4 – 10 mai 2015

4 – 10 mai 2015 este săptămâna cultivării sentimentelor puternice și a beneficiului obținut prin efort constant. În acest interval, care debutează cu Luna plină din 4 mai, se va lucra foarte bine cu sentimentele puternice. Am mai avut ocazia de-a lungul timpului să vedem ipostaze, unele dintre ele destul de dure și de apăsătoare, în care suntem îndemnați să facem pace cu trecutul. De puține ori însă ni s-a întâmplat să fim încărcați de sentimente atât de puternice, să privim totul prin filtrul acestora și, în plus, să judecăm necesitatea de a merge mai departe doar prin acele beneficii obținute prin muncă sau prin efort susținut.
Așadar, săptămâna de față le vorbește oamenilor despre o altfel de putere și îi îndeamnă să-și revizuiască toate achizițiile pe care le-au acumulat în acest an, în special în două mari perioade: începutul lunii ianuarie și finalul lunii aprilie. La momentul acela am considerat că evenimentele pe care le traversăm au nevoie de atenție maxima și l-am acordat acestora toată disponibilitatea de care am fost în stare. Anumite lucruri au fost înțelese greșit sau privite superficial însă poate nu ne-am dat seama că am dezvoltat față de acestea un atașament teribil. Atașamentul în sine s-ar putea să fi devenit în timp o mare problemă din cauza căreia soluțiile au întârziat să apară. Nu ne referim aici doar la cele diplomatice, acelea care chiar de la începutul acestui an sunt într-o tensiune continuă. Ne referim cu precădere la conflictul individului cu el însuși, acel aspect al vieții care devine pentru tipul acesta de analiză pe care-l facem aici, unul prioritar. În această săptămână visăam la un succes teribil, unii se vor exprima ca atare, vor ridica tonul, mâna sau se vor ridica pe sine la un anumit nivel, prezentându-se ca adevărate repere ce trebuie urmate. Obsesia puterii arată că acești oameni sunt și ei în suferință asemenea celor care nu au reușit să obțină putere. Atașamentul în sine îi îndeamnă pe aceștia să considere că nu pot trăi, nu au un loc în grupul de apartenența sau chiar în această lume decât dacă sunt în frunte, decât dacă se adresează celorlalți de pe o anumită poziție. La polul opus sunt cei care se tem să se exprime în această manieră, care refuză să iasă pe zona publică sau o fac discret de teamă ca nu cumva anumite forțe negative să-și unească intențiile și să le îndrepte împotriva lor.
Această săptămână nu este reprezentativă la capitolul evenimente astrale însă conține câteva care devin importante în a ne ajuta să punem noi baze afective și să facem în raport cu trecutul propriu o altfel de selecție. În primul rând, Luna plina din prima zi a acestei săptămâni împreună cu unghiul negativ dintre Soare și Jupiter le vorbesc oameni lor despre griji materiale și despre posibilitatea ca din cauza acestora să-și piardă controlul și să se adâncească și mai mult în orgolii, justiție invazivă sau abuzuri. Apoi, în ziua de miercuri, 6 mai, când Soarele și Pluton se vor afla într-o relație bună, vom fi încurajați să privim mai departe în timp și să înțelegem că nu cu toții vom ajunge acolo, ci doar cei care se așază pe o bază solidă. Începând cu ziua de 8 mai, când Venus va intra în zodia Rac, abordarea lumii și vieții va fi făcută dintr-o altă perspectivă. Ceea ce în primele patru zile ale săptămânii era puternic prin informație, în ultimele trei zile ale săptămânii devine putere prin emoție concentrată. După cum vom vedea în explicațiile inserate pe zile, accentuarea modului vibrator cardinal dă atașamentului acum o notă corozivă. Prea multă instabilitate și prea multă putere concentrată pentru un scop ce nu a fost încă verificat ori este adus cu forța din trecut. Apoi, în ziua de sâmbătă, 9 mai, descoperim că puterea are multiple conotații și sentimentele acestea profunde pot să fie și încărcate de drama, de nemulțumire sau de motive ce amplifică suferințele celorlalți.
Așa după cum se poate constata, această săptămână este marcată de grija că nu avem un loc în lume, neputința de a ne ridica la nivelul așteptărilor sau, la polul celălalt, tendința de a nu ține cont nici de pretențiile celorlalți, nici de greșelile personale și de a face totul pentru a ne situa la o înălțime nemeritată. Puterea nu are nevoie să se exprime prin lucruri atât de agresive. Am ajuns aici, în acest moment de impas, tocmai pentru că am considerat în trecut că numai așa ne putem pune în valoare puterea. În egală măsură, nu trebuie să uităm că anul 2015 este anul secretelor dezvăluite și nu înseamnă doar că aflăm tot felul de lucruri despre alții, că descoperim ceea ce nu ne-am închipuit că ar fi putut să facă cineva, ci intrăm în posesia unor informații valoroase și despre noi înșine. Aflăm dacă suntem puternici sau care este gradul de uzură, aflăm în ce mod suntem valoroși pentru cei din jur și care este rostul și scopul pentru care avem un loc de muncă, anumite sarcini profesionale ori suntem victimele unor condiționări sociale pe care nu am reușit încă să le depășim. Stabilitatea centrelor de putere poate însemna pentru noi toți un mare avantaj în sensul că se mai oprește din furtună și ne putem fiecare construi o partea a casei dărâmată de toate aceste evenimente.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne preocupa de faptele bune și, prin intermediul acestora, de a ne preocupa de înțelepciune. Cuvintele nu reprezintă totul, sentimentele de asemenea, dar împreună pot construi un edificiu care să ne aducă din această călătorie existențială, din acest arc peste timp, un înțeles aparte ce ne va fi foarte folositor de acum încolo, fie că acesta se referă la poziția pe care o avem, fie că ne încurajează să credem în lucruri pe care am considerat tot timpul că nu le putem face deși nu a fost așa, fie să descoperim pacea sufletească.

Griji materiale. Statutul social este judecat după acumulări. Funcția socială trebuie să susțină acum mofturile ori reacțiile temperamentale. Orgoliile sunt păguboase. Marile decizii care vizează raporturi sociale ample duc la ieșirea din impas. Grijile exagerate se risipesc. Se pierde prea multă energie prin lipsă de concentrare.

