27 septembrie – 3 octombrie 2010

Luni, 27 septembrie
Tabloul cromatic pe care Saturn, de câteva saptamâni încoace, îl construieste prin careul cu Axa Dragonului, se împlineste azi în forma finala si va impune agresivitatea ca regula generala, iar desprinderea, segmentarea, ajustarea, atacul rece drept valorile esentiale ce trebuie cultivate.
Ultimul careul al lui Saturn cu Axa Nodurilor, tot pe semne cardinale, a mai fost în 2005 când, din Rac, a reformulat ideea de granita, de conturare, de frontiera mentala, de delimitare pe spatii culturale si valorile traditionale încurajând ideea de unificare, topire, conservare pe principiul asocierii pe noi baze, pe noi idei.
Daca din Rac, în 2005, Saturn a lucrat asupra traditiilor si valorilor socio-culturale, acum, din Balanta, va lucra asupra relatiilor personale, asupra diferentelor de structura si continut între zone geografice, între straturile sociale, între generatii, impunând o amestecare a valorilor într-un aliaj periculos menit sa rupa o regula, sa anuleze un titlu, sa impuna o decadere sociale pentru a face loc acelor valori care s-au conservat prin vointa proprie si care nu au nevoie de feed back pentru a se mentine.
Astfel, cu o periodicitate de 5-6 ani acest gen de experienta se produce impunând o reglare a trecutului în raport cu noile curente, cu noile valori. Saturn, în felul acesta, va urma construirea de noi baze, ajustarea regulilor pentru a salva sâmburele de adevar pe care trebuie sa-l protejeze si sa confere vietii si idealurilor un caracter practic si solemn.
Careul lui Saturn la Axa Dragonului de anul acesta este foarte dificil pentru ca îl prinde în fereastra sa si pe Pluton si pe Soare, de asemenea în careu, complicând valentele si aducând evenimentelor sociale o mare amploare.
Se spune ca atunci când Saturn trece printr-un asemenea unghi îi cearta pe oameni pentru risipa pe care au facut-o si le impune o perioada de post, de abstinenta. El le cere sa-si corecteze comportamentul si le arata care sunt elementele sociale si personale pe care trebuie sa le imbunatateasca.
În viata privata careul amintit aduce semne de stabilitate prin segregare, prin descoperirea unor adevaruri ascunse, multe dintre ele care contravin armoniei si stabilitatii familiale/personale, asa cum era ea construita. Se fac gesturi împotriva celui mai apropiat din familie, se loveste în cel slab, se sisteaza o ratie, o subventie, un sprijin pentru a-l motiva sa lupte pentru supravietuire. Lupta pentru supravietuire este, prin acest tip de aspect, o mare dezamagire. Acum oamenii îsi pierd încrederea unii în altii sau si-o întaresc alegând sa construiasca un alt gen de relatie, sa o preschimbe pe cea existenta sa o ajusteze, sa o îmbogateasca sau sa o saraceasca pe aceasta cu noi elemente. Acest gen de trezire la realitate este încarcata de o mare duritate pentru ca, prin implicarea Soarelui si a lui Pluton în aspect, echilibrul emotional este puternic zdruncinat. Nici gândurile, nici sentimentele nu sunt pe fagasul lor, iar despre judecata si discernamânt nici nu mai poate fi vorba. Relatiile sunt evaluate prin rezultate concrete, bani, sustinere prin efort fizic, suport emotional sau temperarea fricii de singuratate. O parte din ideile si directiile stabilite pe acest unghi îsi vor gasi, cu mare efort, împlinirea. Altele se vor preschimba în traume si le vom numi “Asa ceva nu vreau sa mai traiesc”, “Nu vreau sa mi se mai întâmple asa ceva”, “Nu vreau sa-l/s-o mai vad niciodata” s.a.m.d.
Pe segmentul social oamenii îsi pierd rabdarea si se dezic unii de ceilalti. Uneltesc pentru a se submina, asa cum s-a tot întâmplat de-a lungul acestui an, si considera ca prin asta destinul le ofera o oportunitate spre a se ridica deasupra unor inamici. Se aplica sentinte emotionale, se invoca motivul infidelitatii si pentru acestea se va gasi un tip de sanctiune care va fi atât de dureros si penibil încât peste tot în societate va domni teama de pedeapsa ori o agitatie fara suport real, fiecare strigându-si propria nemultumire, propriul esec. Acest gen de penitenta va pregati solutia anului 2010 care va veni prin conjunctia lui Pluton cu Capul Dragonului (27 noiembrie 2010).
Implicând cele doua tipuri de directii ale acestui unghi, pe fondul trigonului pe care Luna îl va împlini azi cu Mercur, trebuie sa ne asteptam de la 27 septembrie ca la o zi de înstiintare, de anuntare la rampa a elementelor asupra carora atât în viata privata, cât si în cea sociala, vom avea de lucrat, eliberând destinul de reziduuri sau încarcându-l cu senzatii si fapte care acum sunt contrare realitatii.
