31 decembrie 2012 – 6 ianuarie 2013

Săptămâna 31 decembrie 2012 – 6 ianuarie 2013 va pune o mare presiune pe nevoia de a impune în mediul a apartenenţă o schimbare, de a elimina un stres, de a renunţa la o greutate. Toate acestea vin din necesitatea de a privi întregul ansamblu al săptămânii ca pe unul menit mai mult să ne informeze asupra viitoarelor direcţii decât să vină cu modificări în planul realității imediate.
Chiar din prima zi a săptămânii şi ultima zi a anului 2012, Mercur va trece într-un semn al pacifismului, urmând să impună gândurilor o altă claritate şi să ne ajute să ne desfăşurăm într-o direcţie care cere fie muncă pro bono, fie una care să-i îndatoreze mult pe cei din jur care cere acum ajutorul. Oscilând de la tristeţe la siguranţă de sine, de la indecizie şi ezitare, la a accepta situaţia așa cum este ea, chiar dacă asta înseamnă un compromis, săptămâna ne face să gândim că anumite lucruri s-au schimbat în zona personală şi că, pornind de la acest model, înţelegem că schema de acţiune pe zona publică va reproduce aceeaşi intensitate şi poate şi aceeaşi finalitate.
Este săptămâna în care gândurile cer un control mult mai sever şi când sentimentele, dacă nu sunt educate, canalizate spre o zonă a confortului relaţional, ajung să ne spună că orice am gândi şi face satisfacţia ne va ocoli. Dorinţa de viaţă, plăcerea de a trăi mai bine şi mai corect devin astfel ceva de domeniul viitorului îndepărtat şi ceea ce va fi văzut acum va fi un fel de simulare a binelui, de învăluire a succesului în ceaţă încercând să ascundem această direcţie prin muncă, efort, preocupări care să ne facă să uităm că nu am reuşit să obţinem ce am vrut ori că nu putem să înţelegem în ce constă schimbarea pe care am aşteptat-o.
Finalul săptămânii ne aduce o uşurare a acestui proces mental, o desfăşurare a demersurilor sociale într-o ambivalentă plăcută şi interesantă. Mercur realizează două conjuncţii succesive sâmbătă şi duminică, iar partenerii săi sunt de asemenea în conjuncţie, iar deplasarea care are loc între ei îl transformă pe acesta în purtător de lumină, adică mesager benefic între cele două trăsături ale zilei. Ceea ce gândim sau intenţionam sâmbătă vom finaliza duminică şi ne va plăcea să legăm în acest mod cele două zile.
Amploarea săptămânii va fi construită însă din aproape în aproape. Pentru a avea ce să urmărim sâmbătă şi să împlinim duminică, va fi nevoie de puţin efort de-a lungul celorlalte zile ale săptămânii, adică de a găsi echilibrul între impulsul de a strica şi invitaţia la a construi ceva frumos, iar avertisment va ţine de acest balans.

Ultima zi a anului şi prima zi a acestei săptămâni, aduce trecerea lui Mercur în Capricorn şi o derulare a celei de a doua zile de Leu (Lună în Leu). Faptul că Mercur îşi schimba semnul în a doua parte a zilei, face din prima parte a zilei una tensionată de nevoia de a demonstra ceea ce nu este corect, de a scoate în evidenţă defectele celor din jur, de a dezvolta un comportament mai puţin corect faţă de cei din jur. Asta se întâmplă pentru că se urmăreşte ascunderea unor defecte, dar şi adâncirea într-o formă de reglare de conturi, de reparare a unor situaţii confuze care scoate în evidenţă, tentaţia de a pune pe primul loc adevărul propriul şi mai puţin obiectivitatea. Dacă ne gândim că în Leu Luna aduce sentimentelor o căldură prea mare pentru a mai fi şi obiective, pentru a mai ţine cont de limita dincolo de care căldura nu mai este plăcută, ci arzătoare, careul pe care Luna îl împlineşte cu Saturn chiar de dimineaţă pune o mare presiune pe deciziile care nu sunt elaborate încă, pe gândurile care mai au nevoie să dospească, pe ideile care nu se pot susţine în mod corect şi echidistant. Pentru cei care sunt spontani şi care nu se preocupă deloc de consecinţele cuvintelor, care trăiesc într-un mediu tolerant şi nu constituie niciun pericol dacă o greşeală de limbaj, ton sau de atitudine este scăpată, atunci ziua va fi încărcată de entuziasm şi bucurii mici, simple, intense, dar puţin cam egoiste. Pentru aceștia va fi mai important ceea ce primesc, ceea ce li se oferă, ceea ce li se dăruieşte ori ceea ce li se rezolvă, decât rolul pe care-l îndeplinesc în acest proces. Se văd în centrul atenţiei şi asta îi bucură foarte mult.
Ceea ce vine însă din trecerea lui Mercur în Capricorn schimbă puternic registrul comportamental pentru că de fapt se schimbă direcţia gândurilor, calitatea gesturilor şi prin acestea raporturile dintre oameni se pun pe alte baze. Entuziasmul din prima parte a zilei, agitaţia şi instabilitate pe care le-am îmbrăţişat cu atât de multă generozitate căutând să facem cât mai mult ori cerând să ni se facă prea multe în comparaţie cu aportul personal la faptă, eveniment său proces, acum lucrurile se temperează.
A doua parte a zilei va sta sub semnul puterii de a înţelege şi a controla evenimentele prin calm, raţiune, logică şi a duce tot ceea ce acestea elaborează spre înţelegere şi chiar cunoaştere. Gândindu-ne că pentru cei mai mulţi acesta este un prilej de sărbătoare, distracţie, contextul astral ne conduce să ne exprimăm corect, frumos, echidistant, dar, în acelaşi timp, cu implicare şi discernământ. Dacă în prima parte a zilei am căutat prin agitaţie să atingem totul în cale, să schimbăm locul lucrurilor, să modificăm de 10 ori programul și desfăşurătorul zilei, să facem mai multe lucruri în acelaşi timp, adică să acţionăm mult mai dinamic şi mai agitat decât făceam de obicei, în a doua parte a zilei ne păstrăm puţin din eficienţa vitezei de lucru, însă mintea va prelua frâiele şi întâi simulăm mental tot ceea ce urmează să facem pentru a selecta suită de evenimente şi a le pune într-o anumită ordine. Asta înseamnă câştig de timp, energie şi materiale iar rezultatul nu poate fi decât unul bun, corect, eficient. Unele lucruri care cer urgentare ar putea să se desfăşoare în absenţa emoţiilor, poate chiar şi fără a mai ţine cont de sugestiile venite din jur, adică fără a ne consulta, însă acest lucru nu poate fi un impediment, pentru că dacă se pierde la capitolul comunicare, se câştigă la capitolul spirit practic, dacă se pierde la capitolul schimb de impresii şi sentimente, se câştigă la capitolul eficienta.
Prin urmare, ultima zi a anului 2013 este o zi de oscilaţie de la tristeţe, agitaţie şi indecenta, la calcul, precizie, eficiență. Privită în ansamblu ziua devine eficient prin însăşi evoluţia tuturor acestor procese şi, cum bine ştim, dacă finalul este fericit, până la urmă, nu mai contează cum am ajuns acolo. Este însă o zi de efort şi tensiune, însă toate acestea sunt privite constructiv. Dacă se căuta în trecut, în special în prima parte a zilei, motivul este unul corect, chiar dacă mijlocul nu prea. Pe ideea “scopul scuză mijloacele” ceea ce marchează această zi stă sub semnul progresului şi bucuriei de a deschide porţi de comunicare între oameni, prin diferite mijloace, de a face mult, cât mai mult şi de a căuta să compensăm prin încântarea şi distracţia de o zi ceea ce a însemnat stresul şi tensiunea unui an întreg. Asta înseamnă şi abordarea psihologică a trecerii peste ani prin îmbrăţişarea unor speranţe care nu sunt neapărat lipsite de suport real. Acestea vor veni sub formă de ţinte, aspiraţie, de a stabili un obiectiv pe care oamenii să şi le stabilească din nevoia de a schimba ceva substanţial în existenţă proprie. 2013 va fi extrem de generos din acest punct de vedere şi nimeni nu va atinge performanţa de a fi la finalul lui 2013 aşa cum era la începutul lui.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu lua nimic în sens personal în prima parte a ei, pentru a nu distruge bucuria şi eleganța care survine prin trecerea lui Mercur în Capricorn, în a doua parte a zilei.

