21 – 27 mai 2018

21 – 27 mai 2018 este săptămâna reperelor bune și a simțului civic pe care convingerile eronate îl zdruncina. Incomparabil mai liniștită și mai simplă din punct de vedere astral, dar și din punctul de vedere al evenimentelor, săptămâna în curs ne vorbește despre elementele simple pe care trebuie să le luăm cu noi în această călătorie de aproximativ un deceniu. Primele lucruri pe care trebuie să ni le punem în bagaje sunt jovialitatea, sinceritatea și simplitatea. Apoi nu trebuie să renunțăm la memorie, chiar dacă ea nu face trimitere la episoade fericite sau confortabile așa cum ne-ar plăcea. Având aceste comori în bagaj, nu ne vom teme nici de judecățile pe care oamenii răi, nefericiți sau care trăiesc în întuneric le arunc asupra noastră. Nu ne vom teme nici măcar dacă vedem, la acest început de drum, că nu avem curajul pe care l-am crezut, chiar dacă situația de față ni se pare o oportunitate, un mare avantaj în a ne dovedi puterea, eficiența, cunoștințele. Reperele bune vin, conform primei părți a devizei generale, din gestionarea acestor calități pe care le deținem deja. Dacă aceste calități ne transformă în niște oameni egoiști, limitații, în niște ființe care lucrează doar pentru interesul personal atunci rămânem doar în această zonă, a informațiilor, a reperelor. Ceilalți, care vor alege să-și folosească aceste achiziții personale pentru binele celorlalți vor vedea că dispun de mai mult de atât, adică de un simț civic pe care îl vor exprima cum vor considera mai bine. Vor exista și oameni care vor duce acest proces la un nivel foarte înalt. Aceștia sunt oamenii care renunță la convingerile eronate pentru că se trezesc mai repede, sunt mai sensibili la modificările fine de vibrație astrală și nu sunt blocați în convingeri eronate care le fac rău și lor, dar și celorlalți. În cuvinte mai simple, nu este suficient să avem un reper bun ca acesta să se transforme într-un avantaj de grup, într-un avantaj personal prin acceptarea grupului, ci va fi nevoie să cultivăm un simț civic, adică să avem un interes constant pentru mai multe probleme, să urmărim să găsim pentru acestea soluții multiple, fără a face trimitere la vechile etichete, la vechile convingeri, la obsesiile de altădată.
Un alt element important al acestei săptămâni este cel indicat de trigonul Jupiter-Neptun care se împlinește vineri, 25 mai. Prin momentul respectiv înțelegem că reperele bune, simțul civic și protejarea acestor achiziții de convingerile eronate nu sunt simple reacții, ci expresii ale unei forme de abundență asupra căreia am lucrat de mult timp. Desigur, nu trebuie să se înțeleagă că această abundență este în mod obligatoriu și bună. Jupiter este retrograd pe Scorpion și ne lipsește caracterul eminamente pozitiv, cel care ne-ar spune că abundența de acum, conform ciclului Jupiter-Neptun, ar fi ceva eminament bun, ceva care ne-ar pune în valoare. Așa, înțelegem că fiecare este răspunzător pentru ceea ce face, dar nu la modul general, nu ca un dicton, nu ca o expresie, ci ca un element concret. Dacă până acum ne-a făcut plăcere să folosim această expresie pentru că sună bine sau a spus-o un om celebru, vom vedea că ea este desprinsă din realitate. Abundența nu este obligatoriu ceva benefic. Ea înseamnă, în contextul acestei săptămâni, mai mult, mai puternic, nu neapărat și mai fin sau mai rafinat. Este clar că, în comparație cu vibrațiile magnifice ale săptămânii anterioare, ceea ce vom considera important acum, direcțiile supraevaluate ale acestei săptămâni ar putea să ne facă să zâmbim. Totuși, ceea ce se decide acum nu trebuie trecut cu vederea pentru că este un tablou clasic din care se înțelege cât de puternice sunt legăturile dintre elementele personale și cele colective. Poate, altădată, pe alte conjuncturi, ni s-a părut că aceste reacții pot fi și nuanțate. Această săptămână are însă mesaje concrete referitor la această problemă, adică nu sunt acceptate compromisurile și nici nuanțările.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu ne revolta împotriva celor care nu înțeleg nevoile pe care le formulăm. Este posibil ca formularea să fie deficitară sau înțelegerea celui cu care interacționăm să nu fie cea potrivită momentului. Având în vedere că toată această săptămână face trimitere la elemente concrete, orice proces mental care nu este legat de un rezultat practic imediat nu face decât să ne depărteze de înțelesul real al problemei care ne frământă.

Forțele ciudate lucrează pentru un ideal comun. Oportunități materiale. Schimb de experiență. Inventivitate. Se parcurge o nouă etapă pentru avansare. Decăderea este evitată. Deschidere. Oportunitate. Nerăbdarea este ascunsă în spatele motivației pentru carieră. Provocare. Strălucirea nu mai este atât de inutilă. Apare o tensiune care duce la transformare. Este nevoie de înțelegere. Vitalitatea nu este la cotele cele mai bune. Prin ambiție se depășește un compromis. Ceea ce este bun crește puterea personală. Probleme cu loialitatea. Meschinăria și egoismul sunt mult mai vizibile.

