27 august – 2 septembrie 2018

27 august – 2 septembrie 2018 este săptămâna întoarcerii birului, a ridicării ancorei și a împlinirilor bune, dar mici, la care nu se așteaptă nimeni. Dacă ar fi să judecăm acest interval din punctul de vedere al evenimentelor astrale am considera că săptămâna este foarte simplă. Cu toate acestea, corelațiile care se fac între mesajele astrale, continuitatea lor de la o zi la alta ne oferă prilejul de a trece dincolo de aceste impresii subiective care ne spun că o săptămână este încărcată dacă se împlinesc unghiuri foarte grele. Acum schema ne vorbește despre o formă de recompensă, oamenii se simt cumva datori să se justifice pentru comportamentul pe care l-au avut în săptămânile din urmă și vor să se achite de o datorie, să răsplătească efortul celorlalți de a căuta sau înțelege. Există și o parte negativă în toată această schemă care ne vorbește despre refuzul acestei plăți ca o formă de pedeapsă, dar situațiile acestea sunt oarecum izolate. Un alt element important al acestei săptămâni ne vorbește despre o maturizare care se realizează acum exact așa cum avem nevoie, adică așa cum cere conștiința personală, sufletul sau statutul social, în așa fel încât să intrăm cu fruntea sus în etapele următoare, să ridicăm ancora și să pornim la drum. Mesajul acesta se adresează tuturor, adică toți cei care au anumite proiecte sociale în derulare vor ridica ancora și vor pleca, însă nu toți vor ști încotro. Cei care vor reuși să atingă în această săptămână împliniri mici, dar bune, sunt cei care se află în ambarcațiunea adecvată, adică în mod sigur până la finalul acestui an vor mai împlini câteva etape, poate chiar vor ajunge la destinație. Ceilalți însă vor trăi o săptămână încărcată de tensiuni, dar nu pentru că cineva ar avea ceva cu ei, ci pentru că le-au adus pe acestea din săptămânile din urmă. Cea de față ar trebui să fie un moment de respiro, când să ne gândim mai mult la noi înșine, la ce am împlinit de la începutul anului și până acum, dacă suntem capabili să ne vindecăm or, dacă nu putem să ne vindecăm, să vedem dacă putem transforma suferința într-un instrument de evoluție și cunoaștere.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a alege să fim responsabili înainte de a ne gândi cât de bine ne-am simți dacă vom fi respectați atunci când ne impunem sau suntem crezuți atunci când apelăm la argumente conflictuale.

Suntem din nou în centrul atenției. Avem încredere în mesajele pe care le transmitem. Suntem apreciați. Sociabilitate. Refulare prin activități intime. Orgoliul nu ne duce spre avansare. Eliminarea unei interdicții. Spiritul conservator înseamnă disciplină de lucru. Șovăială. Înțelegem unde am greșit în ultimele luni. Ignoranță. Omul superior dorește să își încarce bateriile. Pasiune. Puterea de a schimba viața.

