29 iunie – 5 iulie 2020

29 iunie – 5 iulie 2020 este săptămâna curbelor periculoase care evită un limbaj și a diminuării puteri negative pentru a face loc faptelor bune. Chiar dacă ni se pare că lucrurile complicate s-au oprit, ceea ce vom parcurge în această săptămână ne va arăta că nu este deloc așa. Această săptămână este una frumoasă prin puterea pe care ne-o dă universul în a conștientiza care sunt adevăratele pericole, dar și prin faptul că elogiază faptele bune. Câteva episoade astrale vor rămâne în memoria colectivă ca fiind unele de o importanță majoră. Este vorba despre conjuncția Jupiter-Pluton de marți, dar și de întoarcerea planetei Saturn pe zodia Capricorn de joi. Prima parte a devizei săptămânii ne arată că oamenii superficiali vor avea în cele șapte zile ale acestei săptămâni un interval foarte dificil. Curbele periculoase care evită un clivaj nu sunt un semn bun decât pentru un om echilibrat. Doar un om echilibrat va reuși să își pună propriile valori într-o ordine pe care o alege, supravegheată îndeaproape. Ceilalți, fac schimbări, de asemenea, periculoase, la voia întâmplării, ceea ce aduce acestui interval o notă dramatică aparte. Sunt câteva unghiuri care ne sugerează că lucrurile se pot remedia, dar există această condiție pe care omul banal, omul comun, omul care nu se preocupă de sensibilitate sau de moralitate nu le ia în considerare.
Un alt element important al acestei săptămâni este cel dat de calitatea interacțiunii. Intensitatea acțiunilor ne va face să pierdem din vedere spre sfârșitul săptămânii binele pe care l-am primit de la cei cu care am interacționat. Vom fi atât de agitați de luni până joi, încât în ultimele trei zile ale săptămânii riscăm să ne pierdem acest echilibru. Cei care își pierd acest echilibru nu beneficiază de diminuarea puteri negative, așa cum ne spune deviza generală a săptămânii.
Dincolo de toate elementele complicate, în special cele care au o presiune foarte mare asupra calității interacțiunilor sau asupra alegerilor pe care le facem acum, săptămâna în curs ne vorbește despre acel discernământ care ne duce spre stabilitate. În mijlocul săptămânii, când Saturn va trece pe domiciliu prin retrogradare, ne vom aminti de acele elemente de stabilitate pe care ar trebui să le valorificăm cum se cuvine. Semnul acesta de echilibru ne ajută să înțelegem că aceste curbe periculoase nu sunt evenimente întâmplătoare, că oscilațiile pe care oamenii comuni le au nu sunt neapărat elemente care distrug o ordine, un clivaj perfect, ci doar semne de oboseală.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi bucuroși și receptivi față de aventură și inspirație. Toate celelalte elemente care nu susțin bucuria și inspirația în această săptămână sunt cele care vin din vină, dintr-un complex de inferioritate, deci sunt elemente la care putem ușor renunța.

Emoțiile sunt foarte importante. Există o tulburare care ne schimbă atitudinea față de proiectele importante, față de cei apropiați. Avem observații care nu sunt corecte și pe care le eliberăm chiar dacă știm că rănesc. Valorile mari ne creează impresii mici. Viziunea este afectată.