Ne aflam acum în fața unui mare moment de analiză. Nu doar pentru că se împlinește Luna plina, punctul cel mai intens și cel mai puternic al ciclului lunar, cât mai ales că această fază a Lunii construiește cu Jupiter un unghi interesant. Pentru că Soarele se va afla într-un careu cu Jupiter și, în consecință, pentru că se construiește o opoziție perfectă între Soare și Lună, și Luna va construi același tip de unghi cu Jupiter. Asta înseamnă că prima zi a săptămânii va fi dominată de necesitatea adoptării unei mari decizii, de a scoate la suprafață griji materiale, unele dintre ele exagerate, referitoare la risipă sau neputință.
O altă componentă importantă a acestei dispuneri astrale vine din faptul că statutul social va fi afectat, fie prin depășirea unei provocări, fie printr-un zdruncin puternic pe care o persoană îl poate traversa pornind de la anumite reacții temperamentale sau de la anumite mofturi ale celor din jur. Cu alte cuvinte, prima zi a săptămânii este și o zi a orgoliilor păguboase, a lipsei de concentrare sau a risipei, cea care nu vine dintr-o dată, ci pe care am construit-o din aproape în aproape și de-a lungul săptămânii anterioare. Suntem într-un mare efort de creație, de expresie, de așezare a colaborărilor pe alte baze în așa fel încât să avem impresia că ne aflăm în pragul unei mari transformări. Ceea ce va veni spre noi în această săptămână nu ține neapărat de schimbare, cât ține în mod special de fragmentarea segmentelor puternice. Acolo unde în săptămânile anterioare am avut de-a face cu un efort constant, acolo unde lucrurile au fost așezate de o manieră pozitivă sau eficientă, putem spune că avem de-a face cu un rezultat pozitiv în care grijile sunt de fapt mici tensiuni inerente ce apar atunci când urmărim să ținem cont de etapele derulării unui demers. În general, nu doar în cazul credinței, ci și în cazul activităților obișnuite, un om superior va prefera să facă totul cu bucurie, cu pasiune lăsându-se consumat de acest foc al creației. În această zi, pentru că Jupiter se află în Leu, ne aflăm în fața unei mari creații ce nu va putea fi abordată cu bucurie și nici cu încântare. Asta înseamnă că orice element tangent la creație va fi încărcat de durere sau de o anume tristețe pe care unii o vor argumenta pe baza interacțiunilor deficitare cu oameni de proastă condiție sau mai puțin pregătiți.
Înțelegem de aici că Jupiter un Leu într-o relație proastă cu Soarele din Taur ne duce într-un impas. Modul în care percepem lumea, modul în care alegem să interacționăm cu ceilalți nu ne ajută să depășim micile probleme personale, ci, dimpotrivă, ni le exagerează pe acestea și ne convinge că intensitatea lor negativă reprezintă singura realitate de care trebuie să ținem cont. Cu cât ne implicăm și mai mult în această explorare încordată, cu cât alegem din suita de evenimente doar cele care dor sau care nemulțumesc, cu atât mai mult concentrarea va scădea în intensitate și tentațiile își vor îndeplini mult mai ușor rolul. Așadar, în loc să fie o zi de provocare și de transformare, 4 mai poate fi o zi în care marile decizii se adoptă în condiții drastice sau cu foarte mare greutate ori persoană care hotărăște într-o anumită direcție să aibă impresia că are de rezolvat acum cele mai grele sarcini ale săptămânii.
Prin urmare, prima zi a săptămânii este o zi de progres prin constrângere sau suferință. În egală măsură, este și o zi în care ne reamintim despre relațiile proaste, despre oameni care nu se pot controla atunci când au de rezolvat anumite probleme și scot la suprafață atitudini proaste, deficiențe comportamentale ori se declară cu vehemență împotriva celor care nu sunt de acord cu ei. Prima zi a săptămânii ne aduce griji materiale sau teama că ceea ce am acumulat până acum s-ar putea să se ducă pe apa sâmbetei, să se risipească în van sau pur și simplu să fie consumată de acele persoane care nu au avut nicio contribuție în a le împlini pe acestea, așa deficitare cum sunt. Pentru că astăzi se împlinește și faza de Lună plină toate aceste sentimente vor fi explorate la o mare intensitate și grija că ne aflăm în fața unui mare obstacol va fi amplificată de tendința omului comun de a prefera din suita de evenimente să le aleagă doar pe cele care nemulțumesc sau dor.
Așadar, prima zi a săptămânii vine spre noi cu o realitate tulburătoare. S-ar putea ca astăzi să ne întâlnim cu situații foarte ciudate, neobișnuite pe care să le înțelegem greșit sau față de care să avem o înțelegere foarte subiectivă. Spre exemplu, există mulți oameni care preferă să nu le spună celorlalți cum anume să se poarte cu ei. Dacă sunt solicitați, dacă sunt întrebați sau dacă li se cer acestora informații suplimentare, aceștia vor declara că nu urmăresc să-i dreseze pe cei din jur, să le spună în permanență cum să se poarte și ce reacție să aibă pentru că vor să aibă cu aceste persoane o interacțiune spontană. Atunci când un partener de dialog știe la ce anume se așteaptă celălalt s-ar putea ca intenționat să-și modifice comportamentul. În felul acesta, persoana care preferă să-i lase pe ceilalți în libertate, care nu dorește să-i constrângă cu ceea ce apreciază la alții, trăiește, prin aceste interacțiuni libere, o stare aparte. În această primă zi a săptămânii acestea sunt ființele cel mai ușor de rănit, acestea vor colecta din jur cele mai multe reacții nefirești din partea oamenilor care, în general, așteaptă să li să spună cum anume să se poarte. Libertatea în această zi are conotații dure și luciditatea de care este însoțită lasă adesea răni adânci pe care un om și le va vindeca foarte greu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a urmării să înțelegem de ce nu este bine să judecăm nivelul unui om doar pe baza câtorva reacții pe care le are la un moment dat. Vom fi mult mai câștigați astăzi dacă iubim, până și limitările sau agresiunile celorlalți, fără a ne atașa de obiectul iubirii, decât să intervenim cu o dreptate inutilă și tragică.

Disputa dintre două persoane duce la dispută între două instituții. Este reînviat un conflict mai vechi. Se caută implementarea dreptății cu forța. Sedimentare. Grijile împărtășite sunt confirmate de ceilalți. Apel la prieteni vechi. Trecutul este un balsam.

