7 – 13 ianuarie 2019

7 – 13 ianuarie 2019 este săptămâna arbitrului nervos care strică jocul, a bilelor negre inventariate și a succesului mic pe care-l obținem, dar despre care nu spunem nimic. Încă de la începutul săptămânii ne vom confrunta cu o schimbare de vibrație foarte importantă pentru această perioadă a anului. Venus va trece pe zodia Săgetător și-i va face pe oameni mai deschiși, mai comunicativi, mai interesați de ambalaj, de exterior, de ceea ce strălucește sau atrage atenția. Omul simplu va rămâne pe această direcție a exteriorului care impresionează, însă cel profund va folosi această nouă poziție pentru a arăta că dreptatea, echilibrul și justiția sunt adevăratele forțe ale unei societăți echilibrate. Ceea ce vor face acești oameni în această săptămână nu va fi apreciat, pentru că va fi văzut ca un element minor, chiar dacă el este unul de succes, chiar dacă pentru cel în cauză va fi o mare realizare. Așadar, vorbim despre împliniri personale spectaculoase ce vor contrabalansa împliniri sociale minore. Acolo unde un personaj social reușește să schimbe ceva în bine, acolo unde poate să modifice o anumită direcție, situație care ni s-ar părea minoră pentru că suntem în afara problemei, ne arată că avem de-a face cu un individ care ne va surprinde de-a lungul următoarelor luni când, în absența presiunii sociale, faptele sale publice vor fi cu adevărat aparte. Împlinirea sa se bazează pe efortul ultimelor trei luni. De partea cealaltă, în această săptămână se vor remarca și cei care își vor folosi energia de acum pentru a-și schimba proiectele de viitor, pentru a face din anul în curs unul plin de reușite, unul care să le schimbe în totalitate optica, statutul, unul care să împlinească un plan măreț. Oamenii care se vor bucura de realizările pe care le-au obținut vor fi vizibili în prima jumătate a săptămânii, ceilalți se vor remarca prin mesajele pe care le vor transmite în a doua parte a săptămânii.
Mai sunt câteva aspecte importante ale acestei săptămâni care fac trimitere în special către persoanele care vor avea de-a lungul acestui an un rol important prin poziția secundă pe care și-o vor atribui. Accentuarea zodiei Capricorn le atrage atenția acestor persoane în această perioadă asupra unor probleme de structură, nu de imagine. Prin trecerea lui Venus pe Săgetător cei care s-au axat până acum pe imagine vor considera că au ceva de spus și se vor opri din muncă, vor renunța la efort, la metoda de lucru, ocupându-se de mesaj, de promovarea lui. Acțiunile lor vor fi însă mult prea gălăgioase pentru a rămâne în conștiința comunității prea mult timp. Ele se vor șterge începând cu luna februarie. Adevărații responsabili ai anului 2019 sunt cei care muncesc mult acum, care nu refuză poziția secundă, tocmai pentru că acțiunile lor se bazează pe esență, nu pe spectacol. Ei sunt cei care vor duce în spate realizările anului 2019, dar și compensa sau ascunde iresponsabilitățile saltimbancilor. Proiectele acestea vor fi demarate de acum, din săptămâna 7 – 13 ianuarie 2019.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu considera că suntem forțați să facem ceva. Ceea ce vom face în această săptămână ține de destinul personal, de aspirațiile pe care le-am avut în anii din urmă, de idealuri pe care ni le-am formulat de curând. Unele lucruri se împlinesc pentru că așa li s-a dictat.

Omul introvertit câștigă. Sensibilitate față de educație. Dreptatea ocupă un loc important. Suntem acum ceea ce am visat dintotdeauna că trebuie să devenim. Minciuna este pedepsită. Puțină încăpățânarea nu strică. Imoralitatea este judecată după lux, achiziții, avere. Avem nevoie de un susținător. Viața este judecată după dorință.

