6 – 12 decembrie 2021

6 – 12 decembrie 2021 este săptămâna descoperirii simplității, a tristeții că lupta cere consum când avem nevoie de liniște, de reculegere și a parcursului existențial pe care îl realizăm cu cea mai frumoasă jucărie a unui copil: imaginația. Dacă vom consulta din timp aceste previziuni astrale atunci vom afla suficiente informații încât să ne pregătim momentul de retragere pe care îl predispune acest interval. Avem nevoie de reculegere, de liniște, de o formă de izolare care să nu însemne fugă din fața realității sau din fața problemelor, ci o înțelegere a lor și o acceptare a faptului că anumite reziduuri, anumite elemente personale de comportament sau de relație socială au nevoie să treacă într-o altă stare de agregare. În egală măsură este și o săptămână a descoperirilor, însă acestea nu trebuie să se depărteze prea mult de unul dintre cele mai frumoase instrumente de lucru: imaginația. Dacă rămânem puternic ancorați în realitate și nu credem că imaginația este expresia unui psihic prea încărcat sau care are nevoie de evadare, mergem spre cunoaștere. Este adevărat, despre cunoaștere vor vorbi cei care au abordat-o până acum prin procedeele esoterice pe care le folosesc, însă o anumită formă de înțelepciune de viață vor dobândi și oamenii simpli, însă nu prea mult, devenind mai conștienți de această componentă a săptămânii abia de joi încolo. Faptul că persoana care lucrează cu energia sau care se află implicată într-un proces de cercetare spirituală câștigă o zi, adică se armonizează cu deviza generală de miercuri încolo, nu face referire doar la timpul câștigat, ci la trecerea de o etapă legată de slăbiciune și frică prin înțelegerea lor și prin descoperirea unor noi motivații de evoluție. Diversitatea elementelor personale va fi dublată de întâmplări desfășurate pe spațiul public care ne vor bulversa, dar ne vor și bucura pentru că distrug ceea ce nu poate merge mai departe, ceea ce nu va face față în viitorul apropiat la presiunile la care vom fi supuși. Este o săptămână când pierdem obiecte, ființe, când avem nevoie să demonstrăm că nu ne afectează lucrul acesta sau că experiențele personale pot fi duse mai departe, în pofida dificultăților. Mulți vor motiva nevoia de retragere pentru că nu știu să gestioneze oboseala acumulată pe care o resimt în diverse moduri acum. În acest caz, nu este important cum anume motivăm, ci este esențial ca retragerea, adică momentul de liniște, să nu fie expresia fugii de realitate, ci doar un moment când ne oblojim rănile.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu deveni obsedați de depășirea unor limite. Presiunea acestui interval cere o nouă calitate a alegerilor, nu o nouă cantitate.

Provocări neînțelese. Incertitudine. Privim totul din punct de vedere creativ. Viața personală revine la o anume normalitate, cu bune și cu rele. Nu suntem avantajați de secretele dezvăluite prea repede. Primim semnale că viața se schimbă din punct de vedere calitativ pentru o mai bună curățenie, pentru apreciere și putere. Curaj. Dorință de a merge pe trasee neexplorate încă.

