29 iulie – 4 august 2013

Săptămâna 29 iulie – 4 august 2013 mută centrul de interes de pe zona publică pe viaţa privată. Acest lucru se va întâmpla chiar din prima zi a săptămânii când Luna va trece în Taur, participând la împlinirea Ultimului Pătrar, până în ultima zi când vom asista la o adevărată delimitare a zonelor personale atât de clar şi vizibil încât mulţi vor reuşi să-şi definească propria intimitate mult mai clar şi mai bine decât au făcut-o până acum. Aceste elemente personale vor comporta de-a lungul fiecărei zile nuanţări specifice, atingând, de asemenea, două ipostaze, cele de luni şi cele de miercuri, în care Luna este în Perioada fără direcţie, și aducând o diminuare a intensităţii predispoziţiilor astrale favorizând liberul arbitru într-o direcţie specifică, aceea la care individul a lucrat cel mai mult până acum.
Pentru că elementul personal este atât de evident nevoia de celălalt, nevoia de complementaritate, de susţinere afectivă, de recunoaştere, de iubire, de iertare sunt atât de vizibile şi de intense în această săptămână încât cele mai multe probleme, chiar şi acelea care ţin de reacţiile sociale îşi au rădăcina în gradul de satisfacţie a individului în relaţia cu el însuşi sau în relaţia de cuplu. Elementele foarte evidente ale acestei săptămâni vor fi date de un anume deficit de profunzime, dar şi de tendinţa de a copia exemplul celor puternici pentru a avea parte de reuşite garantate. În realitate, aceste depersonalizări, aceste ipostaze în care fiinţa se goleşte de valorile personale pentru a le îmbrăţişa pe ale altora constituie momentul în care oamenii se judecă pe ei înşişi sau sunt puşi în faţa unui tribunal imaginar. Consecinţele sunt uşor de dedus, fie învingând oameni reuşesc să-şi construiască o stima de sine mult mai bună, fie ajung în punctul în care sunt şi mai motivaţi să-şi protejeze şi intimităţile sau valorile personale.
Despre asta este vorba în săptămâna 29 iulie – 4 august pentru că, în realitate, nu doar în ultima zi a săptămânii avem de-a face cu războiul resurselor umane, ci de-a lungul întregii săptămâni într-un crescendo foarte interesant. De asemenea, în această săptămână avem de-a face din nou cu o accentuare a zodiilor de apă, cu o intensificare a tripodului care se evidenţiază pe semne de apă, dar şi prin împlinirea unor unghiuri care apar mai rar, aşa cum se întâmplă cu sextilul dintre Uranus şi Junon (joi) sau careul lui Junon la Axa Dragonului (vineri). Celelalte se împlinesc în fiecare an, fie cele generate de tranzitul lui Marte, fie cele generate de tranzitul lui Venus.
Avertismentul acestei săptămâni este acela de a nu uita recomandarea pe care ne-a făcut-o Protagoras: „Omul este măsura tuturor lucrurilor”. În această săptămână, mai mult decât orice, vom vedea că propria fiinţă nu reprezintă altceva decât măsura tuturor ipostazelor, lucrurilor, stărilor sau încercărilor pe care individul în sine le parcurge.

Trecând în Taur, Luna ne va lăsa impresia că foarte multe dintre problemele cu care ne-am confruntat în ultima perioadă îşi vor găsi rezolvarea, fie printr-un eveniment decisiv, categoric, fie prin faptul că evităm o confruntare dură. Indiferent pe care dintre cele două extreme le vom alege faptul că Luna din Taur astăzi trimite un sextil către Neptun şi altul către Lilith o transformă pe aceasta în planetă focar într-un triunghi minor şi, prin opoziţia cu Saturn, le face pe toate acestea în măsură să deseneze pe cer o configuraţie numită Zmeu. În felul acesta, opoziţia pe care Luna o va împlini cu Saturn, adică nesiguranţa în ceea ce priveşte stabilitatea materială ori consolidarea unui demers, va fi elementul reprezentativ al acestei zile urmând ca spre seară, când Luna şi Jupiter vor fi în sextil, această sferă a priorităţilor, această suită de evenimente, de necesităţi sau de episoade ale vieţii să-şi extindă sfera către domeniul administrativ sau către alte zone foarte delicate pe care le-am răvăşit în ultimele săptămâni.
În felul acesta, înţelegem că 29 iulie este o zi a extremelor, o zi în care fie renunţăm la tot, fie vom considera că putem să o luăm de la capăt pentru că suntem bogaţi sufleteşte, material, că avem experienţe, ce povesti, ne amintim ușor ceea ce ni s-a-ntâmplat în ultimele săptămâni şi putem din suita aceasta de evenimente să construim demersuri îndrăzneţe.
A trece prin opoziţia cu Saturn implică, la scurt timp, şi a traversa momentul de conjuncţie cu Coada Dragonului. Acest moment se va împlini în ziua de mâine, însă în seara acestei zile când Luna va fi şi în Ultimul Pătrar va fi în aplicaţie la conjuncţia cu Coada Dragonului ceea ce înseamnă că aceste elemente îndrăzneţe, nu are importanţă că sunt pozitive sau negative, ţin de o pedeapsă pe care destinul ne-o dă. Este vorba despre pedeapsa abundenţei sau pedeapsa sărăciei, a prietenilor prea mulţi sau a singurătăţii, pedeapsa acumulărilor inutile care ne consumă prea mult timp şi energie pentru a fi administrate sau povara neputinţei de a acumula valori solide în această lume, iar aici sunt incluse și elementele care ne sunt absolut necesare.
Înţelegem astfel că foarte importante pentru această zi vor fi cele două sextile pe care Luna le va împlini cu Neptun şi cu Lilith, de o parte şi de alta a momentului în care Luna împlineşte opoziţia cu Saturn. Aceste două sextile au pe de o parte înţelepciunea de a privi episoadele vieţii prin maturitate sau din afară, iar de partea cealaltă tendinţa de a închide ochii în faţa unui pericol pentru a explora. Mulţi se vor mira cum de aceste două tendinţe pot coabita, cum de într-o singură zi vom găsi atât de dinamice şi evidente aceste două trasee, aceste două direcţii importante ale vieţii. Nu este ceva neobişnuit, pentru că trăim într-o lume dominată de ambivalență şi astăzi nu suntem puşi în faţa unor situaţii noi, ci aceste elemente pe care le-am avut în preajma denumite altfel sau susţinute de alte unghiuri doar devin prioritare faţă de celelalte.
Cine crede că se poate coordona după condiţionări, adică să obţină elementul care consideră astăzi că-i lipseşte nu după cum a fost indicat în săptămânile anterioare sau după cum se arăta suita evenimentelor programate până la toamnă. Cine consideră că limitările acestei zile sunt avertismente, de asemenea, se înşeală pentru că lucrurile astăzi supravieţuiesc prin plutire.
Atât din sextilul Luna-Lilith cât şi din cel Luna-Neptun această plutire constituie elementul care ne menţine deasupra celorlalţi, care dă putere nevoii de transformare sau care aduce inspiraţia genială, cea patronată de tripodul care este activ pe zodiile de apă, să se manifestă în zonele cele mai neaşteptate cu putinţă.
Prin urmare, debutul săptămânii se face într-un ton aparte. Evenimentele acestei zile ne îmbogăţesc sufletul. Ele nu depind foarte mult de experienţele anterioare şi nici nu vor fi consumate de aceste episoade stranii, ci doar sunt indicate, în faza incipientă, de lucrurile care au fost evidente până acum. Faptul că astăzi elementele decisive sunt date de două sextile Luna-Neptun şi Luna-Lilith înţelegem că, pe de o parte, avem înţelepciunea, credinţa și abilitatea de a extrage din evenimentele vieţii un scop, un rost, un ţel, o misiune, iar de partea cealaltă plăcerea de a ne arunca în vâltoarea vieţii cu ochii strânşi sau închişi intenţionat în fața pericolelor.
Dacă încercăm să găsim o explicaţie comună evenimentelor care se derulează azi vom observa că ele ne bulversează cu atât mai mult cu cât le băgăm mai tare înseamă. Cu cât le ignorăm mai mult şi acordăm mai multă credibilitate cunoaşterii sau cercetării spirituale cu atât mai mult acestea se vor dizolva. Cu cât vom fi mai mult în contact cu agitaţia mentală, cu lucrurile care ne sperie sau care ne încântă mai mult sau cele care ne îngrijorează ori care ne tentează prea mult cu plăcere şi satisfacţie, cu atât mai obosiţi vom fi în a doua parte a zilei, cu atât mai evidente vor fi neplăcerile provocate de redistribuirea energiei din zona abdominale către extremităţi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ţine cont de îndemnul astral şi anume acela de a aprecia această zi doar din punct de vedere spiritual. Dacă o vom privi altfel ea va fi plină de episoade nefericite care consumă din energia pe care o numim generic noroc. Astăzi ne consumăm inutil din noroc şi îl vom proteja pe acesta doar dacă ne vom îndrepta atenţia către lucrurile spirituale.