În mijlocul acestei zile Venus își va încheia tranzitul său prin zodia Scorpion și va trece pe zodia Săgetător, ceea ce va însemna pentru mulți o schimbare foarte bună, una, în mare parte, legată de moralitate, de atitudine, de speranță, fie că acestea sunt elemente de suprafață ale vieții lor, fie că sunt profunde. Practic, începând cu 7 ianuarie multe lucruri care păreau de neschimbat se așază pe o linie a normalității. Desigur, pentru că Venus trece pe o zodie a înțelegerii, se va pune problema educației, a unei evaluări corecte a greșelilor pe care le-am făcut în ultima perioadă, nu doar în prima săptămână a acestui an, ci și în lunile din urmă. Pentru că Luna va trece pe zodia Vărsător cu câteva ore înainte ca Venus să intre pe Săgetător, vorbim și despre puțină încăpățânare, despre o dorință care a creat conflicte ori care a lăsat în urma sa o vină, care s-a făcut remarcată într-o perioadă tristă a vieții, într-o epocă întunecată a vieții personale. Începând cu această poziție lucrurile se pot clarifica dacă ne urmărim traseul emoțional, dacă suntem atenți la ceea ce gândim acum și ar trebui să se împlinească peste câteva zile, adică miercuri, 9 ianuarie. Corespondențele de dinamizare ne ajută să facem acest arc peste timp și, mai ales, să nu permitem ca această întoarcere la abuzuri sau la greșeli mai vechi, situație patronată de trecerea Lunii pe zodia Vărsător, să dea următoarelor două zile o notă negativă și să pierdem mult din tonusul special al acestei săptămâni.
Convingerea că suntem în fața unui episod foarte important care trebuie să se împlinească vine, în special, din partea planetei Venus care va trece în mijlocul acestei zile pe zodia Săgetător. Venus va sta pe zodia Săgetător până pe 4 februarie. Până atunci, ne va oferi mai multe motive de atenție, de introspecție, dar și de bucurie și de socializare, adică va împărți raze minunate către toate domeniile importante acum. Momentul de față, nu tot tranzitul lui Venus pe Săgetător, va fi marcat de încăpățânare, de aceea ar fi ideal să ne petrecem această zi în ascultare, să stingem prin voință focul orgoliilor. Așa vom reuși să rămânem echilibrați și pregătiți pentru a primi din partea magnetismului astral mai multă putere după ce această încăpățânare stupidă se va stinge. Vom vedea că ziua următoare va excela la acest capitol (încăpățânare) pentru că se va împlini careul dintre Mercur și Marte, cel care pune în dificultate comunicarea simplă dintre oameni, deci unul menit să aducă o barieră suplimentară înțelegerilor simple ale vieții, bunului simț. Dar, așa cum ne-am obișnuit, careul de mâine, singurul al zilei de 8 ianuarie, este și aspectul eliberator, deci problema această, prin abordare directă ne scurtează drumul spre realizările pe care le avem în minte. Așadar, ne-ar prinde foarte bine dacă ne-am pregăti încă de pe acum pentru ceea ce va veni spre noi mâine.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne aduce în fața unor conștientizări noi. Ele nu sunt noi ca episod, ca întâmplare, ci sunt noi ca mod de abordare, de analiză. În noaptea de 6 spre 7 ianuarie Luna va trece prin Coada Dragonului și până dimineață își va încheia tranzitul său prin zodia Capricorn. Unii vor avea senzații stranii, vor primi informații din subconștient, sugestii din partea altora, poate chiar într-un plan subtil, referitor la ce ar trebui să facă de-a lungul acestei luni. Este o abordare care va fi deosebit de importantă de-a lungul acestei săptămâni în special pentru oamenii care cred că pot să împlinească tot ceea ce și-au propus pe finalul anului anterior. Dar chiar și acești oameni încrezători și cu resurse au nevoie de susținere. Dacă sunt foarte puternici susținerea va veni doar printr-o sugestie, doar printr-un cuvânt, printr-o vorbă bună, dacă nu, ea va trebui să fie substanțială prin bani, bunuri sau prin a li se prelua o parte din sarcini. Cel care va prefera să greșească, refuzând să participe la acest proces frumos al susținerii, va intra pe un traseu obscur și va vedea că această săptămână îi va aduce în cale doar probleme, fie că sunt de sănătate, de relație sau de administrarea unui bun ori, mai exact, de incapacitatea de a administra.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu gândi că dorința este periculoasă. Omul care are dorințe curate va avea o viață curată.

Numai cine nu muncește nu greșește. Întâmplările ciudate sunt interpretate pe baza circumstanțelor atenuante. Simplitatea este înțeleasă corect. Viața de familie favorizează proiectele pe termen lung. Primim un sprijin de acolo de unde ne așteptăm cel mai puțin. Griji față de natura conflictuală a unui partener.

