedi creativi azi, dacă nu vor fi prea prinşi cu nevoia de a lenevi, de a se pune în valoare sau de a găsi cele mai stranii povesti al copilăriri în care să fie personajul principal.

Joi, 14 aprilie
Visul fericirii se spulberă brusc atunci când Luna trece în Fecioară. Atitudinea se îndreaptă spre interior, spre aspectul lăuntric al vieţii, spre nevoia de protecţie, spre nesiguranţă şi spre o nevoie acută de selecţie. Persoanele din jur nu mai sunt surse ale fericirii, ci potenţiali opozanţi, iar întâlnirile, evenimentele de pe spaţiul public pot deveni motive pentru a lua contact cu aspectele imperfecte ale vieţii, surse de îngrijorare şi, pentru că li se va părea că sunt trădaţi, oamenii simt ridicolul şi nu pot trece de această barieră.
Pentru că noaptea de dinainte ingresului Lunii în Fecioară (9:35) a fost marcată de trigonul Lunii cu Capul Dragonului, existenţa comună ce se va desfăşura în această zi va fi marcată de o căutare a normalităţii. Oamenii se vor dovedi cu bun simţi, vor fi sensibili la acest tip de comportament, îl vor aprecia mai mult ca în alte zile, dar nu se vor mulţumi cu ele. Apreciind bunul simţi mulţi vor crede că pot face faţă oricărui aspect neprevăzut, că pot munci mai mult, pot înţelege mai bine ceea ce vine spre ei şi consideră că acesta este secretul fericirii.
Similitudinile pe care le prezintă zodiile Rac şi Fecioară, prin această relaţie Lună (guvernatorul al Racului) în Fecioară ne va reaminti azi de necesitatea muncii, de nevoia de a folosi un talent, de a–l cultiva, de a-l face vizibil, de a-l vinde, asta pentru a nu ne pierde în clocotul emoţional, pentru a nu ne atinge de acel murmur afectiv care smulge conştiinţa din lumea materială şi o face să trăiască liber şi împlinită.
Acest fundal impus de vibraţiile Lunii în Fecioară, se va modela după situaţii nefericite. Dezamăgiri ale vieţii, nemulţumiri, insatisfacţii, limitări, refuzuri ce fac din această zi un motiv în plus pentru a ne retrage dintr-un sector, pentru a ne strânge mâinile spre corp, pentru a economisi, pentru a reduce cheltuielile, pentru a schimba abundenţa alimentară cu postul alimentar sau pentru a nu ne expune emoţiilor puternice.
Prin urmare, 14 aprilie este o zi de înţelegere. Ceea ce vine spre noi azi are un caracter comun, nu este nici prea filosofic şi nici banal, ci se apropie de înţelegerea comună, obişnuită, deci va folosi instrumente uşor de recunoscut. Chiar dacă este o zi de apropiere faţă de aspectul practic al vieţii, bucuria şi împlinirea ne vin dintr-un sector sufletesc extrem de personal, dintr-o zonă a amintirilor pe care dacă o răscolim suferim, dar prin îndemnul spre concret, putem azi să le gândim soluţia practică şi, prin asta, să ne liniştim puţin sufletul, să ne temperăm dramele interioare şi să putem merge mai departe cu mai puţin bagaj.
14 aprilie este o zi de ambiţie, ca şi următoarea zi, însă mult mai consistentă şi mai puternică în a identifica acele probleme care trebuie soluţionate pentru a nu compromite statutul moral, imaginea publică sau demnitatea.

