31 august – 6 septembrie 2020

31 august – 6 septembrie 2020 este săptămâna sunetului de fond care contrastează cu starea sufletească și a binelui mic pe care destinul îl va face uriaș dacă este oferit în mod complet dezinteresat. Provocările acestei săptămâni sunt legate de luciditate. Luna neagră este vedeta acestei săptămâni, iar ea alege să intervină din zodia Berbec, dar și din apropierea pe care încă o are cu planeta Marte. Ceea ce descoperim acum ne poate tulbura foarte tare sau ne poate duce către înțelegeri foarte frumoase pe care să le putem integra într-un context personal care să ne ducă spre realizări majore. Zgomotul de fond este ceea ce ne rămâne din ultimele săptămâni și unii vor considera că vibrația acestei săptămâni ne oferă toate prerogativele pentru a se impune, pentru a cere mai mult, pentru a obliga pe cineva sau un grup să presteze în locul său. Contractul în sine arată că îndrăzneala ascunde în spatele ei teama de a nu se descurca, de a eșua, grija că toate întârzierile pe care le vor parcurge zilnic până la sfârșitul acestei săptămâni vor fi fatale. Tocmai de aceea încearcă să rezolve prin acțiuni în forță probleme pe care nu sunt în stare să și le rezolve singuri. De partea cealaltă, a doua parte a devizei săptămânii ne spune că lucrurile mici pe care le facem pentru a rămâne în echilibru (adică nu suntem și nici nu ne lăsăm luați de acest val al obsesiilor) nu ne oferă ocazia de a face fapte majore. Săptămâna aceasta este mult prea încărcată pentru a determina fapte bune majore, însă cele mici făcute în modul acesta, pe această presiune, vor deveni, prin forța destinului, elemente uriașe. Condiția pentru ca aceste fapte să producă un asemenea efect este dată de dezinteresul complet față de un rezultat. Facem în această săptămână fapte bune pentru că aceasta este natura noastră, pentru că așa suntem noi, pentru că nu am putea reacționa altfel, pentru că simțim și gândim în această direcție, nu pentru a obține un avantaj pe care apoi să-l vindem. În felul acesta, toate întârzierile pe care această săptămână le va produce, și nu vor fi puține, ne vor ocoli pentru că noi rămânem în acea capsulă minusculă unde, de regulă, se țin esențele tari. Aceasta este o săptămână care ne învață să demonstrăm puterea binelui mic, nu forța distrugătoare a iluziei. Capcana iluziei este o mare tentația a acestei săptămâni și tocmai de aceea oamenii pe care îi vom vedea îngrijorați în mod inutil adică îngrijorați fără să aibă ei soluții la problemele lor nu fac decât să arate cât de puternici sunt prinși în această iluzie. Omul puternic își va face griji dacă nu va găsi repede terenul fertil pentru a-și implementa soluția pe care o deține deja. Cel slab se îngrijorează, se plânge tocmai pentru a-i motiva pe ceilalți să vină cu soluții în favoarea sa.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a face totul să ne ridicăm prin fapte bune, chiar dacă aceste fapte nu sunt recunoscute acum sau chiar dacă nu sunt la nivelul celor pe care le-am făcut în săptămânile anterioare. Acum contextul este altul și noi ne putem adapta.

Surprizele neplăcute se țin lanț. Aventuri oprite brusc. Neîncrederea este privită ca un semn de prudență. Disconfort provocat de o ușoară defazare. Refuzul executării unui ordin.