Prin urmare, 27 septembrie aduce unul din marele evenimente ale lui 2010. Se separa din nou apele si oamenii se regrupeaza în noi centre de putere, asa cum au facut-o în 2005 sau în 1999, dar de aceasta data pe alte motivatii, idealuri si folosind alte instrumente.
Multi vor avea gânduri de parasire a familiei, serviciului, orasului, tarii sperând ca prin asta sa-si rezolve o parte din tensiunile existentiale. Nu doar azi, când acest unghi se împlineste la grad perfect, ci de câteva saptamâni bune aceste tendinte framânta cuplurile tinere, asociatiile nou înfiintate sau noile centre de putere reformate de-a lungul acestui an, în special în primavara, îndemnându-le sa se îndrepte spre acele elemente ale societatii care au trecut testul eficientei în timp. Ca este vorba de mai multi bani sau de mai multa putere, de integrarea unui membru nou gruparii sau de a da curs acestor sperante pentru a porni demersuri ce au nevoie de timp pentru a se finaliza, toate vin dintr-un strigat interior, dintr-o solicitare dureroasa, dintr-o exprimare precipitata a unei nevoi pentru îndeplinirea careia întreaga existenta se va reconfigura.
Daca ne-am îndoit de proverbul “Aveti grija ce va doriti pentru ca s-ar putea sa primiti”, este suficient sa dam curs tendintelor acestei zile si ne vom convinge de caracterul lui practic si de profunzimea sa existentiala.

Marti, 28 septembrie
Ultimul segment al zodiei Taur aduce Luna în postura de mesager al unor informatii speciale. Fiind în exaltare (Taur), Luna intra într-o relatie de concurenta cu Venus, planeta care guverneaza acest semn, pentru ca ea se afla în cadere, în Scorpion (semnul opus Taurului). O confruntare pe valori feminine, o divergenta de opinii legata de forma obiectelor, denumirea sau destinatia lor poate duce o întâlnire simpla, întâmplatoare a doua persoane pe un tarâm periculos. Azi, asa cum spune proverbul, tacerea este de aur pentru ca Venus si Marte, aflate în conjunctie, sunt alimentate, prin trigonul cu Lilith, de acele neadevaruri care atrag atentia oamenilor, de acele bârfe care sunt primejdioase, de acele trasaturile ale conversatiei care mutileaza întelegerea si îl poate compromite si pe cel mai obiectiv dintre noi.
Careurile pe care Luna le are de ridicat în fiecare luna cu planetele de pe final de Varsator (Neptun si Chiron) aduce noptii vise tulburatoare, confuze, cu personaje reale angrenate într-o disputa ireala fara sa aiba vreun mesaj sau sa prevesteasca ceva. Apoi sextilele cu Jupiter si respectiv Uranus alunga gândurile cuminti, puritatea sufletului, indiferent de doza, si îi îndeamna pe oameni la vorba fara rost, patima discutiilor împotriva celor care nu sunt prezenti. Semnul de leziune prin intermediul audiovizualului este azi unul puternic si nu trebuie sa fie trecut cu vederea.
Trecând în Gemeni (9:10), Luna va mentine acest impuls al vorbelor fara rost, încurajând destinderea atmosferei fara a tine cont de calitate expresiilor sau mesaj.
Pe acest fond, Junon va parasi semnul Leului si va intra în Fecioara, pâna pe 28 decembrie când va trece în Balanta. Pentru Junon, Fecioara este un semn de agresiune pentru ca limiteaza sentimentele la nivelul nevoilor practice: “Am nevoie de un partener pentru ca…”, “Vreau sa ma împrietenesc cu X pentru ca…”, “Mi-e mai bine cu X prieten decât cu Y pentru ca…” s.a.m.d. pâna la un punct acest gen de motivatie conduce individul spre succes social, organizându-l si punându-l în situatii pe care sa le rezolve si deci, prin asta, sa-i sporeasca încrederea în sine. Totusi, nu trebuie sa fim naivi si sa credem ca putem sa-i dictam inimii, ca putem sa-i punem conditii fara sa suportam consecintele. Astrologul stie deci ca inhibitiile în relatiile intime, lipsa de sinceritate în relatiile profesionale ori între partenerii de afaceri sau în orice fel de întelegeri vine dintr-un excesiv simt al conservarii, dintr-o teama patologica de a mentine un nivel, nu din dragoste de confort, ci din teama de putin ori saracie materiale, afectiva sau spirituala. Junon în Fecioara închide deci inima, o îngheata în reguli si îi face pe oameni sa zâmbeasca mai larg si mai usor când nu au sentimente pe care sa le dovedeasca. Daca nu luam în usor aceasta pozitie astrala si ne gândim ca în general societatea noastra are un evident caracter superficial, ca nevoile de stabilitate materiala si de împlinire sexuala sunt cele doua impulsuri care motiveaza asocierile, doar pe trece lui Junon în Fecioara am putea sa anticipam un interval de trei luni de mentinere, stabilizare si consolidare a ceea ce pâna acum oamenii au gândit sau si-au dorit, dar s-au temut sa atinga. Fecioara, pe aceasta directie a degradarii va fi în primul rând dezordonata, neîngrijita si infidela. Ambitia îi va orbi pe oameni si tocmai de aceea vor cere prea mult celor cu care se asociaza invocând sinceritatea, devotamentul, prietenia sau datoria.