Prima zi a săptămânii ne pune în fața unor provocări de neînțeles. În primul rând, Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Capricorn și ne restricționează modul de a simți și de a ne raporta la exemplele bune pe care le-am întâlnit în săptămânile din urmă. Ea ne face să vorbim puțin, să gândim mai mult, să fim atenți la ce dorințe descoperim la ceilalți și să le valorificăm într-un mod frumos și discret ca și cum am fi indulgenți cu păcatele tinereților lor. În realitate, avem nevoie de creativitate, dar facem în așa fel încât să ajungem la ea fără ajutor, fără susținere, doar răspunzând frumos anumitor provocări. Ceea ce vrem cu adevărat în prima zi a săptămânii este aceea de a construi, de a ridica, de a deveni ctitori. Puterea se exprima acum liber, dar refuzul unui sfat, a exemplelor bune face în așa fel încât să revenim la existența pe care o trăiam cândva, ca și cum nimic nu s-a întâmplat între timp. Relația de careu dintre Lună și Chiron, cea care va fi activă în prima parte a zilei, susține această direcție, această întoarcere la normalitate, cu bune cu rele, dar aduce și o anume curiozitate legată de puterea de a ne adapta unor condiții noi și de a explora un traseu pe care nu am mers până acum niciodată. Toată această furtună ne vorbește despre o sensibilitate care se exprimă prin curaj, despre gânduri îndrăznețe, despre un farmec care este prea mult impregnat de superficialitate, prea ușor de recunoscut ca fiind un element care ne schimbă prin întoarcere, nu unul care ne ajută să mergem mai departe. Noutatea acestei zile nu ne ajută să descoperim simplitatea, ci ne îndeamnă să fim mai curioși decât e cazul, dar să nu împărtășim nimic din această curiozitate, considerând că numai în felul acesta ne păstrăm un anume grad de puritate.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre schimbări neprogramate, dar și despre o îndrăzneală care ne duce pe trasee noi, pe cărări evitate altădată și ne ajută să privim destinul dintr-o altă perspectivă. Această putere suplimentară îi face pe unii să se rupă de realitate, să se bazeze prea mult pe ajutorul celorlalți crezând în minciuni, în laude care nu au echivalent în realitate, visând că lucrurile se vor schimba după cum gândesc acum și că ele păstrează un anume grad al purității dacă refuză, dacă se țin departe de ceea ce alții vor să le ofere cu forța. Pe acești oameni secretele pe care le smulg celorlalți nu-i ajută, nu îi fac nici mai puternici și nu-i protejează cu nimic. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor simți astăzi plini, suprasolicitați, obsedați de a menține calitatea vieții, dar prea rigizi pentru a renunța la ceva. Aceasta va fi, pentru ei, marea dilemă și îi va durea foarte mult că nu se mai pot juca, asemenea unor copii, că le lipsesc imaginația și creativitatea, că sunt departe de simplitatea pe care pretind că o dețin deja. Pe ei această putere este ceva ce îi îngrădește.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a evita lupta și de a ne apropia de studiu. Puterea adevărată de acolo vine, chiar dacă în momentul de față nu se va remarca prin nimic aparte. Faptul că supraviețuim, în situația în care intensitatea ne rupe de realitate, înseamnă deja foarte mult.

Zăpăceală. Prea multă rigiditate. Aprecierile subiective ne duc spre precipitare. Încercările sunt privite ca o invitație la a ne schimba stilul de viață. Mesajele se cristalizează prea repede. Franchețe brutală. Planurile vieții se bazează mult pe trăiri care nu au fost încă cizelate. Cerem seriozitatea pe care nu suntem în stare să o oferim.