În a doua parte a acestei zile Marte își revine la mersul direct după o perioadă de aproximativ două luni de retrogradare. Se revine, așadar, la o nouă schemă, poate chiar una de natură educațională, comportamentală sau socială, ceea ce va fi, dintr-un anumit punct de vedere, bine pentru toată lumea. Dacă până acum am vorbit foarte tare, acum muzica, pe care am dorit să acoperim cu vorbele, se oprește brusc. În felul acesta se poate reprezenta vizual revenirea lui Marte la mersul direct pe zodia Capricorn. Cei care nu doresc să li se afle intimitățile, care nu vor să mai participe la evenimente sociale complicate, care urmăresc să-și protejeze intimitatea am nevoie ca întreaga zi de 27 august să fie folosită pentru liniște, pentru retragere într-o zonă a gândurilor personale, a obiceiuri lor personale. Nemulțumirile pe care suntem motivați acum să le facem cunoscute celorlalți au fost acumulate în ultimele două luni, nu sunt mai vechi, chiar dacă, având în vedere trecerea lui Marte pe zodia Capricorn, am fi tentați să ne gândim că acestea sunt de fapt mult mai vechi. Pentru că suntem în săptămâna întoarcerii birului chiar din prima zi a acestui interval suntem invitați să ne achităm de o datorie, să facem ca lucrurile pe care le-am ales să fie mult mai clare, mult mai corecte și în așa fel încât beneficiarul să fie pe deplin mulțumit. În felul acesta, considerăm că ne achităm de o datorie pe care o avem față de o persoană din jur, față de un grup sau față de istorie. Astfel, omul superior consideră că numai în modul acesta își poate încărca bateriile, numai așa poate merge mai departe, doar așa poate uita anumite întâmplări nefericite care s-au consumat în ultimele două luni. În plus, mobilizându-se, obținând aceste rezultate, va observa că și aprecierile sunt pe măsură, deci orgoliul de a refuza un ajutor complet și impecabil nu are cum să intervină în cazul acestor oameni. Dar nu e totul! Luna se află acum în plin tranzit prin a zodia pești și va avea de împlinit în a doua parte a zilei un trigon cu Jupiter. Pentru că Jupiter se află pe scorpion chiar și aceste rezultate minunate, chiar și lucrurile acestea frumoase pe care suntem dispuși să le dăruim celorlalți au o undă de orgoliu. Așadar, a face apel la acțiunile impecabile ține, în cazul multora, dar nu pentru toți, de utopie.
Ceilalți oameni se vor implica în evenimente sociale care trebuie să rămână în conștiința grupului ca fiind reprezentative, adică vor și trebuie să se facă remarcați pentru că în momentul de față sunt atrași foarte mult de această importanță de sine îi care ajută pe unii să rămână ca figuri reprezentative în istorie chiar dacă existența lor trecătoare pe această planetă se încheie. Această tentație a orgoliului atunci când se întâlnește cu lipsa educației sau a disciplinei poate produce efecte dezastruoase. De aceea nu putem vorbi pe acest trigonul Lună-Jupiter despre situații favorabile pentru că orgoliul poate strica toate lucrurile bune pe care le putem împlini foarte ușor acum.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre acele emoții refulate care își cer acum drepturile. Pentru unii este tardiv să primească ceva acum, dar vor cere, ridică tonul și pentru că muzica de fond se oprește brusc, pentru că Marte își revine la mersul direct, vocea acestor persoane se va auzi mult mai tare și mult mai departe. Pe alte conjuncturi, tonul acesta ar fi dispărut în spatele altor tonuri, nu ar fi răzbătut, ar fi rămas un element simplu care nu ar fi fost băgat în seamă. Acum el este foarte bine remarcat, iar efectele pe care le produce vor surprinde până și pe cel în cauză. După cum ne spune deviza generală, până și aceste împliniri sunt mici, dar pentru că situația este de așa natură ele vor părea ca o veritabilă desțelenire, ca și cum se ridică ancora și nava pleacă, fie că este pregătită sau nu pentru o călătorie.
Dacă la nivel personal lucrurile acestea pot fi ușor de înțeles, pentru că cer decât puțină sinceritate față de sine, la nivel social se merge mai departe prin reconfigurarea centrelor de putere. Și în această săptămână sunt invocate episoade care s-au consumat în ultimii ani, cele care au avut atunci o anumită finalitate și care acum cer producerea rezultatului de atunci fără a dispune de puterea aceea, deci fără succes. Faptul că se merge în continuare pe această linie deși am văzut în mai multe rânduri că traseul nu duce la rezultatul pe care îl așteptăm poate fi tradus ca un fel de castrare a virilității sociale, cea care altădată își încorda mușchii și demonstra că poate trece peste multe bariere, chiar și cele de educație, de tradiția sau de bun simț. Acum, ca o răzbunare a destinului sau ca o dreptate ce vine din partea zeilor, lucrurile acestea nu se împlinesc așa cum se așteaptă, dar faptul că vorbim despre reconfigurarea centrelor de putere, despre o luptă, vor exista pagube și, multe dintre ele, sunt colaterale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne propune astăzi să fim în centrul atenției. Centrul atenției personale să fie îndreptat către suflet. De acolo ne vine puterea adevărată, lumina și liniștea.

Recreație. Schimbare. Încordarea este rezolvată repede. Recomandarea este ascultată. Succes prin prospectarea noului. Mari aventuri se finalizează cum mari eșecuri. Amenințări de care ne-am temut devin evenimente concrete. Se examinează greșeala cuiva. Plătim pentru erorile celorlalți. Atitudini patetice. Violență. Nemulțumire. Închistare. Greșeala cuiva ne privează de libertatea de a gândi sau de a acționa liber.