Junon azi va veni mai mult cu o înclinatie spre inventariere. Fara sa realizam în ce directie merg sentimentele ne vom trezi ca stim cum sunt oamenii din jur, care le sunt gândurile si intentiile pe care, de altfel, le vom judeca rece, distant, obiectiv, în absenta oricarei reactii emotionale. Multi astrologi considera ca Fecioara este un semn al rezultatului, al agoniselii si recoltei, ca ea aduce în centrul atentiei ceea ce natura, de la Berbec si pâna în acest punct, a construit. Pe 6 decembrie 2009 Junon intra în Berbec aducând la lumina un nou ciclu al vietii. Acum, actiunile pe care le-am sadit începând cu acea data în plan social se vad prin volumul recoltei, prin calitatea ei si prin genul de relatii pe care ni le facem cu averea pe care o detinem.
Prin urmare, azi începem sa culegem roadele a aceea ce am început sa cultivam în sfera sentimentelor si a relatiile personale din decembrie 2009, de când Junon a intrat în Berbec. Nu va conta atât de mult ca la fiecare doua-trei luni (de câte ori Junon a schimbat semnul) ne-am aratat altfel, ne-am schimbat tactica si ne-am laudat în sine pentru fiecare pas mic pe care l-am facut, ci acum va conta ceea ce am gresit fata de altii pentru ca va trebui sa ne pregatim si psihic si fizic si emotional pentru a primi refuzuri, negatii, critici sau provocari la care sa nu putem sa le facem fata decât daca de undeva din subtil un înger protector ne va turna din când în când în cap câte o picatura de întelepciune.
Azi se modifica tipul de relatii, se construiesc noi valori si sunt invocate fapte eroice pe care unii dintre noi le vor lauda, altii le vor acuza. Va parea o zi obisnuita în contextul si dupa trasaturile definitorii ale societatii noastre, dar pentru cei care doresc sa traiasca cu Lumina, pentru cei care se consuma sau îsi consuma suflul în focul autocunoasterii si progresului interior contactul cu natura fragila a fiintei umane, cu tendinta continua spre degradare este un moment de deziluzie care îi poate dezamagi foarte mult.
Nu trebuie sa visam la povesti cu zâne si feti frumosi doar pentru ca Fecioara este semnul puritatii si sublimarii naturii inferioare, ci trebuie sa fim convinsi ca locul în Rai nu-l primeste nimeni de la sine, ci este adjudecat dupa o lunga perioada de efort. Fiind acum într-o perioada de analiza, de final, de recolta, vom realiza daca ne întoarcem la faptele trecutului, la umilinte sau retrogradam pe scara sociala ori trecem într-o noua dimensiune, pe un tarâm nou, într-o alta stare de spirit sau într-un nou statut social.

Miercuri, 29 septembrie
Singurul aspect pe care Luna îl va împlini azi este careul cu Lilith si asta ar sugera ca ziua se avea o nota negativa, trista sau complicata de intrigi si rautati venite din anturaj. Trebuie însa sa luam în considerare ca acest careu se produce în separatia a doua trigoane importante: trigonul Luna-Soare si trigonul Luna-Saturn. Apropierea Soarelui de Saturn este pentru Luna, dupa ce a trecut cu fiecare dintre acestea printr-o relatie de asociere benefica, de întelegere mutuala, un semn de tradare, de îndoiala penibila, de desprindere de un întreg pentru ca acel element nu poate tina pasul cu noile schimbari, nu poate mentine o stare de armonie, nu se poate integra în noul curent pe care planetele, de-a lungul întregii veri, l-au predispus.
Fondul general este unul bun, iar semnalele care ne vin din societate ori îndemnurile sunt benefice si constructive, menite sa consolideze relatiile pe linie ierarhica, dar pe si cele dintre oamenii situati pe acelasi nivel.
Aceasta samânta de scandal pe care o va simti fiecare ca venind din interior, are o sursa subtila, intuitiva, subconstienta sau vine sub forma unei informatii dintr-un sector asupra caruia nu putem interveni. Unii, când vor încerca sa-si explice acest aspect, se vor gândi la necunoscut, altii vor ridica din umeri si pe loc îsi vor pierde încrederea, iar împreuna cu ea întreaga armonie din jur se poate risipi.