8 ianuarie este una dintre cele mai puternice zile ale începutului de an 2018. În mijlocul ei se va împlini careul dintre Mercur și Marte, aspect care va aduce animozități, confruntări, tensiuni. Abia acum avem ocazia să înțelegem că segmentarea anului 2019 nu este un element simplu, ci unul care presupune o înțelegere corectă a pașilor pe care trebuie să-i urmăm. Prin acest careu pasul de acum ne vorbește despre o transformare, una în raport cu persoana care s-a dovedit în ultima perioadă ca fiind destul de conflictuală. Nu suntem aduși în această situație pentru a demonstra că natura conflictuală a acelei persoane nu este ceva ce trebuie reprodus, nu pentru a face o demonstrație de forță, ci pentru a o ajuta să înțeleagă că are altceva mai important de făcut. Sfaturile pe care le primim pe 8 ianuarie sunt deosebit de importante pentru tot ceea ce vom face în prima jumătate a acestui an, pentru că ele se vor regăsi în munca depusă acum, în alegeri face vor face ca așteptările pe care le avem de la cei cu care vom colabora până când prima jumătate a anului se va încheia să fie în mare parte confirmate. Abia acum înțelegem, fie prin furie, prin refuz, prin negație, că anul 2019 are această componentă a fragmentării care nu ne permite ceea ce anul anterior ne-a permis. Presiunea care vine din acest careu este, în egală măsură, și un aspect eliberator, adică ne ajută să gândim ca faptele celorlalți ni se par negative pentru că așa au fost convingerile de atunci, nu pentru că aceasta este realitatea. Gândurile care se schimbă acum arată, nu instabilitate, nu inconstanță, nu înfrângere, ce flexibilitate. Flexibilitatea este acum lumânarea a cărei lumină blândă și fragilă străbate întunericul gros. De aceea, lucrurile bune ale acestei zile se vor împlini destul de greu. Direcțiile importante cer resurse bogate care trebuie consumate deodată, chiar și cu riscul de a face puțină risipă, aruncate în fața celorlalți, transformate într-un zid protector.
Prin urmare, 8 ianuarie ne vorbește despre ajutorul pe care îl primim dacă suntem foarte hotărâți pe direcția binelui, așa cum ne-am declarat pe finalul anului anterior sau la începutul acestui an. Unii vor considera că momentul de față poate fi fragmentat. Adică, vor crede că pot obține anumite avantaje dacă refuză direcția în ansamblu și merg pe câteva fragmente. Binele fragmentat este în momentul de față patronat de Luna neagră, cea care va împlini cu Luna din Vărsător o conjuncție în seara acestei zile, aducând o exagerare a proporțiilor. Lucrurile mici vor fi privite disproporționat, însă nu de un om matur, nu de o ființă conciliantă, nu de o persoană care arbitrează o situație pentru că dorește să strice jocul, ci pentru că știe ce are de făcut, cunoaște cum este să fii obiectiv și își dorește ca în urma competiției să nu piardă nimeni. În absența acestor conflicte susținute pe resentimente mai vechi, pe dovezi mai vechi, cele care păreau la momentul respectiv absolut implacabile, lucrurile bune se pot împlini, speranțele ne pot apropia de lumina anului 2019, cea care va fi un izvor de realizare și putere cât timp va rămâne întreagă. Altfel, vorbim despre o reconfirmare a unor conflicte ce vor rămâne în conștiința personală doar ca informație, pentru că întâmplarea va fi uitată, va fi ștearsă, va fi refuzată de toți cei care participă acum la împlinirea ei pentru că orice urmă a ei îi va face să se rușineze.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu trăi momentul de față prin grijă. Să ne bucurăm de lucrurile frumoase care ne apar în cale, nu o să le trimitem pe acestea la colț pe motiv că sunt superficiale, nu sunt ceea ce ne-am dorit, sunt penibile. Valorile importante ale vieții nu au trăinicie dacă se întâlnesc cu astfel de etichete.

Se vorbește prea mult și se face prea puțin. Se renunță la un proiect important. Avem nevoie de vizibilitate. Ceea ce trebuie clarificat ne ajută să descoperim noul traseu. Ne întâlnim cu situații favorabile. Rivalitățile nu ajută. Trebuie să lăsăm de la noi pentru a avantaja grupul. Etape mari se anunță.