A doua zi a săptămânii este plină de surprize. În prima jumătate a sa Luna se va afla într-o relație proastă cu Marte urmând ca în mijlocul zilei să treacă în zodia Săgetător și, spre seară, să se afle într-o conjuncție cu Saturn retrograd. Dacă în ziua anterioară a avut de împlinit o relație proastă cu Jupiter aflat în mers direct prin Leu și toate lucrurile bune au fost răstălmăcite, astăzi, prin conjuncția Luna-Saturn ne vom întâlni cu lucruri rele pe care vom avea tendința de a le vedea ca pe niște lucruri bune. Această situație răsturnată ne îndeamnă să sedimentăm puținele lucruri pe care le-am învățat în ziua anterioară sau pe care ni le mai amintim că le-am parcurs în ultima perioadă. Va apărea la un moment dat un episod încordat, dur, marcat de o înțelegere proastă sau de-o discrepanță între adevărul subiectiv și cel obiectiv. Pornind de la acele gânduri, de la acele atitudini, oamenii vor reînvia un complot mai vechi și îl vor pune în aplicare în această zi gândind, pentru început, încercările din săptămâna anterioară și, apoi, în a doua parte a zilei, urmărind să transforme realitatea pe care o reînvie într-un balsam al durerilor trecutului.
Pentru că, în mijlocul zilei, Luna trece de la o zodie rece la una calda, de la un semn de apă la un semn de foc, vom avea impresia că ziua este duplicitar, că suntem îndemnați să facem ceva și în realitate nevoia ne cere să împlinim alte obiective sau deziderate. Rămân în continuare active o parte din grijile zilei de ieri, pentru că Soarele se află în continuare în fereastra careului cu Jupiter și încă ne mai amintim de intensitatea unor lucruri nefirești. Poate de aceea căutăm astăzi cu insistenta anumite soluții și atunci când întâlnim unele dintre ele care seamănă cu ceea ce ne închipuim le acordam o mai mare atenție decât trebuie.
Cel mai bun lucru pe care am putea să-l facem astăzi este acela de a face apel la prietenii mai vechi. Educația pe care am cultivat-o împreună cu aceste persoane, experiențele lor de viață sau pur și simplu interacțiunile pe care le-am alimentat de-a lungul fazelor maxime ale acestor prietenii sunt astăzi confirmări ale faptului că viața poate fi trăită și prin bine, nu doar prin constrângeri sau suferință. Atunci când ne îndreptăm atenția către o persoană din trecut este foarte posibil ca înclinația către atașament, alimentată în ultimele zile, cât Luna s-a aflat în zodia Scorpion, să ne îndemne astăzi să-i judecăm pe cei din trecut după înțelegerile pe care le avem acum. Aceste înțelegeri ni se vor părea soluții miraculoase și ne vom considera privilegiați pentru că le deținem uitând că trecutul nu a beneficiat de așa ceva, că evenimentele, în special cele pe care le judecăm și în care am fost parte integrantă, pentru simplu motiv că au structura pe care dorim să o corectăm acum, nu au beneficiat la vremea aceea de aceste observații. În virtutea acestor situații ne întoarcem spre persoanele din trecut aruncând în ele cu aceste concluzii crezând că numai așa le putem ajută. Cu alte cuvinte, ni se întâmplă ca-n celebra vorbă de duh „Socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din piață”.
Prin urmare, ziua de 5 mai ne pune în fața unor situații pe care să nu fim în stare să le vedem pe cât sunt de dificile. În primul rând, reînviem un conflict mai vechi, nu din dorința de a readuce în prezent o problemă, ci din necesitatea de a sedimenta o experiență. Adică încercăm să ne alegem din ceea ce am parcurs în săptămâna anterioară cu ceva mai bun și ne trezim că ne amintim în detaliu și gustul amar al experiențelor dure, conflicte pe care le vom retrăi în prezent ca și cum nu au fost șterse, nu au fost uitate și nici ignorate.
Din fericire, există și o experiență interesantă care rămânem în urma acestor evenimente și aceasta este marcată de forță. Aceasta se folosește de forța pentru nedreptate și, paradoxal, declară că, prin utilizarea acesteia, dorește chiar dreptatea. În tot acest haos, în toată această frământare socială ne vom îndrepta atenția către prieteni mai vechi, către colaboratorii cu care am dezvoltat un anumit schimb de informații sau de valori în săptămâna anterioară și încercăm prin ceea ce ne amintim acum să îndulcim puțin atmosfera. Multe din evenimentele acestei zile ne vor lăsa impresia de instabilitate și avem nevoie să fim puternici și realiștii, să ne întoarcem spre trecut pentru a înțelege, nu pentru a retrăi sau dacă există și situații care ne îndeamnă să retrăim atunci să lăsăm atașamentul deoparte pentru că de-acolo ne vin marile griji, marile probleme sau tensiunile care, de altfel, sub o altă formă, au generat în săptămâna anterioară atât de multe probleme și tensiuni. Cu alte cuvinte, problema nu este în afară, nu este la celălalt și nici măcar în societate, ci în modul cum interpretăm tot ceea ce ne atinge. Dacă nu cădem în patima de a folosi puterea în scopuri egoiste atunci reîntoarcerea la relații mai vechi, reîntâlnirea cu oameni pe care nu i-am văzut de mult timp, această trecere de la un nivel la altul din cauza agitației și pentru a găsi o soluție, se transformă într-un mare beneficiu care ne duce acolo unde am dorit încă din dimineața acestei zile să ajungem, adică să sedimentăm o învățătură de viață ce ne va fi folositoare și în această săptămână, până la finalul ei, dar și de-a lungul lunii mai.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a separa problemele personale de ceea ce există în societate. Atunci când le amestecăm avem tendința de a învinui tot ceea ce există în exterior de ceea ce nu putem rezolva în interior. Atunci când interiorizăm problemele sociale structura de rezistență se suprasolicită, apar dureri fizice, dureri de încheieturi, dureri de oase, disfuncții metabolice sau o stare proastă marcată de frică, disperare și furie. Avem nevoie să găsim echilibrul între dimensiunea personală și cea socială pentru a nu strica nimic din ceea ce este bun în ambele tabere.

Se caută urgent o metodă de eliberare de tensiune. Marile proiecte ale vieții depind de această curățare a sufletului. Nevoie de dreptate. Viziunea de ansamblu nu susține dreptatea cerută acum. Observații constructive. Bazele celorlalți par mai solide. Grija că ținta nu va fi atinsă mobilizează mari resurse. Riscul de a folosi întreaga energia pentru a combate un rău lipsit de importanță.