Ceea ce în ziua anterioară era o provocare personală, acum se transformă într-o provocare socială, unde se va discuta despre marile proiecte, despre îndrăzneala de a cere destinului ceea ce nu avem încă, chiar dacă nu merităm, despre fapte curajoase marcate de o sinceritate nepotrivită momentului. Astăzi trecem prin conjuncturi astrale interesante. Libertatea de a spune ceea ce gândim, chiar dacă lucrul acesta rănește, ne lasă impresia că anumite mesaje se cristalizează mai repede, dar, în realitate, ne face nefericiți ținându-ne captivi de tot ceea ce este lipsit de puterea adevărată. Dacă în prima parte a zilei lucrurile sunt răsturnate, adică într-o direcție sunt orientate planurile și în alta se va constata că este realitatea, spre seară se întâmplă un miracol. Lucrurile se precipită și totul devine clar, atât de clar încât până și noi înșine suntem bruscați de adevărul cu care intrăm în contact. Din nefericire, adevărul cu care îi tratăm pe ceilalți este și acela cu care universul ne tratează și numai în felul acesta, numai depășind acest obstacol, mesajele care se cristalizează rămân clare și durabile, nu doar confortabile. 7 decembrie este ziua când autoritatea masculină se întoarce împotriva factorului slab, lipsit de o informație corectă sau care se bazează prea mult pe trăire și prea puțin pe informație. Totul ne va apărea ridicol pentru că putere avem, nu ne lipsesc noțiunile, avem o idee destul de clară despre treptele sociale pe care urmează să le parcurgem și știm să gestionăm corect un schimb, o afacerea, însă, fără un motiv serios, devenim dezordonați, nervoși, capricioși. La fel ca și în ziua anterioară, însă pe baza altor instrumente, astăzi credem că le știm pe toate sau, oricum, mai bine decât alții, mai precis și mai profund. Deocamdată nu suntem în consonanță cu deviza generală a săptămânii, adică nimic din ceea ce se întâmpla acum nu ne ajută să descoperim simplitatea, ci doar să rămânem abătuți, nemulțumiți sau revoltați împotriva unui factor care dorește să schimbe ceva la noi.
Prin urmare, 7 decembrie este o zi de solicitare, însă de această dată nu cerem pentru că ne-a lipsit ceva, ci pentru că ni se pare mult mai simplu să ne însușim un bun preluându-l de la alții gata organizat, deși și noi îl avem așezat într-un loc aparte în tolba cu săgeți. Astăzi pretindem seriozitatea pe care nu suntem în stare să o oferim și poate din această cauză suntem și atât de agitați. O altă cauză a agitației acestei zile vine din discrepanța care există între direcțiile obositoare ce se manifestă în prima parte a zilei și cele care ne sperie și care vin spre noi spre seară. În prima parte a zilei credem că avem putere, iar în a doua parte a zilei ni se arată că încă n-am făcut totul să reținem ceea ce ne lăudăm că avem. În felul acesta, ideile se răstoarnă, credem în mesajele dulci care măgulesc orgoliile, ne grăbim să ne însușim ceea ce nu ne aparține și toată construcția ne duce către o zăpăceală care se va menține la această intensitate încă vreo câteva zile. La vedere se va remarca o stare de interiorizare sau una de revoltă, adică tristețea că ne dorim un moment de liniște și aceasta nu poate fi atinsă, deși încă nu suntem în consonanță cu deviza săptămânii, cea care ne vorbește, la modul sintetic, pentru tot intervalul, despre așa ceva. Tristețea acestei zile este ridicolă, este expresia acțiunilor scurte, nu gândul născut dintr-o concluzie așa cum vom vedea că se va întâmpla cu conjuncturile astrale pe care le vom întâlni de mâine până spre sfârșitul săptămânii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la pretenții. 7 decembrie nu este o zi a trocului, dar este important să fim atenți la măsura a ceea ce oferim întâi pentru a avea garanția că ni se răspunde cel puțin la fel.

Bunuri distruse prin zăpăceală. Ne întâlnim cu un deznodământ dramatic. Voioșia înseamnă viață interioară bogată, dar ea ne duce spre o izolare pe care nu o înțelegem încă. Risipă bazată pe impulsuri de frică. Ceva irațional ne îndeamnă să ne retragem. Direcția spre care mergem nu este clară. Relațiile intense ne duc spre asocieri periculoase. Singurătate are nevoie de explicații pentru a accepta de ce unele bunuri trebuie lăsate, abandonate sau distruse. Mesajele particulare ni se par dovezi de slăbiciune.