Trecerea Soarelui pe zodia Gemeni este pentru unii un moment de mare ușurare. El anunță că vin vremuri mai bune, că ne putem permite și puțină relaxare, nu doar muncă, responsabilitate și tensiune. Da, în parte se poate spune că și anul acesta trecerea Soarelui pe Gemeni aduce destindere, succes obținut ușor, avantaje care să ne bucure, însă nu ne putem extinde prea mult spre această zonă. Pentru că, așa cum am indicat și în săptămâna anterioară, aspectele ce s-au consumat de curând sunt prea ample, dinamice și puternice pentru a fi diminuate de simple unghiuri, ca în cazul celor de acum. Este, însă, un moment în care ne testăm puterile, discernământul și credința. Cel care va alege să ignore cele indicate în săptămâna anterioară, doar pentru că merită ori i se cuvine acest moment de destindere arată că mai are mult de lucru la capitolul discernământ și că va fi nevoie să mai curgă multă apă pe Dunăre până vibrațiile i se vor rafina încât să aleagă singur pentru creșterea și dezvoltarea sa nu de alții. Așadar, vorbim acum mai curând de oportunități decât de schimbări puternice. Și, da, ne este permis să ne refugiem și în activități mai simple ori să luăm o scurtă pauză, dar după ce ne îndeplinim ceea ce ne-am propus, nu invers. Careul Luna-Jupiter va sta de veghe pentru ca acest lucru să fie respectat. De aici, adică încă de dimineață, ne vin provocări, gânduri de descurajare, de dezertare, de fugă din față a ceea ce se derula greu, apăsător ca și cum aceasta este singura soluție ori numai așa se poate răzbuna. Dacă cel în cauza privește dezertarea ca pe o soluție înseamnă că este doar confuz, obosit și vrea să aleagă varianta cea mai simplă. Dacă alege varianta răzbunării cel în cauza arata că este condus în continuare de gânduri impure, că impulsul de acum de a se răzbuna este, în realitate, o oportunitate de a duce mai departe ce a gândit și altădată. Orice încercare de a corecta acum un astfel de om duce la tensiuni pentru că rigiditatea sa ascunde și replici pregătite din timp, argumentele sale fiind greu de combătut.
În cuvinte mai simple, descoperim pe 21 mai că încă nu ni se cuvine relaxarea, dar o putem aborda cu măsură, cu bun simț și doar dacă sarcinile propuse sunt îndeplinite cu succes, nu de mântuială. Provocarea acestei zile va fi, de altfel, și un start bun al săptămânii care ne va face mai conștienți de ceea ce ne frământă. Unii vor găsi imediat soluția. Vor înțelege că intensitatea neplăcută a unor probleme ține tot de intenția proprie, că s-au ascuns, că au minți (desigur, după ei sunt gesturi perfect justificate), iar acum au ocazia să fie mai curajoși. Unii chiar vor fi și se vor remarca prin ușurința cu care acceptă o constrângere legată de sarcini profesionale, program, retribuție, apreciere a muncii fără să acuze. Explicația este simplă. Se întâmplă lucrul acesta pentru că energia care i-ar fi dus spre folosirea acuzațiilor este folosită în autoinvestigație. Și pe drumul acesta realizează că mai sunt și alte recompense la care pot ajunge pentru că își fac timp pentru ele, că se liniștesc și liniștea este motorul care duce vehiculul pe care-l personalizează (ființa în ansamblu) mai departe. Astfel, ceea ce este bun crește puterea personală, nu o consumă, înnobilează prin accesul la fructe din ce în ce mai bune ori sănătoase. Validarea dramei prin folosirea energiei personale în răzbunări ne va ține și azi în întuneric.
Prin urmare, 21 mai este o zi a identificării reperelor bune, așa cum aflăm și din deviza generală a săptămânii. Avem parte acum de o trezire, de o descătușare, însă nu după scheme vechi, nu după cum am visat în nopțile răcoroase de vară, privind îndelung stelele, ci după cum ni se dezvăluie alegând să fim mici, respectuoși, modești, educați. Orice formă de aroganță ne duce spre zone care, prin argumentele pe care ni le oferă și prin presiunea suplimentară ce vine din explorarea lor, ne vor ține și mai mult timp captivi în tensiune. Da, Soarele pe Gemeni ne aduce o mobilitate a emoției, dar și una a gândirii, o mai bună flexibilitate de care ne vom bucura mai ales acum când avem atât de multă nevoie de ea, însă nu dintr-odată și nu ca un semn că perioada studiilor s-a încheiat. Lucram în continuare, însă într-un alt decor. Dacă responsabilitățile sunt mari s-ar putea nici să nu observăm această schimbare a decorului, dar ea există. A renunța la ceea ce avem de făcut doar pentru că decorul este altul, este semnul unei înțelegeri deformate a relaxării. O pasăre se relaxează în zbor plutind, dar pentru ca acest lucru să fie posibil are nevoie să învețe zborul. Da, stă în natura ei să procedeze așa, însă până și păsările au nevoie să primească de la alte păsări lecția zborului. Problema aceasta a învățatului va fi ignorată acum doar de cei care vor folosi această oportunitate pentru a tăia aripile celorlalți, validând un prezent care nu a cerut niciodată să fie văzut așa. Vor batjocori păsările care nu au învățat încă să zboare invocând o realitate prezentată trunchiat, subiectiv: “Ești pasăre și nu știi să zbori? Eu îmi cunosc limitele și am măcar bunul simț să nu încerc!”. Doar pasărea care își respectă memoria ancestrală și nu se deformează crezând în aceste răutăți nu-și strică singură șansa de a-și împlini acest vis minunat de a zbura și de a se relaxa plutind. Urmărind exemplul zborului descoperim că acest proces este realizat de Mișcarea ce așază totul într-o ordine Universală și că orice intervine asupra ei se bazează pe opinii răutăcioase pe care le găsim și la ființele cu mari limite de înțelegere, dar și în mințile răsucite ale celor care se laudă că fac dezvoltare personală, dar nu au habar cum să producă efecte armonioase în sufletele celorlalți. Invocarea prezentului face timpul să fie universal doar dacă nu se urmărește abolirea celorlalte timpuri împreună cu valorile pe care le conțin. Altfel, procedeul, prin imobilizare, nu ne înnobilează prezentul, ci îi distruge celui în cauza speranța de a face ceva bun pentru ființa sa întreagă în căutarea căreia a pornit. El nu devine imparțial în imobilitatea sa, ci înțepenit, adică incapabil să-și exploreze arealul psihoemoțional și spiritual pus la dispoziția sa prin statutul de ființă pe care-l deține. Un om înțepenit în prezent, nu este un reper pentru cei ce abordează Mișcarea, ci o piatră care nu va putea niciodată să se relaxeze în zbor, pentru că nu știe nimic despre zbor. Fără convingerile celor pe care îi oprește din zbor, piatra este un obiect lipsit de identitate, făcând parte dintr-o imobilitate și mai mare care este materia. Fără conștiință, materia este o structură inertă incapabilă de evoluție. Conștiința, prin Mișcare, produce evoluție insuflându-i materiei din virtuțile sale, precum zborul.
Meditând la aceasta alegorie înțelegem că este imperios necesar să ne apărăm credința, convingerile bune, dar nu oricum, ci pentru Mișcare, nu pentru înțepenire (încrâncenare, inflexibilitate, habotnicie, fanatism) și că, în realitate, într-o astfel de confruntare nu se întâlnesc doar doi oameni, ci două forțe, două universuri împreună cu întregul istoric personal ce le-a validat calitățile pe care le au în prezent. La întâlnirea lor, cele două forțe acționează, în moduri specifice, unele asupra celorlalte. În timp ce piatra vrea să învingă visul păsării de a zbura, alimentându-și înțepenirea și cerând, prin distrugerea provocată, să i se valideze rostul, pasărea, din dorința de a răspunde chemării interioare, intervine asupra pietrei punându-i în pericol calitățile înțepenite, cu iminenta amenințare a ridicării de la sol, a părăsirii, a abandonului, a dispariției într-un tărâm ce-i este pietrei inaccesibil. Dacă ne raportăm doar la prezent, povestea fiecărei părți va fi, așadar, adevărată în sine, dar pentru noi înțelesurile vin altfel. Noi știm că fără Mișcare drumul către Redescoperire se oprește și se dezbracă de sens.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne tulbura de nedreptățile pe care le vedem, auzim sau la care luăm parte. Ele sunt azi doar argumente. Cine crede în ele și le validează alege să se transforme într-o piatră și va uita de zborul pe care l-a căutat atât de mult.

