29 decembrie 2014 – 4 ianuarie 2015

29 decembrie 2014 – 4 ianuarie 2015 este săptămâna reușitelor grele și a distrugerii unui adversar slab. Combinația aceasta de reușită și distrugere va avea în această săptămână un efect ciudat asupra individului și neobișnuit asupra grupului de apartenență. În primul rând, ultimele zile ale anului 2014 nu vor avea un mesaj clar definit sau o direcție atât de importantă încât să lăsăm baltă tot ceea ce am acumulat de-a lungul acestui an pentru a ne ocupa de acestea. Absența unei consistențe, neputința de a selecta din toate aceste evenimente o direcție importantă pe care să o ducem mai departe scoate în evidență, în primul rând, neputința omului de a construi un edificiu important în anul alegerilor multiple. Lăsăm în urmă un an complicat greu apăsător în care fiecare săptămână ne-a oferit o nouă posibilitate de a ne deschide către noroc sau deziluzie, către progres sau decădere. Ultimele zile nu fac parte din această schemă grandioasă a anului alegerilor multiple, ci fac parte din ceea ce va veni spre noi în anul următor, în 2015, când multe din dezideratele anului anterior vor trece prin criză și își vor arăta adevăratul chip.
Chiar dacă această săptămână are integrată și granița psihologică dintre ani nu doresc în această prezentare să anticipez nimic din ceea ce am inserat deja în analiza generală a anului 2015. La momentul potrivit aceste informații vor fi și făcute publice. Referindu-se strict la această săptămână, problema voinței personale, a calității morale, a resurselor pe care un individ dorește să le pună la dispoziția celorlalți va aduce un val de nemulțumire, de reacții nefirești ale individului față de grup și invers, dar și situații cu totul speciale, neobișnuite sau ciudate cum se întâmplă spre exemplu în prima zi a anului 2015 când se consumă opoziția perfectă dintre Marte și Jupiter.
Cu cât ne apropiem mai mult de finalul săptămânii, cu atât mai bine vom înțelege că, de fapt, situațiile pe care le-am traversat de-a lungul acestei săptămâni nu au fost deloc simple sau banale, ci, dimpotrivă, au mobilizat aspecte esențiale ale comportamentului, gândirii sau emoțiilor. N-au fost simple distracții, ci momente în care ne-am arătat față de anturaj așa cum suntem. N-au fost simple dezvăluiri a ceea ce înseamnă puterea, forța creativitatea sau inteligența, ci modul cum arătăm că vrem să ne facem util pentru comunitate sau felul personal în care alegem sa arătăm dragostea pe care o purtăm semenilor.
Nimic din ceea ce reprezintă o reușită în această săptămână nu a venit ușor, la fel și ceea ce prefigurează a se consuma după ce această săptămână se încheie nu va veni spre individ cu titlul de achiziție ușoară. Tocmai de aceea, adversarii care sunt învinși în această săptămână, în mod direct prin confruntări sau un mod indirect prin ceea ce aceștia aud că s-a consumat pe spațiul public, își arată calitatea pe care o au față de un opozant. Cu alte cuvinte, cel care a fost înfrânt a fost adversar, iar cel care a învins a fost un opozant. Diferența dintre cele două personaje, dintre cele două reprezentări face și diferența între eficiență și muncă, pe de o parte, și ignoranță răutate sau superficialitate, de partea cealaltă.
Achizițiile acestei săptămâni se vor așeza în preajma zilei de 4 ianuarie la baza unui mare edificiu. Dacă evenimentele acestei săptămâni sunt mari atunci baza viitorului edificiu va fi solidă, puternică, iar încrederea care va fi cultivată de acum încolo un element de referință pentru cel care o experimentează, dar și pentru ceilalți care sunt invitați să ia parte la ea.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne construi un gând puternic pentru a nu transforma o persoană care nu înțelege într-un adversar, de a nu distruge visul unui om care se crede puternic, deși nu este, ci de a arăta că suntem puternici prin dorința de a construi, nu prin distrugere.

Complicații din cauza unor așteptări nerealiste. Independență. Nevoie de securitate. Apel la o greșeală mai veche pentru a distrage atenția. Nevoie de asociere. Speranță într-o viață mai bună. Comunicare deficitară. Obsesia dreptății complica lucrurile.