Relatia Lunii cu Lilith se poate complica foarte usor, dar mai ales când între acestea se construiesc unghiuri negative, ca acesta, vine sa scoata la lumina o dizarmonie fiziologica, o disfunctie organica în stare sa dea peste cap întregul organism, întreaga stare psihica. Fie ca de la o durere de cap aruncam totul pe fereastra fie ca, acolo unde individul duce o viata echilibrata si pura, un simptom confuz îl tine departe de un nou pas important al vietii sale, de o noua serie de întâlniri sau fapte savârsite pe sector public sau în intimitate. Totul pare sa se încurce, dar este doar un impuls, iar cine va dori sa nu se lase influenta de acest stres astral îsi va impune vointa si va cauta cu privirea ceea ce este bun si stabil.
Prin urmare, ziua de 29 septembrie este un instrument menit sa incomodeze, sa tortureze, sa chinuie, sa încurce ceea ce era bun si stabil pâna acum. Gândurile se duc la vale, revine pesimismul si îndoiala, iar relatiile personale se îndreapta spre un sector al rigiditatii sau incertitudinii. Faptele sociale vor fi alimente de dorinta de supravietuire si daca, fara un efort interior, fara un aport personal substantial, vine spre noi bucuria si pozitivismul ele ascund o limitare, o motivatie egoista, un disconfort pe care dorim, prin acel comportament, sa-l depasim, sa-l rezolvam sau sa-l ascundem.
A combate acest unghi nefast dintre Luna si Lilith cu ajutorul Soarelui si lui Saturn, a fortelor cumulate impuse de vechiul stapân (Saturn) si actualul (Soarele) înseamna a dispune de o mare mobilitate interioara si o experienta pe masura. Cei care nu dispus de asa ceva, care au reactii lente si procesele mentale nu sunt educate sa proceseze rapid elemente practice sau abstracte cu mare rapiditate, sunt invitati la un efort de vointa. Acestia, pentru ca se mentin în cadrul fortei si încrederii, trebuie sa-si impuna atentia pe realizarile concrete ale zilelor anterioare, pe întâmplari reale si sa se tine departe de explicatii sau concluzii, oricât de reale s-ar parea. Disimularea ia azi forme nebanuite.

Joi, 30 septembrie
Ultima zi a lunii septembrie aduce o multitudine de aspecte ce deriva din trecerea Lunii pe ultimul sector al zodiei Gemeni, dar si din parcurgerea ei a primelor grade ale zodie Rac. Soarele azi va trece prin careul cu Axa Dragonului si va pregati terenul lui Saturn, care, în curând, va trece si el prin aceasta ipostaza. Marte va împlini azi un trigon cu Luna neagra si va dezlantui acele forte negative pe care, din bun simt si educatie, este bine sa le tinem departe de ceilalti, spre a nu le arata în public sau a face demonstratie de forta având la baza impulsurile antisociale predispuse de acest unghi.
Prima parte a zilei ne va centra pe autoeducatie. Indiferent ca ne vom preocupa de scoala, educatie, cultura, de inclinatei spre arta, muzica, spre stiintele exacte sau ca ne lasam îndrumati de un apropiat dispus sa ne insufle din spiritul sau practic, prima parte a zilei este una plina de forta, de forta cunoasterii, de tensiunea acumularii de cunostinte ori de grija formarii de noi deprinderi. Pe acest fond competitia va lua noi forme de exprimare si va încuraja spre schimburi de idei care pot duce, acolo unde se va confunda dorinta de spectacol cu atragerea atentiei pe baza competentelor, la dispute, replici încarcate de venin, invidii sau, acolo unde oboseala îsi spune cuvântul, la abuzuri, atacuri la persoana sau agresiune împotriva unui grup.
Acest fond, aceste înclinatii vor beneficia de motivatii sublime. Unele dintre ele vor fi elemente de autodepasire, de înfruntare a destinului, de contractie, de reactie pe baza fricii si dezvoltare a ambitiei pornind de la o umilinta, un refuz ori o agresiune.
A doua parte a zilei va concentra agresivitatea ce s-a manifestat în prima parte, fie prin mutarea conflictului într-un alt sector, fie prin amplificarea suferintei interioare, prin dezvoltarea unui dialog interior complicat si epuizant. Ne vom consola unii pe altii, ne vom îndragi mai mult pentru ca prin asta ni se va parea ca succesul, linistea, întelegerea vor fi mai aproape de noi.