Careul Uranus-Luna neagră și-a pus amprenta asupra întregii perioade, adică nu va fi vizibil doar în această săptămână. Ceea ce aduce nou acest raport dintre cele două elemente astrale vine din faptul că se suprapune peste careul Mercur-Jupiter. Abia acum înțelegem de ce impactul planetei Jupiter în luna august nu este unul bun sau duce mai curând către o exprimare a orgoliilor rănite, iar efectele să nu fie nici pe departe în consonanță cu calitatea unghiurilor la care această planetă participă. Dacă ceea ce s-a întâmplat în prima zi a acestei săptămâni ne-a vorbit despre reconfigurarea centrelor de putere dintr-o perspectivă personală, ceea ce vedem acum ne arată mult mai clar că trăim vremuri frământate, complicate sau chiar periculoase. Relația aceasta dintre Uranus retrograd și Luna neagră este clar un semn de violență și deviza săptămânii va putea fi interpretată, prin această conjunctură, în sensul cel mai negativ cu putință. Întoarcerea birului poate fi, nu o răsplată, ci refuzul categoric da se achita de o datorie, iar lucrul acesta este aflat printr-un joc de rol, prin teatru, prin reprezentare la scenă deschisă. Luna neagră pe Vărsător face trimitere la lucruri cunoscute, unele dintre ele chiar penibile, care șochează, care distrug bariera confortului doar pentru a surprinde, fără logică, fără înțeles, fără un rost. Aflată într-o relație negativă chiar cu stăpânul zodiei pe care-l traversează, Luna neagră aduce evenimente care vor avea asupra conștiinței individuale un impact foarte neplăcut. Vom fi martorii unor evenimente revoltătoare în care dispare respectul, ca și cum mersul firesc al lucrurilor este acela în care copilul se întoarce împotriva părintelui, elevul împotriva profesorului, cel ajutat împotriva celui care l-a ajutat. Forma aceasta de inversiune este o mare pedeapsă pentru omul cu conștiința curată, care nu acceptă niciodată că aceste elemente violente ar putea fi considerate vreodată etaloane de normalitate. Pe acest fond, careul Mercur-Jupiter aduce o explorare nefirească a elementelor care trebuie să înlocuiască normalitatea. Fie că abordăm aceste atitudini legate de orgoliu, fie că le refuzăm categoric, această atracție sau respingere face ca orgoliul să fie personajul principal, cel fără de care nimic nu poate acum să existe.
Prin urmare, 28 august ne oferă nenumărate motive de a vedea cât de importantă este o deconectare, o recreație, o schimbare prin desprinderea de păcat, de orgolii, de ceea ce este rău și se proliferează acum foarte mult. Pentru că această relație negativă Uranus-Luna neagră a fost activă și în săptămânile anterioare nu ne trebuie mult, ci doar foarte puțin, pentru a vedea că violența, agresivitatea, dezordinea reprezintă nota comună a multor evenimente care s-au consumat în viața personală sau pe zona publică. Sunt câteva săptămâni de când ne luptăm cu ceva, cu o forță invizibilă ori una foarte clar conturată, dar alimentată de motivații nedeclarate, invizibile, atât în ceea ce privește dimensiunea socială cât și cea personală. Un om care nu rămâne blocat pe fenomenul social, care încearcă să treacă dincolo de aparențe va știi că toate aceste episoade nefericite, toate aceste întâmplări personale care sunt legate de drepturi personale, de dreptul la libertate, dreptul la prosperitate, dreptul la viață sau la sănătate, sunt acum încălcate pentru că alte etape, ce se vor derula spre finalul acestui an sau chiar în anul următor, sunt mai importante decât acestea și pentru împlinirea lor se impune, ca o necesitate absolută, să trecem acum printr-o purificare. Pentru că Mercur din zodia Leu are acum o relație negativă cu Jupiter ne va veni greu să credem în altceva decât argumentul care este cel mai vizibil și cel mai clar. Să dăm însă dovadă de maturitate, în primul rând față de noi înșine, și să nu ne lăsăm păcăliți de formele descrise în aer de fumul dens care ne înconjoară. Da, ceea ce vedem este real, însă doar ca linie de contur. Nu sunt oameni doar pentru că au acest contur, nu sunt lucruri doar pentru că seamănă cu ele, ci sunt simple forme din fum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne permite astăzi gândul care amenință. Dacă suntem tentați să acuzăm greșeala cuiva să facem un exercițiu de imaginație și să ne punem în locul său. Dacă ne va face plăcere să fim judecați așa cum suntem tentați să-i judecăm pe cei pe care-i considerăm vinovați de ceva, atunci să o facem. Dacă nu, să ne abținem.

Evitarea unei confruntări. Îngrijorare. Competiție. Întârziere într-un proiect ce vizează recâștigarea încrederii. Atitudine de superioritate. Se verbalizează prea mult. Faptele lasă de dorit. Se încurajează o îndoială. Nimeni nu poate demonstra că este atât de puternic pe cât spune sau crede. Avem nevoie de maturitate. Înțelepciunea ar trebui să facă parte din priorități. Voință puternică. Suntem ajutați.