Numai ce a intrat în Capricorn că Mercur se va și întâlni cu Neptun într-un sextil căutând să ne convingă de faptul că mentalul, ideile, sfera gândirii pentru a se apropia de credinţă are nevoie de flexibilitate, de mişcare, de mobilitate. Ceea ce se iniţiază începând cu această lună ne aduce în faţa unei conformităţi neplăcute. Azi intuim ceea ce ne este necesar, ceea ce am avea nevoie, cum să ne punem mai bine în valoare, dar toate acestea nu se mai leagă de ideea de distracţie şi nici de necesitatea de a schimba ritmul de lucru, ori de a-l opri. Valoarea vieţii se apropie de ceea ce ne vine prin învăţarea unei coregrafii, prin deplasarea de la gândul pe care-l cunoaştem spre starea sufletească pe care ne-am dori-o, dar la care acum nu avem acces. Nu se ştie dacă vom avea vreodată acces la ceea ce sperăm azi, nu pentru că nu vom putea, ci pentru că până a finalul lunii dorinţele vor fi mult, poate prea multe şi prea schimbătoare pentru a ne mai aminti cu simţ de răspunderea de ceea ce vine spre noi azi. Vom pune aspiraţiile de acum pe seama entuziasmului dezvoltat în faţa noului an şi vom aprecia de fiecare dată că ultimele gândurile pe care le avem în cap sunt cele mai aproape de realitate. Nu este greşită această idee, dar ea ne-ar ajuta să înţelegem nu gândul, ideea, aspiraţia, ci chipul realităţii în raport cu care sunt ele dezvoltate acum. A gândi că ultimele gânduri exprima realitate sugerează dorul de realitate şi, deci, faptul că aspiraţia în sine ne arată că trăim un vis, trăim ireal, trăim în defazare cu timpurile cu ceilalţi.
Cei care-şi urmăresc gândurile şi aspiraţiile sunt azi marcaţi de incapacitatea de a-şi procura ceva. Ceea ce este frumos, benefic sau sănătos nu se află aproape, în planul concret, ci într-o altă realitate, una care va fi proiectată foarte departe în viitor. Gândul acesta va obosi şi se va mula foarte bine pe trecerea pe care o va face Luna de la Leu la Fecioară, de la încrederea în sine, la contracţie şi teamă. Acest simţ practic, pentru că vine pe careul Lunii la Nodurile împlinite dimineaţa apoi, spre seară, pe opoziţia Lunii cu Neptun, ne sugerează că grăbindu-ne să considerăm că bucuriile mici pot deveni mari prin repetare am putea fi pe punctul să înfăptuim o mare greşeală. Valenţele acestei deviaţii ne pun în gardă faţă de sinceritatea pe care o vom dezvolta faţă de sine şi mai ales faţă de cei din jur. Mulţi vor mima succesul şi şansa şi vor căuta să ne convingă că nostalgia este un semn al oboselii nu primul indiciu că viitorul este văzut ca nesigur sau poate chiar periculos.
Toate acestea primesc însă multă energie, foarte multă energia pentru că se produc în separaţia sextilului dintre Marte şi Uranus. Unii nu se vor uita prea mult la cât de intense le sunt gesturile, la cât de arzătoare le pot deveni, ci se gândesc doar la faptul că dacă ei simt frumos, exprimarea îi va ajuta şi pe ceilalți să fie antrenaţi în aceeaşi stare de spirit. În mare parte aşa va fi, însă ea nu este benefică decât pentru cel care o creează, cel care este antrenat va trăi o bucurie superficială care se poate solda cu evenimente neaşteptate. Pentru că sextilul, asemenea careului, contragreutatea sa în partea cealaltă, în categoria unghiurilor stresante, face referire la un element de factură personală, dezvoltat mai curând în raport cu sine sau pus în valoare prin îndeplinirea condiţiei dată de flexibilitate ori comunicare şi, judecând după faptul ca în sfera personală Luna este în careu cu Axa Dragonului, nu putem fi siguri pe finalitatea pozitivă a acestui unghi.
Ne ajută însă să îndrăznim mai mult cu gândul, pentru a observa ori pentru a urmări care este rolul propriei persoane în contextul anturajului. Viziunea de ansamblu este însă edificatoare în acest mod şi ea ne conduce la a cultiva mijloacele cele mai potrivite pentru a demara un proces de selecţie a anturajului. Azi simţim că vin vremuri mai bune şi chiar dacă întindem mâna nu le atingem nu ajungem la ele, nu ne putem apropia pentru că avem obstacole de care nu putem trece, obstacole care până mai ieri erau elemente de bază în demersul social, cunoscuţi, prieteni, apropiaţi, colegi, dorinţe, aspiraţii. A da la o parte un asemenea obstacol înseamnă a construi un drum pe acolo unde strada nu a trecut niciodată, ceea ce nu este deloc simplu şi nici nu va putea să reproducă în totalitate exerciţiul mental, simularea.
Prin urmare, prima zi a anului este o zi de iniţiativă şi aspiraţie. Ceea ce vine spre noi ne îndeamnă să fim mai atenţi la ecoul pe care-l produc evenimentele asupra sufletului. Mulţi privesc sufletul cu o un anume spirit critic, sunt circumspecţi în privinţa mijloacelor de a-l utiliza considerând că fie nu există, fie dacă există tot ceea ce ţine de personal, inclusiv ideea de a lucra cu el, îi este integrat lui. Mintea ne spune însă că tot ceea ce cunoaştem este tot ceea ce poate fi cunoscut şi pentru asta închide simţurilor poarta spre a se extinde spre alte lumi, spre alte noţiuni, informaţii. La fel se întâmplă şi cu sufletul, însă azi, când Mercur, exponentul minţii, se află în sextil cu Neptun, exponentul realităţii de dincolo de pătura densă a iluziei, avem posibilitatea de a lucra cu sufletul, cu emoţiile, cu ideile, cu energia, cu tot ceea ce ne poate face mai puternici, mai echilibraţi, mai armonioşi.
Acest lucru se face însă printr-o atitudine severă, aceea de a disciplina mintea, a o rupe de uşurinţa cu care emite păreri despre orice şi a identifica, în linişte, în Pace, alte surse de informare. Cei care lucrează cu energia vor considera acesta un prilej extraordinar de a-şi aprofunda tehnici mai puţin accesibile pentru că totul va fi văzut ca o poartă ce se deschide spre noi modalități de a vedea şi înţelege viaţa.
Evenimentele acestei zile au însă o evidentă componenta personală. Dacă mintea nu este disciplinată ea va gândi mult şi pe alocuri chiar prost, însă nu va genera neplăceri majore.
Recomandarea acestei zile este aceea de a căuta să privim relaţiile prin iertare. Fie că putem să facem asta cu uşurinţă, fie că o abordăm doar ca experiment, rezultatele vor fi spectaculoase.