Este însa demn de remarcat de suntem înca sub influenta vibratiilor zodiei Pesti, asa cum s-a întâmplat si saptamâna anterioara, si multi vinovati, declarati asa la finalul zilei, vor putea sa cada din nou în picioare, vor putea din nou sa se întoarca la vechiul mod de a fi, sa o ia de la capat cu stresul, curajul de a jigni, pasa raspunderea, atrage insuccesul, refuza munca sau educatia.
Prin urmare, 30 septembrie este o zi de mare mobilizare interioara. Multe din cele ce se vor întâmpla pe spatul public ne vor invita din nou la o lectie de forta interioara, disponibilitate spre a lucra cu instrumente practice, de a gândi profund si de a reactiona cu mare viteza la stimuli. Azi avem nevoie de limbaj, de forta, de tonalitate a voce, de gândire limpede si disponibilitate spre a lua contact cu neprevazutul. Nu sunt bune planurile, indiferent cum si pentru ce ni le vom construi. Este potrivita atitudinea obiectiva în care nici bucuriile intense si nici umilintele foarte mari nu ne pot distruge pozitia stabila pe care o avem. Acolo unde vom oscila, ecoul social ne va invita la acumularea de informatii suplimentare sau lectii de viata. De acolo vor sari multi “specialisti” în cunoastere sau dezvoltare personala care stiu totul, înteleg totul, dar, când trebuie sa demonstreze, nu pot sa faca nimic.
Pentru a ne mentine în limita trasaturilor pozitive ale careului pe care azi Soarele îl împlineste cu Axa Dragonului trebuie sa ne amintim de versul eminescian “De te-ndeamna, de te cheama, /Tu ramâi la toate rece”.

Vineri, 1 octombrie
Luna octombrie debuteaza cu o conjunctie Soare-Saturn, pe faza descendenta a opozitiei pe care Luna, din domiciliu (Rac), o face cu Pluton din Capricorn. Se ridica astfel un careul în T pe semne cardinale cu un focar puternic, impunator (conjunctia indicata), care va domina întregul spectru al vietii sociale dintr-o casa a III-a a comunicarii, a drumurilor scurte, imediate, neprogramate, a studiilor medii, a deschiderii fata nou pe baza unui motiv material, pecuniar sau pentru a intenta o dezvoltare personala menita sa confere succes imediat. Plasând un semn al contractiei si racirii (conjunctia Soare-Saturn) într-o casa de dinamism si actiune, de expansiune pe linia vorbirii si a gesturilor largi, se va impune de la sine ancorarea într-un gen de educatie primita din situatiile anterioare, de la parinti, profesori. Reversul, cum este de asteptat, vine pe linia refuzului oricarei autoritati si poate genera conflict cu parintii sau profesorii, cu superiorii ierarhici, cu cei care se vor ocupa pâna la sfârsitul anului de transferarea informatiilor pentru formarea de deprinderi si competente.
Azi ne vom confrunta cu un semn de destin, cu un miracol al vietii personale, cu o deschidere speciala prin care un element esential misiunii personale este integrat într-o suita de fapte personale sau sociale în asa fel încât împlinirea destinului sa fie posibila. În functie de pozitivitatea faptelor savârsite din decembrie 2009, de când Junon a intrat în Berbec si de când am intrat într-un tunel al încercarilor existentiale, azi vom primi bucurie sau tristete, succes sau esec în asa fel încât linia dintre extaz si disperare sa fie atât de subtire încât în orice clipa avem impresia ca se poate trece dintr-un sector într-altul. Azi ne amintim de persoane celebre, de experiente speciale de care am avut parte de-a lungul vietii, de sentimente profunde sau de evenimente tragice. Toate ne-au impresionat foarte mult si azi, când Axa Dragonului smulge experientele personale si le transfera grupului (Luna în conjunctie cu NS), ne simtim dintr-odata translatati, relocati, plasati într-o noua dimensiune a gândirii, a sentimentului sau catapultati într-un sector social la care doar am visat, meditata sau de care ne-a fost foarte teama.
Semnul de progres, de descoperire a unui nou mod de adresare, a unei psihologii comportamentale, exprimata printr-o alta dinamica a spiritului, aduc destinului o noua înfatisarea si, în functie de calitatea sa, o noua modalitate de exprimare (pentru caracterul pozitiv) sau o noua forma de ambitie (pentru caracterul negativ).