Prima zi a săptămânii ne încearcă pe acea zonă a emoțiilor care au fost în săptămânile din urmă adevărate furtuni, cauze ale unor impresii negative care au fost proiectate asupra celorlalți și care ne-au creat mai multe probleme. Ceea ce ni se va întâmpla în această zi ne va duce către o reparare. Cel puțin în mijlocul zilei, lucrul acesta va fi foarte evident, tocmai pentru că ni se va părea acum că nu ni se respectă dreptul la opinie, că suntem inspirați, dar nu știm să comunicăm lucrul acesta, iar refuzul pe care îl primim din partea celorlalți ni se pare o sfidare. De aceea, pe 29 iunie valorile personale sunt în criză, ele vor fi supraevaluate, supradimensionate tocmai pentru că nu reușim să transferăm, să oferim sau să punem la dispoziția celorlalți ceea ce ar avea nevoie. Dacă Luna și Luna neagră nu ar trece printr-o opoziție în dimineața acestei zile impactul negativ care domină întregul spectru al percepțiilor nu ar pune atât de mare greutate pe decizia personală. Așa, vom amesteca deciziile și observațiile incorecte în hotărârile pe care le luăm și care se vor regăsi pe tot parcursul zilei. Ni se va părea că așa este normal, așa trebuie făcut, deși lucrurile stau altfel. Așa cum ne spune și deviza generală a săptămânii, elementele normalității sunt puse la mare încercare în această săptămână cu scopul de a diminua ceea ce face considerând că nu este bun. Așadar, intențiile sunt lăudabile, dar metodele, nu!
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne arată cum să ne folosim valorile personale, cum să ne echilibrăm, cum să fim atenți atunci când ne raportăm la ceilalți. Adevărul personal, oricât de puternic este, rănește pentru că nu este explicat corespunzător. Aprecierile acestei zile ne duc spre o zonă care ne mărește stima de sine, dar ne creează impresii false despre noi și despre ceilalți. Astăzi suntem singuri răspunzători pentru faptul că ni se schimbă starea, că ne este afectat confortul personal sau că nu ne simțim bine în locul în care alegem să trăim. Au existat anumite atitudini care sunt explorate acum sau sunt în momentul de față anumite impulsuri care țin de mici răutăți. Indicat ar fi să ni le controlăm, să lăsăm deoparte aceste mici răutăți pentru că ele nu duc la niciun rezultat bun.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu gândi că acțiunile în forță sunt întotdeauna de preferat. Momentul de față cere explicații, adaptare, mătase, nu lovituri de ciocan.

Conversațiile sunt interesante. Valorile speciale sunt judecate după momente invocate punctual. Simțim că avem posibilități noi. Ne orientăm după recomandări care nu sunt bune, dar pe care le transformăm în ceva corect și bun. Aventură. Inspirație. Refuzul unui element personal ne ajută să obținem un succes pe plan social. Intensitatea este obositoare. Avem nevoie de liniște activă, nu de o liniște pasivă.

În noaptea de luni spre marți, Luna va trece pe zodia Scorpion și-i va face pe oameni mai atenți la problemele personale, mai practici, dar și puțin mai încrâncenați pe ceea ce vor să obțină imediat. Multe din valorile pe care am încercat să le rezolvăm în ziua anterioară ne atrag atenția cum că prin conversație se ajunge la soluții, prin aventură se ajunge la satisfacții. În realitate, ceea ce se întâmplă cu ultima zi a lunii iunie are un impact aparte asupra momentului de față, asupra acestei perioade. După ce Luna trece pe zodia Scorpion, tot dimineață, se va împlinii a doua conjuncție Jupiter-Pluton de anul acesta. Aceste două planete, din cauza retrogradării, tatonează acest sector pe care-l tranzitează și 2020 conține 3 conjuncții (5 aprilie, 30 iunie și 3 noiembrie). Toate aceste elemente care țin, de altfel, de ciclul inspirației, se refera acum la refuzul unui element personal care ne poate ajuta să obținem un succes în plan social. În felul acesta, vorbim pe 30 iunie despre lucruri interesante pe care le primim, le acceptăm sau le tolerăm chiar dacă ele dor sau chiar dacă ele ne produc o anumită nemulțumire sau un anumit disconfort. Faptul că pe lângă această conjuncție care domină în mare parte spectrul percepțiilor acestei zile mai avem câteva unghiuri pe care le împlinește Soarele (un trigon cu Luna și două careuri, unul cu Junon și celălalt cu Chiron), multora li se va părea că au un avantaj asupra celorlalți pentru că au spirit critic, pentru că au mai multe dorințe de aventură decât alții sau mai multă inspirație. Această a doua conjuncție Jupiter-Pluton de anul acesta susține ideea de reparare însă face lucrul acesta doar prin refuz. Astăzi ni se pare că refuzul este soluția tuturor problemelor.
Prin urmare, ultima zi a lunii iunie ne vorbește despre lucrurile pe care le putem opri dacă avem atenție, dacă ținem cont de opiniile celorlalți, dacă muncim fără critică. Schema astrală a momentului ne arată că această formă de inspirație capătă o nouă înfățișare, cea a supraviețuirii. Inspirația care ne vine din această a doua conjuncție Jupiter-Pluton se referă la adaptare. Cei care se adaptează supraviețuiesc, cei care doar critică rămân într-un proces continuu de transformare despre care nu se știe deocamdată când se va încheia.
Pentru că în seara acestei zile Luna va trece prin opoziția cu Uranus ar trebui să ne așteptăm ca finalul lunii iunie să fie unul obositor prin intensitate sau prin incapacitatea de a ne adapta la mesajul celuilalt.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu refuza transformarea doar pentru că ni se pare că în momentul de față ne pierdem starea de confort. Ceea ce pierdem face parte din acest proces de adaptare.