Chiar de la începutul săptămânii Luna va trece prin Coada Dragonului și le readuce oamenilor gânduri despre un trecut pe care nu l-au înțeles. Unii s-ar putea să se oprească cu acest gând în mijlocul anului 2014, alții vor merge până la începutul acestui interval cu obsesia dreptății și cu intenția de a da o replică dură unui adversar, de a corecta ceva care nu a fuzionat bine sau de a apela la anumite instrumente prin intermediul cărora să devină mult mai siguri pe ceea ce au. Luna, aflat acum în plin tranzit prin zodia Berbec, va încerca să se impună, iar oamenii prin aceasta atitudine vor scoate în evidență faptul că la capitolul comunicare sunt deficitari.
Ar fi foarte bine dacă această dorință de reușită, această inițiativă care vine din conjuncția Lunii cu Uranus să nu reprezinte un element relativ. Din nefericire, pentru că Uranus se află foarte aproape de Coada Dragonului această nevoie de exprimare la un nivel, această acută dorință de independență îi va îndemna pe oameni să se uite prea des în curtea vecinului. Nevoia de asociere devine astfel un element primordial al acestei zile.
Dar conjuncția Lunii cu Uranus nu reprezintă cel mai periculos aspect al acestei zile. Elementul cu care deja ne-am obișnuit, relația de careu a Lunii cu Pluton, este cu mult mai puternică pentru că aduce un plus de mișcare acestei energii prin activarea careului dintre malefici ei Uranus și Pluton despre care știm că ne coordonează viețile de câțiva ani. Asta înseamnă că obsesia dreptății va complica lucrurile și în loc să vină cu informații valabile, va veni cu o notă gravă, dură, indecentă, periculoasă care numai securitate nu pare.
Faptul că Luna se uită spre Marte, aflat acum în plin tranzit prin zodia Vărsător, cu gândul de speranță, nu-i ajută pe oameni să își ordoneze gândurile, să-și centreze relațiile și să nu-și strice proiectele. Cu alte cuvinte, Marte nu va reuși decât să medieze o problemă mai veche de destin, una care nu are nevoie de retrospectivă doar pentru că a fost tot timpul activ în minte. Ceea ce este activ în minte pentru prima dată, elementul la care se ajunge prin retrospectivă adică un neajuns, o durere personală sau o problemă de suflet susținută în ecuația astrală a acestei zile de opoziția lui Marte cu Jupiter, aflat în continuare în fereastra permisă, nu va putea fi mediat atât de simplu, adică printr-o singură idee sau prin consumarea unei întâmplări ce nu a putut fi anticipată.
Prin urmare, prima zi a săptămânii vine să ne integreze în săptămâna reușitelor grele și a distrugerii unui adversar slab prin faptul că ne arată că nu doar acum, ci poate de-a lungul întregului an am privit problemele personale în mod disproporționat. Gândul de reușită, nevoia de a rezolva o problemă foarte mare într-un timp foarte scurt nu-și găsește locul în spațiul acestei zile. Luna, trecând prin Coada Dragonului, îi îndeamnă pe oameni să-și exagereze problemele și să le selecteze după intensitatea durerii. Cu cât simt durerea mai puternic, cu atât au impresia că problemele pe care le traversează sunt mai mari. În realitate, prin faptul că Luna trece prin conjuncția cu Uranus această senzația durerii este înșelătoare. Dacă vor face apel la cunoscuți, la informații consultate de pe internet, din presă ori pur și simplu la recomandările unei persoane care le iese în cale oamenii vor avea impresia că își atenuează din această durere și complicațiile pe care le traversează acum își găsesc soluția sau trec de la sine. În realitate, nu fac decât să ducă mai departe această orbire emoțională, adică această pierdere a discernământului ce se va remarca acum.
Sistemul de percepție va fi zdruncinat și de faptul că valorile răsturnate acum îi vor îndemna pe oameni să se uite prea mult la vecini, să se judece fără să cunoască nimic despre ei, fără să știe care este nivelul de cultură, nivelul de trai, disponibilitatea sau alte lucruri ce ar putea să fie importante în concluzia de acum. 29 decembrie este o zi a verdictelor false și din această cauză cei care au senzația că își rezolvă probleme mari într-un timp foarte scurt de fapt își exagerează o problemă mică sau se bucură prea devreme cu reușita. Unii s-ar putea face de râs, exagerându-și rolul de învingători insistând foarte mult pe întâmplări care nu s-au consumat și exagerând calitățile adversarului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a renunța la aceste reziduuri afective care ne tulbură mintea. Dacă un eveniment din trecut nu a putut fi rezolvat la momentul în care s-a consumat, privirea care-l răscolește acum nu va fi în stare să inventeze soluții, nici măcar să le găsească atunci când ele sunt presărate la picioare. 29 decembrie este o zi a emoțiilor stinse, a orbirii afective și nu este cazul să ne așteptăm să vedem clar ceva din jur.

Invitațiile din jur sunt înțelese greșit. Sentimentele sunt confuze. Ridicarea standardului prin acceptarea unui compromis. Inspirație. Revolta. Accidentul este privit altfel. Cercetare dintr-o zona periculoasă. Curiozitate.