Discuții despre viitor. Apare o problemă de sănătate. Se face o intervenție pentru a salva un statut. Situații contradictorii. Ne bazăm pe o promisiune. Amicii răuvoitori sunt avantajați de slăbiciunea partenerilor de dialog. Autoconservare. Starea sufletească depinde foarte mult de emoțiile intense. O opoziție creează un cutremur. Dificultăți de înțelegere. Se învață greu. Protecție în fața unui adversar care nu se explică. Compromis de dragul unui prieten.

În dimineața acestei zile Luna va intra pe zodia Fecioară și ne va oferi mai multe motive să validăm ceea ce primim, să considerăm că este drept, just, logic, firesc să se întâmple așa. Abia întrând pe Fecioară, Luna va împlini și un careu cu Soarele aflat și el pe Gemeni încă de ieri. Pe acest fundal, Soarele va definitiva sextilul cu Chiron pe care-l formează de ceva vreme. Saturn din Capricorn va avea și el un cuvânt de spus, făcând aceste argumente să fie solide și permițându-ne (tocmai pentru că este retrograd) să stabilim o rezonanță rapidă cu oamenii care gândesc și simt la fel. Astfel, 22 mai devine o zi a coincidențelor pe care le vedem ca semne, avertismente, promisiuni și în care avem nevoie să credem. Dacă ziua anterioară ne-a pus în temă referitor la prima parte a devizei săptămânii, ceea ce se întâmplă acum ne familiarizează cu a doua parte a devizei săptămânii. Aflăm, prin aceste rezonanțe rapide, de oamenii care au simt civic, bai mai mult, aflăm și care sunt sensibilitățile majore ale celor care militează pentru dreptate, adevăr, sănătate, evoluție.
Unii își vor petrece ziua dialogând, fără să se preocupe dacă aceste dialoguri sunt utile sau nu. Important este să-și piardă vremea, să nu se plictisească. Cu toate acestea sextilul Soare-Chiron îi va ajuta și pe aceștia să descopere cât de ușor se poate îmbina utilul cu plăcutul. Până și pentru ei ecoul spiritual al acestor rezonanțe este relativ ușor de perceput. Astfel, au ocazia să se lase în voia emoțiilor frumoase pentru a le face și mai puternice ori și mai eficiente chiar dacă procedând așa rămân doar în zona contrastului. Este adevărat, pentru că asocierile sunt acum mai puternice, contrastul nu pare să fie un factor decisiv, dar până la sfârșitul săptămânii vor vedea că nu eficiența personală a fost cea care le-a permis să exploreze această zonă, ci rezonanțele.
De partea cealaltă, ziua de 22 mai îi îndeamnă pe oameni să se respingă pe motiv că nu încap cu toții în viitorul pe care și-l imaginează. Fie că se gândesc la starea de sănătate, la programul pe care nu doresc să-l mai respecte sau la o promisiune pe care nu mai sunt interesați să o mai îndeplinească, reacția aceasta vrea să însemne un fel de autoconservare. Poate, în cazul oamenilor responsabili, care au trăit până acum într-un mediu agresiv, separarea de aceste poveri, fie că sunt responsabilități sociale sau persoane, va fi privită și ca un mod de eliberare. Însă nu toți cei care participă la teatrul social sunt și responsabili. Dacă din perspectiva decadelor, ceea ce se întâmplă acum este ușor de justificat, raportându-ne la deviza acestei săptămâni înțelegem că dacă această separare nu se face pe baza unui simț civic atunci totul devine bază pentru convingeri eronate, iar rezultatul nu poate fi cel pe care îl așteptăm.
Prin urmare, a doua zi a săptămânii ne vorbește despre acele responsabilități care nu sunt interdicții, pe care le atribuim pentru că așa este corect, suntem conștienți că pe acolo trece drumul, ne-am dorit și genul acesta de experiență. Faptul că Soarele se află pe Gemeni când împlinește sextilul cu Chiron este un semn că anumite dificultăți de înțelegere, anumite divergențe de opinie se rezolvă, dar nu oricum, ci prin atenție, prin înțelegerea mesajului venit din partea celor răi, prin aprofundare. În cazul oamenilor sensibili care au trecut în ultimele săptămâni prin mai multe probleme pe care nu au reușit să le înțeleagă corect ori loviturile primite din partea celor răi nu s-au șters încă, 22 mai vine cu un răspuns foarte interesant. Unii, mai sensibili din fire, cred că atunci când au de parcurs situații încordate, nu doar că nu sunt deloc menajați, ci chiar sunt vizați în mod direct, că multe sunt făcute pe seama lor în mod intenționat fiind convinși că agresorul le citește toate gândurile și nu are altceva de făcut decât să-i surprindă intervenind atunci când se așteaptă mai puțin. Pentru că ziua de 22 mai lucrează foarte bine cu rezonanțele, avem ocazia să vedem că puterea unui astfel de om, forța cu care intervine abuziv asupra victimei vine, în mare parte, din rezonanțele sale, din forțele cumulate la care participă, nu pentru că ar citi în capul victimei prea multe. Această conștientizare îl poate ajuta pe cel care trece printr-un astfel de episod delicat să nu se considere victimă doar pentru că pierde într-o confruntare, doar pentru că el trebuie să fie cel rănit. Situația aceasta poate fi doar rezultatul unor acțiuni mai vechi, o răsplată pentru greșeli pe care le-a făcut intenționat, nu o formă de penitență din care nu poate ieși ușor. Dar lucrurile acestea se învață în timp și cu multă practică, cu multă determinare și prin sinceritate față de sine. Avem nevoie acum de sinceritate față de sine pentru că mâine lucrurile vor fi puțin mai complicate deoarece Mercur și Jupiter vor fi în opoziție, semn că aceste conflicte personale pot fi rezolvate doar prin aport personal, nu prin ajutor din exterior. Mâine presiunea pe care o conștientizăm acum nu se va stinge. De aceea avem nevoie să privim cu maximă responsabilitate și atenție momentul acesta pentru a câștiga cât se poate câștiga din el.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi sinceri cu sine, fără a avea certitudinea adevărului absolut. Ceea ce vedem la noi înșine că nu funcționează poate fi reparat, iar ceea ce este bun nu trebuie scos la plimbare, adică să nu facem spectacol cu ceea ce credem că putem face mai bine decât alții.