Azi pe trigonul dintre luminarii se împlineşte şi sextilul dintre Chiron şi Junon ceea ce este de bun augur pentru a continua o serie de demersuri asupra cărora am zăbovit în ziua anterioară. Luna se afla în Fecioară şi rezerva, reţinerea şi ponderaţia aduc o anume atenţie celor care sunt implicaţi în conjuncturi de factură publică. Cei care aleg să-şi petreacă această a doua zi a anului într-un cadru intim, cele două unghiuri benefice definitorii ale zilei îi vor duce spre o explorare a imaginaţiei, spre a-şi dori să facă activităţi de grup, să ajute, să susţină, poate chiar să facă ordine în casa ori să participe la activităţi de studiu, să procedeze aşa cum şi ceilalţi fac şi să obţină din asta o mare satisfacţie.
Opoziţia pe care Luna o realizează cu Chiron şi implicit cu Neptun, dar în separaţie, duce la desenarea unui careu în T pe semne mobile cu Jupiter planetă focar. Asta înseamnă că puţini vor fi cele care ne vor îndemna să rămânem în casa ori să ne rezervăm toată ziua în activităţi într-un cadru restrâns. Jupiter, încă retrograd, aduce azi întoarcerea criminalului la locul faptei, şi ne îndeamnă să ne întâlnim cu cunoscuţi, să punem în aplicare o parte din ideile pe care le-am gândit ieri şi asta înseamnă consum, dinamică, deschidere spre oportunităţi de colaborare şi distracţie. Asta înseamnă satisfacţie, mulţumire de sine în faţa unei asemenea evadări ca şi cum se doreşte reeditarea a ceea ce s-a-ntâmplat în zilele anterioare.
Judecând după faptul că în preajma lui Jupiter se află Lilith, care în 2013 îşi va face de cap, orice desfăşurare pe zonă publică înseamnă expunerea la emoţii mai vechi pe care nu le-am rezolvat, care nu sunt clarificate, iar 2 ianuarie nu poate fi o zi de clarificări pe zona publică, ci poate cel mult în familie, într-un cadru intim, restrâns.
Prezenţa lui Lilith în tot acest demers înseamnă evenimente neprevăzute care pot deturna de la intenţia iniţială. Nimeni nu doreşte o confruntare, nimeni nu doreşte să atingă puncte sensibile ale personalităţii celuilalt, însă o intuiţie negativă îl îndeamnă să spună un cuvânt nepotrivit şi de la o scânteie totul explodează.
Când Chiron şi Junon sunt în sextil ideile legate de asociere pe muchie de cuţit, de acţiuni delicate, de intenţii bune care se pot oricând preschimba în evenimente nefericite ne aduc în postura de a fi învinuiţi atunci când căutam să ajutăm pe cineva, de a culege roade stricate de la propriul pom, doar pentru că am mai invitat câţiva cunoscuţi să se înfrupte din deliciile acestor fructe şi ceea ce a rămas este impropriul pentru utilizare. Această deschidere spre acceptarea celuilalt şi din asta să nu iasă nimic bun nu este înscrisă în linia destinului, aşa cum ne-ar sugera un aspect cu Axa Dragonului, ci un element construit de intenţii egoiste şi limitate, un fel de ambiţie de a săvârşi ceva împotriva semnalelor că lucrurile nu vor merge cum trebuie. Dacă această acţiune a trecutului a însemnat persistarea într-o dorinţă legată de apropierea de o persoană, acum persoana respectivă se dovedeşte nepotrivită viziunii celui pe care o dorea, făcând-o pe aceasta să înţeleagă, abia acum că opoziţia conjuncturii, a destinului, a fost un semn de care ar fi trebuit să ţină cont. Acest mecanism se poate aplica şi cu alţi oameni şi pe alte evenimente care fac parte din aceeaşi categorie de sociocomportamentală. A visa la lucruri care nu sunt utile evoluţiei va genera situaţii de genul acesta, iar atunci când se consumă nimeni nu poate înţelege, accepta, cuprinde cu mintea, cea care de altfel lucrează aici, ce consecinţe implică.
Cei care sunt familiarizaţi cu rigoarea pe care o presupune o rafinare a spiritului ori a moralităţii înţeleg că blândeţea şi smerenia sunt cele care vor anula aceste efecte şi dintr-o zonă delicată, a conflictului, cel în cauză poate ieşi fără să-şi schimbe întregul set de evenimente ce ţin de zona în care se manifestă.
Prin urmare, a doua zi a anului este o zi de cercetare şi studiu, de înţelegere a gândului care strică ori a faptei care distruge. Ceea ce este bun se va combina într-un mod foarte interesant cu ceea ce este rău, curajul de a ridica nivelul social, financiar, educaţional, moral ori profesional ne-a îndemnat în trecut, în ultimele trei luni ale lui 2012 să insistăm prea mult pe latura egoistă, prea mult pe ceea ce credem că ne spune că facem bine când semnele ne spun altceva. Evoluţia nu este un proces prea complicat, însă genul acesta de condiţionări ni-l face un suiş greu anevoios, trist, încărcat de drame şi udat cu lacrimi amare. Evoluţia este minunată, doar că avem nevoie să îndeplinim o condiţie absolut esenţială: să fim deschişi.
Evenimentele zilei ne vor vorbi azi de evoluţie, însă aşa cum putem noi înţelege. Ne vor arăta care sunt oamenii care ne ţin captivi în trecut, care sunt evenimentele care nu stau legate de gât că pietroaiele şi care ne-au convins că sunt medalioane preţioase şi care sunt idealurile care ne menţin într-o stare de tensiune. Toate acestea înseamnă înţelegere, viziune de ansamblu asupra evenimentelor şi observarea lor înseamnă un pas înainte în relaţia cu sine.
În rest, unghiurile ne vor vorbi despre diferite modalităţi de exprimare a dorinţei, despre ambiţii care ne vor tenta din nou şi care ne pot pune în postura de a relua legături pe care le-am rupt, de a ne reconsidera poziţia faţă de un individ sau o zonă a demersului pe care ne propusesem să o ocolim şi prin asta să înţelegem că de fapt nu avem încă puterea să ne desprindem de ceea ce ne complică viaţa cu aşa numitul divertisment, întreţinere, socializare, comunicare, cu ceea ce credem cu mintea falsă că ne combate singurătatea ori care ne conferă putere prin relaţionare sau comunicare.
Recomandarea acestei zile este aceea de a urmări demersul personal mai mult decât pe cel public şi dacă este posibil multe dintre evenimentele care se vor desfăşura să le amânăm pe mâine. Careul Mercur-Uranus care se împlineşte mâine ne va trezi la realitate şi ne va ajuta să ne detaşăm mai uşor de frică, de neputinţă, singurătate ori de alte fobii.