Vineri, 15 aprilie
Dacă ne gândim că suntem în plin tranzit prin Berbec, că Luna se află într-un semn al ambiţiilor spre împliniri materiale, spre acumulare, control şi că planetele grele ne mobilizează mult natura interioară încercând să ne determine spre a ne construi un nou ideal, spre a ne căuta un nou teren, o nouă bază, un nou postament, elementul care se înfiripă azi depăşeşte cadrul vieţii intime, se îndreaptă spre planul social şi cere dovezi de afecţiune, de eficienţă, motive de a menţine sau rupe o prietenie, o asociere sau o înţelegere.
Totul va fi pus azi sub semnul suspiciunii pentru că viaţa este privită cu suspiciune, cu îndoială, cu teama pierderilor, pe alocuri cu furie, aroganţă sau încăpăţânare.
Din dorinţa de a controla ceea ce încă nu s-a creat, ceea ce se găseşte doar în minte, doar în stadiul de idee, de intuiţie, de inspiraţie, există riscul ca azi să ne tăiem spontaneitatea, să ne îndreptăm spre ceea ce nu este real pentru că imaginarul este, în mod indubitabil, mult mai uşor de modelat decât planul realităţii concrete.
Atunci când se încearcă o perspectivă a ceea ce apare azi, cei care erau tot timpul atenţi la limbaj, la vestimentaţie, la modul de comportare devin neglijenţi, uită ceea ce au de spus, îşi risipesc banii, timpul, energia pe lucruri lipsite de valoare pentru că, prin asta, fug de lamele ascuţite ale propriului orgoliu, se protejează de umilinţa insuportabilă ce poate apărea în faţa unei schimbări, în faţa unei situaţii în care se poate dovedi existenţa unui gol, a unei discontinuităţi în cunoştinţe, în competenţele profesionale, în traseul parcurs, în verticalitatea afişată.
Prin urmare, 15 aprilie este o zi dificilă pentru cei care nu-şi pot gestiona relaţia cu sine, care nu pot să poarte o conversaţie civilizată cu propria fiinţă, pentru cei care nu sunt în dialog cu sine, ci într-un monolog dur, arogant, epuizant. Mulţi îşi vor petrece ziua spunându-şi ce să facă, încotro să o ia, pe ce cărări de munte să se îndrepte aşa cum făcea Calistrat Hogaş cu Pisicuţa lui sau ce este important de cumpărat azi şi pentru ce. Toate aceste recomandări vin dintr-o nevoie de a trasa limite, de a ne îngrădi traseul pentru a nu ne expune neprevăzutului. Având de înfruntat o conjuncţie Lună-Junon şi o opoziţie Lună-Venus, sentimentele vor fi problema acestei zile, pentru că sunt instabile, retractile şi tot ceea ce implică interacţiune este zdruncinat de o înţelegere răsturnată a informaţiei, a mesajului corporal sau afectiv transmis.
Azi apa este elementul care mai temperează din instabilitate, fie prin consum în cantităţi mai mari decât în zilele anterioare, fie prin apropierea de o sursă curgătoare şi contactul fizic al corpului cu aceasta, fie prin folosirea ei în scop terapeutic, băi cu plante, fie prin meditaţii cu vibraţia să subtile este pur şi simplu terapeutic.