Cursivitate. Independență. Valorile personale sunt administrate pe baza unor recomandări greșite. Puțină răutate se strecoară în acțiunile simple și banale. Neplăcerile mici creează probleme sociale mari. Suntem în fața unor complicații mari, extreme și greu de dus.

Ipostazele astrale ale acestei zile ne vorbesc despre cursivitate, despre independență, adică despre acele elemente personale care ar trebui să definească creativitatea unei persoane. În realitate, tocmai pentru că acest element personal numit creativitate cere mai mult, zona în care vom activa în prima zi a lunii iulie este lovită de banalitate. Pentru că retrogradarea lui Mercur nu s-a încheiat, conjuncția cu Soarele pe zodia Rac aduce această notă gravă. Suntem apăsați din punct de vedere emoțional, suntem constrânși să evaluăm relațiile cu ceilalți ca și cum acestea constituie cea mai mare problemă pe care o avem în momentul de față. Spre seară, când Luna va trece prin sextilul cu cele două planete, Jupiter și Pluton, aflate în conjuncție, vom înțelege că marile complicații se rezolvă atunci când ne eliberăm de obsesia extremelor. Sunt elemente importante pe care le învățăm astăzi, legate de conduită, de adaptare la un nou mod de lucru sau cele legate de toleranță. Cursivitate acestei predispoziții astrale face trimitere la acele valori personale care sunt folosite într-o perfectă consonanță cu oamenii pe care îi apreciem. Caracterul pozitiv al acestei zile vine în principal pentru că Saturn trece acum, prin retrogradarea, pe primul grad al zodiei Vărsător. În noaptea de miercuri spre joi el va trece pe ultimul grad al zodiei Capricorn, ceea ce înseamnă o altă etapă care ne încearcă. Momentul acesta ne aduce curaj, inițiativă, curiozitate. Toate acestea reușesc să ne construiască un tablou care să ne ducă dincolo de acele neplăceri, dincolo de acele ipostaze sociale complicate pe care le tot parcurgem de la începutul anului. Refuzul pe care-l experimentăm în această zi nu este ceva rău, ci este dreptul la libertate pe care ni-l cerem.
Prin urmare, prima zi a lunii iulie ne vorbește despre o formă de independență care ar trebui să facă parte din comportamentul obișnuit pe care suntem nevoiți să-l adoptăm de-acum încolo. Avem nevoie astăzi de adaptare, de înțelegere, de atenție. De asemenea, avem nevoie ca aceste elemente să facă parte dintr-o structură clară și în zilele următoare. Este adevărat, astăzi vom avea un comportament oscilant, vom fi puțin mai agitați decât am fost până acum, chiar și puțin cam nemulțumiți față de tipul de colaborare pe care îl preferăm, ca și cum avem de oferit mai mult, dar nu ni se răspunde la fel. Faptul că această zi are mai multe unghiuri pozitive nu constituie un avantaj. Această particularitate este explicată din punct de vedere astral prin faptul că relațiile astrale frumoase nu vor putea fi gestionate corespunzător din cauza retrogradării planetelor cu deplasare lentă. Ni se va părea că nu dispunem de cadrul social, general sau profesional menit să susțină mesajul pe care îl avem de transmis.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu gândi că obsesiile pe care le-am avut până acum pot fi puse în aplicare doar pentru că acum avem mai multă putere. Nu trebuie să uităm că pentru schimbări importante este nevoie de decizii importante.

Avem nevoie de stabilitate. Ne întoarcem la probleme mai vechi legate de aspect, duritate, stabilitate. Ceea ce este steril atrage atenția. Jocul trebuie să anime această problemă a neputinței de a continua. Prea multă energie pentru nimic. Suntem interesați de aspectul comercial al vieții. Anumite atitudini nu ne vorbesc doar despre speranțe, ci și despre rezultate.