Când Soarele si Saturn se întâlnesc într-o conjunctie oamenii se opresc pentru o secunda din agitatia sociala, se dovedesc a fi mai responsabili, mai rabdatori, mai practici si îsi vor îndrepta eforturile pentru a acumula valori verificate în timp sau pentru a învata din experientele celor maturi si întelepti. Azi avem de-a face cu prima conjunctia Soare-Saturn de când Saturn a intrat în Balanta în acest ciclu (29 octombrie 2009). Pentru toti este o experienta inedita, indiferent de vârsta, însa cei care nu au împlinit înca 30 de ani, care s-au nascut dupa 23 septembrie 1980, au parte acum de un dinamism si o explozie de evenimente care îi pot îndrepta pe un drum gresit. Încercarile ne vin prin oameni, nu prin faptele lor, prin faptul ca ne ies în cale, ca ne declaram prietenia fata de cine nu trebuie, ca apucam, pâna în 2012 sa cerem sau sa acceptam o cerere în casatorie, sa semnam un act de constituire a unei firme sau de colaborare pe termen lung cu o persoana pe care nu am vazut-o niciodata pâna acum sau pe care nu am mai întâlnit-o de mult timp. Unora ziua de azi li se va parea mana cereasca si nicicum nu vor încerca sa înlature valul iluziei care le întuneca judecata. Se vor bucura doar de ceea ce le vor oferi ochii si fug de spiritul critic ori de analiza. Ceea ce va veni spre noi ne va duce spre restrictii de natura relationala, rupând, împreuna cu ceea ce se evidentiaza acum, încrederea ca vreodata bucuria si succesul ne vor mai înalta vreodata. Se deschide deci un drum nou în viata, o noua cale a sufletului, un nou traseul socio-profesional si cu cât este mai simplu si mai usor de abordat cu atât mai dificil va fi finalul.
Elementele asupra carora se va lucra acum depasesc însa cadrul vietii private si în ceea ce privesc faptele, cât si consecintele. Oamenii îsi vor îndrepta atentia spre administrare, spre cei care le gospodaresc valorile si vor dori, peste noapte, sa puna în aplicare reguli pe care pâna cum nu le-au folosit pentru ca i-au speriat. Acum, în lumina acestei încercari majore, frica dispare din câmpul simturilor, dar ceea ce ea anunta ramâne. Azi se va simti mult si subtil, dar gresit si împotriva propriei stabilitati.
Cei superiori au acum ocazia sa-si îndeplineasca un mare vis. Oamenii care vin spre ei îi vor chinui, îi vor stresa si prin asta îi vor motiva sa-si foloseasca acel potential pe care, fara conditionare, nu l-ar fi folosit.
Prin urmare, trecerea Soarelui prin curtea lui Saturn trezeste orgolii si ambitii pe care unii nu le-au cunoscut deloc, iar altii le-au cunoscut cu intensitate acum 30 de ani când, pe echinoctiul de toamna, cei doi se întâlneau si când Pluton trecea în al treilea decan al zodiei Balanta. Atunci parfumul unei noi ere, a unei noi modificari sociale, a unei crize comportamentale redefinea ideea de problema sociala, de conflict, de razboi rece, de incident. Mult mai concentrate pe zone de influenta atunci, probleme nerezolvate prin conflict armat în intervalul anterior, în special cu Al Doilea Razboi Mondial sau dezlantuirea imperiului comunist, au cautat o solutie printr-un alt gen de tratative, abordare sau printr-o redimensionare a politicii externe. Acum, în plina criza economica, vechile conflicte au nevoie de un nou mod de abordare. Reindatorarea statelor pe motivul crizei are ca principala consecinta scaderea nivelului de trai si putinul, acumularile, munca în conditii grele sau efortul facut pentru a plati o datorie mai veche este, de departe, domeniul lui Saturn. Aceasta ipostaza a conjunctiei cu Soarele se va repeta si în 2011, însa pe un alt cer, cu alte pozitii, dar si dupa consumarea careului malefic Saturn-Uranus-Pluton care ne-a reformulat întrega existenta de-a lungul lui 2010.
1 octombrie va parea unora doar o zi obisnuita, ea este însa o zi în care fisura dintre faptele trecutului si consecintele lor devine vizibila si prin asta va permite scurgerea spre savârsire, spre împlinire si consumare a acelor demersuri care vor reconfigura centrele de putere, asa cum se întâmpla o data la 30 de ani.
Începând cu ziua de 1 octombrie 2010 unii vor intra în istorie drept Contele de Monte Cristo, Contele de Saint Germain ori ca Mao Tzedong sau Elena Ceausescu.

Sâmbata, 2 octombrie
Desi romantici si dispusi spre efort, cu Luna în Rac, avem azi de înfruntat o noua serie de evenimente astrale, de aceasta data de o mai mica amploarea, dar la fel de impunatoare, agresive si determinante.
La putin timp de la miezul noptii, Mercur va trece prin opozitia cu Jupiter pe care o construieste de la începutul saptamânii si care va aduce ca principala trasatura o limitare a puterii de deciziei, a gândului corect si a vointei la nivelul resentimentelor, a nevoilor care nu sunt urgente si care vor consuma întreaga vointa si energie. În a doua parte a zilei, acelasi Mercur se va afla în opozitie cu Uranus, care înca nu s-a separat definitiv de Jupiter, aducând zilei o trasatura negativa, un ghinion pe deplasari, drumuri facute în interes de serviciu, cu scopul de a obtine ceva, de a oferi, de a colabora ori de a realiza un schimb de idei dintr-un considerent practic.