29 august este o zi de defulare. Asta înseamnă că foarte ușor vom atinge o anume intensitate a emoțiilor, foarte ușor ne vom împotrivi tuturor. Din fericire, Luna va trece acum printr-o relație bună cu Axa Dragonului ceea ce ar putea să atenueze, în cazul celor care au bune intenții, aceste reacții temperamentale. Ceilalți însă își vor folosi întreaga zi pentru a se arăta foarte nemulțumiți, indiferenți la factorul social, respingând orice formă de educație, pacea, dialogul, concilierea. De lucrul acesta se face vinovată Luna care trece acum prin zodia Berbec și care agită spiritele. Ea se va afla și în ziua următoare pe zodia Berbec, însă nota zile următoare va avea mai mult ajutor în sensul acesta bun decât acum. Această relație bună pe care Luna o are cu Axa Dragonului se adresează doar binelui izolat, doar unor situații personale, doar unor întâmplări izolate. Lucrul acesta se explică prin faptul că Luna nu poate media tendința Nodurilor și de aceea ceea ce este bun rămâne în ograda proprie, fiind incapabil de continuitate. Mâine vom beneficia de un trigon Lună-Mercur și prin creativitate zona aceasta a tensiunilor personale se poate atenua. Acum nu aveam cu cine vorbi, nu avem timp pentru așa ceva, toate conjuncturile ne iau pe nepregătite și ni se pare că suntem omul nepotrivit în locul nepotrivit.
Prin faptul că toate unghiurile programate pentru această zi se împlinesc înainte de răsăritul soarelui, nici măcar în cele câteva puține situații favorabile pe care le traversăm se pare că nu suntem dispuși către dialog și conciliere. Prea multă pasiune ne zăpăcește, prea multă atenție acordăm pe situațiile din care trebuie să ne alegem cu ceva, din care trebuie să existe un câștig substanțial de care să ne folosim pentru a obține, ca în anumite inginerii financiare, un profit fulminant. Situația aceasta este însă la fel de ciudată ca multe altele pe care l-am parcurs în ultimele săptămâni. Având în vedere că, prin relația negativă Uranus-Luna neagră, suntem deposedați de aceea putere a obiectivității este puțin probabil ca pornind de la o instabilitate psiho-emoțională să ajungem la momente speciale de victorie. Sunt prea puțini oameni care poate demonstra că sunt atât de puternici și aceștia nu s-au trezit puternici peste noapte, ci au avut ocazia până la momentul succesului maxim să demonstreze puterea potențială pe care o au. Așadar, vorbim despre o victorie acum doar în cazul celor care au mai demonstrat că se poate mobiliza.
Prin urmare, 29 august ne vorbește despre fapte ciudate, despre o impulsivitate penibilă, despre dreptul de a ne permite o criză, despre privilegiul de a fi supărați pe cineva sau pe ceva. Pentru că Luna trece prin zodia Berbec vorbim despre o voință puternică, dar nu vorbim despre o judecată corectă, nu vorbim despre discernământ. Vom acorda mai multă atenție plăcerilor, bucuriei de a ne revolta crezând că prin această notă agresivă reușim să-i determinăm pe ceilalți să ne respecte mai mult. În realitate, nu reușim decât să ne consumăm și mai mult din puțina energie pe care o avem, nu reușim decât să ne compromitem și mai mult. Mulți vor vorbi de-a lungul acestei zile doar despre ceea ce a fost reprimat în săptămânile anterioare, nu ca elemente sociale, ci ca trăiri, reușind să surprindă auditoriu care a avut despre acest personaj o altă părere.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne permite luxul revoltei. Revolta de acum este doar zgomotoasă, adică lipsită de putere.

Ne racordăm la o nouă sursă de putere. Vibrațiile noi ni se par interesante. Ceea ce este vechi este și conflictual. Încărcătură nouă. Împrumuturi periculoase. Facem o investiție care nu ne ajută la nimic. Imprudență. Ne simțim bine prin cuvinte. Generozitate.