Teama de constrângere. Interes pentru calitate vizibilă în sectorul celuilalt. Destinul este explicat în termeni noi. Facem un pas înapoi. Ghinion. Constrângerile acestei lumi creează lanțuri noi. Persoanele iubite au atitudini corecte. Se pierde la capitolul reciprocitate. Autoindulgență. Autoritate falsă. Se schimbă stăpânirea. Blocaj. Gândim mult și spunem puțin. Avertisment. Gesturi îndrăznețe. Cucerire fără rezultate bune. Injustiție. Exaltare. Risipă.

Relația proastă pe care Mercur și Jupiter o împlinesc în dimineața acestei zile ne îndeamnă să facem un pas înapoi. Unii vor face un pas înapoi din teamă, alții se vor gândi că în felul acesta evite un ghinion, dar vor fi și oameni care vor considera că acest pas înapoi este, de fapt, un gest foarte îndrăzneț, detenta înaintea unui atac iminent. Prin ceea ce se consumă acum, prin întâmplările banale, nu putem să înțelegem foarte clar de ce unii oameni se tem, de ce ne întâlnim din nou cu un blocaj. Dacă însă raportăm lucrurile acestea la un cadru mult mai larg, la destin, atunci vom vedea că există un rost pentru care trebuie să trecem prin genul acesta de constrângere. Vor fi persoane care vor înțelege foarte multe pe 23 mai inclusiv că, pentru ei, iubirea se naște după o lungă perioadă de privațiuni, că sentimentele frumoase devin și perene dacă ele sunt abordate și în condiții austere, nu doar atunci când ne este ușor. Există însă și o altă categorie de oameni care privesc puțin mai departe, în profunzime, dincolo de aparențe. Aceștia vor înțelege în alt mod cât de important este să stea departe de constrângerile impuse pe baza unor reguli exterioare. Constrângerile interioare, cele născute din alegeri atente, sunt în consonanță cu destinul, cu ceea ce avem de făcut de-a lungul acestei săptămâni, cu ideea de confort așa cum a fost conturată ea în ultima vreme. În felul acesta, vom conștientiza că sentimentele frumoase se regăsesc în atitudini, în gesturi, în modul cum interacționăm cu ceilalți și nu este o întâmplare că ne apropiem acum de anumite persoane într-un mod atât de frumos. Acestea sunt soluțiile minunate la care ajungem prin constrângere născute din alegeri atente, dar ele nu sunt singurele realizări ale momentului.
O altă problemă a zilei de 23 mai face referire la credință. Relația bună dintre Mercur și Neptun susține această formă de exprimare și îi ajută pe oameni să fie mai îndrăzniți în funcție de puterea credinței, în funcție de toate încercările vieții pe care, după cum consideră acum, le-au depășit într-un mod frumos și eficient. Această credință, această idee că orizontul cunoașterii poate fi lărgit către limite de care ne-am temut tot timpul, este susținut și de o piramidă de pământ pe care Luna, cea mai mare parte din zi, o va împlini cu Mercur din Taur și Pluton din Capricorn. Această piramidă de pământ ar fi fost cu adevărat un element de expansiune și limitele ar fi fost privite ca o oportunitate, nu ca un spectacol dacă Jupiter retrograd din Scorpion n-ar fi trimis în continuare o opoziție către Mercur. Există o reciprocitate care nu ne avantajează pentru că fiecare își urmărește acum propriul interes și rezonanța care ne ajuta în ziua anterioară să fim puternici și să obținem ușor ceea ce ne dorim acum scade în intensitate ori se transformă într-o autoritate falsă. În cuvinte mai simple, această piramidă de pământ (semn de stabilitate) este puternic zdruncinată de conflictul între dreptatea personală și dreptatea celorlalți, între blocajul personal și mari obstacole sociale, elemente pe care le cunoaștem din predispozițiile săptămânilor anterioare. Astfel, acolo unde nu există un conflict care să îi blocheze pe ceilalți, să îi înlănțuie, putem vorbi despre un progres, chiar dacă el deocamdată se limitează doar la a identifica reperele bune, după cum ne spune și prima parte a devizei săptămânii. Oricum ar fi, Luna de pe zodia Fecioară poate fi în acest context un sprijin. Putem deveni autoritari prin metodă, prin regulă, prin acțiuni repetate ori prin câștigurile mici. Desigur, nu este ceea ce ne dorim, dar un avantaj important tot este.
Prin urmare, 23 mai ne arată cât de ușor putem face un pas înapoi, cât de ușor ne putem întoarce din drumul pe care l-am ales în cunoștință de cauză, cât de simplu se poate opri o colaborare. Dacă stăm strâmb și judecăm drept vom înțelege că acestea sunt semne că lumea se schimbă. În această etapă vorbim despre o schimbare a stăpânirii, despre redistribuirea puterii către alte centre, despre o cucerire care va avea nevoie și de alte etape pentru a fi bună, așa cum se crede acum. Dacă nu privim în fața acest tablou general atunci ne vom petrece ziua gândind că lucrurile mici pe care le facem acum sunt, în realitate, mult mai mari, de aceea se mobilizează forțe atât de puternice împotriva lor, de aceea captează atenția atât de simplu. În realitate, vorbim în continuare despre o combinație între rezonanțele zilelor anterioare și interesul de acum al omului obișnuit de a nu pierde controlul. Reperele bune, cele despre care vom aflam mai multe de-a lungul întregii săptămâni, sunt de fapt cuceriri importante, dar foarte simple. Dacă acestor cuceriri li se pierde caracterul simplu atunci nu putem vorbi despre rezultate bune, ci vorbim despre o formă ciudată de injustiție, cea care îi bucură prea mult pe unii și îi sperie prea mult pe alții, chiar dacă nici de-o parte și nici de cealaltă nu se discută despre rezultate concrete, ci totul este judecat după reacții emoționale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ține cont de opiniile oamenilor pe care îi iubim și care știu lucrul acesta. Cel care știe că este iubit nu va dori prin nimic să-i rănească pe cei pe care-i iubește. În felul acesta, rămânem în zona puterii obținută prin rezonanță, dar ne și construim, prin alegeri proprii, rezonanțe specifice.