Faptul că Luna trece azi prin Coada Dragonului ne indică o serie de evenimente care se erijează în confirmări negative. Avem confirmarea faptului că anterior ne-am înşelat, că am pierdut timpul, că ne-am risipit cheltuind bani sau resurse pe lucruri care nu au importanţă. Acum, când Luna trece prin Coada Dragonului, avem mustrări de conştiinţă, iar acestea, încă de dimineaţă, când Luna şi Junon vor fi în careu, se îndreaptă spre acuzaţii nefondate. Dăm vina pe cei din jur evidenţiindu-le o culpă care nu le aparţine şi încercam prin această atitudine să minimalizăm slăbiciunile pe care le-am arătat anterior.
În rest, ziua se construieşte ca o sumă de elemente care hrănesc plăcerea de a trăi. Venus şi Pluton, în a doua parte a zilei, îşi împlinesc trigonul lor şi prin definitivarea acestui unghi la care lucrează de aproximativ o săptămână încearcă, astăzi în mod timid, de mâine încolo mai curajos, prin alăturarea Lunii la acest unghi, să mute centrul de interes, de pe zodiile de apă, de pe emoţie, sensibilitate, pe zodii de pământ, spirit practic, nevoie de concret. Această tendinţă de a muta centrul de interes de pe un segment al personalităţii pe celălalt arată faptul că ne-am săturat de atâtea emoţii pe care nu le înţelegem sau nu le încadrăm corespunzător, că ne-am săturat de atâtea trăiri pe care nu le-am controlat anterior şi am devenit sclavii modificărilor generate de acestea, că acum vedem cât de periculoase sunt aceste emoţii care nu sunt controlate şi care ne duc spre lăcomie, motivând faptul că abundența care vine spre noi nu a fost văzută ca pe o încercare, ci ca pe o oportunitate.
Acum considerăm că dacă ne separăm de emoţia care ne-a dus spre confuzie vom fi şi protejaţi de probleme. Lucrurile se construiesc de o manieră complicată pentru că nu doar piramida de pământ este cea care primează azi ori zmeul care se construieşte împreună cu opoziţia Pluton-Marte, ce se alătură piramidei, ci faptul că pe cer planetele sunt dispuse sub forma unei configuraţii superbe numită Steaua lui David care indică existenţa unei energii extraordinare, a unui potenţial ieşit din comun pe care vom avea tendinţa de a-l risipi exagerând pe probleme care nu au importanţă sau care sunt superficiale.
Acest lucru se întâmplă pentru că având în spate o lună iulie atât de complicată, cu evenimente atât de ciudate, atât de periculoase şi atât de încărcate, puţini vor fi aceia care se vor desprinde de toate aceste probleme, care le vor lăsa în urmă, nu le vor lua în sens personal şi vor dori să utilizeze acest potenţial excepţional depăşind problema care i-a atacat de-a lungul lunii prin înfruntarea ei. Aceştia sunt oamenii care au mai lucrat cu noţiuni de genul acesta, sunt persoane obişnuite să-şi folosească mintea, sufletul în direcţii constructive, să se preocupe de emoţiile lor, de efectul acţiunilor lor, nu să-şi ducă traiul cu capul în nori, nu înghiţind toate seminţele care cad din pliscul unei păsări ascunse în nori, păcălindu-se că acolo se află o mână a destinului care îi hrănesc.
Trigonul lui Venus cu Pluton înseamnă şi explorarea acestor plăceri care ne-au dus în ipostaze complicate. Avem şansa astăzi să înţelegem lucrurile în profunzimea lor pentru că spre seară Luna şi Mercur împlinesc un sextil şi acest aspect de flexibilizare mentală, de rafinare şi selectare a ideilor se va ridica deasupra aspectelor multiple care se află acum pe cerul astral.
Prin urmare, 30 iulie înseamnă, pe de o parte, confruntarea cu problemele sintetice ale lunii iulie, iar de cealaltă parte ne aduce în faţa unui tribunal imaginar în care să ne acuzăm, să ne găsim scuze pentru lucrurile pe care le-am parcurs în ultima vreme. Indiferent de tabăra în care ne situăm, faptul că Luna trece astăzi prin Coada Dragonului arată că ne pedepsim, că avem tendinţa de a extrage din trecut lucrurile care în general ne-au frânat. Nu mai contează dacă ne-au frânat prin abundență sau sărăcie, dacă au exagerat, în a ne hrăni simţurile ori au căutat să ne convingă că se poate trăi şi fără plăceri.
Toate aceste elemente solicita foarte mult întreaga fiinţă, atât de mult încât unii vor rămâne fără puteri, vor fi slăbiţi, se vor simţi mai bolnavi decât s-au schimbat ieri, mai înstrăinaţi ori apăsaţi de o problemă care nu le aparţine.
Această retrospectivă a zilei de 30 iulie construiește un preambul al ultimei zile a lunii în care ne vom preocupa exagerat de mult de această retrospectivă. Acum lucrurile par amestecate pentru că dispunerea planetară din acest moment ne pune în faţa unei varietăţi impresionante de episoade sau de secvenţe sociale. Avem posibilitatea de a alege orice, că ne putem îndrepta către orice traseu numai că nu dispunem de puterea necesară sau de resurse. Totul pluteşte în jur doar că nu le putem atinge, ci doar admira, privi, nici măcar nu le putem înţelege.
Pentru foarte mulţi faptul că nu pot înţelege lucrurile pe care le văd şi nu le pot atinge nu constituie un impediment. Faptul că le au în jur îi mulţumeşte pentru că le alimentează speranţa că poate într-o zi acestea le vor aparţine. Nu, niciodată lucrurile de acest gen nu ne vor aparţine pentru că ele ţin de trecut. Ele ne-au tentat anterior sau au făcut parte din patrimoniul personal și ne apar acum în forma aceasta pentru a înţelege care a fost rostul lor.
Prin aceasta destinul ne protejează şi ne ajută să înţelegem lucrurile pe care anterior, din grabă, din superficialitate sau din neputinţa nu am fost în stare să le vedem aşa cum sunt.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a ne folosi de această zi pentru a înţelege că toate lucrurile pe care le vedem azi ne vin din trecut şi să le înţelegem aşa cum trebuie în esenţa lor, în profunzimea lor, nu aşa cum ne-ar plăcea să le vedem.