Luna își va încheia tranzitul prin zodia Berbec și în mijlocul zilei va trece pe zodia Taur, arătându-le oamenilor că este cazul să fie mult mai atenți cu sentimentele lor, să lase în urmă conflicte inutile și să se bucure de ceea ce au în preajmă. Cu alte cuvinte, relația proastă pe care Luna a împlinit-o cu Venus, înainte de a trece pe semnul exaltării sale, încearcă sa tragă un semnal de alarmă. Asta înseamnă că noaptea de luni spre marți ar putea să se remarce la capitolul intuiție, inspirație sau chiar vise premonitorii. Nu este un fapt obișnuit ca o relație proastă dintre Lună și Venus să obțină rezultatul acesta. Este însă clar că pe această durere personală se mobilizează o mare cantitate de energie și cei care au deja anumite deschideri și le pot folosi, nu apelând la o energie negativă, la un stres sau la o problema, ci mobilizând o energie pozitivă pentru a rezolva o frustrare.
În zodia Taur, în această primă zi, Luna va lăsa impresia oamenilor că sunt în fața unor evenimente unice. Asta înseamnă că oamenii, în a doua parte a zilei de 30 decembrie, vor avea curaj să cerceteze o zona periculoasă, arătându-se îndrăzneți sau mergând în direcția aceasta pentru că nu au avut până acum ocazia să cunoască faptul că pericolul ar putea să vină și în acest sector. Cei care se arată astăzi foarte curajoși nu au avut niciodată ocazia să întâlnească un om care să-i zâmbească foarte frumos și după ce le va distruge o stare bună, cariera, un plan de viitor sau ceea ce individul dorește să pună la dispoziție prin schimbul pe care îl realizează cu această persoană, să îi și spună în față că asta a dorit de la început. Relația bună care se construiește între Luna și Luna neagră conține această ciudățenie și ea nu se activează decât în cazul celor care sunt mult prea curioși pentru cât de înțelepți s-au arătat până acum.
Prin urmare, 30 decembrie înseamnă implicarea în evenimente fără minte. Dacă în ziua anterioară n-am văzut clar sau am refuzat să înțelegem realitatea pe motiv că este mult prea simplă și dacă o complicam atunci trăim intens, de această dată mintea lucrează cu informații reale, adică pericolul vine foarte aproape și, intrând în sfera de influență a persoanei, ajunge suficient de aproape încât i se văd acesteia toate detaliile însă mintea nu poate judeca în mod corect.
Este posibil ca în cazul unora aceste evenimente ciudate care se consumă în ziua de 30 decembrie să fie rezultatul unei reglări de conturi. Destinul îi pune la punct și le arată că dacă au ajuns în punctul în care să fie liniștiți nu înseamnă că a făcut numai fapte bune. Liniștea câștigată acum prin suferința celorlalți este plătită scump printr-un eveniment similar. Luna neagră, o fi ea un element negativ în ecuația astrală a momentului, dar de această dată susține un mecanism pe care individul nu-l poate controla.
Relația bună care se construiește între Lună și Neptun și care atinge faza maximă spre seară, îi îndeamnă pe oameni să pună în aplicare inspirația sau intuițiile care au venit spre ei în noapte de luni spre marți. Unii s-ar putea să fie atât de tulburați de ceea ce simt, intuiesc sau primesc sub formă de informație în noaptea de luni spre marți încât toată ziua de 30 decembrie să și-o petreacă gândindu-se la multiple variante sau la multiple înțelesuri ale acestor informații. Nu are rost să-și bată capul cu lucrurile acestea pentru că dacă nu înțeleg din prima clipă, nu vor ajunge prea curând la înțelesul real oricât s-ar strădui.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne proteja astăzi de pericole prin a ține sub control curiozitatea. Ceea ce nu înțelegem din primul moment, informații care nu sunt clare din primele secunde nu ne sunt folositoare astăzi. Tăcerea are acum un rol cu totul ieșit din comun și cine nu uita acest lucru va reuși să depășească toate problemele ascunse care vor veni spre noi în această zi.

Optimism straniu. Selecție. Regret. Asocierile se complică. Se respinge un drept. Valorile personale sunt în impas. Apel la o formă de prosperitate. Inspirația depinde de viziunea de ansamblu. Problema secretului nu este rezolvată. Dezvăluiri.