9 ianuarie este o zi a rivalităților. Sunt multe lucruri care ne vin acum în minte din ceea ce s-a consumat în a doua parte a zilei de luni, 7 ianuarie, imediat ce planeta Venus a trecut pe zodia Săgetător, iar acestea ar trebui să aibă o perspectivă scurtă, adică să țină până mâine, 10 ianuarie, când se va încheia prima decadă a lunii în curs. Acum suntem marcați de faptul că mesajul pe care-l avem nu este ascultat, nu este perceput decât dacă este prezentat într-o formă foarte simplă, în cuvinte puține, în observații ușor de recunoscut de oameni. Schema aceasta arată că momentul pe care-l trăim cere o consolidare, dar nu prin nervozitate, nu printr-o arbitrare care să pedepsească, ci printr-o arbitrare corectă a ambelor patrimonii aflate în competiție.
Este o zi bună pentru cei care lucrează cu energia, pentru cei care se află implicați într-un proces de cercetare spirituală pentru că ei vor reuși să ducă mai departe un câștig pe care l-au obținut în anul anterior, unul într-un moment de tensiune, poate chiar prin atenuarea unei tensiuni. Aceștia sunt oamenii care vor putea să-și ceară iertare pe 9 ianuarie și vor avea multe beneficii pe seama acestei acțiuni.
Prin urmare, evenimentele pe care le vom parcurge pe 9 ianuarie nu sunt foarte complicate, dar sunt intense, chiar dacă ne vor mobiliza pe direcția acțiunilor sterile, cele care s-au dovedit la un moment dat și greșite. Ne vom gândi mult la acestea, ne vom gândi la oamenii care au luat parte la ele și care ar fi putut să intervină într-un mod frumos, dar nu au făcut-o. În seara acestei zile Luna va trece pe zodia Pești, dar cea mai mare parte din zi va fi pe Vărsător, ceea ce înseamnă că suntem în continuare determinați să împlinim ceva important pentru confortul psihic, pentru idealul propriu, pentru ceva în care credem. După ce Luna va intra pe zodia Pești ne vom gândi că lucrurile acestea care nu se împlinesc de la sine sunt adevăratele poveri sau victimele unor rivalități gratuite, că trăim într-o lume care nu ne permite să ne dezvoltăm simplu, care nu favorizează aspirațiile pe care le-am avut în prima parte a zilei. De aici și nota conflictuală a zilei de 9 ianuarie, însă ea va fi relativ ușor stinsă în mintea omului profund. Prin întrupare, am decis că nu venim aici în vacanță. Deci tot acest proces de evoluție, de experimentare a unei stări a conștiinței (existența umană, dar nu viața spiritului în ansamblu) presupune efort, competiție, muncă, durere, adică tot ceea ce ne împinge spre un alt plan, acolo unde să fim mai buni, mai puternici, mai profunzi. Pe o asemenea conjunctură se va lamenta doar omul slab.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa în voia situațiilor care ne-au arătat și în alte perioade, dar și în alte etape ale vieții, că își pot purta singure de grijă. Cel care se lasă acum în voia lucrurilor frumoase care cer să se împlinească este ceea ce se numește în ezoterism omul cel nou.

Ni se dictează greșit. Avem nevoie de un ajutor emoțional profund. Cel care nu este susținut ajunge la depresie. Pierderile au un alt răsunet. Munca trebuie abordată cu responsabilitate. Acumulările materiale nu trebuie judecate după cantitate, ci după calitate. Interes pentru o miză mare.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Pești și va împlini câteva unghiuri cu planetele aflate în plin tranzit prin zodia Săgetător, în cazul planetei Venus, dar și cu cele din Capricorn, în cazul planetelor Mercur și Saturn. Vorbim, în mijlocul acestei săptămâni, despre acumulare. Unele lecții sunt neplăcute, pentru că așa am visat, așa ni s-a șoptit în timpul nopții, așa am considerat în alte etape de viață și pentru că acum, datorită conjuncturilor astrale, ne întâlnim din nou cu ele și avem ocazia să le schimbăm, alegem metoda veche, adică ne opunem. Cel mai ușor se vor opune acum oamenii care au dovedit pe finalul anului anterior că sunt ființe conflictuale. Ceilalți o vor face mai mult formal. Pentru cei care au dovedit că sunt firi conflictuale, toate acumulările materiale pe care le au în momentul de față și care au fost speciale în ultima parte a anului anterior le umflă orgoliul de a se crede superiori. Fragmentul acesta este, așa cum deja știm, ceea ce îi va slăbi și mai mult, ceea ce îi va duce din ce în ce mai departe de puterea de care s-au folosit în anul anterior pentru a acumula ceea ce le este acum un semn de laudă și supraevaluare. De aceea se opun atât de ușor, de aceea li se pare că varianta aceasta a refuzului este cea mai bună. În realitate, așa după cum vom constata în a doua parte a zilei, când Luna se va afla într-o relație foarte bună cu planetele din Capricorn, schema aceasta a refuzului nu este de preferat. Acumulările susținute de conjuncturile de acum vin prin schimb de experiență, prin efort comun, prin muncă susținută, prin ceea ce oamenii fac în grup, ajutându-se unii pe alții, nu separat și nu prin criticile gratuite. Acesta este un moment fabulos de conștientizare referitor la ceea ce este mai important pentru anul în curs, cel care ne distruge prin segmentare. Sunt importante pentru mijlocul acestei săptămâni experiențele bune care îi încurajează pe oameni, care le oferă motive de a coaliza, de a lucra în echipă, de a fi mai responsabili și mai uniți, nu de a fi cârcotași, individualiști.