Elementele astrale ale acestei zile ne lasă impresia că unele lucruri trebuie să se oprească. Dacă nu ne oprim, se vor integra imediat într-o suită de evenimente neplăcute care se vor ține lanț până la sfârșitul acestei săptămâni. Momentul acesta este unul care ne îndeamnă să oprim această tendință de a ne expune, de a ne lăsa antrenați în voia unor aventuri de plăcere sau de curiozitate, de a fi în ton cu moda, cu toate riscurile aferente. Greșelile acestei zile sunt legate de patimi, de dureri surde, de impresii negative pe care le avem din partea unor oameni care nu prea fac eforturile necesare în a ne înțelege. Fără această înțelegere, fără această toleranță totul este amestecat cu neîncredere, iar rezultatul este ușor de dedus: disconfortul. Pentru unii acest disconfort este doar confirmarea faptului că au rămas puțin în urmă, însă alții vor trece într-o extremă și vor considera, printr-o atitudine ce ține de mania persecuției, că toată lumea îi urmărește, că toți din jur țintesc spre a le accentua disconfortul pe care-l simt acum. La polul celălalt, zona aceasta a contrastului îi duce pe oamenii responsabili către o formă de refuz care nu le face cinste. A refuza executarea unui ordin, îndeplinirea unei sarcini, chiar dacă inițial ea pare nepotrivită sau umilitoare, este semn de imaturitate. Așadar, să nu uităm vechiul proverb: “Stelele nu se sfiesc să pară mici licurici!”.
Prin urmare, prima zi a săptămânii este una care ne arată conflictele care nu se pot consuma decât dacă le validăm. Validăm conflictele dacă ne arătăm lacomi, dacă suntem prea speriați de lucrurile pe care nu le putem rezolva, dacă nu am ieșit din globul de sticlă în care am trăit în ultimele săptămâni. Din această cauză, momentul acesta este unul al surprizelor neplăcute, al disconfortului care ne spune că am rămas în urmă, dar și al răspunsurilor frumoase pe care le privim dacă suntem modești. Modestia nu este astăzi o umilință și cine reușește să atingă această nestemată se va simți înnobilat, va simți că viața este plină, fără să știe cum, fără să poată indica un element concret care să fi schimbat substanțial această zonă a sufletului care este acum plină. Astăzi consumăm, dar încercăm să o facem prudent, cu atenție, și dacă acest consum nu devine o însușire lacomă a unor bunuri, a unor stări sufletești, a unei satisfacții atunci totul va menține echilibrul pe care am reușit să-l păstrăm și în săptămânile anterioare. Altfel, tot ceea ce facem, tot ceea ce produce efecte contrastează astăzi cu starea sufletească.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi liniștiți în furtună. De această dată furtuna nu este în exterior, așa cum ni se va părea, ci este în interior. De aceea, prima zi a săptămânii chiar dacă aruncă spre noi flăcări, aceste flăcări sunt ale unui dinozaur jucărie care nu ne poate face niciun rău. Cine vede această jucărie în mod disproporționat, cine proiectează imaginea acestei jucării în societate și o vede ca pe un personaj real va avea o zi dificilă.

Aventuri oprite brusc. Cercetările sunt oprite pentru că entuziasmul este ușor diminuat. Ne ajung din urmă regretele. Puterea de concentrare este mai bună, dar folosită pentru a susține tristețea şi nostalgiile. Prea multe comentarii despre lucruri simple. Un moment de libertate înclină balanța spre o direcție bună. Descoperim că nu tot ce este intens este şi bun.