Maniera în care aceste doua opozitii vin si trec, în viteza cu care Mercur se grabeste sa termine tranzitul prin domiciliu, aduce zilei un neastâmpar, o agitatie, o grija, un stres pentru lucruri care nu sunt importante. Multi îsi vor face griji pentru probleme care nu au aparut înca, pentru situatii pe care azi le vad mai dificile decât sunt, pentru studii, bani, avere personala, pentru starea drumurilor, criza mondiala sau… capra vecinului!
Luna, condimenteaza aceste impulsuri cu unghiuri pozitive pe care le realizeaza cu aceste trei personaje (Mercur, Jupiter si Uranus) cautând sa intervina în aspect prin calitatea de mediator. Greutatile pe care si le vad acum disproportionat îi ajuta pe oameni sa devine mai sociabili, sa renunte la aroganta ori la înfumurare, la invidie, ori la minciuna pentru a se întelege mai bine unii cu altii. Aspectul induce timiditate, retinere, amplificând acea sensibilitate care nu a fost atinsa de greutatile lumesti. Multi nu s-au gânditi ca lipsa banilor poate conditiona bagajul de cunostinte, mai ales acum când este suficient sa ai un calculator conectat la internet ca sa fii la curent cu noutatile. Totusi, acest gen de dinamism, de goana dupa ceea ce straluceste mai tare, dupa ceea ce atrage atentia prima data, dupa cuvintele care „dau din coada”, care inspira linguseala si proasta administrare a cunostintelor indica superficialitate, iar superficialitatea, cu Luna în Rac, este efectul unei traume sau a unei experiente traumatizante pe care acum o retraim. Indiferent ca suntem înjurati a doua oara anul acesta pe strada, ca suntem furati sau ca primim un refuz din partea unui sustinator care ne informeaza cu aroganta si limbaj trivial ca nu mai detinem calitati care sa-l intereseze, toate impun asupra sensibilitatii Lunii din Rac o greutate speciala.
Nu se poate anticipa, doar din analiza generala, care va fi efectul acestor lovituri, dar în mod sigur va exista un gen de reactie, un mod de aparate, un mod de raspuns si nu oricum, ci unul foarte personal si puternic.
Spre seara, Luna va trece în Leu încalzind atmosfera si aducând siguranta si stabilitate. În încercarea lor de a se detasa de ceea ce s-a întâmplat peste zi multi dintre noi chiar vor reusi pentru ca dispun de mai multa putere, de mai multe rezerve sau de un autocontrol mult mai bun. Seara se va desfasura, asadar, într-un cadru intim, abordând acele fapte care ne confera echilibru si încredere în sine.
Prin urmare, 2 octombrie este prima zi, din seria Soare în cadere (Balanta) în conjunctie cu Saturn în exaltare (Balanta), când vom face istorie. Pentru cei care îsi traiesc viata într-o simplitate inumana, care se complica pentru lucruri mici si considera ca viata este un privilegiu pentru care trebuie sa calce în picioare principii sau reguli morale cu abuz si opulenta, 2 octombrie le va vorbi despre cât de greu este sa traiesti ca frunza în vânt, fara un scop si fara un ideal, de dragul unei veri despre care s-a crezut ca va fi vesnica. Azi, brusc, vine iarna si pe unii dintre noi îi prinde fara haine potrivite si fara o atitudine menita sa ajute metabolismul sa se adapteze la noile temperaturi.
Forta cu care suntem atrasi acum într-un carusel de evenimente sociale ne face sa traim sentimente de însingurare si durere, de abandon si eliminare dintr-o structura. Forta si viteza cu care ele se deruleaza nu ne permite nici macar sa abordam o rememorare pozitiva a perioadei care s-a încheiat. Dintr-odata o pala de vând ne ridica si ne duce în locul de unde am fugit, în fata celui pe care l-am ocolit sau într-o intersectie unde, la începutul anului 2010, am refuzat sa face alegerea potrivit, am refuzat drumul corect.
Recomandarea pentru aceasta zi este una de natura strategica: trebuie sa ne pregatim din timp pentru aceasta zi, pentru efortul de vointa si modificarile pe care ni le impun acum vibratiile astrale. Este ca si cum suntem invitati din nou la o viata de familie pe care nu am dorit-o, dar asupra careia destinul ne invita din nou sa reflectam sau sa parcurgem experiente importante.
Daca acest avertisment este consultat pâna în ziua de Luni, 27 septembrie (începutul saptamânii) atunci toata saptamâna ne puteam ocupa de pregatirea acestei zilei de 2 octombrie. Vom cumpara daruri, ne vom odihni mai mult, vom citi suplimentar si ne vom lasa cuprinsi de un entuziasm aparte de parca picioarele ni se ridica de la sol în asteptarea unei întâlniri remarcabile.