8 decembrie este ziua care ne aduce în fața fricii că un moment de neatenție s-ar putea să ne lase fără obiectele pe care le iubim foarte mult, fără prietenii pe care îi apreciem, fără relațiile sociale pe care ne-am bazat atât de mult și la construirea cărora am depus un mare efort. Totul este trecut printr-un filtru al patimilor, tocmai de aceea abia de acum resimțim nevoia de a ne retrage, de a gândi ceea ce este frumos și profund, de a sta departe de asocierile periculoase. Oamenii simpli vor fi disperați și vor vedea conspirații peste tot, în timp ce ființele profunde vor considera din nou că singurătatea este o soluție și că a sosit momentul să țină cont și de anumite recomandări care vin sub formă de cuvinte sau sub formă de întâmplări din partea universului. Se vor simți ușurați că observă această formă de realitate, în primul caz sau, pentru că se eliberează de ceea ce este toxic, în al doilea caz. Cert este că astăzi nu avem nevoie de mesaje personalizate, nu ne sunt utile, ba chiar dăunătoare, pentru că sunt văzute ca semne de slăbiciune. Acceptăm cu mai mare ușurință explicațiile, dar interacțiunea trebuie să aibă un ton liniștit, dar mai ales nu trebuie să reprezinte nimic din ceea ce ar putea duce către un deznodământ dramatic. Partenerul de discuție are nevoie acum de mult tact pentru a nu lăsa impresia celuilalt că mesajele pe care le transmite sau faptele sale țin de o zonă irațională a vieții. Ceea ce este clar și simplu ajută, vindecă sau menține o relație socială într-o zonă a echilibrului și a armoniei. În prima parte a zilei vom fi marcați de efortul de a menține un conflict, un orgoliu, ceea ce ne duce la ieșiri temperamentale sau la anumite extravaganțe. Relațiile devin periculoase pentru că avem impresia că în jur sunt persoane sau conjuncturi care ne controlează prea mult modul de a fi, bunele intenții, seriozitatea, ceea ce-l face pe cel în cauză să creadă, indiferent de nivelul său, că singurătatea este o soluție și că numai în felul acesta nu se desparte de oamenii pe care îi iubește pentru că acum îndemnul la luptă este prea puternic, o stare proastă de asemenea, la fel și capriciozitatea.
Prin urmare, 8 decembrie ne vorbește despre ceea ce este irațional, despre impulsurile primare, despre deciziile pe care le luăm pe baza acestor reacții pe care cu toată energia și cu toată disponibilitatea vrem să le ținem în interior, să nu le împărtășim pentru a nu distruge ceea ce este în continuare valoros. Dacă în ziua anterioară intensitatea avea și părți bune, adică mesajele dacă erau neclare întâlnea oameni care oricum nu le-ar fi înțeles, acum lucrurile nu mai stau în felul acesta. Ceea ce este intens ne duce către asocieri periculoase și partenerul de dialog are obligația morală, dacă are față de interlocutorul său sentimente frumoase, să-l protejeze, fiind simplu în exprimare și în fapte. Ceea ce este foarte intens îi îndeamnă pe unii să înțeleagă greșit ceea ce li se oferă și să considere că tot discursul sau toată acțiunea de care beneficiază se bazează pe anumite mesaje particulare de care nu are nevoie acum. Orice particularitate creează suspiciuni, obosește sau îl duce pe cel în cauză către risipă ori către frică. Este suficient să cunoaștem doar puțin din definițiile astrale astrologice pentru a înțelege că orice încurajare spre frică sau risipă pe careul dintre Marte și Jupiter nu ajută cu nimic în reechilibrarea partenerului de dialog sau în redresarea sa socială.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a face o distincție clară între bunurile la care trebuie să renunțăm urgent, pentru că așa ni se cere, și cele de care alegem în cunoștință de cauză să ne despărțim pentru a face loc altora.

Nevoi explicate cu mare dificultate. Se face apel la principii noi. Izolare în plan personal, dar în plan social dorim să participăm la mari desfășurări de forțe. Este nevoie de succes material, financiar pentru a depăși situațiile neobișnuite. Neîncredere în sine. Inhibiție. Discuții obositoare despre propriile nemulțumiri. Accident produs de o mică neînțelegere.

Astăzi Luna și încheie tranzitul sau prin zodia Vărsător și, trecând pe zodia Pești, va împlini spre seară un careu cu Axa dragonului. Este o zi complicată, când avem nevoie de explicații, însă acestea ni se par dificile pentru că, din nou, suntem îndemnați să fim activi în situația în care ne resimțim după activitățile din primele trei zile, adică o oboseală suspectă ne traversează ființa și cere să fie respectată. Astăzi ne gândim prea departe pentru resursele pe care le avem și există tendința de a ne izola într-un plan personal, însă altfel decât s-a întâmplat în primele două zile. Astăzi chiar avem cum să ne oferim un moment de liniște dacă renunțăm la discuții obositoare sau dacă ne impunem, prin voință, să renunțăm la nemulțumiri, cel puțin pentru o perioadă. Nemulțumirea este elementul care definește ziua de 9 decembrie și avem nevoie de un anume câștig material, de un stimulent, de un avantaj sau chiar o promisiune, una care să ne smulgă din neîncredere și să vedem mai clar soluțiile la situațiile neobișnuite pe care le parcurgem. Ziua de față este marcată de întâmplări scurte, mici, de vorbe care nu au o profunzime aparte în acțiuni sociale, cotidiene, însă încearcă să ne modeleze caracterul, pentru a renunța la regrete și la obsesii. Unii se vor simți rușinați că furtuna pe care au parcurs-o în săptămânile din urmă i-au determinat să-i judece pe ceilalți pentru ca acum să simtă situațiile în care i-au pus pe ceilalți, adică să treacă prin aceleași probleme sau să facă față unor discuții obositoare despre problemele personale ca și cum sunt obligați să se justifice pentru fiecare decizie măruntă adoptată de curând.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne ajută să ne întoarcem către liniștea pe care ne-o dorim, dar oamenii simpli, comuni sau neinstruiți vor realiza că eforturile lor sunt inutile pentru că vor acum prin acțiuni mici, scurte, prea personale se rezolve totul. Dacă sunt sinceri cu sine și au mai exersat acest proces de căutare a răspunsului în interior vor vedea că acum primesc un răspuns din partea universului strict referitor la cum i-au tratat pe ceilalți. Acest răspuns îi învață lucruri frumoase despre a înțelege corect un abandon, un moment de despărțire sau refuzul care îl duce pe partenerul de dialog la neatenție, zăpăceală sau chiar accident. Astăzi învățăm mai multe despre maturitate, iar lucrul acesta ne va fi foarte util, chiar dacă în a doua parte a zilei nu va fi deloc plăcut. Aceste acțiuni scurte ca răspuns din partea universului reprezintă lecția pe care avem nevoie să o învățăm pentru a nu mai considera că modestia este pentru proști, așa cum ne învață societatea de consum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a opri orice discuție, orice interacțiune sau orice acțiune socială în secunda în care devine obositoare. Astăzi învățăm despre cât de ușor își restabilește universul echilibrul, nu despre pedeapsa pe care un judecător cosmic o stabilește acum pe baza unor acțiuni mai vechi care nu i-au convenit.