Elementele astrale care definesc această zi ne aduc aminte de pozițiile favorizate pe care unele persoane le-au avut în săptămânile din urmă și pe care doresc acum să le utilizeze ca pe niște arme. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni nu reprezintă un atu pentru ceea ce se consumă în momentul de față, dar cuvintele vor susține aceste merite, intenția va fi aceea de a folosi gloria de altădată pentru a trăi acum mai bine, indiferent cum. Momentul acesta ne aduce în fața unui episod foarte straniu. Unii vor face pace cu dușmanii, deși nu au nici cea mai mică intenție în a se împăca, până a ajunge într-o relație de echilibru cu aceste persoane. Ei nu urmăresc decât să se mențină la o anumită poziție, să rămână oameni liberi așa cum gândesc ei, prosperi așa cum își doresc. Astăzi cuvintele sunt folosite într-un mod nepotrivit și tocmai de aceea un om atent nu doar la ceea ce se întâmplă cu el însuși, dar și la aceea ce se întâmplă cu ceilalți va descoperi în momentul acesta că nu tot ceea ce este intens este și bun. Cei superficiali vor dori să mențină intensitatea săptămânilor din urmă tocmai pentru a ascunde incapacitatea lor de a se adapta noilor cerințe. Nu trebuie să uităm că suntem în faza de aplicație a Lunii pline, ceea ce face ca relațiile să devină mult prea intense sau, mai exact, intense în modul în care nu ne așteptăm. Prima zi a lunii septembrie este una a cuvintelor folosite cu entuziasm, a regretelor utilizate ca monedă de schimb și a nostalgiilor pe care vrem să le vindem la tarabă.
Prin urmare, prima zi a lunii septembrie ne vorbește despre lucrurile pe care le avem înscrise în structura noastră dar pe care nu le-am folosit corect până acum. Dacă ziua anterioară ne-a adus complicații prin interacțiuni pentru că interiorul era șubred, momentul acesta ne aduce un disconfort pentru că interpretăm greșit mesajele care ne vin din partea celorlalți. Și această zi este una care ne vorbește despre libertate, despre acea libertate pe care am căutat-o până acum, fără să ne punem problema dacă ea este cea de care avem nevoie. Dacă suntem echilibrați și nu rămânem în patimile săptămânilor anterioare, cele care ne-au creat iluzia libertății sau iluzia puterii, vom reuși, prin aceste momente de libertate, să înclinăm balanța destinului către o direcție bună. Vom deveni mai echilibrați, mai atenți, mai disciplinați și ne vom simți eliberați de acele impulsuri care duceau către conflicte sau care ne îndemnau să-i judecăm pe ceilalți, fie în mod deschis, prin cuvinte rostite, fie doar în gând. Acum viața poate fi puternică prin ceea ce nu permitem să se consume haotic.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi astăzi că a avea mai puține impulsuri neclare înseamnă avea mai multă intensitate pe impulsurile clare.

Norocul este conjunctural. Oscilăm între două tipologii. Șansa de a ne ridica deasupra unui moment delicat este limitată. Avem nevoie de înțelegere. Ieșim din inerție. Marile tragedii sunt explicate prin cuvinte simple, dar acum sunt refuzate. Egoismul este ridicat la nivelul exemplelor bune. Se caută bogăția, dar se obține instabilitatea, atașamentul și indiferența.

Șansa de a împlini ceva remarcabil în această zi este una foarte mare, însă și riscurile sunt pe măsură. Astăzi ne întâlnim cu un noroc aparte (chiar dacă este conjunctural) pe care îl vom invoca de multe ori în săptămânile următoare sub forma unor întâmplări frumoase, sub forma unor exemple de la care nu ar trebui să ne abatem niciodată. Astăzi ies la lumină oamenii versatili, persoanele care întotdeauna au oscilat înainte de a da un răspuns și această deplasare haotică, acest balans le-a lăsat celorlalți impresia de maturitate. Aspectul delicat al momentului arată că ceea ce ni se întâmplă acum ne scoate din inerție. Fie că sunt cuvinte simple pe care le primim sub forma unor laude, sub forma unor încurajări, fie că sunt critici aspre, acestea ajung într-o zonă a orgoliului. Orgoliu ne trezește astăzi și ne motivează să facem mai mult, să împlinim mai multe, să demonstrăm ceva. Din nefericire, zona aceasta a emoțiilor, pentru că despre ea este vorba astăzi, trece printr-un fel de întârziere, printr-un fel de retragere către o scorbură, către o peșteră. Faptul că aceste cuvinte nu ne fac să ne simțim bine și doar atât, ci ne motivează să demonstrăm, adică ne duc spre orgoliu, arată că prințesa cea frumoasă și sensibilă (emoția pozitivă) nu este acasă. Luna plină de acum ne îndeamnă să căutăm bogăția, să fim influenți, puternici, dar, în realitate, ceea ce rămâne în urma noastră este doar o formă de instabilitate despre care nu vom dori să vorbim prea curând. Ieșim din inerție, devenim activi, ne întâlnim cu acea motivație care ne scoate dintr-o zonă întunecată, dar nu ne oferă și resursele pentru următoarea etapă.
Prin urmare, a doua zi a lunii septembrie ne arată că lucrurile nu sunt foarte simple și că instabilitatea poate veni și cu intenții bune, ea se poate instala și atunci când avem în preajma noastră doar oameni care ne vor doar binele. Binele acesta nu se transformă într-un eșec din cauza celor care îl oferă, ci din cauza noastră, adică noi suntem cei care interpretăm greșit sau care nu ne-am pregătit suficient pentru un asemenea moment. Ceea ce se întâmplă acum este evidențiat prin ego, prin individualism, prin mândrie. Este clar că zona aceasta pe care o parcurgem acum este cea mai intensă a săptămânii și ea ne oferă cele mai multe indicii referitoare la sectorul în care dorim să ne stabilizăm. Dacă ne uităm pe cer ecuația astrală a acestei zile accentuează în fundal o cruce cardinală care aduce instabilitate și eșec tocmai pentru că ne lipsește acel dram de răbdare, aceea picătură de înțelepciune. Această Lună plină care se împlinește în dimineața acestei zile nu face decât să ofere motivații care să fie puse în aplicare prin metode specifice. În cuvinte mai simple, astăzi știm de toate, dar când se pune problema de practică am uitat totul.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi liniștiți, echilibrați și atenți ca nu cumva interpretarea pe care o dăm întâmplărilor pe care le parcurgem acum să fie greșită. Greșelile de interpretare de acum devin fapte greșite pe viitor pentru ca, în timp, să devină comportamente eronate. Soluția este simplă. Liniștea pornește din această zi când reacționăm frumos pentru că iubim frumosul, nu mândria sau vanitatea.