În noaptea de miercuri spre joi Saturn va reveni pe zodia Capricorn, pe care o va părăsi pe 17 decembrie. Asta înseamnă că ne întoarcem la problemele pe care le-am avut la începutul anului adică până pe 22 martie, dată când Saturn a părăsit zodia Capricorn și a trecut pe Vărsător. Momentul acesta este unul destul de delicat pentru că ne îndeamnă spre stabilitate, ne ajută să ne echilibrăm, să fim mai atenți la comportament, la limbaj. În zilele următoare lucrurile acestea se vor reconfigura, adică această atenție pe limbaj se va transforma în atenție pe comportament. Acum cădem pradă unor tentații neobișnuite. Avem multă energie, dar ne dăm seama că ea nu poate fi folosită așa cum trebuie sau este folosită pentru nimic. Întoarcerea lui Saturn pe domiciliu ar însemna pentru mulți un semn foarte bun, dar, în realitate, tocmai din cauza retrogradării, vorbim despre întoarcerea către elemente vechi care doar ne lasă impresia de stabilitate, duritate sau echilibru, dar, în realitate, ne zdruncină convingerile și încrederea în sine. Tocmai de aceea, mijlocul săptămânii ne arată care sunt elementele, stările din propria viață pe care ar trebui să le corectăm. Dacă nu suntem atenți, ele se vor transforma în probleme de comportament, iar dacă nici în această etapă nu vom fi atenți ele vor deveni probleme sociale. Curajul este ceea ce ne va lipsi în această zi pentru că întoarcerea lui Saturn pe Capricorn va fi percepută de cei mai mulți ca o întoarcere către liniște, către relaxare, către o zonă confortabilă. De aceea, în mijlocul furtunii, mulți vor prefera să se gândească la cât de frumoase sunt speranțele sau cât de minunate sunt rezultatele pe care ar putea să le obțină.
Prin urmare, mijlocul săptămânii înseamnă întoarcerea la o zonă pe care o cunoaștem foarte bine și din care extragem ceea ce considerăm că am putea folosi acum, în această perioadă. Valorile pe care ar trebui să le promovăm în momentul de față trec printr-o încercare delicată. Opinia pe care o avem va primi răspunsuri negative sau noi reacționăm negativ la un ajutor pe care îl vom primi în prima parte a zilei. Relația negativă dintre Mercur și Junon susține din punct de vedere astral această afirmație. Întoarcerea lui Saturn pe domiciliu se află într-o perfectă consonanță cu deviza generală a săptămânii, în special cea de a doua parte a sa, care ne spune că puterile negative pot fi diminuate pentru a face loc faptelor bune. Curajul de a trece dincolo de problemele pe care nu am reușit să ni le rezolvăm în ultimii doi ani reprezintă o mare încercare pentru momentul de față. Acum doar ni le reamintim, doar le rememorăm, dar cu fiecare zi care trece, în principal până la sfârșitul lunii septembrie, când Saturn își va reveni din retrogradare, dar și până pe 17 decembrie, când Saturn își va încheia definitiv tranzitul sau prin domiciliu, lucrurile acestea legate de autocontrol, înțelegere și adaptare cer o integrare mult mai puternică. Nu va fi suficient apelul la anumite fapte bune, ci și dacă le vom putea reitera, dacă vom putea face alte fapte bune care să fie în consonanță cu contextul respectiv.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi cât de important este să-i susținem pe cei care au mai puțin decât noi. Întoarcerea lui Saturn pe domiciliu coboară această perdea fină care ascunde în mare parte identitatea. Cei care nu au, nu sunt vinovați că nu am, tocmai de aceea îi vedem pentru a-i ajuta. Ajutorul care pornește din această zi se transformă într-o cascadă a binecuvântării, binefacerii.

Minciunile mici se transformă în compromisuri mari sau în probleme mari. Apar dificultăți de ordin fizic. Suntem puși la încercare pe baza unor probabilități, pe baza unor observații superficiale pe care o persoană din preajmă le inventează pentru a ne limita.