Abia acum înțelegem de ce întreaga săptămână se situează sub frecvența devizei care ne îndeamnă să cultivăm sentimentele puternice și să primim acele beneficii pe care le-am solicitat prin efort propriu. Astăzi Soarele și Pluton se întâlnesc într-un trigon perfect, iar Luna va încerca să construiască o relație bună cu Axa Dragonului, fără a putea media o problemă de destin și fără a duce mai departe nevoia de dreptate așa cum s-a înfiripat în primele două zile ale săptămânii. Încă din noaptea de marți spre miercuri Luna se va afla într-o relație proastă cu Mercur din domiciliu, adică din zodia Gemeni, transferând pe umerii celorlalți o atitudine ne cuviincioasă față de sine considerând că dacă suferim atunci altul este de vină, dacă avem conștiința pătată înseamnă că a existat o mare presiune socială, noi neavând nicio vină. Aceasta atitudine reprezintă începutul unei direcții negative aferentă acestei zile. Ea însă, din fericire, nu va putea să fie definitorie pentru construcția care își are rădăcinile în evenimentele acestei zile. Astfel, se pun bazele solide ale unor înțelegeri aparte care, până acum, au activat în spatele evenimentelor evidente, bazate pe observații constructive fără a exista riscul ca implicându-ne în situații de genul acesta să risipim o energie importantă. Pentru că Luna se află acum într-o relație proastă cu Luna neagră și suntem îndemnați către ceea ce nu este firesc, frumos sau semnificativ, s-ar putea să fim tentați să alegem metode proaste de detensionare. Dacă dintr-o dată ne simțim slăbiți, dacă nu avem rezistență la efort vom avea proasta inspirație să ne implicăm în activități dinamice crezând că doar așa compensăm lipsa de activitate din ultima vreme. Acesta este, de altfel, un exemplu, pentru că atitudini de genul acesta răsucite vom avea de-a lungul întregii zile și diversitatea lor va fi una foarte mare. Pentru a face fața acestor porniri avem nevoie de resurse puternice. Soarele din Taur va încerca să administreze, să valorifice un fond care există deja. Este adevărat, pornind de la acest fond se poate ajunge și la o îmbunătățire considerabilă a patrimoniului personal. Adică să ne sporească averea, numărul prietenilor sau chiar puterea de influență. Nu este însă o condiție absolut esențială ca, având o bază, un minim patrimoniu, să ajungem neapărat la performanță. Pentru a se împlini lucrul acesta va fi nevoie de o dreptate obiectivă. Ne amintim acum că la începutul săptămânii, când s-a împlinit careul perfect dintre Soare și Jupiter ne-am jucat de-a dreptatea și am considerat că dacă invocăm dreptatea care ne reduce grija zilei de mâine înseamnă că am rezolvat o mare problemă. Acum vedem cât de tare ne-am înșelat la începutul săptămânii.
Un element absolut special care este integrat în ecuația astrală aferentă zilei de 6 mai vine din faptul că, fie că ne referim la informație sau ne referim la o persoană, vom avea clar astăzi senzația unei prezențe protectoare, a unei forțe care ne trezește o vibrație echivalentă în interior încât să depășim un obstacol personal sau să ne redobândim starea de confort.
Prin urmare, ziua de 6 mai duce mai departe un optimism complicat cu care am luat contact în ziua anterioară. Faptul că în seara zilei de 5 mai s-a împlinit conjuncția dintre Lună și Saturn a dat startul unei sedimentări complicate. Unii, implicându-se în evenimente importante care s-au consumat în ultimele săptămâni sau poate chiar în ultimele zile, uitaseră de persoane importante sau de tipul de colaborare pe care l-au dezvoltat cu acestea. Acum, în toată această agitație interioară, din dorința de a găsi o soluție, de a ne mobiliza pentru a proteja resursele pe care le au sau pentru a le înmulți, constată că prietenii, asociații sau colaboratori au avut o altă calitate decât au crezut la momentul acela. Desigur, pentru a realiza acest proces, pentru a obține și beneficii de pe urma lui, este nevoie să se îndeplinească o condiție. Această condiție nu vine din cât avem și cu cine împărțim, ci din disponibilitatea de a face lucrul acesta, deși suntem convinși de realitatea unei forțe negative care ne oprește să facem ce trebuie. Între concepția personală și realitate este o mare diferență, însă acest lucru vom conștientiza de vineri încolo, după ce Venus va intra în Rac. Acum suntem prea siguri pe informațiile pe care le deținem, prea încrezători în șansa destinului, pe resursele pe care le avem și, considerându-ne norocoși pe această linie, avem încredere că toate observațiile personale sunt corecte. Da, este posibil ca toate observațiile să fie corecte, că toate interacțiunile să fie pozitive însă faptul că ne preocupăm de lucrul acesta arată că, pentru îndeplinirea unui deziderat atât de ambițios ca acesta formulat astăzi, va fi nevoie de o curățare a sufletului. La un moment dat, acest orgoliu de a ne considera într-un anumit fel, fie și prin atribuirea unei imagini greșite, va fi o barieră care nu ne va permite să regresăm, să ne întoarcem la un mod de a fi greșit sau periculos.
Dacă lucrul acesta este îndeplinit atunci putem considera că ziua de 6 mai este o zi de creație. Grija va fi transformată în altceva și puterea personală se va ridica deasupra unor interdicții pe care noi înșine le-am pus. Fără acestei interdicții personale, fără interacțiuni complicate, apăsătoare sau delicate, nu doar supraviețuim, că nu acesta este rostul, ci ne îmbogățim energia personală și sufletul se poate curăța de prejudecăți, deci avem posibilitatea să progresăm. Trigonul Soarelui cu Pluton lucrează acum împotriva acestor prejudecăți care mențin o stare de tensiune și ne afectează simțul realității.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta că succesul viitorului se poate așeza și pe alte baze decât credem în acest moment. Fără tensiunea prezentului, fără acea încordare educata din trecut vom fi cu adevărat mai puternici și mai lucizi. Pe putere suplimentară și pe luciditate sporită patrimoniul personal se poate îmbogății fără prea mare efort. De altfel, astăzi, acolo unde evenimentele sunt marcate de mare efort, acolo avem un obstacol. Cu alte cuvinte, 6 mai, din acest punct de vedere, este și o zi educativă.

Cuvinte folosite fără risc. Răsturnări de situații prin acceptarea modificării de traseu. Originalitatea este privită ca un neastâmpăr. Binele este câștigat cu mare efort. În absența dreptății se cere o dovadă care să certifice o valoare. Derapaje verbale.