Refuz. Credem că suntem într-o zonă obscură. Suntem îngrijorați de colaborările în care am crezut până acum. Expansiunea este oprită. Suntem tratați cu dezinteres de cei pe care îi apreciem. Toleranța nu este la cotele cele mai bune. Modificările de conduită arată că în trecut au existat modificări în credință. Oamenii se îndoiesc de ceea ce este sigur și durabil, dar cred în iluzii. Prieteniile nu ni se mai par de durată.

În noaptea de miercuri spre joi, Mercur va împlini careul cu Axa Dragonului, aspect care a fost activ și în a doua parte a zilei anterioare. Știm că de fiecare dată când Mercur trece printr-o asemenea dispunere față de Axa Dragonului apare un semn de negare față de idealul propriu, față de ceea ce ne-ar plăcea să trăim sau față de anumite sarcini pe care le-am primit și le-am acceptat, dar pe care acum le considerăm greu de îndeplinit. Dintre toate zilele săptămânii, aceasta se va evidenția prin faptul că ne oferă surprize neplăcute. Ceea ce în ziua anterioară era întârziere, adică am fi vrut să facem ceva, dar suita evenimentelor nu a avut același desfășurător cu cel gândit de noi, acum devine intenție clară de a ne sustrage unor demersuri pentru că nu mai credem în ele, pentru că între timp s-a schimbat ceva în conduită sau nu mai credem în prieteniile de altădată. Din nefericire, mijlocul săptămânii nu ne oferă motive de toleranță. Tocmai de aceea, ar trebui să le căutăm în buzunarul propriu, acolo unde le-am adunat în timp, acolo unde le-am depozitat în ideea că vreodată o să avem nevoie de ele. Relația aceasta proastă a lui Mercur cu Axa Dragonului este susținută și de aceeași relație pe care Luna o are tot cu Axa Dragonului. Binele care se consumă acum ne vorbește despre ceea ce trebuie să protejăm, adică prieteniile de durată. Refuzul astăzi ni se pare arma cea mai puternică, dar ea este, de fapt, un cuțit cu două tăișuri, semnul că există o problemă de toleranță sau, mai exact, de intoleranță.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre lucrurile pe care le împlinim prin puterea proprie. Chiar dacă există o mare presiune care planează asupra noastră în această zi, cea care ne obligă să zâmbim, chiar dacă nu este cazul, să ne concentrăm pe o anumită direcție, chiar dacă știm sigur că nu avem nimic de câștigat în sensul acesta, binele pe care-l facem în această zi ne va proteja mult timp de acum încolo. Este, de altfel, sacrificiul pe care îl facem pentru a ne elibera de greșelile pe care altădată le-am făcut din ignoranță sau în mod intenționat. Cei care lucrează cu energia sau care se află implicați într-un proces de cercetare spirituală vor privi această zi ca pe una care ne eliberează de karma negativă. Cei superficiali, din cauza acestei presiuni, vor refuza ceea ce este durabil pentru că li se pare că li se cere prea mult și preferă să se apropie mai mult de iluzii. Iluziile li se par mai plăcute, suportabile, mai dulci. Dacă dorim să rămânem echilibrați indicat ar fi să răspundem pozitiv provocărilor destinului și să nu-i judecăm pe ceilalți după impresiile pe care ni le creează astăzi. Iertarea adevărată din acest punct pornește.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că modificările de conduită care sunt argumentate de confort consumă. Cele care ne îndeamnă spre muncă, spre toleranță și înțelegere devin un fel de câmp magnetic pe care ființa în sine nu trebuie să-l întrețină făcând ceva, ci doar trăind într-un anumit mod.