Finalul lunii iulie ne aduce împlinirea unui singur eveniment astral în a doua parte a zilei şi anume trecerea Lunii în Gemeni la ora 18:41. Până atunci, Luna va fi în Perioada fără direcţie, practic din seara zilei de 30 iulie, până în seara zilei de 31 iulie, aproximativ 24 de ore. În general, nu este un fapt neobişnuit acest lucru, ci acum este neobişnuit pentru că planetele sunt împrăştiate în tot zodiacul, în aşa fel încât este surprinzător acest interval de 24 ore în care Luna nu împlineşte la grad perfect niciun aspect.
Această ipostază se traduce prin tendinţa de a ne întoarce la episoade la care Luna era activă prin unghiurile pe care le împlinea, adică la episoadele răspândite de-a lungul lunii iulie, la diferitele momente ale acestei luni în care am avut de înfruntat încercări foarte mari, complicate, apăsătoare, dureroase, sau am avut de parcurs tentaţii atât de complicate şi de disimulate, încât ni s-a părut că viaţa a comportat schimbări esenţiale. În realitate, schimbările care s-au produs în iulie sunt cele care ţin de conştiinţă. Saltul conştiinţei este elementul definitoriu al acestei luni şi cu această atitudine trecem în luna următoare considerând că progresul pe care l-am făcut la nivelul conştiinţei constituie de fapt cea mai mare realizare.
Sigur, nu putem generaliza, adică nu putem să ne aşteptăm ca toată lumea să simtă la fel ori să trăiască această secvenţă astrală în acelaşi mod, ci vor exista şi oameni care vor uita de la o zi la alta ce li s-a-ntâmplat, iar dacă se întorc spre trecut o fac pentru a se mândri cu lucrurile pe care le-au realizat în mod concret, cu funcţiile ori cu bunurile pe care le-au obţinut. Nu se întorc în trecut pentru a se smeri, ci pentru a se mândri. Aceste personaje vor avea o zi de 31 iulie anostă. Se vor simţi lipsiţi de puteri şi vor indica faptul că simt că se întâmplă ceva cu ei pentru că şi în ziua anterioară au traversat o scădere a vitalităţii. Văd în aceste semne că pe undeva s-ar putea ca anumite zone ale corpului să cedeze, să nu mai susţină demersurile pe care le fac, să nu-i mai ajute, să nu le mai ofere dinamismul pe care şi l-ar dori. Văzându-se slăbiţi de puteri, în situaţia în care, în ziua anterioară, prin piramida de pământ, au urmărit să se implice în activităţi practic, astăzi abordează această călătorie spre trecut prin mersul înapoi. Fac un pas înapoi, aşa cum mulţi au considerat de-a lungul lunii (cea mai mare parte a lunii Soarele a fost în Rac) şi se întorc asemenea criminalului la locul faptei. Se întorc la stările pe care le-au avut de-a lungul lunii iulie însă, din nefericire, cu aceeaşi orbire, cu aceeaşi neputinţă de a vedea sau înţelege ceea ce trăiesc. Prin ceea ce se întâmplă azi se dovedeşte o dată în plus (dacă mai era nevoie) cât de generos poate fi contextul astral al acestei perioade şi cât de pătimaşi pot fi oamenii care nu-şi înţeleg problemele, considerând că nu au nicio vină în înmulţirea lor. Faptul că mergând înapoi, întorcându-se la locul faptei, la episoadele trecute, le abordează pe acestea cu aceeaşi orbire, arată că sunt singurii răspunzători de faptul că acestea se înmulţesc.
Faptul că spre seară Luna va trece în Gemeni nu arăta decât că vom vorbi mai uşor său liber despre problemele pe care le-am parcurs de-a lungul lunii. Nu înseamnă că le vom înţelege sau că le vom explica într-un mod mai clar sau adecvat.
Prin urmare, 31 iulie este o zi deosebit de interesantă pentru cei care se preocupă de rafinarea structurii sufleteşti. Tendinţa de a ne întoarce în trecut, prin golul pe care-l creează Luna, timp de aproximativ 24 de ore cât se află în Perioada fără direcţie, adică o treime din tranzitul sau constituie pentru această categorie de oameni un foarte mare ajutor şi un imens beneficiu în sensul că fiind în afara problemelor urgente, a acelor forţe care-i constrâng să se implice în activităţi ce ţin de sfera socială, obligaţiile de familie sau de cele profesionale se pot acum preocupa de activităţi spirituale, morale, de cultivare a spiritului prin orice mijloc posibil şi asta îi va bucura foarte mult.
Omul comun, cel care nu caută să-şi rafineze structura, ci îşi trăieşte la modul prozaic viaţa va vedea în 31 iulie o zi periculoasă pentru că îl agasează cu lucruri pe care doreşte să le uite. Se reîntoarce punctual la anumite evenimente ale lunii iulie şi le va împlini cu aceeaşi dramă, cu aceeaşi implicare ori cu aceeaşi plăcere necontrolată, adică le va aborda pe acestea cu aceeaşi orbire. Dacă cea mai mare parte din zi va fi dominată de acestea, spre seară, după 18:41, când Luna va trece în Gemeni va lăsa impresia că el nu este influenţat de ceea ce i s-a-ntâmplat, că el îşi poate reveni din orice episod ori că poate lăsa în urma dramele vieţii sale şi o poate lua oricând de la capăt. Mai mult va vorbi decât va face şi acest lucru va fi vizibil chiar din prima zi a lunii august când vom avea de înfruntat o altă serie de evenimente de această dată specifică altui segment şi deci având ca esenţa un alt mesaj.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne folosi de ultima zi a lunii iulie pentru a călători în trecut, nu în ideea de a ne amplifica aceste drame ori de a rememora pasiv episoadele pe care le-am parcurs, ci pentru a ne recupera energia pe care am lăsat-o în evenimentele pe care le-am parcurs. Recuperarea energiei din trecut este un procedeu iubit de pasionaţii de ezoterism pentru că îi ajută să-şi revină după marile încercări ale vieţii în aşa fel încât să facă faţă cu succes oricăror confruntări.