Prin urmare, 10 ianuarie ne pune în fața unor situații care ar trebui să reprezinte un fel de sinteză a tuturor zilelor pe care le-am parcurs de la începutul acestui an și până acum. Unii vor considera că momentul de față cere un nou reper, iar acesta trebuie să fie dat de o persoană, de un susținător, de un protector, de un om care să vadă că succesul său nu poate fi obținut decât ajutând și pe altcineva. Nu se știe dacă am lucrat suficient de mult în anul 2018 pentru a avea în preajmă oameni cu astfel de capacități, cu o asemenea gândire. Dacă ni s-a demonstrat în 2018 că în situații limită, în situații foarte delicate oameni au reacții emoționale, atunci putem spera că cei pe care îi avem în preajmă pot fi ființe pe care ne putem baza. Altfel, se impune o atitudine foarte rațională pentru că numai așa evităm un eșec lamentabil. Următoarele zile ale săptămânii sunt destul de încărcate, dar ele sunt dintr-o structură a lunii ianuarie, cea care lucrează pe un alt nivel, care cere o răsplată imediată și doar acolo unde aceasta nu este oferită, nu este promisă, acolo unde aceasta este complet refuzată, vorbim despre accidente sau despre întoarcerea la episoade care s-au consumat în urmă cu decenii, adică despre o dureroasă retrogradare. Așadar, mijlocul acestei săptămâni ne oferă motive de speranță și doar cei care le refuză, pe motiv că sunt gratuite, trebuie să se pregătească pentru zile grele.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu dicta că un lucru este greșit doar pentru că seamănă cu ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni ale anului anterior despre care credem acum, pe baza evaluărilor din ultimele zile, că a fost greșit. Între timp multe s-au schimbat și ne va fi folositor dacă ne vom comporta ca atare.

Nevoie de transformare. Independența este un element absolut esențial. Subiectivitate. Este nevoie ca mediul exterior să susțină acțiunile interioare. Forță activată prin experiența îndoielii. Ceea ce este în fața propriilor ochi ne ajută să înțelegem ceea ce se află în fața ochilor altuia. Legalizare prin muncă. Disciplină. Seriozitate. Viziune de ansamblu.