Este nevoie de o reinterpretare a aventurilor. Comunicarea este ușoară dacă nu există provocări între persoane de același rang. Este nevoie de o evadare într-o zonă a fantasticului. Neatenția duce către accident.

4 septembrie este una dintre cele mai coerente zile. Astăzi înțelegem foarte clar de ce suntem sau de ce nu suntem acceptați, înțelegem observațiile pe care le primim din partea celorlalți, dar și impresiile pe care le au față de noi. Spre deosebire de celelalte zile ale săptămânii, astăzi totul va fi clar, pentru că vom fi lucizi și această luciditate ne va ajuta foarte mult în a înțelege ceea ce se va consuma în următoarele două zile ale săptămânii. Partea bună vine acolo unde vedem cât de ușor înțelegem risipa și cât de multe provocări am avut în primele patru zile ale săptămânii. Dacă rămânem în continuare în această zonă a confuziei doar pentru că nu ne mai săturăm de atâta iluzie și de atâta plăcere, suntem avertizați că finalul drumului are o surpriză: un accident. Acest accident arată că nu suntem în prezența persoanelor potrivite, că nu gândim corect, că nu facem ceea ce trebuie pentru noi sau pentru grupul de apartenență. Din fericire, forma aceasta este mai puțin agresivă. Accidentul se produce din atenție, nu pentru a scoate în evidență o formă de pedeapsă care să fie un exemplu de bune practici și pentru ceilalți. Apoi, oamenii care sunt echilibrați și vor dori să își reinterpreteze aventurile vor vedea că lucrurile se clarifică dacă se separă de plăcerile care vin din închipuiri, din fantezii, din aspirații ireale.
Prin urmare, 4 septembrie scoate în evidență acele nevoi pe care avem datoria să ni le cunoaștem foarte bine pentru a nu le explora într-un mod greșit. Este adevărat, fiecare își trăiește viața așa cum dorește, însă, în egală măsură, aceste persoane iresponsabile sunt informate că și rezultatele vor fi pe măsură. A fi un om responsabil nu înseamnă a trăi cu grijă sau cu frica zilei de mâine. Înseamnă a fi atent la ceea ce gândești, la ceea ce spui și la ceea ce faci. Această atenție înseamnă, așa cum ne spune poetul, acea forță care nu distruge nimic din comorile pe care această lume le deține deja și pe care ni le pune la dispoziție. Cei care lucrează cu energia sau care se află implicați într-un proces de cercetare spirituală vor avea astăzi momente aparte, nu doar legate de sensibilitate, cât de conștientizare. Vor înțelege că aici, în această lume, nu ne aparține nimic. Tot ceea ce avem aici ne este oferit în dar pentru un scop. Dacă scopul este să ne adâncim și mai mult în ignoranță, atunci nu facem decât să sfidăm profunzimea universului, înțelepciunea sa. Nu ne este oferit pentru că acolo sus cineva vrea să facă risipă, ci pentru că fără aceste elemente evoluția ar fi anevoioasă. Ceea ce este mult ne învață despre lăcomie, ceea ce este puțin ne învață despre modestie, ceea ce este fragil ne învață smerenia.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi lucizi și atenți la gânduri, la sentimente și la vorbe. Prin atenție toate provocările sunt depășite mult mai ușor.