Multe informații despre cât de complicată este luna august aflăm chiar din prima zi, când Marte va fi în trigon cu capul Dragonului şi în acelaşi timp când Uranus, de asemenea, va împlini un sextil cu Junon, iar când Venus va trimite un sextil către Capul Dragonului reuşind în felul acesta să medieze tendinţa Nodurilor. Ca ultim aspect al zilei, dar important pentru această lună, este trigonul lui Marte la Chiron.
După cum se aşează unghiurile în această zi direcţia principală a lunii august este indicată din abundență ca fiind marcată de nevoia de a demonstra. Marte în Rac, în cădere, ne sugerează faptul că dorinţele trebuiesc reformulate, că nevoia de asociere îşi va căuta rădăcinile, originile, sursa tuturor problemelor ori complicaţiilor pentru a descoperi piatra filosofală, cheia sau elementul cel mai important pe care, folosindu-l, să reuşim să ne ridicăm deasupra problemelor pe care le avem.
În mod firesc, pe o altă poziţie a planetei Marte, acest element ar fi constituit un atu, un mijloc prin care oamenii să se pună în valoare mult mai bine, să se facă înţeleşi sau să domine în situaţia în care au cu ce, au suficiente resurse sau anumite cunoştinţe de care să uzeze. De această dată, cu Marte în cădere, avem de-a face cu un deficit de profunzime, cu tendinţa de a copia exemplul celor puternici pentru a reuşi să ne găsim un loc apreciat în lume.
Dacă dorinţele, aşa restrictive cum sunt, reuşesc să ne apropie de un exemplu pozitiv ori să se comporte ca un aparat de măsură care identifică valoarea cea mai bună pe care un individ ar putea să o folosească, faptul că Uranus retrograd va fi în sextil cu Junon, iar de partea cealaltă va fi în careu cu Marte, va aduce un plus de criticism pe demersurile cunoscute în aşa fel încât tot ansamblul acestei zile să pară a fi o judecată. Că este o judecată aplicată într-un cadru oficial, că este dintr-odată construit un tribunal imaginar sau că prin evidenţierea calităţilor unei persoane sunt sancționați ceilalţi expunându-i unor trăsături negative de caracter (orgoliu, vanitate, invidie) nu mai contează. Va conta faptul că în prima zi a lunii august ne confruntăm cu acele dorinţe păguboase care ne duc la pierzanie, la deficit de putere ce sunt reziduuri ale unor stări emoţionale complicate, dureroase sau periculoase şi care ne menţin într-o stare de superficialitate periculoasă.
Chiar dacă este luna august, o parte dintre aceste evenimente s-au consumat în iulie şi le cunoaştem foarte bine. O parte sunt atât de mult dependente de relaţiile în care am investit în iulie încât vom încerca, acolo unde lucrurile nu merg de la sine, să le construim o albie artificială pentru a avea satisfacţia că ne confruntăm cu probleme pe care le cunoaştem foarte bine. Dacă astăzi Marte este vedeta zilei, mâine va fi Venus. Asta înseamnă că lucrurile care ne ies în cale acum, acele dorinţe personale care ne întâmpină, mâine devin plăceri vinovate, periculoase sau motive de teamă faţă de această desfăşurare. Ceea ce avem de parcurs acum, în ceea ce priveşte relaţiile personale, acel segment dominat de dorinţe, de pasiune, de eros, trece printr-o restricţie majoră. Atât Marte cât şi Venus sunt în cădere, iar asta înseamnă că valorile şi trăsăturile pe care le dezvoltă sunt puternic lezate, orientate negativ, formulate greşit sau îl solicită pe individ în acele elemente personale pe care nu a putut niciodată să le depăşească.
Lucrurile devin foarte grave pentru că atât Marte cât şi Venus sunt implicate în relaţii majore, cu Axa Dragonului, cu Uranus sau cu Junon şi, în felul acesta, se pune o greutate extrem de mare pe relaţii. A pune o greutate mare pe relaţii înseamnă a pune o greutate mare pe celălalt, pe aşteptările pe care le avem de la celălalt, pe acele elemente în care am investit foarte mult şi care ne-au promis, cu sau fără acoperire, că ne vor recompensa prin satisfacţie, prin plăcere, prin încântare sau prin succes.
Faptul că spre seară Venus împlineşte un sextil cu capul Dragonului ne încurajează într-un fel să sperăm în modificări pozitive. Venus are un impact negativ asupra destinului prin drama pe care o pune, prin greutatea suplimentară, prin sarcinile suplimentare, prin boală, durere, nemulţumire sau prin toate lucrurile care apasă conştiinţa şi o forţează să se manifeste într-o anumită direcţie însă printre toate aceste lucruri complicate îl convinge pe individ că suferinţa are un rost, un scop. Acelaşi lucru vine şi din partea lui Marte care, seara târziu, va împlini un trigon cu Chiron. Dacă toată ziua vom fi apăsaţi de probleme pe care nu vom şti să le gestionăm corespunzător ori care scapă de sub control (careu Marte-Uranus) care ne provoacă foarte tare sau care ne duce spre o formă de încântare pe care nu reuşim să o controlăm adecvat, care ne enervează prin lucruri nefireşti prin formularea tendenţioasă sau prin absenţa lor, atunci când sunt aşteptate, seara acestei zile are un efect tămăduitor, terapeutic asupra individului.
Prin urmare, 1 august este o zi apăsătoare, ea va veni cu mesaje dintr-un alt segment, dintr-o altă zonă, dintr-un alt domeniu și vor crea foarte multe confuzii. Încadrate greşit aceste mesaje vor lua înfăţişarea problemelor fără soluţie. Atunci când sunt încadrate corespunzător ele par simple, intense prin conţinutul, dar simple ca rezolvare. Adică cunoaştem foarte bine diagnosticul, el este pus foarte precis şi nu trebuie decât să fie respectat un tratament foarte strict pentru a obţine vindecarea. Problemele care apar azi nu se complică din nimic, nu ne tulbura inutil, ci acest lucru s-ar putea întâmpla doar dacă le încadrăm greşit. Având de-a face cu Luna în Gemeni, doza de superficialitate pe care o vom iubi foarte mult azi ne va duce într-o zona periculoasă. Oamenii vor refuza să înţeleagă că profunzimile sufletului sunt importante şi necesare în vremuri de răstrişte, vor refuza să considere că înainte de toate sunt vinovaţi de ceea ce li se întâmplă şi vor căuta să îi acuze pe ceilalţi de problemele pe care le au. Parţial, au dreptate, însă drama este exagerată cu atât mai mult cu cât sunt aduse în discuţie problemele personale sau aceste conflicte se manifestă într-o sferă intimă, în familie sau între prietenii apropiaţi. Această dramă este susţinută de faptul că şi Marte şi Venus sunt în cădere fiecare au de împlinit atât aspecte pozitive, cât şi negative. Adevărul personal îl încântă pe om însă atunci când este împărtăşit el nu găseşte un echivalent, deci oamenii nu se sincronizează, nu se înţeleg şi neînţelegându-se ajung într-un impas.
Nu este obligatoriu că aceste poziţii în cădere ale planetelor Marte şi Venus să ducă la scandal, la ceartă, ci ele aduc mai curând conflicte interne, frământări, nemulţumiri sau tendinţa de autovătămare. Pe de o parte Marte aduce azi tendinţa de autovătămare prin dorinţe bizare, nefireşti, de a cuceri lumea sau de a o domina atunci când ea s-a declarat prietenă, iar mâine prin opoziţia lui Venus cu Chiron aceste dorinţe somatizează.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta bucuria şi încântarea în toate aceste complicaţii sociale pentru a le da un rost, un scop înălţător sau unul elegant. Prin rafinament subtil, moral, toate aceste probleme care vin spre noi azi şi care poartă amprenta lipsei de control se transformă într-o energie binefăcătoare. Dominând dorinţa azi vom face în aşa fel încât mâine plăcerea să nu devină o problemă de sănătate.