Explicăm cu mare ușurință ceea ce nu știm despre alții, dar la propriile probleme nu ne pricepem deloc. Regretăm singurătatea pentru că ea este abordată pe baza unor metode vechi, de epocă. O picătură de curaj ne scoate dintr-o mare încurcătură. Severitate simulată foarte bine. Refuzul este privit ca o joacă.

10 decembrie este o zi de descătușare. Vorbim astăzi despre gândurile bune pe care urmărim să le împărtășim celorlalți, despre curajul pe care l-am dovedit în condiții grele în primele patru zile ale săptămânii și despre rezistența la efort care ar putea să fie privită ca o rezistență împotriva minciunii, ciudățeniilor comportamentale, aspect ce se va consuma în a doua parte a zilei. Descătușarea aduce, din nefericire, teama de a spune adevărul, ceea ce ar putea fi pentru unii un veritabil motiv să se retragă, să considere că singurătatea este cea mai bună soluție. În egală măsură, 10 decembrie poate fi considerată și o zi de aventură (tot ca o descătușare), doar că această aventură îi cere individului să se întoarcă spre simplitate și să renunțe la tristețea care îi spune că nu a găsit liniștea pe care o caută de mult timp și că în continuare trebuie să muncească, chiar dacă resursele sale sunt pe sfârșite. Avantajele periculoase ce apar în mijlocul acestei zile susțin acest regret, dar aduc și o picătură de curaj care ne scoate dintr-o mare încurcătură. Minciuna pe care o citim din punct de vedere astral prin relația de careu dintre Lună și Luna neagră susține refuzul jocului, al oricărui joc, inclusiv cel al gândirii pozitive, al speranței sau cel al imaginației. Asta înseamnă întoarcerea către rațiune, iar procesul în cauză ne îndeamnă să credem că știm totul despre alții în situația în care despre noi nu știm aproape nimic.
Prin urmare, 10 decembrie ne pune în fața unor încercări foarte interesante pe care, abordându-le cu interes, să le descoperim că sunt încărcate de înțelepciune și care ne spun acum ce trebuie făcut pentru ca relațiile pe care le avem acum cu cei din jur să se consolideze și să devină mai trainice. Curajul pe care îl dovedim astăzi se bazează pe încredere în sine, pe o eliberare, pe descătușare, nu pe o energie suplimentară venită din afară. Unii vor fi chiar rigizi, severi, duri cu cei din jur găsind cele mai potrivite cuvinte pentru a-i demotiva, pentru a le fura din energie și a le arăta că nu se pricep la ceea ce spun că știu să facă foarte bine. Faptul că sunt inventivi și curajoși nu înseamnă prea mult pentru că elementul principal al acestei zile este acela de a rezista laudelor false, fățărniciei sau minciunilor tendențioase.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne pierde vremea aplaudând, lăudând inutil sau demonstrând că suntem deasupra celorlalți. Respectul se câștigă, nu se impune. Ceea ce este impus nu ține de respect, ci de teama în fața unei autorități.