Duritatea unora devine un exemplu de bune practici. Zgârcenie. Invidia este cu atât mai mare cu cât umilință la care este supus cel nevinovat este mai intensă. Se exagerează cu o atitudine.

5 septembrie este o zi de eliberare de prejudecăți. Asteroidului Junon are acum o dispunere foarte bună față de Axa Dragonului ceea ce mai îndulcește puțin din duritatea pe care am traversat-o de-a lungul acestei săptămâni și transformă momentul acesta într-unul de relaxare. Cel puțin așa ne vom dori cu toții să trăim această zi de sâmbătă prin detașare, prin relaxare, prin destindere. Din nefericire, lucrul acesta va fi doar un plan, doar o aspirație, doar un proiect pe care îl vom avea în minte în noaptea de vineri spre sâmbătă pentru că toată ziua vom fi într-o tensiune foarte mare pentru că Luna din Berbec va avea de împlinit două careuri cu Jupiter și, respectiv, Pluton, de pe zodia Capricorn. Spre seară, Mercur va părăsi domiciliul și va intra pe zodia Balanță. Aceste tensiuni care vin din cele două careuri pe care Luna le împlinește astăzi primesc o presiune suplimentară în a doua parte a zilei prin faptul că Mercur va trece pe ultimul grad al zodiei Fecioară. Acest moment de tensiune se transformă într-o umilință, într-o invidie, ca și cum gândurile nu mai sunt controlate, sentimentele nu mai pot fi ținute în frâu și totul explodează. Din această cauză, 5 septembrie, deși planurile sunt altele, devine o zi a exploziilor, a exagerărilor. Ceea ce ne va fi foarte clar va veni prin sentimentul de nesiguranță, pentru că pe acesta l-am tot lucrat de-a lungul acestei săptămâni, dar mai există și altceva. Această exagerare arată că există o formă de ambiție pe care am ținut-o ascunsă în săptămânile din urmă și care acum iese la suprafață. Trecerea lui Mercur pe ultimul grad al zodiei Fecioara ne dezleagă limba și ni se pare că suntem în momentul potrivit să spunem adevărul pe care altădată l-am ascuns. Și după ce Mercur va trece pe zodia Balanță, adică din seara acestei zile vom considera că a spune totul, fără măsură, fără perdea, este un avantaj.
Prin urmare, 5 septembrie este ziua care ne învață cât de mult efort trebuie să depunem pentru a ne abține. În general, aceste stări reziduale au nevoie de un canal pentru a fi eliberate din ființa. Nu avem nevoie să rămânem cu gunoiul în casă. Îl adunăm din activitățile zilnice tocmai pentru că din când în când să-l aruncăm. Cei care nu reușesc să găsească astăzi cel mai potrivit canal vor arunca gunoiul, pentru că așa trebuie, dar nu la locul potrivit, ci acolo de unde l-au strâns, adică în casă. Tocmai de aceea, 5 septembrie poate deveni foarte ușor o zi a reproșurilor, a refuzurilor, o zi în care frustrările ies în evidență, iar oamenii simpli care nu vor să demonstreze nimic, care nu se aliniază la standardele societății de consum vor fi umiliți, așa cum s-a tot întâmplat de-a lungul istoriei omenirii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti astăzi de blândețe. Blândețea este o virtute, nu o slăbiciune. Ceea ce obținem prin blândețe este peren. Ceea ce distrugem refuzând blândețea se transformă într-o boală a corpului sau a sufletului.

Bucuriile care nu vin de la sine sunt recreate. Este nevoie de generozitate. Stagnarea ambițiilor înseamnă refuzul unui avantaj major. Explorarea necunoscutului înseamnă a renunța la plăceri personale. Prea multă subiectivitate. Dominare cu scopul de a obține un avantaj direct. Minciuna nu mai este văzută ca un compromis. Cel care renunță la avantajul direct și merge pentru un avantaj pe care să-l împartă cu un apropiat este un om demn de a fi un exemplu pentru ceilalți.