2 august continua o serie de evenimente care s-au manifestat în ziua anterioară şi în care Marte era protagonistul principal insistând astăzi pe vibraţiile planetei Venus aflată în cădere. Aşa cum am văzut şi în analiza aplicată zilei anterioare, există o legătură între prima şi a doua zi a lunii august în sensul că se manifestă un anume deficit educaţional provocat şi de tranzitul Lunii prin Gemeni, dar şi de direcţionarea greşită a energiei marţiene (dorinţa) sau a energiei venusiene (plăcerea) ceea ce va face din aceste două intervale zile de pedeapsă sau de judecată, zile în care mulţi oameni vor fi tentaţi să renunţe la valorile personale pentru a îmbrăţişa exemplul celor puternici pentru că se vor gândi că, procedând aşa, vor deveni ei înşişi puternici, eficienţi sau apreciaţi de cei din jur.
O componentă care apare în cursul zilei de astăzi şi care ieri s-a manifestat la o intensitate mult mai mică este faptul că Luna se află în această zi până în dimineaţa zilei următoare (sâmbătă, 3 august) în Perioada fără direcţie. Înţelegem de aici că direcţiile generale sau fundalul acestei zile, îi va motiva pe oameni să nu se implice în acţiuni sociale foarte dinamice şi, prin această pasivitate să considere că nu fac altceva decât să traverseze ipostaze care sunt deja decise. Acestea pot fi decise de activităţile zilei anterioare, de abuzurile de ieri sau de neînţelegerile pe care le-am manifestat în această direcţie.
Astăzi, chiar de dimineaţă, Junon va împlini un careu la Axa Dragonului punând la grea încercare sinceritatea relaţiilor în care suntem implicaţi, colaborările pe care le avem cu prieteni apropiaţi sau cu anumiţi membri ai familiei, dar şi disponibilitatea pe care o vom dovedi în situaţii limită. Aceste situaţii limită se vor manifesta tot de dimineaţă când Venus şi Chiron îşi vor împlini opoziţia pe care o formează de o săptămână. De asemenea, seara târziu, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, Venus va împlini un sextil cu Marte, aducându-ne în punctul în care să înţelegem că toate evenimentele pe care le-am parcurs în prima şi a doua zi a lunii august au un scop, iar acela este unul eminamente pozitiv. Am văzut acest lucru şi în ziua anterioară când Venus şi Capul Dragonului au fost în sextil şi când am fost constrânşi, forţaţi să considerăm că toate lucrurile nu au cum să meargă decât în direcţia pozitivă. Acum, când Venus şi Marte sunt în sextil, avem şi prima confirmare clară, indiscutabilă, a unei revigorări. Această formă de revigorare neagă orice implicare personală în acţiunile specifice acestor două zile, mai ales că azi Luna, fiind în Perioada fără direcţie oamenii vor fi mai leneşi, mai retraşi, mai interiorizaţi, vor prefera să acţioneze mai puţin, să asculte mai mult, să acumuleze mai mult.
Opoziţia pe care Venus şi Chiron o împlinesc şi care pare să fie elementul central, axul unei configuraţii numită Zmeu formată cu o parte din planetele din zodiile de apă ne îndeamnă să considerăm că lucrurile pe care le-am gândiţi ieri, ce ţin de automotivație, de îndreptarea atenţiei spre aspectul pozitiv al vieţii, de sporirea optimismului sau a încrederii că nemulţumirea se aproprie de final devin astăzi, prin raportarea la marile biografii exemple de putere, de rezistenţă. Faptul că Venus şi Chiron se opune scot în evidenţă în primul rând o problemă de factură fiziologică sau de comportament, un deficit de putere, o slăbire organică, o neatenţie care va semăna foarte mult cu ipostaze pe care le vom citi în biografiile marilor personalităţi.
Prin acest neajuns considerăm că ne asemănăm cu acele personaje şi singurul element pozitiv şi demn de luat în seamă pe care îl vom observa în special la finalul zilei va fi sporirea stimei de sine.
Dacă luăm în calcul faptul că activitatea şi dinamismul din zilele anterioare a avut o componentă negativă, cea tangenta la lipsa de control, faptul că astăzi suntem uşor apatici, că luăm într-un ritm lent scoate în evidenţă chiar diminuarea acestei note agresive şi ne ajută să scoatem la lumină sentimentele pozitive sau bună convieţuire faţă de nişte personaje pe care până acum nu le-am agreat.
Prin urmare, 2 august reprezintă o ipostază în care mulţi vor primi eticheta de persoane neserioase. Devin aşa în ochii celorlalţi pentru că-şi modifică ritmul de lucru, că se împotrivesc unor demersuri comune, că refuză să se asocieze sau să se integreze într-o structură care nu pare să fie viabilă sau nu pare să aibă asupra membrilor săi o influenţă sănătoasă.
Dacă privim această tendinţă în ansamblul general al verii lui 2013 observăm că această retragere, această modificare de ritm înseamnă retragerea din faţa unui pericol. Pericolul este clar, iminent, el pluteşte în jur şi poarta acum denumirea de ghinion. Dacă la unii se manifestă mai puţin, adică doar se împiedică sau au scăpat diverse obiecte din mână, careul lui Junon din Vărsător la Axa Dragonului de pe axa Taur-Scorpion înseamnă pentru unii accidente grave, căderi de la înălţime sau lovituri puternice aplicate în acel instrument care este folosit pentru mobilitate. Fie că ne referim aici la deplasarea fizică (picioare), fie că ne referim la mobilitatea mentală setul de reguli morale la care apelează un individ atunci când face evaluări sau aprecieri ale mediului ori ale celor din jur.
Detaşarea din faţa unui pericol înseamnă un mare noroc, acela de care nu au parte cu toţii, dar care se distribuie în mod egal pentru fiecare. Observăm acest lucru abia spre sfârşitul zilei, cu puţin timp înainte ca Venus şi Marte să-și împlinească sextilul lor. Venus şi Marte din cădere atunci când acţionează separat abuzează, iar când îşi unesc forţele cântăresc totul de o precizie de-a dreptul impresionantă, adică va da fiecăruia exact cât merită, nimic mai mult, nimic mai puţin. Suprimarea emoţiilor, stingerea oricărei umbre de subiectivism constituie unul din elementele reprezentative ale acestui sextil între cele două planete aflate în cădere.
Pentru cei care desconsideră aceste avertismente astrale sau care preferă să le uite dacă au fost formulate prea amplu sau altfel decât pe gustul lor, ziua va deveni încărcate de evenimente apăsătoare. Nu vor putea şi nici nu vor şti să definească ce anume îi încurcă, de ce planurile le sunt date peste cap, de ce nu pot finaliza ceea ce încep şi de ce sunt toată ziua în căutarea unor plăceri şi nu sunt mulţumiţi atunci când le întâlnesc. Aceştia sunt cei care anterior au abuzat de încrederea celorlalţi, iar acum, prin impactul Axei Dragonului sunt pedepsiţi, adică sunt puşi în fața consecinţelor propriilor fapte.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a medita asupra ideii de judecată sau pedeapsă. Astăzi prin unghiurile care se împlinesc, dar şi prin conexiunile pe care aceste unghiuri le fac împreună cu altele care au produs deja roade, ideea de judecată nu este altceva decât o confruntare cu consecinţele propriilor fapte.