În mijlocul acestei zile se va împlini conjuncția Soarelui cu Pluton, aspect care ne spune că putem mai mult, mai mult decât am gândit până acum, decât am sperat pe finalul anului anterior, mai mult decât am împlinit în ultimele luni ale anului anterior. Momentul de față este unul de simbioză cu un ideal ambițios, cel care ne ajută să facem niște schimbări importante în viața personală, cele cu care vom putea declanșa în acest an o transformare spectaculoasă. Toate acestea pornesc de la un mesaj, de la o idee, de la un factor care trebuie să ajungă foarte departe. Deocamdată nu știm unde ar trebui să ajungă, dar vom avea ocazia de-a lungul acestui an să vedem care sunt gările în care acest tren se oprește, care sunt întâmplările spectaculoase care ajuta acest element să se împlinească și să se transforme într-un ideal foarte ambițios, poate chiar într-o nouă viziune care să împlinească elemente de destin. Deocamdată, vorbim despre o stare de confort, despre o redobândire a încrederii în forțele proprii așa cum era ea pe vremuri, o încredere în ceea ce vedem că putem împlini singuri, vedem că avem, vedem că poate fi posibil fără eforturi riscante, la limită. Chiar dacă Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Pești și lucrurile acestea ni se par ușor confuze, există o sensibilitate pe care o vom aplica în toate conjuncturile care sunt programate a se consuma de-a lungul acestei zile. Pentru că de dimineață Luna va trece prin conjuncția cu Neptun ne gândim că măcar lucruri mici, dar bune, putem obține, așa cum ni se spune și din deviza generală a săptămânii. Lucrurile acestea par mici pentru că alegem în momentul de față să fim mai modești decât am fost în zilele anterioare. Ele sunt chiar puternice și ne pot oferi o viziune de ansamblu solidă în așa fel încât lucrurile pe care le vom face de acum încolo să fie durabile. Multe din deciziile pe care le luăm acum sunt legate și de profesie, pentru că în această perioadă zodia Capricorn ne oferă lecții legate de muncă și despre înțelegerea efortului pe care-l face un om în procesul de creație. Pentru că Luna se află acum pe zodia Pești această înțelegere să fie abordată altfel, simplificată ca acțiune, dar supradimensionată ca trăire. Oricum ar fi, oricât de subiectivi suntem tentați să fim, succesul de acum vine prin ambiția de a ne ocupa de proiecte de anvergură. Știm și din prezentarea generală că luna ianuarie are o mare importanță pentru tot ceea ce înseamnă proiecte de viitor în evitarea segmentării, a fragmentării, pentru a rămâne integri și puternici nu doar până la sfârșitul acestui an, pentru că această perioadă delicată va ține mai mult (va dura și în prima jumătate a anului următor).
Prin urmare, 11 ianuarie ne vorbește despre speranțe care pot fi împlinite dacă reducem îndoiala, dacă muncim mai mult, dacă suntem siguri că lucrurile simple pe care le avem în jur sunt și cele utile, folositoare, necesare acestei etape de viață. Cei care visează la o viață mai bună bazându-se pe aspirațiile pe care le-au avut pe finalul anului anterior, dacă nu își aruncă încă de pe acum cojoacele precum baba Dochia va fi nevoie ca unele obsesii să rămân în urmă, să fim prezenți acolo unde este nevoie de muncă, de seriozitate, iar dacă nu suntem chemați să facem lucrul acesta, să ne impunem să mergem pe această direcție a muncii pentru că elementul de față nu este singurul care poate fi valorificat cu succes. Toate celelalte chiar dacă aduc un consum suplimentar de putere, de imagine, poate chiar impresii negative pe care le creăm celorlalți și care ar putea să se răsfrângă în a doua parte a anului asupra statutului social, este și asta o muncă, una de ridicare de sub nivelul zero, de a ajunge la linia de plutire și după aceea să putem în mod real să reîncepem să trăim. Atunci am putea afla că faptele pe care le-am făcut acum și impresiile pe care le-am creat au fost decisive în a nu fi acceptați într-un loc, permiși, tolerați, iar acest refuz să fie un rău pentru confortul de moment, dar un bine pentru destinul pe care l-am salvat ieșind de pe acea linie moartă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că refuzul ajutorului înseamnă un impuls negativ pe care îl dăm comunității. Prin această decizie alegem să nu primim, nu ceea ce acum ni se pare ingrat, ci și elementele bune care sunt programate pentru viitorul apropiat.

Nimeni nu este perfect. Circumstanțe atenuante. Indiferență față de riscurile la care ceilalți se supun. Probleme complicate. Asocierile merg și spre trădare, nu doar spre frumusețea relațiilor. Dezvoltare prin folosirea calităților psihice. Rutină. Suntem conduși de o intuiție bună.