Luna se află în continuare în plin tranzit prin zodia Berbec și va avea de împlinit astăzi trei unghiuri, două negative și unul pozitiv. Așa cum aminteam și în observațiile inserate zilei anterioare, 30 august păstrează în mare parte nota zile anterioare, însă beneficiază de un mai bun suport astral prin intermediul lui Mercur. Acest suport bun vine din trigonul Lună-Mercur, cel care ne va ajuta să ne valorificăm mult mai bine creativitatea, să nu apelăm la împrumuturi periculoase, la achiziții tendențioase, ci să ne păstrăm cât de cât în echilibru. Un alt element care va face în așa fel încât ecuația astrală a momentului să fie diferită de cea a zilei anterioare este sensibilitatea față de nou. Chiar dacă se trece acum la un alt nivel, adică oamenii sunt mai reci și prin această răceală afectivă reușesc să se protejeze de crizele celorlalți, în orice moment există posibilitatea ca lucrurile care nu ne convin, anumite gânduri negre pe care le-am ținut ascunse să le scoatem dintr-odată la lumina și să le aruncăm în toți cei din jur. Ne trebuie doar puțin pentru a ne liniști, pentru a fi condescendenți față de colaboratori, pentru a nu jigni. Cu toate acestea, nu trebuie să lăsăm ca lucrurile să vină de la sine în ideea că vom fi susținuți, prin creativitate, de acest aspect. Mercur se află pe zodia Leu și niciodată nu apelează din primul moment la iertare sau la respect, ci la orgolii, la jigniri. Tensiunea impusă de poziția lui Mercur pe zodia Leu a fost vizibilă și în săptămânile anterioare, cele care au dat acestei veri o notă conflictuală. Dacă vom fi atenți să nu intervenim în situațiile pe care le parcurgem printr-un contrast, printr-o opoziție constantă, vom reuși să ajungem mult mai ușor la generozitate (chiar dacă tot prin orgoliu), una din puținele calități pe care le are planeta Mercur pe zodia Leu. Dar lucrul acesta va fi vizibil mult mai clar în ziua următoare, când Luna va intra pe semnul exaltării sale. Acum abținerea se bazează doar pe educație, pe o încărcătură afectivă, pe prieteni dragi care prețuiesc mult mai mult relația frumoasă decât dreptatea unui argument conflictual.
Prin urmare, 30 august ne vorbește despre o creativitate pe care nu am folosit-o prea mult pentru că de fiecare dată a apărut ca o soluție în situații conflictuale, ca acum. Suntem, așadar, invitați să acordăm mai multă atenție intuiției, decât intențiilor periculoase, frumuseții unor sentimente rafinate decât adevărului desprins dintr-un argument conflictual. Așa procedează un om matur, o ființă care empatizează. Totuși, atunci când se pune problema argumentului, tocmai pentru că Luna trece printr-o relație bună cu Mercur, iar Mercur se află în plin tranzit prin zodia Leu, nota aceasta conflictuală va fi abordată cu prea mare ușurință. Tot ceea ce este spus ca opoziție, ca reproș, ca refuz, să jignească ori să rupă va fi preferat și ni se va părea că numai așa ne câștigăm dreptul la viață, la sănătate, la putere. Faptul că în mijlocul zilei Luna trece prin opoziția cu Venus nu ne ajută să trecem peste această notă conflictuală. Asta înseamnă că dacă ne permitem luxul de a fi triști pe niște motive lipsite de valoare, pur și simplu din plictiseală sau doar pentru că ne lipsește un obiect strălucitor, pe care îl considerăm acum absolut util, nu facem decât să amplificăm această notă conflictuală și să ne depărtăm de creativitatea care transformă tensiunea într-o energie foarte bună.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la gânduri și la sentimente. Dacă gândurile și sentimentele sunt corecte, vorba nu poate greși prea mult.

Aventură. Suntem din nou în centrul atenției. Ceea ce clădim durează. Copilăria este lăsată în urmă. Ne bazăm foarte mult pe rezultatele muncii proprii. Probabilitate. Manevră. O asociere ne face să trecem pe sub furcile caudine. Lipsă de coerență. Nevoie de a trece relațiile afective pe un nou nivel. Prea multă sensibilitate. Reputație afectată de minciuni.