Trecerea Lunii în Rac ne aduce o altă stare de spirit. Devenim mai melancolici, mai sensibili, mai romantici, mai visători. Prin această trecere a Lunii în domiciliu o parte din cei care au fost activi de la începutul săptămânii până acum iau parte la modul foarte dur cu consecinţe ale propriilor minciuni. De altfel, întreaga zi va sta sub semnul cuvintelor spuse sau scrise într-un mod tendenţios ca şi cum fiecare doreşte să-şi exploreze limita propriei înţelegeri sau a vocii.
În a doua parte a zilei Luna şi Neptun se vor întâlni într-un trigon, de asemenea se va împlini şi un trigon intre Luna şi Saturn, cu puţin timp înainte ca Luna să atingă o conjuncţie cu Lilith. Asta înseamnă că Luna se integrează în tripodul pe care-l avem pe semne de apă şi care aduce o puternică şi evidentă expansiune a conştiinţei. Totul va fi raportat la simţuri, la starea de confort, la modul cum se simte un individ într-un anumit mediu. Mulţi devin azi capricioşi motivând că nu se simt bine într-un anumit loc ori că sunt în căutarea unei zone de confort şi asta nu scoate în evidenţă decât faptul că au o impresie prea bună despre sine, una greşită pentru că cer ca și cum știu precis că merită să primească. Ei se simt nevinovaţi, imaculaţi şi găsesc foarte multe circumstanţe atenuante pentru greşelile pe care le-au făcut până acum.
Impactul lui Lilith asupra Lunii, prin conjuncţia pe care acestea două o vor împlini spre seară transforma întreaga zi într-un joc al adevărului şi al minciunii, al luminilor şi umbrelor, al informaţiilor esenţiale şi al celor lipsite de valoare. Toate mergând către tendinţa de separare motivată astăzi prin nevoia de a discerne, de a vedea adevărul clar şi limpede în faţă, chiar dacă exprimarea lui va fi un pic deficitară. În felul acesta, ziua va fi marcată de tendinţa de a controla sau de necesitatea de a munci, de a depune efort, de a lucra pentru a controla un anumit segment.
Lezarea Lunii de către Lilith prin conjuncţia lor va face casă bună cu careul pe care Soarele îl face la Axa Dragonului şi care se va împlini la grad perfect mâine. Asta înseamnă că vor fi afectate în mod egal toate persoanele, indiferent de sex, de orientare, de preferinţe, indiferent de zona spre care se îndreaptă, indiferent că se axează pe cercetarea spiritului sau că sunt fiinţe puternic legate de elementul material. Cu toţii suntem afectaţi de confruntarea cu efectele negative ale propriilor acţiuni.
Prin urmare, 3 august este o zi de mare consum interior. Din dorinţa de a-și descoperi acele profunzimi ale personalităţii sau ale spiritului foarte mulţi se opresc în drum, se simt atraşi de ceea ce străluceşte cel mai tare ori de gustul primului fruct pe care-l consumă. Aceste impresii pe care le culeg le modifică atitudinea faţă de sine şi devin prea încrezători, adică încrezători într-un mod greşit pentru că se vor considera curaţi la suflet, imaculaţi, total lipsiţi de vreo vină sau situaţi în afara oricăror mecanisme negative. În realitate se bucură atât de mult de privilegiile pe care le au, de lucrurile intime, de un confort personal, de o satisfacţie pe care o au vizionând un episod sau privind ceva încât vor avea tendinţa, de dragul plăcerii, să anuleze un adevăr dureros. Anulându-l, se comportă ca şi cum nu există. Neexistând va considera că acel adevăr nu-l poate atinge său nu-i poate schimba în niciun fel statutul, imaginea sau stima de sine.
Aceste elemente nu pot fi anulate în totalitate, timpul, ca şi impresiile, ca şi banii, ca şi apa, toate curg către o finalitate sau pur şi simplu în virtutea unor forţe subtile care alimentează această succesiune a secvențelor de transformare.
Mulţi se vor trezi că gândesc sau chiar spun cu voce tare ”Îmi este prea bine ca să mă schimb”, „Mă simt prea bine aici şi nu vreau să mai plec”, „Sunt prea mulţumit cu ceea ce am şi-mi doresc altceva” însă aceasta nu este decât o scânteie dintr-un foc prea puternic şi prea mare care să nu ardă usturător ceea ce atinge.
Dacă raportăm ipostaza acestei zile la contextul acestei veri înţelegem că 3 august este o zi în care ne răsfăţăm, ne alintăm, pierdem timpul, vremea, suntem mofturoşi sau lansăm pretenţii gratuite pentru a ne aduce aminte cum eram în perioada copilăriei sau a tinereţii, cum ne comportam atunci când situaţia materială ne permitea să ne extindem către această zonă. Ceea ce ne amintim ne face plăcere, însă nu o putem menţine pentru că acum statutul, nivelul material sau cel al resurselor este diferit faţă de cum era în trecut.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a transforma energia Lunii din domiciliu din răsfăţ în candoare. Candoarea este o stare specifică unei perioade foarte fericite a vieţii, numită copilărie. O copilărie fără inocență şi candoare este o copilărie distrusă, iar astăzi uitând de candoare şi întorcându-ne către tinerețe sau chiar către perioada copilăriei, către lucrurile pe care le făceam atunci sau pe care le-am acumulat în perioada aceea le secătuim de putere, le îmbătrânim sau le distrugem.