Într-un mod diferit de ceea ce s-a consumat ieri, ziua de 3 ianuarie ne aduce intenţii nepotrivite pe un fundal indulgent, plăcut şi agreabil. Judecând după faptul că Luna împlineşte azi un careu cu Venus şi Mercur altul cu Uranus, mulţi pasionaţi de astrologie pot pune la îndoială această idee de bine ştiind că pe aceste unghiuri o anume tensiune de factură afectivă, alimentată de idei dezordonate, ar putea ţine capul de afiş al acestei zile. Din fericire, de această dată, nu se va întâmpla aşa pentru că Luna va reuşi să medieze tendinţa Nodurilor sale în sensul direct de deplasare şi va invoca soluţia din Capricorn, de acolo de unde Soarele şi Pluton intervin pentru o aprofundare a relaţiilor şi o evidenţiere a caracterului intens modelator al raporturilor sociale. În felul acesta, atât aşa numitele tensiuni care apar în sfera afectivă, cele care vin din neputinţa de a ne bucura pentru lucruri simple, dar şi cele care vin din necesitatea recalibrării ideilor, adică schimbarea lor cu altele, din alţi autori, din alte sfaturi, recomandări, din alte opinii, din alte medii, care se constituie ca o bază negativă, că o sursă de tensiune, duce spre soluţionări miraculoase şi spre desprinderi de ceea ce nu mai poate continua aşa.
Sub termenul de “nu mai poate continua aşa” găsim atât o problemă cât şi conştientizarea ei, atât ceea ce ne opreşte o mulţumire, o bucurie, o împlinire faţă de care urmărim să ne deschidem, dar şi o picătură de voinţă care ne poate susţine efortul de a face un gest puternic, de a schimba ceva, în aparenţă nesemnificativ, dar care să declanşeze o serie de modificări în cascadă ce se vor amplifica de la ipostaza la ipostază.
Din acest motiv, ceea ce ne vine din cele două careuri şi care nu constituie nici pe departe ceva bun şi corect, ne magnetizează spre cea ce este important, esenţial, spre a refuza să ne ducem viaţa aşa cum am făcut-o până cum şi să îndrăznim la mai mult ori la o modificare. În aparenţă, modificarea acestei zile nu este mare şi nici spectaculoasă, în comparaţie cu amploarea problemei pe care o vedem şi care ne motivează schimbarea de registru comportamental. Ceea ce va declanșa ea va fi de mare amploare, iar primele elemente vor veni după ce Jupiter va reveni din mersul retrograd.
Momentul care va declasa decizia nu va fi însă unul plăcut, pentru că acest careu dintre Mercur şi Uranus, aduce o tensiune pe ideea de cunoaştere, înţelegere, comunicare, doborârea barierelor dintre oameni prin relaționare. Soluţia vine, aşadar, să repare un deficit sa înţelegere şi să ne vindece rana ultimelor zile, nedumeririle pe care le aveam vis-a-vis de anumite persoane, dar şi greşelile pe care le-am făcut din grabă sau neatenţie. Acest unghi a fost activ în ultimele zile, dar fără ca Luna să ne aducă posibilitatea de a depăşi obstacolul, de a vedea dincolo de el soluţia şi de a şti şi cum să acţionăm, fiind evidenţiat mai mult prin aspectul său neplăcut. Necesitatea de a rezolva o tensiune ne poate pune azi în postura de a ne îndrepta de exemplu spre sectorul profesional, spre muncă, spre a ne completa o informaţie, spre a ne delecta cu teste de cultură generală ori de inteligență ori de a ne încerca memoria căutând la întâmplări ceva.
Prin urmare, ziua de joi ne aduce în faţa unor complicaţii pe care nu mai dorim să le amânăm. În ultimele zile, ceea ce nu am ştiut, putut rezolva, ceea ce ne-a tulburat şi nemulţumit ne-a incitat la şi mai mult tensiune ori nemulţumire ori ne-a menţinut în această sferă a preocupărilor negative. Azi ele vin cu soluţii pentru a depăşi obstacolul şi a găsi cele mai bune mijloace pentru a depăşi punctul critic. Această conjunctură ne îndreaptă spre o mai bună folosire a timpului, a informaţiei, o desfăşurare a gândirii într-un registru mult mai bun şi mai eficient şi nu de unul singur, ci împreună cu cei din jur, adică împreună cu acele persoane cu care anterior am atins punctele de dizarmonie.
Ceea ce este spectaculos din dinamica acestei zile vine cu îndemnul de a ne conduce spre soluţie chiar dacă puterile sunt uşor slăbite, chiar dacă nu avem certitudinea că soluţia, aşa cum o vedem poate fi aplicată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a lăsa lucrurile să vină de la sine şi doar din când în când să intervenim cu direcţii pe care să le invocăm din apelul la un etalon de moralitate, la o recomandare.