Ultima zi calendaristică a anului 2014 nu se remarcă la capitolul evenimente astrale. Poate aduce un optimism straniu prin faptul că Luna, aflată acum în a doua sa zi de Taur (Luna în Taur) ar putea să-i îndemne pe oameni la un anume optimist sau să facă o selecție a evenimentelor după niște motive personale. De aici și gradul mărit de satisfacție însă doar pe probleme mici. Ceea ce va veni spre noi în ultima zi a anului prefigurează o parte din evenimentele ce urmează a se contura în perioada următoare, integrate din punct de vedere calendaristic în anul 2015. Aceste informații se referă la dreptul de care vor uza anumiți indivizi pentru a complica asocierile sau pentru a respinge anumite modificări benefice.
Combinația dintre sextilul perfect împlinit între Lună și Chiron și careul perfect întâlnit între Lună și Junon face referire cu predilecție în această modalitate mai puțin corectă de a atinge un progres. Unii oameni se vor gândi în această zi la prosperitate sau vor încerca prin analiza acestor probleme pe care nu le-au putut rezolva de-a lungul anului 2014 să demonstreze ca au o viziune de ansamblu, că știu multe lucruri despre cei din jur însă le vor dezvălui la momentul oportun. Asta va crea unde de mister care se vor risipi foarte repede în primele zile ale anului următor, poate chiar până la finalul acestei săptămâni.
Cu alte cuvinte, 31 decembrie nu are o componentă ieșită din comun, nu este cu nimic mai presus decât alte zile ale acestei săptămâni pentru că se află ultima în șirul zilelor aferente anului 2014. Un element particular al acestei zile va veni însă din împlinirea trigonului pe care Luna îl va realiza cu Pluton. Asta înseamnă că se va situa în trunchiul minor pe care îl împlinesc împreună cu Chiron. Cu toate că anumite lucruri vor fi marcate astăzi de o oarecare dezordine, există o informație care ne va atrage atenția și vom medita asupra ei încercând să o integrăm în ansamblul din care face parte. Nici această informație nu ne va ajuta să ne orientăm mai bine, adică nu reprezintă un element decisiv în a judeca o victorie și nici calitatea cea mai mare din utilizarea căreia să obținem un așa efect.
Prin urmare, ultima zi a anului 2014 se va evidenția la un singur capitol: ne va arăta că valorile personale sunt în impas. Unii vor face apel la rezerve, vor căuta să-și scoată pe masă pentru invitații, pentru musafiri sau poate pentru ei înșiși tot ceea ce au în frigider, tot ce am cămară, ceea ce au cumpărat mai bun și poate ar fi vrut să le folosească în mod eșalonat până când sărbătorile se vor încheia. Pe 31 decembrie oamenii vor da dovadă de o anume opulență încercând să distragă atenția de la adevăratele probleme pe care le au, urmărind să guste puțin din plăceri pe care le vor uita foarte repede până la finalul acestei săptămâni.
Relația bună care există între Soare și Lună ne va arăta că astăzi oamenii vor dori să simuleze, prosperitatea, abundența, vor arăta că trăiesc pe picior mare sau că își permit relativ ușor tot ceea ce pun la dispoziția celorlalți. Aspectul neplăcut al acestei zile vine din faptul că va aduce la lumina anumite informații care pot compromite statutul sau imaginea unor persoane care sunt vizate. Este posibil ca numele acestor persoane sau anumite fapte pe care le-au săvârșit să fie aduse în discuție în mod trecător. Cel care este orientat să vadă aceste lucruri imediat, cel care este înclinat către bârfă sau are ceva împotrivă acelor persoane va recepționa imediat și le va privi pe acestea ca pe niște dezvăluiri. Asta va prefigura o mare parte a trăsăturilor care vin spre noi în anul următor. Aceste trăsături de acum doar seamănă cu ceea ce va veni spre noi în anul următor, nu au atâta greutate încât să impună la această barieră psihologică dintre ani o modificare de vibrație atât de mare. Cu alte cuvinte, este o simplă coincidență că anumite lucruri sunt aflate acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ignora astăzi înclinația spre bârfă. Bucuria, chiar dacă ea susține acum opulența sau risipa, este de preferat față de interesul pe care ecuația astrală a acestei zile ar putea să o trezească față de lucruri indecente. Fiecare își trăiește viața cum dorește și ar trebui să fie judecat doar atunci când prin obiceiul pe care îl are devine invaziv sau agresiv față de ceilalți.