Ultima zi a acestei săptămâni este una a refuzului. În dimineața acestei zile Venus va trece pe zodia Leu și-i va face pe oameni să se simtă mai importanți decât sunt, mai bogați decât au fost vreodată sau mai inteligenți decât au putut demonstra. Există, din fericire, un raport bun pe care Luna neagră îl are acum cu Capul Dragonului. Toate aceste tentații, toate aceste ieșiri care sunt mai curând rușinoase decât glorioase, ne învață ceva despre bun-simț și despre maturitate. Vom dori astăzi, ca urmare a întârzierilor din acțiunile acestei săptămâni, să reinventăm multe bucurii deoarece credem că acestea ne oferă adevăratele satisfacții. Având în vedere că Luna de pe zodia Berbec are de împlinit un careu cu Saturn, aceste elemente perene sunt ignorate. Ceea ce devine foarte evident este trecător, adică adevăratele drame despre care am vorbit toată săptămâna se mențin. Cei care vor să combată această presiune a săptămânii arătându-se bucuroși sau entuziasmați, de fapt, vor să ascundă că au în suflet un mare gol pe care nu au reușit încă să îl rezolve. Din nefericire pentru oamenii slabi și nepregătiți, momentul acesta aduce și o formă de dominare. Simplele impresii care vin din partea oamenilor echilibrați sunt de netrecut, de neinvestigat, de neînțeles pentru ceilalți, tocmai pentru că ei sunt pentru un alt drum, pe o altă vibrație. Ultima zi a săptămânii ne va zăpăcii cu o groază de lucruri pe care vrem să le facem fără să avem o coerență a acțiunii, o coerență a intenției. Un element pe care îl vom invoca de multe ori în următoarele trei săptămâni va fi cel legat de ușurința de a rănii. Venus pe zodia Leu rănește fără intenție, doar pentru că în centrul atenției sale pune propria persoană, propria satisfacție, propria glorie sau propria imagine.
Prin urmare, finalul săptămânii ne vorbește despre ceea ce vrem să dominăm chiar dacă nu suntem pregătiți, despre ceea ce vrem să ne însușim chiar dacă nu avem încă nivelul adecvat, despre titluri pe care credem că le merităm deși ne lipsește calificarea potrivită. Multe din acțiunile acestei zile sunt obraznice, dar cel înțelept învață din aceste obrăznicii, citind efectele produse și își propune să nu le mai repete. Avem în continuare pe cer accentuată o cruce cardinală ceea ce arată că suntem într-o perioadă de instabilitate. Dezamăgirile acestei zile sunt rămășițe ale unor dominări mai vechi. Cel care este foarte vocal astăzi a fost în trecut victimă, iar cel care refuză să răspundă la o jignire cu o altă jignire a înțeles deja care este rezultatul acestui mecanism. Cea mai mare capcană în care putem cădea din dimineața acestei zile timp de câteva săptămâni este aceea de a considera că propria bucurie poate fi proiectată asupra celorlalți cu același efect pe care îl are asupra noastră. Oamenii profunzi nu au nevoie de bufoni, ci de ființe care să le aducă puțină lumină acolo unde este întunericul cel mai adânc. Nu e nevoie să râzi toată ziua pentru a demonstra că ai cu persoanele cu care râzi o relație frumoasă. Relația frumoasă vine prin emoție, nu prin circ. Păcatul acestei zile vine acolo unde emoțiile sunt confundate cu circul.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu participa la tragic. Tot ceea ce este tragic alimentează o formă de mânie care ne rupe de gândurile frumoase și de aceea inspirația pe care un om frumos o are atunci când dorește să aibă o interacțiune minunată cu oamenii pe care îi întregește este un panaceu. Oamenii frumoși, înainte de toate, iubesc, iar dacă este nevoie mai și râd.

4 thoughts on “31 august – 6 septembrie 2020

 1. Maria spune:

  Buna seara. Daca axa Berbec Balanta este interceptata intr-o tema, inseamna ca energiile situate acolo sunt, sa zicem asa, blocate sau limitate in exprimare? Pe oriunde am citit, cam asa ar reiesi, dar n-am gasit nici o explicatie clara clara si nu inteleg ceva. Multumesc mult.