Nimeni nu este perfect. Se face o alegere greșită. Se așteaptă prea mult de la un om care nu a demonstrat până acum nimic. Situații tranzitorii. Ochiul vede, dar nu se întâmplă nimic. Superficialitate. Curaj prin prospectarea noului. Prea multă viziune și prea puțină acțiune. Avertisment. Blândețea este înțeleasă ca un act de lașitate. Dezacord. Oamenii lipsiți de valoare consumă mult din puterile celorlalți. Superioritate. Gândurile individului se așază la picioarele eșafodului. Simplitatea este învinsă. Nevoie de spectacol.

În dimineața acestei zile se împlinește unul dintre cele mai frumoase aspecte ale acestei săptămâni: trigonul Soare-Marte. Schema aceasta ne vorbește despre responsabilități, despre curajul de a privi dincolo de limitele personale, de a ne bucura de ceea ce am acumulat până acum pentru că ni se pare mult mai interesant să plasăm toate aceste achiziții într-un context nou. Trigonul Soare-Marte nu susține, prin ceea ce reprezintă în sine, prin vibrațiile cumulate ale celor două poziții (Gemeni și Vărsător) responsabilitatea, ea fiind susținută de alte poziții astrale. De altfel, dacă luăm în calcul tot ceea ce am parcurs în săptămânile anterioare nu cred că mai era nevoie de un alt aspect care să susțină necesitatea responsabilității. Acum este nevoie de flexibilitate, de mobilitate, de curaj. Practic, de asta se ocupă acest trigon și de aceea vorbim și despre responsabilitate ca o forța desprinsă din predispoziții care depășesc spațiul unei săptămâni. Primul semn care ne arată că acest trigon este activ vine din ușurința cu care renunțăm la anumite prejudecăți. Aspectul este însă prea mic sau prea slab în intensitate pentru a face ca aceste prejudecăți să dispară complet. Însă faptul că ele scad în intensitate permite individului să mai vadă și altceva. Cei superficiali vor crede că lucrurile vor rămâne în forma aceasta pentru mult timp de acum încolo și, tocmai pentru că ajung prea repede la această concluzie, autoindulgența pe care o demonstrează îi propulsează imediat în extrema cealaltă, fiind prea duri cu ceilalți, mirându-se de faptul că ei nu reușesc să treacă atât de ușor de prejudecăți, ci rămână cramponați într-un trecut greu, dens, inflexibil. Ar fi fost prea mult ca această pe dispoziție bună, acest cumul interesant de forțe ce vin din partea celor două astre aflate în tranzit pe două zodii de aer să-i facă pe acești oameni să se elibereze de obsesiile care le-au creat atât de multe probleme în trecut sau care le definesc în general alegerile. Deși nu acesta este scopul pentru care avem astfel de experiențe, conjuncturile de acum ne arată și faptul că oamenii se schimbă greu. De aceea, nu ar trebui să fim mirați că din toată această bogăție astrală, unele persoane aleg ceea ce este mai complicat, mai rău și mai obositor. O fac din obișnuință, iar această obișnuință nu este determinată de tranzite, cel puțin nu de cele de acum.
Dacă ne rezolvăm relativ repede problema cu aceste persoane toxice, vom putea vedea că ziua mai are o componentă, adevăratul avantaj: oscilația benefică. Pentru început această oscilație benefică ne face mai lucizi la ceea ce există dincolo de crizele de nervi, obsesia dreptății, rigiditate. Aceste informări se pot transforma în cazul celui care a mai făcut lucrul acesta, care lucrează cu energia ori care este implicat într-un proces de evoluție spirituală, în viziune. Lucrurile mici care până acum erau observate disparat sunt încadrate acum într-un mecanism complex care ni se întruchipează ca fiind unul foarte coerent. Prin acest mecanism înțelegem de ce doar oamenii lipsiți de valoare devin toxici, doar distrugătorii de valori sunt cei care, fără remușcări, mențin cu mare insistență degradarea moralității sau a ființei umane în ansamblu. Realizăm că suntem în partea benefică a acestei balanțe astrale dacă facem lucrul acesta fără a simți nevoia de spectacol, fără a scoate din forul interior aceste observații decât dacă interacțiunea în sine, conversația, întâmplarea cu pricina cere ca argument ceva din aceste experiențe.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne ajută să ne stabilim propriile repere bune, în conformitate cu prima parte a devizei săptămânii. Este foarte posibil ca oamenii care am avut încredere să ne arate acum un puternic dezacord, să iasă din această blândețe cu care ne-a captat atenția în ultimele săptămâni. Nu este cazul să intervenim prin etichetări, prin încadrări rigide. Totul acum este încadrat și mobilizat prin puterea personală. Este o problemă de opțiune personală dacă acești oameni nu dispun acum de puterea necesară. Ea ar fi putut fi acumulată în experiențele anterioare, însă chiar alegerea personală, chiar opțiunea personală i-a dus pe aceste trasee care le-au consumat din ceea ce aveau mai bun. Deja își trăiesc intens propria dramă că nu reușesc să se bucure de lucrurile bune care există acum în jur și nu ar mai fi potrivit să intervenim și cu o critică. Le-am pune pe umeri o greutate suplimentară. Dacă dorim să-i ajutăm putem interveni prin puterea exemplului, adică să nu le permitem să ne invadeze intimitatea cu opinii toxice, dar să le permitem să observe și poate chiar să se bucure din ceea ce este frumos și trăim acum. De altfel, pentru cei care pot face lucrul acesta este și o demonstrație de măiestrie, fără spectacol social, doar față de sine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a gândi mai mult și de a vorbi mai puțin. Cel care va reuși să facă lucrul acesta va putea să schimbe balanța obișnuințelor de până acum în avantajul său adică pentru a beneficia de ceea ce este bun din conjuncturile astrale de acum.

Convingeri eronate. Direcția este schimbată. Protecția ne ajută să privim cu mai multă îndrăzneală către o sursă de putere. Nu paguba ne spune cine suntem. Vorbim frumos. Farmecul este atractiv. Calitățile personale ne ajută să ne punem în valoare. Intrăm într-o luptă pe care știm că o vom câștiga. Rezolvări foarte frumoase. Perversitatea este transformată în compromis. Ghinioanele sunt reinterpretate. Apar conflicte fără motiv. Este favorizat un individ coerent. Călăuză. Risipă. Stările dezagreabile provoacă neplăceri și cheltuieli suplimentare.