În dimineața acestei zile Luna va trece pe zodia Taur și vom avea ocazia acum să trecem prin cele mai frumoase momente ale săptămânii. Situația pare ca și cum se încheagă ceva, suntem invitați la o asociere, să participăm la un eveniment simplu, dar într-un mod frumos, elegant, fără complicații și fără intenția de a fi compromiși. Din nefericire, imediat cum intra pe zodia Taur, Luna va trebui să treacă prin conjuncția cu Uranus, ceea ce înseamnă că invitația respectivă ne va bucura atât de mult încât nu vom lua în calcul că mai trebuie să fim și atenți, că nu trebuie să ne bucurăm de rezultat înainte ca acesta să apară. Conjuncția Lună-Uranus este mai curând responsabilă de zăpăceala de dimineață, nu de starea generală. Adevăratele probleme se vor consuma în a doua parte a zilei, însă ele nu se bazează, așa cum ar părea, pe greșelile de dimineață. Se poate vorbi, așadar, despre lipsa de coerență, despre zăpăceală pentru că în primele patru zile ale săptămânii am fost așa, dar nu s-a văzut. Acum când suntem dispuși către dialog, când și cei din jur răspund la fel la aceste vibrații astrale, am uitat cum este să fii atent și concentrat pe o sarcină de lucru. Asta înseamnă că dacă vom trece peste aceste nemulțumiri personale vom fi mult mai câștigați și vom reuși să dăm zilei o notă pozitivă. Altfel, din primele momente, vom risca să transformăm această invitație frumoasă într-o mare umilință. La asta se referă și expresia “A trece pe sub furcile caudine“, cea care definește o parte a vibrațiilor acestei zile.
În cuvinte mai simple, schema astrală a zilei de 31 august nu ne duce imediat către vibrațiile lunii următoare doar pentru că, prin tranzitului Lunii pe zodia Taur, s-ar face o legătură de câteva zile între cele două luni, ci ne responsabilizează pentru a deveni mai coerenți. Dacă am avut de parcurs anumite evenimente încărcate de duritate în prima jumătate a săptămânii sau chiar în săptămânile anterioare nu înseamnă că experiența dură trebuie să ne oblige să refuzăm dialogul, pacea, concilierea. De aceea nu trebuie ca vibrația zilei de 31 august să ne găsească în tensiune. Avem nevoie, pentru noi și pentru echilibrul de care avem nevoie în zilele următoare, să îngropăm securea războiului, să nu ne susținem reputația pe argumente conflictuale sau pe minciuni, ci să lăsăm de la noi, să fim buni și înțelegători pentru a da un impuls de armonie și, prin imitație, și ceilalți să se comporte la fel. În felul acesta devenim creatori de valori, nu executanți sau continuatori ai unor idealuri obscure.
Prin urmare, ultima zi a lunii august, cea care ne-a vorbit despre anumite procese care nu ne ajută pe măsura așteptărilor, ne mai oferă o lecție. Dacă până acum am vorbit despre anumite episoade nefericite urmărind să scoatem în evidență un dezavantaj, o umilință, un refuz, o durere, iar lucrul acesta am dorit să rămân în conștiința celorlalți pentru că ne convine să ne considerăm victime, avem ocazia, încă de dimineață, să demonstrăm că suntem primii care doresc să îngroape securea războiului. Cel care nu va dori să îngroape acum securea războiului a arată că, de fapt, în perioada în care s-a considerat victima a fost torționarul, agitatorul, provocatorul. Luna următoare ne va vorbi despre vindecare prin distrugerea speranțelor false, dar pentru a ajunge la această realizare impresionantă avem nevoie să fim sinceri față de noi înșine. De aceea este important ca pe tot parcursul zilei să urmărim să stingem gândul de revoltă, emoția conflictuală pentru ca și vorba să fie plăcută. Ceea ce iese din această schemă ne întoarce la conflicte mai vechi, deci nu ne pregătește pentru realizările frumoase ale lunii următoare. Dacă în luna august ne-a vorbit despre ambiții care nu pot fi împlinite, luna următoare vine cu o recompensă. Am învățat bine, am luat premiu, iar acum merită un cadou, o vacanță, o bicicletă nouă, un telefon nou, un raft cu cărți sau o recunoaștere socială care, în prima parte a vieții vine prin mândria părinților, a profesorilor, a prietenilor, iar mai târziu prin mulțumirea de a sădi frumuseți în sufletele celorlalți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu uita că schema aceasta complexă în care ne ducem existența creează ecouri. Dacă urlăm, primim înapoi un urlet. Dacă șoptim, primim înapoi doar o șoaptă. Dacă emanațiile pe care le folosim zidesc, răspunsurile pe care le primim face în așa fel ca vârful edificiului la care lucrăm să se mai ridice din când în când și de la sine. Acesta este marele ajutor pe care putem, în această etapă, să ni-l oferim singuri. Este important să știm în această etapă care sunt lucrurile pe care putem să le facem singuri pentru a ne rezerva timp ca, pe mai departe, să mulțumim pentru toate celelalte pe care le primim în dar.

Evenimente neprevăzute. Combinații care impun o forță de distrugere. Deviație de la un traseu normal. Eleganță compromisă de vorbe spuse fără rost. Tristețe. Nevoi noi. Conflict major pornit de la un detaliu. Cercetări bizare. Acuzații. Sensibilitatea trebuie probată. Ne acordăm circumstanțe atenuante. Definițiile ne scot din ritm.