Trecerea Lunii în Balanţă ne îndeamnă să fim mai concilianţi, mai liniştiți, mai împăcaţi cu ceea ce vine spre noi, cu sunetul vieţii sociale, chiar şi ezitările pe care le avem. Mulţi constată azi că multe din probleme şi le-au amânat şi că ziua de ieri nu a reuşit să-i facă să se îndrepte spre soluţionare, nici dacă li s-a spus în mod direct şi concret ce anume să facă. Azi Marte şi Jupiter sunt în trigon şi Mercur în sextil cu Chiron semn că puterea de a răscoli trecutul poate deveni un mijloc prin care să se găsească soluţiile cele mai dificile, adică să găsim acul în carul cu fân. În realitate lucrurile sunt puţin mai complicate pentru că nimeni nu va avea timpul necesar să verifice dacă acul găsit este cel din carul cu fân, ori dacă nu cumva acesta a fost ridicat de pe jos, de unde a căzut singur din car.
4 ianuarie este ziua când fiecare va îndrăzni să-şi ia singur dintr-un raft ceea ce crede că i se cuvine, ceea ce consideră că îi este util şi benefic şi mai ales ceea ce i-ar plăcea să i se ofere. Se poate consola repede că nu i se oferă şi tocmai de aceea îşi ia şi consideră că a rezolvat problema. Pe fondul nesiguranţei pe care Luna o exercita asupra tuturor când este în balanţă din cauza opoziţiei cu Uranus, precipitarea îi va face pe mulţi să-şi descopere adevăratele intenţii, mai ales că poziţionarea lui Mercur pe aceeaşi cruce cardinală scoate o dorinţă personală prin ghinion şi grabă din sfera intimă şi o duce în zonă publică. În felul acesta, ceea ce dorim să facem în secret, să nu ştie nimeni, se află imediat.
Sunt însă oameni care vor suferi mult pe această temă şi nu-şi vor mai reveni pe parcursul acestei luni din lovitura acestei zile, însă este nepotrivită această drama mai ales că ea este centrată pe neputinţa de a citi corect faptele celor din jur.
Dacă nu se alege varianta complexului de inferioritate şi o ghiduşie este privită ca o simplă ghiduşie, calitatea acestei zile, prin faptul că îndeamnă pe fiecare să-şi ia din jur ceea ce are nevoie, duce spre flexibilizarea relaţiei, armonizare unui raport prin adoptarea primului pas. Se poate pune problema curajului, însă nu la modul general, nu ca o formă de a combate nesiguranţa, ci doar de a anula o tensiune, un conflict care s-a consumat în vara lui 2012 ori care s-a declanşat atunci şi s-a tot manifestat în diferite moduri până acum.
Cel care va face primul pas spre o conciliere, spre a sfida boala, durerile, nemulţumirile, indiferent că ele se localizează pe corp sau sunt în minte ori în structura emoţională, ceea ce se dezvoltă azi este bun și constructiv şi eliberează de o condiţionare. Este însă important de ştiut că acum se va utiliza aceeaşi intensitate a puterii cum s-a consumat în vară ori cum s-a manifestat la ultima confruntare, dacă evenimentul a comportat mai multe etape pe care le-am putut parcurge, nu departe în trecut, ci chiar în decembrie 2012.
Viaţa este însă complicată, chiar dacă în multe din ipostazele sale ea ni se înfăţişează şi frumoasă, şi tocmai de aceea elementul care duce spre dizarmonie ori chiar spre boala este mult prea complicat ori particularizat pentru a putea să i se descrie întreg conturul într-o observaţie cu titlul general. Ceea ce se poate spune este că acolo unde se va manifesta, în sectorul cel mai dureros şi neplăcut, acolo decongestionarea zonei dureroase poate duce spre o deschidere a minţii, o limpezire a ideilor şi de folosire a ceea ce este bun şi corect. Asta înseamnă intensificarea unor calităţi, a unor talente pe care trigonul Marte-Jupiter, cel care poate sfida orice regulă şi depăşi orice barieră care vine din hrănirea sufletului cu eşecul. Dacă ar şti cât de puternici sunt oamenii nu ar mai alimenta elementele negative ale personalităţii, ci le-ar ignora, le-ar înlocui cu gânduri bune ori pur şi simplu le-ar sublima. Aceste animale înfricoşătoare (stările proaste) pot fi îmblânzite şi 4 ianuarie este o zi de acest fel.
Prin urmare, ziua de 4 ianuarie este marcată de necesitatea preschimbării, a depăşirii unei bariere. Nu mai are importanță dacă aceasta barieră a fost construită de teamă ori de agresivitate, de necunoaşterea procedurii corecte, de refuzul de a respecta un gând primit prin inspiraţie ori de un semn, un stigmat al destinului. Ceea ce caută să se regleze azi vine dintr-o parte pozitivă a personalităţii şi dacă simţim dorinţa de a face primul pas într-un demers ori dacă altcineva din anturaj procedează la fel să respectăm inspiraţia pozitivă, să lăsăm să crească această floare a bucuriei şi încrederii în sine şi să reparăm. Unii doresc să-şi repare gardul cu care se înconjoară, alţii doresc să-şi repare libertatea şi-l dărâmă, iar alţii preferă să-şi asculte vocea interioară care le spune că au nevoie de un nou traseu în viaţă şi-şi părăsesc şi gardul şi casa pentru a o lua de la capăt.
Că este vorba despre curaj ori pur şi simplu că se caută o altă sursă de hrană pentru minte şi suflet contează mai puţin. Important este să respectăm acest proces de deschidere a fiinţei către ceva ce până acum au încadrat în categoria necunoscut.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne delecta azi cu tot ceea ce este bun şi corect în viaţă, cu ceea ce arde supărarea, tristeţea ori o alungă şi de a folosi prin asta îndemnul astral spre acceptare, înţelegere, conciliere şi iertare.

>

Mercur se întâlneşte azi cu Junon pe Capricorn, iar mâine se va întâlni cu Pluton, semn că în aceste două zile rolul său este acela de purtător de lumină, adică acel element care duce la o mai bună fuziune a energiilor specifice, adică, în cazul nostru, spre a întări şi mai mult convingerea în deciziile categorice care ne curtează acum.
Ziua de 5 ianuarie este o zi de conduită. Mercur în Capricorn ne aduce spiritul practic, raţiunea, gândirea şi logică drept stâlpi de rezistenţă pentru promovarea disciplinei şi respectului reciproc. Dacă în cazul conduitei direcţiile sunt cât de cât accesoriile pentru că oamenii se mai şi iau unii după alţii când se pun pe lucru, în sfera gândirii Mercur în Capricorn vine un model complicat, greu de modificat, dur, însă unul eficient, care prin forţa sa şi-a dovedit în trecut eficienţa. Visele sunt cele care vor suferi prin contactul cu acest tip de energie; visele la propriu, cele care ne încântă şi ne face să ne bucurăm de perioada în care corpul îşi reface structura, dar şi cele care alimentează voinţa şi sublimarea nevoii de a coexista în trup şi spirit, cele care participă la un proces complex de ridică a omului la valoarea pe care o avea cândva.
Pentru că se va face referire la o lume la care fără antrenament nu se ajunge, la prima vedere, la primul ochi, nu se va face diferenţa între structura raţională, logica de fier, duritatea limbajului ori disciplina atât de necesare succesului în această lume, și inspiraţia, intuiţia şi dragostea care animă procesul de sublimare a nevoii de a coexista în trup şi suflet.
Cu alte cuvinte, 5 ianuarie este o zi a simpatiei şi antipatiei, a invocării şabloanelor de gândire cu convingerea că ele sunt utile, verificate în timp, de vreme ce sunt formate. Pe acest fond, Junon ne convinge că simplificarea relaţiilor este singurul mod care înlocuieşte viaţa agitată cu una simplă, cu acelaşi rezultat sau, poate, cu unul mult mai bun şi mai durabil.
Prin fuziunea celor două elemente oamenii devin simulatori de rezultate. Se vor uita unii la alţii şi vor vedea soluţii, abilităţi, talente, deschideri, rezultate fiind convinşi că restul nu prezintă niciun interes.
Acestea se vor prezenta ca un pol al zilei, iar la celalalt pol se va situa careul luminariilor (Ultimul Pătrar), dar şi trigonul Lunii cu Lilith din Gemeni. Dacă primul pol pare marcat de sinceritate, de o anime francheţe, o prezentare clară a situaţiilor, limpede, chiar dacă asta înseamnă a primi critici, a doua disimulează ceea ce ne este teamă să recunoaştem încă. Ceea ce va veni, aşadar, din combinaţia celor două element se prezintă ca o magie care nu se consuma nici măcar un pic pentru susţinerea avântului spre schimbare, elementele pe care anul 2013 ni le aduce din plin. Dacă se va vorbi despre bani, atunci subiectul cel mai interesant va veni din sfera celor care au făcut avere, nu despre cum este să-ţi faci economii deşi veniturile lunare sunt mici, dacă va veni vorba despre evoluţia profesională, alegerea carierei ori despre a atinge un moment de glorie într-un domeniu, atunci sunt, de asemenea, oferite exemple despre cum au reuşit alţii, dar mai ales care le-au fost compromisurile, ştirbind din entuziasmul cu care mintea vrea să se îndrepte spre performanţă.
Azi se gândeşte mult, adânc, însă în momentul împărtăşirii acestea sunt puse într-o defazare evidentă. Pare, însă, un proces natural, în raport cu conjuncţia Mercur-Pluton de mâine şi prin calitatea de purtător de lumină pe care Mercur o deţine, în sensul că azi ne vin ideile şi sedimentarea lor, aşezarea lor într-o albie, poate chiar adresarea către persoanele potrivite survine abia mâine.
Prin urmare, ziua de 5 ianuarie ne aduce un moment de bucurie personală, de efervescență într-o direcţie care cere atingerea unei ţinte, adjudecare a unui rezultat social, obţinerea unui accept sau aprobarea unui auditoriu. Pentru mulţi asta înseamnă a fi de acord cu ceilalţi sau a li se da dreptate în subiecte penibile, prosteşti, superficiale, dar care le va spori mult încrederea în sine. Acum, nici pentru ei nu este important că li se dă dreptate, dar pe viitor ceea ce se întâmplă acum constituie garantul ca şi în alte lucruri mai complicate se poate miza pe o relaţionare pozitivă. Asta înseamnă azi ca Mercur să fie purtător de lumină pentru o manifestare comună, însă aprofundând trăsătura aceasta a lui Mercur ne putem punem în faţa unor comportamente compulsive pe care să le vedem cu un ochi critic azi, dar să el rezolvăm mâine, tot prin ecoul venit din anturaj.
Răspunsul zilei de mâine, pentru că va veni cu Lună în Scorpion va avea mai multă credibilitate decât cel de azi. Fiind mai serioşi şi mai puţin înclinaţi spre a face favoruri gratuite, orice semn de apreciere va fi privit ca pe un semn al confirmării unei valori stabile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne încrede în semnele acestei zile, însă de nu le lua drept decisive. Oamenii se tem să-şi dea aramă pe faţă, atunci când nu sunt constrânşi. Sinceritatea nu este un proces natural, pentru simplul fapt că în această parte a Creaţiei adevărul este ascuns privirii directe, el fiind accesibil doar prin efort, chiar dacă în cazul unora e mic.