A doua zi a celei de a doua decade a lunii ianuarie este una dintre cele mai importante a lunii în curs. Ea ne aduce mesaje foarte puternice pe care va fi important să le avem în vedere pentru că se vor răsfrânge și asupra săptămânii următoare. Asta înseamnă că pentru săptămâna în curs, ziua de față este una de revigorare. Știm că lucrurile foarte importante vor veni spre noi în săptămâna următoare și atunci ne mai permitem să ne gândim și la ceea ce ne face plăcere să facem, la lucrurile simple, lipsite de pericol, deconectante, poate chiar la anumite distracții. În dimineața acestei zile Luna își va încheia tranzitul său prin zodia Pești și va trece pe Berbec, ceea ce înseamnă o armonie cu planetele de pe zodia Săgetător și un impuls către a gândi în perspectivă, dar nu oricum, ci pentru dreptate, pentru echilibru, pentru binele propriu. Ziua de 12 ianuarie aduce, în mijlocul său, împlinirea trigonului dintre Soare și Junon, aspect care ne ajută să administrăm mult mai bine problemele de destin pe care le tot experimentăm în această perioadă. În momentul de față ni se pare că ne lipsește acel patrimoniu care să determine o dezvoltare rapidă. În realitate, ne lipsește ideea care să gestioneze corect patrimoniul pe care îl avem. Despre asta este vorba pe 12 ianuarie și de aceea momentul de față face trimitere atât de mult la echilibru, la rafinament, la dreptate, la ceea ce invadează și trebuie să-l transforme pe individ într-un sclav al idealurilor colective. Cei care reușesc să înțeleagă repede lucrul acesta vor vedea că sunt conduși de o intuiție foarte bună, cea care le permite să aibă în prima zi a săptămânii următoare un reper dinamic absolut fabulos, adică să-și propună ca începând cu 14 ianuarie să schimbe ordinea lucrurilor, să facă în așa fel încât anul 2019 să fie altfel, să fie cu mult mai bun decât anii pe care i-au parcurs în ultima parte a vieții. Lucrul acesta se bazează mult și pe ceea ce s-a consumat în ziua anterioară, dar ca idee, nu ca element concret. Relația aceasta bună a Soarelui cu Junon, tocmai pentru că se consumă când Luna se află pe zodia Berbec ne vorbește despre schimbări importante care vin prin decizii ce nu au fost gândite în prealabil, pe impulsuri de moment, pe simple reacții care găsesc în jur, la ceilalți, reacții similare, iar rezultatul este unul foarte bun.
Prin urmare, 12 ianuarie ne vorbește despre lucruri foarte simple pentru care nu avem o explicație logică sau rațională, dar pentru care avem explicații intuitive și aceasta trebuie respectată întru totul. Pe baza acestei situații intuitive unii își pot folosi calitățile psihice pentru a depăși anumite limite impuse de castă, de religie, de statut social, ceea ce înseamnă un salt spectaculos pentru sine, pentru familia pe care urmează să și-o construiască, pentru cea care se va forma după ce realizările care pornesc din deciziile momentului se vor împlini. Vorbim pe 12 ianuarie despre calități psihice, chiar și despre cele remarcabile, ce au fost probate în anii din urmă și care acum împlinesc o nouă etapă, se desfășoară. 12 ianuarie vine și cu previziuni, cu mesaje primite dintr-un plan nevăzut pe care ființe înzestrate cu o sensibilitate aparte știu să le atragă, să le recepționeze, să le înțeleagă și să le poate traducă așa cum trebuie. Cei care vor rămân acum sobri, prea rigizi sau distanți, arată că locul lor nu această lume nu a fost ales, ci impus, ei nu sunt aici pentru că și-au dorit să facă această lume mai bună, ci doar fac parte din factorii care trebuie schimbați, transformați, înlocuiți pentru ca lumea să devină mai bună.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a vedea frumusețea în emoție. Cele mai durabile puteri ale momentului vin din emoții frumoase.

Nevoie de cunoaștere. Întâmplări ciudate. Combinații neobișnuite. Se caută răspunsuri acolo unde sunt doar lecții de viață. Pericolul este real. Judecată prin raportare la curajul celor pe care-i iubim. Nervozitate. Evenimentele ciudate ne vorbesc despre un eșec pe care nu îl vom întâlni niciodată. Discuții despre putere. Se profită de naivitatea cuiva. Ne temem că vom fi părăsiți de cei pe care îi iubim. Tranziție dureroasă.