Ecuația astrală a acestei zile ne avertizează că este necesar să fim atenți la neatenție. Astăzi minciunile mici se transformă în compromisuri foarte mari, iar acestea vor fi escaladate în zilele următoare, în săptămânile următoare fără a-i găsi imediat o soluție. Dacă Luna nu ar fi fost într-un careu cu Neptun atunci această dificultate ar fi fost o problemă de moment. Așa, lucrurile sunt escaladate prin faptul că nu există un debușeu, nu există o deschidere către o persoană care ar putea să ne ofere un ajutor. Multe din cele pe care le percepem astăzi sunt relative, prea subiective sau periculos de subiective în așa fel încât să zdruncine din temelii convingerile unui om aflat în perioada de formare. Astfel, pentru soluțiile cele mai simple vom încerca în prima parte a zilei să facem un compromis, iar în a doua parte a zilei să ne desprindem sau să ne detașăm, să intervenim cu o presiune asupra a ceea ce nu putem soluționa imediat sau asupra a ceea ce considerăm a fi o problemă care trebuie rezolvată urgent. În mare parte, schema astrală a acestei zile face trimitere la ceea ce trebuie așezat în niște rafturi, inventariat, la ceea ce trebuie fixat în minte ca obstacol. De fiecare dată când ne vom întâlni cu problemele pe care le inventariem acum va fi nevoie de mai multă atenție decât în mod obișnuit.
Prin urmare, schema astrală a acestei zile ne vorbește despre lucrurile rele pe care le deținem noi și pe care le proiectăm asupra celorlalți cu mare ușurință. Tocmai de aceea minciunile mici se transformă acum în probleme sociale, tocmai de aceea din jur ni se răspunde într-un mod care nu ne este pe plac sau care ne scoate complet din zona de confort. Unii vor alege să evadeze într-un spațiu virtual, să se lege de nostalgii, de obiecte, de amintiri care nu mai pot produce efecte, dar aceasta este doar o soluție de moment, un simplu algocalmin care își va face efectul imediat, dar care nu ne va proteja de durere decât doar pentru câteva ore.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la ceea ce proiectăm asupra celorlalți. Cel care reușește să fie lucid în a evalua relația cu o persoană, fără a proiecta propriile probleme, fără a acuza, ci doar scoțând în evidență ceea ce este bun și trebuie hrănit de acum încolo, este un om minunat, un profesor, un ghid, un maestru.

Acces la soluțiile foarte bune pe care alții știu să le pună în aplicare. Oamenii cu caracter devin foarte importanți. Există o problemă care se evidențiază prin execuție entuziasmată. Apar pierderi într-un sector afectiv, amoros, emoțional. Speculații.

Schema astrală a zilei de 4 iulie face referire la un obstacol. Încă de dimineață, după ce Luna va trece prin Coada Dragonului ea va intra pe zodia Capricorn, pe semnul exilului său. Apoi se vor împlinii doar unghiuri negative ceea ce face din momentul acesta unul de apăsare, de nemulțumire și de speculații. Vorbim pe 4 iulie despre o ușoară indiferență față de o problemă care altădată ne-a bucurat. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că primul aspect al zilei este o conjuncție a Lunii cu Coada Dragonului. Ni se pare, încă de dimineață, că avem foarte multă energie și că toată ziua o să o ținem tot așa. Imediat cum Luna va trece pe zodia Capricorn, adică imediat ce începem activitățile cotidiene, intrăm într-o altă stare, într-o altă tensiune pentru că primim informații, observăm ceea ce nu ne place, ajung spre noi cele pe care altădată le-am respins. Astfel, dacă la început această formă de încredere ne spunea că relațiile pe care le-am fi dezvoltat de-a lungul acestei zile sunt, în comparație cu cele mai vechi, mult mai bune cu cât ne apropiem de seară, vedem că situația este la polul opus. Este adevărat, în cazul unor persoane lucrurile acestea neobișnuite par desprinse dintr-o imaginație scăpată de sub control. Acesta este cel mai fericit caz pe care am putea să îl parcurgem în această zi. Toate celelalte au o apăsare și ne conving că sunt atât de reale încât doar dacă dispunem de resursele necesare ne putem desprinde de ele.
Prin urmare, 4 iulie ne vorbește despre acele valori pe care le conștientizăm pentru a le lăsa în urmă. Nu este pentru prima dată când trecem prin așa ceva, însă aspectul dur al momentului face o legătură între experiențele de viață și acele relații care sunt foarte zgomotoase și pentru care nu am avut până acum o soluție vindecătoare. Nici astăzi nu avem o soluție vindecătoare, pentru că nu acesta este scopul pentru care traversăm asemenea experiențe, dar este important să rămânem liniștiți, în pace, pentru că evitarea conflictului este cea mai bună soluție. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor percepe ecuația astrală a acestei zile ca pe o întoarcere către un regret. Dacă renunță la regret vor vedea cât de ușor li se ridică ceața de pe ochi, cât de ușor vor vedea suferințele celorlalți. Momentul astral de acum nu ne spune dacă să intervenim sau nu, dar dacă o facem, să fim blânzi pentru că blândețea vindecă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne permite să simțim ceea ce se întâmplă cu ceilalți, dar, deopotrivă, să ne abținem din a interveni. Dacă ceața grijilor, a patimilor mai vechi se ridică putem interveni și vom și știi cum să o facem. De la sine vom ști care este măsura.