Contextul astral al ultimei zile aparținând acestei săptămâni ne scoate în evidenţă faptul că dinamica zilei de sâmbătă, 3 august se continuă. Lucrurile nu rămân în stadiul acela, ele merg după propriul curs, după programul pe care conjuncturile astrale sau forţele cosmice l-a stabilit din timp. Astăzi Soarele şi Junon îşi împlinesc opoziţia pe care o construiește de ceva vreme şi de asemenea Soarele îşi împlineşte careul la Axa Dragonului pe care-l formează de cel puţin o săptămână. Spre seară, Soarele şi Uranus vor împlini la grad perfect un trigon.
Ultima zi a săptămânii este una domina de Soare prin două aspecte negative şi unul pozitiv care pun o imensă greutate pe deciziile personale, pe factorul neprevăzut, pe tendinţa de a distruge tot ceea ce avem în jur pe baza unei promisiuni sau pur şi simplu de dragul de a gusta din nesiguranţă.
Ceea ce vine spre noi prin conjuncturile acestei zile poartă amprenta separării. Astăzi ne confruntăm cu o formă de revoltă care ar putea să poarte denumirea de „războiul resurselor umane”. Cu toţii manifestăm azi o mare dorinţă de a proteja valorile personale, de a ne găsi un loc adecvat pentru a ne duce mai departe un plan personal. Unghiurile sunt însă puternice şi intense prin faptul că Luna va împlini azi o conjuncţie cu Jupiter şi implicit o opoziţie cu Pluton, apoi va fi în trigon cu Capul Dragonului, în careu cu Uranus şi în trigon cu Chiron. La prânz va împlini o construcţie cu Marte, iar în a doua parte a zilei un sextil cu Venus. Toate aceste unghiuri pe care ea le împlineşte din domiciliul său vine cu un mesaj de comandă, unul menit să dicteze sensul şi direcţia către care ne îndreptăm. Unii vor manifesta o anume reticenta faţă de proiectele ample. Pentru ei conjuncţia Lunii cu Jupiter înseamnă prosperitate personală, confort personal, grijă pentru cămin, familie, copii, parinți, bunici. Apoi opoziţia cu Pluton înseamnă lupta cu factorul social care corodează stabilitatea familiei. Va înţelege apoi că toate aceste lucruri pe care le gândeşte pentru familie şi împotriva celorlalţi reprezintă baza care îi dă un statut, care îl ajută să şi-l definească sau îi sporeşte stima de sine. Aceasta îşi are rădăcinile înfipte puternic într-o legătură de factură afectivă. Simte că nu are nicio obligaţie faţă de nimeni însă îi face plăcere să se ataşeze de lucrurile care nu-i opun rezistenţă. Ceea ce-i opune rezistenţă devine arid, se va situa în afară structurii sale şi va fi respins.
Astfel, careul Lunii cu Uranus va delimita această categorie socială de oameni care sunt pentru familie şi pentru cei apropiaţi, de fluşturatici, de cei care trăiesc de azi pe mâine, de cei care nu visează altceva decât să întâlnească un personaj care să investească în ei pentru că ei să se simtă bine şi să fie desfătaţi cu toate plăcerile simţurilor. Şi unii, şi ceilalţi vor primi din partea destinului o lovitură destul de importantă. Cel care-şi protejează familia va fi constrâns să ridice totul, să spună „Eu sunt liderul. Cu mine discuţi, nu-mi distrugi familia decât dacă treci de mine”, iar ceilalţi se vor vedea în faţa unei sărăcii surprinzătoare. Nu găsesc persoana potrivită, nu au resursele necesare sau pur şi simplu nu doresc să investească într-un demers riscant. Doresc doar să aștepte, să primească fără să rişte nimic. Aşa înţeleg ei că îşi protejează valorile personale acelea care sunt respinse total de un familist convins sau cel care urmăreşte să construiască ceva în viaţă, nu neapărat să consume. Contextul astral fiind obiectiv şi bazându-ne pe unghiurile care se împlinesc azi nu putem să emitem păreri despre niciunele dintre aceste categorii. Nu putem şti care sunt mai câştigaţi sau care dintre cele două tabere protejează mai bine. Putem însă să ne aşteptăm ca, traversând un context foarte agresiv care modifică nivelul conştiinţei şi o extinde pe aceasta către noi limite, mulţi indivizi să manifeste o anume agresivitate atunci când li se invadează zona intimă. Cei care-şi extind zona intimă şi asupra membrilor familiei se simt obligaţi să-i protejeze, ca şi cum şi-ar proteja propriile valori. Ceilalţi însă care-şi reduc zona intimă la propriile persoane, la propriile idei şi aceştia puţini la număr, nu-şi vor folosi energia pentru a-şi proteja, ci pentru a căuta, adică vor consuma aceeaşi cantitate de energie, însă în altă direcţie. Fiecare din cele două tabere vor judeca cealaltă parte şi vor spune: „Eu aşa nu vreau să fiu niciodată!”.
La aceste trăsături se reduce opoziţia Soarelui cu Junon, asta înseamnă o greutate teribilă pusă pe relaţii şi dacă aceste atitudini sau conexiuni vor scăpa de sub control, adică dacă aceste conflicte de factură internă vor ieşi pe zona publică şi vor fi implementate că valori sau etaloane (careul Soarelui la Axa Dragonului) atunci consecinţele faptelor nu mai pot fi anticipate prin unghiurile care se împlinesc azi. Trecem de pe conflictul cunoscut pe ipostaze neprevăzute, adică de pe cele două unghiuri negative împlinite de Soare cu Junon şi Axa Dragonului pe trigon Soare-Uranus care, în principiu, anunţă o expansiune către noi zone, însă nu ne spune absolut nimic despre riscurile la care ne expunem ajungând în zonele respective.
Prin urmare, finalul săptămânii se transformă într-o ipostază riscantă. Astăzi un gând banal de separare poate deveni faptă sau poate atrage impresii similare şi, prin intermediul acestora, şi persoanele care gândesc la fel. Oamenii, fuzionând prin intermediul acestor atitudini, se trezesc dintr-odată că participă la cruciade. Aceste cruciade pot lua înfăţişarea unor războaie numite generic şi „războaie ale resurselor umane”. Aceste resurse umane sunt greu de investigat pentru că plaja este extrem de vastă. Toate aceste direcţii indiferent de zona din care provin, au ca element central nevoia de a proteja o valoare personală. Dacă această valoare personală se află într-o formă extinsă şi asupra oamenilor din jur, asupra obiectelor, asupra rezultatelor ori titlurilor onorifice/ştiinţifice pe care le-am adjudecat, cantitatea de energie de care dispune respectiva persoană va fi utilizată pentru a conserva. Ceilalţi care şi-au redus zona intimă la propria persoană şi la cele câteva valori pe care le au acumulate în timp îşi vor folosi energia personală pentru a ţinti către o altă zonă de confort.
Aceeaşi cantitate de energie va fi folosită și-ntr-un caz, şi-n celălalt şi tocmai de aceea astăzi nu se va ajunge la un consens în confruntări care se manifestă pe zona publică. Cei care scot această confruntare din zona personală, din zona intimă, care o duc pe zona publică sau, mai rău, care o transformă pe aceasta în etalon al demersurilor revendicative vor ajunge într-o zonă a riscului asupra căreia acum nu putem emite nicio părere. Nu putem şti care sunt pericolele care apar dincolo de această zonă a riscului, însă ştim că, în mod sigur, indiferent de tabăra în care se află, cei care procedează aşa devin vulnerabili.
În interiorul grupului oamenii discută ca şi cum au stabilit deja sentinţa pe care doresc să o aplice celorlalţi. Privite din exterior aceste grupuri par prea mult înclinate să judece gratuit, par chinuiți de propriile probleme, inflexibile şi dispuse mai mult să se consume fără rost.
Războiul resurselor umane poate însemna şi sfârşitul rezervelor. Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a nu abuza de dinamismul pe care-l presupune activarea intensă a zodiei Rac. Racul este o zodie cardinală care, atunci când acţionează, are o forţă şi o duritate care poate rivaliza cu oricare dintre celelalte semne ce au demonstrat până cum vocaţia puterii. Nu trebuie să abuzăm astăzi de această forţă şi nici de dinamismul pe care-l conferă această zodie pentru că toate aceste lucruri ne duc spre un risc pe care nu-l putem evalua acum. A ne proteja valorile personale înseamnă a le iubi, iar iubirea se află în afara oricărei forme de competiţie.