Înainte ca planeta Venus să treacă în zodia Rac are de împlinit o opoziție dură cu Luna. Este, practic, ultimul unghi de acest fel înainte ca structura afectivă să se orienteze către alte resurse sau instrumente de lucru. Momentul acesta când Luna parcurge și ultimul segment al zodiei Săgetător ne convinge că toată această agitație este rea. Răsturnările de situație care sunt întreținute acum de o dispunere ciudată pe care planetele individuale Mercur și Marte o au încearcă să simuleze originalitatea, iar binele obținut ne lasă impresia de mare efort.
Această trecere a planetei Venus pe ultimul grad al zodiei Mercur ne îndeamnă să lucrăm cu informațiile într-un alt mod, să considerăm că dacă am ajuns la o informație în mod sigur aceasta ne alimentează toate aspirațiile și este în mod indubitabil o gară prin care trenul vieții trece. În realitate, Venus, trecând pe ultimul grad al zodiei Gemeni, ne aduce aminte de regrete, nu pentru că aceste evenimente s-au consumat așa cum ni le amintim acum, ci pentru că facem o selecție mai dură, ne implicăm în evenimentele acestea cu o certitudine falsă. În felul acesta se pune prea multă greutate pe noțiuni, pe sens, pe raportul complicat pe care un individ îl are cu comunitatea atunci când trebuie să se justifice pentru alegerile pe care le-a făcut. De aceea se spune că pe aceste conjuncturi binele este câștigat un mare efort și puțin vor fi aceia care se vor mai gândi la o dreptate obiectivă când au de dus în spate o greutate atât de mare.
Partea bună a acestei zile vine din faptul că Luna de pe ultimul segment al zodiei Săgetător îi îndeamnă pe oameni să facă performanță în domeniile în care lucrează. Nu se știe însă dacă toți ajung la nivelul la care aspiră, nu se știe dacă performanța tuturor celor care se implică pe zona publică este într-adevăr un element de referința ori un exemplu pentru ceilalți. Știm însă că în raport cu ceea ce au făcut până acum momentul 7 mai ne aduce un pas înainte. Poate până la sfârșitul săptămânii sau în săptămânile următoare va apărea un personaj care să ne spună unde am greșit și în ce constă această performanță. Poate în intervalul indicat mai sus vom afla care este prețul pe care trebuie să-l plătim pentru succes. Abia atunci vom realiza că acum dorim să fim deasupra tuturor, să cumpărăm o liniște de moment cu calitățile destinului, cu aceste achiziții la care am ajuns foarte greu. Cei care lucrează cu energia, care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor fi îndemnați acum să se desprindă de plăcerile dureroase, de încrâncenarea cu care tânjesc după bucurii pe care nu și le pot împlinii de unii singuri. Dacă reușesc să se desprindă vor avea acum un evident sentiment de libertate cu care vor porni la drum, în tot acest tranzit al planetei Venus prin zodia Rac, cu o calitate rară pentru stadiul în care se află acum omenirea, adică devin liant între calitățile oamenilor sau chiar între obiectivele marilor grupuri. Aceste persoane care se scufundă în probleme și apoi se desprind de ele cu îndrăzneală, cu curaj și demnitate sunt adevăratele exemple pe care omenirea le va aprecia mult în această săptămână. Nu este cazul însă să ne așteptăm ca acest exemplu să fie valorificat astăzi, când Venus va trece pe ultimul grad al zodiei Gemeni. Acum oamenii vor prefera să vorbească despre ceea ce strălucește mai tare chiar dacă asta îi îmbolnăvește. Asta nu înseamnă că valoarea acelor oameni, dacă există, va fi trecută cu vederea și mai târziu. Până la sfârșitul săptămânii vom auzi de oameni modești care dintr-o dată devin foarte cunoscuți, apreciați, vom auzi de ființe care prin această formă de dezvăluire își împlinesc o parte a destinului lor. Asta înseamnă că opoziția Mercur-Saturn este mediată de Capul Dragonului.
Prin urmare, 7 mai pune în fața unor elemente folositoare pe care suntem tentați să le răstălmăcim sau să le vedem dintr-un unghi care le deformează. Unii le vor vedea pe acestea foarte mici, alții le vor vedea foarte mari, cert este că în această zi multe din situațiile pe care le parcurgem ne lasă impresia că nu există cale de mijloc. Succesul câștigat în această zi în care cuvintele au un foarte mare factor de risc, ne lasă impresia că este atins doar pentru a răsturna o situație, doar pentru a-i da o replică, doar pentru a atrage atenția asupra unor lucruri care, din unghiul acesta din care privim noi, par periculoase. De aici și mari derapaje verbale ce vor fi argumentate atât prin considerente de ordin interior, o stare proastă sau o aducere aminte peste care nu se poate trece, fie prin considerente de ordin exterior adică o nesincronizare sau întâlnirea cu ridicolul.
Elementele bune ale acestei zile încearcă să ne aducă în centru atenției ideea de necesitate a performanței. Este adevărat, în toate activitățile în care ne implicăm dorim la un moment dat să obținem un mare avantaj. Unii nu-și formulează acest mare avantaj doar pentru a fi în competiție sau a trece înaintea celorlalți, ci vor să fie mai buni, mai puternici sau mai bogați în raport cu ceea ce au fost până la un moment dat.
În egală măsură, ziua de 7 mai este și o zi de putere, fără a ne duce în mod obligatoriu la sporirea patrimoniului personal, cât la a ne îmbogății în informație sau în a ne ajuta să aflăm mai multe despre noi înșine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi de răsplată. Dacă, gândindu-ne la răsplată, cerem mai mult decât oferim, dacă judecata ne spune că a oferi înseamnă un efort în plus sau un stres înseamnă că la mijloc se află o dizarmonie și de la această dizarmonie până la derapaje verbale, cuvinte riscante sau sensuri folosite împotriva adevărului obiectiv, nu este decât un pas.

Sentimentul este restrictiv. Tendința de a recâștiga timpul pierdut. Se neagă greșelile trecutului pentru ca prezentul să pară bun. Atașament față de cămin. Căldura este înlocuită cu atașamentul. Binele este făcut pentru a îndatora pe cel din preajmă. Sentimentul apartenenței la un grup consolidează starea de confort. Inspirație. Acțiuni bune pentru sine.