Prima zi a lunii septembrie ne găsește cu Luna pe zodia Taur trecând prin patru unghiuri interesante, două pozitive și două negative. Vorbim, așadar, chiar de la începutul lunii septembrie despre evenimente neprevăzute. Desigur, tot timpul suntem expuși unor întâmplări pe care nu le-am anticipat, însă tot ceea ce s-a consumat de-a lungul acestei săptămâni, toată tensiunea pe care am trăit-o cu implicare și în care am crezut ne-a lăsat impresia că suntem foarte conștienți de ceea ce trăim. De aici și certitudinea că nimic nu ne surprinde. De aici nota interesantă a acestei zile, cea care ne vorbește despre întâmplări care se desfășoară în afara puterii de înțelegere, poate chiar în afara cunoașterii. Pentru că luna septembrie ne vorbește despre vindecare prin eliberare de convingerile false, schema astrală a zilei de 1 septembrie ne atrage atenția că toate conflictele acestei săptămâni, cele care au susținut necesitatea întoarcerii birului, a unei răsplăți, dacă este susținută de revoltă atunci ne va devia de la traseul normal. În primă instanță, ne vom declara dezamăgiți de oamenii cu care am colaborat spunând că toate încercările de a ajunge la un numitor comun au fost sortite eșecului. Apoi vom trece la fapte. Tocmai pentru că avem experiența conflictelor anterioare vom apela la acuzații, la spionaj, la intrigi, adică la acele instrumente care să transforme un conflict de moment într-unul major.
Din fericire, lucrurile acestea obraznice care ne tentează acum nu vor avea atât de multă putere asupra celor din jur, asupra comunității sau asupra societății. Asta înseamnă că dacă până la sfârșitul lunii septembrie vom mai trece prin situații conflictuale nu înseamnă că ele au fost motivate de deciziile acestei zile. Chiar dacă Luna trece prin zodia Taur și hotărârea adoptată acum va fi respectată cu sfințenie, cu încrâncenare, nu trebuie să subestimăm următoarele evenimente astrale care vor veni spre noi începând cu săptămâna următoare. În cuvinte mai simple, schema astrală a acestei zile, chiar dacă are o notă conflictuală, niciodată nu va reuși să se impună peste evenimentele astrale ce vor veni. Asta înseamnă că dacă vrem să nu înmulțim răul acestei luni sau doar tensiunile momentului, să ne gândim că ceea ce a fost a fost și nu trebuie dusă mai departe informația aceasta conflictuală. Cel care va intra în luna septembrie cu conflictele lunii august le va amplifica pe acestea și va încerca să se vindece înghițind otravă. Pentru că este pătimaș, conflictual și lacom uită că otrava luată într-o cantitate adecvată poate fi medicament. Altfel, nu!
Prin urmare, prima zi a lunii septembrie ne vorbește despre necesitatea renunțării. Avem nevoie acum să renunțăm la frica de a pierde, de a fi sărac, de a fi bolnav, de a avea experiența unor umilințe. Toate acestea sunt importante pentru a înțelege cât de important este să nu folosim puterea în mod abuziv. Dacă simțim pe propria piele cum este durerea, nu o vom mai provoca. Desigur, aici nu sunt incluse firile psihopatologice, cele care produc suferință din plăcere. Un om normal care greșește fără să realizeze care este impactul faptei sale, în urma acestor experiențe va fi mult mai atent. Acesta este și scopul pentru care trecem în prima zi a lunii septembrie printr-o formă de revoltă, printr-un răspuns negativ, printr-o tensiune care ne spune că micile înțelegeri din zilele anterioare au fost baloane de săpun. Nu, ele nu trebuie interpretate așa. Nu au fost baloane de săpun, ci au avut rolul conciliant pe care l-am indicat la momentul respectiv. Cei care s-au așteptat ca primăvara să vină cu o singură floare ar trebui să se aștepte acum să fie și dezamăgiți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu-i învinui pe cei care ne supun compromisurilor. Nu ei sunt vinovați că noi am ajuns în situația în care să facem ceea ce trebuie făcut acum doar prin compromis. Se putea și altfel dacă am fi fost mai atenți. Poate, de această dată, învățăm mai multe.

Drumuri noi. Elevare prin deschidere față de nou. Oamenii sunt părtinitori. Revendicări simple. Cuvântul zidește. Devenim mai puternici. Complicațiile financiare ne alimentează o atitudine defensivă. Deschiderea este privită ca oportunitate. Vocile conflictuale sunt diametral opuse. Devenire prin soluții miraculoase. Oamenii sunt mai buni. Perfecțiunea nu mai sperie.