Adoptarea de etaloane greșite. Curajul folosește doar vorbele. Sentimentul de superioritate îndeamnă spre unire. Se aleg apele. Puterea vine prin dominare, chiar subjugare. Se pornește într-o călătorie cu final neașteptat. Corabia este oprită. Se evaluează un bun. Dreptatea respectă procedurile impuse.

Luăm contact cu vibrația anului 2015 chiar din prima zi, când Marte va împlini o opoziție cu Jupiter. Asta înseamnă că o parte din tensiunile anului anterior vor fi aduse prin intenții sau prin fapte greșite în spațiul anului 2015 chiar din prima zi. Opoziția celor două planete va sugera oamenilor acum că a sosit momentul să facă o schimbare importantă. Vor considera că această schimbare a venit doar prin curaj nu doar prin vorbe. Pentru faptul că o parte din zi Luna se va afla în continuare în plin tranzit prin zodia Taur și, spre seară, va intra în zodia Gemeni, împlinind o opoziție cu Saturn, despre care vom vedea în analiza generală aplicată acestui an, are un comportament aparte față de celelalte planete sau elemente astrologice analizate, sugerând că sfârșitul călătoriei prefigurat încă de anul anterior s-a încheiat brusc. Într-o alegorie, așa cum suntem obișnuiți în genul acesta de prezentare, am putea invoca imaginea unei corăbii oprite dintr-un motiv pe care nimeni nu-l știe. Jupiter în Leu, căpitanul, nu dorește să se desprindă de poziția pe care o are la cârmă. Marte din Vărsător îi reprezintă pe tehnicienii care inspectează o posibilă defecțiune tehnică. Luna, care se ceartă acum cu Saturn printr-o opoziție, reprezintă subalternii căpitanului care fac o anchetă. Această întâmplare ipotetică scoate în evidență o mare forță negativă care va veni spre noi începând cu prima zi a acestui an. Ne referim aici cu precădere la puterea de dominare, dorința de a subjuga un element curat, pur, decent care pare acum slăbit de putere doar pentru că trece printr-o reformulare. Există însă și varianta în care rolurile n-am fost alese în prima reprezentare așa cum trebuie. Jupiter ar putea însemna un grup de oameni, poporul sau poate rasa umană în ansamblu, iar Marte din Vărsător un factor care controlează voința sau îi impune acesteia o anume finalitate. Retrogradarea lui Jupiter, mai mult decât orice alt element care se remarcă în spațiul acestei zile, ne vorbește despre transformările de conștiință pe care le parcurgem acum. Marte din Vărsător de asemenea vorbește despre aroganța unor lideri care se joacă cu viețile oamenilor de parcă sunt bile, cărți de joc sau alte obiecte lipsite de importanță.
Revenind strict la ecuația astrală a zilei de 1 ianuarie undele pozitive la care participă Luna înainte de a părăsi semnul exaltării sale (Taur) le vorbește oamenilor despre speranța de a fi iubit, de a face un schimb agreabil de cuvinte cu cei din jur, de a se mulțumi cu puțin sau de a primi aprecieri pozitive din partea unei persoane față de care în ultima perioadă am îndreptat toată admirația și dragostea.
Elementele negative ale acestei zile care se vor împlinii, o parte cu Luna în Taur, iar un alt element cu Luna în Gemeni, le vorbește oamenilor despre încercările vieții și despre faptul că s-ar putea ca această iubire sau acest respect să se topească în această călătorie cu final neașteptat. Anul 2015 poate deschide cutia Pandorei, iar acest lucru va veni printr-un gând indecent, o decizie proastă sau un plan diabolic chiar din prima zi când Marte factorul care destabilizează, se va certa acum cu toată lumea care nu este de acord cu el (opoziție cu Jupiter retrograd).
Prin urmare, prima zi a anului 2015 ne va vorbi la modul cel mai concret și cel mai apăsător despre o parte a devizei generale aplicate acestei săptămâni. Relația proastă care se consumă astăzi la grad perfect între Marte și Jupiter le va vorbi oamenilor despre reușitele grele, despre faptul că se află în impas și s-ar putea ca nimeni din jur să nu știe de ce trăim vremurile acestea. Nu înseamnă că totul este învăluit într-un mister adânc. Probabil că cineva cunoaște mult mai bine decât noi, însă acesta este cunoscut doar de la nivelul său și se adresează doar treptelor inferioare. Nimeni nu are acum viziune de ansamblu, nimeni nu știe concret de ce s-au întâlnit în această confruntare lipsită de rost grupul, poporul, rasa umană în ansamblu aflate acum într-un accentuat proces de transformare, într-o criză a conștiinței, cu ambiții absurde care nu modifică nici nivelul de trai în bine și nu oferă mulțumire încântare sau satisfacție nici protagoniștilor lor.
Cei care sunt de felul lor mai lucizi, nu cei care vor intenționat să prezinte situațiile în aspectul lor negativ, vor vedea că orizontul acestei zile se colorează în tonuri mai puțin agreabile. Acestea le spun că o călătorie s-a încheiat brusc și nimeni nu știe dacă vasul în care a ales să se așeze este rezistent sau face față măcar la o parte din ceea ce va însemna următoarea călătorie.
Referindu-se strict la vibrația acestei zile, puterea reprezintă elementul cel mai dificil al acestui moment și nu este cazul să începem următorul an cu gânduri abuzive, cu patimă sau cu dorință de distrugere. Să lăsăm aceste unde astrale să-și facă jocul și să ne ținem departe de magnetismul lor conștiința curată și puritatea sufletului acela care ne-au îndemnat să ne ridicăm privirea spre cer în anul anterior și să nu judecăm pe nimeni pentru ceea ce ni s-a întâmplat. Tot ceea ce știm, tot ceea ce am aflat despre ceea ce ni s-a întâmplat a însemnat doar demersuri de la un punct încolo, nu viziunea de ansamblu. Tocmai de aceea opoziția care se împlinește între Marte și Jupiter reprezintă o altă etapă a unor demersuri despre care nu știm totul. Dacă alegem să le luăm cu noi în noua călătorie pe care o începem astăzi va fi o greșeală.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne propune să pornim în această călătorie cu gânduri pașnice. La modul concret aceste gânduri pașnice ar putea să însemne să oprim o nemulțumire care se amplifică pentru că nu suntem atenți la ce gândim și cum simțim. Corpul sau aparenta lucrurilor se pot înșela astăzi foarte mult. A pune o greutate nefirească într-o situație despre care nu știm prea multe (și nu se știe dacă vom afla prea curând) înseamnă a permite să se facă un abuz la adresa unui element fragil. Nu este cazul să avem astăzi atâta duritate în fapte.

Seninătate. Calitatea demersurilor este neglijată. Sinceritatea invocă nedreptatea unui trecut îndepărtat. Victoria vine prin impresionarea auditoriului. Inspirația curge. Pașii sunt conduși pe drumuri misterioase.