Conjuncţia lui Mercur cu Pluton poate pune capăt unor discuţii legate de neputinţa de a găsi soluţia cea mai bună într-un context în care raţiunea, perspicacitatea, logica par să fie la ele acasă. Azi Luna va trece în cădere (Scorpion) și, înainte de acest ingres, va împlini, la puţin timp de la miezul nopţii, un sextil cu Venus semn că în noua etapă va intra cu bucurie şi încântare şi că solicitările pe care ni le va face anturajul vor fi privite cu deschidere şi acceptare.
Ceea ce este interesant vine din faptul că azi, pe de o parte, Mercur îşi va încheia rolul de purtător de lumină, iar pe de alt, Luna, îmblânzită în Scorpion, împlineşte numai aspecte bune. Nu este un lucru obişnuit că o conjuncţie cu Pluton să fie purtătoarea unui semn bun, dar nici trecerea Lunii prin cea mai nefavorabilă dintre poziţii. Asta înseamnă că deviza “tot răul spre bine” ne poate pune azi în fața unor evenimente pe care să nu le putem privi în aspectul lor negativ, să le traversăm cu bine fără să le vedem cât sunt de grave ori de marcate de risc. Dacă nu ne este dat să vedem, nici să nu căutam, nici să nu îndrăznim să zgâriem coaja subţire a armoniei. Este ultima zi din săptămână şi ar fi potrivit să o folosim prin activităţi simple şi destinse, prin dezvoltarea unei comunicări simple cu cei din jur pentru a elibera stresul acumulat în ultimele zile.
Fuziunea indirectă a lui Mercur din Capricorn cu Luna din Scorpion ne aduce un fel de oglindă magică, în care Luna (anturajul) va căuta să se înconjoare doar de ceea ce cunoaşte uşor, doar cu ceea ce nu-i face probleme, iar Mercur (observarea lumii) îl va face pe individ să judece situaţiile după cum îi convine cel mai bine. La prima vedere asta înseamnă rezonanţă, armonie, pentru că ceea ce vine din jur primeşte din forul interior un ecou adecvat, însă dacă privim separat cele două direcţii vom înţelege că nici anturajul nu este pus pe a căuta soluţiile cele mai bune, dar nici individul de a le cere. Asta înseamnă că binele de acum, aşa cum ni-l oferă cerul, vine dintr-o delăsare ori dintr-o complacere într-un gen de activitate superficială, deşi ea nu va părea aşa.
Pentru a înţelege mai departe mecanismul astral putem să mergem mai departe cu această observaţie gândind că în realitate, inspiraţia, şi sensibilitatea ce ne vin din trigonul Luni cu Neptun nu este în realitate ceea ce am cerut de la viaţă, însă ne bucurăm să fim iubiţi, chiar dacă nu de cine vrem, că trigonul Lunii cu Chiron şi, implicit, sextilul cu Junon nu înseamnă temperarea şi vindecarea rănilor de natură relaţională, tensiunile dintre oameni, ori problemelor de familie care depăşesc bariera vârstei, ci doar o stopare a lor, fie că protagoniştii au obosit de această ipostază, fie că au rămas fără putere, toată consumându-li-se întreaga voinţă de a opune rezistenţă. Cei care sunt pasionaţi şi de definiţiile astrologice, nu doar de partitura finală a simfoniei astrale, se vor gândi că această formă de pacifism vine de la impactul puternic al zodiei Capricorn, prin reprezentanţii săi de acum, Mercur şi Pluton. Nu, categoric nu, ci vin din epuizare şi explicația ar trebui căutată în cerul zile pe alte poziţii planetare. Puse pe alte planete cauza acestui episod ia o altă înfăţişare. Dacă vine din zona lui Jupiter, cauză îl va face pe individ să se ruşineze de lipsa de control şi să se oprească brusc din creşterea falsei puteri. Dacă vine de la Uranus, plăcerea de a distruge construcţia celuilalt şi de a-i coborî vârful care urcă până la cer, îl va face pe individ să se ruşineze de faptul că doreşte să-şi susţină succesul sau pe insuccesul celorlalţi, iar dacă această cauza va veni de la Neptun, individul se va speria că persistând în acest tip de acţiune va depăşi graniţa spre zona în care orice ieşire din ritm nu mai poate fi rezolvată de unul singur ci va avea nevoie de ajutor ori invocarea ajutorului înseamnă, deopotrivă, şi recunoaşterea problemei. Indiferent care este cauza acestei manifestări în spatele evenimentelor evidente, în spatele episoadelor simple şi destinse, calitatea zilei va fi mult influenţată de episoade ale lui 2012 pe care, la vremea când s-au manifestat, nu le-am luat prea tare în seamă. Acum vedem că totul este important, că orice mişcare a norilor poate aduce episoadelor următoare o deplasare a evenimentelor într-o direcţie dictată de mecanismul Creaţiei.
Da, precizia este una dintre plăcerile şi sursele de oboseala acestei zile, dar ele, aşa cum se vor manifesta azi, vor ţine doar de lumea fizică, doar de planul materiei care se supune altui plan, mai fin, mai rafinat pe care suntem acum invitaţi să-l folosim. Asta înseamnă că putem interveni chiar din spatele a ceea ce nu este evident, adică din profunzimile fiinţei, cu un gând de reglare căutând să punem acceptarea lângă iertare şi să nu le mai privim ca pe două păpuşi certate.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne conduce spre o zonă a informaţiilor abundente pe care este posibil să le vedem doar în forma lor simplificată. Calitatea acestui episod ne îndeamnă însă spre a cerceta cauza lucrurilor, dar de a nu zgâria prea mult stratul fin care le înveleşte. Le atingem cu mintea şi ştim ce ascund înăuntru şi de unde vin, pentru că ne amintim ori reconstituim episoadele trecute cu mintea. Totul devine însă real, atât de real încât ori că ne legăm de ceea ce este în spatele acţiunii evidente şi nu mai dorim să o abordăm, ori că ne vom lega de ideea că dincolo de ceea ce vedem nu mai este nimic, vom trăi această zi cu implicare şi dedicare, cu putere şi descindere.
Ceea ce vine azi spre noi ne va duce spre a descoperi că orice acţiune are un rost, orice vorbă produce efecte, că o sămânţă pusă în pământ. Privind planta cum creşte nu ne temem că are mai multe frunze decât am crezut, că va creşte strâmb ori că într-o zi se va ofili. Suntem martorii unui act al creaţiei şi asta ne încântă. Azi vom fi martorii unui episod special, în care prin gând, prin intenţiei şi având în spatele lor o picătură de voinţă, vom dori să modificăm ordinea lucrurilor fără a schimba calitatea episodului.
Schimbând, este clar că şi calitatea evenimentului va fi alta, însă ea va fi văzută abia de mâine, dar vom fi mult mai câştigaţi dacă ne plasăm în poziţia martorului şi alegem că acţiunea sa nu genereze teamă, ci ceva bun, siguranţă, încântare, curiozitate, putere, dar în niciun caz teamă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne oferi privilegiu de a pune suflet în ceea ce facem, dar dacă simţim că ecoul duce spre nesiguranţa ori spre teamă, spre agresivitate ori spre distrugere, să punem un stop pe acţiuni şi să devenim spectatorii celorlalte edificii. Înseamnă că nu a venit timpul să ridicăm nimic şi doar prin martor ne menţinem în zona benefică.