Trigonul Jupiter-Neptun, al doilea din seria celor 3 programate pe fază descendentă a ciclului abundenței, aduce momentului și, implicit, perioadei posibilitatea de a repara un neajuns, dar nu prin mutarea valorilor dintr-un loc într-altul, ci prin sporirea puterii pe baza unui consens, pe baza unei rezonanțe. Dacă la împlinirea acestui trigon nu am fi beneficiat și de definitivarea unui alt trigon (Mercur-Pluton) acumulările minunate ce vin acum ca o recompensă și care sunt pe frecvența ciclului abundenței ar fi dus și la risipă. Așa, avem parte de o călăuză, de o coordonare, de o îndrumare care ne ajută, în primul rând, să fim într-o anume armonie cu noi înșine și apoi mai toleranți cu cei din jur. Prin liniștea acestei zile stările dezagreabile care ne-au dat bătăi de cap anterior nu mai sunt atât de intense, ceea ce este un mare beneficiu și pentru patrimoniu pentru că nu vom mai cheltui atât de mult pentru confort. Rămâne însă activă o problemă de imagine ce va fi dusă mai departe de ființele toxice prin aceleași instrumente ce țin de minciună și perfidie, însă până și aceste persoane vor fi calme, liniștite ceea ce va fi un avantaj pentru că vor păcăli că s-au schimbat, că mobilul confruntării a dispărut.
Dar pentru că trigonul Jupiter-Neptun are o durată de acțiune destul de mare, intențiile ce ne vin pe aceste aspecte ne îndeamnă să credem că a sosit momentul să ne ocupăm de carieră, de viitor, să facem alegeri care să asigure un loc privilegiat în etapele viitoare, că nu mai putem să ne încredem în hazard, nu mai putem trăi pe baza planurilor mici. Retrogradarea lui Jupiter va face acum o diferențiere clară între oamenii care își stabilesc repere bune doar pentru sine și cei care includ personale dragi în noile etape ale vieții. Pentru mulți, presiunea acestor direcții nu se diferențiază prea mult de ce s-a întâmplat în zilele anterioare, însă nu ar trebui să le amestece așa. Poate la nivel de intenție ori poate la nivel de motivație direcțiile acestea nu vin cu nimic nou, însă în spatele lor există mai multă putere. Asta înseamnă că dacă ne blazăm, gândind că ne putem permite să fim ca în prima jumătate a săptămânii, cu bune cu rele, că nu este nimic urgent, puterea din spatele acestor gânduri sau intenții va face din această loterie a reușitelor un exemplu al celor cu succes ca o răsplată a perseverenței bune ori un exemplu al perdanților ca o răsplată a perseverenței rele. Trigonul Jupiter-Neptun rămâne în continuare un con al abundenței, însă doar prin cantitate, nu și prin calitate. Calitatea este dată de reinterpretarea pe care dorim să o facem, prin: “Nu mai vreau așa pentru că știu unde ajung, ci vreau altfel!”. Desigur, în primă instanță acesta este un joc al minții, iar trigonul Mercur-Pluton ne spune că îl putem transforma și într-un joc al intențiilor. Rezultatul la nivel social (trigon Jupiter-Neptun cu Jupiter retrograd) va fi pe măsură intențiilor individuale (trigon Mercur-Pluton cu Pluton retrograd). Dacă Mercur ar fi ridicat un trigon cu o altă planetă individuală nu s-ar fi pus atât de clar problema redimensionării, a evadării din prizonieratul propriilor gânduri ori intenții pentru o împlinire socială. Așa, avem acum această șansă când reinterpretarea să nu fie doar un exercițiu personal, doar un joc al minții, ci mai mult de atât. Cum facem lucrul acesta? Întâi prin acordarea de privilegii. Dacă în analizele pe care le facem acum, în acest joc al observaților și concluziilor, plecăm de la ideea că, în elementul vizat, fiecare are drepturi egale, fără să ne intereseze istoricul, avem ocazia să vedem mai mult, să înțelegem mai mult și să ne luminăm la minte și la suflet aflând adevărul sau mai multe adevăruri. Sigur, privilegiile nu ne rup complet de ceea ce știm că s-a întâmplat până la un punct, de istoric, însă avantajul care vine din acest moment de stop pe rutina proceselor atenției, acest “Nu!” pus la începutul procesului, chiar dacă durează puțin, este suficient pentru a odihni ochiul interior pentru că după aceea să poată vedea mai departe sau mai clar. Acordând acest drept declanșăm efecte în cascadă, creăm rezonanțe pe “mai bine” nu doar “mai mult”, iar efectul social va veni imediat. Când ești bun, lumea din jurul tău devine mai bună, chiar dacă, la început, o face în felul ei. Acum o putem face și mai vizibilă prin binele pe care îl plasăm așa cum atașăm o baterie unui aparat. În funcționarea aparatului nu vedem energia electrică pe care o folosește, însă dacă nu o are nu funcționează. De aceea, să fim atenți și să nu ne așteptam să vedem binele pe care îl oferim în toate acțiunile celorlalți. El este doar o bază care acum, grație unghiurilor frumoase ce se împlinesc, este și abundentă.
Prin urmare, 25 mai ne ajută să conștientizăm cum se simte un om puternic, ce face el pentru a rămâne nu doar puternic, ci și bun și util comunității în care a ales să trăiască. Așadar, întregul ansamblu astral ne arată că responsabilitatea are și părți bune, că efortul de a lucra, de a deveni, de a fi nu se face doar prin constrângere și că tentația haosului, cel care nu permite conștiinței, cea care creează și ordonează, să se exprime, nu trebuie să fie prima opțiune.
La modul comun, conjuncturile astrale de acum ne arată o pagubă, o pierdere, o despărțire, dar nu pentru a ne raporta la însemnătatea lor, ci pentru a le acorda credit pe măsura importanței. Prin legile Mișcării, ceea ce vine trebuie să plece, ceea ce se naște, moare. A opri acest proces ori a tânji după înțepenire, fie pentru că nu știm că există ceva dincolo, fie pentru că nu înțelegem mecanismul Creației cel care întreține acest proces, fie pentru că teama de sărăcie ne-a invadat structuri profunde ale ființei și nu ne mai dăm seama ce ne dorim, Mișcare este ceea ce înnobilează și reîmprospătează propria creație, nu înțepenirea. Da, conform învățăturii ezoterice, fiecare are nevoie de o colecție de amintiri pentru a-și alimenta puterea personală, dar ele sunt doar niște repere de mobilizare. Ele rămân însă simple imagini, amintiri care au rolul de a reflecta Mișcarea care le-a produs, nu de a o înțepeni.
Pe aceleași idei de “stau sau plec”, “păstrez sau arunc” ne vom petrece și noaptea de joi spre vineri cea care este dominată de careul Lună-Saturn. La fel ca și în celelalte cazuri, dilema nu definește problema, ea doar ne-o arată, doar ne informează, iar ceea ce vom face de acum încolo să vină prin alt proces, cel care acordă privilegii, drepturi egale tuturor, indiferent de istoric.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu confunda rugina cu defecțiunea. Nu doar că nu au cauze diferite, dar și soluțiile pe care le cer sunt diferite. Dintr-un anumit punct de vedere mesajul pare la fel. Dacă ne separăm de prima etichetă, cea a dezamăgirii, vom putea vedea mult mai clar ce avem de făcut.