2 ianuarie va face un contrast interesant cu ceea ce a venit spre noi în prima zi a anului. Cu toate că aspectul tensionat între Marte și Jupiter se menține și în spațiul acestei zile, faptul că Luna se va afla într-un raport negativ cu Luna neagră, Neptun și Chiron le va vorbi oamenilor despre victorii la care nu pot ajunge. Este mai puțin important dacă aceste victorii vor fi atinse sau nu acum pentru că oamenii vor prefera astăzi să vorbească mai mult decât să se ocupe de acțiuni concrete.
Relația bună pe care Luna o realizează cu Uranus de pe zodia Berbec va trece în primul plan și planul secund va fi lăsată opoziția Lunii cu Saturn. Nu mai contează dacă oamenii vor fi atât de serioși și vor renunța, din această cauză, și la tonul grav sau la nota impulsivă. Pașii ar putea să fie dezordonați însă ei ne duc pe drumuri misterioase și nu se știe dacă nu cumva aceste drumuri misterioase au și mari beneficii, că nu degeaba în această perioadă Uranus se apropie foarte mult de conjuncția cu Coada Dragonului, aspect care se va consuma la începutul lunii februarie. Asta înseamnă că oamenii beneficiază în continuare de o bună inspirație pentru că relația de sextilul a Lunii cu Uranus înseamnă și împlinirea aceluiași tip de unghi cu Coada Dragonului. Victoria astăzi va avea un nou chip, iar calitatea demersurilor, în special acelea revendicative, se va schimba mult.
Asta înseamnă că ziua de 2 ianuarie se va remarca mai mult la capitolul discuții sterile decât la a ne încuraja în a face lucruri importante. De altfel cine se gândește acum la început de an la lucruri foarte importante când încă mai există în aer o atmosferă de distracție sau aceasta se va continua și în weekendul ce va veni. Asta înseamnă că bucuria mișcării sau atracția către activități superficiale vor da o notă definitorie acestei zile, reușind să compenseze cumva deficitul de înțelegere, de sensibilitate sau chiar o afectare a stării de sănătate așa cum se constată din cele trei unghiuri negative pe care Luna le împlinește cu Luna neagră, Neptun și Chiron.
Prin urmare, 2 ianuarie ne aduce ochiul furtunii. Ceea ce se va întâmpla astăzi va face o notă discordantă cu intenția de a schimba lumea sau de a judeca prea aspru o situație despre care nu știm prea multe, care a venit spre noi în ziua anterioară, dar și față de ceea ce va veni în 3 ianuarie când Venus va intra pe zodia Vărsător și vom renunța la disciplină, la atenție sau închistare. Mai avem timp în spațiul zilei de astăzi să copilărim, să visăm la realizări spectaculoase sau măcar la relații menținute într-un registru plăcut, atractiv sau confortabil.
Unghiurile care se împlinesc astăzi în special cele care se referă la relația Lunii cu Axa Dragonului și Uranus ne pot conduce spre drumuri misterioase. Oamenii pot avea astăzi înțelegeri speciale, pot avea intuiții neobișnuite și vor crede că acestea fac referire la anul 2015. Nici nu bănuiesc acum că începând cu după-amiaza zilei de 3 ianuarie, când Venus va intra pe zodia Vărsător, toate acestea vor fi de domeniul trecutului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne rezerva momentul acesta pentru odihna. Când Luna trece printr-o relație negativă cu Chiron starea de vitalitate este afectată și orice activitate face apel la un fond de rezervă. Pentru că acum fondul de rezervă este criticat, zdruncinat sau agresat de opoziția lui Marte cu Jupiter adică se face risipă prin gânduri, stări sau activități inutile ar fi cel mai indicat să ne odihnim. În felul acesta, ne pregătim pentru neprevăzutul care va veni spre noi începând cu 3 ianuarie, când Venus va intra pe zodia Vărsător.

Voință. Pentru a demonstra se reduce atenția. Evaluarea trecutului ca motivație în a demonstra un mit. Explozii temperamentale. Judecăți pripite. Incendierea emoțiile. Valorile personale sunt judecate greșit, dar nimeni nu observă. Grupul este mai important decât individul. Se trimit semnale spre o nouă uniune. Raportul de forțe se schimbă. Direcțiile înșală. Finalul drumului pare acum altfel decât este. Este cerută o schimbare și adoptată o modificare pentru a o amâna.