Cu trecerea planetei Venus în zodia Rac intrăm într-o altă zonă. Dacă pe zodia Gemeni informația a fost foarte importantă, acum sentimentul devine prioritar însă el nu se poate exprima la adevărata sa putere pentru că Luna, abia intrată în zodia Capricorn, se va afla într-o relație proastă cu Axa Dragonului și ceea ce simțim devine restrictiv, adică nu se mai potrivește cu cerințele prezentului.
Este adevărat, multe lucruri pe care le întâlnim astăzi se vor traduce din cuvinte în sentimente și ne vom aștepta ca toată lumea din jur să integreze aceste informații, să le vadă așa cum le transferăm sau să le așeze în locul potrivit. Deci întreaga zi de 8 mai va fi dominată de sentimentul că facem ceva important și că ne aflăm pe drumul cel bun. Cu Venus în zodia Rac și cu Mercur în zodia Gemeni vom putea astăzi, în plus față de ceea ce s-a întâmplat în zilele anterioare, să ne vindem foarte scump marfa. Știm care este prețul corect, știm cât de valoros este ceea ce deținem și cât de important este pentru cel care solicită ceea ce avem de oferit. Cu alte cuvinte toată tensiunea pe care o întâmpinăm astăzi, în primul rând din careul Lunii la Axa Dragonului și apoi, ca o consecință, din începutul tranzitului planetei Venus prin zodia Rac, devine un exemplu de înțelegere, de putere sau de abilitate în a gestiona corect greșelile trecutului. Unii vor putea acum să reformuleze o eroare mai veche într-un mod atât de neobișnuit încât suferința din prezent să pară o adevărată virtute.
În egala măsură, există o mare diversitate de tentații cu care ne întâlnim astăzi și prin intermediul cărora oamenii vă reuși să-și scoată din subconștient multe informații, atitudini ascunse sau să vorbească vrute și nevrute, fără nicio barieră, fără autocenzură, atrăgând atenția celor din jur, nu prin căldură sau prin generozitate, cât mai ales prin atașament. Venus din Rac este o adevărată maestră în a lucra cu acest atașament și în a și-l justifica în așa fel încât să poată fi o sursă de stres sau un mijloc de a se evidenția ori de a se ridica deasupra celorlalți.
Dar sentimentele puternice sunt adesea construite prin alte instrumente, prin alte expresii care sunt explorate periodic și care sunt tangente la siguranță și loialitate. Dacă, astăzi, prin ceea ce selectăm din ceea ce știm despre noi înșine sau din ceea ce știm despre ceilalți, vom reuși să ne simțim stabili în prieteniile personale sau în colaborările pe care le avem de ceva vreme atunci vom reuși să ne împlinim un deziderat important al zilei de 8 mai. În felul acesta, putem amplifica aceste sentimente înălțătoare, iar acțiunile bune să le îndreptăm și față de noi înșine, nu doar față de ceilalți. Pentru că Luna se află astăzi într-o relație proastă cu Axa Dragonului semnul care ne vine din exterior ne pune în dificultate. Nu avem cum în această zi să ne coordonăm pașii după semnalele din prezent. Relația bună a lui Mercur cu Axa Dragonului, fără a se media tendința Nodurilor, face referire la un întreg istoric, la o arhivă întreagă de informații la care avem acum acces și pe care o vom folosi cu inspirație și deschidere. Nu putem însă construi într-un timp atât de scurt un edificiu atât de mare. Starea, sentimentul sau deschiderile care se ivesc în această zi nu pot atinge durabilitatea până când ziua se va încheia. Ceea ce este bun și durabil se împlinește în această zi, nu este creat acum.
Prin urmare, 8 mai este o zi de cucerire. Venus, chiar dacă este foarte emotivă în zodia Rac, pentru că trece de pe un mod vibrator mobil pe unul cardinal sentimentele devin vulcanice, puternice și concentrate. Concentrare nu se face prin sporirea diversității, ci se face prin sporirea presiunii. Cu alte cuvinte, ceea ce devine astăzi tangent la ideea de atașament are în spate o presiune teribilă. Nu este cazul să cădem în păcat și să considerăm că dacă astăzi primim o critică a fost o stare de moment. Dacă derapajele care s-au mai păstrat și în această zi lasă urme, impresionează partenerul de dialog, în mod sigur argumentele acestora sunt construite în timp. Asta înseamnă că trecem de la diversitate verbală la diversitatea afectivă și dacă până mai ieri atunci nu aveam cuvintele la noi eram îndemnați să tăcem, acum considerăm că exprimarea afectivă este mult mai importantă și nu mai contează discursul.
În egală măsură, momentul 8 mai este și ipostaza în care expresia libertății devine accesibilă tuturor. Nu este un lucru obișnuit ca prin intermediul lui Venus din Rac să se vorbească despre libertate. Știm însă că agresivitatea obține rezultate bune pe termen scurt și despre aceasta vorbim în 8 mai când Venus intră pe un semn cardinal, iar Luna, de pe semnul cardinal complementar, realizează un careu cu Axa Dragonului, de asemenea, pe o axă cardinală.
Din această cauză, mulți se vor simțim constrânși sau îndemnați să-și țină alături avuția având o reacție ca în fața unui vânt foarte puternic. Se strâng unii pe alții la piept, își fac declarații, spun cuvinte în care nu cred doar pentru a-și proteja acest sentiment care devine acum mult mai important decât ar fi fost în zilele anterioare sau, ca intensitate, devine la fel de important pe cât era de importante cuvintele în primele patru zile ale săptămânii. Cine reușește să facă acum o distincție clară între sentiment și informație va reuși să-și canalizeze talentul, deschiderea sau comunicarea către noi idealuri, către noi ținte și atașamentul față de cămin să se îmbrace în haine noi, să nu fie păgubos și nici așezat în calea evoluției.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa astăzi în voia inspirației. Faptele bune, cele care nu sunt atinse de inspirație, își trimit beneficiile către comunitate. Dacă ne deschidem sufletul atunci prin aceeași poartă generoasă prin care intră inspirația va intra în adâncimile ființei și rezultatele bune la care am lucrat în ultima perioadă. Dacă ne confruntăm cu tensiuni, cu motive de ceartă, de conflict sau dacă ne vom petrece toată ziua fiind nemulțumiți de faptul că nu primim mai mult, atunci suntem informați că poarta inspirației este acum închisă.

Sunt judecate derapajele din zilele anterioare. Bunăstarea este construită în jurul ideii de luptă cu moralitatea. Se înstrăinează un bun. Se lasă în urmă ceva util. Deviere de la cale de dragul bunăstării. Aspirații realiste. Gâlceavă. Creativitatea este compromisă prin neatenție. Ceea ce se strică acum afectează sănătatea pe viitor. Binele vine prin protejarea moralității. Este nevoie de unitate.