Jocuri ascunse. Aspectul necruțător al vieții stabilește care sunt noile reguli. Există o nesiguranță care ne îndeamnă să renunțăm la un proiect, să abandonăm ceva important. Ambiție. Severitate. Vină. Teama de păcat devine un element care ne captează întregul spectru al percepțiilor. Se urmărește, prin ceea ce ascundem, să depășim o condiție pe care o considerăm inferioară.

În dimineața acestei zile se împlinește faza de Lună plină. Fiind o Lună plină de vară ar trebui să ne așteptăm la manifestări intense, la o formă de severitate care ar trebui să pună la punct persoane obraznice sau să rezolve acele situații care au fost denaturate din cauza sentimentului de vină. Această Lună plină ne aduce patimă, suferință, nu pentru că ar exista acolo sus un acuzator, ci pentru că trăim foarte intens regretul că nu am făcut suficient de multe fapte bune. Refuzul faptelor bune de altădată este privit acum ca un semn de inferioritate încât suntem dispuși să renunțăm la acele proiecte pe care le-am alimentat doar prin ambiție. Ambițiile seci de altădată sunt cele care cer să fie arse acum de vibrația intensă a Lunii pline. Este adevărat, nu toți oamenii dispun de o condiție morală suficient de solidă încât direcția aceasta să capete o notă pozitivă. Unii vor rămâne încrâncenați, duri, pentru că sunt multe unghiuri negative care se consumă acum. Singurul aspect negativ care ar fi putut să ne ofere un sprijin este cel dintre Lună și Uranus, dar în această perioadă planeta Uranus nu are un mesaj pozitiv pentru noi. Din această cauză, întreaga zi va fi intensă, arzătoare, aspectele astrale ne vor îndemna să facem fapte scurte pentru a ne bucura de rezultatele imediate. În realitate, cele mai importante elemente ale acestei zile sunt faptele pe termen lung, însă numai oamenii cu adevărat puternici pot trece astăzi peste acest obstacol. Greșelile pe care le-am făcut altădată considerând că ambiția este mai importantă decât multe altele, ne bântuie. Această Lună plină de vară este un fel de catalizator care ne ajută să privim dincolo de limitele pe care le-am avut în lunile din urmă, chiar dacă ziua este dureroasă, chiar dacă ni se pare acum că avem în față anumite obstacole din cauza cărora nu ne putem bucura, nu putem duce la bun sfârșit desfășurătorul pe care l-am gândit din ziua anterioară. Puținul pe care îl facem acum pentru a ne menține departe de severitate și de vină este de o importanță majoră.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne arată ce se află dincolo de acea perdea de obiceiuri cu care ne afișăm în societate, cu care interacționăm cu oamenii pe care îi avem în jur. Astăzi tot ceea ce am crezut că este plat, paralel, tot ceea ce am considerat că este format din straturi suprapuse se destructurează, dispare. Semnul că am cedat în fața unei presiuni este renunțarea la un proiect. Gândurile acestea de renunțare fac parte din acele curbe periculoase care evită elementele clare și care ne depărtează de efectele frumoase ale faptelor bune. În egală măsură, nu ar trebui să fim nici prea entuziasmați de calmul care se instaurează spre seară. Acesta nu este real. Este doar efectul oboselii generată de acțiunile foarte intense din timpul zilei, este doar semnul că fugim de ceea ce ne creează repulsie sau dispreț. Calmul adevărat vine din pace nu din indiferență.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu lua în ușor ceea ce ni se întâmplă acum. Ca și în celelalte zile, o parte din episoade poartă în ele mesaje pe care le recunoaștem foarte ușor, dar aduc și alături de noi oameni cu care nu am dori astăzi să interacționăm sau cu care nu am vrea să ne întâlnim. Iată un moment foarte potrivit să privim dincolo de prejudecățile trecutului. Astăzi putem vedea că rostul pentru care avem anumite experiențe este altul și că rostul pentru care anumite persoane ne sunt alături este altul decât am crezut. Dacă în toate acestea punem o picătură de pace toate lucrurile se așază așa cum este scris. Cei care nu vor reuși să facă lucrul acesta, nu vor face altceva decât să hrănească acel demon care ne tulbură conștiința cu situații banale, cu întâmplări care nu au sens. La un moment dat ne vom gândi că am pierdut timp, dar, în realitate, când ne vom trezi vom observa că am pierdut părți din ființă. Pacea este de preferat astăzi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.