Dacă Luna în ziua anterioară avut o relație bună cu Uranus, nu același lucru se poate spune despre relația Soarelui cu Uranus din această zi. În dimineața zilei de 3 ianuarie se va împlini careul Soarelui cu Uranus care a fost activ toată această săptămână, încă de la început și va mai fi o perioadă activ în limita toleranți admise. În felul acesta, se va vorbi în această perioadă despre voință, despre nevoia de a demonstra o forță sau de a lăsa libere emoțiile să se exprime. Este posibil ca din această cauză să traversăm explozii temperamentale, să fim tentați să-i judecăm pe ceilalți după ceea ce credem că au dorit să spună, nu după ceea ce se observă în mod direct. Totuși, fiind vorba de careu, această problemă emoțională va fi mai curând trăită față de propria persoană.
Cine pierde din vedere acest detaliu, va realiza că de fapt nimeni din jur nu este vinovat, ci persoana care se supără deține întreaga vina pentru că înțelege greșit sau alege să selecteze prin voință proprie o anumită informație. De acest lucru este răspunzătoare și planeta Venus pentru că toată ziua de 3 ianuarie se va afla în disonanță cu orice element benefic legată de experiențe de viață, discernământ sau respect față de muncă. Ea va trece pe ultimul grad al zodiei Capricorn și-i va transforma pe oameni în ființe rigide. Această rigiditate, raportând relația proastă dintre Soare și Uranus se va concretiza sub forma unor prejudecăți la care oamenii nu vor în niciun chip să renunțe. Ceea ce se va întâmpla pe 3 ianuarie va semăna de asemenea cu ceea ce am văzut că au însemnat anumite unghiuri pe care le-am parcurs de la începutul săptămânii până acum: finalul unui drum. Este posibil ca o parte din directivele care vin acum, prin faptul că Venus intră pe o zodie în care nu se simte chiar atât de bine, să ne oblige să ne modificăm atitudinea față de oamenii pe care nu-i apreciem. Practic, acest careu care există între Soare și Uranus ar putea să le vorbească oamenilor și despre o nemulțumire pe care o resimt în fața unei impuneri. Dacă părintele spune copilului “Poartă-te frumos pentru că ne faci de râs”, acesta va fi supărat pentru că îi spune acest lucru în momentul în care vrea să facă o poză apoi se va simți cu adevărat liber refuzând să facă din politețe un gest. Pentru cei din jur lucrul acesta pare un detaliu însă cel care trăiește are o altă părere.
Raportând această schemă la interacțiunile dintre grupuri atunci problema liderului va fi una deosebit de gravă. Soarele în Capricorn nu are o calitate specială însă ar putea să primească acum un mesaj confuz, negativ sau pe care să-și dorească să-l interpreteze în sensul negativ din partea planetei Venus abia intrat pe zodia Vărsător, semnul exilului Soarelui. Lucrurile acestea par complicate pentru că între acestea nu este văzută o legătură directă. De aceea semnalul spre unitate sau dezbinare, îndemnul la îmbogățirea sau la sărăcire, comportamentele bizare care se vor remarca în această zi au la bază alte explicații decât ceea ce se vede în mod direct.
Prin urmare, evenimentele zilei de 3 ianuarie ne arată în mod clar la ce suntem cu adevărat conectați. Dacă suntem conectați la voință atunci toți cei din jur vor trebui să asculte muzica pe care o întrecem sau o să meargă pe cărarea pe care o considerăm cea mai bună. Dacă suntem conectați la emoții atunci toată lumea de astăzi trebuie să se iubească și nimeni nu are dreptul să fie supărat, trist, abătut, nimeni nu are voie să cadă pe gânduri, să fie melancolic ori să-și aducă aminte de nostalgiile tinereții. Dacă suntem conectați la judecată atunci dreptatea va trebui să primeze față de tot ceea ce simte, gândește sau își dorește un individ. Aflat pe ultimul grad al zodiei Capricorn, Venus va face astăzi casă bună cu mesajele tendențioase ce ne vin din careul perfect împlinit între Soare și Uranus. Asta înseamnă că informațiile zilei de 3 ianuarie sunt răstălmăcite și binele acestei zile de fapt nu este bine, iar răul de acum de fapt are un chip frumos și ascunde în spatele său nu ceea ce credem, un obiect de tortură, o armă albă, ci un cadou frumos. Vom vedea de-a lungul tranzitului lui Venus prin zodia Vărsător că toate aceste confuzii de acum au la bază secrete pe care oamenii nu doresc să le împărtășească. Aceste secrete opresc legăturile subtile care există între evenimente dintre grupuri sau dintre persoane și de aceea în această zi vom avea impresia că toate aceste situații, lucruri sau persoane care dintr-o dată se trezesc împreună nu au nicio legătură unele cu altele.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lua astăzi după aparențe. Cine va încerca să vadă dincolo de evenimentul în sine, să judece situațiile, oamenii sau persoanele după un alt mecanism va reuși să obțină răspunsuri reale. Cine nu va face acest lucru își va exagera adversarul pentru a se bucura de unul singur de o victorie.

Controlul reziduurilor. Sentimentul de apartenență este o floare delicată. Judecata este alterată de experiențele personale. Paradisul se dezvăluie celor puternici. Se greșește în aplicarea unei reguli. Victoria motivează. Banul este privit ca o valoare universală. Profunzimea spiritului vrea să ia locul celorlalte valori. Sentimentele nu se mai aplică. Amânarea este judecată ca o soluție. Visul sperie și sunt aplicate procedee de blocare a percepției în planul realității imediate.