Ridicolul este împrăștiat ca puful de păpădie. Avem nevoie de cuvinte frumoase pentru a ne motiva. Sensibilitatea trebuie protejată. Călătorii neprogramate. Un personaj slab poate deveni foarte sensibil dacă nu este încadrat greșit sau intimidat. Atragem atenția prin cuvinte frumoase. Câștig rapid obținut din prospectarea noului sau din depășirea unei limite legată de puterea de convingere, demonstrarea unui exemplu personal sau expunerea celorlalți la o viață interioară bogată. Severitate față de sine. Dorința de studiu. Planuri frumoase de viitor.

11 decembrie este o zi frumoasă, chiar dacă suntem loviți puțin de ridicol și acesta scoate în evidență defecte pe care le-am mai arătat și în celelalte zile ale săptămânii, dar la momentul respectiv au fost cumva umflate de gravitatea unor întâmplări. Singurele elemente care ne vor crea un ușor disconfort sunt cele date de anumite replici, însă acestea, spre seară, vor scoate în evidență o bună sincronizare, dorințe care nu mai pot fi ținute în frâu, nevoia de a demonstra, la fel ca în ziua anterioară, că avem dreptate, că știm mai multe despre problema partenerului de dialog decât el însuși, că avem o viață interioară bogată și toată lumea trebuie să știe lucrul acesta. Provocările momentului sunt, de asemenea, frumoase și ele ne îndeamnă către a studia, către a ne completa ceea ce observăm că ne lipsește sau ceea ce ni se spune că ar trebui să cunoaștem mai bine. Pentru omul superficial ziua va fi dominată de o sensibilitate pe care poate ușor să și-o țină în frâu, iar pentru cel profund este una de educație. Rămâne în continuare activă acea componentă a puterii care ne face să cerem ceea ce nu am cerut până acum și să ne așteptăm să primim. Este adevărat, Primul pătrar ne face atenți la această componentă emoțională, pentru că, oricât de profund ar fi, fiecare deține o latură asupra căreia mai trebuie să revină pentru a o șlefui. Despre acea latură este vorba astăzi, în special în a doua parte a zilei, atunci când vorbim despre severitate față de sine sau despre dorința de a ne însuși lucruri noi. Din fericire astăzi schimbul de experiență va fi ușor, avem carismă și deținem o atitudine de învingător ca și cum nimic nu ne poate sta în cale. Avem nevoie, însă, să fim atenți pentru că atunci când dezamăgirea va fi mai mare atunci va apărea și un avantaj potrivit nevoilor de acum. Lucrul acesta se va accentua acum, în această zi, dacă avem încredere că bogăția interioară pe care o simțim nu este rezultatul unui defect sau a unei diversități periculoase. Această bogăție interioară nu are structura pe care o remarcăm astăzi doar pentru că în zilele anterioare nu am renunțat la greutăți sufletești sau sociale inutile, nu ne-am detașat sau nu ne-am izolat de posibile pericole și acum le cărăm pe toate în spate, ci expresia unei abundențe pe care o deținem deja și care ne spune că nu mai este nevoie să cerem ceea ce universul ne-a oferit. Avem nevoie doar să respectăm mesajele care ne vin din jur, să nu dramatizăm dacă ni se vorbește altfel decât ne așteptăm sau în acțiunile pe care le-am stabilit de comun acord cu cei din jur apare un personaj care nu respectă desfășurătorul.
Prin urmare, 11 decembrie este o zi de educație, atât în ceea ce privește gestionarea corectă a emoțiilor, dar și în a înțelege și a accepta că fiecare persoană are propriul său mod de a se exprima, de a interacționa, de a se prezenta. De asemenea, astăzi vom citi mult mai ușor intențiile pe care le au cei din jur pentru a câștiga rapid, pentru a demonstra că știu, referitor la problema pe care o întâlnesc acum, mai mult decât cel în cauză. În plus, partea cea mai frumoasă ține de întoarcerea către studiu și tocmai de aceea planurile de viitor vor fi frumoase și durabile. Practic, 11 decembrie este o zi reușită, fiind considerată cea mai frumoasă zi a acestei săptămâni. Astăzi înțelegem că parcursul existențial din această perioadă depinde de imaginație și că această imaginație nu este expresia unei structuri interioare dezordonate, ci un instrument de lucru. Nu se întâmplă nimic rău dacă astăzi ne lăsăm în voia schimbărilor, până și călătoriile neprogramate sunt lipsite de pericol din care putem învăța mai multe sau extrage de acolo emoții care ne pot face viața mai frumoasă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți asupra mesajului primit din partea vocii interioare. Această voce ne cheamă către a trăi intens sau către a studia mai mult. Restul, sunt detalii.