  1. Nu se poate stabili teoretic dacă interceptarea acestei axe aduce limitare sau blocare. Pentru a stabili acest lucru este nevoie de o analiză atentă a temei. Este important de observat ce case interceptează axa şi care sunt guvernatorii lor. În egală măsură este important de stabilit dacă guvernatorul ascendentului este și al unei case care interceptează sau dacă este Marte sau Venus, guvernatorii zodiilor Berbec-Balanta. Acesta este primul element de care se ţine cont pentru a trasa linia generală a impactului. Pe baza acestor observaţii înţelegem cât de prezentă este interceptarea axei în creştere, dezvoltare şi evoluţie. Pasul următor este să înţelegem cum vom face toate acestea. Pentru asta analizăm planetele de pe axele interceptate, aspectele la care participă şi, nu în ultimul rând, impactul caselor I-VII, cu tot cu planetele de acolo pentru că, dincolo de limitare, obstrucţionare sau constrângere interceptarea axei Berbec-Balanta aduce criza în relaţii.
   Crizele în relaţii sunt elemente fine şi ele cer o analiză particularizată. Unii suferă ca sunt singuri, dar nu au au nicio problemă că socializarea o fac doar în medii toxice, în timp ce alţii se izolează tocmai pentru că se simt constrânşi să interacţioneze doar cu oamenii agresivi, vulgari, inculţi, rai. Sunt şi oameni care având pe tema interceptată această axa cred că s-au născut în familia nepotrivită, în ţara nepotrivită, în timpul nepotrivit. Aşa îşi exprimă ei criza în relaţii. Aşadar, este nevoie de toate aceste observaţii pentru a înţelege particularitatea acestei crize şi intensitatea cu care se exprima, precum şi direcţia spre care este orientată. Mulţi cred că o asemenea axă, când este interceptată, îi face pe oameni singuratici ori incapabili să lege relaţii de durată. Poate fi şi aşa, însă doar dacă şi altele elemente ale temei spun aşa ceva. Altfel, este doar o prejudecată care nu ne ajută să înţelege ce trebuie din mesajul ei astral. Cu atât mai mult cu cât crizele acestea nu trebuie să fie continue, însă în mod cert forţa lor are un caracter limitativ şi, implicit, un mesaj karmic important. Altădată, în trecut, în alte vieţi sau poate chiar în ultima, a fost neglijată componenta interacţiune, dezvoltarea identitatea personale în raport cu celălalt, a fost ignorată educaţia prin exemplu, a fost refuzată coabitarea, iar lucrul acesta nu a fost făcut pentru creştere şi dezvoltare, ci cu duritate, poate chiar cu furie, ceea ce a zdruncinat fiinţă, a deformat-o, iar acum duce această cocoaşă pe care nu o poate corecta decât întorcându-se la punctul zero, la momentul în care era când a început deformarea. Asta presupune ceea ce în ezoterism numim “echilibrare cu sine însuşi”. Când se produce echilibrarea se întâmplă ceva minunat: persoana respectivă simte că are viaţa plină, se simte bine, înnobilata, dar nu poate explica în mod concret prin ce. Tendinţa este să procedeze ca în trecut, dar cu atenţie şi grijă multe pot fi corectate.

   1. Maria spune:

    Ascendentul e in Pesti, asadar axa Berbec Balanta e pe I-VII, cu Luna in Pesti opozitie la Mercur in Fecioara, Soare Pluton Marte conjuncte in Balanta si NN in Scorpion, iar Venus deja in VIII Scorpion, plus Lilith si Chiron pe NS. Cred ca intuitiv am simtit ca e de fapt o problema de rezolvat cu el insusi. Pare un blocaj intr-o victimizare, o infrangere perceputa (cu izolare si emigrare – MC in Sagatator), dar nerecunoscute si neasumate propriile greseli si cu reactii extrem de recalcitrante si sfidatoare. Multumesc foarte mult pentru timp si impartasirea modalitatii de analiza. Multumesc!

 2. Maria spune:

  Neptun e pe MC, conjunct cu NN al partenerei, care a declansat emigrarea. Poate de acolo sa vina gandul bun. (Doar ca o completare, verificand guv Asc).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.