Prima parte a acestei zile va fi marcată de trecerea Lunii pe ultimul sector al zodiei Taur, când va împlinii conjuncția cu Junon și un trigon cu Marte. Apoi, după ce va trece pe zodia Gemeni, Luna va împlinii trei unghiuri bune. Momentul acesta este unul de eliberare, de descătușare, un eveniment bun într-un carusel care ne-a oferit în celelalte zile ale săptămânii doar modele negative. Acum suntem tentați să ne oferim circumstanțe atenuante doar pentru că, la un moment dat, de-a lungul acestei zile, ne vom simți mai bine, mai toleranți, mai încurajați. Binele acestei zile are însă o componentă pe care celelalte zile nu au conținut-o. Ne întâlnim pentru prima dată, după o perioadă de câteva luni, cu un semn de evoluție. Acest semn de evoluție va face trimitere, în prima parte a zilei, la probleme personale, iar în a doua parte a zilei la o formă de interacțiune cu anumite personaje ciudate care s-au remarcat, nu doar în această săptămână, ci și anterior, printr-o notă conflictuală aparte. Un alt element important al momentului face trimitere la luciditatea pe care o avem atunci când se pune problema unui consum. Omul comun va deveni mult mai calculat atunci când va face referire la anumite complicații de natură financiară, atunci când stabilește bugetul familiei sau când se gândește dacă să-și permită sau nu o cheltuială mai mare. Lucrul acesta nu este rău, pentru că el face trimitere la câteva episoade bune presărate de-a lungul acestei săptămâni când a gândit la fel, chiar dacă la momentul respectiv a ajuns să fie calculat și reținut pentru că se temea sau pentru că situația e impus așa. Acum, dacă se întoarce la această atitudine prin liniște, prin echilibru înseamnă că și alte ipostaze astrale ale acestei luni vor fi abordate cu aceeași maturitate.
Apoi, pentru că Luna va trece pe zodia Gemeni, vom fi mai comunicativ, mai deschiși față de opiniile celorlalți, mai interesați să realizăm un schimb. Cei care au dovedit în aceste ultime săptămâni că nu renunță atât de ușor la încrâncenare, se vor comporta de o manieră inversată. Vor fi reținuți, vor fi mai hotărâți în a menține atitudinea încrâncenată a săptămânii și vor pierde. Desigur, indiferent de tabăra în care ne situăm vom considera că aveam dreptate și dreptatea pe care o avem trebuie impusă și celorlalți. Faptul că, spre seară, Luna va reuși să medieze tendința Nodurilor prin Capul Dragonului este semnul că această perfecțiune nu este în totalitate orientată împotriva confortului personal. Sunt și oameni care nu doar visează la schimbări miraculoase, ci se gândesc la ele pentru că le așteaptă, mai exact stau în așteptare pentru a le primi așa cum se cuvine în momentul în care se vor concretiza. Medierea tendinței Nodurilor realizată de Lună face referire acum la un miracol care va fi de neînțeles pentru ființele conflictuale. Lucrul acesta este indicat și de a doua parte a devizei săptămânii.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne vorbește despre o formă de deschidere care întotdeauna lasă urme frumoase, plăcute, întotdeauna înnobilează. Pentru că vorbim despre o deschidere către nou (știm că această săptămână nu am avut o notă atât de pozitivă, ci a fost mai curând încărcată de greutate lucrurilor mici și inutile), binele acestei zile ar putea să fie pus în aplicare abia în săptămâna următoare. Rădăcina lui stă însă în ceea ce se va consuma în a doua parte a zilei de 2 septembrie, când luna va media tendința Nodurilor prin Capul Dragonului, adică se împlinesc anumite speranțe ori apar primele semne că aceste speranțe se vor împlini până la sfârșitul acestui an. Cei care vor acuza pe ziua de 2 septembrie un anumit disconfort, se întâmplă fie pentru că au depus prea mult efort pentru a evita anumite tensiuni în săptămânile anterioare, fie pentru că ei au cei conflictuali și s-au ascuns.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la calitatea interacțiunilor. Astăzi avem ocazia să aflăm mai multe despre propriile orientări, dar și despre orientările celorlalți.

2 thoughts on “27 august – 2 septembrie 2018

  1. Maria spune:

    Eu am totusi senzatia ca problemele sunt mai vechi de doua luni, ca sunt cele dintotdeauna, repetate pana la saturatie… poate fi din cauza tranzitului lui Marte peste Junon natal retrograd la 6 grade Varsator?
    Pe conjuctia Lilith Marte acest Junon retrograd natal in casa a 5-a, in perioada urmatoare (deja se apropie), ce ar fi bine sa fac?
    Multumesc.

    1. Să fii sinceră cu tine. Acesta este un semn de putere prin care vrei să-ți dovedești ceva, doar că intențiile vor fi, fie pervertite de evenimente care te iau pe neregătitite și nu le vei putea face față corect, fie schimbate chiar de tine. Marea problemă va veni din depășirea unei măsuri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.