16 thoughts on “31 decembrie 2012 – 6 ianuarie 2013

 1. Cristina D spune:

  La multi ani , Gheorghita!
  Te citesc de cativa ani , cu placere. Tu si Urania sunteti oamenii pe care ii urmaresc constant, indiferent unde m-au dus pasii.De cateva luni ma simt in intersectie: am mari indoieli ca voi imbatrani alaturi de persoana cu care am impartit pana acum si bune si rele. Daca ai avea un cuvant de spus …Sa fac acum tabula-rasa din viata mea si a celorlalti sau inca mai avem de invatat impreuna? Te rog, lumineaza-ma un pic! Datele sunt : eu 25.07.1968 Trusesti-BT, el 15.02.1967 Petrosani-HD

 2. Roxanna spune:

  La Multi Ani !

  Cu multe , multe bucurii , sanatate , si noroc in toate, fie ca Lumina si Iubirea Infinita sa fie cu tine alaturi de cei dragi .
  Cu mult drag
  Roxanna

 3. violeta spune:

  Toate cele bune si folositoare, sa fim in gratie divina in gand in vorba si in fapta!
  Va multumesc acum in scris dar de cele mai multe ori va multumesc frumos si telepatic.

 4. Cristina D
  Aveti un raport pe semne de putere ceea ce genereaza o competitie permanenta intre voi. Este clar ca tu esti mai puternica, insa el este mult mai abil si mult mai eficient. Tu nu-ti dozezi forta si orice esec te darama, el isi vede interesul si poate ierta atunci cand a fost umilit pentru a merge mai departe. Intre voi exista o confruntare permanenta si cred ca mai mult decat sa va iubiti, va simtiti fascinati unul de celalalt (va completati in ambitie) pe de o parte si, de cealalta parte, niciunul nu vrea sa accepte ca nu-l poate schimba pe celalalt. Aceasta lupta pana la urma va va uza si daca nu ajungeti la un compromis, finalul nu va fi unul bun.

 5. Roxana, Violeta,
  La multi ani cu bucurie si din partea mea.

 6. Cristina spune:

  La multi ani frumosi, incarcati de lumina si inspiratie!
  Previzunile pentru anul ce a inceput, ma intristeaza -strict in ceea ce ma priveste :(, insa apreciez inclinatia ta, de fapt e un har, atat astrologic, cat si inspirational, modul tau de a transpune, atat de elevat, ceea ce ai de transmis, in cuvantul scris!
  Pentru Leu, vad ca va fi iar un Rege si anul ce a inceput, asa ca …straluceste!
  Toate cele bune!

 7. Cristina,
  iti multumesc pentru cuvintele frumoase.
  Nu caut stralucire, dar daca aceasta vine ca un rezultat al muncii, al Acelei munci pe care o urmaresc, atunci o primesc cu draga inima pentru ca luciul ei nu ma va lumina pe mine.
  Si din partea mea, La multi ani cu bucurie si speranta.

 8. otilia spune:

  La multi ani! Ziua de azi si-a facut prezenta exact dupa previziunile dumneavoastra. Astept solutiile, sint incintata de aparitia lor. Va multumesc. uite cum primeste omul speranta, raspunsuri… Mare om sinteti!

 9. Mariana C spune:

  La multi ani!!! si felicitari pt acest site…v-am descoperit de 2 zile. Si ma bucur enorm. Chiar daca 2013 nu se anunta un an bun cum mi-l prezinta celelalte horoscoape, prefer varianta dumneavoastra, mult mai pragmatica dar realista. Numai bine va doresc !!

 10. Cristina D spune:

  Iti multumesc, Gheorghita!
  Este exact cum spui. Viata, pana la urma , e o suma de compromisuri, uneori, greu de dus.
  Ma bucur ca existi si-ti voi multumi, in gand , de fiecare data cand voi trece pe aici.Inca o data: La multi ani cu bucurie!

 11. Oana spune:

  La multi ani , Gheorghita si multumesc ptr toata munca si daruirea ta.
  Te rog tare mult sa ma luminezi in cateva cuvinte referior la relatia pe care o am, dorinta mea arzatoare fiind sa imi cladesc o familie, lucru care pana in momentul de fata nu s-a realizat. Datele sunt: 16.02.1976 Pitesti-Ag(eu); 27.02.1978 Sibiu (el).
  Iti multumesc inca o data pentru tot ce faci si mai ales ptr faptul ca te-am intalnit.
  Un 2013 plin de inspiratie!

 12. carmen spune:

  LA MULTI ANI domnule Coser. „Nu caut stralucire, dar daca aceasta vine ca un rezultat al muncii, al Acelei munci pe care o urmaresc, atunci o primesc cu draga inima pentru ca luciul ei nu ma va lumina pe mine”.Intradevar, dar sunteti un om extraordinar. Munciti sa-i luminati oe altii.
  Anul care a trecut mi-a adus multe necazuri, dar ce poate fi mai rau decat a-ti destrama familia? Dupa 24 ani de casnicie, fara nici o explicatie, dupa ce petreci concediul impreuna, la trei sapt. ceri divortul, pentru ca te-a ademenit o femeie vaduva, cu bani?Si toata scara ta de valori se naruie?Si nu tii cont ca ranesti de moarte pe cei care te-au iubit cel mai mult in viata asta (sotie si fica).
  Va rog faceti-ma sa inteleg de ce?
  Eu:28.10.1954 ora 0.30, Slatina
  El:01.07.1956 ora 16.30, Hunedoara.