Minciună. Revoltă împotriva celui care simte frumos. Raporturile personale sunt periculoase. Se face o alegere greșită. Lipsă de coerență. Apar urmări negative ale unor fapte mai grele. Se discută despre o moștenire. Este întârziat un proiect personal. Emoția este supusă disciplinei. Ne întâlnim cu o capcană a slăbiciunilor. Se pune în aplicare un plan diabolic. Ne retragem dintr-o colaborare. Înălțimile sunt amețitoare. Mijloacele mentale creează mari probleme de adaptare. Perturbații. Apar mai multe variante pentru aceeași soluție. Debarasarea de obiceiuri eronate. Prejudecățile sunt privite în față.

Împlinirea opoziției dintre Venus și Saturn este un aspect care ne arată astăzi de ce proiectele pe care le iubim foarte mult au trecut printr-o întârziere, cine este vinovat de lucrul acesta și de ce de-a lungul acestei săptămâni unele aspecte care sunt legate de aceste proiecte importante au fost dominate de o lipsă de coerență. Acest aspect nu vorbește doar despre lipsa de coerență, ci și despre motivele de părăsire, de despărțire, de eroare pe care oamenii nu între timp le-au uitat, dar acum și le reamintesc, dar și despre întâmplările consumate care nu au produs efecte care să merite atât de multă atenție. Dacă unii consideră că această revoltă împotriva disciplinei, aceste acuzații, după ei perfect justificate, sunt cea mai bună alegere atunci sunt informați că au devenit prea sensibil, fie pentru că li s-a permis, fie pentru că au trăit până acum într-un glob de sticlă. Dar noi, pentru că studiem astrologia, nu suntem simpli consumatori ai unor previziuni astrale, știm de ce acest aspect negativ dintre Venus și Saturn tu este mai important acum decât alte unghiuri bune. Luna trece prin două careuri, unul cu Pluton și celălalt cu Luna neagră, în noaptea de vineri spre sâmbătă ceea ce înseamnă că se întâmplă ceva în timpul nopții, fie un vis care ne rămâne pregnant în minte prin mesaje sau prin colorit, fie pur și simplu pentru că ne-am trezit din somn și ne-am amintit de ceea ce nu am putut rezolva de-a lungul acestei săptămâni.
O altă componentă a zilei de 26 mai este cea dată de autoamăgire. Suntem tentați să spunem un neadevăr, să invocăm motive particulare, să ne prezentăm în așa fel încât să obținem un avantaj chiar dacă nu ar fi cazul, chiar dacă instrumentele pe care le folosim nu ar fi produs niciodată acest rezultat. Cei care apelează la aceste instrumente dovedesc faptul că sunt în această perioadă sunt loviți de o anume incoerență. Își doresc, dar nu vor să facă ceea ce trebuie pentru a obține, visează la idealul foarte ambițioase, dar nu sunt dispuși să facă nimic pentru a le obține. Știm, ne-am mai întâlnit și altădată cu situații de genul acesta, oamenii care lansează astfel de pretenții se bazează mult pe o anume aroganță. Vor să primească ceea ce consideră că li se cuvine fără să facă nimic în sensul acesta, ca pe un titlu nobiliar, ca pe o distincție, ca pe un cadou. Din nefericire pentru ei, mesajele astrale ale zilei de 26 mai nu susțin genul acesta de pasivitate. Am văzut și în alte zile ale acestei săptămâni, dar și în săptămâna anterioară că este nevoie de mobilitate pentru a obține ceea ce avem nevoie. Acolo unde nu există mobilitate există simularea mobilității, adică o mare minciună. De toate lucrurile acestea se face răspunzător trigonul Mercur-Luna neagră, cel care transformă faptele rele în fapte și mai rele prin permisivitate gratuită, lene, minciună, fățărnicie.
Prin urmare, 26 mai ne vorbește despre o formă de revoltă, dar nu împotriva celorlalți, cât împotriva propriei persoane. Dacă până acum am simțit frumos, din prima secundă alegem varianta neplăcută, ideile ciudate, facem greșeli, gafe, unele dintre ele în mod intenționat pentru a ne pedepsi sau, mai exact, pentru a pedepsi acel bine care ne-ar pune la muncă, să îndurăm mai mult sau care ne-ar îndemna să facem mai mult. Cei care s-au mai întâlnit cu informații de genul acesta, care au tangență cu această sferă a ezoterismului înțeleg foarte bine cât de puternic este acest program al autopedepsirii. Acum această formă de autopedepsire capătă conotații noi și va fi privită ca o autoagresiune. În cazul în care cei iresponsabili și-au luat asupra lor sarcini care aparțin și celorlalți, iau înfiat din punct de vedere afectiv sau psihic ori i-au dus în spate, i-au integrat pe aceștia binelui pe care ș-l vor agresa acum. Pentru că sfera acțiuni proprii este extinsă, zona intimă este mult mai mare decât în cazul unui om obișnuit și această formă de autovătămare va include și acest sector. De aceea, acum, pe 26 mai, cei care au fost ajutați să se ridice, cei care au fost tot timpul înțeleși, susținuți și încurajați, să fie certați chiar de cei care l-au fost de mare ajutor și sprijin până acum. Nu ar trebui să fie dezamăgiți și dacă vor consulta din timp aceste mesaje astrale înseamnă că deja vor fi avertizați că până și oamenii aceștia puternici care protejează, înțeleg sau care au soluții pentru toate problemele care le sunt aduse la cunoștință obosesc din când în când. Cei care sunt obișnuiți să primească, să li se spună, să li să interpreteze, doar pentru că altul știe sau poate mai mult, ar putea avea un șoc acum, fie pentru că nu au o putere de investigare sau poate nu li s-a permis niciodată să ajungă în această zonă, văd că omul care întruchipa un ideal are o natură umană asemenea lor. Manifestările acestea, tocmai pentru că atrag în schemele lor pe Saturn retrograd, fac trimitere la o raportare administrativă, instituțională sau civică, fac trimitere la comunitate. Este adevărat, poate ar fi trebuit ca această dezvăluire să îmbrace o haină mai ușor de privit, dar noi nu putem spune contextului astral cum să ne influențeze. Asta înseamnă că aceste convingeri inflexibile, aceste observații rigide din care se înțelegea că omul care a ajutat este un roboțel care nu știa să facă decât bine altora, că putea fi văzut ca îndeplinind o altă activitate, ca având o viață personală, frământări, momente de zdruncin sau de îndoială, reprezintă un test veritabil de rezonanță și de înțelegerea ei. Dacă până și la Iisus s-a vorbit despre ambivalența sa existențială (Iisus cel divin și Iisus cel uman), de unde atâta surprindere în fața acestei descoperiri? Este clar că avem de-a face cu un blocaj, cel care s-a ascuns în convingerile cele mai puternice pe care trebuie să le schimbe, în care trebuie să picure o eroare pentru că întregul sistem de valori să se zdruncine. Pentru a nu împlini acest lucru care vine de la sine, avem nevoie să ne amintim cât de important este în această perioadă să le acordăm celorlalți privilegii sau drepturi egale. Doar inegalitatea creează conflicte.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu transforma dezamăgirile de acum în repere. Nu ne putem construi un viitor luminos pe baza acestor repere hrănite din dezamăgire, mai ales când această dezamăgire este produsul rigidității, al obtuzității mentale.