Abia acum, la sfârșitul săptămânii, înțelegem mult mai clar care a fost avantajul principal al acestei săptămâni și ce ne-a scăpat printre degete. Careul dintre Jupiter și Neptun ne ceartă, ne arată care sunt consecințele unor fapte greșite, pe care nu le-am considerat de-a lungul acestei săptămâni ca fiind eronate, ci niște drepturi pe care ni le oferim. Așadar, 13 ianuarie vine cu lecții de viață, cu lucruri frumoase pe care le înțelegem pentru a scăpa de o tensiune sau pentru a ne înțelege mai bine cu cei care ne-au oferit diverse lucruri de-a lungul săptămânii și pe care le-am refuzat sau pe care le-am primit fără să înțelegem de ce. În egală măsură, 13 ianuarie ne aduce discuții despre putere, despre a cucerii ceva, despre a adăuga unui for mai multă putere, mai multe prerogative, mai multe posibilități în așa fel încât deciziile pe care acest for la ia să fie în favoarea celor care au decis ca lucrul acesta să fie posibil. În cuvinte mai simple, o mână o spală pe cealaltă sau o ajută pe cealaltă în așa fel încât culcușul amândurora să fie unul foarte bun și cald.
Dintr-o altă perspectivă, relația proastă dintre Jupiter și Neptun este un aspect care ne vorbește despre o etapă în ciclul abundenței, ciclu care se întinde până în anul 2022. Careurile se vor consuma doar în anul 2019, urmând ca în anul următor să trecem prin ultimele trei sextile. Asta înseamnă că momentul de față ne vorbește despre anumite consecințe, dar nu pentru a ne pedepsi, ci pentru a ne face mai responsabili. Careurile sunt aspecte eliberatoare, ceea ce înseamnă că pentru această dimensiune a abundenței, ceea ce înțelegem că nu ne trebuie face loc la ceea ce ne trebuie. Schimbare în sine doare, la fel și decizia, dar nu se poate merge mai departe fără această experiență. De aceea, momentul de față are o componentă relațională foarte puternică ce ar putea fi, pe moment, ușor conflictuală, dar nota aceasta tensionată este tranzitorie. Durerea acestei zile trece foarte repede, de aceea aspirațiile momentului trebuie să primească din partea individului cea mai mare atenție.
O altă componentă importantă a acestei zile ține de planurile de viitor, cele pe care, de regulă, oamenii și le fac pentru a fi protejați de pericolele pe care le simt în prezent. Această discrepanță între conflictul prezentului și construirea unui viitor care trebuie să anuleze această durere a prezentului îi face pe unii să își consume în mod inutil din puterea personală. Unele lucruri trebuie lăsate să se întâmple exact așa cum sunt, să se împlinească așa cum le este scris, nu așezate cu mâna. Dacă acum ne temem că împlinirea lor înseamnă o pedeapsă, înseamnă că nu am înțeles prea multe despre însemnătatea vieții, despre rolul pe care anumite etape dure îl au, înseamnă că vrem doar să trăim mai bine, nu să și împlinim un exemplu al binelui.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre o formă de cunoaștere care se poate transforma foarte ușor într-o formă de abundență. Ea poate veni prin relațiile noi pe care le construim acum, prin ceea ce urmărim să transformăm la noi înșine, prin simplitatea pe care am înțeles-o în decada anterioară, dar care nu își găsește deocamdată rostul și însemnătatea în mesajele sintetice ale decadei de acum. Săptămâna arbitrului nervos care strică jocul are această însemnătate, aduce aceste lucruri personale în postura de a decide pentru ceea ce ar trebui să fie important în grupul de apartenență, dar unii își vor pierde încrederea pentru că totul se face cu efort, cu luptă. 13 ianuarie ne vorbește despre avantaje, despre forțe care se dezlănțuie, despre mesaje care sunt înțelese corect, despre lucruri contrare, în sensul ideilor vechi, nu în forma în care vor fi folosite de acum încolo. Așa cum ne-am obișnuit de multe ori, îmbinarea aceasta dintre vechi și nou, dintre interpretarea veche și interpretarea nouă, dintre viziunea veche și viziunea nouă va face din 13 ianuarie o zi celebră. Unii vor considera că ea va face trimitere doar la putere, însă puterea acestei zile va fi durabilă doar dacă viziunea cea nouă va fi bazată pe o emoție foarte bună, doar dacă aliajul este deja format, doar dacă s-a împlinit o etapă de purificare și exemplul personal este un bine personificat, așa cum am văzut că ni s-a recomandat în prima parte a săptămânii. Doar prin această emoție bună putem vorbi despre un avantaj spectaculos chiar dacă succesul de moment este mic.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu acorda lucrurilor mărunte o importanță mai mare decât o au. A fi nervos și pe lucrurile mărunte înseamnă a fi orb în fața lucrurilor esențiale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.