 13. Oana,

  Nu ştiu dacă relaţia pe care o ai te poate duce spre întemeierea unei familii, însă în mod sigur te încearcă mult pe comportament. Tu eşti mult prea precisă şi serioasă în ceea ce faci şi pe deasupra mai faci şi bine. Pui suflet şi nu accepţi înfrângerea, aproape că eşti dispusă să faci şi compromisuri pentru a-ţi menţine calitatea de învingător. Asta te consumă mult pentru că nu accepţi defensiva, nu faci pasul înapoi şi proiectezi această atitudine şi asupra celor cu care lucrezi. Unii spun că eşti prea dură, alţii se tem să te vadă că te apuci de ceva că nu te mai poţi opri. Cine se apropie de tine cu sentimentul, îţi descoperă motivul pentru care dezvolţi un asemenea comportament: nesiguranţă. Ai o karmă puţin cam încărcată şi intuiţia ta, cea care se îndreaptă spre tine, care te pune în fața instrumentelor tale de investigare ca şi cum ai fi altcineva îţi spune că ai nevoie de precizie pentru a reuşi. Gândind aşa şi neputând să te separi de nesiguranţă, să te relaxezi puţin, să te desprinzi de necesitatea de a face ceva, de a lucra la ceva, de a te preocupa de ceva, ajungi să nu mai vezi pădurea din cauza copacilor şi să dezvolţi o gândire negativă, cea care te face să vezi întâi eşecul, chiar dacă este mic, şi apoi reuşita, chiar dacă este esenţială.
  El are altă fire. Pe lângă faptul că visează mai uşor, este mult mai înţelegător cu oamenii. Are o mare putere de empatie, poate simţi uşor ceea ce se întâmplă în jur şi calitatea lui nu rezidă doar în asta, ci se şi comportă în conformitate cu aceasta. Te înţelege prin emoţie, prin sentiment şi prin îndeplinirea acestei componente voi vă completaţi. Tu eşti prea dominatoare, el îți susţine această atitudine şi lângă tine pare slab şi dispus să se aşeze în umbră şi în planul al doilea. Să nu-l vezi niciodată ca fiind inferior și slab că face asta. El se aşează în locul unde îţi simte slăbiciunea cea mai mare.
  El are calităţi medumice şi dacă nu şi le controlează poate ajunge să canalizeze energii cumplite şi să atingă ipostaze de agresivitate greu de controlat.
  Priveşte-l ca pe o fiinţă, nu ca pe un instrument multitasking. Cea ce reprezinţi tu în sfera ideilor şi acţiunii, el reprezintă în cea a emoţiilor. El poate fi expresia perfectă, oglindă, a aceea ce tu gândeşti şi faci.
  Fii curată în gânduri şi nu te abate de la a fi bună cu cei din jur, nu doar corectă, politicoasă ori dreaptă. Doar prin bunătate poţi să-l înţelegi.

 14. Carmen,

  Îmi pare rău că a trebuit să treci prin aşa ceva, însă uitându-mă pe temele voastre am înţeles că tipul de comportament pe care-l dezvoltă el este unul uşor predictibil. Scara de valori? Poate, în cazul tău, însă în cazul său nu poate fi vorba despre o “scară” de valori, ci de nişte repere, de nişte impulsuri cele cu care a jonglat foarte bine pentru a se menţine pe o linie, pentru a trăi mai bine, pentru a fi mulţumit şi a avea ceea ce-i trebuie. Tu ştii bine ce ţi-ai luat şi nu spun în vânt, ci mă refer la puterea ta de a controla oamenii din jur, de a te impune în orice situaţie, de obţine din jur, simplu, cu o vorbă, cea care cântăreşte cel mai mult, ceea ce-ţi este necesar.
  Tu ai o lecţie grea pe afectivitate, pe iubire dăruită, pe cultivarea sentimentelor reale şi pe desprinderea de iluzie. Dacă vei confunda în continuare eficienţa în relaţiile cu ceilalţi cu realitatea/păcăleala că ceea ce simţi este bine poţi ajunge cu mulţi oameni, față de care investeşti sentimente, în această relaţie. Pentru că poţi pune în mintea celor din jur gânduri care nu sunt ale lor, ajungi în ipostaza în care îţi faci singură rău şi persişti în el pentru că persişti în ideea că oamenii în jurul tău au dreptul la voinţă proprie.
  Aici este greşeala ta. Dacă nu înveţi să-i iubeşti pe oameni şi să-i laşi liberi ajungi aici, iar în situaţii limită, aşa cum este cea de acum, nu mai poţi judeca limpede, nu te poţi descurca bine şi corect pentru că e mult ce se întâmplă, prea mult. Ai ignorat toate aceste semnale intermediare considerându-le neimportante şi, pe lângă acestea, ai uitat că aceeaşi atitudine te-a pus, cu ani în urmă, în postura de a-l alege, de a-l prefera. O atitudine greşită, subiectivă faţă de cei din jur a crescut în timp şi te-a dus pe tine aici.
  El are însă mare nevoie să trăiască liber, ca oameni să-l încurajeze chiar şi să greşească pentru a simţi că trăieşte. A fost sub talpa ta şi nu şi-a dorit asta, iar revolta lui a fost categorică.
  El în general preferă femeile dominatoare, deşi oriunde s-ar duce atinge acelaşi grad de insatisfacţie. Însă reacţia lui a fost pe baza stimulului venit din partea ta. Schimbă-ţi atitudine faţă de oameni. Iartă-i pentru tot ceea ce-ţi fac şi nu le spune. Pune-ţi plăntuţa aceasta în grădina ta şi preocupă-te de ea zilnic, fără să spui nimănui, decât când va deveni un copac puternic. Îţi spun aceste lucruri pentru că ai un stigmat pe destin legat de acest aspect al vieţii şi ipostaza în care ai ajuns aici spune că există multă practică negativă, greşită în sensul acesta. Dacă expui planta firavă (iertarea) în speranţa că vei obţine din jur un ecou puternic, s-ar putea să fii dezamăgită. Legea cauzei şi efectului te va brusca mult şi-ţi va aduce spre purificare, adică spre iertare, prea multe evenimente şi vei claca. Iartă în secret până când vei simţi că eşti altfel. Multe în viaţa ta se vor împlini, mult vei înţelege, multe vei reclădi şi repara făcând doar asta.

 15. carmen spune:

  Multumesc din suflet pentru analiza. Este mai mult decat realista, daca pot spune asa. Sunteti un adevarat profesionist.Aveti un har divin, sustinut de o munca asidua. Dumnezeu sa va ocroteasca si sa va sustina.Numai bine va doresc.

 16. oana spune:

  Multumesc din inima. Sincer, as dori sa raman alaturi de acest om. 🙂
  Multumesc ptr tot!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.