Duminica, 3 octombrie
În jurul orei 5:00 Mercur va intra pe ultimul grad al zodiei Fecioara, adica în ultima etapa de transfer, tranzactie, de schimbare sau preschimbare de valori de indicare a acelor resurse pe care va trebui sa le conservam foarte bine pâna pe 21 octombrie. Pâna la 18:03, când Mercur va trece în Balanta, Luna va împlini un sextil cu Saturn din Balanta si altul cu Soarele, în aceeasi fereastra a conjunctiei Soare-Saturn.
Prima parte a zilei devine astfel un instrument pe care îl vom folosi în comunicare, construirea unor strategii de viitor, initiative, contacte cu persoane cu care pâna cum nu am mai vorbit sau pentru care nu am intervenit niciodata. Multe din evenimentele acestei saptamâni se vor decanta azi, se vor aseza într-o albie si îsi vor cauta un loc stabil pentru a deveni amintiri. În viata intima acestea vor gasi un loc stabil doar în ceea ce priveste disponibilitatea fata de munca, serviciu, fisa postului, sot/sotie sau iubit/iubita, fata de prieteni. Rezultatele evenimentelor desfasurate de-a lungul saptamânii care vin azi spre noi ne va încuraja spre mai mult efort, spre sarcini suplimentare, spre acele initiative care sa sporeasca numarul de contacte si durata efortului.
În a doua parte a zilei, când Mercur va trece în Balanta, forta cu care am fost impresionati în prima parte a zilei, planurile care ne-au solicitat gândirea si spiritul practic în primele ore ale zilei se îndreapta acum spre o stare de spirit. Devenim astfel mai încrezatori într-o idee, într-un ideal, într-un plan fara sa avem certitudinea ca avem sansa sa atingem finalul. Oamenii devin mai linistiti, dar se grabesc sa se ajute unii pe altii pentru a avea un spor de bunatate în destin sau pentru a se pregati pentru ceea ce reprezinta luna noiembrie 2010 – o mare încercare a anului.
Tranzitul lui Mercur prin Balanta de doar 18 zile afecteaza toate relatiile diplomatice, strategiile economice, devizele firmelor, echilibrul si armonia maritala, sinceritatea fata de propriul destin si maniera prin care vor fi gestionate conflictele personale. Vine o perioada de 18 zile de tulburari interioare, de contradictii, de îndoieli, de nevoi neobisnuite sau intense fata de o persoana sau fata de un nou destin. Ne vom trezi, în tot acest interval, ca vin peste noi amintiri si senzatii pe care nu vom putea sa le întelegem pe deplin pentru ca ele sunt stari sintetice ale marile evenimente ale vietii. Ceea ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani ne tulbura acum, însa va trebui sa cautam cumva sa ne linistim pentru ca întregul mesaj este benefic. Instabilitatea Balantei se sprijina pe teama, iar teama pe agresivitate. A uni nepasarea (defectul impus de acest semn) cu agresivitatea, înseamna a sanctiona prin neparticipare, prin lipsa de implicare sau prin abandonarea unui proiect, a unui plan sau, mai concret, a unei persoane când are cel mai mult nevoie de sustinere. Nu putem aici sa nu facem trimitere spre perioadele intense din timpul verii când am fost invitati la analiza si acumulare, la maturitate si respect fata de oameni si destinele lor pentru ca acum, având o karma buna asupra careia sinteza celor 30 de ani va veni, vom putea mult mai usor sa întelegem efortul pe care trebuie sa-l facem, sa-l mentinem, sa-l continuam asa cum ne-am propus sau asa cum am început.
Prin urmare, ultima zi a saptamânii, pentru foarte multi dintre noi, va fi o zi de ratacire. Într-un fel vom fi în primele ore si în alt fel vor fi spre seara. Multi vor trai finalul ei cu un mare regret ca au vorbit cu gura fara ei, ca au promis ceea ce nu mai pot face, ca au încercat sa salveze titanicul si ca acum se vor face de râs în fata unui asemenea esec. Amploarea raspunsului sintetic pe care destinul ni-l trimite acum spre noi, ca un rezumat al ultimilor 30 de ani, va diversifica foarte mult gama evenimentelor sociale. Trecerea lui Mercur prin acest sector sensibil aduce în centrul atentiei falsul eroism si neputinta de a construi ceva personal bun si constructiv într-o societate de oameni falsi si egoisti. Într-o alta exprimare, este vorba despre esec, dezamagire, neputinta de a întelege ceva din viata, de a împlini ceea ce ne-am propus sau de a primi cu inima deschisa si de a întelege împlinirea dorintelor formulate anterior.
Dupa caracteristicile sale, 3 octombrie poate da numele unui nou roman: „Dupa 30 de ani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.