Severitate. Probleme de înțelegere. Cristalizarea unor probleme mai vechi. Severitate pe o sancțiune. Nu suntem pregătiți pentru o mare încercare. Inventivitatea depinde mult de o moștenire. Apare o problemă de performanță. Cei care nu s-au armonizat cu ei înșiși au probleme cu încrederea în sine. Ocultism și maturitate. Tristețe. Transformarea unei intenții personale într-un deziderat public. Un efort este detaliat. Ne interesează o problemă de politică.

În dimineața acestei zile Luna va trece prin careul la Axa Dragonului, ceea ce înseamnă că ne punem din nou problema utilității, a importanței sau, în cazul celor care au o viziune mai larg asupra vieții, a împlinirii propriului destin. Această problemă care se ridică încă din dimineața acestei zile scoate în evidență nevoia de inventivitate. Că ne simțim sau nu utili față de ceilalți este mai puțin important pe 27 mai, cât de important este să ne simțim în siguranță sau în armonie cu noi înșine. În cuvinte mai simple, ceea ce nu ne face plăcere să experimentăm ne ajută să ne ținem departe de pericole de existența cărora nici nu vom afla prea curând sau niciodată. Este foarte interesant cum se construiește această zonă personală pentru că pe alte conjuncturi i-ar fi reprezentat un element care ne-ar fi secătuit de putere, ceva care ne duce spre derizoriu sau care ne păcălește cu o moștenire la care nu vom ajunge niciodată. Știm, nu este un element pe care să-l trecem ușor cu vederea, careul Lunii la Axa Dragonului este semn de îndoială. De această dată, pentru că Luna trece prin zodia Scorpion această îndoială este ascunsă s-au transformată în altceva. În cea mai rea dintre situații îndoiala se transformă în tristețe, dar cei mai mulți oameni vor reuși să se mobilizeze pentru a înțelege că tot ceea ce a obținut de-a lungul acestei săptămâni este ceea ce merită, deci nu ar trebui să atenteze la mai mult, nu ar trebui să-și dorească mai mult de vreme ce parcurgând toate situațiile favorabile ale săptămânii nu au reușit să le obțină.
Pentru că Luna se va afla toată dimineața acestei zile într-o relație bună cu Venus orice formă de asociere ne ajută să ne implicăm într-un schimb de experiență foarte bun și frumos. Ne sporește încrederea în sine și, prin ceea ce ne rămâne în urma acestor experiențe, până și tristețea este ușor diminuată, transformată în nostalgie sau mai ușor de suportat. Cel mai câștigat va fi omul sensibil care nu va impune celorlalți dreptatea sa, nu va considera că ideile pe care le are sunt utile și celorlalți, cel care va asculta înainte de a avea opinie, va acorda credit celor cu care interacționează. De altfel, nu este prima dată când ne întâlnim cu astfel de situație, am mai văzut de-a lungul acestei săptămâni că acest îndemn la a acorda credibilitate celorlalți, la a pune preț pe valorile pe care ceilalți le au reprezintă o veritabilă cheie a succesului. La polul celălalt sunt oamenii care, neavând ceva personal, evadează din acest gol al lor pentru a se preocupa de golul societății, spre exemplu de politică. Politica a fost și va fi probabil pentru mult timp de acum încolo un gol al societății.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne învață mai multe despre demnitate. Acolo unde există demnitate există mai puțin îndoială sau aceasta dispare de tot și în locul a ceea ce a fost rău de-a lungul săptămânii ori care ne-a speriat în săptămânile anterioare apare o cristalizare. Este mai puțin important dacă unora toată această cristalizare li se va părea accesibilă pentru că au mai multă încredere, cât de important este că au avut acum curajul să se apropie de cei din jur cu mai multă deschidere. Trigonul lună Venus are un rol esențial în această ecuație astrală. Prin acest unghi frumos se transformă intenția personal într-un deziderat de grup, dar nu într-unul politic. Atracția către zona politică ori către problemele care vin din acest sector ține de sfera inferioară și nu face obiectul progresului prezentat de această ecuație astrală.
Având în vedere că ultimul aspect al acestei zile este trigonul Lună-Neptun putem spera că sfârșitul săptămânii se va desfășura în tonuri pașnice. Ceea ce gândim acum, la sfârșitul zilei și, implicit, la sfârșitul săptămânii, este ceva ce ține de bogăția cea mai de preț, de achizițiile cele mai frumoase, de maturitatea pe care ne-am dorit-o dintotdeauna. Faptul că și această zi are o notă tristă este mai puțin important. Important este că devenim conștienți de o moștenire, de un transfer, de ceea ce a fost sădit în noi pentru a duce mai departe. Toate celelalte elemente, fie că sunt concrete, fie că sunt abstracte, țin de toate procesele care ne duc spre maturitate, nu de conștientizarea maturității în sine. Poate, pentru unii, toate aceste etape intermediare sunt foarte importante, însă ele nu au cum să fie mai importante decât elementul final. Asta înseamnă că indiferent ce argument avem în favoarea reținerii, a destinderii, a judecăților argumentate pe baza experiențelor personale sau a liniștii care ne spune că până la urmă experiențele sunt instrumente, nu scopul în sine, elementul esențial al zilei de 27 mai stă în cât de bine reușim să transformăm intențiile personale în deziderate de grup. În cuvinte mai simple, dacă ne facem înțeleși, chiar și în fața oamenilor care nu ne înțeleg limbajul, nu au cunoștințele pe care le avem, adică spunem lucruri complicate în cuvinte simple, înseamnă că ne-am atins acest obiectiv.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu confunda încrederea în sine cu sfidarea. Cel care are încredere în sine va iubi încrederea în sine a celorlalți dacă ea este sănătoasă, nu o forma disimulată de sfidare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.