Sâmbătă, 16 aprilie
Faptul că prima zi de Balanţă survine într-o zi de weekend este o coincidenţă fericită pentru că azi vom simţi nevoia să evadăm din tensiunea şi limitările zilei anterioare. Vibraţia astrală azi, chiar dacă îşi menţine tensiunea prin faptul că Luna trece pe axa Berbec-Balanţă, extrem de tensionată de planetele din Berbec, oportunităţile sunt mai puţin dureroase, iar provocările ne îndreaptă spre ceea ce ne-a inspirat ieri teamă, repulsie, spre ceea ce ne-a îmbolnăvit sau enervat peste măsură.
Careul Lunii cu Axa Dragonului pe care îl împlineşte dimineaţa devreme ne va tulbura somnul dulce al dimineţii, ne va schimba obiectivele zilei şi ni le va orienta spre farmec, comunicare, nevoia de distracţie, de destindere, de relaxare, de evoluţie, adică de trezire a nevoii de emancipare, dar într-un mod plăcut, lipsit de pericol.
Hm, opoziţia Lunii cu Uranus nu ne va ţine departe de pericol, nici ca informaţie, dar nici ca eveniment şi dintr-o zi minunată petrecută cu o singură persoană, într-un loc izolat, dintr-o zi care ar fi trebuit să inspire căldură şi înţelegere, care să ne îndemne spre rafinament, să ne liniştească temerile, să ne ajute spre a ne împăca cu propria persoană sau cu cineva din anturaj, devine o zi care ne ţine într-o zona complicată din punctul de vedere al atitudinii, pentru că ne va face să blocăm în albia proprie prin sugestii, prin îndemnuri, printr-o selecţie subiectivă a evenimentelor, chiar dacă realitatea spune altceva, gen: „Până la urmă eu nu sunt vinovat”, „Eu am vrut să-i spun, dar nu am avut cum”, „Doar ştie că nu mint” tradus „Nu are de unde să ştie că mint!”.
Nu trebuie să luăm în uşor această situaţie şi nici să ne pierdem cu firea adâncindu-ne în iluzia că, dacă e bine, în mod sigur este aşa cum gândim noi. 16 aprilie este o zi dificilă tocmai pentru că ne apropie de primejdie după un scenariu pe care refuzam să-l vedem.
Cei care s-au format în spiritul raţiunii şi al simţului practic vor alege azi bucuriile simple, îşi vor împlini nevoile imediat şi se vor abţine de la a da curs neliniştii. Chiar dacă gândirea practică este bună până la un punct, pentru că evoluţia conştiinţei se face prin apelul la abstract, aceşti oameni sunt cei mai fericiţi azi pentru că reuşesc să-şi tempereze, prin experienţă şi educaţie, atracţia spre extrovertire necontrolată predispusă azi de contextul astral.
Prin urmare, prima zi de Balanţă (Luna în Balanţă) ne pune în faţa unor tentaţii stranii. Nimeni nu va şti dacă sunt periculoase sau nu, nimeni nu va putea anticipa ce se află dincolo de o invitaţie, de o dorinţă, dincolo de îndemnul de a ieşi din schemă, de a părăsi locul ocupat până cum, de a ieşi în natură, în oraş, de a călători cu mintea, de a ne depărta de locul care ne conferea siguranţă prin cunoaşterea aplicată asupra naturii sale.
Neprevăzutul este însă o experienţă pe care fiecare fiinţă trebuie să o parcurgă în această viaţă. Chiar dacă mulţi apelează la ştiinţele ezoterice pentru a putea anticipa viitorul, niciun vizionar nu poate să oprească acest îndemn Divin de a întâlni neprevăzutul, necunoscutul. Motivând „Eu cred în asta!” ei de fapt îşi descoperă teamă de a nu putea face faţă acestor situaţii, abisului care se deschide dincolo de limita percepţiei lor şi doresc să le evite prin apelul la simţurile, percepţiile sau abilităţile celorlalţi.
Balanţa este pentru vizionări începutul benefic al unui declin, cel care ne-a dus la cultivarea importanţei de sine, la acumulări materiale lipsite de importantă, cel al egoismului şi dezordinii sufleteşti. La primul contact cu valorile spiritului omul îşi mai păstrează încă natura sa instabilă şi oscilează între cele două lumi, între cele două obiceiuri, însă experienţele pe care le poate avea pe această fâşie, pe această bază de graniţa pot fi esenţiale pentru evoluţia sa.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne reaminti că forţa cu care Uranus acţionează din Berbec (azi trecem prin opoziţia Lună-Uranus) va fi mult mai directă şi mai rapidă decât tot ceea ce am experimentat din 2003 încoace, de când Uranus s-a perindat prin Peşti şi când lunar treceam prin opoziţii Lună-Uranus. Să fim cumpătaţi şi să nu ne pierdem cu firea pentru că azi consecinţele asupra destinului sunt periculoase.