Ziua de 9 mai este una dintre cele mai dificile zile ale acestei săptămâni. Pe de o parte, Soarele se va întâlni cu Luna neagră într-un unghi pozitiv, iar Mercur cu Neptun într-unul negativ. Astfel, valorile zilei de 9 mai poartă un mesaj complicat. Suntem atrași, tentați sau îndemnați să deviem de la un obicei sau de la o schemă pe care o avem în minte sau pe care o avem în derulare încă de la începutul acestei săptămâni. Motivul pentru care suntem implicați să facem lucruri de genul acesta este o umbră palidă a unui motiv adevărat. Aspirațiile realiste ne îndeamnă astăzi să fim mult mai atenți cu ceea ce simțim și, în plus, să fii mult mai atenți cu ceea ce spunem. Astfel, în ziua de 9 mai ne întâlnim cu glasul conștiinței. Pe de o parte, ne aducem aminte că poate am folosit creativitatea într-un scop negativ și puterea cuvintelor, aceea care ne-a deschis o cale minunată către cunoaștere și înțelegere, ne pune acum în dificultate pentru că printre aceste cuvinte nu găsim emoțiile, sentimentele sau chiar dragostea care zidește. Apoi, de partea cealaltă, în absența acestor elemente oamenii ajung foarte ușor la instabilitate și se ceartă pentru toate prostiile. Este adevărat, pentru că Soarele și Luna neagră astăzi sunt într-o relație bună din două zodiei care, pe baza unui motiv, ajung foarte ușor la o înțelegere, aceste reacții complicate nu durează. Totuși, pentru că Mercur se află într-o relație proastă cu Neptun, creativitatea are de suferit și persoanele care profesează într-un domeniul artistic, cele care trăiesc pe seama creativității vor avea o zi destul de proastă.
Totuși dintre aceste persoane care sunt lovite în calitatea cea mai importantă a destinului lor vor fi câteva care se vor ridica și își vor depăși această condiție. Încă de dimineață Luna și Uranus își vor definitiva aspectul lor negativ activând din nou acest careu între Pluton și Uranus care ne complică viețile de câțiva ani buni. Asta înseamnă că aceste motive de scandal de ceartă, de gâlceavă, aceste acuzații ar putea să creeze impresii care să devină active în viitor. Știm însă că prima decadă a lunii mai nu este foarte generoasă la a ne duce foarte departe în viitor. Conform schemei de repartizare a vibrațiilor pe decade, decada a 13-a a anului 2015, cea în care se integrează și săptămâna pe care o analizăm aici, ne spune că evenimentele concrete își extrag puterea de la începutul anului, din prima decadă a lui 2015. Structura afectivă, proiectele de viitor depind foarte mult de ceea ce am gândit și am simțit pe finalul lunii aprilie. Aceeași schemă de repartizare ne spune că pe finalul lunii aprilie emoțiile s-au întors către începutul anului. Iată cum în această săptămână, pentru că în totalitate se încadrează în prima decadă a lunii mai, construim un arc peste timp și, cu o escală interesantă în săptămâna anterioară, ne întoarcem către începutul anului. Pentru unii asta înseamnă stres, o limitare a puterii și a expresiei sau chiar a libertății. Pentru cei mai mulți aceasta poate însemna întâlnirea cu o revizuire, cu o reparare atât în ceea ce privește structura afectivă cât și în ceea ce privesc emoțiile spirituale sau viziunea asupra transformării.
Iată cum simple unghiuri, despre care alții consideră că activează doar în ziua în care se consumă gradul perfect, declanșează o suită întreaga de evenimente intermediul cărora se construiește acest arc peste timp în așa fel încât evenimente aparent banale, legate între ele, să dea naștere unei structuri existențiale deosebit de importante. Prin această construcție existențială înțelegem că tentația de acum nu reprezintă decât un motiv mai vechi adus la lumină cu mai mult curaj de un personaj care până acum a stat în umbra sau nu a dorit să se exprime. Apoi, de partea cealaltă, tensiunile personale, momentul de zăpăceală, de neîncredere sau de ezitare poate fi explicat prin legătura care există între această atitudine, între această stare și anumite evenimente concrete ce s-au consumat la începutul lunii ianuarie a acestui an.
Prin urmare, ziua de 9 mai reprezintă una dintre marile zile ale acestei săptămâni când cu puțină voință, cu puțină îndrăzneală sau puțină luciditate în plus față de ce am avut în ultimele două săptămâni să depășim o barieră importantă de destin sau una pe care ne-am construit-o singuri. Fie că se depășește teama de a vorbi, teama de exprimare, grija că informația pe care o transferăm nu este prea valoroasă sau nu este ceea ce caută partenerul de dialog, atingem un punct important al expresiei personale care, în curând, ne va duce la integrarea în grupul spre care tindem. Pentru unii integrarea poate fi și momentul în care înțeleg pe deplin situațiile răsturnate despre care au aflat la începutul anului. La timpul acela, anumite informații s-ar putea să li se fii părut ciudate sau de nerealizat. În această săptămână lucruri se clarifică și asta cu precădere în ziua de 9 mai când bunăstare se traduce prin înțelegere, acces la informație sau sporirea puterii prin aceste lucruri.
Vor exista și persoane vinovate că au ascuns adevărul sau au încercat să-l denatureze la începutul anului. Momentul 9 mai înseamnă pentru aceste persoane începutul unei perioade de declin. Nu se știe dacă acest declin va dura foarte mult. S-ar putea să dureze fix până săptămâna viitoare, când Luna se va afla în conjuncție cu Uranus, adică își va încheia traseul de la conjuncția cu Pluton la conjuncția cu Uranus, pierzându-și calitatea de distribuitor de lumină între cele două planete. Important este că momentul prezent înseamnă și o clarificare nu doar o depășire la modul concret a unei bariere.
Am văzut de mult timp, de când urmărim să analizăm fenomenul astral, că periodic ne întâlnim cu asemenea provocări. Este adevărat, fiecare își construiește bariera pe care poate sau fiecare la un moment dat se întâlnește cu un obstacol construit pe măsura amplitudinii destinului său. Ceea ce se consumă în ziua de 9 mai uniformizează cele două direcții și dorește să scoată în evidență că toate aceste evenimente se consumă pentru a ne învăța cât de periculoasă este neatenția. Neatenția pe acțiuni concrete abordate la începutul anului, neatenția pe consecințele generate de aceste acțiuni de la începutul anului, abordate la finalul lunii aprilie, ne construiesc acum în minte o structură care poate fi un adevărat obstacol. Ni se va părea prea greu să vorbim, să ne implicăm, să ne deplasăm, să învățăm sau să explicăm ceea ce nu s-a înțeles în tot acest interval.
Noi, pentru că studiem astrologia, știm însă că există o cheie pentru ca tot acest edificiu să poată fi controlat, răsucit pe această boltă a dispozițiilor cosmice și din deplasarea sa să obținem o viziune mult mai clar asupra vieții. Această cheie este dată de insatisfacție. Am greșit sau am refuzat să vedem greșelile trecutului din cauza insatisfacției. Acum nu avem motive să privim aceste evenimente tot prin insatisfacție. Dacă ne lăsăm păcăliți de aceasta vom amplifica eșecurile anterioare la care evenimentele de acum fac trimitere.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu uita că stabilitatea vine din armonie. Acolo unde există armonie balansul este un efect al puterii de a exista. Prin aceasta armonie putem sta în fața problemelor fără să fim distruși, putem privi către o zonă pe care îi îngrozește pe alții sau putem dansa în calea vântului puternic. Dar nu se poate armonie fără discernământ și nici discernământ fără liniște. Acestea sunt câteva repere la care am putea apela pentru a fi învingători în această zi încercată.