Luptă pe baza unui refuz. Prea multă energie. Structurare pe favoruri false sau pe ambiția de a depăși un om pe care, până acum, l-am considerat mai responsabil. Regrete au doar oamenii slabi. Ceilalți sunt motivați să învingă un adversar sau să doboare un obstacol. Prea multe schimbări ne duc spre instabilitate. Respingerea venită din partea celorlalți se transformă într-o motivație pentru a ne stabili noi obiective și a ne depăși niște frici.

Ultima zi a săptămânii ne îndeamnă spre a înțelege mai bine relațiile în sensul că acestea vor fi încărcate de un oarecare refuz, ca și cum suntem invitați să fim mai responsabili decât este cazul deși suntem prea ocupați cu regretele pe care le-am parcurs în zilele anterioare și la care încă nu am renunțat. Astăzi Soarele și Neptun își definitivează careul ce a fost activ toată săptămâna și se accentuează acea stare de oboseală care a avut în celelalte șase zile ale intervalului pe care le analizăm un crescendo interesant și care de fiecare dată spunea că avem nevoie de un moment de respiro, că refuzul acestuia este, în realitate, cauza tristeții pe care am trăit-o în această perioadă. În cuvinte mai simple, astăzi ne întoarcem privirea către anumite reziduuri și suntem dezamăgiți de noi înșine invocând tot felul de motive, printre care o anume respingere pe care am parcurs-o toată săptămâna se evidențiază față de celelalte. Oamenii slabi au o zi proastă când realizează că dețin acea energie care să ne permită în continuare să întrețină anumite schimbări, anumite transformări ce țin de dimensiunea socială, însă sunt prea legați de relații, de asociere, de speranțele pe care și le-au pus în oamenii cu care de curând au interacționat. Nu mai au suficient de multă putere pentru a găsi noi motive și din această cauză regretul ține locul retragerii, lăsând în urma sa o mare confuzie. De altfel, nici energia intensă pe care o resimțim acum nu are continuitate, ea fiind emanația pe care Luna din Berbec o oferă acestui context astral care este un foc scurt și intens, care primește doar dreptul de a lucra cu favorurile false sau de a întreține un orgoliu, o ambiție pe motiv că avem obligația sau datoria morală față de comunitate să fim mai buni, să depășim exemplele care ne-au marcat faptele de-a lungul acestei săptămâni. Dacă Soarele și Neptun ar fi împlinit o opoziție am fi vorbit despre evenimente sociale care s-ar fi întins pe o perioadă mai mare de timp, care ar fi avut asupra psihicului uman un alt impact. Așa, o mare parte a dramelor pe care le parcurgem pe 12 decembrie se petrec în intimitate, în capul fiecăruia, neavând legătură cu realitatea. Astfel, teama de eșec îi îndeamnă pe unii să stabilească noi obiective crezând că transformarea, cu care s-au jucat de-a lungul întregii săptămâni, așa cum se joacă un copil cu imaginația, cea mai frumoasă jucăria sa, a trecut într-o nouă etapă.
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce o intensitate fără să ne ofere un scop. Cei educați sunt avantajați de această dispunere astrală. Ceilalți, vor vorbi despre lucruri pe care nu le-am împlinit, dar o vor face cu regret căutând să învingă un adversar sau să doboare un obstacol pentru a justifica starea de tensiune continuă în care se află. Singurul element care durează mai mult de o zi este această nevoie de luptă, de confruntare, această sfidare pe care cu greu o vom ține sub control. Cu toate acestea ne vom petrece o mare parte a zilei (în special spre seară), gândindu-ne la valabilitatea lucrurilor, relațiilor, a promisiunilor, a speranțelor. Nevoia de luptă pe care o resimțim astăzi ne ține atenția trează, mușchii încordați, însă prețul pe care îl vom plăti va fi suficient de mare încât golul lăsat în urmă să fie greu de acoperit.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne grăbi să alegem pentru că intensitatea acestei zile nu durează și nici nu poate aprofunda soluțiile problemelor de acum.