Duminică, 17 aprilie
Ultima zi a săptămânii ne aduce un rezultat bun, ne pune în faţa unei armonii la care am lucrat întreaga săptămână şi ne mobilizează pentru ceea ce va veni. Azi apelăm la societate, la prietenii aflaţi în depărtare, la tehnicile moderne care deţin informaţii, la ceea ce până acum nu a fost în sfera preocupărilor noastre şi ne aplecăm atenţia asupra lor în speranţa de a găsi un mijloc de a ne construi un nou ideal sau noi motivaţii pentru a ne îndrepta spre o realizare, spre a ne îndeplini un ideal.
Luna se afla azi în focul opoziţiilor cu planetele din Berbec şi nu este deloc puţin lucru, însă trigonul pe care Soarele îl împlineşte azi cu Capul Dragonului, din postura de mediator al Nodurilor, ne împlineşte aşteptări mari, ne încurajează să ne deschidem spre aspecte ale vieţii pe care până acum le-am formulat într-un mod neclar sau ne ridică mingea la nivelul potrivit pentru a o lansa spre o destinaţie sigură.
Problema principală a acestei zile nu stă în oportunităţile speciale pe care ni le poate aduce, ci în modul cum le valorificam. Axa Berbec-Balanţă este o axă a relaţiilor, o axă a schimbului de informaţie între „eu” şi „celălalt”, între elementul personal al vieţii şi cel impersonal şi asta implică o rătăcire în detalii care, fie sunt haotic percepute, fie sunt reinventate doar pentru că nu putem lăsa în urmă, orgoliul, ambiţiile, mândria, indiferenţa sau teama. Nu întâmplător Berbecul, în astrologia medicală, guvernează capul, iar, spre exemplu, o durere de cap are ca sursă subtilă opoziţia în faţa curentului, încăpăţânarea, înverşunarea de a ne îndrepta exclusiv într-o direcţie, iar Balanţa guvernează rinichii („fântâna vieţii” cum o numeau chinezii) de care se lipesc toate fricile. Relaţiile subtile pe care Luna le construieşte acum şi care sunt de căpătâi în a valorifica oportunităţile sociale majore desprinse din relaţia Soare în trigon cu capul Dragonului, se sprijină pe angoasă, incapacitatea de a depăşi un obstacol dintr-o motivaţie strict personală, dintr-o limitare personală. Nu mai are importanţă dacă acea limitare ţine de sfera gândurilor, de instinct, de nivelul de cultură, de bagajul de cunoştinţe, de faptul că am sperat că putem face mai mult decât ne ţin puterile, secretul succesul este acum acela de a lăsa totul să se desfăşoare în afara unei comenzi, de a avea încredere în natură, în univers, în oameni.
Prin urmare, nu mai are importanţă cât de dinamice şi ample sunt predispoziţiile acestei zile, nu are nicio relevanţă calitatea în sine a conflictelor, ci faptul că acum, tocmai pentru că ele se intensifică în elementul cel mai sensibil al vieţii, al fiinţei, al corpului, ele trebuie abandonate din punctul care le-a întreţinut cel mai mult, din elementul care le-a susţinut.
Nu exagerăm delcoc dacă spunem că 17 aprilie este o zi în care ne ridicăm ca pasărea Pheonix din propria cenuşă, o zi de metamorfoză, o zi în care avem puterea să producem schimbări esenţiale în viaţă fără a munci într-un mod istovitor, ci pur şi simplu prin detaşarea, prin desprinderea de întreg, prin atribuirea rolului de martor.
Firul evenimentelor care se împlinesc azi este foarte lung, de aceea nici nu este indicat să încercaţi să-i identifice începutul, pentru că el se ramifică şi nu faceţi decât să vă pierdeţi timpul preţios. 17 aprilie ne cere o reacţie practică, una de voinţă, una de determinare. Azi aflăm dacă suntem sau nu făuritorii propriului destin sau dacă el se naşte din combinaţia ambiţiei şi plăcerii cu ignoranţa.

3 thoughts on “11 – 17 aprilie 2011

 1. Mihaela spune:

  Nu asupra profunzimii analizei astrologice vreau să mă opresc, deoarece nu-mi mai este demult o noutate, ci asupra recomandării pe care ai făcut-o vis a vis de relaţia pe care ar trebui să o stabilim cu alte elemente ale Creaţiei Divine: Plantele, Apa….
  M-au încântat mult acele paragrafe. Iubesc şi respect tare mult plantele, apa…Nici nu pot spune cat de mult le datorez!
  Minunata abordare…

 2. Mihaela spune:

  Cata acuratete am gasit in analiza zilei de ieri,11 aprilie!

  ” Ultima zi de Rac mai păstrează puţin din aroma zilei anterioare şi încă mai poate menţine firul întins pentru a ne oferi „privilegiul” de a înţelege că viaţa nu este deloc simplă, ci dificilă, iar atunci când devine şi complicată ….”

  se incarca cu atat de multe si intense culori, incat privind „tabloul”, ametesti…Dupa ce trece ameteala, esti fericit pentru ca…supravietuiesti..

 3. Mihaela spune:

  „…trigonul pe care Soarele îl împlineşte azi cu Capul Dragonului, (..) ne împlineşte aşteptări mari, ne încurajează să ne deschidem spre aspecte ale vieţii pe care până acum le-am formulat într-un mod neclar…”

  Semn ca astazi, de Ziua Florilor, energiile astrale sustin si incalzesc florile cuibarite in fiecare dintre noi….

  La multi ani!…oricare ar fi numele pe care il purtam….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.