Se caută combaterea unui stres prin originalitate. Conflictele personale caută pe zona sociale conflicte identice pentru a li se justifica rostul. Mare putere de transformare. Inspirație genială. Exercitarea unui drept influențează statutul social. Raporturile sociale se bazează mult pe calități. Stabilitatea centrelor de putere este înșelătoare. Binele de acum avantajează doar segmentul, individul, fragmentul, nu întregul în sine. Structuri stranii. Durerea nu este percepută la adevărata intensitate.

Luna și încheie astăzi tranzitul său prin zodia Capricorn și va intra în zodia Vărsător punând accentul pe combaterea stresului, activități deconectante, plăcute, constructive care să ne rămână în memorie prin importanța majoră pe care au avut-o asupra destinului personal. Din nou, nu este un lucru obișnuit ca Luna să facă o desțelenirea atât de puternică a acestei zone. Se întâmplă lucrul acesta pentru că intrarea Lunii în zodia Vărsător se face într-o perioadă conflictuală, însă nu prin conflicte între oameni, ci prin conflicte ale individului cu el însuși.
Ceea ce va veni spre noi în finalul săptămânii poate lua și forma unei inspirații geniale. Știm că zodia Vărsător are această componentă tocmai pentru că intervine în zodiac cu acea energie care ne spune că ne putem desprinde complet de lumea materială fără a exista sancțiuni drastice. Acum, chiar în dimineața acestei zile, ea va avea de împlinit un unghi pozitiv cu Saturn din Săgetător și ne va trezi dintr-o dată sentimentul aventurii și al necondiționării. Pentru că Saturn este retrograd vom căuta un element concret de care să ne desprindem și în raport cu care să ne considerăm liberi. Lucrul acesta nu ne poate aduce un beneficiu prea mare decât să ne țină captivi în vechea idee de dreptate pe care raporturile sociale de acum nu le mai pot susține.
Anumite componente cu care am lucrat în zilele anterioare se mai mențin și din această cauză, astăzi ne tentează gândul să ne exercităm dreptul de influență asupra unei persoane cu imagine publică sau care poate duce la sporirea puterii de influență asupra zonei din care provine. Faptul că reprezintă o zonă slabă în grupul de apartenență nu ne dă dreptul să intervenim asupra acelei persoane. Aici ne vom întâlni însă cu una din trăsăturile negative ale tranzitului Lunii prin zodia Vărsător: nevoia de a face tot timpul descoperiri, cultivarea obsesiei referitoare la independență și neapartenență.
Dacă în privința individului, lucrurile acestea sunt ușor de coordonat sau pot fi înțelese dacă se lucrează puțin asupra psihicului, asupra energiei personale, în privința evenimentelor sociale lucrurile iau o altă turnură. Luna din Vărsător devine astfel un exemplu de stabilitate pentru centre de putere însă acolo unde această stabilitate reprezintă menținerea unei zone conflictuale ea poate fi înșelătoare. Limitându-ne strict la acest mesaj pe care-l lansează Luna din Vărsător chiar și în zonele de conflict, se oprește această transformare pentru a vorbi despre glorie și triumf. Binele în această zonă conflictuală nu reprezintă decât stabilizarea suferinței celor care sunt afectați. La polul opus, în cazul centrelor de putere care nu alimentează zonele conflictuale, ci cel mult urmăresc o expansiune pe linie ideologică sau teritorială, prin Luna din Vărsător se diminuează durerea și crește performanța muncii. Înțelegând că 10 mai este ultima zi a primei decade a lunii mai care ne întoarce spre finalul lunii aprilie și spre începutul anului 2015 înțelegem că această diminuare a durerii pentru a ne bucura de un beneficiu obținut prin efort propriu reprezintă momentul în care se poate face o mare descoperire, se anunță o modificare a condiției de trai ori o identificare a unui instrument care va îmbunătății relațiile diplomatice de-a lungul acestei luni.
Prin urmare, finalul săptămânii ne ajută să combatem un stres prin ceea ce considerăm a fi originalitatea, puterea de transformare sau inspirația. Am văzut de-a lungul acestei săptămâni că sentimentele puternice au avut un rol covârșitor în a ne coordona către noi idealuri sau în a ne împăca cu trecutul. Este prima dată când ne uităm în trecut pentru a repara, însă în plus față de situațiile pe care le-am parcurs, facem acest lucru la o intensitate emoțională mult prea mare. Atât de-a lungul acestei săptămâni, cât și, în mod special, pe finalul acestui interval, înțelegem care este rolul eliberării de anumite condiționări. Stabilitatea centrelor de putere va fi o prioritate a acestui final de săptămână și până și în zonele de conflict această stabilitate va fi vizibilă, deși, după cum se înțelege, ea va amplifica durerea și neputința de a gusta adevărata libertate.
Desigur, nu ne putem referi doar la această zi atunci când vine vorba de conflicte de amploare. Omenirea dintotdeauna a trecut prin așa ceva, iar în ultima vreme a excelat la acest capitol lansând către populație mesaje false de pace pentru a obține captivă în teama instabilității sociale și grija față de liniștea zilei de mâine. Ultima zi a acestei săptămâni nu va fi mai prejos, chiar dacă Luna se va afla acum într-o relație bună cu Axa Dragonului mediind tendința Nodurilor prin Coada dragonului. Lucrurile acestea nu pot fi justificate prin acțiunile de moment, dar dacă facem trimitere către evenimentele indicate punctual de-a lungul acestei săptămâni, adică spre finalul lunii aprilie și respectiv spre începutul anului 2015, înțelegem că a justifica o acțiune dură, agresivă sau o desprindere iresponsabilă de o zonă dureroasă poate fi expresia unei agitații mentale, rezultatul unei vieții dezordonate sau explicația pentru care unii cedează în fața durerii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne modifica optica, înțelegerea sau credința doar pentru că la un moment dat am simțit cum crește intensitatea durerii. Fie că doare o parte a corpului, fie că durerea se localizează în zonă emoțională sau spirituală, ea are rolul de a ne trezi la realitate, de a ne îndemna să ne depășim o limită nu să ne ghemuim într-un colț și să așteptăm să treacă furtuna. Ființa umană nu crește prin suferință, dar suferința înțeleasă și integrată așa cum trebuie devine un resort teribil pentru o evoluție accelerată.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.