12 thoughts on “29 iulie – 4 august 2013

 1. monica spune:

  Multumesc!
  29 iulie este o zi speciala!
  Iubire neconditionata va doresc,Monica.

 2. maria spune:

  buna ziua,dl.coser am o mare rugaminte la d.voastra sora mea are 38ani si nu are copii daca va rog ne puteti ajuta cu un raspuns?,poate spera ..va multumim,data nasterii 11-04-1975,ora 8:30 arad

 3. Mihai spune:

  Sunt nascut pe 22/07 ora 23,30,aveti dreptate! E o zodie de” caca”.In fiecare an pe data de 4 aug.stau cu inima strànsà.Am avut o premonitie cca.8 ani in urmà in legàturà cu aceastà datà.Nu stiu dacà de bine sau ràu.M-am regàsit intocmai in ceea ce ati scris.

 4. TAMARA IVAS spune:

  la multi ani cu sanatate si tot ce iti doresti .Iti multumesc ptr ceea ce faci ci atita pasiune si daruire. Am invatat foarte multe si ptr asta iti multumesc inca odata.

 5. ina spune:

  La multi ani, sanatate si dorinte implinite!

 6. maria spune:

  La. Multi ani sanatate si. Multumiri!

 7. Ani spune:

  La multi ani !Sa va bucurati de armonie,iubire si sa ne traiti!Sa fi-ti fericit !

 8. Va multumesc din suflet pentru urari!

 9. monica spune:

  LA MULTI PENTRU ZIUA DE NASTERE!!! ( 1 august!!! )
  Sa fiti fericit si implinit ,
  sa aveti parte de bucurii nenumarate,
  iubire neconditionata si intelepciune,
  pe care sa ne-o impartasiti si noua si la bine si la greu…
  Cu drag , Monica.

 10. doina.pascal spune:

  De ziua dvs. vă doresc din toată inima să aveţi parte de un munte de sănătate, de o mare de iubire şi un ocean de fericire. La mulţi ani !

 11. Ela spune:

  La multi multi ani cu impliniri! Fie ca vremurile care vor veni sa le treceti cu intelepciune si cu sanatate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.