Unul dintre cele mai importante aspecte care se consumă în această perioadă, în această săptămână, dar și în acest interval de început al lunii ianuarie se va împlini în noaptea de sâmbătă spre duminică și este dat de conjuncția Soarelui cu Pluton. Acest aspect este de un imens beneficiu acum pentru că survine după ce am parcurs tot felul de unghiuri lipsită de importanță, de consistență sau de însemnătate pentru comunitate și de o mare gravitate pentru cel care le trăiește. Conjuncția Soarelui cu Pluton vine să sedimenteze ceea ce este bun sau ceea ce trebuie să rămână pentru a putea valorifica relația bună care se construiește astăzi între Venus și Saturn. Saturn nu va sta mult timp în zodia Săgetător. Știm că în martie el va iniția un mers retrograd și apoi, după câteva luni, se va întoarce în Scorpion. Momentul acesta le va vorbi oamenilor despre lucruri bune care ar trebui să dureze mai mult și îi îndeamnă să creadă în durabilitatea lor.
Cu cât sunt mai sănătoși, mai înțelepți sau mai atenți la ceea ce se consumă pe zona socială cu atât vor judeca mai puțin oamenii care greșesc și se vor gândi că poate, pe viitor, proiectul pe care-l inițiază are integrat și această nouă relație pe care ar putea să o dezvolte cu cei care greșesc în perioada asta. Luna, în noaptea de sâmbătă spre duminică, va intra în zodia Rac și se va afla într-o relație bună cu Luna neagră și cu Neptun obținând astfel calitatea de mediator opoziției dintre cele două elemente astrale. Și prin tranzitul lunii, nu doar din celelalte unghiuri, constatăm că ultima zi a acestei săptămâni are cu adevărat calitatea de concluzie. Unii vor avea impresia că se află acum în fața unor evenimente deosebite, frumoase. Cred în promisiunile celorlalți, visează la o schimbare spectaculoasă și se simt agreați acum în grupul de apartenență sau tolerați în societatea care până acum i-a marginalizat. Nu este cazul să se desprindă acum de la sol, nu este cazul să viseze atât de departe. Chiar dacă opoziția dintre Marte și Jupiter s-a consumat în mijlocul acestei săptămâni, adică în prima zi a anului, ea este în continuare activă și lipsa de discernământ și neatenția ar putea fi drastic sancționate chiar dacă există în continuare protecția planetei Pluton. Protecția planetei Pluton le vorbește acum oamenilor despre îndeplinirea unei condiții pentru a accede la o șansă, la un noroc sau la o stare bună. Această condiție vizează explorarea puterii personale. Dacă de-a lungul acestei săptămâni unii s-au simțit puternici făcând fapte rele sau fiind zăpăciți, dezordonați, risipitori sau abuzivi la adresa sensibilității celorlalți Pluton le închide poarta către Paradis și le arată că dacă au iubit banul, confortul sau dezordinea, atunci să se orienteze către această formă de prosperitate.
Este posibil ca o parte din evenimentele pe care le-am alimentat de la începutul săptămânii și până acum să stagneze, să treacă într-un plan secund pentru a face loc unui nou vis. Visul de acum nu este rău însă nu este permis nici chiar în această zi când lucrurile sunt bune să privim disproporționat relația cu un adversar, să facem adăugiri de o întâmplare care s-a consumat de curând. Simțul realității nu trebuie să fie diminuat pentru ca relația bună dintre Soare și Pluton să sedimenteze valori bune pentru a crea deprinderi sănătoase.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni, vine să ne ofere un răspuns clar, lucid și ușor de înțeles referitor la deviza generala a acestei săptămâni. Prin aceste sentimente astăzi înțelegem de ce anumite reușite au fost greu de obținut și de ce adversarii pe care i-am învins au fost de fapt slab pregătiți sau inferiori. Problemele care au venit spre noi de la începutul săptămânii până acum trec acum printr-o preschimbare interesante și oamenii vor dori să viseze mai mult, să caute răspunsuri în locuri care până acum le inspira teamă și să-i spere că din noile relații pe care vor să le dezvolte de acum înainte sa aibă mai mult noroc.
Nu se știe dacă tot ceea ce se întâmplă în această zi de 4 ianuarie poartă amprenta visului. S-ar putea ca o parte din acestea să fie simple proiecte, adică scheme pe care oamenii să le urmeze cu seriozitate. Putem ști dacă în proiectele viitoare oamenii dau dovadă de seriozitate sau nu în funcție de ceea ce preferă să-și amintească astăzi din ceea ce au trăit de-a lungul acestei săptămâni. Dacă au fost maturi sau superficiali rămâne de stabilit pentru că indiferent de calitatea faptelor, indiferent de maniera în care și-au trăit viața de-a lungul acestei săptămâni conjuncția Soarelui cu Pluton vor așeza la baza unui edificiu ceva. Deci nu depinde de contextul astral dacă oamenii de acum încolo vor fi bogați sufletește, material sau educativ. Nu depinde de acest context astral dacă oamenii de acum încolo vor fi mai nemulțumiți sau mai bogați în probleme. Conjuncția Soarelui cu Pluton sedimentează ceea ce au ales și au practicat cu insistența de la începutul săptămânii și până acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a gusta astăzi din vis, din imaginație, din proiectarea speranțelor în viitor, însă de a nu considera ca aceasta este hrana principală. S-ar putea astăzi să simțim foarte puternic nevoia să facem o faptă bună, să ne apropiem cu inima deschisă de o persoană aflată în suferință. Să facem acest lucru și să nu considerăm că aceasta este ultima ocazie când am putea să demonstrăm puterea, forța sau dominarea. Ceea ce pare a fi un adversar în această ultimă zi a săptămânii este de fapt un cățel care a stat toată noaptea în ploaie și a uitat să muște.

7 thoughts on “29 decembrie 2014 – 4 ianuarie 2015

 1. sonius spune:

  Ne oferiti si anul acesta previziuni pe tot anul sau sa ne multumim cu ce s-a prezentat pana acum. S-a primit cu bucurie anul trecut ceea ce ne-ati oferit si poate nu ne uitati.

  1. Dacă „s-a primit” cu bucurie poate se va primi si anul acesta. :))))
   Maine voi posta materialul. Este finalizat, insa 30 decembrie este maine. 🙂

 2. Ani spune:

  In fiecare an,in decembrie,asteptam nerabdatori ziua de 30.Pentru unii dintre noi maine vine Mosul.Il asteptam cuminti.Seara frumoasa!

 3. daniela spune:

  Draga Gheorghita,
  Din anumite puncte de vedere anul acesta a fost unul greu pt mine, cu situatii de viata in care m-am simtit zdrobita si in care am avut nevoie de un sfat, de o parere , de un suflet pentru a gasi in mine increderea si forta de a merge mai departe. Acest ajutor l-am primit, in mod special, de la tine, Gheorghita! De aceea vreau acum, inainte ca acest an sa se incheie, sa iti multumesc pentru tot, pentru ca existi si pentru ca sufletul tau este plin de lumina si este innobilat de dragostea pentru oameni. Sa ai un an nou bun alaturi de toti cei dragi tie, multa sanatate si multe impliniri iti doresc din toata inima.La multi ani!

  P.S. Multumesc si multi ani fericiti si Cristinei si Monicai care au fost langa mine cu ganduri bune in acest an.

  1. Vă mulțumesc și vă doresc un an nou cu sănătate și prosperitate!

 4. Ani spune:

  La multi ani!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.